Orijinalini görmek için tıklayınız : DİKKAT !!! PPR Kaan Hakkında !
Absyrtos
07-12-2014, 02:50
Geçmiş olsun. Bence bir kurum yapamayacağı bir şeye yaparım ederim dememeli görüyoruz ki üç beş proje yapıp her şeyin en iyisiyim en iyisini ben yaparım demekle olmuyormuş.
İş yaptıran biraz araştırmalı. D15-d17 sohc - vtec USA örnekleri. 76mm bore x 90mm stroke 12.5cr piston mugen cam throttle body custom header king race head 110 oktan vp import yakıtla alınan max güç 191 hp dynojet.
Senin dyno olçumun dynamıcs shootout mode da olçulmus yani gerçek guc gosterıyor. Dusuk teker (whp) olçumlerınden degıl.
Yukardaki motorun maliyeti seninki ile de aynıdır hemen hemen.
İnan yaşadıklarına çok üzüldüm Rabbim beterinden saklasın. Yalnız tüketici de bilinçli olmalı. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.
Ahmet
İş yaptıran biraz araştırmalı. D15-d17 sohc - vtec USA örnekleri. 76mm bore x 90mm stroke 12.5cr piston mugen cam throttle body custom header king race head 110 oktan vp import yakıtla alınan max güç 191 hp dynojet.
Senin dyno olçumun dynamıcs shootout mode da olçulmus yani gerçek guc gosterıyor. Dusuk teker (whp) olçumlerınden degıl.
İnan yaşadıklarına çok üzüldüm Rabbim beterinden saklasın. Yalnız tüketici de bilinçli olmalı. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.
Ahmet
Bu işlerden anlamiyan kaz gibi yolunmak zorundami ahmet abi vatandas bilgilendirilse olmuyormu? Bu arkadar iyi para harcamis yapan ustaya emeklerini karsiligi bu değil belki ama allah razi olsun hakkini helal et diyemedikten sonra yapin ticaretten alınan para nasil kullanilir
Miniks herhalde anlamayan yolunur demek istememistir.ama bilse daha iyi olurdu tabi.mesela bnde btu hesabindan anlamadigimdan adam 18 bin btu dedi klimaya sonra baktik 15bin btu cikti mahkemelegiz.buda karsi tarafin ... Anladiniz siz bisi yazamiyorum karsi tarafin avukati takip ediyor beni alehime kullaniyor sevimli kadin :D
Bu işlerden anlamiyan kaz gibi yolunmak zorundami ahmet abi vatandas bilgilendirilse olmuyormu? Bu arkadar iyi para harcamis yapan ustaya emeklerini karsiligi bu değil belki ama allah razi olsun hakkini helal et diyemedikten sonra yapin ticaretten alınan para nasil kullanilir
Kesinlikle öyle demek istemedim yanlış anlaşılmasın. Dunya da bu motordan atmosferık olarak dynojette 191 hp alınmış ve işçilik malzemeler ortada kapak desen öyle. Dyno dynamics de shootout mod olçmeselerdı ozaman 145.8 için guzel bir değer diyebilirdik. Ama olculen mod un Vamag ya da maha dan farkı yok. En azından google a girip (bisimotoya bakıldığı gibi) "d series max HP ya da d series allmotor engines" yazılabilirdi. Araba yaptıran herkes bunu yapar işi bilsede bilmese de. Bir hayali gerçekleştirmektir modifiye. D serisi ile vtec geçmek gibi. " biz daha iyisini yaparız " diyene güvendim diyebilirsin bu da sebin saflığın. Daha iyisini yapan kimse yukarıda dediğm gibi google a yazınca çıkar.
Eminim ki hergun muhakkak herkes 1 defa dahi olsa google kullanıyoruzdur.
Miniks herhalde anlamayan yolunur demek istememistir.ama bilse daha iyi olurdu tabi.mesela bnde btu hesabindan anlamadigimdan adam 18 bin btu dedi klimaya sonra baktik 15bin btu cikti mahkemelegiz.buda karsi tarafin ... Anladiniz siz bisi yazamiyorum karsi tarafin avukati takip ediyor beni alehime kullaniyor sevimli kadin :D
Kimse karşısında ki işi bilmiyor diye onu söğüşleyemez. Bu kul hakkı ve müşterisine hakarettir. Bu sektordeki her garajın MOTOR MEKANİK ELEKTRİK cahili ya da işi bilmeyen müşterisi muhakkak vardır. Bilmemek o konuda cahil olmak ayıp değildir. Bilmek zorunda da değildir. Parayla iş yapılır. Karşısında ki esnaf bu durumdan faydalanıyorsa onun ayıbıdır kesinlikle. ve daha kötüsü hiçbirşey bilmediği için kandırılan salak yerine konup hakarete uğramaktadır. Bunun adı da aşağılanmaktır. Çok adice ve dini ne olursa olsun insan olana yakışmayan bir davranıştır.
Yalnız müşteri işi bilmese de en azından google a girip dünya da ne olup bittiğine bakmalı. Yapım aşamasında "ne taktın ne yaptın" diye başına gidip bakmalı gözüyle görmeli. Para har vurup harman savurmamalı. Hepimiz çalışıp çabalıyoruz. Para kolay kazanılmıyor.
Ben insan olarak bu tarz konulara gerçekten çok üzülüyorum. Kendi aracım gibi üzüldüm emin olabilirsin. Bizim üzülmemizin sana ve gidene bir faydası yok yalnız. Geçmiş olsun tekrardan.
Ahmet
Skyhawk34
07-12-2014, 10:17
aykutunda arabayı almışlardı 6 ayda teslim edememişlerdi sonunda baktılar işler ters gidiyor, motor konulamadı onun yerine bunu koydular
http://i.hizliresim.com/Gp1vrZ.jpg (http://hizliresim.com/Gp1vrZ)
çok yazık olmuş geçmiş olsun.inşallah maduriyetinizi giderirler.insanın sinir hastası olmaması mumkun değil.
la furkan yanlis yere koydun fotoyu. bugunki fotolariniza olacakti bu.
Skyhawk34
07-12-2014, 10:24
la furkan yanlis yere koydun fotoyu. bugunki fotolariniza olacakti bu.
kendi çekimlerinize koyacaktım ama kim çektiğini bilemediğimden buraya koydum
darkmoon
07-12-2014, 10:38
"Benim huzuruma ne ile gelirseniz gelin affederim ancak kul hakkı ile gelmeyin"
Gökten bir yıldız daha kaydı.
Çok yakın bir dostumun typerınıda kırmıştı hemde test ederken şahsen kendisi becermisti...
Allah beterinden korusun.
Bunlar pahalı bedeli yüksek dersler oluyor malesef...
Babamın söylediği bi laf var : Sanayici kardeşin bile olsa işinin başında dur. Az birsey eğilmeye gelmez der.
umarim mağdur tarafin masrafı hallolur. (Hiç zannetmiyorum)
giden keske para olsa , zamanla akil sagligida gidiyor.
ilkerist
07-12-2014, 11:03
Benim kapak Karbon vtece takılmıştı diye hatırlıyorum ilker? Enes kapakları karıştırdı benim kapağı sana vermişti sanırım o zamanlar öyle öğrenmiştim...
Bende çok sonradan oyle duydum ama ispatlayacak birşeyim yoktu ki karıştığpında ustalarımızın! bunu farketmeleri gerekiyordu,yani öyle birşey oldu ise bu olay karışma değil.
daredevil
07-12-2014, 12:11
çok geçmiş olsun insan kendi aracı gibi üzülüyor 10 bin az bir para değil Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz. inşallah mağduriyetiniz en kısa zamanda giderilir
Oncelikle gecmis olsun
bir insana bukadar yuklenmek de dogru degil bence. bu arkadasin magduriyeti bir sekilde giderilir, ama karsi tarafin bir esnaf oldugunuda unutmayalim yaziktir gunahtir.
sonucta mekanik isler, kaldiki adam zaten hatasini kabul ediyor (Talihsizlikler yaşadığım bir dönemde montajı oldu arabanın türkiyede bile değildim)
hepimiz insaniz, herkezin basina gelebilir bu tur olaylar. onemli olan taraflarin birbirini kirmadan, hakaret etmeden sonuca varmasi.
tekrar gecmis olsun her iki tarafada.
dr.mechanic
07-12-2014, 12:50
Oncelikle gecmis olsun
bir insana bukadar yuklenmek de dogru degil bence. bu arkadasin magduriyeti bir sekilde giderilir, ama karsi tarafin bir esnaf oldugunuda unutmayalim yaziktir gunahtir.
sonucta mekanik isler, kaldiki adam zaten hatasini kabul ediyor (Talihsizlikler yaşadığım bir dönemde montajı oldu arabanın türkiyede bile değildim)
hepimiz insaniz, herkezin basina gelebilir bu tur olaylar. onemli olan taraflarin birbirini kirmadan, hakaret etmeden sonuca varmasi.
Adamin yurtdisinda olmasiyla soylenenden farkli parcalarin takilmasinin ne alakasi var anlamadim o kismi
Geçmiş olsun,umarım iş iyilikle çözülür.
rockford34
07-12-2014, 13:30
büyük gecmiş olsun yapılan tam anlamıyla hırsızlık hem vakit calma hemde para yazık
kelalper
07-12-2014, 14:29
Bisimotodan egzantrik almak varken custom egzantrik e girmek nedir ya. Bi de daha iyi olduğunu iddia etmek.
Bisimotodan egzantrik almak varken custom egzantrik e girmek nedir ya. Bi de daha iyi olduğunu iddia etmek.
bisimoto boşa uğraşıyor abi :)
Cliosportve
07-12-2014, 14:36
adam zaten gücünden vazgecmiş en azından eski haline cevirebilsek ne ala modunda
su saaten sonra 300 hp olsa nolcak
zaten bukadar guven sarsırmıssa tutupta 2 ye verirmi motorunnu al yap diye , 3 gun sonra tekrar bir sıkıntı cıksa hadi dön basa gene
bu işin oluru al gülüm ver gülüm olur neyse zararı odersin selamı kesersin ne sen beni tanı ne ben seni hesabı
oda zaten olcak iş degil, ben daha öle bir esnaf goremedim koca memlekette, para gitti gider
Oncelikle gecmis olsun
Şu kadar yazdığından tek elle tutulur cümle ''her iki tarafada geçmiş olsun''.O bile yanlış,çünkü mevzu tek bir tarafa geçmiş durumda.Burada bu kadar insanda o mağduriyeti gidermek için uğraşıyor.Kimsenin hobisi değildir heralde durup dururken birine yüklenmek.
Oncelikle gecmis olsun
karsı taraf esnaf ıse esnaflıgnı bılecek ozaman. hıcte gunah degıl haksız ıse allah gosterır zaten bısıtımotomudur nedır onu gec custom egzantırıkde takacak musterı bulamaz olur kı boyle ınsanlar ppr degıl baska ınsanlarda musterı bulamasın.
Oncelikle gecmis olsun
Konuya her türlü açıdan bakmaya çalıştım ama şu yazdıklarınızı zorlamayla bile göremedim. Acaba konuları mı karıştırdınız, başka yere yazmak istediniz zira söyledikleriniz ile firmanın yaptıkları/dedikleri hiç tutmuyor..
tabı dogu yerlı malı yurdun malı demıs adam :D bızde zamanında kosu bandı alırken voıt almadık gavur dıye yok altıs turk malı da bılmem nede aldık kıcımızda patladı. gavur malın gozunu seveyım adamlar musluman olmadan musluman gıbı tıcaret ahlakı var
Bu konuyu görmem cok iyi oldu. Aklımda birseyler vardı ama bu adamlardan uzak durmak lazımmıs. Sanada gecmiş olsun dostum.
canozcan
07-12-2014, 15:43
Ahmet
Arkadasim ben ne anlatiyorum sen ne anlatiyorsun. Parlament aldim icinden maltepe cikti diyorum gozunu seveyim. Ayrica googlede cok arastirdim 76 degil 78 mm olanlarida var ki aftermarket 78mm icin parcalar ebayda kakili. Ki benim motor ona yollamadan once zaten gucluydu. Aldigi guc bir kapak islemeden geldi oda bana 10bin tlye mal oldu. İstedim sekilde yapsaydi 150 hp ciksaydi burda bu sekilde konusuyor olmazdim zaten.
Yazik gunah bu adamin parasina zamanina beynini yormasina ! Ornek olsun is yaptiricaklara !
geçmiş olsun çok üzücü bi durum mağduriyetin giderilmeli bencede..
Huner cam saft i benim vtec ten hatirliyor muyuz onu soyle
Cimmeria
07-12-2014, 16:29
Yorumların çoğunu okudum, herkes işine gelen yerden yorum yapmış, benim tek takıldığım nokta işi alan arkadaş işi veren arkadaşın marka ve kaliteli ürünlerini almış, yerine sanayi malı daha ucuza ürünler takmış.
Üstüne bu konu ile ilgili olarak da bir cevap vermemiş, bence bu arkadaşın esnaflığı ile ilgili olarak en üzerinde durulması gereken konu bu olur. Diğer konular tartışılı, güç gelir gelmez, egzantrik iyi çıkar çıkmaz, motor kırılır kırılmaz...
Fakat sana verilen parçaları alıp yerine başka parça takmak nedir yahu ne biçim iş bu ?
canozcan
07-12-2014, 16:34
Yorumların çoğunu okudum, herkes işine gelen yerden yorum yapmış, benim tek takıldığım nokta işi alan arkadaş işi veren arkadaşın marka ve kaliteli ürünlerini almış, yerine sanayi malı daha ucuza ürünler takmış.
Üstüne bu konu ile ilgili olarak da bir cevap vermemiş, bence bu arkadaşın esnaflığı ile ilgili olarak en üzerinde durulması gereken konu bu olur. Diğer konular tartışılı, güç gelir gelmez, egzantrik iyi çıkar çıkmaz, motor kırılır kırılmaz...
Fakat sana verilen parçaları alıp yerine başka parça takmak nedir yahu ne biçim iş bu ?
Parcalarin parasini verdim yurt disi departmani enes bey o konuda uzman oldugu icin onlar getirtecekti
Cliosportve
07-12-2014, 16:43
bazı yorumları gorunce gulesim geliyor
motor kırılır kırılmaz o tartısılırmıs
yahu motor toplanırken bir arkadas gormus iste motoru ve ustayı onermiş bak bu motoru bole toplamayın ilk basmaya kıracak
ustada acıkca demiş ben toplarım ister kırsın ister kırmasın parama bakarıma getirmiş
belliki bir sorun varki motor kırılıyor malzemeler sorunlu işçilik belki sorunlu yapılan işte bir yanlıslık var
bikac sayfa once canlı sahit olan bir arkadas bunu belirtmiş
savunan arkadasların 1000 lirası kalsa memleketi yakarlar baskasına olunca tartısılır:D
igneyi kendine cuvaldızı baskasına batırcaksın
Şurda 15 sayfa yazıldı, çizildi kişinin mağduriyetinin giderilmesi adına bir girişim hadi onuda geçtim bu umursamazlık, dünyaları ben yarattım edasında git bilir kişiye götür, forum arkadaşımın demesi filmi koparan son nokta olmuş. Para yerine gelir ama itibar kaybedilirse daha sittin sene yerine gelmez ve şuan eğer böyle benzer bir konuda usta arıyor olsam bırak kapısından geçmeyi 2 sokak yanından geçmem, adı çıkmış bir kere. Neyse mağduriyet giderilmeyecek gibi duruyor, adli makamlara başvurmanızı şiddetle öneriyorum.
dr.mechanic
07-12-2014, 18:04
Hala d16a9 motor ve 10.000 TL iade edilmedimi ?
itibarımı güvenimi kaybedeğimize dükkanı kapatır giderim bukadar olay ortaya çıktıktan sonra bunlar iade edilmiyorsa
https://cagdasyildiz.files.wordpress.com/2014/03/robert-bosch.jpg
ErenDurmus
07-12-2014, 18:35
Böyle konular iyice arttı , insan iş yaptırmaya korkar oldu
Bu yazdigimi unutmayin bu adamin ne maduriyeti giderilcek nede parasi verilcek
Bu konu boyle gun gectikce reiting kaybedecek unutulcak olay boyle kapanicak
Peygamber sabrı varmış sizde. Sinirden çekip vursan al başına bela. Hala sakinliğinizi koruyorsunuz tebrik ederim.
HardCore
07-12-2014, 20:27
Abi gidişat çözüme ulaşamayacaksınız gibi gözüküyor, allah yardımcınız olsun. Bu iş böyle bitmemeli
OMTechJr.
07-12-2014, 20:30
Türkiye'de piyasanın kurdu ve ananızın gözü değilseniz neden araba yapılmaz vol. 35739.
İki tarafıda tanımam ama eğer mağduriyete sebep olan kişi beni sor bilen bilir bilmem ne diyorsa olay bitmiştir. Kimden alışveriş yapılmayacağını görmüş olduk.
Adama sorarlar sen millete yamuk yapmak için mi piyasada isim yaptın diye. Bu yazımda bahsedilen şahsı kastetmiyorum ppr'ı sadece yaptığı işlerden biliyorum. ama gerçekten allah yardımcısı olsun mağdur arkadaşın. ortada bi yanlış anlaşılma varsa tez zamanda çözülsün ama birisi harama göz diktiyse helal malına nazar değer onuda unutmasın.
dr.mechanic
07-12-2014, 20:48
Bizde bu konunun unutulmamasi icin elimizden geleni yapariz magdur arkadasin arkasindayiz bu is cozulene kadar bu piyasada boylelerini barindirmayalim
özcan abi daha önceden tanışıyoruz vtc varken sende misafirim olmuştunuz okan la. psikolojini gayet iyi anlıyorum para elbet geri döner bir şekilde allahın izniyle sana. geri dönmeyen sadece zaman ve yaşadığın stres umarım çözüme kavuşur.
Draniela
07-12-2014, 21:06
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Bütün kayıtlar var diyorsunuz bence davacı olun bir şekilde imkan yaratılabilirse hem maddi hem manevi affetmeyin (Psikolojimi ruh sağlığımı bozdu gibi).
Öyle 3 bin göndersin yeter falan demeden gidenin çok çok daha fazlasını geri almak için çabalamak en mantıklısı olacaktır.
kelalper
07-12-2014, 21:18
Kaanı tanırım yaptığı doğru işlerde vardır ama bu konuda yaptığı yenilir yutulur değil. Çakma subap kullanılması falan ne demektir anlamadım. Rektifiye hatası olabilir ama kontrol etmeden makineyi toplatmak ayrı bir hata. Burada verdiği cevaplar ayrı hata. Sonra da konu açarsan aç arkadaşımın sitesi sildiririm demek fiyasko. İnsan düşünür özgün ne duruma düşer konuyu kapattırırsam diye. Arkadaşın arkadaşına yapmaması gereken bişey. Suça ortak etmeye çalışmak.
BaybuRtlu69
07-12-2014, 21:31
Google'de PPR Kaan veya PPR motorsport diye bi araştırma yapıyım dedim.
TTde bile geçmişte yazılmış bir çok şikayet konusu mevcut.
Her iki tarafıda tanımam PPR motorsport ile de ticaretim olmadı bu zamana kadar.
Geçmiş olsun konu sahibi arkadaşada, ciddi anlamda maddi zarar var ortada. Üzüldüm
MuzafferKirli
07-12-2014, 22:38
Öncelikle çok geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm, bütün sayfaları okudum.
Kendimi sizin yerinize koydum da, gerçekten çok zor bir durum.
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN, bunlar gibi gözü aç insanlar olduğu sürece ne modifiyeye heves kalıyor, nede araba yürütmeye.
VtecDream
07-12-2014, 23:15
Bishimotodan iyiyim demesi inanilmaz komik olmuş yanlız :) ppr hakkind aynen boyle bi konuyu daha hatırlıyorum. O konu dahada ciddiydi kapak ucup gitmişti falan :)
ResuscitateR
07-12-2014, 23:15
Baştan sona okudum takip ettim.. Araç sahibi arkadaşa geçmiş olsun, umarım hakkı neyse alır.. Karşı taraftaki arkadaşta kul hakkını ödemiş olur..
Böyle şeylere yorum yapmayı sevmiyorum da bir gün olur da kapağı emmeyi kelebeği söktürüp gönderir miyim bu kadar kıl bir adam iken diye düşünürken artık kendim bi polish yaparım 1 hp alırım derdim tasam olmaz diyorum.
İşçiliği iyidir, sonuçlarını gördük güzel de, kafam deli sorular var.
bisimoto eksantrik için 1000 tl verilmiş, custom için 2000 daha istenmiş.
bilmem ne marka yay şapka subap neyse artık ona para verilmiş tabiri caizse konya malı ürün takılmış.
motor toplanırken gören arkadaşımız, abimiz ne kadar bilgili bilmiyorum da buradaki bilinen insanlar az çok neyin ne olduğunu anlıyor diye düşünerekten o motor o halde toplanır mı yarım yamalak iş olmuş diye açık açık belli etmiş ve buna rağmen ne yazık ki toplanmış.
kısacası 10000 liraya 200 hp denmiş en iyi bilinen parçalarla, 10000 lira daha alınmış galiba üstüne, parçaların kalitesi yerle bir olmuş, sonuç olarak 18000 e eğik kol delik blok vs. buyrun diye sunulmuş. en iyi olduğu dynoda 140 hp ile.. mükemmel iş hayretler içerisindeym.
canozcan
07-12-2014, 23:36
Destek veren arkadaslar Allah razi olsun sizlerden. Adli makamlara basvurunca tabi 3 5 icin basvurmayacagim. Tum maddi hakkimi ve manevi olarakda davami acarim. Ben istedim burdan hizli bir sekilde isimi gorecek kadar hallederim. Ama vatandas orali degil. birkaç post önce, ben parca gonderdim sordum fixmiyiz fixiz demisim orda kalmis.onlarıda 2 ayda göderdi zaten Halbuki malzeme gondermeden defalarca demisim daha senden parca isticem vs uyarip durmusum cunku hissetmisim vatandas krank egz le olayi kapatmaya calistigini. Kendi soyleyip kendi inaniyor ben sadece yazismalari onun gibi kesip değil,kesmeden koyuyorum. Hayret ediyorum benim paramla haketmeden nasil yasayabiliyor...
http://i.hizliresim.com/z2Eym6.jpg
http://i.hizliresim.com/O3daRQ.jpg
Arkadasim ben ne anlatiyorum sen ne anlatiyorsun. Parlament aldim icinden maltepe cikti diyorum gozunu seveyim. Ayrica googlede cok arastirdim 76 degil 78 mm olanlarida var ki aftermarket 78mm icin parcalar ebayda kakili. Ki benim motor ona yollamadan once zaten gucluydu. Aldigi guc bir kapak islemeden geldi oda bana 10bin tlye mal oldu. İstedim sekilde yapsaydi 150 hp ciksaydi burda bu sekilde konusuyor olmazdim zaten.
Benim yazdığım her yazıyı tekrar tekrar oku. canın yanmış ama sağa sola saldırma iyi oku. Okumasını bilseydin başına bunlar gelmezdi gerçi.
Olayın başına dön konuşmalara vaadlere gel bi. Dunya da 200hp dserisi var mı bi bak bakalım.
Sana masal anlatmıyorum verilerle konuşuyorum. dunya da 200 hp yok ıken sen nasıl 200hp alıcaksın ? keşke biraz araştırsaydın. Sen ppr deil bisimoto da taksan 200hp alamazsın o bore ve stroke ile. Dielim ki bisi taktın araban kol cıkarmıs kapak bozmamıs. Kol takıcam dedı mı adam hayır krank deısıcem dedı mı hayır. Burda sadece parcadan çalma ve kötü işçilik var.
Ama sorun takılmayan parçalarla alakalı da değil.
He 200 hp alır mısın alırsın. 83 mm bore 44 mm weber karburator rmf header 13.1 sıkıstırma ve sohc vtec kapak ıle alırsın senın elınde kı ne motor ne de kapak o gıclerı almaz.
Kaldı kı araba yaptırıcaksın yenı mallar sıparıs edıosun. Yahu ınsan hıc mı malını merak etmez ellemek ıstemez. En azından fotograf ıstemez mı ? kac kere gıttım geldım dıosun keske parcaları gormeye gelseydın keske takılırken basında olsaydın. Motor kapak toplamak yarım gun guzel kardesım. Kusura bakma bilinçli tuketıcı olman lazım. Google a gırmıorum demezsın sanırım. Araban yapılırken d serısı allmotor vıdeolar da ızlemıssındır muhakkak.
Ben ppr ya da kaganı savunmuyorum. Benım anlatmak ıstedıgım baska bırsey. Bu yasadıgın da sana kotu bır tecrube. Gercekler acıdır ama gercektır.
Ahmet
ibratice
07-12-2014, 23:43
inşallah iki taraf arasındaki problemler çözülür .
google ppr motosport yazdım forumda başka bi konu çıktı
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/118717-ppr-motorsport-hakkinda.html
mevzularınız benzer
dr.mechanic
07-12-2014, 23:56
Benim yazdığım her yazıyı tekrar tekrar oku. canın yanmış ama sağa sola saldırma iyi oku. Okumasını bilseydin başına bunlar gelmezdi gerçi.
Olayın başına dön konuşmalara vaadlere gel bi. Dunya da 200hp dserisi var mı bi bak bakalım.
Sana masal anlatmıyorum verilerle konuşuyorum. dunya da 200 hp yok ıken sen nasıl 200hp alıcaksın ? keşke biraz araştırsaydın. Sen ppr deil bisimoto da taksan 200hp alamazsın o bore ve stroke ile. Dielim ki bisi taktın araban kol cıkarmıs kapak bozmamıs. Kol takıcam dedı mı adam hayır krank deısıcem dedı mı hayır. Burda sadece parcadan çalma ve kötü işçilik var.
He 200 hp alır mısın alırsın. 83 mm bore 44 mm weber karburator rmf header 13.1 sıkıstırma ve sohc vtec kapak ıle alırsın senın elınde kı ne motor ne de kapak o gıclerı almaz.
