Orijinalini görmek için tıklayınız : Enjektör Kontrolü.
Selam arkadaşlar aracım 110 bin e geldi bu zamana kadar bakımları 10 binde bir 80 bin e kadar yetkili serviste yapıldı.90 binden sonra her 8 binde bir kendim yaptırdım.yağ olarak mobil 1 5w 30 esp kullanıyorum.Enjektörlerimi hiç kontrol ettirmedim 3 gün önce çalıştırdığımda devir düşüp tekrar düzeldi,bugünde soğukken çalıştırdığımda aynı şey oldu yağ eksiltme,su eksiltme herhangi bir yağ kaçağımda yok.turbomda sağlam basıncımdada bir sıkıntı yok.tek geriye kalan enjektörlerim.düzgün bir şekilde testlerini yaptırabileceğim, bir sıkıntısı varsa düzgün şekilde tamir edebilecek bir usta arıyorum ikiyelli,topkapı,maslak çevresinde önerebileceğiniz usta tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Osman Bahadır
24-11-2014, 15:43
Güvenebileceğin, sağlam bir Bosch Diesel Pompa/Enjektör servisi bul. Adamlarla enjektör kontrolü için fiyatta anlaş. Vardır muhakkak bir ustaları yönlendirecekleri. Sök-tak için de ustayla pazarlık edersin.
Ustanın yapacağı sök-tak zaten. Ötesi pompacının işi. Ustaya verirsen o da koyar karını ve gider merdivenaltı bir pompacıda ucuza yaptırır.
Dukkannim sultangazide birseye karar vermeden ariza tespite bagliyip arizana gore yardimci olurum
Eğer yakıtınıza dikkat ediyorsanız 110bin km'de enjektörlerin sorun çıkarması düşük bir olasılık..
Önce arızayı bulmanız daha mantıklı olur , yalandan yere enjektörlerinizi söktürmeyin bence..
Güvenebileceğin, sağlam bir Bosch Diesel Pompa/Enjektör servisi bul. Adamlarla enjektör kontrolü için fiyatta anlaş. Vardır muhakkak bir ustaları yönlendirecekleri. Sök-tak için de ustayla pazarlık edersin.
Ustanın yapacağı sök-tak zaten. Ötesi pompacının işi. Ustaya verirsen o da koyar karını ve gider merdivenaltı bir pompacıda ucuza yaptırır.
bilgiler için teşekkür ederim abi
Dukkannim sultangazide birseye karar vermeden ariza tespite bagliyip arizana gore yardimci olurum
özelden mesaj attım size
Eğer yakıtınıza dikkat ediyorsanız 110bin km'de enjektörlerin sorun çıkarması düşük bir olasılık..
Önce arızayı bulmanız daha mantıklı olur , yalandan yere enjektörlerinizi söktürmeyin bence..
dediğiniz gibi önce arıza tespit e baplayıp bi kontrol edicem sonra artık gereken yapılır ama devir göstergesinde bir düzensizlik yok ama motoru dinleyince rolantide ufak bi dengesizlik mevcut bugün iyice keşfettim onuda.Birde gizli menüden digital devirden gözlemliyim bakalım orda sonuç nedir.
VtecDream
26-11-2014, 10:30
vakumlarda bi kaçak olması muhtemel veya bir tıkanıklık bence ilk önce vakumlara baktır :)
huseyinturk
26-11-2014, 10:53
Aynı durum benim arabamdada var, enjektörleri değiştirdim başka sebepten dolayı ama sorun çözülmedi.
İki ihtimal kaldı, Mazot pompası üzerinde bir sensör varmış sanırım onunla alakalı olabilirmiş, aynı sorunu yaşayıp sensör değiştirerek çözende baya var internet ortamında gördüğüm kadarıyla. Sensör fiyatı 300 - 400 lira civaralarında.
ikincisi ile akışmetre tesisatında bir yerlerde bir temazsızlık olması. Çünkü araç soğukken oluyor bu durum motor ısınınca sıkıntı kalkıyor.
Sadık Özyer
26-11-2014, 11:20
Aynı durum benim arabamdada var, enjektörleri değiştirdim başka sebepten dolayı ama sorun çözülmedi.
İki ihtimal kaldı, Mazot pompası üzerinde bir sensör varmış sanırım onunla alakalı olabilirmiş, aynı sorunu yaşayıp sensör değiştirerek çözende baya var internet ortamında gördüğüm kadarıyla. Sensör fiyatı 300 - 400 lira civaralarında.
ikincisi ile akışmetre tesisatında bir yerlerde bir temazsızlık olması. Çünkü araç soğukken oluyor bu durum motor ısınınca sıkıntı kalkıyor.
Hacı abi senin durum vahim sen bizim whatsapp grubuna gelsene.
Bende bu olay sadece soğuk havada mevcut dün maslakta arkadaşımın yanına gittim makineye bağladık aracı gayet stabil çalışmaktaydı enjektörlerimide kontrol ettim onlarda sapa sağlam bi kaç ustaya daha gösterdim saat gibi bir problemi yok sen bence fazla kuruntu yapıyorsun dediler en sonda opc garaj a gittim onlarda motoru gayet sağlıklı buldular ve sonra dediğiniz sensörü söylediler banada,sensörün 150 200 tl gibi bir fiyatı var ancak ben mazotun soğuk havalarda biraz kalınlaştığını ve bunun sensöre etki ettiğini düşünüyorum.bugün herhangi bir sıkıntı olmadı birkaç gün gözlemdeyim bakalım neler olacak :)