Orijinalini görmek için tıklayınız : tdci-hdi psa grubu hakkinda hersey....
Aranel Ciryatan
27-12-2019, 15:17
kıvrak olmayan adam gibi bilgidiniz bir citroen ustası var mıdır? düzgün işini layıgıyla yapacak. anadolu yakası olursa sevinirim vallahi.
Yurt Motorsport bir araştır. Ben memnunum ustamdan.
1.4 hdi tdci motorda yüksek setup deneyimi/tecrübesi olan var mı ?
Araç 1.6 hdi 307. Hararet bu şekilde kalıyor daha da yükselmiyor normal şartlarda 90 da sabit kalması gerekirdi akla direk termostat arızası geliyor. Konuştuğum 307 sahipleri normal diyor hepsi bu şekilde dediler.
https://i.hizliresim.com/yGQyda.jpg (https://hizliresim.com/yGQyda)
oguzhandincel
07-01-2020, 15:05
Arkadaşlar aynı motor Focus 2, 2005 model, 110 luk. Bugün ısıtma bujilerini değiştirelim dedik,1. söktük sorunsuz taktık. 2. sökerken ucu kırıldı,kaldı içinde. Bi kaç yere sordum, silindir kapağı sökülmesi lazım dediler. Akrabam olan bi ustaya bıraktım,daha önce crdi,hdi ve multijet motordan sökmüşler tornacıyla. Uğraşıp bakacaklar haber verecek. Benzer durum başına gelen oldu mu?
Araç 1.6 hdi 307. Hararet bu şekilde kalıyor daha da yükselmiyor normal şartlarda 90 da sabit kalması gerekirdi akla direk termostat arızası geliyor. Konuştuğum 307 sahipleri normal diyor hepsi bu şekilde dediler.
307'yi bilmem ama peugeot normalde 95 civarında tutar göstergeyi. Bu yüzden bir arıza olabileceğini düşünüyorum.
307'yi bilmem ama peugeot normalde 95 civarında tutar göstergeyi. Bu yüzden bir arıza olabileceğini düşünüyorum.
75 çok düşük bi değer dediğim gibi termostattan şüpheleniyorum.
Aranel Ciryatan
08-01-2020, 08:05
75 çok düşük bi değer dediğim gibi termostattan şüpheleniyorum.
Kış koşulları için normal bir değer. özellikle motorda yük yoksa 75 lere kadar düşüyor bende de.
Kış koşulları için normal bir değer. özellikle motorda yük yoksa 75 lere kadar düşüyor bende de.
Uzun süredir vw kullanıyorum hala diğer aracım 1.6 tdi golf hiç bu şekilde bir hararetle karşılaşmamıştım o yüzden şaşırdım. Kaloriferi açtığımda sıcak var ama bu sıcak yoğun şekilde değil bu da bana motorun tam ısınmadığını düşündürüyor. Bazı kullanıcılar da termostatı değiştirdim düzeldi diye söyleyince bende termostatın arızalı olduğunu düşündüm.
Bence normal değil termostat ta sorun var.
Bence normal değil termostat ta sorun var.
Bana da öyle geliyor. En iyisi termostatı değiştirip denemek olacak. Umarım boşa değiştirmiş olmam.
Arkadaşlar aynı motor Focus 2, 2005 model, 110 luk. Bugün ısıtma bujilerini değiştirelim dedik,1. söktük sorunsuz taktık. 2. sökerken ucu kırıldı,kaldı içinde. Bi kaç yere sordum, silindir kapağı sökülmesi lazım dediler. Akrabam olan bi ustaya bıraktım,daha önce crdi,hdi ve multijet motordan sökmüşler tornacıyla. Uğraşıp bakacaklar haber verecek. Benzer durum başına gelen oldu mu?
ankarada tanesini 150 tlye söküyor tornacı sadece bu işi yapıyorvatandaş...
Benim 207de termostat 80lik, durunca 70e düşüyor. Uzun yolda 78 77 fln da olabiliyor
Benim 207de termostat 80lik, durunca 70e düşüyor. Uzun yolda 78 77 fln da olabiliyor
Yani herhangi bir problem yok normal mi diyorsunuz ? Eğer öyleyse boşuna termostatı değiştirmeyeyim.
GokhanK.
09-01-2020, 13:58
Yani herhangi bir problem yok normal mi diyorsunuz ? Eğer öyleyse boşuna termostatı değiştirmeyeyim.
şu gaz pompalama olayın geçti mi?
geçmediyse debriyaj kontaktörü diye bir parça var. onu değiştirirsen düzelir. Aynı sorun bende de vardı nereye götürdüysem çözemediler. Kendim hallettim.
şu gaz pompalama olayın geçti mi?
geçmediyse debriyaj kontaktörü diye bir parça var. onu değiştirirsen düzelir. Aynı sorun bende de vardı nereye götürdüysem çözemediler. Kendim hallettim.
Ben de öyle bir sorun yoktu hocam karıştırıyor olabilirsiniz.
Özel bir yöntemle mi söküyor ne yapıyormuş 150 TL lik enjektör başı ?
Enjektörün kendisi o kadar değil yahu.
Uzun süre değişmeyen kızdırma bujisi değişecekse tedbirli olunmalı,yok yere baş ağrır.Sökmeden bir hafta önce her gün yağ-pas çözücü spreyler sıkılmalı.Sıcak-soğuk değişimiyle yuvaya kadar ulaşır,sökmesi kolay olur.
Özel bir yöntemle mi söküyor ne yapıyormuş 150 TL lik enjektör başı ?
Enjektörün kendisi o kadar değil yahu.
kızdırma bujilerini sökmek çok zor ondan dolayıdır, bazen külbütör kapağını bile sökemek gerekebiliyor 1.4 hdilarda
kızdırma bujilerini sökmek çok zor ondan dolayıdır, bazen külbütör kapağını bile sökemek gerekebiliyor 1.4 hdilarda
Onu biliyorum kırılma riski çok yüksek, ama özel bir yöntem mi geliştirmiş kırmadan sökmek için o kısmı anlamadım.
Yani 4 buji için 600 verince kırmadan mı söküyor ?
Kırılsa zaten kapak aç kapa verilecek işçilik yine 600 tutmamaz diye düşünüyorum.
Onu biliyorum kırılma riski çok yüksek, ama özel bir yöntem mi geliştirmiş kırmadan sökmek için o kısmı anlamadım.
Yani 4 buji için 600 verince kırmadan mı söküyor ?
Kırılsa zaten kapak aç kapa verilecek işçilik yine 600 tutmamaz diye düşünüyorum.
tanesi 150 degil ya hepsi sanırım :)
tanesi 150 degil ya hepsi sanırım :)
Bence sökerken kırılanı söküyor kapağı felan açmadan.
Benim de kızdırma bujileri bilgisayarda hata verdi değişmesi gerekiyor ama sırf sökülürken kırılır korkusuyla değiştiremedim bir türlü.
Bence sökerken kırılanı söküyor kapağı felan açmadan.
bu da mantıklı :) Valla ben yerini biliyorum daha önce değiştirmek için söktürdüm, eğer orda kırılanı kapak sökmeden 150 liraya tornacı söküyorsa helal olsun. Aşırı zor bi yer hem arkada hem aşağıda hem de çalışma alanı çok dar
tornacı şaşmazda sadece bu işe bakıyor üst kapağı sökmeden tanesini 150 tlye söküyor içeride parça düşürmüyor. Merak eden varsa tornacı osman diye araştırma yapabilir :)
Kızdırma bujisini ordan içeri parça düşürmeden sökmek ciddi ustalık ve beceri işi ...
bence normal ben 7 sene boyunca 307 1.6hdi ile bu şekilde gezdim :)
bence normal ben 7 sene boyunca 307 1.6hdi ile bu şekilde gezdim :)
Kime sorduysam normal dedi hocam sizin yorumunuzdan sonra artık bende inanıyorum normal olduğuna. 1.6 hdi sahibi olup hararetim 90 da diyen duymadım görmedim. Demek ki termostatın derecesi bu şekilde ayarlanmış :)
Bazı araçlarda yeri çok ters.Bırakın kırılanı çıkarmayı,hasarsız değişim bile mesele.
mikelazi
16-01-2020, 11:43
konusunu açtım ama kimse bir şey yazmadı.
1.4hdi 54 ile 70hp arasındaki farkı bilenler varmı???
herşeyi aynı tek fark yazılımmı,yoksa turbo,enjektör farklarıda varmı???
konusunu açtım ama kimse bir şey yazmadı.
1.4hdi 54 ile 70hp arasındaki farkı bilenler varmı???
herşeyi aynı tek fark yazılımmı,yoksa turbo,enjektör farklarıda varmı???
yüklemeyi mi düşünüyosun abi
mikelazi
17-01-2020, 07:44
yüklemeyi mi düşünüyosun abi
benzin mmt. C1 im var.kafama göre mod.layıp,soyup soğana çevirip piste giriyorum.gayette zevkli araba.ama düzde 68hp az kalıyor.acaba temiz hdi bulursam ufaktan yüklesem 95-105hp arası pistin tozunu atar gibime geliyor.ama 54-68hp farkı çözemedim.beyin-enjektör-turbo-yazılım.yabancı sitelerde sadece yazılımla 75-85hp arası oluyorlar.tek fark yazılımdaysa iş kolay dicem :))
biraz araştırdım turbosu kp35 miş.
benzin mmt. C1 im var.kafama göre mod.layıp,soyup soğana çevirip piste giriyorum.gayette zevkli araba.ama düzde 68hp az kalıyor.acaba temiz hdi bulursam ufaktan yüklesem 95-105hp arası pistin tozunu atar gibime geliyor.ama 54-68hp farkı çözemedim.beyin-enjektör-turbo-yazılım.yabancı sitelerde sadece yazılımla 75-85hp arası oluyorlar.tek fark yazılımdaysa iş kolay dicem :))
biraz araştırdım turbosu kp35 miş.
Turbon 68likle aynı, ama 1.4 hdi yazılımdan fazlasını haketmiyor yaparsam haram valla :) Ben baya bi yükledim benim arabayı 2.2 sınır var ama 2.0 açacaz eğer güzel olursa paylaşırım seninle
mikelazi
18-01-2020, 08:12
Turbon 68likle aynı, ama 1.4 hdi yazılımdan fazlasını haketmiyor yaparsam haram valla :) Ben baya bi yükledim benim arabayı 2.2 sınır var ama 2.0 açacaz eğer güzel olursa paylaşırım seninle
hibridlesemde duman kesinlikle istemiyorum.yani az olur ama,kapkara dumanlasın istemem.o yüzden 95-100-105hp civarı kalsa bana yeter.motordan çok üst bir güç derdimde yok sonuçta dizel C1-107 850kg civarı çok zevkli olurlar bence.
850kg de 95hp kağıt üzerinde ciddi güzel duruyor.
1.1crdi picantoda yazılım-dp-düz boru ile ciddi güç almıştım(sıfır duman-110hp) ama yol tutuşu bir C1 değildi ve 1050kg civarıydı
ONURRBAKI
18-01-2020, 08:39
06 1.6 HDI 110 bg 407'm var, her uzun yola çıktığımda arıza ışığını yakıyor, depollution system faulty yazısı çıkıyor, önce belli bi zaman motor kendini korumaya alıyor, sonra arıza lambası yanmaya devam ederken koruma kaldırıyor ve 3000 devirin üzerine çıkmaya başlıyor.
1.6 Peugeotlarda bu sorunun kronik olduğunu okudum, başına gelen çözümünü bulan var mı acaba?
06 1.6 HDI 110 bg 407'm var, her uzun yola çıktığımda arıza ışığını yakıyor, depollution system faulty yazısı çıkıyor, önce belli bi zaman motor kendini korumaya alıyor, sonra arıza lambası yanmaya devam ederken koruma kaldırıyor ve 3000 devirin üzerine çıkmaya başlıyor.
1.6 Peugeotlarda bu sorunun kronik olduğunu okudum, başına gelen çözümünü bulan var mı acaba?
Yardımcı olayım kalıcı olarak
Onları sökerken çok dikkatli olmak gerekli kırılma riskinden dolayı. Ankara'da olanlar için yardımcı olabiliriz kırılmadan çıkarmak için.
hibridlesemde duman kesinlikle istemiyorum.yani az olur ama,kapkara dumanlasın istemem.o yüzden 95-100-105hp civarı kalsa bana yeter.motordan çok üst bir güç derdimde yok sonuçta dizel C1-107 850kg civarı çok zevkli olurlar bence.
850kg de 95hp kağıt üzerinde ciddi güzel duruyor.
1.1crdi picantoda yazılım-dp-düz boru ile ciddi güç almıştım(sıfır duman-110hp) ama yol tutuşu bir C1 değildi ve 1050kg civarıydı
Zaten duman istemiyosan basincla yuruteceksin bu durumda da enjektorlerin 68likle ayni olup olmama durumu bisey farkettirmicek. Turboyu hybridlemeden 1.4 basinca kadar actirirsin, bi cooler + downpipe ve yazilimla 110 hp olur. Baskin iyi degilse kacirir ama
mikelazi
20-01-2020, 08:00
Zaten duman istemiyosan basincla yuruteceksin bu durumda da enjektorlerin 68likle ayni olup olmama durumu bisey farkettirmicek. Turboyu hybridlemeden 1.4 basinca kadar actirirsin, bi cooler + downpipe ve yazilimla 110 hp olur. Baskin iyi degilse kacirir ama
turbosu sağlıklı olursa hibrid işine girmem zaten...fikirlerin için teşekkürler.
ONURRBAKI
20-01-2020, 16:15
Yardımcı olayım kalıcı olarak
Nasıl olacak acaba???
2006 307 1.6 hdi 90 lık . daha zevkli hale getirmek için neler yapabiliriz ? şu an sadece yazılım egr off ve son susturucu iptali yaparak üstündeki hantallığı biraz yendik. bu motorlarda intercooler varmı ?yoksa daha sonradan takılabilir mi ? hibrit cooler dp ile ne kadar güç alabiliriz ? bu motorla uğraşmış arkadaşlar bilgi verebilir mi ?
