Orijinalini görmek için tıklayınız : tdci-hdi psa grubu hakkinda hersey....
Satanael
22-02-2016, 20:37
peki tercih olarak hangisi daha iyidir? örnek olarak bursada da cok yer var ama bi kac yer dısında gerisi pek saglam gelmiyor bana.
arkadaşlar
308 hdi aracım var 207 gt den sonra bana gitmiyor gibi geliyor haliyle. ve genelde eşim ailem v.s kalabalık şekilde biniyoruz. birazda bagaja bişiler koyunca iyice performans düşüyor. kn hava filtresi var. araç 110 luk. performans arttırıcı chip düşünüyorum. önerisi olan arkadaşlar varmıdır?
Peki bu 1.6 hdi motorları alırken baktırmamız gereken başka bişi varmı? bu turbo bakım işlemlerine ekspertizler bakarmı yoksa servislermi bakıyor?
bursa küçük sanayide İLBE otomotiv var oraya baktırabilirsin. ayrıntılı bakar ustalar. peugeot-citroen servisidir. ilhan abi servisten çıkma iyi ustadır. ekspertizciler aracı dynoya sokup kaporta boya değişen bakıyorlar. motor ayrı bir ustalık sonuçta. ekspertize mutlaka sok aracını ancak bir motor ustasına da göstermende fayda var. dizellerde genel bakılan yerler, turbo, enjektörler, aracın hızlanırken ki kararlılığı, duman yoğunluğu. marka farketmeksizin her dizel sıkınca biraz duman atar. özellikle sıkarken vites değiştirdinde. rölanti sesi, ayrıca dip not olarak klima kasnağına da baktır. izmirde araba bakacağını söylemişsin, klimanın yoğun kullanıldığı bir yer baktırmanda fayda var. 1.6 hdi yaygın bir motor, sorunlu bir motor değil kesinlikle. ben citroen c3 1.4 hdi 16v 92 hp dizel kullanıyorum 100,000 de aldım, neler söylediler araçla ilgili anlatsam roman olur. Allaha şükür rutin bakım harici 2 buçuk yıldır triger değiştirdim ve 120 liralık elektrovana. aracım 154,000 de
birde peugeot kullanan arkadaşlara bi sorum olacak.İzmirde beğendiğim bi araç var anlaşabilirsek onu almaya gelicem izmirede bu aracı orada baktıracagım güzel işini yapan bi ekpertiz - servis gibi tavsiyesinde bulunabileceğin bir yer varmı acaba? bu sefer sorunlu arac almak istemiyorum acıkcası. güzelcene bana baksınlar yani.
izmirde iztek var, halil öztürk var, 6.sanayi sitesinin orda expertiz merkezleri var
Yetkili iyidir
yetkililerin çoğu 2.el ekspertizi yapmıyor.
Ayrıca expertizlerin de güvenilirliği kalmadı pek.
aracın tavan boyası olması gerekenden çok ince güneş yanığından komple boyanmış renk farkı olmasın diye dendi. eyv dedik
yan taraflarda kalınlıklar var surtmelerden dendı eyw. dedik
değişensiz diye yemin etti bakımları söyle boyle.. allah var arabada tık ses yoktu ama gel gelelım dırekler cıkıyor 600 450 500 hatta kımı yerde olculemedı
expertızde degısensız araba dıreklerde ne ısı var o kadar boyanın macunun..
sanayıde kaportacıya baktırmasak mıs gıbı tavanı degımıs arabamız olcaktı...
B.Koçer pm dolu..
birde beyler şimdi bu volan kaynaklı titremeyi kesmek için ne yapmak lazımç gene hareketli volan mı takalm yoksa sabite mi geçelim sabit olursa avantaj dezavantaj nedir..
mesela ağırlıkları farklı denmiş ben arabada hafiflikten yanayım her zaman yormaması için. yada nm karşılıkları nasıl bunların hareketliler daha fazla ağırlığı kaldırabiliyo gibi birşey duymuştum sanki.
birde beyler şimdi bu volan kaynaklı titremeyi kesmek için ne yapmak lazımç gene hareketli volan mı takalm yoksa sabite mi geçelim sabit olursa avantaj dezavantaj nedir..
mesela ağırlıkları farklı denmiş ben arabada hafiflikten yanayım her zaman yormaması için. yada nm karşılıkları nasıl bunların hareketliler daha fazla ağırlığı kaldırabiliyo gibi birşey duymuştum sanki.
Ben gene hareketli taktırmıştım. O zamanlar araştırdığımda sabit volan ilk kalkışta hantallık ve titreme yapabilir şeklindeydi. Hareketlinin amacı titreşimi önlemek zaten.
tolga_55
25-02-2016, 19:51
1.6 hdi icin turbodan aku onune gelecek sekilde kn acik filtre taksam sizce geri duser mi arac ? Hava filtre borusunun tirnagi kirilmis. Yerinden cikinca performans dususu oluyor. Acik hava filtresi faydali olur gibi geliyor ama yorumlarinizi bekliyorum
Satanael
25-02-2016, 20:41
Bugün 207 1.6 hdi model bi araca bakmaya gittik arac iç görsellik olarak istediğimiz gibi cıktı motor sesi anlamam pek ama dizele göre bana güzel geldi.ön torpidoya falan baktım sorunsuz duruyordu. arac 2008 model zaten.
Fakat alacagım arkadaşta kısa zaman önce almış aracını ve eşinin kullanamadıgını otomatik arac icin sattığını vs demiş.Ekpertiz raporu yaptırmış ve bana dediği aracı cihaza bağladıklarında servise gitmediği icin bakım zamanları hataları silinmemiş bunların hatalarını veriyor bizde servise götürmedik onlar cıkıyor sadece dedi.Aldığı zaman turbonun orada hafif yağ vardı ordaki bişileri değiştirdik dedi keçemi dedi contamı dedi bişi dedide hatırlamıyorum tam.
ama benim bu cihaza bağlandığı zaman cıkan hatalar kafama takıldı acıkcası.hani daha önce kullanan arkadaşların başına böyle bşi gelen varmı yada öyle bişi cihaza bağlandığı zaman cıkıyormu tam bilmedigim icin bi yardımcı olursanız sevinirim.
arac suan 88 bin km de preminium paket.
birde bu 207 preminium paket araclarda standart pakette hangi özellikler mevcut hangileri opsiyonel onları bilen arkadaslar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
Bugün 207 1.6 hdi model bi araca bakmaya gittik arac iç görsellik olarak istediğimiz gibi cıktı motor sesi anlamam pek ama dizele göre bana güzel geldi.ön torpidoya falan baktım sorunsuz duruyordu. arac 2008 model zaten.
Fakat alacagım arkadaşta kısa zaman önce almış aracını ve eşinin kullanamadıgını otomatik arac icin sattığını vs demiş.Ekpertiz raporu yaptırmış ve bana dediği aracı cihaza bağladıklarında servise gitmediği icin bakım zamanları hataları silinmemiş bunların hatalarını veriyor bizde servise götürmedik onlar cıkıyor sadece dedi.Aldığı zaman turbonun orada hafif yağ vardı ordaki bişileri değiştirdik dedi keçemi dedi contamı dedi bişi dedide hatırlamıyorum tam.
ama benim bu cihaza bağlandığı zaman cıkan hatalar kafama takıldı acıkcası.hani daha önce kullanan arkadaşların başına böyle bşi gelen varmı yada öyle bişi cihaza bağlandığı zaman cıkıyormu tam bilmedigim icin bi yardımcı olursanız sevinirim.
arac suan 88 bin km de preminium paket.
birde bu 207 preminium paket araclarda standart pakette hangi özellikler mevcut hangileri opsiyonel onları bilen arkadaslar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
havafiltresinden turboya gelen boru tarafındaysa yağ , turboya girişte turuncu bi conta var ne hikmetse o parçalanıyo benimkide sanki bıçakla kesilmiş gibiydi. o yağda krank havalandırmadan gelen yağ buharının terlemesi bu konuda başka birşey diyemiycem eğer sorduğun şey buysa sıkıntı yok gibi. conta da orjinal serviste 30 tl.
Satanael
27-02-2016, 00:21
havafiltresinden turboya gelen boru tarafındaysa yağ , turboya girişte turuncu bi conta var ne hikmetse o parçalanıyo benimkide sanki bıçakla kesilmiş gibiydi. o yağda krank havalandırmadan gelen yağ buharının terlemesi bu konuda başka birşey diyemiycem eğer sorduğun şey buysa sıkıntı yok gibi. conta da orjinal serviste 30 tl.
Dediğim gibi bugun kendi şehrimde bi araca baktırdım ve satısını aldım. arac 88 bin km de değişen vs cıkmadı bi parcada boya var.onlarda normal.
Ekspertiz firmasında aracta sadece eskiden kalma bi "yükleme basıncı ayarlama kumandası orantısız" hatası kalmış.benim icin en kafama takılan bu hatası oldu ama ordaki arkadasların demesine göre bunlar silinmemiş kalmış öyle dedi sorun teşkil etmez dedi.
ayrıca sizinde bahsettiğiniz gibi ordaki conta arkadastada parcalanmış onu daha yeni değiştirmiş kendimde gördüm daha yeni yani :D onun dısında motorda zerre ne yağ kacagı ne yağlanma vs hiç bişi yok..
arac ferformans testinde biraz düşük cıktı %82 cıvarı olması lazım.bi yerden hava kacagı olabilir dediler.ama kime sorduysam cihaza nekadar güvenebilirsin sorusu oldu kimi egr valften olabilir dedi kimi yakıt etkiler dedi. ayrıca aracın üzerinde 17" köpek ölüsü jantlar var 215/45/17 bunlarında bi nebze etkisi olabilirmi bilmiyorum.. ekspertizdeki yetkili arkadas turbo calısma basıncı ve hava debimetre kontrol edilsin diye not düşmüş ama ne bileyim performans olarak bana kötü gelmedi acıkcası tek farkettiğim 1 ve 2. viteste biraz hantal gibi ama 3-4-5 hızlandıkca resmen cekiyor arac. güzel bugun şehir ici kalabalık trafikte yol bilgisayarı verileri 5.8-5.9 gösteri yakıt tüketimini..(yaklaşık 60 km yolda)(böyleyse cidden harika :D)
dizel motora görede ses olarak bana cidden sessiz geldi araç hani bukadar düşük ses beklemiyordum acıkcası.
Kafamda soru işaretleri olsada eşiminde hoşuna gitmesi araca bakan tanıdıklarda bu km sorun olmaz takılma bukadar demeleri sonrası satısı aldık bakalım.mevlam utandırmaz inşallah.
söylede bi anım oldu bugün onuda diyeyim :D insanın icini okurlar ya bazen öyle bişi....
satışı aldım geldim uzun yıllardır dedemin esnaf komsusu olan tamirci bi abi var cogu tamir işlerinde ona giderim yeri gelir kimsenin ellemicegi-olmacak seyler icin ugrasır aracımla. onada bugun öylesine bi baktırmıştım araca oda uzun yıllardır 1.4 dizel citroen kullanıyor.
neyse satışı aldım geldim bunun dükyanın oraya nasılsın abi hoş beş ettik. araç ile daha hiç bişi konuşmamıştık daha döndü bana.bak bana sana iki şey dicem dedi. "bunlar ilk kalkarken böyle biraz titriyor sen pipirikli adamsın takarsın kafana şimdi bunu,bu normal dedi.oğlumdada bunun sıfırı var daha 3 bin km oldu onunkide öyle dedi. içimden güldüm noterden cıktım trafik sıkısıktı şehir ici trafikte içimi kemirmişti bu hafif titreme olayı lan yoksa debriyajmı diye :D
ikincisi ilk kalkışta senin palio gibi fırlamaz belki biraz hantaldır ama oturdumu gider dedi.(yukarıdada demiştim ilk iki vites biraz hantal gibi sanki diye.)
hani derler ya adam resmen icimi okudu :D
bu 1.4 hdilerde top speed sınırlama gibi bişey mi var acaba bilen var mı ?
186 gibi araç sanki mazotu kesiyor gibi araç duraksayıp yürüyor.
Bu arada ortalama yakıtı sıfırlayıp düzgün kullanmayla beraber 5.3-5.5 bandında seyrediyoruz şuanlık.
Dediğim gibi bugun kendi şehrimde bi araca baktırdım ve satısını aldım. arac 88 bin km de değişen vs cıkmadı bi parcada boya var.onlarda normal.
Ekspertiz firmasında aracta sadece eskiden kalma bi "yükleme basıncı ayarlama kumandası orantısız" hatası kalmış.benim icin en kafama takılan bu hatası oldu ama ordaki arkadasların demesine göre bunlar silinmemiş kalmış öyle dedi sorun teşkil etmez dedi.
ayrıca sizinde bahsettiğiniz gibi ordaki conta arkadastada parcalanmış onu daha yeni değiştirmiş kendimde gördüm daha yeni yani :D onun dısında motorda zerre ne yağ kacagı ne yağlanma vs hiç bişi yok..
arac ferformans testinde biraz düşük cıktı %82 cıvarı olması lazım.bi yerden hava kacagı olabilir dediler.ama kime sorduysam cihaza nekadar güvenebilirsin sorusu oldu kimi egr valften olabilir dedi kimi yakıt etkiler dedi. ayrıca aracın üzerinde 17" köpek ölüsü jantlar var 215/45/17 bunlarında bi nebze etkisi olabilirmi bilmiyorum.. ekspertizdeki yetkili arkadas turbo calısma basıncı ve hava debimetre kontrol edilsin diye not düşmüş ama ne bileyim performans olarak bana kötü gelmedi acıkcası tek farkettiğim 1 ve 2. viteste biraz hantal gibi ama 3-4-5 hızlandıkca resmen cekiyor arac. güzel bugun şehir ici kalabalık trafikte yol bilgisayarı verileri 5.8-5.9 gösteri yakıt tüketimini..(yaklaşık 60 km yolda)(böyleyse cidden harika :D)
dizel motora görede ses olarak bana cidden sessiz geldi araç hani bukadar düşük ses beklemiyordum acıkcası.
Kafamda soru işaretleri olsada eşiminde hoşuna gitmesi araca bakan tanıdıklarda bu km sorun olmaz takılma bukadar demeleri sonrası satısı aldık bakalım.mevlam utandırmaz inşallah.
söylede bi anım oldu bugün onuda diyeyim :D insanın icini okurlar ya bazen öyle bişi....
satışı aldım geldim uzun yıllardır dedemin esnaf komsusu olan tamirci bi abi var cogu tamir işlerinde ona giderim yeri gelir kimsenin ellemicegi-olmacak seyler icin ugrasır aracımla. onada bugun öylesine bi baktırmıştım araca oda uzun yıllardır 1.4 dizel citroen kullanıyor.
neyse satışı aldım geldim bunun dükyanın oraya nasılsın abi hoş beş ettik. araç ile daha hiç bişi konuşmamıştık daha döndü bana.bak bana sana iki şey dicem dedi. "bunlar ilk kalkarken böyle biraz titriyor sen pipirikli adamsın takarsın kafana şimdi bunu,bu normal dedi.oğlumdada bunun sıfırı var daha 3 bin km oldu onunkide öyle dedi. içimden güldüm noterden cıktım trafik sıkısıktı şehir ici trafikte içimi kemirmişti bu hafif titreme olayı lan yoksa debriyajmı diye :D
ikincisi ilk kalkışta senin palio gibi fırlamaz belki biraz hantaldır ama oturdumu gider dedi.(yukarıdada demiştim ilk iki vites biraz hantal gibi sanki diye.)
hani derler ya adam resmen icimi okudu :D
Hayırlı uğurlu olsun, Allah kazasız belasız sağlıkla binmeyi nasip etsin. Uzun süre sıkıntısız bineceğin bir araba gibi duruyor.
Satanael
29-02-2016, 10:21
Hayırlı uğurlu olsun, Allah kazasız belasız sağlıkla binmeyi nasip etsin. Uzun süre sıkıntısız bineceğin bir araba gibi duruyor.
cok teşekkürler.
cok teşekkürler.
facebookta garage 207 bursa grubuna katıl istersen ersinler sürekli toplanıyorlar efendi bir grup, t shirt polar bastırdılar geçenlerde baya aktifler bursada
Satanael
29-02-2016, 23:28
facebookta garage 207 bursa grubuna katıl istersen ersinler sürekli toplanıyorlar efendi bir grup, t shirt polar bastırdılar geçenlerde baya aktifler bursada
gecen aksam itibari ile katıldım bende.evet dediğiniz gibi baya aktifler ve bursa dısındanda aracların resimlerini gördüm.
birde forumda 207 kullanan arkadaslar varmı acaba? daha bakımlarını yapmadım ama 215-45r17 lastiklerle sehir ici 6.5-7 gibi bi yakıt tüketimi var.bana biraz yüksek geldi ama genede bi sormak istedim.
gecen aksam itibari ile katıldım bende.evet dediğiniz gibi baya aktifler ve bursa dısındanda aracların resimlerini gördüm.
birde forumda 207 kullanan arkadaslar varmı acaba? daha bakımlarını yapmadım ama 215-45r17 lastiklerle sehir ici 6.5-7 gibi bi yakıt tüketimi var.bana biraz yüksek geldi ama genede bi sormak istedim.