Kaldı kı araba yaptırıcaksın yenı mallar sıparıs edıosun. Yahu ınsan hıc mı malını merak etmez ellemek ıstemez. En azından fotograf ıstemez mı ? kac kere gıttım geldım dıosun keske parcaları gormeye gelseydın keske takılırken basında olsaydın. Motor kapak toplamak yarım gun guzel kardesım. Kusura bakma bilinçli tuketıcı olman lazım. Google a gırmıorum demezsın sanırım. Araban yapılırken d serısı allmotor vıdeolar da ızlemıssındır muhakkak.
Ben ppr ya da kaganı savunmuyorum. Benım anlatmak ıstedıgım baska bırsey. Bu yasadıgın da sana kotu bır tecrube. Gercekler acıdır ama gercektır.
Ahmet
adam verilen sözlere inanmış sen nerdeyse onu suçlu çıkaracaksın
dünyada alınmış yada alınmamış onu bağlamaz ki yada bu işlerden gram anlamak zorundada değil
vaadler belli ben 200hp yapacam şu parayı gönder demiş olsun yada olmasın ozaman bu vaadi vermicek bu işi yapıosa
sonuç çöp motor yalan dolan kullanılan parçalar külliyen zarar
adam 200km ötede oturuyor 2 parça doğrumu takılıo diye her defasında gelip görcek diye 50 defa istanbulamı gidip gelecek
biraz mantıklı konuşun
google ppr motosport yazdım forumda başka bi konu çıktı
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/118717-ppr-motorsport-hakkinda.html
mevzularınız benzer
bu konuyu acan arkadasımızla aralarındakı husumet cozulmustu tekrar gundeme gelmesıne o yuzden gerek yok
bu konuyu acan arkadasımızla aralarındakı husumet cozulmustu tekrar gundeme gelmesıne o yuzden gerek yok
gündeme gelsin amacıyla değil yanı keske iş yaptırmadan önce firma ismini bi googleden baksaydın keske demek ıcın yazdım
canozcan
08-12-2014, 00:04
Ahmet
hakaretlerine cevap verimiyorum.
hangi sohc vtec kağağı takıcaksın d16a9 a ? ve d16a9 motora 83 mm piston matematik geometri veya fiziksel olarak mümkün değil. ayrıca d16a9 enjeksiyonlu
GokhanE.
08-12-2014, 00:16
Geçmiş olsun, banka havale dekontları, yazılı beyanlar ve bilirkişi incelemesi vs ile çözülür umarım. İşinin ehli olmayan, esnaf olma vasıflarına ve sorumluluğuna sahip olmayan, işin gerektirdiği sürenin cılkını çıkartan esnaflar ayıklanır umarım her sektörden. İsteyince işini iyi yapıp istemediğinde müşteriyi sallamak esnaflık değil bence. Ben daha genel tüm sektörden esnaflar için bir temennide bulunacağım; işini layıkıyla yapmayıp üzerine pişkinlik yapan tüm sektör çalışanlarının cebine giren paralar haram zıkkım olsun, kimin boğazından geçtiyse bidaha iflah olmasın. Armudun dibine düştüğünü de yakın zamanda arkadaşımın babasının avukatlık konusunda fahiş fiyat almasıyla görmüş oldum. Çocuğunun boğazına giriyorsa o da dahil temennime.
Slipshod
08-12-2014, 00:23
geçmiş olsun öncelikle. umarım mesele sizin lehinize sonuçlanır zararınız giderilir. herkes teknik bilgilere hakim olmak durumunda değildir kimisi verir parasını yaptırır gazlar. teknik bilgisi olmayan bir insan o motordan 200bgde isteyebilir 300bg de isteyebilir. burda yapılması gereken ustanın bu motordan en fazla alınacak güç budur diyerek bilgilendirmesi gerekmektedir diye düşünüyorum. kaldı ki sipariş edilen parçaların yerlerinde neler var neler. arkadaşın sipariş listesi gerçekleştirilerek bu sorunlar olsa risk dersin ama bu konuda arkadaşın haklı olduğunu düşünüyorum
Bu İşler Vicdan meselesidir.Herkes kendi vicdanının sesini iyi bilir.Karşılıklı kim haklı kim haksızsa;iki tarafta dışa söylemediği fakat içinde yaşadığı bir vicdanı vardır.Dilerim Gerçekten kim nasıl ne sebeple haksızsa diğerinin içini sızlatmadan bu işi çözer...
hakaretlerine cevap verimiyorum.
hangi sohc vtec kağağı takıcaksın d16a9 a ? ve d16a9 motora 83 mm piston matematik geometri veya fiziksel olarak mümkün değil. ayrıca d16a9 enjeksiyonlu
Sen hakıkaten okumayı bılmıosun. D serısı sohc vtecten alınır demısım. D16a9 motordan zaten alamazsın dedım. Bana D serısı sohc vtec lerde enjeksıyonludur. Weber karburator allmotor guc almak ıcın takılır itb den daha verimli oldugu için. Bana honda bilgisi de ver tam olsun
Ahmet
cagalazade
08-12-2014, 00:33
ya hala mağdur arkadaşı olumsuz eleştirenler var aramızda, hayretler içinde okuyorum yorumları.. bir defa ortada yalan var, olay burda paylaşılmasın diye efelik var sildiririm konuyu falan filan, en sonunda da yüzsüzlük var git bilir kişiye o zaman vs demeler...
hanginiz istersiniz aynı olay başınıza gelsin ve burda "bilgilendirmek için" konu açtığınız ortamdaki insanlar sizi mağdur olduğunuz halde olumsuz eleştirsin? gerçekçi olalım, ateş düştüğü yeri yakar derler, yapmasaydın etmeseydin demek kolay, haklıyı haksızı ayırt etmek zor artık bu devirde arkadaşlar, HAKKANİYETLİ olmak nasip olur inşallah cümlemize bir gün...
adam verilen sözlere inanmış sen nerdeyse onu suçlu çıkaracaksın
dünyada alınmış yada alınmamış onu bağlamaz ki yada bu işlerden gram anlamak zorundada değil
vaadler belli ben 200hp yapacam şu parayı gönder demiş olsun yada olmasın ozaman bu vaadi vermicek bu işi yapıosa
sonuç çöp motor yalan dolan kullanılan parçalar külliyen zarar
adam 200km ötede oturuyor 2 parça doğrumu takılıo diye her defasında gelip görcek diye 50 defa istanbulamı gidip gelecek
biraz mantıklı konuşun
Magdurıyetı ıle ılgılı yorumlarımı daha once yaptım sende okumayı ogren. 50 tane aaba yaptım hala daha yenı gelem malı kucaklıyorum ellıyorum ıcımde bır heyecan var ruh var. Bu heyecan ruh olmazsa aldıgın malı gorup ellemezsen takılırken bakmazsan suprızlerle yasarsın. Adam 200hp alsaydı motor kırılsaydı emın ol boyle bır konu acılmazdı
Ahmet
Absyrtos
08-12-2014, 00:39
Ahmet bey ben sizi anladım. Siz burada başınıza böyle bir şey gelmemesi için gereken şeyleri yazıyorsunuz ama sizi yanlış anlıyorlar oysa ki yazdığınız şeyler gayet mantıklı.
dr.mechanic
08-12-2014, 00:44
Magdurıyetı ıle ılgılı yorumlarımı daha once yaptım sende okumayı ogren. 50 tane aaba yaptım hala daha yenı gelem malı kucaklıyorum ellıyorum ıcımde bır heyecan var ruh var. Bu heyecan ruh olmazsa aldıgın malı gorup ellemezsen takılırken bakmazsan suprızlerle yasarsın. Adam 200hp alsaydı motor kırılsaydı emın ol boyle bır konu acılmazdı
Ahmet
yahu sen neyi kimi savunuyosun arkadaş hayret bişi sokim 200hp sine d motoruna adam 10 bin vermiş 2 bin lik mal çıkmış motordan belki okadar bile yok üstüne bide elinde kalmış sen hala hp derdindesin açık açık yaz bari kaanı suçlamayın bu olay tüketici suçudur bilinçsiz tüketici suçludur de tam olsun hayret birşey ya
ilkerist
08-12-2014, 00:50
Ahmet
Ahmet,arkadaş zaten dediklerini yapsaydı da motor o zaman kırılsaydı ağzımı açmazdım diye yazdı.Verdiğin bilgiler iyi eyw. ama burada ki mevzu o güç çıkar mı çıkmaz mı deği.l
hesapsız yapılan işler sonucu aracın yanma ısısı aşırı yükselmiş ve yüksek egt sonucu segmanlar yapışmış ve bu yüzden duman atmalar oluşmuş. kapaktaki yağ yakma nedeni ise yay şapkaları subap lastiklerine çarpmasından subap lastiklerini parçalamış. kırılma sebebi ise krank söküldükten sonra aynı yataklarla muhtemelen yataklar yine çıktığı yerlere değil karışık takılmış ve 3. silindir kol yatağı sarıp kolu kitlemiş. kitlenen kolda eğilmeye maruz kalıp kırılmış. kırılan kol ise önüne gelen her yeri dağıtmış. bilir kişilerin incelemesi sonucu budur.
http://i.hizliresim.com/qm96GB.jpg
http://i.hizliresim.com/pmvy2q.jpg
Ayrıca krankta da işlem yok. Gene google knife edge d series crankshaft yazarsan gorebılırsın. Bılgılenmek adına. Dedıgım gıbı bılmemek ayıp deıl ogrenmemek ayıp.
hos ben aracimi sattim ama eskilerden kalma bir konu.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/171775-ppr-motor-sport-hakkinda.html
yahu sen neyi kimi savunuyosun arkadaş hayret bişi sokim 200hp sine d motoruna adam 10 bin vermiş 2 bin lik mal çıkmış motordan belki okadar bile yok üstüne bide elinde kalmış sen hala hp derdindesin açık açık yaz bari kaanı suçlamayın bu olay tüketici suçudur bilinçsiz tüketici suçludur de tam olsun hayret birşey ya
bak kardeşim adamın çalınan parçası yapılmayan işçiliğine ben de karşı çıktım daha once kı postlarımı ıyı oku. Burda bır konu war bu konuyu okuya. Herkes yazdıklarımı uzerıne alsın burda kaanı ya da ppr yı savunan yok. Sen anlamak ıstedıgın gıbı anlıyorsun. Ben de daha fazla sana yazmıcam. Cunku cahılle sohbet edersen gunaha gırersın demıs peygamber efendımız. Sana hayırlı geceler
Ahmet
Ahmet,arkadaş zaten dediklerini yapsaydı da motor o zaman kırılsaydı ağzımı açmazdım diye yazdı.Verdiğin bilgiler iyi eyw. ama burada ki mevzu o güç çıkar mı çıkmaz mı deği.l
İlker ben diyeceklerimi dedim. Benim yazdıklarım herkese. Bu dan sonra araba yapacaklara. Google bedava. Ppr ya da x fırma da parayla. Once arastırmanı yap sonra kıme emanet edıosan et.
Yoksa o bısı istemıs ıcınden aksaray cıkmıs tabı kı hakkını arıcak yapan babamın oglu olsa suclu.
Parası Alınan ve takılmayan aftermarket parcalarının para ıadesı yapılmalı.
Ama bana motor al demek dpgru degıl. D16a9 zaten problemlı motor. Durmadan yatak saran hareret yapan makına. Yanı yag yakıo dıe motor kırıldıgını hıc gormedım ben. Rodajda Dyno da yatak vurmamıs dynamıcs de yolda yatak sarmıs sımdı bunun tuketıcı hatası olmadıgı ne ***** ? Alsana soru işareti.
Magdurıyeti taktım dedıgı ama takmadıgı ne kadar parca warsa yaptım dedıgı yapmadıgı ne kadar ıscılık var ıse bunlar ıcın aldıgı ucretı Can kardesımıze ıadesıyle gerceklestırılmesı lazım. Can hesaplasın kac paraysa krank volant ıscılıgı yay sapka subap parası onu talep etmekte ozgur. Ama gerısı ıcın objektıf bakan taraf olarak bırsey konusmak yanlıs olur.
SERHAT07
08-12-2014, 01:06
Çok meraklıyım ama motordan modifikasyondan çok fazlada anlamam, çok fazla nette araştırma yapmam, yabancı dilimde yok zaten kaynaklarda genelde ingilizce! Sağdan solda duyuyorum, bizden biri, bir Türk vatandaşı, genç bir arkadaşımız, kişisel müdahaleleri ile motorda yaptığı yükseltmeler ile büyük güçler kazanıyormuş, vay be diyorum, tam bana göre, hemde yurdum insanı, para yabancıya gitmesin.
Tanışıyor anlaşıyoruz, vaadler hayal gibi, 200hp bile alabileceğimden bahsediyor, adeta büyüleniyorum. Başka bir boyuttayım adeta. Anlaşmamız gayet basit, ben motorumu emanet edeceğim, ve elbette bir bedel ödeyeceğim. ödememi yapıyorum ve büyük bekleyişim başlıyor.
Büyük gün geliyor, aracımı alıyorum, duygularımı kelimelere dökmek imkansız ... Ama o da ne??? ölçüm sonuçları, ... 140hp, sadece bu mu? olamaz bana ödediğim rakam karşılığı vaad edilen çok daha yüksek, çok daha ulaşılmaz idi?
Hayallerim, büyük beklentilerim adeta kabusa dönüyor, daha da kötüye gidiyor... artık yürüyen bir aracım yok!
Aman allahım, ben ne yaptım? nasıl inandım?
Empati yapma gayretinde yazdım yukarıdaki satırları.
Arkadaşımız belki gerekli araştırmayı yapmadı, belki yeterince bilgi sahibi değildi. belki modlanma sürecini bire bir yerinde takip edecek vakte ve bilgiye sahip değildi. Bilemiyorum, Her ne olursa olsun, bence zaten bunların hiç birinede mecbur değil!!
Burada ki en önemli husuta bu zaten. Herkez işini yapacak.
Ne vaadedilmiş? Ne verilmiş, sonuç nedir?
200hp vaad edilmiş, karşılığında bir rakam istenmiş ve tahsil edilmiş.
Yapılması gereken nedir? o yada bu şekilde 200hp gücü kazandıracaksın arkadaş! parayı aldınmı? aldın! Bunun lamı cimi yok!
Söz vermek başka şeye benzemez!
Başa gelen çekilir, bu arkadaşın her türlü mağduriyetini karşılayacaksın hemde fazlasıyla. Sonrada çıkıp delikanlı gibi, ben bir hata yaptım, ama cezasını ödedim adam gibi adamım dersin, bizde seni alkışlarız.
canozcan
08-12-2014, 01:11
Ayrıca krankta da işlem yok. Gene google knife edge d series crankshaft yazarsan gorebılırsın. Bılgılenmek adına. Dedıgım gıbı bılmemek ayıp deıl ogrenmemek ayıp.
Tamam da ne siddet bu celal. Konuyu okusan o islem yok dedigin kranga knife edge icin bin tl verdim. Kendinde diyorsun islem yok bende bu ve bun gibi seylerin derdindeyim. Degil 200 150 hp de ciksa dedigimgibi yapsa burda hirsizlilla kimse suclanmazdi
Tamam da ne siddet bu celal. Konuyu okusan o islem yok dedigin kranga knife edge icin bin tl verdim. Kendinde diyorsun islem yok bende bu ve bun gibi seylerin derdindeyim. Degil 200 150 hp de ciksa dedigimgibi yapsa burda hirsizlilla kimse suclanmazdi
Yok krankin da hafifletme var diye biliyorsun ya ben sana olmadigini burdan gorebildigim icin sogluyorum o hafifletme islsmi icin verdigin parayida talep edebilirsin yani.
Cliosportve
08-12-2014, 01:19
iyide bu adam işin basında saglam bir motorla yola cıkmıs
motoru sokturen kişi alıp baskasına toplatan kişi parcaları alan kişi egzantrigi yapan kişi ve bunlar için parayı alan kişi aynı
sorumlulukta o kişinin haliyle
simdi deniyorki d16 sıkıntılı motor iyide bu motorlar 500km lik motorlamı
kapak reklifiyesi nasıl yapılır krankta yatak boslugu yuzde kac verilir burda oturup anlatmıyacagım
bu işin içinde buyuk ihmaller oldugu goruluyor zaten
kapakta sadece bir kosenin kullanılan alet geregi fazla kalmasının imkanı yok
ellemi zımparaladılar bu kapagı, yaylar subap contalarını parcalamıs neyin yayı bu
krank sarmıs yataklar nedir bosluk yuzde kac, ne usta umursamıs ne işi ustlenen kişi
mantık su nasılsa parasını aldık 50 km sonra yansada banane
sunu unutmayın bir tane yanlıs parcadan tüm motor çöp olabilir tutupta diyemessinizki biz diger yerlerden sorumlu degiliz sadece o parcanın bedelini oderiz
e guzel kardesim o motor o ufacık yatak yuzunden dagıldı nasıl sorumlu degilsin demezlermi adama
ibratice
08-12-2014, 01:25
kırılan motorla ilgili başka resim varmı yani kaanın yaptığı işlerlemi alakalı yoksa sadece kolmu kesmiş birde kaanın kastım egz yapıcağını baştan biliyordunuz galiba bunları iki tane firma yapıyor, birtanesi B.CROWER,a yapıyor zaten yerli olması kötü olduğu anlamına gelmez yurt dışı siparişlerdede kastım olarak sizin istediğiniz ölçülerde sipariş ederseniz 350$ fark veriyorsunuz yani ordada aynı bence kaanın makineyi toplattığı yerde sıkıntı var birde senin iyi araştırma yapmaman kaanada şaşırıyorum geçmişteki buna benzer olaylardan kendine ders çıkarmaması .
dr.mechanic
08-12-2014, 01:25
miniks çok yanlış düşünüosun
bu motor çalışan sorunsuz bir motorken sökülüyor zaten
herşeyi geç 100 tl lik parça istedin adam 50 tl lik dandik bi parça taktı
bu parçadan dolayı bütün motor çöp oldu
sen diosunki o 100 tl yi iade etsin çöp olan motordan sorumlu değildir tüketici motoru kendi cebimden yaptırsın
vay be güzel mantıkmış
konuyu açan arkadaşa çok geçmiş olsun.. umarim bir şekilde mağduriyetin giderilir.
konuya gelince takildigim konu ppr in konuya yazdigi sanirim son mesaj..
kimsenin girtlagina yapismiyoruz zorla is yaptirmiyoruz isteyen yaptirir vs...
bu nasil bi yaklasimdir arkadaş? adamın girtlağina yapışmışsın diyen yokki.
kisaca ben böyleyim bana iş yaptıracak olanlar bundan sonra bunu göze alsınlar demektor bu..
bu yaklaşımdan sonra da ppr la iş yapacak olan bunları göze alsın..
iyi usta çok önemli ama dahada önemlisi ustanın insan olması.. 106 mı satmadan sekman yaptık arabaya ustam rodajında yanımdaydı. ilk deneme geceside adamın üstüne zorla attım anahtarı git sen dene diye araba o denemede piston eritti. bir kelime ettirmeden arabayı çekti garaja yapti eskisinden daha iyi halde verdi bana.. sadece yağ parası ödetti...
valla konuyu okuyunca kendimi şanslı hissettim...
canozcan
08-12-2014, 01:40
kırılan motorla ilgili başka resim varmı yani kaanın yaptığı işlerlemi alakalı yoksa sadece kolmu kesmiş birde kaanın kastım egz yapıcağını baştan biliyordunuz galiba bunları iki tane firma yapıyor, birtanesi B.CROWER,a yapıyor zaten yerli olması kötü olduğu anlamına gelmez yurt dışı siparişlerdede kastım olarak sizin istediğiniz ölçülerde sipariş ederseniz 350$ fark veriyorsunuz yani ordada aynı bence kaanın makineyi toplattığı yerde sıkıntı var birde senin iyi araştırma yapmaman kaanada şaşırıyorum geçmişteki buna benzer olaylardan kendine ders çıkarmaması .
Hafifletme yapmadigi ve bin tl aldigi krank icin (zimparalamis pardon) takarken yataklari sifirlamamis.Kol yatagini sarip kolu kesmis abi. İkisinin resmi mevcut daha hangi resmi koyayim.
canozcan
08-12-2014, 01:56
İlker ben diyeceklerimi dedim. Benim yazdıklarım herkese. Bu dan sonra araba yapacaklara. Google bedava. Ppr ya da x fırma da parayla. Once arastırmanı yap sonra kıme emanet edıosan et.
Yoksa o bısı istemıs ıcınden aksaray cıkmıs tabı kı hakkını arıcak yapan babamın oglu olsa suclu.
Parası Alınan ve takılmayan aftermarket parcalarının para ıadesı yapılmalı.
Ama bana motor al demek dpgru degıl. D16a9 zaten problemlı motor. Durmadan yatak saran hareret yapan makına. Yanı yag yakıo dıe motor kırıldıgını hıc gormedım ben. Rodajda Dyno da yatak vurmamıs dynamıcs de yolda yatak sarmıs sımdı bunun tuketıcı hatası olmadıgı ne ***** ? Alsana soru işareti.
Magdurıyeti taktım dedıgı ama takmadıgı ne kadar parca warsa yaptım dedıgı yapmadıgı ne kadar ıscılık var ıse bunlar ıcın aldıgı ucretı Can kardesımıze ıadesıyle gerceklestırılmesı lazım. Can hesaplasın kac paraysa krank volant ıscılıgı yay sapka subap parası onu talep etmekte ozgur. Ama gerısı ıcın objektıf bakan taraf olarak bırsey konusmak yanlıs olur.
D16a9 motor talep ettigim paradan daha ucuzki.
Krank hafifletme1000tl
Egz. 2000tl
Yaylar subaplar 1400tl
S2000 gaz kelebegi yok kac para bilmem
Emme manifoldu 1000 tl
Kapak yanma odalari kaynak yapilmis karsiliginda yeni kapak
Devami var mi hatirlamiyorum simdilik
Ses kaydı aldığı için kanunsuzlukla
Foruma yazarım dediğinde ise sildirme tehdidiyle Olaya yaklaşan firma teknik ve ticari olarak yaptığı eksikleri alttan Alıp kapatacağına daha kötü hale getirmiş doğru yönetememiştir
sildiririm bak dediği foruma bi daha buraya yazanın .. Diyerek çıkması da ironiktir
Isim ne olursa olsun Kapakçı Şevket veya X-Engineering Inc. Esnaflık müşteriyi hoş tutmaktır
Adapazarı'nda çarşı içinde bir esnaf lokantasına girmiştim bi kaç sene önce,sahibi 87 Yaşında ve içeri giren 40 yaşındaki Müşterilerine bile abi Hoşgeldin diye hitap ediyordu..
Gökten bir yıldız daha kaydı.
Çok yakın bir dostumun typerınıda kırmıştı hemde test ederken şahsen kendisi becermisti...
Allah beterinden korusun.
Bunlar pahalı bedeli yüksek dersler oluyor malesef...
Herkez benim gibi dostlar Sağolsun demiyor...
D16a9 motor talep ettigim paradan daha ucuzki.
Krank hafifletme1000tl
Egz. 2000tl
Yaylar subaplar 1400tl
S2000 gaz kelebegi yok kac para bilmem
Emme manifoldu 1000 tl
Kapak yanma odalari kaynak yapilmis karsiliginda yeni kapak
Devami var mi hatirlamiyorum simdilik
Kardeşim istersen bostancı sanayi has oto orda yeni araba geldi aradıgın motor var 4000 tl ya vercekler bilgin olsun sanırsam ondada piston falan var header falan var
ghibli06
08-12-2014, 07:29
tatil için denize 100 metre mesafede manzaralı otel ayarlıyorsunuz bir gidiyorsunuz ki otel 5 km içeride... oteli pazarlayan tabii ki en büyük suçlu fakat o bölgeyi bilmiyorsanız eğer, google girip de yerini kontrol etmek çok zor değil... miniks-Ahmet'in kastettiği de bu, her şeyi bilemeyiz elbette ama araştırma yapmak da bazı kazıkları önler...
Neden gündeme gelmesin? Daha önce yaşanmış, şimdi yaşanmış, ileride de yaşanması olası bir durum bu...........
Neden gündeme gelmesin? Daha önce yaşanmış, şimdi yaşanmış, ileride de yaşanması olası bir durum bu...........
Okumadan imzalamam yaziyor ama anlamadan cevap yaziyorsun !
Sorun cozuldu yazmisim yani o konu kapandı.
Herkez benim gibi dostlar Sağolsun demiyor...
nokta atışı.
orhan_guney
08-12-2014, 08:59
Çok geçmiş olsun, İnşallah tez zamanda sorunun çözülür yazık günah. zamana,emeğe,paraya.
Adamı resmen dolandırmışlar be kardeşim. Hala çıkıpta PPR mıdır nedir onu savunan veya araştırsaydın kardeşim diyen varsa yuh diyorum.
1) Bu arkadaş sorun yaratmış
2) Kişisel diyalog ile çözülememiş
3) Olay buraya yansıtılmış
4) Buraya yansıyınca çözülmüş bir şekilde.
Önemli olan buraya yansıtılmadan karşılıklı memnuniyet ile çözülebilmiş olması ama bu olmamış. Belki bu olay da buraya yazıldığı için çözülecek. Ama bu durum daha önce yaşatılan, şimdi yaşatılan ve gelecekte yaşatılması olası problemler için dikkat edilmesi gereken hususları ön plana çıkartacak.
Konuya dönersek, söz verilen parçaların takılmaması, söz verilen işlemlerin yapılmaması ama her işlemin parasının peşin peşin alınması etik mi?
Motordan çıkan orjinal parçalar arkadaşa geri verilmiştir diye düşünüyorum.
Bu motordan 200 hp çıkarılamayabilir dünyada ama PPR bu vaatte bulunmuş. Araç sahibi inanmış, güvenmiş.
Çözüm nasıl olacak bakalım.
