Orijinalini görmek için tıklayınız : prelude 2.2vti
http://www.sahibinden.com/1997_honda_prelude_2_2_vtec_vti_otomatik_cok_acil_ WQQaXQQ10018327WQQpXQQdisplayitem
kısmetse salı günü bu aracı almayı düşünüyoruz aracı tanıyan bilen varmı acaba?
preludelerin kronik sorunları varmıdır ???
şimdiden teşekkürler
Saygılar
sürüngen
20-09-2008, 15:05
kronik 4ws ve şanzıman sıkıntıları var.şanzıman değişmiş diyo gerçi.standart body aksesuarları yok ama fiyat fena değil...
bunu alcagıan civic 1.4 alır yaparım boş para bence
mertacar
20-09-2008, 15:17
baya yakıyo dıye duymustum... otomatıkte deılde manuel de hakkını verır herhalde..
sportinger
20-09-2008, 15:29
H22 prelude le 1.4 civic kıyaslanmaz bence manuel cevrili modelleri var ank. da harika gidiyolar...
ben biliorum bu arabayı.bildigim kadarıyla baya bi para harcadı.preludwe delisidie.bizim apartmanın altında internet cafe si war sahibinin..çok guzel duruodu
H22 prelude le 1.4 civic kıyaslanmaz bence manuel cevrili modelleri var ank. da harika gidiyolar...
peki direk şanzıman mı gelııoo yoksa kendılerı mı değiştırıo herhang i hondanın şanzımanı oluyomu
Benim arkadaşım aldı, aslında arabanın kendisindne memnun, gidişini falan da çok beğeniyor, ufak kaza yaptı parça bulmak biraz sıkıntı oldu ama belki de servisindne kaynaklandı, emin değilim.
Düz vites yapma imkanın varsa çok daha güzel olabilir ama. Düz viteste de her şanzıman uyum sağlamıyor sanırım. Vtec altında kalıyormuş falan vardı konusu forumda...
civic'in 1.1 i olsa sen onu tercih edecektin sanırım...allahtan yok öle bir model
2.2 Vtec ile 1.4 ü mukayese edebilmen şahane bir durum... Hem de biri Civic diğeri Prelude, aynı araçlar da değil...
Benim arkadaşım aldı, aslında arabanın kendisindne memnun, gidişini falan da çok beğeniyor, ufak kaza yaptı parça bulmak biraz sıkıntı oldu ama belki de servisindne kaynaklandı, emin değilim.
Düz vites yapma imkanın varsa çok daha güzel olabilir ama. Düz viteste de her şanzıman uyum sağlamıyor sanırım. Vtec altında kalıyormuş falan vardı konusu forumda...
civic'in 1.1 i olsa sen onu tercih edecektin sanırım...allahtan yok öle bir model
2.2 Vtec ile 1.4 ü mukayese edebilmen şahane bir durum... Hem de biri Civic diğeri Prelude, aynı araçlar da değil...
bakalım nasıpse salı gunu alıcaz bu paraya alınabılcek guzel bı arbaya benzıoo ayrıca aracta değişen yok sanırım 3 parcada boya olddugu soylendi...cıvıc le prelude zaten alakasız
Hayırlısı ne ise o olur inşallah :)
hayırlı olsun güzel araç. kazasız belasız
hayırlısı olsun bence fiyat çok uygun,,,prelude ler bence çok şık araçlar,,,
valla yanlış anladın sanırım beni.. duz vıtes 1.4u otomatık prelude tercıh ederım zevk meselesı..ha verseler bınmezmısn dersen cvbım hayır bınmem olurdu... kendı fıkrım prelude fazla bılmem ama cok tutulmadıgı bellı
valla yanlış anladın sanırım beni.. duz vıtes 1.4u otomatık prelude tercıh ederım zevk meselesı..ha verseler bınmezmısn dersen cvbım hayır bınmem olurdu... kendı fıkrım prelude fazla bılmem ama cok tutulmadıgı bellı sonucta vergısı var 2.2 motor bunlarıda düşünmek lazım pazardan elma almıyoruz
Tayfun-E30
20-09-2008, 16:33
valla yanlış anladın sanırım beni.. duz vıtes 1.4u otomatık prelude tercıh ederım zevk meselesı..ha verseler bınmezmısn dersen cvbım hayır bınmem olurdu... kendı fıkrım prelude fazla bılmem ama cok tutulmadıgı bellı sonucta vergısı var 2.2 motor bunlarıda düşünmek lazım pazardan elma almıyoruz
senin araba düz 1.4?