Aracım 207 değil ama 1.6 hdi c3 kullanıyorum şehir içi ortalamam 4,5-5 arası.
tolga_55
01-03-2016, 08:44
Bende de aynı 215 45 17 lastiklerle sehir ici tuketim 6.5 litre . Cok gazlarsam 6.6 litre oluyor. Yazin genelde 5.7 -5.5 arasi 207 1.6 HDi 110luk
Ahmetfikri
01-03-2016, 09:30
aynı lastik ölçüsüyle şehir içi max 5,0 yakıyorum çoğunlukla kısa mesafe
Satanael
01-03-2016, 11:19
Benim arac ozaman neredeyse 1 lt fazla yakıyor :S alla alla. bakalım su bakımlarını bi yaptıralım ondan sonra denemek lazım bide. arac suan kapalı kutu adam yag değiştirdim diyor yağ kartı yok tiriger değişmiş sözde yer yok fatura yok allam ya..
110hdi le 72kmh ort. 5.0lt şu anda. yeni yakıt ile sıfırlamıştım önceki veri 48kmh 4.8 di.
bu 1.4 hdilerde top speed sınırlama gibi bişey mi var acaba bilen var mı ?
186 gibi araç sanki mazotu kesiyor gibi araç duraksayıp yürüyor.
Bu arada ortalama yakıtı sıfırlayıp düzgün kullanmayla beraber 5.3-5.5 bandında seyrediyoruz şuanlık.
arada kaynadı benim sorum bilen yaşayan varsa cevaplayabilir mi? bir de depom boş sayılırdı onun da etkisi olmuş olabilir bir daha deneme fırsatım olmadı
Herkese merhaba
Bende bir soru sormak istiyorum. Bildiğim kadarıyla volvo v40 d2 lerde tdci kullanılıyor 115lik
Bizim v40 da ilginç bir problem var. Arabayla kısa mesafe sürüş sonunda (6-7 km) motoru kapatıp giderken sorun yok ama biraz uzun (15-20 km) ve şehir içi trafikli sürüş sonunda motoru kapattığımız zaman sanki motor kulağı kırılmış gibi titreterek kapatıyor.
Bu durum motorun ısısına göre değişmiyor bu arada (sıcak soğuk aynı). Araba 2014 model powershift 14k kmde
Başına gelen varmı, endişelenmem gerekirmi, neyden dolayı olur merak ediyorum
Şimdiden teşekkür ederim
alihan_27
02-03-2016, 00:20
Herkese merhaba
Bende bir soru sormak istiyorum. Bildiğim kadarıyla volvo v40 d2 lerde tdci kullanılıyor 115lik
Bizim v40 da ilginç bir problem var. Arabayla kısa mesafe sürüş sonunda (6-7 km) motoru kapatıp giderken sorun yok ama biraz uzun (15-20 km) ve şehir içi trafikli sürüş sonunda motoru kapattığımız zaman sanki motor kulağı kırılmış gibi titreterek kapatıyor.
Bu durum motorun ısısına göre değişmiyor bu arada (sıcak soğuk aynı). Araba 2014 model powershift 14k kmde
Başına gelen varmı, endişelenmem gerekirmi, neyden dolayı olur merak ediyorum
Şimdiden teşekkür ederim
Frene basarak kontağı kapatmayı dene birde.
tolga_55
02-03-2016, 11:42
1.6 hdi da kac litre yakiyorumcular haricinde performansa yonelik yogunlasan var mi aranizda ? Yada motor sagligiyla ilgili ufak tuyolar verebilecek olan. ? Bi ufak bilgi benden olsun. 10 binde bir yapilan yag bakimi icin soyluyorum 3 bakimda bir karterinizi temizletincunku yagi karter tapa yuvasinin yapisindab dolayi yaklasik 150ml kirli yag karter icinde kaliyor. Turbo icin buyuk skinti demek bu olay.
arkadaşlar 2005 model 1.6 tdci ford focus için KN 33-2874 ürünü uyumluluk sağlar mı acaba ?
1.6 hdi da kac litre yakiyorumcular haricinde performansa yonelik yogunlasan var mi aranizda ? Yada motor sagligiyla ilgili ufak tuyolar verebilecek olan. ? Bi ufak bilgi benden olsun. 10 binde bir yapilan yag bakimi icin soyluyorum 3 bakimda bir karterinizi temizletincunku yagi karter tapa yuvasinin yapisindab dolayi yaklasik 150ml kirli yag karter icinde kaliyor. Turbo icin buyuk skinti demek bu olay.
nasıl temizleniyor peki sistem nedir ?
Satanael
02-03-2016, 18:06
nasıl temizleniyor peki sistem nedir ?
Yağ boşaltıldıktan sonra karter kapağı sökülüyor güzelce temizleniyor.temizlik yöntemi böyledir. Yağ değişimi sırasında komple sökülmesi gerekir sadece bu işlem icin. Bazı tamirciler ya abi ne gerek var vs gibi karsı cevap verebilir:D Kılım ben dicem hasta ruhluyum ondan istiyom parası neyse vericem dicen :D
Neyse gelelim esas yazacaklarıma.. Bugün itibari ile aracı bakıma aldık.Aracım 2008 model 1.6 HDİ 207. Aracı alırken performans testince cok azda olsa düşüklük cıkmıştı birde şehir icinde herkesin dediğinin aksine 7 lt civarında bi yakıt tüketimim vardı.Aldığım şahıs güya bakımlarını yaptığını desede aracta yağ kartı cıkmadı bende almadım dedi vs biton salak sacması muhabbet oldu bende aklımda kalacagına sıfırlarım ben bilirim dedim bakımını yaptık bugun.
Orjinalleri ile Yağ filtresi-hava filtresi-polenfiltresi-mazot filtresi birde cok tereddütte kaldık ama baya bi incelemeden sonra mobil 3000 serisi 5/30 tam sentetik yağ koydum. bilmiyorum hala kafamda soru işareti mobil 1 esp mi koysaydım keske dedim sonradan.
Bakımdan sonra cekişte artık var rahatladı resmen yavrucak.yakıtımı cok deneme imkanım olmasada gecen gün aynı mesafede 7 lt civarı yakan arac bugun 5.3 e düştü.. cok sıkısık trafik yoktu ama genede hani sabit hızdada ilerlemeden olan yakıt
http://i1036.photobucket.com/albums/a443/satanaelx/IMAG0966_zpsjmxxaa7b.jpg (http://s1036.photobucket.com/user/satanaelx/media/IMAG0966_zpsjmxxaa7b.jpg.html)
yaklaşık 400+ km yaptım aracla aldıktan buyana ama sanırım bu hdi motor beni hem yakıt hem performans olarak baya mutlu edicek :D
bakalım ilerleyen zamanlarda söyle yazılım+dp komple egsozla baya bi eglenceli olacak gibi...
Bende de aynı 215 45 17 lastiklerle sehir ici tuketim 6.5 litre . Cok gazlarsam 6.6 litre oluyor. Yazin genelde 5.7 -5.5 arasi 207 1.6 HDi 110luk
Kardeşim 207de 110luk yok diye biliyorum araç yazılımlı olmasın ?
tolga_55
02-03-2016, 19:30
3 kapi 1.6 hdi 110 luk hocam bu 207 Rc nin dizel versyonu bendeki. Gumruk girisli
tolga_55
02-03-2016, 19:35
Buarada gecen yaz duz borudan dolayi ceza yedim cok ama cok guzel sesi vardi :) sonrasinda son susturucuyu takmistim oule kaldik.. Bu ara soft yazilim dpf iptali ve egr iptali yaptirdim . Downpipe zaten vardi ancak dpfyi yazilimdan kapatmamislar. Onu hallettim hersey istedigim gibi oldu. Simdi aku onune gelecek sekilde simota acik hava filtresi . Ardindan felaket derecede yag buhari veren pcv icin oil catch tank takip yola devam edicem
3 kapi 1.6 hdi 110 luk hocam bu 207 Rc nin dizel versyonu bendeki. Gumruk girisli
Bu enteresans arabalar hep mi Samsun dan çıkar? :)
Bende de 55 plaka 206 Quick 2.0 hdi var. Gümrük girişli.
Buarada gecen yaz duz borudan dolayi ceza yedim son susturucuyu takmistim. Bu ara soft yazilim dpf iptali ve egr iptali yaptirdim . Downpipe zaten vardi ancak dpfyi yazilimdan kapatmamislar. Onu hallettim hersey istedigim gibi oldu. Simdi aku onune gelecek sekilde simota acik hava filtresi . Ardindan felaket derecede yag buhari veren pcv icin oil catch tank takip yola devam edicem
Turuncu tek kapı 207 mi senin araç ?
tolga_55
02-03-2016, 19:41
Aynen hocam turuncu tek kapi.Bu hava filtre kutusuna akunun ordan gelen besleme borusu yerinden cikiyor tam filtre kutusuna giris kismindan. Ciktiginda belirgin performans dusuklugu oluyor. Sicak hava cektiginden dolayi. Eger acik hava filtresini soguk hava alcak bir yer bulup koyarsam artisi olacak gibi geliyor. 207 Rc ciler akunun onune cekmis filtrelerini ayni sekil yapmayi dusunuyorum . Focus 1.6 tdci turbo emiş borusunu kullanip.
tolga_55
02-03-2016, 19:43
Ahahah aynen Samsunda potansiyel var bu konuda
2.0 da cok keyifli olur 206 da
Satanael
02-03-2016, 19:57
peki bu hdi motorların hangilerinde dpf var? yada 207 lerde hangi modellerinde cıktı bu dpf?
Ahahah aynen Samsunda potansiyel var bu konuda
2.0 da cok keyifli olur 206 da
Bende potansiyele kanaat getirdim artık :D
Gene tek kapı daha modelli değişik bir dizel yakalarsam ne ala :) 206 sıkmaya başladı (3 sene oldu da alalı)
tolga_55
02-03-2016, 22:50
Focuslarin tek kapi 1.6 tdci olanlari olabilir mesela :) gerci cok para istiyolar onlarada.ustad ben seni opelim netten hatirliyorum galiba basik olmasina ragmen arka pacaliklari sokmedigin corsa n vardi yanlis hatirlamiyosam
Focuslarin tek kapi 1.6 tdci olanlari olabilir mesela :) gerci cok para istiyolar onlarada.ustad ben seni opelim netten hatirliyorum galiba basik olmasina ragmen arka pacaliklari sokmedigin corsa n vardi yanlis hatirlamiyosam
Adamakıllı arabaya deli para istiyorlar. Ben daha çok tek tüklere ilgi duyuyorum. :)
Doğru hatırlıyorsun. Laci corsa benimdi. Fakat ben seni hatırlayamadım malesef :(
tolga_55
03-03-2016, 07:46
Muhabbetimiz olmamisti ustad ama arabani takip ediyodum. Ben bu arabayi iyi tutturdum :) daha uzun surede boyle bisey denk gelirmi bana bilmiyorum
Ustalara sorular. 216 bin km deki 110 1.6 HDİ için planladıklarım konusunda bilgili arkadaşlara sorular.
Öncelikle kurum temizliği ve egr iptali ne kadar gerekli ve faydalı ?
antipollition faulty uyarısı var sürekli sanırım dpf dedikleri şeyden dolayı veriyor bu uyarıyı. Bu dpf yi iptal etsek nasıl olur.
Araç otomatik yazılım yaptırsak şanzıman ile ilgili sorun yaşar mıyız ?
Bu bahsettiğim işlemlerin maliyeti hakkında bilgisi olan buradan ya da özelden yazabilir mi ?
Ayrıca c4 lerde arka diskler proya ile beraber mi bunu nasıl öğreniriz sökmeden.
6700 km de 40 km/h ile yakıt tüketimim 5.8 şuan. Çok insani kullandığım söylenemez.
Dün baskı balatamı değiştirdim pejo citroen etiketli luk marka valeo ile ortak üretimmiş parça kodunu sorgulattım orijinal dedi her yer. Fakat teslim aldığımda araba kalkerken kavrama bitene kadar lakır lukur titriyor. Çok az azaldı gibi düne göre ama hala rahatsız edici boyutta, titremeyi yaptığı kavrama noktasında tutarsanız devri göğüs bildiğiniz lak luk sallanıyor.Arabayı çalıştırırkende ufaktan titreme oluyor, 2000li devirlerde de debriyaj pedalına hafif ayagınla dokunduğunda matkap gibi titriyor. Biraz araştırdım baskı balata değişirken volanın tornalanması gerekiyormuş benim gittiğim tamirci öyle bişey yapmadı sorunun bundan olduğundan emin olmak istiyorum çünkü pazartesi tekrar söktürecem volanı torlanatacam eğer titreme giderse para vermicem gitmesse bir daha sökme takma parası vermek durumunda kalacam, kafam biraz karışık kimisi baskı balatadan da olabilir diyor ama çoğunluk volan diyor başına gelen yada etrafından duyan bilen var mıdır ?
burakgunay
06-03-2016, 00:50
abi volan yamuksa titrer, takılan baskı sıfır ve yüzeyi düz sonuçta. takmadan volanın da yuzeyını tıraşlamak lazım ki titremesin. hele dizel torklu arabada iyice titrer
tolga_55
06-03-2016, 16:09
Arac 110 luk mu hocam ? 110luksa volant yaylari kirilmistir. Bendede ayni sorun var volant i degismek lazm Q3 kodlu olanlar zatif tip guncellenmis hali Q4 kodlu volan. Alirken ona dikkat edin
Arac 110 luk mu hocam ? 110luksa volant yaylari kirilmistir. Bendede ayni sorun var volant i degismek lazm Q3 kodlu olanlar zatif tip guncellenmis hali Q4 kodlu volan. Alirken ona dikkat edin
90lik sabit volan
Satanael
06-03-2016, 19:22
Merhaba sevgili hdi motorcular.
Aracı alalı yaklasık 1 haftadan fazla oldu neredeyse 750 km den fazla yol yaptım. bakımlardan öncesinde yakıt 7 lt ve üstüydü şimdi max 6-6.5 civarı oldu fakat yakıtı aldıgım günden buyana shellden alıyorum.filtreler yenilendi.
ama bu arac biraz sanki hantal gibi geldi bana.üstünde orjinal yazılımı var turbonun ordaki su meshur parcalanan kelepce yeni değişmiş. ama ne bileyim kayınbiraderimde 2013 model i20 var 1.4 90 hp aralarında 50 kg fark var 207 biraz daha agır ama sanki i20 ucuyor gibi geliyor bana.
hani benmi cok abartıyorum diyorum bazen ama ne bileyim arac yola oturdumu 180 km civarına cıktım sıkıntı yaratmadı bazen deli gibi cekiyor arac koltuga yaslıyor bazense inip itesim geliyor. bi arkadasım turbo lag yapıyor olabilir dedi ama bu kadar cok etkilermi acaba?
yakınımda birinde olsa aynısından denicem yolda bi ama yakında kimsedede yok..
Bugün mudanya rampasında 110 dedi arac yok gitmiyor daha fazla valla dert oldu pazar pazar icime...
tolga_55
07-03-2016, 17:09
Akismetrenin fisini cekip kullanin turbonun 3000 devire kadar varligini hissettirmemesi normal degil. Buyuk bir ihtimalle fisi cektikten sonra arac kendine gelecek
GökhanÖzkan
29-03-2016, 07:56
arkadaşlar merhaba,
c3 hdi 92 hp sahibiyim 110,000 kmde
2 - 3 gün önce aracın performansında düşüş olmaya başladı.
sanki basınç yok gibi ve vites geçişlerinde biraz nazlanma tekleme gibi bi aptal aptal gitme var.
yağ bakımıda gelmişti ustaya bıraktım turbo şarteli arıza verdiğini söyledi değiştirildi. yağı filtreler vs bakım yapıldı.
başka arıza da vermiyor ama aracı aldığım gibi de değil performans. zeki ustamdan da gelen cevap bunlar böyle yaaa oluyor.
baskı balata triger 100,000 de yani 10.000 km önce değişti.
turbodan mı kaynaklanıyor yoksa enjektör pompadan mı?
yada akışmetre falan mı?
arabaya yabancıyım ama bu arabanın aptal aptal gitmesi canımı sıkıyor. her gün aktif olarak kullanmak zorundayım(işe git gel)
tecrübe eden başına gelen arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
arkadaşlar merhaba,
c3 hdi 92 hp sahibiyim 110,000 kmde
2 - 3 gün önce aracın performansında düşüş olmaya başladı.
sanki basınç yok gibi ve vites geçişlerinde biraz nazlanma tekleme gibi bi aptal aptal gitme var.
yağ bakımıda gelmişti ustaya bıraktım turbo şarteli arıza verdiğini söyledi değiştirildi. yağı filtreler vs bakım yapıldı.
başka arıza da vermiyor ama aracı aldığım gibi de değil performans. zeki ustamdan da gelen cevap bunlar böyle yaaa oluyor.
baskı balata triger 100,000 de yani 10.000 km önce değişti.
turbodan mı kaynaklanıyor yoksa enjektör pompadan mı?
yada akışmetre falan mı?
arabaya yabancıyım ama bu arabanın aptal aptal gitmesi canımı sıkıyor. her gün aktif olarak kullanmak zorundayım(işe git gel)
tecrübe eden başına gelen arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
Alakasız bir yerden de çıkabilir arıza. 1.6 HDİ 110 luk c4 var. Enjektör dibinden mazot atıyor diye söktürdük, yapıldı takıldı araç gitmiyor.
