Orijinalini görmek için tıklayınız : Redbull yanlama kaza
Umut melek
27-10-2014, 18:54
2 gündür ic kanaması varmış uyutuluyormus simdi fox.haberde çıktı haberi tekrar ordan duydum
enesbeyter
27-10-2014, 20:00
olmayan güvenlik önlemleri , bir türkiye klasiği:mad:
Devam et devam et diyen mahlukata ne denebilir ki ?? Allah rahmet eylesin :(
Böyle olaylar yüzünden malesef ülkemiz otomobilsporlarında gelişemiyor :(
https://www.facebook.com/video.php?v=339206276254275&set=vb.262332977274939&type=2&theater
Bu videoda her sey cok acık bellı
Ufak cocouk Kolon un dıbınde duruyor
aracın kanadı sanırım yuzune carpıyor ve yere yıgılıyor
Umarım bır on once saglına kavusur
Son durum nedir?
Kimi durumu iyiye gidiyor diyor, kimi rahmetli oldu diyor, kimi uyutuluyor diyor.
Gerçek bir bilgiye sahip olan yok mu?
mertcan ın koydugu vıdeodan sonra hala surucunun 6-7m onunde yerde yatan cocugu gormedıgını ve bu yuzden yarısa devam ettıgını savunanlar cıkacak mı merak edıyorum.
mertcan ın koydugu vıdeodan sonra hala surucunun 6-7m onunde yerde yatan cocugu gormedıgını ve bu yuzden yarısa devam ettıgını savunanlar cıkacak mı merak edıyorum.
ya yapmayın allah aşkına sadece bi videoya bakarak sürücünün çocuğa çarpmasına rağmen durmadığını nasıl söyleyebiliyosunuz, nasıl olayın içinde olmadan sürücünün o anda nereye baktığını nasıl bi ruh hali içinde olduğunu bilmeden böyle ağır bi ithamda bulunabiliyosunuz. Bu kadar kolay olmamalı klavye başından insanları cani ilan etmek
bayramoglu
27-10-2014, 22:39
adamin adini yazin facede cikiyor ona sorun ne ugrasiyorsunuz.
playhard
27-10-2014, 22:47
konu zaten burda birilerini suçlayıp kelime yapmak.yoksa sorulur zaten
Mechanix
28-10-2014, 05:10
Meftun'un 3 tane çocuğu var. Böyle birşeyi görse durmaz mı bu adam ? Söylediğin şey gerçekten ayıp...
akıllı insan, çocuğa çarptıktan sonra niye durmadığını değil
o çocuğun orada ne işi var? onu sorgular. Boş boş yazıp durmayın.
Koskoca Ankara' da bula bula burayi mi bulmuslar drift icin, bir organizasyon ya tam yapilir ya hic yapilmaz bu amator organizasyoncular daha cok can yakacak..
Adam karalamak ne kadar kolay değil mi bilgisayar başında?
Meftun abiyi tanımasam senin yorumunla diyeceğim ki "ulan ne psikopat adammış, çocuğu yerde gördüğü halde devam etti"
Mert Alpay
28-10-2014, 09:58
Ya abiler face***kda paylaşmışlar tanımadığım insanlar yorum yazamadım altına burada yazayım yani çok kötü bir kaza allah acil şifalar versin kardeşimize de redbull gibi bir firma afedersiniz s*k kadar mekan kiralıyor bu 1 küçücük çocuk orada ne arıyor bu 2 duyduğuma göre doğruysa eğer fotoğrafçılardan birinin yeğeniymiş ya hiç mi mantıklı biri değilsiniz ki ufacık çocuğu o alanda tutuyorsunuz videoda da açıkca belli çok fazla güvenlik açığı var ve birde o arkadan devam et diye bağıran KEKO gibi insanları bedava aldıkları bir etkinlikten ben açıkcası daha fazlasını beklemem pilotda da suç bulamam yani tekrar allahtan acil şifalar ailesene de sabır diliyorum.
il baskani mi bu karalama yapalim? benim tek kizdigim nokta surucuyu korumak icin kask takmis/soka girmis etrafini goremiyor,cocuga ilk yardimi o mu yapsin,yaris bu elbet devam edecek gibi sacma sapan girdiler yapilmasiydi. cocuga vurmasinda bir hatasinin olmadigi hatta son hamlesiyle 5 10 kisinin yaralanmasini da onledigi konusunda zaten hem fikiriz.etik olmayan tek nokta birkac m onunde yerde yatan bir cocuk varken yarisa devam etmesi.aracin acisi itibariyle cocugu goremeseydi ve yaris durdurulmasaydi sizi anlardim ama son videoda cocugu gordugu acik,net...
alpbodrum
28-10-2014, 10:51
https://www.facebook.com/video.php?v=339206276254275&set=vb.262332977274939&type=2&theater
Bu videoda her sey cok acık bellı
Ufak cocouk Kolon un dıbınde duruyor
aracın kanadı sanırım yuzune carpıyor ve yere yıgılıyor
Umarım bır on once saglına kavusur
Böyle saçma bir organizasyon görmedim, Arabanın geçtiği yol ile seyirci arasında hiçbir güvenlik önlemi ve güvenlik görevlisi olmayan bir yarış , aynı şeyi Redbull un düzenlediği Motocross ve Enduro yarışlarında ' da gördük. Bugüne kadar böyle bir olay olmaması mucizeydi.
