Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Drift klübü saçmalıkları ve Tr de drift niye gelişmedi

Sayfa : [1] 2

Eray Yümsel
18-01-2015, 00:29
evet öncelikle söylüyorum imla hataları bol miktarda olabilir kusura bakmayın

yazıma biraz geçmişten başliyorum sene 2009 körfez pistinde tr nin ilk drift yarışını düzenleme kararı aldık gürkan samurtalı ile ve gerçekleştirmek için kapısını herkese açtık niye herkeze açtık çünkü yapan kişi zaten cok azdı herneyse bu arkadaşlar gayet güzel geldi yanladı kupalarını aldı kazasız belasız atlatıldı yarış üstüne birde dedilerki bukadar adam getirdik para istediler onlarıda ödedik şaka gibi para almamız gerekirken gürkanla bildiğin adamlara 150 şer tl para ödedik bunu kimse bilmez ogün oraya drift yarışına giren herkez para öderken mustafa mert kazanç ve mert bilaloğlu üstüne para talep ettiler bizde verdik herneyse bunu niye anlattıgımı ilerleyen satırlarda belirticem.

yıl oldu 2011 bunlar Drift kulübünü kurdular dedik bizde onlara gidelim antrenman dediler yarış dediler okey selam verdik bizde girebilirmiyiz dediler hayır :) sebep ? eğitim almadan kesinlikle antrenman ve yarışlarımıza giremezsiniz dedimki kardeşim mantıklı bi sebep göster biz böyle istiyoruz dediler (..... tavuk arıyolar ya) onada tamam dedik 1000tl para verdik neyse eğitime gitmiyodum ama merak ettim bakayım dedim ne öğretiyolar size yemin ediyorum yoldan geçen tofaş sahibi birine 1000tl veriyim daha çok şey gösterir hadi onuda geçtim 1000tl dolandırıldık girebilmek için ve girdikkk

evet ilk antrenmana gittik selam antrenmana geldik dediler 100tl vericeksiniz niye antrenman kira ücreti lan onada tmm dedik verdik yaptık antrenmanımızı kendı halimizde döndük durduk cıktık gittik aradan 1 ay geçti dediler antrenman yapıyoruz ben dedim gelmicem tmm dediler gitmedim nitekimde ve 10 gün sonra dediler antrenman ücretini yollamayanlar yollasın isimleri yazdılar bende varım dedim ben niye varım farketmez klübe üyeysen ödemek zorundasın dedimki ben ödemem gidenler ödesin ben niye ödüyorum bizim kurallarımız bu uymayan .... gitsin dediler acık acık ben dedım bu böle olmaz kuralları değiştirin ozaman ben size 1000tl ödiycem üstüne bide aidat ödicem bide kovuluvam.. olmaz öyle iş. bir kargaşa bir gürültü isyanlar arkadan konusmalar vs vs vs toplantılar yaptılar bizi çağarmıyolar ama benle birlikte bir kaç arkadasım daha dış kapının mandalıyız klube bizde üyeyiz diyorum bizi niye cagarmıyosunuz ya birden bire gelişti falan herneyse abi bunlar kafalarına göre karar alıp şartları değiştirdiler ama benım miğdem bulandı iyicene tam bu olayların üstüne gelen bir olaya geçiyorum,

mersinde bir drift yan kuruluşşu olan görkem coskun un kurdugu Türk drift adı altında düzenlenen ve King of europe yarışçılarınında katılacagı güzel bir yarış haberi geldi bizde alpinestar drift team olarak hadi gidelim dedik tam bunun üstüne dediler toplantı düzenliyoruz neyse kalktık gittik abi toplantıda söylenen tek kelime (söyleyen su an yogun bakımda bitkisel hayatta olan abdurrahman ) o yarışa giden bir daha benım antrenmanlarıma da yarışımada gelmesin... ben bunu duyunca dedimki niye her zamanki gibi okadar avarelin arasında tek soran benim ama bunu diğerlerininn beynini nası yıkamışlarsa artık adamlar emredersiniz komutanım falan diyip cıkacaklar artık öyle düşünün.. herneyse abi ben dedim gidicem sponsorummusun sahibimmisin farketmez git görüşürüz dedi konu kapandııı...