206 1.4 hdi Van aracım var. Motor yatak sardı komple motor yapılacak. Birkaç sorum olacak bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. 1.4 8v üst kapak olarak 1.6 8v üst kapak uyumlu diye okudum bazı yerlerde doğru mudur doğruysa hangi araçtan çıkma bakmak lazım? Bir de 1.6 110luk turbosu takmayı düşünüyorum. Motoru bozmadan önce üzerinde oem turbo cooler dp ve yazılım vardı. 1544 takmak mantıklı mıdır? Teşekkürler
206 1.4 hdi Van aracım var. Motor yatak sardı komple motor yapılacak. Birkaç sorum olacak bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. 1.4 8v üst kapak olarak 1.6 8v üst kapak uyumlu diye okudum bazı yerlerde doğru mudur doğruysa hangi araçtan çıkma bakmak lazım? Bir de 1.6 110luk turbosu takmayı düşünüyorum. Motoru bozmadan önce üzerinde oem turbo cooler dp ve yazılım vardı. 1544 takmak mantıklı mıdır? Teşekkürler
eski nesil audilerde çıkan 1549 takmışlardı adanada, enjektörde 110luk yada nemolarınki ayarlanabiliyor diye biliyorum
2.2 hdi 133 hp olanından kullanan, bilgi sahibi olan var mı aramızda ?
mikelazi
05-02-2020, 07:51
2.2 hdi 133 hp olanından kullanan, bilgi sahibi olan var mı aramızda ?
çok yakar :)))))))))))
çok yakar :)))))))))))
:) yazılım la 8 lere inse şehir içi kafi, az binicez abi.
160 hp 400 nm oluyor diyorlar.
dp - filtre vs yok ortada daha.
mikelazi
05-02-2020, 10:01
:) yazılım la 8 lere inse şehir içi kafi, az binicez abi.
160 hp 400 nm oluyor diyorlar.
dp - filtre vs yok ortada daha.
filtre değilde DP yazılım ile efso.olur
temiz 160+
oguzhandincel
05-02-2020, 11:04
Onları sökerken çok dikkatli olmak gerekli kırılma riskinden dolayı. Ankara'da olanlar için yardımcı olabiliriz kırılmadan çıkarmak için.
Hyundai ustası var akrabam,ona bıraktım o gün. Kalan 2 taneyi de sökebilirsen sök demiştim,3. de kırılmış içinde. 2 tanesinin ucu içerdeydi yani, tornacı uğraşmış çıkarmış. Sanırım bu yılan kameralar var,enjektörleri söküp ordan bakıp işlem yapıyormuş. Tornacı 300 aldı, usta da yağ değişimiyle 200 lira aldı. Teşekkür ederim ilginize.
oguzhandincel
05-02-2020, 11:05
Bir önceki cevapta yazdım,aynı fiyata yaptı burdaki tornacı da. Bu tornacı da bu işle ilgiliymiş. Teşekkürler.
Aracı değiştirememin verdiği surumdan dolayı kaşıntım arttı sanırsam. Stage 1 yazılım sonrası 1.4 HDI 207'im için İntercooler ve downpipe düşünüyorum. Aşağıdaki konuda arkadaşlar baya güzel işler çıkarmışlar ama son mesaj 2014.
http://www.techturkey.com/forum/dizel/175138-tdci_hdi_intercooler_uygulamasi_.html
Intercooler olarak C3 1.4 HDI 92hp lik olanların ve 1.6 HDI radyatörü kullanılmış. Daha az kesip biçme olacağı için 0384G2 kodlu intercoolerı alacağım. piyasada valeo, supsan ve oris marka var var. Valeo fiyatları yüksek supsan veya oris tercih edeceğim. Hangisini önerirsiniz marka olarak ?
İşin önemli kısmı ise borulama olayı. Interccoler hortumlarını 45lik yapmayı düşünüyorum. Turbo basınç sensörü ve aşağıdaki resimde doğru mu bağlanmış? Motora giren silikon boru üzerinde konumlanmış ve krom boru ile Intercoolera bağlanmış. Downpipe ölçüsü için 51 mm uygun olur zannedersem.
https://i.imgyukle.com/2020/02/06/nQxKun.jpg
Son olarak işçiliği temiz fiyatta çok uçmayan İstanbul Avrupa yakasında usta tavsiye edecek olan var mı ? Dizayn egzos savaş ustaya yaptırmış paylaştığım konudaki arkadaşlar. Kınalı Mustafa Usta var yine avrupa yakasında. Radyotör dahil 1.500 civarı bütçe ayırabilirim. Çözebilir miyiz bu rakamlara ?
Aracı değiştirememin verdiği surumdan dolayı kaşıntım arttı sanırsam. Stage 1 yazılım sonrası 1.4 HDI 207'im için İntercooler ve downpipe düşünüyorum. Aşağıdaki konuda arkadaşlar baya güzel işler çıkarmışlar ama son mesaj 2014.
http://www.techturkey.com/forum/dizel/175138-tdci_hdi_intercooler_uygulamasi_.html
Intercooler olarak C3 1.4 HDI 92hp lik olanların ve 1.6 HDI radyatörü kullanılmış. Daha az kesip biçme olacağı için 0384G2 kodlu intercoolerı alacağım. piyasada valeo, supsan ve oris marka var var. Valeo fiyatları yüksek supsan veya oris tercih edeceğim. Hangisini önerirsiniz marka olarak ?
İşin önemli kısmı ise borulama olayı. Interccoler hortumlarını 45lik yapmayı düşünüyorum. Turbo basınç sensörü ve aşağıdaki resimde doğru mu bağlanmış? Motora giren silikon boru üzerinde konumlanmış ve krom boru ile Intercoolera bağlanmış. Downpipe ölçüsü için 51 mm uygun olur zannedersem.
https://i.imgyukle.com/2020/02/06/nQxKun.jpg
Son olarak işçiliği temiz fiyatta çok uçmayan İstanbul Avrupa yakasında usta tavsiye edecek olan var mı ? Dizayn egzos savaş ustaya yaptırmış paylaştığım konudaki arkadaşlar. Kınalı Mustafa Usta var yine avrupa yakasında. Radyotör dahil 1.500 civarı bütçe ayırabilirim. Çözebilir miyiz bu rakamlara ?
- Turbo basınç sensorunün olduğu boru zaten orijinal boru. Cooler öncesinde turbodan çıkıp emmeye giden plastikle emme arasındaki boru.
- Downpipe 51lik yapma 60lık yap ilerde yazılımı açacaksın ondan eminim o yüzden 51lik yetmez. Yazılımı açmasan da 60lık geri düşürmez arabayı daha rahat olur.
- O krom borular baya maliyetli olur senin için. Çok yüksek basınç basmayacağın için de bence gerek yok aşağıya kendi yaptığım şekli paylaşıyım hiç sıkıntı çıkmadı.
- Eğer cooler lazımsa elimizde bi tane ikinci el temiz olacaktı ikinci el düşünürsen özelden yaz baktırıyım.
- Downpipe eksozcu arkadaşım yapıyor 500 tl düşürsen yaptırır yollatırım onu da.
https://i.hizliresim.com/PG46bb.jpg
Dizayn egzoz savaş usta ile görüştüm. dediğin gibi krom boru olayı biraz pahalı geldi şu an için. Komple krom boru ve intercoolerın yerine montajına 1200 verdi. Yine de piyasanın altında diyebilirim.
Downpipe için uygun bir rakam verdi. Dediğin rakama Adanadan gönder montajla aynı fiyata gelir.
Seninkine benzer bir çözüm üreteceğim intercooler için. Aşağıdaki videoda adamlar kendisi yapmış kafayı kırıp bu şekilde girişebilirim. İntercooler için bana özelden mesaj at hem rakam hem foto var ise gönder konuşalım. Silikon hortumlar ford connect hortumu o boğumlu olanlar galiba. o konu da yardımcı olur musun ?
Boğumlu silikon hortum :
Ford Connect Intercooler Boğumlu Hortum Focus Citroen Peugeot - n11.com (https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/ford-connect-intercooler-bogumlu-hortum-focus-citroen-peugeot-P377788406)
https://www.youtube.com/watch?v=-2XYUsWjDy8
RSX bu arada aracın maşallahı var.
Dizayn egzoz savaş usta ile görüştüm. dediğin gibi krom boru olayı biraz pahalı geldi şu an için. Komple krom boru ve intercoolerın yerine montajına 1200 verdi. Yine de piyasanın altında diyebilirim.
Downpipe için uygun bir rakam verdi. Dediğin rakama Adanadan gönder montajla aynı fiyata gelir.
Seninkine benzer bir çözüm üreteceğim intercooler için. Aşağıdaki videoda adamlar kendisi yapmış kafayı kırıp bu şekilde girişebilirim. İntercooler için bana özelden mesaj at hem rakam hem foto var ise gönder konuşalım. Silikon hortumlar ford connect hortumu o boğumlu olanlar galiba. o konu da yardımcı olur musun ?
Boğumlu silikon hortum :
Ford Connect Intercooler Boğumlu Hortum Focus Citroen Peugeot - n11.com (https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/ford-connect-intercooler-bogumlu-hortum-focus-citroen-peugeot-P377788406)
https://www.youtube.com/watch?v=-2XYUsWjDy8
O ford connect borusu kısa gelebilir. 1.6 HDİ borusu sor yada fotoğrafını gösterip aynısından isteyebilirsin peugeot yada citreon parçacılarından, cooler arkadaşın dükkanda cumartesi gidince foto çeker atarım
Herkese merhaba
2006 model 1.6hdi C3 üm var. 136 bin kmde. aracı 96 bin km de 2 yıl önce aldım. aracı aldığımda motor soğukken ilk çalıştırmada hafif tekleme yapıyordu. 2-3 depoda bir wurth kullanırım ve yakıtı opetten alırım. genel olarak sorunum düzelmişti ama yaklaşık 1 aydır hem soğukken çalıştırmada hem de trafikte rolantideyken hafif tekleme mevcut. kızdırma bujisi yada enjektörden şüpheleniyorum. sizce bunların dışında olabilecek problem var mı?
Herkese merhaba
2006 model 1.6hdi C3 üm var. 136 bin kmde. aracı 96 bin km de 2 yıl önce aldım. aracı aldığımda motor soğukken ilk çalıştırmada hafif tekleme yapıyordu. 2-3 depoda bir wurth kullanırım ve yakıtı opetten alırım. genel olarak sorunum düzelmişti ama yaklaşık 1 aydır hem soğukken çalıştırmada hem de trafikte rolantideyken hafif tekleme mevcut. kızdırma bujisi yada enjektörden şüpheleniyorum. sizce bunların dışında olabilecek problem var mı?
Kizdirma bujilerinde patlak olani varsa sadece ilk calistirmada 3-5 saniye gec ve tekleyerek calisir toplam 10 15 saniyede normale biner. Eger titreme trafikte rolantida devam ediyorsa maf sensorunu yagsiz kontak spreyi ile temizleyin bi deneyin eger gecmesse enjektorlere bi temizlik ve kalibrasyon yapilmasi lazim
Kizdirma bujilerinde patlak olani varsa sadece ilk calistirmada 3-5 saniye gec ve tekleyerek calisir toplam 10 15 saniyede normale biner. Eger titreme trafikte rolantida devam ediyorsa maf sensorunu yagsiz kontak spreyi ile temizleyin bi deneyin eger gecmesse enjektorlere bi temizlik ve kalibrasyon yapilmasi lazim
cevabınız için teşekkürler.maf sensörünü temizledikten sonra kalibrasyonu bozulurmu? birde maf da problem olsa devirde de dalgalanması olması gerekmez mi? benim devirde problem yok.
oguzhandincel
02-03-2020, 13:58
Herkese merhaba.
2005 1.6 tdci focus için egr iptali düşünüyorum. Egr yi contalayıp beyinden iptal ettiricem ama sadece bu iptal işlemi yapılıyor mu? Normal yazılım ile beraber yaptırmak mı mantıklı? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Aracım 205k da.
2.2 HDI tecrübesi olan var mı aramızda ?
Aşağıdaki video benim arabaya ait 607 2.2 HDI manuel. ***** araba çok ağır 1610 KG.
Bundan önce 1.6 hdi c4 ve 2.0 hdi c5 kullandım (c5 136 hp idi) iki motor da oldukça istekliydi, özellikle c5 çok iyiydi o konuda.
Kat ve DPF iptali yapıp Downpipe+yazılım ile taçlandırmayı düşünüyorum.
Gel gelelim stok halinde bi kasıntı var gibi, bunu video dan yorumlayacak bir arkadaşım var mıdır ?
Bunları yapmadan önce şurayı kontrol et falan diye öneri varsa işe yarayabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=EHkMxfbpYTw]YouTube
c5 i de koyalım aradaki dağlar belli olsun,
https://www.youtube.com/watch?v=wgEQJlaCaTg]YouTube
Aranel Ciryatan
03-03-2020, 14:53
bariz devir çeviremiyor. Turbo'da falan problem olabilir mi? Ne kadar güç veriyor araba bir dyno'da bakma şansın oldu mu? Ciddi isteksiz çünkü araç.
bariz devir çeviremiyor. Turbo'da falan problem olabilir mi? Ne kadar güç veriyor araba bir dyno'da bakma şansın oldu mu? Ciddi isteksiz çünkü araç.
Dyno adapazarında sanmıyorum olsun mikelazi ile biraz konuştuk, dpf ve kat dan şüpheleniyoruz.
Oldukça isteksiz gerçekten, c5 de benzer güçteydi ama çok farklı gidiyordu. Turbo da bir sorun olabilir mi emin değilim söküp bakmak lazım.