il baskani mi bu karalama yapalim? benim tek kizdigim nokta surucuyu korumak icin kask takmis/soka girmis etrafini goremiyor,cocuga ilk yardimi o mu yapsin,yaris bu elbet devam edecek gibi sacma sapan girdiler yapilmasiydi. cocuga vurmasinda bir hatasinin olmadigi hatta son hamlesiyle 5 10 kisinin yaralanmasini da onledigi konusunda zaten hem fikiriz.etik olmayan tek nokta birkac m onunde yerde yatan bir cocuk varken yarisa devam etmesi.aracin acisi itibariyle cocugu goremeseydi ve yaris durdurulmasaydi sizi anlardim ama son videoda cocugu gordugu acik,net...
Abi pilotun yanındaymışsın gibi konuşuyorsun. Kesin olarak "çocuğu gördü ama durmadı" kanısına varmışsın. Yarış heyecanı, kaza stresi, kaskın görüş açısını daraltması gibi etkenleri hesaba katmıyorsun. Kaç kere piste girip yarıştın bilemiyorum ama o an insanın ne kulakları duyuyor, ne gözleri arabadan başka bir şey görüyor. Biraz empati lütfen. Ayrıca Meftun abiyi tanısan sen de bilirsin çocuğu görseydi ne yapıp edip o araçtan inip yardıma koşacağını. Tanımadan etmeden böyle yorumlar yapmayın lütfen.
Baris, adami nasil yargiliyorsun yaw? Gordu ve durmadi nedemek ya? Ayip ayip gunaha girmek bu , adam dag arkasiyla vuruyor duvara cocugu nerde gordu de devam etti ?
Barış bende oradaydım
sen olay yerınde olmadan yorum yapıyorsun...
Görebılecegı bır konumda degıldı
ayrıca kaza oldu spıker hıc bır sey yokmus gıbı sunum yapmaya devam ettı
belkı bu yuzden kaza yapan kısıde devam ettı.
Herkes ne kadar çok biliyor , oturduğu yerden konuşuyor .
kaza yapan arkadaşın cocuğa vurduğunu faketmesi mümkün değil cocuğa araba teması yok zaten kanat çarpıyor. sunum yapan spikerinde olaydan haberi yok hatta ben direk o noktaya bakan bi yerden izliyorduk anlam veremedik. toz duman oldu sadece arac hasarı var die düşünüyorduk ilk 2 dakika böyle geçti zaten.
Silvia17
28-10-2014, 11:40
Bir insanı bu kadar kolay karalamak ayıptır yazık günahtır.Hiçbir zaman piste çıkmamış insanların yaptıkları yorumları görünce şaşırmamak elde degil.Karting de bile kaskı taktıgınız zaman görüş açınız ne kadar düşüyor birde rally kaskı taktıgınızda olacakları sizler düşünün bence.Meftun abi eger cocugu gorseydi zaten durur ve yardıma koşardı.Video izleyenler görmüştür spiker dahi devam etti o an ki anlık durumla ve duman ile zaten hiçbirşey gözükmüyordu.Sürücü ben olsaydım bende fark etmezdim sen olsan sende fark etmezdin kazanın şoku ile orada bir insan oluşunu düşünmemiştir bile.Güvenlik önlemleri bu kadar yogunken ben olsam bnde düşünmezdim.Sürücünün yerine kendilierini koyanlar fiziki şartları düşünüpte yorum yapsınlar.Ayıptır günahtır verilen emeklere yaralanan cocuga yazık bence...
allah rahmet eylesin gencin ailesine allah sabır versin
FurkanElsiz
28-10-2014, 12:46
maksat çamur atmak olunca bordo klavyeliler iş başında her zaman. herkesin de söylediği gibi 1.si orda bi çocuğun olmasını geçtim, görevliler dışında izleyicinin ne işi var. 2.si meftun abinin nasıl biri olduğunu şoförlüğünü herkes bilir, çocuğu görse neden durmasın bi mantıklı düşünün. organizasyon başlı başına rezaletti..
Mechanix
30-10-2014, 09:45
allah rahmet eylesin gencin ailesine allah sabır versin
Kazaya karışan çocuk hayatta... Durumu iyi gidiyor. Yakında hastaneden de çıkacaktır. Ölen vs yok.
srkn.ylc
30-10-2014, 09:51
Kazaya karışan çocuk hayatta... Durumu iyi gidiyor. Yakında hastaneden de çıkacaktır. Ölen vs yok.
