PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fotoğrafçılıkta yeni oyun alanım...

universeee
03-09-2014, 10:58
Herkese merhabalar,

Siteye bir kaç hafta önce üye oldum. Üyelik onayı geldiği günde kendimi tanıtan bir konu açtım forumda belki görenleriniz olmuştur.

O konuda da söylediğim gibi 10 seneden fazla süredir hobi olarak kendi mesleğim haricinde fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. Her türlü konuda çekim yapmaya ve kendimi geliştirmeye çalıştım zaman içerisinde. Bundan 1.5 yıl öncesinde kendi arabamı aldıktan sonra da otomobil fotoğrafları çekmeye merak saldım. Biraz kendi arabamın, biraz girdiğim bazı topluluklarda başkalarının arabaları ve biraz da sadece tek bir arabanın çekimini yapmak için çekmiş olduğum fotoğraflardan oluşan bir arşive sahip oldum zaman içerisinde.

İşte bu arşivi de arabaları ile ilgilenmeyi çok seven kişilere de gösterip yorumlarını almak istedim hazır böylesine bir kitleyi bir arada bulmuşken :D Başka bir iki forumda paylaşımlarım halen oluyor beni oralardan bilenleriniz de olabilir. Şahsıma ait bir web sitem olmasına rağmen (Evren Akdağ | En güzel ve özel fotoğraflar için doğru yerdesiniz (http://www.evrenakdag.com)) henüz otomotiv fotoğraflarını güzel bir şekilde sergilemek için vakit ayıramadım. Kısmet olursa bu sene sonuna doğru güzel bir şekilde orada da sergiliyor olacağım çektiğim fotoğrafları. O siteyi de düzenlediğim zaman buradan haber vereceğim tabi ki :)

Şimdilik 5 adet fotoğrafla paylaşımlarıma başlıyorum. Hedefim konuyu sürekli olarak paylaşımlarla güncel halde tutmak ama bakalım nereye kadar götürebileceğim.

Bu arada üstüne basarak belirtmek isterim: Tüm fotoğraflar bana aittir. Çekimleri ve düzenlemeleri tamamen benim tarafımdan yapılmaktadır. Alıntı fotoğraf asla olmayacaktır. Herhangi bir yerde kullanmak isteyenlerin öncelikle bana sormalarını rica ederim!

Her türlü yorum, tavsiye, eleştiri ve kendi arabalarınız için çekim isteklerinizi bana buradan bildirebilirsiniz özel mesaj yada yorum yoluyla.

Umuyorum beğenirsiniz...

https://farm4.staticflickr.com/3792/13222398643_7c2317bdde_c.jpg

https://farm3.staticflickr.com/2865/13246914503_b93f5e6671_c.jpg

https://farm8.staticflickr.com/7088/13304203714_55f4c0bb88_c.jpg

https://farm4.staticflickr.com/3715/13374863753_9afab84427_c.jpg

https://farm4.staticflickr.com/3815/13398589723_f15bc59941_c.jpg

CTG
03-09-2014, 11:02
fotolar mükemmel, ilk konunuzda 147 nin fotosunu beğenmemiştim :)

terzi ile kendi söküğü arasındaki ilişki sanırım :D

orhan_guney
03-09-2014, 11:03
maşallah güzel çekimler kıskandım vallahi. özelikle 2 nci resim hoşuma gitti.

universeee
03-09-2014, 12:02
fotolar mükemmel, ilk konunuzda 147 nin fotosunu beğenmemiştim :)

terzi ile kendi söküğü arasındaki ilişki sanırım :D

Ahahhaha, süper tabirmiş :) 147'nin de fena olmayan fotoğrafları var. O kare biraz farklı bir teknikte olduğu için kontrast ve renkler oldukça sert herkesin hoşuna gitmeyebiliyor.

Fotoğrafları beğenmenize ayrıca memnun oldum, teşekkür ediyorum :)

maşallah güzel çekimler kıskandım vallahi. özelikle 2 nci resim hoşuma gitti.

Çok teşekkürler, beğenmenize sevindim. 2. fotoğraftaki araba hoşa gitmeyecek gibi olmadığı için her türlü beğeniliyor sanıyorum :)

Daha fazlası da zamanla gelecek konuya olan ilgiye bağlı olarak :)

rcbasaran
03-09-2014, 12:04
Ellerinize sağlık , fotoğrafçılık tekniklerinden anlamam , ama izleyici olarak çok güzeller ...

Nightfish
03-09-2014, 12:05
Belair'de netlik kaymış. Burun tarafı net olmadığı için pek hoş durmuyor ve ön taraf çok parlak olduğu için göz yoruyor.
Açılar oldukça güzel ancak özellikle parlama konusunda biraz daha dikkat etmelisiniz diye düşünüyorum. Güzel bi polarize filtre fazlasıyla çözecektir işinizi.

Ellerinize sağlık.

universeee
03-09-2014, 12:20
Ellerinize sağlık , fotoğrafçılık tekniklerinden anlamam , ama izleyici olarak çok güzeller ...

Teşekkür ediyorum :)

Belair'de netlik kaymış. Burun tarafı net olmadığı için pek hoş durmuyor ve ön taraf çok parlak olduğu için göz yoruyor.
Açılar oldukça güzel ancak özellikle parlama konusunda biraz daha dikkat etmelisiniz diye düşünüyorum. Güzel bi polarize filtre fazlasıyla çözecektir işinizi.

Ellerinize sağlık.

Tavsiye ve eleştiri için çok teşekkür ediyorum :) Polarize filtre almak öncelikli hedefim ama almışken iyisinden almak istediğim için biraz bekletiyorum. Fiyatlarını az çok biliyorsunuzdur sanıyorum.