Turbo basıncı geliyor ama araba sanki atmosferik. Tekrar baktılar mazot hortumu tıkanmış onunla ilgili bir işlem yaptılar araç eski haline döndü.
Böyle bir şey de olabilir sorun.
Sabahları soğuk havalarda bazen ilk marş ta bazen beyaz duman atıyor kızdırma bujisi mi acaba.
Sabahları soğuk havalarda bazen ilk marş ta bazen beyaz duman atıyor kızdırma bujisi mi acaba.
Sıkıntı yok ateşle tatatatatay abim
Sıkıntı yok ateşle tatatatatay abim
Eyv kardeşim bi ara gidicem 6 ya sorucam içimde kaldı :D
Kızdırma bujisine sıkıntı gozuyle bakmıyor servıstekı ler..
Satanael
31-03-2016, 01:37
Ben aracı ilk aldıgımda kızırma arızası veriyordu söktük hepsini 4 üde patlak cıktı :D ama aracta hic sıkıntı yaratmıyordu ilk calısmada... ilkte alıyordu marş.
benimde şöyle bi sıkıntım var. katı söktük boşalttık düz boru cektik ama sanki arac biraz alt devirlerde öldü gibi :D kat varken asılan arac daha stabil hızlanmaya basladı bu normalmi dizelde? illa yazılımlamı çözücez bu işi :D
Günaydın arkadaşlar,
Hdi 110 luk sahipleri, rica etsem sağ taraftaki taşırma kabına bakabilir mi iç çeperinde yağ ya da benzeri bir tabaka var mıdır ?
Aracın yağına bakayım dedim, taşırma kabının iç çevresi simsiyah olmuş. Aklım gitti dedim contayı aldık elimize, ama içerideki sıvıya (kırmızı) baktığımda herhangi bir bozulma / yağ karışması yok.
Sadece o yuvarlak kabın iç çevresinde yapışmış bir siyah katman var. Söktüm temizledim, suyunu tamamladım biniyorum, hararet yada başka bir sorunum yok.
Böyle bir şey yaşayan var mı ? Bir de bu allahın cezası enjektör diplerimden halen mazot geliyor çözüm ?
Valla abi hiç çalıştırdığımda aynaya bakmıyorum :D çözüm bu :P
Günaydın arkadaşlar,
Hdi 110 luk sahipleri, rica etsem sağ taraftaki taşırma kabına bakabilir mi iç çeperinde yağ ya da benzeri bir tabaka var mıdır ?
Aracın yağına bakayım dedim, taşırma kabının iç çevresi simsiyah olmuş. Aklım gitti dedim contayı aldık elimize, ama içerideki sıvıya (kırmızı) baktığımda herhangi bir bozulma / yağ karışması yok.
Sadece o yuvarlak kabın iç çevresinde yapışmış bir siyah katman var. Söktüm temizledim, suyunu tamamladım biniyorum, hararet yada başka bir sorunum yok.
Böyle bir şey yaşayan var mı ? Bir de bu allahın cezası enjektör diplerimden halen mazot geliyor çözüm ?
Enjektörler sökülüp yenilendiği halde mi mazot geliyor ? ve miktarı ne kadar ?
Günaydın arkadaşlar,
Enjektör tepelerindeki yeşil geri dönüş oringleri değişti mi?
burakgunay
06-05-2016, 13:37
Günaydın arkadaşlar,
abi için rahat olsun 110lık hdi aracımda da o kap aynı o şekildeydi. değişik ve kirli gözüküyordu dışardan merak etme. benim arabamda da aynı bahsettigin gibiydi.
@burak sevinmem mi üzülsem mi. Allahtan suya yağ karışmamış. Ama bu yağ nerden gelir oraya onu çözemedim. Enjektörle ilgili soran arkadaşım 1 enjektör revize oldu. Dibindeki pullar keçeler takım olarak değişti. Olmadı gönderdim bir daha değişti. Şimdi baktım yine olmamış. Verdiğim para 450 TL falan bu paraya bu değişim işlemleri yapılır mı? Değişmesi gereken ne ise ben alayım götüreyim değiştirsinler en son. Hdı yazan kapağı sökünce gördüğüm manzara içimi karartıyor.
Abi mazot olduğuna emin misin? Tam bilmeyerek yazıyorum ama külbütör contasından terleme de yapıyor olabilir
burakgunay
07-05-2016, 10:41
Abi mazot olduğuna emin misin? Tam bilmeyerek yazıyorum ama külbütör contasından terleme de yapıyor olabilir
Kulbutorden terleme olsa, bloga doğru bi terleme olur. Enjektör dibinde olan şey mazottur
Şehir ici yoğun trafikte ve uzun yolda hararetiniz hangi sıcaklık değerinde geziyor takip eden var mı?
Şehir ici yoğun trafikte ve uzun yolda hararetiniz hangi sıcaklık değerinde geziyor takip eden var mı?
sıkışık trafikte 3 çizgi yani 90
trafik yokken rahat hava alıyorken 1 veya 2 çizgi o da 70-80 gibi
dragstar
10-05-2016, 10:48
sıkışık trafikte 3 çizgi yani 90
trafik yokken rahat hava alıyorken 1 veya 2 çizgi o da 70-80 gibi
aynen bendede öyle, şehir içi ortalamamda 4.6 lt
206 2.0 hdi
Uzunda yada araba nefes alabiliyorsa 80, nefes alamaz trafikte dur kalkta 90
Mazot olduğuna eminim çünkü sıvı çok yoğun değil. Bildiğin parlıyor ve dokunduğunda mazot olduğunu anlıyorsun.
Bir de arabada son zamanda terleme dediğiniz şey oldu sanırım. Turbo nun solundaki intercooler a giden borular üzerinde yağ gibi kalıntı var nerden yapar nasıl çözülür.
Kardeşim nasılsın :) ilk marşta beyaz duman enjektörlerden bir tanesi biraz fazla işiyor olabilir. Lexia ile baktır istersen işeme oranlarına.
Satanael
11-05-2016, 09:35
genel tekniğede yazdım ama burayada yazayım aynısını belki daha cabuk dönen olur..
Aracım suan stock 1.6 hdi 90 hp motor olan 207. Üzerinde ne marka turbo var vs onu bilmiyorum.Balans sorunundan dolayı ıslık calmaya basladı turbo.Sözün kısası eni sonu bi değişim gercekleşicek.Fakat ilerisi icin yazılım downpipe gibi işlemleride uygulamayı düşündüğüm icin turbo değiştirirken benim aracın üstündeki ile 110 luk modellerinkisi farklı sanırım 110 luklarda geometrik turbo olması lazım. hani diyorum onlardan takılabilirmi? takılabilirse artı ve eksileri ne olur? yada sizlerin bu işlerden anlayan arkadasların tavsiyesi olabilir mi?
işin acıkcası ilk hem turbolu hem dizel ilk aracım.Turbo işinde cok bilgim yok.Aracımıda uzun vadede kullanmayı düşündüğüm icin hem sorunsuz hemde daha performanslı bişiler yapmak istiyorum... Bu durum kafamda hep soru işareti hani diyorum sadece kulaktan dolma edindiğim bilgiler ile sadece turbo pallerini büyütüp icini tornalatıp dısı aynı icindeki palleri daha büyük bi turbomu daha mantıklı olur? yada diyorum bu 110 luklardaki geometrik olanı uyum saglarmı? geometrik ile bizimkiler arasında fark nedir mesela?
Öyle gırtlak dolusu bişi beklemiyorum zaten.yazılım sonrası 120-130 hp bana fazlası ile yeter... aslında yetmez ama olduğu kadarı ile
Başka bi turbo takıldıgında birde orjinal yazılıma dönüldüğünde sıkıntı cıkarmı?
bu işlerden anlayan arkadaslar yardımcı olurlarsa en azından fikir olması icin sevinirim..
@Satanael bence hiç hibrit turbo işine girme. aracını günlük kullanıyorsun sonuçta. 110lukta ki turbo olur mu olmaz mı bilen arkadaşlar mutlaka vardır. 120-130 hp sana yetiyorsa bence orjinal turbona güvenmiyorsan revize ettir. Yada sıfır tak. hatırladığım kadarıyla zaten katalizör yoktu sende. yazılımı da yaptırdın mı tadından yenmez. 120 hp rahatlıkla olur zaten. Daha fazla da yüklenirsen bu sefer baskı balata isteyecek.
Kardeşim nasılsın :) ilk marşta beyaz duman enjektörlerden bir tanesi biraz fazla işiyor olabilir. Lexia ile baktır istersen işeme oranlarına.
Eyv kardeşim iyyim saol sen nasılsn :) . Aynen bi baktırmak lazım , havlar düzeldi şimdi pek yapmıyor salladım bende :)
by serçe
11-05-2016, 14:27
genel tekniğede yazdım ama burayada yazayım aynısını belki daha cabuk dönen olur..
Aracım suan stock 1.6 hdi 90 hp motor olan 207. Üzerinde ne marka turbo var vs onu bilmiyorum.Balans sorunundan dolayı ıslık calmaya basladı turbo.Sözün kısası eni sonu bi değişim gercekleşicek.Fakat ilerisi icin yazılım downpipe gibi işlemleride uygulamayı düşündüğüm icin turbo değiştirirken benim aracın üstündeki ile 110 luk modellerinkisi farklı sanırım 110 luklarda geometrik turbo olması lazım. hani diyorum onlardan takılabilirmi? takılabilirse artı ve eksileri ne olur? yada sizlerin bu işlerden anlayan arkadasların tavsiyesi olabilir mi?
işin acıkcası ilk hem turbolu hem dizel ilk aracım.Turbo işinde cok bilgim yok.Aracımıda uzun vadede kullanmayı düşündüğüm icin hem sorunsuz hemde daha performanslı bişiler yapmak istiyorum... Bu durum kafamda hep soru işareti hani diyorum sadece kulaktan dolma edindiğim bilgiler ile sadece turbo pallerini büyütüp icini tornalatıp dısı aynı icindeki palleri daha büyük bi turbomu daha mantıklı olur? yada diyorum bu 110 luklardaki geometrik olanı uyum saglarmı? geometrik ile bizimkiler arasında fark nedir mesela?
Öyle gırtlak dolusu bişi beklemiyorum zaten.yazılım sonrası 120-130 hp bana fazlası ile yeter... aslında yetmez ama olduğu kadarı ile
Başka bi turbo takıldıgında birde orjinal yazılıma dönüldüğünde sıkıntı cıkarmı?
bu işlerden anlayan arkadaslar yardımcı olurlarsa en azından fikir olması icin sevinirim..
207 1.6 hdi lar üzerindeki turbo kötü bir turbo değil, garrett gt1544 diye hatırlıyorum. bu turbo da senin istediğin bg lerde sıkıntı yaratmaz, dp egzz egr iptali ve güzel bir remap ile istediğini alırsın, sağlıklı olsun istiyorsan oem sıfır turbosunu taktır devam et bence, sonuçta günlük biniyorsun amerikayı tekrar keşfetmenin anlamı yok. ne yapabileceği belli bir motor sonuçta günlük kullanım için.
Satanael
14-05-2016, 00:23
207 1.6 hdi lar üzerindeki turbo kötü bir turbo değil, garrett gt1544 diye hatırlıyorum. bu turbo da senin istediğin bg lerde sıkıntı yaratmaz, dp egzz egr iptali ve güzel bir remap ile istediğini alırsın, sağlıklı olsun istiyorsan oem sıfır turbosunu taktır devam et bence, sonuçta günlük biniyorsun amerikayı tekrar keşfetmenin anlamı yok. ne yapabileceği belli bir motor sonuçta günlük kullanım için.
Kötü bi turbo demedim zaten :) sadece turbom fıylamaya basladığı icin ileride yazılım vs de düşünüyorum hani değiştirmişken aklıma hep takılıyor işte diyorum su 110 luklardaki turbo olabilirmi dedim kendimce.. Hani diyorum onunla daha saglıklı olmazmı yazılım vs? benim merak ettiğim olay bu.Sonucta günlük kullandıgım bi arac olacak sadece yanlızken denk gelirsem gazlarım... yapmışkende bi kere yapayım diyorum işte.
1.6 hdi 110 luk la ilgili bir sorum olacak.
Geçen akşam biraz sıkıştırdım 10 km kadar önümdekiyle sağlı sollu gittik, devir de çevirdi , ani ara hızlanma da oldu.
Sorun şu ki, yonca bağlantısında hafif zıpladım ve araç bir anda stop etti. Durdum bir süre bastım çalışmadı.
Marş var kuvvetli basıyor ama sanki yakıt gitmiyor gibi. Böyle bir şey yaşayan var mı ?
rebeloghy
09-08-2016, 16:22
1.6 110Luk kullanıcısı olarak Garrett gt1544 bizdeki turbo
Sadık Özyer
09-08-2016, 17:07
1.6 hdi 110 luk la ilgili bir sorum olacak.
Geçen akşam biraz sıkıştırdım 10 km kadar önümdekiyle sağlı sollu gittik, devir de çevirdi , ani ara hızlanma da oldu.
Sorun şu ki, yonca bağlantısında hafif zıpladım ve araç bir anda stop etti. Durdum bir süre bastım çalışmadı.
Marş var kuvvetli basıyor ama sanki yakıt gitmiyor gibi. Böyle bir şey yaşayan var mı ?
Enjektörler çok ısınıdığı için buna izin verilmiyor. Sensör bozuktur muhtemelen bende çok yaşadım.
Enjektörler çok ısınıdığı için buna izin verilmiyor. Sensör bozuktur muhtemelen bende çok yaşadım.
Ne sensörü ? nereya bakıcaz ?
Grimlord
09-08-2016, 19:30
95 hplik tdcilere yazilim yaptiran var midir? Ortalama ne kadar guc alinir dersiniz?
ahmetelik60
09-08-2016, 23:05
2010 fiesta tdci var bendede kasım ayında aldım arabada 3 viteste devir 1800 2500 arası arabada tekleme var bildiğin silkeliyor arada 2 vitestede yapıyor ama 3 vites gibi değil arıza ışığı vs falan yanmıyor sebebini bilen duyan yaşamış olanlar var mı?
Enjektörlerine bi baktırmanda fayda var araba kaç binde . :)
salih_560
10-08-2016, 23:34
Arkadaşlar citroen c3 1.4 hdi nasıldır modeli 2008 kronik sorunu var mıdır acaba?? Biraz bilgiye ihtiyacım ??
1.6 HDİ da geç çalışma sorunu yaşayan var mı ? Bir de dün araç giderken tak diye durdu, çektim kenara marşa bastım çevirdi çalışmadı.
Kontak kapat / aç yaptım. Akabinde çalıştı. Nokta atışı şudur diyebilecek kimse var mıdır ? Sıcak motor da kızdırma bujisi sorunu yaşıyor olabilir miyim ?
1.6 HDİ da geç çalışma sorunu yaşayan var mı ? Bir de dün araç giderken tak diye durdu, çektim kenara marşa bastım çevirdi çalışmadı.
Kontak kapat / aç yaptım. Akabinde çalıştı. Nokta atışı şudur diyebilecek kimse var mıdır ? Sıcak motor da kızdırma bujisi sorunu yaşıyor olabilir miyim ?
Rail müşürü olabilir. Neredeyse her sensörden ayrı sorun yaşamış biri olarak bende aynı durumlar çıktığında rail müşürünü değiştirmiştim ve düzelmişti araba. Kodu 1920.GW
by serçe
29-08-2016, 11:31
nokta atışı form sitesinden biraz zor olur planet 2000 bağlanıp görmek lazım arıza varmı yokmu ama büyük bir ihtimal senin dediğin gibi tahminin doğru olabilir kızdırma bujileri çıkacak diye düşünüyorum
Rail müşürü olabilir. Neredeyse her sensörden ayrı sorun yaşamış biri olarak bende aynı durumlar çıktığında rail müşürünü değiştirmiştim ve düzelmişti araba. Kodu 1920.GW
Cevap için teşekkür ederim. Yarın bırakacağım umarım budur uğraşmam.
nokta atışı form sitesinden biraz zor olur planet 2000 bağlanıp görmek lazım arıza varmı yokmu ama büyük bir ihtimal senin dediğin gibi tahminin doğru olabilir kızdırma bujileri çıkacak diye düşünüyorum
Şuan arıza sürekli yanıyor, araç kendini check ederken bir sürü hata veriyor. 1. Nedeni depo şamandırası arızalı, 1 de maf tan ötürü bir arıza veriyor.
Kızdırma bujilerini de bir değiştirelim bakalım ilk olarak. Sonra bakacağız yavaş yavaş.
Cevap için teşekkür ederim. Yarın bırakacağım umarım budur uğraşmam.
