Orijinalini görmek için tıklayınız : Paladium AVM de calisacak eleman araniyor!?
ahmet3425
09-09-2014, 08:47
Paladium avm de ''play land'' eglence kisminda calisacak 18-25 yas arasi vasifli vasifsiz eleman araniyor.
İsin tanimi kisaca soyle;
Eglence merkezine gelen coluk cocugun fotosu cekilecek, ardindan t-short ya da kupaya baski makinasi yardimiyla fotograf baskilanip verilecek.
İs basit ve eglenceli
Calisma saatleri 10-22 arasi
Ucret: asgari ucret+yol+yemek
Tercihen temel seviyede ingilizce veya arapca bilende olur sebebi patronun yabanci olmasi onunla iletisim icin.
İletisim; 05555266848
Emir bey
ahmet3425
09-09-2014, 18:40
İse ihtiyaci olan yok mu yahu ?
Mivec_4G63
09-09-2014, 18:52
Çalışma günleri nedir?
ahmet3425
10-09-2014, 11:37
Hafta ici 1 gun izin diger gunler tam zamanli.
Onun disinda zaten haftasonlari disinda pek bir yogunluk olmayacagi icin gun icinde yorucu bir is olmuyor tek sikinti orda bulunmam zorunda olmak bos bos da olsa beklemek.
ahmet3425
11-09-2014, 10:28
Guncel hala araniyor...
ersandeniz
11-09-2014, 11:01
haftada 6 gün 10-22 saatleri arasında çalıştırırsanız, olası bir teftişte/şikayette başınız ağrıyabilir..
Yabancı dil ve asgari ücret 12 saat çalısma süresi, kölemi arıyosunuz.
sen onu bunu bırak rusca yı öğrenmeye başla işimiz gücümüz var ;)
Yabancilarada ogrettiniz nasil kole olunur.
ceyhun737
11-09-2014, 11:43
Aynen öyle koşullar baya iyi:D
Aynen öyle koşullar baya iyi:D
Aynen şattlar mükemmel, bayram ve resmi tatillerde bile çalısıyorsun. Ha avm çalısma kosulları zordur ama varsa böyle çalısmak isteyen illa personel sayısını düşürmek işime gelir.. Ayıptır çok para kazanıcam diye avm de insanlar sömürülüyor.
Low-Rider
11-09-2014, 12:24
Hergün full time mı, shift yok mu ?
E şimdi bunda fazla mesai de yoktur haliyle...
ceyhun737
11-09-2014, 13:01
Aynen şattlar mükemmel, bayram ve resmi tatillerde bile çalısıyorsun. Ha avm çalısma kosulları zordur ama varsa böyle çalısmak isteyen illa personel sayısını düşürmek işime gelir.. Ayıptır çok para kazanıcam diye avm de insanlar sömürülüyor.
Sorma abi bir konuda sen aç da tam olsun :) Hani tamam avm de belki çok yoğun çalışmıyor olabilirsin ama sonuçta mesai süresi çok fazla bunun yasal bir sınırı yok mu?
ayıp yahu... bu nedir böyle... 10-22 arası bide yabancı dil... ne utanmaz işverenler var ya
ersandeniz
11-09-2014, 15:20
4857 sayılı kanun
Madde 63 - Genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok kırkbeş saattir
Madde 41-Fazla çalışma, Kanunda yazılı koşullar çerçevesinde, haftalık kırkbeş saati aşan çalışmalardır.
madde 41-Fazla çalışma süresinin toplamı bir yılda ikiyüzyetmiş saatten fazla olamaz.
Madde 66-Aşağıdaki süreler işçinin günlük çalışma sürelerinden sayılır:
İşçinin işinde ve her an iş görmeye hazır bir halde bulunmakla beraber çalıştırılmaksızın ve çıkacak işi bekleyerek boş geçirdiği süreler.