Belair fotoğrafına gelecek olursak hemen hemen hiç ayar yapma fırsatım olmadan çektiğim bir kareydi. Tek gidiş- tek dönüş ve virajlı bir yol olunca açıkçası kendi çıkardığım yusuf sesleri arasında çok net ve doğru pozlanmış bir foto çıkmadı ama renklerini seviyorum bu fotoğrafın. Fotoğraftaki patlamaları da özellikle arttırdım arabanın boyasının ve kromun parlaklık hissini daha sağlam vermesi için. Ben fotoğrafları paylaştıkça da göreceksiniz ben yüksek kontrast ve ışık patlamalarını biraz seven birisiyim :)

HaKo
03-09-2014, 12:25
çok güzel fotoğraflar , çok özel araçları çekmişsiniz. Bunları bulup çekmek de marifet.

universeee
03-09-2014, 12:47
çok güzel fotoğraflar , çok özel araçları çekmişsiniz. Bunları bulup çekmek de marifet.

Amacım mümkün mertebe onu yapmak zaten. Fotoğrafların güzel olması ayrı bir konu, fotoğrafın içerisindeki nesnenin özel ve güzel olması başka bir konu. Farkli arabaları çekmeye çalışıyorum. İnşallah bulmaya devam edebilirim :)

Çok teşekkürler...

mimarsertac
03-09-2014, 16:10
Fazlaca kullanılan photoshop beni rahatsız etti, doğal durmuyor. Bunun dışında İlk fotoğrafta diğer fotoğraflarınızda araç kadraja tam girse sanki çok daha güzel olurdu. Kadraj konusunda son iki fotoğrafınız çok güzel. Umarım yanlış anlamazsınız güzel olmuş deyip geçmek yerine yapıcı bir eleştiride bulunmak istedim. Polarize filitre kesinlikle çok yardımcı olur çalıştığınız tarza.

SinanAdalı
03-09-2014, 16:15
Son foto yıkılıyor. Kanat yokmu kanat verin uççam der misali... Elinize sağlık, araçlar bambaşka zaten.

Eray Arslan
03-09-2014, 16:27
Fotoğraflarda çok yoğun şekilde contrast ve keskinlik var. Pek doğal görünmüyorlar. Yinede güzel kareler elinize sağlık :) Fotoğraf düzenleme programı olarak PhotoScape mi kullanıyorsunuz ?

universeee
03-09-2014, 17:01
Fotoğraflarda çok yoğun şekilde contrast ve keskinlik var. Pek doğal görünmüyorlar. Yinede güzel kareler elinize sağlık :) Fotoğraf düzenleme programı olarak PhotoScape mi kullanıyorsunuz ?

Yoğun keskinlik ve contrast fotoğrafta en çok sevdiğim iki özelliktir ki paylaştıklarım ve paylaşacağım fotoğraflardan da göreceksiniz :) Hatta kareye göre yoğun patlamaları da severim.

Doğaldan kastınız fotoğraf değilde çizim gibi mi görünüyor olmaları yoksa size, photoshop ile alınıp başka bir yerlerden konulmuşlar hissiyatı vermesi mi?

Photoscape bir iki kere kullanma girişiminde bulundum ama bana hiç kullanışlı gelmedi.

Yinede beğenmenize çok memnun oldum, belki bundan sonraki kareler içerisinde daha çok hoşunuza giden tarzda çalışmalar da bulabilirsiniz. :)

Mert Alpay
03-09-2014, 17:45
Öncelikle fotoğraflar açı ve fikir olarak çok başarılı abi ama bende şahsi fikrim olarak contrast ve keskinliğin biraz daha azaltılmasından yanayım tabi bu sizin zevkiniz sonuçta, birde son fotoğrafta ön taraftaki ışık patlamaları fotoğrafın estetiğini biraz bozmuş sanki arkadan öne geliyorum şöyle fotoğraf çok çok çok iyi ama ön taraftaki patlamayı görünce bi hayal kırıklığına uğradım şahsen :)

Eray Arslan
03-09-2014, 18:18

Yani fotoğraflar gündüz çekimi ancak karanlık gibi duruyor. Doğaldan kastım fotoğrafın düzenlenmemiş ham halini kast ediyorum. Çok fazla contrast ve keskinlik o doğallıktan baya bir uzaklaştırıyor fotoğrafı. Efektler Photoscape i anımsattı bana onun için sordum. Kareleriniz açı olarak çok güzel tekrar elinize sağlık :)

universeee
03-09-2014, 20:17
@Eray Arslan, @mimarsertac, @SinanAdalı, @Mert Alpay sadece bakmakla geçmeyip aynı zamanda değerli yorumlarınızı yazdığınız için çok teşekkür ediyorum :) Şimdilik yorumlardan çıkardığım ortak payda burada fazla kontrast ve keskinlik sevmiyor sanıyorum üyeler :) Tabi bunlar hep söylediğimiz gibi zevklerin farklı olmasından kaynaklı ki bu da çok normal. Mesela ben sarı Lotus'un güneş gelen kısımlarının patlamasını ama arkasının belli bir derecede kaybolmuş şekilde gözükmesini hoşuma giderek izliyorum.

Ben paylaşımlara devam edeyim siz de sıkılmazsanız takip etmeye ve yorumlarınızı yazmaya devam edin :) Tekrar çok teşekkür ediyorum sadece bakmakla kalmadığınız için. İleriki fotoğraflarda görüşmek üzere...

Mert Alpay
03-09-2014, 20:26
Asıl ben teşekkür ederim abi keşke herkes senin gibi eleştiriye açık olsa iyi çekimler :)

universeee
03-09-2014, 20:29
Asıl ben teşekkür ederim abi keşke herkes senin gibi eleştiriye açık olsa iyi çekimler :)

Eleştiri burada yazılanlar gibi düzeyli olduktan sonra başım gözüm üzerine ;)

sasuta
03-09-2014, 21:49
Fotoğraflar oldukça güzel tebrik ederim. Fotoğraf ekipmanı nedir?

universeee
03-09-2014, 21:55
Fotoğraflar oldukça güzel tebrik ederim. Fotoğraf ekipmanı nedir?

