Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yay ve Lastik Ebatları

HONDA_CRX
28-08-2014, 15:08
Acil yardıma ihtiyacım var arkadaslar. 2001 1.4 ies sedan aracıma 5 cm eibach yay taktım. aracın yaylanması, yolda gidişi sanki orj inden daha yumusak ve stabil oldu. Bu yönden sıkıntım yok ama her kasiste yada ufak bir cukurda altı sürtüyor.

Asıl sorum şu : 185 55 15 jant lastik taktım( xxr527 model , ET :20 , 8 ofset) ,
arkalar anında sürtme yaptı önlerde 2 kişi bindimi hafif esnemede sürttü.

Bu jant lastigi sürtmeden ve yeri geldiginde 4 kişi ailece binecek şekilde nasıl takabilrim? Gerekirse yaylardan vazgecebilirim...

Arkaya kamber dediler, buda lastikleri bicimsiz eskiticek, cok az kanberler bu iş cözülürmü ?

Yaylardan tamamen vazmı gecmem gerekli? millet ofsetli basık nasıl biniyor?

Bu konuda yardım ve önerilerinizi bekliyorum...

Seven7
28-08-2014, 16:08
Ne kadarlık kısım sürtme yapıyor?
Çamurluk kıvrımlarını içeri aldırabilirsiniz ilk çözüm olarak. Yada jantarın göbeklerinden aldırıp içeri alabilirsiniz jantları biraz daha. Kamber ile de arka tarafın sürtme problemini çözebilirsiniz, ne kadarlık bir sürtme olduğunu bilmediğimden kaç derece ile kurtarabilirsiniz onu deneyerek görmeniz gerekir. Ama genel olarak 5 derece ve yukarısında basmamaya başlıyor lastikler.

Y.Emre
28-08-2014, 17:49
Yorum yapmak için en azından birkaç fotoğraf olsa iyi olur. Tutuş açısından maks. +-3 dereceler öneriliyor..

Dragger
28-08-2014, 18:04
İş başından yanlış olmuş öyle bir janta 55 yanak lastik olmaz.

Hem görsel acıdan tatmin etmez jantı öldürür hem de kullanım acısından her zaman sorun yaşatır.

Ben olsam önce lastikleri değiştirmekle, 45 yanağa düşmekle başlarım. Sonrasında gerekirse jantların göbeklerinden biraz aldırıp jantı iceri alabilirsin.

Kamberde küçük değerler o lastikle seni kurtarmaz, camurluk icini de kesme yazık. Yayları sökmeyi de düşünmüşsün ama yayı söksen de orjinal süspansiyonda sekmelerde yine sürtersin. Zaten o jant yaysız birşeye benzemez :)

weST.27
29-08-2014, 11:28
lasti ölçüsü talihsizlik olmuş 195 45 15 işinizi çözer kullandığınız jant zaten 8 offsetli bi jant siz daha kalın lastik tercih ermişsiniz sürtmesi gayet olağan 195-45 15 ile sorun çözülecektir