Çok iyi haber Allah acil şifa versin.
dj_batukaan
30-10-2014, 10:32
Muhteşem bir haber mustafa, Allah acil şifalar nasip eylesin
Evet bu olayı haberlerde izlemiştim herçekten kötü bir durum ben Türkiye de bizlere göre bir pist alanımız bile yok Şöyle 4 - 4 lük bir alanımız yok Yurt dışında bakıyorum inanılmaz Pist alanları var.Bizim neyimiz eksik diye merak ediyorum. Ulen biz de bu memleketin insanlarıyız. Hani derler ya nerde bu devlet nerde bu insanlar. Anca aylık 5 bin 10 tl hiç bir iş yapmadan para kazanan Devlet insanlarına para kazandırıp ( yedirip) içiriyorlar anca bu işe yarıyorlar. Adamlar kendilerini aşmışlar 35 met. gemiye bile artık artık gemicik diyorlar. Bizim gibi spor seven insanlara 5 dölümlük araziyi bağışlasalar işte ozaman kıyamet kopar halbiki 35 met. lik gemicik diye atlandırdıkları geminin 5 de 2 parası deyildir. Ayıp dır bu bu yüzden kaç kişinin canı alınacak bilmiyorum artık yarışlarımızı trafik alanlarında deyil bizler spor sewenler için ayrılan yerlerde yarışmak spor yapmak istiyoruz. Allah kaza geçiren arkadaşımıza açil şifalar wersin.
Emre Ekrem
30-10-2014, 13:15
Baştan aşağıda hata silsilesi, katılan araçlara ciddi haksızlık, zaman+emek+para harcanıyor, gelecek olan seyircinin hayatını hiçe saymak, tribün yetersiz "başındayetkili birileri yok"+bariyerler yetersiz "üzerinden birileri rahatça geçebiliyor", seyirci etkinliği rahatça görebilmek için daha da yaklaşıyor ve tehlike oranı gittikçe yükseliyor, bu saydıklarım sadece bu organizasyonda değil, genel olarak tüm organizasyonlarda bu şekilde, bana göre hata ilk önce organizatörler "varsa" kısmından başlıyor ve zincirleme olarak devam ediyor, dikkat ederseniz bu tür organizasyonlarda genel olarak yaşanan bir durum "kaza, emniyet yetersizliği, vesaire" maksadı aşıyor ve ön plana çıkıyor, yapılmaya çalışılan tüm güzellikler geri planda kalıyor. Sonuç ise zaten Ulusal olarak gelişemeyen Motor Sporlarının bir darbe daha alması.
Konuya şöyle bi güncelle açıklık getireyim, meftun abi cocuğa direkt olarak vurmamış, kolona vurunca spoiler kopup cocuğa çarpmış.
ghibli06
04-11-2014, 08:14
çoğumuz belki bilmiyorduk ama aslında pazar günü Ankara'da Amerikan araçlarının katılacağı bir drag festivali olacaktı, Ankara Klasik Oto Kulübü (AKOK) düzenleyecekti bakın açıklamalarına:
Değerli AKOK Ailesi;
Üzülerek belirtmek isterim ki, 02.11.2014 tarihinde düzenleyeceğimiz, Amerikan Drag Fest isimli hepimizin yıllarca özlemini duyduğumuz, sadece Amerikan araçlarına özgü Drag yarışımızı iptal ediyoruz. Şu ana kadar bu yarış için o kadar çok emek verildi ki..öncelikle bu konuda bizi destekleyen ve organizasyon ekibinde bulunan arkadaşlara Ankara Büyük Şehir Belediyesine ve BOOS spor klübüne çok teşekkür ederiz.
Bildiğiniz üzere geçen hafta Ankara'da düzenlenen bir motor sporları organizasyonunda bir gencimize araç çarpmiştir. Drag yarışları Driftten çok daha yüksek beygirlere sahip araçların çok yüksek süratlere çıktıkları yarışlardır. Şu ana kadar edindiğimiz izlenimlerden yapacağımız yarışa Tüm Türkiye'den 40.000 civarında bir katılımın olacağını tahmin ediyorduk. Ülkemizde maalesef güvenlik büyük bir sorun. Bir anlık bir dalgınlık yada suiistimal sonucu yaşanacak yeni bir kazanının vebalini kimse üstlenmek istemez ve maalesef bu acı tecrübeler tekrar tekrar göstermiştir ki Ankara'mızın Profesyonel bir motor sporları tesisine ihtiyacı vardır. Umarım yetkililer tekrar bu konudaki çağrımızı duyar ve daha çok canların yanmasına izin vermezler..Yarışın iptali ile ilgili görüşmeler hala sürdüğü için daha önce size bilgi veremedik..Ama üyelerimizin yoğun soruları üzerine bu açıklamayı yapmak durumundayız..Güvenli-Güvenlikli-Uluslar arası standartlara uygun bir pist Ankara'mıza kurulana kadarda çalışmalarımız devam edecektir..
Saygılar
AKOK YÖNETİM
...................................
yazık günah, hata üzerine hata yapılıyor sonrasında hiç bir şey yapamayacak durumuna geliyoruz başkentte...
dj_batukaan
04-11-2014, 10:59
Abi hala diyorum, Tasma köpeğe, hayvana takılır... Tel örgüye yada güvenliğe ne gerek var. Sadece Kafa yapısı değişse yine yeter..
Lanet olsun ki o kafa yapısı değişmiyor... Hala bencil bir şekilde insanlar kendini düşünerek önlere atlıyor. pist kenarında kendince hayvanlık yapıyor.. daha aynı gün bile içeride kendini bilmez 3 -5 kişi yüzünden küçücük bir çocuğa araba çarpmış, dışarıdaki hayvanlar yolda araba çevirmeye çalışıyor... bunlara güvenlik olsa ne olur tel örgü olsa ne olur....
