PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uyusturucu savaslari hakkında yaziyorum

alperf430
15-01-2015, 14:00
Merhaba techturkey ailesi ... sizi birkaç yıldır takip ediyorum ama tekbir mesaj bile atmadim bugüne kadar .Gordugum kadarıyla icinizde çok değerli insanlar var.Yaklaşık bir yıldır uyusturucu savaslari ve kartelleri hakkında blog yazıyordum. Yaklaşık 3 4 aydır yazmıyorum .Çünkü bu konunun populer kultur konularindan olmadigindan gerekli ilgiyi gormedigini farkettim.Hem sizinle bu konu hakkında tartışmak birde sorularınız varsa almak istiyorum.Blogumu incelemek isteyenler uyusturucusavaslari.blogspot.com Teşekkürler arkadaşlar bu arada kesinlikle bir kar reklam amacım yok sorularınızı bekliyorum..

MOzen
15-01-2015, 14:49
Gereksiz bir araştırma bana göre.

alperf430
15-01-2015, 14:52
Yorumunuz için teşekkürler hocam.

overblack
15-01-2015, 14:59
bu sitedeki tek uyuşturucu otomobiller. o yüzden pek ekmek çıkmaz sana burdan.

alperf430
15-01-2015, 15:01
Hocam siz ekmek filan demişsiniz ben kar filan sağlamıyorum sadece bu konu hakkında meraklı arkadaşlar varsa iştişare yapmak istedim.Sagolun yinede.

Sezgin
15-01-2015, 15:03

Sen karışma bu işe müptezel.

MOzen
15-01-2015, 15:05
Kartellerin yaptığı işler yerine organik ve sentetik uyuşturucuların etkileri, zararları, faydaları, kullanım alanları ve ilaçlar üzerine bir araştırma daha çok ilgimi çekerdi.

MOzen
15-01-2015, 15:06
Döverim seni uzun adam.

mehmetRS
15-01-2015, 15:25
MOzen'e katılıyorum, bu *** yiyenlerin evlatlarına nasıl engel oluruz gibisinden bir araştırma, en azından daha faydalı bir mesele olurdu.

Sadık Özyer
15-01-2015, 15:37
Link var mı ?

alperf430
15-01-2015, 15:39
hocam vermiştim linki uyusturucusavaslari.blogspot.com gözatab ilirsiniz

slave
15-01-2015, 15:51
Senin yan sokaginda belki varken istanbulun noktalari varken olen eden kurtulmya calisan vs vs genc hikayeleri varkn blogunda meksika cetesini bnkadaki parasini mi arastiriyosun kardes sen ne iciyon ?

slave
15-01-2015, 15:59
Bak sana nette tvde rekorluk fikir verim Al birtane bonzai icen yanina git hasteneye , yonetim veya doktorlarlada gorus varsa imkanin maddi az biraz arkadas icsin bir kere baglayin makinaya kalpti ritimdi nefes darligi vs vs sonra kan testi yaptir incele al belge sonra ac kamerayi anlattir adama neden bulasti nerden bulasti neden birakamadi veya birakan varsa niye birakti inan senin blogunu kat ve kat katlicak yaziyi buraya 10 dk da yazarim millet sok olur .... bnce sen o yoldan git insan yani basindakine nasil yardim eder veya evladi olan hangi destek hangi hastane hangai yontemle yardim alabilir bunlara bak bosver el santozu dolari cete savaslarini bosver 10 yasinda cocukbaslamis kolyca temin ediyor bunu arastir bonzai dediler yenisi cikmis 2 yeni tur bunu arastir al laborutavara gotur icinde ne var baktir 50 tl analiz raporunu yayinla bolgunda , beyinde hangi hormonu anlik kullanip bosaltiyor bu ilaclar 1 senede beynin kullanmasi gereken salgiyi birgundekullaniyor bu bonz bunu arastir .....

yesil
15-01-2015, 16:14
İlginç bir konuymuş. Boş bir zamanda blogu ayrıntılı inceleyeceğim paylaşım için teşekkürler.

Caesar
15-01-2015, 16:20
Kanka bu türden sitelerin amacı genelde uyuşturucu kullananları bir araya toplayıp ön planlda uyuşturucu zararlıymış gibi gösteriliyor (devlet siteyi kapatmasın diye) arka plandada birbirlerine torbacı telefonları paylaşılıp uyuşturucu pazarlaması yapiliyor.

Senin amacın ne onu söyle hele?

