Orijinalini görmek için tıklayınız : Tuning Türkiye Ekim sayısı bayilerde.
onurdemir
26-09-2008, 18:47
http://xs231.xs.to/xs231/08395/kapak_69666.jpg
Türkiye’nin ilk ve en çok satan modifiye dergisi Tuning Türkiye, her sayısında olduğu gibi Ekim ayında da muhteşem araçlar ve konularla siz okuyucularına dolu dolu bir ay geçirecek. Bu ay 8 farklı otomobille, derginiz sizleri karşılıyor. Kapak araçlarımız muhteşem görünümleriyle size içeriğin de zengin olduğunun sinyalini veriyor. İzmir’den sayfalarımıza konuk olan Twin Turbo 434 HP Infiniti G35, Ankara’dan sayfalarımıza konuk olan 400 HP’den fazla motor gücüne sahip olan S2000 Turbo, İstanbul’dan sayfalarımıza konuk olan müzik sistemi ve body-kit dopingli Renault Megane kapakta yer alan araçlar. Bu üç aracın haricinde bir çok otomobili de zevkle okuyacaksınız. İçerikte sizleri bekleyen diğer araçlar ise Swap motorlu BMW E30 320 ve Honda Civic EX, Turbo Nissan 200SX S13, şık body-kit’i ile Toyota Corolla ve SQ odaklı hazırlanmış Chevrolet Lacetti’den oluşuyor. Test köşemizde ise Porsche Cayenne GTS, Seat Ibiza 1.2 Reference, Hyundai i10 1.1 Select, Kia Cee’d 1.6 CRDI Concept A/T konuk oluyor. Bu ay farklı konularda hazırlanmış dosyalarda bir hayli ilginizi çekecek. Bunların başında efsane olarak algılayabileceğimiz ve modifiye dünyasının en iyi spor otomobillerinden biri olan Nissan Skyline GTR’ın detaylı hikayesi geliyor. Ardından Türkiye’de satışı gerçekleştirilen 12 farklı coilover markasının dosyası sizleri karşılayacak. Coilover sistemleri hakkında da bilgi edinebileceğiniz bu bölümde, fiyat aralıkları, üretilen modeller ve hangi ülkede üretildiklerine kadar detaylı hazırlanan bir dosya sizleri bekliyor. Teknik bölümünde ise DR.ECU’nun hazırladığı “Sonradan takılan turbo hakkında her şey!” bölümü, aşırı beslemenin tercihlerinden biri olan Turbo hakkında detaylı halde bilgi veriyor. Büyük titizlikle Savaş Paşaoğlu’nun hazırladığı Soru Cevap bölümü, BHP Tuning’in tanıtımı, Garage Tune bölümünde JDM Works’ün tanıtımı, Power Tune bölümünde Honda Civic TypeR’ın atmosferik verileri, kış lastikleri hakkında bilinmesi gerekenler, multimedya bölümünde en güncel teknoloji ürünleri, Brands Tune bölümünde KW süspansiyon sistemlerinin kuruluş ve bugünlere geliş hikayesi, Trafik Mağdurları Derneğiyle hazırlamış olduğumuz özel dosya, tune shop bölümünde en güncel modifiye ürünleri, RC Tune bölümünde Honda Civic VTI’ın 1/10 ölçeği, Motorsporları bölümünde Türkiye Pist Şampiyonası’nın üçüncü ayağı, İzmir’de gerçekleştirilen Türkiye Off Road Şampiyonasının 4. Ayağı, Formula 1 İtalya GP, Moto GP Indianapolis, Yeşil Bursa Rallisi, Çeşme Tırmanma yarışı ve WRC Yeni Zelanda haberi, etkinlik bölümünde 5 farklı forumun haberleri ve en güncel otomobil ve modifiye haberlerinden oluşan yeniler bölümü bu ayki konularımızı oluşturuyor. Kaliteli otomobil tanıtımları ve zengin içerikle donatılan Tuning Türkiye Ekim sayısı ayrıca 4 dev poster hediyeli. Türkiye’nin rakipsiz modifiye dergisi Tuning Türkiye, 4.90 YTL’lik fiyatıyla tüm gazete bayilerinde Cumartesi (27 Eylül) gününden itibaren bayilerde.
http://xs431.xs.to/xs431/08395/1876.jpg
http://xs431.xs.to/xs431/08395/2159.jpg
http://xs431.xs.to/xs431/08395/3691.jpg
http://xs431.xs.to/xs431/08395/4767.jpg
http://xs431.xs.to/xs431/08395/ecu853.jpg
http://xs431.xs.to/xs431/08395/rctune277.jpg
http://xs431.xs.to/xs431/08395/devposterler634.jpg
Eray Yümsel
26-09-2008, 19:09
sağ üstteki ufak araba by megane mı ya ? yakıştıramadım kapak olabilcek kalitedeki bir araçı mehmet nası izin verdide böyle ufak bi şekilde yayınlanmasına izin verdi ? ilginç
katılıyorum eray sana :)
( bu arada gergi için : dikkate alırsanız tavsiyem olsun Atay aydıner ın barış manço dan alıp gt 350 yi 500 e çevirşini komple bi makele yapabilirsiniz gerçekten çok sıkı bi araç ) . amerikan yüklemek isyen arklar için güzel bi aydınlatma olur. Yada japon olarak Gürsel Sünbül'ün (Grs91 nickli arkımız bu forumda ) Evo sunu alabilirz uğruna sayfa harcamaya değer araçlar ...
Eray Yümsel
26-09-2008, 19:20
ben şahsen öle bi araç yapcam ve bana senın arabanı kapak yapcaz diyip gaz vercekler sonra sağ üst köşeye logo gibi gömücekler. hey gidi hey insanlar hep iyiniyetten kaybediyo ;)
bu arada dışa önem vermek derken ben düzgün yapılmış fiber işçiliğine karşı değilim bu arabadada o var oyüzden hakkı neyse onu söliyorum :)
ben şahsen öle bi araç yapcam ve bana senın arabanı kapak yapcaz diyip gaz vercekler sonra sağ üst köşeye logo gibi gömücekler. hey gidi hey insanlar hep iyiniyetten kaybediyo ;)
bu arada dışa önem vermek derken ben düzgün yapılmış fiber işçiliğine karşı değilim bu arabadada o var oyüzden hakkı neyse onu söliyorum :)
eray kanka mehmete senı kapak yapıcaz dıyıpte kapak yapmadılar mı dıyosun yanı? egr oyleyse mehmete kapak olmuş.. ama bence bı yanlıs anlasılma wardır
mehmet baska bı konuda kapak oldu dedı dıye hatırlıyorum bende ama yanlıs anlasılma olabılır
onurdemir
26-09-2008, 19:29
Bidakika Eraycım. Atladığın bir kaç nokta var. Dergi bayide olduğunda diğer dergilerin altında kaldığında hep üst kısımı gözükür. Bu araçlardan hangisi gözükecek? Tabiki Megane. Ben, Mehmete kapakta yer vericez ama tek başına büyük kapak olacak demedim. İç sayfalarda 5 sayfa yer verdik. İçerde 600 HP'lik araçlara bile 4 sayfa yer verdiğimizi görebilirsiniz. Ayrıca posteri de Tuning Türkiye'de es geçmedik. Bunun üzerine bir de diğer dergimiz AutoHiFi'de Mehmet'in aracının müzik sistemine detaylı yer verdik. Burada da 5 sayfa + poster olarak çıktı. Mehmet, her ay tanışıp sonra gördüğümüz ya da hatırladığımız zamanlarda selam verdiğimiz kişilerden biri değil. Oturur Tophane'de nargilemizi içer, çayımızı birlikte yudumlarız. Bu zamanda hiç bir body-kit+müzik sistemli araca yapmadığımızı yaptık. Yeri geldi, yazıyı okuyabilir miyim dedi. Tabiki dedim. Dergi basılmadan görebilme şansı oldu. Fotoğrafları da öyle... Lütfen bilip bilmeden konuşmasın kimse. Biz elimizden geldiğince okuyucu kitlesini düşünmek zorundayız. Hiç değilse daha özenerek yazılmış bir yazı ve diğer dergilerde olmayan kalitede fotoğraflar yer alıcak.
Çok güzel bir sayıya benziyor Onur'um,emeğinize sağlık:icon_tup::icon_tup:
Eray Yümsel
26-09-2008, 19:30
eray kanka mehmete senı kapak yapıcaz dıyıpte kapak yapmadılar mı dıyosun yanı? egr oyleyse mehmete kapak olmuş.. ama bence bı yanlıs anlasılma wardır
kapak oldu harbiden ama dergiye değil :)
Eray Yümsel
26-09-2008, 19:33
biilip bilmeden konuşmuyorumki. madem okuyucu kitleni düşünüyosun söz verme ? çok zor değil. durup dururken sana kapak yapmadın beni diye trip atcak kimse yok. atacak olan varsada işe yaramaz adamın tekidir zaten. ama işin içinde bazı konuşmalar geçmiş..örnek:
bana diceksinki eraycm arabanı kapak yapıcam bende gidicem aliye veliye dicem kanki arabam kapak bu ayki dergiye oo bekliyoruz. ay başı gelcek bi alcaz dergiyi sağda bi sivri sinek :) kapak oldu nereye aleme... şimdi mehmetin durumunun ne farkı var ?
saner müftüoğlu
26-09-2008, 19:34
kıımse kötu durumda degıl eray..tutamayacağımız sözü vermeyiz. Motora agırlık vermıs bır dergı son ıkı aydır bu konuda olumlu elestırı almıs bır yayım kurulusu olarak ılk etapta motoru yuklu aracları on planda tutarız. Mehmetın durumdan haberı vardır. cekımler yapılmadan cok once durumu konusmustuk. Onur da zaten durumu ozetlemıs. konuyu bılmeyenler veya dergımıze daha sonra konuk olacak olan arac sahıplerını lutfen bu konuda rencıde etmeyelım
erayım renkler zevkler tartışılmaz sen ne nadakr motor a önem veriyorsan dışa da fiber e o kadr önem veren insanlar var sonuçta dergi genel olmak zorunda olay bence tamemen bu .. tuning turkiye son 2 sayısı gercekten çok iyidi .. güzel işler çıkarmaya başladılar inş. kalitelerini kaybetmeden güzel araçlar bulup devam ederler.
( bu arada gergi için : dikkate alırsanız tavsiyem olsun Atay aydıner ın barış manço dan alıp gt 350 yi 500 e çevirşini komple bi makele yapabilirsiniz gerçekten çok sıkı bi araç ) draglarda da kendini kanıtlamış bi araç amerikan yüklemek isyen arklar için güzel bi aydınlatma olur. Yada japon olarak Gürsel Sünbül'ün (Grs91 nickli arkımız bu forumda ) Evo sunu alabilirz uğruna sayfa harcamaya değer araçlar ...
benı sundugun ıcın tesekkur ederım kaanım da ben her hangi bir dergiye cıkmayı planlamıyorum .
Resimler gözükmüyor onur bir yanlışlık olabbilirmi yoksa bendemi görünmüyorlar
diğer bir forumdada konusu vardı ordada ben söyledim Onur'a düzeltiyodur sanırım.
Bendede resimler X-Men çünkü :D
Low-Rider
26-09-2008, 19:43
kapak ve infiniti fotoğrafı çok güzel görünüyor
onurdemir
26-09-2008, 19:43
Demin birisi daha söyledi bana. Yeniden yükledim. Halen çalışmıyor demek...
Resimler bende çıkıyor .
Kapaktaki araba gökhanın arbası degilmi,güzel sayı olmuş gene :)
benı sundugun ıcın tesekkur ederım kaanım da ben her hangi bir dergiye cıkmayı planlamıyorum .
bro bence bu kadar uğraştın ettin emek harcadın .. insanların bunu görmesi lazım ciddi emeiğin var... insanları bundan mahrum etme ... :icon_tup:
bro bence bu kadar uğraştın ettin emek harcadın .. insanların bunu görmesi lazım ciddi emeiğin var... insanları bundan mahrum etme ... :icon_tup:
kaan bunun nedenını senle gorustugumzde anlatırım. burası yeri deıl:)
ben sadece gulerek başlıorum, Eray sen konuları benle ıc ıce yasadığın ıcın bılıosun ondan bole tepkı gostermıssın. Onur abı senlede bole bıt gıbı bır resım dıe anlaşmamıştık yarım kapaktan bahsetmiştik ama ben su an kapakta arabamın rc maketını goruorum sankı burda.
ewet hoş sohbetımız oldu senle ama ben bu arba ıcın muhattap olduğum nerdeyse herkezle bu hoş sohbetı yaptım yukarda bana bazı oncelıkler gosterdığını yazmışşsın (yazıyı ve resımlerı onceden gostermek gıbı) bunlar ıcın tesekkur edıorum ama bu kapak konusu ıcınde ıkı katı tesekkur edıorum...saygılar....