O kadar cahil ve benciller ki yaptıkları hareketlerin işte bu şekilde bir çok insana maal edileceğini düşünmüyorlar bile
ankarada her hafta ivedik denilen yerde ıvır zıvır bi ton araba anlamsızca buluşup lastik yapıyor drift donut ve drag yapıyor kendi çabalarınca ve katılım az buz değil yeri geliyor adım atacak yer yok tezgalar kuruluyor çekirdeğinden köftesine herşey satılıyor.. Alkol kullanan kişi sayısıda oldukça fazla gel gelelim 3-4 yıldır uzaktan takip ediyorum bu güne kadar ne bi yaralanma ne de başka bi olay olmadı kendi aralarında bile kavga etmediler..Ankaranın üzerinde büyük bir şansıızlık var anlamış değilim :(
Onurkk06
06-11-2014, 18:46
Beyler şimdi bi haber gördüm feysde kücük kardeşimiz hayatını kaybetti tarzında doğrumu acaba?
burkaykalyon
06-11-2014, 19:59
Genç arkadaşımız maalesef hayatını kaybetmiş. Allah rahmet eylesin.
http://tosfed.org.tr/haberler/3346/vefat-ve-bassagligi
luckdove
06-11-2014, 20:04
Cok yazik. Allah rahmet eylesin ailesine sabir versin
hadi canım ya :( Allah rahmet eğlesin
Genç arkadaşımız maalesef hayatını kaybetmiş. Allah rahmet eylesin.
http://tosfed.org.tr/haberler/3346/vefat-ve-bassagligi
Yukarda iyileştiğini falan yazmışlar ama bunu görünce kötü oldum. Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin
yusufcan_k
06-11-2014, 20:09
Bu konu hakkında bilgi verebilecek birisi var mı? Motorsporlarında ki kazada kanun yaptırım vs nasıl işliyor :( :( çok üzücü bir durum mekanı cennet olsun
Mechanix
06-11-2014, 21:23
Evet arkadaşlar , maalesef kardeşimizi kaybettik. Hepimiz dağılmış durumdayız.
Allah mekanını cennet etsin , ailesine sabır versin...
mehmetRS
06-11-2014, 21:32
Allah rahmet eylesin, ailesine sabır versin, cok üzücü :( Pilot arkadaşada Allah sabır versin, bir suçu olmadığı halde bu tarz bir olayın ucunda bile bir şekilde ismi geçmesi gerçekten cok yıpratıcıdır.
SekoLive
06-11-2014, 22:37
Allah ailesine sabır versin
Meftun arkadaşından allah yardımcısı olsun umarim çocuğu oraya sokaanların ihalesi ona bırakılmaz.
murat çelik
06-11-2014, 22:43
çok üzüldüm allah rahmet eylesin mekanı cennet .
Allah rahmet eylesın uzucu ve zor bır durum ....
Blackbird
06-11-2014, 22:53
Allah rahmet eylesin, çok zor bir durum.
ghibli06
06-11-2014, 22:57
çok üzüldüm, hayatta hiç bir şey candan kıymetli değil :(
Mekanı cennet olsun Allah ailesine sabır versin :(
Allah rahmet eylesin kardesimize.
adamın hiç birşeyden habersiz piste cıkıp yarısmasına bakarken böyle durumda vicdan kısmını tabiki söylemiyorm ama sürücüye bir yaptırım ceza vs durumları oluyormu
Allah rahmet eylesin çok üzüldüm.
Allah ailesine sabir versin... Mekani cennet olsun
Allah rahmet eylesın cok can sıkıcı bır durum
Mechanix
07-11-2014, 09:05
Allah rahmet eylesin kardesimize.
adamın hiç birşeyden habersiz piste cıkıp yarısmasına bakarken böyle durumda vicdan kısmını tabiki söylemiyorm ama sürücüye bir yaptırım ceza vs durumları oluyormu
Hayır pilotun bir hatası olmadığı tutulan polis raporunda da belirtilmiş. Sorumluluk organizasyona ait.
ersandeniz
07-11-2014, 09:25
AllaH rahmet eylesin.. umadım gerekli dersler çıkarılır, Kurallar uyulması için vardır, o çocuğu içeriye sokan herkes sucludur
haydaaa hani iyileşiyordu?
kötü oldu bu :(
Hayır pilotun bir hatası olmadığı tutulan polis raporunda da belirtilmiş. Sorumluluk organizasyona ait.
Teşekürler :icon_tup:
Emre Ekrem
07-11-2014, 09:42
Allah rahmet eylesin, toprağı bol mekanı cennet olsun.
ahmetgurlek
07-11-2014, 09:56
allahım ya, ailesi için ne büyük bir acıdır, nasıl dayanılır böyle bir acıya? allah rahmet eylesin, rabbim geride kalanlara sabır versin. çok üzücü ya, insan söyleyecek söz bulamıyor. değer mi küçücük bir kardeşimizin canına? boğazım düğümleniyor, başka bir şey diyemiyorum.
sinanbaysal
07-11-2014, 09:59
Cok uzuldum Allah rahmet eylesin :(
Allah rahmet eylesin simdi bize dusen cenazeye katilmak ailenin yaninda olmak.acaba cenaze ne zaman nerde defnedilecek.
