Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ‘Modifiye’ trafiğe çıkamayacak!

Sayfa : 1 2 [3]

blow07
12-07-2014, 11:33
sadece basık diye men olan yada ceza yiyen duyan bilen varmı acaba :)

Antalya için konuşuyorum evet var. 2010 model civic ceza yedi basıklıktan ve jant ölçüsünden :)

Sh4rk
12-07-2014, 11:35
sadece basık diye men olan yada ceza yiyen duyan bilen varmı acaba :)

Inceden piyasayi kontrol ediyor :D

Plakayi taktim , en cok onde plakayi gormeyince durduruyorlar bi ihtimal :) takalimda aralardan kacariz

By_emre
12-07-2014, 11:37
Antalyada Civic 2005 basık diye men edildi

SekoLive
12-07-2014, 11:45
Inceden piyasayi kontrol ediyor :D

Plakayi taktim , en cok onde plakayi gormeyince durduruyorlar bi ihtimal :) takalimda aralardan kacariz

bugun plakasızlıkdan ceza yiyen bir kaç arkadaş daha duydum istanbulda. plakasız ve filmli gezmek cevirmelerin en çekici nedeni beyler.

zOnstyLe
12-07-2014, 11:52
Plakayı bende taktım dünden önceki gün, camlarda filmde yok arabam akvaryum ben japon balığı gibi geziyorum :D:D

SSagnak
12-07-2014, 12:45
harun tastan denen zibidi ve saz arkadaslarının arac kullanması yasaklanıp ehlıyetlerıne el koyulmalı bence

ben o gün şu olaya denk geldim düğün konvoyundalardı konvoydaki arabalar şampiyonlar ligi gibiydi zaten sen arabana yay egzoz takarsın adam levent yolunda m5 le döner sonra havalimanı yolunda döner göstermelik ceza alır olan bize olur yani

BaDCaT
12-07-2014, 12:58
Sonra polis neden bize düşman , neden modifiye yasak diyorsunuz ya? Bu ne peki?

Biri de gelip sakın bu adamı savunmaya kalkmasın...

Orada trafikte bekleyenlerin günahı ne?

Harun Taştan Toyota Supra Drift - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=HjaBZoMHcVs)

Harun Taştan Toyota Supra Drift - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=HjaBZoMHcVs)

Aaaa oyle dememek lazim adamlar fenomen dunik motifiiiyyyin onculeri adam..kahramanimizzzzz :D

Bu forumda bile adamin hastasi cok kalibimi basarim..

Abi abi abi cok iyisin abi mukemmelsin profsun

Ko®ay
12-07-2014, 21:46
Bende ön camdaki stikerları söktüm dikkat çekmemek için ;)

Gko
12-07-2014, 21:54
Aaaa oyle dememek lazim adamlar fenomen dunik motifiiiyyyin onculeri adam..kahramanimizzzzz :D

Sen ne.diyosun ya bi ara konusu acildi savunan savunana

Hakan-N
12-07-2014, 22:03

hahahahah aynen sanki hiç yapılamayan mattah bişey yapıyorda millette şak şak tutuyor yazık bunlara bile prim yaptırıyorlar, o güçteki arabalarla çok daha iyi hareketler yapan adamlar gördüm tanıdım hiç biri reklam peşiden değildi

deniz
12-07-2014, 22:18
Sonra polis neden bize düşman , neden modifiye yasak diyorsunuz ya? Bu ne peki?

Biri de gelip sakın bu adamı savunmaya kalkmasın...

Orada trafikte bekleyenlerin günahı ne?

tebrikler :icon_tup: böyle arkadaşlar yüzünden ,
polısın gözünde her basık ,camfılmlı ,egzozlu araç böyle gorunuyor ne yazıkkı....

By_Carizma
12-07-2014, 22:50
bişey fark ettim galiba bu cezalar sadece üst seviyedeki araçlara yazılıyor hiç bir şahinin eksildiğini görmedim ben caddede ayrıca bugün 5 tanesi gazlaya gazlaya gidiyodu basın express te egsozlarla

Octane
12-07-2014, 22:52
Bahceli 7 cikisi standart avensisle durduruldum, bisey bulamadilar gectim. Kıyım var. Ac kopekler. Varsa bu tur bilgileri paylasabilecegimiz bir yer(whatsapp grubu falan) oyle bisey yapalim oraya yazalim.

Dragger
12-07-2014, 22:58
Valla ortalıkta bu kadar gerizekalı varken ceza kesmeleri de baglamaları da çok normal.

Yeni tasındıgım sitede siyah bir polo var misal, ileri geri site icinde gazlayıp duruyor egsozundan 11. katta uykudan uyanıyorsun o derece, normal 1.4 herhalde rezalet de bir sesi var...Farlar sisler 30k xenon 11 kata yansıyor farı davarın...

Site yönetimine sikayet ettim, aşağıda denk getirirsem de durdurup dövmeyi düsünüyorum. Polis cagırıp evin önünden de bağlatabilirim herşeyi yapabilirim kısacası...

Her arabamı modifiye eder, 14 15 senedir birşeyler yaparım...Ben bile polis cagırmayı düsünüyorsam gerisini siz düşünün...

Biraz empati kurun, bu iti köpeği içimizden ayıklamadan bu işler çözülmez.

aydogdu1453
12-07-2014, 23:24
Zamanında tse o totoşunu kaldırıp adam akıllı birşeyler yapsaydı şimdi bunların hiçbiri yaşanmıyor olurdu.Tek bildikleri EU yasalarını referans alarak kaos yasaları çıkartmak.

Adamlar bir tamim hazırlamış görende ülkeye kaçak araba sokmuşuz,kaçak motor takmışızda yok desibeliymiş güç değeriymiş egzoz dumanıymış.Ulan motor belli gücü belli desibeli belli bu motor bu ülkede kullanılmaya uygun ki bu ülkede zaten.Yoksa ne işi var burada.Noterden alışı belli satışı belli.Ruhsat muhsat ne ayak yanii.Hacimden vergi alıyosan milleti kasmayacan.Proje çizilecek-Fatura kesilecek- Uygun harç yatırılıp egm numarayı ruhsata yazacak o kadar.

EGM de bıktı artık trafikle uğraşmaktan.Asıl işi yapması gereken TSE VE Sanayii bakanlığı yatışlarda.Yat babam yat.

Biz ağzımızla kuşta tutsak sosyal medyadan mesajda vermeye kalksak boşş.Önce zihniyet değişecek.Kafalar free olacak.

Hakan-N
12-07-2014, 23:46
Bahceli 7 cikisi standart avensisle durduruldum, bisey bulamadilar gectim. Kıyım var. Ac kopekler. Varsa bu tur bilgileri paylasabilecegimiz bir yer(whatsapp grubu falan) oyle bisey yapalim oraya yazalim.

çeşitli semtlerde oturan kişiler olarak bi watsapp grubu kurulsa herkes polis gördüğü yeri bilgi geçse herkes daha tedbirli olur yolunu değiştirir vs

vinz
12-07-2014, 23:56
ankara küçük beyler istanbul gibi değil bi yere gitmek için hep aynı yollardan geçiyoruz 2 tane bulvar var gidilecek takılacak 3 tane yer var döt kadar şehir. polis olan yerlerden geçmeyecek olsak evden çıkamayız . işimiz zor .

ghibli06
13-07-2014, 00:02
facebook'da, bu olaylara yorum yazan gencimiz:

xxxxx YYYYYYYYY:
'Milletin bi jant bi amerikan park tutkusu vardi onuda yok ettiler Allah belalarini versin 1 ay once sifit jant lastik aldim cope mi atayim 1000 lira para saydim a.q bu nasil adalet jant ses mi yapiyomus goruntu kirliligimi yapiyomus parasini veren benim adamlar ceza yaziyor mikerim boyle isi!'

zihniyet bu işte! 4 tane çin malı jant-lastik alan bile kendini modifiyeci zannediyor!

MK8800
13-07-2014, 00:08
Bizim çalışanlara verdiğimiz araçlardan birisi de Bolu'dan İstanbul'a dönerken merkezde çevirmeye girmiş ve sadece arka camın üst tarafında her aracımıza yazdırdığımız ve görüş açısını engellemeyen ''--- yapı'' yazısından dolayı ceza yazmışlar . Sticker vs yazılara da bundan sonra yazarlar diye düşünüyorum .

Emre İlbi
13-07-2014, 01:15
Az önce facebook ta okudum, Ankara'da şahin polisin etrafında dönüyormuş, polis havaya ateş açmış,
eğer gerçekten böyle bir olay yaşandıysa, bu iş dahada büyür

Seven7
13-07-2014, 01:25
Bizim çalışanlara verdiğimiz araçlardan birisi de Bolu'dan İstanbul'a dönerken merkezde çevirmeye girmiş ve sadece arka camın üst tarafında her aracımıza yazdırdığımız ve görüş açısını engellemeyen ''--- yapı'' yazısından dolayı ceza yazmışlar . Sticker vs yazılara da bundan sonra yazarlar diye düşünüyorum .

O tarz yazılar ticari olarak görüldüğünden işletilmesi gerek diye biliyorum.

SerkanYazgan.
13-07-2014, 01:27
Çok saçma yorumlar okuyorum... Başkasının özgürlüğünün başladığı yerde sizin özgürlüğünüz biter. Empati kuramadığımız için bu hallerdeyiz. Kurunun yanında yaşta yanacak, polis senin nasıl biri olduğunu bilemez kural neyse uygular. Vergi veriyoruz diye arabayıda, yoluda, insanlarıda satın almadınız. Polis o zaman binme dese hiçbirşey diyemeyiz. Şu geceleri bağırtıp gezen, farının yoldan başka her yeri aydınlattığı, utanmasa arabanın tavanına hoparlör koyup müzik açacak insanlara herşey müstehak.

Boldenon
13-07-2014, 01:28
Az önce facebook ta okudum, Ankara'da şahin polisin etrafında dönüyormuş, polis havaya ateş açmış,
eğer gerçekten böyle bir olay yaşandıysa, bu iş dahada büyür

Yandık desene

huseyinturk
13-07-2014, 02:42
Şahinci vs ayrımlarına karşıyım ama, petrole bangır bangır egsozla girip lpgye yanaşıp aracını çalırdıktan sonra olduğu yerde dip gaz yapan insan gördüm dün, ne yapsalar haklılar sanırsın nos bastılar arabasına motoru ısıtıyor.az bile yapıyor bu emniyet gelsin benim filmime jantıma yazsın kökünü kurutsun öylelerinin

By_Carizma
13-07-2014, 02:44
İvedik.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/10438162_342136335935907_8374501674588223682_n.jpg

alıntıdır

ronay
13-07-2014, 03:09
Bugün otoyolda gazlarken herifin bir camdan telefonunu cıkarıp aracın önden resmini çekti hatira olsun die cekmedi xd sanirim ne gibi bi ceza gelir yada gelirmi ?

By_Carizma
13-07-2014, 21:51
https://www.facebook.com/photo.php?v=699782483430756

Octane
13-07-2014, 21:58

Tofaş kaçmış belli, haklıdır demiyorum egzoz konusunda ama plakasını aldığın her araca her yarım saatte bir ceza yazamazsın kafana göre. İlla kimlik kullanıp her yarım saatte bir tokat mı atsak ki sana?

MCN21
13-07-2014, 22:00

Yorumlarin bazilarini okudum yazik. Gercekten ayiklanmasi gereken cok arac ve zihniyet var. Emniyet yazsin cezalari bir kisim ayiklansin , ondan sonra imza yada ne yapmak istiyorsak onu yapalim. Suan topladiginiz imzalar sosyal medya paylasimlari bu kendini bilmez adamlarida savunuyor. Bu yuzdende bence yarardan cok zarari var bu islemlerin.

GokhanE.
13-07-2014, 22:21
Konunun ilk sayfasında haberi okumamla düşündüklerimle sayfalar geçtikçeki düşündüklerim gerçekten değişti. Uygulamaları düzgün yapabileceklerini bilsem desteklicem bile.

izmirlicem
13-07-2014, 22:59
keyfe bak yarım saatte bir yazacam diyor

Draniela
13-07-2014, 23:07
2 gündür geziyorum Bursa'da bir sıkıntı yok gibi görünüyor sadece fsm ye girmiyorum yolumu değiştirip gidiyorum gidersem.

exvitermini
13-07-2014, 23:16
benim olduğum yer küçük bi yer haliyle çarşı içinde dolaştığımda fazlaca göze çarpıyorum aracımdaki egzoz orj ama sadece egzoz başlığı biraz büyük.bundan dolayı 2 kez uyarı aldım araçta egzoz var değiştir dediler onun spor egzoz olmadığını bi türlü anlatamadım en sonunda yıldım gittim egzoz kafasını kestirdim oem takılıyorum :).burda basıklığa janta pek takmıyorlar.inşallah böylede devam eder ama gerçekten bağlanmayı trafikten men edilmeyi hak eden araba ve motorlar var onların arasında bizde kaynamayız umarım.

silvia_s15
14-07-2014, 22:44
https://www.facebook.com/photo.php?v=671248926299788&fref=nf
yorumsuz

mkerim
15-07-2014, 22:52
Samimi olarak merak ettim; arabam 4 cm kadar düşük orjinalinden trafikte ne gibi bi sıkıntı olabilir ?
Birde şu renkli tv'nin yeni çıktıgı zamanlardan bu zamanlara kadar siz arabalarınızı hiçmi alcaltmadınız yada rüzgarlık takmadınız ?