4ws sorunu var diyorlar.şanzımanı manuele çevirenlerin birkısmı orjinal prelude şanzımanı kimileride honda accord 2.2 şanzımanı kullanıyorlar.
aynı olsa gerek şanzımanlar farklı olsa uymaz çünkü :)
araç güzel çok güzel parçalarda var modifiye için.
hayırlısı olsun ne diyelim :)
senin araba düz 1.4?
evet düz neyse bakalıma rkdaş alıcakmı hayırlısı olsn
Bi yerde okumuştum..Manuele çevirmenin maliyeti aşağı yukarı 7 bin ytl imiş. ne kadar doğru bilemiyorum.
yusufbatırel
20-09-2008, 19:06
nıssandan once bende bayagı bır arasıtırdım.guzel kasa ıkıler hondada murat var onla cok baktık konustuk tek sanzıman problemı cıkarıyormus oda degısırsenn bı daha cıkarmaz 100 km daha.bence araba cok dırı duruyor yanlız bu renk prelude varmıymıs.komple boyalı olmasın bak once yoksa dıgerler ayrınltılar onelı degıl
vtecturbo
20-09-2008, 19:28
ben suan 97 prelude kullanıyorum.radar honda seref usta tarafından duz vıtese cevırıldı.sanzıman olarak accord sanzımanı kullanıyorum.sımdıye kdar herhangı bır sorunum yok.onun dısında 4 ws sorunu preludelarda kronık problem asırı derecede hassas arka tekerlerı kaldırıma dokundugu anda arızalanıyor.ben 4ws yı ıptal ettım ve o sekılde kullanıyorum acıkcası cok buyuk bır fark yok benım acımdan.aldıktan sora rotllerı salıncak gergı lastıklerını vıraj demır lastıklerını kontrol ettır veya dırek degıstır.bu arada duz sanzımanla otomatık arasında 100ytl benzınde 60-70 km fark edıyor bunuda belırtmek ısterım.bunu dısında bır sorun olursa yardımcı olurum
hmmmm
hepinize teşekkürler 4ws sorunu biraz kafamı kurcaladı:beuj:
hayırlısıysa salı günü ankaraya gidip araca bakıcaz nasip diyelim...
overblack
20-09-2008, 21:16
-97'lerde kronik şanzıman problemi
-4 ws problemi
-direksiyon pompası( bazılarında)
-çok yakarsın,alımı satımı zor olur
+full donanımlı bir araç
+motor olarak iyi
+kullanımı rahat
maxpower
20-09-2008, 21:21
bu fiyata bence gayet güzel
ha_SaaaN
20-09-2008, 21:25
al gitsin ali abinin elinde bir numara olr bu arac ;)
mechanıcer
20-09-2008, 21:41
4ws acı sensor arızaları meshurdur :) malıyetı yuksek olabılıyor.ama benı sarsmaz dıosan 2 ws de bınebılrsın.. bıde cok yakıo gercı ılanda lpg vardıo:) kazasız belasız hayırlı olsun
Serkan.S
21-09-2008, 02:08
Evet ilanda lpg yazıyor ilginç bir şekilde.4ws iptal edilip binilir fiyatı gayet uygun.
çok yakın arkadaşıma aldık bi Prelude 5th gen. Dün akşam Jem,gökan,mertacar, MuraT-B falanda denediler. Bence çok güzel bir araç. Kaçırma derim.
düze çevirmedikten sonra hiç bir zevki yok düze çeviriceksen al.Onun dışnda çok keyifli araç
egeturbo
22-09-2008, 10:20
duyduklarım kadarı ile aks ve şanzuman sorunu var kronik olarak ama sitede kullancıları vardır abi onlar sana yardımcı olur
nuriyildiz66
12-03-2013, 09:03
98 model prelude sahibiyim bu aracı 5 ay aradım bu kronik sorunlarla alakalı bilgi vermek istiyorum bu araçlar 97 de cıktı ve 97 preludelerde 4ws ve sanzuman sorunu var ama 98 ve sonrasında iyileştirmeye gidilmiş ve bu sorunlar ortadan kalkmıs parça konusuna gelince her türlü parçası var hiç bir sıkıntı yok mekanık aksamda diğer hondalarla aynı ama bunun parçaları biraz pahalı bu araçlara binen kişilerin maddi durumu iyi olmalı yoksa sıkıntıya girilebilir...
SOMEONESPECIAL
12-03-2013, 09:18
98 model prelude sahibiyim bu aracı 5 ay aradım bu kronik sorunlarla alakalı bilgi vermek istiyorum bu araçlar 97 de cıktı ve 97 preludelerde 4ws ve sanzuman sorunu var ama 98 ve sonrasında iyileştirmeye gidilmiş ve bu sorunlar ortadan kalkmıs parça konusuna gelince her türlü parçası var hiç bir sıkıntı yok mekanık aksamda diğer hondalarla aynı ama bunun parçaları biraz pahalı bu araçlara binen kişilerin maddi durumu iyi olmalı yoksa sıkıntıya girilebilir...
hoşgeldin...