ben gitmek istememe rağmen sponsor vs maddi sıkıntılardan dolayı yarış mersinde oldugu için gidemedim ve yurt dışından gelen adamlar kafalarına göre bizim memleketimizde döndü dolaştı gitti :) ben yine söyledim ama grupta herkeze ben gidicektim dobra dobra söylüyorum param yok diye gidemedim dedim kimseden ses cıkmıyo tabi neyse bu konuda kapandı dediler antrenman var su gün tmm dedim kaç para yıllık 2000tl dediler :D dedim ne bu dediler yeni kural bu yıllık ödemeden içeri giremezsiniz ya dedim siz dalgamı geçiyosunuz üstüne bide bu cıktı ya dedm tmm gelmiyorum lanet olsun size takılın çöplüğünüzde kafanıza göre... ve bağımı kopardım bu bağımı kopardıktan sonra dedimki bana lisans bile vermezdiğiniz kendınıze göre resmi klübünüzü elimden geldiğince yerin dibine sokacam söz veriyorum dedim bir baktım 2 hafta sonra a4 kuşe kağıda 40tl lik printer dan basma lisanslar geldi yemın ederım benım cocuga versem suluboya calısması sanar üzerini boyar :D neyse onlarıda yırttık attık abi aradan bir kaç ay geçti kulagıma konusmalar geliyo nedir bunlar ordaki diğer insanlara benım uzerımden yol yapıyolar eray buraya gelmesın diye 2000tl oldu kişi başı siz çekiyosunuz onun sucunu vs o ödeyemesın diye yüksek tuttuk bu parayı vs vs biri söyledi bunu bana gene onların arasından cocuga dedimki bi imansız beni tanıyosun ben bu sezon sana tek gittiğim bir yarışı söylüyorum manisa drag yarısına gittim cekici git gel 700tl giriş 500tl arabama harcadım temiz lastik ot *** benzın 1000tl oraya kendım gittim geldim yol parası benzın yedın ıctın 500tl kaç para yaptı ? 2700 tl ne yaptım döndüm ulan 2 kere kalktım döndüm totalda 5 saat eğlendim yahu sizin götü boklu bi boş alanınız için mi veremicem 1 yıllık 2000tl yi utanmaz arlanmazlar jeton düştü :) ben bunu kimseye söylemedim neyse dedim ettim ama son günlerde gene hala eraydan araba alınmaz eray şöyle eray böyle lafları her yanıma gelenden duyuyorum bunu

ben size bir sürü örnek veririm yaptıkları çıkarcılıklarla düzenbazlıklarla ilgili ama bunlar benımle ilgili olan konular benım sıkayetım bu he cok zorlarlarsa etraftaki insanlarında yaşadıklarını buraya dökerim şimdi en baştaki konuya gelelim yazdım oraya bunlara para verdim diye size şimdi birşey sormak istiyorum ben bu kulübe üyeyim ve 1000tl para ödemişim yanı sen benden para almışsın ben seni satın almışım demek oluyo bu ben seni satın almışken sen bana nası buraya gelme dersin ve hem face grubundan hemde klübten atarsın bunun yanı sıra o yarışa gitmiceksin bu yarışa gitmiceksin dersin bugün bir yarışçı eğer bir firma ile anlasırsa para alır ve sadece onunla calısır o hangı yarısa gir derse ona girer sen bana para vermeyi bırak birde paramı alıp nası benı kovarsın dışlarsın bana bunun hesabını ver şimdi sayın drift kulübü

ben bu yazımda emin olun cok kişinin dile getiremediklerini şu anda dile getiriyorum ve sözlerimin laflarımın sonuna kadarda arkasındayım delikanlı olan bunlardan şikayetçi olan bu konunun altına bildiğini duydugunu gördüğünü yazar yazmayanda ölene kadar içinde kalsın patlasın :)

Drift kulübü bir dolandırıcılık kuruluşudur benim 1000tl paramı alıp beni sorgusuz sualsiz kulüpten atmıslardır ki ben 1000tl ödediğimde ortada bir kulüp fatura vs de hiç bişeyde yoktu ortada :) bana bunun hesabını verin şimdi....