Uyuşturucu satacak mısın yoksa torbacı telefonu mu isteyeceksin?

alperf430
15-01-2015, 16:24
Kanka bu türden sitelerin amacı genelde uyuşturucu kullananları bir araya toplayıp ön planlda uyuşturucu zararlıymış gibi gösteriliyor (devlet siteyi kapatmasın diye) arka plandada birbirlerine torbacı telefonları paylaşılıp uyuşturucu pazarlaması yapiliyor.

Hocam sen ciddimisin ?Eğer ciddi değilsende baya güldüm.Ama inanın öyle bir amacım yok yazıları hiç okumamıssınız anlaşılan.Bu konunun torbacılarla ne alakası var abi anlamadım ki ? Birkaç yazı okusaydınız amacımın böyle olmadığını aksine narco dunyanın ne kadar berbat biryer oldugunu anlatmaya çalıştım.

ghibli06
15-01-2015, 16:25

pittbul sitelerinin aslında köpek dövüşlerine karşı olup, arka planda maç ayarladıkları gibi mi?

Caesar
15-01-2015, 16:26
Hocam sen ciddimisin ?Eğer ciddi değilsende baya güldüm.Ama inanın öyle bir amacım yok yazıları hiç okumamıssınız anlaşılan.Bu konunun torbacılarla ne alakası var abi anlamadım ki ? Birkaç yazı okusaydınız amacımın böyle olmadığını aksine narco dunyanın ne kadar berbat biryer oldugunu anlatmaya çalıştım.

Genelde o şekilde oluyor. Ön tarafta gogain içmeyin çok kötü reröre diyorlar sonra bir bakmışın arka tarafta gramı şu kadar panpişler üstelik saf kolombiya malı diye geçirmeye calışıyorlar.

Adamlar dernek kurmuşlar sırf bunun için uyuşturucu ile savaşma ve çatışma bilmemne vakfı diye.

Çok gördük bu tür şeyleri.

Daha techturkey'e yeni üye olup bir anda narkotik konusu açmanda ilginç geldi bana.

Caesar
15-01-2015, 16:26
pittbul sitelerinin aslında köpek dövüşlerine karşı olup, arka planda maç ayarladıkları gibi mi?

Aynen öyle başkan.

alperf430
15-01-2015, 16:31
Genelde o şekilde oluyor. Ön tarafta gogain içmeyin çok kötü reröre diyorlar sonra bir bakmışın arka tarafta gramı şu kadar panpişler üstelik saf kolombiya malı diye geçirmeye calışıyorlar.

Adamlar dernek kurmuşlar sırf bunun için uyuşturucu ile savaşma ve çatışma bilmemne vakfı diye.

Çok gördük bu tür şeyleri.

Daha techturkey'e yeni üye olup bir anda narkotik konusu açmanda ilginç geldi bana.
Valla sizden duyuyorum ilk defa bu olayı ama kesinlikle dogrudur.Ben çok yanlış anlaşıldım galiba.2 -3 yıldır takip ediyorum forumu yeni değilim yani sadece ilk mesajım ondan dolayı garipsediniz galiba.

alperf430
15-01-2015, 16:43
Bak sana nette tvde rekorluk fikir verim Al birtane bonzai icen yanina git hasteneye , yonetim veya doktorlarlada gorus varsa imkanin maddi az biraz arkadas icsin bir kere baglayin makinaya kalpti ritimdi nefes darligi vs vs sonra kan testi yaptir incele al belge sonra ac kamerayi anlattir adama neden bulasti nerden bulasti neden birakamadi veya birakan varsa niye birakti inan senin blogunu kat ve kat katlicak yaziyi buraya 10 dk da yazarim millet sok olur .... bnce sen o yoldan git insan yani basindakine nasil yardim eder veya evladi olan hangi destek hangi hastane hangai yontemle yardim alabilir bunlara bak bosver el santozu dolari cete savaslarini bosver 10 yasinda cocukbaslamis kolyca temin ediyor bunu arastir bonzai dediler yenisi cikmis 2 yeni tur bunu arastir al laborutavara gotur icinde ne var baktir 50 tl analiz raporunu yayinla bolgunda , beyinde hangi hormonu anlik kullanip bosaltiyor bu ilaclar 1 senede beynin kullanmasi gereken salgiyi birgundekullaniyor bu bonz bunu arastir .....
Hocam çok teşekkür ederim fakat öyle imkanlarım yok malesef şimdilik ..Ama söylediğiniz olay gerçekten yapılabiir

