Orijinalini görmek için tıklayınız : Fikir ve önerilerinizi bekliyorum :)
hightpower
30-08-2014, 01:18
Öncelikle herkeze merhabalar , üniversite ögrencisiyim , bütçemde biraz kısıtlı şahsi olarak aldığım ilk aracım 206 1.4 xr idi . Aracımı sattım ve üzerine ekleyebildiğimi ekledim , şuan ortalama olarak 26 bin tl bütçem var( 500 tl daha üstü yok ) , kendi imkanlarım dogrultusunda yeni bir araç almak için 2. gündür sürekli ilan takip ediyorum, BMW 316ti bakıyorum M body kıtli, performans beklentim tabiki yok elimdeki bütçe ile 2003 model BMW binmek tabiki belli sınırlar koyucaktır , lpg'siz bir araç bakıyorum , merak ettiğim yokuşlarda ciddi şekilde sıkıntı yaşarmıyım araç gerçekten çok mu hantal kalıyor ?
diğer bir yanımda Al bir 206 RC ufak dokunuşlar ile performansının tadını çıkar diyor , çok arada kaldım 2 gündür eski aracımda 206 idi birazda RC görünümü vermiştim bmw de görsel olarak farklı geliyor .. Bugün bir 316ti inceledim araçın in dizaynı çok hoşuma gitti , 2 si arasında gidiyorum geliyorum bir yandanda temiz rc de zor bunuda hesaba katıyorum , fikir ve görüşlerinizi bekliyorum .
NOT: (E46 320 ci veya 320i almak için şuan bütçem yok öneride bulunurken bütçeyide hesaba katarak yaparsanız sevinirim . )
Yardımcı olan , olmaya çalışan herkeze sonsuz teşekkürler ,
formda yeniyim konuyu yanlış yere açtıysam affola , kusura bakmayın ..
Açıkcası bizde bakıyoruz bu civarlarda araç ama malesef 206rc'nin temizini bulmak zor,3.16ti'nin de m paketlisi o fiyata biraz zor gibi.Piyasa biraz yüksek malesef bu aralar benim önerim cam tavanlı 1.3 90hplik grande punto olur arada düşüyor ilana.Yakıt problemin yoksa tabi 2.0rc çok güzel olur gerçi tahminimce 3.16ti ile aynı yakar.
Mert Alpay
30-08-2014, 01:47
Aradığın kriterlere pek uymuyor abi ama 2004-2005 1.9 Dizel vectra lar var eniştem kullanıyor aracı çok memnun gidişide güzel yakıtıda güzel bildiğim kadarıyla hayırlısı olsun inşallah aradığınızı bulursunuz :)
hightpower
30-08-2014, 01:53
Aslında M paket 316ti var bir tane ilanda değil araç bir tanıdığımda , o fiyatlara denk geliyor aşağı yukarı , yakıttada şöyle bir durum var aslında 316ti'nin gaz tepkimesi çok yüksek olmuycağı için sakin kullanırım diye düşünüyorum , rc' dede biraz atmosferik mod.lu biraz beni gaza basmaya dürdücek yakıt rc de fazla olur , tabi dediğim gibi yakıt kriter değil km az yapıcam. :) , arada uzun yol gidiyorum gidersem üniversite bölgesinde sabit 5. te 120 gidiş 120 geliş 240km yol , 206 rc olsa muhtemelen 17/77 kısa şanzuman olur oda tahminim 5 viteste az yakması için bir 70 -80 ile gitmem gerekir . :) ( yanlışta olabilirim.)
hightpower
30-08-2014, 01:55
Aradığın kriterlere pek uymuyor abi ama 2004-2005 1.9 Dizel vectra lar var eniştem kullanıyor aracı çok memnun gidişide güzel yakıtıda güzel bildiğim kadarıyla hayırlısı olsun inşallah aradığınızı bulursunuz :)
sağolasın kardeşim , açıksası vectra mantıklı gidişi olsun , yakıtı olsun ama insan birazda aşka geliyor bazen :) görseline kaptırıyor kendini .
