PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kışlık Lastik Önerisi

serkanokan
26-11-2014, 09:04
5 sayfa geriye kadar gittim, benzer bi konu bulamadım, benzer konu varsa affola.

***** hava şartları kışlık lastik ihtiyacını gündeme getirdi yine. Daha önceki focusumda 3 yıl petlas kullanmıştım,fiyatına göre performansı yüzümü kara çıkarmadı ama daha başarılısı tabiki vardır.

Aklımda öncelikle good year ultra grip 8 veya michelin alpin 4 var. Bu yıl bu iki modelin de yenisi çıktı ultra grip 9 ve alpin 5.
Yeni modelleri kullanan vardır belki ama ağır kış şartları daha gelmediği için yorumlar çok sağlıklı olmaz kanımca. Ancak sanmıyorum ki markalar bir önceki modele göre daha kötüsünü yapsın.
Lastik memnuniyeti çok göreceli bi kavram olsa da tavsiyelerinizi bekliyorum.

İnternet fiyatları;
Goodyear Ultragrip 8 : 225TL
Goodyear Ultragrip 9 : 245TL
Michelin Alpin 4 : 240TL
Michelin Alpin 5 : 260TL
Petlas Snow... : 160TL

XoR
26-11-2014, 09:12
Ultragrip 8 çok başarılı ama bununla birlikte Balkanların Maradonası Sava'da düşünülebilir fiyatlarıda çok uygundur.

Berkan
26-11-2014, 09:15
valla ben geçen kış Onurun (Mr.K - bilmeyen için bosnada yasıyor aylarca kar var ülkede ) tavsiyesiyle başta korka korka petlas snowmaster w651 aldım (iyiki almışım saol kanki :D ) fiyat perf. enfes 4ü 600-620 tl falandı. gayette memnunum sende kullanmıssın zaten bence gayet yeterli uludağa çıktım indim banamısın demedi hatta orda uludağa yakın manzaramsı biyere götürdü arkadasım komple bursayı tepeden gören orda çok daha fazla kar vardı etkilemedi bile normal asfaltta gider gibi yokuşlarda falan özellikle durdum kalktım etti denenebilecek herşey denedim

özgür67
26-11-2014, 09:16
bende kumho kw22 kullanıyorum.Daha öncede birçok araçta kullandım çok başarılı bir lastik tavsiye ederim.

altugkocer
26-11-2014, 09:17
Nokian da düşünebilirsiniz, ağır kış şartlarında çok çok başarılıdır.

Maxi
26-11-2014, 09:19
en aptal kış lastiğini bile alsanız yaz lastiklerinizden kar üzerinde 100 kat daha iyi yol tutar.

levent
26-11-2014, 09:19
Nokian'ın yaz lastikleri bile ıslakta, kurudan iyi tutuyor öyle söyliyim ben de Nokian yorumuna ek olarak :)

Berkan
26-11-2014, 09:23
Nokian'ın yaz lastikleri bile ıslakta, kurudan iyi tutuyor öyle söyliyim ben de Nokian yorumuna ek olarak :)

iskandinav spec olayın membağı kuru havamı varmış onlarda :p :D

serkanokan
26-11-2014, 09:27
Ultragrip 8 çok başarılı ama bununla birlikte Balkanların Maradonası Sava'da düşünülebilir fiyatlarıda çok uygundur.

Ultragrip 8 için kullanıcısından lastikçisine kadar kötü bi yorum duymadım şimdiye kadar abi. Tek düşündüren geçen yıl üretimi olması.

valla ben geçen kış Onurun (Mr.K - bilmeyen için bosnada yasıyor aylarca kar var ülkede ) tavsiyesiyle başta korka korka petlas snowmaster w651 aldım (iyiki almışım saol kanki :D ) fiyat perf. enfes 4ü 600-620 tl falandı. gayette memnunum sende kullanmıssın zaten bence gayet yeterli uludağa çıktım indim banamısın demedi hatta orda uludağa yakın manzaramsı biyere götürdü arkadasım komple bursayı tepeden gören orda çok daha fazla kar vardı etkilemedi bile normal asfaltta gider gibi yokuşlarda falan özellikle durdum kalktım etti denenebilecek herşey denedim

Petlas hali hazırda duruyo zaten, eski focusu satarken vermemiştim, onlar daciaya geçecek şimdi :) yeni focusun hevesiyle güzel markalı bi lastik almak istiyorum ama petlasa da hiç soğuk değilim :)

bende kumho kw22 kullanıyorum.Daha öncede birçok araçta kullandım çok başarılı bir lastik tavsiye ederim.