BurakOzdemir
08-12-2014, 09:23
PPR 10.000 tl + motor'u ne zaman vercen adama ?
dr.mechanic
08-12-2014, 09:25
sonuçta yaşanmış bir olay çözülmesi birşeyi değiştirmez bu olayda çözülsün diye bekliyoruz
bu olayda çözülse sonuçta yaşanmışlıklar silinmicek ama en azından hatasının arkasında durdu durumu düzeltmek için çaba gösterdi denebilir ppr için
şu zamana kadar bir adım atmadı demekki haksız kazandığı parayı itibarından insanların güveninden önce düşünüyor
Çok geçmiş olsun komple makina var elimde şanzımansız verebilirim isterseniz
yaw şimdi saksakcılar artık çekilsinler kaaan yazsssın bişiyler kendileri uzlaşssin
cok geçmiş olsun..
10000 tl ve motor yok..işallah şakşakcıların başınada gelir
konu 20. sayfalara geldi çözülmedi..
ppr yi tanıyanlarda ppr ismini hiç kullanmiyor nedense
konu silme olayınada güldüm.. işallah sorunun çözülür kardeşim..ama şakşakcılar oldugu sürece kolay değil gibi
PPR Kaan cumartesinden şu ana kadar siteye girmemiş ama........
MPower's
08-12-2014, 12:58
İş yapılmadan önce egzantrik için üretim bandını durduracağını vs diyerek ücreti belirtiyor, öyle firmayım şöyle ünlüyüm deyip kendini övüyor, iş sarpa sarıp parayı geri ödeme noktasına gelince adama param yok deyip kaç ay sallıyor. Bunun üzerine bide bahsettiği parçalar motorun içinde çıkmayınca adama bikaç parça verip konuyu kapatmaya çalışıyo cidden hayret ettim. Allah sabır versin, giden paradan ziyade böyle bi durumda insanın psikolojisine yazık.
Abi haklısın,bence de ufak bir araştırma mantıklı olurdu ve yapılmalıydı ancak,
Burada incelenmesi gerekenler arasında öncelik parayı alıp,söz verdiği yükümlülükleri yerine getirmesi gereken kişinin,yaptığı ve yapması gerekenler değil midir?
orhan_guney
08-12-2014, 13:15
Maşallah misafir üye hiç eksik olmuyor 13-15 arası hep :)
tatil için denize 100 metre mesafede manzaralı otel ayarlıyorsunuz bir gidiyorsunuz ki otel 5 km içeride... oteli pazarlayan tabii ki en büyük suçlu fakat o bölgeyi bilmiyorsanız eğer, google girip de yerini kontrol etmek çok zor değil... miniks-Ahmet'in kastettiği de bu, her şeyi bilemeyiz elbette ama araştırma yapmak da bazı kazıkları önler...
Abi haklısın,bence de ufak bir araştırma mantıklı olurdu ve yapılmalıydı ancak,
Burada incelenmesi gerekenler arasında öncelik parayı alıp,söz verdiği yükümlülükleri yerine getirmesi gereken kişinin,yaptığı ve yapması gerekenler değil midir?
Şu an için yapılması gereken;
Derhal konu sahibinin talep ettiği miktar kendisine ödenip konunun kapanması sağlanmalıdır. Ödeme yapılırken tüm dava ve talep hakları saklı tutulur. Böylelikle de ödeme yapılması iddiaların kabulü anlamına gelmez.
Ödemeyi yapan taraf gerekli görürse motor üzerinde inceleme de yaptırabilir, inceleme sonucu haklı çıkarsa ödediği parayı geri alabilir.
En başta yapılması gereken;
Haksızlığa uğradığını iddia eden üyenin siteye konu açıp da karşı tarafın ticari itibarı üzerinden hakkını aramasını ve bu konu açma fiilini gerektiğinde silah olarak kullanmasını etik bulmuyorum.
(Açılan konuyu sildiririm cevabı da aynı şekilde etik değil. Motoru bu hale getirmek etik mi..? sorusu aşağıdaki süreç tüketildiğinde sorulabilir)
10bin TL motor yüklemesi için ödeme yapan konu sahibinin 750-1.500TL daha harcayıp tespit davası açabileceğini ve her türlü haklılığını ispat edebileceğini düşünüyorum.
Motor mahkemenin atadığı bilirkişi marifetiyle incelenebilir. Haklı çıkan taraf tüm yaptığı mahkeme masraflarını da karşı taraftan alabilir. Nihai sonuç da 3. kişilerin mağduriyetinin engellenmesi adına site üzerinden paylaşılabilir.
Ozan neden konuya yazdı;
Taraflar arasında eşitsizlik olduğu için. Çünkü; mahkemede taraflar eşittir. Ne var ki; Siteye açılan konunun tarafları eşit şartlarda haklarını savunamamaktadır. Konu sahibinin ödediği paraya karşılık diğer tarafın bu zararı karşılama ihtimali+ticari itibarı çekişme konusu haline gelmektedir. Bu haliyle karşı taraf haklı dahi olsa para ödetilmeye mecbur bırakılmaktadır.
Şu an için yapılması gereken;
Derhal konu sahibinin talep ettiği miktar kendisine ödenip konunun kapanması sağlanmalıdır. Ödeme yapılırken tüm dava ve talep hakları saklı tutulur. Böylelikle de ödeme yapılması iddiaların kabulü anlamına gelmez.
Ödemeyi yapan taraf gerekli görürse motor üzerinde inceleme de yaptırabilir, inceleme sonucu haklı çıkarsa ödediği parayı geri alabilir.
En başta yapılması gereken;
Haksızlığa uğradığını iddia eden üyenin siteye konu açıp da karşı tarafın ticari itibarı üzerinden hakkını aramasını ve bu konu açma fiilini gerektiğinde silah olarak kullanmasını etik bulmuyorum.
(Açılan konuyu sildiririm cevabı da aynı şekilde etik değil. Motoru bu hale getirmek etik mi..? sorusu aşağıdaki süreç tüketildiğinde sorulabilir)
10bin TL motor yüklemesi için ödeme yapan konu sahibinin 750-1.500TL daha harcayıp tespit davası açabileceğini ve her türlü haklılığını ispat edebileceğini düşünüyorum.
Motor mahkemenin atadığı bilirkişi marifetiyle incelenebilir. Haklı çıkan taraf tüm yaptığı mahkeme masraflarını da karşı taraftan alabilir. Nihai sonuç da 3. kişilerin mağduriyetinin engellenmesi adına site üzerinden paylaşılabilir.
Ozan neden konuya yazdı;
Taraflar arasında eşitsizlik olduğu için. Çünkü; mahkemede taraflar eşittir. Ne var ki; Siteye açılan konunun tarafları eşit şartlarda haklarını savunamamaktadır. Konu sahibinin ödediği paraya karşılık diğer tarafın bu zararı karşılama ihtimali+ticari itibarı çekişme konusu haline gelmektedir. Bu haliyle karşı taraf haklı dahi olsa para ödetilmeye mecbur bırakılmaktadır.
Hasar sonrası sükülmüş olan motor için bilirkişinin gelip inceleme yapacağına ve hatta gelip inceleme yapsa dahi bu incelemenin sonucunun geçerli olacağını düşünüyormusunuz ?
İs davaya uzarsa bence ppr cok cok zor duruma duser
Eger bahsedildigi gibi vergi levhasi yoksa maliye su zamana kadar yaptigi butun islerin faizli cezasini yazar
Bu cezada oyle 5-10 tutmaz
melihyilmaz
08-12-2014, 13:35
Ozan abi zaten konunun amacida benim basim yandi kimsenin basi yanmasin degilmidir. Adam zaten bezmis durumda son care buraya yaziyor. Okudugum kadariylada mahkemeye vericem felan da dememiski hem mahkemeye verip hem buraya konu acsin.
vergi levhası vs yoksa ozaman kim biliyorsa bu işi hemen maliyeye şikayet etsin. hem devletle uğraşssın hemde arkadaşın hakkı gitmesin.
Boldenon
08-12-2014, 13:42
İs davaya uzarsa bence ppr cok cok zor duruma duser
Eger bahsedildigi gibi vergi levhasi yoksa maliye su zamana kadar yaptigi butun islerin faizli cezasini yazar
Bu cezada oyle 5-10 tutmaz
vergisiz çalışan insanlar; bu ülkede kaç kişinin hakkını yiyip kul hakkına giriyorlar. nasıl bir korkusuzluk. bende esnafım ve benden yana hakkımı helal etmiyorum varsa öyle bir durum. diğer yazılanlarda hiç hoş değil. takıldığı söylenen ama takılmayan parçalarla o motorun toplanıp araç sahibine teslim edilmesi gerek. kırılma durumunu bir arkadaş demiş zaten daha baştan bu kırılır diye. usta ! da ben anlamam toplar gönderirim demiş. para kolaymı kazanılıyor bu kadar. nasıl bir ruh hali insanların kazancına el uzatabilir. o motor söylenen parçalarla toplanıp araç sahibine teslimedilmeli. aksi durumda ppr firması hiçbir şekilde bu olaydan aklanamaz.
Konuya yazasım yoktu ama ben de bir şeyler yazmak istiyorum ,
kaanı sushi masasında falan tanımadım kaanın çocukluğunu bilirim ike sopaya mama dedği zamanlardan hepimizin arabalarla alkalı olmadığı zamanlardan fakat bunu bir kenara bırakıp yazacağım , objektif olarak
Burda kim haklı kim haksız hükümünu kesmek ve yargılamak ben dahil kimseye düşmez sadece kendi fikirlerimizi ve düşüncelerimizi yazabiliriz , öncelikle
Kaan iyidir hoştur yaptığı başarılı işleri gerçekten vardır ama düzensiz tekke üsülü bir yandan pro. olmaya çalışıyor ve burada karışıyor hep bi çatışma durumunda her müşterisi ile hep ses kaydı alma evrak saklama vs gibi bir tutumu var kendini sağlama belki bir yerde alıyor ama bence hata ediyor işini düzgün yapsa bunlara gerek yok
Öncelikle şahsi fikrim arkadaş baya baya maüdur olmuş bu mağduriyeti artık giderse bile ticari olarak Kaanın kendini toplaması zor bu ve bunun gibi bir çok konusu var ticari kariyeri ciddi miktarda zarar gördü bence
Benim en sevmediğim şey ağzı kalabalık olmaktdır Kaan kusura bakma ağzın çok kalabalık çoğu zaman bal üretemeyen arı oluyorsun kafanda belki çok şey var ama merdivenleri tek tek çıkacağına zıplaya zıplaya çıkıyosun daha sonra patır kütür düşüyosun , dost acı söyler ve bu gün pek tatlı konuşamiyacağım ben de sorunla ryaşadım kapağımı geç verdi yaptım dedi yapmadı vs vs. şahsi şeylerdir es geçiyorum dostuluğumuzun hatırna veriyorum ama burada sen gerçekten mağdur etmişsin adamın parasını almışsın al kazan yap ama hakkını verememişsin adam zaten 10000 TL nin üstünü harcamış zaten yanlış anlaşılmasın ama araba ve harcanan bedel rasyosu bile düşündürücü ve 1 yıl arabasız kalıyorsun bir empati kur Kaan yazık değil mi ?
kaldı ki sen kapağını yapıp teslim etsen sorun olmazdı istenen parçalar ile sen kapağını yap bırak setup işlerini başlkarı yapsın motor açtırıcak kadar başkalarına fason iş verebilecek kadar büyüdüğünü düşünüyor ve bunu yapıyorsan bedelini de katlanmak zorundasın ,
kendi argeni bence başkalarının aracında deneme eğer deniyorsan anlat kumar oynuyorum de bunları yapmak istyorum de bir yerde elini taşın altına koy eğer müşterin kabul ederse yap parasını alma senin de reklamın olsun ama sen hem arge yap hem arabanın olayını bitir hem parasını al hemde işin arkasında dur oldu mu yakıştı mı ? bence olmadı Kaan bu hareket yakışmadı sana hele bir de site arkadaşımın demen sildiririm demen ali kıran baş kesen tavırların nedir ? esnaf oldun sen artık esnaf hiç mi Özgünü düşünmüyosun zor duruma düşürüyosun ? insanları da alet ediyorsun ?
Dilin kemiği olmadığını öğrenemedin seni defalarca sakinleşitirdim sakin ol madem farklı işler yapıcam diyosun farklı ol insan gibi konuş anlat anla dinle dedim , ben sanayi ustası değilim ben farklıyım dedin inan sanayideki bir çok usta çok daha mantıklı kaan tıkandığın yerde kaba kuvvete baş vurma dedi uyardım sakinleştirdim bana bile kullanmaya çalıştın yazık sen bu değilsin silkelen kendine gel madem bu piyasada tutunacaksın iş yapıcaksın bedeline katlanacaksın mağdur etmiyceksin ticaretinde yalan olmayacak şeffaf olacaksın ama çok kıvırıyosun Kaan çok yakışmıyo sana benim çocukluğumdan beri tanıdığım arkadaşım bu değil
gelelim hüner olayına burada kaan haklı , neden ,
adam custom ehzantrik yapıcam diyor ama size nerede üreteceğini söylemiyor ki önemli de değil size crowerda ürettiricem dese haklı olabilirdiniz ama değil egzantrik krıldı mı ? sorun var mı yok o zaman markası önemli değil elinden geldiğince değişik işler yapıyor ha subap olayı fiyasko söylenen marka dışında çıkması olmamış ,
olayı mahkeme avukat vs taşınırsa yıllar sürer ve her 2 tarafta boşa para harcar aranızda uzlaşmanız bence en kısa ve masrafsız olacaktır
Mali boyutuna gelince , ticari ünvan ile firma ismi aynı olmayabilir yani ppr diye faturası ya da vergi levhasının olmasının bir önemi yok babası amcası vs gibi birini evrağı ile faturalandırabilir mali boyutta size de sorarlar hesabını 1 sene geçmiş neden ş,imdi faturayı ortaya koyuyosun diye yani bu da suça alet olmak neden %18 10000 TL de 1800 TL eder sizde bu durumda bunu ödememek için fatura almamak işinize geldi ?
yani burda her iki tarafta kaybeder ama Kaan daha çok kaybeder ki kaybetti insanlar ne orluklarla araba yaptırıyor yeri geliyor evinden üstünden başından kesiyor sende kaan burda insanların emeğini ekmeğini giydiği elbisesini suyunu kız arkadaşıyla içmediği kahveleri zamanını alıyorsun kusura bakma kardeşim ama ben senin arkadaşınım ve sana dürüst konuşmak zorundayım umarım arkadaşın olan her kes sana bu kadar objektif ve açık olur
mağdur arkadaşı tanımam ama inan seni az çok anlıyorum benim de başımdan nice badireler geçti para pul vs umurmda olmadı kaybolan zamanıma acıyorum gülüyorum sadakam olsun deyip geçiyorum gerisine
geçmiş olsun umarım Kaan üstüne düşeni yapar arabanı sağlıklı ve hızlı bir duruma getirir ya da bedelini öder ve çıkar buraya hatasını kabul edip bir yazı ile bildirir yakışanı budur , biraz uzun yazdım kusura bakmayın saygılar
Boldenon
08-12-2014, 14:12
yazınızı okudum, çok güzel yazmışsınız.
Tebrikler çok güzel ifade etmişssiniz yazmadan geçemedim.
ilovevti
08-12-2014, 14:22
yazsam en fazla bu kadar güzel anlatabilirdim düşüncelerimi aren tebrik ederim. bu firma bu arkadaşın zararını kapatmazsa kaç müşterisi kalır acaba eşi dostundan başka? en azından hala kurtarma şansı var kendini neden hala yardım edilmedi merak ediyorum? allah sabır versin
Mali boyutuna gelince , ticari ünvan ile firma ismi aynı olmayabilir yani ppr diye faturası ya da vergi levhasının olmasının bir önemi yok babası amcası vs gibi birini evrağı ile faturalandırabilir mali boyutta size de sorarlar hesabını 1 sene geçmiş neden ş,imdi faturayı ortaya koyuyosun diye yani bu da suça alet olmak neden %18 10000 TL de 1800 TL eder sizde bu durumda bunu ödememek için fatura almamak işinize geldi ?
Aren çok güzel bir yazı olmuş ve gerçekten güzel bir yazı olduğu için sadece yukarıda detayla ilgili ufak bir düzeltme yapacağım, ticari ünvan ile firma ismi aynı olmayabilir doğru ama faturalandırmayı başka üzerinden yapsa bile eğer para Kaan'ın hesabına yattı ise Kaan fatura kesen firma ile kendisi arasındaki bağı ispat etmeli (herhangi bir firmadan fatura düzenletmek yetmez). Ayrıca tüm ödemeleri bankadan yaptıysa maliye gelip bu adama niye fatura almadın diye sormaz, faturayı düzenleyerek göndermek firmanın sorumluluğundadır, heleki başka bir şehirden para gönderdiyse faturayı düzenleyip posta ile göndermesi gerekir. Eğer parayı elden verdim deseydi ozaman KDVsiz işlem yaptırıp suça ortak olmayı ortaya atabilirdik. Yani mali açıdan dava olursa bayağı başı ağrır Kaan'ın.
Silvia17
08-12-2014, 14:30
Aren özgür noktayı koymuş tebrik ederim.
@arenimo fatura olayi x sahis icin onemli olmayabilir fakat ben ve benim gibi araci firma ustune olan vatandaslar icin onemlidir. Alinan parcanin faturasini gectim. yapilan isciligin yada hizmetin %18 faturasi kesilir. Firma olarak isim yapmaya calisiyorsan teyzemin halasinin kaynini kocasina fatura kestiremezsin. Cok afedersin lafim ama cogu insan enayi degil. Her ayin 26 si kdv muhtasar oder ay sonuda ssk bagkurumuzu oderiz. Yaptigim isi bir baskasindan fatura olarak kestirirsem , o zaman firma gibi ortalarda ne dolanayim.
guzel yazmissin, fakat bu vergi isleri bana dokunuyor. Tekrar tekrat yaziyorum ortada 10.000 tl zarar var ki yine az rakam. 500 tl lik turbo icin , icinde sadece bilgi birikimi var die 2300 tl odedim. Bilgi birikimin varsa hizmet olarak , danismanlik olarak fatura verirsin. Kaldiki ben yarim kalan arabam icim inat ettim yakarimda yarim birakmam isimi diye 30.000 harcadim.. Bu rakamin 10 lirasi sonrada almis oldugum turbo gosterge vs vs . ama geri kalan kisimda cok rahat 1000 tl 1500 tl KDV alacagim olmasina ragmen sonuca varilamadi. Ha oncesindede fatura kesebilecekmisiniz dedigimde sorun yok hallederiz dendi.
Konu sahibi dostum, acik konusmak gerekirse senin bu isin cozulmez. Burdan isyanini dile getirirsin ama sonuca varman biraz zor gibi. kaldiki umarim magduriyetin hallolur.
son olarak kaput icindeki pozdan rahatsiz olan arkadas. ben artik o firmanin ortagi degilim diyip cikilmaz isin icinden. Sen orda burda reklamini yap sonra is terse dustumu hik pik artik ortak degil vs seklinde bilgilendirme yap.
herkese hayirli forumlar .
arenimo gercekten tebrikler cok guzel yazın içten yazdıgın için okurken duygular karşı tarafa geciyor. eline yüreğine sağlık
orhan_guney
08-12-2014, 16:04
Arenimo gerekenleri yazmış, dost acı söyler lafı tam oturmuş.
Hasar sonrası sükülmüş olan motor için bilirkişinin gelip inceleme yapacağına ve hatta gelip inceleme yapsa dahi bu incelemenin sonucunun geçerli olacağını düşünüyormusunuz ?
En başta "nasıl olsa tech de konu açar paramı alırım" şeklinde hareket edildiği için hukuki süreç için pek erken sayılmaz. Ancak kesinlikle mümkün.
Kaldı ki; konu sahibi aynı şekilde motoru kapatıp aracın üzerine attıktan sonra mahkemeye başvurabilir, ne engel var? kim denetliyor bu motor söküldü mü diye? Öyle olmadığını kim iddia edecek?
Konu sahibinin yazdığı her kelime kayıtsız şartsız doğru kabul ediliyorsa, motoru önceki haliyle toplayıp kapatacağı konusunda da herhangi bir güven problemi yaşanmayacaktır.
Aren çok doğru konuşmuş herkesin diline sözüne vakıf olmuştur söylenen.Sözüm meclisten dışarı buradaki en dengesiz adam bile çoğu şeyi akıl edebilecek kapasitede çakallığa kaçılmadığı sürece.Benim burada gözüme çarpan 2 şey var.bir tanesi vaad ettiğin sözün üzerine kaşe biçiyorsun o parayı aldığında sana sorunsuz gelmiş araç bittiğinde problem varsa yükümlülüğü ustadadır.müşterinin üzerine düşen tek şey parasını vermiş olmasıdır ki ne istendiyse vermiş çingene pazarlığı gibi bir durum söz konusu olmamış okumadık şuana kadar.İkinci mevzu birkaç sayfa önce Kaan'ın stok beyinle çıkardı vs demesi ama gördüğümüz o ki araçta neptune beyin zaten var ?Bu adam sağlam motoru dükkana sokup istenilen her paraya he deyip verdiyse işin sonunda bu müşteri sıkıntı çekiyosa bunun tek sorumlusu işi yapan kişidir benim gözümde.kimse ilkokul çocuğu değil burada benim anladığım araç sahibi kişi utanmış sıkılmış dili yetmemiş belkide cesareti yok ve kafasında kurduğu parçaların eksik bir şekilde(cahilliğinden) temin edilmesini istemiş demekki yetmemiş Kaan'ında bunları bunları istedi gönderdim benim için bitti demesi çok yanlış kaldı ki kendide biliyordur demiş bile olabilir iyi az parça istedi ucuz yırttık diye.şimdi o postları atıp buna sığınmamalı kurtarmıyor.Kimse parasını kolay kazanmıyor herkesin stres attığı şu hayatta değer biçtiği birşey var bu adam anladığım kadarıyla devlet memuru ve 10000tl bu adam için yüksek bi rakam.Cebindeki 10000TL nin yerine konulup arabanında eski sağlıklı haline getirilmesi gerekiyor.benim üzüldüğüm en büyük olayda rezil olduktan sonra insanlık yapsan ne olur yapmasan ne olur.herşey para olmuş.neyse..
Benimde nacizane düşüncem önümde 2 usta seçeneği varsa biri çok iyi bilsede diğerinin insanlığı varsa ben insanlığı olana giderim varsın bozsun arabamı ama çingene muhabbetlerine girmeyelim haktan doğruluktan çıkmasındır hep benim için.Saygılar...
Ozan abi zaten konunun amacida benim basim yandi kimsenin basi yanmasin degilmidir. Adam zaten bezmis durumda son care buraya yaziyor. Okudugum kadariylada mahkemeye vericem felan da dememiski hem mahkemeye verip hem buraya konu acsin.
Zaten olay belirttiğim şekilde ispat edildiği takdirde 3. kişilerle paylaşılması gerektiğini yukarıda yazdım.
Tamamen tek tarafın beyanı ile karar vermek mümkün değildir. Konuya şuana kadar yazılanlarla değil haklıya haksıza karar vermek, tarafları en ufak bir ithamda bırakan bir cevap dahi yazmak asıl hak yemektir.
Cliosportve
08-12-2014, 16:39
En başta "nasıl olsa tech de konu açar paramı alırım" şeklinde hareket edildiği için hukuki süreç için pek erken sayılmaz. Ancak kesinlikle mümkün.
Kaldı ki; konu sahibi aynı şekilde motoru kapatıp aracın üzerine attıktan sonra mahkemeye başvurabilir, ne engel var? kim denetliyor bu motor söküldü mü diye? Öyle olmadığını kim iddia edecek?
Konu sahibinin yazdığı her kelime kayıtsız şartsız doğru kabul ediliyorsa, motoru önceki haliyle toplayıp kapatacağı konusunda da herhangi bir güven problemi yaşanmayacaktır.
sen kendin gormek istedigin gibi yönlendiriyosun
kapak zaten daha oncede sokulmus ve hatalıymıs
adam mahkemeye verse mahkeme modifiye edilmişmi araba 200 hp mi buna mı bakıcak
senin demene gore komple kırdım desin motoru parcalar un ufak oldu desin, parcalasın ne varsa, işmi bu simdi
yada mahkeme ona cıkma motor parasımı verdirecek, sıfırı kac para bu motorun
burda hayali fanteziler ustunden konusulmasın bosa, adam 10 bin harcadım eldeki motorda gitti diyor, zaten karsı taraf buna itirazda etmemiş
karsı taraf diyebilmişmi hayır kardesim sen ana 10bin vermedin motorunda kırılmadı ee ozaman neyin fantezisini kuruyoruz
kırık motoru topla ole git mahkemeye diye ,
bende zaten bir engel var mı anlamında sordum ki bana göre var o zaman her kafasına koyan dükkandan çıkınca gider sabote eder motorunu rapor tutturur ?!
Bir kez böyle bir durum başımıza geldi, bilirkişi ile birlikte motorun bakımını yapan ustalarda olay yerine g eldi ki o durumda bile bilirkişinin motora dokunmasına izin vermediler ve motoru servisten başka yerde tek bir civatasına dokunamazsın dediler ve dokunamadık.
BU yüzden sordum acaba bildiğiniz birşey mi var diye, ki sanırım net bir durum yok ortada anlaşılan. Sonuçta mühürlü damgalı kapatılan bir şey değil. Karışık bir durum.
sen kendin gormek istedigin gibi yönlendiriyosun
kapak zaten daha oncede sokulmus ve hatalıymıs
adam mahkemeye verse mahkeme modifiye edilmişmi araba 200 hp mi buna mı bakıcak
senin demene gore komple kırdım desin motoru parcalar un ufak oldu desin, parcalasın ne varsa, işmi bu simdi
yada mahkeme ona cıkma motor parasımı verdirecek, sıfırı kac para bu motorun
burda hayali fanteziler ustunden konusulmasın bosa, adam 10 bin harcadım eldeki motorda gitti diyor, zaten karsı taraf buna itirazda etmemiş
karsı taraf diyebilmişmi hayır kardesim sen ana 10bin vermedin motorunda kırılmadı ee ozaman neyin fantezisini kuruyoruz
kırık motoru topla ole git mahkemeye diye ,
Yukarıda önerdiğim tespit davasında zaten para alış verişi konularına hiç girilmiyor.