Yüksek kontrast ve keskinlik seven birisini mi yakaladım yoksa :D

Şimdilik D80 + Sigma 17-70mm f:2.8 + Nikon 55-200mm şeklinde çalışıyorum duruma göre. Ama ağırlıklı Sigma kullanıyorum son zamanlarda.

sasuta
03-09-2014, 22:32
Evet, bende yüksek kontrast ve keskinlik severim. D80 kullanmıştım zamanında CCD sensörü nedeniyle ışık altında renkleri çok güzel yakalayan bir makine. Nikondan sonra ben tercihimi Pentaxtan yana kullandım ve yaklaşık 3 senedir K5 kullanıyorum.

universeee
03-09-2014, 22:41
Evet, bende yüksek kontrast ve keskinlik severim. D80 kullanmıştım zamanında CCD sensörü nedeniyle ışık altında renkleri çok güzel yakalayan bir makine. Nikondan sonra ben tercihimi Pentaxtan yana kullandım ve yaklaşık 3 senedir K5 kullanıyorum.

D80 Nikon'un yapmış olduğu en başarılı makineler listesinde ilk sıralara çok rahat oynar. Aşırı derecede memnunum ama artık değiştirme vaktim geldi, kısmetse bir sene içinde D7100 veya yeni çıkacak başka bir makineye geçeceğim.

Modelini hatırlamıyorum ama bir arkadaşımda vardı Pentax, biraz deneme imkanım olmuştu onu da oldukça başarılı bulmuştum, zaten hakkındaki yorumlar da oldukça iyiydi.

sasuta
03-09-2014, 22:54
İşin aslı yeni nesil telefonların fotoğraf kabiliyeti öyle yükseldi ki önceden dslrı yanımdan ayırmazdım ama şimdilerde evin bir köşesinde öyle duruyor :)

universeee
04-09-2014, 07:55
Orası doğru ama ne kadar kabiliyetli olursa olsun bir dslr kullanmanın yanına asla yanaşamazlar :) O keyif çok ayrı çünkü. Ben hala aktif olarak kullanıyorum makinemi büyük ihtimal ölene kadar da öyle olacak. Tabi gelişen teknoloji ne getirir orası bilinmez ama şimdilik ölene kadar kullanırım diye düşünüyorum :)

universeee
04-09-2014, 08:23
Bu fotoğrafın kontrast ve keskinliği ile ilgili yorumları alabilir miyim peki? :)

https://farm4.staticflickr.com/3908/14945164908_c10abb4f23_c.jpg

CooLeqenD
04-09-2014, 09:00
Bana göre bu fotoğrafta renkler parlamalar parlaklıklar keskinlik hepsi tadında olmuş. Elinize sağlık, PS Kullanıyorsanız keşke ön cama Dodge Burn falan atsaydınız biraz koyultmak adına gözüme takılan sadece orası oldu benim. :icon_tup:

universeee
04-09-2014, 09:31
Bana göre bu fotoğrafta renkler parlamalar parlaklıklar keskinlik hepsi tadında olmuş. Elinize sağlık, PS Kullanıyorsanız keşke ön cama Dodge Burn falan atsaydınız biraz koyultmak adına gözüme takılan sadece orası oldu benim. :icon_tup:

Beğenmenize sevindim :)

Ön cam benim gözüme hiç takılmamıştı, denemek lazım belki daha iyi bir sonuç alınabilir. Tavsiye için teşekkürler... :icon_tup:

mimarsertac
04-09-2014, 11:06
Bu fotoğrafın editi çok daha güzel olmuş bence :) Tek bir şey diyebilirim, altın orana biraz daha dikkat ederseniz. Mesela arabayı altta 1/3 orana sığdırsanız ya da belki 2/3, bence fotoğrafın tam ortasında olmasından bence daha iyi sonuç verebilir. Tabi önemli olan önce sizin beğenmeniz.

Fotoğrafta altın oran ve 1/3 kuralı | BasÇek (http://www.bascek.com/4547/fotografta-altin-oran-ve-13-kurali/)

http://i62.tinypic.com/2dcj22f.jpg

mertxx
04-09-2014, 11:44
'56 bitirdi beni maşallah :D

universeee
04-09-2014, 11:56
Bu fotoğrafın editi çok daha güzel olmuş bence :) Tek bir şey diyebilirim, altın orana biraz daha dikkat ederseniz. Mesela arabayı altta 1/3 orana sığdırsanız ya da belki 2/3, bence fotoğrafın tam ortasında olmasından bence daha iyi sonuç verebilir. Tabi önemli olan önce sizin beğenmeniz.

Fotoğrafta altın oran ve 1/3 kuralı | BasÇek (http://www.bascek.com/4547/fotografta-altin-oran-ve-13-kurali/)

http://i62.tinypic.com/2dcj22f.jpg

O kavramları biliyorum :icon_tup: Ama her fotoğrafta o kurallara göre oynamak benim canımı sıkıyor. Zaman zaman oranlı, zaman zaman oransız fotoğraf çekmek daha iyi oluyor diye düşünüyorum.

Zaten bu karenin bir çok versiyonu var altta 1/3, üstte 1/3 vs. Ama ortada arabayı tabak gibi gördüğüm kare daha çok hoşuma gitti :)

'56 bitirdi beni maşallah :D

Siz bir de onun detaylarını görseniz :evild: İleryleyen günlerde detay fotoğrafları da eklemeye başlayacağım o zaman sanıyorum bunun fotoğrafları da elime gelecektir.