Şuan arıza sürekli yanıyor, araç kendini check ederken bir sürü hata veriyor. 1. Nedeni depo şamandırası arızalı, 1 de maf tan ötürü bir arıza veriyor.
Kızdırma bujilerini de bir değiştirelim bakalım ilk olarak. Sonra bakacağız yavaş yavaş.
Piyasadaki mevcut 1.6 Hdi'ların yarıdan fazlasında P1351 kızdırma bujisi arızası vardır. Ya da benim çevremde gördüğüm öyle :) Tek başına arıza yakmaz ancak başka bir arıza kodu daha düşerse arıza yakar depollution olarak. Psada kızdırma bujisi pek bi sorun göstermiyo Ford'lardaki gibi kesiklik yapmaz belki görece olarak geç çalıştırabilir. Debimetre arızası P0100 ise debi bozuktur P0103-P0104 gibi arıza veriyosa temizlenip belki kurtarılabilir. Ama anlık stop etmesi ve hemen ardından çalışamaması ya da zor çalışması rail müşüründen kaynaklı bence. Kızdırma bujilerini de dikkatli şekilde soğukken çıkarttırın ve takım olarak değiştirin bozuk olmasa bile sonra kapak açmak kapağı tornacıya götürmek vs uğraştırır.
Piyasadaki mevcut 1.6 Hdi'ların yarıdan fazlasında P1351 kızdırma bujisi arızası vardır. Ya da benim çevremde gördüğüm öyle :) Tek başına arıza yakmaz ancak başka bir arıza kodu daha düşerse arıza yakar depollution olarak. Psada kızdırma bujisi pek bi sorun göstermiyo Ford'lardaki gibi kesiklik yapmaz belki görece olarak geç çalıştırabilir. Debimetre arızası P0100 ise debi bozuktur P0103-P0104 gibi arıza veriyosa temizlenip belki kurtarılabilir. Ama anlık stop etmesi ve hemen ardından çalışamaması ya da zor çalışması rail müşüründen kaynaklı bence. Kızdırma bujilerini de dikkatli şekilde soğukken çıkarttırın ve takım olarak değiştirin bozuk olmasa bile sonra kapak açmak kapağı tornacıya götürmek vs uğraştırır.
Hayati bilgiler teşekkür ederim., elm327 ve tork pro var ama hata kodu alamıyorum araçtan ne hikmetse.
piston diye bir programdan yanılmıyorsam p1003 yazan kodu almıştım.
Yarın bir baktıralım bakalım ne çıkacak. Olduk olmadık yerde stop ediyor kaza yaptıracak :S
Hayati bilgiler teşekkür ederim., elm327 ve tork pro var ama hata kodu alamıyorum araçtan ne hikmetse.
piston diye bir programdan yanılmıyorsam p1003 yazan kodu almıştım.
Yarın bir baktıralım bakalım ne çıkacak. Olduk olmadık yerde stop ediyor kaza yaptıracak :S
Peki arac stop ettigi anda ariza isigi yaniyor mu yaniyorsa ne diyor ?
Her tip pompada olmamakla birlikte, yüksek basınç pompasının girişindeki basınç sensöründen de yapar.
Silence45
31-08-2016, 22:13
Arkadaşlar/abiler Merhaba,
Corsadan sonra 1.4tdci fiesta nasip oldu. 2010 yani dpf si model. Orjinalde aşırı ölü olan aracı azıcık canlandırmak istiyorum ancak orjinaliyle de fazla oynamak istemiyorum. Sorularıma gelecek olursak;
1-) Soft yazılım ile kalsa sadece herhangi bir sorun yaşar mıyım ileride? Yoksa,
Soft yazılım + kat iptali + egr iptaliyle mi daha iyi olur?
2-) Soft yazılım + kat iptali + egr iptali + dp olarak bakarsak daha mı mantıklı olur? Gitsin diye bir derdim yok, ses ile de bir derdim yok. Çok az bi tok ses çıksa bile fazla fazla yeter ancak bu kadar oynamak mantıklı mı?
En mantıklı yol hangisi olur, neden olur bi fikir alışverişi yapabilirsek çok sevinirim. Birde hangisini neden yaptırsam daha mantıklı kalır? Fiyatlar nerelerde birde?
Sanırım soft yazılım+kat ve egr ile en kolay ve mantıklı yol olacak ama bir de sizlerden fikir bekliyorum.
E21hamza
31-08-2016, 22:24
2008 model Peugeot 308 110 luk aracımda özellikle alt devirlerde performans düşüklüğü hissediyorum araç 3.000 devire kadar ölü 2.800 3.000 e doğru açılmaya başlıyor. Turbo hortumlarından intrecol e giden, gaza basıldığında sertleşmesi gereken hortumda sertleşme olmuyordu yani turbo basıncı düşüktü usta sözde turboyu kontrol etmek için turbonun westagatesinden basınç açtı bi şey değişmedi tabi sonra turbo değişmesi gerek dedi inanmadım doğal olarak, başka bir ustaya gittim pc'ye bağladı basıncın düşük olduğunu söyledi elektrovana, egr, bir parçada daha arıza görünüyordu hepsini halletti egr temizlendi elektrovana düzeltildi arıza kaydı silindi. 3.000 devir sonrası çekişte biraz düzelme oldu araç tekrar arıza vermedi 1 haftadır kullanıyorum arıza lambası da yanmıyor fakat performans hala istediğim gibi değil.
Sizce başka bir sorun olabilir mi? Westagate oynandığı için (5-6 tur açmıştı sanırım basıncı) performans düzelmiyor olabilir mi? Yakıt basıncının biraz düşük olduğunu ve kızdırma bujilerinde de sorun olduğunu söyledi bujiler performans sorununa yol açar mı? Bujilerin sökerken kırılma ihtimali varmış doğru mudur? Yardımcı olursanız sevinirim.
Her tip pompada olmamakla birlikte, yüksek basınç pompasının girişindeki basınç sensöründen de yapar.
Cihaza bağlandı araç, mazot basınç sensörü + maf + regülatör (ne olduğundan emin değilim ama serviste 1600 küsür fiyatı var, komple değişiyormuş) arızası var dedi arkadaşlar.
+ enjektörlere de bakılması gerek vs dediler. + arka amortisr ve burç lar da olunca çok yekünlü bir tutar çıktı beklesin. Masraflarını söyleyip satıp benzinli + düşük km li bir araç alsam daha sağlıklı olacak benim için.
Arkadaşlar/abiler Merhaba,
Corsadan sonra 1.4tdci fiesta nasip oldu. 2010 yani dpf si model. Orjinalde aşırı ölü olan aracı azıcık canlandırmak istiyorum ancak orjinaliyle de fazla oynamak istemiyorum. Sorularıma gelecek olursak;
1-) Soft yazılım ile kalsa sadece herhangi bir sorun yaşar mıyım ileride? Yoksa,
Soft yazılım + kat iptali + egr iptaliyle mi daha iyi olur?
2-) Soft yazılım + kat iptali + egr iptali + dp olarak bakarsak daha mı mantıklı olur? Gitsin diye bir derdim yok, ses ile de bir derdim yok. Çok az bi tok ses çıksa bile fazla fazla yeter ancak bu kadar oynamak mantıklı mı?
En mantıklı yol hangisi olur, neden olur bi fikir alışverişi yapabilirsek çok sevinirim. Birde hangisini neden yaptırsam daha mantıklı kalır? Fiyatlar nerelerde birde?
Sanırım soft yazılım+kat ve egr ile en kolay ve mantıklı yol olacak ama bir de sizlerden fikir bekliyorum.
Soft yazilim, downpipe, egr iptali ile keyifli olur zaten ses istemiyosun, sadece arka taraftan arac yanindan duyulacak sekilde biraz eksoz sesi degisir ufleme sesi daha da belirginlesir bu sekilde,
Cihaza bağlandı araç, mazot basınç sensörü + maf + regülatör (ne olduğundan emin değilim ama serviste 1600 küsür fiyatı var, komple değişiyormuş) arızası var dedi arkadaşlar.
+ enjektörlere de bakılması gerek vs dediler. + arka amortisr ve burç lar da olunca çok yekünlü bir tutar çıktı beklesin. Masraflarını söyleyip satıp benzinli + düşük km li bir araç alsam daha sağlıklı olacak benim için.
Benim bahsettiğim sensör ve rail sensörü demişler. verdiği arıza kodundan kendini sağlama almak, deneme yanılma olmasın diye deniş bence.
Benim bahsettiğim sensör ve rail sensörü demişler. verdiği arıza kodundan kendini sağlama almak, deneme yanılma olmasın diye deniş bence.
Aracin cekisinde gidisinde sknti yok sanirim maf sensorunu degistirmeye gerek yok, rolantide titreme şakırdama falanda yoksa enjektorleri elletmesin, mazot basinc sensorunu degistirebilir sadece
Aracin cekisinde gidisinde sknti yok sanirim maf sensorunu degistirmeye gerek yok, rolantide titreme şakırdama falanda yoksa enjektorleri elletmesin, mazot basinc sensorunu degistirebilir sadece
Servis mantığı belli zaten, tamir ya da başka bir şeye bakmıyorlar. En ufak durumda değiştirmekten yanalar.
Ama çıkan maliyet beni aşar şuan, maf'ı yağsız kontak sprey ile kendim temizlerim. İşe yarar sanırım.
Rail üzerindeki sensörü de alıp taktırırım, fiyatlarına baktım uçuk kaçık bir rakam değil.
Sadece regülatör dedikleri (servis bizde tek satılıyor dedi) parça muamma. Onu net bilen var mı ?
Servis mantığı belli zaten, tamir ya da başka bir şeye bakmıyorlar. En ufak durumda değiştirmekten yanalar.
Ama çıkan maliyet beni aşar şuan, maf'ı yağsız kontak sprey ile kendim temizlerim. İşe yarar sanırım.
Rail üzerindeki sensörü de alıp taktırırım, fiyatlarına baktım uçuk kaçık bir rakam değil.
Sadece regülatör dedikleri (servis bizde tek satılıyor dedi) parça muamma. Onu net bilen var mı ?
Aracın yakıt sistemini tam manası ile ezbere bilmediğimden vereceğim cevap yanıltabilir. En mantıklısı parçayı görebilir miyim diyip ref. hafızaya yazmak.
Benim 2.0 hdi'da regülatör yüksek basınç pompasının çıkışında bulunan ve yakıtın belirlenen max. basıncı geçmesini engelleyen turuncu soketli bir parça mesela.
Bence en mantıklı seçenek, dpf + kat + egr iptali ve soft yazılım.
Hafif homurtu görülebilir ancak yaş ve km bakımından en mantıklı hareket olur bence
Akışmetreyi temizleyin bir de.Bujilerin kırılma ihtimali doğru. E21hamza
E21hamza
01-09-2016, 20:49
Akışmetreyi temizleyin bir de.Bujilerin kırılma ihtimali doğru. E21hamza
Akışmetreyi temizleyip yağ bakımını yaptıktan sonra tekrar bakacağım duruma. Bugün başka bir usta ile görüştüm westgate ayarının bozulmuş olabileceğini söyledi bir de ona bakacağım.
Silence45
01-09-2016, 23:24
Bence en mantıklı seçenek, dpf + kat + egr iptali ve soft yazılım.
Hafif homurtu görülebilir ancak yaş ve km bakımından en mantıklı hareket olur bence
Bu cevap banaydı sanırım. Araçta zaten dpf yok. Kat+egr+ soft yazılım ile devam edebilirim sanırım. Sadece ekstradan dp yapıp yapmama arasında kararsızım yani gerçekten gerek var mı yoksa masrafa gerek var mı asıl olay bu şuan :)
RSX , tek kafamdaki soru dp ne kadar gerekli?
Bu cevap banaydı sanırım. Araçta zaten dpf yok. Kat+egr+ soft yazılım ile devam edebilirim sanırım. Sadece ekstradan dp yapıp yapmama arasında kararsızım yani gerçekten gerek var mı yoksa masrafa gerek var mı asıl olay bu şuan :)
Soft yazılım için bence dp gereksiz masraf. Sen bilirsin tabi.
Yazilimsiz araclarda bile belli bi kmden sonra doldugu icin kat bosaltiyorlar, soft yazilim da yapsan bence dp yaptir alt devirlerin guzel olur
Silence45
03-09-2016, 00:05
RSX, EREN34 zaten kat iptalini yapıcam muayneden sonra o tamamdır ancak dp için düşünüyorum. Sanırım dp yaptırmıycam çünkü ne ses ne de gitsin diye derdim var. Kat ve egr iptaliyle birazcık daha toparlar diyorum. İyidir sanırım. Teşekkürler cevaplar için.
RSX, EREN34 zaten kat iptalini yapıcam muayneden sonra o tamamdır ancak dp için düşünüyorum. Sanırım dp yaptırmıycam çünkü ne ses ne de gitsin diye derdim var. Kat ve egr iptaliyle birazcık daha toparlar diyorum. İyidir sanırım. Teşekkürler cevaplar için.
Kat iptal ettireceksen icinden duz boru gecir bos olarak birakma
Grimlord
09-09-2016, 16:07
2012 focus 3 tdci aracım var ( 95 hp) , km 100binde, 2bin devir ve üstü bazen gaza yüklendiğimde resmen turbo yokmuş gibi davranıyor. 1 ve 2.viteste sıkıntı yok ama ilginçtir 3 4 5 6 viteslerde hep bunu yaşıyorum. Sizce turbo veya debriyaj balatası ile alakalı bir sıkıntı olabilir mi? Acaip can sıkıyor, araba kağnı gibi. Bir de araç aşırı titriyor rölantide, acaip sarsıntılı geldi. Bu normal midir? Kalkışta kesiliyor titreme
selimvarli
09-09-2016, 21:04
beyler benimde 1.4 hdi c2ım var. araçda şu an cooler, downpipe, racehip, egzoz var. debriyaj 12 bin km önce değişti araç şu an 210 bin kmde. 197 binde sanıyorm debriyaj değişmişti. valeo marka taktık. volan taşlanmadı. 1.2 viteslerde sorun yok. yalnız 3 4 5 viteslerde gaza asıldığımda boost devrine gelince. devir yükseliyor araç gitmiyor sonradan kavrıyor. belliki debriyaj sıyırıyor. araç durduğu yerde debriyaj testi yaptığımda stop edicek kadar kavrıyor ve kaçırmıyor. problem volanın taşlanmamış olmasımıdır. üzerinden luk marka çıkmıştı. ne yapacağıma karar veremedim. boşu boşuna masrafa girmiyelim.
sanctuary35
09-09-2016, 22:39
yarın ilk defa yetkili servis dışında sanayiye bakıma gidicez heycanlıyız :) berkay ve ersinin tavsiyesi üstüne 6. sanayi mutlu servise gidicez
yarın ilk defa yetkili servis dışında sanayiye bakıma gidicez heycanlıyız :) berkay ve ersinin tavsiyesi üstüne 6. sanayi mutlu servise gidicez
Korkma emin ellerde :))))
2016 model 1.6 tdcı 115lik focusum var daha 8bin kmde araba stock ama araba orta şiddetli kara duman atıyor.Rölantide basınca bile atıyor nedeni nedir acaba?Yakıtı hep iyi yerlerden alırım çok şaşırdım..
Naci Abi gerçekten Psa'nın dilinden anlayan kasap olmayan nadir ustalardan. Sıkıntı yaşamazsınız :)
sanctuary35
10-09-2016, 14:01
bakımımızı yaptırdık memnun ve mutluyuz. cruise kontrolümüzde oldu ;)
Grimlord
08-10-2016, 19:19
Tdci 95lik için hangi yağı kullanıyorsunuz beyler? 5w30 - 5w40? ve Hangi marka?
EmreArslan
09-10-2016, 08:35
O zaman 10 paunlık soru benden :)) 206 gti sattikdan sonra uzun zaman 1.7 dti baktim hala bakiyorum her gun yukselen fiyayi donanimsizligi konforsuzlugu ve TR de yuzlercesinin olmasi artik iyice soguttu beni ve daha fonanimli daha oturakli ve duzgun bir araca yoneldim FIESTA 1.6 TDCI SPORT :)) varmi araclarla ilgili bilgi verebilcek bu motorala hibrit derecesinde cok yuklenmeden ugrasan oldumu yada ugrasalimmi simdiden tesekkurler.
O zaman 10 paunlık soru benden :)) 206 gti sattikdan sonra uzun zaman 1.7 dti baktim hala bakiyorum her gun yukselen fiyayi donanimsizligi konforsuzlugu ve TR de yuzlercesinin olmasi artik iyice soguttu beni ve daha fonanimli daha oturakli ve duzgun bir araca yoneldim FIESTA 1.6 TDCI SPORT :)) varmi araclarla ilgili bilgi verebilcek bu motorala hibrit derecesinde cok yuklenmeden ugrasan oldumu yada ugrasalimmi simdiden tesekkurler.