Müsait zamanda bir kontrol ettirsem iyi olacak. 4 bin devir üzeri bırak ben gitmem diyor çünkü.
mikelazi
03-03-2020, 18:12
Dyno adapazarında sanmıyorum olsun mikelazi ile biraz konuştuk, dpf ve kat dan şüpheleniyoruz.
Oldukça isteksiz gerçekten, c5 de benzer güçteydi ama çok farklı gidiyordu. Turbo da bir sorun olabilir mi emin değilim söküp bakmak lazım.
Müsait zamanda bir kontrol ettirsem iyi olacak. 4 bin devir üzeri bırak ben gitmem diyor çünkü.
biraz araştırdımda turbon gt1549p vnt li.
devir dönememe egr-yakıt filtresi-maf-enjektör-turbo,emme arası kaçak-selenoid-vnt açılıp kapanmıyorda olabilir.sağlam bir temizlik şart derim.
tolga bide coolera bak yağlanma varmı,belki onun içide kurumlanmış olabilir.
tq dan basıncı görebilsek iyi olucaktı.
bariz fark var. YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=e5M4J6EjzsE)
biraz araştırdımda turbon gt1549p vnt li.
devir dönememe egr-yakıt filtresi-maf-enjektör-turbo,emme arası kaçak-selenoid-vnt açılıp kapanmıyorda olabilir.sağlam bir temizlik şart derim.
tolga bide coolera bak yağlanma varmı,belki onun içide kurumlanmış olabilir.
tq dan basıncı görebilsek iyi olucaktı.
bariz fark var. YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=e5M4J6EjzsE)
Abi tüm filtreler yeni, yağ bakımı vs tamam. Aldığımda zaten 3000 devri hiç geçmiyordu, bir yerde kaçak var dedi usta yaptım dedi, gerçekten arabayı aldığığımda ustadan ciddi fark vardı, videodakinin yarısı kadar bile gitmiyordu.
Maf vs için bi söküp temizleyeceğim. Egr borusunda bir conta gördüm körleme amaçlı olabilir yoksa bile ben körleyeceğim.
Egsoz ile ilgili kısmıda en kısa sürede halledeceğim. Geriye sanırım bi turbo kalıyor onu da en kötü revize ettiririz.
oguzhandincel
06-04-2020, 11:29
Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır bir sorunum var. Genellikle soğukken yapıyor. Rölantide ufak ufak titreme,tekleme var. Haricinde arabayı 1.vitese takıp yola çıktığımda kerkinme diyorlar sanayi tabiriyle, tekleme yapıyor alt devirlerde. 2000 devire doğru düzeliyor. Sıcakken herhangi bişey yok. Yakıt aldığım yeri değiştirdim,2 tane 2 depo için enjektör temizleyici attım ama halen az da olsa var bu sorun. Neden yapar bilgisi olan var mı?
Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır bir sorunum var. Genellikle soğukken yapıyor. Rölantide ufak ufak titreme,tekleme var. Haricinde arabayı 1.vitese takıp yola çıktığımda kerkinme diyorlar sanayi tabiriyle, tekleme yapıyor alt devirlerde. 2000 devire doğru düzeliyor. Sıcakken herhangi bişey yok. Yakıt aldığım yeri değiştirdim,2 tane 2 depo için enjektör temizleyici attım ama halen az da olsa var bu sorun. Neden yapar bilgisi olan var mı?
ilk olarak kızdırma bujisilerinde patlak olanı olabilir, ikinci olarak enjektör
oguzhandincel
02-05-2020, 12:02
ilk olarak kızdırma bujisilerinde patlak olanı olabilir, ikinci olarak enjektör
Geç oldu biraz da. Şuan genel olarak düzeldi. 2 kutu enjektör temizleyici attım ama birini uzun yolda kullandım. Sonrasında enjektör temizleyici mi fayda etti havalar ısındı ondan mı bilmiyorum ama şuan sorun yok.
Arkadaşlar selam. Yazılımcılar ile konuşmadan önce buradan tecrübe etmiş arkadaşlar var ise onlardan fikir almak için önce buraya yazıyorum.
Aracım 2011 C4 150 bin km e-hdi MCP şanzuman 114 bg falan standart hali. Araca yazılım yaptırmak istiyorum. Fakat internette örnek videoya falan hiç rastlayamadım. Benim tereddüt ettiğim nokta motor tarafı değil ama şu MCP şanzumanı var ya işte o korkutuyor beni. Daha önce tecrübe etmiş arkadaşlar var mı? MCP şanzumanlı araca yazılım yaptıran? Ya da internette videoya falan rastlayan arkadaşlar var ise beni aydınlatırsa sevinirim.
oguzhandincel
06-07-2020, 17:21
1.6 tdci 110 luk için intercoolar a krom boru uygulaması yapan var mı? Faydası olur mu?
Arkadaşlar selam, 2017 1.6hdi 92hp berlingo maxi aracımı biraz daha kuvvetlendirmek istiyorum ama yazılım harici ne yapabilirim 110lukların turbo bolt on şekilde oluyor mu? bunu intercoolerla taçlandırsak nasıl olur? Aracı hem günlük şahsi hem de ticari kullanıyorum alt devirler benim için önemli.
PSA 1.6 BlueHDi 120hp araçlarda çıkan GTD1244vz yi hibritleyip kullanan oldu mu ? Tecrübe paylaşımı bekliyorum.
PSA 1.6 BlueHDi 120hp araçlarda çıkan GTD1244vz yi hibritleyip kullanan oldu mu ? Tecrübe paylaşımı bekliyorum.
2.0 blueHDi ünitelerden çıkan kuvvetle muhtemel bolt on takılabilir abi.
Aynı turbo mk7 itibarıyle Golf ve türevlerinin 1.6 tdi larında da var, illa hybrid yapan olmuştur :)
Aranel Ciryatan
08-09-2020, 11:24
GTC olanı Hybrid ile kullanan var. 92'lik 1.6'ya uyguladı. 190 HP civarında aldı diye hatırlıyorum.
Ben Hybrid yapmadan 92'lik sisteme uyguladım kullanıyorum. 158 HP / 340 nm dyno verisi. Ufak bi Remap ihtiyacım var ama şu pandemi vs mevzuna gidemedim.
huygun35
10-09-2020, 22:15
Herkese iyi akşamlar 2008 1.4 tdci fiesta sahibiyim aracım 188k km de stage 1 dumansız bir yazılım istiyorum fakat ufak tefek endişelerim var.
1. 1.4 fiestalarda bilindiği üzere cooler yok bu performansta bir kayıp yaşatır mı ıntercooler projesi yapmalı mıyım ?
2. Turbo kontrolü yaptırdım km ye göre normal bu kadar boşluk dediler yeni turbo veya hybrit turbo yapmam gerekir mi
3. Hangi parçaları tam anlamıyla kontrol etmem ve yenilemem gerekir
yapılan maliyete verdiği zevk değer mi değmez mi ?
2.0 blueHDi ünitelerden çıkan kuvvetle muhtemel bolt on takılabilir abi.
Aynı turbo mk7 itibarıyle Golf ve türevlerinin 1.6 tdi larında da var, illa hybrid yapan olmuştur :)
2 litre peugeot da turbo arkada ve egzoz manifoldu ile beraber. Bambaşka bir motor. Ayrıca Borg Warner marka. VAG 2.0 turbosu da manifold ile beraber. GTD1449 un manifoldsuz versiyonu olsa belki direk olur. Borulama değiştirmek istemiyorum araç garantili ve 2 yıl daha garanti uzatma yaptım.
GTC olanı Hybrid ile kullanan var. 92'lik 1.6'ya uyguladı. 190 HP civarında aldı diye hatırlıyorum.
Ben Hybrid yapmadan 92'lik sisteme uyguladım kullanıyorum. 158 HP / 340 nm dyno verisi. Ufak bi Remap ihtiyacım var ama şu pandemi vs mevzuna gidemedim.
Sen satmamışmıydın arabayı ? Hedefim DP olmadan kat partikül adblue üstünde kalacak şekilde 180 hp almak. O yüzden yakıt değilde basınç ağırlıklı yürütmek. Araç zaten otomatik.
2 litre peugeot da turbo arkada ve egzoz manifoldu ile beraber. Bambaşka bir motor. Ayrıca Borg Warner marka. VAG 2.0 turbosu da manifold ile beraber. GTD1449 un manifoldsuz versiyonu olsa belki direk olur. Borulama değiştirmek istemiyorum araç garantili ve 2 yıl daha garanti uzatma yaptım.
Sen satmamışmıydın arabayı ? Hedefim DP olmadan kat partikül adblue üstünde kalacak şekilde 180 hp almak. O yüzden yakıt değilde basınç ağırlıklı yürütmek. Araç zaten otomatik.
FOCUS MK 3.5 1.6TDCİ 115HP BİG TURBO STAGE 3 0KM-195KM - YouTube (https://youtu.be/e-54bQ_hUqY)
FOCUS MK3.5 1.6TDCİ 115HP BİG TURBO STAGE 3 100KM-200KM - YouTube (https://youtu.be/M2Vgv5UNsk8)
307 1.4 hdi için cooler borulaması ve dp için 2000 tl fiyat aldım.ne diyorsunuz arkadaşlar normalmi bu fiyatlama
307 1.4 hdi için cooler borulaması ve dp için 2000 tl fiyat aldım.ne diyorsunuz arkadaşlar normalmi bu fiyatlama
cok pahalı ve kroma gerek yok panelde yeri hazır değil mi ? 207lerde hazır. ben bu şekilde yapmıştım.
https://i.hizliresim.com/lOs9Yb.jpg
calamityeas
27-10-2020, 09:54
cok pahalı ve kroma gerek yok panelde yeri hazır değil mi ? 207lerde hazır. ben bu şekilde yapmıştım.
https://i.hizliresim.com/lOs9Yb.jpg
307 demiş hocam
307 demiş hocam
aynı motor değil mi
aynı motor değil mi
Aynı olanları da var, olmayanları da.
Fakat radyatör ve panel bölgesi farklı
calamityeas
27-10-2020, 12:21
Motor aynı olabilirde kasa farkından panel farklıdır büyük ihtimalle.
mikelazi
27-10-2020, 14:38
ama 307de yine cooler yeri hazır diyebiliyorum.
1.6hdi ler coolerlı sonuçta.parçaları alınıp takılabilir bence.
ama basınç işinde metal borulama ,kauçuktan daha iiidir.
focus 1.6 tdci 110 luğa turbo modeli garret gt1544v bu turboya hibrit yapıp yazılımla kullanan oldumu 170 180 hp civarında geliyor diyorlar ama illaki yapanlar vardır yapanlar bilgi verirse memnun olurum
AliGizda
24-11-2020, 08:35
focus 1.6 tdci 110 luğa turbo modeli garret gt1544v bu turboya hibrit yapıp yazılımla kullanan oldumu 170 180 hp civarında geliyor diyorlar ama illaki yapanlar vardır yapanlar bilgi verirse memnun olurum
Ben yaptırıp kullandım, hibrit+downpipe+yazılım ile aşırı keyifli hale gelmişti. Benim yazılım çok açık değildi, 160 min olmuştu diye tahmin ediyoruz.
63owen63 yardımcı olmuştu bana sağ olsun. Hatta o yaptırıp herşeyini öyle teslim etmişti :)
Ben yaptırıp kullandım, hibrit+downpipe+yazılım ile aşırı keyifli hale gelmişti. Benim yazılım çok açık değildi, 160 min olmuştu diye tahmin ediyoruz.
63owen63 yardımcı olmuştu bana sağ olsun. Hatta o yaptırıp herşeyini öyle teslim etmişti :)
anladım peki edindiğin tecrübeler mesela herhangi bir sıkıntısı oldumu başabela ooldumu gibisinden biraz aydınlatırsanız memnun olurum bende dusunuyorum hıbrıt+kat ıptalı+yazılım seklınde ne kadar kullandınız ust devırlerde nasıldı yada alt devırlerde bır dusus yasandımı seklınde..
AliGizda
24-11-2020, 10:06
anladım peki edindiğin tecrübeler mesela herhangi bir sıkıntısı oldumu başabela ooldumu gibisinden biraz aydınlatırsanız memnun olurum bende dusunuyorum hıbrıt+kat ıptalı+yazılım seklınde ne kadar kullandınız ust devırlerde nasıldı yada alt devırlerde bır dusus yasandımı seklınde..
Ben yaklaşık 8.000 KM kadar dediğim şekilde kullandım. Tek bir problem yaşamadım, sadece bazen beyaz duman atıyordu onu da araştırdığımda HDI' larda kronik olduğunu öğrendim.
Benim aracım 407 SW idi, zaten motor verimsiz geldiği için ben bu işlemi yaptırdım. Aldığımda sadece yazılım vardı, yaptırdığım işlemden sonra süre almadık ama gerçekten üzerindeki ölü toprak gitmişti arabanın. Hem alt devirlerde hem üst devirlerde bir kayıp yaşamadım ben.
Aracı yaklaşık 2 ay önce sattım, yaşlı bir amca aldı öyle pek bir bilgisi yoktu. 500 metre kullandı ve 3. vitese dahi atmadı bu kullandığım 407' ler arasında en çevik olanı demişti :)
Ben yaklaşık 8.000 KM kadar dediğim şekilde kullandım. Tek bir problem yaşamadım, sadece bazen beyaz duman atıyordu onu da araştırdığımda HDI' larda kronik olduğunu öğrendim.
Benim aracım 407 SW idi, zaten motor verimsiz geldiği için ben bu işlemi yaptırdım. Aldığımda sadece yazılım vardı, yaptırdığım işlemden sonra süre almadık ama gerçekten üzerindeki ölü toprak gitmişti arabanın. Hem alt devirlerde hem üst devirlerde bir kayıp yaşamadım ben.
Aracı yaklaşık 2 ay önce sattım, yaşlı bir amca aldı öyle pek bir bilgisi yoktu. 500 metre kullandı ve 3. vitese dahi atmadı bu kullandığım 407' ler arasında en çevik olanı demişti :)
Anladım tesekkur edıyorum pek, top speed'de değişiklik oldumu yada denedinizmi?