Burak-Akın
07-11-2014, 10:27
Allah rahmet eylesin.. Ailesine sabırlar versin
Allah rahmet eylesın cok uzuldum :(
Purmol35
07-11-2014, 10:46
Hadi ya çok kötü oldu bu olay . Allah rahmet eylesin . Pilot a laf eden yine bir ton mesaj yağacak şimdi biliyorum , ama hiç suçu yokken vicdan azabından rahat edemeyecek, onun içinde üzücü bir durum . Allah çocuğun ailesine de pilot arkadaş a da sabır versin.
Day Walker
07-11-2014, 10:49
Allah rahmet eylesin.
Ailenin acısı, şöförün ızdırabı ömürleri boyu devam edecek Allah yardımcıları olsun.
bora1311
07-11-2014, 19:04
allah rahmet eylesin...
EserBodrum
07-11-2014, 19:28
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
VTec_king
07-11-2014, 21:20
Allah rahmet eylesin
Allah ailesine sabır versin..
orhan_guney
08-11-2014, 09:09
Mekanı cennet olsun Allah ailesine sabır versin, sürücü arkadaşa Allah yardım etsin zor bir dönem.
ahmet_xy
08-11-2014, 09:50
bugün hürriyet ankara ekinde ölüm haberini yazmışlar:
http://www.hurriyet.com.tr/ankara/27537091.asp
Otomobil tutkunu Emre'nin acılı babası Eyüp Özdemir, yıllar sonra erkek çocuğa sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Oğlum eniştesi ile birlikte yarışları izlemeye gitmişti. Ancak önlem alınmaması ve dikkatsiz bir yarışçı nedeniyle ağır yaralandı. Yoğun bakım ünitesinde 10 gün yaşama tutunabildi. Güvenlik önlemlerini almayanlar ve oğlumun ölümüne sebebiyet veren sürücünün cezalandırılması için hukuk yolunda hakkımı arayacağım" dedi.
Eyüp Bey acılısın anlıyoruz ama bu olayda sürücünün ne kabahati var? Oğlunun orada ne işi vardı onu sorgulattır bence.
Burda çocuğu oraya gitmesine izin veren aileden oraya götüren enişteden içeri alan güvenlikten orada olmasından rahatsız olmayan bizlerden Aracın spoylerini takan ustaya kadar herkesin suçu var ;( kimse böyle bişey Olmasını istemezdi Allah aileye ve Kazayı yapan arkadaşımıza sabır versin... Umarım bidaha böyle bi olay hiç tekrarlanmaz ;(
HellRot06
08-11-2014, 09:58
Hadi bee çok kötü oldu bu :( Allah rahmet eylesin.
61enes61
08-11-2014, 10:06
allah rahmet eylesin. inşallah sadece SORUMLULAR cezasını öder.
Risendark
08-11-2014, 10:15
Allah rahmet eylesin geçmiş olsun da sürücünün suçu ne onu anlamadim bence aile sürücüyü bıraksında kendini ve o eniştesi olacak adamı sorgulasın özellikle de enişteyi. Burda en suçsuz adam da sürücü kesinlikle yarışta kaza yapılabilir direğe vurur bariyere girer sonuçta arabayla limitleri zorluyosun bi anda kontrolden cikabilir bu kaza da olduğu gibi.... Tekrar söylüyorum burda sorgulanması yargılanması gereken birisi varsa oda enişte ve o alana bu çocuğun girmesine izin veren güvenlik görevlileridir bence...
Surucunun hic bir sekilde sucu olamaz bu durumda. pistte yarisan bi surucu sadece yarismaya konsantre olur , yay varmis bilmem ne olmus bilmez gormez. Bu olayda sadece organizasyon ceza alacak yargilanacak...
Olayın vehametine zaten diyecek bir şey yok. Kardeşimize Allah rahmet eylesin, yakınlarına bol sabır versin...
Ancak acılı babanında yarışmacıyı zan altında bırakması, kesinlikle çok yanlış. Yarış esnasında kimse pistte birisi olacağını hesaba katmaz, aklına bile gelmez. Tamamen organizatörlerin güvenlik ihmali sonucu olan bir durum. Fazlada laf kalabalığı yapmaya gerek yok ama, Türkiye'de motorsporları bilinci oluşması uzun yıllar alacak gibi duruyor...
MertSerhanÖ.
08-11-2014, 11:15
Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet toprağı bol olsun..:(
Mechanix
08-11-2014, 11:29
Olayın vehametine zaten diyecek bir şey yok. Kardeşimize Allah rahmet eylesin, yakınlarına bol sabır versin...
Ancak acılı babanında yarışmacıyı zan altında bırakması, kesinlikle çok yanlış. Yarış esnasında kimse pistte birisi olacağını hesaba katmaz, aklına bile gelmez. Tamamen organizatörlerin güvenlik ihmali sonucu olan bir durum. Fazlada laf kalabalığı yapmaya gerek yok ama, Türkiye'de motorsporları bilinci oluşması uzun yıllar alacak gibi duruyor...
Organizatör firma Volkan Işık'ın firması. Redbull Sponsor , Meftun yarışmacı...