Al bir tane 206 boş kupa. 5-6bin. 9 liraya sandkk 2.0 hdi. 3 sağına soluna harca. 18-19 liraya 2.0 hdi :)
EmreArslan
09-10-2016, 11:15
Al bir tane 206 boş kupa. 5-6bin. 9 liraya sandkk 2.0 hdi. 3 sağına soluna harca. 18-19 liraya 2.0 hdi :)
Eren abi nasılsın ya :) abi önerin için tesekkur ederim aslinda mantikli ama ne o siraladiklarini yapabilcek vakit ne sabir var bende fiestaya karsida sempatim var fakat merak ediyorum sorunsuzca binip ufak ufak yuklesek ne olur diye :)
Eren abi nasılsın ya :) abi önerin için tesekkur ederim aslinda mantikli ama ne o siraladiklarini yapabilcek vakit ne sabir var bende fiestaya karsida sempatim var fakat merak ediyorum sorunsuzca binip ufak ufak yuklesek ne olur diye :)
Fiesta ya dediğin tarzda hiç bir şey olmaz.
206 konusunda da herşeyi oem direk al tak yapacağın için uğraştırmaz. ***** 2.0 hdi 206 zaten var.
Çok sevdiğim 2006 model 307 1.6 hdi(110) aracımda benimde bir problemim var ve artık canımı sıkmaya başladı çünkü kime götürsem net birşey söyleyemiyor.
Aracın bir günü bir gününü tutmuyor bir gün çok güzel ivmeleniyor bir gün berbat gidiyor tüketim yüksek şehiriçi klimasız ekonomik kullanımda 7 lt'nin altına düşmek imkansız hele kısa mesafe kullanırsam 8 lt üstünü görüyor. Geçen otobanda deneme yaptım 10 küsür lt yaktı 100 km'de.
2000 devir civarı gazı diplediğimde basıncı güzel veriyor vites bitene kadar hiç kesilme olmuyor ama bazende erkenden o basıncı kesip ıkınarak 5 saatte vitesi bitiremiyor.
Sabahları ilk çalışmada 5 saniye kadar beyaz duman veriyor. Yağ, su eksiltme kesinlikle yok yağı 5/30. Motor kısa bir süre önce içine küçük bir metal parça almasından dolayı açılıp değişmesi gereken ne varsa değişti. Parçayı turbodan aldığını düşünüyorum çünkü turbo söküldüğünde iyi durumda değildi ve oda sökülüp revizyona gitti.
Yaptırdıklarım;
Egr iptal
Kat. iptal
Akışmetre, basınç sensörü, turbo elektrovana denedim
Kaçak yok
Filtreler, bakımlar vs. hep yeni
Sorun arabayı ilk aldığımdada aynı şekildeydi şimdide aynı şekilde. Yardımınıza ihtiyacım var...
Çok sevdiğim 2006 model 307 1.6 hdi(110) aracımda benimde bir problemim var ve artık canımı sıkmaya başladı çünkü kime götürsem net birşey söyleyemiyor.
Aracın bir günü bir gününü tutmuyor bir gün çok güzel ivmeleniyor bir gün berbat gidiyor tüketim yüksek şehiriçi klimasız ekonomik kullanımda 7 lt'nin altına düşmek imkansız hele kısa mesafe kullanırsam 8 lt üstünü görüyor. Geçen otobanda deneme yaptım 10 küsür lt yaktı 100 km'de.
2000 devir civarı gazı diplediğimde basıncı güzel veriyor vites bitene kadar hiç kesilme olmuyor ama bazende erkenden o basıncı kesip ıkınarak 5 saatte vitesi bitiremiyor.
Sabahları ilk çalışmada 5 saniye kadar beyaz duman veriyor. Yağ, su eksiltme kesinlikle yok yağı 5/30. Motor kısa bir süre önce içine küçük bir metal parça almasından dolayı açılıp değişmesi gereken ne varsa değişti. Parçayı turbodan aldığını düşünüyorum çünkü turbo söküldüğünde iyi durumda değildi ve oda sökülüp revizyona gitti.
Yaptırdıklarım;
Egr iptal
Kat. iptal
Akışmetre, basınç sensörü, turbo elektrovana denedim
Kaçak yok
Filtreler, bakımlar vs. hep yeni
Sorun arabayı ilk aldığımdada aynı şekildeydi şimdide aynı şekilde. Yardımınıza ihtiyacım var...
Elektrovana arızası gibi görünüyor ama baktırdım diyorsunuz.
Elektrovana arızası gibi görünüyor ama baktırdım diyorsunuz.
Evet abi değiştirdik yine aynıydı.
Haftaiçi enjektörler teste gidecek onlardan yapma durumu var mı acaba ya da onlara bağlı sensör falan varsa onlarda mı problem var anlayamadım
Sorun düzeldi fakat sorunu enjektörcü mü düzeltti turbocu mu düzeltti anlayamadım çünkü araba ikisinede gitti. Başında babam duruyordu ben çalıştığım için. Oda tam anlayamamış neler olduğunu.
2011 model 1.4 hdi 207 sahibiyim. Geçenlerde İstanbul'a giderken orhangazi yalova arasında sıkıştırdım bi süre 140-145 bandında takılı kaldı gitmiyor.. Bayır aşağı biraz daha hızlandı fakat bildiğin şişti araba..
Intercooler yokmuş duyduğuma göre bundan dolayımıdır bu sıkıntı ?
Ayrıca 1. veya 2. viteste rolanti hızında giderken değişik tıkır tıkır bi ses geliyor, debriyaja basınca kesiliyor..Debriyaj bilyesi falan diyorlar ama sorun yaratır mı ?
Grimlord
16-12-2016, 15:18
2011 model 1.4 hdi 207 sahibiyim. Geçenlerde İstanbul'a giderken orhangazi yalova arasında sıkıştırdım bi süre 140-145 bandında takılı kaldı gitmiyor.. Bayır aşağı biraz daha hızlandı fakat bildiğin şişti araba..
Intercooler yokmuş duyduğuma göre bundan dolayımıdır bu sıkıntı ?
Ayrıca 1. veya 2. viteste rolanti hızında giderken değişik tıkır tıkır bi ses geliyor, debriyaja basınca kesiliyor..Debriyaj bilyesi falan diyorlar ama sorun yaratır mı ?
165 falan yapması lazım aracın, biraz zor da olsa yapıyor. Aldığınız yakıttan dolayı olabilir mi?
Yakıtı hep aldığım opetten almıştım.. Yağ değişiminde ustaya castrol falan koy dedim sonradan öğrendim ki lukoil koymuş g.tlek..Tabi 10 bin kullandım bilmeden onun etkisi olabilir mi bilmiyorum.. Yakın zamanda da tekrar test etme şansım olmadı
sanctuary35
16-12-2016, 20:05
1.4 hdi son hızı cidden 165mi ya? 1.3 mjet linea 185-190 görüyür
1.4 hdi 206 vardı stock 180 yazılımlada 190 falan görüyordum düz yolda tabi. İntercooler olmayınca hemen şiştiği doğrudur çok gıcık bir durum maalesef.
Bende intercooler'a bağladım bu durumu ama bilemiyorum..
Yazın 207 ile balıkesir edremit arasında 1.3 corsa ile baya gittik ama düzde rahat rahat geçiyodu arabası full dolu olmasına rağmen :D :D
Bi önceki aracım eski kasa (grandenin bi altı) puntoydu kg avantajından dolayı 1.3 multijetlere göre ciddi seri ve memnun ediyodu :)
1.6 tdcı 115lik kullananlar hangi yağı kullanıyor acaba? Motul koyan var mı hiç?
2016 model 1.6 tdcı 115lik focusum var daha 8bin kmde araba stock ama araba orta şiddetli kara duman atıyor.Rölantide basınca bile atıyor nedeni nedir acaba?Yakıtı hep iyi yerlerden alırım çok şaşırdım..
Geç olacak biraz ama hep atar. Rolantide de atar giderken de.
1.6 tdcı 115lik kullananlar hangi yağı kullanıyor acaba? Motul koyan var mı hiç?
Fayda sağlar mı sana bilmem ama ben 2 bakımdır motul 5w30 x-clean FE kullanıyorum. 2.0 hdi'da. Memnunum yap sıcaklığı gösterge si de var aracımda sıkıştırdığımda dahi ortanın üstünü geçtiğini görmedim.
2.0 hdi'a (138 lik) birşeyler yapan oldu mu?
Yazılım cooler Turbo vs. Bildiğim EREN34 var ama onun ki bir önceki nesil 2. 0 dı diye hatırlıyorum.
Fayda sağlar mı sana bilmem ama ben 2 bakımdır motul 5w30 x-clean FE kullanıyorum. 2.0 hdi'da. Memnunum yap sıcaklığı gösterge si de var aracımda sıkıştırdığımda dahi ortanın üstünü geçtiğini görmedim.
2.0 hdi'a (138 lik) birşeyler yapan oldu mu?
Yazılım cooler Turbo vs. Bildiğim EREN34 var ama onun ki bir önceki nesil 2. 0 dı diye hatırlıyorum.
Bende ki aslen 90lık olan 2.0hdi
Hybrid
Cooler vs var. 3/30 motul kullanıyorum. Yağ sıcaklık göstergem var. Şartlar ne olursa olsun yağ sıcaklığım yükselmiyor
baskan96
06-05-2018, 15:56
Yeni 1.6 tdci 109'luk 2009 focus aldık araç 138 binde.. 1 yılda sadece 1000 km yapmış yaşlı bir amcaydı önceki sahibi.. Bakımları yapılmış vaziyette canavar gibi bir makinesi var sorularımda:
1- yağ olarak valvoline kullan önerisini aldım sizce ne kullanayım
2- turbo gelene kadar cansız biraz yazılım yaptırsam bu km'de bir sıkıntı yapar mı?
tolga_55
07-05-2018, 08:17
Hybrid
Cooler vs var. 3/30 motul kullanıyorum. Yağ sıcaklık göstergem var. Şartlar ne olursa olsun yağ sıcaklığım yükselmiyor
Cooler olarak hangi aracınkini kullandın üstad
Cooler olarak hangi aracınkini kullandın üstad
Custom yaptırttım. Kale marka petekler ile 4.5 lt.
mikelazi
07-05-2018, 11:16
Hybrid
yaz sıcagında en yüksek ne gördün.
yağ ısısını görmek çok iiii
ben iat ve egt görüyorum,yağda olaymış cuukk
yaz sıcagında en yüksek ne gördün.
yağ ısısını görmek çok iiii
ben iat ve egt görüyorum,yağda olaymış cuukk
Burdur rampalarında öğlen sıcağında tapagaz çıktığım halde 100-105 derece arasında gezindi.
Ben iat ve egt görmüyorum. Std. gösterge dışında sadece boost var arabada.
tolga_55
08-05-2018, 07:08
Burdur rampalarında öğlen sıcağında tapagaz çıktığım halde 100-105 derece arasında gezindi.
Ben iat ve egt görmüyorum. Std. gösterge dışında sadece boost var arabada.
Aynen bende sadece boost göstergesi var. Kadranımda yağ sıcaklığını görüyorum. Egt nekadar gerekli bizim arabalara ama iat iyi olurdu...
mikelazi
08-05-2018, 18:42
Aynen bende sadece boost göstergesi var. Kadranımda yağ sıcaklığını görüyorum. Egt nekadar gerekli bizim arabalara ama iat iyi olurdu...
aracımda elm327 kullanıyorum.yağ ısısı hariç hepsini görüyorum.
Ben de pp2000 ile okuyorum :D
Muhabbet bir yana, iat, egt gibi değerleri takip etmemiz gerekecek kadar hard setup’ım olmadığından takip etmiyorum açıkçası
tolga_55
09-05-2018, 07:59
Muhabbet bir yana, iat, egt gibi değerleri takip etmemiz gerekecek kadar hard setup’ım olmadığından takip etmiyorum açıkçası
yağ sıcaklığı iat ile dengeli gidiyor aslında. bizim aralarda elm torque pro ile çalışmıyor. ancak ford scan diye bir app varmış. Onda baya veri görülüyormuş en kısa zamanda bakıcam.
mikelazi
09-05-2018, 08:22
benim durumum belli
dpf yok-egr contalı-yazılım.kışla ,yaz arasdında bende ciddi fark oluyor.topspeed yaparkende sürekli gözüm iat ta (2,8lt cooler)
zaten arkadan duman başlayınca anlıyorum iat uçuşta.
egt 750 üzerini görmedim.dpf li 900leri görmüşlüğüm vardır.
tolga_55
10-05-2018, 08:56
bu aracın turbosundan üflediğimde yağ kapağını açarsam üflediğim havanın bir kısmı yağ dolumun ordan çıkıyor. daha önce turbo çıkışındaki plastik borunun ek yerinde açılma olmuş basınç kaçağıyla uzun süre kullanım sonucunda turbom çöp oldu. Şimdi elimdeki eski turboyu hibritledik Feka turboda onu takıcam.
Yağ dolumun ordan hava gelmesi kafamı karıştırdı. Segman yada üst kapak supab contalarından kaynaklı diyecem ama aracım 5w30 yağ kullanmama rağmen yağ yakmıyor. Cidden merak ediyorum . Sırf meraktan silidir kapağını söktüresim var... Atalarımızın da ya meraktan yada... diye sözü de var :))
bu aracın turbosundan üflediğimde yağ kapağını açarsam üflediğim havanın bir kısmı yağ dolumun ordan çıkıyor. daha önce turbo çıkışındaki plastik borunun ek yerinde açılma olmuş basınç kaçağıyla uzun süre kullanım sonucunda turbom çöp oldu. Şimdi elimdeki eski turboyu hibritledik Feka turboda onu takıcam.
Yağ dolumun ordan hava gelmesi kafamı karıştırdı. Segman yada üst kapak supab contalarından kaynaklı diyecem ama aracım 5w30 yağ kullanmama rağmen yağ yakmıyor. Cidden merak ediyorum . Sırf meraktan silidir kapağını söktüresim var... Atalarımızın da ya meraktan yada... diye sözü de var :))
Bence normal.
Sonuç olarak motor hiç bir konumda tüm subapları tamamen kapalı olmuyor. Ör: 1 göz sıkıştırma yaparken, bir başka göz emme yada egzoz(havanın dışarı atılması) yapıyor. Haliyle turbonun kirli tarafından üflendiğinde egzoz yapan göz üzerinden hava yağ kapağına kadar ulaşabilir. Temiz taraftan üflerken geliyorsa o zaman da emme yapan göz üzerinden ulaşıyordur hava.
Ata'ların o sözüne takılma :D gözün kulağın sürekli araba üstünde olmasından bir zarar gelmez :)
tolga_55
10-05-2018, 16:04
Bence normal.
Sonuç olarak motor hiç bir konumda tüm subapları tamamen kapalı olmuyor. Ör: 1 göz sıkıştırma yaparken, bir başka göz emme yada egzoz(havanın dışarı atılması) yapıyor. Haliyle turbonun kirli tarafından üflendiğinde egzoz yapan göz üzerinden hava yağ kapağına kadar ulaşabilir. Temiz taraftan üflerken geliyorsa o zaman da emme yapan göz üzerinden ulaşıyordur hava.
Ata'ların o sözüne takılma :D gözün kulağın sürekli araba üstünde olmasından bir zarar gelmez :)
Temiz taraftan yani turbo emişinden üflüyorum. Emme yada egzoz gözü açık olsada üflediğim havanın külbütöre gelmemesi gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta supablar açıldığında külbütöre değil ya emme manfiolduna yada egzoz manifolduna geçmesi gerekmez mi basılan havanın? Aslında km de baya yaptım bi silindir kapağını söktürüp temizletmek iyi olabilir araç sağlığı açısından.
Aranel Ciryatan
24-05-2018, 17:31
kendi başlığımda yazmıştım ama burada daha çok kişi var
aracıma GTD1244vz turbo uyguladık. yazılım sonrası araç kesiklik yapıyordu sabit hızda gitmeye çalışırken. Şimdi onu çözdü özgün fakat alt devirlerde arada kesiklik devam ediyor ona yine bakacak bakalım. Ayrıca aracı yazılımdan 1.9 bar ayarlamasına rağmen araç 2 bar üzerine çıkmaya çalışıyor ve P0100 hatası veriyor arıza yakıp kısıyor kendini. VNT üzerinden manuel ayar yapmak lazım dedi fakat bu turbonun VNT'de ben bir ayar somunu vs göremedim. Bu konuda bilgisi olan var mı? yada başka önerisi olan?
kendi başlığımda yazmıştım ama burada daha çok kişi var
aracıma GTD1244vz turbo uyguladık. yazılım sonrası araç kesiklik yapıyordu sabit hızda gitmeye çalışırken. Şimdi onu çözdü özgün fakat alt devirlerde arada kesiklik devam ediyor ona yine bakacak bakalım. Ayrıca aracı yazılımdan 1.9 bar ayarlamasına rağmen araç 2 bar üzerine çıkmaya çalışıyor ve P0100 hatası veriyor arıza yakıp kısıyor kendini. VNT üzerinden manuel ayar yapmak lazım dedi fakat bu turbonun VNT'de ben bir ayar somunu vs göremedim. Bu konuda bilgisi olan var mı? yada başka önerisi olan?