AliGizda
24-11-2020, 13:11
Anladım tesekkur edıyorum pek, top speed'de değişiklik oldumu yada denedinizmi?
Dediğim gibi önceden de yazılım mevcuttu aracımda, sadece yazılım varken 200' de aşırı zorlanırken yaptırdığım işlemlerden sonra 200' de çok daha rahat seyrediyordu. Üstünü denemedim, amacım top speed değildi. 407 ağırlık olarak zaten çok da üstünü vereceğini tahmin etmiyorum.
Siz hangi araca yapacaksınız?
Şu an da bizim grupta yeni kasa 308' i hibritlediler. Aytar' la da bir görüş derim.
Dediğim gibi önceden de yazılım mevcuttu aracımda, sadece yazılım varken 200' de aşırı zorlanırken yaptırdığım işlemlerden sonra 200' de çok daha rahat seyrediyordu. Üstünü denemedim, amacım top speed değildi. 407 ağırlık olarak zaten çok da üstünü vereceğini tahmin etmiyorum.
Siz hangi araca yapacaksınız?
Şu an da bizim grupta yeni kasa 308' i hibritlediler. Aytar' la da bir görüş derim.
gecmıs donemde focus 2 vardı dp ve yazılımlı tahmını 140 hp cıvarıydı yınede torkdan dolayı zevklı hale gelmıştı suan 2. araç var focus 2 bırde 1.6 multıjet 120 lık bravo var bende ama hıbrıt ve yazılımı focus ıcın dusunuyorum focus bıraz daha zevkli geliyor bana.
307 1.6 hdi araç hızlanırken bir anda gaz kesiyor sonra tekrar hızlanmaya devam ediyor. Gaz kestiği anda sanki bir yere vurmuş gibi sert bir şekilde vuruntu yapıyor sonra devirlenmeye devam ediyor. Şu anda değil ama 3-4 ay önce de araç marş alıyor ama çalışmıyordu. Gaz kesme sorunuyla bağlantısı var mı bilmiyorum.
focus 2 1.6 tdci aracımda garip bir ses var öncedende birçok focusa bindiğim için sesini ezberledim suankı focusta ses kalın yani sanki eksoz sesi var sanki araçta orjinal sesinden daha kalın ses geliyor araçta sorun ne olabilir? eksoz manıfoldunda kaçaktan olabilirmi yada eksoz sıstemınde olan bir delikten kacak olabilme ıhtımali varmıdır ?
merhabalar ; 1.6 TDCI 90 hp fiestada
focus 2 110 hp enjektörü ve hybrid turbo yada big turbo setup yapan var mı ?
yada en mantıklı çok fazla motoru üzmeyecek bir setup ne olabilir ?
enjektörlerim değişecek kesin fakat yapmışken focus 2 enjektör takma düşüncem var tabi bunu destekleyecek alt elemanlar sizce neler olmalı ?
merhabalar ; 1.6 TDCI 90 hp fiestada
focus 2 110 hp enjektörü ve hybrid turbo yada big turbo setup yapan var mı ?
yada en mantıklı çok fazla motoru üzmeyecek bir setup ne olabilir ?
enjektörlerim değişecek kesin fakat yapmışken focus 2 enjektör takma düşüncem var tabi bunu destekleyecek alt elemanlar sizce neler olmalı ?
Benim bir kardeşimde 90 lık focus üstüne 110 luk turbosu hybrid şekilde , egzoz , cooler lı setup var. Yazılımını ben yaptım, 165-170hp bandındadır tahminimce ancak enjektörler limitte artık, 2.3 peak atıp 1.9 yürüyor 4500 devir sonrası 1.5 bar yürüyor. Aşırı duman asla söz konusu değil ama yok da değil :)
184 lük e90 la denediklerinde bmw nin ön kapısında olduğunu söyledi 185*190 km/h hızlara kadar. Enjektör de yapıcak gibi, eğer arabayı değiştirmezse çünkü 90 - 110 luk enjektörleri farklı.
120'lik BlueHDI turbosuna hibrit yapan var mı ?
KaradumanBerke
25-12-2020, 14:16
Benim bir kardeşimde 90 lık focus üstüne 110 luk turbosu hybrid şekilde , egzoz , cooler lı setup var. Yazılımını ben yaptım, 165-170hp bandındadır tahminimce ancak enjektörler limitte artık, 2.3 peak atıp 1.9 yürüyor 4500 devir sonrası 1.5 bar yürüyor. Aşırı duman asla söz konusu değil ama yok da değil :)
184 lük e90 la denediklerinde bmw nin ön kapısında olduğunu söyledi 185*190 km/h hızlara kadar. Enjektör de yapıcak gibi, eğer arabayı değiştirmezse çünkü 90 - 110 luk enjektörleri farklı.
Merhaba benim aracımda da yaşadığım problemden sonra partikül iptali yaptırmıştım ve madem yazılım için girilecek birazda canlansın diye yazılım yaptırmıştım. Lakin duman meselesi tahminimden çok daha fazla oldu. Çok fazla kullanmadığım için sorun etmemiştim başlarda. Lakin her hafta cilayla silmekten bıktım. 5. viteste 96-100 arası giderken 2000 devirde oluyor. Ölü devirlerde olmuyorum yani. Gazı çok hafif (çeyrekten belki biraz daha fazla) yokladığım zaman ince ince başlıyor duman atmaya. Bunun çaresi yazılımı yenilemek mi yoksa başka bir yolu var mı? Biliyoum partikül iptal duman atacak yazılımda var ama bu kadarı gerçekten fazla gelmeye başladı. Açıkçası bazı hybrid setuplı pololardan fazla duman var.
AliGizda
25-12-2020, 16:52
Merhaba benim aracımda da yaşadığım problemden sonra partikül iptali yaptırmıştım ve madem yazılım için girilecek birazda canlansın diye yazılım yaptırmıştım. Lakin duman meselesi tahminimden çok daha fazla oldu. Çok fazla kullanmadığım için sorun etmemiştim başlarda. Lakin her hafta cilayla silmekten bıktım. 5. viteste 96-100 arası giderken 2000 devirde oluyor. Ölü devirlerde olmuyorum yani. Gazı çok hafif (çeyrekten belki biraz daha fazla) yokladığım zaman ince ince başlıyor duman atmaya. Bunun çaresi yazılımı yenilemek mi yoksa başka bir yolu var mı? Biliyoum partikül iptal duman atacak yazılımda var ama bu kadarı gerçekten fazla gelmeye başladı. Açıkçası bazı hybrid setuplı pololardan fazla duman var.
110' luk 407' mde downpipe+ hibrit vardı. Benimkinde yüke binmedikçe duman olmuyordu. Yakıt ne durumda?
benım aracımda şuan EGR-DPF off ve yazılımda var duman 0 a yakın derecede bence yazılımla alakalı bir sorun olabilir
punto_multijet
25-12-2020, 18:44
yeni kugalarda bulunan 1.5 ecoblue hakkında yorumlarınız nelerdir? 120hp 300nm olan motor. 8 ileri tam otomatiko kasada biraz hantal kalıyor. var mı yazılım yaptıran vs o motora?
olay tamamen yazılımsal. :) yazılımcınla görüşüp onunla yada yazılımını değiştirerek çözebilirsin olayı
KaradumanBerke
28-12-2020, 09:55
Çok teşekkür ederim. Bulabildiğim ilk fırsatta gidip güncelleme yaptıracağım. :)
KaradumanBerke
28-12-2020, 09:58
110' luk 407' mde downpipe+ hibrit vardı. Benimkinde yüke binmedikçe duman olmuyordu. Yakıt ne durumda?
Yakıtta bir problem yok. Her zaman Shell den aynı istasyondan alırım çeyrek altına çok düşürmemeye bakırım. Yazılımdan olduğunu düşünüyordum levent abi sağolsun aynı şekilde yazılımdan olduğunu söyledi. En kısa sürede yazılım güncellemesi yaptırıp sonucu tekrar yazarım.
Yakıtta bir problem yok. Her zaman Shell den aynı istasyondan alırım çeyrek altına çok düşürmemeye bakırım. Yazılımdan olduğunu düşünüyordum levent abi sağolsun aynı şekilde yazılımdan olduğunu söyledi. En kısa sürede yazılım güncellemesi yaptırıp sonucu tekrar yazarım.
Yakıt ne durumda derken yakıt tüketiminden bahsetmiş sanırım. Artış varsa enjektörlere baktırman iyi olurdu. Enjektör problemleri de duman yapıyor *****.
KaradumanBerke
28-12-2020, 14:37
Yakıt ne durumda derken yakıt tüketiminden bahsetmiş sanırım. Artış varsa enjektörlere baktırman iyi olurdu. Enjektör problemleri de duman yapıyor *****.
Yakıt tüketiminde herhangi bir problem yok. Ortalamam 5.2-6 lt arası değişiyor şehiriçi. Şehir dışı 4.6-5.5 arası oynuyor kullanıma bağlı. O konuda bir şikayetim yok çok şükür. Ben yakıt kalitesi diye algıladım.
307 1/6 hd' 90 hp icinn dp yaptirabilecegim bir yer onerisi olan varmi
focus 2 1.6 tdci aracımda garip bir ses var öncedende birçok focusa bindiğim için sesini ezberledim suankı focusta ses kalın yani sanki eksoz sesi var sanki araçta orjinal sesinden daha kalın ses geliyor araçta sorun ne olabilir? eksoz manıfoldunda kaçaktan olabilirmi yada eksoz sıstemınde olan bir delikten kacak olabilme ıhtımali varmıdır ?
Güncell..10krktr
erkut bayındır
02-02-2021, 03:01
Arkadaşlar merhaba.Yaklaşık 1 yıldır 2005 C4 1.6 HDI 110 arac kullanıyorum. Aldığımda duman atma problemi vardı . Turbo ve enjektör bakımını yaptırdım ama kesilmedi. Neredeyse bütün devirlerde var fakat özellikle hafif rampada 1 den 2 ye veya 2 den 3 e çektiğimde çok yoğun duman oluyor. Bazen performansta çok düşüklük oluyor ve arıza lambası yanıyor. 2 3 günde bir tam gaz yaptığımda egzozdan yoğun siyah toz atıyor ve araba bir nebze rahatlıyor performansta da artış oluyor. 3 ay önce turbo üst borusu patladı parçanın yenisi taktırdım bariz performans artışı oldu fakat yalnızca 2 hafta falan sürdü. Şuan emme manifoldu ve egr üzerinde yoğunlaştım. Sizce sorun ne olabilir ? Şimdiden teşekkürler.
erkut bayındır
16-02-2021, 23:23
Arkadaşlar merhaba.Yaklaşık 1 yıldır 2005 C4 1.6 HDI 110 arac kullanıyorum. Aldığımda duman atma problemi vardı . Turbo ve enjektör bakımını yaptırdım ama kesilmedi. Neredeyse bütün devirlerde var fakat özellikle hafif rampada 1 den 2 ye veya 2 den 3 e çektiğimde çok yoğun duman oluyor. Bazen performansta çok düşüklük oluyor ve arıza lambası yanıyor. 2 3 günde bir tam gaz yaptığımda egzozdan yoğun siyah toz atıyor ve araba bir nebze rahatlıyor performansta da artış oluyor. 3 ay önce turbo üst borusu patladı parçanın yenisi taktırdım bariz performans artışı oldu fakat yalnızca 2 hafta falan sürdü. Şuan emme manifoldu ve egr üzerinde yoğunlaştım. Sizce sorun ne olabilir ? Şimdiden teşekkürler.
Güncel arkadaşlar
Güncel arkadaşlar
ben bulurumda istanbuldayım aracın bana gelmesi gerekiyor bu makinalar tahmin yürüterek arıza tespitide mümkün değil sebebi çok anlamsız bir şey çıkabilir
erkut bayındır
20-02-2021, 00:07
ben bulurumda istanbuldayım aracın bana gelmesi gerekiyor bu makinalar tahmin yürüterek arıza tespitide mümkün değil sebebi çok anlamsız bir şey çıkabilir
Hocam maalesef İstanbul'a gelebilmek mümkün değil. Ankara'da önerebilecegin bir usta varsa çok sevinirim.
KaradumanBerke
03-03-2021, 15:19
Kontrol yapıldı. Yazılım ile ilgili bir sorun yok. Duman atmamızın tek sebebi enjektörler ömürlerinin sonuna gelmesinden dolayıymış. Enjektörleri değişirip, bakımını yaptırdım hem yakıt biraz daha azaldı sakin kullanımlarda hem duman kesilip performansta belli olur derecede artış oldu.
Strich Acht
19-04-2021, 08:49
merhaha
2005 1.4 tdci fiesta aracım var 230k km'de, motor açılmamış hiç. Son 4-5 aydır siyah duman atmaya başladı yavaş yavaş artan şekilde.
Çekişte bir sorun yok, sanki yakıt az bişey arttı.
Bunun muhtemel sebepleri nelerdir neleri kontrol etmeli?
merhaha
2005 1.4 tdci fiesta aracım var 230k km'de, motor açılmamış hiç. Son 4-5 aydır siyah duman atmaya başladı yavaş yavaş artan şekilde.
Tariften anladığım kadarıyla ben olsam enjektörleri kontrol ettirirdim.
Strich Acht
20-04-2021, 19:22
Tariften anladığım kadarıyla ben olsam enjektörleri kontrol ettirirdim.
Benim de aklımda o var ancak siyah dumansa elletme diyen de var.
Grimlord
21-04-2021, 11:37
merhaha
Benzer sıkıntıları 207de yaşadık, 1,4 hdi
Önce egr temizleyici sonra enjektör temizleyici kullandık ( würth)
Hem duman epey azaldı, hem araba kendine geldi (210 bin kmde şuan)
Strich Acht
02-05-2021, 16:33
merhaha
Aracın enjektör kontrolü yapıldı, işemeye başladığı anlaşıldı, memeler değişti, egr körlendi.