Ne alırsan al hayırlı olsun. Ama bence ortalama 2000₺ kenarda dursun. Ne olur, ne olmaz. Tekrar hayırlısı olsun hakkında
hightpower
30-08-2014, 02:17
İçimizde hiç yok mu e46 1600cc manuel benzinli kullanmış olan , aracın yürürü hakkında bilgi alabilirmiyim ?
onn_dear
30-08-2014, 02:47
İçimizde hiç yok mu e46 1600cc manuel benzinli kullanmış olan , aracın yürürü hakkında bilgi alabilirmiyim ?
doğan slx'ten bi tık iyi :D :D
hightpower
30-08-2014, 02:56
:D:D nasıl bir slx mesela :) , şaka bir yanada araç cidden nasıl içini inceleme şansım oldu fiyatına göre müthiş derecede bir konfor gözüme çarptı , iç zaten e46 , tek gözümü korkutan hızlanması nasıl acaba, yokuşta nasıl ? gene diyorum performans beklentim yüksek değil , araç fiyatına göre gerek görüntü gerekse , donanınım olarak gerekse yaş olarak çok üst bence , tek endişem kaldı araçla ilgili..
hightpower
30-08-2014, 02:59
RC sanayiye ugratma konusunda nasıl ? ( orta düzey temizlikte bir RC'den bahsedecek olursak )ar
Üniversite okuduğum ilçede sanayi zayıf biraz o açıdan .
ahmetbaha-drs
30-08-2014, 10:14
Anladığım kadarıyla ya performansı yüksek ya da yavaş ama görünümü daha elit bir araba bakıyorsun, Bunlara alternatif Alfa Romeo 147 rahatça temizini bulursun bu rakamlara ve ya Audi A3 8L.
hightpower
30-08-2014, 17:58
Teşekkürler , alfayada bakıyım piyasasına , güzel duruyor araçlar .
Mehmetmert
30-08-2014, 19:13
Ben Bmw almazdim ne olursa olsun performanstan yana kullanirdim secimimi ve Rc bakardim :)
barakuda26
30-08-2014, 21:16
o paralara alfa 156 olabilir sedan ama spor görünüme sahip fakat temizini bulmak ve lpg'siz binmek büyük sıkıntı. 1.9 tdı golf IV bakabilirsin çift kırmızısı zor, tek kırmızı piyasada daha çok. ama şu piyasa koşullarında 35 40 binlere kadar alınacak pek araç yok alınacak olanda modelsiz yada km'sinin çekik olma ihtimali yüksek olan araçlar.. yakıt ekonomisi açısından 2007 falan 1.5 dizel cliolara bakabilirsin bikaç eklemeyle tatlı bir görünüm verecek bi araç
Ogulcan.O
30-08-2014, 22:19
156 alabilirsin yada 206 rc , 316 tamam ama ti olan modeller bildiğin akraba evliliğine benziyor şahsi görüşüm
performansı biri doğan kadar demiş ama o kadar bile yok 2008 116 i tiptronik kullandım vw bora 1.6 8v otomatik vardı o zamanlar gazlı bora rahat 3-4 boy atar benzınlı 116 ya
Hatta ilk arabayı aldım vıtesı s ye cekıp gazı kökledım beklenti yüksek :D ama baktım hiç değişen bir şey olmadı :D
hightpower
30-08-2014, 23:12
Ben Bmw almazdim ne olursa olsun performanstan yana kullanirdim secimimi ve Rc bakardim :)
Teşekkürler tavsiyeniz için :)
hightpower
30-08-2014, 23:18
o paralara alfa 156 olabilir sedan ama spor görünüme sahip fakat temizini bulmak ve lpg'siz binmek büyük sıkıntı. 1.9 tdı golf IV bakabilirsin çift kırmızısı zor, tek kırmızı piyasada daha çok. ama şu piyasa koşullarında 35 40 binlere kadar alınacak pek araç yok alınacak olanda modelsiz yada km'sinin çekik olma ihtimali yüksek olan araçlar.. yakıt ekonomisi açısından 2007 falan 1.5 dizel cliolara bakabilirsin bikaç eklemeyle tatlı bir görünüm verecek bi araç
Teşekkürler tavsiye ve önerileriniz için , evet alfa 156 olursa lpg siz binmek dert olur , golf IV güzel araç ama normalde evde 2013 jetta 1.4 tsi var , şahsi alıcağım araçta kendi bütçe sınırlamamda farklı çizgide olsun istiyorum , diğer saygı değer abilerimin yaptığı yorumdaki gibi ( ya performans , yada biraz komfor ve gösteriş ) ***** şu aşamada ikisi beraber görsel+performans mevcut bütçe ile olmuyor .