Dv6 makineler P0100 arızasını Debimetre arızalıyken ya da Map sensörü rakımdan, elle vnt açma vb. durumlardan limite ulaştığında verir genelde ve Limp mode'a geçer. 16v eski motorun map sensörü 2.5 bardı sanıyorum ki 8v makinelerdeki 3 bar bu yüzden 2 bar turbo basıncını geçtiğinde üzerini okuyamadığından arızaya düşüyor.
https://i.hizliresim.com/Q2XGRV.jpg
Resimdeki vnt aktüatörüne giden çubuğun üstündeki somun ile manuel olarak ayarlanabinir. Ama stock ayarı bulup vnt açılışını devir bandına tam oturtmak biraz uğraştırabilir.
Aranel Ciryatan
24-05-2018, 19:55
Dv6 makineler P0100 arızasını Debimetre arızalıyken ya da Map sensörü rakımdan, elle vnt açma vb. durumlardan limite ulaştığında verir genelde ve Limp mode'a geçer. 16v eski motorun map sensörü 2.5 bardı sanıyorum ki 8v makinelerdeki 3 bar bu yüzden 2 bar turbo basıncını geçtiğinde üzerini okuyamadığından arızaya düşüyor.
https://i.hizliresim.com/Q2XGRV.jpg
Resimdeki vnt aktüatörüne giden çubuğun üstündeki somun ile manuel olarak ayarlanabinir. Ama stock ayarı bulup vnt açılışını devir bandına tam oturtmak biraz uğraştırabilir.
şimdi map bende dediğiniz gibi 3 bar. Debimetrede önceden problem yoktu ama yazılım ile yeni turbo farklı çalışıyor Özgün 1.9 bar açıyor turbo 2 üzerini basmaya çalışıyor 2 sonrasında zaten kesiyor direkt. Özgün'ün yorumu VNT den 2-3 tur kıs dedi. Ama işte bendeki VNT'de ben diş vs göremedim :D
Aranel Ciryatan
24-05-2018, 19:58
hatta bendeki turbonun üzerinde bulunan aktüatör şu. Ben bunda göremedim bir diş vs
https://turbocentras.com/shop/4575-thickbox_default/gtd1244mvz-813860-turbo-actuator-794080-98-787563-08.jpg
Aranel Ciryatan hocam konuyla alakasız olacak ama 3 barlık map sensörünün bir parça/referans numarası var mı acaba?
1.6 tdci focus için bakıyorum ben de
Aranel Ciryatan
28-05-2018, 08:42
Aranel Ciryatan hocam konuyla alakasız olacak ama 3 barlık map sensörünün bir parça/referans numarası var mı acaba?
1.6 tdci focus için bakıyorum ben de
1920QR parça kodu ile aratabilirsin.
2. kez 207 aldım ilki 1.6 90lıktı şimdiki 2011 1.4 68lik. Rcleri takınca arabanın arkasından birileri tutmaya başladı gitmiyor :) dp cooler stg2 yazılım düşünüyorum 100-110 aralığında bi değer alınır sanırım. Buna baskı dayanır mı bronze ister mi ? cooler takmasak da stg2 yapabilir miyiz bi skıntısı olur mu? stg2 de turbo kırarma gibi bi ihtimal var mı ?
Low-Rider
16-07-2018, 10:41
1.6hdi 407'nin debimetre fişini çektiğimde çalışmasında hiç bir değişme olmuyor, bu normal mi ?
Bu ara araç baya hantallaştı, bakım zamanı temizleticem çünkü fiş çekik kullandığımda daha iyi gidiyor.
Arıza kodu vs hiç birşey yok elm ile baktığımda.
Fiestadaki 90hp olan motor ile 109 arasında turbolarda ne fark var ? Çıkma olarak 109luk turbosu alsak direk bolt on uyuyor mu ? Direk bolt on 109luk turbosu uyarsa bu hafta çıkmacıdan yada turbocudan almayı düşünüyoruz arkadaşımın aracı için. Hatta kendi turbomuzu verip 109luk turbosu alıp ona hybrid yapsak mı diye düşünmedim değil.
arsenikli
16-07-2018, 11:10
Bende mondeo motorlu (tdcı) jaguar var 263.000 km de gişidi aslında gayet tatminkar bakımlarını asla aksatmam 6 bin yağ vs bakımı yaparım şimdi sizlere sorum biraz mıncıklasak nasıl olur ne dersiniz
Bende mondeo motorlu (tdcı) jaguar var 263.000 km de gişidi aslında gayet tatminkar bakımlarını asla aksatmam 6 bin yağ vs bakımı yaparım şimdi sizlere sorum biraz mıncıklasak nasıl olur ne dersiniz
Motorundan %100 eminsen iyi ustalar ile kurcala ama limit yapma arabayı derim.
Ben 2.0 hdi (dw mondeo motor) 206mı 300bin üstü kmde iken yaptım. Sıkıntım yok Allah’a şükür.
Timer kullanırım
Bakım aralığımız aynı
Arada bir kafama esince boş temde vs. 3-4-5 bitirip bırakırım.
İngiliz forumlarında uğraşan çok,göz atabilirsiniz.Lakin km önemli tabii.
Auto Specialists - AIRTEC Intercooler Upgrade for Mondeo Mk3 2.0/2.2 Turbo Diesel (https://autospecialists.co.uk/AIRTEC-Intercooler-Upgrade-for-Mondeo-Mk3-2022-Turbo-Diesel-Product-959.html)
1.6hdi 407'nin debimetre fişini çektiğimde çalışmasında hiç bir değişme olmuyor, bu normal mi ?
Bu ara araç baya hantallaştı, bakım zamanı temizleticem çünkü fiş çekik kullandığımda daha iyi gidiyor.
Arıza kodu vs hiç birşey yok elm ile baktığımda.
Değişiklik çalışmasında değil de gidişinde olur.Onu da teşhis etmişsiniz zaten.Temizlik vakti gelmiş. :)
Low-Rider
16-07-2018, 11:59
İngiliz forumlarında uğraşan çok,göz atabilirsiniz.Lakin km önemli tabii.
Auto Specialists - AIRTEC Intercooler Upgrade for Mondeo Mk3 2.0/2.2 Turbo Diesel (https://autospecialists.co.uk/AIRTEC-Intercooler-Upgrade-for-Mondeo-Mk3-2022-Turbo-Diesel-Product-959.html)
Değişiklik çalışmasında değil de gidişinde olur.Onu da teşhis etmişsiniz zaten.Temizlik vakti gelmiş. :)
Umarım temizlik sonrası fişi çekik haldeki performansını verir zira biraz pahalıymış debimetre :)
mikelazi
16-07-2018, 12:31
Fiestadaki 90hp olan motor ile 109 arasında turbolarda ne fark var ? Çıkma olarak 109luk turbosu alsak direk bolt on uyuyor mu ? Direk bolt on 109luk turbosu uyarsa bu hafta çıkmacıdan yada turbocudan almayı düşünüyoruz arkadaşımın aracı için. Hatta kendi turbomuzu verip 109luk turbosu alıp ona hybrid yapsak mı diye düşünmedim değil.
109 lu vnt diye biliyorum.
gt1544 var.
109 lu vnt diye biliyorum.
gt1544 var.
Vntsizi vnt'liye çevirmeyle kim uğraşır ? Biz iyisi mi hybrid yapıp geçelim
trafik de bile ısınıp kaçıran debriyaj öncelikli olmalı. yoksa 200hp olsun keyif vermez.
not: aracın volantı oynak diye tabir edilen cinsten
B16
Bu kardeş maslakta çakuar lakabıyla güzel işler yapıyor , şakası bir yana yardımcı olabilir
arsenikli
17-07-2018, 12:03
trafik de bile ısınıp kaçıran debriyaj öncelikli olmalı. yoksa 200hp olsun keyif vermez.
not: aracın volantı oynak diye tabir edilen cinsten
Evet hareketli volant diye biliyorum bende bu konu ile ilgili bilgi verebilirmisin
arsenikli
17-07-2018, 12:06
Motorundan %100 eminsen iyi ustalar ile kurcala ama limit yapma arabayı derim.
Ben 2.0 hdi (dw mondeo motor) 206mı 300bin üstü kmde iken yaptım. Sıkıntım yok Allah’a şükür.
Timer kullanırım
Bakım aralığımız aynı
Arada bir kafama esince boş temde vs. 3-4-5 bitirip bırakırım.
Eren başkan sadece yazılım bide eksoz yapıyım diyorum turboya giricemi sanmam zaten okadar bütçemde yok
Eren başkan sadece yazılım bide eksoz yapıyım diyorum turboya giricemi sanmam zaten okadar bütçemde yok
En fazla turbonu erken bitirirsin patron. Ben yaptır derim :)
Merhabalar
2005 1.4 dizel fiestam var son 1 aydir yakit tuketimi acaip artti sehir ici 25 krs yakas arac 35 krs den assafi yakmiyor bakim yeni yapildi acaba sorunu cozmeye nerden başlayabilirim tdci motorda tecrubesi olanlar yardımcı olursa sevinirim
Merhabalar
2005 1.4 dizel fiestam var son 1 aydir yakit tuketimi acaip artti sehir ici 25 krs yakas arac 35 krs den assafi yakmiyor bakim yeni yapildi acaba sorunu cozmeye nerden başlayabilirim tdci motorda tecrubesi olanlar yardımcı olursa sevinirim
Akışmetre temizliği ile başlayabilirsiniz.Lakin daha farklı bir durum var gibi.Duman,performans düşüklüğü var mı?
Akışmetre temizliği ile başlayabilirsiniz.Lakin daha farklı bir durum var gibi.Duman,performans düşüklüğü var mı?
Araci aldimdan beri siyah duman atiyor zaten performansta dusukluk yok
tolga_55
06-08-2018, 10:20
1.6 hdi sahiplerine duyurulur.
Feka turbo 'da gtx palle hibritlettiğim garret 1544v turbo mu satmayı planlıyorum 2 ay filan oldu yaptıralı.
Ancak aracımda turbo dan sandığım ancak turboyla alakası olmayan bi arızadan kaynaklı söküp silindir kapağını açtırmayı planlıyorum.
Saçma sapan bir durumla karşı karşıyayım . Emmeden bastığım hava yağ kapağını açınca yağ kapağından çıkıyor. Üstelik 0,2 bar larda ağızla üflediğimiz hava bile çıkıyor.
Yağ eksiltme -su eksiltme yok. Rölanti olması gerektiği gibi . Herşey normal.
arsenikli
15-08-2018, 14:43
Başıma bam başka bi olay geldi 2,3 gündür direksiyon sertleşti ve ses yapmaya başladı bi bakıyım şunun yağına dedim bi baktımki yoğurt gibi olmuş içindekini çektik yeni yağ koyduk onuda çektik falan derken 3,4 işlem yaptık böyle tamam şuan düzeldi ama bu yağ yoğurt kıvamına nasıl gelir _?
Başıma bam başka bi olay geldi 2,3 gündür direksiyon sertleşti ve ses yapmaya başladı bi bakıyım şunun yağına dedim bi baktımki yoğurt gibi olmuş içindekini çektik yeni yağ koyduk onuda çektik falan derken 3,4 işlem yaptık böyle tamam şuan düzeldi ama bu yağ yoğurt kıvamına nasıl gelir _?
Su karışmış olabilir bi yerden. Çatlak yırtık varsa ya da pislikten olabilir.
arsenikli
15-08-2018, 18:40
Tamam da su nasıl karışabilir _?
Feka turbo 'da gtx palle hibritlettiğim garret 1544v turbo mu satmayı planlıyorum 2 ay filan oldu yaptıralı.
Ancak aracımda turbo dan sandığım ancak turboyla alakası olmayan bi arızadan kaynaklı söküp silindir kapağını açtırmayı planlıyorum.
Saçma sapan bir durumla karşı karşıyayım . Emmeden bastığım hava yağ kapağını açınca yağ kapağından çıkıyor. Üstelik 0,2 bar larda ağızla üflediğimiz hava bile çıkıyor.
'10 focus aracım için ben de hybridlemeyi düşünüyordum iyi denk geldi
kaç bar basıyor şu an
Tamam da su nasıl karışabilir _?
Yanlışlıkla su koymuşlardır.
Radyatör'den bağımsız onlar alt kısmında
tolga_55
17-08-2018, 12:07
'10 focus aracım için ben de hybridlemeyi düşünüyordum iyi denk geldi
kaç bar basıyor şu an
yazılımımda basınçla oynamadık standart.1.4 peak atıp 1.2 devam ediyor.
1.6 hdi 110 luk manuel C5 imiz var, 155.000 km de ...
Yazilim haricinde daha iyi gitmesi icin ne yapilabilir ...
Ornegin 2.0 hdi 163 luk turbosu bolt on takilir mi ?
Ve takilirsa istanbul icinde hsngi servis yardimci olur ?
Kaç devirde spool yapıyor? Orj turbosu bile biraz lag yaratıyor ondan soruyorum. Ölçü olarak 1749 ayarına gelmişmidir?
tolga_55
18-08-2018, 08:30
ölçü olarak 1549 ayarında. 1700 devir gibi spool yapıyor.
1.6 tdci focus aracıma gaz kelebeği iptali düşünüyorum,
vag grubunda tdi yükleyen arkadaşlarda sıkça görüyorum, bir kaç yorumda corsalar için ambele durumlarından motor kırmalardan bahsedilmiş biraz çelişkide kaldım
aracım normalde 90ps, biz 110luk turbo (gt1544v), enjektör ve 110luk orj kalibrasyonu ile yükledik
90lık motorlarda kelebek var 110luk olanlarda yok normalde
sizce +/- ne olur, denemeye değer mi?
90 lık kelebek olan
https://i.hizliresim.com/Q2NyEG.jpg
110luk kelebeksiz
https://i.hizliresim.com/MD2R52.jpg
Merhaba arkadaşlar c2 1.4 hdi aracım var 5. Viteste 100kmh hıza çıkmak için 3100 devir çeviriyor aracımda ne gibi bisorun olabilir genelde baskı diyolar ama 2binden 3bin devre kadar yüklenip bırakıyorum hızlı bi devir düşüşü olmuyo ve aeqcımın son hızı 145de kalıyo herhangi bi duman atma falanda yok
1.6 115hplik 2016 model focus sahibiyim. Bu motor araca sahip olanlar hangi motor yağından memnun?Neyi tavsiye ediyor. Geçen bakımda motul 8100 eco-nergy yağ koymuştum.Yağ markalarının tavsiye genelde giriş seviyesi yağlar oluyor mobil super3000 gibi.
Birde arabam gayet net bir şekilde tapa gazda kara duman atıyor :D KM si daha 25 binde. Anormal olduğunu düşünmeye başladım.Sizin araçlarda durum nedir? Yazılım yaparsam duman daha da artar diye korkmuyor değilim.
Realwest
26-02-2019, 09:34
Merhabalar, herkese iyi forumlar öncelikle.
P.S.A grubunun gözde motorlarından olan ford,peugeot,volvo gibi markalarda kullanılan bu motorun dayanımı nedir tam olarak yükleme açısından çünkü çok farklı ve değişik farklı projelerim var bu motor ile ilgili
ben ise burda enjektör, pompa, yazılım, intercooler vs şeklinde büyütme ve değişim düşündüm bu yüzden motor P.S.A sınıfı olduğu için
2.0HDİ olarak DW10CTED4 kodlu motorun pompa enjektrönü kullanmayı düşünüyorum akabinde, durum böyle olunca motorun stok internalleri ne kadar dayanır veya bloğu şimdiden naçizane bilgileriniz için teşekkürler...
Realwest
26-02-2019, 09:40
1.6 115hplik 2016 model focus sahibiyim. Bu motor araca sahip olanlar hangi motor yağından memnun?Neyi tavsiye ediyor. Geçen bakımda motul 8100 eco-nergy yağ koymuştum.Yağ markalarının tavsiye genelde giriş seviyesi yağlar oluyor mobil super3000 gibi.
Birde arabam gayet net bir şekilde tapa gazda kara duman atıyor :D KM si daha 25 binde. Anormal olduğunu düşünmeye başladım.Sizin araçlarda durum nedir? Yazılım yaparsam duman daha da artar diye korkmuyor değilim.
Aynı aracın motoruna sahibiz :D Petronas 5w30 FR3000 kullanıyorum size şiddetle tavsiye ederim petronas markası babayiğit bir markadır castrol mobil shell filan bunları geçin petronas bunlardan önde bi marka devler liginde oynayan bi yağ markasıdır ve duman konusuna değinecek olursak ve kmyi göz önüne alınca anormal bi durum yakıt olarak hangi marka yakıt kullanıyorsunuz filtre olarak ne kullanıyorsunuz bakım için km aralığınız nedir ?,bizim motorlar seçici ve naziktir bu konularda ***** :D
Ben eco-nergy koydum ve gerçekten memnun kaldım. Özellikle yakıt vadedildiği gibi düştü. Geriye kalan her şey aynı :)
Dikkat ediyorum 3,5 lar duman atıyor yapacak bir şey yok :)
Merhaba arkadaşlar c2 1.4 hdi aracım var 5. Viteste 100kmh hıza çıkmak için 3100 devir çeviriyor aracımda ne gibi bisorun olabilir genelde baskı diyolar ama 2binden 3bin devre kadar yüklenip bırakıyorum hızlı bi devir düşüşü olmuyo ve aeqcımın son hızı 145de kalıyo herhangi bi duman atma falanda yok
Belki başka bir sorun olabilir ama bu durumda aklıma ilk gelen benzinli 1.4 şanzımanı takmışlardır. Ya da şanzıman değilde farklı bir difransiyel uydurulmuştur.