Bu olayda mahkeme marifetiyle araştırılacak husus pardon fantezi; motorun neden kırıldığı sorunudur.
Tespit davasında; Motorun neden kırıldığı talebi araştırılır. Kullanıcı hatası mı yahut kullanılan malzemenin kalitesizliğinden mi kırımın meydana geldiği elbette tespit edilebilir.
valla umarım kaan hatasını anlar
ama şunuda unutmasın biz taaaa ebesinin nikahında oturup (sivas) ona müşteri olmayı düşünür iken
kaybeden kendi oldu
kimse onun dükkanının önünden geçerken aaa burda kapak modifiye ediyorlarmış hadi yaptıralım demiyor
kusura bakma ama işimize gelmedi artık sana motor emanet etmek
Cliosportve
08-12-2014, 17:12
iyide sen sökülmüş kırılmıs motoru adama diyosunki olece geri topla mahkemeye git
karsı taraf bunu okudugu zaman demezmi mahkemeye o işte dumen var girin techturkeye alın akıl hocasıda ozan
bole fantezileri gecin
ben yanlıs malzemeyi (kalitesiz demiyorum) yanlıs sekilde arabaya takayım motor kırılsın sonra mahkeme tespit etsin
ben trigeri yanlıs taktım araba subap yakaladı triger koptu vs sonra söktüm motoru sonrada dedimki mahkemeye gel tespit et
hadi tespit ettirde gorelim yanlıs yapılmıs timingi
bahsedilen motorda ne egzantrik orjinal ne subaplar ne yaylar ne de kapak
sen diyosinki adama burda yuklenmek adil olmuyor
yahu mahkeme sunu demicekmi kullanılan malzemeler isterse dunyanın en kaliteli malzemesi olsun sonucda cogu orjinal degil, uzerinde işlem yapılmıs
hala neyin tespitinden bahsediyoruz
senin demene gore bu is eger ciddiye binerse motoru toplayan servis bile zan altında kalması lazım
göz gore gore kırılcak motoru toplayarak
sen simdi bunada adil degil dersin:D
Draniela
08-12-2014, 17:17
Adliyede üst düzey yakınlarım var benzer durumlar olmuş mu sonuçları nasıl olmuş diye sorabilirim ?
dr.mechanic
08-12-2014, 17:17
kaan hatasını anlasa bence çoktan bu konuya noktayı koyar adama 10.000 tl sini ve sağlam bir d16a9 gönderirdi.
Anlaşılan 10.000 tl havadan para nın tadı hiç bişeyde yok.
kim gider ki bu saatten sonra zaten ppr kaan a portpolish yada başka bişi için bu hatasını düzeltmediği sürece insanların ona güvenebileceğini sanmıyorum
Kaan nasil para versin beyler !
Adama motor gidiyor farkli sehirlerden, ustundekileri alir cakma mal koyar adamlar farkeder kaan cikartip parasini verir yanlislik olmus der ! Adama baska yerden kapak gider adama kaynakli kapak yollar yine yanlislik olmus der parasini yollar ! Sanirim suan parasi kalmadi baksaniza umrunda degil !
overblack
08-12-2014, 17:38
ya biraz mantıklı yazın modifiye edilmiş motorun ne bilirkişisi olur ne mahkemesi.adamlar kıçıkırık eksozu teknik değişiklik sayıp trafikten men ediyorlar.
iyide sen sökülmüş kırılmıs motoru adama diyosunki olece geri topla mahkemeye git
karsı taraf bunu okudugu zaman demezmi mahkemeye o işte dumen var girin techturkeye alın akıl hocasıda ozan
bole fantezileri gecin
ben yanlıs malzemeyi (kalitesiz demiyorum) yanlıs sekilde arabaya takayım motor kırılsın sonra mahkeme tespit etsin
ben trigeri yanlıs taktım araba subap yakaladı triger koptu vs sonra söktüm motoru sonrada dedimki mahkemeye gel tespit et
hadi tespit ettirde gorelim yanlıs yapılmıs timingi
bahsedilen motorda ne egzantrik orjinal ne subaplar ne yaylar ne de kapak
sen diyosinki adama burda yuklenmek adil olmuyor
yahu mahkeme sunu demicekmi kullanılan malzemeler isterse dunyanın en kaliteli malzemesi olsun sonucda cogu orjinal degil, uzerinde işlem yapılmıs
hala neyin tespitinden bahsediyoruz
senin demene gore bu is eger ciddiye binerse motoru toplayan servis bile zan altında kalması lazım
göz gore gore kırılcak motoru toplayarak
sen simdi bunada adil degil dersin:D
Ne malzeme olursa olsun meydana gelen zarara sebebiyet verip vermediği tespit edilebilir. Nihayetinde garanti şartları üzerinden değerlendirme yapılmıyor.
Mahkemede ne tespitler yapılıyor buraya yazsam kör olursun, kıçı kırık motorun mu içinden çıkılamayacak mahkeme?
O vakit kara kutusu olmayan bir uçak ya da helikopter düştüğü vakit "abi boşver dağılmış zaten nereden anlayacaksın düşme nedenini" deyip koyuvermeliyiz.
Ya da buradan konu da açılır; "cessna 172 THY teknik aman dikkat" diye :)
izmirlicem
08-12-2014, 17:42
ppr ın yerinde ben olsaydım ve bu arkadaş benim hatam yüzünden mağdur olmuş olsaydı motoru alır inceler hata gerçekten bendeyse fazlasıyla telafi ederdim en azından yürüyen bir araba ve 1 dost kazanır ve onunda çevresini kazanırdım. Ppr sizi mağdur etti üzücü bir durum hatası var ki kabullenmiş yazmamış hala ve telafi etme taraftarıda değil ki inşallah telafi edilir, bu saatten sonra ne bu forumdan kimse ona motor teslim eder nede onların çevresi ve sonra onlarında çevresi bu böyle. 1 hatasıyla yüzlerce kişi kaybetti. Sıkıntınız en kısa zamanda telafi edilir umarım iyi sabır varmış sizde. Forumda yazılanları bi inceledimde mahkemeyle çözülcek gibi bu iş, yoksa hiç çözülmez bence hem ruhsatıda yokmuş acımayın kesinlikle, siz o 10000 i kim bilir ne zorluklarla kazandınız kim bilir nelerden kıstınız kesinlikle acımayın iyi bir avukat işinizi görecektir.
Cliosportve
08-12-2014, 17:52
ozan ben seni anlıyorumda anlamamazlıga geliyorum su an yaklasımın zaten belli
merak etme mahkemelerinde tespit edemedegi seyler oluyor hakim bizi asıyor bu durum diyor baska mahkemeye yonlendiriyor
bu işte mahkeme hic birsey tespit edemez cagırır 1 yada 1 kac bilirkişi
ama dogru ama yanlıs o adamlar bir gorus bildirir, mahkemede kararımız budur der gecer
ama dogru ama yanlıs...
amac karar vermekse evet bir karar verilmiş olur
neyse 3. ve 4. sahıslar olarak ben daha cok yorum yapmak istemiyorum
basına gelene sormak lazım uzaktan ahkam kesmek kolay olur
erdem325
08-12-2014, 17:58
:D
kapakçıya kapak vereceksin doğru taşlanmamış olacak? ve bu kapakçı (yada port poolish ci işte herneyse) ben en iyiyim diyecek . . .
konunun devamını okumaya gerek duymadım ben şahsen.
ozan ben seni anlıyorumda anlamamazlıga geliyorum su an yaklasımın zaten belli
merak etme mahkemelerinde tespit edemedegi seyler oluyor hakim bizi asıyor bu durum diyor baska mahkemeye yonlendiriyor
bu işte mahkeme hic birsey tespit edemez cagırır 1 yada 1 kac bilirkişi
ama dogru ama yanlıs o adamlar bir gorus bildirir, mahkemede kararımız budur der gecer
ama dogru ama yanlıs...
amac karar vermekse evet bir karar verilmiş olur
neyse 3. ve 4. sahıslar olarak ben daha cok yorum yapmak istemiyorum
basına gelene sormak lazım uzaktan ahkam kesmek kolay olur
Tamam o vakit ben elimi taşın altına sokuyorum;
Konu taraflarından herhangi birinin hukuki sürece başvurma talebi olursa kendisine ücretsiz olarak yardımcı olacağım.
Tespit dilekçesi, duruşması, keşfi v.b. tüm sürecin başından sonuna kadar takibi benden..
Şunu özellikle belirteyim;
Vergi kaydı, fiş fatura alınmaması, parçanın orjinal olup olmaması v.b. hiç bir önemi yok; bilmeden yorum yazmayın, sadece motor üzerinde inceleme yapılıp kullanılan parçanın mı yoksa kullanıcı hatasının mı kırıma sebebiyet verdiği incelenecek.
dr.mechanic
08-12-2014, 18:48
adam yemesinden içmesinden kesmiş ppr para gönder dedikçe 5.000 tl bütçeyle girilen işe 10.000 tl ile çıkmış ve çöp olmuş herşey 5 kuruş toplatmaya mecali kalmamış mahkemenin keşif harcı bilirkişi parası dosya masraflarıyla dahada içeri mi girsin hadi onu geçtik tespit yapsan nolcak tespit kararı eline alacan hiç bir işe yaramaz sonrası tekrar zararın iadesi için dava açman gerekecek tanıktır raporlardır falan filan sonucu elbet ispatla mümkün parayı alabilirsin ama adama yazık uğraşılcak zamana yazık ha beklerim diosa o ayrı bişi ona kalmış süreç boyunca ppr çok zarar görür orası gayet açık zaten
ppr olmuş pırpır kaan. konu guncel kalacaktır hak yerıne gelmedıkçe.
volkan23
08-12-2014, 20:07
Konuya yazasım yoktu ama ben de bir şeyler yazmak istiyorum ,
kaanı sushi masasında falan tanımadım kaanın çocukluğunu bilirim ike sopaya mama dedği zamanlardan hepimizin arabalarla alkalı olmadığı zamanlardan fakat bunu bir kenara bırakıp yazacağım , objektif olarak
Burda kim haklı kim haksız hükümünu kesmek ve yargılamak ben dahil kimseye düşmez sadece kendi fikirlerimizi ve düşüncelerimizi yazabiliriz , öncelikle
Kaan iyidir hoştur yaptığı başarılı işleri gerçekten vardır ama düzensiz tekke üsülü bir yandan pro. olmaya çalışıyor ve burada karışıyor hep bi çatışma durumunda her müşterisi ile hep ses kaydı alma evrak saklama vs gibi bir tutumu var kendini sağlama belki bir yerde alıyor ama bence hata ediyor işini düzgün yapsa bunlara gerek yok
Öncelikle şahsi fikrim arkadaş baya baya maüdur olmuş bu mağduriyeti artık giderse bile ticari olarak Kaanın kendini toplaması zor bu ve bunun gibi bir çok konusu var ticari kariyeri ciddi miktarda zarar gördü bence
Benim en sevmediğim şey ağzı kalabalık olmaktdır Kaan kusura bakma ağzın çok kalabalık çoğu zaman bal üretemeyen arı oluyorsun kafanda belki çok şey var ama merdivenleri tek tek çıkacağına zıplaya zıplaya çıkıyosun daha sonra patır kütür düşüyosun , dost acı söyler ve bu gün pek tatlı konuşamiyacağım ben de sorunla ryaşadım kapağımı geç verdi yaptım dedi yapmadı vs vs. şahsi şeylerdir es geçiyorum dostuluğumuzun hatırna veriyorum ama burada sen gerçekten mağdur etmişsin adamın parasını almışsın al kazan yap ama hakkını verememişsin adam zaten 10000 TL nin üstünü harcamış zaten yanlış anlaşılmasın ama araba ve harcanan bedel rasyosu bile düşündürücü ve 1 yıl arabasız kalıyorsun bir empati kur Kaan yazık değil mi ?
kaldı ki sen kapağını yapıp teslim etsen sorun olmazdı istenen parçalar ile sen kapağını yap bırak setup işlerini başlkarı yapsın motor açtırıcak kadar başkalarına fason iş verebilecek kadar büyüdüğünü düşünüyor ve bunu yapıyorsan bedelini de katlanmak zorundasın ,
kendi argeni bence başkalarının aracında deneme eğer deniyorsan anlat kumar oynuyorum de bunları yapmak istyorum de bir yerde elini taşın altına koy eğer müşterin kabul ederse yap parasını alma senin de reklamın olsun ama sen hem arge yap hem arabanın olayını bitir hem parasını al hemde işin arkasında dur oldu mu yakıştı mı ? bence olmadı Kaan bu hareket yakışmadı sana hele bir de site arkadaşımın demen sildiririm demen ali kıran baş kesen tavırların nedir ? esnaf oldun sen artık esnaf hiç mi Özgünü düşünmüyosun zor duruma düşürüyosun ? insanları da alet ediyorsun ?
Dilin kemiği olmadığını öğrenemedin seni defalarca sakinleşitirdim sakin ol madem farklı işler yapıcam diyosun farklı ol insan gibi konuş anlat anla dinle dedim , ben sanayi ustası değilim ben farklıyım dedin inan sanayideki bir çok usta çok daha mantıklı kaan tıkandığın yerde kaba kuvvete baş vurma dedi uyardım sakinleştirdim bana bile kullanmaya çalıştın yazık sen bu değilsin silkelen kendine gel madem bu piyasada tutunacaksın iş yapıcaksın bedeline katlanacaksın mağdur etmiyceksin ticaretinde yalan olmayacak şeffaf olacaksın ama çok kıvırıyosun Kaan çok yakışmıyo sana benim çocukluğumdan beri tanıdığım arkadaşım bu değil
gelelim hüner olayına burada kaan haklı , neden ,
adam custom ehzantrik yapıcam diyor ama size nerede üreteceğini söylemiyor ki önemli de değil size crowerda ürettiricem dese haklı olabilirdiniz ama değil egzantrik krıldı mı ? sorun var mı yok o zaman markası önemli değil elinden geldiğince değişik işler yapıyor ha subap olayı fiyasko söylenen marka dışında çıkması olmamış ,
olayı mahkeme avukat vs taşınırsa yıllar sürer ve her 2 tarafta boşa para harcar aranızda uzlaşmanız bence en kısa ve masrafsız olacaktır
yani burda her iki tarafta kaybeder ama Kaan daha çok kaybeder ki kaybetti insanlar ne orluklarla araba yaptırıyor yeri geliyor evinden üstünden başından kesiyor sende kaan burda insanların emeğini ekmeğini giydiği elbisesini suyunu kız arkadaşıyla içmediği kahveleri zamanını alıyorsun kusura bakma kardeşim ama ben senin arkadaşınım ve sana dürüst konuşmak zorundayım umarım arkadaşın olan her kes sana bu kadar objektif ve açık olur
mağdur arkadaşı tanımam ama inan seni az çok anlıyorum benim de başımdan nice badireler geçti para pul vs umurmda olmadı kaybolan zamanıma acıyorum gülüyorum sadakam olsun deyip geçiyorum gerisine
geçmiş olsun umarım Kaan üstüne düşeni yapar arabanı sağlıklı ve hızlı bir duruma getirir ya da bedelini öder ve çıkar buraya hatasını kabul edip bir yazı ile bildirir yakışanı budur , biraz uzun yazdım kusura bakmayın saygılar
Abi böyle konuştun sadece helal dıyorum sana ADAMsın babamın bi Lafı var o geldi aklıma "doğru pencereden bakan Güneş'i görürmüş" umarım herkes senın gibi dogru pencereden bakar..
Nacizane fikrim şu mahkeme olayında uzar yorar elinize birşey geçmez mantığını lütfen bırakalım.... Belki bu konudaki taraflar için bu söylediğim geçerli olmayabilir ama birçok konuda zaten haksız olan taraf buna güvenipde nasılsa birşey çıkmaz mantığıyla daha da yürekleniyor. Verin abi mahkemeye olur olmaz belki 2-3 bin daha gider eşinden dostundan alır ama en azından adamın içi biraz soğur eline birşey geçmesede... Şimdi öylece belkide hiç gelmeyecek parayı ve motoru beklemekden daha mı kötü? Babamlar bir bankadan emekli olurken paralarını vermemek için bir oyun çevirdi koskoca banka... Bizimkiler verdi çok değil 3 sene sonra paralarını o koca bankadan sökeee söke aldılar. Mahkemelere güvenmez olmuşuz ben ona üzülüyorum. Haklıysan 10 senede geçse karşıya bir zarar mutlaka verirsin bence.
Akın Sarıkaya
09-12-2014, 00:28
herşeyi geçtim, tamam doğrudur hatalıyım deyip, motoru yeniden toplasaydı ne ticari itibarı bu kadar zedelenecekti, ne de bu kadar insandan soğutacaktı kendini. yazık, 3 ten 5 ten kaçıcam derken verdiği kayıbın haddi hesabı yok.. yıllar yılı emek ver, yaptığın işlerle bir noktaya gel, sonra kendi bacağına sık. olacak iş değil..
KAYGUSUZ
09-12-2014, 08:17
Öncelikle geçmiş olsun ben kaana tsport yaptırdım türkiyenin dörtbir yanından insanlara sordum herkez kaanı tavsiye etti kaan parçalarımı gönderdikten sonra serviste araba toplanana kadar ustalarla birebir görüşüp arabanın son aşamasına kadar ilgilendi ve atmosferik yüklü typerle kafa kafaya yürüyo ben kaandan ve yaptığı işten gayet mutluyum.sizinle paylaşmak istedim saygılar.
BaybuRtlu69
09-12-2014, 08:29
Öncelikle geçmiş olsun ben kaana tsport yaptırdım türkiyenin dörtbir yanından insanlara sordum herkez kaanı tavsiye etti kaan parçalarımı gönderdikten sonra serviste araba toplanana kadar ustalarla birebir görüşüp arabanın son aşamasına kadar ilgilendi ve atmosferik yüklü typerle kafa kafaya yürüyo ben kaandan ve yaptığı işten gayet mutluyum.sizinle paylaşmak istedim saygılar.
1 tane mesajınız var, o da bu konuya olmuş :)
KAYGUSUZ
09-12-2014, 08:30
Son olmaz inşallah
Son olmaz inşallah ��
arkadaşın canı sıkıldım google pırpır kaan yazmışta görmüş konuyu sonrada üye olmuş mesaj atmış allah allah ne tesadüf.
o değilde pırpır kaan yazıncada harbi çıkıyor googlede arkadaş haklımı yoksa utandım şimdi.neyse kalabalık etmeyin konuya arkadaşın mağduriyetini gidersin ticaret ahlakı eksik olan kişi.
bu arada verdiğin paraların makbuzu birşeyi varmı hani şu paraya şu parça alınacak diye ? eğer varsa bana pm at seni dava konusunda yönlendireyim.
Son olmaz inşallah ��
3. mesajınızı "üyelerimiz tanıyalım" bölümünde görmek isteriz :)
http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/
Emre Ekrem
09-12-2014, 08:56
http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/
Hoş geldiniz, Sizi tanımak isteriz.
PPR'ın yaptığı işler ve kalitesi zaten herkes tarafından bilinen bir durum, bu Post altında yazılanlar zaten kendisi ve yaptığı iş kalitesinden beklenmediği için yazılmış ve vaatlerinin nerede ise tamamının yerine gelmemiş üstüne üstük karşı tarafın madden ve manen zararı üzerine.
Siz Empati yaparak kendinizi karşı tarafın yerine koyun ve aracınızın belirttiğiniz gibi bırakın TypeR 'ı 126 Bis le bile yürümediğini "126 Bis kullanıcı ve sevenlerini tenzih ederim, güç itibari ile örnek verdim" hatta motorun kırıldığını hayal edin, vaat edilen parçaların olması gerektiği yerde olmaması, giden 1 yıl ve sinir harbi vs.. liste uzar gider böyle...
Eminim TT üyeliğiniz onaylandığı anda bu sefer ilk önce kendinizi tanıtır sonra da konu açar demediğinizi bırakmazdınız, bunu sizi itham etmek maksatlı söylemiyorum, İnsanoğlunun doğasında bu var...
PPR bir daha yazı yazmayacağını/cevap vermeyeceğini söylemiş, sebep?
Bakın Aren ne kadar güzel bir yazı yazmış, çocukluk arkadaşı olmasına rağmen ne kadar objektif bakmış konuya, 29 yaşında çok güzel işler yapan ve piyasada çok çabuk adını duyuran itibar sahibi biri neden bu noktaya geldi? Mutlaka yolunda gitmeyen işler olabilir, mutlaka problem çıkar ve aslında gerçek kalitesini de bu tür durumlarda göstermesi gerekirken neden artık cevap vermeyeceğim deyip bir kenara çekilir?
Bana kalırsa tamda bu noktada çıkıp sorumluluğu olması gerektiği gibi alıp hatası olan her noktayı telafi etmeli, hem ticari itibarını kurtarmak hem de sosyal statüsünü korumak için.
Kaan bey umarım bu yazı ve benzer yapıcı eleştirileri kale alır ve durumun düzelmesi için bir girişimde bulunursunuz, inanın itibarınız olduğundan çok daha yükselir ve hem iş hem de sosyal açıdan güven terkin edersiniz, "Kaan bey yaptığı işin arkasında" inanın bu noktadan çok uzakta değilsiniz.
KAYGUSUZ
09-12-2014, 08:56
arkadaşın canı sıkıldım google pırpır kaan yazmışta görmüş konuyu sonrada üye olmuş mesaj atmış allah allah ne tesadüf.
o değilde pırpır kaan yazıncada harbi çıkıyor googlede arkadaş haklımı yoksa utandım şimdi.neyse kalabalık etmeyin konuya arkadaşın mağduriyetini gidersin ticaret ahlakı eksik olan kişi.
bu arada verdiğin paraların makbuzu birşeyi varmı hani şu paraya şu parça alınacak diye ? eğer varsa bana pm at seni dava konusunda yönlendireyim.
Sen doğru yapılan işemi karşısın ben anlamadım arabanın resimlerini pm atıyorum
Sen doğru yapılan işemi karşısın ben anlamadım arabanın resimlerini pm atıyorum
21 sayfa olmus gokten inmis gibi bn cok memnunum blabla yazarak konuya giris yapmissi ,21 sayfati bi oku once istersen fotolari sora pmlersin.
Destek birlikleri yola çıkmış.. Paralı askerler geliyor.. :)
BıD-Clio
09-12-2014, 09:23
:D
kapakçıya kapak vereceksin doğru taşlanmamış olacak? ve bu kapakçı (yada port poolish ci işte herneyse) ben en iyiyim diyecek . . .
konunun devamını okumaya gerek duymadım ben şahsen.
Bu kısmıda. Dikkat cekici Konu sahibine gecmis olsun umarim zarari telafi edilir
tabı dogu yerlı malı yurdun malı demıs adam :D bızde zamanında kosu bandı alırken voıt almadık gavur dıye yok altıs turk malı da bılmem nede aldık kıcımızda patladı. gavur malın gozunu seveyım adamlar musluman olmadan musluman gıbı tıcaret ahlakı var
Bak güzel kardeşim , gavur dini olmayanlara merhametsizlere denir , Sen burada hristiyan bir topluluğa gavur dersen olmaz , ben hristiyanım ve seni bu tutumundan dolayı kınıyorum laflarını seçerek kullan çünkü buradaki topluluğun hepsi müslüman değil laflarının nereye gittiğini öncelikle seç düşün ve daha sonra cümlelerini kur ,
Kaan arkadaşım ve arkadaşım olmasına rağmen konuya ne kadar objektif baktığımı ve yorumladığımı belki okumuşsundur arkadaşım dediğim techden arabadan değil , çocukluktan yazlık arkadaşımdır ama konuya olabildiğince yalın ve objektif bakıyorum , daha önce de buraya yazdığım gibi biz burada hakim ya da savcı değiliz haklı ya da haksız biz belirleyemeyiz düşüncelerini yaz çiz arkadaşınsa mağdur destek ol ama ortalığı kızıştırma insanlara isim takma ortamı yeterince germe , bırakın isanlar arlarında sorunlarını çözsünler bizler de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışalım olaya daha fazla körükle gitmeyelim ?
Kaanı aradım burada yazdığım her şeyi kendisine de dedim onun da anlattığı bazı şeyler var gir yaz dedim ben olaya dahil olmak istemiyorum ama buraya kendisinin yazması çok daha etik olacaktır diye düşünüyorum ben olaya hala taraf bakmıyorum duruşum ortadadır ,
senden ricam uslubuna daha dikkat etmen aklınan geçenleri yazıya dökmeden bir kaç kez daha düşünmen , teşekkürler
ghibli06
09-12-2014, 10:31
Bak güzel kardeşim , gavur dini olmayanlara merhametsizlere denir , Sen burada hristiyan bir topluluğa gavur dersen olmaz , ben hristiyanım ve seni bu tutumundan dolayı kınıyorum laflarını seçerek kullan çünkü buradaki topluluğun hepsi müslüman değil laflarının nereye gittiğini öncelikle seç düşün ve daha sonra cümlelerini kur ,
Kaan arkadaşım ve arkadaşım olmasına rağmen konuya ne kadar objektif baktığımı ve yorumladığımı belki okumuşsundur arkadaşım dediğim techden arabadan değil , çocukluktan yazlık arkadaşımdır ama konuya olabildiğince yalın ve objektif bakıyorum , daha önce de buraya yazdığım gibi biz burada hakim ya da savcı değiliz haklı ya da haksız biz belirleyemeyiz düşüncelerini yaz çiz arkadaşınsa mağdur destek ol ama ortalığı kızıştırma insanlara isim takma ortamı yeterince germe , bırakın isanlar arlarında sorunlarını çözsünler bizler de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışalım olaya daha fazla körükle gitmeyelim ?