:beuj::beuj::beuj:

Benim yaşım kadar belkide fazlasıdır modifiye işinde olmanıza ragmen, bugune kadarr attıgınız postlarda dikkatimi çektiği kadarıyla birden fazla arabayada binip modifiye atmişliğiniz varmış. Buna rağmen hiç spor yay, rüzgarlık, body kit, sis lambası, camlara film, performans egzoz(ki sizin zamanınızda vanalı egzos varmış ben taktıgınızı düşünüyorum yıl olmuş 2014 bu egzozun kumandalıya yani elektroniğe dönmesine bile kızmışsınız önceki postunuzda), takmamışsınız orjinal görüntüyü bozmamak için.. Cok inandırıcı gelmesede bana azminizden dolayı tebrik ediyorum..
belki inanmakta zorlanacaksınız ama; modifiye etmek için araç aldığım zaman hiç kullanılmış almadım. Ayrıca hiç bir modifiye parçasını kullanılmış yada uydur kaydır bir parça almadım. O araca özel olarak üretilmiş parça kullandım. Rüzgarlık takmadım. Vanalı egzostu neden takayım ki? ne alaka. Ama orijinalden büyük rüzgarlığı olan araba aldım. Alçaltma konusuna gelince otomobiln yüksekliğini değiştirmek yol tutuşu değiştireceğinden bilinçli bir şekilde alçaltma ve yükseltme yaptım.

Adı proje olsa ne olur, modifiye olsa ne olur, kamaşullah olsa ne olur? araca her eklenen parçaya proje denmesine karşısınız, bunu biliyoruz lâkin bu durumun konuyla zerre alakası yok. Ortamdakiler arabalarına yaptıklarını proje değil de farklı bir adla adlandırsaydı devletin yaptığı "az bile" olmaktan çıkacak mıydı? Şahsi sıkıntılarınızla konunun gidişatını bozmayın.

genede yapılanlar az bile. bir vida takatak veya satarak modifiyeci olunan bir ortamda ve bu işlerle uğraşanların laftan anlamayarak yanlış işler yaparak etrafı tehlikeye sokması karşısında yapılanlar az bile. Şahsi sıkıntıya gelince ben bunları anamın karnında öğrenmedim. okuluna gittim. şansa da olsa çalıştığım ve bulunduğum yerlerde bu işler önemseniyordu. Ayrıca etrafımda gördüm. benden daha tecrübeli olduğuna inandığım kişileri dinledim ve kendi kendime bir şeyler yapabilmeyi öğrendim. Anasının karnından bilerek çıkanlar vida takınca yada kepi takınca işi bitirenler. Ben bunlara laf ediyorum.

Dayı iyi güzel anlatıyorsun da... Tutturmuşsun bi bilinçsiz modifiye bilinçsiz modifiye.. Bilinçli yapan bağlanmıyor mu?

Magnaflow gibi global anlamda kabul gören bir markanın arabama özel, arabam için 1 e 1 üretilmiş cat back egsos sistemini koysam bağlanmayacak mıyım? Bağlanmayacağımı iddia ediyorsan, neden bağlandım bundan 3-4 sene önce? Markasını mı tutturamadık? Remus susturucu ile gezene bir şey diyen yokmuş.. Gez bakim cumartesi akşamı S'in etrafında remusla bakalım diyen var mı yok mu? Şimdilerin sıkı denetiminde değil, 7-8 sene öncesinde bile remus'lu xsara bağlandı ben aracın içindeyken.

Bunun bilinçlisi de kanunen yasak, bilinçsizi de kanunen yasak. Remusu memusu geç, egsos kafası takmak da yasak. Bağlamak isterse, bağlar. Bağlamaya niyeti yoksa soba borusunu da bağlamaz.. Kanunla insiyatifi karıştırmamak gerek..

Bak birincisi bilinçli yapan neden bağlansın. Mutlaka düzgün yapılmıştır aykırı bir şey yoktur. Etrafı rahatsız etmiyordur ve bağlanmaz. Markaların sattığı modifikasyon kitleri var sen hiç gördünmü o kiti takıpta bağlanan. uydurma işleri yapanları bağlıyorlar demekki. Bunca zamanda bir tek yatık weberli şahinim varken sorun yaşamıştım. O zamanda yapmadığım kalmamıştı. 17 yaşında öyle bir araba ile ortalığı karıştırdığım için sürekli dertliydim. Onun dışında modifiye ile ilgili hiç sorun yaşamadım.

remus lu egzos ile bağlanmana gelince kimbilir neler yapmışsındır da o yüzden bağlanmıştır. Zamanında bende etiler cengiztopelden aşağıya inerken bütün siteler plakamı karakola verdiğinde bir şey yapmadım demem ne kadar inandırıcı ise sende o kadar inandırıcı oldun.

Modifiyeden önce arka sislere , kör eden zenon farlara el atsınlar..
Kendi arabalarında bile yanıyor o lambalar.

Uzun zamandır bilinçsiz modifiye konusunda çalışmalar yaptım. Gelin adamlara öğretelim kesik yaylı araba olmaz seke seke gitmek güvenli değil diye.
cevap (modifiyeciden) yüksek arabaya bineceğime yürürüm. Ben yavaş giderim.
Yetkili : öğrenmezler bilinçlenmek işlerine gelmiyor. Amaç farklı.
Bir yol daha önerdik. dedikki bir yerde kudursunlar. haftanın 6 günü trafikte olmazlar. Pazar gününe arabalarını hazır ederler. Zaten araba günü ancak çıkartır.
sonuç: pazar günü il genelinde 1 yada 2 araca ceza yazılmış.
daha sonraki günlerde işin ucu kaçtı. Alkol falan olmaya başlayınca kontrol edilemez oldular.
Yani her koyun kendi bacağından asılır durumu. satıcı modifiye açılımı istiyor mal satacak. kullananda kaçmaya çalışıyor arabayı bağlatmayacak

Dookan
16-07-2014, 07:10
taypar kaldırılıyormuş tedavülden

Evrenoz
16-07-2014, 07:49
Bak birincisi bilinçli yapan neden bağlansın. Mutlaka düzgün yapılmıştır aykırı bir şey yoktur. Etrafı rahatsız etmiyordur ve bağlanmaz. Markaların sattığı modifikasyon kitleri var sen hiç gördünmü o kiti takıpta bağlanan. uydurma işleri yapanları bağlıyorlar demekki. Bunca zamanda bir tek yatık weberli şahinim varken sorun yaşamıştım. O zamanda yapmadığım kalmamıştı. 17 yaşında öyle bir araba ile ortalığı karıştırdığım için sürekli dertliydim. Onun dışında modifiye ile ilgili hiç sorun yaşamadım.

remus lu egzos ile bağlanmana gelince kimbilir neler yapmışsındır da o yüzden bağlanmıştır. Zamanında bende etiler cengiztopelden aşağıya inerken bütün siteler plakamı karakola verdiğinde bir şey yapmadım demem ne kadar inandırıcı ise sende o kadar inandırıcı oldun.

Bilinçli yapmak nedir? Aracına uygun kiti, dünyada kabul görmüş bir markadan sipariş edip 1 e 1 takmak bilinçsizlik midir? Hiç gördün mü diyorsun, yazdıklarımı oku ve anla ilk önce. Magnaflow'un 1e1 catback susturucusunu getirttim, aracıma taktım ve bağlandım yazmışım mesajımda.. Uydurma bir marka mı magnaflow? Araca 1 e 1 kiti magnaflow mühendisleri uydurma mı yapmış? Beni bırak, orijinal kanattan evo bağlandı gözümün önünde bu ülkede. Hala gelmiş bilinçli yapan bağlanmaz diye boş boş yorum yapıyorsun. Fabrika koymuş o kanadı dayı, daha bilinçlisi mi var ne bilinçli yapan bağlanmazı? Çıt çıkarmayan krom egsos kafasından bağlanan insanlar var bu ortamda.. Kanun açık, aç oku sen de.. Bilinçli yapan bağlanmaz demiyor, bilinçlisini de bilinçsizini de takamazsın diyor.

Sorun yaşamadım, kimse ellemedi diye konuşuyorsun. Polisin insiyatifi ile kanun farkını ayırt et önce..

Remuslu egzos ile bağlanmaya gelince; bağlanan ben değildim aracın içindeydim. Sahil yolundan akşam 9 civarı takribi 50-60 km hızla evimize gidiyorduk. Ne demek kimbilir neler yapmışsındır? Yine bilgisiz, tutanaksız, boş konuşmalar. Beni tanıyor musun? sağda solda gazladığımı gördün mü? Sokakta itlik yaptığıma 1 defa olsun şahit oldun mu? Bunlara vakıf mısın ki inandırıcılığımı sorgulama cüretini kendinde buluyorsun?

Ulan benim sadece içi rahatlıkla görülen cam filmli (body kitsiz, yaysız, egzossuz ) aracımı kullanan annem - babam bağlandı be ben askerdeyken. Ona da "ehi ehi kimbilir neler yapmıştır, hiç inandırıcı değil" gibi abuk subuk bir yorum yap hadi..

Ya kendine gel, bilmediğin konuda ahkam kesme; bilmeden insanlara iftira atma ya da ben getireyim kendine.. Yaşa, büyüklüğe saygı elbette var lakin yaşı olan kendini bilmez şekilde sağa sola boş laf ederse saygı maygı kalmaz ortalıkta..

huseyinturk
16-07-2014, 08:36

Yurt dışında mı yaşıyorsun abi sen? Bilinçli yada bilinçsiz ayrımını kim yapacak bizim polisimiz mi?
Dizel arbamda egsoz ucu var diye ceza yiyordum ben anlatana kadar derdimi iflağım kurudu. Araba bağarmıyor diyorum vana yapıyorsunuz siz diyor, eğil bak susturucu var burda kocaman diyorum ne eğilcem oraya diyor.
Fabrikanında kullandığı 206rc jantı var aracımda merter mc'de ondanda cez yiyordum az kalsın. Bu jantlar orjinl değil diyor memurumuz ben orjinal diyorum nerden bilecem ispatla diyor. Yumruk yumruğa birbirimize giriyoduk artık polisle amiri geldi derdimi anlattım, git ekip otosunda otur gözüm görmesin seni dedi kendi memuruna sonrada kusura bakmayın dedi sağolsun.

Mesele araçlarda değil aslında, aynı arabayla babam çevirmeye giriyor sonuna kadar saygılı polisimiz, hiç bir şeyi sorun etmiyor ben giriyorum eroyinden sabıklı muamelesi görüyorum. Arabanın rengi güzelmiş kesin abart egzos vardır bas bakıyım gaza diye bir mantık olabilirmi Allah aşkına.

Askerliğimi Jandarma olarak yaptım daha yeni 5 komutandan 4ü vatandaşa karşı ego tatmini yapıyor yol çevirmelerinde. Verdikleri saçma emri yerine getirmedim diye kaç kere bulaşık yıkadım. Festival alanında adama toprağa park et diyor, abi arabam batar orda lastiklerim iyi değil diyor gariban köylümüz adamı geri gönderdi festivl alanından sinirden yaş geldi gözümden. Yol üstüne 100tane araç park etmiş o adamı ailesi çoluğu çocuğuyla geri yolladı. Polistede var aynı tipler işte. Düzgün olanları tenzih ederim onlara can feda

blow07
16-07-2014, 15:26
Dün arkadaşım Facebook üzerinden şunu yazmış ..

Arkadaşlar olmayan eksoz ve müzik sisteminden ceza yedim aracım bağlandı.

Nereye gidiyor bu sistem böyle amaçları ne bunların ?

Oznsrl
16-07-2014, 16:31
orjinal janta dönmem muhtemelen kurtardı bugün. çevirmeye girdim bişey varmı yok mu bakana kadar durdurmadı geçtim sonra kıllandı arkamdan baya baktı ama iş işten geçti :D çok zor bi durum aklım gitti kalp atışlarım hızlandı :D

Tunç
16-07-2014, 16:37
avrupa yakasında cok sıkıntı varmı

By_Carizma
16-07-2014, 18:14
s2000 lerin çoğu orjinal egsozlarına dönmüş fotolarda görüyoruz :D

serkosyan
16-07-2014, 18:20
yazsınlar anasını satım ne yazcaklar 10 mılyar yazacak degıller ya benm arabamda basık film eksoz var durdursun hiç agız eymem yazıcam derse yaz der alır kâğıdı devam ederım yapıcak bısey yok yapıyosan modıfıyenı kabul edıceksın etmeyen satsın arabasını yda orjınale dönsün şahinciler apaçiler yüzünden bu günlere geldik canları sagolsun onlarda kardeşimiz abimiz ne diyo başbakan durmak yok yola devam bende öyle dıyorum durmak yok yola devam :D

wekoo
16-07-2014, 18:25
inanın piyasadaki apaçiler bilinçsiz insanlar yüzünden kurunun yanında yaşta yanıyor dedikleri kadar var kendi aracımdan örnek vermek gerekirse adamlar 106 nın sanruufundan ceza yazıcaklar zor inandırdım orj olduguna daha gerisini siz düşünün

mkerim
16-07-2014, 19:04
Yurt dışında mı yaşıyorsun abi sen? Bilinçli yada bilinçsiz ayrımını kim yapacak bizim polisimiz mi?
Dizel arbamda egsoz ucu var diye ceza yiyordum ben anlatana kadar derdimi iflağım kurudu. Araba bağarmıyor diyorum vana yapıyorsunuz siz diyor, eğil bak susturucu var burda kocaman diyorum ne eğilcem oraya diyor.
Fabrikanında kullandığı 206rc jantı var aracımda merter mc'de ondanda cez yiyordum az kalsın. Bu jantlar orjinl değil diyor memurumuz ben orjinal diyorum nerden bilecem ispatla diyor. Yumruk yumruğa birbirimize giriyoduk artık polisle amiri geldi derdimi anlattım, git ekip otosunda otur gözüm görmesin seni dedi kendi memuruna sonrada kusura bakmayın dedi sağolsun.

Mesele araçlarda değil aslında, aynı arabayla babam çevirmeye giriyor sonuna kadar saygılı polisimiz, hiç bir şeyi sorun etmiyor ben giriyorum eroyinden sabıklı muamelesi görüyorum. Arabanın rengi güzelmiş kesin abart egzos vardır bas bakıyım gaza diye bir mantık olabilirmi Allah aşkına.