Çekişte az bir artış var, gaz tepkisi iyileşti buradan yanmanın daha verimli olduğu anlaşılıyor. Yakıtı henüz test edemedim.
Duman yok gibi bir şey, onun da asıl neticesi bir miktar kullanınca anlaşılır. Güncel maliyet 2200 TL, aynı sorunu yaşayan olursa bilgi amaçlı yazıyorum.
Herkese selamun aleyküm iyi forumlar. 46 sayfayı okuyup çıkarttığım sonuç en güçlü ve en stabil setupun hibrit + yazılım + egzoz olduğu şeklinde. Günümüz piyasa şartlarında bu setup kaç liraya mal olur? Aşağı yukarı bir tahmin yapıp beni aydınlatabilecek var mıdır acaba?
Herkese selamun aleyküm iyi forumlar. 46 sayfayı okuyup çıkarttığım sonuç en güçlü ve en stabil setupun hibrit + yazılım + egzoz olduğu şeklinde. Günümüz piyasa şartlarında bu setup kaç liraya mal olur? Aşağı yukarı bir tahmin yapıp beni aydınlatabilecek var mıdır acaba?
2000e adanadan komple dp duz boru warex yaptırabilirsin, yazılım 1000, hybrid 2000 civarı
Eyvallah ustam çok teşekkür ederim bilgilendirme için
Silence45
30-08-2021, 10:16
Selamlar,
Ford Fiesta 1.4 TDCI 2010 araca sahibim. Klima açıkken çekişte bariz olarak çok düşüş yaşıyorum ancak klima kapalıyken en ufak problem yok. Bununla alakalı incelenmesi veya yapılması gereken ince ayarı var mıdır yoksa bu normal mi? yokuşları falan saymıyorum hiç.
1.6 TDCi Focus'uma yazılım + downpipe + EGR off (yazılım + mekanik) yapıldı. Daha önce hiç EGR off araca binmemiştim ve EGR yazılım yapıldıktan sonra mekanik olarak kapatıldı. Kapatıldıktan sonra motor tarafından hava kaçırırmış gibi pısss diye ses geliyor 2000 devirden sonra. Bu ses normal midir? Yazılımcım EGR basınç kaçırıyo, mekanik olarak iptal edildikten sonra düzelir demişti fakat EGR'nin çıkardığı hava kaçak sesi normal mi bilmiyorum.
Bunun dışında araba 1-2 ve 3.vites gayet tatminkarken 4 ve 5.viteste kelimenin tam anlamıyla ölüyor. Sanki aracı tıkayan veya yürümesini engelleyen bir şey var. ELM327 ile turbo basıncını takip ediyorum, stabil olarak aynı basıncı basıyor turbo. Geriye tek kalan enjektör gibi geliyor fakat ondan da emin değilim. Sorunu çözmeme yardımcı olabilecek varsa minnettar kalırım.
Edit: ESP kapalıyken 4 ve 5.vitesler de dahil olmak üzere ciddi daha iyi yürüyo. Nedenini bilen var mıdır?
1.6 TDCi Focus'uma yazılım + downpipe + EGR off (yazılım + mekanik) yapıldı. Daha önce hiç EGR off araca binmemiştim ve EGR yazılım yapıldıktan sonra mekanik olarak kapatıldı. Kapatıldıktan sonra motor tarafından hava kaçırırmış gibi pısss diye ses geliyor 2000 devirden sonra. Bu ses normal midir? Yazılımcım EGR basınç kaçırıyo, mekanik olarak iptal edildikten sonra düzelir demişti fakat EGR'nin çıkardığı hava kaçak sesi normal mi bilmiyorum.
Bunun dışında araba 1-2 ve 3.vites gayet tatminkarken 4 ve 5.viteste kelimenin tam anlamıyla ölüyor. Sanki aracı tıkayan veya yürümesini engelleyen bir şey var. ELM327 ile turbo basıncını takip ediyorum, stabil olarak aynı basıncı basıyor turbo. Geriye tek kalan enjektör gibi geliyor fakat ondan da emin değilim. Sorunu çözmeme yardımcı olabilecek varsa minnettar kalırım.
Edit: ESP kapalıyken 4 ve 5.vitesler de dahil olmak üzere ciddi daha iyi yürüyo. Nedenini bilen var mıdır?
Daha önce aynı sorunu yaşamış biri olarak aynı araçta dediğin gibi 1 2 3 viteste bomba gibi patlıyor tork gelıyor dıyosun bu uzunda yarar geçer ama ole olmuyor 4 ardında 5 e takıyosun devrını alış şekilde ama 4 e atınca allah canını alıyor aracın. benım deneyımlerıme ve gorduklerıme gore yazılımdan kaynaklanıyor sorun. 4 ve 5 vıteslerde tork bır ışe yaramıyor uzunda güç gorevını yapıyor . sızın yazılımınız torka dayalı yazılım olabılır yanı şöleki 1 23 viteslerde anlık yazılımdan kaynaklı tork patlaması yaşanıyor halıyle araba ucacak sanıyorsunuz her vıteste ama 4 ve 5 vıteslerde tork oranı tamamen dustugu ıcın ılk 3 viteste patlayan arac yok oluyor. bence bı yazılımcınızla gorusun derım. mekanık bır sorun olacagını sanmıyorum kı benım aracımdada mekanık bır sorun yoktu
Daha önce aynı sorunu yaşamış biri olarak aynı araçta dediğin gibi 1 2 3 viteste bomba gibi patlıyor tork gelıyor dıyosun bu uzunda yarar geçer ama ole olmuyor 4 ardında 5 e takıyosun devrını alış şekilde ama 4 e atınca allah canını alıyor aracın. benım deneyımlerıme ve gorduklerıme gore yazılımdan kaynaklanıyor sorun. 4 ve 5 vıteslerde tork bır ışe yaramıyor uzunda güç gorevını yapıyor . sızın yazılımınız torka dayalı yazılım olabılır yanı şöleki 1 23 viteslerde anlık yazılımdan kaynaklı tork patlaması yaşanıyor halıyle araba ucacak sanıyorsunuz her vıteste ama 4 ve 5 vıteslerde tork oranı tamamen dustugu ıcın ılk 3 viteste patlayan arac yok oluyor. bence bı yazılımcınızla gorusun derım. mekanık bır sorun olacagını sanmıyorum kı benım aracımdada mekanık bır sorun yoktu
Eyvallah ustam yardımcı olduğunuz için çok çok teşekkür ederim sağolun.
Bir süredir 1.4 hdi aracımda egr ile sıkıntı yaşıyorum.Eski tip vakumlu olanlardan.Duman atıp gitmemeye başlamıştı.Sonrasında P0401 hatası verince tıkandığını düşünüp söktürdüm.Aşırı kirli değildi ama temizledik,taktık.Çok daha kötü oldu,inip itilecek kıvama geldi.Lexia egryi %100 okuyordu ve değişmiyordu.Elektrovananın arızalı olduğunu düşünerek parça koduyla yenisini aldım lakin epcde çıkan parçayla üzerindeki farklı.Sıfırdan beri bizde olduğu için iyi biliyorum orijinal parçası.O parcayı iade ettim.Egryi tekrar söktürdüm.Vakum tüpünün içindeki yaylı mekanizmayı iyice güç uygulayarak yerinden oynatabildim.Sıkışmıştı.Bunu görünce herhalde oldu deyip taktık,çok güzel olmuştu.Lakin bir hafta geçti yine eskiye döndük.Burada güvendiğim bir yazılımcı yok.Sadece contayla körlesem kurtulur muyum bu dertten?
fuatozkan
17-09-2021, 10:56
2011 1.4 hdi 207 hangi motor yağı tavsiye edersiniz
2011 1.4 hdi 207 hangi motor yağı tavsiye edersiniz
Fuat 5/30 8100 motül..
Faplite, açılır açılmaz log almaya çalışıp mail atmaya uğraşıyor.Ana ekranı kullanamıyorum.Neden böyle oluyor? tolga_55
Edit:"Desteklenmeyen ECU,üreticiye raporlayayım mı?" diyormuş.
Herkese iyi forumlar maalesef yine ben :) 1.6 TDCi 2008 Focus sahibiyim araçta yazılım, downpipe ve EGR off var. Sorunum şu; turbonun gelmesiyle birlikte ön taraftan belirgin ve yüksek denilebilir mi bilmiyorum ama hava kaçak sesi geliyor pıss diye. Rölantide ise ancak kaputu açıp motora doğru yaklaştığımda alıyorum pıss sesini. EGR mekanik olarak körlendiğinde 2-3 gün bahsettiğim sesin daha az şiddetlisini aldım fakat daha sonra geçti. Dün akşam ise daha şiddetli şekilde geri geldi. ELM327 ile baktığımda 0.2-0.3 bar basınç kaybımız var. Çevremde bu işleri koşturan yok ve sanayi de bana bir 60-70 km uzakta. Benim yapabileceğim veya şundandır deyip yönlendirebileceğiniz herhangi bir şey var mıdır?
Edit: Aracın attığı siyah dumanda artışta var.
KaradumanBerke
28-09-2021, 11:46
Herkese iyi forumlar maalesef yine ben :) 1.6 TDCi 2008 Focus sahibiyim araçta yazılım, downpipe ve EGR off var. Sorunum şu; turbonun gelmesiyle birlikte ön taraftan belirgin ve yüksek denilebilir mi bilmiyorum ama hava kaçak sesi geliyor pıss diye. Rölantide ise ancak kaputu açıp motora doğru yaklaştığımda alıyorum pıss sesini. EGR mekanik olarak körlendiğinde 2-3 gün bahsettiğim sesin daha az şiddetlisini aldım fakat daha sonra geçti. Dün akşam ise daha şiddetli şekilde geri geldi. ELM327 ile baktığımda 0.2-0.3 bar basınç kaybımız var. Çevremde bu işleri koşturan yok ve sanayi de bana bir 60-70 km uzakta. Benim yapabileceğim veya şundandır deyip yönlendirebileceğiniz herhangi bir şey var mıdır?
Edit: Aracın attığı siyah dumanda artışta var.
Hortumları kontrol ettiniz mi hiç ? Kısa bir zaman önce benzeri bir durum başıma geldi hortum arkadan görünmeyen bir yerden çok hafif yırtılmıştı. Dumanda da artış vardı. Çünkü mantıken ayarlı hava içeri giremediği için ister istemez yakıt bir tık fazla geliyor ve duman oluyor.
Aynen dediğiniz gibi intercooler tarafından emme manifolduna giden hortum arka tarafından ince şekilde yırtılmış. Hortum değiştikten sonra eskisinden de iyi oldu. Teşekkür ederim cevapladığınız için
KaradumanBerke
06-10-2021, 12:17
Aynen dediğiniz gibi intercooler tarafından emme manifolduna giden hortum arka tarafından ince şekilde yırtılmış. Hortum değiştikten sonra eskisinden de iyi oldu. Teşekkür ederim cevapladığınız için
Geçmiş olsun. Böyle küçük bir durumla kurtarabildiyseniz ne mutlu size :)
Gün geçmesin ki yeni bir problemle foruma yazmayım :D Araç 110-120 km hıza kadar gayet güzel çeviriyorken 140 km civarında adeta duvara çarpmış gibi oluyor. Motor zorlanıyor fakat 3-4 saniye geçtikten sonra kendine gelmeye başlıyor. Bu neden olabilir? Baskım kaçırıyodu, ondan yapıyodur dedim fakat kavrama değiştirildikten sonra güç daha iyi aktarıldığı için bu daha belirgin olmaya başladı. Her basmamda yapmasa da sayı vermem gerekirse 10 basmanın 8'inde bunu yapıyor. Tapa gaz değil de yedire yedire pedala bastığımda sorunsuzca yürüyor. Bu arada baskı, balata, volant ve turbo selenoidi değişeli daha 250 km oldu. MAF sensöründen bu anlattığım durumu yapar mı?
KaradumanBerke
15-11-2021, 09:13
Gün geçmesin ki yeni bir problemle foruma yazmayım :D Araç 110-120 km hıza kadar gayet güzel çeviriyorken 140 km civarında adeta duvara çarpmış gibi oluyor. Motor zorlanıyor fakat 3-4 saniye geçtikten sonra kendine gelmeye başlıyor. Bu neden olabilir? Baskım kaçırıyodu, ondan yapıyodur dedim fakat kavrama değiştirildikten sonra güç daha iyi aktarıldığı için bu daha belirgin olmaya başladı. Her basmamda yapmasa da sayı vermem gerekirse 10 basmanın 8'inde bunu yapıyor. Tapa gaz değil de yedire yedire pedala bastığımda sorunsuzca yürüyor. Bu arada baskı, balata, volant ve turbo selenoidi değişeli daha 250 km oldu. MAF sensöründen bu anlattığım durumu yapar mı?
Umarım çözülmüştür sorununuz. Çözülmemiş ise benzeri bir problemi arkadaşım 308 ile yaşamıştı. Cooler, maf, ve manifold temizliği sonrasında kurtulmuştu. Ben de 160 gibi hızlarda duvara çapar gibi oluyordum. Yokuş aşağı ciddi eğimlerde bile doğru düzgün bir tepki alamıyordum ve şehir içi gaza yarısı ya da daha fazlası basınca boğulur gibi tepkiler alıyordum dpf iptali ve yazılımla kurtulmuştum. Sizin aracınızda dpfde iptal anladığım kadarıyla bir manifold ve coolerı kontrol ettirrin derim.
