Orijinalini görmek için tıklayınız : DİKKAT !!! PPR Kaan Hakkında !
Silvia17
09-12-2014, 21:11
kaan için söylemiyorsan önemi yok çünkü bende kaan olduğu için ona güvenip teslim ettim başıma bunlar geldi. sanayide arabamı elaleme emanet edip kırklareline dönücek kadar aklımı peynir ekmekle yemedim.
Çok ünlü bir atasözümüz var BABANA BİLE GÜVENMEYECEKSİN!
Cliosportve
09-12-2014, 21:12
mevzu cok uzadı herkes yandası oldugu adamı savunur
kaan bence burda acık acık konusmalı, evet kardesim ben zararını karsılayacagım yada hayır kardesim benimle isin yok git naparsan yap biz hesabımızı kapadık
laf kalabalıgıyla kimse bir yere varamaz, nerdeyse 3. 4. sahıslar birbirine girecek, bunlara gerek yok
ona gore de herkes yapacagını bilir yoluna bakar
bazı arkadaslarıda anlayamadım adam diyorki ben kaanla iş yaptım sıkıntı yasamadım
yani meali sudur bana dokunmayan yılan bin yaşasın
dr.mechanic
09-12-2014, 21:21
Ben herturlu ozcanin yanindayim mahkeme acsin sahitlikte yapicam
canozcan
09-12-2014, 21:22
mevzu cok uzadı herkes yandası oldugu adamı savunur
kaan bence burda acık acık konusmalı, evet kardesim ben zararını karsılayacagım yada hayır kardesim benimle isin yok git naparsan yap biz hesabımızı kapadık
laf kalabalıgıyla kimse bir yere varamaz, nerdeyse 3. 4. sahıslar birbirine girecek, bunlara gerek yok
ona gore de herkes yapacagını bilir yoluna bakar
bazı arkadaslarıda anlayamadım adam diyorki ben kaanla iş yaptım sıkıntı yasamadım
yani meali sudur bana dokunmayan yılan bin yaşasın
söylediklerin çok doğru. motor kırıldığından beri geçen bu süreç uzlaşma süreciydi. ben zaten kaanla konuşmayı çok denedim .ben eksik birşey kalmaz ise dedikçe, ben dediklerini aldım fix miyiz diye sordum fixiz dedin daha benden birşey isteme diyip durdu. yoksa kaan gerek yurt dışında olmasından yaşanan kalitesiz işçiliklerden, gerek parçalardan memnun olmayışımdan yana haksız olduğunu biliyor ve farkında...
kelalper
Ya kaan allah aşkına milleti aptal yerine koyma. Sen de çok iyi biliyorsun subapların nasıl yapıldığı değil kullanılan hammaddesinin kalitesinin önemli olduğunu. Yoksa al dünyanın en son teknoloji sistemlerini kullansanda hammadde uygun değilse düzgün iş çıkmaz. Türkiye de de o kalitede metal üretilmiyor. Türk yapımı forged piston yapabilen firma olsa şu anda ihya olurdu.
Krank resimlerini bende inceledim hafifletme zaten yok. Adama hafifletme yapıcaz diip micro polish yaptık diosan o gene senin ayıbın.
Gazlama olayına gelince sen bu adama kardeşim sen gazla bişey olmaz dedin mi yoksa yaa bak gazlıosun ama arabanda beyin yok o nedenle ben senin yerinde olsam gazlamam mı dedin. Projeyi sen üstlenmişsin adama da bunu senin söylemen gerek. Sıkıştırman şu bu ,beyin olmadan yeteri kadar müdahele edemiyoruz o nedenle beyin al ondan sonra ayarını yaptır çık gazla demeliydin bence. Beyin olmadan da özgüne ayara çıkartıyorsan adamı o zaman gene senin ayıbın. O nedenle arabanda beyin yokken gazladın da kırdın suçlu sensin gene diyemezsin.
Egzantirik için hüner de yapılıyor olabilir o ayrı konu ama hünerin kendi kullandığı dereceler ile size geleni karşılaştırın. Eğer aynı ise o zaman o gerçekten hünerin egzantriğidir. Ama farklı ve düzgün değerler çıkıyorsa o zaman PPRdır. Bugun GAP te çoğu malzemesini Türkiyede merdiven altı diyebileceğiniz yerlerde kendi standartlarını karşılayacak şekilde ürettiriyor. O nedenle nerede üretildiği önemli değil.
PPR engineering
Bak terbiyemi bozmadım yazmışsında yazmış hem arkamdan sıkıyosun devamlı ne zannediyosun lan sen kendini bilir kişimi ya yeter da yaz ciz yaz ciz böle işmi olur adam gazlamadım diyo ben biliyorum neler yaptığını külliyen yalan diyo burda her türlü karala alttan alttan gecire gecire yaz bu ne iş lan ne terbiyesizlik bu yandaş diyorsun 20 tane adamsınız hepiniz ayrı ayrı yazıyosunuz hadi sabaha kadar karalayın bakalım söle böle o kadar yapılan arabayı iyi işleri nerenize sokacaksınız töbe yarabbi töbe ya.
PPR engineering
09-12-2014, 21:25
Ya alper ALLAH ını muhammedini seviyosan yazmak için yazma yukarda yazdık kormusun amk cocukmuyumlan ben burda azarlıyosunuz.
Commander696
09-12-2014, 21:27
Ben herturlu ozcanin yanindayim mahkeme acsin sahitlikte yapicam
Senin şahitliğin mahkemede kabul olmaz kardeş 1234 tane kişiliğin olduğu için akıl hastası diye saymazlar senin şahitten daha kim olduğunu bilmiyosun .Okan mı ibrahim mi bülent mi hatice mi ne olduğun belli değil.
Kelalper sadece supaplarla alakali kalite yazina supsan i hicmi duymadin demek istiyorum...
dr.mechanic
09-12-2014, 21:28
Kaçtane kişiliğin var olum senin?Bülent,Okan,İbrahim başka var mı?
26 yasinda cocuk kalkmis 34 yasindaki adamla olum diye konusuyo sonra kotu bisey yazinca terbiyeye davet ediliyoruz once buyuklerine karsi saygili olmayi ogren cocuk
PPR engineering
09-12-2014, 21:29
Ya özcan algı operasyonu yapma uzlaşma süreciymiş ilk para dedin sonra malzeme dedin aldın malı aylar gecti parayı sordun benim yazdıklarımı neden kimse okumuyor bu kadar olmaz
canozcan
09-12-2014, 21:31
Ya alper ALLAH ını muhammedini seviyosan yazmak için yazma yukarda yazdık kormusun amk cocukmuyumlan ben burda azarlıyosunuz.
kaan vereceğin 3000tl yeter amma uzattın. hataların olduğunu da biliyorsun. vermiyeceksen vermiyorum de.
Okan.A.A
09-12-2014, 21:31
Miniks herhalde anlamayan yolunur demek istememistir.ama bilse daha iyi olurdu tabi.mesela bnde btu hesabindan anlamadigimdan adam 18 bin btu dedi klimaya sonra baktik 15bin btu cikti mahkemelegiz.buda karsi tarafin ... Anladiniz siz bisi yazamiyorum karsi tarafin avukati takip ediyor beni alehime kullaniyor sevimli kadin :D
Haklı , haksız eleştirmek burda benim haddime değil ama en çok sizin yazdığınız mesajlar biraz değişik geldi.Misal konu kapanmıcak hak yerini bulmadıkça demişsiniz , karşı taraf esnafsa esnaflığını bilicek demişsiniz ama nedense , kendi müşterinize yanlışlıkla 18 bin yerine 15 bin btuluk klima satmısınız . Devamında müşteri 15 bin btu çıkınca 18 lik istemişdir haklı olarak , sizde vermemişsinizki mahkemelik olmuşsunuz. Hatta "custom egzantırıkde takacak musterı bulamaz olur kı boyle ınsanlar ppr degıl baska ınsanlarda musterı bulamasın." şöyle bi cümle kurmussunuz şimdi bizimde size inşalla 9 bin btuluk klima satacak müşteri bulamasın dememizmi gerek . Biraz daha yapıcı yapsanız ortalık alevlenmese daha iyi olur bence :)
Commander696
09-12-2014, 21:33
26 yasinda cocuk kalkmis 34 yasindaki adamla olum diye konusuyo sonra kotu bisey yazinca terbiyeye davet ediliyoruz once buyuklerine karsi saygili olmayi ogren cocuk
Ben kimle konuşuyorum şuanda?Okan,Bülent,İbo?biliyimki ona göre cevap vereyim.
dr.mechanic
09-12-2014, 21:35
Senin şahitliğin mahkemede kabul olmaz kardeş 1234 tane kişiliğin olduğu için akıl hastası diye saymazlar senin şahitten daha kim olduğunu bilmiyosun .Okan mı ibrahim mi bülent mi hatice mi ne olduğun belli değil.
Oooo sende avukatlikta var cocuk bravo sana cocuk benim kisiligim seni ilgilendirmez sen buyuklerinle nasilbkonusacagini ogren once
Haklı , haksız eleştirmek burda benim haddime değil ama en çok sizin yazdığınız mesajlar biraz değişik geldi.Misal konu kapanmıcak hak yerini bulmadıkça demişsiniz , karşı taraf esnafsa esnaflığını bilicek demişsiniz ama nedense , kendi müşterinize yanlışlıkla 18 bin yerine 15 bin btuluk klima satmısınız . Devamında müşteri 15 bin btu çıkınca 18 lik istemişdir haklı olarak , sizde vermemişsinizki mahkemelik olmuşsunuz. Hatta "custom egzantırıkde takacak musterı bulamaz olur kı boyle ınsanlar ppr degıl baska ınsanlarda musterı bulamasın." şöyle bi cümle kurmussunuz şimdi bizimde size inşalla 9 bin btuluk klima satacak müşteri bulamasın dememizmi gerek . Biraz daha yapıcı yapsanız ortalık alevlenmese daha iyi olur bence :)
benı bı sen anladın sende yanlıs anlamıssın be kardesım o konuyu bastan oku sonra yaz tkrardan onun yerıde burası degıl pm atarsın.
Commander696
09-12-2014, 21:37
Oooo sende avukatlikta var cocuk bravo sana cocuk benim kisiligim seni ilgilendirmez sen buyuklerinle nasilbkonusacagini ogren once
Senin gibi ablalarla nasıl konuşucağımızı iyi biliriz biz merak etme.
canozcan
09-12-2014, 21:38
Hata olabiliyor vaatte bulunduk 200 hp cıkar ama oraya eksikler ile cıkıldı söyledim bitmemiş bir işin vaadi kabulmu
madem bitmemiş iş neden arayıp gazla bakalım dedin bana ?
PPR engineering
09-12-2014, 21:38
kaan vereceğin 3000tl yeter amma uzattın. hataların olduğunu da biliyorsun. vermiyeceksen vermiyorum de.
Buyuk harflerle yazıcam VERMİYORUM 3000 tl
Adam gibi yazma müritlerinle hakaret edecek şekilde yaz 20 kişi dönüp dönüp aynı şeyleri sonra vereceğin 3000 tl
3tl alamazsın neden biliyomusun uslubun yanlış gazlamadım diyosun gazlarken araba bağlatıyosun sonra 6000 7000
Böle iş olmaz en başından adam gibi yazsaydın bu iş buralara gelmezdi telle aradım ben faceten yazacağım konuşmam dedin olay sonunda
dr.mechanic
09-12-2014, 21:42
Senin gibi ablalarla nasıl konuşucağımızı iyi biliriz biz merak etme.
Farkindayim cocuk kufur ettirip konuyu kapattirmak istiyorsun ama yemezler hadi cocuk git sokakta misket oyna sen
kelalper
09-12-2014, 21:44
supsan ı duydum merak etme. 2003 yılı zamanında aldıkları QS9000 Bureau veritas denetim raporuna bakabiliosan orada benim denetim gözlemcisi olduğumu görürsün. Senin dediğine göre yurtdışından falan subap almana gerek yok en iyisini zaten supsan üretiyor. Doğru mudur?
Commander696
09-12-2014, 21:47
Farkindayim cocuk kufur ettirip konuyu kapattirmak istiyorsun ama yemezler hadi cocuk git sokakta misket oyna sen
Yok ablacım ya beni yanlış anladın kusura bakma üzdüysem.
PPR engineering
09-12-2014, 21:48
supsan ı duydum merak etme. 2003 yılı zamanında aldıkları QS9000 Bureau veritas denetim raporuna bakabiliosan orada benim denetim gözlemcisi olduğumu görürsün. Senin dediğine göre yurtdışından falan subap almana gerek yok en iyisini zaten supsan üretiyor. Doğru mudur?
Alper git cık su konudan yakında sövmeye başlayacağım seninlede aramız bozulmasın bilip bilmeden konuşuyosun lan bir adamın her konuda bilgisi olurmu.
Hani kopyalayıp koplayıp yapıştırıyo nerde liste subapların ne kolay adam sucluyosun.
canozcan
09-12-2014, 21:49
Buyuk harflerle yazıcam VERMİYORUM 3000 tl
Adam gibi yazma müritlerinle hakaret edecek şekilde yaz 20 kişi dönüp dönüp aynı şeyleri sonra vereceğin 3000 tl
3tl alamazsın neden biliyomusun uslubun yanlış gazlamadım diyosun gazlarken araba bağlatıyosun sonra 6000 7000
Böle iş olmaz en başından adam gibi yazsaydın bu iş buralara gelmezdi telle aradım ben faceten yazacağım konuşmam dedin olay sonunda
evet konuşmam dedim çünkü telde ne yapıp edip benim aklımı çeliyorsun. fazla ikna yeteneğine sahip bir insan değilim.
dediğin 20 kişiyi hiç tanımıyorum. doktor mekaniğini de bu akşam öğrendim.
gazlarken araba bağlatmadım. hatta araba bağlatmadım.sadece evraklarım alındı. yolu bilmediğim için yakalandım.
en başından adam gibi yazdım 5000tl istedim eylülde öderim dedin senet vermedin. motoru toplatmaya karar verdim bari parça paralarıyla hesabı kapatalım istedim. seni hiçbir zaman zor durumda bırakmak istemedim. motor yapılırken seni aylarca bekledim sesimi çıkarmadım. ne zaman ne istediysen borç alıp gönderdim. sende 1 kuruşum kaldımı ? yada 1 saat geç ödeme yaptımmı ? seni hiç zor durumda bırakmadım. ama sen bana yanlış yaptın olmadı kaan bu parçalarla işim olmuyor dedim banane dedin fırsatçılık yaptın... bak sadece 3000 tl işimi görücek diyorum. ve bu olay burda kapansın artık ver paramı hakkımı helal edeyim sen de hakkını helal et olsun bitsin....
eraslanb
09-12-2014, 21:49
abilerim kardeşlerim özellikle 3. şahıslar saygı sınırını aşmadan yazın. bi olay yüzünden çıkıp birbirinizi mi vuracaksınız...
Kusura bakmayin ama esnaflikla uzaktan yakindan alakaniz yok ayrica burda usluptan bahsedipte herkese acik bir platformda ustelik musterilerinizin ve potansiyel musterilerinizin bulundugu bir yerde amkli, lanli, lunlu konusmanizda cok ironik..
Konuya şu 3. Şahıslar yorum yazmasa artık ? Sizin boş muhabbetiniz yuzunden konu kilitlenicek en sonunda!
doktor mekaniğini de bu akşam öğrendim.
Tüm süreç boyunca yanımda diyordunuz az önce? Şimdi bu akşam öğrendim diyorsunuz Özcan bey?
Siz de kendinizle çelişiyor gibisiniz sanki bazı noktalarda?
Supsanla alakalı herseyı senden ıyı bılırım merak etme :) ne kalıtede ıs yaparlar kımlere mal verırler kımlere oem yaparlar.... Bı cok aracın oemlerını fabrıkalara kendı ellerımle teslımata gıtmısımdır sırf merakımdan.babam supsanda 25 + sene ınsan kaynakları yonetıcısıydı,araba kullanmayı dahı supsanın ıc yollarında ogrendım ben ;) TB nın supsan bahcesınde dunya fotosuda mevcut :D ahahaah ayrıca kaana katılıyorum olm senın bılmedıgın bı halt varmı ???
Commander696
09-12-2014, 21:56
Konu sahibi arkadaşta,ppr da,diğer arkadaşlarda kusura bakmasın.Ben bu dr makaniğin mesajlarını görünce yazmadan edemiyorum.Çünkü ta bir kolpa kendisi daha kim olduğunu bile bilmiyor.
PPR engineering
09-12-2014, 21:57
Kusura bakmayin ama esnaflikla uzaktan yakindan alakaniz yok ayrica burda usluptan bahsedipte herkese acik bir platformda ustelik musterilerinizin ve potansiyel musterilerinizin bulundugu bir yerde amkli, lanli, lunlu konusmanizda cok ironik..
Ya güzel kardeşim yukardaki mesajları uslupları bir görün daha önceden su an zıvanadan cıkmış durumdayım robot değiliz bizde.
canozcan
09-12-2014, 21:58
Tüm süreç boyunca yanımda diyordunuz az önce? Şimdi bu akşam öğrendim diyorsunuz Özcan bey?
Siz de kendinizle çelişiyor gibisiniz sanki bazı noktalarda?
çelişiyor gibi demeden önce sorsanız ? o hesap bülentin değil o hesaptan onun yazdığını bu akşam öğrendim diyorum. ve biz bülentle motorum kırıldığı zamanlaran beri konuşmuyoruz. konuyu nerden öğrendiğini de bilmiyorum. konuşmadığım adam bu konuyu görünce yardımcı olmaya uğraşıyor. sonuçta proje başlangıcından beri benimleydi.
PPR engineering
09-12-2014, 22:09
evet konuşmam dedim çünkü telde ne yapıp edip benim aklımı çeliyorsun. fazla ikna yeteneğine sahip bir insan değilim.
dediğin 20 kişiyi hiç tanımıyorum. doktor mekaniğini de bu akşam öğrendim.
gazlarken araba bağlatmadım. hatta araba bağlatmadım.sadece evraklarım alındı. yolu bilmediğim için yakalandım.
en başından adam gibi yazdım 5000tl istedim eylülde öderim dedin senet vermedin. motoru toplatmaya karar verdim bari parça paralarıyla hesabı kapatalım istedim. seni hiçbir zaman zor durumda bırakmak istemedim. motor yapılırken seni aylarca bekledim sesimi çıkarmadım. ne zaman ne istediysen borç alıp gönderdim. sende 1 kuruşum kaldımı ? yada 1 saat geç ödeme yaptımmı ? seni hiç zor durumda bırakmadım. ama sen bana yanlış yaptın olmadı kaan bu parçalarla işim olmuyor dedim banane dedin fırsatçılık yaptın... bak sadece 3000 tl işimi görücek diyorum. ve bu olay burda kapansın artık ver paramı hakkımı helal edeyim sen de hakkını helal et olsun bitsin....
Ozcan ben senin 3000 TL ni veririm vermesine zararınıda karşılarım üstelik parçaları sana yollamışken. Ama sen benim ticari itibarımı , burda beni tanımayan insanlara karşı uyandırmış olduğun kötü imajı vs. nasıl karşılayabilceksin? Bu kadar yazdın çizdin kolaymı insanların hakkına girmek 3000 TL ver bütün söylediklerimi yutayım diyosun. Ben sana maddi manevi hakkımı hiç bir şekilde helal etmiyorum.
canozcan
09-12-2014, 22:19
Ozcan ben senin 3000 TL ni veririm vermesine zararınıda karşılarım üstelik parçaları sana yollamışken. Ama sen benim ticari itibarımı , burda beni tanımayan insanlara karşı uyandırmış olduğun kötü imajı vs. nasıl karşılayabilceksin? Bu kadar yazdın çizdin kolaymı insanların hakkına girmek 3000 TL ver bütün söylediklerimi yutayım diyosun. Ben sana maddi manevi hakkımı hiç bir şekilde helal etmiyorum.
ne yapsaydım buraya yazmasamda vermiyordun zaten.
hem ben senden motor kırılma parası istemedim. hadi tamam senden ötürü kırılmadı diyelim dedim. nede olsa stock motor alır arabaya koyar satarım arabayıda dedim. kalanıda bana acı bir ders olur dedim...
krank hafifletme yapmadın micropolish yaptın 1000 tl
egzantrik bisimotodan daha iyi dedin ppr enginering marka olucak dedin hksm yaptın (hksm desen kesinlikle hayır derdim) 2000 tl
subaplar supertech dedin subsan çıktı 800 tl
yaylar ppr enginering dedin bisimotodan daha iyi dedin 600 tl
yapılmayan rektefiyeye de ne aldın bilmiyorum takılmaya s2000 gazkelebeği vs.... 600 tl ona dedim
TOPLAM 5000tl yaptı
hadi krank egzantrik 1 kol stone conta etmez ama hadi 2000 tl diyorum
KALAN 3000 TL bana borcun var arkadaş. ödemezsende sen bilirsin. şimdi diyorsun benim ticari kaybım ne olcak. başta bana senet yollasaydın bunlar hiç olmazdı. bu damı senin suçun değil yani ??
Berkan_Fn2
09-12-2014, 22:19
İlk başta arkadaşa geçmiş olsun kendisini tanimam fakat motor kirmanin ne demek olduğunu bildiğim için psikolojisini tahmin edebiliyorum geçmiş olsun,Ben egzantirik konusunda birşeyler yazmak istiyorum,bende arabami yaptirirken kaan ile çalistim kapagimin ve emmemin işlenmesini kendisi yapmisti,ayrica Türkiyede custom olarak yaptigi işlediği ilk egzantirikleride benim aracimda kullanmisti ve gayet başarili sonuclar vermisti,özgünde bende çok şaşirmistik,hatalari olabilir ki zaten kendiside kabul etmis,benim anlamadigim bu adamin bukadar yuruttuguaraba verken neden yuruttugu yada halen yuruyen arac sahipleri hicbirsey yazmiyor,sanki yaptigi her araba kirmis yada olmamis gibi bir izlenim birakiliyor,ben iki taraf içinde gercekten uzuluyorum umarin en kisa zamanda konu tatliya baglanir
ceyhun737
09-12-2014, 22:20
Kusura bakmayin sayin ppr ama iyiki konu acildi insanlar birazda olsa gerçekleri gördü yapilan reklamlarin icinin ne denli boş oldugunu ve isler ters gidince nasil musteriye hakaretler yardirdiginiz ortada
çelişiyor gibi demeden önce sorsanız ? o hesap bülentin değil o hesaptan onun yazdığını bu akşam öğrendim diyorum. ve biz bülentle motorum kırıldığı zamanlaran beri konuşmuyoruz. konuyu nerden öğrendiğini de bilmiyorum. konuşmadığım adam bu konuyu görünce yardımcı olmaya uğraşıyor. sonuçta proje başlangıcından beri benimleydi.
Hesabı birden çok kişi kullanıyorsa mesajı yazdıktan sonra altına kimin yazdığını isim belirterek yazsınlar öyleyse. Miniks ler nasıl yapıyor, yazıyorlar sonuna Ahmet veya Hilmi diye ekliyorlar. Kimle muhatap olunduğu biliniyor bu sayede.
yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler ya o misal verilen cevaplar şahane esnaflıkda master yapılmış harikasınız!!!
PPR engineering
09-12-2014, 22:29
ne yapsaydım buraya yazmasamda vermiyordun zaten.
hem ben senden motor kırılma parası istemedim. hadi tamam senden ötürü kırılmadı diyelim dedim. nede olsa stock motor alır arabaya koyar satarım arabayıda dedim. kalanıda bana acı bir ders olur dedim...
krank hafifletme yapmadın micropolish yaptın 1000 tl
egzantrik bisimotodan daha iyi dedin ppr enginering marka olucak dedin hksm yaptın (hksm desen kesinlikle hayır derdim) 2000 tl
subaplar supertech dedin subsan çıktı 800 tl
yaylar ppr enginering dedin bisimotodan daha iyi dedin 600 tl
yapılmayan rektefiyeye de ne aldın bilmiyorum takılmaya s2000 gazkelebeği vs.... 600 tl ona dedim
TOPLAM 5000tl yaptı
hadi krank egzantrik 1 kol stone conta etmez ama hadi 2000 tl diyorum
KALAN 3000 TL bana borcun var arkadaş. ödemezsende sen bilirsin. şimdi diyorsun benim ticari kaybım ne olcak. başta bana senet yollasaydın bunlar hiç olmazdı. bu damı senin suçun değil yani ??
Ya hala yalan söylüyorsun ALLAH aşkına bir süpertech yazsını gösterirmisin ben cok cok iyi hatırlıyorum benim sana bir borcum yok başta anlaşıp daha sonra aradan aylarsonra cıka gelip burda yazılar yazıyorsun motor kırıldığında getirip böle iken böle yerine ben suna açtırdım buna açtırdım benim yüzümden kırıldığını kanıtla ALLAH şahidim olsun verirdim.
Konu uzar gider sabaha kadar yazın durmadan isterseniz insanda azcık vicdan olur vicdan özgün bu arabayla ayar yapmayalım dediğinde bile bir şey olmaz dedin saçmalıyırsun ben suclumuyum ki sana ödeme yapacağım.Benim para ödemem senin sucları kabul etmek ilk başta üzüldüğüm için elimden geleni yaptım ama hem yalan konuşup hemde burda ilk gazladığımda kırıldı diyeceksin aklıma geliyo deli oluyorum ..
PPR engineering
09-12-2014, 22:34
Kusura bakmayin sayin ppr ama iyiki konu acildi insanlar birazda olsa gerçekleri gördü yapilan reklamlarin icinin ne denli boş oldugunu ve isler ters gidince nasil musteriye hakaretler yardirdiginiz ortada
Ben yapmadığım iş için burda 3 5 stalık kişinin baskısıyla ne para öderim nede özür dilerim siz dikkat ediyorum hep yardırmışınız ticari itibar vs önemi yok haklıyım konumda konuşuyorum.