Askerliğimi Jandarma olarak yaptım daha yeni 5 komutandan 4ü vatandaşa karşı ego tatmini yapıyor yol çevirmelerinde. Verdikleri saçma emri yerine getirmedim diye kaç kere bulaşık yıkadım. Festival alanında adama toprağa park et diyor, abi arabam batar orda lastiklerim iyi değil diyor gariban köylümüz adamı geri gönderdi festivl alanından sinirden yaş geldi gözümden. Yol üstüne 100tane araç park etmiş o adamı ailesi çoluğu çocuğuyla geri yolladı. Polistede var aynı tipler işte. Düzgün olanları tenzih ederim onlara can feda

Dikkatinizden kaçan bazı durumlar var.
Eğer gençsen ve arabanda güzelse, bu ceza yemen için bir neden. Yazılanlardan anlaşılan ve benim de düşüncem. Hatta etraftanda laf işitmen normaldir.
Karşındaki sana potansiyel suçlu gibi davranıyor. Nedeni ilk satırlar.
Birde ilk satırlardaki şartları yerine getiriyorsan zaten kesin gazlıyorsundur..
Çözüm varmı ?? Ben çok gayret ettim. Kimsenin umurunda değil. Araba ile eşimin gitmediği yer yok. Ben kırk yılın başı bir kere bindim çevrildim. genel kontrol dediler evrak kontrolü imiş bakıp bıraktılar. Sonuçta adam yola çıkışımı beğenmemiş de çevirdi.
205 gti nin orijinal klaksonu havalı. Polisin önünde klaksona basınca senin arabanda havalı korna var sökeceğim diyerek arabayı kurcalamaya kalktı. Bu durumlarda muhatap bile olmayacaksın. Basıp gideceksin. Yani bulaşmayacaksın.

Birde şekil ve yaş da önemli, İki motosiklet eskişehir yolunda radara girdik. arkadaşın çocuğu vardı arkada oturan. Başladı söylenmeye hiç işaret yok haksızlık vs vs. Polis demediğini bırakmadı ne serseriliğimiz kaldı ne ipsiz sapsızlığımız. Konuşmalar hakaret boyutlarına ulaşmaya başlayınca ben kaskı çıkardım. Polis başladı bakın beyfendi hiç yakışmıyor diye konuşmaya. sonra arkadaş da kaskı çıkarınca polis tamamen değişti bunlar hadi neysede sizin ne işiniz var burada diye yumuşadı. Zevk bu ama genç olunca nedense hakkın yok gibi davranılıyor. Anlayacağınız bu yaşadıklarınızı bende yaşadım. 17 yaşında yeşiyurtta gezerken polis çevirmişti baktı baktı bahane bulamayıp RUHSATIN SAHTE bile demişlerdi. bu dönemi böyle atlatmak gerekiyor demekki. Ama ölçüler çerçevesinde. Gazlama işine gelince bir organizasyona katıl yarış yap. sen rahat etraf rahat. zamanında sabah 05de kalkıp 07 ye kadar levent etiler bebek gazladığımızı bilirim. Kimseler yok o saatlerde. Yapmadığım işler değil.
Asker örneğine gelince tuvaleti temizleyip en tepeden kimseyi sokma emrini alan er gibi komutanı dahil kimseyi tuvalete sokmaz.
egzos markalarına gelince ben öylesine remus dedim bir bağım yok eminimki senin egzosunda iyi ve güzeldir. O kadar israrlı anlattın ki bizim arabalardan biri için varsa alacağım.

Merthan
16-07-2014, 19:07
Ya piyasada janttan ve yaydan dolayı men yiyenler varmış doğru mu bu arkadaşlar?

Masterpiece
16-07-2014, 19:25
Dün çevirmeye denk geldim , durdular belgeleri aldılar ekip gelip aracı inceleyecek dediler :)

İlk durduran memuru takdir eetim arabanın özel seri olduğunu biliyormuş daha önce böyle ilgilisine denk gelmedim , ipler burada kopuyor gelen polis geçenlerde egzosdan ceza yazmıştı daha yeni yazdım sana yazmiyim dedi , bu çift çıkışı söktür yalnız dedi böyle olmaz dedi , ilk memur abi bu orjinal çift çıkış dedikten sonra memurun ben bildiğimi işlerim demesi benim şalterleri attırdı gerçekten , ben bildiğimi işlerim ne demek Allah aşkına ya

Masterpiece
16-07-2014, 19:43
Bence bu durmun bu hale gelmesinin en büyük faktörü sosyal medya özellikle de Facebook
Face de yüzlerce sayfa var araçlarla ilgili çoğuda 30.000K xenon hayranı insanların kurduğu ve takip ettiği sayfalar
Bu sayfalarda bir araç paylaşılıyor sonra millet diyor aa ne güzel la bizde yaptırak diyor.
Bu insalar yüzünden bu noktaya gelindi bence.

huseyinturk
16-07-2014, 21:04
Dikkatinizden kaçan bazı durumlar var.
Eğer gençsen ve arabanda güzelse, bu ceza yemen için bir neden. Yazılanlardan anlaşılan ve benim de düşüncem. Hatta etraftanda laf işitmen normaldir.
Karşındaki sana potansiyel suçlu gibi davranıyor. Nedeni ilk satırlar.
Birde ilk satırlardaki şartları yerine getiriyorsan zaten kesin gazlıyorsundur..
Çözüm varmı ?? Ben çok gayret ettim. Kimsenin umurunda değil. Araba ile eşimin gitmediği yer yok. Ben kırk yılın başı bir kere bindim çevrildim. genel kontrol dediler evrak kontrolü imiş bakıp bıraktılar. Sonuçta adam yola çıkışımı beğenmemiş de çevirdi.
205 gti nin orijinal klaksonu havalı. Polisin önünde klaksona basınca senin arabanda havalı korna var sökeceğim diyerek arabayı kurcalamaya kalktı. Bu durumlarda muhatap bile olmayacaksın. Basıp gideceksin. Yani bulaşmayacaksın.

Birde şekil ve yaş da önemli, İki motosiklet eskişehir yolunda radara girdik. arkadaşın çocuğu vardı arkada oturan. Başladı söylenmeye hiç işaret yok haksızlık vs vs. Polis demediğini bırakmadı ne serseriliğimiz kaldı ne ipsiz sapsızlığımız. Konuşmalar hakaret boyutlarına ulaşmaya başlayınca ben kaskı çıkardım. Polis başladı bakın beyfendi hiç yakışmıyor diye konuşmaya. sonra arkadaş da kaskı çıkarınca polis tamamen değişti bunlar hadi neysede sizin ne işiniz var burada diye yumuşadı. Zevk bu ama genç olunca nedense hakkın yok gibi davranılıyor. Anlayacağınız bu yaşadıklarınızı bende yaşadım. 17 yaşında yeşiyurtta gezerken polis çevirmişti baktı baktı bahane bulamayıp RUHSATIN SAHTE bile demişlerdi. bu dönemi böyle atlatmak gerekiyor demekki. Ama ölçüler çerçevesinde. Gazlama işine gelince bir organizasyona katıl yarış yap. sen rahat etraf rahat. zamanında sabah 05de kalkıp 07 ye kadar levent etiler bebek gazladığımızı bilirim. Kimseler yok o saatlerde. Yapmadığım işler değil.
Asker örneğine gelince tuvaleti temizleyip en tepeden kimseyi sokma emrini alan er gibi komutanı dahil kimseyi tuvalete sokmaz.
egzos markalarına gelince ben öylesine remus dedim bir bağım yok eminimki senin egzosunda iyi ve güzeldir. O kadar israrlı anlattın ki bizim arabalardan biri için varsa alacağım.

Dizel abi benim arabam 70 beygir traktör spec :) yok egzos felan

emrah-58
16-07-2014, 22:41
Biraz önce başakşehirde uygulamaya denk geldim aşayis ve trafik karışıktı, aracımda air ride var , bu tüpler ne dedi air dedim.. neyse baglamıyorum ama bu jantlar geniş orjinal boyut değil dedi ,80TL giydirdiler akşam akşam, makbuzada modifiyeli araç yazılıp 7 gün süre verildi ne yapmam gerekiyor neyi sökecegim ne yapacagım bilmiyorum :)

Oznsrl
16-07-2014, 22:54
Biraz önce başakşehirde uygulamaya denk geldim aşayis ve trafik karışıktı, aracımda air ride var , bu tüpler ne dedi air dedim.. neyse baglamıyorum ama bu jantlar geniş orjinal boyut değil dedi ,80TL giydirdiler akşam akşam, makbuzada modifiyeli araç yazılıp 7 gün süre verildi ne yapmam gerekiyor neyi sökecegim ne yapacagım bilmiyorum :)

söktürüp kontrole gitmek lazım heralde

edit:jantları :)

emrah-58
16-07-2014, 22:57
söktürüp kontrole gitmek lazım heraldekafayı jantlara taktı geniş jant bunlar orjinal değil baksana ne kadar büyük duruyo felan ama makbuza modifiye araç yazdı ,sadece jant değişip gitsem yetermi yoksa airi felan sökmelimiyim bilmiyorum

Oznsrl
16-07-2014, 22:59
kafayı jantlara taktı geniş jant bunlar orjinal değil baksana ne kadar büyük duruyo felan ama makbuza modifiye araç yazdı ,sadece jant değişip gitsem yetermi yoksa airi felan sökmelimiyim bilmiyorum

bi şansını dene bence ama air a taksa bağlardı muhtemelen bnce jantlara takmış

emrah-58
16-07-2014, 22:59
bi şansını dene bence ama air a taksa bağlardı muhtemelen bnce jantlara takmışşimdi jant değiştirip götürdüm onaya diyelim bagajı acsa tüpleri görse bide ondan sıkıntı yaşıcaz bilmiyorum nasıl yapacagımı

STP
16-07-2014, 23:01
Yani her koyun kendi bacağından asılır durumu. satıcı modifiye açılımı istiyor mal satacak. kullananda kaçmaya çalışıyor arabayı bağlatmayacak
Abi her konuda deli bilgili sekilde yaziyorsunda,
Ben imzandaki 1984 teki turbo dogana 3 sene sonra kurulacak AEM ve 17 sene sonra kurulacak Megasquirtten beyin beklemeni anlayamadim:soru:

Oznsrl
16-07-2014, 23:04
şimdi jant değiştirip götürdüm onaya diyelim bagajı acsa tüpleri görse bide ondan sıkıntı yaşıcaz bilmiyorum nasıl yapacagımı

bn gttm filmden men oldum dedim sadece filmlere baktılar sende gidip jantlardan ceza yedim desen yırtarsın bnce :)

vtii
16-07-2014, 23:05
Abi her konuda deli bilgili sekilde yaziyorsunda,
Ben imzandaki 1984 teki turbo dogana 3 sene sonra kurulacak AEM ve 17 sene sonra kurulacak Megasquirtten beyin beklemeni anlayamadim:soru:

bak bu cok ıyıydı :)

Seven7
16-07-2014, 23:07
şimdi jant değiştirip götürdüm onaya diyelim bagajı acsa tüpleri görse bide ondan sıkıntı yaşıcaz bilmiyorum nasıl yapacagımı

Abi en kötü doldur bagajı eşyalarla tüpün gözükmeyeceği şekilde, açar bakarsa akşam köye gideceğiz arabayı temize çıkarmam gerek dersin. :)

emrah-58
16-07-2014, 23:10
bn gttm filmden men oldum dedim sadece filmlere baktılar sende gidip jantlardan ceza yedim desen yırtarsın bnce :)mantıklıymış sağolasın :) yarın olsunda bi kurtulayım su cezadan

BaDCaT
16-07-2014, 23:15
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi.

:D:D:D:D:D MS'in kapısında 15 sene önceden beklemişsiniz.

Olmayan aftermarket ecu endüstrisini beklemek ilginç olmuş :D

Türkiye'ye internet 1993 senesinde ODTÜ ile geldi...

:icon_wack

ersandeniz
17-07-2014, 00:24
adam belki de geyiğine yazdı imzasına öyle :)

ortada büyük bir sorun var, siz nasıl çözüm bulunuru düşüneceğinize, adamın konu üzerine yazdıklarına birşey ekleyeceğinize geyiğe sarıyorsunuz :)
bu kafayla bence hiç birşey değişmeyecek, modifiyeli kaçacak polis kovalayacak, ceza kesecek aracı bağlayacak, 10 yıl sonra o zamanki iletişim platform ne olursa orada da böyle konular açılacak..
çünkü modifiyeciyim diyenlerin çoğu olmayacak yerde gazlamaya, çevreyi rahatsız etmeye devam edecek, hiç bir iktidar da bu durum düzelmeden modifiyeye yönelik farklı bir yasal düzenleme yapmayacak..

tool
17-07-2014, 00:29
:D:D:D:D:D MS'in kapısında 15 sene önceden beklemişsiniz.

Olmayan aftermarket ecu endüstrisini beklemek ilginç olmuş :D

Türkiye'ye internet 1993 senesinde ODTÜ ile geldi...