Kaanı aradım burada yazdığım her şeyi kendisine de dedim onun da anlattığı bazı şeyler var gir yaz dedim ben olaya dahil olmak istemiyorum ama buraya kendisinin yazması çok daha etik olacaktır diye düşünüyorum ben olaya hala taraf bakmıyorum duruşum ortadadır ,
senden ricam uslubuna daha dikkat etmen aklınan geçenleri yazıya dökmeden bir kaç kez daha düşünmen , teşekkürler
konular tartışılırken bazen lafın ucunun kime dokunacağı, rahatsız edeceği tahmin edilemiyor... üslup konusundaki fikirlerinize aynen katılıyorum...
PPR engineering
09-12-2014, 10:44
İlk öncelikle o kadar cok alakası olmayan adam yazmışki cok takılmıyorum baştan alıp yazıcam bunuda özgün yaz dedi diye
yazıyorum.
Ya insanız hata tabiki yapabiliriz hata yaptığımda oldu telafi ettim etmedim değil.
Şimdi bundan 1 seneyi aşkın evvel bir problem yaşadım tabiki kimseyi ilgilendirmez bahanede etmedim etmiyorumda
o dönemde 4 araba vardı haliyle sorunlar yüzünden birden işleri bırakıp gittim o dönem işlerle ilgilenen 2 kişi vardı
ellerinden geleni yaptılar zamandan dolayı mağduriyet söz konusu oldu haklılar.
Öte yandan sinirlenip olmayan şeyleri burda oldu gibi gösterip zaten düşmüş bize inanırlar sanıyorlarsa yanılıyorlar bu konuda
sırf size değil bir çok kişiye iş yaptım her arabaylada ayrıca ilgilendim müşterilerimizle.
Şimdi bu arkadaşın arabası ile ilgili yazayım.
1.Krank oynanmamış deniyor hafifletme deniyor akabinde krankımla oynandı arabam kol cıkardı deniyor şimdi oynandımı oynanmadımı
Cevap:Evet krank yapıldı işlemin adı micro polish micro
2.Egzantirik konusu kırıcı olmadan yazayım ben hünercamsahft iş yaptırıp bu su marka desem o adamlara egz kenarına
hüner camshaft yazdırmam
Cevap:Bir dönem hüner camshaftla çalıştık değerleri tamamen biz verdik bize tek egzantiği 900 tl çift egzantiriği
1400-1600 tl den yaptırdı ve ben ne zaman hüner ile çalışsam memnun kaldım egzantiriğe benim isteğim doğrultusunda yapılan
dokunuşlar hep yerindeydi.Size egz şu marka bu marka demedim 2000 tl almaya gelince o egzantirik için 4 5 defa o tarafa
gidip geldim artı bilgi.
3.Valfler nerde ben size şu marka bu marka koyacağım dedim topkapı diye küçümsediğiniz sübaplar çıktı bana bir gösterin
Cevap:Bugün sizlere topkapı aksaray diye küçümsediğiniz sübapların yapılış şeklinin bir videosunu koyacağım umarım
gördükten sonra tekrar küçümsersiniz.Ben yurt dışından malzeme almaya kendimce karşıyım.Ve o sübapların o mallardan
sağlam olduğunada eminim
Herkez kendi açısından yorum yapar doğanın yaşayışın şekli bu değişk açılardan bakıp yorum yapan azdır.
Okadar typer s2000 106 gibi arabalar yaptık yurtdışında olmayan güçler cıkardık oem fabrikasyon parçaları
modifiye ederek hangi birinde sıkıntı cıktı kilometrelerce gazlayanlar var yüksek güçlerde.
Bir işi yaparsın iyi olur kimse isim vermez araba hemen sahiplenilir bazı işlerde hata olur vurun kafasına olur.
Aranızda müslümanım diye geçinip cok büyük hainler 50 kişinin arasında kış ayında tamponuna filtre için
yerlerde ördek gibi sürünüp ufak çakı ile delik açmışlığım bile var bir laf var halik bilmese balık bilir...
ARABA YAPILDI motor bitti toplandı yollandı.
Kendi ağzından söylediklerini yazıyorum:
Şener ustanın arabasıyla gazladım 10 boydan fazla geçtim sayılmıyor boylar ellerine sağlık.(araçta beyin stock afr baya fakir ama hatırlamıyorum şuan)
Daha önceden 2 boy geçtiğim 106 gti ı 7-8 boy yaptım cok sağol (beyin hala stock)
Aradan zaman geçti beyin ve conta ve t.body yapılması gerektiğini söyledim t.body aldı orada montajladılar
sanırım yalan olmasın beyinsiz 1 ay kadat t.bodyler ile gazladı
Aradan yine zaman geçti araba ağzına kadar eşşalarıyla bir arkadaşıyla istanbula geldi bende ataşehirdeydim
yanıma geldi söylediği cümleler erkutla ahmet usta arabayı bokladılar ama ağzına kadar dolu arabamla 4 viteste
arkalarından tam gelip gecicem gaz kestiler söylediği araba sarı f7r den bahsediyor ve arabam dolu ellerine sağlık dedi
hala oem beyin ile gazlıyor.
BENİM YUKARIDA YAZDIKLARIMI YALANLAYA BİLİYORMUSUN İKİMİZİNDE COLUĞU COCUĞU VAR BEN HAKSIZSAM BENDEN
CIKARSIN SONUNA KADAR O MOTORU O KADAR RAHATIM....
Aradan yine zaman geçti beyini taktı istanbula geldi özgün sağolsun okadar işi arasında beni bekledi bu arabayı
ayarlamak için şimdi burda bir kesip konuştuğumuzu aktarayım dyno günü
Dialog şu sekilde Özcan bey bu standart kelebek ile ince conta olmadan ve t.body yakıt olmadan cok ciddi güç
bekleme Özcan beyin bana söylemi şu yönde yok zaten onları yapıcaz sonra bir daha bakıcaz tamam öle olucak zaten dedim.
Özgünde bilir özgüne şahit bu konuşmalara
Timming ile güç beklememe gelince:
Benim amacım üstteki eğriyi biraz daha düzeltebilmekti öğle bir güç beklentisi kensinde var ise bilemiyorum
Şimdi size sorayım o kadar araba yapmış uğraşmış bu parçalar ile o gücü beklemek mümkün olurmu??
Dyno kısmına geri dönelim dynoda özgün arabaya ayara başladı özgün güç 145.8 kadar cıktı buda
paşaoğlu vs diğer dynolarda 170 hp gibi bir güç 50 küsür mm kelebek ile.bana göre başarı
Yüzüme gülüp arkamdan devamlı konuşan işi geç veriyorsun diyen arkadaşlarıma bir kaç satır yazayım
iyilik yaptımmıki kötülük bulayım demişler atalarımız!!!
İşini 3 kuruş ucuza hatta bedavaya yaptırmaya çalışmak için iyi günümde poh pohlayan arkadaşlarım
CANLARIM sizleri öpüyorum iyiki varsınız böle bir konu olduğunda beni yanlız bırakmıyorsunuz birazdan kendi
üstüne alınanlar beni aramaya başlayacak :) :)
Tekrar gelelim konuya:
Konuya yazmamamın sebebi okadar kalitesizleştiki ortam evde bilgisayarına klavyesi bağlı olan herkez yazmış
kime ne anlatıcaksın aynı arkadaş baştan sona yazıyor beş dakika sonra sondan başa aynı şeyleri yazıyor
Dr.mechanic nicli arkadaş Okan dır cook öncelerden clio rs zamanından bana buyuk kuyruk acısı vardır
Kim geçti videosunu bilenler vardır ordan beri gelen olay böle klavyeden yazarak kendini mutlu etmektedir.
2.Siteden sildirirm lafı ise bana ilk cümlesi kaan böle böle oldu nasıl yapalımda işi cözelim olmadı
ilk kelimeleri seni heryere rezil ederim oldu bu şekilde ahlaksız yaklaşan birine benimde cevabım
bu şekilde oldu görüyorumki toplumumuz bir hayli bozulmuş ve yozlaştırılmış şekilde yargısız infaz ve
sazı eline alan ver yansız etmiş..
Bir diğer önemli konu ise ben bu arkadaşa istediği malların kargoladım sonrasında fix miyiz diye bir cümle kurdum
evet dedi malın kargo ücretini dahil cebimden ödedim yolladım malı yolladığım zaman aralığı 6 koskoca Ay sonrası
cıkıp benim param ne olucak diyor daha sonrada ilk başta para yollamayı kabul ettiğim seyleri kullanarak zamanını
bekledim diyerek algı operasyonu yapıyor.O kadar zaman nerdeydin ?? Okan sana baskı kuruyo diyordun konu açalım
diye başarılıda olmuş.
Bu arabayı sırf ben yapmadım aracı oldum ikiler yaptı özgün yaptı kefil oldum ama yaklaşım şeklin yanlışlığından dolayı
buralara geldik size bu saatten sonra bırakın yardım etmeyi İNSAN yerine koymam.
ALLAH a ve adaletine inanıyorum.
Eğer sizde HAKKIM VAR İSE O PARA BENDEN CIKSIN TEKRAR TEKRAR YAZIYORUM.
ersandeniz
09-12-2014, 11:00
Eger gercekten is bittikten sonra gazlanip boy boy farklar atildiysa, yani motor duzgun calisir konumda teslim edildiyse, bunca kisinin hakkina girdi konuyu acan kisi, birinin ekmegiyle haksizca oynayandan da kotu cikar acisi...
Kişisel tartışmaya girmeyin. Sildim mesajları.
arenimo kardeşim kusura bakma kırdıysam. ben gavur derken o anlamını bilmiyorum o hitaplada söylemedim. hristiyan yada yahudi farketmez ben müslümanım ve din ayrımı yapmam insan ayrımı yaparım.farklı dinden benimde arkadaşım var. ve orda yabancıların ticaret ahlakı olduğundan bahsettim.neyse dediğim gibi kırdıysam özür dilerim. kimsenin dinini vs yargılamadım bu şekilde yanlış anlaşılma olmasın bana yakışmaz.
PPR engineering
09-12-2014, 11:07
Kişisel tartışmaya girmeyin. Sildim mesajları.
Olgar oraya pırpır yazıyosa karşıma cıkacak *** var demektir ben GÖT varmı diye sordum zor değil cevaplamak
PPR engineering
09-12-2014, 11:10
Eger gercekten is bittikten sonra gazlanip boy boy farklar atildiysa, yani motor duzgun calisir konumda teslim edildiyse, bunca kisinin hakkina girdi konuyu acan kisi, birinin ekmegiyle haksizca oynayandan da kotu cikar acisi...
Bak ne diye yazıyorum yalanlaya biliyor ise yalanlasın burda istanbula rolle gelip gazladığını bilen en az 5 kişi var yeminler olsunki ben yine yazıyorum ALLAH benden 10 misli cıkarsın bu kadar net..
Ben buralara kolay gelmedim hatalar oluyor kaç kişinin parasını ödedim oldu hatalıysam burayada yazdırırım o kişilere ama uğraşacak vaktim yok ne siteye giriyorum nede yazabiliyorum.
bir şekilde bu olayın açıklığa kavuşmasını ümid ediyorum
herkes bişey diyor
ama kaan senin en büyük hatan
bence 1 vaatte bulunman
2 başkalarının yaptığı işe kefil olman
Kaan illaki haklı oldugun bi yerler vardır da hala bi yanlış yapıyorsun. Adama demişsin ki bu yatagı takacam bu egzantriği takacam falan. Şimdi diyorsun ki bu parçaları türkiyede yaptırdım hepsinden de iyi olduguna iddaya girerim dedin. ilk başta deseydin ki ben bu parçaları takacam razı mısın diye. kimse ağzını açamazdı. seni de tanımam konu açan arkadaşı da ama bak senin kendi yazdıklarının içerisinde bile çeliştiğin konular var. kuyruk acısı olup taraflı yazan arkadaşlar ego tatmini yapıyor olabilirler. ama bak tarafsız bakışla şöyle söylüyorum. yazılan çizilen bunca konu ve sonrasında senin yazdıgın yazı hala haklı tarafı araç sahibi olarak gösteriyor.
PPR engineering
09-12-2014, 11:21
Hata olabiliyor vaatte bulunduk 200 hp cıkar ama oraya eksikler ile cıkıldı söyledim bitmemiş bir işin vaadi kabulmu
PPR engineering
09-12-2014, 11:24
Kaan illaki haklı oldugun bi yerler vardır da hala bi yanlış yapıyorsun. Adama demişsin ki bu yatagı takacam bu egzantriği takacam falan. Şimdi diyorsun ki bu parçaları türkiyede yaptırdım hepsinden de iyi olduguna iddaya girerim dedin. ilk başta deseydin ki ben bu parçaları takacam razı mısın diye. kimse ağzını açamazdı. seni de tanımam konu açan arkadaşı da ama bak senin kendi yazdıklarının içerisinde bile çeliştiğin konular var. kuyruk acısı olup taraflı yazan arkadaşlar ego tatmini yapıyor olabilirler. ama bak tarafsız bakışla şöyle söylüyorum. yazılan çizilen bunca konu ve sonrasında senin yazdıgın yazı hala haklı tarafı araç sahibi olarak gösteriyor.
Ben yurtdışından alacağım kesinlikle demedim eğer var ise öle bir yazım cıkarsın yurt dışından aldım desem dolanbaçlığa cekiceksem neden hünercamsahft yazdırayım bak bunlar hep soru bakın instagram sayfamda bile dynoyu aylar önce yayınladı tarihi belli hüner camsahft yazıyor ordada insanların algısını farklı yönde cekmeye çalışıyorlar. girin instagrama bakın dyno sonucu ve specleri aylar öncesinden yazılı ne yurt dışından egzantiriği
yaptığın işleri hep takip ediyorum da stock parçalarla çok güzel güçler çıkarıyor işler yapıyorsun. Keşke arkadaşla bu sorunlar olmasaydı. sen belki kendi yaptıgın işler yüzünden degil de aracı oldugun adamlar yüzünden sıkıntı yaşadın bu işte. ama adam vaatleri senden duydugu için de haksız olarak sen görülüyorsun. bana göre de sana yakışan hala arkadaşın zararını bi şekilde karşılamandır. esnaflık bunu gerektirir.
yasinipek79
09-12-2014, 11:40
Bu şekilde alaycı tavırlarla yazmak hiç hoş değil.Az öncede bir hata yaptın ve özür diledin.Müslüman -Gavur kelimeleriyle.Tabii ki herkes yorum yapabilir ama böyle lakaplar takmak bence uygunsuz..
Oncelikle gecmis olsun, mekanik spor heran hersey olabiliyo.O speclerde dynodynamics 145 hp normal bi guc kullanilan baska marka parca soyleyipte farkli malzeme kullanicagini sanmiyorum ben kendi arabamida a dan z ye herseyini ppr kaan abi yapti benden cok emegi vardir hakki odenmez yalan yanlis isle karsilasmadim hatta soylediginin disinda cikan parca ivir zivirida bana yansitmadan kendisi halletti. Sizin icinde elinden geleni yapmis parca gondermis 1 yili gecmis yanlis anlamadiysam bu problem. Nekadar seveni varsa bi okadarda sevmeyen cekemeyeni var her seyde bi *** atma bahesinde yaziliyo onuda anlamis degilim.
1.Krank oynanmamış deniyor hafifletme deniyor akabinde krankımla oynandı arabam kol cıkardı deniyor şimdi oynandımı oynanmadımı
Miniks fotoğrafa bakarak bu krankta işlem yapılmadığını söyleyebilirim diyor. fotoğraftan anlaşılamamasının nedeni micro işlem yapılmış olması mıdır ?
2.Egzantirik konusu kırıcı olmadan yazayım ben hünercamsahft iş yaptırıp bu su marka desem o adamlara egz kenarına
hüner camshaft yazdırmam
Cevap:Bir dönem hüner camshaftla çalıştık değerleri tamamen biz verdik bize tek egzantiği 900 tl çift egzantiriği
1400-1600 tl den yaptırdı ve ben ne zaman hüner ile çalışsam memnun kaldım egzantiriğe benim isteğim doğrultusunda yapılan
dokunuşlar hep yerindeydi.Size egz şu marka bu marka demedim 2000 tl almaya gelince o egzantirik için 4 5 defa o tarafa
gidip geldim artı bilgi.
Burda bence hiçbir sıkıntı yok çünkü custom egz yaptıracağım demişsiniz, doğal olarak kime yaptıracağınız sadece sizi ilgilendirir. müşteri bu konuda hak iddia edemez.
3.Valfler nerde ben size şu marka bu marka koyacağım dedim topkapı diye küçümsediğiniz sübaplar çıktı bana bir gösterin
Cevap:Bugün sizlere topkapı aksaray diye küçümsediğiniz sübapların yapılış şeklinin bir videosunu koyacağım umarım
gördükten sonra tekrar küçümsersiniz.Ben yurt dışından malzeme almaya kendimce karşıyım.Ve o sübapların o mallardan
sağlam olduğunada eminim
Topkapı üretimi daha kaliteli, daha sağlam, daha mükemmel olabilir ama müşteriye bu konuda bilgi verdiniz mi yoksa müşteri istediği marka takılacak diye beklerken siz kendi aldığınız bir karar ile mi topkapıya döndünüz ?
http://i.hizliresim.com/J7dMnW.jpg
buraya eklediğiniz dyno'ya 145,8 "WHP" yazmılmış fakat bu teker değil, krank gücü. neden whp yazıldı acaba ya da kim yazdı ?
Hata olabiliyor vaatte bulunduk 200 hp cıkar ama oraya eksikler ile cıkıldı söyledim bitmemiş bir işin vaadi kabulmu
miniks müşteriye diyor ki kardeşim biraz araştırma yapmadın mı ? bu motordan dünya üzerinde bu gücü çıkaran olmadı, sen nasıl inandın diye. siz bu gücün çıkaracağınız mı iddia etmiştiniz ?
PPR engineering
09-12-2014, 12:06
yaptığın işleri hep takip ediyorum da stock parçalarla çok güzel güçler çıkarıyor işler yapıyorsun. Keşke arkadaşla bu sorunlar olmasaydı. sen belki kendi yaptıgın işler yüzünden degil de aracı oldugun adamlar yüzünden sıkıntı yaşadın bu işte. ama adam vaatleri senden duydugu için de haksız olarak sen görülüyorsun. bana göre de sana yakışan hala arkadaşın zararını bi şekilde karşılamandır. esnaflık bunu gerektirir.
Bakınız Doğukan sanırım isminiz?
Doğukan bey yanlışlar var kabul etmek erdemliktir şu aşamaya gelip 15 ayrı nickten yazdırmak haklı haksız alaycı tavırlar siz biliyormusunuz bu arkadaşa ben parçaları yolladıktan sonra motorunu topladı evine getirdi face e çalışma videosu attı ALLAH yukarda yayınlasın sanırım tekrar kırıldı bilemiyorum veya kırılmadı
bakın olay biraz karmaşık egzantiriği takmak istemiyorum dedi egzantirikte problem yoktu gittim stock egzantirik buldum onuda yolladım yaptığım egzantirikte ellerinde ben kırdıysam benim yüzümden olduğuna inanıyorsan bana bilir kişi raporu yolla dedim bu kadar basit yani olayda ne yaklaşımı nede bize karşı olan cümleleri külliyen yanlış.
Bakın ankarada burdan kendim yazayım arp mustafa var onun arabasınıda yapmıştım cok iyi gidiyordu ama ilerleyen zamanlarda bir hata oldu zararını karşıladım hala müşterim evosuna egzantirk emme yaptım yani kaçmıyorum ama mustafa adamlığından dolayı telefon açıp kaan ne yapabilirz dedi soru bu idi buda yeterli oldu..
Öte yandan buraya daha fazla yazamayacağım cok zaman kaybettim benle sıkıntısı olan forum köşelerine sığınmasın buyursun gelsin veya tel biliniyo telefon açılsın..
PPR engineering
09-12-2014, 12:13
Miniks fotoğrafa bakarak bu krankta işlem yapılmadığını söyleyebilirim diyor. fotoğraftan anlaşılamamasının nedeni micro işlem yapılmış olması mıdır ?
Burda bence hiçbir sıkıntı yok çünkü custom egz yaptıracağım demişsiniz, doğal olarak kime yaptıracağınız sadece sizi ilgilendirir. müşteri bu konuda hak iddia edemez.
Topkapı üretimi daha kaliteli, daha sağlam, daha mükemmel olabilir ama müşteriye bu konuda bilgi verdiniz mi yoksa müşteri istediği marka takılacak diye beklerken siz kendi aldığınız bir karar ile mi topkapıya döndünüz ?
buraya eklediğiniz dyno'ya 145,8 "WHP" yazmılmış fakat bu teker değil, krank gücü. neden whp yazıldı acaba ya da kim yazdı ?
miniks müşteriye diyor ki kardeşim biraz araştırma yapmadın mı ? bu motordan dünya üzerinde bu gücü çıkaran olmadı, sen nasıl inandın diye. siz bu gücün çıkaracağınız mı iddia etmiştiniz ?
Bakın anlatıyorum ben sunu koyacağım bunu koyacağım demedim zaten sübaplar vs biliniyor ayrıca ben fiyat verdiğimde komple fiyat verdim parça listesi vermedim.
Whp olayını açıklayım bu dyno diğer dynoların teker gücüne eşdeğer ölçüyor bu şekilde.
şimdi öncelikle kaanın belirttiği seyler var gerçekten stock ecu ile okadar gazlandımı bu araba ?
PPR engineering
09-12-2014, 13:05
şimdi öncelikle kaanın belirttiği seyler var gerçekten stock ecu ile okadar gazlandımı bu araba ?
Bana tel konuşmamızda ve yüz yüze iken ne söylediyse aynen buraya yazdım alzaymer hastalığına yakalanmamış bir insan unutması mümkün değil ben dini tarafa cekmek istemiyorum ama 100 kerede olsa yazıcam böyle değilse ALLAH o parası benden cıkarsın.
Daha pek birşey yamaya gerek yok.
benim merak ettiğim o kadar para ödenmiş parça vs değişmiş ecu niye stock bırakıldı, bu parçaları takarsan ecu yada mudahale edilcek denmedi mi 10 bin lira harcanmış o paradan beyin için birşey konuşulmamışmı ? . si ların beyne yazılım oluyor diye biliyorum ( yanlış ta biliyor olabilirim) yapılan modifiyeye uygun ayar yapılamazmıydı araç sahibi mi sonra değiştiririz dedi.
ilk öncelikle gerçekten üzüldüm. Hayalleriniz maddiyatınız gitti en önemlisi psikolojı tabi.
ben Sİ lerle ugraşıyorum az cok benı tanıyanlar bilir.
Sizin motorunuz ikilerde toplanırken ordaydım. Mutluhandan gelen gürcan abi (yalnış olmasın ismini öyle hatırlıyorum) o ilgilendi motorunuzla.
Hem murat ustaya hm gürcan abiye dedım kapagı protları emme ve kelebegi gördügümde ilk dedigim sey abi bunu böyle toplamayın bu motor yürümez çalışsa bile motor kırılacak dedim.
Murat abi dedi PPr yaptı motor biz toplayıp adamlara vericez adam işini biliyor dedi bende söyle dedim motor 1 defa gazlanacak sonra gene kırılacak oda ben orasını bilmem bana motoru topla dediler topluyoruz.
motordaki hatalar:
1. üst kapak yanma odaları artı şekillinde araları kaynakla doldurulmuş sıkıştırma artışı için. ben hiç tavsiye etmem kesinlikle yanma odasına kaynak olmasını. he araştırdım normal kapak ile jdm kapaklar arasındaki farkı kapatmak için yapılmış bir uygulama imiş yanma odasını kaynakla doldurmak. fakat sizinki düzensiz ve ortası doldurulmuştu.
2. egzantirikleri işlendiğini görünce merak ettim custom uygulamaları sahibindende görüyordum 10 hp ye kadar ilanlar diye onlar yaptı herhalde, gene kaynak ve torna işlemleri egzantrige yapılmış ve usta sibob ayarını yaparken baktım vidalar en sonda ayar yapıldı.
3. port polish işlemi yapılırken sibob gayıtlarınız kesilmiş oda sibobunuzun sağlıklı çalışmamasına yol açmış.
4. PPR bu işlerden anlayan biri kişi olarak race port işlemi yapıp emme portpolihs yapılıp neden oem kelebek bırakılmış en az 60-65 mm kelebek lazımdı bence o araca.
aracın altı ben gelmeden önce toplandığı için incelemedim.
gelelim Araç sahibi olarak sizin hatanıza.
1. PPr ile anlaştınız iyi güzelde arkadaşım D16A9 tr de Kaç hp yapılmış neler yapılmış belli idi sen daha fazlasını istedin denenmemişi denemek NA da en hızlı araba yapmak istedin başka modifiye eden adamlara bir danışmak fikir almadın mı? yada başkalarından fiyat almadın mı?
2. arabanın başında olmadan uzaktan yapılan her iş böyledir. Yapılan ticaret anlayışı ne yazıkki böyledir çünkü herkes kendınce birseyler yapar. küçük bir örnek bir iş yaptıracam 500 tl istediler beni bekleyın kesinlikle yapmayın gelicem bana anlatacaksınız öyle yapıcam dedim, anlattılar ben 50 tl ye sorunu cözdüm.