Aranel Ciryatan
28-02-2019, 12:33
145 de kaldiginda kac devirde oluyor. 1.4 hdi'in saglikli baski balata ile 100 km'de 2100-2200 devir civari olmasi lazim
145 de kaldiginda kac devirde oluyor. 1.4 hdi'in saglikli baski balata ile 100 km'de 2100-2200 devir civari olmasi lazim
bende de bu sıkıntı var 1.4 hdi 3 binde devirde 120yle gidiyor 170 180 dedimi bitiyor :) 1.6 hdi 5. vites dişlisini takabilir miyiz deneyen oldu mu bilgisi olan ?
Aranel Ciryatan
05-03-2019, 07:36
bende de bu sıkıntı var 1.4 hdi 3 binde devirde 120yle gidiyor 170 180 dedimi bitiyor :) 1.6 hdi 5. vites dişlisini takabilir miyiz deneyen oldu mu bilgisi olan ?
Tahminen takılıyordur fakat şehir içi yakıt tüketimi artacaktır. Ayrıca 170-180 yeter 1.4 hdi için daha ne istiyorsun :D
Tahminen takılıyordur fakat şehir içi yakıt tüketimi artacaktır. Ayrıca 170-180 yeter 1.4 hdi için daha ne istiyorsun :D
ben uzun yolda yakıtı düşüreceğini düşünüyorum. Sehir neden artsın ki
Aranel Ciryatan
05-03-2019, 15:56
vitesler uzayacagi icin hizlanirken arac daha cok enerji ihtiyaci duyacaktir. uzun yolda sabit hizda ekonomi saglasa da sehir ici dur kalk ve ara hizlanmalarda sarfiyat artar.
Realwest
07-03-2019, 10:15
1.6 hdi 110 luk manuel C5 imiz var, 155.000 km de ...
Yazilim haricinde daha iyi gitmesi icin ne yapilabilir ...
Ornegin 2.0 hdi 163 luk turbosu bolt on takilir mi ?
Ve takilirsa istanbul icinde hsngi servis yardimci olur ?
1.5tdci 120HP CV6Q9F593A9A enjektörü,gtd1244vz turbosu,200lük thp rcz intercooler daha iyi yürütür
Merhabalar, herkese iyi forumlar öncelikle.
P.S.A grubunun gözde motorlarından olan ford,peugeot,volvo gibi markalarda kullanılan bu motorun dayanımı nedir tam olarak yükleme açısından çünkü çok farklı ve değişik farklı projelerim var bu motor ile ilgili
ben ise burda enjektör, pompa, yazılım, intercooler vs şeklinde büyütme ve değişim düşündüm bu yüzden motor P.S.A sınıfı olduğu için
2.0HDİ olarak DW10CTED4 kodlu motorun pompa enjektrönü kullanmayı düşünüyorum akabinde, durum böyle olunca motorun stok internalleri ne kadar dayanır veya bloğu şimdiden naçizane bilgileriniz için teşekkürler...
2.0 hdi veya tdci enjektörlerini pompasını ilk başta blok üzerine montaj yapamazsınız bunu bilin baktığınız resimlerle olmaz o iş :) ayrıca enjektör çalışma voltajları farklı 1.6 dizelde yapabileceğiniz yakıt iyiyleştirmesi nozzle değişiminden ileriye gitmez oda şanslı iseniz bulduğunuz nozzlen delik sayısı orjinal nozzledan fazla püskürtme açısı aynı olmak zorunda ...
FOCUS CITROEN PEGEOUT 1.6 DİZEL 115 HP GT1449 BİG TURBO SETUP - Yedek Parca ve Aksesuarlar sahibinden.com'da - 630784312 (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-focus-citroen-pegeout-1.6-dizel-115-hp-gt1449-big-turbo-setup-630784312/detay/)
Aslinda bir 6. vites dişlisi olsa iyi olurmuş ama 5 i büyütmek cok da kafama yatmadı
Aslinda bir 6. vites dişlisi olsa iyi olurmuş ama 5 i büyütmek cok da kafama yatmadı
ne gibi bir dezavantajı olur ki
ne gibi bir dezavantajı olur ki
Teknik olarak takılabilir mi onu bilmiyorum takilan 5. vites degilde esasen 6. vites gibi olacağından 4>6 gibi vites yukselecek 5 in yeri bos kalacak 4 de iyice devirlendirmek gerekir. o hadi şimdilik çok önemli bir sorun degil dersek. Yüksek hizlardaki rüzgar direnci isin icine girince 1.6 dislisini 1.4 hdi motor tolere edebilir mi buyuk bir soru işareti. Benim arac 1.4hdi 69hp ona binayen konusuyorum. bu arada sizin arac kaç hp. Denemeden net bisey soylemek zor. iyi olursa bende degistiririm 5. vites dişlisini. Benim 1.4 hdi 206 da gördüğüm tamamen yakıt ekonomisi uzerine üretilmiş o nedenle azami yakit tasarrufu dusunulerek 5. vites dislisi boyutlari hesaplanmistir diye tahmin ediyorum
Teknik olarak takılabilir mi onu bilmiyorum takilan 5. vites degilde esasen 6. vites gibi olacağından 4>6 gibi vites yukselecek 5 in yeri bos kalacak 4 de iyice devirlendirmek gerekir. o hadi şimdilik çok önemli bir sorun degil dersek. Yüksek hizlardaki rüzgar direnci isin icine girince 1.6 dislisini 1.4 hdi motor tolere edebilir mi buyuk bir soru işareti. Benim arac 1.4hdi 69hp ona binayen konusuyorum. bu arada sizin arac kaç hp. Denemeden net bisey soylemek zor. iyi olursa bende degistiririm 5. vites dişlisini. Benim 1.4 hdi 206 da gördüğüm tamamen yakıt ekonomisi uzerine üretilmiş o nedenle azami yakit tasarrufu dusunulerek 5. vites dislisi boyutlari hesaplanmistir diye tahmin ediyorum
benimki suan 110 hp civarı, benim büyültmeyi istemem uzun yolda mesela 3 bin devirle 120de gidiyosun. 1.6 hdilarda sanırım 2 bin devirde 120 yapıyordu. Ekonomik olarak bence daha avantajlı olur büyültmek. Birde son hız normal şartlarda 160da bitiyor biraz da bunu arttırmak roll yaparken
Bu 1.5 hacime geçmeden önceki son 1.6 120 hp hdi makinaların turbosu nedir ne değildir ? Bunları DPF felan sökmeden dumansız yazılım yapan oldu mu ? 308 olsun C4 olsun.
benimki suan 110 hp civarı, benim büyültmeyi istemem uzun yolda mesela 3 bin devirle 120de gidiyosun. 1.6 hdilarda sanırım 2 bin devirde 120 yapıyordu. Ekonomik olarak bence daha avantajlı olur büyültmek. Birde son hız normal şartlarda 160da bitiyor biraz da bunu arttırmak roll yaparken
Uzatılan 5. vites dişlisi, inişli çıkışlı uzun düzlüklerin olduğu uzun yolda güç düşüşü olarak geri dönecek ve muhtemelen 4. vitese düşmek zorunda kalacaksınız. Bunun dışında diğer aktarma organlarında olan farklar nedeniyle 1.6 hdi o vites dişlisi ile 2000 devirde 120 gidiyor ise sizin aracınız belki 130 gidecek. Bilmiyorum bu benim kendi çapımda düşüncelerim, daha iyi anlayan abilerim vardır elbette.
Uzatılan 5. vites dişlisi, inişli çıkışlı uzun düzlüklerin olduğu uzun yolda güç düşüşü olarak geri dönecek ve muhtemelen 4. vitese düşmek zorunda kalacaksınız. Bunun dışında diğer aktarma organlarında olan farklar nedeniyle 1.6 hdi o vites dişlisi ile 2000 devirde 120 gidiyor ise sizin aracınız belki 130 gidecek. Bilmiyorum bu benim kendi çapımda düşüncelerim, daha iyi anlayan abilerim vardır elbette.
denemek lazım işte
Anladım 1.4 hdi icin 110 hp oldukça iyi. 110 hp olunca uzerindeki dişler gerçekten rahatsiz edici olabilir. Mantik guzel aslında. Peki direk şanzımanı değiştirip 109 hp lik 6 ileri 1.6tdci focuslarda bulunan şanzıman takılabilir mi. En büyük disli 1750 devir civarlari yakit tasarrufuna olumlu etki edeceği kesin. 3000 devir 5. vites 128km gosteriyor gercek hizin 125km civarlarinda olduğunu tahmin ediyorum. Yüklenmiş bir 1.4hdi motorun surekli 3000 devir ve üzerinde kullanilmasi hem yakit ekonomisini hemde motorun ömrünü olumsuz etkilecektir. Bu çerçevede disli büyütmek mantikli görünüyor
Anladım 1.4 hdi icin 110 hp oldukça iyi. 110 hp olunca uzerindeki dişler gerçekten rahatsiz edici olabilir. Mantik guzel aslında. Peki direk şanzımanı değiştirip 109 hp lik 6 ileri 1.6tdci focuslarda bulunan şanzıman takılabilir mi. En büyük disli 1750 devir civarlari yakit tasarrufuna olumlu etki edeceği kesin. 3000 devir 5. vites 128km gosteriyor gercek hizin 125km civarlarinda olduğunu tahmin ediyorum. Yüklenmiş bir 1.4hdi motorun surekli 3000 devir ve üzerinde kullanilmasi hem yakit ekonomisini hemde motorun ömrünü olumsuz etkilecektir. Bu çerçevede disli büyütmek mantikli görünüyor
6 ilerinin uyacağını sanmıyorum da 5 ileri uzun şanzıman uydurulabilir. Ben bunu deneme yanılma yoluyla yapmak değilde yapan varsa ona göre alıp yapmak istedim. Yapan yok sanırım.
Peugeot grubunda 5 ileri vites kutusu hepsi aynı aileden gelme, daha uzun oranlı bir ayna/mahruti değişimi yapılabilir. Tek 5.vites dişlisi değiştirmek sürüş akıcılığını bozacağını düşünüyorum.
Ahmetfikri
05-04-2019, 17:02
1.6 hdi 207de partner ayna-mahruti ve son dişli değişimi 5. viteste tüketimi düşürdüğünü son hızıda arttırdığını görmüştüm bi yerde
1.6 HDi 110 bg Peugeot 307 ye 6 ileri başka bir şanzımanın montajlandığını peugeot forumlarından birinde görmüştüm. Muhtemelen 308 şanzımanıydı.
Peugeot grubunda 5 ileri vites kutusu hepsi aynı aileden gelme, daha uzun oranlı bir ayna/mahruti değişimi yapılabilir. Tek 5.vites dişlisi değiştirmek sürüş akıcılığını bozacağını düşünüyorum.
6 ilerinin uyacağını sanmıyorum da 5 ileri uzun şanzıman uydurulabilir. Ben bunu deneme yanılma yoluyla yapmak değilde yapan varsa ona göre alıp yapmak istedim. Yapan yok sanırım.
Yabancı forumları araştırmak lazım
Bu 1.5 hacime geçmeden önceki son 1.6 120 hp hdi makinaların turbosu nedir ne değildir ? Bunları DPF felan sökmeden dumansız yazılım yapan oldu mu ? 308 olsun C4 olsun.
GTD1244vz diye hatırlıyorum abi,
mikelazi
08-04-2019, 16:37
ew10 406 5 ileriyi 6 ileri yaptı bir dostum attığı taş ürküttüğü kurbağaya değmedi
2007 cerato crdi 6.vites dişlisi takıldı (kovanda yeri vardı) 5. dişliye göre aynı devirde %7.5-8 arası hız arttı.
biraz araştırınca 2.el 6 ileri komple şanzımanı değiştirseydi daha az zaman,para ve işçilik harcardı.
birde belli km. yapmış sanzımana ekstradan sıfır veya 2.el dişli takılınca sağlam uğultu yapıyor.
bence iyi araştırılmalı.örneğin 1.4hdi ile 1.6hdi şanzımanı karşılaştırılabilir.komple takasla ne elde edinilir.
ama ben olsan 1.4hdi şanzımanını uzatmazdım :)
Hacimsiz araba kısa şanzımanla yürür. Bence konu bu kadar basit. :)
6 ileriyse de ilk 5 le yürür 6 da durur, cruiser mod olur :)
6 ileriyse de ilk 5 le yürür 6 da durur, cruiser mod olur :)
Aynen :)
6 koyunca ilk 5 otomatikman kısaldığından arabaya bir can geliyor ama 6=duvar xD
1.4 tsida da hacim yok. Hacimle alakası yok konunun bence güçle alakası var. Adam 68 hplik arabanın gücündeki dezavantajı sanzımanı kısa tutararak ortadan kaldırmaya çalışmış bi nebze. Bizim bahse konu konuştuğumuz arabalar standart değil. Ben dip gaz 1 2 3 4 5 yapıyorum 170de bitiyorum.
mikelazi
09-04-2019, 18:06
1.4 tsida da hacim yok. Hacimle alakası yok konunun bence güçle alakası var. Adam 68 hplik arabanın gücündeki dezavantajı sanzımanı kısa tutararak ortadan kaldırmaya çalışmış bi nebze. Bizim bahse konu konuştuğumuz arabalar standart değil. Ben dip gaz 1 2 3 4 5 yapıyorum 170de bitiyorum.
170 çok düşükmüş 206 hdi ler daha uzun galiba.
1.1crdi 4600de 190da bitiyordu.
Haklısın. Yazarken aklıma tsi, ecoboost gibi motorlar gelmemişti. Tamamen güç ile alakalı
2007 model 1.6 hdi 90 hp 307 için en uygun yağ hangisidir? Farklı yorumlar okuyorum 10/40 , 5/40 ya da 5/30 tavsiye edenler gördüm. Araç 63 binde 5/30 kullansam mesela mobil in 3000 serisi yeterli midir yoksa mobil 1 esp daha mı iyi olur aradaki fiyat farkı önemli değil. Araç biraz kaba ve gürültü çalışıyor gibi yağdan kaynaklı olabilir mi diye düşünüyorum.
ONURRBAKI
22-04-2019, 17:37
Arkadaşlar merhaba;
257000 de 2006 407 1.6 HDI sahibiyim, yağ değiştirmem gerekli, hangi yağı kullanmam mantıklı sizce, birde araçta uzun yola çıktığımda esp devre dışı kalmıştır yazısı çıkıyor, stop ettikten sonra biraz bekleyince düzeliyor bunu neden yapar?
Arkadaşlar merhaba;
257000 de 2006 407 1.6 HDI sahibiyim, yağ değiştirmem gerekli, hangi yağı kullanmam mantıklı sizce, birde araçta uzun yola çıktığımda esp devre dışı kalmıştır yazısı çıkıyor, stop ettikten sonra biraz bekleyince düzeliyor bunu neden yapar?
Ön arka lastik ölçüleri farklı mı ?
ONURRBAKI
23-04-2019, 14:22
Tüm lastik ölçüleri aynı fakat lastikler bitik, onları değiştirmem lazım...
2007 model 1.6 hdi 90 hp 307 için en uygun yağ hangisidir? Farklı yorumlar okuyorum 10/40 , 5/40 ya da 5/30 tavsiye edenler gördüm. Araç 63 binde 5/30 kullansam mesela mobil in 3000 serisi yeterli midir yoksa mobil 1 esp daha mı iyi olur aradaki fiyat farkı önemli değil. Araç biraz kaba ve gürültü çalışıyor gibi yağdan kaynaklı olabilir mi diye düşünüyorum.
Arkadaşlar yardımcı olabilen varsa sevinirim vag grubu kullandığım için euro 4 hdi motorların yağ konusunda net bilgim yok.
Aranel Ciryatan
26-04-2019, 12:08
Merhaba arkadaşlar,
Üyeliği henüz aktif olmamış bir dostumuzun ricası üzerine yazıyorum. Kendisi aylardır aracı ile uğraşıyor ve destek bekliyor. Aynı motorda ben GTD turbo ile sorun yaşamadım fakat bu arkadaşımız GTC turbo temin edebildi ve maalesef araç beyni VNT'yi kontrol edemiyor. İngiltere'deki HDi Tuning ile de görüşmüş fakat oradaki eleman da GTC turbo ile bu işin olamayacağını iletmiş kendisine. Sonuç olarak aşağıdaki mesajı sizlere ulaştırmamı istedi.
Selamın aleyküm arkadaşlar bizimde bi sorunumuz var bize yardımcı olun lütfen 1.6hdi 301 92hp aracımız var gtc1244vz hybrit turbo koyduk Vnt turbo olduğu için kontrol sağlayamadık (orjinde Vnt yok bizim araçta) bizde Vnt vesgate söktük 2 bar itmeli vesgate taktık şuanda 2 bar peak 1.9 cont stabil basınç alıyoruz problem şurda bu aracın yazılımı sıfırdan yapılması gerekiyor laaakin ilk önce LOG alıp aracın tüm tepkisini görüp ona uyumlu bir yazılıma ihtiyacımız var bize yardımcı olabilecek arkadaşlarımız varsa bekliyorum LOG ALIP HARİTAYA ÖYLE YAZILMASI GEREKİYOR lütfen sizden bir çözüm bekliyorum
P0002 yakıt ses regülatörü arızası ile karsılasan oldumu daha önce ?