:icon_wack

http://i.imgur.com/UlPnY.jpg

sagi
17-07-2014, 00:56
https://www.facebook.com/photo.php?v=1442296186047307&set=vb.100008008173148&type=2&theater

:)

hndcrx
17-07-2014, 01:24
Arkadaslar merhaba;
Bende Hb Vti var.
Modifiye olarak sadece acik hava filtresi,headers,cat back var(son susturucuyu
soktum,orjinal egzosunu taktım-sadece görüntü için kafa var ufak bisi).
3,5 yay var.Onde astra lip,bagajın altında mugen kanat var.
Merak ettigim bunlar kaputu açıp bakıyorlar mı acaba.Hadi baktılar diyelim,filtre falan neyse de,headersa kadar inceliyorlar mı acaba?Bilgisi olan var mı?Gerci janta bile taktıklarına göre gerisini düşünemiyorum:(
Bir de bunlar bana arka kanadı sok derse asıl sıkıntı orda.Arabam daha yeni boyadan çıktı.Onu sökmem demek,alt tabanın sırıtmasi demek,belki boyası bile kalkar.Dunyanın parasını saydım:(
Uğraştığımız seylere bak yaaa:((

TolgaEsentepe
17-07-2014, 01:41
abi sadece dediğin baştan aşağı dolu araban daha ne olsun :D

Buğra A.
17-07-2014, 01:46
benim modifiyeye lafım yokta, yok mu şu sokak arasında bağırta bağırta gazlayanlar...

hndcrx
17-07-2014, 02:10
abi sadece dediğin baştan aşağı dolu araban daha ne olsun :D

:))Motor modifiyesini kastetmistim.Yani
filtreyi söksem ses bile çıkmaz.Ama açıp da o da
var bu da var derlerse is uzar.
Yani bunlar arabadaki on lipe de mı karışıyorlar.arka kanada
falan da mı karışıyor.

50 araba markası olup herbirinin 50 modeli olsa
2500 cins aracın fabrika çıkış ozelliklerine çalışsınlar KPSS ye girsinler bari!!!

hndcrx
17-07-2014, 02:13
Orjinal kule gergisinden de ceza yazarlar.
Onun orjinal olduğunu anlatmak,anadil seviyesinde arapca ogrenmekten zordur sanırım.

Buğra A.
17-07-2014, 02:13
:))Motor modifiyesini kastetmistim.Yani
filtreyi söksem ses bile çıkmaz.Ama açıp da o da
var bu da var derlerse is uzar.
Yani bunlar arabadaki on lipe de mı karışıyorlar.arka kanada
falan da mı karışıyor.

50 araba markası olup herbirinin 50 modeli olsa
2500 cins aracın fabrika verilerine çalışsınlar KPSS ye girsinler bari!!!

bir olay paylaşayım; 5 sene önce bir arkadaşımda FD kasa RX7 var, HKS egzoslu falan... caddede bir ara çok gezmeye başladı, hatta uyardık bir kaç kere göze batıyorsun diye. neyse bir gün polis çevirdi hepimizi. HKS'nin de metal bir logosunu sticker olarak yapıştırmış falan, hani orjinal hesabı her şey. polis dedi ki; aracında egzos var. bizim arkadaş indi falan, ya dedi sen bilmiyorsun bu araç özel üretim, TR'de kimsede yok falan. bak dedi logoya, HKS bu. özel üretim HKS Edition. polis güldü. ya dedi sen benimle taşşak mı geçiyorsun, bu araç RX-7. bu egzosda HKS. bağlayın bunu :)

emrah-58
17-07-2014, 02:15
32.madde modifiyeli araç 80tl ceza.. 7 gün izin verildi notu düştü.. nedir arkadaşlar bilen varmı? muayene gerekirmi

hndcrx
17-07-2014, 02:20
bir olay paylaşayım; 5 sene önce bir arkadaşımda FD kasa RX7 var, HKS egzoslu falan... caddede bir ara çok gezmeye başladı, hatta uyardık bir kaç kere göze batıyorsun diye. neyse bir gün polis çevirdi hepimizi. HKS'nin de metal bir logosunu sticker olarak yapıştırmış falan, hani orjinal hesabı her şey. polis dedi ki; aracında egzos var. bizim arkadaş indi falan, ya dedi sen bilmiyorsun bu araç özel üretim, TR'de kimsede yok falan. bak dedi logoya, HKS bu. özel üretim HKS Edition. polis güldü. ya dedi sen benimle taşşak mı geçiyorsun, bu araç RX-7. bu egzosda HKS. bağlayın bunu :)

Ben heryere Honda yazmaya başlayayım o zaman:)
Saka bir yana arabayı kızağa çekme vakti geldi sanırım...
Çivisi çıkmış herseyin.

Tam yaz geldi,keyifli keyifli bineceğim dedim.
Artık garajda ileri geri yaparım,park eder çıkarım.
Sahile inersem de onlar bana biner:)

hndcrx
17-07-2014, 02:22
Bu 32.maddeyi 32.gun programında işleseler keske,belki bisiler olur:)

CEMAL
17-07-2014, 08:05

başakşehir'in neresinde ceza yediğini söyleyebilir misin? Bende başakşehirde oluyorum çoğu zaman ilk kez çevirme duydum. Yeri söylersen oralarda takılmayız olur biter :)

Tunç
17-07-2014, 08:09
dün s2000 ile topkapı eresin otelin onunde cevirmeye girdim gece 1 gibi üstü açık önde plaka var cam filmi yok emniyet kemeri takılı sadece evraklarımı inceledi buyrun dedi ve geçtim

MatraX_07
17-07-2014, 08:20
Antalya da sürekli çevirme,radar vs
Çok şıkıştırdılar ben böyle görmemiştim Antalyayı

İnadın son susturucu egzoz,film,mhürlü app,film ve basıklıkla devam bakalım nereye kadar :D

MatraX_07
17-07-2014, 08:32
dün toplu konusmada şahit oldum.Antalya'da Çevirme yapan ekibe plakasız 2tane honda üstüne sürmüş,kaçmış
Ekiplerin dediğine göre denetim daha çok artacakmış

Yandık valla o zaman

Patisever
17-07-2014, 16:45
https://www.facebook.com/photo.php?v=821678834532030&set=vb.100000697634980&type=2&theater

FK.Sub
17-07-2014, 16:56
https://www.facebook.com/photo.php?v=821678834532030&set=vb.100000697634980&type=2&theater

durdurdu diye sinirlen,adamın ekmeğiyle oyna yazık.

TucanTuran
17-07-2014, 20:18
Sadece jant yuzunden far yada stop yuzunden ceza yaziyorlar.kimsenin benim olan biraeye karisma hakki yok. Ister benzin doker yakarim ister yere basarim. Egzoz gurultusu konusunda haklilar ama malesef. Ama gel gelelim bugun aracimiza karisanlar, yarin evimize bile karisir. Bunlara taviz verilmemeli.

Chn53
17-07-2014, 20:22
durdurdu diye sinirlen,adamın ekmeğiyle oyna yazık.

hiç boşuna üzülmeyin iyi olmuş , kim bilir kimlerin haksız yere vebalini aldı görevini kötüye kullandı

huseyinturk
17-07-2014, 20:30
hiç boşuna üzülmeyin iyi olmuş , kim bilir kimlerin haksız yere vebalini aldı görevini kötüye kullandı

Kim bilir aynen sen nasıl bu kadar rahat konuşuyosun? O zaman ottan boktan ceza yiyenler içinde kim bilir ne yaptılarda hakettiler diyelim geçelim

Evrenoz
17-07-2014, 20:41
Vay be..

"kimsenin benim olan bir şeye karışmaya hakkı yok" diyen de çıktı ya.. Zihniyet buysa, bu çıkarım doğru ise o zaman evinde / bahçesinde uyuşturucu yetiştirene karışmak da yanlış..

ersandeniz
17-07-2014, 20:48

polisleri sevmem de, bu nasıl bir yaklaşım yaa, o zaman başına kötü bir şey gelen herkese "kimbilir ne yaptın da başına bu geldi" diyelim, hata hırsıza katile madalya takalım, gereken kişilere gereken cezayı verdikleri için..

Chn53
17-07-2014, 23:02
Kim bilir aynen sen nasıl bu kadar rahat konuşuyosun? O zaman ottan boktan ceza yiyenler içinde kim bilir ne yaptılarda hakettiler diyelim geçelim

polisleri sevmem de, bu nasıl bir yaklaşım yaa, o zaman başına kötü bir şey gelen herkese "kimbilir ne yaptın da başına bu geldi" diyelim, hata hırsıza katile madalya takalım, gereken kişilere gereken cezayı verdikleri için..

sacma sapan yerlere çekmeyin burası emekli memur forumu değil , janta lastik ve basık arabalarla , egzozlu gün boyu gazlayan arabaları nasıl bir tutup kurunun yanında yaşıda yakıyolarsa , bende onlara karşı bu tutumu sergiliyorum , belki bu polis namusuyla görevini yapan biri olabilir bunu biz bilemeyiz ama şu son olaylardan sonra bütün polislere bakış açım bu yönde artık

tahirunal
17-07-2014, 23:08
Dun aksam Antalya laura yolu uzerinde aracimi cekip trafikten men ettiler. Dizel aracimdaki ses yuzunden

SerkanYazgan.
17-07-2014, 23:14
Daha bunlar iyi günler. 10 sene sonra ortalık dahada kötü olacak. Şu cemaatin soruları verip polisliği kazandırdıkları yeni yeni piyasalara düşüyor. Deli dediğim adam polis oldu, herkese atar yapıp dayak yiyenler polis oldu, 2 kelimeyi bir araya getiremeyen cahiller hatta genelde boş konuşup bilmişlik yapan cahiller polis oldu. Onların egosunu nasıl tatmin edeceğini siz düşünün. Eski polisleri mumla arayacağımıza eminim. Şimdi yetişenler dahada beter kimsenin gözünün yaşına bakmayacak.

bayramoglu
17-07-2014, 23:16

kusura bakma ama bu zihniyete anlam veremedim. ki biyana bırakalım burada birçoğunun annesi babası kendisi memur olabilir kolluk kuvveti olabilir neye dayanarak böyle bir yorum yapabiliyorsun aklım almıyor ! iftira büyük günahtır yapmayın şunu artık emeklisine de az kalmış adamın yazık şimdi çorapmı satacak limon mu ! bende karşıyım bukadar çok sıkıştırılmasına modifiyenin de kimse kusura bakmasın ama iki götü boklu egzoz yasaklanınca böyle bir yoruma sebep olacaksa hiç olmasın daha iyi.

BaybuRtlu69
18-07-2014, 09:08
Konuyla ilgili organizasyon var arkadaşlar yarın Anadolu yakasında

Ümraniye Buyaka Avm otoparkı saat 21:00

MCN21
18-07-2014, 09:21
Konuda yazılan bazı yorumları görünce insan varsın kurunun yanında yaşta yansın , en azından kurulardan kurtuluruz diyor.

Berkan
18-07-2014, 09:22
avm otoparkında müzigin veya 0 ın dibine vuran dengesizin biri cıkarsa yada hiçbiri olmayıp sikayet bile gelse , sonu hayırlı olmaz toplu kıyım olur dikkat

ersandeniz
18-07-2014, 09:28
sacma sapan yerlere çekmeyin burası emekli memur forumu değil , janta lastik ve basık arabalarla , egzozlu gün boyu gazlayan arabaları nasıl bir tutup kurunun yanında yaşıda yakıyolarsa , bende onlara karşı bu tutumu sergiliyorum , belki bu polis namusuyla görevini yapan biri olabilir bunu biz bilemeyiz ama şu son olaylardan sonra bütün polislere bakış açım bu yönde artık
ben de bu forumda İNSANLAR var diye düşünüyordum..
İNSAN olan başkasının EKMEK PARASINA saygı gösterir, senin jant lastiğin egzozunla adamın EKMEK PARASI bir mi?

dragon07
18-07-2014, 09:38
beni hiçbir polis durduramaz arkamdan yazsınlar ben en son 2005 yılında durdum polislere Allahin izniyle 76mm egzoz dışında egzoz takmadım araçlarıma .

ama burda önemli olan nerelerde gezdigindir ben dedeman bonat yeni sanayi eski sanayi havalimanında yürütüyorm aracımı :)

Chn53
18-07-2014, 09:48
ben de bu forumda İNSANLAR var diye düşünüyordum..
İNSAN olan başkasının EKMEK PARASINA saygı gösterir, senin jant lastiğin egzozunla adamın EKMEK PARASI bir mi?

Peki bu isten EKMEK PARASI kazananlar neolacak onlari neden kimse dusunmuyo ? Benim jantim lastigim kimi nasil rahatsiz edebiliyor?

ayrica benim egzoza lafim yok zaten yillardir yasak ve cezasi var

CUB
18-07-2014, 09:59
Şimdi ortada bir karar var demi suçlu bulunmuş ben mi yanlış anlıyorum bu durumu ?
Kimse kusura bakmasında suçlu bulunmuş biri için üzülemem gerekirse görevinden de alınır hapis cezası da yer. Eğer böyle olmasını istemiyorsan görevinin ve yetkinin sınırları kadar hareket edersin. Çoğu polis yetkisinin dışında davranıyor cevirmelerde biri gelip yetki sınırlarını hatırlatınca da sinirleniyorlar agrasifleşiyorlar. İşte o biri de böyle yetki sahibi olursa hakkını arar.
Cihan biraz sinirli son olaylardan dolayı yoksa anlatmak istediği başka birşey.

Sh4rk
18-07-2014, 10:02
Etraf fena ozellikle aksam serinliginde ara sokaklarda cevirmeler var goz actirmiyorlar heryerde trafik polisleri

huseyinturk
18-07-2014, 10:03

saçma sapan yerlere çekmiyoruz dostum seninde o kızdıklarından farkın kalmıyor diyoruz.

zekky
18-07-2014, 11:36
Tek çare kaçmak :)

http://i57.tinypic.com/2e4hv5y.jpg

MDeniz
18-07-2014, 11:49
adanada polis yok dedik 356 tl radar cezası yedik :D 96 ile yakalanmışız gavurun makinesine kazık gire de çıkmaya

GokhanE.
18-07-2014, 12:10
Tek çare kaçmak :)

http://i57.tinypic.com/2e4hv5y.jpg

hayret, dur ihtarına uymamaya polisin üzerine kırmak maddesi eklememiş. Tek tutanak, 2 madde, ceza makul :)

buarada 172+127=344 ????? error

Berkan
18-07-2014, 12:52
172+172 yazcaktı yerleri şaşırmıs muhtemelen polis

buarada iyi yırtıyosunuz ayarsız bir polise denk gelirsiniz cıkar arkanızdan sıkar ah vah olur sonra

zOnstyLe
18-07-2014, 13:13
Kaçan arabaya arkadan sıkma izinleri var biliyorsunuz demi ?