Ankara rallı arabalarına ceza yazılan bır sehır
bu yuzden Ankara da organızayon yaparken 10 kere dusunmek gerekır
bu olaydakı suc kesınlıkle O ufak cocugu oraya getıren enıste ve organızayonun guvenlık kısımındadır..
bayramoglu
08-11-2014, 11:37
aciyi anliyorum ama yarismaciya dava acmak sacma nedir bu yani bunu bitek kendi ulkemizde goruruz zaten. ozaman kendinize dava acip hukuk yolunda cocugunuzun hakkini arayin cocugun ne isi vardi orada. heleki siz anne babasiniz. heleki enistesiyle. akilsiz basin cezasini ayaklar cekermis ya harbiden oyle olmus biri vijdan azabi ceken sucu olmadigi halde suclanan bi insan biri tehlikenin ne oldugunu bilmeyen 11 yasinda cocuk. heleki bu ulkede bu adalet varken adam ayarlanip sucluda cikarilir kesin yarismaci. illa hirs cikcak ya gunah satilcak ya. bu kafayla hicbiyere varamicagimiz kesin. Allah rahmet eylesin geride kalanlara da sabir versin. yarismacininda yaninda olsun ins.
Organizatör firma Volkan Işık'ın firması. Redbull Sponsor , Meftun yarışmacı...
Vallahi okadar çok biliyorsunuz ki bazen kendimden geçiyorum okurken . Zıpzıpa sert çıktım yorgunluktan da olabilir ama sana sert çıkıyorum cahilliğinden haberin olsun .
Redbull Organizasyonu nedir ?
Burada organizasyonu kim yada kimler yapmıştır ?
Hangi firma ve otomobil kulubü izinlerini almış bu işi organize etmiştir ?
Bunların kaçını biliyorsun hiçbirini . Kime yazıyorsun bunları bilen birine Motorsporları otoparkta araba çevirmek değildir kural kaideleri vardır .
1- Bu organizasyon federasyondan yarış olarak değil gösteri olarak izin talebinde bulunmuştur .
2-Bu organizasyon bir yarış olmadığından katılımcıların da yarışmacı sıfatı yoktur .
3-Bu organizasyonda ismen redbull görünsede organizatör otomobil kulubü .................. tır ve .................. ta bu organizasyon için show gösteri amaçlı izin ve müsade almıştır .
Sayfalarca yazdırmayın boşunada tartışmayın .
Suçlu kim müge anlı muhabbet ve polemiklerine girmeden yazıyım size ...
Neyazıkki olacak olanlar bunlar sever sevmezsiniz size kalmış .
1- Organizatör kulübün başı derde girer mahkemelik olur .
2- Pilot arkadaşımız mahkemelik olur .
3- Atanan gözlemci böyle bir aktiviteye gerekli önlemler alınmadan onay verdiği için hamkemelik olur .
Burda bunca senelik gördüğüm geçirdiğim aktivite ve yarışlar sonrasında şahsi kanaatim ben bu organizasyona start vermezdim seyirci güvenliğinin ihlal edildiğini düşündüğüm an organizasyonu durdurur gerekli önlemi alır o şekilde devam ederdim ki bugüne kadar defalarca kez yarış durdurmuşluğum var sizlerinde bildiği gibi ...Yarışmacı olarakta marşa basmazdım bu riski almazdım . Kazalar sonrası konuşmak kolaydır önemli olan kaza olmadan önce konuşmayı başarıp olabilecek kazaların önüne geçmektir .
Ayrıca mesleki bir durum boklamak değil önüne gelenin organizasyon yapması durumu var . Size un su ve maya versek bize günde 20 bin ekmek pişirin desek fırıncı değilsenin çok net sölüyorum cuvala girersiniz ...
Bugüne kadar yüzlerce organizasyon yaptık ve bugüne kadar 1 seyircimizin bile saç teline zarar getirmedik Allaha şükür . Seyirci sayısını toplasanız küçük bir ilçenin nufusunu geçmiştir toplamda ... işimizi iyi yaparken bu tip örneklerin herşeyi *** etmesinden de bıkmış durumdayız . Bir can hastahanede bir adam vicdan azabıyla ortada binlerce kişi de redbull yanlama kaza videosunu izleyip bu işlere öcü gibi bakmakta .
o nedenle uzatmayın benden tavsiye bu yazıyı hatırlayın 6 ay sonra tekrar okursunuz ....
Neyazıkki pilotunda başı belaya girecek hemde en suçsuz günahsız oyken ...
Herkez atmış tutmuş pilota kimse sorgulamamış kimm yapar bu organizasyonu 15 gün önce yukarda yazdığım yazıda kırmızı noktalı yerlere volkan ışık akademi yi koyun durumu daha iyi anlarsınız .
Organizasyon resmi açıdan gösteri olduğundan ve yarış olmadığından neyazıkki burdaki pilot da yarışçı yada yarışmacı değildir. Bunu bu hale sokan organizatörün bu işi bilmemesidir. Önüne gelenin her işi yaparız dediği memleketimizde sonucun buralara gelmesi çokta şaşılacak bir durum değil ....
Gayette güzel açarlar o davayı çünki Pilot orada YARIŞMACI DEĞİL , RESMİ OLARAK İZİNLERİ GÖSTERİ OLARAK ALINMIŞ GÖSTERİ BU ,BİR YARIŞ DEĞİL.