Bu alem ole bır alemkı bırde, ağzınızdan cıkan bişeyın en ufacık bır zerresı olmadığında lakabınız kolpacı oluyor, ve benım 15 gundur ağzımdan cıkan laf arabam yarım kapak oluyor Tunıng Turkıye de...:):)
saner müftüoğlu
26-09-2008, 20:18
kımse kolpacı veya yalancı degıl mehmetcım...ne sen ne de bız.. aracının bu sekılde olabılecegını soylemıstık. belkı daha buyuk beklentın vardı ama maalesef bundan daha farklı sekılde olması boyle bır zamanda ımkansızdı. ama ıcerde,posterde ve dahası autohıfı dergısınde de en ıyı sekılde sana yer verdık. umarım sen de bızlerı bu sekılde olumlu karsılarsın...Aylardır dergıde cıkmak ıcın sıra bekleyenlerı veya dergının kapagında olması gereken bır cok aracı maalesef yayımlayamadık. cunku bellı bır kadraj ve tasarım soz konusu...ama dedıgım gıbı bu halıyle de ınsallah begenırsın..herseyden once aramızda olusan dostlugumuza ve arkadaslıgımıza gölge dusmesını ıstemem..kazasız belasız kullanman dılegıyle. sen ve bız emeklerını bılıyoruz ayrıca tum turkıye de..
onurdemir
26-09-2008, 20:23
İçerideki Mavi renk BMW E30 Turbo bildiğiniz üzere 2007 senesinde Oto Drag sezonunda yarışıyordu. Zamanında Ankarada Bugaru, Taxi, Msupra, çift motorlu CRX gibi araçların olduğu sınıfta Ankarada birinci oldu. +600HP olduğu iddia ediliyor. Bu araç 18 ay önce çekilmiş. Bugün içeride 4 sayfa yer verildi E30'a. Dışında en azından bir kaç şey olmadığı için. Kapakta yer veremedik. Sırf söz verdiğimiz insanlar olduğu için. Ama poster verip en azından bir hatıra bırakmak istedik araç sahibine. Düşünsenize... Bir dergide çıkan araçların tamamını kapağa koyulduğunu? Bizi de anlamaya çalışın dostlarım. Her şeyin mantıklı bir açıklaması var.
Bu alem ole bır alemkı bırde, ağzınızdan cıkan bişeyın en ufacık bır zerresı olmadığında lakabınız kolpacı oluyor, ve benım 15 gundur ağzımdan cıkan laf arabam yarım kapak oluyor Tunıng Turkıye de...
Ben bu kısmı kendım ıcın soledım sızler ıcın solemedım...Baştan solıyım farklı yerlere kaymasın cunku..
Ben daha ıcersını gormedım ama haklı olarak kapakta arabayı bole gorunce canım sıkıldı...Sız benım anlattıklarımı zaten harfıyen bılıosunuz tekrar yazmaya gerek yok....
Hepınıze saygılar...
Güzel Sayı ,Olmuş Yarını İpLe çekiyorum :p
emreekin
26-09-2008, 22:21
dr.ecu yine döktürmüş.....:)
egeturbo
26-09-2008, 23:06
Ah infi ah o fotolar için saatlermizi verdik gece 4 tü eve geldik .Bu sayınında güzel ve ilgi çekici olduğuna inanıyorum.İnşallah önümüzdeki aylarda bizim turbo corollada yer alır çekimler için mutlaka beklyoruz herşeymiz hazır.
M_PROJECT
26-09-2008, 23:10
g35 in detaylari neler , dergiyi alamayacagim icin merak ettim .
Sercan Keklik
26-09-2008, 23:28
mantıklı bı karar bro :)
onurdemir
27-09-2008, 00:07
Sadece bir kaçını paylaşıyorum, detaylı olarak daha sonra özelden gönderebilirim.
Greddy 18G Twin Turbo, Greddy Intercooler, Oz Map, Greddy cai, Greddy bov, 2 x HKS son susturucu, Greddy headers, Greddy wastegate, RC 440cc enjektör vs.vs. diye gidiyor. Aklımda kalanlar bunlar...
egeturbo
27-09-2008, 00:08
kısacası komple greddy turbo kit nismo difransiyel karbon parçalar wardı daha neler neler
Keşke diğer dergi gibi çift kapak yapsaydınız
onurdemir
27-09-2008, 14:36
Keşke diğer dergi gibi çift kapak yapsaydınız
Keşkenin tohumu yoktur bilirsiniz. Biz doğru olduğunu düşündüğümüz yoldan gidiyoruz. Satışlarda bunu gösteriyor. Çünkü insanlar artık Tuning Türkiye'yi eskisine göre daha iyi buluyor. Herkesin stratejisi farklıdır. Bizimkisi de bu. Türkiyede onlarca otomobil dergisi ve iki modifiye dergisi var. Tahminen toplam sayı 15. Biz ilk üçteyiz. Hatta geçen ayki dergi ilk sırada diyebiliriz. Tabiki resmi sonuçların gelmesini bekliyoruz. Dergi hazırlanırken her kafadan bir ses çıkar. Herkesin önerileri dikkate alınır ama ortaya karma bir şey çıkar. Bir kişinin ofiste "Ben şöyle olmasını istiyorum." dedikten sonra o derginin öyle olmasına ihtimal yok. Çünkü bu dergiyi büyük ve deneyimli bir kadro hazırlıyor. Herkesin fikirleri çok önemlidir. Genel düşüncemize göre tek kapak mantıklı. Geçmişte çift kapak yapılmıştı. Bundan 2 sene önceydi. Ama o dönemdeki kapak olan araçlar bile çok kaliteliydi. En azından 2. kapağı olmaya hak edecek araçlardı! Bir de konunun ticari amaçları vardır. Siz 2 sezon önceki jantları alıp da okuyucularınıza vermek isteyebilirsiniz. Çünkü elinizde kalmış, tozlu raflarda bekleyen mallardır onlar. Bunu bir dergi yoluyla promosyon veriyormuşcasına yapmak isteyebilirsiniz. Bunu kapaktan duyurmak zorundasınızdır. Ama derginin ana kapağına koyamazsınız. Çünkü estetiği bozar. Sonra ne yapılır? İkinci kapak. Bunlar hep stratejik kararlardır.
ben anlamıyorum kapak olunca ne oluo zaten dergıyı alacak olan kısı alıp ıcıne okuyoo kımse kapakta megane var dıye dergı almıooo...
bence gereksız tartısma yorum yapmısınız.altu ustu 2 fıber tampon takıp kapak olunacaksa
dıger kısılerın emeklerını hiç e sayarsınız.
Ellerinize saglik.
Guzel bir sayi gibi gorunuyor.
Kapak olayina gelince bu biraz zevkler meselesi...
Bazisi kapakta performansa yonelik arac gormek ister bazisi da boyle gorsel acidan guzel otomobilleri...
Sonuc olarak soz verilip yapilmadiysa tabiki yanlis ama sonuc olarak derginin tercihidir diye dusunuyorum.
ben anlamıyorum kapak olunca ne oluo zaten dergıyı alacak olan kısı alıp ıcıne okuyoo kımse kapakta megane var dıye dergı almıooo...
bence gereksız tartısma yorum yapmısınız.altu ustu 2 fıber tampon takıp kapak olunacaksa
Kapak dergi satışını ne yazıkki etkileyen en büyük etkenlerden biri Mertcan :) Söylemek istemezdim ama ne yazıkki ülkemizdeki yeni başlayan az bilinçli çoğunluk halen kapaklara ve derginin üstünde yazan araç modellerine göre dergiyi alıyor, takip ediyor v.s.
Kapak dergi satışını ne yazıkki etkileyen en büyük etkenlerden biri Mertcan :) Söylemek istemezdim ama ne yazıkki ülkemizdeki yeni başlayan az bilinçli çoğunluk halen kapaklara ve derginin üstünde yazan araç modellerine göre dergiyi alıyor, takip ediyor v.s.
açıkcası benı etkılemıo yanı gıdıp tr tunıng yerıne tunıng turkıye alıyorum :)
SWAP Nedir?
Neden türkçe yazılmıyor ki. O garip göründü açıkçası. Swap demek daha sosyetik duruyorsa ona bişi diyemicem.
SWAP Nedir?
Neden türkçe yazılmıyor ki. O garip göründü açıkçası. Swap demek daha sosyetik duruyorsa ona bişi diyemicem.
Guzel tespit. Derginin icinde EG Civic'ten bahsederken `Swap Civic Tozu Dumana Katiyor' yazilmis..Ister istemez takildim bariz bir bozukluk var cunku..
Dergideki arabalar ve ozellikle bu sayidaki fotograflar cok cok guzeldi..Elinize saglik..
Ayrica belirtmek isterim, S2000'in poster fotografi muhtesem cikmis.. :)
butun araclarin basliklari YABANCI BIR DILLE yazilmisken birtek SWAP kelimesi mi gozunuze batti? ya yapmayin goznuzu seviim neye nerden aticagini sasirmis millet.
butun araclarin basliklari YABANCI BIR DILLE yazilmisken birtek SWAP kelimesi mi gozunuze batti? ya yapmayin goznuzu seviim neye nerden *** aticagini sasirmis millet.
Yahu bu nasıl bir bakış açısı. Onu gördüm onu söyledim. Senin kafayla bakarsak herşey ingilizce olsun. Sırf bişeyler söylemek için yazma mesaj.
Bana cevap ta yazma karşılık vermicem çünkü.
Ya sen git FORD konularina takil takip et ben senin dedigin hicbirseye cevap vermem veremem zaten BILGIM yetmez;)
ÖmerRS doğru birşey söylemiş bunu niye başka yerlere çekiyorsunuz anlamadım Türkçe olacaksa tam olsun swap yada başlklar vs değişsin tabi onu görmüş onu yazmış sorun ne burada?
ben de İngilizcelerle ilgili mesaj yazacaktım da göze batmasın diye vazgeçmiştim Ömer'e katılıyorum. Yarış haberine köşe kapmaca yazmışsınız mesela, Türkçe yazınca da gayet güzel olmuş, hatta çok güzel olmuş. Üstelik İngilizce yazdığınız başlıklar hem anlamsız, hem özensiz, hem de garip.
Bu olay diğer dergide de böyle. Bence siz bir ilk yapıp Türkçe yazın önümüzdeki ay. Sadece fikir :)
ÖmerRS doğru birşey söylemiş bunu niye başka yerlere çekiyorsunuz anlamadım Türkçe olacaksa tam olsun swap yada başlklar vs değişsin tabi onu görmüş onu yazmış sorun ne burada?
Senna;
evet dogru soylemis guzel soylemis,ancak SWAP kelimesini ne diye turkce yazicaksinda oraya goze batmayacak?Hadi diyelim yazdin SWAP`tan daha anlamli ne yazilabilir ki?
Kaldiki forumda`da birton ingilizce baslikli Konu vs. vs. var??Tamam cikisim biraz fevri olabilir eyvallah,kabul ediyorum.Ancak bu 1degil,2degil herkes boyle goz onunde olan seyleere gelince cikisiyo ediyor birseyler yazmaya calisiyor.Neyse yaa yorgunum bu kadar acik ifade edebilirim kendimi.
Eray Yümsel
27-09-2008, 17:33
mertcan burdaki konu farklı kardeşim. fiberle turboyla alakası yok durumun. illaki onun kapak yapmamasındaki neden bu ama bizim dediğimiz konu madem yapmıyacaktın. kapak yapıcam deme ;) işler değişti vazgeçtiysende söylersin dimi aranda samimiyet varsa canım kardeşim kapak yapamicaz durum şartlar bu bu bu eğer senı kapak yaparsam okuyucu kitleme ayıp etmiş olurum vb. ;) yani burda sen koy bakalım kendını yerine mehmetin. MERTCAN SENI KAPAK YAPCAM. oooleyyy dedin gittin herkeze dedin kapağım bu ay türkiyenin önde gelen dergilerinden birtanesine ;) bi aldı arkadaşların dergiyi gümmmm kapak oldun ama aleme hadi bakalım ayıkla princin taşını :)
bilip bilmeden yorum yapılma durumlarına girmeyin yani. ben başından söyledim mehmete içerik değişti artık fiber araba koymazlar dedim yok abi söz verdiler onur abi yapmaz öyle bişey dedi. ve korktuğu başına geldi :) konu uzadıkça uzuyo bu yazdığımdan sonra bişey yazmamama gerek yok sanırım. benım burda yazdıklarımda anlicanız tek şey. kapak yap dedikte yapmadı diye sinirli değiliz. kapak yapıcaz diyip te yapmadıkları için sinirliyiz ;) anlamışsınızdır umarım....
Senna;
evet dogru soylemis guzel soylemis,ancak SWAP kelimesini ne diye turkce yazicaksinda oraya goze batmayacak?Hadi diyelim yazdin SWAP`tan daha anlamli ne yazilabilir ki?
Kaldiki forumda`da birton ingilizce baslikli Konu vs. vs. var??Tamam cikisim biraz fevri olabilir eyvallah,kabul ediyorum.Ancak bu 1degil,2degil herkes boyle goz onunde olan seyleere gelince cikisiyo ediyor birseyler yazmaya calisiyor.Neyse yaa yorgunum bu kadar acik ifade edebilirim kendimi.
dergiyi şu an okumaadım ama swap civic başından yanlış madem yazacaksan swapped civic yada başka birşey yazarsın ki şuda var Türkçe niye yazmıyoruz sanki bu dil bu kelimeleri karşılamıyormu fazlasıyla var Türkçe karşılığı bu belki dışarıdan havalı falanmı gözüküyor bilmiyorum ama kendi dilimiz yetrince zengin
kalp nakli de bişi de alternatif çok :) düşününce cidden sinir bozucu bir durum çünkü
dergiyi şu an okumaadım ama swap civic başından yanlış madem yazacaksan swapped civic yada başka birşey yazarsın ki şuda var Türkçe niye yazmıyoruz sanki bu dil bu kelimeleri karşılamıyormu fazlasıyla var Türkçe karşılığı bu belki dışarıdan havalı falanmı gözüküyor bilmiyorum ama kendi dilimiz yetrince zengin
kalp nakli de bişi de alternatif çok :) düşününce cidden sinir bozucu bir durum çünkü
Ben kendimi yaziyla cok guzel ifade eden bir insan degilim.Turkceyi konusurken bile cogu zmn emm kem kum ediyorum kelimler aklima gelmiyo sadece biraz evel msnden birine yazdigim seyi buraya yapistirmak istiyorum umarim herkes beni anlar. :)
10ur_K: nan derginin adi bikere turkce degil TUNING...