Nokian da düşünebilirsiniz, ağır kış şartlarında çok çok başarılıdır.

fiyatlarına bakacağım teşekkür ederim.

en aptal kış lastiğini bile alsanız yaz lastiklerinizden kar üzerinde 100 kat daha iyi yol tutar.

Tabi ki aynı görüşteyim, almışken iyisini almak amacım :)

Nokian'a bakacağım fiyatlarına , teşekkürler.

semsialtunbas
26-11-2014, 09:46
ben nokian tercih ettim bugün gelicek inşallah 195 65 15 , fiyatları gayet uygun hepsi buradadan alabilrsiniz, genelde pek bilinmiyor nokian bilinse de uzakdoğu malı sanılıyor ondan pek tutmadı galiba ama finlandiya malıdır kendisi :)

huseyinturk
26-11-2014, 09:57

Aynen öyle tanesi 80 liradan, kış lastiği olduğunu bilmeden önlere 2 tane alıp 3 yıl kullandığımız neidüğü belirsiz lastik bile , x5lerin q7lerin yolda kaldığı hengamede çorludan istanbula getirmişti beni

Maxi
26-11-2014, 10:54
cukka sağlamsa en iyisi continental

oselami
26-11-2014, 10:54
michelin alpin4 kullanıyorum. lastiğin kar performansı gayet güzel hiç yolda bırakmadı. tavsiye ederim

Dysrn
26-11-2014, 10:55
Lastik ebatlarınız nedir? 1 kış kullandığım Michelin lastikler var düşünürseniz

R.S.C
26-11-2014, 11:20

+1 bende bunu diyecektim. Alıştık yazlıklarla kışı geçirmeye :)

selcukm
26-11-2014, 11:42
Toyo Observe Gsi-5 kullanıyorum. Ağır kış için tavsiye ederim, çoğunlukla kuru yolda kullanırsanız memnun kalmayabilirsiniz.

10 ur
26-11-2014, 12:24
önceki araçlarımda hep lassa snoways kullandım ama busefer kumho kw27 aldım.
4 tanesini 910 tl ye

225/45/17 önlere
245/40/17 arkalara

Oznsrl
26-11-2014, 12:26
yokohama w drive tavsiye ederim bende

hatta geçen arkadaşla konuşuyoduk la dedim benim kışlıklar yazdıklardan iyi duruyo ee normal havalar soğuk dedi yok lan dedim yazdıkları yazla kıyaslıyorum yinede kışlıklar daha iyi bende anlamadım :D :D :D :D

XSi
26-11-2014, 12:32
Olcu ne bu arada?

Ben gecen sonbaharda cikma aldim petlas, dislerin yarisi yoktu, onlar bile karda yokusta dur kalkta ise yaradi.

O yuzden cok pahaliya gitmeye luzum yok bence, petlas al gec bence. Hatta olculer uygunsa sac jant ayarlayip daha kucuk jant capi ve taban olcusu tercih et

berk34
26-11-2014, 12:38
Evde bir araçta goodyear ug8 var , digerinde nokian wrd2 . İkisinden de ayrı ayrı çok memnunuz. İkisini de tavsiye ederim.

Osman Bahadır
26-11-2014, 12:47
Verdiğiniz fiyatlardan ölçünün 205/55/16 olduğu anlaşılıyor.

Ben aynı ölçüde Nokian kullanıyorum kış lastiği olarak. Goodyear UG8 ve UG9 da olsa tercih ederdim. Ama UG8-9 için piyasa fiyatları yazdığınız fiyatların altında.
Michelin hep gereksiz pahalı oldu Türkiye'de, yine öyle. O paraya almam.
Petlas ucuzken fiyatına göre iyiydi. Ama son birkaç yıldır onlar da arttırdı fiyatları, makas daraldı. Ama ekonomik alternatif olarak petlas kış lastiği kesinlikle düşünülebilir. 3 sene kullandım, hep memnun kaldım.