KaradumanBerke
20-12-2021, 09:18
Herkese merhaba. Araç S60 D2. Arabanın şu an bakımı yapılıyor ve bakımıda gecikmedi. Böyle bir görüntüyle karşılaşınca sizlerde danışmak istedim. Evet hava filtresinin görevi bu tozları tutmak ama o kadar arabaya bakım yaptırdım ilk defa bu kadar kirli tozlu bir filtre kabı gördüm bu normal midir? Turbo pallerini vs. kontrol ettim çekişinde de herhangi bir sorun gözükmüyor çok şükür içer çekmemiş. Lakin bu görüntü biraz korkuttu.
https://i.hizliresim.com/lea8psz.jpeg (https://www.hizliresim.com/lea8psz)
Herkese merhaba. Araç S60 D2. Arabanın şu an bakımı yapılıyor ve bakımıda gecikmedi. Böyle bir görüntüyle karşılaşınca sizlerde danışmak istedim. Evet hava filtresinin görevi bu tozları tutmak ama o kadar arabaya bakım yaptırdım ilk defa bu kadar kirli tozlu bir filtre kabı gördüm bu normal midir? Turbo pallerini vs. kontrol ettim çekişinde de herhangi bir sorun gözükmüyor çok şükür içer çekmemiş. Lakin bu görüntü biraz korkuttu.
filtre kabını temizlemek genelden yapılmayan iştir, geçmişten kalmış olabilir. Ya da filtre kapağı vs oturmamışsa ondan da olabilir.
Temzileyip takıp 2000 km falan sonra test etmek gerek, çok büyük bir sorun değil gibi duruyor.
Toprak yolda bir arabanın arkasında gittiyse olmayacak bir şey değil bence
KaradumanBerke
03-01-2022, 14:39
filtre kabını temizlemek genelden yapılmayan iştir, geçmişten kalmış olabilir. Ya da filtre kapağı vs oturmamışsa ondan da olabilir.
Temzileyip takıp 2000 km falan sonra test etmek gerek, çok büyük bir sorun değil gibi duruyor.
Sanırım dediğiniz gibi olmuş önce ki bakımda temizlenmemiş 2000 kmyi geçti açıp baktım temiz bir halde duruyor.
razzmatazz
03-01-2022, 17:08
Merhabalar 2008 model 1.6 hdi 90 hp aracım var. Mevcut setup ı aşağıya yazıyorum setup güncellemede tavsiyeleriniz nelerdir? üst hızlarından memnun değilim eskisi kadar istekli değil. birde turbom 2100 devir civarı sert bir şekilde peak yapıyor bu esnada da oem balata kaçırıyor gazı yedire yedire verirsem sorun yok. balata olarak ne tavsiye edersiniz bronz balataya geçersem pedalda çok sertleşme olur mu günlük kullanılan araç çok sert olmasını istemiyorum
gt1544v turbo hybrid değil
110 luk enjektör
60 lık downpipe
düz boru son iptal
egr iptal körlendi
soft yazılım
https://i.hizliresim.com/h4ttdy5.jpg (https://www.hizliresim.com/h4ttdy5)
https://i.hizliresim.com/2uxr5sm.jpg (https://www.hizliresim.com/2uxr5sm)
https://i.hizliresim.com/qcxn9ck.JPG (https://www.hizliresim.com/qcxn9ck)
https://i.hizliresim.com/srdjedd.jpg (https://www.hizliresim.com/srdjedd)
https://i.hizliresim.com/1jr9ix9.jpg (https://www.hizliresim.com/1jr9ix9)
https://i.hizliresim.com/f8ggx0e.jpg (https://www.hizliresim.com/f8ggx0e)
Silence45
15-09-2022, 10:12
Herkese selamlar,
2010 model 1.4 TDCI Fiesta sahibiyim. Yaklaşık 250 KM'dir yüksek yakıt artışı sorunum var. Psikolojik olarak mı emin değilim ancak sesi de biraz kalınlaştı/toklaştı gibi geliyor. Bütün bakımlarını (triger, devirdaim, v kayışı ve rutin bakım) yaklaşık 3K km önce yapıldı.Baskı balatası da ortalama 20-25k önce değişmişti. Lastikleri de yeni. Okulların açılmasıyla bir nebze trafik artmış olsa da beklediğimden daha fazla yakıyor gibi şehiriçinde. Çekişinde ve gidişinde pek problem yok, yüklendiğimde de gidiyor araç.
Araçta yazılım mevcut, katın içi kırık, yaklaşık 45k kmdir bu şekilde kullanıyorum.
Genel ortalamalara bakınca zaten şehiriçinde fazla yakıyorum. Biraz benim sert kullanımımdan ötürü yüksek olsa da yine de normalden bir tık yüksek. Geçen 130km nin ortalaması 6.9 LT ancak pazartesi ve salı okulların yoğunluğundan 15 km yi 55 dk'da gidebilmiştim. Sabah akşam genel trafiğe bir nebze kalıyorum, bazen bu durum çoğalıyor örnekteki gibi.
Bakılması gereken, ilk kontrol edilmesi gerekenler veya daha önce böyle bir sorunla karşılaşıp çözenler var mıdır ne yapmam lazım? Herhangi bir arıza kodu da vermiyor.
Herkese selamlar,
2010 model 1.4 TDCI Fiesta sahibiyim. Yaklaşık 250 KM'dir yüksek yakıt artışı sorunum var. Psikolojik olarak mı emin değilim ancak sesi de biraz kalınlaştı/toklaştı gibi geliyor. Bütün bakımlarını (triger, devirdaim, v kayışı ve rutin bakım) yaklaşık 3K km önce yapıldı.Baskı balatası da ortalama 20-25k önce değişmişti. Lastikleri de yeni. Okulların açılmasıyla bir nebze trafik artmış olsa da beklediğimden daha fazla yakıyor gibi şehiriçinde. Çekişinde ve gidişinde pek problem yok, yüklendiğimde de gidiyor araç.
Araçta yazılım mevcut, katın içi kırık, yaklaşık 45k kmdir bu şekilde kullanıyorum.
Genel ortalamalara bakınca zaten şehiriçinde fazla yakıyorum. Biraz benim sert kullanımımdan ötürü yüksek olsa da yine de normalden bir tık yüksek. Geçen 130km nin ortalaması 6.9 LT ancak pazartesi ve salı okulların yoğunluğundan 15 km yi 55 dk'da gidebilmiştim. Sabah akşam genel trafiğe bir nebze kalıyorum, bazen bu durum çoğalıyor örnekteki gibi.
Bakılması gereken, ilk kontrol edilmesi gerekenler veya daha önce böyle bir sorunla karşılaşıp çözenler var mıdır ne yapmam lazım? Herhangi bir arıza kodu da vermiyor.
6.9 çok ciddi değer, 1.4 hdi c2 sahibi oldum ve c1 e de hala biniyorum. c2 için 5.5LT üzeri görmedim sabah akşam 11km orta yoğunluk trafikli yol.
Aynı zamanda 2.0 hdi c5 de var o bile şehir içi ancak 7 leri buluyor. Filtre ve enjektör kontrolü yapmak bir nebze sorunu çözer sanırım.
c1: Kat içi boş, yazılım
c2: dp+düz boru+yazılım+cooler
c5: dp + yazılım şeklinde.
Herkese selamlar,
Yazarken kendinizi ikna etmişsiniz zaten :)
Bence normal; yazılım var, kat kırık, trafik var, yer yer gazlama var daha ne yaksın :)
Önceden koşullar neydi ve o koşullarda ne yakıyordu diye kıyaslayın; başkasının yaktırdığını iddia ettikleriyle ile değil.
Bir de 250 km referans ve ölçüm için çok az, en az 2 depo bakarım, o şekilde ikna olurum sorun olduğuna
Silence45
21-09-2022, 09:11
6.9 çok ciddi değer, 1.4 hdi c2 sahibi oldum ve c1 e de hala biniyorum. c2 için 5.5LT üzeri görmedim sabah akşam 11km orta yoğunluk trafikli yol.
Aynı zamanda 2.0 hdi c5 de var o bile şehir içi ancak 7 leri buluyor. Filtre ve enjektör kontrolü yapmak bir nebze sorunu çözer sanırım.
c1: Kat içi boş, yazılım
c2: dp+düz boru+yazılım+cooler
c5: dp + yazılım şeklinde.
aracı aldığımdan beri 6LT altını hiç göremedim uzun yol harici. Belki benim kullanımımdandır bilmiyorum ama genele bakınca zaten bu araç için gerçekten iki farklı kitle mevcut, 5-5,5 ve 6-6,5 yakan diye :)
Mazot filtresi hariç bütün her şey değişeli ortalama 3K km oldu. Ve son 250-300km ye kadar bir şey yoktu zaten. Şu anda gözüme batmaya başladı.
Yazarken kendinizi ikna etmişsiniz zaten :)
Bence normal; yazılım var, kat kırık, trafik var, yer yer gazlama var daha ne yaksın :)
Önceden koşullar neydi ve o koşullarda ne yakıyordu diye kıyaslayın; başkasının yaktırdığını iddia ettikleriyle ile değil.
Bir de 250 km referans ve ölçüm için çok az, en az 2 depo bakarım, o şekilde ikna olurum sorun olduğuna
250km'yi aslında referans almak için yapmamıştım, 120km'deki yakıtı görünce aynı değeri, aynı koşullarda tekrar etmek kolay olduğu için denedim. Okulların açılması sanırım en büyük etken, hatta aşırı büyük. Ya daha önce yakıt fiyatından dolayı bu kadar gözüme batmıyordu diyeceğim ama parasından ziyade ibrenin oynayışını görmek pek rastladığım bir şey değil, o yüzden garipsiyorum.
200-250km uzun yol denemek istiyorum bir de. Oradaki yakıt 5.xx li değer çıkarsa sanırım araçta bir şey yok diyebileceğim.
Dün ustama götürdüm, doğal olarak görünürde ve sesinde bir şey yok dedi, yakıtın artması da büyük ihtimalle enjektör olabilir gibi. Onun da kontrolleri vs bayağı masraflı olacak. O yüzden biraz daha denemelere devam edip, yakıt biraz daha artarsa el atmak gerekecek herhalde.
cevaplar için teşekkürler.
Herkese selamlar,
Net olarak araçta bir problem var, 1.4 hdi 208 biniyorum bende komple düzboru intc. yazılım. Şehir içi yoğun trafik kısa mesefe 5lt, şehir dışı yer yer gazlamalı+sakin karışık 3.5 yakıyor.
Full gazlamalı roll gecelerinde de 6.1 daha da üstünü görmedim :D
fuatozkan
06-11-2022, 12:01
1.4 hdi 207 intercooler uygulaması yapmak istiyorum olabildiğince orjinal şekilde görüntü rengarenk saçma sapan olmadan hangi modelin borçlarını kullanabilirim.
1.4 hdi 207 intercooler uygulaması yapmak istiyorum olabildiğince orjinal şekilde görüntü rengarenk saçma sapan olmadan hangi modelin borçlarını kullanabilirim.
oem borulama ve 1.6 cooler
fuatozkan
14-03-2023, 12:09
Hız sabitleyici ile 120 de bir müddet gidince aracın arkasından grimsi bir duman gördüm gazdan çektim ayağımı hızım 90 100 e düştü duman gitti öyle yine uzun müddet gittim duman olmadı.
Dönüş yolunda tekrar 120 sabitledim tekrar aynı olay oldu. Yavaşladım hızım düştü yine duman yok.
Denemek için 3. Vites dip gaz yaptım duman yok.
Rolanti şehir için duman yok.
Turbo biraz ötüyor gibi kaputu açında ses duyuluyor gaz verince.
Intercooler ve soft yazılım var araçta 1.4. Hdi araç ben turbodan şüphelenmeye başladım sesi duyunca fakat başka bir ihtimal var mı
2011 model bildiğim kadarıyla dpf yok normal katalizörlü sistem neden yapabilir sizce
2011 6.Ay'dan sonra DPF mevcut. DV4 motor olması lazım.
Fiesta'da hava filtresi motorun üstündeyse eu4, farın arkasındaysa eu5.
fuatozkan
14-03-2023, 14:25
207 1.4 hdi euro4 diye biliyorum.
fuatozkan
28-03-2023, 16:33
Bilgi sahibi yok sanırım. Turbo dan ses gelmeye başladı büyük ihtimal turbo kaynaklı yaşadığım sıkıntı
Merhaba,
N13 THP motorda yağ eksiltme sorunu yaşıyoruz.
Turboda pal boşluğu yok intercooler ve boruları temiz. Yeni külbütör kapağı taktık.
Egzozda beyaz duman göremedik. Park halinde yerde yağ yok. Kompresyon testi normal. 250 KM'de 100 ML yağ ekledik.
Yağ nereden eksiliyor anlam veremiyoruz :)
Merhaba,
N13 THP motorda yağ eksiltme sorunu yaşıyoruz.
Turboda pal boşluğu yok intercooler ve boruları temiz. Yeni külbütör kapağı taktık.
Egzozda beyaz duman göremedik. Park halinde yerde yağ yok. Kompresyon testi normal. 250 KM'de 100 ML yağ ekledik.
Yağ nereden eksiliyor anlam veremiyoruz :)
THP sayfası yerine dizel sayfasına yazdın galiba.
THP sayfası yerine dizel sayfasına yazdın galiba.
Pardon üstad oraya yazayım. Bu arada yorumlarını da bekliyorum :)
KaradumanBerke
31-03-2023, 13:53
C30 1.6 D yani 109 luk TDCİ HDİ motor için downpipe yaptırmak istiyorum. Nerede yaptırsam fiyat/performans olarak üzmeyecek önerisi olan var mı acaba ? İstanbul Beylikdüzündeyim. Ama Ataşehir e kadar olan bölgede her yere gidebilirim.
salih_560
20-05-2023, 21:52
Merhaba arkadaşlar peugeot 308 1.6 hdı otomatik için kullanıp yorumlayacak var mı acaba aracın kilometresi 131 binde debriyaj 30 bin kilometre önce değişmiş araç bayırlarda kaçırma falan yapar mı bayan kullanacak aracı kullanmakta sıkıntı yaşar mı bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz acaba ??