Döner dolaşır herkez sıyrılır en suçsuz adam pilotun başı yanar neyazıkki ....
Yarış olarak izin alınsaydı o güvenlik açığı orda olmazdı standartları kontrolleri birbirinden farklı işler , haa tabi organizatör volkan ışık akademi içinde hem maliyeti hemde yerine getirmesi gereken şartlar daha ağır ...
Mechanix
08-11-2014, 11:45
Tosfed'in resmi kulubünün düzenlediği bir Drag yarışında bile pilot hapis cezası alabiliyorsa eğer ( Antalya'daki drag yarışı) , bu ülkede motorsporu yapanların vay haline... Demek ki ne olursa olsun , ne kadar resmi bir organizasyon olursa olsun , sporcuyu koruyan hiç bir kurum yok...
bugün hürriyet ankara ekinde ölüm haberini yazmışlar:
http://www.hurriyet.com.tr/ankara/27537091.asp
Otomobil tutkunu Emre'nin acılı babası Eyüp Özdemir, yıllar sonra erkek çocuğa sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Oğlum eniştesi ile birlikte yarışları izlemeye gitmişti. Ancak önlem alınmaması ve dikkatsiz bir yarışçı nedeniyle ağır yaralandı. Yoğun bakım ünitesinde 10 gün yaşama tutunabildi. Güvenlik önlemlerini almayanlar ve oğlumun ölümüne sebebiyet veren sürücünün cezalandırılması için hukuk yolunda hakkımı arayacağım" dedi.
Eyüp Bey acılısın anlıyoruz ama bu olayda sürücünün ne kabahati var? Oğlunun orada ne işi vardı onu sorgulattır bence.
Kesinlikle katılıyorum . Sürücü nun hiç bir sucu yok burada. Kardesimizinde mekanı cennet olsun .
TR de senaryo belli ya Buğra abi yazmış zaten fazla söze gerekte yok aslında ama..
Olan ölen çocuğa oldu, Allah rahmet eylesin..
Sıradaki kurbanımız sürücü, belki hayatı bitecek adamın bu organizasyonu yapanlar yüzünden..
Volkan Işık akademi kurtarır kendini bu işten diye düşünüyorum açıkçası..
Yaris deil megil denmis ama puanlama var ve birinci olacak olana su odul var denmis. Bu bi yarisma olarak lanse edilmis ve herkes gitmis yarismis...
Yaris deil megil denmis ama puanlama var ve birinci olacak olana su odul var denmis. Bu bi yarisma olarak lanse edilmis ve herkes gitmis yarismis...
Denmeyle olmuyor bu işler. Kanun var hukuk var. Bende o zaman 100.000 tl ödül koyuyorum şu adamı öldürün desem. Öldüren suçlu olmayacak mı? Ben azmettirici öldürende katil olacak.
Ama atıyorum amerikada ki eski sistem gibi WANTED olaylarında öldüren suçlu olmuyordu mesela kanunlu olduğu için :)
Kesinlikle katılıyorum . Sürücü nun hiç bir sucu yok burada. Kardesimizinde mekanı cennet olsun .
Hiç suçu yok değilde ufak bir ihmali var oda gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmadığı bir alanda start almak . Bunun dışında dediğim gibi bu işte en çok zarar gören maanen vicdanen yıkılan ama en suçsuzu pilottur .
Onu diyen Volkan Işık Akademi şimdi gelsin kurtarsın o çocuğun canınıda pilotun vicdanınıda ...
Yarış değil bukadar net organizatör böle lanse ederek te suç işlemiş zaten kankacım ...
Organizator yaris diye lanse etmis soforde yarismis kanka, bence sofore birsey olmaz
Eğer Buğra Bey'in dediği gibi resmi bir yarış değilde gösteri ise, maalesef davaya söz konusu olacaktır pilot abimiz. Ama sonuç ne olur, burası Türkiye hiç belli değil.. Allah yardımcısı olsun, inşAllah gerçek sorumlular ceza alır...
Araç sahibine cezai anlamda bir suc atfedilemeyecegi gorusundeyim organizasyon yaris hernead altinda olursa olsun düzenleyen kimselerin sorunlulugu olacaktir. Ikinci kisimda tazminat davasi kısmı burdada yarışan arkadaşın sorumlulugundan cok organizasyon sahibi ve bu ise o bataklikta musade eden Büyükşehir belediyesine parasal olarak yükü olacaktır ortadaki tazminatta assa yukari 500.000 le 1.000.000 arasında olacaktır.
Allah mekanini cennet etsin geride kalanlara sabir versin
"acı buyuk ama pılota neden suc buluyor babası?" dıyenlere allah akıl fıkır versın ve boyle de buyuk acı yasatmasın dıyorum... biraz empati kurmaya calısın yahu, adamın cocugu gıttı. ınsan evladını kaybedınce mantıklı davranabılır mı, sızın gıbı organızasyonmus koruma kalkanıymıs vs dusunebılır mı? elbette pılotun da ceza almasını ısteyecek.
Mechanix
08-11-2014, 13:29
"Baba neden pilota suç buluyor?" diyen görmedim ben. Acılı adam , tabii ki suçluları görmek isteyecektir. Sadece doğru yönlendirilmesi lazım.