10ur_K:
COILOVER DOSYASI=Yukselip alcalabilen amortisor ve yay sistemi DOSYASI
Twin Turbo 434HP = Cift Turbolu Infiniti G35 434ATgucu :X
olabilirmi boyle birsey...
Saygilar,sevgiler,hormetler. . .
Ben kendimi yaziyla cok guzel ifade eden bir insan degilim.Turkceyi konusurken bile cogu zmn emm kem kum ediyorum kelimler aklima gelmiyo sadece biraz evel msnden birine yazdigim seyi buraya yapistirmak istiyorum umarim herkes beni anlar. :)
10ur_K: nan derginin adi bikere turkce degil TUNING...
10ur_K:
COILOVER DOSYASI=Yukselip alcalabilen amortisor ve yay sistemi DOSYASI
Twin Turbo 434HP = Cift Turbolu Infiniti G35 434ATgucu :X
olabilirmi boyle birsey...
Saygilar,sevgiler,hormetler. . .
tuningi coiloverı araştırmak lazım, zten şu an çoğu akademik kitapta hp yada başka birşey göremezsin beygir gücü olarak geçer yani örnek verdimde çoğu şey böyle yazılıyor zaten
başlamak lazım bi yerden:)
Swap sadece ornekti.. Genel olarak OmeRS ve can87'ye katiliyorum..
şimdi terimler var onların karşılığını Türkçe'de bulamazsın. Coilover dosyası ya da 450hp dersin orda problem yok. Ama Çift Turbo Infiniti demenin neresini yanlış görüyorsun :) Hatta evet beygir gücü diye de deniyor zaten eskiden Otohaberlerde falan BG yazardı HP yerine. Şahsen bi sıkıntı da çekmezdim anlama konusunda :D
can87 bak ne guzel demissin HP yerine BG yazardi vs. diye,ben SWAP kelimesinide kimsenin okurken anlamadigini sanmiyorum..Neyse bu konuya son post`um daha ugrasamicam kimseyle ..
sorun anlamak değil abi olay Türkçe kullanmak. Dergi yüzde yüz İngilizce çıksa ben gene anlarım sorun değil ama biz Türküz dergi Türk dergisi o yüzden terimler hariç Türkçe yazmak gerek diye düşünüyorum.
Türkçe kullanma konusuna girilirse, ... dünya kadar ingilizce kelime kullanıyoruz forumda.
Eray Yümsel
27-09-2008, 17:56
yaw derginin adı tuning siz gelmişsiniz swap ı türkeç yaz diyosunuz... ozaman dergininde adı
MODİFYE TÜRKİYE olsun :) ipin ucu kaçtı bi kere battı balık drift yapar devaaaaaam :)
hatta burasıda TEKNİKTURKİYE olsun :D
onurdemir
27-09-2008, 19:03
Ufak şeylere bu kadar takılmanın anlamı var mı bilmiyorum. Açıp, geçmiş mesajlarınıza baktığınızda bir çok yabancı kelime kullandığınızı görebilirsiniz. Dilimizde onlarca yabancı kelime varken neyin Türkçe'sini kullanmamızı bekliyorsunuz? Kalıplaşmış şeylerin değişmeyeceğini sizlerde tahmin edebilirsiniz. Bu çok zor birşey değil. Swap'ın sonuna -ed eklentisini koymadığımız için motorun Swap olduğunu anlama zorluğu çekiyoruz diyorsanız bundan sonra onuda ekleyebiliriz. Okuyucuyu aptal yerine koymak yerine bir çoğunuzun bildiği, anladığı dilde çok resmi olmadan dergi hazırlamaya çalışıyoruz. Aranızda "Bu işi sizden daha iyi yapabilirim" diyen varsa buyursun yapsın. Zaten herkes bildiği işi yapsaydı Türkiye bu hale gelmezdi! "Dur şunlara bir laf sokayım" beklentisi olanlarınız var bunu görebiliyorum. Tuning Türkiye için açılmış olan geçmiş konulara bakın. Her açılan konuda bir hata aranıyor. Beyler siz bizi yanlış anlıyorsunuz!!! Biz ve bizim gibi yayın yapan tuning dergi ya da dergileri tuningin bitmesini değil, yayılmasını, yasallaşmasını istiyor. Karşınıza alacağınız kişileri lütfen iyi seçin. Bir öneriniz, eleştiriniz varsa bunu lütfen düzgün birşekilde dile getirin. İnternette herkes rahat rahat konuşabiliyor. Birgün gelin, ofisimizde çayımızı kahvemizi için, isteklerinizi dile getirin... Bizim kapımız herkese açık. Eminim karşımızda otururken böyle cümleler kurmayacaksınız. Ben dergi hazırlamanın haricinde aynı zamanda sizin aranızda olan biriyim. Sanayide, dışarıda, msnde, diğer motorsporları organizasyonlarında yeri geldiğinde oyunlarda bile sürekli bir aradayız zaten. Bu site kurulduğunda kaç kişi vardı aranızdan? Kaç kişi teknik bilgiler yazıyordu biliyor musunuz? 2 elin parmaklarını geçmez. Millet öğrenmeye aç. Bilgi almaya aç. Özgün iyiki açmış bu siteyi ki gerekli bilgiler alınıyor. Şimdi durum ne halde? Millet çığrından çıkmış. Kime ne laf soksam, kimi kötülesem diye yer arıyor. Bunu anlamak için aptal olmak bile yeterli. Şöyle bir göz gezdirin konulara. Mutlak bir gerginlik, mutlaka bir atışma. Artık eleştirinin dozunu kaçıranlara farklı şekilde cevap vereceğim!
dragon07
27-09-2008, 19:04
her ay dergiye bişey buluyoruz.sonuçta swap dendigi zaman anlayabiliyoruz ne yapıldıgını,ne denmek istendigini.msupra'yada swap yazıldı kimse bişey demedi ozaman.bazen elinize sağlık demeyide bilmemiz lazım, diye düşünüyorum.ing terimler dilimize ister istemez girdi iyide oldu aslında teknik ingilizcemiz gelişiyor :D
Onurcum kapakta sayıda yakışıklı duruyor ellerinize sağlık ilk fırsatta alacağım..
Ufak şeylere bu kadar takılmanın anlamı var mı bilmiyorum. Açıp, geçmiş mesajlarınıza baktığınızda bir çok yabancı kelime kullandığınızı görebilirsiniz. Dilimizde onlarca yabancı kelime varken neyin Türkçe'sini kullanmamızı bekliyorsunuz? Kalıplaşmış şeylerin değişmeyeceğini sizlerde tahmin edebilirsiniz. Bu çok zor birşey değil. Swap'ın sonuna -ed eklentisini koymadığımız için motorun Swap olduğunu anlama zorluğu çekiyoruz diyorsanız bundan sonra onuda ekleyebiliriz. Okuyucuyu aptal yerine koymak yerine bir çoğunuzun bildiği, anladığı dilde çok resmi olmadan dergi hazırlamaya çalışıyoruz. Aranızda "Bu işi sizden daha iyi yapabilirim" diyen varsa buyursun yapsın. Zaten herkes bildiği işi yapsaydı Türkiye bu hale gelmezdi! "Dur şunlara bir laf sokayım" beklentisi olanlarınız var bunu görebiliyorum. Tuning Türkiye için açılmış olan geçmiş konulara bakın. Her açılan konuda bir hata aranıyor. Beyler siz bizi yanlış anlıyorsunuz!!! Biz ve bizim gibi yayın yapan tuning dergi ya da dergileri tuningin bitmesini değil, yayılmasını, yasallaşmasını istiyor. Karşınıza alacağınız kişileri lütfen iyi seçin. Bir öneriniz, eleştiriniz varsa bunu lütfen düzgün birşekilde dile getirin. İnternette herkes rahat rahat konuşabiliyor. Birgün gelin, ofisimizde çayımızı kahvemizi için, isteklerinizi dile getirin... Bizim kapımız herkese açık. Eminim karşımızda otururken böyle cümleler kurmayacaksınız. Ben dergi hazırlamanın haricinde aynı zamanda sizin aranızda olan biriyim. Sanayide, dışarıda, msnde, diğer motorsporları organizasyonlarında yeri geldiğinde oyunlarda bile sürekli bir aradayız zaten. Bu site kurulduğunda kaç kişi vardı aranızdan? Kaç kişi teknik bilgiler yazıyordu biliyor musunuz? 2 elin parmaklarını geçmez. Millet öğrenmeye aç. Bilgi almaya aç. Özgün iyiki açmış bu siteyi ki gerekli bilgiler alınıyor. Şimdi durum ne halde? Millet çığrından çıkmış. Kime ne laf soksam, kimi kötülesem diye yer arıyor. Bunu anlamak için aptal olmak bile yeterli. Şöyle bir göz gezdirin konulara. Mutlak bir gerginlik, mutlaka bir atışma. Artık eleştirinin dozunu kaçıranlara farklı şekilde cevap vereceğim!
swapi oraya yazmasanızda anlayan anlıyor sorun orda değil zaten
sadece yapılan bir hata dile geldi evet bizde/bende yapıyorum bunu yapmıyorum diyen varsa yalan söylüyor fakat bunu niye böyle dergiye hakaret gibi algılıyorsunuz anlamadım şurda söylenen söz ne derginin satışına nede kalitesine gölge düşürüyor burda sizin yaptığınız işe bir sözmü söylendi ? emeğinize saygısızlıkmı yapıldı? ne bu agresiflik o zaman, farklı şekilde nasıl cevap vereceksiniz?
bu site açıldığında kaç kişi yazıyormuş teknik olarak sayısınıda söyleyin o zaman madem konu ile ne alakası varsa ?
AUTO HİFİ den Bahsetsene onur abi :D hehehehe
Maşallah ellerinize sağlık 2 dergide cok güzel olmuş Auto hifinin kapagını bana pm atarmısın abi
M_PROJECT
27-09-2008, 19:33
simdi yazmayim yazmayim diyorumda zorla yazdiriyorsunuz ..
oncelikle sitenin su anki halini begenmiyorsan sildirirsin uyeligini . sitede sana ve dergine bi elestri oldu diye neden butun site ne hale gelmis tribine girdin anlamadim . begenmeyen varsa ckere gider arkadaslar bu herkes icin gecerli . biz uye diye geberen adamlar degiliz . kendi icimizde uye alimini kapatmayi bile zaman zaman cok dusunduk . herneyse . ssite hakkinda yorumlarini kendine sakla . siteyi sadece dergini nreklami icin kullanan birisi olarak .
ikinci elestrim derginize . bakiyorumda surekli bir laf sokma pesinde olan sensin . diger dergiye . gecen sayidan imzana efsane yazmalar bi onceki sayfadaki benzetmeler .simdi sen senin derginin bu sektore yarayisli oldugunumu savunuyorsun ? baska bir dergiye laf sokarak ? imzana yazmissin rakipsiz modifiye dergisi diye. rakiplerini kucumsersen laf sokarsan senle kimse rekabete girmez zaten . birisi demiski ciftkapak yapsaydiniz . senin cevabin direk adamlara . olmaz bu boyle . benim ne senin derginle nede diger dergiyle alakam yok . belirteyim . sektoru dusunen kendi isine bakar .laf sokmak yada baska dergiyi elestirmek senin isin degil . adam kapagina efsanede yazar cakma arabada yazar. senin isin duzgun cizgide her dengeyi kollayarak kendine has dergi cikarmak . dergileri yargilamak okuyucunun isidir . editorun yazarin degil . sana biri neden cift kapak olmadi dieye sordugunda verecegin cevap ," bizim konseptimiz boyle " den oteye gitmemeli . baskasini baltalamadan yaparsan isini ozman sektore faydan olur . ozman halkin gozunde " buyuk ve rakipsiz " olursun . cnk karsi dergiyi dusunup duzgun rekabet ortami yaratan sen olursan mukafaatini zaten okuyucun vericektir. agir olduysa kusura bakma . gozlemledigim bir elestiri bu . tekrar soyluyorum kimseyle dergiyle sunla bunla alakam yok . dedigin gibi Turkiyede herkes bildigi isi yapsin , laf sokup ignelemekle is yapilmiyo .
onurdemir
27-09-2008, 19:33
Senna, hata size göre hata farkındasın dimi? Eğer oraya SWAP yerine SVAP yazılsa bu bir hata olabilir. "Neden ingilizce? Neden -ed eklentisi yok?" gibi olaya değil de olayın dallarına saldırmaktan dolayı bu kadar sert tepki veriyorum. İlk başta üye olanlardan kastımı yukarıdaki yazıyı tekrar okuyarak cevabı bulabilirsiniz. Gayet açık ve net. Yorum yapmış olmak için sırf bu sitede bulunanlar var. Bir insanın bilgisi olmadan o konu hakkında bilgi sahibiymiş gibi davranması da buna eklenebilir. Benim sitemim buna. Diyorum ya "Ben sizden daha iyi yaparım" diyen varsa yapsın kardeşim o halde. İnciğini cüncüğünü çekiştirmektense yapsın doğrusunu da alkışlayalım. 6 yıllık bir modifiye dergisi Tuning Türkiye. Yahu deyin ki "Onur bey, derginiz güzel ama bir eleştirim olacak. Başlıkları "Müzik Kutusu" "Yakışıklı Kovboy" "Alevli Aslan" gibi atsanız daha hoşumuza gider." Tamam dikkate alırız bunu. Uygulamaya çalışırız. Geçmişte her araca olmasa da Türkçe başlıklarda atıldı. Ama hoş durmuyor be kardeşim. İnanın ki hoş durmuyor. İspanyol, Fransız, Japon modifiye dergileri bile İngilizce başlık atıyor. Çünkü enternasyonel bir dil. Intercooler'a içsel soğutma sistemi diyemezsiniz. Yada Turbo'ya Aşırı besleme salyangozu diyemezsiniz. Komik olur anlıyor musunuz? Bunca yabancı kelime varken belli başlı yerlerde Türkçe kullanımı komik kaçar. Bu dergi bir yemek dergisi değil ki baştan aşağıya Türkçe olsun. Modifiye zaten ülkemize yurt dışından gelen bir olgu. Onları takip etmeyi bırakın yanlarına bile yaklaşamıyoruz. Bir kaç örnek dışında! O örnekleri de sizlere sunabilen tek dergiyiz. Nedenine gelince... Belki de o insanlar Tuning Türkiye'yi Türkçe başlık atmadığı için tercih ediyorlardır. Ne dersiniz?