Madde 68 - Günlük çalışma süresinin ortalama bir zamanında o yerin gelenekleri ve işin gereğine göre ayarlanmak suretiyle işçilere;
c) Yedibuçuk saatten fazla süreli işlerde bir saat,
Ara dinlenmesi verilir.
Bu dinlenme süreleri en az olup aralıksız verilir.
Herkes çalışma süresini yazmış kölelik demiş ama yapıcak birşey yok adam yukarıda yazmış vasıflı vasıfsız diye
Şuan vasıflı olup 12 saat çalışıp daha kötü koşullarda çalışan yokmu ?
Kapitalizm bunu getiririyor ne yazıkki...
Ben çalışmam dersen "işine gelirse" der başka adam alır
En kolay örnek somada insanlar 14 saat çalışıp yine asgari maaş alıyordu...
ersandeniz
11-09-2014, 16:54
Herkes çalışma süresini yazmış kölelik demiş ama yapıcak birşey yok adam yukarıda yazmış vasıflı vasıfsız diye
sermayenin istediği düşünce biçimi budur.. ama kanunlara aykırıdır. vasıflı da olsa vasıfsız da olsa 900 değil de 10 milyon tl de maaş olsa senede 270 saatten fazla "fazla çalıştırma yapılması" kanuna aykırıdır. bunun isteyen çalışır isteyen çalışmazı olmaz, ama hep birileri bu kanunsuzluğa razı olduğu için işverenin bu tarz talepleri karşılıksız kalmıyor
soma konusunda yanlış bilgi var:kimse 14 saat çalışmıyordu, onların asgari ücretleri de 900 değil 1200 liraydı, zaen kaza da 8de işe başlayanların çıkışı, 16da işe başlayacakların girişi sırasında olduğu için ölüm sayısı artmıştır
Gunes G.
11-09-2014, 17:00
...bunun isteyen çalışır isteyen çalışmazı olmaz.
Senin yazidigin teorik, isin pratigi oyle degil.
Olur, oluyor, olacakta bu memleket boyle gittikce.
Yanlis mi yanlis, kanunsuz mu kanunsuz, ama dedim ya oluyor maalesef.
ersandeniz
11-09-2014, 17:09
haklısınız, maalesef oluyor, işsizliğin bu boyutta olduğu, çalışanların hakları konusunda bilinçsiz olduğu ve adaletin belli konularda eksik olduğu ve işçilerin patron sömürse hakkını yese de patronu kutsal gördüğü sürece bu böyle devam edecek
Shift olması lazım. Bir kişiyi o kadar çalıştıramazsınız iş yerinide söylediniz bir şikayette güm pat çat mokoko benden söylemesi.
Ama korkmayın biz SİKKİMSEYE SÖYLEMEYİZ :) :) :)
FrkMXg7tKtw#t=3073
http://www.youtube.com/watch?v=FrkMXg7tKtw#t=3073
Bende 11 saat çalışıyorum günde :D fazla mesai ücreti de yok. :D Biriniz şikayet etsek kimin ettiğini bulabilirler mi ? İşsiz kalmakta var.
ersandeniz
11-09-2014, 17:49
Bende 11 saat çalışıyorum günde :D fazla mesai ücreti de yok. :D Biriniz şikayet etsek kimin ettiğini bulabilirler mi ? İşsiz kalmakta var.
sizin gibi çalışan çok kişi varsa bulamazlar, bimer'den isminizin gizli kalması seçeneğini işaretlerseniz, teftişe gelen müfettiş bile bulamaz isminizi, ama az kişiyseniz, tahmin ederek bulma şansları olabilir, giriş çıkış kayıtlarınızın nasıl tutulduğunu da yazın şikayetinize, müfettişi kandıramazlar böylece.. Aslında işin çok ciddi boyutları var, sizin fazla mesai ücretiniz, sgknın o ücretten tahsil etmediği sigorta primi, maliyenin almadığı gelir vergisi, dediğiniz durum tespit edilirse, işverenin canı baya yanar..