Makinist
12-03-2013, 09:34
Düşünsenize evde yada çalışma ortamınızda sakince oturuyrken birden kapı seslice açılıyor ve içeri hiç tanımadığınız bir adam girip heyecanlı bir şekilde Preludenin mazisini anlatmaya başlıyor. Nasıl tepki verirdiniz..? Hoşgeldiniz... :)
Bir konu daha hortladı.....
Adam hızlı girmiş beyler... önünü açın gitsin!
altugkocer
12-03-2013, 11:37
4.5 sene hortlamış :D
m. ali öz
12-03-2013, 11:38
Bir konu daha hortladı.....
Niye rahatsızlık duydun ?
Arkadaş prelude hakkında araca sahip birisi olarak yorumda bulunmuş bilgi vermiş ille güncelken mi yazmak gerekli, forum burası.
5 sene sonra da gereksinim duyan birisi aratır okur öğrenir.
Kendini tanıtmamış o ayrı.
Arkadaş prelude hakkında araca sahip birisi olarak yorumda bulunmuş bilgi vermiş ille güncelken mi yazmak gerekli, forum burası.
hayırlısı :)
Adam hızlı girmiş beyler... önünü açın gitsin!
Hala1.4diyorum:)
mumya geri döndü :D hep gogıl amcanın işleri :D
Düşünsenize evde yada çalışma ortamınızda sakince oturuyrken birden kapı seslice açılıyor ve içeri hiç tanımadığınız bir adam girip heyecanlı bir şekilde Preludenin mazisini anlatmaya başlıyor. Nasıl tepki verirdiniz..? Hoşgeldiniz... :)
işte bu :D :D
vallah cok iyi etmiş bende bunlardan almayı düşünüyordum bu bilgileri görmek iyi oldu sağolsun arkadaş :)
blackweb
23-01-2014, 20:48
Geçen sene bir tanıdığım otomatiğini bir bayandan alıp manuele çevirmişti daha sonra yazılım varex filan uyguladı motor yaptırdı, baktı olcak gibi değil hep yiyor oda sattı.
Sonuç olarak memnun kalmadı.
Konu hortlamış madem bizde deneyim ve tecrübelerimizi ekleyelim sonuçta aramalarda çıkıyor.Ben önce iki farklı Crx sonrasında, g4 prelude aldım tr deki en temiz bir kaç prelude den bir tanesi idi sattım bir hafta sonra g5 prelude aldım 97 model siyah aldığımda 210binde idi şu an 220 binde bir sıkıntısı yok olduğunda da yaptırıyorum. Civic ile mukayese götürmeyecek bir araba, parası ve zamanı olan binsin kolay bir araba değil. Çok tutulmamış diye yazılmış eski zamanlarda e tabiki öyle hissedilir çünkü 97-98 türkiyeye toplam 101 adet girmiş bir arabadan bahsediyorsun şimdi kaç tane kalmış bir daha saymak lazım. Bende dört kapılı aile modeli üretimi olan 2 kapı hiç bir arabaya binmedim şükür. dikiz aynasına baktığımda ne olduğunu anlamak gerek 4 kapımııı 2 kapımı ;) Şanzumanı ise iki tip accord şanzumanı ile manuele çevirilebiliyor birisi uzun birisi kısa şanzuman sonu 5 ile biten şanzuman kodları mesela p2c5 accord şanzumanı kısa şanzuman oluyor 1den ikiye atarken vtec altı kalıyor ama onun dışında tüm viteslerde vtec yakalıyor. henüz böyle bir projem yok ama arıza verdiği zaman revize ettireceğim paraya manuel yapabiliyorum. Bir kere güven hissi çok fazla konforlu ve uzun yolda yormayan bir yapısı var vites araları biraz uzun gibi ama zamanına göre gayet keyifli bir araba. Alt takım ile ilgili her parçasını buluyorsun yan sanayi olarak. Kaporta aksamını bulamazsın az sayıda olduğu için getiren olmuyor. Servis ateş pahası ve 3 ay zaman istiyor. Ebay de çok fazla parçası var sadece amerika değil avrupada da uygun fiyatlı bulabiliyorsun. 2.2Vti Vtec AT 185hp lik bir motora sahip ama manuel olduğunda çok şey değişiyor. Sorusu olanlara yardımcı olurum.