saner müftüoğlu
27-09-2008, 19:34
arkadaşlar neden bu kadar olayın farklı yönlere cekıldıgını anlamıyoruz. siz aracınızla ılgılı konusurken veya sanayılerde parca ararken hangı kelımelerı kullanıyorsunuz. SWAP---gelelım bu konuya.
bu sıtede en cok lafı gecen ıngılızce terım. yanı motor degıstırme. sımdı sız bu konu hakkında konusurken hatta bızler de dırek olarak swap lafını kullanıyoruz. O bır terımdır ıngılızceden tum dıllere tunıng sektorune has bır deyım olmustur. SWAP baska bır sey kullanamazsınız cnku o kelımeyle bır cok konuyu ozetlersınız. bu konudakı takılmalrınızı ısteklerınızı maalesef olumlu karsılamak dogru degıl bana gore. Cunku az once dedıgım gıbı o ıngılızce anlamlı olarak tum dıllere entegre olmustur. Keza bunu sız de o sekılde konusarak derdınızı anlatıyorsunuz. Dergının ıcerıgı hakkında konusmak varen bu kelımeye takılmanız bana gore anlamsız geldı. bır ıkıncısı ıngılızce baslıklar her sayıda oldugu gıbı bu dıger sayılarımızda da devam edecek. Maalesef otomobıl dergısı degıl yurt dıısını yakından takıp eden tunıng dergısıyız. Dıkkat edersenız test sayfalarımızda turkce baslık kullanıyoruz cunku o kısmın ızleyecegı yol az cok bellıdır. Turkıyede her seyde oldugu gıbı dergımızde de ıngılızce kullanımı olmak zorunda. Turkuz tabı kı dılımızı de cok sevıyoruz ama tunıng kulturunde ıster ıstemez bu dıle agırlık vermek zorundayız. aramızda konusurken ıngılızce terımlerı zaten kullaııyoruz. Mesela ıntercooler-wastegate veya wıdeband....Coılover da oyle cat back veya up pıpe olarak soyledıgımız parcalarda hep ıngılızce söylerız. Sız eger kı elestırı yapmak ıstıyorsanız bence daha farklı konularda sıkıntınızı dıle getırın. Uc bes kısılık kadroyla elımızden geldıgınce bır seyler yapmak ıstıyoruz ne sız hevesımızı kırın ne de dergıyı okuyan ınsanların paylasması gereknlere dıl uzatın. Swap da oraya yazılması gerekıyordu yazıldı. ve hep oyle yazılmak zorunda.
Saygılar...
Senna, hata size göre hata farkındasın dimi? Eğer oraya SWAP yerine SVAP yazılsa bu bir hata olabilir. "Neden ingilizce? Neden -ed eklentisi yok?" gibi olaya değil de olayın dallarına saldırmaktan dolayı bu kadar sert tepki veriyorum. İlk başta üye olanlardan kastımı yukarıdaki yazıyı tekrar okuyarak cevabı bulabilirsiniz. Gayet açık ve net. Yorum yapmış olmak için sırf bu sitede bulunanlar var. Bir insanın bilgisi olmadan o konu hakkında bilgi sahibiymiş gibi davranması da buna eklenebilir. Benim sitemim buna. Diyorum ya "Ben sizden daha iyi yaparım" diyen varsa yapsın kardeşim o halde. İnciğini cüncüğünü çekiştirmektense yapsın doğrusunu da alkışlayalım. 6 yıllık bir modifiye dergisi Tuning Türkiye. Yahu deyin ki "Onur bey, derginiz güzel ama bir eleştirim olacak. Başlıkları "Müzik Kutusu" "Yakışıklı Kovboy" "Alevli Aslan" gibi atsanız daha hoşumuza gider." Tamam dikkate alırız bunu. Uygulamaya çalışırız. Geçmişte her araca olmasa da Türkçe başlıklarda atıldı. Ama hoş durmuyor be kardeşim. İnanın ki hoş durmuyor. İspanyol, Fransız, Japon modifiye dergileri bile İngilizce başlık atıyor. Çünkü enternasyonel bir dil. Intercooler'a içsel soğutma sistemi diyemezsiniz. Yada Turbo'ya Aşırı besleme salyangozu diyemezsiniz. Komik olur anlıyor musunuz? Bunca yabancı kelime varken belli başlı yerlerde Türkçe kullanımı komik kaçar. Bu dergi bir yemek dergisi değil ki baştan aşağıya Türkçe olsun. Modifiye zaten ülkemize yurt dışından gelen bir olgu. Onları takip etmeyi bırakın yanlarına bile yaklaşamıyoruz. Bir kaç örnek dışında! O örnekleri de sizlere sunabilen tek dergiyiz. Nedenine gelince... Belki de o insanlar Tuning Türkiye'yi Türkçe başlık atmadığı için tercih ediyorlardır. Ne dersiniz?
dikkat ettiysen bunu bende yapıyorum dedim bunu niye dergiye olan hakaret gibi algılıyorsunuz anlamadım bende yapıyorum fakat yapmamam gerektiğini söylüyorum ben sen o kim yapmış değil mesele, demek istediğim insanlar bu dergiyi alıyor okuyor birşeyler öğreniyor göz önünde olan sizlersnz bazı şeyleri doğru yapmak daha yerinde olur niye buna ön ayak olmuyorsunuz?
onurdemir
27-09-2008, 19:41
oncelikle sitenin su anki halini begenmiyorsan sildirirsin uyeligini . sitede sana ve dergine bi elestri oldu diye neden butun site ne hale gelmis tribine girdin anlamadim . begenmeyen varsa ckere gider arkadaslar bu herkes icin gecerli . biz uye diye geberen adamlar degiliz . kendi icimizde uye alimini kapatmayi bile zaman zaman cok dusunduk . herneyse . ssite hakkinda yorumlarini kendine sakla . siteyi sadece dergini nreklami icin kullanan birisi olarak .
ikinci elestrim derginize . bakiyorumda surekli bir laf sokma pesinde olan sensin . diger dergiye . gecen sayidan imzana efsane yazmalar bi onceki sayfadaki benzetmeler .simdi sen senin derginin bu sektore yarayisli oldugunumu savunuyorsun ? baska bir dergiye laf sokarak ? imzana yazmissin rakipsiz modifiye dergisi diye. rakiplerini kucumsersen laf sokarsan senle kimse rekabete girmez zaten . birisi demiski ciftkapak yapsaydiniz . senin cevabin direk adamlara . olmaz bu boyle . benim ne senin derginle nede diger dergiyle alakam yok . belirteyim . sektoru dusunen kendi isine bakar .laf sokmak yada baska dergiyi elestirmek senin isin degil . adam kapagina efsanede yazar cakma arabada yazar. senin isin duzgun cizgide her dengeyi kollayarak kendine has dergi cikarmak . dergileri yargilamak okuyucunun isidir . editorun yazarin degil . sana biri neden cift kapak olmadi dieye sordugunda verecegin cevap ," bizim konseptimiz boyle " den oteye gitmemeli . baskasini baltalamadan yaparsan isini ozman sektore faydan olur . ozman halkin gozunde " buyuk ve rakipsiz " olursun . cnk karsi dergiyi dusunup duzgun rekabet ortami yaratan sen olursan mukafaatini zaten okuyucun vericektir. agir olduysa kusura bakma . gozlemledigim bir elestiri bu . tekrar soyluyorum kimseyle dergiyle sunla bunla alakam yok . dedigin gibi Turkiyede herkes bildigi isi yapsin , laf sokup ignelemekle is yapilmiyo .
Hay hay. Sitenin şu anki halini beğenmiyorum demediğimi biliyorsun. Sadece belli üyelerin yaptıkları yorumları belirttim. Bunu ben değil, siteye giren bir çok kişi düşünüyor. Mesaj atmış olmak için mesaj atanlar var. Üye alımını durdurma konusunu Özgün bilir. Bana kalırsa mantıklı bir karar olur. 6 senedir modifiye sitelerine giriyorum. Bir çok kez işe yaramıştır. Dergi olayına gelince kimse arada yaşananları bilmiyor. Bunun için yorum yapma yetkisine de sahip değil kimse. Birisi bize bir laf sokuyorsa susup onları izlemek pek de hoş olmuyor biliyor musun? Sektörü düşünüp gecemizi gündüzümüze katıyoruz zaten. Bana göre rakipsiz, başkasına göre rakip olabilir. Kararlarını, düşüncelerini herkes belirtmekte özgürdür değil mi? Bu benim konularımda bana karşı çıktığın birinci mesaj değil M_Project. Sitede mesaj atılabilecek başka konularda var.
M_PROJECT
27-09-2008, 19:47
iyide bizene sizin aranizdaki diyalogdan ? sorundan ? profesyonel calisamiyorsunuz demekki bunu isinize yansittiginiza gore . germez beni zaten .
forumdaki bos konusan arkadaslar hakkinda hic bir moderatore sikayet gelmedi . her konuda her postta " moderatore bildir " seklinde bir buton var. 6 senedir forumlarda olan biri icin yabancili cekilmeyecek bir tus . dedigim gibi sen sana ters geleni bos msj atiyor diye degerlendiriyorsun . Omer sana elestri yapmsi ben kendini tanimam ama bildiklerini bilirim . Omer bos adam degildir hatta cogu konuda bu sitede cogumuzdan dolu adamdir . tek tek sana yorum yapanlarin seceresini dokemicem ama dokersem boslar dolulardan az olacaktir . Bence sen sana elestir yapan insanlarin karalistesini tutmayi birakmakla basla once bu ise . gordugumu yazarim . dedigin gibi dusunce ozgurlugu :D
saner müftüoğlu
27-09-2008, 19:57
konu hakkında onur da bır seyler yazacaktır ama ben de son kez bır sey yazayım ortalıgı kırletmeyelım bosuna..
Elımızden gelenı yapıyoruz bu bızım hobımız oldugu kadar meslegımız. Bız bır seyler hazırladık takdır sızın arkadaslar. Hatta eger kı bazı ınsanları kızdırıyorsa dergımızın reklamı o zaman koymayız bız de buraya. Sorun o degıl. Eger kı bır seyler hazırlanıp pıyasaya cıkıyorsa bunu ya begenırsın ya begenmezsın. Her ay bır seye kulp takarak emeklerı ezmek ve ılla kı dort dortluk bır seyler beklemek maalesef bızlerı uzuyor. Kusura bakmayın kımseyı ne kırarım ne de polemık ortamı ısterım benı tanıyan bılır zaten. Ama ben acıkcası yazılan yorumlardan uzuntu duyuyorum. Onur yazdıklarında rakıp dedıgı Tr Tunıngı asla kucumsememıstır. Buna en basta ben ızın vermem her seyden once onlar bızım meslektasımız ve ıs dısında da abılerımız dedıgımız saygılı ınsanlardır. Elbette rakıp olarak ıyı bır seyler yapılır cızılır. herkes ekmegıne bakar. Benım rakıbım ne kadar ıyı olursa ben o kadar mutluluk duyarım.
M_PROJECT
27-09-2008, 20:03
konu hakkında onur da bır seyler yazacaktır ama ben de son kez bır sey yazayım ortalıgı kırletmeyelım bosuna..