Frid
15-01-2015, 16:53
korsan taksicilerin bile derneği var neden müptezellerin olmasın ki :D :D

yazılarınız faydalı olacaksa ne ala.

alperf430
15-01-2015, 16:58
korsan taksicilerin bile derneği var neden müptezellerin olmasın ki :D :D

yazılarınız faydalı olacaksa ne ala.
400 milyar dolarlık bir pazardan muptezel derneklerine kadar indik..Yazılarim faydali mi değil mi bilmiyorum bunu size bırakıyorum çünkü türkiyede bu konuyla ilgilenen kimse görmedim.

ghibli06
15-01-2015, 17:04
400 milyar dolarlık bir pazardan muptezel derneklerine kadar indik..Yazılarim faydali mi değil mi bilmiyorum bunu size bırakıyorum çünkü türkiyede bu konuyla ilgilenen kimse görmedim.

bu konuyla ilgilenen ben de kimseyi görmedim, çok eskiden 2Pac yüzünden Amerika'daki çete savaşlarına merak saldım bir ara ama seninkisi biraz uçuk olmuş yani bu konu üzerine blog açmak falan...

alperf430
15-01-2015, 17:10
bu konuyla ilgilenen ben de kimseyi görmedim, çok eskiden 2Pac yüzünden Amerika'daki çete savaşlarına merak saldım bir ara ama seninkisi biraz uçuk olmuş yani bu konu üzerine blog açmak falan...
Evet galiba biraz öyle abi fakat sana şöyle söyliyim .Escobar'ın ölüp medellin kartelinin dağılmasıyla ve onun akabinde rakibi yıllık 200 milyar doların üstünde cirosu olan cali cartelininde zayıflamasıyla meydan meksika kartellerine kaldı.Zaten amerikaya sokulan uyusturucuların çoğu direk meksikadan veya meksikadan çıkıp batı afrika üzeirnden amerikaya varıyor.Çünkü batı afrika çok denetimsiz biryer.

ghibli06
15-01-2015, 17:18
Evet galiba biraz öyle abi fakat sana şöyle söyliyim .Escobar'ın ölüp medellin kartelinin dağılmasıyla ve onun akabinde rakibi yıllık 200 milyar doların üstünde cirosu olan cali cartelininde zayıflamasıyla meydan meksika kartellerine kaldı.Zaten amerikaya sokulan uyusturucuların çoğu direk meksikadan veya meksikadan çıkıp batı afrika üzeirnden amerikaya varıyor.Çünkü batı afrika çok denetimsiz biryer.

yok anladım ben seni de, aramızda Medellin'de yaşayan üye yok, Escobar'ın yardım ettiği ailelerden de kimse yok aramızda o nedenle bu çabaların çoğumuz için 'tuhaf'...

alperf430
15-01-2015, 17:21
yok anladım ben seni de, aramızda Medellin'de yaşayan üye yok, Escobar'ın yardım ettiği ailelerden de kimse yok aramızda o nedenle bu çabaların çoğumuz için 'tuhaf'...

Anladım sizde haklısınız..

oxygen
15-01-2015, 17:30
oo alırım bi çizgi...

MGövercin
15-01-2015, 17:46
Bence bunların yerine gençlik niye bu kadar KAFASININ PEŞİNDE bunu bi araştırın ben eskişehirde öğrenciyim ve inanın neler neler dönüyor.

alperf430
15-01-2015, 17:52
Hocam genelde varoş mahallerde gördüğüm bu kesinlikle özentilikten başlıyor.Herşey ilk toplumda müptezel sözler dediğimiz kısımdan başlıyor.O sözler lugata girdikten sonra o kültürü kişi yavaş yavaş alıyor.Zaten bu maddeleri kullanan kişiler kendilerine arkadaş arıyor.Sözde dost sandıkları kişilerde bu maddelere kişileri alıştırıyor.Ama herşeyden önce ben size birşey söyliyeyim .Bizim toplumumuz güce tapan bir tapan bir toplum.Şerli kişiler tarafından sayılmak için bu maddelere bulaşanlar çok fazla.Tabi ilerleyen zamanlarda artık bağımlılık derecesi artıyor.Ne diyeyim ki Allah içen herkesi bu beladan kurtarsın.

BurakCengizhanoğlu
15-01-2015, 17:54
Yok mu bişeyler alper kardeşm

alperf430
15-01-2015, 17:56
Yok mu bişeyler alper kardeşm

Var kardesim ,okursak çok şey var gerçekten..