hightpower
30-08-2014, 23:21
156 alabilirsin yada 206 rc , 316 tamam ama ti olan modeller bildiğin akraba evliliğine benziyor şahsi görüşüm
Evet haklısınız katılıyorum ama M paket olanlar biraz farklı duruş, tarz olarak , benide bu kısmı yanıltıyor :) araç yaşına bakarsak yeni model çogu araçta olmayan bir konfor söz konusu ,bunlar beni hep yanıltan kısımları işte .. :)
hightpower
30-08-2014, 23:36
performansı biri doğan kadar demiş ama o kadar bile yok 2008 116 i tiptronik kullandım vw bora 1.6 8v otomatik vardı o zamanlar gazlı bora rahat 3-4 boy atar benzınlı 116 ya
Hatta ilk arabayı aldım vıtesı s ye cekıp gazı kökledım beklenti yüksek :D ama baktım hiç değişen bir şey olmadı :D
Valla doğrudur , performans aracı değil neticede , aynı paraya 320 alamıyorum . E36 kasada alabiliyorum 320ci yi o araçlarda 93-96 model civarlarında birde performansı yüksek oldugu için binenlerin çogu zorlamıştır diye düşünüyorum , 2002 -2004 bir 316ti'nin daha temiz olma ihtimali yüksek geliyor gözüme , sonuçta bu araçlar performanslı motor olmadığı için alanlarda yormak amaçlı almıyor, günlük kullanım için binilmiş araçlar bunuda hesaba katıyorum , sanrufuna kadar herşey var araçta uzunda yakıtıda iyi , son hızıda iyi aracın , o rakamlara alınabilecek belkide çok sınırlı araçta vardır o kadar konfor, donanım sağlamlık . Sonuçta BMW ..
206 RC de sürüş keyfi alıcağım , bir araç performansı gaz tepkimesi hızlanması olsun beni cezbediyor yakıtının beni biraz yorucağını düşünüyorum( sonuçta araç yürüdüğü için bende yürütmek istiycem ister istemez :)) , ve bulduğum rc ne kadar temiz olcak temizini bulabilcekmiyim acaba , rc için de bu gibi sorular kalıyor kafamda ,
Tayfun.O
30-08-2014, 23:59
Bir arkadaşımda e36 3.16i var gidişi bence iyi gayet tatminkar çıkıpta rol yapmayacaksın ki ayrıca e46 3.16 ti motor gücü olarak daha yüksek bir öğrenciyi gayet idare eder .
hightpower
31-08-2014, 00:38
Bir arkadaşımda e36 3.16i var gidişi bence iyi gayet tatminkar çıkıpta rol yapmayacaksın ki ayrıca e46 3.16 ti motor gücü olarak daha yüksek bir öğrenciyi gayet idare eder .
Evet hocam e46 316ti giderek kafama yatmaya başladı ,dediğiniz gibi zaten öyle bir hırs söz konusu değil hızdan yana , günlük kullanımda yeterli olsun hızı yeter . Teşekkürler yorumunuz için . :)
Valla doğrudur , performans aracı değil neticede , aynı paraya 320 alamıyorum . E36 kasada alabiliyorum 320ci yi o araçlarda 93-96 model civarlarında birde performansı yüksek oldugu için binenlerin çogu zorlamıştır diye düşünüyorum , 2002 -2004 bir 316ti'nin daha temiz olma ihtimali yüksek geliyor gözüme , sonuçta bu araçlar performanslı motor olmadığı için alanlarda yormak amaçlı almıyor, günlük kullanım için binilmiş araçlar bunuda hesaba katıyorum , sanrufuna kadar herşey var araçta uzunda yakıtıda iyi , son hızıda iyi aracın , o rakamlara alınabilecek belkide çok sınırlı araçta vardır o kadar konfor, donanım sağlamlık . Sonuçta BMW ..