Elımızden gelenı yapıyoruz bu bızım hobımız oldugu kadar meslegımız. Bız bır seyler hazırladık takdır sızın arkadaslar. Hatta eger kı bazı ınsanları kızdırıyorsa dergımızın reklamı o zaman koymayız bız de buraya. Sorun o degıl. Eger kı bır seyler hazırlanıp pıyasaya cıkıyorsa bunu ya begenırsın ya begenmezsın. Her ay bır seye kulp takarak emeklerı ezmek ve ılla kı dort dortluk bır seyler beklemek maalesef bızlerı uzuyor. Kusura bakmayın kımseyı ne kırarım ne de polemık ortamı ısterım benı tanıyan bılır zaten. Ama ben acıkcası yazılan yorumlardan uzuntu duyuyorum. Onur yazdıklarında rakıp dedıgı Tr Tunıngı asla kucumsememıstır. Buna en basta ben ızın vermem her seyden once onlar bızım meslektasımız ve ıs dısında da abılerımız dedıgımız saygılı ınsanlardır. Elbette rakıp olarak ıyı bır seyler yapılır cızılır. herkes ekmegıne bakar. Benım rakıbım ne kadar ıyı olursa ben o kadar mutluluk duyarım.
benim sizden rahatsiz olup burdan reklam yapmamanizi istemek gibi bi luksum olmaz . kizdigimiz birseyde yok . Ben acikta aramiyorum ama tutum yanlis . En basiti kucumseme olmaz diyorsunuz ama Onur un bir hafta onceki imzasi herseyi acikca belirtiyor . cocuk degil burda kimse anlayan anlasin hesabi bi imza idi . yakisik degil bu tarz hareketler . search yapmak istemiyorum ama bircok igneleyici post bulabilirim .
ayrica su tutum tamamane yanlis elestri olmus iyi yonde kotu yonde farketmez . size kotu gelmis bu direk forumdaki uyelere yansitiliyor . bos uye varmis . bu uyeler aliyor sizin derginizi . o bos uyeler . dikkatinizi cekerim . denge kurmayi becermek lazim . herkes super diye elestiri yapsaydi bu forumun kalitesinden gecilmezdi sanirim dimi ?
aslinda yazmaya gerek yok hersey yazilanlarda cok acik ve net
yusufbatırel
27-09-2008, 20:05
mehmetın kapak mevzusunda hakkı var.2cısı sız bır kapak tasarımı yaparken cuneyt tasarımı hazırlayıp hep bırlıkte basına oturup olemı yapıyosunuz yoksa 3 4 farklı kapak tasarımı hazırlayıp maketını yapıp olemı karar verıyorsunuz.kapakdakı meganeda a5 kadar buyuyebırmıs yer musaıt cunku sayfada.onun dısında basarılı bır calısma olmus
onurdemir
27-09-2008, 20:05
iyide bizene sizin aranizdaki diyalogdan ? sorundan ? profesyonel calisamiyorsunuz demekki bunu isinize yansittiginiza gore . germez beni zaten .
forumdaki bos konusan arkadaslar hakkinda hic bir moderatore sikayet gelmedi . her konuda her postta " moderatore bildir " seklinde bir buton var. 6 senedir forumlarda olan biri icin yabancili cekilmeyecek bir tus . dedigim gibi sen sana ters geleni bos msj atiyor diye degerlendiriyorsun . Omer sana elestri yapmsi ben kendini tanimam ama bildiklerini bilirim . Omer bos adam degildir hatta cogu konuda bu sitede cogumuzdan dolu adamdir . tek tek sana yorum yapanlarin seceresini dokemicem ama dokersem boslar dolulardan az olacaktir . Bence sen sana elestir yapan insanlarin karalistesini tutmayi birakmakla basla once bu ise . gordugumu yazarim . dedigin gibi dusunce ozgurlugu :D
Bizde bunu savunuyoruz zaten. Tuning Türkiye bu hale gelebildiyse sizlerin önerileriyle, tavsiyeleriyle oldu. Omer bey muhakkak bilgili ve tecrübelidir ki konulardan takip ettiğim kadarıyla çok mantıklı davranıyor. Kimsenin ismini vermedim ben farkındaysanız. Türkçe başlık gerçekten bize göre hoş durmuyor arkadaşlar. Sizlerden bu konuda anlayış bekliyoruz biraz daha. Bu yazının başında belirttğim gibi sizlerin önerileriyle bu denli ilgi çekici ve okunabilir bir dergi haline geldi. Bundan dolayı asla kara liste tutmak gibi bir şey olamaz. Diyorum ya bir çoğunuz zaten görüştüğüm kişiler. Buna Amerika'daki Günay'dan tutda, İzmir'deki Cem'e, İstanbul'daki Tolga'dan tut da Adana'daki Halil'e kadar herkes dahil. Mantıklı düşünen, davranan aklı başında olan herkes dostumuz, arkadaşımızdır. Bir çoğu zaten bu siteye üye. Burada olmaktan memnunum çünkü bu insanlarla birlikteyim. Burada yeri geldiğinde senin yazdığın teknik yazıları da okuyorum, siteye koyulan bir geyik videoyu da. Sadece karşınıza almanız gereken kişinin biz olmaması gerektiğini savunuyoruz. Biz sizler için bir şeyler yapma gayreti içindeyiz. Hiç değilse bile bu sitede üye olupda araçlarını dergide sergileyenler var. O insanların ileride "Bak, 30'lu yaşlarımda bu araca biniyordum ben." diyerek oğluna gösterebileceği bir anısı oluyor. Bunu kaliteli sunmak için de günlerimizi gecelerimizi veriyoruz. 4-5 gün uyumadan dergi hazırlıyoruz. Sağlığımızdan tutunda zamanımıza kadar herşeyden feda ediyoruz. Bunu inanın bir insan sadece maddi kazanç için yapamaz. Çünkü herkes emek harcıyor. Burada yazılan en ufak şey yazı işlerinde çalışanlara değil, ofisteki herkese gelmiş oluyor. İnsanlar günlerce haftalarca emek harcıyor. O emekleri karşısında heves kıran yazılar yazmak yerine öneride bulunan, yapıcı eleştirilerde bulunmanızı rica ediyorum. Sitedeki bir avatarda ne yazıyor? "Ne büyüktür emeğe saygı duyan insan." Şu 6 kelimeden oluşan cümleyi lütfen uygulayın arkadaşlar. Sadece bu konuda değil, her konuda. Bu konuya attığım son mesajdı. Beğenilerini dile getirenlere teker teker teşekkürler. Önerileri olanlara da rica ediyorum ki bizlere mail atın.
onur@tuningturkiye.com.tr
mütercim tercumanlık bolumu okuyan bırı olarak, edebiyatın, turkcenin icinde biri olarak, dilimizin sorunlarını hemen hemen hepinizden daha iyi bilen biri olarak, bir turk olarak ingilizcenin terimlerden olabildiğince uzaklaşmasını temenni ediyorum. bunu önceden bu forumda farklı konularda ( turkcemizi guzel kullanalım ya da photoshoot kullanmayalım gıbı ) ara ara dıle getirdim. Kımse kımseyı zorlayamaz dıl esnektir, yasayan bır varlıktır ama turkcemiz emın olun kı hepsının ustesınden gelir. Ayrıca, sonradan bıze gelen bır olgu tuning denmis, bende sunu soylım bızden onlara gıden her hangi bır olgu var mı kı boyle dıyorsunuz?? her sey onlardan bıze gelıyor o zmn bıraklım cırpınmamızı resmı dılımız ıngılzce olsun, gırelım amerikan mandasına olsun bıtsın. Ataturkün de kemıklerı sızlasın. Turkıyede modifiye daha yolun basında, sımdıden kanayan yaraya tampon yapmazsak sonradan kolda gıder bacakta. Ben bıtırme tezim olarak bu konuyu yapıcam zaten. Motorsporları ve modifiye terımler sozlugu gibi bir sey olacak. Olayın ıcınde degılsınız o yuzden yok hos durmuyor yok guzel durmuyor,yok dısardan geldı bıze, yok hepınız kullanıyorsunuz demek cok kolay. Tercumanlar olarak mılletın artıklarını toplamaya calısıyoruz cevırılerımızde. Yazılanları sadece ıstanbul ızmır ankara okumuyor, hakkarıdekı cocukta okuyor karstakı de ordakı de burdakı de. Ondan sonra komık komık laflar donuyor ortada. Dilin gelısmesınde en buyuk katkıyı verenlerdeniz mesleğimiz icabı. Herkes bıldıgı iş hakkında konussun dıyorsanız, o zmn sımdı susun.
Eray Yümsel
27-09-2008, 20:53
mütercim tercumanlık bolumu okuyan bırı olarak, edebiyatın, turkcenin icinde biri olarak, dilimizin sorunlarını hemen hemen hepinizden daha iyi bilen biri olarak, bir turk olarak ingilizcenin terimlerden olabildiğince uzaklaşmasını temenni ediyorum. bunu önceden bu forumda farklı konularda ( turkcemizi guzel kullanalım ya da photoshoot kullanmayalım gıbı ) ara ara dıle getirdim. Kımse kımseyı zorlayamaz dıl esnektir, yasayan bır varlıktır ama turkcemiz emın olun kı hepsının ustesınden gelir. Ayrıca, sonradan bıze gelen bır olgu tuning denmis, bende sunu soylım bızden onlara gıden her hangi bır olgu var mı kı boyle dıyorsunuz?? her sey onlardan bıze gelıyor o zmn bıraklım cırpınmamızı resmı dılımız ıngılzce olsun, gırelım amerikan mandasına olsun bıtsın. Ataturkün de kemıklerı sızlasın. Turkıyede modifiye daha yolun basında, sımdıden kanayan yaraya tampon yapmazsak sonradan kolda gıder bacakta. Ben bıtırme tezim olarak bu konuyu yapıcam zaten. Motorsporları ve modifiye terımler sozlugu gibi bir sey olacak. Olayın ıcınde degılsınız o yuzden yok hos durmuyor yok guzel durmuyor,yok dısardan geldı bıze, yok hepınız kullanıyorsunuz demek cok kolay. Tercumanlar olarak mılletın artıklarını toplamaya calısıyoruz cevırılerımızde. Yazılanları sadece ıstanbul ızmır ankara okumuyor, hakkarıdekı cocukta okuyor karstakı de ordakı de burdakı de. Ondan sonra komık komık laflar donuyor ortada. Dilin gelısmesınde en buyuk katkıyı verenlerdeniz mesleğimiz icabı. Herkes bıldıgı iş hakkında konussun dıyorsanız, o zmn sımdı susun.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=19158
bu başlık bu adamın olamaz :D:D:D:D:D
Bu olay diğer dergide de böyle. Bence siz bir ilk yapıp Türkçe yazın önümüzdeki ay. Sadece fikir :)diğer dergide Türkçe zaten.
Ayrıca, sonradan bıze gelen bır olgu tuning denmis, bende sunu soylım bızden onlara gıden her hangi bır olgu var mı kı boyle dıyorsunuz?? her sey onlardan bıze gelıyorkanka "yoğurt" var bizden giden.. bknz. yoghurt :D
Low-Rider
27-09-2008, 21:27
Çok takılmışsınız swap,coilover olayına,hanginiz günlük yaşamda , msn'de konuşurken b20 swap yapılmış civic eg değilde motoru değişmiş diyorsunuz ya da hanginiz coilover yerine türkçesini söylüyorsunuz?
Araç tanıtımlarında ki yabancı başlıklara bende karşıyım ama bu kadar ufak tefek şeylere takılmayın bence,herkesin dilinde olan kelimeler yazılmış.
Ayrıca derdi çok güzel olmuş,son aylarda çok kaliteli araçlar çıkıyor eskiden çıkan fiber yığını araçlar yerine mehzent'in aracı gibi komple showcar tarzı araçlar çıkması daha güzel olmuş dergiye bakarken göz zevkini bozmuyor.
Elinize sağlık
Çok takılmışsınız swap,coilover olayına,hanginiz günlük yaşamda , msn'de konuşurken b20 swap yapılmış civic eg değilde motoru değişmiş diyorsunuz ya da hanginiz coilover yerine türkçesini söylüyorsunuz?
Araç tanıtımlarında ki yabancı başlıklara bende karşıyım ama bu kadar ufak tefek şeylere takılmayın bence,herkesin dilinde olan kelimeler yazılmış.
Ayrıca derdi çok güzel olmuş,son aylarda çok kaliteli araçlar çıkıyor eskiden çıkan fiber yığını araçlar yerine mehzent'in aracı gibi komple showcar tarzı araçlar çıkması daha güzel olmuş dergiye bakarken göz zevkini bozmuyor.
Elinize sağlık
swap yazilsin canim,
yaziliyorsada dogru kullanilsin :)
diğer dergide Türkçe zaten.
haklisin ben de sonradan gordum de bir daha yazmayayim dedim :)
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=19158
bu başlık bu adamın olamaz :D:D:D:D:D
eraycım koyu olarak belırttıgın gıbı modıfıye terımlerınden bahsedıyorum.. dalgaya alıp konuyu dagıtma:D ha bende kullanıyorum onları ama savunmuyorum kullanılmasını. ortak yanlıss..
en çok 200sx'in haline üzüldüm bundan 3sene evvel bakmıştım o araca çok güzeldi, ne hale getirmişler. dergiyi henüz almadım ama yarın veya ptesi alıcam. umarım güzel bir sayı olmuştur.
Tuning Türkiye bugunlere geldiyse, su an kendini rakipsiz görüyorsa bunda TechTurkey üyelerinin büyük etkisi vardır.
Olumlu olumsuz elestirilerle, yapıcı mesajlarla bu halini aldı diye düsünüyorum.
Laf olsun diye yazmalar, acık aramalar hayatın her sektöründe vardır, bunları cok fazla önemsemeyin derim.
Benim tek diyeceğim ''rakipsiz'' kelimesinin cok iddialı olduğu ve ''bilmemne sayısı tüm bayilerde'' cümlesi gecmesine rağmen uzun süre coğu bayide bulunamaması.
Vtec-SEDAN
28-09-2008, 00:55
kapak gayet başarılı olmuş bence... :icon_tup:
"efsane"yle dalga geçenler bu ay kapağa "40 yıllık efsane" başlığı atmışlar enteresan...:soru::beuj:
Low-Rider
28-09-2008, 01:17
"efsane"yle dalga geçenler bu ay kapağa "40 yıllık efsane" başlığı atmışlar enteresan...:soru::beuj:
Efsane başlığı atılan gerçek bir efsane olduğu için olmasın o?
Laf olsun diye yazmak bu olsa gerek...
İsinizde gösterin hünerinizi, dergi calısanları olarak karsı dergiyi kötüleyerek degil!
Tholl-ga
28-09-2008, 01:38
Efsane başlığı atılan gerçek bir efsane olduğu için olmasın o?
+1315.
2004 model arabanın efsane olucak hali yoq herhalde.parçaları takılıp garajda yatan araç nası efsane olur açıklarmısın peace?
taraf tutupta laf atmaya çalışma.Neyin efsane olup olmuyacağını herkes çok iyi bilio
2004 model arabanın efsane olucak hali yoq herhalde.parçaları takılıp garajda yatan araç nası efsane olur açıklarmısın peace?