Üstüme alındığım için cevap verme gereksinimi duydum. Kesinlikle baba neden kızıyor giisinden algılanmasın, canıdır-kanıdır elbette kızabilir. Ama gerçek sorumlu pilot değil, onu demek istedim ben. Mechanix abinin dediği gibi, doğru yönlendirilmesi lazım babanın... Adaletin tecelli etmesi için, gerçek sorumlular bulunmalı.
ana yolda yayanin olmamasi gereken bi yerde yaya karsiniza ciksa vursaniz olse sadece koruma amacli iceri aliyorlar soforu belli bi zaman zarfinda 1 hafta 30 gun vs gibi. Sonrasinda cikiyorsunuz sicilinize islenmiyor. Bu organizasyonda sofore yikilacak bir suc olamaz diyorum ben
Eray Yümsel
09-11-2014, 12:27
Meftuna hiç bişey olmaz, olan sponsor ve volkan ışığa olcak bedelini çok ağır ödiyeceklerdir. Yıllardır buğra böyle bişey olmaması için götünü yırtarken hep dalga geçiyodum ama şimdi daha iyi anladım onu Allah korusun böyle bişey hiçbirimizin başına gelmesin
Cans1993
09-11-2014, 13:31
Meftun abi 30 gün koruma amaçlı içeride kalacaktır.Mahkeme'de çok rahat serbest kalacaktır.Olay Yarışta olsa gösteri'de olsa herşey pist sınırları içinde gerçekleşiyor burda sorun pist görevlilerinin çocugu göz ardı edip pist sınırlarına sokmasıdır yani güvenlik açığıdır.Bütün olay Güvenlik ekibine ve organizatöre olacaktır.Sponsor'da ceza almaz.
Öncelikle Buğra abinin organizasyonlarında bu denli dikkatli ve katı olmasının sebebini belkide şimdi daha iyi anlıyorum.
Ceza her ne olursa olsun paraysa para ödenir bir şekilde,yatmaksa yatılır bi şekilde ama allah vicdan azabı için sabır versin.Ölen kardeşimizin babasına ve Meftun'a da.
Yurtdışından emsal karar bilen var mı ?
Yani gösteridir yarıştır onu geçtim böyle Bir organizasyonda kaza oluyorsa suclu yarışmacı mıdır ? Yoksa cocugun orda olmasına göz yuman organızasyon firmasının buldugu güvenlik görevlisi midir?
Mekanı cennet olsun
Umarım MEDYA herzamanki şerefsizliğini yapıp yangına körükle gitmez ve başka şeylerin önünü kesilmesine sebep olacak yalan yanlış haberler yapmaz.
ersandeniz
09-11-2014, 23:03
Medya çok sever sansasyonu, Redbull gücünü kullanıp algı yönetimi yapacaktir, pilot suçlu bulunmasa da çok yipratilacaktir
Yiğit Ş.
10-11-2014, 12:46
Allah rahmet eylesin. Organizasyonlardaki güvenlik önemlerini hiçe sayıp pist içi/yanı ve start noktasında neden bulunulmaması gerektiğini umarım herkes anlamıştır.
SubieGuy
10-11-2014, 20:38
Umarım MEDYA herzamanki şerefsizliğini yapıp yangına körükle gitmez ve başka şeylerin önünü kesilmesine sebep olacak yalan yanlış haberler yapmaz.
Antalya'daki drag kazasından sonra, alkol kullanmayan adamın tahlilde çıkan 0.09 Promil değeri sanki 90mış gibi yazıp, "sürücü alkollü çıktı" diye, sonrasında da kazadan birkaç yıl önce çekilmiş fotosunu bulup, "sırıtarak poz verdi" diye başlık atan şerefsizler varken, buradan neler çıkarmaya çalışırlar düşünmek bile istemiyorum...
dj_batukaan
11-11-2014, 09:59
Kuru ve yaş misali şimdi herkes yanar..
Pistteki Pilotta, organizasyoncu da yanar ama işin ucu yine döner dolaşır mutlaka Motor Sporlarına saplanır. Zaten şu ülke hala çok eski kafalı, bir çok şeyi kabul etmiyor.
yöneticisi iş adamı vekili hiç biri açık nerede düşünmeden bu işlere karşı geliyor. Dediğim gibi zaten sevilmeyen bir spor dalı şimdi yeniden bir çok kapatma getirirler. Para uğruna peşkeş uğruna Körfezi kapatmaya çalışıyorlardı bunlarda o adilerin bahaneleri olur
Mechanix
11-11-2014, 14:29
Kuru ve yaş misali şimdi herkes yanar..
Pistteki Pilotta, organizasyoncu da yanar ama işin ucu yine döner dolaşır mutlaka Motor Sporlarına saplanır. Zaten şu ülke hala çok eski kafalı, bir çok şeyi kabul etmiyor.
yöneticisi iş adamı vekili hiç biri açık nerede düşünmeden bu işlere karşı geliyor. Dediğim gibi zaten sevilmeyen bir spor dalı şimdi yeniden bir çok kapatma getirirler. Para uğruna peşkeş uğruna Körfezi kapatmaya çalışıyorlardı bunlarda o adilerin bahaneleri olur
Sevilmeyen bir spor dalı değil :) İmajı kötülenen bir spor diyelim.