3. Motorunuz ikilerde toplandı orada aldınız kendınız taktınız en büyük hatanız orada ikilerde motor takılıp tüm herseyı kontrol edilip yola cıkacaktınız yalnış birsey varsada orada bırakıcaktınız aracınızı.
tabi yazdım bukadar affınıza sıgınarak bence iki tarafınca burada hatası var PPR TR de yapılmamışı deneyıp kendı tecrübelerinle NA dan en yüksek gücü almak için proje yapmış arkadaşımızda sansı yaver gitmemiş bu konudaki her gazlayan herzaman motor modifiyesi yapan kişiler çok çok iyi bilirler MODİFİYE EDİLEN GAZLANAN HER ARABA BİR GÜN KIRILACAKTIR bu senın için degil sadece benım veya bir başkası içinde gecerlidir. bu işin kendısı büyük bir RİSK tir. Kimse diyemez sana motoru modifiye ettim 50 -100 bın km garanti gidersin.
bazı anlaşmazlıklar olmuş sıkıntılar yaşanmış inşallah aranızda çözümlenmesi dilegiyle ama bu forumdan nasıl çözülür bilemem fakat bu tarz işlerde bir şözleşme yapılması iki tarafın magduriyetının azalması bakımından çok iyi olucak çünkü söz ucar yazı kalır misali arkadaş ben böyle dedım PPR ben böyle dedım diye bir yere varılması zor.
Hakkınızda en hayırlısını dilerim inşallah en kısa zamanda magduriyetınız hallolur aracınıza keyifle binersiniz.
ilk 4 madde :soru:
ayrıca parca listesi verilmedi madem 200hp yapcam etcem dendi. ozaman beyin arkadasın gördügü kelebek ıvır zıvır vs. niye yok
benim merak ettiğim o kadar para ödenmiş parça vs değişmiş ecu niye stock bırakıldı, bu parçaları takarsan ecu yada mudahale edilcek denmedi mi 10 bin lira harcanmış o paradan beyin için birşey konuşulmamışmı ? . si ların beyne yazılım oluyor diye biliyorum ( yanlış ta biliyor olabilirim) yapılan modifiyeye uygun ayar yapılamazmıydı araç sahibi mi sonra değiştiririz dedi.
Benim bildiğim (işin üstadları yanlışları düzeltsin)
İş sadece ayarda değil. Belki oem beyin ayarlanabilir kısım ve limitleri yeterlidir ama birde işletim hızı var. Sensörlerden gelen datayı daha hızlı işletebilmek içinde ecu değişebilir. Belki si oem ecu yeterlidir ama yavaş kaldığından değişmesi gerekiyordur. Belki hızı iyidir ama parametre olarak yeterizdir.
onursumer
09-12-2014, 14:15
Simdi bu 6 aylik bir mevzumu ?
Selcuk_RoL
09-12-2014, 14:36
Kadir sen kimsin ya hayirdir? İstersen aksam kaani getiriyim yuzyuze bi konus bakalim o soyledigin benzetmeyi senin bi olayin bi ticaretinmi var bos konusma
drivertech
09-12-2014, 14:44
Yaptığın iş kadar arkasında durabilmekte gerçek esnaflığı gösterir . Günümüz ticaret koşullarında o kadar basit insanlarla karşılaşıyoruz dost dostu arkadan vuruyor . Kimseye güvenmeyeceksin ve bu işten anlamıyorsan ve buna rağmen çok seviyorsan çok dikkatli olacaksın , eskidendi dost , arkadaş , kardeş , selamunaleyküm , aleykümselam .
İnşallah aranızdaki problemi bir şekilde halledersiniz ama burda ki bu konu bile size bir çok iş kaybettirecektir "PPR engineering".
ghibli06
09-12-2014, 14:50
Siteye modifiye ile uğraşan insanlar için açılan şikayet konuları gün geçmiyor artıp gidiyor.
Bunu gördüm ve bende mağduriyetimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bu şikayetlerle ilgili yeni bir topic açılsa hiçte fena olmaz neyse konuya dönelim.
Aracım civic si d16a9 motor ve projemiz full motor girip atmosferik olarak yüklemek(ti)
Bunun için burada ozamanlar bir çok yerde övülen reklamları olan ppr motorsports u tercih ettim
Kaanla ilk görüşmemizde bana vaadedilen işçilikler parça listesi ve bunlara kaanın bana verdiği toplam fiyatları belirtiyorum.
Bisimoto egzantrikler
Race Port Kapak
Bisimoyo yay
Bisimoto Şapka
Ayarlı Kasnak (kendi önerdiği güzel bir marka)
şuan aklıma gelen ilk parçalar bunlar bunların hepsine 5.000 TL dedi ve bende motoru araçtan söküp komple gönderdim. Tak çalıştır şeklinde geri gelecek diye konuştuk.
Bu zaman içinde işin içine krank hafifletme girdi. Bloğu hiç açmayın kesinlikle ellemeyin dememe rağmen 200hp olcak deyip bu işlemi yapmamız lazım gibi bahanelerle beni ikna etmeye çalıştı neden böyle bir şey olduğunu bilmiyorum en son bende motor sorun çıkarmasında kırılmasında ona göre işlem yap dedim. Biz profesyoneliz biz yaparsak bir şey olmaz deyip ikna etmeye çalıştı diğer ustalara benzemediğini biz farklıyız deyip bi şekilde ikna etti. Buişlemler içinde eyine aradı emmeye işlem yapcaz 1000 TL de ona istedi ben istemediğime rağmen itb yapacam dememe rağmen yine biz en iyisini yaparız bizden iyisi yok deyip ordanda 1000 TL aldı bunları hep peşin istedi ve gönderdim. Egzantrikleride ben bisimotodan daha iyi yaparım bizim yaptığımız daha iyi güç verir daha agrasif yapacaz PPR imzalı olacak bizi sor herkese bizden iiyisi yok deyip yine kandırıp ikna etti onada tamam dedik. Onada bi 2000 TL yazdı haşırt
Neyse sözde motor çok kısa zamanda geri dönecekti ama 4-5 ay geçti ne motor var ne ses. Arayıp soruyorum telefonlara çıkmamalar herkesin bildiği ıvır zıvır bahaneler böyle sürüp gitti en son dayanamadım ben geliyom dedim bir tarih verdim her seferinde hazır olcak dediği halde erteleyip sallamaya başladı kalktım istanbula gittim. Motoru başka bir dükkanda hondanın özel bir servisinden teslim aldım. Teslim alırken ne hikmetse fiyat birden 10.000 TL ye çıktı. Neden böyle bir şey olduğunu sorduğumda krankı taşladığını alt taraftada bir çok işlem yaptığını volanıda söküp taşladığını hafiflettiğini söyledi. Ben bloğu açma dediğim halde biz yaptık fiyat bu çıktı yine para yine para derken Bütün işlemler yapıldı dendi o şekilde mecburen alıp geri döndüm.
Montajı hiç bir şeyini değiştirmeden kulaklardan takıp hallettik marşa bi bastık yağ fışkırmayan yer yok motorda duman desen dükkanın içinde zehirlenecektik o an zaten başımdan aşşağı kaynar sular döküldü. Paramamı yanayım beklediğim harcadığım zamanamı yanayım tekrar uğraşacağımamı yanayım derken kaanı aradım. Dedim ne yap et bu durumu düzelt dedim 1 hafta sonra geldi. Üst kapağı söktük baktık ne görelim !!! Kapak taşlanmış ama köşesinde bir kısmı 1cm2 civarında bir kısım taşlanmamış sözde unutulmuş yada görülmemiş bu şekilde kapak kapatılmış haliyle conta kapak hiç bişi oturmamış gelişi güzel sıkılmış kapatılmış bu işlerlede kendi ustam uğraştı kaan yanımızdayken kapağı resmen eğeleyerek kapattık düzelir umuduyla sonra araç ne rölantide duruyor nede düzgün bir çalışması var patırdıyor emmeden yağ atmalar vs vs bu şekilde oooooo çok iyi oldu çok agresif çalışıyor deyip kalan 2000 tl yi almadan sorunlu halde çekip gitti.
Biz ustamla kaldık kendi başımıza orda araba bize biz arabaya bakıoz ne rölantisi rölanti nede çalışması çalışma hala hafiften duman atmalar vs vs
Sonraki telefonlaşmalarımızda kapakta sorun olabileceğini inceleyeceğini söyleyip tekrar göndermemi istedi bende eli mağkum söktüm kapağı mecburen yine gönderdim. Yine 1-2 ay geçti ses soluk yok telefona bakan yok gene aynı hikayeler... Neyse bir şekilde zor bela yine kendim gidip zor bela kapağı aldım. Yaptığım yol bunların cabası zaten onu hiç katmıyorum. Her yaptığımız kapak sökme takma işinede kendi ustama para verip duruyorum. Neyse kapağı taktırdım yine dumanlar yağlar hayattan bezdim resmen. Bu seferde ayardan sonra düzelecek demeler vs vs derken beni özgünün dükkana yönlendirdi. Özgün bekliyor dedi özgünden randevu aldığını söyledi özgünü arıom yok öle bişi diyor ama sağ olsun arada beni okadar yolu dönmeyim diye aldı dynoda ayar yapmaya başladı ama özgünün dükkan oldu sinek ilacı arabasının dumanı gibi birbirimizi göremioz orada ayar yapmaya çalışıoz birbirimizi göremioz dynoda verilen 200hp sözden sonra en son görebildiğimiz rakam sadece 138hp di. Kaan yanımda düzeltecem diyor kasnaklarla oynuyoruz araba dahada düşük çıkıyor özgün gülüyor biz uğraşıyoruz bütün uğraşmaya rağmen 138 den bi tık yukarı çıkaramadık. En son özgün aracın yağ yaktığını sorunlu olduğunu vuruntu odluğunu bu şekilde ayarın olmucanı söyleyince yine sinir olmuş şekilde okadar yolu tepip memlekete geri döndüm.
Araca ne binesim kaldı nede hevesim nede cebimde param kaldı. Bu kadar olaydan sonra birde telefonda kaan arayıp bişi olmaz o şekilde istediğin gibi gazla diyor. Çıktım daha ilk denememde araba tak dedi yolun ortasında *** gibi kaldım. Artık ağlıcak dereceye geldim sinirden çektik aracı sanayiye motoru açtık araba kol çıkarmış yataklar dağılmış krankın ağzına sıçılmış blok delinmiş yani direk al çöpe at o anki ruh halimi empati yapıp düşünmenizi isterdim.
Kaanı aradım dedim motor böyle böyle bana verdiği cevap "allah allah nasıl olur yahu" oldu.
Sonraki muhabetleri az çok tahmin edersiniz zaten
Bunlar bir kenara sonrasında işler tek tek ortaya çıkmaya başladı.
Aldım motoru Kaandan umudu kesip taa ankaraya civic d motorlardan anladığı için Erkut ustaya götürdüm.
Tek tek inceledik. Birde ne görelim.
PPR özel yapım denilen eksantrik üstünde HKSM diye bir yazı bu nedir diye Google a yazdık direk Google ın cevabı HÜNER CAMSHAFT geçmiş olsun oldu.
Ordan aşşağı indik bisimotomu supertechmi neyse artık subaplar yaylar şapkalara bakalım çok para verdik dedik anaaa bi baktık bildiğin Aksaray üretim türk subaplar
Zaten yediğimiz kazığı yemişiz derken kranka baktık ondada bi halt olduğu yok
Volan desen ondada bi halt yok ellenmemiş yani bildiğiniz berbat bir sanayi ustasının yaptığı yalan dolanlarla iş yapılmış
Bu olaylardan sonra kaanı aramak farz oldu arayıp bu olanların hepsini söyledim harcadığım 10.000 TL yi ve elimden yok olan sağlam motor karşılığında ondan sadece 5.000 TL sini geri istedim onlada kendime stock motor alıp takarım dedim zaten battım batacağım kadar verdiği cevaplar "şuan veremem 2014 eylülde verecem" dedi. bende senet istedim senette yollamadı. baktım para falan geleceği yok bana motoru toplıcağım şekilde oem parçalar yolla dedim. bana yolladığı tek şey krank eksantrik ve yatak oldu bunlarla hiç bir motoru düzeltemeyiz dediğim halde bana benim sana başka borcum yok deyip kesip attı. Kalan malzemeleride cebimden aldım aracımı stock halde çıkma parçalarla toplayıp yürütmeye çalışıyorum cebimde 5 kuruş param yok.
Ha bu anlatılanlara yalan dolan diyen birisi çıkabilirse ki sanmıyorum hepsinin telefon kaydı mesaj kaydı parça fotoğrafları var kaanında bunlardan haberi var hayattan arabadan herşeyden soğudum resmen psikolojik bunalıma soktu araç beni.
Herşeyi eksiksiz yalansız anlattım araç çöp halde kapıda yatıyor motorsuz şekilde tek isteğim aracımın stockta olsa toplanıp yürümesi yaptıracak ne param nede gücüm var tek isteğim toplanacak kadar 3.000 tl para göndersin yada motor göndersin takayım geri arabasızım tek arabamda bu zaten
Şimdi sorarım tüm techturkey e siz olsanız ne yaparsınız ? :confused:
kimse kusura bakmasın, dışarıdan maydanoz olmak hiç huyum değildir ama yazık günah!
Patisever
09-12-2014, 14:52
Telefondan yazıyorum kelime hatası olursa affola simdi ben bişey hatırladım onunyazmak istiyorum bundan6-7 ay önce White rs ile tyic typeri denemeye gittik o gece ss f7rda geldi ben deneyememiştim bujı patlattım aracımı eskı sahibi kullanıyordu bende clio wardı beyaz si ozcan senmiydin fn2lerş grçtin iki tane arkadan bastın biz oha demiştik hatta hatta arabayı baglatmıstın o gce bende geldim demiştim ki basgit nasıl gidicen geriye beni hatırlarsın belki polisin onune geçmiştim yabancı gibi araclar kaçmıştı kavacık kopruden ters inerek bende rol slcukla donmustum navara ile selcukds ceza yemişti hatta yazma sebebim konu aydınlanmasını istedim parça işcilik para yazmakmhaddime değilmaklımdakını yazdım sadece kimseyide savunmam
son açıklamalardan sonra konu sahibinin yorum yapması gerekiyor,doğru mu değil mi vs...
Patisever
09-12-2014, 14:59
Kimse babamın oğlu değil haksızıda savunmam kaldıkıaklımdakini yazdım waad edilen yapıldı yapılmadı parça takıldı istenen guc cıkmadı konusuda beni baglamıyor doğru yalnısada karar verecek kişi.değilim sonucu bilemem ama hatrımdakini kelimelere doktum tekrarlalıyorum yol kenarında durdum hatırlayınca
Araç yapıldıktan sonra roll yaptı, boy boy sapladı, üzerine yapana teşekkür edildi kısmı enteresan olmuş.. Değişti konunun seyri birden
BurakOzdemir
09-12-2014, 15:06
bir dönem kaan yokken araca ne işlem yapıldı ?
kim yaptı?
polishleri kaan yapıp mı gitmişti?
BurakOzdemir
09-12-2014, 15:08
sormak istediğim kaan yokken kaanın yapması gereken şeyleri ''ilgilenen 2 kişi'' mi yaptı?
Kadir sen kimsin ya hayirdir? İstersen aksam kaani getiriyim yuzyuze bi konus bakalim o soyledigin benzetmeyi senin bi olayin bi ticaretinmi var bos konusma
senin gibi şakşakçı olmadığım kesindir.kimseyi tanımam etmem yüzyüzede gelmem gerekte duymam.benim mevzum olsaydı zaten arkadaşın dedikleri doğru ise neyse eğer doğru ise iyi sabır varmı adamda.kaan 'a gelince oda haklıysa haklı olduğunu ispatlarsa bizde özür dileriz üstüne geldik kusura bakma diye.ama hala veremediği cevaplar var ise ateş olmayan yerdende duman çıkmaz. sorunu çözsün burda bir çok kişi haklı olana haksız olarak yüklendiyse özür diler.ama bu olay bukadar büyümeden bukadar mesaj gelmeden cevap verilmeliydi ppr tarafından
kaan hocam senin burda bu olayı en olumlu şekilde kapatmak için bu arkadaşın ilk postta yazdığı gibi 3000 tl öde ve
en azından herkes başının çaresine baksın
birincisi başlangıçta çok hatalar olmuş
bu olay kapağın eksik taşlanmasından itibaren bazı yanlışlarla devam etmiş
belki aynı setup yeniden yapsan sıfır sıkıntı motor çıkarırsın eyvallah ama bu olmamış
dediğin gibi karşı taraftada suç vardır beyinsiz gazlamış vs olmuş olabilir
ama o cezasını çekmiş motoru gitmiş artı parası
sende o miktarı öde oda senin bedelin olsun
Araç yapıldıktan sonra roll yaptı, boy boy sapladı, üzerine yapana teşekkür edildi kısmı enteresan olmuş.. Değişti konunun seyri birden
denilen doğru ise konu sahibi bizi galeyana getirmiş olur valla:)
Egzantrk kasnağı sanırım crower markaydı satmayı düşünürsen alırım geri ben vermiştim enese o zaman senin araban için
PPR ın hatalarını bir çok kişi yazdı. Ama ilk konu başında 2. paragrafta yazılanlara pek cevap verilmemiş konu değişmiş devamlı.
Haklı ya da haksız olabilirsiniz ama burda ki tutum önemli. İş yaptırıp memnun kalanlar da var ama herşey iyiyken iyi gözüyle bakılır.Kötü iş oldu mu telafisi önemli olan
denilen doğru ise konu sahibi bizi galeyana getirmiş olur valla:)
ben sana Adidas saat satıyorum orijinal diye.sen kullanıyorsun bozulunca çakma olduğunu anlıyorsun. bu şekilde de olabilir.
Konu zaten ppr ın net şekilde söylenenleri açıklayamamasından buralara geldi.haklıysa bile herşey şimdiye kadar ortaya çıkması lazımdı.yukarda allah var diyip kenara çekilmek olmaz
ersandeniz
09-12-2014, 15:32
ben sana Adidas saat satıyorum orijinal diye.sen kullanıyorsun bozulunca çakma olduğunu anlıyorsun. bu şekilde de olabilir.
saatle araba bir değil ki.. tutup da saati zorlayamazsın ama motoru zorlarsın, yağını suyunu eksik bırakırsın vs. Sıfır araba alsan bir şekilde motoru kırsan, vw'ye vayy ben vw diye almıştım, ama sen x şirketine yan sanayi ürettirmişsin parçaları diyemezsin..
ben konu sahibinden roll ve boy konularında açıklama bekliyorum, çünkü şimdiye kadar hep "bir kere gazladım onda da motor kırıldı" diyordu..
saatle araba bir değil ki.. tutup da saati zorlayamazsın ama motoru zorlarsın, yağını suyunu eksik bırakırsın vs. Sıfır araba alsan bir şekilde motoru kırsan, vw'ye vayy ben vw diye almıştım, ama sen x şirketine yan sanayi ürettirmişsin parçaları diyemezsin..
ben konu sahibinden roll ve boy konularında açıklama bekliyorum, çünkü şimdiye kadar hep "bir kere gazladım onda da motor kırıldı" diyordu..
tabiki saati zorlamıyoruz kalite farkı anlamında söyledim da..
iki tarafında açıklaması gerekenler var hal ama PPR susmayı tercih etmeseydi konu buralara gelmezdi orası kesin.söylenen parçaların kullanılmaması bi yana elbette ama roll yapıp üstüne teşekkür edilmeside tartışmaya açık.
dr.mechanic
09-12-2014, 15:47
adama kendi üretim bandımı durduruyorum diye açık açık yazıp 2500 TL egzantrik için para iste 6-7 ay sonra egzantriğin hünerde yapıldığını kendisinin aracı olduğunu herşey ortaya çıkınca itiraf et hüner kime 2000-2500 tl para çekmiş egzantrik için sen bunu hünerde yaptırcam deseydin adam gider direk hünerden egzantrik yaptırır alırdı ki bisimoto egzantrik isterken adam arabasında senin yüzünden hüner egzantrik kullanıyor daha fazla paraya haberi bile yok
adama bisimoto subap alacam diye bisimoto subap parası al herşey ortaya dökülünce türk malı daha iyi ben böyle düşündüğüm için aldım de ama fiyat farkı önemli deil nasılsa üste kalan para senin cepte
bunlar ve daha fazlasına cevap veremiosun kalkmış adamın ataşehirde 10.000tl harcadığı ama 140hp alabildiği civic si ile gaza basmasından yakınıyorsun bu ne alaka ne maydanoz turşusu ?
adam oraya bitmemiş yağ yakan sorunlu bir araçla deneme yapmayamı gitmiş sordunmu ? insanları farklı yönlere çekmeye gerek yok
Selcuk_RoL
09-12-2014, 15:47
senin gibi şakşakçı olmadığım kesindir.kimseyi tanımam etmem yüzyüzede gelmem gerekte duymam.benim mevzum olsaydı zaten arkadaşın dedikleri doğru ise neyse eğer doğru ise iyi sabır varmı adamda.kaan 'a gelince oda haklıysa haklı olduğunu ispatlarsa bizde özür dileriz üstüne geldik kusura bakma diye.ama hala veremediği cevaplar var ise ateş olmayan yerdende duman çıkmaz. sorunu çözsün burda bir çok kişi haklı olana haksız olarak yüklendiyse özür diler.ama bu olay bukadar büyümeden bukadar mesaj gelmeden cevap verilmeliydi ppr tarafından
Saksakci he? Tamam birde yuzume soyle bakalim aksam kadir bey
Cliosportve
09-12-2014, 16:00
yanlız araba kol kitlemiş ve kol cıkarmıs
yazılımla beyinle alakasını tam anlamadım piston zaten orjinalmiş
adam duman dumana ayara gitmiş bu sekilde gazla bisey olmaz denmiş
herkes kendine gore haklı motoru toplayan ustadamı kabahat yani
Saksakci he? Tamam birde yuzume soyle bakalim aksam kadir bey
pm de attım yeni uye olan adam sandım nıkın değişmiş selçuk. şakşakı üzerine alınmaya gerek yok. başkasının mevzusundan dolayıda bileğimi göstericek seviyeye inmem iyi akşamlar.
Selcuk_RoL
09-12-2014, 16:05
pm de attım yeni uye olan adam sandım nıkın değişmiş selçuk. şakşakı üzerine alınmaya gerek yok. başkasının mevzusundan dolayıda bileğimi göstericek seviyeye inmem iyi akşamlar.
Tuzlaya tasinmissin cok degilde senin icin oralara gelmeyede gerek yok ama illaki denk gelirsin bana sen ugurlarin koksallarin yaninda veye umraniyede hali saha surasi burasi bi yuzyuze geliriz bakalim ben Es gecmiycem seni koksal gibi
yeni üye olsa ne değişecekti ? şakşakcımı olacaktı .. hakdan hukukdan bahsedıyosun burda kalkıp üyelik tarihine göre ayrımmı yapıyosun ?
Konuyu okuyorum tarafsız yazamayacağım çünkü sundan sebep 2 arabamıda kaan yaptı 2sindede söylediği güçleri cıkardı ve 2 arabamda sıkıntısız hala ben satsamda devamlı yarışlarda ve gaz basılıyor parça olarak ise kaan paket olarak söylüyor hepsi bir fiyat verir öte yandan ne cok düşene vurun yapılmış aklım almıyor.
yeni üye olsa ne değişecekti ? şakşakcımı olacaktı .. hakdan hukukdan bahsedıyosun burda kalkıp üyelik tarihine göre ayrımmı yapıyosun ?
Simdi geri donup baktim adam gelmis kaygusuz niki direk yeni uye olmus boyle boyle bunun neresi hak hukuk? Ayrica bunu yazan bi ben degilim hayirdir ne oluyor. Selcuk sana durumu izah ettim koksalda nerde es gecmis onu bilmiyorum burasida yeri degil mevzuyuda uzatcak deglim. Oyuzden sende uzatma sana demek istemedigimi soyledim.
Ins konu biran once cozulurde olay ortaya cikar kaan hakliysa ozur dileriz skinti yok ama kendini ispatlasinki ticaret ahlaki sarsilmasin
R lik durum yok.insanlar objektif bakmiyorsa benim yapabilecegim birsey yok.konu sahibi ben olmadigim icinde ugrasamam kimse ile.
Madem adam okadar iyi ozaman dicek ben sana bunlari yaptim sen sunu yapmadin motor gitti.yada duzgun esnaf ise bukadar savunuluyorsa ozaman incelesin motoru hata onda ise ticaret ahlakini gosterir.ama adam bilirkisi ile ispatlarsa ozaman r nasil oluyor okuruz burda.yada konu sahibimi r yapmistir sallamistir onuda okuruz.
burkaykalyon
09-12-2014, 16:46
Şu konulara konu sahibi, muhatap ve adminler dışında yorum yapmaması lazım bence.
Yoksa daha çok kişi ortalığı kızıştırır Pırpır Kaan der bilmem ne der. Ortalığı kızıştırınca elinize ne geçiyor anlamıyorum ki?
Onuda aciklayayaim adam hic kendini savunmadi bugunde yazdim cok gec yorumunu yaptin diye.pirpir gbi ucup kacti misali yazdim zaten onu.bunda kotu bi anlamda yok.kimseye kufur vs etmedik tanidik tanimadik.nyse dedigin gbi bizlerin degl artik konu sahibinin birseyler yazmasi lazim
Gördümde senin gibisi ilk.
1998corsa
09-12-2014, 17:00
adama kendi üretim bandımı durduruyorum diye açık açık yazıp 2500 TL egzantrik için para iste 6-7 ay sonra egzantriğin hünerde yapıldığını kendisinin aracı olduğunu herşey ortaya çıkınca itiraf et hüner kime 2000-2500 tl para çekmiş egzantrik için sen bunu hünerde yaptırcam deseydin adam gider direk hünerden egzantrik yaptırır alırdı ki bisimoto egzantrik isterken adam arabasında senin yüzünden hüner egzantrik kullanıyor daha fazla paraya haberi bile yok
adama bisimoto subap alacam diye bisimoto subap parası al herşey ortaya dökülünce türk malı daha iyi ben böyle düşündüğüm için aldım de ama fiyat farkı önemli deil nasılsa üste kalan para senin cepte
bunlar ve daha fazlasına cevap veremiosun kalkmış adamın ataşehirde 10.000tl harcadığı ama 140hp alabildiği civic si ile gaza basmasından yakınıyorsun bu ne alaka ne maydanoz turşusu ?
adam oraya bitmemiş yağ yakan sorunlu bir araçla deneme yapmayamı gitmiş sordunmu ? insanları farklı yönlere çekmeye gerek yok
Okumadan cevap yaziyorsunuz yada maksadiniz ortaligi germek, 2 yada 3 sayfa once kaan post unda huner in cift egzantrige ne kadar para istedgni yazmis ustunede kendi icin bir fiyat yazicak tabiki.