SbrKync
18-07-2014, 13:17
Adamlar kendileri sisler açık geziyorlar onu ne yapıcaz.

https://scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/10352189_884185678262647_2075063270784883428_n.jpg

huseyinturk
18-07-2014, 13:18
Kaçan arabaya arkadan sıkma izinleri var biliyorsunuz demi ?

yok artık daha neler diyecemde cam filmine vs eroyin muamelesi yapan sistem çevirmede durmayanı assa yeridir

Berkan
18-07-2014, 13:23
yok artık daha neler diyecemde cam filmine vs eroyin muamelesi yapan sistem çevirmede durmayanı assa yeridir

nası yok artık sen inmisin cinmisin hırsızmısın hırlımısın araba calıntımı sen kaçakmısın ehliyetinmi yok, müneccimmi adam bilsin.

zOnstyLe
18-07-2014, 13:24

Yaşanmış şeyler var kardesim :)

huseyinturk
18-07-2014, 13:26
nası yok artık sen inmisin cinmisin hırsızmısın hırlımısın araba calıntımı sen kaçakmısın ehliyetinmi yok, müneccimmi adam bilsin.

ine cine hırlıy hırsıza taş atana bilmem ne yapana sıkamıyorlar ya ondan enteresan geldi.

ErkanCanS
18-07-2014, 14:03

Ağır ceza hakimine bize yaptığı muameleyi sergilediyse , bu olaylar memur abimiz için daha başlangıc.

YasinTEMUR
18-07-2014, 14:06
Sonuçlar gerçekten hiç iyi değil bu genelge yüzünden şehir dışına çıkamaz oldum bi yere giderken tedirgin oluyorum giderim biri çevirir olmadık bişi yüzünden bağlar sonra uğraş dur diye aracımda egzoz yok ama dv nin sesi bile bağlamaları için yeterli olur sanırım

ahmet_xy
18-07-2014, 14:06
aramızda yaşı genç ve henüz üniversite sınavına girmemiş olan arkadaşlar; modifiyeyi seviyorsanız ve ceza yememek istiyorsanız, çözüm şu: hukuk okuyun. savcı veya hakim olun. bütün polisler karşınızda mum gibi durur. hepsinin amiri olursunuz. :D

zekky
18-07-2014, 14:13
Daha önce arkamdanda sıktılarda jandarma yayla yolunda havaya ateş acıp durdurdu alkolluydum araba standart bi civic'ti.
S2000de arkamdan sıkacagını sanmıyorum, ne icin kactıgımı zaten biliyorlar.

huseyinturk
18-07-2014, 14:18
Avukatın biri çıksa ben moifiye avukatıyım, yazılan saçma cezaların iptali davalarına bakıyorum dese köşe olur yemin ederim. Boşanma vukatı veraset avukatı var katilin bile avukatı var modifiye avukatı neden yok

ErkanCanS
18-07-2014, 14:57
aramızda yaşı genç ve henüz üniversite sınavına girmemiş olan arkadaşlar; modifiyeyi seviyorsanız ve ceza yememek istiyorsanız, çözüm şu: hukuk okuyun. savcı veya hakim olun. bütün polisler karşınızda mum gibi durur. hepsinin amiri olursunuz. :D

Üniversite okurken herhangi bi Akp ilçe teşkilatında bulunma zorunluluğuda var bunu unutmayalım :)

blow07
18-07-2014, 15:54
Üniversite okurken herhangi bi Akp ilçe teşkilatında bulunma zorunluluğuda var bunu unutmayalım :)

Nasıl ? Anlamadım ?

bayramoglu
18-07-2014, 21:22
yarım saat önce yaşadığım olay şehrin en işlek yerinde 2 tane beyaz şahin sürekli kavşak etrafında yanlıyor, kontrolsüzler gören kaçmasa çarpacak. teyzenin birinin de polisi arayıp "modifiyeci serseriler trafiği birbirine kattı siz nerdesiniz yattığınız yerden mi para kazanıyorsunuz !" diye bağırmasıydı...

Sh4rk
18-07-2014, 21:37
Goz actirmiyorlar sokak aralari cok fena arabalarin altina egilmis bakiyorlar

MK8800
18-07-2014, 21:56
yarım saat önce yaşadığım olay şehrin en işlek yerinde 2 tane beyaz şahin sürekli kavşak etrafında yanlıyor, kontrolsüzler gören kaçmasa çarpacak. teyzenin birinin de polisi arayıp "modifiyeci serseriler trafiği birbirine kattı siz nerdesiniz yattığınız yerden mi para kazanıyorsunuz !" diye bağırmasıydı...

polise öyle bagirarak hitap eden teyze sanirim milletvekili :D

bayramoglu
18-07-2014, 22:02
polise öyle bagirarak hitap eden teyze sanirim milletvekili :D

yok ya bildiğin sebze torbaları bi elinde cüzdanı diğer elinde iftar sonrası alışveriş keyfi yapan teyze :D keyfini kaçırdılar kadının :D

SmT
18-07-2014, 22:13

Ya sabır :) Sanki adamı çok tanıyor ediyorda görevini kötüye kullandı diye yorum yapabiliyor..Ya sabır...

Her dönemeçte kendisini Harun sanan Şahinler,Bmw'ler..Her tünelde,düzlükte çata pata ortalığı inleten Honda'lar..Arabayı asfalta yapıştırıp bir tümsekten geçmek için yarım saat oyalananlar.Farlarıyla karşısındakini kör edenleri de atlamıyorum..Modifiye anlayışımız bu..
İstisnalar kaideyi bozmuyor malesef..

sagi
18-07-2014, 23:09

o neden zorunluluk ?

ufuksaracci
18-07-2014, 23:13
o neden zorunluluk ?

İkinci üniversitemi okuyorum hiç öyle bir zorunluluk içerisinde bulunmadım. Kimse de öyle bir zorunluluğa sokamaz!

MTZ
19-07-2014, 00:01
Bugün toplam 5 ten fazla uygulama gördüm. Bu gidişle Techturkeyi Türkiye Domates Yetiştiricileri Platformu fln yapar bahçe işlerine sararız

Y.Emre
19-07-2014, 00:33

Sırf bu yüzden okul bitince hukuk için kasıp gitmeyi düşünüyor/istiyorum zaten :D Yada hukukçu birini bulmalı :D

Sh4rk
19-07-2014, 00:36
http://hizliresim.com/vYg61r
Hayirdir bu aralar heryerde denetleme var
Polis : siradan ya olagan bir durum yok diktiler buraya bu saatte
Haydii kolay gelsin dedim :D

mirafiori
19-07-2014, 01:36
Ben samara projemden vazgeçtim böyle tedirgin olmaktansa, klasik yada retroya döncem gırtlak orjinal çiçek gibi gezerim artık, Anadol, 124,131 tstop, serçe, vosvos... :)

PoWDeR!
19-07-2014, 02:57
dün saat 12 civarı gültepeden arkadaşımı aldım dolaşıyorduk öyle.
etilerden ilerliyorduk ki bi baktım memur abiler yolu kapatmış :) hemen sağdan kaçtım,
belki bir çoğunuz bilir etiler balkon diye bir yer var. çektim aracı oraya 2 saate yakın durdum baktım gitmiyo abiler :) böyle olmayacak aşağıdan gidelim dedim. aşağısı daha beter :)
balmumcudan kaçayım dedim abiler sağ olsun iyi ki tepe lambalarını yakıyor :) virajı dönmeden lambalarını gördüm baktım park yeri var. aracı park ettim atladım taksiye eve öyle geldim :)
aracı baglatmaktan iyidir :)

ErkanCanS
19-07-2014, 03:31
İkinci üniversitemi okuyorum hiç öyle bir zorunluluk içerisinde bulunmadım. Kimse de öyle bir zorunluluğa sokamaz!

o neden zorunluluk ?

Nasıl ? Anlamadım ?

hakimlik-savcılık sınavlarında 10 kere 20 kere yazılı sınavı geçip hatta derece yapıp mülakatta elenenler var.Şu anki durumda cemaatçileri engellemek ve tasfiye etmek adına kendi adamlarını koyacakları aşikar.Aynı durumu diğer devlet memurluklarında da kpss yi kaldırarak yapma gibi planları var.

pasha34
19-07-2014, 03:44
Aracımda cam filmi yoki egzosum da ses hic yok.. tavanım kaplama ruhsata da cift renk işli..
ses tesisatına bıdı bıdı ediyorlar arkadaki subwooferı soktum kullanmayacağım bir süre...
oz ultral. siyah jantlarım var.. dışarı da tasmıyorlar.. benzin kapağında 17 18 19 inch jantlar gozukuyor burdan bana ceza cakarlar mı ? .. araba da coil var biraz basık duruyor dip degil onu da kaldırabildiğim kadar kaldırırım da .. cidden merak ediyorum simdi bu janttan ya da bagırmayan egzostdan ucları krom diye cevrilirsem ceza yiyecek miyiz ?

ayrıca iki tane de gösterge var (egt ve wideband) bunlardan dolayı ceza yiyen oldu mu hic ?

TolgaEsentepe
19-07-2014, 04:10
hakimlik-savcılık sınavlarında 10 kere 20 kere yazılı sınavı geçip hatta derece yapıp mülakatta elenenler var.Şu anki durumda cemaatçileri engellemek ve tasfiye etmek adına kendi adamlarını koyacakları aşikar.Aynı durumu diğer devlet memurluklarında da kpss yi kaldırarak yapma gibi planları var.

bunun neresi zorunluluk ? direk çıkar olayı bu dediğin

MCN21
19-07-2014, 07:48
bunun neresi zorunluluk ? direk çıkar olayı bu dediğin

Adamın demek istediği biryerlere gelmek istiyorsan , sesini duyurabilmek istiyorsan sevsende sevmsende o yollardan geçiceksin

huseyinturk
19-07-2014, 08:16
Aracımda cam filmi yoki egzosum da ses hic yok.. tavanım kaplama ruhsata da cift renk işli..
ses tesisatına bıdı bıdı ediyorlar arkadaki subwooferı soktum kullanmayacağım bir süre...
oz ultral. siyah jantlarım var.. dışarı da tasmıyorlar.. benzin kapağında 17 18 19 inch jantlar gozukuyor burdan bana ceza cakarlar mı ? .. araba da coil var biraz basık duruyor dip degil onu da kaldırabildiğim kadar kaldırırım da .. cidden merak ediyorum simdi bu janttan ya da bagırmayan egzostdan ucları krom diye cevrilirsem ceza yiyecek miyiz ?

ayrıca iki tane de gösterge var (egt ve wideband) bunlardan dolayı ceza yiyen oldu mu hic ?

Abi bazen öyle bir oluyor ki yaz günü zincir yok diye önümüzdeki araca ceza yazdı polis, bizim bagajda vardı bu sefer takoz varmı diye sordu o da vardı bıraktı. Yani bzen yazası varsa kaşının üstünde gözün var diyor yine geçiriyor

huseyinturk
19-07-2014, 08:31
Gültepe minübüsleri bas konuş ağı kurmuşlar çevirme olunca bildiriyorlar birbirlerine, anlık olarak yeni güzergah belirleniyor sonra :) Bizde mi alsak koysak arabalara forum olarak aylığı 20 30 liraya gelir kafamız rahat olur :D

TayfunS
19-07-2014, 08:59
Arabayla trakyaya gitme durumum var agustosta, on camlar film arkalar fabrika cikis karartma. Ondeki filmleri sokturup oyle gidicem sanirim . Gelince yine yaptırım. Yazılanlar onu gosteriyo

uerbas
19-07-2014, 09:06
bi çözüm yolu bulunmalı ruhsata yasal yollardan işletilerek hareket edilmeli yada modifiyeli diye ekstra bi vergi çıkarılmalı, sanırım bu söylediklerime razı kalmamız için yapılıyor bu baskı :)

19 jant aldım takıp basıcam sırf şu durumlardan dolayı bişi yapamıyorum ama sonunda dayanamıycam heralde :D

ahmet_xy
19-07-2014, 09:43
az önce beş dakika arayla yolda iki farklı trafik polisi aracı gördüm. ikisinin de camı kapkara cam filmiyle kaplanmıştı. e sormazlar mı insana "bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?"

forumdaki memur arkadaşlar cevap verirse memnun olurum. önce siz bi iyi örnek olun halka değil mi?

kendi yutar salkımı, ele verir talkını...

huseyinturk
19-07-2014, 09:47
bunları men etsinler trafikten ben kendimi feda ederim benide etsinler. Vidyoya bak altındaki yorumlara bak.. Bu kadar cahil istese kalamaz insan..
vidyoda küfür vs var orda burda açıp izlemeyn

gezinti :D yeni - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=7P22L4Yg1FQ)

Setre
19-07-2014, 20:26
Merhaba arkadaşlar,
Bugün yapmış olduğumuz tolantıda konuşalanları, alınan kararları, firmaların yapması gerekenleri ve bizlerin yapmaları gerekenleri kısaca özetlemeye çalışacağım. Kısaca özetlemek gerekirse modifiye’yi yasallaştırmak imkansız değil ancak biraz uğraş gerektiricek bir durum ancak bugün ki toplantıda gördümki bu uğraşı vermeye hazır bir çok abimiz ve arkadaşımız var.

Toplantıda genel olarak, modifiye’nin kapsamının ne olduğu, diğer teknik değişikliklerden farklılıkları, neler ve nerelerde yapıldığı kimlerin nasıl yaptığı gibi konular konuşuldu ve tartışıldı. Başlıca nasıl çözeceğimiz konusu üzerinde özellikle duruldu.