Eray YÜMSEL

Eray Yümsel
18-01-2015, 00:40
en son gene tekirdağda drift yarışı düzenlendi bir allah ın kulu gelmedi onların arasından niye bu ülkede drift ilerlemiyo size soruyorum şimdi kendi düzenlemedikleri yarışa katılmıyo adamlar tosfed den mehmet cagali adam hakem o bile diyo bu iş böyle olmaz diye beyfendiler orda ayrı bir devlet kurdular biz düzenlemezsek katılmayız hiç bir yarışa adamlar kıbrıstan yarışa geldiler girmek için bunlar girmedi böyle iş olmaz arkadaş samimi oldugumuz insanlara gelin diyoruz bunların korkusuna yarışa katılmak isteyen insanlar klübten atılırız korkusuyla yarısa gelemiyo :) cok komik bir durumda drift camiası su anda ve bunların tek sebebi bunlar bilsin artık herkez....

21dc963
18-01-2015, 00:45
Sonuna kadar okudum cok gecmis olsun simdi senin dolandirici dedgin yeri savunmak icin melekler tureyecek burda, isim vermeycem ama istanbulda oyle mekanlara gozu kapali guvenen insanlar var ama bilmiyorlarki adamlar para kazanmak icin dukkan acmis para icin herseyi yapar

Berkel
18-01-2015, 00:51
Abi kesinlikle katılıyorum bi işte rekabet olmazsa sonuç olarak kontrolü ele alan, önüne çıkanı yok etmek istiyor, gerçekten sağlam bir rakip drift grubu çıkmazsa drift tekelde asla ve asla gelişmeyecek.

Göki,ZD
18-01-2015, 00:53
Bende birkaç kişi biliyorum bu aidat olayları yüzünden sorun yaşayanları, işin içinde olmadığım halde..

Eray Yümsel
18-01-2015, 00:57
bunların dini imanı para olmuş her gelene drift yapacakmış gözüyle değil para olarak bakıyolar eğitim alanlara soruyorum bazı şeyleri o ne diyo adamlar eğitim hikaye canlılar gelsin yeter :)

AdemAr
18-01-2015, 01:01
Birine 1000 tl para verip drift öğreneceğime gider boş arazide deneye deneye öğrenirim. Sonuçta işin içine refleks giriyor kimse okulunu okumadı bunun çok geçmiş olsun

Mechanix
18-01-2015, 01:02
Eray senin kovulmadigin organizasyon mu var ? Drag , drift , istanbul park ? Insanlar seni istemiyorlar. Cunku sen ayisin. Cunku sen magandasin. Sen direksiyona gectiginde tehlike yaratiyorsun. Sen arabaya bindiğinde sorunsun. Senin Drift Akademi antremanlarindan kovulman da bu yuzden. Kurallara uymayan gider. Her yerde bu boyledir. 1000 tl para verdigin icin satin almis olmazsin. Jdm ile alakasi olmayan konularda benim firmamin adini da bilerek camur armak icin yapiyorsun ,biliyorum.