Evet bu sefer benim bir sorunum var. İşin içinden çıkamadım. Dizelden anlayan arkadaşlardan fikir lazım.
Araç 2018 Peugeot 3008 SUV 1.6 Bluehdi 120 hp ve EAT6 otomatik şanzıman.
Üstünde Garrett GTD1244VZ turbo var. Üstündeki turboyu ellemeden çıkma kırık bir turbo alıp Maslak Turbo da 44mm den 49mm ye emme kısmını billet pal ile hibrit yaptırdım. Yaklaşık 75bin km civarı aracın üstündeki turboyu söküp bunu taktık. İlk taktığımızda wg konum sensörü soketi tam oturmamış arıza yaktı yolda Turbo devre dışı bıraktı. Hemen soketi takıp arıza sildik. Ama araçta alt cr üst devirler gitti ciddi cansızlaştı. Hem alt hem üst gitmesi tuhaf tabi ama bir kaç ay bu şekilde binmek durumunda kaldım. Yazılım ile düzelir diye düşündüm. Ama yazılımcı altları ölse de üstlerine canlanması lazım önce bunu çözmek lazım diyince iş karıştı.
Turbocu kırık turbo yaparken gövdesi de bozuk diye sıfır gövde ile değiştirmişti. Basınç testi yaptım. Dumanlı kaçak testi de yaptık. Bir sorun bulamadık. Araba hiçbir arıza lambası yakmıyor. Zaten yazılım da yok arabada henüz.
Ama Launch marka diagnostic ile yolda baktınca beyinin istediği basınçtan 0.2 - 0.3 bar daha az basıyor. Misal 1.8 yerine 1.5 gibi.
Turbocu gövde biraz renk değiştirmiş egt görmüş sanki. Partikül mü tıkalı dedi ama gene Launch ile bakınca doluluk oranı %25 gözüküyor ve rejenerasyon gerekli gözükmüyor. Orjinal turboyu dışarıdan wg konum sensörü soketini bağlayıp baktık. 2 Turbo da rolantide 3.68volt konum değeri veriyor. N75 valfi dışında fikir tükendi. Oda Peugeot larda benim bildiğim direk arıza lambası yakar.
Sanayi komple Vag ağırlıklı çalışıyor valla. Dizelle alakalı bilgim çok kısıtlı saçma da olsa fikirlere ihtiyacım var.
Evet bu sefer benim bir sorunum var. İşin içinden çıkamadım. Dizelden anlayan arkadaşlardan fikir lazım.
Araç 2018 Peugeot 3008 SUV 1.6 Bluehdi 120 hp ve EAT6 otomatik şanzıman.
Üstünde Garrett GTD1244VZ turbo var. Üstündeki turboyu ellemeden çıkma kırık bir turbo alıp Maslak Turbo da 44mm den 49mm ye emme kısmını billet pal ile hibrit yaptırdım. Yaklaşık 75bin km civarı aracın üstündeki turboyu söküp bunu taktık. İlk taktığımızda wg konum sensörü soketi tam oturmamış arıza yaktı yolda Turbo devre dışı bıraktı. Hemen soketi takıp arıza sildik. Ama araçta alt cr üst devirler gitti ciddi cansızlaştı. Hem alt hem üst gitmesi tuhaf tabi ama bir kaç ay bu şekilde binmek durumunda kaldım. Yazılım ile düzelir diye düşündüm. Ama yazılımcı altları ölse de üstlerine canlanması lazım önce bunu çözmek lazım diyince iş karıştı.
Turbocu kırık turbo yaparken gövdesi de bozuk diye sıfır gövde ile değiştirmişti. Basınç testi yaptım. Dumanlı kaçak testi de yaptık. Bir sorun bulamadık. Araba hiçbir arıza lambası yakmıyor. Zaten yazılım da yok arabada henüz.
Ama Launch marka diagnostic ile yolda baktınca beyinin istediği basınçtan 0.2 - 0.3 bar daha az basıyor. Misal 1.8 yerine 1.5 gibi.
Turbocu gövde biraz renk değiştirmiş egt görmüş sanki. Partikül mü tıkalı dedi ama gene Launch ile bakınca doluluk oranı %25 gözüküyor ve rejenerasyon gerekli gözükmüyor. Orjinal turboyu dışarıdan wg konum sensörü soketini bağlayıp baktık. 2 Turbo da rolantide 3.68volt konum değeri veriyor. N75 valfi dışında fikir tükendi. Oda Peugeot larda benim bildiğim direk arıza lambası yakar.
Sanayi komple Vag ağırlıklı çalışıyor valla. Dizelle alakalı bilgim çok kısıtlı saçma da olsa fikirlere ihtiyacım var.
Peugeot'lar degisik kafada calisabiliyor (yakit gostergesini yol bilgisayarindaki verilere gore dusuren 206'dan sonra sasirtmiyor beni) neyse, standart yazilim hava yakit karisimini gereken hava miktarina gore hesapliyorsa eger, haliyle turbo dusuk basincla calisacaktir. Neticede ufak da olsa buyumus oldu turbo, haliyle daha dusuk basincla motorun map'ine gore gereken hava miktarini yollayacak. Durum boyleyse dusuk basinci aciklamis oluruz.
Bu teorim yanlissa eger, ustunden cikan orijinal turboyu geri takip araci bir incelemek lazim. Eski turbosuyla da yine alt ve ust devirler cansiz ise buyuyen turbo ile limitte cani kalan parcalar cortlamis olabilir.
Peugeot'lar degisik kafada calisabiliyor (yakit gostergesini yol bilgisayarindaki verilere gore dusuren 206'dan sonra sasirtmiyor beni) neyse, standart yazilim hava yakit karisimini gereken hava miktarina gore hesapliyorsa eger, haliyle turbo dusuk basincla calisacaktir. Neticede ufak da olsa buyumus oldu turbo, haliyle daha dusuk basincla motorun map'ine gore gereken hava miktarini yollayacak. Durum boyleyse dusuk basinci aciklamis oluruz.
Bu teorim yanlissa eger, ustunden cikan orijinal turboyu geri takip araci bir incelemek lazim. Eski turbosuyla da yine alt ve ust devirler cansiz ise buyuyen turbo ile limitte cani kalan parcalar cortlamis olabilir.
LPG takılı PSA araçlarda araç enjeksiyonu yapmaya devam ederken depo düşmüyorsa şamandıra arızası olabilir diye adam yolda kalmasın diye correction yapıyor benzin göstergesine kendince. :) Saçma ama bilinen birşey bu PSA da. :)
Turbo daha önceden hazırlandı. Aynı gün bir kaç saat içindeki eskiyi sök yeniyi tak yaptık. Yani 2 saat içinde aşırı basınç ile bozulup cortlayacak birşey yok mantıken. Haftaya tatile gitmeden turboyu sökmeden yapılabilecekleri yapmak istiyorum. Yoksa turbo sök tak en son düşündüğüm şey ve 15 gün sonra olabilir ancak.
LPG takılı PSA araçlarda araç enjeksiyonu yapmaya devam ederken depo düşmüyorsa şamandıra arızası olabilir diye adam yolda kalmasın diye correction yapıyor benzin göstergesine kendince. :) Saçma ama bilinen birşey bu PSA da. :)
Turbo daha önceden hazırlandı. Aynı gün bir kaç saat içindeki eskiyi sök yeniyi tak yaptık. Yani 2 saat içinde aşırı basınç ile bozulup cortlayacak birşey yok mantıken. Haftaya tatile gitmeden turboyu sökmeden yapılabilecekleri yapmak istiyorum. Yoksa turbo sök tak en son düşündüğüm şey ve 15 gün sonra olabilir ancak.
Vaktiyle A3 1.8T aracima yazilim yapilinca benzer bir durumla karsilasmistim. Stock yazilimi geri yukleyince de duzelmemisti hatta. Isik, ariza kaydi vs de olmayinca suphelendigimiz her seyi teker teker deneyip, bozuk olanlari degistirmistik. Ondan dedim eskiyi takip bir deneseniz diye :)
n75 valfi değiştirdim 2.0 hdi citroen c5 için,
PIERBURG 700968040 şu kodda ürünü taktım.
araçta sürekli bir "vınnnnnnnnnnnn" sesi oldu. rolanti de çalıştırdım 5 dk arızaları sildim dışarı çıktım 1 saat sonra geldim.
baktım araba hala ötüyor, normalde kapıları kitledikten sonra bu ses giderdi.
Ne oldu buna derken dedim n75 e bakayım, bi elledim o kadar sıcak ki el değmiyor.
Neyse direkt söktüm eskiyi taktım, kapıları kitlediğimde o vınnn sesi gidiyor.
iade edip yenisini alacağım, ama n75 neden ısınır bunu bilen yaşayan var mı ?
Euro 6 1.6HDi için downpipe satan bir yer bilen var mı ? Her yerde Euro5 için olanı var.
KaradumanBerke
11-09-2023, 17:32
Herkese merhaba. Son zamanlarda saçma bir olayla karşı karşıyayım neler yaptıysam olmadı. Alt devirler ve üst devirlerim acayip ölü ve gaza yüklendiğimde bir anda kesiklik yapıyor. Gaza bas çek yaptığım zaman kendine gelip yürümeye devam ediyor lakin 4 bin devirden sonra bildiğin atmosferik gibi oluyor. Özellikle 3. viteste ama her viteste kafasına göre yapıyor kesiklik olayını. Yakın zamanda fren müşürü arızası yaşadım değiştirdim 1-2 gün düzelir gibi oldu ama sonra tekrar kendine geldi dedim heralde düzgün olmadı yine yeniledim ama sorun aynen devam. WG te bakıldı sıkıntı yok. Yine de değiştirdim. Basınç maf sensörlerinin hepsi kontrol edildi hepsi gayet düzgün çalışıyor. Manifold contası yenilendi yine sıkıntı devam. Çatlak kontrolü hem turboya hem manifolda yapıldı yine sorun yok. Bu sorunla beraber duman atmaya başladı enjektörler kontrole gitti yine sıkıntı yok. Egrde bir problem yok. Son çare turboyu değiştirmek kaldı. Ama bilen başına gelen var mıdır? Kafayı yemek üzereyim. Aracım C30 1.6 dizel Euro4 motor. Partikül iptal yazılım var.
Herkese merhaba. Son zamanlarda saçma bir olayla karşı karşıyayım neler yaptıysam olmadı. Alt devirler ve üst devirlerim acayip ölü ve gaza yüklendiğimde bir anda kesiklik yapıyor. Gaza bas çek yaptığım zaman kendine gelip yürümeye devam ediyor lakin 4 bin devirden sonra bildiğin atmosferik gibi oluyor. Özellikle 3. viteste ama her viteste kafasına göre yapıyor kesiklik olayını. Yakın zamanda fren müşürü arızası yaşadım değiştirdim 1-2 gün düzelir gibi oldu ama sonra tekrar kendine geldi dedim heralde düzgün olmadı yine yeniledim ama sorun aynen devam. WG te bakıldı sıkıntı yok. Yine de değiştirdim. Basınç maf sensörlerinin hepsi kontrol edildi hepsi gayet düzgün çalışıyor. Manifold contası yenilendi yine sıkıntı devam. Çatlak kontrolü hem turboya hem manifolda yapıldı yine sorun yok. Bu sorunla beraber duman atmaya başladı enjektörler kontrole gitti yine sıkıntı yok. Egrde bir problem yok. Son çare turboyu değiştirmek kaldı. Ama bilen başına gelen var mıdır? Kafayı yemek üzereyim. Aracım C30 1.6 dizel Euro4 motor. Partikül iptal yazılım var.
Eskiden sahip olduğum 1.6 hdi 307 aracımda gaza bastığımda anlık gaz kesme yapıyordu. Sorun krank devir sensörü idi değişince düzelmişti. Eğer krank devir sensörüne bakılmadıysa denenebilir.
P1166 için reçetesi olan var mı :D
KaradumanBerke
30-09-2023, 17:01
Eskiden sahip olduğum 1.6 hdi 307 aracımda gaza bastığımda anlık gaz kesme yapıyordu. Sorun krank devir sensörü idi değişince düzelmişti. Eğer krank devir sensörüne bakılmadıysa denenebilir.
Çok teşekkür ederim evet benimde sorunum krank sensöründen çıktı. Değişince kendine geldi çok şükür.
aykutsafakyaman
13-12-2023, 09:23
Selamlar,
Yaklaşık 1 aydır benim de uğraştığım bir problem var. Net bir sonuç alamadım henüz.
3 ay önce kadar DV6 Euro 4 3008 sahibi oldum. Aldıktan sonra enjektör diplerinden kaçırmayı farkettim ve bir süre sonra da sesi değişti arabanın. Peşine enjektör pul-conta vs türevi ne varsa değişti. Onunla beraber turbonun hava hortumunun oringi ve külbütör contası değişti. 1 ay kadar sorunsuz kullandım. Kasım başında işe giderken rampa yukarı arabanın arkasında ciddi bir duman görmeye başladım. Abartılı konuşmak gibi olmasın ama yazılımlı 1.7 gibi duman atıyordu. 1-2 ustaya gösterdim bana mantıklı gelmese de yakıt da etken olabilir dedi. Farklı farklı markalardan yakıt denedim fayda etmedi. En son egr'den şüphelendiler onu emme tarafından körledik. Şuan 1.7 gibi değil ama yine siyah duman atıyor. Körlemeden önce elmden baktığımda maf arızası ve kızdırma bujisi arızası gözüktü. Egr'yi körlerken maf'ı da temizledik. Yazılımdan egr hala aktif. Sabah soğukken ilk marşta bir duman yok. Arıza yakmıyor, kesiklik yapmıyor. Yüke bindirince veya sıkıştırınca atıyor duman, normal devirlerde 90-100 giderken bişey yok. Turbonun hortumunu söküp pallere baktık yerinde duruyor. En son mikelazi Gökhan abi bi akıl verdi mazot filtresini değiştirip enjektör temizleyici atıp deniycem. Ek olarak yağ ve su da eksiltme yok. Turbonun dışında bir yağ atma durumu var ama o da şarıl şarıl değil. Sorun turbo mudur yoksa başka bişey mi bilemedim. Akıl verebilirseniz sevinirim.
fuatozkan
28-12-2023, 22:48
Araç 1.4 hdi 207 ankara ayazında sabah tek marsta çalıştı.