Sh4rk
15-01-2015, 18:13
Bugune kadar hic cizgimizden cikmadik

K0213
15-01-2015, 18:34
Bu forumda sosyal önem içeren extreme konularla daşşak geçecek muhatap aranır genelde!
Senin niyetin önemli değil, ön yarıyla atlayıp gelen bir kaç muhalefet yorum ardından al aşağı edilebilir konu!
Bizim için zaten her köpek sever site pitbull dövüştürür, her uyuşturucu karşıtı platform da uyuşturucu mafyasıdır!

o yüzden boş ver ciddiye almayı, yazacağına bi çiftli yapıştır dalgana bak çünkü karşında böyle konularda ciddiye alınacak bir kitle yok kardeşim!

Burada ki herkes senden daha çok bilir!

alperf430
15-01-2015, 18:43
[QUOTE=K0213;7727317]Bu forumda sosyal önem içeren extreme konularla daşşak geçecek muhatap aranır genelde!
Senin niyetin önemli değil, ön yarıyla atlayıp gelen bir kaç muhalefet yorum ardından al aşağı edilebilir konu!
Bizim için zaten her köpek sever site pitbull dövüştürür, her uyuşturucu karşıtı platform da uyuşturucu mafyasıdır!

o yüzden boş ver ciddiye almayı, yazacağına bi çiftli yapıştır dalgana bak çünkü karşında böyle konularda ciddiye alınacak bir kitle yok kardeşim!

Abi çok teşekkür ediyorum cidden bir tane ciddiye alan siz çıktınız.Ben karşımdakiyle dalga geçmeyi alay etmeyi sevmeyen biriyim.Ama verilen cevaplar beni üzdü açıkcası.Hani bana onu bırak araştırmayı şuna bak diyenler blog'a girip okudular mı benim yazdıkları mı ? Zaten narco savaşları hakkında turkce kaynak yok .Benim dışında bu alanda yazan insanda yok.İnanın infaz edilen cesetleri görseydi bu arkadaşlar 2 kelime yazamazlardı blog açıp.Ben sadece bu konu hakkında konusmak istemiştim .Ama konuyu hemen muptezellere çektiler.Bu kadar derin bir olayı . sadece meksikada 6 yılda 70 bin kişi öldü 10 binden fazla kayıp.Değerli görüşün için çok teşekkürler abicim hayırlı akşamlar herkese.

Zorbey
15-01-2015, 18:55
Bence bu konuları konuşmak, meksikanın çinçin karteli, kolombiyanın tarlabaşı karteli falan önemli değil. Bu konularla ilgili medya zaten bilgi veriyor. Bence hiçbir şey yazmamalı, eşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürmemelisiniz.

Volkann
15-01-2015, 19:34
Kardesim bosver seni buralarda yalan ederler.

ghibli06
15-01-2015, 19:40
Bu forumda sosyal önem içeren extreme konularla daşşak geçecek muhatap aranır genelde!

Burada ki herkes senden daha çok bilir!

Olgar'ın burada yaptığı yorum ve şüpheli yaklaşımı bence doğru, aramızda binlerce postu olan ve de çoğumuzun tanıdığı kişilere yapılan yorumla ilk postunda bu konuyu açan kişi elbette bir olmuyor... ayrıca siteyi okudum elbette hepsini değil, çete savaşları benim de bir süre ilgimi çekmişti, sitede uyuşturucu karşıtı bir konuya rastlamadım belki de okumadığım bölümlerde vardır, Amerika ve G.Amerika'daki uyuşturucu çetelerinin kendi aralarındaki olaylar herkesin ilgisini çekmeyebilir, bu da gayet doğaldır, bu tarz bir konu donanımhaber de açılsa belki aynı ilgiyi duyan kişilere rastlayabilirdi arkadaşımız ama bu site yanlış oldu sanırım...

ayrıca evet, pitbull sitelerinin çoğu ne yazık ki köpek dövüştürüyor, bilmediğim bir konuda yorum yapmam...

SerkanYazgan.
15-01-2015, 21:05
Bu konuda yazılacak çok şey var. Bilmem nerenin karteli beni ilgilendirmez ama kendi ülkemizin gençleri bunları nerden buluyor? Nasıl bu kadar kolay buluyor ? Neden kimse birşey yapmıyor ? Beni bu ilgilendirir. Gerçekten toplumsal bir sorun ve buna kayıtsız kalmaya vicdanım el vermiyor ama elimdende yapabileceğim birşey gelmiyor.
Bizimde yakınlarımız var, çocuğu olanlar var, ilerde çocuğumuz olacak. Bu konuya "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" diye bakmakta yanlıştır.