Mr.K
26-11-2014, 13:15

Berkanin dediklerine ek olarak Sava da kral lastiktir S6,A6,407,laguna,punto,bir donem 3.16 kullandim petlastan cok daha ii diyebilirim(en azindan yeni yagmis yogun kar tabakasi icin konusiiyim daglik bolge) onun harici hepsi ayni ztn her zmn soyluyorum zsingfunk marka olmadigi surece aynilar(perf. Olarak aynilar yoksa 1.sene sonunda tabi ki ayni degiller) mesela sava 3 kis cikartiyo petlaslar suan 3. Yilinda bu sezon sorasi direk cope aticam(tabi biz de hava olaylari tr gibi degil)
Oncelik sava
Sonra petlas

Parasi cok olan gitsin en pahalisinj alsin . Tercih meselesi
Selamlaarr..

Ekleme z4te nokian vardi gecen kis tutunmuyo bunuda dipnot ekliyim. 100hp ye kdr onden cekerde kullanilir nokian ama 100+hp ve arkadan itis tavsiyem kesinlikle sava veya petlas(205 235 olcu araliginda)

serkanokan
26-11-2014, 16:15
Osman hocanın belirttiği gibi lastik ölçüm 205/55/16

Her bir yorum için ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar. Sava ve Nokian'ın fiyatına göre başarılı olduğu yorumlardan çıkan ortak sonuç.
Goodyear ile Petlas arasında ciddi bir fiyat farkı yok, Goodyear tercihim olacak büyük ihtimalle. Sava ve Nokian'ın fiyatlarına şimdi bakıyorum, fiyat performansı ug8'e göre daha başarılıysa tercihim olacaktır.

XSi
26-11-2014, 17:30
Osman hocanın belirttiği gibi lastik ölçüm 205/55/16

Her bir yorum için ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar. Sava ve Nokian'ın fiyatına göre başarılı olduğu yorumlardan çıkan ortak sonuç.
Goodyear ile Petlas arasında ciddi bir fiyat farkı yok, Goodyear tercihim olacak büyük ihtimalle. Sava ve Nokian'ın fiyatlarına şimdi bakıyorum, fiyat performansı ug8'e göre daha başarılıysa tercihim olacaktır.

Markalar arasinda yasayacagin farktan fazlasini 185/65 r15 veya 195/60 r15 e gecerek yasayabilirsin.

ARZ1
26-11-2014, 19:30
Alpin5 taktık bugun şimdilik sessizliği felan memnununuz , öbür arabada goodyear ug8 var 2 yıldır kullanıyoruz ondanda cok memnunuz

Michelini de en uygun fiyatı şaşmazda bilal yüksel bayisi veriyo

serkanokan
26-11-2014, 21:45
Markalar arasinda yasayacagin farktan fazlasini 185/65 r15 veya 195/60 r15 e gecerek yasayabilirsin.
Orjinal jantlarin haricinde 1 takim da 16inc sac jantim var onun icin 16inc olmasi gerekiyor, tesekkur ederim.

Alpin5 taktık bugun şimdilik sessizliği felan memnununuz , öbür arabada goodyear ug8 var 2 yıldır kullanıyoruz ondanda cok memnunuz

Michelini de en uygun fiyatı şaşmazda bilal yüksel bayisi veriyo

Sahibinden.com da da en uygun fiyati veren ayni bayiydi, teşekkür ederim.