+54
Ne denir ki..
Laf olsun diye yazmak bu olsa gerek...
İsinizde gösterin hünerinizi, dergi calısanları olarak karsı dergiyi kötüleyerek degil!
ben bişey laf olsun diye yazmadım bu 1....
dergi calışanı fln degilim bu 2...
3.sü ve en önemlisi yeri gelio tuning turkiye yeri gelio tr tuning ikisininde kalitesi tartışılmaz ben sadece bana ters gelen seyi, muattabı olan kişiye yazdım... iki kişi arasında yani... 3. kişilerle diil...
:heyoo:
+1315.
taraf tutupta laf atmaya çalışma.Neyin efsane olup olmuyacağını herkes çok iyi bilio
ben "efsane"nin kelime anlamına bu kadar takılıp da kullanmalarını kastedmiştim... olay bundan ibaret...
konuyu daha fazla dallanıp budaklandırmayalım... bana bişey yazmak isteyen özelden msj atsın...
dergi editörü gerektigi zaman bana cevabı vericektir.
saygılar iyi satışlar...
Sercan Keklik
28-09-2008, 02:00
gecmıse ınıp efsane falan kurcalıcaksanız bu topıc 400 sayfa olur..
tr tuningin turbo yazdıgı arabaya Superchips yazdıgınıda bılıorz zamanında, tuning türkiyenin arabanın üzerinde olmayan parçaları var olarak yazdıgınıda ama burda geçmişten bahsetmıyoruz.. Şimdiki zamandan bahsedıyoruz bunu kavramak bu kadar zor degıl.
Tuning Türkiye bugunlere geldiyse, su an kendini rakipsiz görüyorsa bunda TechTurkey üyelerinin büyük etkisi vardır.
Olumlu olumsuz elestirilerle, yapıcı mesajlarla bu halini aldı diye düsünüyorum.
Laf olsun diye yazmalar, acık aramalar hayatın her sektöründe vardır, bunları cok fazla önemsemeyin derim.
bana gore benim yaptıgım bir eleştiridir. boş konuşma veya laf olsun diye degildir... bunu ister dikkate alırsın ister almazsın orası senin bilecegin bir iş ama bende bir techTurkey üyesi olarak bana ters gelen bişeyi onlara söyledim. yanlış veya dogru.
Tholl-ga
28-09-2008, 02:07
ben "efsane"nin kelime anlamına bu kadar takılıp da kullanmalarını kastedmiştim... olay bundan ibaret...
efsane olmayan bi araca efsane denilirse tabi takılınır...
Low-Rider
28-09-2008, 02:08
Efsane olmayan bir araç efsane olarak lanse edilirse insanlar takılır buna ki geçen ay dergi konusunda bu efsane konusu tartışıldı.
Skyline zaten efsane,yazmaları niye rahatsız etti?
ben bişey laf olsun diye yazmadım bu 1....
dergi calışanı fln degilim bu 2...
3.sü ve en önemlisi yeri gelio tuning turkiye yeri gelio tr tuning ikisininde kalitesi tartışılmaz ben sadece bana ters gelen seyi, muattabı olan kişiye yazdım... iki kişi arasında yani... 3. kişilerle diil...
:heyoo:
Bence laf olsun diye yazmıssın, ordaki skyline gercekten bir efsane cünkü...1
Fabrikadan cıkalı 3 sene olmus bir evoyu sen efsane olarak nitelendiremezsin...2
TR Tuning konusunda, yeni elemanınız vs gibi birseyler yazmıssın, dergi calısanından farkın yok yorumunda...3
Bu foruma yazdıgın hersey ortadadır, herkes yorumlayabilir...4
Öyle el kol sallama...5
* Edit :
TR Tuning konusuna yeni eleman hayırlı olsun vs kendini yazıp, simdi bu konuda TR Tuning calısanı dedikten sonra gidip editlemissin...TR Tuning elemanı oldugunu gizlemek icin sanırım :)
Bu forum üyelerini salak yerine koyma bu da 6 OK?
sakin olun bence,efsaneye falan fazla takılmayın.bırakın isteyen istediğini yazsın,kararı okuyucu versin;)
efsane yerine legend yazsalardı kavga çıkmayacaktı işte :D
Yok kavgalık bir durum yok da dergi calısanlarının diger dergiyi kötülemesi pek etik degil...
Üye olarak tamam da, o dergi icerisine girdiysen karsı dergiyi kücük düsürmek dogru degil...
Arkadasın da TR Tuning konusunda yeni eleman olarak kendisinden bahsedip, sonra burda dergi calısanı dedik diye gidip ordaki mesajını editlemesi ve inkar etmesi garip sadece....
Yok kavgalık bir durum yok da dergi calısanlarının diger dergiyi kötülemesi pek etik degil...
Üye olarak tamam da, o dergi icerisine girdiysen karsı dergiyi kücük düsürmek dogru degil...
Arkadasın da TR Tuning konusunda yeni eleman olarak kendisinden bahsedip, sonra burda dergi calısanı dedik diye gidip ordaki mesajını editlemesi ve inkar etmesi garip sadece....
kendin bilip bilmeden buraya yazıp duruyosun bence....
yeni elemanınız hayırlı olsun derken atıl atılganın kendisinden bahsetmiştim. 1-2 aylık bir gecmişi war o dergide daha onceden auto-dromda calışıodu. ben onu kastetmiştim.
senin aklın alabiliomu bu kalitedeki 2 derginin calışanları kendi arasında laf sokucak birbirlerini kötülücek? eger senn aklın buna eriyosa o zmn yorum yapmıorum....
Eray Yümsel
28-09-2008, 02:34
mehmeti unuttum sanmayın :D oda kapak oldu ama cosworth kapağı oldu :D puhahauhua
http://img218.imageshack.us/img218/103/dtecheadlow90detailiq3.jpg (http://imageshack.us)
Öyle el kol sallama...5
* Edit :
TR Tuning konusuna yeni eleman hayırlı olsun vs kendini yazıp, simdi bu konuda TR Tuning calısanı dedikten sonra gidip editlemissin...TR Tuning elemanı oldugunu gizlemek icin sanırım :)
Bu forum üyelerini salak yerine koyma bu da 6 OK?[/QUOTE]
ister el sallarım ister kol ister bacak... orası beni ilgilendirir... tr tuning dergisinin kapısından içeri girmişligim yoktur. calışmak neyime düşmüş... kendim endustri mühendisiyim. sence dergiyle alakam olabilr mi? he dersin ki belki elindeki makine ne ? bu gune kadar cektigim resimler sadece kendi arsivimde durup hiç bir yerde yayınlanmamıştır. fotograf işinden de para kazanmak için dergiye yalakalık yapıcak bi adam diilim...
efsane yerine legend yazsalardı kavga çıkmayacaktı işte :D
sen bu işi biliosun:D:D:D:D
kendin bilip bilmeden buraya yazıp duruyosun bence....
yeni elemanınız hayırlı olsun derken atıl atılganın kendisinden bahsetmiştim. 1-2 aylık bir gecmişi war o dergide daha onceden auto-dromda calışıodu. ben onu kastetmiştim.
senin aklın alabiliomu bu kalitedeki 2 derginin calışanları kendi arasında laf sokucak birbirlerini kötülücek? eger senn aklın buna eriyosa o zmn yorum yapmıorum....
ister el sallarım ister kol ister bacak... orası beni ilgilendirir... tr tuning dergisinin kapısından içeri girmişligim yoktur. calışmak neyime düşmüş... kendim endustri mühendisiyim. sence dergiyle alakam olabilr mi? he dersin ki belki elindeki makine ne ? bu gune kadar cektigim resimler sadece kendi arsivimde durup hiç bir yerde yayınlanmamıştır. fotograf işinden de para kazanmak için dergiye yalakalık yapıcak bi adam diilim...
Ben bildigimi yazıyorum.
Atıl Atılgan Nisan ayından beri bu forumda TR Tuning konuları acıyor, ben bunu bilirim.
Dergi calısanları diger dergiyi kötülüyor evet aynen öyle...
TR Tuning ile alakam yok diyorsun...
Peki neden ben bu konuda senin icin TR Tuning calısanı yazdıgımda gittin o konudaki mesajı editledin?
Neden yeni eleman hayırlı olsun vs yazan mesaj silindi?
En basta bunu acıkla...
Bana cevap verirken o kol bacagı sallama da efendi efendi, saygı cercevesinde yaz.
Ben bildigimi yazıyorum.
Atıl Atılgan Nisan ayından beri bu forumda TR Tuning konuları acıyor, ben bunu bilirim.
Dergi calısanları diger dergiyi kötülüyor evet aynen öyle...
TR Tuning ile alakam yok diyorsun...
Peki neden ben bu konuda senin icin TR Tuning calısanı yazdıgımda gittin o konudaki mesajı editledin?
Neden yeni eleman hayırlı olsun vs yazan mesaj silindi?
En basta bunu acıkla...
Bana cevap verirken o kol bacagı sallama da efendi efendi, saygı cercevesinde yaz.
oraya aynen sunu yazdım....
bu sayıda guzel olmuş gibi gorunuyo...
bu arada yeni alınan eleman pek ii calışmıo galiba ama nese :D
elinize saglık atıl bey bu kadar emege saygı gosteriyorum respecttt :lol:
''bu arada yeni alınan eleman pek ii calışmıo galiba ama nese :D'' bu kısmı cok laubali ve anlamsız olucağı için sildim sonradan...
snn bana tr tuning calışanı yazıosun vs demenle alakalı bişey yok....
kaldiki burdan o derginin bir calışanı olduğumu nerden cıkardın onuda anlamış degilim...:soru::soru::soru:
Şimdi dergiyi henüz almadım alıcam orası kesin :) Ama Dergi calısanının Türkceye özen gösterilmesi hususundaki eleştirilere "sizde forumda yapıyorsunuz" yazısını yakıstıramadım. Sonucta siz bir dergi cıkarıp halka sunuyorsunuz. Radyo TV Sinema mezunu olarak bunun etik olmadığınıda ben size bildireyim ;) Türkceye dikkat edilmesi gerektiği konusunda hemfikir olduğunuza ve anlık sinirle yanlıslıkla yazdığınıza, aslnda anlamının o olmadığına eminim ;) Evet bazı terimlerin TR de karşılığı yok. bunun suclusu ne Dergiler ne TV ler. Türk Dil kurumundan başkası değil. Aslında suç direk TDK da değil devlette herzamanki gibi. Yeterli bütce ayrılmadığından , PKK ile savaşta olduğumuzdan, askeriyeye yapılan yardımların arttırılmasından vs.. derken Eğitime ve eğitimle alakalı bölümlere ayrılan paralar başka yöne mermi olarak akmaktadır. Eğitimin kötüleşmesi yeni Eşkiyaları polatları mematileri doğurmaktadır. Bu konu uzar gider ama herkes elinden geldiğince Türkceye özen göstermelidir. Swap yerine baska birşey kullanılmasada başlıklarda Türkce olması oldukca özverili bir davranış olacaktır. Gene bu eleştiriye olan tepkinizi "bütün ülkelerde başlıklar ingilizce cünkü enternasyonel bir dil" anlık sinirinize vermekteyim. Çünki biz; aile ve kültür bağları kopuk bir ipe bağlı millet olma yolunda gidiyoruz ve sizlerin bu kopma noktasındaki ipe bıcak sallaması hoş durmaz değilmi ;) Çünki belirttiğiniz bütün o ülkelerin ipi kopmus tekrar nasıl birleştiririzin peşindeler ;) .
--Araçlar olsun modifiye olsun doğru yönde ilerliyorsa sizler sayesindedir. Sizlerinde cıkardığı son sayılarda ciddi ilerlemeler gözle görülür şekildedir. Etrafınızda binlerce yalaka yerine bir tane adam gibi rakip dergi olması sizlere daha cok para kazandırıcaktır. (Aptal bir dost yerine zeki bir düşmanı seçerim) . Elbette iğnelemeler olacak ve biz bunları zewkle okuycaz bir sonraki ayı merakla bekliycez. Buda sizlerin işine gelicek ;) Eleştirilere daha açık olmanız dileğiyle iyi sayılar dilerim her iki dergiyede. SEVGİYLE KALIN....
yusufbatırel
28-09-2008, 02:57
peace kardes sıtede kendını tanıtan bır konun bıle yok gordugum kadarıyla trtunıng de butun arkadasları tanırım ısmını soyadını solersen 1 telefon acar ogrenırız dert degıl kımın nerde calısıp calısmadıgı
oraya aynen sunu yazdım....
bu sayıda guzel olmuş gibi gorunuyo...
bu arada yeni alınan eleman pek ii calışmıo galiba ama nese :D
elinize saglık atıl bey bu kadar emege saygı gosteriyorum respecttt :lol:
''bu arada yeni alınan eleman pek ii calışmıo galiba ama nese :D'' bu kısmı cok laubali ve anlamsız olucağı için sildim sonradan...
snn bana tr tuning calışanı yazıosun vs demenle alakalı bişey yok....
kaldiki burdan o derginin bir calışanı olduğumu nerden cıkardın onuda anlamış degilim...:soru::soru::soru:
Neyse daha fazla konuyu kirletmeye gerek yok.
Ben böyle düsünüyorum ve zaten anlasılır bugun yarın...
Tuning Türkiye dogru yolda ilerliyor, konu iceriginden devam edelim.
Neyse daha fazla konuyu kirletmeye gerek yok.
Ben böyle düsünüyorum ve zaten anlasılır bugun yarın...