206 RC de sürüş keyfi alıcağım , bir araç performansı gaz tepkimesi hızlanması olsun beni cezbediyor yakıtının beni biraz yorucağını düşünüyorum( sonuçta araç yürüdüğü için bende yürütmek istiycem ister istemez :)) , ve bulduğum rc ne kadar temiz olcak temizini bulabilcekmiyim acaba , rc için de bu gibi sorular kalıyor kafamda ,
Senın yerınde olsam pd105 bora alıp ahanda böyle yaparım http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/153495-vw-bora-14-bj-911-a.html
Hantal araba zevk vermez bir süre sonra. ti kasa bmw kendıne baktıran bı araba da değil al bi tane pd 105 ister modifiyeyi motoruna yap ister kasasına yap
Rahatlık performans konfor güvenlik hepsi bir arada
Vidanjor
31-08-2014, 21:44
E36 3.18i falan neden düşünmüyorsunuz ?
2003 yılının 2. yarısından önce üretilen ti (anlamanın kolay yolu şeffaf stoplu olanlar) motorları sıkıntılıdır, sente atlama, egzantrik kırma problemleri vardır. Sente aparatı ile bu sıkıntı giderilir. Gidişi kötü gibi hissettirir, ama karakteristik bir e46 olduğu için yolu, motor sesini pek hissettirmez aslında çok da kötü giden bir araç değildir. Lakin üst devir sever.
Araç eğer çok bakımlı ve sıkıntısız ise şehir içi 9-10 litre tüketim aralığına kadar düşer. N42 motorların 16 veya 18 farketmez; elektrik tesisatları narindir, lpg uygulanması bu narinliğin üzerine pek iyi olmaz. Bazısı sessiz bir dizel gibi ses çıkarır rölantide veyahut ilk çalıştırmada; performansta falan sıkıntı yoktur, ararsın bulamazsın envayi çeşit parça değişir o ses kalır. Ha bi sıkıntı yoktur ama sinirini bozar.
Sonuç olarak fiyatına göre gayet iyi bir arabadır ama sorunsuz sıkıntısız değildir, 6 silindire göre oldukça narindir.
N42 motorları kullanıcıları tarafından tüm dünyada bmwnin en gıcık motorları arasında gösterilse de üretildiği senelerde ödüllü bir motordur. Ama malesef gıcık bir motor olduğu da doğrudur.
M paket bulmak biraz zordur. Dolu bir individual alıp kendin M tamponla veya jantlarla kişiselleştirebilirsin.
2003 yılının 2. yarısından önce üretilen ti (anlamanın kolay yolu şeffaf stoplu olanlar) motorları sıkıntılıdır, sente atlama, egzantrik kırma problemleri vardır. Sente aparatı ile bu sıkıntı giderilir. Gidişi kötü gibi hissettirir, ama karakteristik bir e46 olduğu için yolu, motor sesini pek hissettirmez aslında çok da kötü giden bir araç değildir. Lakin üst devir sever.
Araç eğer çok bakımlı ve sıkıntısız ise şehir içi 9-10 litre tüketim aralığına kadar düşer. N42 motorların 16 veya 18 farketmez; elektrik tesisatları narindir, lpg uygulanması bu narinliğin üzerine pek iyi olmaz. Bazısı sessiz bir dizel gibi ses çıkarır rölantide veyahut ilk çalıştırmada; performansta falan sıkıntı yoktur, ararsın bulamazsın envayi çeşit parça değişir o ses kalır. Ha bi sıkıntı yoktur ama sinirini bozar.
Sonuç olarak fiyatına göre gayet iyi bir arabadır ama sorunsuz sıkıntısız değildir, 6 silindire göre oldukça narindir.
N42 motorları kullanıcıları tarafından tüm dünyada bmwnin en gıcık motorları arasında gösterilse de üretildiği senelerde ödüllü bir motordur. Ama malesef gıcık bir motor olduğu da doğrudur.
M paket bulmak biraz zordur. Dolu bir individual alıp kendin M tamponla veya jantlarla kişiselleştirebilirsin.
Abim gerekli açıklamayı yapmıs 2 ay once e46 sedan 3 18i manuel kullanıyordum gercekten zevklıydı hele benzınden 6 lıtrelerde gezıyordum suan e90 3 20i manuel kullanıyorum 10lıtre yakıyorum.Kısacası Bmw'nin tadı bir başka individuali m pak. yapmak nokta atışı olur
hightpower
01-09-2014, 00:36
E36 3.18i falan neden düşünmüyorsunuz ?