Mechanix
18-01-2015, 01:04
Dolandırıcı olabilmemiz icin senden 10 yil ders almamiz lazim. Piyasa da adi dolandiriciya cikan adam dan bu lafi duymakta varmis.

meLaNchoLic
18-01-2015, 01:06
Eray Abi saf temiz iyi niyetli bir klüp kursana be abi :)

Eray Yümsel
18-01-2015, 01:06
Eray senin kovulmadigin organizasyon mu var ? Drag , drift , istanbul park ? Insanlar seni istemiyorlar. Cunku sen ayisin. Cunku sen magandasin. Sen direksiyona gectiginde tehlike yaratiyorsun. Sen arabaya bindiğinde sorunsun. Senin Drift Akademi antremanlarindan kovulman da bu yuzden. Kurallara uymayan gider. Her yerde bu boyledir. 1000 tl para verdigin icin satin almis olmazsin. Jdm ile alakasi olmayan konularda benim firmamin adini da bilerek camur armak icin yapiyorsun ,biliyorum.

benim buğra ile aramdaki samimiyeti örnek gösteremezsin ben bir tane time attack hariç hiç bir organizasyondan cıkartılmadım o time attacktanda kendim cıkıyodum zaten buğra show yaptı sadece bana başka birtane cıkartıldıgım organizasyon söyle sizin beceriksiz drift yapmanız benim magandalık yaptıgımı göstermez yıllardır drift yapıyoruz diye geziyosunuz daha battle yapmayı bilmiyosunuz *** korkunuza aranızda 20 metre farkla drift yapıyosunuz hala bakın kıbrıslılıları örnek alın biraz da drift yapmayı öğrenirsiniz belki...

Eray Yümsel
18-01-2015, 01:09
Dolandırıcı olabilmemiz icin senden 10 yil ders almamiz lazim. Piyasa da adi dolandiriciya cikan adam dan bu lafi duymakta varmis.

olum benım dolandırdıgım birtane adam söyleyin lan yeter ta...ak geçiyoruz diye üste çıkıyosunuz dolandırıcıya adımı siz cıkarmaya calısıyosunuz bu şekilde arkamdan laflar konusarak bana bir kişi söylesene kimin neyini almısım kimin ne parasını ödememişim

Oz`
18-01-2015, 01:10
küfür etmeyin hepiniz arkidişssiniz az daha sakin beyler :)

Eray Yümsel
18-01-2015, 01:11
insanlar geliyo sizle drift yapmaya 2 tane göbek çizip etrafından döndürüyosunuz cliping pointler hak getire eğitim hak getire bi iş yapıyosanız düzgün yapın eğitim bir günlük bişeymi siz bekleyin bak ben buraya neler yazdırıp çizdircem sizle ilgili :) konusamayan s... et diyen herkezi yazdırcam şu dakikadan sonra

Oz`
18-01-2015, 01:13
eray küfür edip durma Aq banlıcam bak

Eray Yümsel
18-01-2015, 01:14
tmm moruk kbakma dikkat etcem

21dc963
18-01-2015, 01:15
Eray abi kesinlikle konu nun devami gelecektir herkes icini dokecek

Mechanix
18-01-2015, 01:16
Senin kaypakliklarin dillere destan zaten , seni yarin antremana alsak en kral adam biz oluruz. Seninle kavga etmeyi iki once biraktim ben , biliyorsun zaten. Dukkana da gelme dedim , kac defa geldin isin dusunce. Bozuk mallari millete cakip cakip gurur duyan adamsin. Gurkan dan Nos aldin parasini vermedin , bozuk ecu yu sattin , bir sey soylemeyin dedin... Aklima geldikce de yazarim sounndegil.

onursumer
18-01-2015, 01:18
Drift vs muhabbetleri bilmiyorum ama seneler once 1-2 kere ugramak istedigimde aractan ucret almak istendiginde kizip birdahada ugramadim tr sartlarinda hakkiyla yapildigini dusunmuyorum keske hersey para vs ile olsa

GökhanO
18-01-2015, 01:19
Ya Eray, bu klubun bir suru uygulaması yanlıs olabilir, bizde klube uyeyiz, bizde bir suru seyi elestiriyoruz bu normal. Ama sen simdi klup ile adamın tukkanını nasil aynı kefeye koyarsın ? Klup kimsenin babasının malı degil ki, tosfed altında resmi bi yerden bahsediyorsun.
Senin bu yaptıgın da ayıptır, klubu tuzel kisilik olarak istedigin kadar elestir, git istedigin yere basvur istedigini soyle.O klubun resmi bir yonetimi vs. var sana cevap yazarlar.
Ama gidipte oraya drift gelismiyor jdm works dolandırıcıdır yazman doğruda değil.