Gürhan
04-09-2014, 13:35
Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü fotoğrafçısı olarak klasik otomobilleri çekmenin zevkini çok iyi bilirim ayrı bir güzelliği vardır :)
Işığınız bol olsun

universeee
04-09-2014, 13:42
Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü fotoğrafçısı olarak klasik otomobilleri çekmenin zevkini çok iyi bilirim ayrı bir güzelliği vardır :)
Işığınız bol olsun

Vakit ayırıp yorum yazdığınız için çok teşekkür ediyorum :)

Size de keyifli ve fotoğraflarla dolu günler diliyorum. Güzel bir yerde fotoğraf çekme şansınız var anladığımı kadarıyla. Konuyu takip ederseniz daha bir çok klasik araba ve detay fotoğrafları gelecek zamanla :icon_tup:

Met!!
05-09-2014, 09:39
Çok güzel kareler ellerinize sağlık

universeee
05-09-2014, 09:45
Çok teşekkürler Mert Bey :)

omercanilica
05-09-2014, 10:27
harıka cekımler

TigeR
05-09-2014, 10:48
Hepsi birbirinden güzel fotoğraflar özellikle lotus ve f360 elinize sağlık :)

AhmetDncr
05-09-2014, 11:02
Maşallah araçlarda çekimlerde çok güzel

universeee
05-09-2014, 12:44
harıka cekımler

Beğenmenize sevindim, ayrıca vakit ayırıp yorum yapmanıza da çok mutlu oldum :)

universeee
05-09-2014, 12:46
Hepsi birbirinden güzel fotoğraflar özellikle lotus ve f360 elinize sağlık :)

Maşallah araçlarda çekimlerde çok güzel

Sizlere de ayrı ayrı çok teşekkürler arkadaşlar :) Konuyu severek takip edersiniz inşallah ilerleyen günlerde de...

OnurD.
05-09-2014, 13:19
Elinize Sağlık. Lotus ve mustang fotolarını ayrıca beğendim.

İlk foto keşke kadraja aracın tamamını alsaymışssınız. Araçta mekanda güzelmiş çünkü.

D80den sonra Pentax mantıklı sizin içinde K5 gerçekten güzel bir makine. Lenslerinizi değerlendirme açısından diyorsanızda Nikon'da kalmak mantıkllı.

Sigma güzel bir lens, Zoom olanı her daim bulursunuz/alırsınız.

Nikon d7100 yerine D700/D600 ikilisinden birini tercih ederdim Ben olsam, Fiyatları yakın birbirlerine.(FF ler tabiki 2.el :) )

Daha çok paylaşımlar bekliyoruz.

universeee
05-09-2014, 13:35
Elinize Sağlık. Lotus ve mustang fotolarını ayrıca beğendim.

İlk foto keşke kadraja aracın tamamını alsaymışssınız. Araçta mekanda güzelmiş çünkü.

D80den sonra Pentax mantıklı sizin içinde K5 gerçekten güzel bir makine. Lenslerinizi değerlendirme açısından diyorsanızda Nikon'da kalmak mantıkllı.

Sigma güzel bir lens, Zoom olanı her daim bulursunuz/alırsınız.

Nikon d7100 yerine D700/D600 ikilisinden birini tercih ederdim Ben olsam, Fiyatları yakın birbirlerine.(FF ler tabiki 2.el :) )

Daha çok paylaşımlar bekliyoruz.

Hocam böyle detaylı yorum yapmışsın , çok sağol :) Böyle muhabbetler çok güzel oluyor.

İlk fotoda arabanın tamamını kadraja almayışımın sebebi var o yüzden öyle :D Tam kadraj çektiklerimde var, biraz sabır :)

Nikon'dan çok memnunum ayrıca yılların alışkanlığı var, aradığımı anında buluyorum. Yeni bir markaya geçmek başta objektifler olmak üzere her alışkanlığın değişmesi demek ki çok zor bir süreç olur.

Sigma'dan oldukça memnunum ama asıl performansını yeni bir gövde aldığımda göreceğim büyük ihtimalle :)

D7100 istememin sebebi objektifleri de değiştirecek bir bütçemin olmayışı. Full frame istiyorum aslında ama ekipmanları çok pahalı bilirsiniz sizde tahmin ediyorum. Ama zaman ne gösterir bilinmez, belki imkan olur full frame bir makine alırım. Hayırlısı bakalım. D7100 şu an için crop sensör kullanan en iyi makinesi Nikon'un o nedenle isteğim o yönde. Ben alana kadar başka bir şey çıkarsa fikrim her an değişebilir ama tabi hanımın izin vermesi lazım ***** çok para bunlar :D

Paylaşımlar gelecek inşallah. Böyle birden yüklenip elimdekileri tüketmeyim istiyorum hem de konuyu takip edenler için biraz daha heyecanlı olur diye düşünüyorum.

Çok teşekkürler... :)

sasuta
05-09-2014, 13:51
Nikon ve Canon daki lens bolluğu ne yazık ki Pentax'ta yok. Büyük ihtimalle eğer DSL-R upgradi yapacak olursam ve Pentax'tan FF gelmezse ben de D800 bütçe elvermezse de D600 düşünüyorum.

universeee
05-09-2014, 13:57
Ben gövde bütçesini belki zorlarsam çıkartabilirim aslında ondan çok çekinmiyorum ama gövde almakla bitmiyor objektifleri de değiştirmek lazım ki o taraftan korkuyorum açıkçası.

OnurD.
05-09-2014, 14:08
Hocam böyle detaylı yorum yapmışsın , çok sağol :) Böyle muhabbetler çok güzel oluyor.

İlk fotoda arabanın tamamını kadraja almayışımın sebebi var o yüzden öyle :D Tam kadraj çektiklerimde var, biraz sabır :)

Nikon'dan çok memnunum ayrıca yılların alışkanlığı var, aradığımı anında buluyorum. Yeni bir markaya geçmek başta objektifler olmak üzere her alışkanlığın değişmesi demek ki çok zor bir süreç olur.

Sigma'dan oldukça memnunum ama asıl performansını yeni bir gövde aldığımda göreceğim büyük ihtimalle :)

D7100 istememin sebebi objektifleri de değiştirecek bir bütçemin olmayışı. Full frame istiyorum aslında ama ekipmanları çok pahalı bilirsiniz sizde tahmin ediyorum. Ama zaman ne gösterir bilinmez, belki imkan olur full frame bir makine alırım. Hayırlısı bakalım. D7100 şu an için crop sensör kullanan en iyi makinesi Nikon'un o nedenle isteğim o yönde. Ben alana kadar başka bir şey çıkarsa fikrim her an değişebilir ama tabi hanımın izin vermesi lazım ***** çok para bunlar :D

Paylaşımlar gelecek inşallah. Böyle birden yüklenip elimdekileri tüketmeyim istiyorum hem de konuyu takip edenler için biraz daha heyecanlı olur diye düşünüyorum.