Ankaradan çorumda geldim mola verdim ve dönüşte araç çalışmadı.
Balata spreyi yardımıyla çalıştırdık ve yola devam ettik. Vardığım yerde sanayi de ustaya anlattım motoru kapattık sonra kapattığımda tekrar çalışmadı.
Balata spreyi yardımıyla motor çalıştı pompaciya götürdük ve enjektör dedi.
Elcik yumuşak oluyo bazen ve köpük gibi şeyler geçiyor şeffaf borudan.
Hava yapıyor tahminim yada yakıt geri kaçıyor
Ama enjektör bu şekilde bir arızaya sebebiyet verir mi?
Gaz yemesi çalışması normal
Sizce nedendir hdi dan anlayanlara soruyorum
fuatozkan
02-05-2024, 13:35
Araç 1.4 hdi 207 ankara ayazında sabah tek marsta çalıştı.
Ankaradan çorumda geldim mola verdim ve dönüşte araç çalışmadı.
Balata spreyi yardımıyla çalıştırdık ve yola devam ettik. Vardığım yerde sanayi de ustaya anlattım motoru kapattık sonra kapattığımda tekrar çalışmadı.
Balata spreyi yardımıyla motor çalıştı pompaciya götürdük ve enjektör dedi.
Elcik yumuşak oluyo bazen ve köpük gibi şeyler geçiyor şeffaf borudan.
Hava yapıyor tahminim yada yakıt geri kaçıyor
Ama enjektör bu şekilde bir arızaya sebebiyet verir mi?
Gaz yemesi çalışması normal
Sizce nedendir hdi dan anlayanlara soruyorum
Havada kalmış sorun yaşayanlar için açıklama olsun
Enjektör sağlam enjektorden değilmiş. Ama aklımızda kalmasın diye km den de bakim olsun diye söküldü
Enjektör oringleri zaten eskimeye başladığını gördük değişti Enjektörler sağlam çıktı temizlendi.
Yakıt hattındaki oring elcik yani ahtapot hortum vs değişti sorun giderildi.
Biz kötü senaryodan başladık birazda ben titiz olduğum için kötüden iyiye gittik aracada bakim yapmış olduk.
Benzer sorun yaşayanlar önceliği ahtapot hortuma ve elçik kontrolüne verebilir.
EnesAksu
16-05-2024, 09:55
Arkadaşlar focus tdci 113 binde araç aldım. bunların trigeri kimi 120 bin diyor otosan 160 bin diyor.
bu araçların bu bakımlarda neleri değiştirmek gerekir.
By CrAzY
17-05-2024, 17:27
Arkadaşlar focus tdci 113 binde araç aldım. bunların trigeri kimi 120 bin diyor otosan 160 bin diyor.
bu araçların bu bakımlarda neleri değiştirmek gerekir.
Triger seti, v kayışı, devirdaim, antifiriz 120 bini geçirmemeye özen gösterin.
EnesAksu
20-05-2024, 08:20
Triger seti, v kayışı, devirdaim, antifiriz 120 bini geçirmemeye özen gösterin.
evet cumartesi gittim. 113 bin yağ ve sıvıları değiştirdim. 123 binde triger devirdaim değiştirceğim.
MURAT_HLX
06-06-2024, 12:04
arkadaşlar selamlar;
1.4 hdi 70 hp sanırım intercoollarda olmuyor,kronik bir sorunu vs varmıdır atıyorum dikkat edilmesi gereken şu km'de şu gibi ? parçası ve ustası bulunuyormu ? teşekkürler
arkadaşlar selamlar;
1.4 hdi 70 hp sanırım intercoollarda olmuyor,kronik bir sorunu vs varmıdır atıyorum dikkat edilmesi gereken şu km'de şu gibi ? parçası ve ustası bulunuyormu ? teşekkürler
arç c1 ve c2 ise yok cooler. Ben c2 ye cooler takmıştım yeri var. Ama c1 için montaj daha zor mesela.
HDİ nin parçası bol bulmama şansın yok. Külbütor kapağından kronik yağ atar. Enjektör diplerine bak mutlaka. Bir de alacağın aracın motoru yeni yıkanmamış olsun.
Ben 1 defa tufaya düştüm öyle yeni yıkanmış motorlu bi araç aldım, 2 hafta sonra manzara hiç iyi değildi.
MURAT_HLX
12-06-2024, 13:43
arç c1 ve c2 ise yok cooler. Ben c2 ye cooler takmıştım yeri var. Ama c1 için montaj daha zor mesela.
HDİ nin parçası bol bulmama şansın yok. Külbütor kapağından kronik yağ atar. Enjektör diplerine bak mutlaka. Bir de alacağın aracın motoru yeni yıkanmamış olsun.
Ben 1 defa tufaya düştüm öyle yeni yıkanmış motorlu bi araç aldım, 2 hafta sonra manzara hiç iyi değildi.
aslında c1 için düşünmüştüm abi,aklımda olsun istedim,olduda 1.0 olmazsa 1.4e yönelirim dedim :)
aslında c1 için düşünmüştüm abi,aklımda olsun istedim,olduda 1.0 olmazsa 1.4e yönelirim dedim :)
C1 e ben takacaktım ama araç çok kısa kaldı bende. Yapılması gereken bir geliştirme bence. Yatay olarak 1.5 dci lerin falan cooler ları olur gibi duruyordu.
Ama dikey zor. Yazılım vardı bendeki c1 1.4 hdi de gayet değişmişti arabanın gideri.
MURAT_HLX
12-06-2024, 16:52
C1 e ben takacaktım ama araç çok kısa kaldı bende. Yapılması gereken bir geliştirme bence. Yatay olarak 1.5 dci lerin falan cooler ları olur gibi duruyordu.
Ama dikey zor. Yazılım vardı bendeki c1 1.4 hdi de gayet değişmişti arabanın gideri.
1.0 toyota gibi sorunsuz olurmu onu merak ediyorum açıkcası :)
1.0 toyota gibi sorunsuz olurmu onu merak ediyorum açıkcası :)
Arabasına göre değişir bunun cevabı, at arabası gibi binilmiş bir hdi alırsan olmaz.
Ama temiz düzgün kullanılmış olursa üzmez. c1 dizel baya ekonomik bu arada. 1.0 mmt yakar, yani cüssesine göre yaktığı bence haram.
1.0 ın 7 yaktığı yerde 1.4 hdi 4.5 anca yakar ki çok bile söyledim. Km yapacaksan eğer 1.4 hdi + remap + cooler öneriyorum.
MURAT_HLX
12-06-2024, 17:00
Arabasına göre değişir bunun cevabı, at arabası gibi binilmiş bir hdi alırsan olmaz.
Ama temiz düzgün kullanılmış olursa üzmez. c1 dizel baya ekonomik bu arada. 1.0 mmt yakar, yani cüssesine göre yaktığı bence haram.
1.0 ın 7 yaktığı yerde 1.4 hdi 4.5 anca yakar ki çok bile söyledim. Km yapacaksan eğer 1.4 hdi + remap + cooler öneriyorum.
teşekkür ettim abi eline sağlık
Grimlord
12-06-2024, 21:05
arkadaşlar selamlar;
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-5-kapi-sehir-ici-5.5-litre-dizel-emsalsiz-1021599554/detay)
emsal bir ilan atayım size, sanırım cooler zor da olsa takılıyor.
c5 e-hdi remap sonrası 5. viteste 4 bin devir civarı p0234 hatası alıyorum. Enteresan ama başka viteslerde bu hata gelmiyor.
elm ile baktığımda. ABS/ ESP Yakıyor ve arızaya geçip korumaya alıyor.
Akü sök tak yapınca abs / esp hatası gidiyor ama motor ikazı kalıyor.
Yazılıma bakacağız yarın mapper ile ama önden bir bilgi almak istedim.
araçta vnt turbo var wg kolunu rahatça ittirebiliyorum manuel olarak haliyle vnt kanatlarında bir sorun gözlemlemedim.
Araç elm ile max 1.55 bar basıyor ama muhtemelen map ın okuyabildiği max basıncı görüyorum. Araç daha fazla basmak istediği için overboost hatası aldığımı düşünüyorum.
Tecrübesi olan varsa şuna da bak diyecek birileri önerilere açığım.
EnesAksu
08-07-2024, 13:00
Konuyu biraz hortlatıcam ama siz bilgili birine benziyorsunuz :)
1.6 ve 1.5 ford tdci turbo farkları neler. 1.6 psa nın yaptığı motor 1.5 ford gm nin yaptığı motor fakat turbo olarak bir bilgiye ulaşamadım.
Aranel Ciryatan
08-07-2024, 13:12
Valla o kadar değişken ki. Araca bakmak lazım. PSA tarafında 1.6 motorda TD02, GT1544, GTC1244, GTD1244 hepsi çıkıyor. Hepsinde motor aynı aslında turbo farklı. O yüzden araç üzerinde bakmak en doğrusu. Yani hatta şöyle 92 lik 1.6 araçta TD02 olan da var GT1544 olan da.
EnesAksu
10-07-2024, 12:41
Valla o kadar değişken ki. Araca bakmak lazım. PSA tarafında 1.6 motorda TD02, GT1544, GTC1244, GTD1244 hepsi çıkıyor. Hepsinde motor aynı aslında turbo farklı. O yüzden araç üzerinde bakmak en doğrusu. Yani hatta şöyle 92 lik 1.6 araçta TD02 olan da var GT1544 olan da.
1.5 tdci üstünde sanırım gtc1244 karanlıkta göremedim, 1.6 üstüne aynısının yeni versiyonunu koymuşlar. 1,5 tdci çok memnunum 0/20 yağı ve şanzuman yağını ulv bulmakta zorlanıyorum. başka bir derdi olmayıp geri kalan eğlenceli bir makine
fuatozkan
25-07-2024, 14:03
1.4 HDI oem baskı Güç ve Tork olarak kaçlara kadar dayanır.
Tam gazlar da düzlükte ve yükte rampalarda salıyor kendini devir boşa dönüyor.
Yaklaşık 30 bin km oldu oem psa ürünü ile değişti.
Yazılım cooler var.
td025 emme+egzoz hybrid ile gt1544 hybrid arasında güç farkı ne kadar olur? Yok yere 1544 alıp para harcamak istemiyorum fakat td025 ufak gözüküyor. Turbo ve yazılımcı benzer gücü alacağımı söylüyor deneyimleyen var mı?
Aranel Ciryatan
31-08-2024, 08:10
td025 emme+egzoz hybrid ile gt1544 hybrid arasında güç farkı ne kadar olur? Yok yere 1544 alıp para harcamak istemiyorum fakat td025 ufak gözüküyor. Turbo ve yazılımcı benzer gücü alacağımı söylüyor deneyimleyen var mı?
TD025 olan 1.6 aracıma GTD1244vz turbo bağladım. arızasız 160 hp ve 340nm tork aldım. Bildiğim kadarıyla daha açılır yolu vardı.
TD025 olan 1.6 aracıma GTD1244vz turbo bağladım. arızasız 160 hp ve 340nm tork aldım. Bildiğim kadarıyla daha açılır yolu vardı.
GTD1244'ü söyledim bu bluehdi'lardan çıkan turbo olması lazım. Hdituning'te de bu turbo veriminden bahsetmişler ama buralarda kimse yanaşmıyor bu detaya çözemedim.
Aranel Ciryatan
08-09-2024, 13:11
GTD1244'ü söyledim bu bluehdi'lardan çıkan turbo olması lazım. Hdituning'te de bu turbo veriminden bahsetmişler ama buralarda kimse yanaşmıyor bu detaya çözemedim.
Baron Performans ile görüşebilirsin. Çok araba yaptı böyle.
GTD1244VZ ye düzgün hibrit yapan yer bulamadım. Bir tane yaptırdım araba 120 hp orijinal iken 100 hp oldu. Hibrit yaptırırken dikkat edin. HDi Tuning İngiltere'den Turbo getirtmek te çok maliyetli.
Araba hızlı vites atıldığı zaman 3. vites keyfine bağlı, 4.viteste kesin stop ediyor. Diğer viteslerde henüz tecrübe etmedim. Yakıt kesilmiş gibi stop ediyor araba. Bu arada araç Focus 2 1.6 TDCi , OEM hybrid turbolu yazılımlı vs. Aracın baskısı kaçırmaya başladı bundan dolayı olabilir mi yoksa sıkıntıyı başka yerlerde mi aramalıyız? Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Aranel Ciryatan
12-12-2024, 10:59
Araba hızlı vites atıldığı zaman 3. vites keyfine bağlı, 4.viteste kesin stop ediyor. Diğer viteslerde henüz tecrübe etmedim. Yakıt kesilmiş gibi stop ediyor araba. Bu arada araç Focus 2 1.6 TDCi , OEM hybrid turbolu yazılımlı vs. Aracın baskısı kaçırmaya başladı bundan dolayı olabilir mi yoksa sıkıntıyı başka yerlerde mi aramalıyız? Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Sıkıntı yazılım. Baron Performans ile görüş çözer. Aynı durum benim aracımda da vardı X firmanın yazılımda. 4. ve 5. viteste yüklenince stop ediyordu.
Sıkıntı yazılım. Baron Performans ile görüş çözer. Aynı durum benim aracımda da vardı X firmanın yazılımda. 4. ve 5. viteste yüklenince stop ediyordu.
Aynı dosya ile 1 sene boyunca bindim, son 1 aydır böyle stop etmeye başladı. Müşürlerden biri mi patladı bilmiyorum artık bakmak lazım