Commander696
09-12-2014, 22:36
yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler ya o misal verilen cevaplar şahane esnaflıkda master yapılmış harikasınız!!!
Senin yorum çok saçma olmuş adam yazınca kabahat yazmayınca kabahat.
kelalper
09-12-2014, 22:38
Peki kaan susarim ama hakli oldugun icin degil seni sevdigim icin.
Ben yapmadığım iş için burda 3 5 stalık kişinin baskısıyla ne para öderim nede özür dilerim siz dikkat ediyorum hep yardırmışınız ticari itibar vs önemi yok haklıyım konumda konuşuyorum.
Abi, ticaret bu. 3.000 TL için gelicekte ki müşterilerini kaybetmek istemezsin sanırım.
Haklısın veya haksız yorum yapmıyorum ama ticari zekan ile düşünüp ona göre davran.
"Kaz gelicek yerden tavuk esirgenmez"
ghibli06
09-12-2014, 22:39
Kaan hocam, tamamen bu konudan bağımsız soruyorum benim takıldığım noktalar çok farklı çünkü, öyle hakaret tartışma falan da değil:
1- sizce bu saydığınız işlemler gerçekten 10.000 TL ediyor mu?
2- bu sayılan işlemlerin ortalama bitme süresi 6-8 ay mıdır?
3- yaptığınız işin hangi kısımlarına garanti veriyorsunuz? sonuçta ortada bir ticaret var
4- istenilen sonuçlar elde edilemezse daha doğrusu vaadedilen güçler, bunu nasıl çözüyorsunuz müşteriyle...
bunları gerçekten bağımsız olarak soruyorum
ceyhun737
09-12-2014, 22:39
Her iki tarafinda hatalo oldugu yerler var siz musterinin tutumunu elestiriyorsunuz ama sizin tutumunuz da ondan farksiz. Uzlasamiyorsunuz cunku iki taraf da burnunun dikine gidiyor belli ki siz de bu saatten sonra pek anlasmaya yardimci olmaya niyetli degilsiniz sonuc olarak 3. Sahislari bir kenara birakin ve ortada magdur olan bir musteri ve siz de dukkan sahibisiniz ne yapardiniz yada ne yapmalisiniz bunu dusunun . Kusura bakmayin telefndan yaziyorum imla hatalarim icin
PPR engineering
09-12-2014, 22:42
Abi, ticaret bu. 3.000 TL için gelicekte ki müşterilerini kaybetmek istemezsin sanırım.
Haklısın veya haksız yorum yapmıyorum ama ticari zekan ile düşünüp ona göre davran.
"Kaz gelicek yerden tavuk esirgenmez"
Burda zaten bu adama inanlar açık yazıyorum gelmesin vallahi gelmesin.
Ya bakın müslümanız türküz diyoruz kuranı evliya carpsın o kadar yıl yurt dışında setup yaptım kapak yolladım böle sorun yaşamadım iş değerli arkadaşlarımı kayırarak yazıyorum
canozcan
09-12-2014, 22:44
Ya hala yalan söylüyorsun ALLAH aşkına bir süpertech yazsını gösterirmisin ben cok cok iyi hatırlıyorum benim sana bir borcum yok başta anlaşıp daha sonra aradan aylarsonra cıka gelip burda yazılar yazıyorsun motor kırıldığında getirip böle iken böle yerine ben suna açtırdım buna açtırdım benim yüzümden kırıldığını kanıtla ALLAH şahidim olsun verirdim.
Konu uzar gider sabaha kadar yazın durmadan isterseniz insanda azcık vicdan olur vicdan özgün bu arabayla ayar yapmayalım dediğinde bile bir şey olmaz dedin saçmalıyırsun ben suclumuyum ki sana ödeme yapacağım.Benim para ödemem senin sucları kabul etmek ilk başta üzüldüğüm için elimden geleni yaptım ama hem yalan konuşup hemde burda ilk gazladığımda kırıldı diyeceksin aklıma geliyo deli oluyorum ..
yukarıya enes yazmadım çünkü senin aracı ettiğin bir isim. supertechi telefonda enes subap parası isterken söylemişti. oem bunlar dedi olur mu ya büyütmüştük biz onları demiştim hatta. neyse kaç para dedim 800tl dedi tak gönderdim. senin mesajın da da ppr enginering demişin bisimotodan daha iyi yüksek kalite demişsin.tabi bu enesin aramasından önce oluyor. son geçen supertech. tamam kaan senin hatandan kırılmadı lanet olsun. parça parası diyorum sana. sana iyilik olsun param yok dedin diye elinde parça vardır diye borcunu motor toplanacak şekilde parçayla öde bari diye düşündük suç oldu. iyilik yap denize at. onuda tam yapsaydın bari gene birşey demezdim. blok delik segmanlar yapışık kapak çöp, krankla 1 kolla motor topla diyorsun. zaten oem egzantrikler o kapağa olmadı. 3500tl harcadım üstüne !
PPR engineering
09-12-2014, 22:45
Yahu bakın akıllı insanlarız araba ayarsız gazlama deniliyo rolinge geliyo benim yazdıklarım yukarıda boşunamı avansı dinleyebiliyormu veya afr vs bir haber benmi al git gazla vs dedim
askanzengin
09-12-2014, 22:46
Her iki tarafinda hatalo oldugu yerler var siz musterinin tutumunu elestiriyorsunuz ama sizin tutumunuz da ondan farksiz. Uzlasamiyorsunuz cunku iki taraf da burnunun dikine gidiyor belli ki siz de bu saatten sonra pek anlasmaya yardimci olmaya niyetli degilsiniz sonuc olarak 3. Sahislari bir kenara birakin ve ortada magdur olan bir musteri ve siz de dukkan sahibisiniz ne yapardiniz yada ne yapmalisiniz bunu dusunun . Kusura bakmayin telefndan yaziyorum imla hatalarim icin
Arkadaşım konu dışında olduğunu yazıyosun ama mualefet olup konuyu uzatmaya çalışıyosun sende bi 3 şahıssın bilgin olsun .......
ceyhun737
09-12-2014, 22:49
Konuyu uzatmaya calismiyorum gelip benim postuma tutulana kadar arkada 100 tane post var. İki tarafin anlasmasindan baska bir sey istemeyiz:)
PPR engineering
09-12-2014, 22:50
yukarıya enes yazmadım çünkü senin aracı ettiğin bir isim. supertechi telefonda enes subap parası isterken söylemişti. oem bunlar dedi olur mu ya büyütmüştük biz onları demiştim hatta. neyse kaç para dedim 800tl dedi tak gönderdim. senin mesajın da da ppr enginering demişin bisimotodan daha iyi yüksek kalite demişsin.tabi bu enesin aramasından önce oluyor. son geçen supertech. tamam kaan senin hatandan kırılmadı lanet olsun. parça parası diyorum sana. sana iyilik olsun param yok dedin diye elinde parça vardır diye borcunu motor toplanacak şekilde parçayla öde bari diye düşündük suç oldu. iyilik yap denize at. onuda tam yapsaydın bari gene birşey demezdim. blok delik segmanlar yapışık kapak çöp, krankla 1 kolla motor topla diyorsun. zaten oem egzantrikler o kapağa olmadı. 3500tl harcadım üstüne !
Kardeşim kapak bulayım desim bak kapak yeni cıktı şimdi.
Farklı boyuttamı yaşıyoruz ben hatalı hissetsem zaten öderim cebimemi yapışır bana burda ithamlar ettin sonra öde bitsin ya süpertech demişiz ben kimseye takmıyorum süpertech sübap sana neden diyeyim.
Bakın biz parçakarı yollafıktan sonra *** attığın iki race kapak hediyen olsun bitsin bu iş dedin onuda kabul ettim.
eraslanb
09-12-2014, 22:50
Burda zaten bu adama inanlar açık yazıyorum gelmesin vallahi gelmesin.
Ya bakın müslümanız türküz diyoruz kuranı evliya carpsın o kadar yıl yurt dışında setup yaptım kapak yolladım böle sorun yaşamadım iş değerli arkadaşlarımı kayırarak yazıyorum
konuyu 1574 üye okumuş misafirin haddi var hesabı yok...
biz bu olaydan önce sizden peak serdar usta,iskender usta, dr. oz , emre levent , paşaoğlu gibi çok değer gören yurtdışında bilinen bi insan(firma) olmanızı temenni ederken beklerken siz bu hareketlerinizle bir daha duyulmamak üzere siliniyorsunuz...
dostlarım diyorsunuz bu hareketlerinizle onları da kırıyorsunuz.
herkes size %100 suçlu demiyor adamın 15 bin lirası 1.5 senesi gitmiş daha ne kaybedecek adam elinizi sizde taşın altına 3 bin lira kadarda siz koyun bu olay kapansın. zaten bir daha birbirinizi görmeyeceksiniz...
özcan konuyu baştan sona takip ediyorum mahduriyetini biz zaten baştan beri biliyoruz alttan aldın bence gerektiği kadar bana göre çözülücek bir konu değil burda bu hakkını hukuki yollarda araman daha mantıklı önünde sonunda çıkıcaktır ortaya zaten para kolay kazanılmıyor hepimiz biliyoruz sen kendi paranla rezil oldun boşa giden bir sürü zaman sinir stres ALLAH sabır versin arkadaşım
herkes kendine göre haklı malesef..
askanzengin
09-12-2014, 22:54
Konuyu uzatmaya calismiyorum gelip benim postuma tutulana kadar arkada 100 tane post var. İki tarafin anlasmasindan baska bir sey istemeyiz:)
Birincis sana tutulduğum yok farkındaysan konuya dahil olanlar yazıyo şuanda sen sadece mualefet oluyosun bu saatten sonra senin oraya yazıcağın şey ne iyi ne kötü sadece uzatıyo konuyo ok bundan bahsediyorum :)
Talih.b16
09-12-2014, 23:01
iki tarafıda tanımam.kaanla bugun telde konuştuk kendisine kapak yaptırıcam.birkaç sey istedim abi olmaz sıkıntı olur dedi,yaptırırım su para arada sunu alırım dedi çok açık söledi.istese yaparım der para alırdı.fiyat verdi kullanıcağı malzemenin markasını saydı.yannış anlaşılmasın bedava yapmıycak.garanti verdi bende ok dedim,sunu yapalım bunuda yapalım demedi,yaptığı araçları söyledi kullandığı malzemeleride saydı.bunlar benim izlenimlerim,gayet acık yazdım.konuyuda baştan sona okudum hangi taraf yazıyosa o haklı oluyo ama çelişkiler var.kimse ayar vermese daha kolay çözülür.iki tarafada geçmiş olsun.
yanı suan kaaan benim itibarımı sirketim hakaret die tazminat davası açsa kazanır biliyorsunuz değilmi :)
3 milyar verince düzelicekmi bu konu ? size ne verdi bu kkaan peki suanda exttra 3 lira daha istiyorsunuz?
ayrıca bu araba ayar gayar için gelmeden ben gazına bile basmam bunu düşünmedinizmi siz? yoklamak bile segmana zarar vericek bunu bilmiyorumusunuz? peki siz bilmiyorsunuz toplayan ustanız motoru ütüne atan ustanızdamı size bişiy söylemedi ? anlamadığım bişiy daha var kol neden çıktı ? yatak sardıdamı çıktı? belliimi ? ne yağ kullandınız ? yağ sewiyesi nasıldı ? yağ varmıydı bunları bilir kişi olmadan açıp koyduğunuz için keisinlikle kkanı suclayamassınız bizim teknanın motoru yağ değişiminden 5 saat sonra 3.0 tdi makinamız yatak sardı ellemeden bilir kişiyi çağırdık hallettiler servisten paramızı aldık cidddide bir para 60 lira gibi bir rakam sende bunu yapsan daha mantıklı olmazmıydı ? burası karar mercihi değil tabiki biz ellimizden geleni yaparız ama malesef bizimde elimizden gelen biyere kadar burda bazı saksakcılar var ÇOK Bİ ... BİLİYORMUS GİBİ yazan karakterler var esnafıda var ustasıda ama burda bukadar abartılmalımıydı herifi yerden yere vurmanız mana getiremedim
ayrıca ben kaaanla iş yapıyorum daha sorun çekmedim allaha şükür onuda belirtim evet tasvip etmediğim düşünceleri var ama benimde her isana göre var burdaki herkesinde var yani biraz abartı olduğunu düşündüm sanki
ilk öncelikle gerçekten üzüldüm. Hayalleriniz maddiyatınız gitti en önemlisi psikolojı tabi.
ben Sİ lerle ugraşıyorum az cok benı tanıyanlar bilir.
Sizin motorunuz ikilerde toplanırken ordaydım. Mutluhandan gelen gürcan abi (yalnış olmasın ismini öyle hatırlıyorum) o ilgilendi motorunuzla.
Hem murat ustaya hm gürcan abiye dedım kapagı protları emme ve kelebegi gördügümde ilk dedigim sey abi bunu böyle toplamayın bu motor yürümez çalışsa bile motor kırılacak dedim.
Murat abi dedi PPr yaptı motor biz toplayıp adamlara vericez adam işini biliyor dedi bende söyle dedim motor 1 defa gazlanacak sonra gene kırılacak oda ben orasını bilmem bana motoru topla dediler topluyoruz.
motordaki hatalar:
1. üst kapak yanma odaları artı şekillinde araları kaynakla doldurulmuş sıkıştırma artışı için. ben hiç tavsiye etmem kesinlikle yanma odasına kaynak olmasını. he araştırdım normal kapak ile jdm kapaklar arasındaki farkı kapatmak için yapılmış bir uygulama imiş yanma odasını kaynakla doldurmak. fakat sizinki düzensiz ve ortası doldurulmuştu.
2. egzantirikleri işlendiğini görünce merak ettim custom uygulamaları sahibindende görüyordum 10 hp ye kadar ilanlar diye onlar yaptı herhalde, gene kaynak ve torna işlemleri egzantrige yapılmış ve usta sibob ayarını yaparken baktım vidalar en sonda ayar yapıldı.
3. port polish işlemi yapılırken sibob gayıtlarınız kesilmiş oda sibobunuzun sağlıklı çalışmamasına yol açmış.
4. PPR bu işlerden anlayan biri kişi olarak race port işlemi yapıp emme portpolihs yapılıp neden oem kelebek bırakılmış en az 60-65 mm kelebek lazımdı bence o araca.
aracın altı ben gelmeden önce toplandığı için incelemedim.
gelelim Araç sahibi olarak sizin hatanıza.
1. PPr ile anlaştınız iyi güzelde arkadaşım D16A9 tr de Kaç hp yapılmış neler yapılmış belli idi sen daha fazlasını istedin denenmemişi denemek NA da en hızlı araba yapmak istedin başka modifiye eden adamlara bir danışmak fikir almadın mı? yada başkalarından fiyat almadın mı?
2. arabanın başında olmadan uzaktan yapılan her iş böyledir. Yapılan ticaret anlayışı ne yazıkki böyledir çünkü herkes kendınce birseyler yapar. küçük bir örnek bir iş yaptıracam 500 tl istediler beni bekleyın kesinlikle yapmayın gelicem bana anlatacaksınız öyle yapıcam dedim, anlattılar ben 50 tl ye sorunu cözdüm.
3. Motorunuz ikilerde toplandı orada aldınız kendınız taktınız en büyük hatanız orada ikilerde motor takılıp tüm herseyı kontrol edilip yola cıkacaktınız yalnış birsey varsada orada bırakıcaktınız aracınızı.
tabi yazdım bukadar affınıza sıgınarak bence iki tarafınca burada hatası var PPR TR de yapılmamışı deneyıp kendı tecrübelerinle NA dan en yüksek gücü almak için proje yapmış arkadaşımızda sansı yaver gitmemiş bu konudaki her gazlayan herzaman motor modifiyesi yapan kişiler çok çok iyi bilirler MODİFİYE EDİLEN GAZLANAN HER ARABA BİR GÜN KIRILACAKTIR bu senın için degil sadece benım veya bir başkası içinde gecerlidir. bu işin kendısı büyük bir RİSK tir. Kimse diyemez sana motoru modifiye ettim 50 -100 bın km garanti gidersin.
bazı anlaşmazlıklar olmuş sıkıntılar yaşanmış inşallah aranızda çözümlenmesi dilegiyle ama bu forumdan nasıl çözülür bilemem fakat bu tarz işlerde bir şözleşme yapılması iki tarafın magduriyetının azalması bakımından çok iyi olucak çünkü söz ucar yazı kalır misali arkadaş ben böyle dedım PPR ben böyle dedım diye bir yere varılması zor.
Hakkınızda en hayırlısını dilerim inşallah en kısa zamanda magduriyetınız hallolur aracınıza keyifle binersiniz.
Konudan uzaklaşılıyor da şu kısımlar hala cevaplanmadı..
Gerçekten yazmak istemiyorum iki tarafın da illa ki haklı yönleri vardır, yani yoksa da yaratılır.. Ama ben bu yukarıda verilen cevabı ve Aren abinin yazdıklarını unutmuyorum.. Galiba D16 ile ilk defa uğraştığınız bir proje bazı yönlerde elinize yüzüne bulaştı. ARGE yapmaya çalışırken yaşanılan sıkıntıların sonucuyla karşılaşıyoruz. Benim komple 30 sayfadan çıkardığım sonuç bu..
evet yağ yakan arabayı duman atan arabayı bırakın otobana çıkarmak gazını yoklamak marş basmam, bu da araç sahibinin en büyük hatası..
lan olm nekadar çok usta ne kadar cok tuner ne kadar cok arabayı yapan bilgi sahibi insanvarmış lan forumda :)
10 tane guide i kesik araba gördüm Tercih meselesi kesinlikle bence ahmet usta yapar mehmet usta yapmaz
regrind yapılan egzanttiriklere bakalım lütfen nasıl ayarlanır yazın bizde bilelim
türk malı subab dediğiniz subablarda örnek mami makinenın 106 sında vardı 9 donuyorduk sonuc neoldu ??? HICBIR SIKINTI YOK
madem hepiniz biliyorsunzu süpersiniz yapsaydınız sizde D abcdefgh serisi görseydik herkesin düşüncesi olabilir ama görüş bildirilir lütfen yazılara dükkkat edelüüm :)
canozcan
09-12-2014, 23:22
yanı suan kaaan benim itibarımı sirketim hakaret die tazminat davası açsa kazanır biliyorsunuz değilmi :)
3 milyar verince düzelicekmi bu konu ? size ne verdi bu kkaan peki suanda exttra 3 lira daha istiyorsunuz?
ayrıca bu araba ayar gayar için gelmeden ben gazına bile basmam bunu düşünmedinizmi siz? yoklamak bile segmana zarar vericek bunu bilmiyorumusunuz? peki siz bilmiyorsunuz toplayan ustanız motoru ütüne atan ustanızdamı size bişiy söylemedi ? anlamadığım bişiy daha var kol neden çıktı ? yatak sardıdamı çıktı? belliimi ? ne yağ kullandınız ? yağ sewiyesi nasıldı ? yağ varmıydı bunları bilir kişi olmadan açıp koyduğunuz için keisinlikle kkanı suclayamassınız bizim teknanın motoru yağ değişiminden 5 saat sonra 3.0 tdi makinamız yatak sardı ellemeden bilir kişiyi çağırdık hallettiler servisten paramızı aldık cidddide bir para 60 lira gibi bir rakam sende bunu yapsan daha mantıklı olmazmıydı ? burası karar mercihi değil tabiki biz ellimizden geleni yaparız ama malesef bizimde elimizden gelen biyere kadar burda bazı saksakcılar var ÇOK Bİ ... BİLİYORMUS GİBİ yazan karakterler var esnafıda var ustasıda ama burda bukadar abartılmalımıydı herifi yerden yere vurmanız mana getiremedim
ayrıca ben kaaanla iş yapıyorum daha sorun çekmedim allaha şükür onuda belirtim evet tasvip etmediğim düşünceleri var ama benimde her isana göre var burdaki herkesinde var yani biraz abartı olduğunu düşündüm sanki
segman zarar görünce kol yatak sarar mı ve kol kırılır mı ?
bana ayardan önce kendisi gazlatıyordu. yağ yakıyor diye istanbula geldiğimde. 1. 2. viteste hiçbirşey olmaz sık bi göreyim diyordu.
benmi hakaret ettim şirketine ? ben sadece bana yaşattıklarını anlattım.
bilirkişi diyorsunuz ama ben ondan kırılan motorun parasını istemedimki. söz verilip olmayan parçaların parasını istedim. kendisi biliyor hangi parçaları taktığını. bunun için bilirkişiye gerek var mı ?
yağ konusuda parasını yolladım kaan bana yağ gönderdi. ve onun söylediği yağı kullandım. seviye olarak ise dynodan çıktığım geceyi hatırlıyorsanız ogunun ertesi gün kaan aradı gazla dedi gazladım kırıldı. birtek bana mal etme ayardan sonra kırıldı dikkatini çekerim dedi. ben sizi arasaydım ayar yaptınız kırıldı kaan öyle diyor deseydim kaanla sorun yaşamazmıydınız. kaldıki ben öyle bir polemik yaşatmadım sizlere. şimdi yeri geliyor söylemek durumunda kalıyorum. şahsen ayardan sonra kırıldığını kesinlikle düşünmüyorum. çünkü siz zaten aracın motoru hasta dediniz.yağ yakıyor dediniz. bu şekilde yüklenirsem motor kırılır o yüzden min. ayar yapıyorum dediniz. deviride güvenlik için 7500 de kestiniz.
dj_batukaan
09-12-2014, 23:22
özcan kardeşim kusura bakma senin konunla alakalı değil, Kağanıda tanımam ama İlla şu parayı öde diyen dostlarımız var!!!
Bugün bir çok dünya markası bile kendini haklı çıkarttığı yada kendini haklı saydığı konu için kılını bile kıpırdatmıyor. şimdi buradaki olay o kadar çok çeliştiki Kağanın haklı olma ihtimali bile doğdu ( yazılanları varsayarsak ) şimdi durum buyken Kim olursa olsun neden verecek o parayı ? ki daha öncesinde de elinden geleni yapmış parça göndermiş
Allah aşkına sizlerde her iki taraf içinde empati yapıp konuşun Laf olsun diye yazmayın yada ortamı germeyin Hanginiz kendini haklı sanırken Tamam yaaa deyip susar ?
Valla ben anlamadım şimdi söz verilip parası ödendiği halde farklı marka takılan ya da hiç takılmayan ürün var mı? ya da yapılması için parası ödenen ama yapılmayan bi işlem?
lan olm nekadar çok usta ne kadar cok tuner ne kadar cok arabayı yapan bilgi sahibi insanvarmış lan forumda :)
10 tane guide i kesik araba gördüm Tercih meselesi kesinlikle bence ahmet usta yapar mehmet usta yapmaz
regrind yapılan egzanttiriklere bakalım lütfen nasıl ayarlanır yazın bizde bilelim
türk malı subab dediğiniz subablarda örnek mami makinenın 106 sında vardı 9 donuyorduk sonuc neoldu ??? HICBIR SIKINTI YOK
madem hepiniz biliyorsunzu süpersiniz yapsaydınız sizde D abcdefgh serisi görseydik herkesin düşüncesi olabilir ama görüş bildirilir lütfen yazılara dükkkat edelüüm :)
Estagfurullah elimden iş gelir de ustalık büyük iştir ben kendime çırak bile diyemem, şimdi sen yazana kadar bu alıntıya kimse cevap yazmadı Özgün abi, bizim de görmek istediğimiz bu işte.. Teşekkür ederim mesajları birleştirdiğiniz için bu arada..
Ben bırak arabamı all motor yapmayı bir eksantrik takacağım 4 aydır sadece custom map için MKT'a yüzlerce soru sordum zaten 1-2 hafta içinde benim epromu falan yollayıp senin başını da ağrıtırım :)
canozcan
09-12-2014, 23:31
Valla ben anlamadım şimdi söz verilip parası ödendiği halde farklı marka takılan ya da hiç takılmayan ürün var mı? ya da yapılması için parası ödenen ama yapılmayan bi işlem?
evet konu açıldığından beri tekrar tekrar yazıyorum ama nedense hep kırılmaya çekiliyor. bilirkişi vs. tutsam zaten 10 + motor + önceki modifikasyon için harcadığım 5000tl ödencekmiydiki...
yapılmayan işler krank hafifletme ve volant taşlama ve s2000 gaz kelebeği
söz verilip takılmayan markalarda var yukarda belirttim. bisimotodan daha kaliteli olduğu yönünde kandırıldım.
Estagfurullah elimden iş gelir de ustalık büyük iştir ben kendime çırak bile diyemem, şimdi sen yazana kadar bu alıntıya kimse cevap yazmadı Özgün abi, bizim de görmek istediğimiz bu işte.. Teşekkür ederim mesajları birleştirdiğiniz için bu arada..
Ben bırak arabamı all motor yapmayı bir eksantrik takacağım 4 aydır sadece custom map için MKT'a yüzlerce soru sordum zaten 1-2 hafta içinde benim epromu falan yollayıp senin başını da ağrıtırım :)
görüşler göreceli kesinlikle kim 13.1sıkstırmanın üstüne Gt45 takar? akıllı işimi hayır :) mesela hilmi stock k20ye 1.5 1.6 lara kadar bastık kim basar ? akılllı işi değil bazı seyler için bazı seyleri gözden çıkarmak lazım seçim meselesi bu
segman zarar görünce kol yatak sarar mı ve kol kırılır mı ?
bana ayardan önce kendisi gazlatıyordu. yağ yakıyor diye istanbula geldiğimde. 1. 2. viteste hiçbirşey olmaz sık bi göreyim diyordu.
benmi hakaret ettim şirketine ? ben sadece bana yaşattıklarını anlattım.
bilirkişi diyorsunuz ama ben ondan kırılan motorun parasını istemedimki. söz verilip olmayan parçaların parasını istedim. kendisi biliyor hangi parçaları taktığını. bunun için bilirkişiye gerek var mı ?
yağ konusuda parasını yolladım kaan bana yağ gönderdi. ve onun söylediği yağı kullandım. seviye olarak ise dynodan çıktığım geceyi hatırlıyorsanız ogunun ertesi gün kaan aradı gazla dedi gazladım kırıldı. birtek bana mal etme ayardan sonra kırıldı dikkatini çekerim dedi. ben sizi arasaydım ayar yaptınız kırıldı kaan öyle diyor deseydim kaanla sorun yaşamazmıydınız. kaldıki ben öyle bir polemik yaşatmadım sizlere. şimdi yeri geliyor söylemek durumunda kalıyorum. şahsen ayardan sonra kırıldığını kesinlikle düşünmüyorum. çünkü siz zaten aracın motoru hasta dediniz.yağ yakıyor dediniz. bu şekilde yüklenirsem motor kırılır o yüzden min. ayar yapıyorum dediniz. deviride güvenlik için 7500 de kestiniz.
canozcan ben sizinle konuştum yedik içtik su bile olsa başımla beraber yendiden gelin elimden geleni yaparım ama ben doğruyu sölerim kimse kusura bakmasın ben dönmem dedim istemiyorum dedim bakalım die ısrarlardan sonra dedikki baqın duman fazla ben böyle bişiy yapamam cevirmeyelim etmeyelim ama elimden gelen bişiy olsa emin olun yaparım yeniden ama benim yağ yakma olayında sölediğim sey suydu eksilmiş ise ciddi miktarda yatak sarıp kol çıkarmış olma istimaliniz var sizden baska kullanan yok dimi yanlış anlamayın sorununuzu bulmaya çalışıyorum mesela birine arkınıza es dostunuza verdinizmi yanlış vites atmış olabilirmi ? vsvs ben olasılıkları düşünüyorum sıkıntı yok bana söledim ama 3-5 kişi ortalığı karıştırıyor teknikte konuşan yok eEee ne .. yazıon ozaman can kendini savunuyor o tamama ama can baslık bile dava için bir sebeb olabilir yanlış anlamaın avukat varsa yazsssın valla bilmiyorum tam
görüşler göreceli kesinlikle kim 13.1sıkstırmanın üstüne Gt45 takar? akıllı işimi hayır :) mesela hilmi stock k20ye 1.5 1.6 lara kadar bastık kim basar ? akılllı işi değil bazı seyler için bazı seyleri gözden çıkarmak lazım seçim meselesi bu
Doğrudur dediğim gibi ben kılı kırk yararım, o yüzden bir vidaya tornavida değiyorsa onu sorarım. İlk yorumda arge kısmından da bahsettiğim buydu eğer ki böyle bir şey varsa D ile hiç uğraşılmadan bu motorda eksantrik subap vs. denenirken araç sahibinin haberi yoksa hoş bir durum olmaz. Haberden kastım bu parçayı ilk defa sizin arabada deniyorum tarzı. Yoksa Hilmi abiye "bak dostum durum bu ben stock k20 ne bunu basacağım, mapi de ona göre agresif yazıyorum sen de istiyor musun bir şey olursa göze alıyor musun? " o da "evet" der sonra tunerlığınızı gösterirsiniz. Ben konuya daha fazla dahil olmayayım konu sahipleri konuşması gerekirken, hayırlı geceler herkese, herkes için hayırlısı olur umarım :)
yasinipek79
09-12-2014, 23:40
Öncelikle kim haklı kim haksız bunu sorgulamak yerine burada Türk insanın vazgeçemediği düşene bir tekme sen de vur olayı vardır.Kaan ıyı ,kotu doğru yanlış yapmış olabılır.Peki buradaki klavye delikanlıları acaba bu eleştiri sınırlarını aşan yorumlarını Kaanın yüzünede yapabılır mi_Adamı ne pır pırlığı ne ticari itibari ne iş bilmezliği daha neler neler yazanlar var.Bu adamın yaptığı arabaların sahipleri,memnun olanlar yazarsa ne olacak peki.Sayısıda azınsanmıyacak kadar çok..Ama Kaan sanmıyorm ki kimseyi arayıp yazın desin.Modifiye her zaman risktir.Bu riski araç sahibi,motor ustası,rektefiyecisi ayarcısı,port polİshçisi paylaşır.Bır olayda sebep tek bir kişi olamaz.Bir grup birleşip bir kişiyle yaşadığı sıkıntıyı anlatıyor ancak timsahlar hazırda beklıyor.Ve bu timsahların birçoğu kaanı tanımaz etmez.Benim etrafımda arabasını Kaana yaptıran çok arkadaşım var.Plaka plaka isim isim yazmanın manası uok.Ama genel olarak benim gördüğüm ufak tefek sıkıntılarda olsa Kaanın ilgilendiği problemleri çözmek için yardımcı olmak istemesidir.Bu arada buradakı yorumlara göre Kaana araba yaptırmıcaksanız oda sizin fikriniz saygı duyarım.Ben kaanın bilgi ve becerisine inananlardaN ve gözlemleyenlerdenim.Herkese saygılar özellikle TİMSAHLARA..
canozcan
09-12-2014, 23:40
canozcan ben sizinle konuştum yedik içtik su bile olsa başımla beraber yendiden gelin elimden geleni yaparım ama ben doğruyu sölerim kimse kusura bakmasın ben dönmem dedim istemiyorum dedim bakalım die ısrarlardan sonra dedikki baqın duman fazla ben böyle bişiy yapamam cevirmeyelim etmeyelim ama elimden gelen bişiy olsa emin olun yaparım yeniden ama benim yağ yakma olayında sölediğim sey suydu eksilmiş ise ciddi miktarda yatak sarıp kol çıkarmış olma istimaliniz var sizden baska kullanan yok dimi yanlış anlamayın sorununuzu bulmaya çalışıyorum mesela birine arkınıza es dostunuza verdinizmi yanlış vites atmış olabilirmi ? vsvs ben olasılıkları düşünüyorum sıkıntı yok bana söledim ama 3-5 kişi ortalığı karıştırıyor teknikte konuşan yok eEee ne .. yazıon ozaman can kendini savunuyor o tamama ama can baslık bile dava için bir sebeb olabilir yanlış anlamaın avukat varsa yazsssın valla bilmiyorum tam
bukadar para harcadığım ve hayallerimin olduğu aracına bir başkasına kesinlikle vermem tabiki. dynodan sonra eksilen yağı elimde kalan motul yağ ile tamamladım zaten. krank tekrar takılırken yatakların yenilenmesi hadi yenilenmedi aynı sırayla takılmamasından başka ne gibi bir sebep olabilirki başka ? yatak sarması için ?
Ulan arkadaş çekirdeği kilo ile aldım bittide bu konu bitmedi :D. nasıl iş yaw..
evet konu açıldığından beri tekrar tekrar yazıyorum ama nedense hep kırılmaya çekiliyor. bilirkişi vs. tutsam zaten 10 + motor + önceki modifikasyon için harcadığım 5000tl ödencekmiydiki...
söz verilip takılmayan markalarda var yukarda belirttim. bisimotodan daha kaliteli olduğu yönünde kandırıldım.
Bisimoto kaliteli oldugu konusunda kandırıldım kısmını öncelikle geçeceksin hocam. Kalite göreceli bir kavramdır. O, onun kaliteli olduguna inanıyordur vs
Parası ödendiği halde yapılmayan işler, eksik parçalar ve farklı marka takılan parçalar konusunda da eğer bunlardan bir tanesi ucundan kıyısından bile varsa : bu işin adı dolandırıcılıktır.
Ancak söylenen herşey yapılmış ve takılmışsa ancak işçilik konusunda şikayet varsa ; bu da o kişinin esnaflığına kalmıştır. Ancak kimse ne dolandırıcı diyebilir ne de başka bişey.
O yüzden sayfalarca yazmaya gerek yok. Soru gayet basit : parası alınan işlemlerin tamamı yapıldı, parçalar da takıldı mı?
canözcan d16a9 makına sıkıntılı bır makına 7200 den sonra fazla devır donmek yag pompası yetıstırmıyor ve yatak sarıyor tabı yag pompasına modıfıye etmedıysenız kolda cıkar bacakta ...
canozcan
09-12-2014, 23:48
Bisimoto kaliteli oldugu konusunda kandırıldım kısmını öncelikle geçeceksin hocam. Kalite göreceli bir kavramdır. O, onun kaliteli olduguna inanıyordur vs
Parası ödendiği halde yapılmayan işler, eksik parçalar ve farklı marka takılan parçalar konusunda da eğer bunlardan bir tanesi ucundan kıyısından bile varsa : bu işin adı dolandırıcılıktır.
Ancak söylenen herşey yapılmış ve takılmışsa ancak işçilik konusunda şikayet varsa ; bu da o kişinin esnaflığına kalmıştır. Ancak kimse ne dolandırıcı diyebilir ne de başka bişey.
O yüzden sayfalarca yazmaya gerek yok. Soru gayet basit : parası alınan işlemlerin tamamı yapıldı, parçalar da takıldı mı?
yapılmadı diyorum ya neden defalarca yazdırıyorsunuz. bana bisimotodan kaliteli dediği egz.ler 11.5 cr olarak verdğim aracımı 9.5cr ye düşürdü. .çünkü hatalıydı dereceler. comp. zamanı emmeler açık kalıyordu. aynı şekilde yayları iki parmağımla bastırabiliyordum. üzerinde hiçbir marka yazmıyor. subaplar zaten kaandan önce yapılmıştı ona da para alındı onlarda markasız. krank hafifletme ve volant yapılmadı s2000 kelebek takılmadı. yataklarım yenilenmedi ama rektifiye parası alındı. vs vs.
bukadar para harcadığım ve hayallerimin olduğu aracına bir başkasına kesinlikle vermem tabiki. dynodan sonra eksilen yağı elimde kalan motul yağ ile tamamladım zaten. krank tekrar takılırken yatakların yenilenmesi hadi yenilenmedi aynı sırayla takılmamasından başka ne gibi bir sebep olabilirki başka ? yatak sarması için ?
yatak boşluklu
yağ pompası kesmesi
güzel temizlenmmemesi
yağ yetinin kırılmasından dolayı gelen yağ basıncı va vs svs bisürü sey olabilir ki segman blowbyolmuştur havalandırmaya yağı basmıştır mesela hydrolock olmuştur vsvsvs bunlar sadece fikirler :(
canözcan d16a9 makına sıkıntılı bır makına 7200 den sonra fazla devır donmek yag pompası yetıstırmıyor ve yatak sarıyor tabı yag pompasına modıfıye etmedıysenız kolda cıkar bacakta ...
hmm ozaman bizim turbo Crx i 10 bin km den sona bi sokelim bakalım bizmikde sarabilir yani 8000 de :)
hmm ozaman bizim turbo Crx i 10 bin km den sona bi sokelim bakalım bizmikde sarabilir yani 8000 de :)
baytar bana gore cöp makına sıkıtıı yanı :D
Ahmete bu konuya dahil olma dedim ama mekanik bilginiz olmadığı halde MASTER ! gibi yazılar yazıp biirde talepte bulunmanızda ilginç
Regrinding işlemi yapılan oem egzantriklere mecburen subap yaptırmanız gerekir oem subapları kullanamazsınız
Nasıl bisimoto regrinding yapıp kendi urettigi subapları veriyorsa kaanda egzantrigi işledikten sonra ona uygun subapı yaptırması gerekiyor ki ne supertech nede bisimoto işinizi görmez
kaanın burda yapmış oldugu işlem yanlış değil
ayrıca siz bisimoto alalım demişsiniz ama hiçbiryerde kaan ben supertech takıcam yazmamış yada benim gözümden kaçtı bunu siz iddia ediyorsunuz
Krankta hafifletme yapılmamış burda siz haklısınız ki zaten yatak sarmışsınız size krank alıp yollamış
Her araçta sorunlar olabilir mekaniktir kimse garanti veremez bence vermemeli çünkü müşterinin aracı nasıl kullanacağını bilemezsiniz ben şahsen müşterilerimi bizzat araca oturtup 1 saat kullanma dersi veriyorum neler yapıp neler yapmaycaklarını anlatıyorum ki kendim nasıl sorun yaşamıyorsam onlarda yaşamaması için ama her nekadar kendi aracımın motoru gibi toplamış olsamda motora asla garanti vermiyorum
şimdi nerden bilicez sizin kullanıcı hatanızın olmadığını ?
ayrıca sizin istediğiniz parçaları kaan göndermiş mağduriyetinizi karşılamış siz eksik parça çıkar demişsinizde kaanla alakalı olmayan parçalarda kaanın ne suçu var ?
neden bir kaç ay sonra paranın bitince kaandan 3000 tl yı foruma konu açarım tehditi ile talep ediyorsunuz ?
diyelimki kaan bu parayı size verdi ilerde yine paranız bitince bir kaç bin tl dahamı isticeksiniz yani sizin maddi durumunuzun kötü zamanlarında kurtarıcınız kaan mı olucak ?
Herkesin ticari sırları vardır kimseyle bunu paylaşmak zorundada değildir bazı şeyleri farklı söyleyebilir öğrenmemeniz için çünkü bu işten para kazanmaktadır bu onun en doğal hakkıdır
siz sanayide aracınızı servis yaptırırken misal fren balatalarını hangi marka nerden aldın diye soruyormusunuz ama ustanız yan dükkanından 20 tl ya X marka balatayı alıp size 80 tl yazıyor bunuda size anlatmak zorunda değil frenin tutuyormu tutuyor olay bitmiştir
seninde motorun çalışmış aracın yürümüş heee vaadler biraz saçma olmuş 200 hp mümkün değil benim biraderde yazmış insan açar googledan bakar ki bence bakmışsınızdır cünkü bisimotoya mail bile atmışssınız bence ne güçler alındıgını gayet iyi biliyorsunuz yani gelipte burda ben google a bakmak zorundamıyım falan diye ayak yapmayın lütfen gülünç oluyor
siz sadece dünyada ilk 200 hp D serisi hayaline kendinizi kaptırmış ve teslim olmuşsunuz sonucunda olmamış ve motor kırmışsınız kaanda size motorunuzu toplamanız için gerekli bütün parçaları alıp göndermiş sizde şimdi çıkmış 3000 tl daha yolla hakkımı helal edeyim diyorsunuz
kusura bakmayın ama siz hiç dürüst bir insan değilsiniz bu yüzdende kaandan aynı şekilde karşılık görüyorsunuz
Şimdi benim için şakşakçı diyecek olan arkadaşlar olucak onlarda iyi bilsinlerki ben kaana hayatımda 1 sefer emme manifoldu yaptırdım onunda parasını ödedim ve inanın hiç memnun kalmadım biz en baştan komple tekrar yaptık
şu anda da bana K serisi bir kapak işliyor çünkü K makinada kendisine sonuna kadar güvenirim ama sadece kapak
Bazı yaptığı işleri bilirim çoğu arkadaşımda onun kapağı var hatta müşterilerimin bile araçlarında malzemeleri var sorun yaşıyoruz diyemem ayıp olur
kaan
her araçta başarılı olucaksın diye birşey yok ve sen setup dizecek biri değilsin
senin işin kapak emme kelebek işlemek kardeşim
sen sadece işini yapsan hem daha çok para kazanırsın hemde daha çok tecrübe edinirsin benden de sana sürekli söylediğim tavsiye budur
Ayrıca şunuda belirtmek istiyorum lüleburgazdan biri yazdığında kaale almayın çünkü onlar geçilmezler çünkü onlar en iyi kapağı işlerler çünkü onlar en iyi mekanikerdir çünkü onlardan daha iyi kimse araba yürütemez çünkü onlar herşeyi iyi bilirler çünkü onlar birbirlerini şakşaklamayı çok severler onları 5 boy geçerseniz 1 boydur
hayırlı geceler
Ben hilmiyim bu arada yazmayı unutmuşum kapakta hafifletme olmadığını yazanda bendim bilginize
yağ pompası ne durumda ?
enjektörler ne durumda açık kalıp hydrolock olmus olabilir
canozcan
09-12-2014, 23:57
yatak boşluklu
yağ pompası kesmesi
güzel temizlenmmemesi
yağ yetinin kırılmasından dolayı gelen yağ basıncı va vs svs bisürü sey olabilir ki segman blowbyolmuştur havalandırmaya yağı basmıştır mesela hydrolock olmuştur vsvsvs bunlar sadece fikirler :(
bunlara benim kullanıcı olarak yapabileceğim birşey var mı ? yağ yakar hale getirilmiş motorumun yağını tamamlamaktan başka ne yapabilirimki adam gazla dedi sonuçta
yahu valla üzülüyorum arap saçı olmuş durumda mevzu... bi şekilde orta yol bulunsa araya birileri girse helalleşip kapatın konuyu
Kardeşim bisimotodan daha iyidir demiyorum ama sana soruyorum sen nerden biliyorsun bisiden iyi olmadığını ?
belki bisiden daha iyi o sana yapılanlar bunu bilebilmen için bisiden o egzantrikleri alıp aynı gün iki egzantrikle dyno yapman lazım bunu ne sen bilebilirsin nede kaan
o yüzden hem kandırılmışta olabilirsin hem olmayadabilirsin buna kesin birşey söyleyemezsin bizde bir yorum yapamayız samimi söylüyorum daha iyisi yapılamaz diye birşey yok
ama daha önce kaan yapıp test etmediği halde nasıl ben daha iyisini yaparım diye sana vaadde bulunmuş bunu bende anlamıyorum ve yine söylüyorum üzerine basa basa yaptığı cam ler bisiden daha fazla güç çıkartamaz kimse diyemez test etmek lazım
bunlara benim kullanıcı olarak yapabileceğim birşey var mı ? yağ yakar hale getirilmiş motorumun yağını tamamlamaktan başka ne yapabilirimki adam gazla dedi sonuçta
:) tabiki hayır bişiy yapamasssın sadece seni bilgilendirmek amacım yoksa ben kimseye bişiy diemem kendim için elimden geleni yaptım sana sadece amacım birçok hilminin dediği gibi saçma sapan sey yazılmış konu tartışııyorsa sende bazı seyleri bilmelisin sen son kullanıcısın bişiy diemem tabiki
canozcan
10-12-2014, 00:13
Ahmete bu konuya dahil olma dedim ama mekanik bilginiz olmadığı halde MASTER ! gibi yazılar yazıp biirde talepte bulunmanızda ilginç
Regrinding işlemi yapılan oem egzantriklere mecburen subap yaptırmanız gerekir oem subapları kullanamazsınız
Nasıl bisimoto regrinding yapıp kendi urettigi subapları veriyorsa kaanda egzantrigi işledikten sonra ona uygun subapı yaptırması gerekiyor ki ne supertech nede bisimoto işinizi görmez
ayrıca siz bisimoto alalım demişsiniz ama hiçbiryerde kaan ben supertech takıcam yazmamış yada benim gözümden kaçtı bunu siz iddia ediyorsunuz
Krankta hafifletme yapılmamış burda siz haklısınız ki zaten yatak sarmışsınız size krank alıp yollamış
Her araçta sorunlar olabilir mekaniktir kimse garanti veremez bence vermemeli çünkü müşterinin aracı nasıl kullanacağını bilemezsiniz ben şahsen müşterilerimi bizzat araca oturtup 1 saat kullanma dersi veriyorum neler yapıp neler yapmaycaklarını anlatıyorum ki kendim nasıl sorun yaşamıyorsam onlarda yaşamaması için ama her nekadar kendi aracımın motoru gibi toplamış olsamda motora asla garanti vermiyorum
ayrıca sizin istediğiniz parçaları kaan göndermiş mağduriyetinizi karşılamış siz eksik parça çıkar demişsinizde kaanla alakalı olmayan parçalarda kaanın ne suçu var ?
neden bir kaç ay sonra paranın bitince kaandan 3000 tl yı foruma konu açarım tehditi ile talep ediyorsunuz ?
diyelimki kaan bu parayı size verdi ilerde yine paranız bitince bir kaç bin tl dahamı isticeksiniz yani sizin maddi durumunuzun kötü zamanlarında kurtarıcınız kaan mı olucak ?
Herkesin ticari sırları vardır kimseyle bunu paylaşmak zorundada değildir bazı şeyleri farklı söyleyebilir öğrenmemeniz için çünkü bu işten para kazanmaktadır bu onun en doğal hakkıdır
siz sanayide aracınızı servis yaptırırken misal fren balatalarını hangi marka nerden aldın diye soruyormusunuz ama ustanız yan dükkanından 20 tl ya X marka balatayı alıp size 80 tl yazıyor bunuda size anlatmak zorunda değil frenin tutuyormu tutuyor olay bitmiştir
seninde motorun çalışmış aracın yürümüş heee vaadler biraz saçma olmuş 200 hp mümkün değil benim biraderde yazmış insan açar googledan bakar ki bence bakmışsınızdır cünkü bisimotoya mail bile atmışssınız bence ne güçler alındıgını gayet iyi biliyorsunuz yani gelipte burda ben google a bakmak zorundamıyım falan diye ayak yapmayın lütfen gülünç oluyor
siz sadece dünyada ilk 200 hp D serisi hayaline kendinizi kaptırmış ve teslim olmuşsunuz sonucunda olmamış ve motor kırmışsınız kaanda size motorunuzu toplamanız için gerekli bütün parçaları alıp göndermiş sizde şimdi çıkmış 3000 tl daha yolla hakkımı helal edeyim diyorsunuz
kusura bakmayın ama siz hiç dürüst bir insan değilsiniz bu yüzdende kaandan aynı şekilde karşılık görüyorsunuz
Şimdi benim için şakşakçı diyecek olan arkadaşlar olucak onlarda iyi bilsinlerki ben kaana hayatımda 1 sefer emme manifoldu yaptırdım onunda parasını ödedim ve inanın hiç memnun kalmadım biz en baştan komple tekrar yaptık
şu anda da bana K serisi bir kapak işliyor çünkü K makinada kendisine sonuna kadar güvenirim ama sadece kapak
Bazı yaptığı işleri bilirim çoğu arkadaşımda onun kapağı var hatta müşterilerimin bile araçlarında malzemeleri var sorun yaşıyoruz diyemem ayıp olur
kaan
her araçta başarılı olucaksın diye birşey yok ve sen setup dizecek biri değilsin
sen sadece işini yapsan hem daha çok para kazanırsın hemde daha çok tecrübe edinirsin benden de sana sürekli söylediğim tavsiye budur
Ayrıca şunuda belirtmek istiyorum lüleburgazdan biri yazdığında kaale almayın çünkü onlar geçilmezler çünkü onlar en iyi kapağı işlerler çünkü onlar en iyi mekanikerdir çünkü onlardan daha iyi kimse araba yürütemez çünkü onlar herşeyi iyi bilirler çünkü onlar birbirlerini şakşaklamayı çok severler onları 5 boy geçerseniz 1 boydur
hayırlı geceler
ben dürüst değilim... birde şu açıdan bakabilir misin ? param olduğu için kaanı idare ettim aylarca. ve artık param kalmadı borcunu ödemesini istiyorum. param varken mi zorla isteyeydim yani ?? o zaman mı dürüst olacaktım.
ayrıca madem hatasını kabul etti krank verdi kol verdi. e o kol bloğuda deldi, kepide parçaladı karteri de deldi, silindiride mahvetti ??? o bloğu kim alcak o pistonları kim alcak bunun rektefiyesini kim ödicek bunları neden ben ödüyorum ? yapma kırılmasın motor dediğim işte ? madem setupçu değil benim motorumda neden arge yapıyor ? ben ona sadece kapak işle bisimoto egzantirik yay subap şapka kasnak tak timing yap yolla dedim. ben sadece takozlardan bağlığım çalıştıryım dedim. neden motoru yolladıktan sonra iş kranka giriyor itb yapcağım yerde 1000tl emmeye alınıyor yapma dediiğm halde. hadi çıkardık verdik parasını bizde para ***. ben mi dedim ona benim arabamı araştır geliştir. onun hatalarının bedelini ben neden çekiyorum ?
iki taraf içinde zor bi durum,umarım çözüme ulaşır,
canozcan
10-12-2014, 00:16
Kardeşim bisimotodan daha iyidir demiyorum ama sana soruyorum sen nerden biliyorsun bisiden iyi olmadığını ?
belki bisiden daha iyi o sana yapılanlar bunu bilebilmen için bisiden o egzantrikleri alıp aynı gün iki egzantrikle dyno yapman lazım bunu ne sen bilebilirsin nede kaan
o yüzden hem kandırılmışta olabilirsin hem olmayadabilirsin buna kesin birşey söyleyemezsin bizde bir yorum yapamayız samimi söylüyorum daha iyisi yapılamaz diye birşey yok
ama daha önce kaan yapıp test etmediği halde nasıl ben daha iyisini yaparım diye sana vaadde bulunmuş bunu bende anlamıyorum ve yine söylüyorum üzerine basa basa yaptığı cam ler bisiden daha fazla güç çıkartamaz kimse diyemez test etmek lazım
zaten o egz.ler yapılırken kaan yurt dışındaydı. daha iyisi olmadığını biliyorum çünkü aracım 2cr düştü
dr.mechanic
10-12-2014, 00:21
Yazmiycam diyorum ama duramiyorum ozcana yaptim deyipte yapilmayan islemlerin parasi verilcekmi verilmeycekmi
canozcan
10-12-2014, 00:24
Yazmiycam diyorum ama duramiyorum ozcana yaptim deyipte yapilmayan islemlerin parasi verilcekmi verilmeycekmi
bence de beni sevenler ve benim mağdur olduğuma inananlar yazmasın artık. rahatsız olunuyor:(
Silvia17
10-12-2014, 00:24
kaan
hayırlı geceler
Bence yanlış düşünüp yanlış yorumluyorsunuz ben parça aldığım yavuz abiyi aradığım kardeşim yan sanayimi olsun orjinal mi olsun yad 1. kalitemi olsun 2.kalitemi olsun diye soruyor.Sen bizden daha fazla sanayide zaman geçiriyorsun abi ama bence yanlış düşünüyorsun eğer bir ürün bisimoto istiyorum deyip te başka birşey çıkarsa bence sizde memnun kalmazsınız düşünsenize mado ya gittin künefe istedin kabı bi açtın baklava gelmiş garson diyo abi baklava daha iyi boşver sen bunu ye dese kardeşim şakamı yapıyorsun git benim künefemi getir dersiniz bence 2 olayda aynı şeye çıkıyor.He bisimoto yapmak zorunda degildir bisimoto olmuyordu egz ye ama bisimoto fiyatı almakta dolandırcılıga girmez mi sizce.Su olayda size kesinlikle katılıyorum Mekanik hiçbir zaman garanti değildir haklısınız usta hiçbir zaman garanti veremez vermemelidir de sanayinin girişinden çıkarken bi sn dalgınlık gelir tırın biri bi çarpar otur başında ağla yada tam sıkarken kol çıkartırsın otur başında ağla mekanik hiç bir zaman garanti değildir insan yapımıdır.
sen kimsin ? merak etttimde
bence de beni sevenler ve benim mağdur olduğuma inananlar yazmasın artık. rahatsız olunuyor:(
nedemek bu şimdi ? bizemi bu laf teknik konuşmakmı sıkıntılı oldu yanlış bişiymi yazdık ?
hayırlı geceler
:hehe::hehe::hehe::hehe:
canozcan
10-12-2014, 00:30
nedemek bu şimdi ? bizemi bu laf teknik konuşmakmı sıkıntılı oldu yanlış bişiymi yazdık ?
yok ppr için diyorum. sizden yana sıkıntım yok Allah a şükür sonuçta işi dibine kadar biliyorsunuz. kırılır dediniz kırıldı işte.
dr.mechanic
10-12-2014, 00:31
Ozcan seninle sacma bi konu yuzunden bir senedir konusmuyoruz ama yigidi oldur hakkini yeme demisler sen davanda yuzde yuz haklisin karsi taraf isterse babamin oglu olsun sonuna kadar senin yanindayim elimden gelen herseyi yaparim
http://i.hizliresim.com/yAANqa.png
ama yuh yaa :) hehuehuehuehu çok iimiş :)hehuehuehuehuheuehuhuehue ya valla yazmayın siz beyler huahuahuahuuahuahuahuah dur dur yarııldım
ama yuh yaa :) hehuehuehuehu çok iimiş :)hehuehuehuehuheuehuhuehue ya valla yazmayın siz beyler huahuahuahuuahuahuahuah dur dur yarııldım
kuzenler olabilir hahahaa :D
yok ppr için diyorum. sizden yana sıkıntım yok Allah a şükür sonuçta işi dibine kadar biliyorsunuz. kırılır dediniz kırıldı işte.
kaan da eminimki bişiyler yazıcaktır ve insalllah aranız tatlıya bağlanır ben fikirlerim isöledim bu cok yazanların hepsinin nekadar kimi neyaptığı Vs görün istedim benden daha faklı bir cvp gelmez daha ben ortada olmak zorundayım burada insalllah sorununuzu çözersiniz
:)
:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe: kim lan o öyle :D okan senmisin yoksa :D
okanı siteye alıcam yemin ederim yeterki üye olmasın nicklerden :)
Bence yanlış düşünüp yanlış yorumluyorsunuz ben parça aldığım yavuz abiyi aradığım kardeşim yan sanayimi olsun orjinal mi olsun yad 1. kalitemi olsun 2.kalitemi olsun diye soruyor.Sen bizden daha fazla sanayide zaman geçiriyorsun abi ama bence yanlış düşünüyorsun eğer bir ürün bisimoto istiyorum deyip te başka birşey çıkarsa bence sizde memnun kalmazsınız düşünsenize mado ya gittin künefe istedin kabı bi açtın baklava gelmiş garson diyo abi baklava daha iyi boşver sen bunu ye dese kardeşim şakamı yapıyorsun git benim künefemi getir dersiniz bence 2 olayda aynı şeye çıkıyor.He bisimoto yapmak zorunda degildir bisimoto olmuyordu egz ye ama bisimoto fiyatı almakta dolandırcılıga girmez mi sizce.Su olayda size kesinlikle katılıyorum Mekanik hiçbir zaman garanti değildir haklısınız usta hiçbir zaman garanti veremez vermemelidir de sanayinin girişinden çıkarken bi sn dalgınlık gelir tırın biri bi çarpar otur başında ağla yada tam sıkarken kol çıkartırsın otur başında ağla mekanik hiç bir zaman garanti değildir insan yapımıdır.
Ama kardesim bak simdi ozcan ne diyor ben bisi istedim o beni kendi yaptigina ikna etti diyor yani kandirmaca yok birtek hunerde yaptirdi diye hakli olmaya calisiyor oysaki kendisi kabul etmis
Olmadiysa cr dusuk ciktiysa tekrar islenir talep edersin duzeltirler bu is boyledir yapilmayani yapmak bazen uzun surebilir
Sen mevzuyu en basindan yorumlarsan benim yanlis dusunmedigime kanaat getirirsin
Kaçlı kombo yapmış çözemedim, 1 değil 3 değil 5 hiç değil tam tamına 20 kavanoz bal 1 lira :/ gibi bişi oldu koleksiyon niteliğinde.
Ozcan seninle sacma bi konu yuzunden bir senedir konusmuyoruz ama yigidi oldur hakkini yeme demisler sen davanda yuzde yuz haklisin karsi taraf isterse babamin oglu olsun sonuna kadar senin yanindayim elimden gelen herseyi yaparim
http://www.youtube.com/watch?v=CfscXEDEcxE
:hihih::hihih::hihih::hihih:
canozcan
10-12-2014, 00:42
Ama kardesim bak simdi ozcan ne diyor ben bisi istedim o beni kendi yaptigina ikna etti diyor yani kandirmaca yok birtek hunerde yaptirdi diye hakli olmaya calisiyor oysaki kendisi kabul etmis
Olmadiysa cr dusuk ciktiysa tekrar islenir talep edersin duzeltirler bu is boyledir yapilmayani yapmak bazen uzun surebilir
Sen mevzuyu en basindan yorumlarsan benim yanlis dusunmedigime kanaat getirirsin
olmadı tekrar gönderildi zaten gene olmadı hiç olmadı. o aşamada bile hüner olduğunu ayıkamadım. bakmadım hiç üstüne. hüner olsa istemezdim diyorum. üzerine ppr yazdırsaydı emmeye yazdığı gibi ozaman.
Silvia17
10-12-2014, 00:44
İşte kaan abinin burda hünerde yaptığı hata bütün yaptığı güzel şeyleri birden yıkıyor :(
Ben özcan abinin yerinde olsam dyno'ya cıktığımda köfte arabası gibi duman atan arabayı asla teslim almam ben sana 200 hp araba cıkar mı dedim yoksa köfte arabası yap mı dedim derim al bunu düzelt öyle ver bana derim.Ama özcan abi arabaı almış o halde gitmiş ataşehire gazlayanların yanına.Benim öyle bi aracım olcak sanayiden dahi çıkarmam aracı ve abi sende bilirsin bi araba toplatıyorsan en kadar güvensende en başında yazdım (BABANA Bİlle GÜVENME DEDiM)aracımın yanında beklerdim ben olsam.İşte olay insallah çözülür ama her iki tarafında hataları var insallah hallederler.
canozcan
10-12-2014, 00:50
İşte kaan abinin burda hünerde yaptığı hata bütün yaptığı güzel şeyleri birden yıkıyor :(
Ben özcan abinin yerinde olsam dyno'ya cıktığımda köfte arabası gibi duman atan arabayı asla teslim almam ben sana 200 hp araba cıkar mı dedim yoksa köfte arabası yap mı dedim derim al bunu düzelt öyle ver bana derim.Ama özcan abi arabaı almış o halde gitmiş ataşehire gazlayanların yanına.Benim öyle bi aracım olcak sanayiden dahi çıkarmam aracı ve abi sende bilirsin bi araba toplatıyorsan en kadar güvensende en başında yazdım (BABANA Bİlle GÜVENME DEDiM)aracımın yanında beklerdim ben olsam.İşte olay insallah çözülür ama her iki tarafında hataları var insallah hallederler.
saolasın kardeşim ama motor yağ yakıyor diye koca arabayı orda bırakmak istemedim. çünkü yerleri yoktu ve başka birinin dükkanına emanet bırakılcaktı. kapağı yolladım gitti geldi 1 ayda hala aynı hala yağ yakıyordu motor.
canozcan
10-12-2014, 00:55
miniks bey daha kaç kere göndermem gerekir ? kapağı dolu olarak komple yolliyim geri ozaman. bana o kapağa harcattğı 3400 tl ve stock dolu kapak yollaması gerekmez miydi ?
PPR engineering
10-12-2014, 00:56
32 sayfa oldu bakın ne şunu kullandık nede bunu kullandık dedim regrinding işleminden biraz bahsedeyim bunu hüner veya su firma diye sınıflandıramazsınız şöyleki dönen bir taş var ve haraketli bir tezgah regrind tezgâhları hepsi aynıdır hemen hemen önemli olan oraya verilen harita yani Değerler önemlidir hünerler bir dönem çalıştım su anda tamamen kendimiz yapıyoruz o zamanlarda imkanımız makina olarak yoktu başındada geçemiyorduk ama işlem sonrası kendimiz bütün egzantrik haritasını çıkarabiliyoruz önemli olan dediğim gibi Değerler.Ben asla ve katiyen suçlamaları kabul etmiyorum parçaları yollamamın sebebi ise telde özel bir şey söyledi oda benim delikanlılığıma Yakışmaz burda paylaşmak özelimiz ben paylaşmam neyse .
Silvia17
10-12-2014, 00:57
saolasın kardeşim ama motor yağ yakıyor diye koca arabayı orda bırakmak istemedim. çünkü yerleri yoktu ve başka birinin dükkanına emanet bırakılcaktı. kapağı yolladım gitti geldi 1 ayda hala aynı hala yağ yakıyordu motor.
İşte abi aksilikler zinciri ve anlaşmazlıklar kaan abinin yurt dışında olması herşey zincirleme olmuş hakkınz da hayırlısı olsun abi ama bana kalırsa çözüme kavuşmaz gibi geliyor Kaan abi ile arabanın başına geçip kaan abinın hatalarını telafi etmesi sizinde kendi hatalarınızı maddi olarak halledip aracı tekrar trafiğe çıkarmanızı umut ediyorum.İnsallah sorun cozulur.
Silvia17
10-12-2014, 00:59
32 sayfa oldu bakın ne şunu kullandık nede bunu kullandık dedim regrinding işleminden biraz bahsedeyim bunu hüner veya su firma diye sınıflandıramazsınız şöyleki dönen bir taş var ve haraketli bir tezgah regrind tezgâhları hepsi aynıdır hemen hemen önemli olan oraya verilen harita yani Değerler önemlidir hünerler bir dönem çalıştım su anda tamamen kendimiz yapıyoruz o zamanlarda imkanımız makina olarak yoktu başındada geçemiyorduk ama işlem sonrası kendimiz bütün egzantrik haritasını çıkarabiliyoruz önemli olan dediğim gibi Değerler.Ben asla ve katiyen suçlamaları kabul etmiyorum parçaları yollamamın sebebi ise telde özel bir şey söyledi oda benim delikanlılığıma Yakışmaz burda paylaşmak özelimiz ben paylaşmam neyse .
Kaan abi konu uzarda uzar 32 degil 320 sayfada uzar ben 2nizide tanımıyorum normal bir insanım özcan abinın hatalarını söyledim bence arabanın basına ıkınızde gecip kaputu kaldırıp ya ben burda hata yaptım sende burda böyle bi hata yaptın ben bunları yapayım sende su parayı ayarla su eksikleri alalım arac tekrar trafige cıksın diyebilmelisiniz BENCE
canozcan
10-12-2014, 01:02
ne söylemişim telde özel birşey konuştuğumu sanmıyorum seninle ? abi delikanlıysan ben o kapaktan memnun değilim komple geri al ve bana kapak için harcattığın paraları ve stock kapak gönder.
canozcan
10-12-2014, 01:04
ve o yaptığın kapağı başka bir motora tak ve hatalarını gör...
bu iş bence burada çözülmeyecek, konu ilahi mahkemeye kaldı.
hahahahah bari bi internet cafeye falan gidip kayit olsaydin olmadi yanindaki birilerinin telefonunu kullan böylede yakalanılmazki :)
Cliosportve
10-12-2014, 01:37
adam nerdeyse uste para vericek pozisyona dusucek:D pes dedim valla
kaan zaten acıkca demiş benden bisey beklemeyin, saygı duymak lazım, herkesin kendi kararı
arac sahibi ona gore yolunu cissim
araba yukluceklerin dikkatine, sayfalarca yazı yazıldı cıkan sonuc hic bir parcanın hicbir işçiligin hicbir emegin garantisi yok
100 lirada harcasan 1 lirada harcasan arkana donup bakmıcaksın, bakarsan kabahatlisin aga
yanlız sunuda merak ediyorum millet bir telefonu garantiye gonderiyor ki resmi urun
kullanıcı hatasından geri geldimi memleketi ayaga kaldırıyor
insallah bundan sonra kimse cıkıp demez motoruma su oldu kapagıma bu oldu parcalarımı 3 5 ay alamadım arabam yatak sardı
su saatten sonra verilcek cevap belli, kendi dusen aglamaz...
SERHAT07
10-12-2014, 02:24
Özcan sana kısaca geçmiş olsun, üstüne bir bardak soğuk su iç, tecrübe bedava kazanılmıyor ne yazık ki!
Yorum yazarken objektif ve tarafsız olma gayretindeyim ancak çok zor!
Doğru gördüklerimi yazssam sanki taraf tutup karalıyormuş gibi olacam, yazmasak kendimizle ters düşüyoruz!
Tekrar söyliyeyim, ben neticeye bakarım, ne istendi, ne verildi, ödeme zamanında ve eksiksiz olarak yapıldımı? sonuç ne? Bu sorularımın cevabı zaten ortada.
Yok öle olmuş böle olmuş fasa fiso.
PPR engineering
10-12-2014, 03:00
ne söylemişim telde özel birşey konuştuğumu sanmıyorum seninle ? abi delikanlıysan ben o kapaktan memnun değilim komple geri al ve bana kapak için harcattığın paraları ve stock kapak gönder.
Biz ppr motorsport olarak yaptığımız işte kesinlikle hatamız olmadığına inanıyoruz bu öncelikle bilinsin hata gördüğün kapağı lütfen yollayın bizde inceliyelim hata sizde dağil olsa düzeltelim tekrardan size yollayalım bu firma burda kalitesiz kişiler tarafından tartışalacak bir firma değil.
Yalanınız cıkmasına rahmen gazlamadım deyip gazlamanıza rahmen bunu hem kişiler tarafından yazılsada cizilsede kabul etmediniz kendi yazınızdada var onuda buraya kopyaladınız gazladığınız bariz şekilde açıktır ki bize denediğiniz araçlardan verdiğiniz havadisler onları saymıyorum insanlar ilk sayfayı okuyup yorum yapıyor ve insanları yargılıyor bakın ben ilk tezatlıkları size belirteyim artık yazmayacağım diyorum yazıyorum benim işimide alı koymaya başladı
Tezat 1 verdiğiniz setup bilgisi
Bisimoto egzantrikler
Race Port Kapak
Bisimoyo yay
Bisimoto Şapka
Ayarlı Kasnak (kendi önerdiği güzel bir marka)
Burda aklınıza gelmemiş sübaplar (ben size ne herhangi bir yerde sübap markası ile ilgili liste verdim nede yay hakkında komple kapak olarak fiyat verdim)
Bişimoto egzantirik yazıyo custom yapıcaz diye anlaşıldığı halde tarafınızdan neden burda bisimoto demişizde yapmamış gibi gösteriyosunuz keza yaylarda öle
Hangi ahlakla yazdınız hangi ahlak ile talep ediyosunuz bizden cok yazıldı cok cizildi bu setuplar sırf sizin arabanız için böyle değil ben her yaptığım arabada genel olarak aynı ürünleri kullanıyorum
insanlar benim yazdıklarımın hiç birini okumamış ve okumuyor.
Aynı ip den 20 kişi farklı farklı yazıyor tanımıyorum diyorsunuz yazık yazık insanlar hala su iç diyorlar akıl yaşta değil başta kesinlikle.
Sana son sorum sonra yapacaklarıma gelecek yazacağım kısım
Ben sana bu parçaları yolladıktan sonra arabayıp toplanmış halini ve calışır yurur halini attınmı atmadınmı onu söyle dürütsce ben kesinlikle gördüm böle bir video.
Yapıcaklarım:
Kapağı yollarsınız memnun kalmadığınız hatırlarsanız bize geldiğindede taşlanma payının sınırlarında idi sizin hatanızdan dolayı olsa bile kapağı yenisi ile değişip
portlanmış sekilde sağlıklı test videolarını cekip kabulunuzden sonra size yollarız ne sıkıntısı var ise yaparız.
Bunu yapma sebebim işime odaklanamıyorum hayır kabul etmiyorum diyorum baş sayfayı okuyan kişiler tarafından itiliyoruz yeterki eksik kalmış kendini böle konularda bir adım öne cıkarmaya calışan kişiler susun.
işin şöyle bir yanıda var size hakkımı helal edermiyim ALLAH la benim aramda.Özellikle ben sizden bir şey istiyorum siz bana kapağınızı çözsemde hakkınızı helal etmeyin umarım son yazılarımdan insanlar ne demek istediğimi anlamışlardır.
Absyrtos
10-12-2014, 03:16
Konudan uzaklaşılıyor da şu kısımlar hala cevaplanmadı..
Gerçekten yazmak istemiyorum iki tarafın da illa ki haklı yönleri vardır, yani yoksa da yaratılır.. Ama ben bu yukarıda verilen cevabı ve Aren abinin yazdıklarını unutmuyorum.. Galiba D16 ile ilk defa uğraştığınız bir proje bazı yönlerde elinize yüzüne bulaştı. ARGE yapmaya çalışırken yaşanılan sıkıntıların sonucuyla karşılaşıyoruz. Benim komple 30 sayfadan çıkardığım sonuç bu..
evet yağ yakan arabayı duman atan arabayı bırakın otobana çıkarmak gazını yoklamak marş basmam, bu da araç sahibinin en büyük hatası..
Kim haklı kim haksız geçelim orasını buradan anlaşılmaz ama bu kısımları bende merak ettim.
Ortada hatali toplanan motor var yanlis anlamiyorsam.. İlkmarsta yag duman atmaya basladigi soylendi.
Bunun sorumlulugunu kimse ustune almayacak saniyorum. Motorun toplanmasi sorumlulugu kimde? Arac sahibinde mi islemleri yapan tarafta mi?
free-hifi
10-12-2014, 08:25
"siz sanayide aracınızı servis yaptırırken misal fren balatalarını hangi marka nerden aldın diye soruyormusunuz ama ustanız yan dükkanından 20 tl ya X marka balatayı alıp size 80 tl yazıyor bunuda size anlatmak zorunda değil frenin tutuyormu tutuyor olay bitmiştir"
Öyle ustanında esnafında ustasına güvenmeyen gider malzemeyi alır işçiliği verir.
senin dediğin kul hakkıdır .
dr.mechanic
10-12-2014, 08:28
Adamın geçen sene çalışan güzel bir civic si ı vardı
10.000 tl gönderdi hayalleri vardı inandı güvendi
şuan kapısının önünde motorsuz yatan bir civic kasası var kandırıldı
şimdide hala adama sen gazladın gazlamasaydın olmazdı saçmalıkları söyleniyor gazlamadığı halde.. ( gazlamasın diyemi dandik markalar konuldu 10.000 tl para alınıp? )
konunun cevap özeti şu biz seni *** gibi bıraktık ne *** yersen ye bu saatten sonra
özcan kardeşim boşver Allah bi yerden çıkaracaktır nede olsa 10.000 haybeye para kazanır 100.000 kaybettirir bi bakmışın batmış kapatmış ;)
"siz sanayide aracınızı servis yaptırırken misal fren balatalarını hangi marka nerden aldın diye soruyormusunuz ama ustanız yan dükkanından 20 tl ya X marka balatayı alıp size 80 tl yazıyor bunuda size anlatmak zorunda değil frenin tutuyormu tutuyor olay bitmiştir"
Öyle ustanında esnafında ustasına güvenmeyen gider malzemeyi alır işçiliği verir.
enazından soranları var yada ben hep onlara denk geldim yan sanayisi var orjinali var diye gidiyor kutusunda alıp aha bu diye gosteriyor, yada su dükkandan al takalım diyende oldu.
ayrı konu yapmak isteyen yan sanayiyi orjinal diyede gazlar o ayrı artık kisinin/ustanın hatta servisin karaktersizligine kalmış birşey
şikayetvar diye bir site varsa demekki her alanda memnun olmayan müşteri vardır ve çözüm için herkes bir yol seçer bu arkadaşta burayı seçmiş ama konuya yorum yapmaya gerek yok iki kişi arasındaki problemleri yazar. Eğer ben ppr da bir iş yaptırmak istersem yazılanlardan haklıyı seçer ona göre karar veririm 33 sayfa olmuş kim haklı belli değil.
Böyle karmaşa olunca çamur at izi kalsın gibi oluyor. Forumlarda her zaman aynıdır kimin tanıdığı ve seveni ağır basarsa o haklıdır.
dr.mechanic
10-12-2014, 08:38
enazından soranları var yada ben hep onlara denk geldim yan sanayisi var orjinali var diye gidiyor kutusunda alıp aha bu diye gosteriyor, yada su dükkandan al takalım diyende oldu.
ayrı konu yapmak isteyen yan sanayiyi orjinal diyede gazlar o ayrı artık kisinin/ustanın hatta servisin karaktersizligine kalmış birşey
benim bildiğimde usta dediğin insan parça tedarikçisi değildir kazancı başka yerden aldığı mala olmayan bir fiyat çekip parçadanda para kazanmak değil zaten doğru bir kazanç olsa onun faturasınıda kendi kesmesi lazım onun gerçek işi yaptığı işçilikten alın teriyle para kazanmaktır. 20 tl ye mal alıp 80 lira bunun fiyatı demek nasıl bir ustalıktır ya birde buna normal gözüyle bakmak nasıl bir esnaflıktır ?
benim bildiğimde usta dediğin insan parça tedarikçisi değildir kazancı başka yerden aldığı mala olmayan bir fiyat çekip parçadanda para kazanmak değil zaten doğru bir kazanç olsa onun faturasınıda kendi kesmesi lazım onun gerçek işi yaptığı işçilikten alın teriyle para kazanmaktır. 20 tl ye mal alıp 80 lira bunun fiyatı demek nasıl bir ustalıktır ya birde buna normal gözüyle bakmak nasıl bir esnaflıktır ?
araya 20bintane konu girdi dagılmasın diye kurcalamıyım diyorumda bazen illa yaz oluyor.
niye tedarikci olsun yanda yada baska biyerde 30 liraysa zahmet ette gidip al 30 liraya sonra niye 80 deme hem kendi aracına parca almaya gitmicen hemde usta komisyon koydu diye sikayet etcen. ayrıca hiçte zor degil satıcının 80e sattım diye fis fatura kesmesi illa istiyosan. elden ustan adama kdvsini verir iş biter
ppr yada baska biri içinde demiyorm bunları. kusura bakmada istedigi fiyata satar, kime ne satın alacak kisinin kafasına silah dayamıyor ya satıcı aha malım bu fiyatıda bu diyor ister 80 istern 1000 koyar ister zarar eder 10 der
endonezyada vatikanda hindistan tarzı yerlerde 5-10 hadi 20liraya ürettirdiği tekstil ürününü; atıyorum calvin klein, armani,lacoste vs. vs gibi markalar 300 500 1000 ne tuttursa satıyor ozaman dedinmi hiç bu nasıl esnaflık napıyon gardaş diye
miniks bey daha kaç kere göndermem gerekir ? kapağı dolu olarak komple yolliyim geri ozaman. bana o kapağa harcattğı 3400 tl ve stock dolu kapak yollaması gerekmez miydi ?
Özcan bey evden dışarı çıktıktan sonra bile ölüm riskiniz var
Her işin riski vardır sende bunu göze almasaydın kpağı işetmezdin
Yolladığın paranın tamamını isteyemezsin parçalarını yollamış ama bir insanın işçiliğine ödediğin para geri verilmez emegini vermiş
Sen amerikadan kapak alsaydın sökme takma işçilik vermicekmisin sen istiyorsunki herşeyi kaan ödesin oldu olucak arabanıda satın alsın
Bikere uslubun yanlış paran bitince forum konu açma tehditi ile 3000 tl talep etmen aylar sonra çok saçma
Önce okuduğunu iyi anlamak var sadece 1 mesajı okuyup yorumlamak ile olmaz kardeşim
Konunun bütününe bakıcaksın ben bu örneği niye vermişim ona bakıcaksın
Özcan bey diyorki ppr egzantrik yapacaktı ama hunere yaptırmış bana 2000 tl ye sattı diyor bana söylemedi diyor
Hünere egzantriği naıl işleyeceğini öyleyen kaan zaten tabiki nerde yaptırdıgını söylemicek ve bilgii karşılıgında da ücretini alacak anladın mı şimdi benim o örneği neden yazdığımı örnek yazıyorum örnek
"Müşteri daima haklıdır"
Konu bu eksenden çıkmış birkere.
Anladığım kadarıyla,
motoru yapan kuruluş, motorun bu haliyle kullanılmaması gerektiğini, bu motoru çalıştırabilecek kapasite de beyin vb. tedarik edilmesini önermiş.
Lakin kullanıcı buna riayet etmemiş ve kullandığı için de zarar görmüş.
Eğer anladığım gibiyse, burada ilgili kuruma bu durumu yani önerisini, eğer zorunlu olarak görüyorsa tavsiyesini;
Bir imza ile kullanıcıdan motoru teslim ederken alması gerekirdi.
Eğer böyle bir prosedürünüz yoksa, bundan sonraki çalışmalarınızda bunları süreçlerinize dahil etmenizi öneririm.
Eğer bu durumu, yani, motorun sağlıklı ve sorunsuz çalışması için kullanıcıya şu bilgilendirmeler yapılmış ve onayı alınmıştır,
ibareli müşteri kabulününde olduğu bir belgeyi şuanda buraya koysaydınız, tartışma uzamayacak ve belkide bu sorun ortaya çıkmayacaktı.
Saygılarımla
"Müşteri daima haklıdır"
Konu bu eksenden çıkmış birkere.
Anladığım kadarıyla,
motoru yapan kuruluş, motorun bu haliyle kullanılmaması gerektiğini, bu motoru çalıştırabilecek kapasite de beyin vb. tedarik edilmesini önermiş.
Lakin kullanıcı buna riayet etmemiş ve kullandığı için de zarar görmüş.
Eğer anladığım gibiyse, burada ilgili kuruma bu durumu yani önerisini, eğer zorunlu olarak görüyorsa tavsiyesini;
Bir imza ile kullanıcıdan motoru teslim ederken alması gerekirdi.
Eğer böyle bir prosedürünüz yoksa, bundan sonraki çalışmalarınızda bunları süreçlerinize dahil etmenizi öneririm.
Eğer bu durumu, yani, motorun sağlıklı ve sorunsuz çalışması için kullanıcıya şu bilgilendirmeler yapılmış ve onayı alınmıştır,
ibareli müşteri kabulününde olduğu bir belgeyi şuanda buraya koysaydınız, tartışma uzamayacak ve belkide bu sorun ortaya çıkmayacaktı.
Saygılarımla
Özcan beyin belirttiğine göre; Kaan bey Özcan beye gazlamasını, denemesini istemiş. İlk paragrafiniz doğru değil.
Walla 3 tane s2000 aldim yukledim gazladim 3 unu de Kaana yaptirdim. Hatta en son RED' in kapagini eskaza baska bir ustaya isletmistim. Isletme denmez aslinda ustundeki puruzleri aldirmistim egzantrik takicaz diye. Usta eline yuzune bulastirinca Kaan imdadimiza yetisti cok da guzel is cikartti. Guide lari kesti bicti portlari stage 2 race port yapti. Gayet de guzel ve istikrarli gucler cikmisti. Tabii Ozgunun ayariyla. Ama ben Kaana en son yaptirdigim is sonrasi bana 1000 km gazlamama yasagi getirmisti. 1000 km portlar alismasi icin kurum yapmasi icin gazlama demisti. Hatta ayari da rodaj sonrasi yapti Ozgun. Oncesinde riskli olur dedi. Simdi tam tersi bir olay var ortada. Bana yaptigi her is sonrasi aman abi hemen gazlama diyen Kaan simdi direk telefon acip OEM beyin olmasina ragmen direk gazla diyor. Oldukca enteresan. Demek ki Kaanin sana garezi varmis kardesim. Seni hic sevmiyormus. Ne diyim baska bir sebebi olamaz cunku. Yani bu resmen ekmek yedigi kaba tekme atmak olur.
Ozgun de soylemis zaten bu sekilde ayar yapmam diye.
Bu arada dr.mechanic kardesim konunun seninle uzaktan yakindan alakasi yok. Para senin cebinden cikmamis. Araba senin degil. Senin bu isten kurus zararin da yok. Zarara ugrayan adam senin cok yakin bir akraban veya her zaman her daim yaninda olman gereken kardesin de degil. Yani kibarcasi sana giren cikan birsey yok ortada. Ama dikkat ediyorum her sayfada en az bir mesajin var ve tum mesajlarin direk bir tarafa saldiri niteliginde. Haksizlik oldugunu dusunuyorsan dusunceni dile getirir kenara cekilirsin. Her sayfada bir mesajim olsun her laf atana bir cevabim olsun dersen inandiriciligini ve durustlugunu yitirirsin.
Sana bir atasozu tavsiyesinde bulunayim senden yasca buyuk biri olarak;
"Biliyorsan konus ornek alsinlar, bilmiyorsan sus adam sansinlar."
Yani Kaan' in yaptigi islemler sonrasi herkese aman abi gazlama aman kardesim rodajini bekle derken sana neden direk gazla desin ki? Acaba yanlis hatirliyor olmayasin?
Bu kondu her kafadan her bilgi birikimine sahip türden insan oldu şimdi bu d motorların sınırı vs nedir gerçekten sağlıklı bir setup için neler kullanmak gerekir merak ettim? crx almayı düşünüyorum fikir alalım bari.
Bu kondu her kafadan her bilgi birikimine sahip türden insan oldu şimdi bu d motorların sınırı vs nedir gerçekten sağlıklı bir setup için neler kullanmak gerekir merak ettim? crx almayı düşünüyorum fikir alalım bari.
farklı bir konu açarsan herkes düşüncesini söyler
ghibli06
10-12-2014, 10:17
Önce okuduğunu iyi anlamak var sadece 1 mesajı okuyup yorumlamak ile olmaz kardeşim
Konunun bütününe bakıcaksın ben bu örneği niye vermişim ona bakıcaksın
Özcan bey diyorki ppr egzantrik yapacaktı ama hunere yaptırmış bana 2000 tl ye sattı diyor bana söylemedi diyor
Hünere egzantriği naıl işleyeceğini öyleyen kaan zaten tabiki nerde yaptırdıgını söylemicek ve bilgii karşılıgında da ücretini alacak anladın mı şimdi benim o örneği neden yazdığımı örnek yazıyorum örnek
Hilmi hocam sana sorayım, sonuçta sizler bu işi bilen yapan insanlarsınız:
'Kaan hocam, tamamen bu konudan bağımsız soruyorum benim takıldığım noktalar çok farklı çünkü, öyle hakaret tartışma falan da değil:
3- yaptığınız işin hangi kısımlarına garanti veriyorsunuz? sonuçta ortada bir ticaret var
4- istenilen sonuçlar elde edilemezse daha doğrusu vaadedilen güçler, bunu nasıl çözüyorsunuz müşteriyle...
bunları gerçekten bağımsız olarak soruyorum'
yani bırak 4 silindirliyi bir V8 ya da V6 yollasam çift kapak, 20.000 lira mı vereceğim? motorum da 1 sene yatacak mı? bu mudur yani piyasa ve bekleme süresi?
kelalper
10-12-2014, 10:27
Arkadaşlar kaan ın yani ppr ın işi kapak. O da en son yollayın yeniden kapağı yapiim olay bitsin demiş. Geri kalanını da para biriktirip kendi imkanlarınızla toplayın konu kapasın. İki tarafında hataları var. PPR kendi hatasını kabul ediyor. Yolladığı bütün parçalara ek olarak yeniden kapağı alıp toplayıp sizden ok ini alıp yollayacak. Çokta uzatmaya gerek yok adamın ticari kimliğini daha da zedelemeden bu işi bitirin.
BurakOzdemir
10-12-2014, 11:35
can özcan sen para falan unut.
işiniz AHİRET'e kaldı.
kalın sağlıcakla
Hilmi hocam sana sorayım, sonuçta sizler bu işi bilen yapan insanlarsınız:
'Kaan hocam, tamamen bu konudan bağımsız soruyorum benim takıldığım noktalar çok farklı çünkü, öyle hakaret tartışma falan da değil:
bunları gerçekten bağımsız olarak soruyorum'
yani bırak 4 silindirliyi bir V8 ya da V6 yollasam çift kapak, 20.000 lira mı vereceğim? motorum da 1 sene yatacak mı? bu mudur yani piyasa ve bekleme süresi?
Abi islemler assa yukari okadar tutar dogrudur
fakat vaad edilen bir sey var ortada 200 hp Dserisi
duman atmayi falan bir kenara birakalim ben musteri olsam dynoda 150 hp gorsem orada araci birakirim al bunu 200 yap sonra ver derim ama bu arkadas ne yapmis
araci almis goturmus kol cikarmis sonra parca talep etmis kaanda parcalari yollamis ama 6 ay sonra arkadas diyorki param bitti kaan bana 3000 tl ver yoksa foruma konu acarim
yani arkadas hakli ama 200hp cikmadigi icin hakli o an orda araci birakacakti almicakti kaanda 200 hp yapip verecekti yag yakmasinida duzeltecekti vs vs
simdi iki tarafta hakli oldugu yerler var haksiz oldugu yerlerde var
bende kimseyi savunmuyorum ama oncelikle insanlar durust olmali
öncelikle bu işten kişisel yada ticari anlamda zarar görenlere geçmiş olsun.
konu hakkında yorum yapmıyorum zira yetkili merci değilim kendi adıma.
kişiler arasında ne konuşuldu ne yapıldı biz bilemeyiz yada yazılan çizilen postlar içinde yazılmayan çizilmeyen gerçekler de olabilir.
konu ile ilgili kimseyi tanımam etmem ve hiç birine işimin düşme olasılığı da yok.
( bunu belirtiyorum çünkü, konuda yazan herkese yancı muamelesi yapıldığını sezdim)
sadece yazma sebebim,
ister servis olsun ister özel farketmez,araç yaptırırken ne konuşulduysa kağıda dökün.
müşteri olarak üzerinde ne yapıldıysa parça işçilik vs yazılı fatura isteyin,firma sahibide aynı şekilde kontrol ettirip müşterisinden imzasını alsın.
aksi takdirde mağdurlar mağduriyetini gideremez, firma da haksız ithamlar karşısında dik durabilir.
bir taraf biriktirdiğini harcayan,diğer taraf bu işten ekmek yiyen olduğu için umarım konu karşılıklı gayret ile çözüme kavuşur.
duman atmayi falan bir kenara birakalim ben musteri olsam dynoda 150 hp gorsem orada araci birakirim al bunu 200 yap sonra ver derim ama bu arkadas ne yapmis
araci almis goturmus kol cikarmis sonra parca talep etmis kaanda parcalari yollamis ama 6 ay sonra arkadas diyorki param bitti kaan bana 3000 tl ver yoksa foruma konu acarim
yani arkadas hakli ama 200hp cikmadigi icin hakli o an orda araci birakacakti almicakti kaanda 200 hp yapip verecekti yag yakmasinida duzeltecekti vs vs
Konunun tüm özeti geldi nihayet, sadece bunu okusak yeterli. Vallahi çözene kadar canım çıktı.
ghibli06
10-12-2014, 12:04
burada asıl sorun 'zaman'... bir iş ne kadar uzarsa o kadar sıkıntı olur, 6-7 ayda teslim olmuyor, üzerine 1-2 ay daha bekleniyor... insanda sinir mi kalır stres mi? sonrasında bırak 200ü 199 da çıksa kimse memnun olmaz... Hilmi hocam sonuçta konuşulan paralar az paralar değil, drag ya da pist arabası hazırlayan kişiler var bilmem kaçıncı arabası belki de çok umursamıyor, ama biraz güçlü bir binek arabaya sahip olmak isteyenlerin şevki kırılmıyor mu bu şekilde? herkes rol drag yapmak zorunda değil, illa ki kırılacak diye bir şey yok, kim 1 ayda kırılacak araba için dişinden tırnağından 10bin lira para arttırır, amaç ne 5 tane araba geçmek mi? şimdi bu arkadaş 10bin liraya anlaşıp da 3bin lira gönderseydi hata ondaydı, ticareti 10bin lira olarak anlaşmış parasını da vermiş, daha ne yapabilir ki? ben üzülüyorum bu şekilde çok kişi var çevremde, belli hevesleri var ama parası pulu heder olup gidiyor, arabasından nefret edip satan, ailesi ile arası bozulan, 1 yıl arabasına binemediği için 4-5 bin liralık araba alıp işini gücünü halletmeye çalışan vs vs... bunu bu konu özelinde yazmıyorum, TechTurkey bu işten en iyi anlayanları bir arada bulunduran bir site değil mi? özellikle genç arkadaşlar sizin projelere bakarak hayaller kurmuyorlar mı? o zaman bazı bilgilendirmeleri daha açık yapmakta fayda var... ben mesela kendi grubum dahil herkese şunu tavsiye ediyorum 'arabanı gözden çıkardın mı? 2.3.4. araban var mı? cebinde xxxx lira ekstradan paran var mı? yoksa bu şekilde bin arkadaşım, kimse sana kupa vermeyecek!' bu tarz konular bu işi profesyonel yapan herkese zarar veriyor bunun fakında olalım, şu iş 1 ayda yapılsa sorun o zaman çıksa emin olun her şey daha kolay tatlıya bağlanırdı...
Bu konu açıklığa kavuşmaz boşu boşuna zaman kaybı.Herkes kendi haklı olduğu yerleri gösterecektir.O der ben gazlamadım o der benim topkapıdan aldığım mallar bisimoto dan daha kaliteli diye ama hepsi palavra bence herkes haklı senin araban duman atıyorsa eğer o arabayı bırak 100-120 yapmayı kapının önüne dahi çıkarmayacaksın kaan abiye gelirsek bisimoto bunca zamanını tahta kale mallarının kalitesine geçilmek için sarf etmemiştir.Forum'da kimse salak değil bunu gelip Hilmi Abide doğrulayabilir.Orada yazmışsınız bisimoto üretim yapmıyor senin ürününü geliştiriyor diye madem öyle birşey var onu müşterine söyleyeceksin.Konunun buralara gelmesi tamamı ile Kaan abinin yurt dısında olmasından dolayı gerçekleşmiş bence.
En başında'da dedim konu hiçbir yere varmaz o ona laf söyler o ona laf söyler diğerleri de yorum yapar boşuna zaman kaybı olarak görüyorum ben.Özcan abinin hayalleri gitmiş parası gitmiş ama sen böyle bir araba toplatıyorsan arabanın başında olacaksın Ben ppr için söylemiyorum ama sanayide işi bilmezsen adamı (spor gazetesinin) arasına koyarlar.
Konuya ilk msjim. Gunlerdir butun msjlari tek tek okudum.
Ilk oncelikle snn msjinla ilgili bisey soyliim. Ama sana karsi herhamgi bisey demyrm yanlis anlama.
Sanayi ye her araba birakan basinda duramaz.herkesin isi gucu var.
Bende zamaninda si ya motor toplatirken zamansizliktan dolayi, gidip bakamadim edemedim.
Sadece dedim bittignde hbr ver 1 hafta snra gittim aracimi teslim aldim.
Yanlis hatrlmyorsam 5-7bin km garanti verdi.
Arabam skntisiz dertsiz harika olmstu,sonra si yi bu siteden izmirden bi abimize verdim.
Her hfta sonu gazladiktan snra beni arayip arabnn motorunun harika oldgunu soyledi.
Daha snra ayni ustaya vtec toplattim.yine zamnszlaktan dolayi araca gidip bakamadim.
Hatta bittgnde teslim almya bile gidemedim.sen getirirmsn die rica ettim.usta araci kendi getirdi.
Sonuc yine cok cok iyiydi. 2 aracin basinda durmagm halde iscilkten ck memnun kaldim.
Sonuc olarak demek istedgm sanayideki ustanin icinde 3 kagit yoksa insanlik varsa basinda durmaniza gerek yok.
Hak yiyen adamda obur tarafta karsiligini cok iyi oder.
Konuyla alakali detaya girmeden yazmak gerrkirse ben arac sahibini hakli buluyorum.
Hayirli gunler
en kısa zamanda inşallah taraflar orta yollu bulur ve anlaşır ......
araç sahibini nasıl haksız çıkarttınız anlamadım valla tebrikler acıkcası anlaşılan bu konu hakkaten ahiretlik , karşı tarafın zararı hiç bi şekilde karşılanmayacak geçmiş olsun hem paranıza hem zamanınıza
bu forumda ne kadar tanıdığın varsa o kadar arkan sağlam ve haklı çıkıyorsun bunu bir çok konuda gördük
araç sahibini nasıl haksız çıkarttınız anlamadım valla tebrikler acıkcası anlaşılan bu konu hakkaten ahiretlik , karşı tarafın zararı hiç bi şekilde karşılanmayacak geçmiş olsun hem paranıza hem zamanınıza
bu forumda ne kadar tanıdığın varsa o kadar arkan sağlam ve haklı çıkıyorsun bunu bir çok konuda gördük
arkadaslar tanıdıkla ne alakası var hersey kanıtla cevaplanıyor farkındaysanız dıkkatlı okuyun konuyu basından sonuna kadar tanıdıkla haklı cıkılırmı oyle bırsey olamaz
ersandeniz
10-12-2014, 13:25
Arkadaşlar, sonuçta burası mahkeme değil, herkes düşüncelerini söylüyor, karar mercii değiliz, tutup da PPR'a sen adamı mağdur etmişsin 5 bin 10 bin yetmez 100 bin vermelisin desek ne olacak, ya da canozcan'a sen suçlusun adamın ticari itibarını zedelemişsin 100 bin sen vereceksin desek ne olacak.. Burası hak arama yeri değil ki.. Hakkını almak isteyen gider mahkemeye.. Forum sadece "benim burayla başıma böyle bir olay geldi, dikkatli olun" deme yeridir bence..
(ama nedense bu konuda şantaj, hesaplaşma tarzı şeyler olduğunu hissediyorum, kimseyi tanımam etmem, modifiyeli arabam olmadı, bu saatten sonra da olmaz)
Silvia17
10-12-2014, 13:27
Konuya ilk msjim. Gunlerdir butun msjlari tek tek okudum.
Ilk oncelikle snn msjinla ilgili bisey soyliim. Ama sana karsi herhamgi bisey demyrm yanlis anlama.
Sanayi ye her araba birakan basinda duramaz.herkesin isi gucu var.
Bende zamaninda si ya motor toplatirken zamansizliktan dolayi, gidip bakamadim edemedim.
Sadece dedim bittignde hbr ver 1 hafta snra gittim aracimi teslim aldim.
Yanlis hatrlmyorsam 5-7bin km garanti verdi.
Arabam skntisiz dertsiz harika olmstu,sonra si yi bu siteden izmirden bi abimize verdim.
Her hfta sonu gazladiktan snra beni arayip arabnn motorunun harika oldgunu soyledi.
Daha snra ayni ustaya vtec toplattim.yine zamnszlaktan dolayi araca gidip bakamadim.
Hatta bittgnde teslim almya bile gidemedim.sen getirirmsn die rica ettim.usta araci kendi getirdi.
Sonuc yine cok cok iyiydi. 2 aracin basinda durmagm halde iscilkten ck memnun kaldim.
Sonuc olarak demek istedgm sanayideki ustanin icinde 3 kagit yoksa insanlik varsa basinda durmaniza gerek yok.
Hak yiyen adamda obur tarafta karsiligini cok iyi oder.
Konuyla alakali detaya girmeden yazmak gerrkirse ben arac sahibini hakli buluyorum.
Hayirli gunler
şimdi şöyle birşey var ben sana lafımı söylemiyorum istisnalar kaydeyi bozmaz.10 dükkandan 4 esnaf çıkar esnaflık kelimesini korumak isteyen adam zaten arabayı öyle teslim etmezdi.sen eger 10 dukkandaki 4 esnafa degil de digerlerine denk gelirsen bir gün anlarsın ne demek istedigimi.
başıma gelen bir örnegi yazıyorum bi gün arabanın fren balatalarını degiştircem yeni bi ustaya götürüyorum adamı denemek için gitmeden önce balatalara ufak bi cizik attım adama da dedim ki abi ben arabayı bırakayım surda bi kokarec yiyeyim dedim adam bana geldigimde bitti dedi bende teslim aldım araca bindim frenler bizim gene aynı zaten iyi tutuyordu ama her sene balata degiştiririm ben.Kendi dükkanımıza gittim direk sökmeye başladım bi baktım bizim cızık balata benim tekerde takılı duruyor direk ustanın yanına gittim gel benle abi dedim bizim dükkana sktum cizigi gösterdim ayıp degil mi dedim işte hık mık ya onların durumu iyiydi felan filan demek ki neymiş ARACININ basında duracaksın işini saglam kazıga baglayacaksın sonra bismillah deyip aracı allaha emanet edip gazlayacaksın kırılırsa artık oda senin sansına
Bu iş uzar da uzar, bu işi artık çözülsün ve kapansın iki taraf da hatam yok diyor ama hatalılar, karı koca kavgası gibi çözelim, forumda yaşça büyük kişiler araya girsin toplanıp bir karar versinler ikisi de kabul etsin etmeyene mahkeme yolu açık olsun.
Ne burada sucsuzum densin ne de bu konu şantaja dönsün.
demek ki neymiş ARACININ basında duracaksın işini saglam kazıga baglayacaksın sonra bismillah deyip aracı allaha emanet edip gazlayacaksın kırılırsa artık oda senin sansına
ya adam parçaları 1 yılda geri aldım diyor, kimsede hayır demedi, bu adam 1 yıl hergün sanayiye gidip arabanın başında mı bekleyecekti? İskender dp/turboback egzos yaptı arabama, ne anlarım ben dp'nin nasıl yapıldığından, ya da Özgün arabama yazılım atarken başında dursam ne anlayacağım doğru mu yazdı yanlış mı? bu adam o kadar reklam yapıyordu en iyi benim diye, modifiye ile ilgiliyiz diye kapak nasıl taşlanır mutlaka bilmemiz mi gerekiyor veya bakıp anlamak zorunda mıyız. Biraz empati kurun, ben tanımasam da Engin'in dediğine sonuna kadar katılıyorum.
Silvia17
10-12-2014, 14:00
Herkes konuyu kendi anlamak istedigi gibi yorumluyor neyse bu konu çözülmez başka da birşey demiycem.
Öncelikle geçmiş olsun, zor bir durum. Her şeyi bir kenara bıraktım. Hak, hukuk vs. bunları tartacak bir terazimiz yok malesef.
Vicdanlar rahat mı onu merak ediyorum. Bir toplu iğne ucu kadar hak geçtiyse bir tarafa vay o hak yiyenin haline.
Her şey ile git, 'Kul Hakkı' ile gitme oraya. Biz komşuya koktu diye, bir tabak da onlar için ayıran bir milletiz. Bilincinde olalım kafi.
Alınan herkesedir. Saygılar.
Konu ile ilgisiz ama dikkatimi çekmiş idi insan gibi ultra kibar sordum inek gibi cevapladı e yapacak bişey yok kurban bayramını beklemeyeceğim ....
Güle güle Fake account .
Tam Adınızı ve Soyadınızı ,
Bana telefon numaranızı ,
Facebook adresinizi ,
Twitter yada instagram adresninizi pm olarak yollayınız .
Bu üyeliğinizin silinmemesi için gerekli bir doğrulama çalışmasıdır .
Bu bilgileri doğru ve 12 saat içinde Pm Yolu ile fbildirmemeniz durumunda üyeliğiniz fake profil olarak değerlendirilecektir . facebook b***** e*** yazarsanin anlarsaliniz
ne twitter ı ne instagramı kardeşim dalgamı geçiyorsun benle dünkü çocuk gibi her boka üyeliğimizmi olmak zorunda saçma sapan sorular sorup durma isim bülent edis facedede tc b*** e*** dedik devlete memurmu alıyosun hayırdır ?
istadiğim bilgilerin tamamını göndermenizi rica ediyorum .
[QUOTE=enızı ve Soyadınızı ,
Bana telefon numaranızı ,
Facebook adresinizi ,
Twitter yada instagram adresninizi pm olarak yollayınız .
Bu üyeliğinizin silinmemesi için gerekli bir doğrulama çalışmasıdır .
Bu bilgileri doğru ve 12 saat içinde Pm Yolu ile fbildirmemeniz durumunda üyeliğiniz fake profil olarak değerlendirilecektir . facebook b****** e****** yazarsanin anlarsaliniz
istadiğim bilgilerin tamamını göndermenizi rica ediyorum .
Adimi soyadimi yazdim instagram twitter kullanmiyorum tanimadigim birine telefon numarami neden vereyim arayip hakaret kufur edilmeyecegini veya nmaramin baska kisilere verilmeyecegini nereden bileyim[/QUOTE]
Emre.Krgz
10-12-2014, 14:28
geçmiş olsun öncelikle konuyu basından beri postları tek tek okuyorumm ppr ye bende cevremde olmak uzere bırcok ıs yaptırdıkk ama sadece musteri gibi degil bi abi kardeş gibi herzman ilgilendi surekli farklı arabalar aldık ettık konustuk gorustuk ettık elınden gelenın soyleıdgının fazlasını bıle yaptı soylemedıgı ınce seylerde varki oda meslek sırrı diyoruzz mekanık sonucta illaki sorunlar yasanıyor ppr suana kadar vermıyorum oyle bırsey varsa 10 misli benden cıksın dıye bin kere soylemiskii illaki kendine gore haklı demıyorum illaki haklıdır tabiki yanlısları hataları vardır ama bu kadar bu adama yuklenmek onuda gectim sadece cekemeyenlerın yazdıgı bir dunya yorumlarda var bizde zamanında sorun yasadık ettik mekanık durumlardan dolayı sadece bir kelime söz soyledim diye bütün masrafı karsıyalım kendininmiş gibi elinden geleni yaptı sagolsun ortada az bi kayıp yok ama bilinmeyen bazı seyler ortaya yalan yanlıs atılıp 3 kısı tarafından gazlanıyormus gibi görünüyor zaten tecrubeleri bilgileri fazlasyla varr bu kadar söyluyorsa illaki bi bildigi vardır hak yiyen varsada oda iki tarafın vicdanına kalmıs biz sadece dısardan gördügmzle konusabılıyoruz ama ppr nin piyasadaki araclarda emegi göz ardı edilemicek kadar çok unutmamak lazım ppr yi yok pırpır yok yerden yere vurmalar böyle alaycı tavırlara gerek yok
Konu ile ilgisiz ama dikkatimi çekmiş idi insan gibi ultra kibar sordum inek gibi cevapladı e yapacak bişey yok kurban bayramını beklemeyeceğim ....
Güle güle Fake account .
Ellerine saglik Bugra.
Ellerine saglik Bugra.
Baştan beri belliydi fake olduğu gene insanlık yapıp pm attım 12 saat dedim 24 saat bekledim sonuç ***** ...
_muhaRRem
10-12-2014, 14:46
Bugun iddalı bi proje yapıym yine kapağımı PPR yapar , başkasına elletmem.
canozcan
10-12-2014, 14:49
http://i.hizliresim.com/ayyl3Q.jpg
miniks bey bu mesajı ne zaman yollamışım bakarmısın? param bittiğinde mi istemişim yoksa şubat ayında mı ? para gönderecem dedi anlaştık. senet istedim yollamadı. verecem deyip vermeyeceği bariz belliydi. bari parçalarla kurtarıyım işi dedim oda kurtarsın kendini dedim fena mı yaptım. ama parçalarıda istediğim kadarını yollamadı. sonuç itibari ile ben PARAM BİTİNCE DEĞİL ŞUBATTA İSTEDİM.
şimdi kapağı yolla gerekeni yapıyım düzeltiyim diyor. ben okapağı kaç kere gönderecem düzeltsin diye. benden kapağı isteyeceğine stock kapak yollasın artı malzeme işçilik değil parasını yollasın dedim. oda olmadı stock kapak alsın söylenen parçalar takılsın yollasın. ondan sonra ben ona çöp kapağı yolliyim. neden çöp kapağı düzelltiriyimki üçüncüye. yenisini sıfırdan baştan söylenen gibi sorunsuz yapıp yollasın. onada kabulüm.
yucelebeci
10-12-2014, 15:10
Anladigim kadariyla ppr kapak isinde usta diger islemlerde kapak isinde oldugu kadar iyi degil, zaten bir insan herkonuda iyi olamaz olmamali da herkes en iyi bildigi isi yapsa hic boyle sorunlar cikmaz burda yazdillari kadariyla is yaptiran herkes kapak konusunda guvenilir oldugunu soyluyor, konun sahibi arkadasim hatasi kapak disindaki diger islemleride ppr de yapmasi sanirim
Cliosportve
10-12-2014, 15:14
sosyal mesaj tarzında olmus
milletin proje yapası gelir
SERHAT07
10-12-2014, 15:33
http://i.hizliresim.com/ayyl3Q.jpg
miniks bey bu mesajı ne zaman yollamışım bakarmısın? param bittiğinde mi istemişim yoksa şubat ayında mı ? para gönderecem dedi anlaştık. senet istedim yollamadı. verecem deyip vermeyeceği bariz belliydi. bari parçalarla kurtarıyım işi dedim oda kurtarsın kendini dedim fena mı yaptım. ama parçalarıda istediğim kadarını yollamadı. sonuç itibari ile ben PARAM BİTİNCE DEĞİL ŞUBATTA İSTEDİM.
şimdi kapağı yolla gerekeni yapıyım düzeltiyim diyor. ben okapağı kaç kere gönderecem düzeltsin diye. benden kapağı isteyeceğine stock kapak yollasın artı malzeme işçilik değil parasını yollasın dedim. oda olmadı stock kapak alsın söylenen parçalar takılsın yollasın. ondan sonra ben ona çöp kapağı yolliyim. neden çöp kapağı düzelltiriyimki üçüncüye. yenisini sıfırdan baştan söylenen gibi sorunsuz yapıp yollasın. onada kabulüm.
Bu yazışma herşeyi özetlemiş, zaten mağdur, mağdur ettiğini iddia ettiği kişinin direk şahsına şikayetlerini ve yol haritasını belirtmiş.
Konu gayet açık net ortada, anladığım o ki, mağdur epey süredir zararının tazmin edilmesi yönünde çaba sarfetmiş, aylar sonrada burada forumda konuyu açmış.
Hilmi, bu alıntıyı bir daha okuyup lütfen görüşlerini tekrar belirt, empati yap, senin başına gelmiş gibi yorumla . Benim başıma gelmez deme, empati lütfen !
onursumer
10-12-2014, 15:48
müthiş uzun zaman aralıkları ya iki tarafta çok hatalı bukadar mesafe koyulmasına ne olursa olsun izin verlimemeli
gerekirse fatura + sozleşme teslim tarihi olmalı
bu tarz açıların genel sorunu bu
Okudukça çocukluğumdaki şu tekerlemeyi aklıma getirdi...
"Komşu komşu!
Hu!
Oğlun geldi mi?
Geldi.
Ne getirdi?
İncik boncuk.
Kime kime?
Sana bana.
Başka kime?
Kara kediye.
Kara kedi nerede?
Ağaca çıktı.
Ağaç nerede?
Balta kesti.
Balta nerede?
Suya düştü.
Su nerede?
İnek içti.
İnek nerede?
Dağa kaçtı.
Dağ nerede?
Yandı, bitti, kül oldu..."
Bu konuda bir sonuca ulaşmaz.. Herkese geçmiş olsun..
Vayyyy canına.....
Canselmo
10-12-2014, 16:05
Her 2 tarafada gecmis olsun,ayrica ozcan beyde acikcasi uzuldum..
2 tarafda anlasip bu olayi tatliya baglamasi gerekiyor 500 sayfada olsa bu is zor cozulecek cunku.
canozcan
10-12-2014, 16:11
Anladigim kadariyla ppr kapak isinde usta diger islemlerde kapak isinde oldugu kadar iyi degil, zaten bir insan herkonuda iyi olamaz olmamali da herkes en iyi bildigi isi yapsa hic boyle sorunlar cikmaz burda yazdillari kadariyla is yaptiran herkes kapak konusunda guvenilir oldugunu soyluyor, konun sahibi arkadasim hatasi kapak disindaki diger islemleride ppr de yapmasi sanirim
kapak işlerinde şahsı olarak kötü olduğunu söylediğimi hatırlamıyorum. benim kapağımıda kendisi yapmadı zaten yurt dışına gitmiş o sıra. ayrıca ben ona kapak için gönderdim komple motoru timingi subap ayarları vs tüm ayarı yapıp ben sadece takozlardan takıcaktım ama kendisi ısrarlarla setup işine kendisi girdi.
yurt dışında olması ısrarları vs. bunların cezasını ben neden çekiyorum demek istiyorum.ve bunları daha önceki mesajlarda anlattım.
HardCore
10-12-2014, 16:14
Bence ppr aracı alıp hiçbir ücret talep etmeden sorunsuz yürür hale getirsin. İki tarafta helalleşsin, en temiz yol budur.
PPR engineering
10-12-2014, 16:44
Bilmeden yorum yapanları es geciyorum.
Burdan yazdık olmadı yollayın tekrar ilgilenelim diye ama hak hukuk işi ayrı yerde tartışılır kimseye kötü olsun diye iş yapmıyoruz hatada olur motorda kırılır biz araba kırıldı arabayı görmedik yollayında dedik ama başka yerlerde açılıp bakıldı tekrar tekrar yazmaktan sıkıldım.
Telefonda özcanın arkadaşına ulaştılar kendisinin teli kapalı imiş hala haber bekliyoruz tek sıkıntısı kapak dedi bende cözelim dedik daha fazla uzatacaksabız sabah kadar yazın ben adım attım.Daha yapabileceğim bir şey yok
Kaan, herkes potansiyel bir müşteri.yüzmüş yüzmüş kuyusuna gelinmiş artık.Gel bu adam sana motoru göndersin.Zaten yürümesi hayali ile para harcamış.Para iadesi değil ama motoru yürür hale getir gönder.Bunca kişide bu esnaflığı alkışlasın.sende bozuyor dediğin ticari itibarını kat ve kat fazlasıyla tekrar kazan.Nacizane dileğimdir yanlış anlaşılmasın.Güzel bir hareket olur.bende biliyorum çakmakla tampon kestiğini ucunu ısıttığın zippo benimdi.Ama çok yakışır bir hareket olur esnaflığına.yine söylüyorum nacizane dileğimdir.Saygılar...
bence de artık uzlaşma yoluna gidilmeli özcan aracı kaan a teslim etsin. kaan da çalışır yürür bir şekilde güzelce ayarını yapıp teslim etsin iki tarafta helalleşsin bitsin. hem kaan esnaf olarak firma olarak kendine yakışanı yapmış olur hemde özcanın mağduriyeti bir nebze de giderilmiş olur. yorum yapan arkadaşlarda artık yapıcı yorumlar yazarsa orta yol bulunacağına inanıyorum
yeterince herkes birbirini yıprattı zaten,
UmutEKİNCİOĞLU
10-12-2014, 17:22
sıkılmamış boş bir civatanın hesabını yapan milletiz, nasıl olurda motoru gönderip güvenebiliyorsunuz hemde böyle problemlerin yaşandığı bilindiği halde
Bu iş uzar da uzar, bu işi artık çözülsün ve kapansın iki taraf da hatam yok diyor ama hatalılar, karı koca kavgası gibi çözelim, forumda yaşça büyük kişiler araya girsin toplanıp bir karar versinler ikisi de kabul etsin etmeyene mahkeme yolu açık olsun.
Ne burada sucsuzum densin ne de bu konu şantaja dönsün.
Çözüm için en doğru yorum.. Ne bir taraf ne de diğer taraf..
Objektif, aklı başında, her 2 tarafa da eşit mesafede olan kişiler akılcı bir çözüm önersin; her 2 taraf da uysun... Uymayan, derdine derman aramaya forumda devam etmesin
canozcan
10-12-2014, 18:05
Bilmeden yorum yapanları es geciyorum.
Burdan yazdık olmadı yollayın tekrar ilgilenelim diye ama hak hukuk işi ayrı yerde tartışılır kimseye kötü olsun diye iş yapmıyoruz hatada olur motorda kırılır biz araba kırıldı arabayı görmedik yollayında dedik ama başka yerlerde açılıp bakıldı tekrar tekrar yazmaktan sıkıldım.
Telefonda özcanın arkadaşına ulaştılar kendisinin teli kapalı imiş hala haber bekliyoruz tek sıkıntısı kapak dedi bende cözelim dedik daha fazla uzatacaksabız sabah kadar yazın ben adım attım.Daha yapabileceğim bir şey yok
motor kırıldığında buraya gelip kendin bakabilirdin. bilirkişi vs boş muhabbet. ben senin yolundan geçip ta ankaraya götürdüm motoru. orda bile bakabilirdin. benim için bilirkişi erkuttu götürdüm. ondan iyi d motordan anlayan mı var.
neyse geçelim bunları amacım kötü değil benim.
canozcan
10-12-2014, 18:07
Çözüm için en doğru yorum.. Ne bir taraf ne de diğer taraf..
Objektif, aklı başında, her 2 tarafa da eşit mesafede olan kişiler akılcı bir çözüm önersin; her 2 taraf da uysun... Uymayan, derdine derman aramaya forumda devam etmesin
ben iki seçenek sundum. benden hiçbirşey istemeden bana söz verdiği gibi kaliteli ve markalı malzelerden ya bana kapak yollasın. yada hiç uğraşmasın stock bir kapak versin binlirada kapaktan düşelim 2bin lira versin ben kendim malzeme alıyım topliyim arabamı.
Commander696
10-12-2014, 20:33
Arabamda motor yok yatıyor demişsin ama sen daha önceden motorun ile ilgili başka bir problem daha yaşamıştın onun ile ilgilide konu açmıştın.Beyin ayarı yüzünden motorun kırılmıştı sanırım,ayarı yapan kişide sana kendi motorunu yollayacağını söylemişti.O motorda mı kırıldı?
Bide aynı kişiye 20 farklı nickten yazdırıp karşı tarafa karalama kampanyası başlatıp sonrada adamdan para istemen doğru bir davranış değil.Önceden adam akıllı yazılsaydı bazı şeyler bence uzlaşma yoluna gidilirdi.Ama işin içine hakaret dahil girmiş.Daha uzlaşmayı bekleme bence.
Arabamda motor yok yatıyor demişsin ama sen daha önceden motorun ile ilgili başka bir problem daha yaşamıştın onun ile ilgilide konu açmıştın.Beyin ayarı yüzünden motorun kırılmıştı sanırım,ayarı yapan kişide sana kendi motorunu yollayacağını söylemişti.O motorda mı kırıldı?
Bide aynı kişiye 20 farklı nickten yazdırıp karşı tarafa karalama kampanyası başlatıp sonrada adamdan para istemen doğru bir davranış değil.Önceden adam akıllı yazılsaydı bazı şeyler bence uzlaşma yoluna gidilirdi.Ama işin içine hakaret dahil girmiş.Daha uzlaşmayı bekleme bence.
Konunun taraflarını suçlayıcı mesajlar yazıp şu konuyu daha fazla uzattırmayın , artık konu kapansın kabak tadı verdi.
ersandeniz
10-12-2014, 20:52
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/187276-dolandirildim-mi-dogan-kurt-kibris-erkut-alici.html?highlight= hep ayni kisinin mi basina gelir..
Commander696
10-12-2014, 20:57
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/187276-dolandirildim-mi-dogan-kurt-kibris-erkut-alici.html?highlight= hep ayni kisinin mi basina gelir..
Bu konudan bahsediyorum.Ayar yüzünden kırıldı diye yanlış hatırlıyormuşum.Kusura bakmasın kimse.
canozcan
10-12-2014, 21:06
Kardesim sen sakamisin piyangodan mi ciktin. Sanane benim onceki islerimden. Seni ne ilgilendirir onceki motor kirilmis mi kirilmamismi.Burda bana iftiralarda bulunarak insanlarin aklini bulandirmaya calisiyorsun.bilip bilmeden yazma bu konuya birdaha. Beni aciklama yapmak zorunda birakiyorsun. Onceki motor diye birsey yok .beyin ayari denen birseyde yok onu nerden uydurdun. kaandan sonra motorum kirildigi icin 10binlara para verdim swap icin baskasina.motor gelmeyince kendi motorunu yollicakti sonra ortak vaz gectik aramizda senet yaparak cozduk sorunumuzu. Kirilan tek motorum var o da bu kaana yolladigim. Kaanda senet yollasaydi onunlada sorun cozulmustu coktan.
Ayrica o 20 kisi kimmis. Ozgunun yolladigi resmi diyorsan orda yazan isimler yeni uyelil almaya calisan isimler yani daha uyelik alamis ve o nickler bu konuya yazmamis. İyi oku iyi gör. Arastirmadan .oklama.
Ve ben sadece hakkimi ariyorum vicdani olan insanlarda destek oluyor. Kimseye hakaret ettigim yok.ne yasandiysa onlari anlatiyorum.zaten olay kabak tadi verdi bi sen germeye calisma kenara cekil sana laf dusmez
canozcan
10-12-2014, 21:08
Bu konudan bahsediyorum.Ayar yüzünden kırıldı diye yanlış hatırlıyormuşum.Kusura bakmasın kimse.
Kusura baktim bile
Özcan artık millet seni suçlasın yada yanında olsun cevap yazma. Sen Kaan dan talebin nedir sadece onu yaz cevabını bekle. Sen yazarken elini vicdanına koy , abartıp konuyu çözümsüz hale getirme istenebilecek en makul olanını iste.
Başka Yapıcı fikri olan varsa da paylaşsın.
Canozcan,
Forumda maduriyetini gönül rahatlığı ile insancıl yollar ile anlatmana izin verdik gördüğün üzere.
Kendini ifade ederken en ufak müdahalede bulunmadık Haklısın Haksızsın bizi ilgilendirmez işin 2 tarafıda burda yazışır bir ortayol bulursunuz sorun var ise ortada çözülür birşekilde
Ancak burda kendini ifade etmene izin verdik diye forumda bunu şova çevirmeye kalkar herkeze kaba bir biçimde laf yetiştirmeye çalışırsan durumlar değişir burası dingonun ahırı değil ki öyle zannedende dingoyla yakından muhattap olur .
Diğer goygoy hoyhoy vayvay cı üyelerimiz ,
Burada bir konu konuşulurken gaz vermek , boş laf ile konuyu salata haline getirmek için çaba gösterenlerden bahsediyorum yemin ediyorum sizleri sevmiyoruz poppide değilsiniz zorlamayın üzülmeyin ...
Burda yazan herkezin durumun öle kötü böle iyi olmasından değil durumun nasıl ortak bir noktada çözülebileceği konusunda yazması lazım. Ben mavi olmam sebebiyle taraf olamam o nedenle yorumlamıyorum durumu ancak yapıcı yazmayacak kim var ise yazmasın okusun gerçekten bir sonuca ulaşmasını istiyorsanız bu sölediklerimi dikkate alınız .
Commander696
10-12-2014, 21:42
Kardesim sen sakamisin piyangodan mi ciktin. Sanane benim onceki islerimden. Seni ne ilgilendirir onceki motor kirilmis mi kirilmamismi.Burda bana iftiralarda bulunarak insanlarin aklini bulandirmaya calisiyorsun.bilip bilmeden yazma bu konuya birdaha. Beni aciklama yapmak zorunda birakiyorsun. Onceki motor diye birsey yok .beyin ayari denen birseyde yok onu nerden uydurdun. kaandan sonra motorum kirildigi icin 10binlara para verdim swap icin baskasina.motor gelmeyince kendi motorunu yollicakti sonra ortak vaz gectik aramizda senet yaparak cozduk sorunumuzu. Kirilan tek motorum var o da bu kaana yolladigim. Kaanda senet yollasaydi onunlada sorun cozulmustu coktan.
Ayrica o 20 kisi kimmis. Ozgunun yolladigi resmi diyorsan orda yazan isimler yeni uyelil almaya calisan isimler yani daha uyelik alamis ve o nickler bu konuya yazmamis. İyi oku iyi gör. Arastirmadan .oklama.
Ve ben sadece hakkimi ariyorum vicdani olan insanlarda destek oluyor. Kimseye hakaret ettigim yok.ne yasandiysa onlari anlatiyorum.zaten olay kabak tadi verdi bi sen germeye calisma kenara cekil sana laf dusmez
Hayır süper toto dan çıktım.Sana diğer motor ne oldu diye sordum bunun neresinde iftira var?onu sormamın sebebine gelince param kalmadığı için aracı toplayamadım aracım ppr yüzünden 1 senedir yatıyor demişsin.Halbuki araç kırıldıktan sonra 10.000 TL verip motor almışsın demek paran varmış dimi?fakat ordada şansızlıklar olmuş motor eline geçmemiş aracı kişi sana senetle ödüyormuş vs.Burda seni parasız ve 1 senedir arabasız bırakan motor kırıldıktan sonra yaptığın ticaret ama buraya gelip ppr yüzünden 1 senedir toplayaıyorum bütün paramı ona vermiştim gibisinden kendini acındırır gibi anlatman yanlış.
chiefkadir
10-12-2014, 22:10
Yazmayım diye sabrettim ama dayanamadım,
"Özcan haklı veya Kaan haklı noktasına karışmadan "
Özcan efendi,
Seninle tanışmıyorduk,benim telefonumu biyerden bulup aradın,Bu arabanın motorunu yaptırmak için beni arayıp ,Erkut'un forumdaki D serisi konusundaki uzmanlığını duyduğunu motorunu modifiye edip edemeyeceğini sordun,bende o sıra tanıştığım Erkuta olan güvenimden tabiki yapar dedim..Sende motoru çeyiz sandığında gönderdin, bi şekilde motorunu yaptırdın.Bülentle geldin bir arabanın bagajında aldın götürdün.O ara Erkutla sürekli konuştun kanka oldunuz,vs. o motordan sıkıntın olmadığı halde daha fazla güçlendirmek için Kaan'a götürmüşsün anlaşmışsınız arabanı teslim almışsın bir süre sonra araban kırılmış ..d16a9 motorun modifiyeye çok açık olmadığını bildiğin halde neden böyle işe girdin dediğimde ,daha fazla güç için yaptığını vs söyledin bir ihtiras uğruna bu noktalara geldin...Motorun kırıldıktan sonra yine bagajında Erkuta geldin,kendi aranızda konuşup anlaşıp Kıbrısdan Doğan üzerinden b18c de karar kılmışsınız.Ödeme vs yapmışsın,bu noktada bana alıyım mı almayım mı napayım diye hiç sormadın,danışmadın bişekilde anlaştınız aradan zaman geçti,Erkut motoru uzun bir süre sana teslim edemediği bir dönemde beni aradın ve "abi benim iş ne olacak dedin"bende Erkutun zor durumda olduğunu,Doğana para gönderdiğini ama motorun gelmedini vs neticede bi şekilde çözeceğini söyledim ,Erkuta ve Doğana ulaşamadığın için beni aradın bende adanada olan Erkutu aradım "abi çözecem merak etmesin"dedi..Ben bu noktada aracı oldum , ne alırken ne anlaşırken ne başka bir noktada olaya dahil olmama rağmen , bir konu açıp benim adımı bokladın,aklınca işin içine benim adımı katarak sorunu çözme yoluna gittin, sen benim adımı katınca ben Erkuttan rica edecektim baskı yapacaktım işin çözülecekti.. Ben o şiddetle seni arayıp benim adımı neden kattığını sorduğumda seni ortağı sandım vs.diyerek kıvırmaya çalıştın adımın silinmesini vs. istedin ama çamur at izi kalsın hesabı lekeledin beni.. Sen önce bi *** yiyosun sonrasında başın sıkışıyo bi şekilde canın yanınca iyice saçmalamaya başlıyosun, Techturkey e konu açmanın mahkemeye dava açmaktan daha geçerli olduğunu çözmüşsün bi şekilde ,..Allah yolunu açık etsin,sen bu kafadayken herzaman mağdur olursun ama her zaman techturkey yanında olmaz...
Allah yolunu açık etsin umarım bu konu sulh ile çözülür..Ama benim sana kırgınlığım kızgınlığım bitmez..
bu işlerden anlayan forumdan uzman bir ekip tarafları bıraraya getirip sözkonusu aracın başında makul bir şekilde orta yol bulunur. hem anlaşılmış olur hem de uzman kişiler de şahitlik etmiş olur. para alıp vermekten ziyade aracın eksiklerini tamamlayıp yürütmeye yönelik bir çalışma iki taraf içinde daha iyi olur
Silvia17
10-12-2014, 22:29
Bu zamana kadar ne kadar ılımlı yaklaşsam da bende chiefkadir abi gibi Özcan abinin haksız olduğunu düşünmeye başladım.
Eğer bi araba yaptıracaksan önce araştıracaksın ve diyeceksin ki bu zamana kadar yapılmamış olan bir aracı yaparsam başıma neler gelebilir % desel olarak motor kırma ihtimalim diğerlerine göre daha yüksek olur düşüncesini bir kere kafana koyacaksın.
Eğer bu aracı yapmaya kalkıyorsan (Türkiye'de örneği olmayan 200 hp bi d16a9) ne kadar güvensen de babanın oğlu değil sonuçta aracının başında olacaksın.1 sene sürdü diyorsun madem 1 sene boyunca aracını bekleyeceksin eğer başında durursan o araç 1 ayda çıkardı.
konuya devam edelim aracın başında dursan neler neler yaptıklarını görebilirsin ya bu olmamış bak şurasında hata var biraz daha uğraşalım titiz olalım güzel olsun dersen araç çok daha farklı seviyelere gelirdi.aracı tamamladınız dynoya çıktınız bi baktın araç köfte arabası gibi direk dyno'dan inip ya bune böyle bu olmamış kaan şuna bi el at da şunu düzeltelim dersin aracı alıp ataşehire gazlamaya gitmezsin.sözde gazlamaya gitmedim diyorsun ama 100+ hızlara çıkmıssın benim aracım köfte arabası gibi duman atıcak bırak 100+ hızlara çıkmayı sanayiden bile çıkarmam o aracı ppr önüne çekerim sabah ilk işim arabaya el atmak olur.
kaan abi de sen böyle yaklaşırsan oda bi insan evladı zaten sana ya projede eksikler hatalar olmuş büyük ihtimalle kapagı açar tekrar güzeltir kapatırdı.aracın Saglıklı bir şekilde yürürdü.dyno sonunda ayarını yapar aracına paşa paşa binerdin.
Söylediklerimi kesinlikle yanlış anlama kardeşin yaşında birisiyim ppr motorsuda senide tanımam etmem ama şu hayatta bu konuya örnek teşkil edecek 2 kural vardır.
Para ile alınamayacak yapılamayacak şeyler vardır.10 bin lirayı basıp herşeyin mükemmel olmasını bekleyemezsin....
insanlar günlerce vaktini ayırıp arabasını güçlendirmek için sanayi de vakit ayırıyor emek harcıyor yeri geliyor ustaya bazen tornavida veriyor yardım ediyorken senin proje bölümüne arabanın konusunu aç deseler konuya ekleyecek bir tane fotoğrafın yok.
Mekanik her zaman hata çıkartabilir.Hiç bir şeyin garantisi yoktur çünkü insan yapımıdır insanlar hata yapabilirler.
Konuya bir de bu tarafından bak bence.....
canozcan
10-12-2014, 23:02
kadir abi erkutun konuyu buraya tekrar yansıtmak istemiyorum. erkutla bir sorunum yok. sen erkutla beraber piston garage tişörtü giyip lüleburgaza ve türkiye geneli ayarlara çıkıp çekindiğiniz fotoları gören herkez ortak zanneder.neyse nasıl ilk 11.5 cr 145hp si projesi için erkuta motoru gönderdiğimde sana sordum evet. b18c projesinde de erkutla konuşurken piston garage deydin sormama gerek mi vardı zaten ordaydın. sonradan başım yandıktan sonra bana dedin doğan kurt dolandırıcı erkuta defalarca söyledim ama yok abi öyle degil dedi diye. baştan söylesen tabiki ben seni dinlerdim.girmezdim o işe. ayrıca motorun kırılması paralarımın boşa gitmesi önemli degil, sonuçta herkez bir arabayla uğraşıyor para harcıyor. bende si ile uğraşmak istedim. erkuttun işçilikleri yönünden hiç sıkıntım yok kaan için diyorum keşke konuşulan gibi olsaydı da kırılsaydı. o zaman benim hatam olur ağzımı açamazdım. acı bir ders olarak bana kalırdı. para benim dert benim kime ne derdim.
neyse ben konu açmadan önce seni aradım konu açıcam dedim sende açarsan aç dedin bende konu açtım. sen ters konuşmasan zaten ben hiç açmazdım konuyu zaten adında geçmezdi. ortak olduğunuzu düşünmesem adın zaten hiç geçmezdi. öyle dedigin gibi bir .bnelik peşinde olsam konuyu açtıktan sonra beni aradın beni ne kattın vs. dedin. biz ortak değiliz dedin. bende sildim adını hemen. öyle dedigin gibi kıvırıyor olsaydım, seni katarak işimi çözme çabasında olsaydım adını niye kaldırıyımki ?
chiefkadir
10-12-2014, 23:14
"Ortak zannetim" olayına sadece gülüyorum,konu açacam vs. dediğinde açarsan aç vs. ters konuşma muhabbetide gayet saçma,o dönem senin için üzülmesem ,erkutun düştüğü duruma üzülmesem banane amk derdim,aranıza girmezdim.T-shirt muhabbetine gelince o dönem takım ruhu ile 15 kişi birden giydik ettik,şehir şehir ayar için erkutla dolaşmadık siz rica ettiniz burgaza geliyodu erkut bende geldim.
Herneyse geldi geçti,kötü biri olmadığını biliyorum ama mağdur olunca garip işlere kalkıştığını gördüm, kal sağlıcakla
canozcan
10-12-2014, 23:19
"Ortak zannetim" olayına sadece gülüyorum,konu açacam vs. dediğinde açarsan aç vs. ters konuşma muhabbetide gayet saçma,o dönem senin için üzülmesem ,erkutun düştüğü duruma üzülmesem banane amk derdim,aranıza girmezdim.T-shirt muhabbetine gelince o dönem takım ruhu ile 15 kişi birden giydik ettik,şehir şehir ayar için erkutla dolaşmadık siz rica ettiniz burgaza geliyodu erkut bende geldim.
Herneyse geldi geçti,kötü biri olmadığını biliyorum ama mağdur olunca garip işlere kalkıştığını gördüm, kal sağlıcakla
abi sen hep gül ben senin hiç üzülmeni istemem ama kıvırıyorsun deme sil adımı dedin hemen sildim sonuçta. silmesem kıvırmıyor olacaktım bu demene göre. sende sağlıcakla kal abicim ;)
imparatoR
10-12-2014, 23:31
5-6 yil dir bu forumu takip ederim bu kadar uzayipta çözülmeyen yada kilitlenmeyen konu örneği nadirdir sanirim, ya hakikaten bi karalama politikası yada cidden bi magduriyet var,muamma tabi tum konuyu okumayana.minikslerden hilmi yazdi sanirim , araban dynoya cikti vaad edileni vermedi birak abi arabayi orda al kardeşim vaadin olmamış... bu heyecanmidir başka bi durummu siz bile bilirsiniz biz bunun yansimasindan yapacagimiz yorumla yanilir günaha gireriz hak değil.. Yeni motorlu arabada köfteci dumani görünüyorsa neden kullanılir ve 100 kusur km ki hizlar yapilir ayri bi muamma tabi...hicmi uyaran olmadi ,bu islere bu kadar uzaksinizda madem neden en uçlari istersiniz..isin sahibi dahil burda kendisi dyno da oldugu gibi sorumludur bana gore..burada kadir abinin yazdiklarini pekiştirerek düşünüyorum ve bu saate kadar mağdur olduğunu düşündüğüm araç sahibi arkadaşın mağdur olmadigi hatali olduğu kanaatindeyim.. Herkesin bildigi durumlari o kadar para vermisken gormezden gelebildigi icin..Su durumda ben vaad veren olsaydim hic bir suçlamaya cevaben sorumluluk almazdim...herhangi tarafi tanimam fakat olmaz arkadaş iki tarafta da ciddi eksik var,bu oluşan düşüncelerle ppr kaan esnafligim zedelenmesin benden ciksinida demisken konu sahibi arkadaş bence çokta uzatma derim.herkes hakkini helal etsin..
Silvia17
10-12-2014, 23:34
5-6 yil dir bu forumu takip ederim bu kadar uzayipta çözülmeyen yada kilitlenmeyen konu örneği nadirdir sanirim, ya hakikaten bi karalama politikası yada cidden bi magduriyet var,muamma tabi tum konuyu okumayana.minikslerden hilmi yazdi sanirim , araban dynoya cikti vaad edileni vermedi birak abi arabayi orda al kardeşim vaadin olmamış... bu heyecanmidir başka bi durummu siz bile bilirsiniz biz bunun yansimasindan yapacagimiz yorumla yanilir günaha gireriz hak değil.. Yeni motorlu arabada köfteci dumani görünüyorsa neden kullanılir ve 100 kusur km ki hizlar yapilir ayri bi muamma tabi...hicmi uyaran olmadi ,bu islere bu kadar uzaksinizda madem neden en uçlari istersiniz..isin sahibi dahil burda kendisi dyno da oldugu gibi sorumludur bana gore..burada kadir abinin yazdiklarini pekiştirerek düşünüyorum ve bu saate kadar mağdur olduğunu düşündüğüm araç sahibi arkadaşın mağdur olmadigi hatali olduğu kanaatindeyim.. Herkesin bildigi durumlari o kadar para vermisken gormezden gelebildigi icin..Su durumda ben vaad veren olsaydim hic bir suçlamaya cevaben sorumluluk almazdim...herhangi tarafi tanimam fakat olmaz arkadaş iki tarafta da ciddi eksik var,bu oluşan düşüncelerle ppr kaan esnafligim zedelenmesin benden ciksinida demisken konu sahibi arkadaş bence çokta uzatma derim.herkes hakkini helal etsin..
Benim yorumuma baya yakın bir yorum olmuş bu yorumu görünce yanlış düşünmediğimi fark ettim.konu cok uzadı ben olsam kaan abi yerinde asla sorumluluk almazdım.
canozcan
10-12-2014, 23:44
Benim yorumuma baya yakın bir yorum olmuş bu yorumu görünce yanlış düşünmediğimi fark ettim.konu cok uzadı ben olsam kaan abi yerinde asla sorumluluk almazdım.
kendisi gazlatıyorduki ayardan önce ki kendisi ayardan sonra arayıp gazla dedi. ve yağ yakması ilk teslim aldığım tarihten beri vardı.ve defalarca söyledim. ve tekrar gönderdim kapağı. tekrar devam etti. hem kaldıkı kırılması kaanla alakalı olmasa bile vaad edilen liste ve işçilik yok deyip duruyorum kaç mesajdır. farzedin benim hatamdan kırıldı. Eee içini açtık baktık söylenenler yok bu durumda ne yapardınız ?
2 tarafta yüz yüze yan yana gelmeden konuşulmadan bu sorun çözülmez(nokta).
Silvia17
10-12-2014, 23:51
kendisi gazlatıyorduki ayardan önce ki kendisi ayardan sonra arayıp gazla dedi. ve yağ yakması ilk teslim aldığım tarihten beri vardı.ve defalarca söyledim. ve tekrar gönderdim kapağı. tekrar devam etti. hem kaldıkı kırılması kaanla alakalı olmasa bile vaad edilen liste ve işçilik yok deyip duruyorum kaç mesajdır. farzedin benim hatamdan kırıldı. Eee içini açtık baktık söylenenler yok bu durumda ne yapardınız ?
Bak özcan abi bir sayfa önce sana bir yorum attım tekrar atıyorum aynısını
Eğer bi araba yaptıracaksan önce araştıracaksın ve diyeceksin ki bu zamana kadar yapılmamış olan bir aracı yaparsam başıma neler gelebilir % desel olarak motor kırma ihtimalim diğerlerine göre daha yüksek olur düşüncesini bir kere kafana koyacaksın.
Eğer bu aracı yapmaya kalkıyorsan (Türkiye'de örneği olmayan 200 hp bi d16a9) ne kadar güvensen de babanın oğlu değil sonuçta aracının başında olacaksın.1 sene sürdü diyorsun madem 1 sene boyunca aracını bekleyeceksin eğer başında durursan o araç 1 ayda çıkardı.
konuya devam edelim aracın başında dursan neler neler yaptıklarını görebilirsin ya bu olmamış bak şurasında hata var biraz daha uğraşalım titiz olalım güzel olsun dersen araç çok daha farklı seviyelere gelirdi.aracı tamamladınız dynoya çıktınız bi baktın araç köfte arabası gibi direk dyno'dan inip ya bune böyle bu olmamış kaan şuna bi el at da şunu düzeltelim dersin aracı alıp ataşehire gazlamaya gitmezsin.sözde gazlamaya gitmedim diyorsun ama 100+ hızlara çıkmıssın benim aracım köfte arabası gibi duman atıcak bırak 100+ hızlara çıkmayı sanayiden bile çıkarmam o aracı ppr önüne çekerim sabah ilk işim arabaya el atmak olur.
kaan abi de sen böyle yaklaşırsan oda bi insan evladı zaten sana ya projede eksikler hatalar olmuş büyük ihtimalle kapagı açar tekrar güzeltir kapatırdı.aracın Saglıklı bir şekilde yürürdü.dyno sonunda ayarını yapar aracına paşa paşa binerdin.
Söylediklerimi kesinlikle yanlış anlama kardeşin yaşında birisiyim ppr motorsuda senide tanımam etmem ama şu hayatta bu konuya örnek teşkil edecek 2 kural vardır.
Para ile alınamayacak yapılamayacak şeyler vardır.10 bin lirayı basıp herşeyin mükemmel olmasını bekleyemezsin....
insanlar günlerce vaktini ayırıp arabasını güçlendirmek için sanayi de vakit ayırıyor emek harcıyor yeri geliyor ustaya bazen tornavida veriyor yardım ediyorken senin proje bölümüne arabanın konusunu aç deseler konuya ekleyecek bir tane fotoğrafın yok.
Mekanik her zaman hata çıkartabilir.Hiç bir şeyin garantisi yoktur çünkü insan yapımıdır insanlar hata yapabilirler.
canozcan
10-12-2014, 23:55
Bak özcan abi bir sayfa önce sana bir yorum attım tekrar atıyorum aynısını
tamam kardeşim ama söylediklerinle alakalı bir durum yok.
Commander696
10-12-2014, 23:57
Liste koyun ozaman karşı tarafın araca şu parçaları taktım dediği bir mesaj gösterin.Sürekli söylenen parçalar yoktu yazıyorsunuz ama elinizde kanıt yoksa boş yazıyosunuz demektir.Hermesajın screenshotını almışsınız öyle bir liste varsa onunda almışsınızdır illaki.
Silvia17
11-12-2014, 00:00
tamam kardeşim ama söylediklerinle alakalı bir durum yok.
Nasıl yok Allah aşkına ya beni bile delirttin abi.
varmı daha önce d16a9 motordan 200 hp alan yok peki yapmadan önce araştırdın mı hayır araştırmadın
devam ediyorum aracı duman atarak dyno ya cıktıktan sonra arabayı alıp sokaga cıktın mı cıktın ben olsam ppr a bırakırdım dedim hala da öyle bırakırım
ataşehir'De 100 + km hıza ulastın mı ulastın gören bir sürü insan var.köfte arabası gibi giderken bu hız yapılır mı kaan gazla dedi bende gazladım böyle birşey var mı ya ya ölmezsin köprüden atla ben atladım daha önce dese atlayacaksın sanki görüyorsun arabada hatalı birşey var hala o gazla dedigi halde gazlıyorsun.
sonuç ne peki benim arabam motor kırdı paramı istiyorum kırar tabi o haldeki bir araba ile onları yaparsan motorda kırar motoru içeriye alır senide öldürür.
Cahil bir insan degil 30 küsür yasında bir abimizsin ama bazı şeyler de hatalı oldugunu görmelisin bence abi....
sen deki kaan arkadaş kırılan motordan sorumlu degildir hepsi benim hatam,oda senin dedigin parçaları takmadım artık farkı ne kadarsa versin yada para yerine, ortak motoru tamir vs bişiler yapın işte ,benim düşünçem bu yani,,
canozcan
11-12-2014, 00:08
Nasıl yok Allah aşkına ya beni bile delirttin abi.
varmı daha önce d16a9 motordan 200 hp alan yok peki yapmadan önce araştırdın mı hayır araştırmadın
devam ediyorum aracı duman atarak dyno ya cıktıktan sonra arabayı alıp sokaga cıktın mı cıktın ben olsam ppr a bırakırdım dedim hala da öyle bırakırım
ataşehir'De 100 + km hıza ulastın mı ulastın gören bir sürü insan var.köfte arabası gibi giderken bu hız yapılır mı kaan gazla dedi bende gazladım böyle birşey var mı ya ya ölmezsin köprüden atla ben atladım daha önce dese atlayacaksın sanki görüyorsun arabada hatalı birşey var hala o gazla dedigi halde gazlıyorsun.
sonuç ne peki benim arabam motor kırdı paramı istiyorum kırar tabi o haldeki bir araba ile onları yaparsan motorda kırar motoru içeriye alır senide öldürür.
Cahil bir insan degil 30 küsür yasında bir abimizsin ama bazı şeyler de hatalı oldugunu görmelisin bence abi....
iyide kardeşim arabam motor kırdı paramı ver demiyorumki. arabamda olması gerekenler yok paramı ver diyorum. screenshotta koyicam birazdan.
Bu yazışma herşeyi özetlemiş, zaten mağdur, mağdur ettiğini iddia ettiği kişinin direk şahsına şikayetlerini ve yol haritasını belirtmiş.
Konu gayet açık net ortada, anladığım o ki, mağdur epey süredir zararının tazmin edilmesi yönünde çaba sarfetmiş, aylar sonrada burada forumda konuyu açmış.
Hilmi, bu alıntıyı bir daha okuyup lütfen görüşlerini tekrar belirt, empati yap, senin başına gelmiş gibi yorumla . Benim başıma gelmez deme, empati lütfen !
Abi ben kimseyi savunmuyorum farkindasiniz dimi :)
Yahu bunlar olmus yasanmis da kaan diyorki benden ne parca talep ettiyse ben ona yolladim diyor
ufak tefek eksigim cikar dedigi silindir kapagimi Allah askina :)
Silvia17
11-12-2014, 00:12
iyide kardeşim arabam motor kırdı paramı ver demiyorumki. arabamda olması gerekenler yok paramı ver diyorum. screenshotta koyicam birazdan.
Arabanda olması gerekipte olmayan şeyleri liste halinda buraya yazarmısın abi.
Bide araban motor kırdıktan sonra sana gelen parçalarıda yaz.
hepsinin yanına fiyatlarını da yaz.
imparatoR
11-12-2014, 00:22
Hocam biz millet olarak cok severiz hazir olandan pay almayı,kolaydir cunki ekmek..modifiye konusundada senin bahsettiginin dişina ikna olmuslugun söz konusu burada tikaniyorsun bana göre, ben sana 200 vaad ettiysem ve olmadiysa o arabayi vaad sahibine teslim ederim o anda al birader vaadini yerine getir ...ben vaad karsiligina bakarim saglik gerekçelerinin devamina odaklanirim 200 ü aldıktan sonra tabi nelere dikkat etmeliyim gibi..kimse bu parayi kolay kazanmiyor kabul ediyorum bu işlerde duygusalliga samimiyete pek yer yok acikcasi oem olmadigi için ..seni ikna ederim 200 PS hazirlarim ve sunarim sonra kirilir dagilir orda hak iddaa ederim .. Ama sen verdiginin karsiligi olmamisken baska kanallara giriyorsun..abicim sen araban olmadan olmayacağı belli iken yasamissin bunları..bana vaad ettiğini ver olmazsa hak ararim sana söylemek zorunda değilim nar içinde kaç tane boyut sakladigini nerden bilim başka yerde satmayacagini TR de olmayana ulasmisken...
canozcan
11-12-2014, 00:22
Arabanda olması gerekipte olmayan şeyleri liste halinda buraya yazarmısın abi.
Bide araban motor kırdıktan sonra sana gelen parçalarıda yaz.
hepsinin yanına fiyatlarını da yaz.
önceki postlarımda var kardeşim
Silvia17
11-12-2014, 00:24
tek tek liste olusturmusun abi ben şimdi seni daha borçlu cıkartıcam cünkü haksızsın bence.
Cliosportve
11-12-2014, 00:24
gidiyorum geliyorum konu brezilya dizisi gibi:D
su saatten sonra kimse araba yüklemesin cözüm basit
en iyi araba orjinal araba
araba yukledin para harcadın, olduya bide gazladın kırdın, ilk markette dur bir soguk su al devam et:D
ben arabamı yetkili serviste forged lattım zamanında bide ustune parcalar dahil garanti bile verildi 2 sene
cokta cüzi bir isçilik yazdılar. ne kadar kafam rahatmıs yav
böle bisey olmaz ya baslarım modifiyesinede parcasınada parasınada dedirtti konu
canozcan
11-12-2014, 00:25
Abi ben kimseyi savunmuyorum farkindasiniz dimi :)
Yahu bunlar olmus yasanmis da kaan diyorki benden ne parca talep ettiyse ben ona yolladim diyor
ufak tefek eksigim cikar dedigi silindir kapagimi Allah askina :)
şuan bi eksik o. diğerlerini ben yaptırdım 3500 tl harcadım.
kadir jdm civic
11-12-2014, 00:26
evet öncek pozlarında var fakat biraz karışık bence ilk konuşulan modifiye listesi ne işlem yapılmışsa. sonra kaanın sana gönderdiği parçaların listesi. son olarak biri birsey talep ediyor biri birsey veriyor senın kesin ne talep ettiğini yazarsan bundan sonra olayın çözümü için çok daha iyi olacagı kaanatindeyim.
tek tek liste olusturmusun abi ben şimdi seni daha borçlu cıkartıcam cünkü haksızsın bence.
amacın ne kardeşim ?
Silvia17
11-12-2014, 00:30
amacın ne kardeşim ?
Olayı çözmek çok basit olucak özcan abi motor kırdıktan sonra gönderilen parçaları bi yazsa bide ilk bas arabasına takılmayan parçaları yazsa yada takılmyan demiyelim de yan sanayisi takılan parçayı yazzsın yanına birde fiyatlarını yazsın bakın ne akdar basit çözcez olayı
kadir jdm civic
11-12-2014, 00:30
sunuda ekiyeyım ilk siz kaanla konuştunuz 5 bıne anlaştınız sonra bu 10 bin oldu. yapılan işlemleri fiyatları ile madda halinde, kırıldıktan sonra açtığnızda hangi malzemeler çıkmadı yazarsanız çok açıklayıcı olur.
çünkü tartışmalar laf sokmalar biri sürü post oldu
Silvia17
11-12-2014, 00:31
sunuda ekiyeyım ilk siz kaanla konuştunuz 5 bıne anlaştınız sonra bu 10 bin oldu. yapılan işlemleri fiyatları ile madda halinde, kırıldıktan sonra açtığnızda hangi malzemeler çıkmadı yazarsanız çok açıklayıcı olur.
çünkü tartışmalar laf sokmalar biri sürü post oldu
aynen böyle motordan cıkmayan parçaları yazsın sonra istenilenleri yazsın bide motor kırdıktan sonra ki yollanan parçaaları yazsın hepsinin yanına birde fiyat yazsın bakın konu nerelere gelicek.
kadir jdm civic
11-12-2014, 00:37
modifiye herzaman sıkıntı ustam herzaman der gazlanan her araba kırılacaktır he bu 1 ay olur 1 sene olur bilemezsin.
canozcan
11-12-2014, 00:39
http://i.hizliresim.com/g44JV5.jpg
http://i.hizliresim.com/999Pq5.jpg
http://i.hizliresim.com/qmmZ8R.jpg
http://i.hizliresim.com/MPP3gg.jpg
canozcan
11-12-2014, 00:41
yazmazsanız daha screnshoot göndericek beklermisiniz
girmeyim yazmayım diyorum yine adım geçiyo kendimi bu konuların içinde buluyorum
özcanın motorunu ilk ben yaptım uzun zaman da gazladı araca ilerde egzantirik port polish ecu gibi eklentiler yapabileceğini söylemiştim pm3k pistonlar cometic 0.27 conta gibi parçalarla içini topladık motorunu sorun da yaşamadım ödemeleri düzgündür D motor sevenlerdendir pahalı olsun iyi mal olsun tarzı çalışır yani benle öyleydi
daha sonra kaanla devamını yapmak istemiş okuduğunuz şeyler yaşanmış falan ankaraya kırık motor geldiğinde baktım kol çıkarmış blok ve alt kep patlamış rektevecimi çağırdım (serdar motor yenileme şirzat usta ) kolların sıkılığına dikkat çekti (eskiden biz 3.9 kg torklamıştık 5.5 kiloda zor gevşediler) ona göre ayarlıydı arada krank sökülmüş dış noktaları telle parlatılmış ama hafifletme işlemi falan yoktu tekrar toplanırken oluşmuş sorunlar bunlar segmanlar kötü durumdaydı subap lastikleri yanıktı gaydlardan yağ indirmişti egzantiriklerde hksm yazıyodu özcan teyit etti arayıp diğer parçalardan kasnaklar sadece aftermarketdi subap yaya şapka gibi şeyler görmedim volan standartdı işlem ya da değişme yoktu benim gördüklerim bunlar motorda rekevecimin söylediğini de net biçimde belirttim zaten ankarada yetkili dahil çoğu honda motorlarını onlar yapar
D serisi konusunda biraz uzman olduğumu düşünüyorum benim motordan gördüğüm sorunlar motoru tekrar toplayan kişilerdedir bi motor krankına kollarına kadar sökülmüş yeniden rekteve edildi mi edildiyse kim yaptı ki edilmeli yataklar yeniden ölçüldü mü en merak konusu şey neden eski yataklar vardı (taiho marka değikleri bir metrik genişletişmiş yatakları ben taktım söktüğümde de aynılarını gördüm ) segmanlar yenilendi mi bunlarla ilgili pek bişey yazılmamış kaan zaten motor ustası değil toplayamaz o ara TR de mi değil mi onu da bilmiyoruz kimler topladıysa orada bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum kol çıkarması konusunda
motoru yaparlarken özcan arada arıyodu şunu aldık bunu yapıyoruz gibisinden bisimotodan egzantirik almalarını ben önermiştim (senelerdir çalıştığım firmadır) özcan önce bisi den gelecek egzantirikler dedi ben de daha önce bisiyle d16a9 hakkında görüşmüştüm stage 1 ve stage 2 yapıyolardı kendi egzantiriğini yollamanı istiyolar sen egzantitiğini yolladım mi dedim özcana yok dedi bi süre sonra da bisimotodan yanlış egzantirik gelmiş typer a göre gelmiş benimkiler burda custom yaptırılacakmış dedi zaten o ara kaan da rusyadaymış falan filan
bu muhabbet ne şekilde aralarında geçmiştir bilemem ama bisi oem egzantirik gelmeden egzantirik yapmıyo d16a9 a ayrıca typer a da egzantirik yapmıyo hiç bi tasarımları yok k serisine
gelelim benimle ilgili açılan konu muhabbetine daha sonra özcana blok çöp olmuş uğraşmayalım dedim öyleydi de ve o ara kıbrıstan motor geliyodu biz de özcana aldık motorun parasını da verdik herşeyini de ama aylar geçti gelmedi motor özcana doğanın numarasını verdim az da sallamış sonra telefonlara çıkmaz olmuş sonunda anladıkki bi güzel dolandırılmışız özcan karşı tarafa (kıbrısa) ulaşamayınca o gün ben ve kadir abinin adını da katarak dolandirildim mi diye konu açmış ben de olaydan habersiz bodrumdaydım cebim çekmeyen bi bölgedeydi yani bana telim kapalı diye ulaşamamış aynı gün herneyse
bu olayın üzerine özcanın bana ödediği para 9.700 tl idi ben de ona 190 hp lik sohc vtec motorumu vermeyi önerdim (elimde fazla seçenek yoktu öbür taraf bize iyi geçirmişti ) özcan bu şekilde senin motorunu almam olmaz bana senet ver dedi
9.700 tl parasını 11.000 tl lik senetle vadeli biçimde verdim ki hala da ödüyorum
haa sağolsun techturkey yönetimi benim asıl dolandırılan olduğumu müşterime ödememi yaptığımı benden başka mağdur olan kalmadığı halde özcan konuyu kaldırın dediği halde kaldırmadı ve google a adım yazıldığında dolandırılıdım mı gibi bi konuda adım geçiyo konuyla full alakasız kadir abinin de adı geçiyo kaç yaşında evli barklı adam herkes her konunun sonunu okumaz bu siteye girmeyişimin sebebi de budur haa öğrendimki özcanın şahitliğiyle mahkeme kararıyla kaldırıyomuş artık onu yapıcam
imparatoR
11-12-2014, 00:54
İşin boyutu değişiyor...
Commander696
11-12-2014, 01:14
Benim merak ettiğim şuydu başından beri senin subapları supertech sanman ama motor açılınca supertech olmadığını sonradan anlamandı.Ama hiç bir mesajda zaten supertech lafı geçmemiş konuşmalarda bile yapma subap olduğu söylenmiş.Sen bana supertech dendi diyorsun.
Aynısı egsantrik içinde geçerli ilk mesajında egsantrikler bisimoto diye para verdim diyosun sonra koyduğun yazıda ise istersen bisimoto al daha ucuz denmiş.Ama sende custom olanı tercih etmişsin.. custom egsantriği tercih ettiğin halde ilk mesajında niye peki bisimoto diye para verdim diyorsun?Ben bu kısımları anlamadım.
bu olayın üzerine özcanın bana ödediği para 9.700 tl idi ben de ona 190 hp lik sohc vtec motorumu vermeyi önerdim (elimde fazla seçenek yoktu öbür taraf bize iyi geçirmişti ) özcan bu şekilde senin motorunu almam olmaz bana senet ver dedi
9.700 tl parasını 11.000 tl lik senetle vadeli biçimde verdim ki hala da ödüyorum
haa sağolsun techturkey yönetimi benim asıl dolandırılan olduğumu müşterime ödememi yaptığımı benden başka mağdur olan kalmadığı halde özcan konuyu kaldırın dediği halde kaldırmadı ve google a adım yazıldığında dolandırılıdım mı gibi bi konuda adım geçiyo konuyla full alakasız kadir abinin de adı geçiyo kaç yaşında evli barklı adam herkes her konunun sonunu okumaz bu siteye girmeyişimin sebebi de budur haa öğrendimki özcanın şahitliğiyle mahkeme kararıyla kaldırıyomuş artık onu yapıcam
Techturkey konu açılıp sorun çözüldü yazılınca silinen bir platform değildir . Forum demek tüm konuların birleşmesi ile oluşan bir bilgi topluluğu bu nedenle konu silmiyoruz mahkeme kararı ile sizin adınıza konu açan kişiye dava açarsınız mahkeme sizi haklı bulur bize ulaşır ve konu kalkar bize de dava açabilirsiniz yasal olarak avukatlarımız sizin adınıza konu açan üyenin kişisel bilgilerini tüm adli merciler ile sonuna kadar paylaşır o üye ile mahkemede istediğiniz adli yolu sonuna kadar denersiniz ..... (Techturkey de ve tüm forumlarda yazan yazdığından sorumludur ''bakınız üye olurken onayladığınız üyelik sözleşmesi'' .)
canozcan
11-12-2014, 02:02
http://i.hizliresim.com/Vgg1JZ.jpg
http://i.hizliresim.com/vQQv3z.jpg
http://i.hizliresim.com/n5534V.jpg
http://i.hizliresim.com/122lRj.jpg
http://i.hizliresim.com/LYYWjo.jpg
http://i.hizliresim.com/Yjj7Xk.jpg
http://i.hizliresim.com/rmmoGm.jpg
http://i.hizliresim.com/7VVrjY.jpg
http://i.hizliresim.com/PYYZj5.jpg
http://i.hizliresim.com/g44JQ5.jpg
http://i.hizliresim.com/999Pj5.jpg
http://i.hizliresim.com/l006gJ.jpg
gelen kutu içeriği krank,1kol,birçift oem egzantrik,yataklar,stone conta. olmayanları saymama gerek yok bence. resimlerde var.
canozcan
11-12-2014, 02:14
girmeyim yazmayım diyorum yine adım geçiyo kendimi bu konuların içinde buluyorum
özcanın motorunu ilk ben yaptım uzun zaman da gazladı araca ilerde egzantirik port polish ecu gibi eklentiler yapabileceğini söylemiştim pm3k pistonlar cometic 0.27 conta gibi parçalarla içini topladık motorunu sorun da yaşamadım ödemeleri düzgündür D motor sevenlerdendir pahalı olsun iyi mal olsun tarzı çalışır yani benle öyleydi
daha sonra kaanla devamını yapmak istemiş okuduğunuz şeyler yaşanmış falan ankaraya kırık motor geldiğinde baktım kol çıkarmış blok ve alt kep patlamış rektevecimi çağırdım (serdar motor yenileme şirzat usta ) kolların sıkılığına dikkat çekti (eskiden biz 3.9 kg torklamıştık 5.5 kiloda zor gevşediler) ona göre ayarlıydı arada krank sökülmüş dış noktaları telle parlatılmış ama hafifletme işlemi falan yoktu tekrar toplanırken oluşmuş sorunlar bunlar segmanlar kötü durumdaydı subap lastikleri yanıktı gaydlardan yağ indirmişti egzantiriklerde hksm yazıyodu özcan teyit etti arayıp diğer parçalardan kasnaklar sadece aftermarketdi subap yaya şapka gibi şeyler görmedim volan standartdı işlem ya da değişme yoktu benim gördüklerim bunlar motorda rekevecimin söylediğini de net biçimde belirttim zaten ankarada yetkili dahil çoğu honda motorlarını onlar yapar
D serisi konusunda biraz uzman olduğumu düşünüyorum benim motordan gördüğüm sorunlar motoru tekrar toplayan kişilerdedir bi motor krankına kollarına kadar sökülmüş yeniden rekteve edildi mi edildiyse kim yaptı ki edilmeli yataklar yeniden ölçüldü mü en merak konusu şey neden eski yataklar vardı (taiho marka değikleri bir metrik genişletişmiş yatakları ben taktım söktüğümde de aynılarını gördüm ) segmanlar yenilendi mi bunlarla ilgili pek bişey yazılmamış kaan zaten motor ustası değil toplayamaz o ara TR de mi değil mi onu da bilmiyoruz kimler topladıysa orada bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum kol çıkarması konusunda
motoru yaparlarken özcan arada arıyodu şunu aldık bunu yapıyoruz gibisinden bisimotodan egzantirik almalarını ben önermiştim (senelerdir çalıştığım firmadır) özcan önce bisi den gelecek egzantirikler dedi ben de daha önce bisiyle d16a9 hakkında görüşmüştüm stage 1 ve stage 2 yapıyolardı kendi egzantiriğini yollamanı istiyolar sen egzantitiğini yolladım mi dedim özcana yok dedi bi süre sonra da bisimotodan yanlış egzantirik gelmiş typer a göre gelmiş benimkiler burda custom yaptırılacakmış dedi zaten o ara kaan da rusyadaymış falan filan
bu muhabbet ne şekilde aralarında geçmiştir bilemem ama bisi oem egzantirik gelmeden egzantirik yapmıyo d16a9 a ayrıca typer a da egzantirik yapmıyo hiç bi tasarımları yok k serisine
gelelim benimle ilgili açılan konu muhabbetine daha sonra özcana blok çöp olmuş uğraşmayalım dedim öyleydi de ve o ara kıbrıstan motor geliyodu biz de özcana aldık motorun parasını da verdik herşeyini de ama aylar geçti gelmedi motor özcana doğanın numarasını verdim az da sallamış sonra telefonlara çıkmaz olmuş sonunda anladıkki bi güzel dolandırılmışız özcan karşı tarafa (kıbrısa) ulaşamayınca o gün ben ve kadir abinin adını da katarak dolandirildim mi diye konu açmış ben de olaydan habersiz bodrumdaydım cebim çekmeyen bi bölgedeydi yani bana telim kapalı diye ulaşamamış aynı gün herneyse
erkutun söyledikleri tamamen doğru. erkutla ilk motoru yaptığında verdiği beygirleri fazlasıyla hissettim. 10 boy yediğim arabaya 1 boy atar hale geldi hiç abartmıyorum.15bin km gazladım.daha sonra diğer işlemleri kapak bakımından iyi olduğunu bildiğim için kaana gittim. onunda aynı şekilde hakkını vereceğini düşündüm.ama bu konuda yazan şeyler başıma geldi. bende erkuta gittim b18c motor almaya karar verdim.parasını verdim ama dolandırıldık.adam bir hata yaptı kendi hatası sadece başkasına güvenmek ve esnaf olarak üstüne düşeni ödemesini yaptı kaan neden aynı esnaflığı göstermiyor anlamış değilim...
ilovevti
11-12-2014, 03:14
Benim merak ettiğim şuydu başından beri senin subapları supertech sanman ama motor açılınca supertech olmadığını sonradan anlamandı.Ama hiç bir mesajda zaten supertech lafı geçmemiş konuşmalarda bile yapma subap olduğu söylenmiş.Sen bana supertech dendi diyorsun.
Aynısı egsantrik içinde geçerli ilk mesajında egsantrikler bisimoto diye para verdim diyosun sonra koyduğun yazıda ise istersen bisimoto al daha ucuz denmiş.Ama sende custom olanı tercih etmişsin.. custom egsantriği tercih ettiğin halde ilk mesajında niye peki bisimoto diye para verdim diyorsun?Ben bu kısımları anlamadım.
yahu birader hem olayı bilmiyorsun hem konuyu yarım yamalak okumuşsun hem de ortalığı kızıştırıyorsun olayı farklı boyutlara çekiyorsun. adam bir yerde yazdı bak bilmem kaçıncı sayfaya gidersen. supertech konusunu kaanla konuştuktan sonra enesle konuşmuş ve supertech olarak son söz söylenmiş para gönderilmiş parça için. bu supertech kelimesi geçmiyor diyenler konuyu atlaya atlaya mı okuyor yoksa popi olmak için mi yazıyor anlam veremiyorum? tam okumadığınız konuya yorum yapıp insanları zor duruma sokmayın
9.700 tl parasını 11.000 tl lik senetle vadeli biçimde verdim ki hala da ödüyorum haa sağolsun techturkey yönetimi benim asıl dolandırılan olduğumu müşterime ödememi yaptığımı benden başka mağdur olan kalmadığı halde özcan konuyu kaldırın dediği halde kaldırmadı ve google a adım yazıldığında dolandırılıdım mı gibi bi konuda adım geçiyo konuyla full alakasız kadir abinin de adı geçiyo kaç yaşında evli barklı adam herkes her konunun sonunu okumaz bu siteye girmeyişimin sebebi de budur haa öğrendimki özcanın şahitliğiyle mahkeme kararıyla kaldırıyomuş artık onu yapıcam
Seni tanımam etmem ama sırf bu davranışından dolayı bile takdir-i şayanlıksın. Şahsen Ankara'da yaşıyor olsaydım, aracım senin dükkandan başka yere girmezdi. Esnaflık bence bu. Yeri geldiğinde zarar etmeyi bilmek.
Sanayi çakalı olsa, "Kardeşim paranı x adama gönderdik. Bu dekontu,bu da adamın telefonu. Ara yada ver mahkemeye. Benle alakası yok." der çıkardı işin içinden.
yavuz364
11-12-2014, 08:12
Erkut bey istanbula taşındı.. Beşyol tarafında diye biliyorum..
Seni tanımam etmem ama sırf bu davranışından dolayı bile takdir-i şayanlıksın. Şahsen Ankara'da yaşıyor olsaydım, aracım senin dükkandan başka yere girmezdi. Esnaflık bence bu. Yeri geldiğinde zarar etmeyi bilmek.
Sanayi çakalı olsa, "Kardeşim paranı x adama gönderdik. Bu dekontu,bu da adamın telefonu. Ara yada ver mahkemeye. Benle alakası yok." der çıkardı işin içinden.
Özcan kardeşim dünden beri olay tatlıya bağlansın kapansın diyoruz, sana millete cevap yazma diyoruz isteğini en makul şekilde yaz diyoruz , ne hikmetse herkese Alıntı yapıp cevap yazıyorsun bu tarz Yapıcı mesajlara cevap vermiyor burnunun doğrultusuna gidiyorsun.
Senin amacın mağdur oldum, mağduriyetim giderilsin mi yoksa bağcıyı dövmek mi? Önce buna karar ver millet de ona göre okusun bu konuyu. Eğer mağdur oldum forumu da etkin olarak kullanayım para yada parça istiyorum diyorsan isteğini yaz millete laf yetiştirme, yok benim amacım farklı diyorsan yeri burası değil kardeşim.
kadir jdm civic
11-12-2014, 12:04
Hacım senden istediğimiz kesik kesik fotoları buraya koymak değil. Senden şunu istiyoruz ilk kaan ile yapılan anlaşma 5 binlik ne malzeme var ayrıca Modifikasyon işlemi sırasında 5 bin daha gitti ne için gitti onuda yaz. Motor kırıldi motor blogunu parcaladim yok sadece iç gövde de ezilerek yol açtı. Kapağı kullanabilirlik durumu nedir kanın gonderdigi malzemeler ve senin suan talep ettiğin şeyler yazarmisin madde madde halinde resim vs koymadan. Kaan Arkadaşımız da bir yanlış var mı baksın listelerde oda onay veya düzeltme yaptıktan sonra herkesin önünde helallesirsiniz olay kapanır. Senin çözümün budur.
Şunu diyebilirsin yahu bir dünya yazdın evet yazdınaaa onu laf yetiştirme calismalarin başka arkadaşların yorumları bu konu ile alakasız konuların araya girmesi konuyu okuyanlar kafasını karıştırmıstir.
Yav commander sen bir susta şu konu artık bir çözüme kavuşsun.Neredeyse bitti biticek aradan biri parazit yapıyor hemen.bu arada erkut usta istanbulamı taşındı taşındıysa nerede ? müşterisi olucam:)
Yav commander sen bir susta şu konu artık bir çözüme kavuşsun.Neredeyse bitti biticek aradan biri parazit yapıyor hemen.bu arada erkut usta istanbulamı taşındı taşındıysa nerede ? müşterisi olucam:)
Bana baya uzak...
Küçük Çekmece
ersandeniz
11-12-2014, 12:59
Erkut beyin dükkanına öyle herkes giremez..
kriterler için bkz. http://www.techturkey.com/forum/sohbet/193218-ahm-performance-ahmet-mucuktan-uzak-durun-11.html#post7679715
bu devirde araba turbolayıp benim arabama buji takarken diş attırıpta, sonra zannetmiyorum biz yapmamışızdır diyen adam var.işte bu gibi problemlerden dolayı böyle esnaf ustalara ihtiyacımız var.beşyol tarafındaysa çaya bile gidilir adammış gerçekten..
Erkut beyin dükkanına öyle herkes giremez..
kriterler için bkz. http://www.techturkey.com/forum/sohbet/193218-ahm-performance-ahmet-mucuktan-uzak-durun-11.html#post7679715
bu olmadı şimdi :D
bızım ısımız erkutla ahmetle deyıll .....
kelalper
11-12-2014, 13:19
beyler boşuna rüzgar yapmayın bekleyin iki taraf anlaşıp çözsün problemi.
emrahatilla
11-12-2014, 14:23
öncelikle büyük geçmiş olsun ; bu şekilde bir iş yaptıracak olsam motoru araca takıp gazlamadan 1 lira bile vermemeliydin böyle adamlar parayı alana kadar aldıktan sonra tanımazlar he malzemeleri alıcak para ver derse de yaptırmazdım kolaymı ya arabayı aylarca yatıracak birde bu halde iş yapacak ama bu konuyu burda açman iyi olmuş emin ol işleri en kısa zamanda kesilecektir eninde sonunda herkes hakettiği yerde olur kardeşim
39 sayfadır takip ediyorum. Buraya bir şeyler yazmak belki haddime, belki haddime değil, ama gönlüm razı gelmedi.
Öncelikle iki tarafı da şahsen tanımam. PPR Kaan Beyle telefonda 3 kere konuştum. İlkinde kendi yaptığı işleri kendi ağzından dinlemek istediğim, ve fikir almak istediğim için aradım. İkincisinde bir arkadaşımın aracı için fikir aldım (araç 2010 Subaru Legacy 2.0 CVT, araçta LPG olduğundan zamanla sübapları eriyecek ve vaktinden önce sübap değişimi için motor zaten açılacaktı. Motor açılmışken azıcık da olsa üstüne güç koymak istiyorduk, bu sebepten kapak ve sübap için kendisiyle görüştük). Daha önce bu araca veya bu motora işlem yapmadığını, yapılacak mekanik işlemlerden sonra araca özel yazılım hazırlanması gerektiğini ancak yeni nesil Subaru motorlarının (görüştüğümüz dönemde) beyin teknolojisinin değiştiği için önce yazılımı yapacak kişiyle (Dr Oz Özgün Bey) görüşmesi gerektiğini söyledi. Sonra da yazılım yapılamayacağı için mekanik işin yapılmaması gerektiğini söyledi. Tabiri caizse AR-GE yapma fırsatını elinin tersiyle itti. Bunu neden yazıyorum? Ben Kaan Beyi tanımam, aynı şehirde bile ikamet etmiyorum kendisiyle. Sadece telefon görüşmelerimiz oldu, onda da altından kalkamayacağı işi almayacağını belirtti. Bu örneği benden başkaları da vermişken, Özcan Beye (söylenene göre) alenen yağ yakan bir araca "bas bas bir şey olmaz" demesi pek mantıklı gelmiyor.
Kendi adıma konuşmam gerekirse, bence burada iki taraf da hatalı. Şahsen, herhangi bir firma, yüklü meblağlar karşılığında bana bir vaatte bulunacak, ben parayı peşin peşin ödeyip aylarca bekledikten sonra bana vaat edilenle uzaktan yakından alakası olmayan bir iş çıktığı gözümün önünde kanıtlanacak, ve ben malımı geri alıp evin yolunu tutacağım? Vaat edilen gerçekleşene kadar, veya firma hatasını kabul edip "ya bak arkadaş, ben sana bir vaatte bulundum, ama bunu gerçekleştiremiyorum, gel seninle orta yolu bulalım" diyene kadar malımı o firmadan teslim almam.
Bu noktadan sonra nasıl uzlaşılır, bilemiyorum. Uzlaşma sağlanıp sağlanamayacağı bu olaya taraf olan kişilerin karakteriyle (inatçılığı, ağzından çıkan sözü geri almaması, kendi istediğinin olma isteği vb) alakalı bence.
Kişisel önerim: Kaan Beyin firma itibarına "ben her ne olursa olsun yaptığım işin arkasındayım aga" cümlesini eklemesi, hem kendi hem de firması için prestij kazancı olacaktır. Belki Kaan Beyin yapısına tamamen ters ama, bir şekilde o aracı yürütüp sahibine teslim etmesi, bana göre hem Kaan Beye hem de PPR Motorsports'a itibar olarak geri dönecektir.
OMTechJr.
11-12-2014, 22:03
Başımızdan geçenleri yazardım ya insan kendisini pazarlamayı bilecek. Şimdi konuşursamda haliyle kötü olurum. tüm samimiyetimle söylüyorum özünde çok iyi ve iyi niyetli bir insansın Erkut abi. ama ticari olarak yapmış olduğun hataların gerçekliği de ortada. bende hiç müdahil olmak istemem bu tarz konulara. Allah yukarıda o herşeyi biliyor. Sen inşallah suçsuz günahsız mağdursundurda maddi manevi tüm sorunların çözülür. Ama dediğim gibi ticaret sadece iyi insan olarak yapılmıyor ve bi kez yanlış yapılınca bedeli yalnızca sen değil sana güvenenler, iş yaptıranlarda ödüyor. adamın adı çıkacağına canı çıksın diye boşuna dememişler. Yeni iş girişimin hayırlı olsun. inşallah birşeylere sıfırdan başlar ilk zamanlarındaki arkadaş çevresi, eğlenceli, hesap kitap yapılmayan piston garaj günlerini kazancı ve bereketiyle beraber yakalarsın.
ALPER-VNS
11-12-2014, 22:09
Kim haklı kim haksız konusunda taraf olamam yeterli teknik bilgim yok ama 3.0z4 turbolama hayalim vardı vazgeçtim valla.. Ne kadar gidiyosa o kadar iyidir..
Erkut sokerken torklayan anahtar ne marka soylermisin bende alayim :p
Arkadaslar söz uçar yazı kalır,
burada iki arkadaş arasında muhabbet etmiyorsunuz, herkese açık bir foruma yazıyorsunuz.
Yazdıklarınızdan sorumlusunuz, gerçek hayatta bugün a yarın b demeye alışmış olabilirsiniz ama yazılı ortamlarda bu geçerli değil.
Ahahaha lan ne adamsın :D
Tork anahtarlarinin cift taraflı olanlarida var. hatta bende 3 tane var 3ude cift tarafli.
http://www.kmsteknik.com.tr/yonetim/HTML/dosya/A3550.gif
Tork anahtarlarinin cift taraflı olanlarida var. hatta bende 3 tane var 3ude cift tarafli.
Çift taraflı SIKAN tork anahtarı. Sökerken neyi torklayacak zaten
Elinize tork anahtari almamissiniz is ogretmeye kalkiyorsunuz bilmiyorsaniz yazmayin sokerken hicbirsey torklanmaz sokuyorsun cunku
Defransiyel civatalari bazi sanzuman civatalari ters distir onun icinde saat yonunun tersine tork anahtarlari vardir aynisindan bende de var
kelalper
12-12-2014, 09:26
torkta sıktığın civata çalıştıktan sonra aynı torkta gevşeyecek diye bir şey yok. İki yönlü tork anahtarı hilminin dediği gibi ters dişli civatalar için kullanılıyor.
hilmi bunu bilmeyen bi adam olsan neyse diycem önce daha önce sıkılmış vidaya mesela 3 de denersin sonra 4 de sonra 5 de birinde dönerse yaklaşık torku bulursun sonra gevşetirsin o denemeyi yapan yılların rektevecisidir ben ne gördüm adam ne dedi belirttim bi ara uğra bendeki modelleri de gösteriyim 5nm den başlıyo
ha bilmiyorum de sana videolu örnek atıyım whatsupdan
hilmi bunu bilmeyen bi adam olsan neyse diycem önce daha önce sıkılmış vidaya mesela 3 de denersin sonra 4 de sonra 5 de birinde dönerse yaklaşık torku bulursun sonra gevşetirsin o denemeyi yapan yılların rektevecisidir ben ne gördüm adam ne dedi belirttim bi ara uğra bendeki modelleri de gösteriyim 5nm den başlıyo
ha bilmiyorum de sana videolu örnek atıyım whatsupdan
erkut bana birsey gosterme gerek yok
5.5 kg de gevsediler yazan sensin komik olmayin ne rektefiyeciymis sokmeden once bir daha torkluyo civatayi
ayrica 3.9 kg lik civatayim 5.5 kg torklarsan muhtemelen kirilir o torku bosuna vermiyorlar
ama tamam yinede sizin dediginiz gibi olsun :)
Hayatta basarilar
Elinize tork anahtari almamissiniz is ogretmeye kalkiyorsunuz bilmiyorsaniz yazmayin sokerken hicbirsey torklanmaz sokuyorsun cunku
Defransiyel civatalari bazi sanzuman civatalari ters distir onun icinde saat yonunun tersine tork anahtarlari vardir aynisindan bende de var
Bu nasi bi cevap tarzi ya. Bilmesek yazmayiz zaten. Nereden biliyosun elime tork anahtari almadigimi?
Yilda en az 2000 civata torkluyoruz yaptigimiz makinalarda. 10 tane kapak saplamasi sıkmiyoruz.
Eski civatalari sokerken civatanin max tork degerine gore sökuyoruz ki kafasi kopmasin civatanin. Eger max torka rağmen civata gevsemiyosa ona gore baska islemler uyguluyoruz.
Yarin da video cekip yukliyecem buraya.
Neyse, konu dağılmasın......
Her 2 tarafta memnun olabilecek mi bir şekilde?
konunun baska yerlere sapmasina gerek yok
Bu nasi bi cevap tarzi ya. Bilmesek yazmayiz zaten. Nereden biliyosun elime tork anahtari almadigimi?
Yilda en az 2000 civata torkluyoruz yaptigimiz makinalarda. 10 tane kapak saplamasi sıkmiyoruz.
Eski civatalari sokerken civatanin max tork degerine gore sökuyoruz ki kafasi kopmasin civatanin. Eger max torka rağmen civata gevsemiyosa ona gore baska islemler uyguluyoruz.
Yarin da video cekip yukliyecem buraya.
Bana civatayi gevsetirken yani dondururken torkla videosunu cek ozaman ben got olucam ok
yoksa zahmet etme
cunku sacma birsey yazdi erkut sende onu savunmak icin sacma bir ornek verdin
konu sapmasin hayirli cumalar
ısınıp soğuyan civata aynı torkta sökülürmü ?
Bana civatayi gevsetirken yani dondururken torkla videosunu cek ozaman ben got olucam ok
yoksa zahmet etme
cunku sacma birsey yazdi erkut sende onu savunmak icin sacma bir ornek verdin
konu sapmasin hayirli cumalar
Senin yada benim *** olmama gerek yok.Seni *** etmeye ugrasmam zaten sakın yanlış anlama.O amaçlada yazmadım zaten. 40 sayfa konuda tek mesajim oydu , konuyu iyi bildigim icin yazdim onuda.
Tork anahtari cift tarafli kullanilabiliyor.ters diş icin baska anahtarada gerek yok yani.
ısınıp soğuyan civata aynı torkta sökülürmü ?kesinlikle sökülmez , ısıdan dolayı genleşme oluştuktan sonra aynı çapta ve diş hatvesinde kalamaz civata , onunda formülü şudur ; çap x ısı derecesi x 0.000012 ( çelik için )
Tork anahtari degil de sokmek icin Breaker bar ile karistiriliyor olmasin ?