Tuning Türkiye dogru yolda ilerliyor, konu iceriginden devam edelim.
eywallah o zmn diyecek bişey yok...
tuning turkiyeye yolunda başarılar:icon_tup:
saner müftüoğlu
28-09-2008, 03:50
Arkadaşlar derginin editörüyüm evet. Ama yakın zamanda E5'e cıkıp su satmaya baslayacagım. Tuning sektörüne yaklaşık 6 senedir emek veriyorum. Üniversite yıllarında yani 99larda bile modifiyeyi Kıbrısta görerek bu işe atıldım. Tuning denılen şey daha dogru durust Türkiye'de yokken. Ağzım açık hiç bir şeyden habersiz Japonya'dan gelen araçları inceleyerek, görerek öğrendim. Okuduk, yazdık elbette merak da eklenince ve bölümden de mezun olunca otomobil bizim hayatımız oldu. Şimdi en ufak pürüzde insan kötü etkileniyor. SWAP mevzusunu bırcok arkadaşımız kendince yorumladı. O konuyu sanırım herkes anlamıştır. Türkçe kullanım olarak sadece başlıkları kullanıyoruz. Diğer dergi öyle kullanıyor demişsiniz. Herkesin her kuruluşun kendine özgü özellikleri ve bir üslubu vardır. Ama ben şahsen Amerika'daki dergilerin çizgisini ülkemize oturtmaya çalışıyorum. Biliyorsunuz hepimiz bu işi daha çok Amerika'dan takip edip kendimizi güncelliyoruz.
Ben de İletişim Fakültesi mezunuyum. Dilime gereken önemi vermek benim zaten mesleğimin bir parçası. Ama tuning konusunda yeri geldiğinde bu dile ağırlık vermek zorundayım. Bağdat Caddesi veya Nişantaşına çıkıp bakalım acaba kaç pano Türkçe. Suadiye'de Brothers Buffet var. Neden amcamlar Kardeşle Büfe yazmamış. Bu sosyete mıknatıslığı veya özentiliktir. Benim işimde özentilik yok. Kullanılması gereken odur. By Megane istedi Mehmet. O da o şekilde yazıldı. Yada diğerleri içinde aynı şekilde. Diğer rakiplerimizin yaptıklarını saygıyla takip ediyorum. Onur arkadaşımız eğer ki ileri derecede küçümseme yapmışsa kendi adına özür dilemesini de biliirim. Biz dergi olarak kimseyi küçümsemeyiz. Türkiye'deki tüm otomobil dergilerindeki çalışanlarla yakın samimiyet derecem vardır. İş başka dostluk baka bu sebeple her daim yüzyüze baktığımız kişileri asla kendimizden küçük görmeyiz. Bizler rakip olduğumuz için bu kadar göz önündeyiz. Türkiye'de iki dergi tuning 10 dergi de otomobil için emek harcıyorsa bu biz iki derginin özelliğini ortaya koyar. Bu sebeple bir daha bizlerde bu şekilde laflar duymanız veya polemik yaşanmasını asla istemiyorum.
Kapaktaki Swap olayını sanırım kapattık. Buna maalesef çözüm bulamayacağımız için TDK yeni bir terim bulana kadar Swap olarak kalacaktır. Yazılarımızın içinde swap yani motor değiştirme diyerek konuya açıklık getirici bilgiler veriyoruz. Bilende anlar bilmeyen de..
Skyline konusuysa...Efsane evet. Bu ne benim fikrim ne de benim hayali terimim. Üç gün boyunca 15 ssayfalık metinden İngilizce olarak Türkçeye çeviri yapılarak yazılmış bir haber. Markanın kendisi ve tüm otomobil otoritelerinin ortak kararı olarak Efsane'dir. Bu sebeple polemiğinin yapılması bile gereksiz laf kalabalığı olacaktır.
Gelelim dergimiz için yapılan yorumlara ve sizlere. Öncelikle şunu söylemeliyim ki TECH TURKEY dergimizin gelişmesinde önemli etkenlerden birisidir. Bu gerek araç sahiplerimiz ve kişiler aynı zamanda Özgün'ün dergimize olan haber katkısıdır. Sizin fikirleriniz ve dergide görmek istediklerinizi bizzat yapmaya çalışıyoruz. Ama yapmak için değil gerçekten de Türkiye'de de tuning denilince motor modifiyesi öne çıksın diye. Yurt dışında biliyorsunuz tuning denildiği an motordan konu açılıyor. Bizlerin de bu şekilde kimseden geri kalmaması için çabalıyoruz. Yurt dışından ülkemize gelen yabancı ziyaretçilerden gelen bir iki çift laf vardı. "Amerikadan fark yok" Eskiden neydik peki? Dört jant bir tampon mu? Gece gece ne alemi var belki de bunları konuşmanın. Buraya benim yazmam aslında pek hoş değil. Size bir dergi sunduk aldınız okudunuz veya gördünüz. Elbett eleştiri yapacaksınız elbette bizlere tavsiye vereceksiniz. Bizler herşeyi bilmiyoruz sizlerle veya diğer otomobil severlerle beraber çalışıyoruz. Ben eleştiriye açık olduğum kadar övünmeyi asla sevmeyen biriyimdir. Herkes iyi olduğunu söyler ama aldığım en ufak bir eleştiri o derginin en iyi şekilde yapılmasını sağlar. Ama bu eleştiri beni üzecekse dert edip çalışırım.Kimse yazmak için yazmasın hakikaten toplum olarak sıkıntı duyulan bir konuysa buna zaten oradaki kişiler olarak biz müdahele ederiz. Dergide maaşlı olarak 15 kişi var. Yazı fotoğraf kadrosuysa 4. Evet dört kişinin üzerinde bunca yük. Diğer iki kişiyse tasarım olarak dergiyi ellere taşıyor. 6 kişi biz geri kalan da sizlersiniz. Aslında hepiniz her iki derginin bir parçasısınız.
Konuyu yine uzattık sanırım. :) Yazmak gerekirse yazmaktan asla kaçınmam. Ama bu konu gerçekten önemliyse. Ayrıca eleştiri boş da olsa dolu da olsa, dergimiz piyasaya çıkıp beğenilmediği için de yazılsa hepinize teşekkür ederim. Eğer ortada uzayan bir konu varsa bu Tuning Türkiye'nin doğru birşeyler yaptığını gösterir.
Saygılarımla..
Tuning Türkiye G.Y.Y
@saner,
iyi yazmissinda sonlara dogru gene yazar-fotograf kadrosu 4 demissin. yuk agir geliyor olabilir ama okuyucu bunu mazeret kabul edermi bilmem; israrla rakipsiz temasini diger arkadas bastiriyorken...
ben anlamıyorum yane şöle, hiç aklımın ucundan geçmedi aaa nie swap yazmışlar türkçemizi yıpratıyorlar vs. die. Çok ilginç gerçekten, hangimiz ingilizce öğrenmek zorunda bırakılmadı? Ben mesela, okul hayatım boyunca nefret ederdim, niye öğrenmek zorundayım derdim ama iş hayatına girince her şeyi daha net anlıyorusunuz. Swap doğru bi kelimedir bence hatta bunun kadar cuuk die oturan başka bi kelimede kullanılamazdı. Ben arkadaşların eleştirisini anlamaya çalışıyorum, benim gördüğüm ilk başta kötü amaçlı söylenmemiş sadece güsel olurdu die, iyi niyetli temmenni de bulunulmuş arakdaşlar sonra iş inada binmiş gibi olmuş, yoksa çok saçma olur bu tartışma, çünkü tech-turkey de bu tartışma geçio altını çizmekte fayda var. lütfen forum formatını bile inceleyiniz, hatta şu anda bu sayfayı okurken aşağı da yetkileriniz yazan kısma bi bakınız. ;) bence doğrusu da bu...
İşte yorum budur....Değil mi? aklınca arabayı aşağladın ''altu ustu 2 fıber tampon takıp kapak olunacaksa '' o arabada sadece ıkı adet tampon var değilmi???Neyse sana sadece guluorum...
Cocuk değiliz burda, kalkıp bızde Uğur DUNDAR ı cağırıp ıkıncı buyuk duelloyumu yapalım?
Konuşulanlar Onur abıyle benım aramda ben bana ne soylenenlerı gayet ıyı bılıorum oda ne soylediğini gayet ıyı bılıyor...Nedenını bılemem ama kapak konusunda soylenenler olmadı bunun ıcın deprosyonada falan gırcek değilim :D
Kadın programlarındakı gıbı sole sole dedıde bole bole oldu dıe dokuman yapmak yakışmaz cunku, bu yastakı bı ınsana. Ben sadece genel bı acıklama yaptım...
Ikı dergıdede ayırdığınız sayfalar ve yazdığınız yazılar ıcın tesekkur edıyorum...Başarılar...
konuyu okudum D&R a gıttım dergıyı aldım :D
onur ellerınıze saglık kardesım cok beyendim guzel bır sayı olmus..
mehmet arabada harıka cıkmıs cekımlerde yıne super gorunuyor,ayrıca yazıda cok guzel olmus okudum : )
Bugün aldım dergiyi,güzel bir sayı olmuş kapaktaki nıssan gercekten kapağı haketmiş jantları vs herseyıyle favorim oldu dergide.Başarılar diliyorum..
saner müftüoğlu
28-09-2008, 21:17
Bugün aldım dergiyi,güzel bir sayı olmuş kapaktaki nıssan gercekten kapağı haketmiş jantları vs herseyıyle favorim oldu dergide.Başarılar diliyorum..
teşekkur ederım baran..
Bu arada Mehmet her ne kadar kalbini kırmış olsak da sana da teekkür ederim. Seninle telefonda da konuşmustuk buradan da söyluyorum bu işlerin nasıl yürüdüğünü, o zamanlar ki sıkıntılarımızı anlatmıştım. Bana hak vermiştin ama dediğim gibi ben sana büyük kapak olarak söz verememiştim. Yine de en güzel şeklini hazırladığımızı düşünüyorum. Ayrıca senın aracın hakkında gun boyunca beraber konustuk. Ben ıkı tampon olarak asla o aracı degerlendırmedım. Ama motor modıfıyesı olan araclara agırlık vermemız nedenıyle bu sekılde yayımlamak zorunda kaldık. Umıt edıyorum kı benı anlarsın:rolleyes:
nereden nerelere gelmiş konu....ellerinize sağlık arkadaşlar...yine süper bir sayı olmuş her tarafı kalite kokuyor.....bu dergi için harcanan emeği gayet iyi bildiğim için tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum....başarılıranızın devamını diliyorum....
emre.aksu
29-09-2008, 11:00
yine süper olmus...
gülüyorum sadece...yok niye "swap" yazılmış,yok niye şu araba niye kapak olmamış, begenmiyorsanız dergiyi gidersiniz daha modifiye listesini dogru düzgün dolduramayan rakip dergiyi alırsınız.boyle bos seylere takılmayın.
crazydog
29-09-2008, 22:31
yine süper olmus...
gülüyorum sadece...yok niye "swap" yazılmış,yok niye şu araba niye kapak olmamış, begenmiyorsanız dergiyi gidersiniz daha modifiye listesini dogru düzgün dolduramayan rakip dergiyi alırsınız.boyle bos seylere takılmayın.
pm yoluyla alabılırmıyım su dogru duzgun olmayan modıfıye lıstesını hangı sayıda oldugunu bıde ???
mechanıcer
29-09-2008, 23:11
bu konusmalar uzerıne gıttık dergıyı aldık :D walla cok guzel bı say cıkmıs ortaya kapak o sayı ıcınde nıssan dan baskasına gıdemezdı bence.. dıger araclarda cok basarılı.. herkesın elıne emegıne saglık... emege saygı :)
dergicilik zor iş vesselam :)
yaaa açıkcası nekadar boş yazmışınız ya :) Swap swap nedir karşılığı motoru değiştirilmiş civic ? bumu güzel ? bırakın allah aşkına yaa swap 10 kat daha güzel duruyor motoru değiştirilmiş civic ten herşeyi Türkçeleştirme peşine gitmekten vaazgeçin arabada türkçe değil neden yazıyorsunuz yazmayın abi kullanmayın bu kelimeyi bakın kalıplaşmış kelimeler vardır buraya motoru değiştirilmiş civic diğe baslık atarsanız ben dalga geçerim bana biri bak nasıl olmuş dderse sölim direk onu swap yaz derim one öle motoru değiştirilmiş civic üflengeçli araba diğelim turbo demeyelim salak salak yazılarla uzatmayın bu konuyu
Efsane olayına gelince 40 senelik bir araba efsanedir Ford GT40 Efsanedir ama civic turbo efsane yada bir ewo efsane değilrolsa olsa sehir efsaNESİ OLUR salak salak yazılar yazmaktan vazgeçin.