Türkiye’de şu anda özellikle bu parçalar ile ilgili açık bugüne kadar bunu satan ve üreten firmaların özellikle devletin gözünde dernekleşmemesi olduğunun altı çizildi.

Tabiki sadece sorumlu firmalar değil bizleriz. Modifiye yapan kullanıcılar olarak hepinizin bildiği üzere itibarımız çok düşük. İnsanların gözünde sadece yarış yapan, ses çıkartan çevreye zarar veren tipler olarak gözükmekteyiz.

Bugün özellikle toplantıya katılan @TeamArt MotorSporları'na çok teşekkür ediyorum beni kırmadılar ve hemen geldiler. Dernek kurulması ile ilgili çalışmayı onların öncülüğünde yürüteceğiz modifiye piyasası için. Şimdiden bir çok destek almaya başladık bile.

Ancak bu süre zarfında onların dışında bizlere de çok önemli bir görev düşmekte.

Üzerimizdeki bu kötü algıyı en kısa sürede silmemiz lazım arkadaşlar. Abuk subuk gazlamalardan, trafiği tehlikeye atan hareketlerden bir an önce vazgeçmemiz gerekmekte. Biz ne kadar sakin durur edebimizle arabamızı kullanırsak Türkiye’de modifiyenin yasallaşması hızlanacaktır.
Slogan çok basit arkadaşlar, kendimize bunu uygun gördük ;

“Yolda Centilme, Pistte Sportmen “

Bundan yola çıkar isek, tahminimce çok kısa bir sürede önemli adımlar atılacak ve bu kanayan yaraya merhem olacaktır.

Öncelikle basit olarak yapılacak adımları ve önerileri şu şekilde açıklayabilirim ;
1. Modifiye kullananlar dernek kursun
2. Modifiye yapan firmalar dernek kursun
3. Modifiye garantili olmalı
4. Modifiye yapanlar onay alsın
5. Halk ikna edilmeli
6. Tadilatçılar, lastikçiler tamamı bu girişime ve dernek olayına katılmalıdır.

Buradan şunu’da duyurayım, 16 Ağustos’ta 2. Bir toplantı daha düzenleyeceğiz. Süre uzun olduğundan mümkünse bütün firmalar da kendini bu tarihe göre ayarlasın. Bu toplantıdan sonra çok ciddi adımlar atılacak ve bu şekilde özellikle “DERNEK” kurulması için firmalar bir araya gelicek. Dernek geldikten sonra BAKANLIK onayı ile bu işi halledeceğiz inşallah.
Bu şekilde bilgilendirmeye devam edeceğim gün geçtikçe

Bugün ki desteklerinden ve bizi bir araya getirdiğinden dolayı özelikle Alpay Lökbey’e çok teşekkür ediyorum. Bugün bizi yanlız bırakmayan bütün abilerimize gerçekten gönülden teşekkür ederim. Umarım herşey istediğimiz gibi olacaktır.

ersandeniz
19-07-2014, 20:33
çabalarınızdan dolayı tebrik ederim özellikle
Üzerimizdeki bu kötü algıyı en kısa sürede silmemiz lazım arkadaşlar. Abuk subuk gazlamalardan, trafiği tehlikeye atan hareketlerden bir an önce vazgeçmemiz gerekmekte. Biz ne kadar sakin durur edebimizle arabamızı kullanırsak Türkiye’de modifiyenin yasallaşması hızlanacaktır.

kısmına katılıyorum

pasha34
19-07-2014, 20:46
allah razı olsun elleriniz dert görmesin... cok sevindirici bu yazdıklarınız.

alperkirman
19-07-2014, 21:15
üstad sıfırdan konu açsaydın keşke böylece herkez görür ;)

sagi
20-07-2014, 00:56
http://i58.tinypic.com/24brt6r.jpg
İstanbul Ümraniye buyakada #ModifiyeSuçOlmamalı adlı buluşma

face'te gördüm ama ?

AEAlmas
20-07-2014, 01:03
Merhaba arkadaşlar,
Bugün yapmış olduğumuz tolantıda konuşalanları, alınan kararları, firmaların yapması gerekenleri ve bizlerin yapmaları gerekenleri kısaca özetlemeye çalışacağım. Kısaca özetlemek gerekirse modifiye’yi yasallaştırmak imkansız değil ancak biraz uğraş gerektiricek bir durum ancak bugün ki toplantıda gördümki bu uğraşı vermeye hazır bir çok abimiz ve arkadaşımız var.

Toplantıda genel olarak, modifiye’nin kapsamının ne olduğu, diğer teknik değişikliklerden farklılıkları, neler ve nerelerde yapıldığı kimlerin nasıl yaptığı gibi konular konuşuldu ve tartışıldı. Başlıca nasıl çözeceğimiz konusu üzerinde özellikle duruldu.

Türkiye’de şu anda özellikle bu parçalar ile ilgili açık bugüne kadar bunu satan ve üreten firmaların özellikle devletin gözünde dernekleşmemesi olduğunun altı çizildi.

Tabiki sadece sorumlu firmalar değil bizleriz. Modifiye yapan kullanıcılar olarak hepinizin bildiği üzere itibarımız çok düşük. İnsanların gözünde sadece yarış yapan, ses çıkartan çevreye zarar veren tipler olarak gözükmekteyiz.

Bugün özellikle toplantıya katılan @TeamArt MotorSporları'na çok teşekkür ediyorum beni kırmadılar ve hemen geldiler. Dernek kurulması ile ilgili çalışmayı onların öncülüğünde yürüteceğiz modifiye piyasası için. Şimdiden bir çok destek almaya başladık bile.

Ancak bu süre zarfında onların dışında bizlere de çok önemli bir görev düşmekte.

Bundan yola çıkar isek, tahminimce çok kısa bir sürede önemli adımlar atılacak ve bu kanayan yaraya merhem olacaktır.

Öncelikle basit olarak yapılacak adımları ve önerileri şu şekilde açıklayabilirim ;
1. Modifiye kullananlar dernek kursun
2. Modifiye yapan firmalar dernek kursun
3. Modifiye garantili olmalı
4. Modifiye yapanlar onay alsın
5. Halk ikna edilmeli
6. Tadilatçılar, lastikçiler tamamı bu girişime ve dernek olayına katılmalıdır.

Buradan şunu’da duyurayım, 16 Ağustos’ta 2. Bir toplantı daha düzenleyeceğiz. Süre uzun olduğundan mümkünse bütün firmalar da kendini bu tarihe göre ayarlasın. Bu toplantıdan sonra çok ciddi adımlar atılacak ve bu şekilde özellikle “DERNEK” kurulması için firmalar bir araya gelicek. Dernek geldikten sonra BAKANLIK onayı ile bu işi halledeceğiz inşallah.
Bu şekilde bilgilendirmeye devam edeceğim gün geçtikçe

Bugün ki desteklerinden ve bizi bir araya getirdiğinden dolayı özelikle Alpay Lökbey’e çok teşekkür ediyorum. Bugün bizi yanlız bırakmayan bütün abilerimize gerçekten gönülden teşekkür ederim. Umarım herşey istediğimiz gibi olacaktır.

Peki nasil yol izlenecek dernek konusunda Antalya da ben ugrasirim

STP
20-07-2014, 01:35
TeamArti cagirmayi iyi akil etmissin kardesim sektorde hatri sayilir ve oncu firma nede olsa. Oktay elinden geleni yapar bu konuda

Arenimo
20-07-2014, 05:17
Arkadaslar cuma gecesi basima gelen bir olayi anlatmak istiyorum ,
Aksam saat 23:30 gibi kiz arkadasimla Tarabya big chefs den cikip sariyer istikametine girdik once arkamda bi seat vardi yavas yavas gidiyorum ama adam tamponumda kameralar hazir bekliyor bir sure sonra 1 doblo ve 2 sahin daha katildi herkeste yaylar kesik eksozlar vs gormeniz lazim beni sikistiriyolar haliyle yanimda kiz arkadasim gerilmeye basladi serefsizin evladi el freni cekip doblo ustume yatirdi frene dip basmasam cakiyodu soldan gidicegim yere varamadan donulmiycek bi yerden U cekip zor kurtuldum yani cikarip ates etmemek elden bile degil bunlara neyse dondum 1 sahin de ilerde petrol ofisi sanirim ordan baglandi isiklarda yan yana geldik benimle kalkmaya calisiyo hic orali bile olmadim uzun cabalardan sonra bakti hareket yok devam etti ,
Simdi arkadaslar kusura bakmayin ama boyle modifiye acilimina sokiyim yollarda neler var herkez burdaki cogunluk kadar bilinclu veya saygili degil imza konusunada yazmistim imzalayip destek vermiycem boyle apacilerin onunu acmiycam diye sahile indginiz zaman yenikoyden sonra biseyler oluyo arkadas yani yenikoy asigi biriyim cok sevdgim yenikoylu arkadaslarimda var ama yenikoyun ordan sariyere kadar amansiz bi apaci dalgasi var

ilker_yusuf
20-07-2014, 11:43
Arkadaslar cuma gecesi basima gelen bir olayi anlatmak istiyorum ,
Aksam saat 23:30 gibi kiz arkadasimla Tarabya big chefs den cikip sariyer istikametine girdik once arkamda bi seat vardi yavas yavas gidiyorum ama adam tamponumda kameralar hazir bekliyor bir sure sonra 1 doblo ve 2 sahin daha katildi herkeste yaylar kesik eksozlar vs gormeniz lazim beni sikistiriyolar haliyle yanimda kiz arkadasim gerilmeye basladi serefsizin evladi el freni cekip doblo ustume yatirdi frene dip basmasam cakiyodu soldan gidicegim yere varamadan donulmiycek bi yerden U cekip zor kurtuldum yani cikarip ates etmemek elden bile degil bunlara neyse dondum 1 sahin de ilerde petrol ofisi sanirim ordan baglandi isiklarda yan yana geldik benimle kalkmaya calisiyo hic orali bile olmadim uzun cabalardan sonra bakti hareket yok devam etti ,
Simdi arkadaslar kusura bakmayin ama boyle modifiye acilimina sokiyim yollarda neler var herkez burdaki cogunluk kadar bilinclu veya saygili degil imza konusunada yazmistim imzalayip destek vermiycem boyle apacilerin onunu acmiycam diye sahile indginiz zaman yenikoyden sonra biseyler oluyo arkadas yani yenikoy asigi biriyim cok sevdgim yenikoylu arkadaslarimda var ama yenikoyun ordan sariyere kadar amansiz bi apaci dalgasi var

Kesinlike katılıyorum. Cuma akşamı o trafiğe girmek zorunda kaldım. Eşimi Arnavutköyden almak için. Beşiktaş'ttan arnavutköye kadar kafayı yemek üzereydim... Müzik tesisatını açmış bam güm gezenler dur kalk trafikte egzozunu bağırtanlar... Daha da zorunlu bir şey olmazsa haftasonu inmem o tarafa

Anu
21-07-2014, 00:42
Konu açıldığından beri yazmayım yazmayım diyorum ama Allah ın belası ş.sizler bu saatte binlerce insanın uyuduğu caddede gazlıyorlar. Bunlar trafikten gidecekse eğer en ufak vidasına kadar arabayı orjinale çevirip binerim. Gazladıkları yer Batıkent Başkent Bulvarı, Atlantis e doğru olan yol. Buradan birileri yapıyorsa veya tanıdıklarınız varsa uyarın, özellikle 2-3 araba bunu yapıyor Eg kasa Civic (Si yada Vtec swap, sanki vtec kick duyuyor gibiyim basarken :)), 206 büyük ihtimal gti, diğeri de Corsa Gsi. Bildiğimiz apaçiler bunlardan sessiz ve egzozlu arabalardan fazla rahatsız olmam aksine hoşuma gider, ama bunlar kafamın içinde yankılanıyor. Her gece her gece kimse zıplayarak uyanmak zorunda değil, bebeği olan var yaşlısı var. Bir de sanki marifet gibi yavaşlarken ani gaz vererek egzoz patırdatma efekti veriyorlar. Atlantis in önüne gelince de muhakak yapılan kesici şovu unutmamak gerek. Ulan anlamıyorum şu kafa yapısını, ortalığı velveleye vermekten ne zevk alınıyor bu saatte tek başına? Bana mantıklı gelen şey zeka geriliği ya da inşaatlarda geçen çocukluğun dışa yansıması.

ef186
21-07-2014, 01:03
az önce beş dakika arayla yolda iki farklı trafik polisi aracı gördüm. ikisinin de camı kapkara cam filmiyle kaplanmıştı. e sormazlar mı insana "bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?"

forumdaki memur arkadaşlar cevap verirse memnun olurum. önce siz bi iyi örnek olun halka değil mi?

kendi yutar salkımı, ele verir talkını...

Doğuda da Cobra, Shortland, kameralı Shortland, Dragon panzer gibi vasıtalar kullanmakta polis . Sapla saman karıştı iyice ...
Aranızda modifiyeli otomobil kullanırken kafasına mermi isabet etme ihtimali oranıyla polisi de karıştırır oldunuz .
Arkadaşlar Modifiye hepimizin tutkusu ama suyunu çıkarmayınız rica ediyorum mantıklı konuşalım .