Çok teşekkürler... :)
Pentax Dememin sebebi, Anlamadığım şekilde düzenlemesine olanak sağlıyor Raw çıktıları. Tarzınızı görünce özellikle Pentax dedim :)
D7100 iyi hoş makine ancak Asıl amacı video değilde fotoğraf olan bir kişi için fazla gereksiz özellik barındırıyor.
İç işleri bakanı hep sorun olmuştur, Sırf onun yüzünden Bütün ekipmanımı sattım :( Onlara göre ihtiyaç halinde elden çıkarılıcak ilk şey :)

Nikon ve Canon daki lens bolluğu ne yazık ki Pentax'ta yok. Büyük ihtimalle eğer DSL-R upgradi yapacak olursam ve Pentax'tan FF gelmezse ben de D800 bütçe elvermezse de D600 düşünüyorum.

Pentax FF bekleniyor deniyorda Ben hala bir atak göremiyorum. Çok geç kaldılar. K5IIs ten sonra K3 ü çıkardılar ki Bence(ve kağıt üstünde rakalara göre) Şuan en iyi crop sensörlü makine.
Yazmış olduğunuz Nikon FF modelleri sorunlu makineler. d600 Sensöre shutterdan yağ sıçratmakta ve ciddi anlamda düzgün temizlenmediğinde Sensörü çöp edicek bir arıza. D800 de ise sol taraftaki olması lazım odak noktalarında problem var. d810 da bile Termal noise problemi baş göstermeye başlamış.

D700 Hala efsane bir makine Bence. d610 ile ilgili henüz bir sorunla karşılaşılmadı ve en alınabilesi Güncel FF nikon.

Ayrıca Pentax'taki lens kıtlığına katılmıyorum. Ha derseniz ki L serisi lensler kadar AF hızı ve kararlılığı yok tamam. Ama Pentax uyumlu okadar çok lens varki Ben takip edemiyorum Limited lensler hele ahh ahh. Hele hele Benim gibi manuel lens sever biriyseniz Derya deniz.

Ha Manuel lens ve Crop makineyi birleştirincede Sony Nex gibi bir gerçek çıkıyor karşımıza :) Uzar bu konu uzar, Ben burda keseyim konu dağılmasın :)

Ayrıntılara Fotoğraf makineleri tavsiye bilgi paylaşımı tarzı bir konu vardı (şuan bulamadım :) ) ordan devam ederiz gerekirse :)

fdogan
05-09-2014, 14:13
Gövde bi şekilde alınır memnun kalırsınız fakat çok fazla lens olmadığı için ilerde sıkıntı yaşıyabilirsiniz pentaxda, fiyat olarak uygun oluyor ama maalesef piyasada çok fazla bulunmuyor lensleri

universeee
05-09-2014, 14:36
Ben zaten bu saatten sonra Nikon'dan vazgeçmem :) FF yada CS almak için de oturup sıkı bir hesap kitap yapmak lazım. Bakalım hayırlısı.

universeee
05-09-2014, 14:42
Corvette C1 (model yılını bilmiyorum)

https://farm3.staticflickr.com/2899/13926386347_38eddd576b_c.jpg

universeee
08-09-2014, 11:44
https://farm4.staticflickr.com/3898/14485052750_9088f4bd8e_c.jpg

EMD
08-09-2014, 11:54
Renkler benimde hoşuma gitti, Maşallah :)

sasuta
08-09-2014, 12:50
Ferrarinin en güzel tasarımlarından birisi. Yalnız aracın rengi orjinal tonunu kaybetmiş sanırım. Bu hali de güzel ama orjinal tonunun korunmasını tercih ederdim şahsen.

universeee
08-09-2014, 15:27
Arabanın boyası kaç yaşına gelmiş, şimdi şöyle canlı canlı görmek dururken boşverin orjinal rengini, karenin keyfini çıkarın bu hali de güzel diyorsanız ;)

aries2000
09-09-2014, 13:12
arabam biter bitmez çekim için rahatsız edicem seni. çekimler çok iyi. yeni rosso corsa rengi görmek isteyenler beklesin biraz daha :)

universeee
09-09-2014, 15:59
arabam biter bitmez çekim için rahatsız edicem seni. çekimler çok iyi. yeni rosso corsa rengi görmek isteyenler beklesin biraz daha :)

Vay, çok sevindim ve heyecanlandım :D Merakla bekliyorum o zaman arabanın biteceği zamanı. Arabayı sormamda sakınca var mı?

aries2000
09-09-2014, 16:15
S2000 rosso corsa :)
coming soon

universeee
09-09-2014, 16:21
S2000 rosso corsa :)
coming soon

Oooo, şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyim ben o zaman, güle güle kullan! :)

aries2000
09-09-2014, 16:26
eyvallah, teşekkür ederim..
bitsin hayırlısı ile çekimler senden :)
sadece rengi ile değil görüntüsü ile de farklı bir proje olacak bakalım :)

universeee
09-09-2014, 16:59
eyvallah, teşekkür ederim..
bitsin hayırlısı ile çekimler senden :)
sadece rengi ile değil görüntüsü ile de farklı bir proje olacak bakalım :)

Aklında tahmini bir bitiş süresi var mı peki?

MatraX_07
09-09-2014, 17:09
çekim ve seçilen araçlar mükemmel olmus

universeee
09-09-2014, 20:14
çekim ve seçilen araçlar mükemmel olmus

Çok teşekkür ediyorum bu gurur verici yorum için :)

universeee
09-09-2014, 22:02
https://farm4.staticflickr.com/3733/13375211544_2861b26a9f_c.jpg

sasuta
10-09-2014, 00:16
Lotuslara bak arkadaş şiir gibi...