bu dergileri biz Eleştiriyoruz okey eleştirelim ama abartmadan tuning turkiyede trtuning te bunlara laf demez AMA sizde bokunu çıkarmayın herkesin kendi tercihi isteyen adam ikisinide alır isteyen adam almaz ama ben orda kapakta fiber yığınıı görürsem o dergiyi almam ufff kapak böyleyse bi *** yoktur içinde onun diğen insan çok biliyorum. Orda adam G35 gibi bi arabaaya twin turbo ( ikitane ÜFLENGEC:) türkçemizi doğru kullanalım mallığı semptomu) takmiş araba hariç binlerce dolar harcamış onunla fiber dünyasını karşılaştırmak bence saçma geliyor megane a lafım yok genel konuşuyorum aama açıkcası mantıksız geliyor zamanında çok söyledim hala söylüyorum dergide fiber kapak olmaz zamanında bu denendi hatta dedikleri lafı hatırlıyorum ee araba standart dışı dergiye kapak olmaz bu zihniyetin a.....k.... :) haaaa fiber araba olmasınmı olsun mesele sağ üstte durucağına sol altta olabilirdi fikir sadece bu dergiyi alanların %80 kısmı fiber için almıyor motor için alıyorlar haaa hem motor hem body olursa olmazmı olur keske olsa ondan dolayı salakca ortalığa kapak mapakoldu gazı vermenin manası yok
yaaa açıkcası nekadar boş yazmışınız ya :) Swap swap nedir karşılığı motoru değiştirilmiş civic ? bumu güzel ? bırakın allah aşkına yaa swap 10 kat daha güzel duruyor motoru değiştirilmiş civic ten herşeyi Türkçeleştirme peşine gitmekten vaazgeçin arabada türkçe değil neden yazıyorsunuz yazmayın abi kullanmayın bu kelimeyi bakın kalıplaşmış kelimeler vardır buraya motoru değiştirilmiş civic diğe baslık atarsanız ben dalga geçerim bana biri bak nasıl olmuş dderse sölim direk onu swap yaz derim one öle motoru değiştirilmiş civic üflengeçli araba diğelim turbo demeyelim salak salak yazılarla uzatmayın bu konuyu
Efsane olayına gelince 40 senelik bir araba efsanedir Ford GT40 Efsanedir ama civic turbo efsane yada bir ewo efsane değilrolsa olsa sehir efsaNESİ OLUR salak salak yazılar yazmaktan vazgeçin.
bu dergileri biz Eleştiriyoruz okey eleştirelim ama abartmadan tuning turkiyede trtuning te bunlara laf demez AMA sizde bokunu çıkarmayın herkesin kendi tercihi isteyen adam ikisinide alır isteyen adam almaz ama ben orda kapakta fiber yığınıı görürsem o dergiyi almam ufff kapak böyleyse bi *** yoktur içinde onun diğen insan çok biliyorum. Orda adam G35 gibi bi arabaaya twin turbo ( ikitane ÜFLENGEC:) türkçemizi doğru kullanalım mallığı semptomu) takmiş araba hariç binlerce dolar harcamış onunla fiber dünyasını karşılaştırmak bence saçma geliyor megane a lafım yok genel konuşuyorum aama açıkcası mantıksız geliyor zamanında çok söyledim hala söylüyorum dergide fiber kapak olmaz zamanında bu denendi hatta dedikleri lafı hatırlıyorum ee araba standart dışı dergiye kapak olmaz bu zihniyetin a.....k.... :) haaaa fiber araba olmasınmı olsun mesele sağ üstte durucağına sol altta olabilirdi fikir sadece bu dergiyi alanların %80 kısmı fiber için almıyor motor için alıyorlar haaa hem motor hem body olursa olmazmı olur keske olsa ondan dolayı salakca ortalığa kapak mapakoldu gazı vermenin manası yok
Kımse benı anlamıyo sanırım, kım nerde gormuştur veya duymuştur benım arabamı mılletın arabasıyla sıdık yarıştırdığımı her yerde demedımmı ben sadece kendı zevkım ıcın yaptım amacıım bunla sağda solda reklam yapmak değil diye roportajımda bıle solemişimdir bu konuyu bır suru guzellık yarışması oldu hangısıne goturdum arabamı??
Ben benım arabam nıye kapak olmadımı dedım neden bu kadar ufak bır resım konuldu savunmasını yaptım sadece, zaten abı sende demışsın alt kose olabılırdı dıye benım savunmamda bu zaten. Ben bunla ılgılı daha acıklama yapmıyım dıyorum ama fıber yığını ne Allah askına ben zaten hep soluyorum yuruyen arabam bırdahakı sezona cıkıcak dıye benımde cok ılgım var mekanık modıfıyeye ama ılk basta anı kalması amaçıyla bırde gorsel arac yapmak ıstedım bukadar fıber dusmanlığı nıye amelemıyız yanı sımdı bız tampon yaptırdık dıye ben bu yorumlara uyuz oluyorum ben dergıyı okurken zaten dedım adam s2000 turbolamış yıne kapak değil bu işin turkıyede ne olcude ılerlediği artık gayet aşıkar dıye, bu ne ufacık resım dıye makara yapmaya calışan ınsanlara...
Eğerkı bu sıtenın fıbere alerjısı varsa acıkca yazılsın o zman bızde ona gore hareket edelım yuruyen arabamızı yaptığımızda yenıden aktıf olalım...
Yukarda lafım megane değil demıssın benımde lafım sana değil abı yalnış anlamazsın umarırım amaçım ne tartışmak nede ortalığı germek ama anlamıyorum bı kaç kısı daha demış fıber yığını dıye eğerkı bu arabnın resımlerı burda ınsanların goz zevkını bozuyorsa komple sılelım avatarımdanda kaldırıyım!!!!
Onur ve Saner abıye ayrıyetten zaten tesekkur ettım ıcerdekı yazılar resımler cok guzel olmuş dıye, bundan sonrakı yazdıklarım sıze değil abı sadece ınsanların yorumunu dınlemek ıstıyorum...
Konu uzamış gıbı gozukuyor ama cevap vermeyıncede olmuyor uzadığını dusunen arkadaşlardan ozurdılerım...
guzel yazı Mustafacım :)
Eray Yümsel
30-09-2008, 11:00
ayı yogi özgün üzerime alınıyorum çünkü benımde yazım var. okumadan cvp yazma konu fiber kapak olsun değil. fiberi kapak yapcaz diyip yapmamakta canım benim ortada bizi kapak yapın diye yanıp tutuşan kimse yok, inanıyorum bigün okuduğunu anlicaksın hahahah
flexamin
30-09-2008, 11:21
saner kardeş ben bişe sorucam ?
motor modifiyesi ni ön plana alıyoruz diyorsunuz da bende 1.25 Turbo Fiesta vardı sleeper olarak dışında hiçbirşey yoktu .. mail atmıştım dergiye zamanında resimlernide yollamıştım. bana gelen cewap neydi biliyormusun sizin dergiden ?
body kit , görsellik yok malesef dergiye çıkamaz diye cewap geldi. ?
eğer motor mod. una önem veriorsanız nie böle bir cewap werildi ?
al işte 1.25 fiesta da 1.3 barlı turbo bindirmiştik ağzına kadar da doluydu . ama sırf dışında çok bişe yok die body kit yok die kabul edilmedi. o yüzden motor a önem veriyoruz demeyin
sitenin kötübişeye alerjisi yok araban güzel maşlllah ama ben sewmiyorum kendi görüşüm bu öle tamponla ben dolaşmam napim yalanmı sölim şimdi sana göre güzel ama bana göre fiber güze değil ben sade arabaları sewiyorum emek vermişsssin kendi görüşüm bu benim
eray sen sazanlık yapma
voltaj tamama motror dedilerde kapak jantlı bi arabada olmaz ama dimi:)
flexamin
30-09-2008, 12:57
çelik jantlıydı.. da demek istediğim sadece motor modlu olan araçları daha çok önplana çıkarmaya çalışıoruz demesi yanlış .. tr de 1.25turbo fiesta warmıydı yoktu.. boş 106 ları çıkarmalarının anlamı ne anlamadım. body kit bile olmayan sadece ledli stoplu 106 lar çıkıyorsa abi bana göre yanlış .. zaten geçmiş bir olay.. önemide yok zaten .. lanchia delta war twin turbo lu .. bodykitli roll barlı onu göndercektim vazgeçtim arac mimlenmesin :) neyse ya dergide arabası çıkanlara hayırlı olsun. Herkese İyi Bayramlar
ozgune katılıyorum.. umarım her sayının kapagında yürüyen makinalar olur..
dragon07
30-09-2008, 13:20
sonuç olarak hep böyle motor modifiyesi üzerine yogunlaşmış sayılar görmek istiyoruz.aradan bikaç tane by megane gibi kaliteli işçilik olan araçlarda görmek iyi olur :)
saner müftüoğlu
30-09-2008, 13:21
saner kardeş ben bişe sorucam ?
motor modifiyesi ni ön plana alıyoruz diyorsunuz da bende 1.25 Turbo Fiesta vardı sleeper olarak dışında hiçbirşey yoktu .. mail atmıştım dergiye zamanında resimlernide yollamıştım. bana gelen cewap neydi biliyormusun sizin dergiden ?
body kit , görsellik yok malesef dergiye çıkamaz diye cewap geldi. ?
eğer motor mod. una önem veriorsanız nie böle bir cewap werildi ?
al işte 1.25 fiesta da 1.3 barlı turbo bindirmiştik ağzına kadar da doluydu . ama sırf dışında çok bişe yok die body kit yok die kabul edilmedi. o yüzden motor a önem veriyoruz demeyin
selam
Öncelikle şunu söylemek isterim ki mailine o cevabı veren şahıs kimse bana bir zahmet ismini söylermisin. Bu yetki yani bir insanı geri çevirme yetkisi 6 aydır benim elimde. Araç ne şekilde olursa olsun ben asla dergiye çıkamazsın gibi bir şey söylemem. Bu bir kere çok abestir ikincisi de araç sahibini bir nebze olsun aşağılamaktır. Ben eğer bizim için uygun değilse bu durumu daha mantıklı bir şekilde olayın özünü anlatarak izah ediyorum. Ya tavsiye veriyorum bunlar bunlar gereklidir diye yada en kötüsü ileri ki bir zaman için eğer yapılacaklar varsa tamamen bitirilmesi halinde görüşelim derim. Buna maille cevap verdiğim insanlar şahit olduğu gibi Türkiye'de zaten belirli sayıdaki insanlarla bu işi yapmaya çalışıyoruz. Hem zor hem de kısıtlı bir ortamda hele ki son 6 saydır motor modifiyesıne onem veren bir dergi asla turbo yuklu Fıesta'yı gerı cevırmemıstır. Emın ol kı son zamanlarda bu maılı attıysan bu Tunıng Turkıye degıldır. Buna oncelıkle emın olmanı sonrada bu maılı eger bız verdıysek kımın oldugunu bana soylemenı rıca ederım.
Ayrıca dısında jant kapakta olsa turbo Fıesta benım ıcın bır EVO'dan daha onemlı veya daha cazıp bır modıfıye gelebılır. Cunku az olan her zaman kıymetlıdır. Az da olsa cok da olsa motora yapılmıs en ufak mudahale sonunda performans alıyorsan ne mutlu sana ve bıze. Iste modıfıye....
Bır sonrakı sozum ıse Mehmet'e...
Kardesım senın dedıklerıne katılıyorum aracın altta olması hem S2000'le dengelerı bozuyordu hem de oraya koyulması halınde sımdıkınden daha kucuk bır sekılde kapakta yer alacaktın. Ayrıca aracının tam kapak olmasını ben de ısterdım ama oldukça ekstrem bır fıber calısma+motor mod olsaydı ıste o zaman tam kapak olabılırdı. Uc sayı once yesıl megane ve mavı roverı hatırlarsınız. Yada ıcerde bulunan ama kapağa hıc cıkmayan sıyah Touareg'e ne demeli. ??? Arac sahıbı Nazım'ı bılenler bılır belkı o adamın da kapakta bana gore yerı vardı. Cunku aracı ozeldı kendıne gore. Ama Tunıng Turkıye motor yolunda ılerlemeye basladıgı ıcın bundan sonrakı sayılarda da motor yuklu araclar olacak. Gorsellıkk olur veya olmaz ama motoru ınanın kı cok yuklu olacak. Ozellıkle bundan sonrakı suprız sayılarda;)
flexamin
30-09-2008, 13:28
saner cim senin için demedim benim dediğim 1-2 sene oldu .. ama baya sinir edici bir olaydı aklıma geldikce tepem atıo.. adını hatırlamıorum. çektiğim maili ve gelen maili saklamıştım biyere ama bulursan sana ö.m den atarım.
sitenin kötübişeye alerjisi yok araban güzel maşlllah ama ben sewmiyorum kendi görüşüm bu öle tamponla ben dolaşmam napim yalanmı sölim şimdi sana göre güzel ama bana göre fiber güze değil ben sade arabaları sewiyorum emek vermişsssin kendi görüşüm bu benim
eray sen sazanlık yapma
voltaj tamama motror dedilerde kapak jantlı bi arabada olmaz ama dimi:)
Bole acık acık soylemışsın bundan daha otesı yok dobra olman en guzelı bence sağol yorumun ıcın....He suda bır gercek bundan sonra zaten bende fıber ağırlıklı bir araba yapmam..;)
Dragon sende sağol kardeşim Saner abı tamam kapandı o konu sorun yok, onumuzdekı maçlara bakıcaz artık...:D:D
Facesını arabamın resımlerıyle doldurup ( hemde dıreksıyona oturarak) daha sonrada burda b.... atmaya calışan arkadaş sanada cevap veremıycem uzgunum... :D:D:D:D
snn arabana bişey atan yok be anam.. sen 2 sefer daha oku ne yazdıgımı.. özgüne yüklü aracların cıkması konusunda katıldım.. yüzyıllardır fiberden sıkıldı insanlar, arabana harcanan para ve emeği burdakilerden en iyi ben bilirim biliyosun.. bu sebepten yanlıs detaya takılmışsın..
bence hem exterior hem interior hem de kaput altı yapılması lazım :D:D
bence hem exterior hem interior hem de kaput altı yapılması lazım :D:D
Para lazım :D
yaa ahhahahah ula gürsel :) bak moralini bozartım :) mavi yaparım seni :) z4 varmı z4 :)
yaa ahhahahah ula gürsel :) bak moralini bozartım :) mavi yaparım seni :) z4 varmı z4 :)
huauhauha war da karısılıgında makul bısı ısterım muahha , kanka benım arbayı drag setup mı yapsak yuruyenı degısıp :P