Berkan
26-11-2014, 23:56
serkan kolayoto.com a bak ben ordan almıştım petlasları birsürü markada var fiyatları vs uygun ve kapına yada lastikcine kadar yolluyor

TolgaEsentepe
27-11-2014, 00:11
Geçen kış ug8 aldım çok memnunum

onursumer
27-11-2014, 08:27
picantoya geçen sene 165 taban lassa snowways aldım çok memnun kaldım diyebilirim

getzde michelin alpin kullandım uzun sure oda çok sessiz ve iyi tutunan bir lastikti ama fiyatı gereksiz genelde

evolution_9
27-11-2014, 09:37
michelin in alpin haricinde diger serilerine sakın yaklaşma banda yeni seri diye xice diye bir lastiğini itelediler rezil oldum yollarda. bence git petlas yada lassa al 2 sene kullanıp atarsın

K0213
27-11-2014, 09:41
Babam yıllarca taksicilik yaptı Lassa Snowway'i tek geçer, bende yıllardır kullanıyorum çok başarılı, hatta geçen gün jantmax'tan bi takım taktırdım, goodyearın 4 mevsim lastiğinden daha konforlu diyebilirim :)

serkanokan
27-11-2014, 09:49
serkan kolayoto.com a bak ben ordan almıştım petlasları birsürü markada var fiyatları vs uygun ve kapına yada lastikcine kadar yolluyor

Dün bi arkadaşım daha tavsiye etti abi baktım, fiyatlar uygun dediğin gibi. Siteyi tam inceleme fırsatım olmadı ama lastiği oradan aldıktan sonra taktırma ve balans için ekstra ücret ödüyo muyum?

Geçen kış ug8 aldım çok memnunum

Tolga ben de yüzde 90 ug8 alıcam.

picantoya geçen sene 165 taban lassa snowways aldım çok memnun kaldım diyebilirim

getzde michelin alpin kullandım uzun sure oda çok sessiz ve iyi tutunan bir lastikti ama fiyatı gereksiz genelde

Lassa'nın fiyatları goodyear ile aşağı yukarı aynı olduğu için(sanırım 10tl oynuyor lastik başı) goodyear daha mantıklı geliyor. F/P oranı goodyearda daha fazla gibi geldi yorumlara göre muhtemelen goodyear alacağım, teşekkür ederim :)

michelin in alpin haricinde diger serilerine sakın yaklaşma banda yeni seri diye xice diye bir lastiğini itelediler rezil oldum yollarda. bence git petlas yada lassa al 2 sene kullanıp atarsın

İlk defa sizden duyuyorum o seriyi, internette de hiç denk gelmedi. Teşekkür ederim.

Babam yıllarca taksicilik yaptı Lassa Snowway'i tek geçer, bende yıllardır kullanıyorum çok başarılı, hatta geçen gün jantmax'tan bi takım taktırdım, goodyearın 4 mevsim lastiğinden daha konforlu diyebilirim :)

Lassadan da şu ana kadar kötü yorum duymadım diyebilirim, fiyatı markaya göre yüksek geliyo sadece :) teşekkür ederim.

Berkan
27-11-2014, 10:59
Dün bi arkadaşım daha tavsiye etti abi baktım, fiyatlar uygun dediğin gibi. Siteyi tam inceleme fırsatım olmadı ama lastiği oradan aldıktan sonra taktırma ve balans için ekstra ücret ödüyo muyum?

sipariş onay ekranında montaj yerine gönder yada montaj noktası seç gibi secenek var. ankaradaki anlaşmalı bayiiler yazıyor yanlarındada lastik bası ücreti var. söyle kabaca baktım genelde 7.5 ve 10 lira. ama min.6tl de var max.12.5 tl olan yerde var.

şaşmazda bir lastikci 6 tl bir yer 7.5 demiş biri 12.5 demiş :)

CagkaN
27-11-2014, 11:19
yabancı testlerde genelde Nokian ilk iki sırada yer alıyor gördüğüm kadarıyla, biz de tercihimizi nokian'dan yana kullandık. Adamlar sürekli kar altındalar birşey öğrenmişlerdir kesin diyerek. Çok memnunuz şimdilik tavsiye ederim

205-60-16 Nokian WR D3

n11.com'dan aldık ücretsiz UPS kargo tanesi 235 TL

olivera7
27-11-2014, 12:26
Gecen sene aldigim arac degistirdigim icin yaklasik 2000 km kullanilmis 0 gibi 225/45/17 nokian kar lastikleri var elimde wr d3 modeli isteyen olursa pm ile ulasabilir