sermayenin istediği düşünce biçimi budur.. ama kanunlara aykırıdır. vasıflı da olsa vasıfsız da olsa 900 değil de 10 milyon tl de maaş olsa senede 270 saatten fazla "fazla çalıştırma yapılması" kanuna aykırıdır. bunun isteyen çalışır isteyen çalışmazı olmaz, ama hep birileri bu kanunsuzluğa razı olduğu için işverenin bu tarz talepleri karşılıksız kalmıyor
soma konusunda yanlış bilgi var:kimse 14 saat çalışmıyordu, onların asgari ücretleri de 900 değil 1200 liraydı, zaen kaza da 8de işe başlayanların çıkışı, 16da işe başlayacakların girişi sırasında olduğu için ölüm sayısı artmıştır
Bi alt mesajda da yazildigi gibi burasi Türkiye olmayacak seyleri olduran ulke...
Somadaki bi cok vatandas aci ama evlerini gecindirmek icin cift vardiya calistiklarini soyluyor...
Vardiya degisim molasindaki 1-2 saat ile dinlenerek...
En son asansor kazasinda suclular nerdeyse asansordeki insanlar cikacak...
Calisma saatleri 10-22 arasi
Ucret: asgari ucret+yol+yemek
İngilizce-Arapça bilenler olabilir... Patronuda Yabancı
O patronuna bir denk gelirsen soruver... Bu memleketin gencini, işsizini, madurunu sömürmeye başka arakadaşı, akrabası gelecek miymiş? Daha zükecekler mi gelip?
Low-Rider
11-09-2014, 18:20
Daha iyi çalışma şartlarına sahip yerler varken böyle yerlere mecbur değil kimse.
En basiti adam playland yerine Jokerland'da çalışır. SSK'ı ödenir, mesaisi yatar, insan gib çalışma saatlerinde çalışır
Patron kendi milliyetinden Türkçe bilen birini çalıştırsın bu koşullarda.......
sizin gibi çalışan çok kişi varsa bulamazlar, bimer'den isminizin gizli kalması seçeneğini işaretlerseniz, teftişe gelen müfettiş bile bulamaz isminizi, ama az kişiyseniz, tahmin ederek bulma şansları olabilir, giriş çıkış kayıtlarınızın nasıl tutulduğunu da yazın şikayetinize, müfettişi kandıramazlar böylece.. Aslında işin çok ciddi boyutları var, sizin fazla mesai ücretiniz, sgknın o ücretten tahsil etmediği sigorta primi, maliyenin almadığı gelir vergisi, dediğiniz durum tespit edilirse, işverenin canı baya yanar..
Bu aralar iş yerinden 4-5 kişi ayrıldı. :D Ayrıca herkes 11 saat çalışıyor. Ama giriş çıkışlarımızı nasıl yaptığımızı ispatlayacak bir şey yok ortada. Biraz bilgilendirme ile bu işin üstüne giderim ben. :D
Arakadaşın dediği gibi
Kanunsuzluğa ses çıkarmassanız, yarın öbür gün sizin de hakkınızı yemeye kalkarlar, kalabalık ses çıkarmadı diyerek.
Onurlu ve dik durun. Böyle sömürgecilere, sizleri bizleri mal sananlara bu ülkede ekmek yedirmeyin.
Nightfish
11-09-2014, 19:03
ZlRj_t79tJA[
http://www.youtube.com/watch?v=ZlRj_t79tJA
Bu koşullara bi bu eksik kalmış.
ZlRj_t79tJA[
http://www.youtube.com/watch?v=ZlRj_t79tJA
Bu koşullara bi bu eksik kalmış.