Ayrica arac sahibide bunu ilk post unda yazdi ben bisimoto istedim ama kaan Türkiye de kendinin yaptiricagini soyledi diye yaziyor sonradan aciklanmis bir durum degil
Subab konusunda arac sahibi hakli olabilir cunku bisimoto subablar icin verilmis o para o belirtilmemis kaan tarafindan
Orjinal beyin ile gazladiysa arabanin o duruma gelmesi cok dogal ki arac sahibide yazmis arac asiri isinmadan kilitledi diye.
2 tarafida zerre tanimam ama yorum yaparkende 2 kere dusunmenizi tavsiye ederim bosu bosuna ortaligi germemek icin
Özcan konuşamadık kavacıkta bağlandığın akşam çok güzel koşmuştu araban Maşallah izledim seni çok şaşırmştım swap zannediyordum sonradan d olduğunu söylemişlerdi supertech yay filan var elimde gene yapacaksan arabanı görüşelim
ersandeniz
09-12-2014, 17:42
Çıktım daha ilk denememde araba tak dedi yolun ortasında *** gibi kaldım. anladigim kadariyla bu ifade yalan..
canozcan
09-12-2014, 17:49
İlk öncelikle o kadar cok alakası olmayan adam yazmışki cok takılmıyorum baştan alıp yazıcam bunuda özgün yaz dedi diye
yazıyorum.
Ya insanız hata tabiki yapabiliriz hata yaptığımda oldu telafi ettim etmedim değil.
Şimdi bundan 1 seneyi aşkın evvel bir problem yaşadım tabiki kimseyi ilgilendirmez bahanede etmedim etmiyorumda
o dönemde 4 araba vardı haliyle sorunlar yüzünden birden işleri bırakıp gittim o dönem işlerle ilgilenen 2 kişi vardı
Öte yandan sinirlenip olmayan şeyleri burda oldu gibi gösterip zaten düşmüş bize inanırlar sanıyorlarsa yanılıyorlar bu konuda
sırf size değil bir çok kişiye iş yaptım her arabaylada ayrıca ilgilendim müşterilerimizle.
bana parasını isterken micro polish demedin hafifletme dedin. ne yapayım ben micro polishi. çok riskli iş dedim hafifletme istemiyorum dedim en ufak balans hatası motorumu kırar dedim. sen ise agresif yüklü bütün araçlarda var dedin roll 106 da ac 106 vs var dedin. 200hp gibi güçler istiyorsan bunu mutlaka yapmamız lazım dedin. micropolishin güçle ne alakası var. ki micropolishte yok zaten. yada yapılmaya çalışılmışta olabilir. neyse okadar ısrar ettinki içimden galiba 1000tl acil para lazım buna dedim. bloğa elleme dedim. 5bin tl harcadım o bloğa dedim. kırılır dedim biz profesyoneliz dedin bilmem ne falan filan.... çıkarttım yolladım parayı. daha sonra benden işin sonunda rektefiye parasıda istediniz. aynı yataklarla geri toplamışsınız. erkutun modifiye ettiği yataklar çıktı içinden. neyin rektefiyesi bu ?? ne silindirle oynandı ne piston segman değişti siz 1000tl de reftefiye işçilik parası aldınız işin sonunda.
hüner camshaft yazdırmam
gidip geldim artı bilgi.
egzantrik konusuda krankla aynı. yok bizim yaptığımızı takalım biz ppr egzantiriğiz bisimitonunki (en agresifi 2013 te yeni çıktı) dereceleri düşük biz 305 derece yapıcaz. yok dedim istemiyorum. hem daha fazla para verip hem daha düşük performanslı neden alıyorsun dedin sonradan 2000tl oldu egzantirkler... yok dedim ısrarla istemiyorum dedim hatta gece rüyama girdi ertesi gün tekrar kendim aradım istemiyorum bisimoto olsun. okadar çok ısrarcıydınki nasıl bir bahane uydursamda ısrarlarını kesse diye düşünürken aklıma ben elimde orjinal egzantirkler kalsın istiyorum satarken sökicem bisimotoları dedim. ben sana yanında oem egzantriklerde veririm dedin. bir türlü ikna edemedim istemediğimi. bisimotodan iyi mi biliyorsunuz diyemedim ozamanlar severdim kendisini çünkü kalbi kırılmasın dedim. bana hünerde yaptırcam dese kesinlikle kabul etmezdim. biz ppr olarak kendimiz yapıcaz dedi ppr marka olucak dedi. üzerine hksm yazdırmam diyor ya kendisi o sıra yurt dışında olduğundan yazılmış yazıldığından kendisininde haberi yoktur. emme manifolduna ppr motorsport levhası kaynatılmış onuda ters kaynatmışlar. madem senin üretimin emmeye niye ppr egzantriğe hksm yazılıyor. haberi yok çünkü. sonra ortaya çıkınca biz orda çalışıyoruz kimene oluyor....
http://i.hizliresim.com/5oo895.jpg
http://i.hizliresim.com/n55A75.jpg
http://i.hizliresim.com/6llZ5k.jpg
http://i.hizliresim.com/l00kdk.jpg
tavırdan bahseden arkadaş paraları aldıktan sonraki tavrı... ki benim tavrım kırıldığı günden sonra bile çok çok iyiydi.
http://i.hizliresim.com/LYYpbj.jpg
sorunlar sorunlar hep sorunlar 2000tl aldığı sözde ppr enginering marka hüner egzantrikler ters yönden yapılmıştı ve yanlış zamanda açık kaldığından comp. kaçakları yapıyordu. adam daha inç i milimetreyi bilmiyor bana cr den bahsediyor. tabi iş işten geçmiş paralar gitmiş geri dönüş yok. bahsettiği conta ile oem conta arasında sadece 0,6mm fark vardı oda 0,2 cr bile yapmıyordu. düşük kompresor çıkmasının sebebi olarak bir türlü hatalı egzantrikleri kabullenmiyordu. ince contaya bağlıyordu.
http://i.hizliresim.com/ayyonQ.jpg
sorunlar çözülemeyince üste yağ gibi çıkmalar bana durduk yere bana patlamalar vs vs..
http://i.hizliresim.com/D88lbZ.jpg
sağlam olduğunada eminim
Greetings Ozcan,
Hope you are off to a great start this week and thank you for your interest in Bisimoto technology for your build! Bisimoto camshaft reprofiling service and Bisimoto valvetrain components would be a perfect choice for your high performance street/strip project. This service will require your factory camshaft cores to be sent to our facility for precision machining and regrinding to increase lift and duration to Bisimoto specification. However, at this time the Bisimoto adjustable cam gears for the ZC application has been discontinued. Your pricing is as follows:
Bisimoto Level 2 regrind service ZC/A9 (requires cam cores) $349.00
Bisimoto Pro Springs with titanium retainers $365.00
USPS Shipping to Turkey $158.27
Total USD $872.27
Quotation is valid for 48 hours
If you have any further questions please do not hesitate to ask.
dolar 2,5 iken 2100tl ye alıncak olan egzantrik ve yay şapkalara 2800 tl kendi kafasına göre yaptığı malzemelere 2800 tl para aldınız. okadar kaliteli dediğin yayları ben iki parmağım bastırabiliyorum... subap daha önceden yaptırığım kapağa bunlar oem subap hiçbirşey yapılmamış dediniz hadi ya dedim neyse kaç para dedim 800 tl supertech dediniz iyi madem dedim çat yolladım. nede olsa kaan beni kazıklamaz...
Şener ustanın arabasıyla gazladım 10 boydan fazla geçtim sayılmıyor boylar ellerine sağlık.(araçta beyin stock afr baya fakir ama hatırlamıyorum şuan)
şener ustanın arabası astra ecotech tüplü. denemede 200 metre yok. zaten hiçbir zaman 1 2 3.viteslerde 6000, 4te 5000deviri geçirmedim.5.viteste hiç gazlamadım bile
Daha önceden 2 boy geçtiğim 106 gti ı 7-8 boy yaptım cok sağol (beyin hala stock)
külliyen yalan oem beyinle kimseyle deneme yapmadım.
Aradan zaman geçti beyin ve conta ve t.body yapılması gerektiğini söyledim t.body aldı orada montajladılar
buda yalan. itb ile araba çiğ benzin atmaktan bırak gazlamayı 100tl ile 100km yol gidemiyordu. çiğ atmaktan arabanın içinde bile zehirleniyorduk. hemen çıkarttık.
Aradan yine zaman geçti araba ağzına kadar eşşalarıyla bir arkadaşıyla istanbula geldi bende ataşehirdeydim
yanıma geldi söylediği cümleler erkutla ahmet usta arabayı bokladılar ama ağzına kadar dolu arabamla 4 viteste
arkalarından tam gelip gecicem gaz kestiler söylediği araba sarı f7r den bahsediyor ve arabam dolu ellerine sağlık dedi
burdada araba 3. vites 6000 4.vites 5000 mantığıyla kullandım arabayı. kaanla konuştuktan sonra erkutların söylediği : biz ayar yapıyorduk seni görmedik bile ...
fn2 typerlara gelince buraya yazmaya utanmışın bile. ordada yine 3. vites 6000 4.vites 5000 mantığı ile kullanıyorum. ben fn2 leri geçtiğimi bile fark etmedim zatende. durduktan sonra kaan gelip, ohaa aq typerla arkamızdan basıp geçtin bizi. hadi ya ben hiç farketmedim vs.. o iş gene beni keklemekmiş. fn2 yi kendi kullanıyordu zaten gaz kesmişler bana tezgah işte........ zaten ağzına kadar dolu arabayla 2 kişi typer geçermi hiç yaw.....
http://i.hizliresim.com/J77YY5.jpg
http://i.hizliresim.com/D88M93.jpg
BENİM YUKARIDA YAZDIKLARIMI YALANLAYA BİLİYORMUSUN İKİMİZİNDE COLUĞU COCUĞU VAR BEN HAKSIZSAM BENDEN
evet gördüğün gibi yalanlayabiliyorum. çünkü yalan. ve SEN BENİ KAZIKLADIN. BU DÜNYADA HAKKIMI ALAMASAM BİLE ÖBÜR DÜNYADA MUTLAKA ALACAĞIM.
şuan çok önemli işim var gerisini dönünce anlatacağım. özür dilerim diğer arkadaşlardan.
Commander696
09-12-2014, 17:58
Arkadaşa geçmiş olsun inşallah en kısa sürede uzlaşırlar ppr ile.Ama okuduğum kadarıyla çok fazla gaz veren ver sorunlar onu bunu gazlayarak çözülmez arkadaşlar.Çok yardımcı olmak istiyorsanız ara yol bulmaya çalışın 2-3 kişinin yorumu harici hepsi belden aşşağı olmuş bu kimseye yakışmıyor kaç yaşıa gelmiş adamların kullandıkları kelimeler ilk okul çocuundan farksız.
Bu dr.mechanic denilen eleman her denemede kevgire dönen sarı megane lı arkadaş değil mi zaten 12656 tane üyeliği olan?Her konusunda tartışma çıkıyor zaten adamın foruma düzgün mesajı yok girin bakın kimse bu çocuğun laflarını kaale alıp gaza gelip yazmasın ppr ın yaptığı arabalarada geçildiği için hırsını burdan çıkarmaya çalışıyor bence.
PPR engineering
09-12-2014, 17:59
yazıyorum.
hüner camshaft yazdırmam
gidip geldim artı bilgi.
sağlam olduğunada eminim
Herkez kendi açısından yorum yapar doğanın yaşayışın şekli bu değişk açılardan bakıp yorum yapan azdır.
Okadar typer s2000 106 gibi arabalar yaptık yurtdışında olmayan güçler cıkardık oem fabrikasyon parçaları
modifiye ederek hangi birinde sıkıntı cıktı kilometrelerce gazlayanlar var yüksek güçlerde.
Bir işi yaparsın iyi olur kimse isim vermez araba hemen sahiplenilir bazı işlerde hata olur vurun kafasına olur.
Aranızda müslümanım diye geçinip cok büyük hainler 50 kişinin arasında kış ayında tamponuna filtre için
yerlerde ördek gibi sürünüp ufak çakı ile delik açmışlığım bile var bir laf var halik bilmese balık bilir...
Aradan yine zaman geçti beyini taktı istanbula geldi özgün sağolsun okadar işi arasında beni bekledi bu arabayı
Dialog şu sekilde Özcan bey bu standart kelebek ile ince conta olmadan ve t.body yakıt olmadan cok ciddi güç
bekleme Özcan beyin bana söylemi şu yönde yok zaten onları yapıcaz sonra bir daha bakıcaz tamam öle olucak zaten dedim.
Benim amacım üstteki eğriyi biraz daha düzeltebilmekti öğle bir güç beklentisi kensinde var ise bilemiyorum
Şimdi size sorayım o kadar araba yapmış uğraşmış bu parçalar ile o gücü beklemek mümkün olurmu??
Dyno kısmına geri dönelim dynoda özgün arabaya ayara başladı özgün güç 145.8 kadar cıktı buda
paşaoğlu vs diğer dynolarda 170 hp gibi bir güç 50 küsür mm kelebek ile.bana göre başarı
Yüzüme gülüp arkamdan devamlı konuşan işi geç veriyorsun diyen arkadaşlarıma bir kaç satır yazayım
İşini 3 kuruş ucuza hatta bedavaya yaptırmaya çalışmak için iyi günümde poh pohlayan arkadaşlarım
CANLARIM sizleri öpüyorum iyiki varsınız böle bir konu olduğunda beni yanlız bırakmıyorsunuz birazdan kendi
Tekrar gelelim konuya:
Konuya yazmamamın sebebi okadar kalitesizleştiki ortam evde bilgisayarına klavyesi bağlı olan herkez yazmış
kime ne anlatıcaksın aynı arkadaş baştan sona yazıyor beş dakika sonra sondan başa aynı şeyleri yazıyor
Dr.mechanic nicli arkadaş Okan dır cook öncelerden clio rs zamanından bana buyuk kuyruk acısı vardır
Kim geçti videosunu bilenler vardır ordan beri gelen olay böle klavyeden yazarak kendini mutlu etmektedir.
2.Siteden sildirirm lafı ise bana ilk cümlesi kaan böle böle oldu nasıl yapalımda işi cözelim olmadı
ilk kelimeleri seni heryere rezil ederim oldu bu şekilde ahlaksız yaklaşan birine benimde cevabım
bu şekilde oldu görüyorumki toplumumuz bir hayli bozulmuş ve yozlaştırılmış şekilde yargısız infaz ve
Bir diğer önemli konu ise ben bu arkadaşa istediği malların kargoladım sonrasında fix miyiz diye bir cümle kurdum
evet dedi malın kargo ücretini dahil cebimden ödedim yolladım malı yolladığım zaman aralığı 6 koskoca Ay sonrası
cıkıp benim param ne olucak diyor daha sonrada ilk başta para yollamayı kabul ettiğim seyleri kullanarak zamanını
bekledim diyerek algı operasyonu yapıyor.O kadar zaman nerdeydin ?? Okan sana baskı kuruyo diyordun konu açalım
diye başarılıda olmuş.
Bu arabayı sırf ben yapmadım aracı oldum ikiler yaptı özgün yaptı kefil oldum ama yaklaşım şeklin yanlışlığından dolayı
buralara geldik size bu saatten sonra bırakın yardım etmeyi İNSAN yerine koymam.
Bak Özcan yazdıklarımı iyi oku kesip kesip yapıştırıyorsun araba ilk basmamda kırıldı dedin bak gören kaç kişi var
İlk zaten olay bişimoto olarak geçti bu arada bişimoto d serisine göre egzantirik üretmiyor senin egzantirik üzerinde oynuyor.
Bişimoto uzun süre zarfı idi gönder tekrardan geri gönder kargosu var dedin TAMAM BURAYA KADAR TAMAM
BİŞİMOTO DEDİN hüner cıktı diyosun bende sana bant üretimi durdurulup yapılıyo diyorum hüner için bu zaten böle hünerle çalışan bilir
peki öyle ise band üretimini nerden cıkardın bişimoto için değil bu lafı hüner için kullandım.
gelelim ilk gazlamamda araba kırıldı demene o kadar söylediklerin o zaman senin hayal dünyandan ibaret açıkcası sabaha kadar yazı kopyala bende
buraya SABAHA KADAR YAZICAM.
PPR engineering
09-12-2014, 18:13
yazıyorum.
hüner camshaft yazdırmam
gidip geldim artı bilgi.
sağlam olduğunada eminim
Tekrar gelelim konuya:
diye başarılıda olmuş.
PPR engineering
09-12-2014, 18:22
Son postu yanlışlıkla kopyaladım.
Ben hatırlamıyorum arkaan kaptırıp gelmeyelim yazmışın kendi yalanını kendin ortaya cıkarıyorsun ya özcan beyefendi nasıl bir adalet bu hem hiç gazlamadım beyinsiz diyorsun sonra arkadan kaptırıp geçmiş olmayalım diyorsun sonra boy hesabı yapıyorsun sunu taksak böle olur bunu taksak böle olur diye eee sen hani ilk gazlamanda araba kırılmıştı ÖZCAN bey nasıl tezatlık al kendin kopyaladın buraya amacını söyle amacını ben yine yardımcı olayım son kez soruyorum sana
Benden kargo ile aldıkların istediklerin:
Kutu içeriği
D16a9 krank
d16a9 oem çok iyi durumda egzantirikler
Ana kol yatak (japon malı)marka aklımda yok
Gez ayları
Kol
conta
daha sonra yine kol ve kayış istedin sonra kayış tamam dedin
kol yoktu bir adet bulamadık motorunu topladın hatta faceten takip ettin çalıştırdın aracı
sonra başka eksiğim olmazsa tamam diyerek teşekkür ettin.
2 haziranda parçaları yolladım 6 aralıkta para ne olucak dedin bana amacını söyle ordan yola cıkalım boklayarak söle böyle diyerek bir yere varamassın.
PPR engineering
09-12-2014, 18:30
Özcan inan facebook kayıt yok bende yeterince o tarihlerde iyi yaptın koydun Özcan bey yukarda ilk gazlamada kırıldığı dediğini unuttu
Arkadaşlar bilin burda afr ciddi fakir ve devamlı gazlanıyo o dönemde duman yok.Bütün bir rolling akşamı denedi daha bir çok kişi yazar bunu
http://i.hizliresim.com/g44Ak3.jpg (http://hizliresim.com/g44Ak3)
Kaan gerginligijden anlamamissin sanirim,adam orda hani egzoz takim 5 hp ,filtre takim 10hp manasinda yazmis. Senin aklin aliyo mu o yazilanlarin dgruluguna ben bu sekilde anladim o kismi.
Arkadan kaptirip gecme muhabbetide hani hizimi alip siz tam basiyoken vs gecmis olmim manasinda. Sen yazilanlari birak ki ayni konusmayi seninle yapmis bu adam kaan,sen hatirlamaya calis gazladi mi gazlamadi mi ? Bu daha mantikli olur kurcala kafayi birwz sakinles sinirliysen.
Sinirliyken dogru dusunup yanlis vs yazabilirsin belki.
Cozun insallah sorunu.
Selamlar
D series crespo stage4 egzantirik var isterseniz 5000-6000rpmde. FaZla dönebilirsin o camsler ile o zaman kaptırmadan geçersin
diğer konular karışık ama egzantrik konusunda PPR in hiçbir suçu yok gibi.
1- arkadaşin koyduğu konuşmada PPR aldigin fiyatlar uygun istersen onlari tercih et diyor..
2- adam custom egzantrik demiş derecelerini vermiş yaptirtmiş. ne bekliyorsunuz? eğer çıkan egzantrikler hüner in ürettiği standart bir egzantrikse yine bir derece ama PPR in verdiği değerlerle üretilmişse bu gayet normal birşey.
fiyat içinde 1600 lira verdim diyor. 400 lirada kendine yazmiş demekki. bu rakam kimine göre çok kimine gorre normal bir rakam.
daha önce konuya 1 mesaj yazmiştım ondada ppr in doğru düzgün cevap vermediğini yazmıştım.
gelmiş açıklamasını yapmış onun sorduklarinada konu sahibi arkadaşin cevap vermesi gerekli.
Commander696
09-12-2014, 18:56
Bu dr makanik tam bir mikser Aracın sahibi ppr dan 5000 TL talep ederken.Kendisi 10.000TL +d16 motor göndermesini istemiş oldu olucak nüfusunada geçirsin bare.
Bu olaylardan sonra kaanı aramak farz oldu arayıp bu olanların hepsini söyledim harcadığım 10.000 TL yi ve elimden yok olan sağlam motor karşılığında ondan sadece 5.000 TL sini geri istedim onlada kendime stock motor alıp takarım dedim
kaan hatasını anlasa bence çoktan bu konuya noktayı koyar adama 10.000 tl sini ve sağlam bir d16a9 gönderirdi.
sanmıyorum
dr.mechanic
09-12-2014, 19:09
bana parasını isterken micro polish demedin hafifletme dedin. ne yapayım ben micro polishi. çok riskli iş dedim hafifletme istemiyorum dedim en ufak balans hatası motorumu kırar dedim. sen ise agresif yüklü bütün araçlarda var dedin roll 106 da ac 106 vs var dedin. 200hp gibi güçler istiyorsan bunu mutlaka yapmamız lazım dedin. micropolishin güçle ne alakası var. ki micropolishte yok zaten. yada yapılmaya çalışılmışta olabilir. neyse okadar ısrar ettinki içimden galiba 1000tl acil para lazım buna dedim. bloğa elleme dedim. 5bin tl harcadım o bloğa dedim. kırılır dedim biz profesyoneliz dedin bilmem ne falan filan.... çıkarttım yolladım parayı. daha sonra benden işin sonunda rektefiye parasıda istediniz. aynı yataklarla geri toplamışsınız. erkutun modifiye ettiği yataklar çıktı içinden. neyin rektefiyesi bu ?? ne silindirle oynandı ne piston segman değişti siz 1000tl de reftefiye işçilik parası aldınız işin sonunda.
egzantrik konusuda krankla aynı. yok bizim yaptığımızı takalım biz ppr egzantiriğiz bisimitonunki (en agresifi 2013 te yeni çıktı) dereceleri düşük biz 305 derece yapıcaz. yok dedim istemiyorum. hem daha fazla para verip hem daha düşük performanslı neden alıyorsun dedin sonradan 2000tl oldu egzantirkler... yok dedim ısrarla istemiyorum dedim hatta gece rüyama girdi ertesi gün tekrar kendim aradım istemiyorum bisimoto olsun. okadar çok ısrarcıydınki nasıl bir bahane uydursamda ısrarlarını kesse diye düşünürken aklıma ben elimde orjinal egzantirkler kalsın istiyorum satarken sökicem bisimotoları dedim. ben sana yanında oem egzantriklerde veririm dedin. bir türlü ikna edemedim istemediğimi. bisimotodan iyi mi biliyorsunuz diyemedim ozamanlar severdim kendisini çünkü kalbi kırılmasın dedim. bana hünerde yaptırcam dese kesinlikle kabul etmezdim. biz ppr olarak kendimiz yapıcaz dedi ppr marka olucak dedi. üzerine hksm yazdırmam diyor ya kendisi o sıra yurt dışında olduğundan yazılmış yazıldığından kendisininde haberi yoktur. emme manifolduna ppr motorsport levhası kaynatılmış onuda ters kaynatmışlar. madem senin üretimin emmeye niye ppr egzantriğe hksm yazılıyor. haberi yok çünkü. sonra ortaya çıkınca biz orda çalışıyoruz kimene oluyor....
http://i.hizliresim.com/5oo895.jpg
http://i.hizliresim.com/n55A75.jpg
http://i.hizliresim.com/6llZ5k.jpg
http://i.hizliresim.com/l00kdk.jpg
tavırdan bahseden arkadaş paraları aldıktan sonraki tavrı... ki benim tavrım kırıldığı günden sonra bile çok çok iyiydi.
http://i.hizliresim.com/LYYpbj.jpg
sorunlar sorunlar hep sorunlar 2000tl aldığı sözde ppr enginering marka hüner egzantrikler ters yönden yapılmıştı ve yanlış zamanda açık kaldığından comp. kaçakları yapıyordu. adam daha inç i milimetreyi bilmiyor bana cr den bahsediyor. tabi iş işten geçmiş paralar gitmiş geri dönüş yok. bahsettiği conta ile oem conta arasında sadece 0,6mm fark vardı oda 0,2 cr bile yapmıyordu. düşük kompresor çıkmasının sebebi olarak bir türlü hatalı egzantrikleri kabullenmiyordu. ince contaya bağlıyordu.
http://i.hizliresim.com/ayyonQ.jpg
sorunlar çözülemeyince üste yağ gibi çıkmalar bana durduk yere bana patlamalar vs vs..
http://i.hizliresim.com/D88lbZ.jpg
Greetings Ozcan,
Hope you are off to a great start this week and thank you for your interest in Bisimoto technology for your build! Bisimoto camshaft reprofiling service and Bisimoto valvetrain components would be a perfect choice for your high performance street/strip project. This service will require your factory camshaft cores to be sent to our facility for precision machining and regrinding to increase lift and duration to Bisimoto specification. However, at this time the Bisimoto adjustable cam gears for the ZC application has been discontinued. Your pricing is as follows:
Bisimoto Level 2 regrind service ZC/A9 (requires cam cores) $349.00
Bisimoto Pro Springs with titanium retainers $365.00
USPS Shipping to Turkey $158.27
Total USD $872.27
Quotation is valid for 48 hours
If you have any further questions please do not hesitate to ask.
dolar 2,5 iken 2100tl ye alıncak olan egzantrik ve yay şapkalara 2800 tl kendi kafasına göre yaptığı malzemelere 2800 tl para aldınız. okadar kaliteli dediğin yayları ben iki parmağım bastırabiliyorum... subap daha önceden yaptırığım kapağa bunlar oem subap hiçbirşey yapılmamış dediniz hadi ya dedim neyse kaç para dedim 800 tl supertech dediniz iyi madem dedim çat yolladım. nede olsa kaan beni kazıklamaz...