FaBeRgE
10-09-2014, 01:33
Fotolar çok güzel ama retouch daha da iyi olmuş, elinize sağlık...

universeee
10-09-2014, 08:57
Lotuslara bak arkadaş şiir gibi...

Hem de nasıl! :)

Fotolar çok güzel ama retouch daha da iyi olmuş, elinize sağlık...

Çok teşekkür ediyorum. Araba fotoğrafları bence kesinlikle düzenleme gerektiren fotoğraflardan.

universeee
10-09-2014, 14:59
https://farm4.staticflickr.com/3845/14669405814_dd3d3c60e8_c.jpg

K0213
10-09-2014, 16:44
bir yıldır terk ettiğim, amerikan malibu coupe aracım var fotoğraflamak istersen faklı bir deneyim olabiir, yürür durumda ama kozmetik olarak çok kötü.

zannedersem sadece senin fotoğraflarında güzel gözükebilir şu aralar :)

universeee
10-09-2014, 19:41
bir yıldır terk ettiğim, amerikan malibu coupe aracım var fotoğraflamak istersen faklı bir deneyim olabiir, yürür durumda ama kozmetik olarak çok kötü.

zannedersem sadece senin fotoğraflarında güzel gözükebilir şu aralar :)

Ahahahahaa, çok iyi tabirmiş :) Aynı zamanda da süper dolaylı bir iltifat olmuş, sağolasın :)

Şu sıralar başka fotoğraf işlerim var ama müsait bir zamanda neden olmasın, değerlendirilebilir. Buradan haberleşiriz.

Bolkar1st
10-09-2014, 20:20
Çekimleriiniz harika hepsi tabloluk :) elinize emeginize saglık banada lazım böyle bi kapak resmi :)

universeee
10-09-2014, 20:32
Çekimleriiniz harika hepsi tabloluk :) elinize emeginize saglık banada lazım böyle bi kapak resmi :)

Çok teşekkür ediyorum, beğenmenize sevindim :) Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum zevk alarak.

Bir gün kısmet olur belki neden olmasın! :)

yılmaz7
10-09-2014, 23:54
araçlar ve çekimler mükemmel bence .. devamını bekliyoruz

universeee
11-09-2014, 08:09
araçlar ve çekimler mükemmel bence .. devamını bekliyoruz
Çok teşekkür ediyorum :) Kısmetse yavaş yavaş paylaşımlara devam edeceğim, hepsini bir kalemde tüketmek olmaz biraz devamlılık sağlamak lazım :)

universeee
11-09-2014, 09:37
Lotus'lar beğenilmişti. Bir kare daha gelsin o zaman...

https://farm6.staticflickr.com/5581/15018782369_3ef8bce943_c.jpg

zOnstyLe
11-09-2014, 10:31
En son Lotus'a kadar kontrast oranlarını beğenmiştim ama Lotusta biraz fazla olmuş gibi geldi ki bende severim kontrastı :) Ama tabii ki öncelik sizin beğenmeniz show sizin showunuz :) F355'i duvar kağıdı olarak aldım. Bakış acınıza sağlık diyeyim, keyfli çekimler.

universeee
11-09-2014, 10:41
En son Lotus'a kadar kontrast oranlarını beğenmiştim ama Lotusta biraz fazla olmuş gibi geldi ki bende severim kontrastı :) Ama tabii ki öncelik sizin beğenmeniz show sizin showunuz :) F355'i duvar kağıdı olarak aldım. Bakış acınıza sağlık diyeyim, keyfli çekimler.

Bir fotoğrafın kontrastı yüzünden idam etmezsiniz umarım beni :D Şaka bir tarafa bu fotoğraf HDR kullanıldığı için diğerlerinden daha sert kontrast oranına sahip.

İlginiz için teşekkürler, takibinizin devamını dilerim :)

zOnstyLe
11-09-2014, 16:47
Bir fotoğrafın kontrastı yüzünden idam etmezsiniz umarım beni :D Şaka bir tarafa bu fotoğraf HDR kullanıldığı için diğerlerinden daha sert kontrast oranına sahip.

İlginiz için teşekkürler, takibinizin devamını dilerim :)

Estafurullah :) İlgiyle takip edicem :)

Bolkar1st
11-09-2014, 22:02
Çok teşekkür ediyorum, beğenmenize sevindim :) Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum zevk alarak.

Bir gün kısmet olur belki neden olmasın! :)

inşallah bende kendimce cekiyorum d3100 makinem var 18+55 ve 55+300 lensim var ama bir tripod um eksik amotörüm suanda :)

universeee
11-09-2014, 22:20
inşallah bende kendimce cekiyorum d3100 makinem var 18+55 ve 55+300 lensim var ama bir tripod um eksik amotörüm suanda :)

Öyle düşünmeyin. Amatörlük alet edevat eksikliği ile olmaz. Ne makineleri olan insanlar gördüm sadece paraları olduğu için alıp sonrasında hiç uğraşmayan yada bir şeyler yaptığını sanan. Siz merakınız varsa çekmeye devam edin gerisi gelir zaten merakınız varsa :)
Bir de bana sorarsanız amatörlüğünüzü hiç bir zaman kaybetmeyin derim :)

B16
11-09-2014, 22:28
Öyle düşünmeyin. Amatörlük alet edevat eksikliği ile olmaz. Ne makineleri olan insanlar gördüm sadece paraları olduğu için alıp sonrasında hiç uğraşmayan yada bir şeyler yaptığını sanan. Siz merakınız varsa çekmeye devam edin gerisi gelir zaten merakınız varsa :)

Kamerayı tutucak, eşyanızı taşıcak biri lazım olursa ben gelirim. Ücret talep etmem tek şartım var fotoğrafçılığı öğretmeniz.

universeee
11-09-2014, 22:35
Kamerayı tutucak, eşyanızı taşıcak biri lazım olursa ben gelirim. Ücret talep etmem tek şartım var fotoğrafçılığı öğretmeniz.

