PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hasar Tespit Tutanağı Hakkında

metehancihangir
10-09-2014, 18:10
İyi akşamlar herkese bi sorum olacak

Dün gece babam arabada rahatsızlanan bir akrabamızı aceleyle hastaneye götürmeye "U" dönüşü yasak olan yerden dönüş yapmaya çalışıp yapamayan ve geri vitese takıp tekrar dönmeye çalışan araca arkadan dokunmuş adamın tampon yerinden çıkmış benimde far ve tampon çizilmiş. Adam inip özür falan dilemiş babam acelesi olduğunu hastaneye yetişmeye çalıştığını söylemiş adamda araçların resmini çekmiş ve benim ruhsatın resmini çekip basmış gitmiş. Babam olayı bana bugün anlattı olayın olduğu yerde mobese veya güvenlik kamerası yok , babamla beraber bi tutanak tutulmamış. Bu adam benim ruhsatla benim aleyhime bi tutanak düzenlerse ki %100 düzenleyecek bu olaya itiraz hakkım varmıdır ? Diğer arabanın plakası yada telefon numarası falan hiç birşeyini bilmiyoruz bu adamın tutacağı tutanak nereye gider ben plakasını telefon numarasını falan kimden öğrenebilirim ? Yaşım genç olduğu için zaten çok yüksek fiyata sigorta yaptırdım bu olayda suç bana bulunursa sigorta masrafım durduk yere tavan yapacak bunu önlemem lazım :ofk:

Şimdiden cevaplar için teşekkürler

trgy
10-09-2014, 18:18
Babanız karşı tarafa trafik poliçesi, ehliyet, ruhsat fotokopisini vermiş mi ? Bu evrak karşı tarafta olmadan hasar dosyası açtıramaz.

AdemAr
10-09-2014, 18:23
eğer dosya açtırırsa %100 haklı çıkar haberınız olsun...

trgy
10-09-2014, 18:25
Tek başına ktt düzenleyemez , babanızın da olayı kabul ettiğine dair yazılı şekil de olayın anlatımı ve imzası olmak zorun da.

metehancihangir
10-09-2014, 18:34
Babam yazılı bi belge yada ehliyetini göstermemiş adam araçların birbirine vurşmuş halini ve ruhsatın resimlerini çektirmiş sadece benim ruhsatın resmi var adamda yani , sigorta poliçesi ve ehliyetin resmi yada fotokopisi yok adamda bende tek taraflı hazırlanmıyor diye biliyorum ama işte adam vurdu kaçtı diye hazırlarsa o zaman çuvallarım

TolgaEsentepe
10-09-2014, 18:41
bir sonuç çıkacağını sanmıyorum

ham
10-09-2014, 18:42
bi işlem yapamaz ilk olarak sigorta poliçe bilgileriniz adamda yok ikincisi babanızın olayı kendi el yazısıyla yazmış olması gerekir o da yok üçüncü ve en önemlisi babanızın tutulacak sahte tutanakta imzası yok. yapabileceği tek şey bana vurdu kaçtı demek olabilirdi ancak ruhsat fotoğrafıyla bunu yaparsa ruhsatın fotoğrafını nasıl çektin diye sorarlar adama yani bu tehlikede yok. bence en güzeli tel numaraları alınmışsa buluşup tutanak düzenlemek olur

metehancihangir
10-09-2014, 19:36
Telefon numaraları alınmamış , ruhsattan plakayı alıp vurdu kaçtı diye tutanak tutar diye tırsıyorum

_Emre_
10-09-2014, 20:13
Tutanakta olay kazaya karisan arac suruculeri tarafindan yazilir ve imzalanir, imza olmadigi icin bir sonuc cikacagini sanmiyorum.

emre55
10-09-2014, 20:31
Aracin plakasi var ise bi sigortaci bulup hangi acenteden sigorta yaptirdigini ogrenin, o acenteti arayip olayi anlatin ( vurdu kacti gibi anlatin ) adamin ad soyad numarasini alin. Gerisi adamin insafına kalmış tutanak tutmaya ikna ederseniz biyerde fotoğraf çekip işinizi gorebilirsiniz, arkadasin arabaya vurup kaçani boyle yakalamıştık biz

metehancihangir
10-09-2014, 20:54
Karşı tarafa dair hiç bir bilgi yok elimizde çocuk çok gençmiş ve araba eskiymiş marka model görememişler gece vakti ne varsa karşı tarafın elinde var ve bize ulaşmadı daha ama eminim bizi haksız çıkarıcak şekilde ulaşıcak benim şu an tek amacım haksız duruma nasıl itiraz ederim ve itirazımın sonucu ne olur