... düzeltme ...
mesajımı sildim.
1544v turbonun peak değeri 1,3 mü 1,5 midir?
bir de yazılımda en sağlıklı max ne kadar açmak gerek, bektaşın focusu yüklediği konuda oem turboyu 1.7 ye kadar açabilirsiniz diye okudum ama kırılma riski yüksek geliyor
tolga_55
19-09-2019, 08:30
1544v turbonun peak değeri 1,3 mü 1,5 midir?
bir de yazılımda en sağlıklı max ne kadar açmak gerek, bektaşın focusu yüklediği konuda oem turboyu 1.7 ye kadar açabilirsiniz diye okudum ama kırılma riski yüksek geliyor
1544v çok narin . kendi basınçlarında zaten sıkıntı yaşatıyor. ki 1.7 basmak bile bile lades. oem turbo bildiğim kadarıyla 1.4 peak atıp 1.2 devamlı basıyor.
mikelazi
19-09-2019, 11:45
1.5 üzeri fön makinası
2.0 tdci mk4 mondeolar dw10 mu? Transit temelli mi yoksa psa grubu c5/407 vs temelli mi? Nasıl güçler çıkar?
Var mıdır kronik dertleri?
dw10 psa grubu 2012 sonrası 163 hp 2007- 2011 e kadar 140 hp ...
90 ve 109hp bosch enjektörlerin teknik verilerini bulabileceğim bir site, döküman var mıdır?
2.0 tdci mk4 mondeolar dw10 mu? Transit temelli mi yoksa psa grubu c5/407 vs temelli mi? Nasıl güçler çıkar?
Var mıdır kronik dertleri?
DW10BTED4 olanını 18 ay 34 bin km kadar kullandım. 138 binden 172 bin km ye kadar.
136 hp 340 nm tork. Bendeki araç c5 idi. Yağ filtre bakımı haricinde birşey yapmadım. Kronik bir sıkıntısı yok,
c5 grubunda kullanan arkadaşlarımız var onlardan da kronik bir sorun duymadım.
turbosu arka kısımda ulaşması biraz zor. Antipollution fault hatası verir bol bol yakıttan ötürü.
yazılım, downpipe turbo büyütme ve büyük intercooler ile 180 hp ler rahat alınır diye düşünüyorum. Ben yapamadan satmak zorunda kaldım.
Aşağıya 2 video ekliyorum yürürü hakkında fikir verir. c5 oldukça ağır bir araba bu arada.
Genelde sakin kullanırım bu denemeler harici çok yüklendiğim söylenemez.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=qvUCMdsHLic)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=wgEQJlaCaTg)
GokhanK.
25-11-2019, 14:16
arkadaslar selamlar.
citroen c2 p1351 ve p0402 hatasi var. Biraz arastirma yaptim egr ve kizdirma bujisi deniyor cogu yerde ama burada tecrube etmis olan mutlaka vardir.
Bilgi verebiliecek olan var midir?
Aranel Ciryatan
25-11-2019, 14:27
arkadaslar selamlar.
citroen c2 p1351 ve p0402 hatasi var. Biraz arastirma yaptim egr ve kizdirma bujisi deniyor cogu yerde ama burada tecrube etmis olan mutlaka vardir.
Bilgi verebiliecek olan var midir?
P1351 Kızdırma bujisi. Özellikle soğuklarda aracın geç çalışmasına neden olabilir. Göstermekte fayda var.
P0402 1 hafta önce başımıza geldi C2 1.4 HDi'da. Araba stop ediyor ve 1 dakika falan bekledikten sonra çalışıyordu. EGR temizlendi sorun çözüldü.
GokhanK.
25-11-2019, 15:09
P1351 Kızdırma bujisi. Özellikle soğuklarda aracın geç çalışmasına neden olabilir. Göstermekte fayda var.
P0402 1 hafta önce başımıza geldi C2 1.4 HDi'da. Araba stop ediyor ve 1 dakika falan bekledikten sonra çalışıyordu. EGR temizlendi sorun çözüldü.
tesekkur ettim yetistin yine :)
KaradumanBerke
27-11-2019, 10:51
Herkese merhaba. C30 1.6 D aracım var son günlerde aracımda ara ara performans kayıpları var ve bu durum gerçekleştiği anlarda zengine çekiyor kendini. Aynı zamanda tam olarak ısındıktan 1-2 dakika sonra fan açmaya başladı. Yakıt sarfiyatı da bariz bir şekilde arttı. Acaba sorun maf ta mıdır? Yaşayan veya fikir verebilecek var mı? MAf sensörünün fişini çekip denemek var aklımda ama pahalı da bir parça sıkıntı yaşamaktan korkuyorum.
Herkese merhaba. C30 1.6 D aracım var son günlerde aracımda ara ara performans kayıpları var ve bu durum gerçekleştiği anlarda zengine çekiyor kendini. Aynı zamanda tam olarak ısındıktan 1-2 dakika sonra fan açmaya başladı. Yakıt sarfiyatı da bariz bir şekilde arttı. Acaba sorun maf ta mıdır? Yaşayan veya fikir verebilecek var mı? MAf sensörünün fişini çekip denemek var aklımda ama pahalı da bir parça sıkıntı yaşamaktan korkuyorum.
MAF'ın en kolay anlaşılacak kısmı rampa bir yerde kaldırmaya çalış arabayı eğer düzgün kalkıyor ve hızlanıyorsa sağlamdır. Eğer kalkmıyor hızlanmıyorsa geçmiş olsun. Fişi çekip denemek daha mantıklı gibi ama aracınızı bilmiyorum arıza lambası taktıktan sonra bile sabit kalabilir sildirmeniz gerekebilir bu yüzden son çare olsun.
KaradumanBerke
27-11-2019, 16:22
Rampalarda biraz zorlanıyor özellikle klima açıksa baya bir zorlanabiliyor. Sadece anlamadığım kısım neden ara ara yapıyor. Çok sık Beylikdüzü - Ümraniye arası gidip geliyorum. Yolun yarısında gayet normal seyrindeyken yarısında bu şekilde hareket ediyor. Bunun olduğunuda gazda ayağım sabitken hız sabitleme açıkken gazı sanki pompalıyor hissiyatı oluyor verip çekiyor gibi veya anlık tüketim açıksa bu olmadan önce anlık tüketim bir anda fırlıyor.
Rampalarda biraz zorlanıyor özellikle klima açıksa baya bir zorlanabiliyor. Sadece anlamadığım kısım neden ara ara yapıyor. Çok sık Beylikdüzü - Ümraniye arası gidip geliyorum. Yolun yarısında gayet normal seyrindeyken yarısında bu şekilde hareket ediyor. Bunun olduğunuda gazda ayağım sabitken hız sabitleme açıkken gazı sanki pompalıyor hissiyatı oluyor verip çekiyor gibi veya anlık tüketim açıksa bu olmadan önce anlık tüketim bir anda fırlıyor.
Bence başka bir yerde sıkıntı var gibi. Cihaza bağlayarak kontrol edilmeli. Çünkü MAF arızalanırsa hep yapar bunu. Ama denemek isterseniz yine fişi çekip deneme yapılabilir.
Daha önce 2 aracımda da MAF arızası yaşadım biri 1.4 hdi c3 diğeri 1.3 multijet dobloydu kesinlikle kavradıktan sonra tam gazda bile araba yokuşta kalkımıyordu.
KaradumanBerke
28-11-2019, 10:06
Enjektörler kızdırmalar orjinalleriyle yeni değişti. Turbo en son 2 ay önce kontrol edildiğinde gayet sıkıntısız durumdaydı. Partikül ise yine aynı bakımda bakıldı durumu iyiydi. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Hortumların durumuda iyiydi. Haftaya bakıma girecek maf ı temizleticem yine yaparsa başka bir yol bakıcam.
Son günlerde havalar soğumaya başladı.Soğukların başlamasıyla dikkatimi çeken bi durum oldu.Aracım 307 1.6 hdi 90 hp 73 bin km de.Sabahları ilk çalıştırmada 1 dk boyunca çok yoğun olmamakla beraber beyaz duman atıyor aynı zamanda hafif bi egzoz kokusu da var ısınınca kesiyor. 2 ay önce kontrol amaçlı bosch serviste cihaza bağlatmıştım p1351 kızdırma bujisi hata kodu verdi onun haricinde herhangi arıza kaydı yoktu. Bu arada antifirizde ve yağda gram eksilme yok. Sebebi ne olabilir?
Son günlerde havalar soğumaya başladı.Soğukların başlamasıyla dikkatimi çeken bi durum oldu.Aracım 307 1.6 hdi 90 hp 73 bin km de.Sabahları ilk çalıştırmada 1 dk boyunca çok yoğun olmamakla beraber beyaz duman atıyor aynı zamanda hafif bi egzoz kokusu da var ısınınca kesiyor. 2 ay önce kontrol amaçlı bosch serviste cihaza bağlatmıştım p1351 kızdırma bujisi hata kodu verdi onun haricinde herhangi arıza kaydı yoktu. Bu arada antifirizde ve yağda gram eksilme yok. Sebebi ne olabilir?
Kızdırmadan dolayı beyaz duman atabiliyor. Bizim kamyonette de uzun marş ve çalışma anında beyaz duman basıyor. Ama 1 dk falan değil marş anında basıyor sadece.
Kızdırmadan dolayı beyaz duman atabiliyor. Bizim kamyonette de uzun marş ve çalışma anında beyaz duman basıyor. Ama 1 dk falan değil marş anında basıyor sadece.
İnşallah kızdırmadandır hocam enjektör ya da egr ise daha pahalıya patlayacak gibi.
Merhabalar
2005 1.4 dizel fiestam var.Rolantide bosta durur vaziyette iken motordan titreme sesi gelmeye basladi gaz pedalina hafif dokunca titreme kayboluyor gazdan ayagimi cekince tekrar basliyor ve bu ses sadece arabanin icinden duyuluyor yardimci olabilecek varmidir
İnşallah kızdırmadandır hocam enjektör ya da egr ise daha pahalıya patlayacak gibi.
Sizin kızdırmalar ne kadar bilmiyorum ama bizim kamyonette 600 700'lü rakamlar dönüyordu 2 yada 4 taneydi tam hatırlamıyorum, o şekil kullanıyoruz malesef. Dizelde parçalar ciddi pahalı malesef.
Sizin kızdırmalar ne kadar bilmiyorum ama bizim kamyonette 600 700'lü rakamlar dönüyordu 2 yada 4 taneydi tam hatırlamıyorum, o şekil kullanıyoruz malesef. Dizelde parçalar ciddi pahalı malesef.
Orjinal parça tanesi 50 tl hocam ama araçta kaç tane ısıtma bujisi var açıkçası bilmiyorum.
Ben sana en küçükten en büyüğe beyaz dumana neden olabilecekleri sıralayım
1.kızdırma bujilerini değiştir geçmesse
2.Enjektörün fazla işiyor olabilir eğer memelerinde büyük sıkıntı yoksa temizleme ve kalibrasyonla kurtarılabilir. Eğer yine geçmesse
3. Arabanın yağını en az 1000 km kontrol et eksilme olacak mı az da olsa eksilme olursa, subap lastikleri gevremiş ve pistona yağ indiriyor olabilir.
Ben sana en küçükten en büyüğe beyaz dumana neden olabilecekleri sıralayım
1.kızdırma bujilerini değiştir geçmesse
2.Enjektörün fazla işiyor olabilir eğer memelerinde büyük sıkıntı yoksa temizleme ve kalibrasyonla kurtarılabilir. Eğer yine geçmesse
3. Arabanın yağını en az 1000 km kontrol et eksilme olacak mı az da olsa eksilme olursa, subap lastikleri gevremiş ve pistona yağ indiriyor olabilir.
Bakıma gireli 3000 km yi geçti özellikle takip ediyorum yağ eksiltme yok. Dediğin gibi hocam ilk iş kızdırma bujilerini değiştireceğim inşallah onunla çözülür enjektör işin içine girerse biraz sıkıntı. 1.6 hdi de kaç tane kızdırma bujisi var hepsini değiştirmek gerekir mi yoksa bilgisayara bağlanınca hangisinde arıza olduğu ortaya çıkar mı?
Bakıma gireli 3000 km yi geçti özellikle takip ediyorum yağ eksiltme yok. Dediğin gibi hocam ilk iş kızdırma bujilerini değiştireceğim inşallah onunla çözülür enjektör işin içine girerse biraz sıkıntı. 1.6 hdi de kaç tane kızdırma bujisi var hepsini değiştirmek gerekir mi yoksa bilgisayara bağlanınca hangisinde arıza olduğu ortaya çıkar mı?
Yol bilgisayarında hangisinin arızalı olduğu çıkmaz. 4 tane var. Beru marka işini görür bosch biraz pahalı tanesi 70 lira, beru marka tanesi 20 lira.
1.6 hdilarda enjektörler kolay sökülüyor zaten eğer kızdırma değilse enjektöre baktır, temizlenip kalibrasyonuna en fazla 350-400 alırlar o da en fazla
Araç kaç model kaç kmde ?
Yol bilgisayarında hangisinin arızalı olduğu çıkmaz. 4 tane var. Beru marka işini görür bosch biraz pahalı tanesi 70 lira, beru marka tanesi 20 lira.
1.6 hdilarda enjektörler kolay sökülüyor zaten eğer kızdırma değilse enjektöre baktır, temizlenip kalibrasyonuna en fazla 350-400 alırlar o da en fazla
Araç kaç model kaç kmde ?
Araç 2007 model 73.000 km de 90 hp. Enjektörden ise sadece temizlenip kalibrasyon yapılması yeterli midir ? Peki enjektörle alakalı bi durum olsa bilgisayarda göstermez mi? 73 bin km enjektör temizliği için erken gibi geliyor bana.
Araç 2007 model 73.000 km de 90 hp. Enjektörden ise sadece temizlenip kalibrasyon yapılması yeterli midir ? Peki enjektörle alakalı bi durum olsa bilgisayarda göstermez mi? 73 bin km enjektör temizliği için erken gibi geliyor bana.
Erken değil normal bence, bilgisayarda enjektörün işediğini göstermez. Sen önce kızdırma bujilerini değiştir. Geçmesse enjektörlere baktır. Eğer sorun enjektördeysee ve memeler kurtarırsa temzlik+kalibrasyon kurtarır. Memelerin işiyor ve kurtarılmazsa değişecek ortalama 1000-1500 arası maximum tutar. Enjektör temizliği ve ayarı yapılırken mazot ve hava filtresini de değiştir. Sonrasında arabanın dünyası değişir.
Erken değil normal bence, bilgisayarda enjektörün işediğini göstermez. Sen önce kızdırma bujilerini değiştir. Geçmesse enjektörlere baktır. Eğer sorun enjektördeysee ve memeler kurtarırsa temzlik+kalibrasyon kurtarır. Memelerin işiyor ve kurtarılmazsa değişecek ortalama 1000-1500 arası maximum tutar. Enjektör temizliği ve ayarı yapılırken mazot ve hava filtresini de değiştir. Sonrasında arabanın dünyası değişir.
Anladım hocam işe 4 tane kızdırma bujisini değiştirmekle başlayayım zaten p1351 hata kodu veriyordu. Sonrasında dediğin sıraya göre devam ederim teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.
1.6 tdci 90lığa 110luk enjektör ve hibritli 1544 turbo vntli takan var mı ?
Aranel Ciryatan
09-12-2019, 19:10
1.6 tdci 90lığa 110luk enjektör ve hibritli 1544 turbo vntli takan var mı ?
http://www.techturkey.com/forum/dizel/227450-citroen_ds3_hdi_neler_yapabiliriz_-17.html
GTD serisini tavsiye ederim. Enjektör 160 hp lere kadar yetiyor. Baskı yetmiyor ama kesinlikle 300 torkları açınca kaçırma başlıyor.
http://www.techturkey.com/forum/dizel/227450-citroen_ds3_hdi_neler_yapabiliriz_-17.html
GTD serisini tavsiye ederim. Enjektör 160 hp lere kadar yetiyor. Baskı yetmiyor ama kesinlikle 300 torkları açınca kaçırma başlıyor.
1549 takıcam hibritli 1544 , Gtd olarak bahsettiğini anlamadım. Benim enjektörleri pompacı büyütebiliyormuş 110luk larla aşşağo yukarı aynı mg püskürtme oranı yakalıyabiliyormuş.
Cooler konusunda focus2bhr 5 litre düşünüyorum ama ucuz yollu öneriniz nedir ya cooler takıcam yada Bosphorus stage 1 methanol basıp yoluma devam edicem
GokhanK.
27-12-2019, 09:18
kıvrak olmayan adam gibi bilgidiniz bir citroen ustası var mıdır? düzgün işini layıgıyla yapacak. anadolu yakası olursa sevinirim vallahi.