Çok iyi :) MUhahahahaha
markette boşken bile oturmak yasak imza istedim demediği kalmadı forumun ne tartışmalar çıktı konu uçtu hatta.. şimdi emek gözetir emek sever olmuş fantasticoo
lethaldoze
12-09-2014, 00:15
Eskiden en azından yabancıların elinde olan şirketlerde her türlü hak bi tamam verilir maaşlar yüksek olur, prim vs sağlam olurdu. ir baTürklerle ortak olmaya başladılar yabancılarda köle çalıştırmayı öğrendi.
RafetAraç
12-09-2014, 01:10
Eskiden en azından yabancıların elinde olan şirketlerde her türlü hak bi tamam verilir maaşlar yüksek olur, prim vs sağlam olurdu. ir baTürklerle ortak olmaya başladılar yabancılarda köle çalıştırmayı öğrendi.
aynen öyle. konuya yazılacak en güzel yorumlardan biri.
Arakadaşın dediği gibi
Kanunsuzluğa ses çıkarmassanız, yarın öbür gün sizin de hakkınızı yemeye kalkarlar, kalabalık ses çıkarmadı diyerek.
Onurlu ve dik durun. Böyle sömürgecilere, sizleri bizleri mal sananlara bu ülkede ekmek yedirmeyin.
Kesinlikle öyle.. Yok burası Türkiye, yok efendim bir Türkiye klasiği laflarını üretmeye sebep olanda toplum ve dolayısıyla bireyler.. Adam köle gibi kırbaçlandığına yanmıyor da, işsiz kalırım diye korkuyor.. Bizlere bu öğretilmiş, ama inşallah bundan sonra öyle gitmesin.. Böyle kan emicilere karşı gerekli mercilere şikayette bulunun, HER ORTAMDA HAKKINIZI ARAYIN, ARKADAŞLAR.. Saygılar..
SekoLive
12-09-2014, 07:19
yabancıların fakirine dilenciliği öğretmiştik şimdi yabancının zengininne daha fazla nasıl zengin oluru öğretmişiz :)
ahmet3425
12-09-2014, 09:51
Calistiracak kisi ben degilim. Sartlar boyleymis isine gelmeyen calismaz. Konuyu farkli noktalara cekmenin bi alemi yok cunku benimle bir ilgisi yok.
Calistiracak kisi ben degilim. Sartlar boyleymis isine gelmeyen calismaz. Konuyu farkli noktalara cekmenin bi alemi yok cunku benimle bir ilgisi yok.
Zaten çalışmıyo panpa kimse bir daha açma böyle konu yani bu foruma onu demeye getiriyoruz:) Kölelik kalkalı çok seneler oldu yahu
Sabah 4 akşam 8 çalışıyorum ve 7gün ;( iki ayrı işte biri köle diyorsa sanırım o benim ;((
ahmet3425
12-09-2014, 10:28
Zaten çalışmıyo panpa kimse bir daha açma böyle konu yani bu foruma onu demeye getiriyoruz:) Kölelik kalkalı çok seneler oldu yahu
Abi bak soyle birsey soyleyeyim sana bu ulkede vasifsiz dogru durust isten gucten anlamayan para kazanmanin ne demek oldugunu bilmeyen, buyuk de bir cogunluk var.
Bunlardan biri de benim 22 yasindaki kardesim 2 senedir mado da garsonluk yapiyor aldigi para asgari ucret. Calisma saatleri degisken geceli gunduzlu. Yaptigi is benim suan araniyor diye bahsettigim isten cook ama cok daha zor.
Gercek koleligi yapiyor benim kardesim ama elimizden gelen birsey yok calismak zorunda. Oku dedik ugrastik okumadi sonra bide gitti 19 yasinda kiz kacirdi culsuz issiz haliyle. Hadi calismasin bakalim, kapitalizim cok kotu birsey allah belasini versin o kadar diyorum. Bizim yapmamiz gerekense kendimizi kapitalizmin canavarinin eline dusmemeye calismaktir.
Herkes ister 2000 tl maas alayim 8 saat calisayim hafta sonu calismayyim vs ama olmuyor malesef bu ulkede bu sartlarla olmuyor.