Sentetik ilkokula kadar düştü. 10 yaşındaki çocuğu gözümün önüne o halde getiremiyorum. Ülkemiz çok iyiye gidiyor, çünkü çok güzel uyutuyorlar ve uyuşturuyorlar.

K0213
15-01-2015, 21:13
Olgar'ın burada yaptığı yorum ve şüpheli yaklaşımı bence doğru, aramızda binlerce postu olan ve de çoğumuzun tanıdığı kişilere yapılan yorumla ilk postunda bu konuyu açan kişi elbette bir olmuyor... ayrıca siteyi okudum elbette hepsini değil, çete savaşları benim de bir süre ilgimi çekmişti, sitede uyuşturucu karşıtı bir konuya rastlamadım belki de okumadığım bölümlerde vardır, Amerika ve G.Amerika'daki uyuşturucu çetelerinin kendi aralarındaki olaylar herkesin ilgisini çekmeyebilir, bu da gayet doğaldır, bu tarz bir konu donanımhaber de açılsa belki aynı ilgiyi duyan kişilere rastlayabilirdi arkadaşımız ama bu site yanlış oldu sanırım...

ayrıca evet, pitbull sitelerinin çoğu ne yazık ki köpek dövüştürüyor, bilmediğim bir konuda yorum yapmam...

Ben fiilen hakikati doğrulanmamış her konuda yapılan olumsuz yorumların ön yargılı yaklaşımda olunabileceğini düşünüyorum.
Düşünceme rağmen, kimseye yazdığının aksine bir ithamda bulunmamak için de genelleme yaparak yazmaya çalıştım.

Bence de bu sitenin içeriği itibariyle otomobil konuşulmalı ama acımızı, tatlımızı ve bazen de aklımıza gelen en alakasız konuları paylaştığımız oluyor bu alanda, bence bu tarz bir konuya da biraz daha ılımlı yaklaşmamız lazım diye düşündüğüm için tavrımı bu şekilde oldu.

Bu kişinin kim olduğuyla veya sizlere muhalefet olmak amacıyla değil, peşin yakıştırmaları sevmememden dolayı yazılmış oldu.

Ayrıca, pitbullar konusunda da, bu kadar net bir gerçek var ise çok üzülürüm :(

Caesar
15-01-2015, 21:16
Otomobil forumuna üye oldum oley hemen narkotik hakkında bir konu açayım.

yarında narkotik forumuna gider otomobil hakkında konu açarım oley be.

Anlayana...

ahmet_xy
15-01-2015, 21:21
bence de bu konuyu boşuna açmışsın. bu forumdaki hiçbir arkadaşımızın uyuşturucu maddelerle işi olmaz. bu konular bizi aşar, Türk Emniyeti gerekli mücadeleyi zaten veriyor.
overblack arkadaşımızın da dediği gibi; bizim için tek uyuşturucu, keyif veren şey otomobillerdir, modifiyedir, egzoz sesidir, dragdır, rollingtir vs.. :)

K0213
15-01-2015, 21:21
Evet Caesar anlamış, o zmn konu açıklığa ulaşmış demektir :)

alperf430
15-01-2015, 22:40
Otomobil forumuna üye oldum oley hemen narkotik hakkında bir konu açayım.

yarında narkotik forumuna gider otomobil hakkında konu açarım oley be.

Anlayana...

Ya hocam yanlış anlamayın yaşınız benden buyuk biraz daha olgun karşılanamnız gerekmez miydi ?Bu foruma neden bu konuyu açtım sizlerin çok yönlü birikimli insanlar oldugunuza inandıgım için .Hiçbirinize edepsizlik etmedim dalga geçtiniz birşey demedim uyuşturucu taciri vs dediniz yine birşey söylemedim.Bir idam etmediğiniz kaldı onuda edinde kurtulun benden .Ben sadece aylardır blog yazıyordum bu konuyla ilgili kimse yazmıyor çünkü turkiyede bu olaylarla ilgili.Yazmayıda bırakmıştım belki içinizden meraklı dostlar varsa onlarla bilgimi paylaşmak istedim.Yani otomobil forumu diye beni linç ettiniz oysaki burada ne konular gördüm ben.Ama problem değil yinede sagolun bugun konuyu derinlemesine konusmak isterdim sizlerle ama problem değil arkadaşlar .Silebilirsiniz konuy kusuruma bakmayın.