PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amortisör sertleştirme

Burak
24-10-2014, 14:53
Aracıma bir hafta önce eibach sportline yay taktım, önler 4.5 arkalar 3 cm düştü. Amortisorler nispeten büyük yol bozukluklarında yetersiz kalmaya başladı. Kulelere bam güm vuruyor :) Spor amortisör araştırdım aracıma göre sadece bir takım koni buldum, o da street değil ayarlı sport versiyonu ve fiyat çok fazlaydı(1900TL). Bilstein bulamadım. Dolayısıyla spor amortisor defterini kapatmak zorunda kaldım.

Mecburen amortisor sertleştirme olayına girmek istiyorum. Konfor vs beklentim yok araba zaten önceden de sertti, şimdi de sert. Güvenli olsun bam güm vurdurmasın yeterli. Nokta atışı yer tavsiyesi istiyorum :)

Draniela
24-10-2014, 15:08
en temizi al bi ucuz yollu coilover olsun bitsin ben de o sesi duymamak için ta tech aldım :D bak ikinci el al yayları da sat oh tertemiz

mikelazi
24-10-2014, 15:49
Amortisorunu milden kisalttir.onden 4cm.arkadan 3cm.ondan sonra vurma kesilir.tabi amortisorlerin saglikliysa

Burak
24-10-2014, 16:16
en temizi al bi ucuz yollu coilover olsun bitsin ben de o sesi duymamak için ta tech aldım :D bak ikinci el al yayları da sat oh tertemiz
Astra F'ye punto gibi kolay coil bulamam :) Yayları satmak istemiyorum daha yeni aldım ve basiklik tam istediğim kıvamda oldu.

Amortisorunu milden kisalttir.onden 4cm.arkadan 3cm.ondan sonra vurma kesilir.tabi amortisorlerin saglikliysa

Amortisorler daha 10 bin km once değişmişti. Sağlıklı olduklarını dusunuyorum. Nerde ne kadara yaptirabilirim?

Oznsrl
24-10-2014, 17:39
Sana en yakın yer izmit cantürk. Zaten çok sertse sadece milleri kısalttır bence yada çok az sertleştirsin gerçi eibach yumuşak bi yay ama odun gibi olursada özellikle kışın çok uyuz olursun bide sökmüşken kule takozlarınıda değiştir daha iyi olur

Burak
24-10-2014, 18:49
Istanbuldayim, bence daha yakın yerler vardır :) Canturke gitmek istemiyorum hem uzak hem de isim olarak soğudum. Anadolu veya Avrupa Yakasında kime gozu kapalı teslim edebilirim? Takozlar ve bilyalari da 10.000km once degisti :)

ondertopcu
24-10-2014, 19:00
Maslak namistain a gidebilirsin

Oznsrl
24-10-2014, 20:56
anadolu yakasındaysan bostancı aydın amortisöre gözün kapalı gidebilirsin :)

Boldenon
24-10-2014, 23:19
Başaran amortisör / ümraniye sanayi sitesi

Burak
25-10-2014, 14:13
Söylediğiniz yerlerle görüşeceğim, sağolun. Bu arada iki adet sıfır ön amortisör buldum, bilstein b6. Çifti 350TL. Ama arkalar yok. Bir daha da bulamayabilirim. Yurtdışında da tanesi 100-120 euro civarında ki bu rakamları vermem. Önler spor arkalar stock olursa aracın tepkileri nasıl olur? Spor amortisor takılacaksa illa 4 ü de spor mu olmalı? Çünkü arka taraf 3 cm düştüğü için vurma problemi yok.

mikelazi
27-10-2014, 13:43
Zaten esas tasiyici ondur.dip vuranda onler anladigim kadariyla.ben bostanci aydin amortisoru tavsiye ederim.karar senin ister mil kisalt ister yeni amortisor al.ama mil kisaltincada yaylarin eibach oldugu icin bir sorunun kalicagini sanmiyorum