Estağfurullah hocam yaw :) Daha o konumlara gelemedik, inşallah bir gün cidden öyle bir mertebe görme şansım olur.

Ben fotoğraf çekmeyi kendim öğrendim, internetten araştırma, kitap okuma, pdf okuma, bolca fotoğraf çekme en önemliside. Okuduklarını uygulamak lazım *****. Sen merakın varsa araştırıp okumaya devam et, aklına takılan sorular için buradayım :)

Bir gün denk gelirse tabiki çekimde de bulunabilirsin hiç sıkıntı yok benim için.

İltifatların için de ayrıca çok teşekkür ediyorum :D

Berk007
12-09-2014, 00:12
Bir polarize filtre edinin. Daha güzel sonuçlar ortaya çıkabilir.

sasuta
12-09-2014, 02:08
Lotus enfes... Lotus markasına nedense değişik bir sempatim var. Bir gün bir esprit sahibi olmak isterim...

PROMINENT
12-09-2014, 08:53
tamponda xenon olan benim eski arabam.. afşinin arkadaşına aldılar yürüdüğünü çalıştığını görmek hele hele böyle bir fotoğraf karesinde görmek mutluluk verici.. eline sağlık.

universeee
12-09-2014, 09:14
tamponda xenon olan benim eski arabam.. afşinin arkadaşına aldılar yürüdüğünü çalıştığını görmek hele hele böyle bir fotoğraf karesinde görmek mutluluk verici.. eline sağlık.

Teşekkür ediyorum. Araba iyi bir durumda, henüz binmedim ama yakın zamanda sanıyorum yolcu koltuğunda bir gezme şansım da olur :)

Eskisi buysa şimdi ne var merak ettim açıkçası :)

universeee
12-09-2014, 09:15
Bir polarize filtre edinin. Daha güzel sonuçlar ortaya çıkabilir.

Maddiyat müsaade ettiği anda yapılacak ilk işlerden!

Bolkar1st
12-09-2014, 13:00
zaten bir üzüntüm yok ben neden böyle çekemiyorum veya yapamıyorum diye :) elimin altında hep telefon var mesela bunda bile güzel çekimler açılar yakalayabiliyorum :) günümüz telefonları çok fena :D

universeee
12-09-2014, 13:47
zaten bir üzüntüm yok ben neden böyle çekemiyorum veya yapamıyorum diye :) elimin altında hep telefon var mesela bunda bile güzel çekimler açılar yakalayabiliyorum :) günümüz telefonları çok fena :D

Telefonlar ne kadar iyi olursa olsun, şu deklanşör sesi ve hissi olmadığı sürece benim için hiç bir önemi yok. :)

PROMINENT
12-09-2014, 13:56
Teşekkür ederim ama günlük bine chery var :)

universeee
12-09-2014, 14:15
Teşekkür ederim ama günlük bine chery var :)

Owww, afedersiniz baya attan inip eşşeğe binmek gibi olmuştur sanıyorum :)

FU4885
12-09-2014, 14:58
Mükemmel çekimler,
Emeğinize, elinize sağlık..

universeee
12-09-2014, 15:39
Mükemmel çekimler,
Emeğinize, elinize sağlık..
Çok teşekkür ediyorum, beğenmenize sevindim :)

universeee
15-09-2014, 12:40
https://farm4.staticflickr.com/3853/15182535546_7dd29209b6_c.jpg

https://farm4.staticflickr.com/3837/15202510711_5efcd2d432_c.jpg

universeee
16-09-2014, 13:24
Geçen sene İstanbul Park'ta yapılan Super Bike yarışlarından bir kare...

https://farm3.staticflickr.com/2883/9762168513_5145637d4b_c.jpg

K.Kaan
16-09-2014, 13:34

tonlamalarınız bana çok hitab etmesede güzel açılar yakalamışsınız. yukardaki karedeki ton biraz daha doğallaştırılsa bu tarz araçlarla güzel işler çıkar bencede. Ne yazık ki o kadar sert contrasta bende karşıyım fotoğrafta tamam güzel gözüküyor ama doğal olan güzeldir:icon_tup: konuyu takipteyim

universeee
16-09-2014, 14:02
tonlamalarınız bana çok hitab etmesede güzel açılar yakalamışsınız. yukardaki karedeki ton biraz daha doğallaştırılsa bu tarz araçlarla güzel işler çıkar bencede. Ne yazık ki o kadar sert contrasta bende karşıyım fotoğrafta tamam güzel gözüküyor ama doğal olan güzeldir:icon_tup: konuyu takipteyim

Siz takipte kalın, illaki doğal olan fotoğraflar da çıkacaktır karşınıza :)

Vakit ayırıp yorum yaptığınız için ayrıca teşekkür ediyorum...

Type-Rdinc
16-09-2014, 14:28
#90 cok guzel geldi gözüme :icon_tup: :icon_tup:

universeee
16-09-2014, 14:50
#90 cok guzel geldi gözüme :icon_tup: :icon_tup:

Pek beğenen olmasa da o karelerdeki mat ve kontrastı yüksek görüntünün ben de hastasıyım :)

Teşekkür ediyorum...