şener ustanın arabası astra ecotech tüplü. denemede 200 metre yok. zaten hiçbir zaman 1 2 3.viteslerde 6000, 4te 5000deviri geçirmedim.5.viteste hiç gazlamadım bile
külliyen yalan oem beyinle kimseyle deneme yapmadım.
buda yalan. itb ile araba çiğ benzin atmaktan bırak gazlamayı 100tl ile 100km yol gidemiyordu. çiğ atmaktan arabanın içinde bile zehirleniyorduk. hemen çıkarttık.
burdada araba 3. vites 6000 4.vites 5000 mantığıyla kullandım arabayı. kaanla konuştuktan sonra erkutların söylediği : biz ayar yapıyorduk seni görmedik bile ...
fn2 typerlara gelince buraya yazmaya utanmışın bile. ordada yine 3. vites 6000 4.vites 5000 mantığı ile kullanıyorum. ben fn2 leri geçtiğimi bile fark etmedim zatende. durduktan sonra kaan gelip, ohaa aq typerla arkamızdan basıp geçtin bizi. hadi ya ben hiç farketmedim vs.. o iş gene beni keklemekmiş. fn2 yi kendi kullanıyordu zaten gaz kesmişler bana tezgah işte........ zaten ağzına kadar dolu arabayla 2 kişi typer geçermi hiç yaw.....
http://i.hizliresim.com/J77YY5.jpg
http://i.hizliresim.com/D88M93.jpg
evet gördüğün gibi yalanlayabiliyorum. çünkü yalan. ve SEN BENİ KAZIKLADIN. BU DÜNYADA HAKKIMI ALAMASAM BİLE ÖBÜR DÜNYADA MUTLAKA ALACAĞIM.
şuan çok önemli işim var gerisini dönünce anlatacağım. özür dilerim diğer arkadaşlardan.
Sadece konusmalari bilr koysan yeterliymis soylediklerinde hakli oldugun her sekilde belli.
ersandeniz
09-12-2014, 19:13
adam harbi bildiğin mikser, utanmasa konu sahibi yerine kendi yazacak :))))
mehmetRS
09-12-2014, 19:16
özetle konuşmalardan çıkarabileceğimiz sonuclardan biriside, aracın yapılan işlemlerden sonra oem ecu ile vs gazlamış olduğu. Ben Kaan'a hiçbir iş yaptırmadım şimdiye kadar, Kaan bu işi yapmaya başladığı yıllarda bende clio rs'imi yeni almıştım ve cok hevesliydim, o zamanlar bile yaptırmadım ki şimdiye göre piyasa oldukca ucuzdu, neden? Fırsatım olmadı, bir şekilde 300-500 lirayı denkleyemedik yaptıramadık herneyse, yazacaklarımın bu adama bir iş yaptırdığım için yada ondan bir menfaatim olduğundan veya herhangi yanlı bir düşünceye sahip olduğum için yazıldığını kimsenin düşünmesini istemem. Fakat görünen şu ki, ortada bu konuyu okuyanlardan bir kısım sadece mağdur diye adı geçen vatandaşın yazdıklarının bir kısmını okuyor gibi duruyor, Kaanın yazdıklarının ise nerdeyse hiçbirisi okunmuyor gibi yorumlar yapılıyor. 25 sayfa konu olmuş, totalde mağdur diye anılan arkadaşın toplasan 10 kayda değer mesajı, kaanın ise totalde belki yine 10 tane açıklama içeren ciddi mesajı vardır. Bu işte cebine para girmeyecek yada cebinden para çıkmayacak kimse yorum yapmamalı arkadaşlar, olacak bitecek birşey tatlıya baglanıp karşılıklı anlaşmayla bile çözülebilecekken, şu yazılanlar yüzünden iki tarafıda sinir edici konulara girip yorumlar yazılıyor ki buna üzülmemek elde değil. Tekrar merakımdan soruyorum, birisi net bir cevap verse aslında ; bu arabayla oem ecu varken işlemler sonrasında gazlanıp, arkadaşında yazdığı gibi arkadan gelinip geçildimi? yada geriden kaptırmalı felan ortaya karışık bir rolling gecesi tarzı bişey yaşandımı, yaşanmadı mı? Buna cevap verebilirse ortak fikri savunan yada karşı olan herkes, gerçekten faydalı olacak.
Saygılar.
PPR engineering
09-12-2014, 19:18
Sadece konusmalari bilr koysan yeterliymis soylediklerinde hakli oldugun her sekilde belli.
Sizinle ayrı şekilde ilgileneceğim okan bey siz dert etmeyin yorumlarınız cok yapıcı devam edin.
Aaraç sahıbıde haklı yerıne gore
Yerıne gore Kaan da haklı..
Pekı benım tek merak ettıgım konu var
Arac yapılmıs OEM beyın ıle ataşehire gelmiş
sonucta bir kısı oraya arabasını gostermeye gelmez
gostere gostere aracını baglatmaz
Hıcmı gaz basmadın o sekılde ? merak ettım oem beyın ıle boyle bır set up yapılmıs arabada gazlamak ne kadar saglıklı olabılırkı ?
ayrıca araba hemen kırılmaz tamam ama buyuk yaraları o sekılde gazlandıgı ıcın almıs olabılır
bunlar yasanan problemler sıkıntılar
gecmıs olsun her ıkı tarafa ...
Boy boy mevzusu varolan bir şey değil; sticker yapsak 5 hp; egsos kafası koysak 3 hp gibi bir şeymiş.. Ben de ciddi bir geçme var sanmıştım başta..
Onu bunu bilmem de, 25 yıllık sanayi de esnaf bir babanın evladı olarak şunu öğrendim. Müşteri yeri geldi babam'a bağırdı da ama babam hiçbir zaman 'Bak X bey' gibi sert veya alaycı bir tavır takınmadı. Küçüğe de "abi" derdi büyüğe de.
PPR engineering
09-12-2014, 19:43
Onu bunu bilmem de, 25 yıllık sanayi de esnaf bir babanın evladı olarak şunu öğrendim. Müşteri yeri geldi babam'a bağırdı da ama babam hiçbir zaman 'Bak X bey' gibi sert veya alaycı bir tavır takınmadı. Küçüğe de "abi" derdi büyüğe de.
İsminizi bilmiyorum ancak bey diye hitap etmek ne zaman alaycı bir tavır oldu.İnsanlar yapıcı konuşmak gerekir araba kırıldı sunu yapıcam bunu yapıcam söle göreceksin diyen birine bey diye hitap ediyorum..
dr.mechanic
09-12-2014, 19:43
Oncelikle ben okan degilim kaan ismim bulent enes ile kirklareline geldiginizde giriste sizi ben karsilamistim hatirlarsiniz ozcanin araba baglandigi gece yaninda ben vardim senin typer gectiniz dedigin gece hicte oyle dedigin gibi gazlamadi ozcanin seninle olan konusmalarinin cogunda yanindaydim motoru almak icin ikiler hondaya beraber gelmistik ozcanla enes teslim etti motoru oturduk cay ictik enesin bize soyledigi cok saglam birmotor oldu suan en az 185 hp 100.000 gazla hicbisey olmaz bizde daha 15 hp var istedigin zaman yukleriz sikinti yok gibi dumenler hani nerede o hp ler
Aaraç sahıbıde haklı yerıne gore
Yerıne gore Kaan da haklı..
Pekı benım tek merak ettıgım konu var
Arac yapılmıs OEM beyın ıle ataşehire gelmiş
sonucta bir kısı oraya arabasını gostermeye gelmez
gostere gostere aracını baglatmaz
Hıcmı gaz basmadın o sekılde ? merak ettım oem beyın ıle boyle bır set up yapılmıs arabada gazlamak ne kadar saglıklı olabılırkı ?
ayrıca araba hemen kırılmaz tamam ama buyuk yaraları o sekılde gazlandıgı ıcın almıs olabılır
bunlar yasanan problemler sıkıntılar
gecmıs olsun her ıkı tarafa ...
Atasehirde bağlanmadı araba kavacıkta gazlandıktan sonra bağlandı ama doğru ben gazladığını gördüm fakat dediği gibi be derece gazladı bilemem ama burda herkes arabacı egzozdan çıkan sesten insanlar anlar ne kadar bastığını ;)
İsminizi bilmiyorum ancak bey diye hitap etmek ne zaman alaycı bir tavır oldu.İnsanlar yapıcı konuşmak gerekir araba kırıldı sunu yapıcam bunu yapıcam söle göreceksin diyen birine bey diye hitap ediyorum..
Facebook konuşmaların da Özcan, abi kardeş gibi dosthane bir konuşma geçiyor sonrasın da ise sizi suçlar gibi konuştuğunda bir anda "Özcan bey" oluyor. Mekanikten anlamam, ticaretinize ise burnumu sokmam bu konularda bilgim yok ben sadece gördüğümü söylerim.
Ben size Kaan abi dedikten sonra bir anda Kaan bey, bakınız Kaan bey vb. cümleler kurarsam o zaman anlarsınız umarım. Konuşma nasıl başlarsa öyle gitmelidir. Size bir kardeş tavsiyesi. Konuşmanız nasıl başlarsa öyle gitsin sizi suçlasa bile 'abi' başladıysa 'abi' ile bitsin. Siz ne kadar sakin konuşursanız karşınızda ki kişi o kadar yumuşar ve bu sizden bir şey götürmez.
Commander696
09-12-2014, 20:13
Buda işin başka kısmı yapılanları techturkey e dökecem deyince tehdit ediliyoruz site arkadaşımın konu açsanda sildiririm diye
zaten konu muhabetinden sonra sana şu bu parçaları vereyim ödeşelim denmeye başlıyor 10 bin para vermişim 5 istemişim bu mu esnaflık. o konuşmalarıda mı gönderiyim
http://i.hizliresim.com/7V2315.jpg
Bide şu mesajların öncesini koyarmısınız?Siz siteye konu açarım demişsiniz ama hangi üslupla yazdığınız belli olmuyor mümkünse siteye konu açarım dediğiniz mesajlarınızıda görelim tehtid eder gibi mi yazdınız yoksa düzgün bir üslupla mı yazdınız belli olmuyor.Burda karşı tarafın verdiği cevap kadar sizin yazış biçiminide önemli.
Atasehirde bağlanmadı araba kavacıkta gazlandıktan sonra bağlandı ama doğru ben gazladığını gördüm fakat dediği gibi be derece gazladı bilemem ama burda herkes arabacı egzozdan çıkan sesten insanlar anlar ne kadar bastığını ;)
Konudaki kilit yorum bu adam gazlamismi gazlamis sonrasinda olucak olabilen seyler bunlar mekanik spor sonucda ayrica kaanin yurttugu araclarda ortada yani 10 araba yaptiysa arasindan 8-9 araba istenilen gibi oldu benim gordugum duyduklarim bu yonde tek arac yuzunden ki kaan yapti kirdi deyip isciligi kotulenememeli adam ayarsiz kullanmis kirmis bu acidan bakilirsa daha mantikli olur
Commander696
09-12-2014, 20:22
Oncelikle ben okan degilim kaan ismim bulent enes ile kirklareline geldiginizde giriste sizi ben karsilamistim hatirlarsiniz ozcanin araba baglandigi gece yaninda ben vardim senin typer gectiniz dedigin gece hicte oyle dedigin gibi gazlamadi ozcanin seninle olan konusmalarinin cogunda yanindaydim motoru almak icin ikiler hondaya beraber gelmistik ozcanla enes teslim etti motoru oturduk cay ictik enesin bize soyledigi cok saglam birmotor oldu suan en az 185 hp 100.000 gazla hicbisey olmaz bizde daha 15 hp var istedigin zaman yukleriz sikinti yok gibi dumenler hani nerede o hp ler
Yahu ben konuyu sondan başa doğru okudum anlamadığım bir nokta daha var madem bukadar biliyosun rektifiyeden kapaktan,modifiyeden herşeyden herşeyden anlıyosun.Yapılan işleri yanlış buluyosun ama arabaya bişey oluncada o söyle söylemişti bu böyle söylemişti diyosun okadar biliyosan baskasının söylediklerini niye dinliyorsun onu anlamadım
Bide başkasını konusuna yazıcağına kendi deneme konuna niye yazmıyosun.Yine birine daha geçilmişsin hayırlı uğurlu olsun girde konuya iki çift laflıyalım:)
http://www.techturkey.com/forum/videolar/195490-kop-106-ss-f7r.html
dr.mechanic
09-12-2014, 20:26
Adam verdigim para karsiliginda motorda nerdeyse hic biseyin istedigi sekilde yapilmadigini farkli parcalar daha ucuz parcalar kullanildigini soyluyor ama nedense bikac kisi hala gazladi kirdi modunda yahu kirmasa nolcak yapilan islem soylrnenden farkli sunada aciklik getirmeliyiz
O gece atasehire gazlamak icin gidilmedi o gece araba istanbula beyin baglanmasi icin getirildi ancak uygun olmadigi icin yolu bosuna gelmis oldu gelmisken f7r in denemelerini izlemek icin anadolu yakasina gecti arabada 100kh bagajda parca 2 kisi motor sorunlu kim gazlar ya biraz mantikli konusun yaptiginiz isin kotulenmemesi icin olmayan seyleri ortaya atmayin konuyu farkli yerlere cekmeye gerek yok kim oldugumuda soyledim kaan gayet iyi taniyor beni ozcanla surekli gelip gidiyorduk
müge anlının programına döndü başlık
Onurcan olabılır arkadas cıkmıstır gazlamıstır herhesın araba yapma anlayısı farklı
Acıkcası GTR16 nın kapagınıda kaan yaptı
hatta o kotu dıye bahsedılen subaplardan kullanıyorum bende :) 9800 rpm cevırdık bır sıkıntı olmadı 5 yarış cıkardı 5 kupa aldı araba bundan sonra zaten sıkıntı cıkarsa pek onemlı degıl yapacagını yapmıs
en basıt ornegı kapak geldı arabayı topladık ama ekzantıkler donmedı tekrar kapagı soktum marş basılmamıs arabanın sıfır contasını tekrar sıfır conta alarak degıstrdım
kısacası arac yapılırken arac sahıbının ustayı yonlendırmesı gerekıyor.
canozcan
09-12-2014, 20:41
neyse ben kaldığım yerden devam edeyim. o akşam ben ataşehire diye gelmedim istanbula. ahm garagede erkutla buluşmaya neptune montajına geldim. ancak tüm gün ss f7r ın ms bağlanması ile geçtiği için bana sıra gelmedi ve hiç birşey yapamadık benim arabaya. sonra ataşehire ss f7r denemeye çıktı. bende izlemeye geldim ve gece boyu sadece yoklamaktan ibaret geçti. kaptırıp geçmenin ne demek olduğu gayet açık. araçlar önde deneme yaparken yanlarında durup beklemem mi gerek yani . ben 110 120 hızımı almış vaziyette geçmişim yanlarından kaldıki ben deneyen fn2 görmedim bile. duman yoktu diyor arkadaş ama ben utancımdan arabayı ataşehir mc den 200 300 metre uzağa parkedip insanların yanına yürüyerek geldim. nedenmi araba köfteci arabası gibi duman atıyorduda ondan. bu araba kaandan geldiği ilk günden beri haldır haldır yağ yakıyordu.
evet yakınlarda arabamı topladım ama kaanın yolladığı bir krank bir kolla değil. üstüne 3500 tl cebimden harcayarak topladım hem toplasamda onanaki topladı nede olsa ben yırttım mı demek oluyor yani ?? bana oem egzantrik yolladın ama daha o kapağın ırzına geçtiğiniz için o kapağa artık oem egzantrik takılamayacağını bile bilmiyorsun. yanma odalarını kaynakla doldururken bana sordun mu ? o kapak yüzünden 3500 tl daha cebimden harcadığım motor tekrar kırıldı. daha ne anlatayım ??
bana parça aldın yolladın kargo parasını dahi vermişin. sonra fix olmuşuz. kesip yapıştırmıyorum artık. ben sana kargoyu yollamadan kaç kere dedim eksik çok daha isteyeceğim parçalar olucak. ki zaten parça isterken EKSİK BİRŞEY KALMAZ İSE FİX OLURUZ DEDİM. madem öyle neden ben üstüne daha 3500 tl harcadım.
egzantrik konusunu tekrardan söylüyorum,en başta evet bisimotoyu tercih et dedi ama ozamanlar büyük bir firma mütevazi yaklaşımlar ve para ödenmemiş zamanlardı. para ödendikten sonra bin bir türlü ısrar ile ppr enginering motorsport adında egzantrik olucak dedi. bende sırf bisimotodan iyi mi biliyorsun gibi ukalalık yapmamak için tamam dedim. neden ozaman hüner egzantirik olucak demedin bende biliyorum hünere egzantrik yaptırmayı. ki hüner seninkinden daha iyi yapardı belki. arabada sana verdiğimde pm2 piston kapak taşlama ve conta ile 11.5 cr idi. egzantrikten sonra comp. kaçağı yüzünden 9.5 cr ye düşürdün. çünkü egzantirikler hatalıydı. emme subapları comp. zamanında tam kapalı değildi. emmeden dışarı hava üflüyordu araba sana dediğimde ise normal onlar diyip durdun. araba rolanti bilmiyordu stop ediyordu. 2000devirde rolanti mi olur. o halde bile trafik içinde stop ediyordu. sonra bana ben çizdim ben ettim bana ben o egzantriklere 2000 tl verdim. arabanın içine etti.
o arabada kaçkişi çalıştı vs diyor. ben mi dedim ikiler honda da topla ben mi dedim bi işe yaramaz rektefiyeci yüzünden oldu dediğin rektefiyeciye yaptır. ben tek kişi tanıdım o da sen. sen o 100 tllik yatakları sıfırlatsaydın bu motor kol yatağını sarıp kol kesmezdi.
ve.... özgünden ayardan çıktıkdan sonra kırklareline yine usul usul geldim. özgün araban hasta sorunlarını gider yine ayar yaparım dediği için. ama ertesi gün sen beni aradın NASIL OLDU ARABA AYARDAN SONRA DEDİN. bilmiyorum hiç denemedim. NİYE BASMIYON OLUM AYAR YAPILDI ARTIK DENE Bİ BAKALIM DEDİN. bende sana korkuyorum olum denemem dedin. OLSUN OLUM BAS BAKALIM BANA HABER VER DEDİN. bende o telefon konuşmasının üzerine bindim arabaya işte o asıl gazlama dediğiniz gazlamayı yaptım. arabam güya 9000 devir destekliyen alt yapıya sahip demiştin ama özgün 7500 devirde kestirdi arabayı. 5. vitese kadar devir bitirdim. dönüşe geçtim tekrar sıktım 200km de ilen tak dedi yolda kaldım... yani ilk gazlamamda kırıldı ibaresi net ve su götürmez gerçektir. sonrasında ise ben kaanı aradım. motor kırıldı dedim ne yapıcaz ne edicez diye sordum. kesinlikle direk söylediği tehdit vari konuşmalar yapmadım. kendisi hiç oralı olmadı. yapma ya üzüldüm demekten başka birşey demedi. sonrasında motoru ankarada açtıktan sonra bütün yalanlar ortaya çıkınca tavrımı bozdum.
sonuç olarak sen benim hayallerimi çaldın, paramı çaldın, bana haksızlık yaptın.
canozcan
09-12-2014, 20:50
Yahu ben konuyu sondan başa doğru okudum anlamadığım bir nokta daha var madem bukadar biliyosun rektifiyeden kapaktan,modifiyeden herşeyden herşeyden anlıyosun.Yapılan işleri yanlış buluyosun ama arabaya bişey oluncada o söyle söylemişti bu böyle söylemişti diyosun okadar biliyosan baskasının söylediklerini niye dinliyorsun onu anlamadım
Bide başkasını konusuna yazıcağına kendi deneme konuna niye yazmıyosun.Yine birine daha geçilmişsin hayırlı uğurlu olsun girde konuya iki çift laflıyalım:)
http://www.techturkey.com/forum/videolar/195490-kop-106-ss-f7r.html
adam ben bülentim diyor sen hala ss f7r diyorsun. ki adam kapaktan modifiyeden anlarımda demedi. bülent başından beri benim yanımda olan arkadaşım. bütün yüz yüze konuşmaları dinledi biliyor.
PPR engineering
09-12-2014, 20:56
Bak uzun uzun yazmayacağım ilk gazlamada kırıldı dedin nerden nerelere geldi konu sadece bir söyleyeceğim kısa ve öz araba dynoda 20 koşu yaptı biz sana gazla dedik öle diyosun sen eve neden usul usul gittin ve usul usul hitmenin sebebi kırılır dedin sanırım özcan bey hep tezatlık yazmaya gerek yok inan.
dr.mechanic
Ne sacmalio bu ya f7r falan
Commander696
adam ben bülentim diyor sen hala ss f7r diyorsun. ki adam kapaktan modifiyeden anlarımda demedi. bülent başından beri benim yanımda olan arkadaşım. bütün yüz yüze konuşmaları dinledi biliyor.
Geçen m3 f7r konusundada aynı arkadaş f7r In sahibi benim diyordu?
Bu mesajdan önce size sorduğum sorunun cevabını verirseniz sevinirim.
Silvia17
09-12-2014, 21:00
Bu konu açıklığa kavuşmaz boşu boşuna zaman kaybı.Herkes kendi haklı olduğu yerleri gösterecektir.O der ben gazlamadım o der benim topkapıdan aldığım mallar bisimoto dan daha kaliteli diye ama hepsi palavra bence herkes haklı senin araban duman atıyorsa eğer o arabayı bırak 100-120 yapmayı kapının önüne dahi çıkarmayacaksın kaan abiye gelirsek bisimoto bunca zamanını tahta kale mallarının kalitesine geçilmek için sarf etmemiştir.Forum'da kimse salak değil bunu gelip Hilmi Abide doğrulayabilir.Orada yazmışsınız bisimoto üretim yapmıyor senin ürününü geliştiriyor diye madem öyle birşey var onu müşterine söyleyeceksin.Konunun buralara gelmesi tamamı ile Kaan abinin yurt dısında olmasından dolayı gerçekleşmiş bence.
En başında'da dedim konu hiçbir yere varmaz o ona laf söyler o ona laf söyler diğerleri de yorum yapar boşuna zaman kaybı olarak görüyorum ben.Özcan abinin hayalleri gitmiş parası gitmiş ama sen böyle bir araba toplatıyorsan arabanın başında olacaksın Ben ppr için söylemiyorum ama sanayide işi bilmezsen adamı (spor gazetesinin) arasına koyarlar.
dr.mechanic
09-12-2014, 21:01
F7r ibrahim abide oda yazilan yazilarda yanimizda cvp verdi benim nickten kendisinin uyeligiyok ayrica f7r istanbula satilali cok oldu
Commander696
09-12-2014, 21:01
dr.mechanic F7r In sahibi olduğunu söyleyen mesaj.
http://www.techturkey.com/forum/videolar/193626-gaz-m3-vs-ss-f7r-rolling-final-round-4.html#post7655903
dr.mechanic
09-12-2014, 21:02
Konuyu bole sacmaliklarla gecistirmeye calisiosaniz gerekyok ucuzlasmaya hersey ortada adam magdur bunu burdaki en salak adam bilr gayet anlar bukdr konusmadan dokumandan sonra selametle
canozcan
09-12-2014, 21:02
Geçen m3 f7r konusundada aynı arkadaş f7r In sahibi benim diyordu?
Bu mesajdan önce size sorduğum sorunun cevabını verirseniz sevinirim.
az önce yazdığım uzun mesajda cevabı var son paragrafta.
Commander696
09-12-2014, 21:05
F7r ibrahim abide oda yazilan yazilarda yanimizda cvp verdi benim nickten kendisinin uyeligiyok ayrica f7r istanbula satilali cok oldu
Kaçtane kişiliğin var olum senin?Bülent,Okan,İbrahim başka var mı?
canozcan
09-12-2014, 21:07
Bu konu açıklığa kavuşmaz boşu boşuna zaman kaybı.Herkes kendi haklı olduğu yerleri gösterecektir.O der ben gazlamadım o der benim topkapıdan aldığım mallar bisimoto dan daha kaliteli diye ama hepsi palavra bence herkes haklı senin araban duman atıyorsa eğer o arabayı bırak 100-120 yapmayı kapının önüne dahi çıkarmayacaksın kaan abiye gelirsek bisimoto bunca zamanını tahta kale mallarının kalitesine geçilmek için sarf etmemiştir.Forum'da kimse salak değil bunu gelip Hilmi Abide doğrulayabilir.Orada yazmışsınız bisimoto üretim yapmıyor senin ürününü geliştiriyor diye madem öyle birşey var onu müşterine söyleyeceksin.Konunun buralara gelmesi tamamı ile Kaan abinin yurt dısında olmasından dolayı gerçekleşmiş bence.
En başında'da dedim konu hiçbir yere varmaz o ona laf söyler o ona laf söyler diğerleri de yorum yapar boşuna zaman kaybı olarak görüyorum ben.Özcan abinin hayalleri gitmiş parası gitmiş ama sen böyle bir araba toplatıyorsan arabanın başında olacaksın Ben ppr için söylemiyorum ama sanayide işi bilmezsen adamı (spor gazetesinin) arasına koyarlar.
kaan için söylemiyorsan önemi yok çünkü bende kaan olduğu için ona güvenip teslim ettim başıma bunlar geldi. sanayide arabamı elaleme emanet edip kırklareline dönücek kadar aklımı peynir ekmekle yemedim.
dr.mechanic
09-12-2014, 21:09
Hala konuyu dondurme cabalari yahu ozcan bunlar birlik olmus sklms gotun davasi olmaz diolar para tatli gelmis en iyisi mahkeme kardesim