'' Modifiye suç değil yaşam tarzı '' diyerek kendinizi aşalamayın . Modifiye otomobil tutkusudur yaşam tarzı değildir . Yaşamınızı eşnizi ananızı babanızı modifiyeye göremi yaşıyorsunuz ? Saçmalamayınız rica ediyorum aklıselim insanlar olun bir furyanın peşinde daha sonra ulan ne malmışız diyip güleceğiniz hamlelerde bulunmayın .

ef186
21-07-2014, 01:09
Kesinlike katılıyorum. Cuma akşamı o trafiğe girmek zorunda kaldım. Eşimi Arnavutköyden almak için. Beşiktaş'ttan arnavutköye kadar kafayı yemek üzereydim... Müzik tesisatını açmış bam güm gezenler dur kalk trafikte egzozunu bağırtanlar... Daha da zorunlu bir şey olmazsa haftasonu inmem o tarafa

Bugün caddede başıma gelenle hemen hemen aynı durum . Trafikte ışıklarda bir araba 5 maho camlar açık bass tiz ama müzik yok kollar dışarda hanım döndü dediki sen bunlara organizasyonlar yapıp piste çıkartıyorsun Bunlar başka bunlar değil diye açıklayana kadar eve gittik .

Arkadaşlar başkasının huzuruna saygısı olmayan adamın yaptığı arabanın bijonunu ....

Bilmem anlatabildimmi.
Biz bu ülkede o modifiye diye yırtınan aslında durumdan habersiz genç kardeşlerimizin hayatı kadar bu işle uğraştık uğraşmayada devam ediyoruz.
Ben size söleyeyim yol doğru yol değil önce bu içerdeki it kopuk temizlenmeli sonra ne diyorsanız varım .

elpadre
21-07-2014, 01:16
imod diye bır dernek kuruldu zaten modıfıye severlerın dernegı :)

Redfish16V
21-07-2014, 01:24
Konu açıldığından beri yazmayım yazmayım diyorum ama Allah ın belası ş.sizler bu saatte binlerce insanın uyuduğu caddede gazlıyorlar. Bunlar trafikten gidecekse eğer en ufak vidasına kadar arabayı orjinale çevirip binerim. Gazladıkları yer Batıkent Başkent Bulvarı, Atlantis e doğru olan yol. Buradan birileri yapıyorsa veya tanıdıklarınız varsa uyarın, özellikle 2-3 araba bunu yapıyor Eg kasa Civic (Si yada Vtec swap, sanki vtec kick duyuyor gibiyim basarken :)), 206 büyük ihtimal gti, diğeri de Corsa Gsi. Bildiğimiz apaçiler bunlardan sessiz ve egzozlu arabalardan fazla rahatsız olmam aksine hoşuma gider, ama bunlar kafamın içinde yankılanıyor. Her gece her gece kimse zıplayarak uyanmak zorunda değil, bebeği olan var yaşlısı var. Bir de sanki marifet gibi yavaşlarken ani gaz vererek egzoz patırdatma efekti veriyorlar. Atlantis in önüne gelince de muhakak yapılan kesici şovu unutmamak gerek. Ulan anlamıyorum şu kafa yapısını, ortalığı velveleye vermekten ne zevk alınıyor bu saatte tek başına? Bana mantıklı gelen şey zeka geriliği ya da inşaatlarda geçen çocukluğun dışa yansıması.
O kısımları tamda ben yazacaktım ki araçların plakasını bilsem açıkca yazardım burda :)Atlantis köprü altı bir zamanlar bende bi hevesle gaza basıyordum ki şimdi çok saçma geliyor :) Ve çok değil bundan 1 hafta önce sırf orda kesiciye kalıcam diye çocuğa çarpan oldu..

ef186
21-07-2014, 01:35
Ben size sölyiim temizlik iyidir akıllı adam temizlenene kadar sabreder it kopuk bizi kötü gösteren kim varsa bırakın eksilsin sonrasında efendice devam ;)

pasha34
21-07-2014, 02:16
Ben size sölyiim temizlik iyidir akıllı adam temizlenene kadar sabreder it kopuk bizi kötü gösteren kim varsa bırakın eksilsin sonrasında efendice devam ;)

Ya abicim temizlik tabi ki de iyidir burda hem fikiriz de... bu temizlik bitince ne olacak ?

bu olayların yasal zemine vs oturtulması lazım.. aslında yurtdısındaki gibi ruhsatlarımıza işleni hale geldiğinde vs... bu apacilikler de kendini bilmez salak sacma modifye yaptıgını sananlarda her halukarda yine temizlenecek.. eğer bu iş ruhsata işlenme vs tarzı boyutlara gelirse ve bunları işletmeyene vs gercekten daha da ağır yaptırımlar uygulanırsa ben acıkcası bunların kendiliğinden temizleneceğini dusunuyorum... yeminlen milletin gözünde o hıyarlarla aynı kefeye koyulmayı içime sindiremem ben.. ancak bir çok kişi boyle dusunuyor..
:(

CasabLanca
21-07-2014, 02:21
batıkentte gazlayanları bulmak isteyen meydan karşısındaki cepe bakabilir geceleri
bol miktarda dediğin gibi corsa gsi, 206 gti bulunabilir

ef186
21-07-2014, 02:29
Ya abicim temizlik tabi ki de iyidir burda hem fikiriz de... bu temizlik bitince ne olacak ?

bu olayların yasal zemine vs oturtulması lazım.. aslında yurtdısındaki gibi ruhsatlarımıza işleni hale geldiğinde vs... bu apacilikler de kendini bilmez salak sacma modifye yaptıgını sananlarda her halukarda yine temizlenecek.. eğer bu iş ruhsata işlenme vs tarzı boyutlara gelirse ve bunları işletmeyene vs gercekten daha da ağır yaptırımlar uygulanırsa ben acıkcası bunların kendiliğinden temizleneceğini dusunuyorum... yeminlen milletin gözünde o hıyarlarla aynı kefeye koyulmayı içime sindiremem ben.. ancak bir çok kişi boyle dusunuyor..
:(

Zaaten mevzu burda koptu . Önüne gelen modifiye diye bi haltlar yedi ama kafasına göre hoop tüm camia kirlendi ....

İzleyiciyim sanmayın haftaya ulusal haberlerde bununla alakalı neler olacak görün bu işler nedir ne değildir biliyoruz ama üzgünüm yarış otomobilleri bile katalizörle yarışırken düz boru ile sokakta dolaşılamaz . Aslında biliyormusunuz bu konuda durum nedir polis her sene bu şekilde bi süre sıkar herkezi sonra biter ama şimdi ne oldu herkezde bi ayaklanma duygusu ok iyi hoş herkez özgür ama yarını görmiyoruz uyandırıyım şimdiden ....
Kanunlaşırsa usa yada avrupadaki kurallar bile bizde olsa sokakta modifiye diye gezen otomobillerin alayı ya kanuna göre imha yada trafikten men .
Son susturucun Tüv onaylı işlettin diyelim ses seviyesi normal egzostan 1 çık mübalasız 1 çıt fazla katalizatörü sökemezsin üzerinde olacak diğer ara susturucular vs..vs... doğan şahin parasına susturucu alıcak havasıyla yapılan olay bence sonun başlangıcı.inşallah iyi olur bilen okuya araştıran biri olarak bu işte de 10 yıllık tecrübem ile konuşucağım haftaya bolca ... Modifikasyon ne için yapılır ? iyileştirmek için . sokaklara bakın caddeye inin iyileşiyormuyuz bence hayır aksine kötüleşiyoruz kirlendik ...

ef186
21-07-2014, 02:36
ha bu arada desibel sınırı , kirlilik sınırı konuşuluyor ya şimdi eğer bu konuşmalardan dolayı egm tutup cihzlandırırsa ki zor değil bütçe mevcut sonuç acı ötesi olacaktır ...
o ses sınırı altında kalan modifiyeli otomobil olamaz ;)

pasha34
21-07-2014, 02:45
ha bu arada desibel sınırı , kirlilik sınırı konuşuluyor ya şimdi eğer bu konuşmalardan dolayı egm tutup cihzlandırırsa ki zor değil bütçe mevcut sonuç acı ötesi olacaktır ...
o ses sınırı altında kalan modifiyeli otomobil olamaz ;)

abi doğru diyorsun keske olsa... inan ortalıkta sessiz performans tipi egzostlar da var gece gece noluyor ulan diye fırlamaktan iyidir. ya o sekilde olur ya da olmaz ben razıyım acıkcası ...

hatırladıgım kadarıyla ülkeye giren aracların maks db sınırları vardı bir yerlerde paylasılmıstı bu... düz boru degil ama adam gibi markalı sistemlerin yol versionları yine de bu sınırlar altında kalıyordu.. yanlışım varsa düzelt lütfen..

kendi adıma sunu diyebilirim arabamdan egzost sesi cıkmıyor gayet sessizim ama eminim cevirseler sıkıntı yaratacaklar .. resonated i bırak ec approved resonated diye gecen modelini kullanıyorum... dediğin gibi olsa da keske kuralına uygun yapsak...

Evrenoz
21-07-2014, 07:54
Evim Bostancı'da, minibüs yolu üzerinde..
Cumartesi akşamı çok değil sadece 2 saat buyrun çay kahve içelim. Bu ülkenin hayvanının dernekle, mernekle bitmeyeceğini; milletin ve polislerin modifiyeye her zaman neden karşı olduğunu ve bundan sonra da olacağını görürsünüz..

SSagnak
21-07-2014, 09:28
dün akşam incirlide mekanda oturup arkadaşımla 2 sohbet edemedim s2000 yanlar köşede corvette yanlar onları gören gaza gelen dönmeye kalkan şahinci kardeşim çevreyi birbirine katar sonra vay efendim polisler bize takık aklı başında giden kimse yok herkes gazla çalışıyor mübarek makas atmam 2 şerit değiştirince hemen dallamanın biri gelir işaret yapıyor yürüyelim mi diye hayırdır arkadaşım ne bu özgüven nereye yürüyosun

SSagnak
21-07-2014, 09:30
değerli abilerimizin de dediği gibi herkes toplanmalı iyi kötü it kopuk piyasa bi temizlenmeli sonra parası olan adam yada bu işi canı gönülden sevdalı adam yapmalı araba sevdası+modifiye aşktır apaçilik değildir

echoess34
21-07-2014, 10:20
duranı bipsinler :)

Setre
21-07-2014, 10:20
Peki nasil yol izlenecek dernek konusunda Antalya da ben ugrasirim

Merhaba,

16 ağustos'ta ki ikinci toplantımızda derneğin nasıl kurulacağı ne yapılacağı hakkında daha detaylı bir toplantı yapacağız. Buraya katılım bekliyoruz bu sebepten

ÇALIŞKAN
21-07-2014, 10:23
https://www.facebook.com/photo.php?v=784619731582124&set=vb.262988537078582&type=2&theater

süper ya dalga geçmişler polis'le

GokhanE.
21-07-2014, 10:27
Pistgünleri organizasyonuna katılan tofaş oldu mu hiç? Biraz medyaya yansıyınca pist yok denecek çünkü, önceden sorim ben :)

Aranel Ciryatan
21-07-2014, 11:19
Evim Bostancı'da, minibüs yolu üzerinde..
Cumartesi akşamı çok değil sadece 2 saat buyrun çay kahve içelim. Bu ülkenin hayvanının dernekle, mernekle bitmeyeceğini; milletin ve polislerin modifiyeye her zaman neden karşı olduğunu ve bundan sonra da olacağını görürsünüz..

bende bostancıda bizim dürüm'ün oradayım. bu madonun orada maltepe tarafına dönüş yapıldı yeni yol. her gece orayı mutlaka 4-5 araba el freni ile dönüyor. Gecenin 3'ünde lastik sesleri yankılanıyor. Bide oradaki alt geçitten dip gaz egzoz sesi ile geçenler var ki neyse. Paragon'un diğer tarafında olmama rağmen alt geçitteki arabanın sesi geliyor.

Ben sokağımda gece ilerlerken aman bir alarm falan çalmasın diye uğraşıyorum rölantide gidiyorum. Adamlar dip gaz etrafı inletiyor.

Zaten arabam yok bu ara :D temizlensin piyasa :D :hahaha:

Aranel Ciryatan
21-07-2014, 11:24
bu arada ayrıca belirtmek isterim bu İstanbul Park'ın otoparkında fırıl fırıl dönen doğanlar falan video çekip sosyal medyada yayınlıyorlar ve yine isim kirletme durumu devam ediyor. adamlar biz trafikte bişi yapmıyoruz gelip burada stresimizi atıyoruz diyor ama oradaki doğanların 1 tanesinin bile trafikte düz gittiğini sanmıyorum. Kimsenin arabasını ya da maddi durumunu küçümsemek istemem ama benim gidip milyarlar harcayıp onaylı parçaları kullandığım arabam ile sanayi yayları kesilmiş arabaların bir tutulmasını istemiyorum artık.

Önceki arabama aldığım tüm ürünler fabrika ürünleri ve TÜV onaylı ürünler idi ben bu ürünleri kullandığım halde bu tarz insanlar yüzünden korka korka sokaklarda dolanıyordum her an polis çevirecek diye. Bu tarz araçlar piyasadan temizlenmediği sürece maalesef aynı keseye konmaya devam edileceğiz. :(

Mivec_4G63
21-07-2014, 12:20
Işıklarda u dönüşü yaparken el freni çeken apaçiyi anlarım da, haftasonu pikniğe gelip mıcırlı yolda donut yapmak nedir? Sesi geçtim ortalık toz duman umrunda değil. İşte bunlar hep hızlı ve öfkelinin yan etkileri.

MatraX_07
21-07-2014, 12:26
Emniyetten aldığım istihbarat doğrultusunda

-Bayram sonu daha da sıkılaştırıp modifiyeyi bitireceklerini söylediler.Ayrıca Mdfiye ile ilgili yasa çıkacakmış.Görüldüğü yerde bağlanıp,çekilecek;çünkü çok şikayetler geliyor denildi

İnanın işimiz çok zor

yasindemir
21-07-2014, 12:31
Modifiyeyi değilde apaçiyi bitirseler keşke,,,

Diyadin
21-07-2014, 12:31
Tüplü ve 5. vitese atmasına rağmen hala mahalleden uzaklaşamayan iğrenç eksozlular..