2jz
10-09-2014, 21:30
İmza atılmamış, fotokopiler eksik. Çarpıp kaçtı diye şikayet eder en fazla. Telefonu varsa arayın tutanak tutun. Eğer şikayetçi olursa şahit biri var araçta, hastaneye giriş tarihi falan belli çok sıkıntı olmaz.

ham
10-09-2014, 22:17
hastanedeki işlemlere dair bi belge alırsınız o belge ile hastaneye yetişiyoduk tutanak tutamadık kaçma gibi bi durum yok tarzında itiraz edebilirsiniz

By_Carizma
10-09-2014, 23:37
hiç bişey yapamaz ruhsatının fotografını çekmekle, sigorta policesi fotokopisi ve ehliyet fotokopisi isteniyor olmadığı taktirde hiç bi işlem yapılamıyor başıma geldi çünkü. vurdu kaçtı demesi içinde mahkemede dava açması gerekiyor plakanızı verip 400 lira gibi bir fiyat tutuyor masrafları vs eğerki kazanırsa fiyatı geri alacağı belirtiliyor (trafik polisi bizzat kendisi bu şekilde anlattı bana)

metehancihangir
11-09-2014, 09:03
Fotokopiler yok , imza yok , hastane giriş çıkış belgeleri mevcut , vurdu kaçtı içinde dava açması lazımsa şu an rahatladım açsalarda çok rahat belgelerim çok teşekkür ettim cevaplar için sağolun

Emre Ekrem
11-09-2014, 09:32
Bu koşullar altında dosya açtıramaz ayrıca sizin adınıza bir tutanak doldurdu diyelim hatta altına imza bile attığını varsayalım, itiraz edersiniz ve sahteciliğe kadar yolu var bu işin, kendi sigorta firmanızı arayıp bilgilendirmenizi tavsiye ederim.

metehancihangir
11-09-2014, 16:04
Yeniden yardım istiyorum

Bugün karşı taraf aradı çocuğun ehliyeti yokmuş babasına aratıyor bu arada , ben çalıştığım için babamı Maltepe ye çağırıyorlar tutanak tutmak için babam giderse tutanak çocuğun babasının adına düzenlenir ve adamın ehliyeti olduğu için suç otomatikman benim kucağıma geliyor arkadan vurduğumuz için bende bu yüzden göndermiyorum babamı. Karşı tarafın suçu bize yıkmaması için ne yapabilirim ?

SedatAdanurr
12-09-2014, 04:15
Yeniden yardım istiyorum

Bugün karşı taraf aradı çocuğun ehliyeti yokmuş babasına aratıyor bu arada , ben çalıştığım için babamı Maltepe ye çağırıyorlar tutanak tutmak için babam giderse tutanak çocuğun babasının adına düzenlenir ve adamın ehliyeti olduğu için suç otomatikman benim kucağıma geliyor arkadan vurduğumuz için bende bu yüzden göndermiyorum babamı. Karşı tarafın suçu bize yıkmaması için ne yapabilirim ?

Çocuğun ehliyeti yoksa o da suçlu oluyor haliyle.Bence tutanak tutmadan aranızda anlaşın herkes kendi arabasını yaptırsın.

ErkanCanS
12-09-2014, 17:15
Yanlış anlamadıysam ehliyeti yok ve kazaya karışıyor ondan sonrada arayıp bide sizi ayağına çağırıyorlar.Bence gitmeyin kendileri gelsinler.Babasının adına tutanak tutturmaya çalışırlarsa da arayın polisi gelsin.Anlaşamama durumunda polis çağırabilirsiniz.

emre55
12-09-2014, 17:36
ehliyeti yok ise, tutanakta kendileri vurdu diye yazsınlar bunu kabul etmek zorundalar, ehliyeti olmayarak suç onda zaten, babası üzerine yapılacak ise de babası ben vurdum yazsın tutanağa.

metehancihangir
12-09-2014, 18:34
Tutanak tutuldu , ben çağırdım mecburen geldiler bizim kesinlikle onların ayağına gitmeyeceğimizi söyledim , karşı tarafın kendi eliyle "hatalı u dönüşü yaparken xxx plakalı araca vurdum" diye yazdırıp imza attırdım.