Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç boyama ve boya sonrası yardim ve öneriler?

Yiğit Güllüler
12-09-2014, 23:15
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.Sizin deneyimlerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var.
aracım şuan kaportada sökülmeye başlandı 2 3 haftaya boyanacak ve bineceğim temiz bir şey olmasını istiyorum içime sinsin istedim
ilk sorum:Araba boyanmadan boyanırken boyandıktan sonra önemli şeyler var mı ustama söylemem
gereken dikkat et demem gerek şeyler var mı çünkü o alttan astar zımpara izi boyada dalgalanma yandan
bakınca ve portakal pütürleri gibi şeylerden nefret ediyorum.bir konuda 106 yı fırından önce bir kat boyanıyor zımpara olup fırına giriyor bunu yapmaların sebebi nedir eğer iyi olacaksa o şekilde yaptırayım konu da bu http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?174152-%DDlk-Sahibinden-106-Gti-%FDm-ve-Okan-Depe-le-Kozmet%FDkle%FEtirme-Maceramiz/page5

ikinci sorum ise:Boya sonrası fırından çıktıktan sonra uygulama bir iki ay yapılmasın diye okudum gaz çıkışı için fakat araba sökükken pasta zımpara yapsak sıkıntı olur mu
sonrasında ise ben bu boyayı korumak ve iyi bir parlaklık istiyorum neler almam gerekiyor baya bir bilgisizim açıkçası bir liste yapmamız gerekirse ne yapmam gerekiyor ilk başta yapacaklarım ve daha sonra sürekli olacak şeyler nelerdir bagaja amatörce bir set olsun istiyorum ve söyleyeceğımiz malzemeleri açıklarsanız ne işe yarar sıralaması falan çok sevinirim gerçekten bir amatörüm çünkü :D makine var bu arada. 0 dan başlayacağım açıkçası. aracım beyaz 106 gti. eksik bir şeyim varsa söylerseniz sevinirim,yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

douu
12-09-2014, 23:34
Biz saksıyız zaten Adana'da elinin altında.

SULTANOGLU
12-09-2014, 23:46
O linkini koyduunuz 106 ya komple astar atilmis onun zimparasini yapiyorlar. Sizinkide komple boyanacaksa astarlandiktan sonra ayni islemden gecicek.

Malzeme ve usta cok onemli.

sagi
13-09-2014, 00:23
Usta çok önemli ! maskeleme düzgün yapılmalı, boya akıntısına,astar kurumadan boya atılmamasına dikkat edilmeli çok zor bir soru aslında yani dikkat edilecek aşırı derecede unsur var

Yiğit Güllüler
13-09-2014, 11:41
Biz saksıyız zaten Adana'da elinin altında.

dellenme oğlum seninle işlerimiz var zaten

O linkini koyduunuz 106 ya komple astar atilmis onun zimparasini yapiyorlar. Sizinkide komple boyanacaksa astarlandiktan sonra ayni islemden gecicek.

Malzeme ve usta cok onemli.

işte astardan sonra bir kat boya atılıyor zımpara sonra fırın

SULTANOGLU
13-09-2014, 12:02
Astardan sonra atilan o ince siyah bolge bolge boyadan bahsediyorsaniz o kontrol boyasdir ve astar yuzeyindeki olasi hatalari delikcikleri gormeye yarar.

Ayrica soyle belirtiyim bu gibi yuzey hatalarini bulmak icin en iyi ve en profesyonel yontem 3m gibi firmalarin sattigi toz kontrol boyasidir. Bu bildigimiz boya degildir tebesir tozu gibidir ve yuzeyde bulunan her delige ve hataya girer boylelikle astar zimparasi sisrasinda hatalar daha acik ve net gorulur.

SULTANOGLU
13-09-2014, 12:05
Astardan sonra atilan o ince siyah bolge bolge boyadan bahsediyorsaniz o kontrol boyasdir ve astar yuzeyindeki olasi hatalari delikcikleri gormeye yarar.

Ayrica soyle belirtiyim bu gibi yuzey hatalarini bulmak icin en iyi ve en profesyonel yontem 3m gibi firmalarin sattigi toz kontrol boyasidir. Bu bildigimiz boya degildir tebesir tozu gibidir ve yuzeyde bulunan her delige ve hataya girer boylelikle astar zimparasi sisrasinda hatalar daha acik ve net gorulur.

http://denizboyalari.com.tr/image/cache/data/3M/9560-500x500.jpg

Yiğit Güllüler
13-09-2014, 13:38
anladım teşekkürler ustamla görüşeyim bunları. peki boya sonrası başta yapılacak şeyler ve sürekli olacak malzemeler uygulamalar ne yani ikinci sorum

douu
13-09-2014, 23:47
Hala soruyo tobe tobe. Kaportaciya söyle astarı attıktan sonra zimparasini iyi yapsın boyanın altında çizik kalmasın vos gibi. Astar kurumadan boya sıkmasın sakın. Bide kesinlikle ama kesinlikle pasta çekmesin. Boyadan çıksın al getir yapalım listeyi al ne yapıyorsan yap sonra