universeee
17-09-2014, 08:40
Şimdiye kadar yayınlamış olduğum tüm fotoğrafları bir araya toparlayım istedim, görsel olarak biraz daha keyifli olacaktır diye düşünüyorum. Umarım yeni görenler de beğenirler... :)

https://farm4.staticflickr.com/3792/13222398643_7c2317bdde_c.jpg

https://farm3.staticflickr.com/2865/13246914503_b93f5e6671_c.jpg

https://farm8.staticflickr.com/7088/13304203714_55f4c0bb88_c.jpg

https://farm4.staticflickr.com/3715/13374863753_9afab84427_c.jpg

https://farm4.staticflickr.com/3815/13398589723_f15bc59941_c.jpg

https://farm4.staticflickr.com/3908/14945164908_c10abb4f23_c.jpg

https://farm4.staticflickr.com/3898/14485052750_9088f4bd8e_c.jpg

https://farm4.staticflickr.com/3733/13375211544_2861b26a9f_c.jpg

https://farm6.staticflickr.com/5581/15018782369_3ef8bce943_c.jpg

https://farm4.staticflickr.com/3853/15182535546_7dd29209b6_c.jpg

https://farm4.staticflickr.com/3837/15202510711_5efcd2d432_c.jpg

https://farm3.staticflickr.com/2883/9762168513_5145637d4b_c.jpg

universeee
22-09-2014, 13:00
https://farm6.staticflickr.com/5582/15074728649_7e09fb02f1_c.jpg

https://farm4.staticflickr.com/3874/15205184942_be2400c19a_c.jpg

ismo
23-09-2014, 10:28
Gerçekten çok güzel fotoğraflar ama bu araçları nerede bulup da fotoğraflarını çekiyorsunuz biz trafikte bile görmüyoruz böle arabaları :cool:

universeee
23-09-2014, 13:37
Teşekkür ediyorum, beğenmenize sevindim.

Bazı bağlantılarımı kullanarak çekebiliyorum ben de, genelde trafikte olmayan araçlar fotoğraftakilerin bir kısmı zaten.

universeee
26-09-2014, 09:05
https://farm4.staticflickr.com/3902/15258385531_460a4187c3_c.jpg

universeee
02-10-2014, 08:43
https://farm6.staticflickr.com/5582/15258380071_886274334e_c.jpg

mimarsertac
02-10-2014, 09:05
f355 challange arka stop fotoğrafında farklı bir edit tarzı kullanmışsınız çok hoş olmuş

Agah
06-10-2014, 02:37
Teker teker yorumların hepsini okudum, fotoğrafları inceledim :) Öncelikle denklanşörünüze sağlık ! :) Ama genel olarak HDR tonlama seziyorum ve bazı karelere tabiri caiz ise "fazla" gelmiş . Harici olarak favorim ilk sayfadaki MUSTANG :) Kesinlikle o fotoğrafta zirve yaptığınızı düşünüyorum diğer fotoğraflarınıza nazaran. Bir şey daha eklemek istiyorum, aşağıda paylastığım fotoğrafta direksiyonu odak alıp göğüsü blur'laştırması bence (-) olmuş. O göğüs netliği hakeder güzellikte bence :) Takipteyim :)

universeee
08-10-2014, 08:23
f355 challange arka stop fotoğrafında farklı bir edit tarzı kullanmışsınız çok hoş olmuş
Açıkçası farklı bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Beğenmenize sevindim, teşekkürler... :)

universeee
08-10-2014, 08:30
Teker teker yorumların hepsini okudum, fotoğrafları inceledim :) Öncelikle denklanşörünüze sağlık ! :) Ama genel olarak HDR tonlama seziyorum ve bazı karelere tabiri caiz ise "fazla" gelmiş . Harici olarak favorim ilk sayfadaki MUSTANG :) Kesinlikle o fotoğrafta zirve yaptığınızı düşünüyorum diğer fotoğraflarınıza nazaran. Bir şey daha eklemek istiyorum, aşağıda paylastığım fotoğrafta direksiyonu odak alıp göğüsü blur'laştırması bence (-) olmuş. O göğüs netliği hakeder güzellikte bence :) Takipteyim :)

Konuya bu kadar zaman ayırmış, incelemiş ve yorum yazmış olmanıza çok sevindim, teşekkür ediyorum.

Yorumlardan da hatırlayacağınız üzere sert kontrastı, renk doygunluğunu, keskin hatları çok severim fotoğrafta. Benim için uygun olan mesela sizin için fazla gelmiş olabiliyor ona maalesef herhangi bir çözüm yolum yok takdir edersiniz fotoğrafları düzenlerken önce benim hoşuma gitmesi gerekiyor. Zevklerim ve tarzım zaman içinde değişiyor o da ayrı bir konu, o yüzden zamanla fotoğrafların tarzı daha farklı bir yöne kayabilir. Ama şimdilik bu şekilde gidiyor :)

Alıntı yaptığınız fotoğrafta direksiyonun net olmasının aslında belli bir sebebi var. Şöyle açıklayım: Çekmiş olduğum açıdan dolayı küçük göstergelerin hiç bir detayı gözükmüyor. Büyük göstergelerde de rakamlar okunmalarına yetecek kadar netler. Dolayısı ile yapısını çok beğendiğim direksiyonu öne çıkarmak çok daha mantıklı geldi bana. Hiç bir detayı göremeyeceğiniz nesneleri netlemektense tüm detayını görebileceğiniz nesneyi netlemek çok daha iyi diye düşünüyorum ;) Bilmiyorum anlatabildim mi?

Takip etmenizden ayrıca çok memnun olurum. Teşekkürler...

universeee
08-10-2014, 08:32
https://farm4.staticflickr.com/3762/13238079575_10d6ab8c9f_c.jpg

universeee
07-11-2014, 13:20
Bayadır paylaşım yapamadım hayat koşturmacasından, ufak bir güncel diyelim :) Zaten şu vakti bir bulabilsem bir facebook grubu da kuracağım ama işte... Hayırlısı bakalım!

https://farm8.staticflickr.com/7326/10086366863_36441c1c55_c.jpg

Aktasonur
09-11-2014, 16:15
araçlar birbirinden güzel çekimeleriniz de öyle başarılarınızın devamını dilerim :)

universeee
10-11-2014, 10:17
araçlar birbirinden güzel çekimeleriniz de öyle başarılarınızın devamını dilerim :)

Çok teşekkür ediyorum, mutlu oldum :)

universeee
05-06-2015, 12:14
Aylar önce açmayı düşündüğüm facebook sayfasını daha yeni açma imkanı buldum. Takip, beğeni, yorum ve eleştirilerinizi beklerim... :)

https://www.facebook.com/evrenakdagautomotive

https://c1.staticflickr.com/9/8866/18277004290_5eb8b3c44a_c.jpg