Farlarına abuk sabuk folyo çeken merceksiz fara xenon takarak kör edenler..

Yaylarını ısıtan kesen söken alakasız kamber veren tehlikeli lastik ölçüleri ve ofset ile gezenler..

Ses kalitesinden uzak çin malı malzemelerle bam güm gezenler

Bunları durmadan yapan yaptıran bu tarz arabaları alanlar satanlar..

Bağlansın men edilsin.. İnsanları otomobilden soğuttunuz..

altugkocer
24-07-2014, 00:09
Dikmen caddesinde hayvan gibi bi bmw ve lastik sesi geldi (evden duydum). 10 dakika Sonra markete inerken koyu renkli okuz kadar ofsetli jantli e36 sanirim yanlamaya calisirken trafikteki baska arabalara patlamis. Polisler vardi baya kalabalikti. Eger dusundugum gibi yanlamaya ya da sifir cizmeye calisirken olduysa beter olsun. Icimin yaglari eridi.

Polisin modifiyeye karsi olan tavri bu ve bunun gibiler yuzunden maalesef uzun sure boyle kalacak gibi.

ladaman
24-07-2014, 01:16
arkadaşlar bu süreç uzun sürecek gibi .
ama inanıyorum daha iyi olacak sap ile samanı ayıklanmalı biraz daha sabır...

selehattin
24-07-2014, 01:18
garajda yatırırız olur bıter o bize bakar biz ona bakarız

ef186
24-07-2014, 02:30
Tüplü ve 5. vitese atmasına rağmen hala mahalleden uzaklaşamayan iğrenç eksozlular..

Farlarına abuk sabuk folyo çeken merceksiz fara xenon takarak kör edenler..

Yaylarını ısıtan kesen söken alakasız kamber veren tehlikeli lastik ölçüleri ve ofset ile gezenler..

Ses kalitesinden uzak çin malı malzemelerle bam güm gezenler

Bunları durmadan yapan yaptıran bu tarz arabaları alanlar satanlar..

Bağlansın men edilsin.. İnsanları otomobilden soğuttunuz..

Modifiyeyi değilde apaçiyi bitirseler keşke,,,

10.000 kişiysek 750 kişi normal geirisi neyazıkki bu şekilde .

Modifiye suç olarak kalmalı yoksa aklı başında 1 kişi bile otomoblini modifiye etmeyecek sonuç ise şuan kandil gecesi saat 3 de erenköyde elfreni çeken tiplerin çoğalması olacak .
Aklı başında adam şu süreçte sokağa çıkmaz bunlar toparlanır rahatlarız dedim genç kardeşlerim bu gerçeği göremiyor galeyana gelip şuan sokaktaki el freni çeken adamın savunucusu oluyor anlatamadım ona yanarım ...

McKrop
24-07-2014, 03:31
haram yemin ediyorum bize her şey haram. Bu ülke hiç bişeyi hak etmiyor. Teşvik edeninde, beğenip paylaşanında, takdir edeninde.....

Makas Atmayı İyice Abartmak Videosu - Mynet SahneTv (http://www.mynet.com/video/motorluaraclar/makas-atmayi-iyice-abartmak-2029958/)

geçiniz yaa geçiniz.

pasha34
24-07-2014, 04:07
Bunları bir şakşakcılarını begenenlerini de iki döveceksin..

ahmet_xy
24-07-2014, 07:04
sadece doğanı, şahini değil mobilet tarzı motosikletler bile gürül gürül ses çıkarıyor. emniyete desibel ölçer şart.

KMR2-GT
24-07-2014, 08:18
sesi varla yok arası olan dizel arabama yazdılar.gürültülü araç kullamak demiş bide yazdığı yerde 50 yi geçemiyosunki ne gürültüsü.haramm olsun o paralar.kıyamet koparan mobiletleri temizlemiyolar nedense

https://lh6.googleusercontent.com/-e0NOAbAnXgw/U86MnHJ3zTI/AAAAAAAAJQ0/GCOW98MBgug/w413-h551-no/20140722_190804.jpg

ahmet_xy
24-07-2014, 08:45
sesi varla yok arası olan dizel arabama yazdılar.gürültülü araç kullamak demiş bide yazdığı yerde 50 yi geçemiyosunki ne gürültüsü.haramm olsun o paralar.kıyamet koparan mobiletleri temizlemiyolar nedense

https://lh6.googleusercontent.com/-e0NOAbAnXgw/U86MnHJ3zTI/AAAAAAAAJQ0/GCOW98MBgug/w413-h551-no/20140722_190804.jpg

kamer geçmiş olsun. abartı egzoz demiş. egzoz büyük müydü gerçekten?

SekoLive
24-07-2014, 08:47
geçen aventador gördüm öne plakayı eğip yapıstırmıstı aklıma bu konu geldi kesin adamın canını sıkmıstırlarda o plakayı öyle ön tarafa eğip büküp yapstırmıstır dedim sonu 8888 turuncu bi aventadordu :)

KMR2-GT
24-07-2014, 08:48
kamer geçmiş olsun. abartı egzoz demiş. egzoz büyük müydü gerçekten?

yok valla sadece uc var krom ufacık bişi.kesin onu zanneti egzos falan.

burak_2885
24-07-2014, 08:54
haram yemin ediyorum bize her şey haram. Bu ülke hiç bişeyi hak etmiyor. Teşvik edeninde, beğenip paylaşanında, takdir edeninde.....

Makas Atmayı İyice Abartmak Videosu - Mynet SahneTv (http://www.mynet.com/video/motorluaraclar/makas-atmayi-iyice-abartmak-2029958/)

geçiniz yaa geçiniz.

Dün akşam bu haberlere çıktı otoyol eşkiyası diye falan. Cidden düşünüyorum da bu şekilde biri oynarken gelip bana vursa sabredemem ben ya. Kimse sabredemez kavga çıkar kesin. Normal kaza olur eyv ya da ne bileyim git otobanda tek şeritte hız yap boş vakitlerde öyle tatmin et kendini bu nedir arkadaş ya.

Dün yeşilköye gittim ama nasıl gittim resmen E5 te sağ şeritte arkadaşımla muhabbet ede ede 70 falan gidiyorum gelmiş dengesizin teki bana iş koyuyor. Çıkardım elimi siktirgit dercesine salladım :D Onları ayıklamaları lazım işte :confused:

Tahir
25-07-2014, 11:15
Bu da işin başka bir boyutu...

http://i61.tinypic.com/2cpe3yx.jpg

aqustic
25-07-2014, 11:29
Geçenlerde Harun Taştan'ın sayfasına girdim facede
Sanırım 90 bin takipçisi vardı..

Videolardan birinin altında yorumlardan biri şöyleydi
"Abi senin videonu izledik arkadaşla gaza geldik.Çıkarttık arabayı biraz bagırttık yanladık.Sonra da kaldırıma vurduk."

Ve bu arkadaş sürekli video koyarak takipçilerini hergün gaza getiriyor.Tabi takipçileri de örnek alıp aynı şeyi yaparsa ee haliyle polisler gözünü modifiyeli araçlara dikip önüne gelene yazıyor.

Oznsrl
25-07-2014, 11:34
istanbulda basıklıktan men olan yada bağlanan var mı :)

skyhigh
25-07-2014, 11:54
artkı ceza yemekten aılemle problemler yaşıyorum hayatımda el frenı cekıp yanlamadım çarşıda bir defa bile sıkıp insanları rahatsız etmedim aracımda ses sistemi bile yok benzinli aracımı satıp dizel aldım bari ceza yemeyelim diye antalyada adım atamıyorum artık arabam satılık doblo fiorino falan alırım heralde

zekky
25-07-2014, 12:26
Dün baglandim bende varex kapali giderken trafik amirinin o araba bugun otoparka cekilicek anonsuyla.
Kac kere kactim durmadim ama dun egsoz kapali yavas yavas gidiyodum kacamazdimda ara sokakti bisey olmaz diye durdum..
Allahtan cekiciye bindirmedim ve bikac saat sonra aldim..
Mersine geleli 2 ay oldu 1.500tl cezam ver 1.000tl si arkamdan yazilan.
Haram zehir zikkim olsun bindirmiyolar artik garajda süs durucak..

darkmoon
25-07-2014, 12:40
Milli içkimiz ayran olduğuna göre milli Modifiye tutkumuzda uçurtma uçurmak olmalı..

blow07
25-07-2014, 13:07
Dünde gözümün önünde ibiza Cuprayi çekiciye aldılar . :/

Sh4rk
25-07-2014, 13:09
Skintili gunler...

Molev
25-07-2014, 13:19
Bir yasamızıda tam anlamıyla ar-ge si yapılarak çoğunluğun kararı ile değil her bir bireyin özgürlüğünün korunucağı şekilde çıkaralım be kardeşim devlet dairelerendi adamlar ömürlerini veriyor sonuç ne peki laleli esnafı gibi alıyor eline çayı kaşığı çıkartıyor şfhuuuppp çıp çıp çıp la gobele bah la diye yasa cıkartıyo zihniyetni....

nese sinirlenmicem ama ne yürütmemiz ne yasamamız nede yargımız hiçbir kademesi sağlıklı değil hepsi bu ülkenin hasta organı birileri çıkıp gerçek anlamda eğitim sistemimizi geliştirdiğinde bu sorunlar yavaş yavaş ortadan kalkıcak ogüne kadar bu millete spor,hobi,kaliteli yaşam,özgürlük vb. kıstaslar YASAK.:ofk::ofk::ofk:

Anu
25-07-2014, 15:12
2 saat önce Etimesgutta Fiorino da sadece egzoz ucu olan arkadaşım ceza yedi. Oradaki memur sadece egzoza bakıyoruz demiş.

OmeR-FE
27-07-2014, 22:34
Milli içkimiz ayran olduğuna göre milli Modifiye tutkumuzda uçurtma uçurmak olmalı..

Doğru söze ne denir.
:bravo:

ghibli06
27-07-2014, 23:17
Çayyolu Uludağ'ın karşısında 8 ekip arabası 20-25 kadar polis vardı... yine görünmez bir arabayla içlerinden geçtim dönüp bakmadılar bile... dikkatli olun şu ağır mübarek günde tatsızlık yaşamayın!

silent furious
27-07-2014, 23:49
Bir aydır arabama binmiyorum apaçilerin arasında kaynamamak için artık bu işten sıkılmaya başladım yakında arabayı standarta çevirip nerde çevirme var diye tespit ettiğim yollardan geçecem

mehmetRS
27-07-2014, 23:54
hayatımın geri kalanına bisikletle devam ediyorum.. gecen gün sirkeci,sarayburnu,yenikapı istikametinde deniz kenarından kaldırımdan geliyorum, balık halini geçince karşıya gectim kaldırıma yine :) kaldırımdan bir yunus motorsikleti geliyor, üzerindede iki tane memur..
tam yanımdan gecerken bir sağ bir sol yaptılar, ben durdum böyle bişey olur dengemi kaybetmeyeyim diye ( ***** kilodan dolayı bisikletten bile düşsem ciddi yara alabileceğimin korkusuyla). tam arkalarından bakarken arkadakiyle göz göze geldik o da bakarken bana..
bi manevrayla yanıma geldiler ve hayırdır kardeş dediler.. valla asıl size hayırdır dedim böyle kaldırımdan maldırımdan? Motorsikletin ne işi var kaldırımda memur bey dedim.. Bir anda şekilleri değişti, ya işte terse cıkmayalım felan filan derken kaldırımdan dönelim dedik gibisinden bişeyler söylediler.. aklıma birden arabalı günlerim geldi :D ah ulan dedim :)

TonyMontana
06-08-2014, 00:15
Bende geçtiğimiz haftasonu Çeşme 'de arabamdan kesinlikle yüksek ses çıkmamasına rağmen motorlu trafik polisi tarafından egzozumun çaplarının büyük olması sebebiyle kendince orjinal olmadığına karar verip beni durdurup bağlamaya çalıştı.

Ciddi itirazlarım üzerine aracımın resimlerini çekip whatsapptan merkeze gönderip orjinal olup olmadığını sorgulattı. ( teşkilat bildiğin whatsappla çalışıyo ) Cevap alamadı.

Bunun üzerine 32. madde egzoz teknik değişiklikten 7gün süre vererek ceza kesip aracımı bağlamadı.

Topuna amk spor gazetesi diyorum artık!

Oğuzhan K.
06-08-2014, 01:16
Bende geçtiğimiz haftasonu Çeşme 'de arabamdan kesinlikle yüksek ses çıkmamasına rağmen motorlu trafik polisi tarafından egzozumun çaplarının büyük olması sebebiyle kendince orjinal olmadığına karar verip beni durdurup bağlamaya çalıştı.

Ciddi itirazlarım üzerine aracımın resimlerini çekip whatsapptan merkeze gönderip orjinal olup olmadığını sorgulattı. ( teşkilat bildiğin whatsappla çalışıyo ) Cevap alamadı.

Bunun üzerine 32. madde egzoz teknik değişiklikten 7gün süre vererek ceza kesip aracımı bağlamadı.

Topuna amk spor gazetesi diyorum artık!

Deseydin orjinali söküp başka birşey mi takayim diye iyice kafayı yemeye başladılar . Eğer egzozunda oynama yoksa ( kaynak vs. ) mahkemeye vermeni öneririm bilirkişi standart olduğunu söyleyince ceza iptal olur biraz uğraşırsınız ama olur . Tamamen keyfe kaldı işler sonumuz hayırlı olsun :mad:.

ali-gb
03-04-2015, 01:41
Aracına sticker yapıştiracagim. Biraz büyük. Ruhsat işletmek gerekiyor mu. Şu an aracimin 2 kapisinda da 4x25 cm çapinda stiker var.Arka camdan profilinde ninja resmi var ama hiç bir polis durdurmadı şu ana kadar. Şimdiki stiker lar biraz büyük. Tereddutteyim.