Öncelikle fikrinizi ve yorumunuzu paylaştıgınız ve öneride bulunduğunuz için teşekkürler , ancak belirttiğim gibi e36 ya inersem model yılı olarak inmeyi göze alsam diyim e36 320 ci( temizini bulmam çok zor olucak) de belirttiğim bütçede mevcut ancak bahsettiğim araç 2002-2004 olucak e36 ise 93-97 civarları olur , yüksek model olması taraftarıyım gerek görsel gerek konfor gerek dizayn olarak .. pormans olarakta günlük kullanımda beniz üzmemesi yeterli ...
hightpower
01-09-2014, 00:42
Çok teşekkürler .. Aslında 316ti araç full+full( araca lpg de hiç takılmamış ) bir arkadaşımın tanıdığı satmayı düşünür gibi olmuş uzun süredirde kullanıyormuş aracı, araç orjinal M paket bu araçı fotolarda gördüm deneme şansım olmadı görsel olarak çok beyendiğim için kafam karıştı , dediğiniz gibi M paket ile M olmayanı arasında ciddi görünüş farkı var :D , yorumunuz çok faydalı oldu benim için giderek kafama yatmaya başladı en kısa zamanda test edicem .. çok teşekkürler .
SinanAdalı
01-09-2014, 00:49
Eğerki BMW olmaz ise ki inşallah istediğin aracı alırsın. Alfa 147'lere bak derim.. Özellikle donanım görüntü performans olarak cok tatminkar. Bir çok ekstra diye tabir edeceğimiz donanım arabada standart :) aklında bulunsun. Kolay gelsin kardesim :)
hightpower
01-09-2014, 01:45
Eğerki BMW olmaz ise ki inşallah istediğin aracı alırsın. Alfa 147'lere bak derim.. Özellikle donanım görüntü performans olarak cok tatminkar. Bir çok ekstra diye tabir edeceğimiz donanım arabada standart :) aklında bulunsun. Kolay gelsin kardesim :)
Yorumun için teşekkürler abi sağolasın , yarın fırsat bulursam birde Alfa 147 denemeye çalışıcam. :)
Alfa 147 alacağına kompakt al. 2 araca da uzun süre sahip olmuş biri olarak söylüyorum.
mehmetelt
01-09-2014, 12:45
arabayı ve sahibini tanımıyorum. ama 17" jant ve yayla 10 numara olur. yakıt olarakta gidiş olarakta yüzün güler
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-memurdan-temiz-diesel-ibiza-88.000-km-176026924/detay)
hightpower
10-09-2014, 23:35
Tercihimi BMW 316ti 'den yana kullandım :). Aracı seçmemde yardımcı olan , Fikir , öneri ve tavsiyede bulunan herkeze çok teşekkür ediyorum .:icon_tup::)
hightpower
11-09-2014, 23:00
:)Konuyu bilgi edinmek ve fikir oluşması için okuyan arkadaşlara BMW 316ti ile ilgili yorumum ,
Aldıgım araç fabrika çıkısı iç ve dış M paket , sizede iç ve dış orjinalden m paket öneririm ( gerek görsel , gerek komfor olarak arada hatrı sayılır fark var ) , bazı yorumların aksine aracın yakıtını mantıklı buldum , araçta kesinlikle ve kesinlikle fiyatının üzerinde bir komfor var yok yok diyebilirim , yol tutuşu mükemmel ve araç kesinlikle BMW oldugunu ilk oturuşta hissettiriyor .Hantal gibi yorumlar okumuştum ancak araç aracın yürürü gayet iyi , gerek şehir içinde gerek uzun yolda gayet tatmin edicek bir yüyürü var , tabiki rolling veya drag için uygun bir araç değil , sanırım hantal diyen bazı arkadaşlar bu açıdan bakıyor , kendi aldıgım araç için söylüyorum düz yolda denemek amaçlı gazladığımda rahat 200/km hız gördüm , (aracımda Lpg yok ) , kısacası almayı düşünen arkadaşlara bizzat denemelerini öneririm .:icon_tup: