PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kelebek Mobilya bayisi olan,çalışan varmı aramızda

halitilker
30-12-2014, 10:41
herkese selamlar,
Yıl sonunda başlayan kampanyalara mobilyada dahil durumda ve bazı markalarda çok ciddi indirimler var,
Eylül ayında Allah nasip ederse evlenmeyi düşünüyorum bu yüzden kampanyalara dahil olup olmamak konusunda kararsızlık yaşıyorum.
Kimisi yılbaşından sonra büyük zam geleceğini ve bu kampanyaları kaçırmamak gerekitğini bu ürünlerin mobifest'ten kalan indirimli ürünler olduğunu, kimiside abartıldığı kadar büyük bir zam değil sadece belli ürünlerde %3 kadar zam geleceğini söylüyor.

Kelebek mobilyada güzel indirim var 2 ürün aldığınızda pahalı olan %50 indirimli olurken 3.üründede %15 indirim yapıyorlar.Kelebek mobilya eskiden beri bildiğim gerçekten işini sağlam yapan firma fakat en son doğtaşın satın aldığı söyleniyor ve kalitenin biraz düştüğünden bahsediliyor konu ile ilgili bilgisi olan kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.şubatta bir kampanya daha olacağını bundan daha iyi olacağı söyleniyor, bunu alsakmı yoksa beklesekmi tereddütteyim

Şimdiden teşekkürler

melihyilmaz
30-12-2014, 11:47
kelebek mobilya magduru olarak. aldıgım mobilyalar hepsi sunta çıktı ha mdf demediler ama bende kelebek mobilyadır dedim sormadım ALDANDIM!!!

Mobilyaları katoloktan begendik daha dogrusu tv de reklamı vardı katoloktanda baktık sipariş verdik katoloktaki renkle gelen ürün farklı katolokta çok açık duran ürün normalde çok koyu geldi neredeyse mahkemelik oluyoduk. firmayla görüşştüğümde ise çok komik cevaplar aldım madem bukadar pimpiriksiniz katoloktan ürün almasaydınız gibi ve niceleri!!!

neyse bütün ürünler geldi kuruldu tabi kavga gürültü gırla. sandelyenin birisinde hata çıktı değiştiririz dediler. aradan iki ay geçti haftada bir arıyorum yok geldi gelecek elime bugun gelir yarın ben size ulaştırırım gibi laflar vb. en sonunda kusura bakmayın hatabildirimi yapılmamış yenden gelip kontrol edecekler. toplamda bir sandelyenin gelmesi 4 ay belki daha fazla sürdü. çektiğim sinir streste cabası..

KELEBEK MOBİLYA ile alışveriş yaparken iyi düşün kapısından içeri adımımı atmam.

Bendende bir tavsiye alacağın ne ürün varsa kredi kartı taksitle al. ben iptal ettiremedim tüketici haklarına başvurdum 2000 lira üstü olduğu için biz bakmıyoruz dediler ancak şöyle bir durum oluyormuş kredi kartı ile taksit yaptığın zaman bankaya dilekçe verip (işim dolayısıyla ödeyemeyeceğim işte maddi durumum le vermiyo vb.) iptal ettirebiliyosun ödemeyi onlarda s..e s..e geri alıyorlar ürünü tabi eve gelip kurdurmadıysan.

Son olarak teşekkür ederim böyle bi konu açtığın için sayende rahatladım :)

DOHC
30-12-2014, 12:54
Pahalı ürünün %50 indirimli olması ilginç, genelde ucuzu %50 indirirler çift alımda.
Ben de meliyılmaz'ın tersini yazacağım. Benim ve kardeşimin odaları Kelebek, benim ki 25 yıllık falan, kardeşiminki 20 yıllık falan. Dikkatli baktıp, hor kullanmadık, hala kullanıyoruz karyola, gardırop, kitaplık, şifonyer vb.

MBuğra
30-12-2014, 13:29
Pahalı ürünün %50 indirimli olması ilginç, genelde ucuzu %50 indirirler çift alımda.
Ben de meliyılmaz'ın tersini yazacağım. Benim ve kardeşimin odaları Kelebek, benim ki 25 yıllık falan, kardeşiminki 20 yıllık falan. Dikkatli baktıp, hor kullanmadık, hala kullanıyoruz karyola, gardırop, kitaplık, şifonyer vb.

işte o eski kelebek kalitesi yok, yukarıda ki arkadaş onu belirtmek istemiş. Yoksa bizde de 1994 yılında Kelebekten aldığımız ranza var. Hala da kullanılıyor. :)

murat-m
30-12-2014, 15:13
Şubat başı istanbul mobilya fuarından sonra %5 bir ihtimal zam gelebilir fiyatlara. Kelebek markası Doğtaş bünyesinde doğrudur. Mobilya piyasası şu an için oldukça zayıf ilerliyor sezon itibari ile fakat sezon başlangıcı fuar ile birlikte başlar. Bence dönemin durgunluğundan kaynaklı ve markayı tekrar hatırlatma odaklı bir kampanya. Sezon başında daha agresifini yapmazlar sanıyorum. Pahalı ürünün % 50'si için yeniden sorun derim.

N0M4dh
30-12-2014, 15:25
Bir mobilya üreticisi olarak, Kelebek el değiştirdi doğrudur kimi ürünü dışarıda üretip alıyordur, şuanda bunu yapmayan büyük firma yok.

Biz dahil tüm mobilya üreticileri ocaktan sonra zam yapar, büyüğü küçüğü yoktur, bu zam %5 den aşağı asla olmadı.

"İSMOB dan sonra indirim olur" şeklindeki yorumu ise şöyle çürütüyorum; ise kimi firmalar indirim yapar elindekini tüketip yeni ürüne geçmek için, kimisi ise tamamı ile elindeki malı bitirmiştir yeni trende geçer mesaili ürünü satar ki bu durumda indirimi marjı çok düşüktür.

halitilker
30-12-2014, 16:24
kelebek mobilya magduru olarak. aldıgım mobilyalar hepsi sunta çıktı ha mdf demediler ama bende kelebek mobilyadır dedim sormadım ALDANDIM!!!

Mobilyaları katoloktan begendik daha dogrusu tv de reklamı vardı katoloktanda baktık sipariş verdik katoloktaki renkle gelen ürün farklı katolokta çok açık duran ürün normalde çok koyu geldi neredeyse mahkemelik oluyoduk. firmayla görüşştüğümde ise çok komik cevaplar aldım madem bukadar pimpiriksiniz katoloktan ürün almasaydınız gibi ve niceleri!!!

neyse bütün ürünler geldi kuruldu tabi kavga gürültü gırla. sandelyenin birisinde hata çıktı değiştiririz dediler. aradan iki ay geçti haftada bir arıyorum yok geldi gelecek elime bugun gelir yarın ben size ulaştırırım gibi laflar vb. en sonunda kusura bakmayın hatabildirimi yapılmamış yenden gelip kontrol edecekler. toplamda bir sandelyenin gelmesi 4 ay belki daha fazla sürdü. çektiğim sinir streste cabası..

KELEBEK MOBİLYA ile alışveriş yaparken iyi düşün kapısından içeri adımımı atmam.

Bendende bir tavsiye alacağın ne ürün varsa kredi kartı taksitle al. ben iptal ettiremedim tüketici haklarına başvurdum 2000 lira üstü olduğu için biz bakmıyoruz dediler ancak şöyle bir durum oluyormuş kredi kartı ile taksit yaptığın zaman bankaya dilekçe verip (işim dolayısıyla ödeyemeyeceğim işte maddi durumum le vermiyo vb.) iptal ettirebiliyosun ödemeyi onlarda s..e s..e geri alıyorlar ürünü tabi eve gelip kurdurmadıysan.

Son olarak teşekkür ederim böyle bi konu açtığın için sayende rahatladım :)

valla ben teşekkür ederim yazdıklarınız için
gerçekten yıllar önce bir genç odası almıştı annemler ben böyle sağlam mobilya görmemiştim, odayı değiştirirken sandalyeyi zor kırmıştık :) o kadar sağlamdı
ben interneti genel olarak araştırdıgımda herkes ürün sonrası hizmetten isyanda
siparişlerin doğru düzgün gelmemesi, üründe sorun oldugunda teknik servisin yada kontrolörün laubaliliği bile çok yazılmış
31 aralık son gün kampanya için az kalsın yarın gidip hepsini alacaktım ama bence biraz daha beklemek en mantıklısı
birde peşinde hiç indirim yok kampanya ürünü oldugu için zaten indirimli diyor
bu devirde peşin paraya tamah etmiyor adamlar :)

halitilker
30-12-2014, 16:26
kardeşim siz dahil derken
sizde üretici firmamısınız ?
inegöl için ne düşünüyorsun orası çokmu kalitesiz
kimisi suntadır çoğu süngeri kalitesiz falan diyor ama işi bilmeyincede kurumsal markaya sarılmak zorunda kalıyosun

Kahn23
30-12-2014, 16:29
Eğer Kelebekten başka alternatif olsun diyorsan "Avon Sofa"'dan bak derim.. Her daim ürünün arkasındalar ve gayet kaliteli ürünleri var.

Bursa menşei firma. İstanbul'da da mağazaları var.

http://mobilya.avonsofa.com/

murat-m
30-12-2014, 16:50
İnegöl'de emin olun seri üretim gerçekleştiren markalardan çok çok çok daha iyileri mevcut.

melihyilmaz
30-12-2014, 17:12
İnegöl'de emin olun seri üretim gerçekleştiren markalardan çok çok çok daha iyileri mevcut.

Aynen oyle aldiginiz urune iyi bakin kolay kolayda bisorun yasamazsiniz

ARZ1
30-12-2014, 22:08
Ankarada sitelerde bizde mobilyacıyız kesinlikle modalifedir bellona kelebek magazalarından alınan mallar 1-2 yıl sonra dagılmaya baslıyo , magduriyet fazla haberiniz olsun

N0M4dh
30-12-2014, 22:24
kardeşim siz dahil derken
sizde üretici firmamısınız ?
inegöl için ne düşünüyorsun orası çokmu kalitesiz
kimisi suntadır çoğu süngeri kalitesiz falan diyor ama işi bilmeyincede kurumsal markaya sarılmak zorunda kalıyosun

şimdi inegöl, siteler ve kayseri arasında belli gerçekler var ve bunun dışında söyleyen fanatizme gidiyor;

Öncelikle ben benim şehrim Kayseri'den başlayayım, aklınıza ilk etapta gelecek tüm firmalar Kayseri'den yani Mondi, Bellona, İstikbal, Aldora vs. %60 mobilya bu şehirde üretiliyor, ha biz özel restoran otel projesi üreten %75 cirosu Avrupa olan bir firmayız, biz istisnayız- aynı zamanda Çilek Genç Odasının Kayseri bayisiyiz, buradaki ürünler banttan çıkıyor ve evet kesinlikle özel bir şeyler arıyor iseniz maalesef Kayseri yanlış yer.

İnegöl dersek Çilek Genç Odası ve Leta dışında tutarak firmalar genellikle bizim ki gibi KOBİ şeklinde tabir edebileceğimiz firmalar, bu firmalar Türkiye'nin özellikle hafif gurup diye tabir ettiğimiz, masa-sandalye etajer vs konularında iyiler ve çok firma olduğu için Kayseri'ye göre çeşitliliği daha çok, Kayseri de harcayacağınız zamana İnegöl'de içinize sinen 3 firma bulursunuz..

Sitelere gelecek olursak, asıl el işliği ustaların bulunduğu mekanlar burası fakat fiyatlar korkunç ve şöyle bir detay var, ustası olmayan dahi bu fiyata satıyor, adam çakal diyor ki "bir kere piyasa oluşturmuş", buraya tanıdığı olmadan giden adamın aklına şaşarım..

Kalite ne aradığınıza bağlı, biz bundan 5 sene önce Aşkı Memnu da Behlül' ün (Kıvanç Tatlıtuğ) odası için özel sandalye getirtip sponsor olduk, 3 konteyner gelmeden satıldı - kabuk dışarıdan ayağı kendimiz üretiyorduk;
Biz ürünü 100+KDV ye sattık, siteler 300+KDV ye, inegöldeki adam satamadı sebebi o kadar güzel ahşap sandalye var ki tasarım olan bu sandalyeye niye oturayım dedi..

Uzun lafın kısası hepsi aynı fabrikadan çıktı değişik algı ile satıldı.. Biz hala bir çok büyük firmanın otel guruplarına lisanslı ürünlerimizi veriyoruz ve dediğim gibi artık aklınıza hangi firma gelirse gelsin %100 ben üretiyorum der ise yalan söylüyordur.

halitilker
31-12-2014, 10:23
herkese değerli yorumları için teşekkür ederim
Bundan sonrası için araştırmaya devam edeceğim, ama kurumsal marka olsun yerine gerçekten işini iyi yapan ve iyi malzeme kullanacak birine yaptırmakta mantıklı gibime geliyor :)

DOHC
01-01-2015, 08:15
Piyasadaki çoğu mobilyacı markası Boydak grubun galiba. Aynı *okun değişik rengi........

KA®ANLIK
01-01-2015, 09:35
Valla böyle moduler ve firma işi düşünüyorsanız Doğtaş a bakmanızı öneririm.
4-5 sene önce tüm mobilyalarımı doğtaşdan aldık, o zaman baktığımda istikbal, kelebek, bellona vs birçok markadan çoook daha sağlam ve oturaklıydı mallar ki bunca senedir tek sıkıntı yaşamadık.

Hatta kurulurken gelen gardrop aynadının birinin ucu hafif ezikti, 2 gün sonra yeni ayna getirdiler eskisini de bana bıraktılar bende onu boy aynası yaptım :)

İşlerinde de başarılılardı.
Benden 1 sene sonra başka bir arkadaşımda benim yönlendirmemle bütün mobilyaları aldı
O da hala çok memnun.

Belki alternatif olur ;)

halitilker
02-01-2015, 09:42
Valla böyle moduler ve firma işi düşünüyorsanız Doğtaş a bakmanızı öneririm.
4-5 sene önce tüm mobilyalarımı doğtaşdan aldık, o zaman baktığımda istikbal, kelebek, bellona vs birçok markadan çoook daha sağlam ve oturaklıydı mallar ki bunca senedir tek sıkıntı yaşamadık.

Hatta kurulurken gelen gardrop aynadının birinin ucu hafif ezikti, 2 gün sonra yeni ayna getirdiler eskisini de bana bıraktılar bende onu boy aynası yaptım :)

İşlerinde de başarılılardı.
Benden 1 sene sonra başka bir arkadaşımda benim yönlendirmemle bütün mobilyaları aldı
O da hala çok memnun.

Belki alternatif olur ;)

geçen onada baktım exclusive serisine ama biraz gereksiz pahalı gibi sanki :)
kalite konusunda size katılyıorum kullanan herkes memnun
bakalım araştırmaya devam...

Dou
02-01-2015, 09:52
Abi tr de kimse ikea dan almiyor mu?

Ben kullaniyorum, cok da dayanikli, millet kalitesiz der yuzune bakmaz ama hicte oyle degil.

melihyilmaz
02-01-2015, 10:29
Abi tr de kimse ikea dan almiyor mu?

Ben kullaniyorum, cok da dayanikli, millet kalitesiz der yuzune bakmaz ama hicte oyle degil.

benimde yatak odam ve ikşi banyomdaki mobilyalarve kısmetse misafir odasınıda ordan alıcam hepsinden çok memnunum. fiyatları iyi ve heryerde bulunmayan modern tarz mobilyalar