Eray Yümsel
Senin kaypakliklarin dillere destan zaten , seni yarin antremana alsak en kral adam biz oluruz. Seninle kavga etmeyi iki once biraktim ben , biliyorsun zaten. Dukkana da gelme dedim , kac defa geldin isin dusunce. Bozuk mallari millete cakip cakip gurur duyan adamsin. Gurkan dan Nos aldin parasini vermedin , bozuk ecu yu sattin , bir sey soylemeyin dedin... Aklima geldikce de yazarim sounndegil.

benı antrenmana zaten çağardılar sevgili mustafa mert kazanç ben gelmedim rahat ol geleninde xxx :) dükkana mertin hatrına geliyorum senı ztn kaale almıyorum ki şu dk dan sonra onunda defteri kapandı bende ;) bu iş burda kalmicak merak etme siz benim neler yapabilceğimi çok iyi biliyosunuz görüceksiniz de madem ekmeğimle oynuyosun ekmeğinden olacaksın

Oz`
beyler sakin yazın düzgünde konuşun konuyu kitlicem yoksa lütfen !!!

Eray Yümsel
18-01-2015, 01:20
Ya Eray, bu klubun bir suru uygulaması yanlıs olabilir, bizde klube uyeyiz, bizde bir suru seyi elestiriyoruz bu normal. Ama sen simdi klup ile adamın tukkanını nasil aynı kefeye koyarsın ? Klup kimsenin babasının malı degil ki, tosfed altında resmi bi yerden bahsediyorsun.
Senin bu yaptıgın da ayıptır, klubu tuzel kisilik olarak istedigin kadar elestir, git istedigin yere basvur istedigini soyle.O klubun resmi bir yonetimi vs. var sana cevap yazarlar.
Ama gidipte oraya drift gelismiyor jdm works dolandırıcıdır yazman doğruda değil.

ya gökhan herşeyin içindeki adamsın savunma bunları bana çibanın başı bunlar ztn iyi polis kötü polis yapıyolardı her zaman halada öyle bu seferde grubun en temiz adamını seçmişler gruba başkan seçmişler yemin ederim illuminati gibi adamlar helal olsun dışardan kontrol ediyolar ortalıgı :D

ozans
18-01-2015, 01:22
Sonuna kadar okudum cok gecmis olsun simdi senin dolandirici dedgin yeri savunmak icin melekler tureyecek burda, isim vermeycem ama istanbulda oyle mekanlara gozu kapali guvenen insanlar var ama bilmiyorlarki adamlar para kazanmak icin dukkan acmis para icin herseyi yapar

Türeyecek ilk melek ben olayım, Mustafa daha evvel hiç ticaretimiz olmamasına rağmen her sorumda bana yardım etmiş, arabamı ayarlamaya yardım etmiş, bir de üstüne çay kahve ısmarlamış bir adam. Araba camiasında tanıştığım en az paragöz olan insan.

Drift eğitimi şartını hem mantıklı hem de yetersiz buluyorum. Mantıklı bulduğum yanı şu :"Pist" 'i antrenmanda başka araçlarla paylaşıyorsunuz, yeterli donanıma sahip olmayan biri tehlike arz edebilir. Yetersiz bulduğum yanı da hali hazırda yeterli donanıma sahip kişiler için eğitim aşamasını geçebilmenin bir yolu olmalı. Ücretli/ücretsiz bir sınav, test vb. birşey mesela.

Aidat için birşey söyleyemiyorum. Keşke daha ucuz olsa ama antrenmanların düzenlenmesinde gereken emek, güvenlik, alana ödenen kira ve diğer bilumum diğer hizmeti de göz önünde bulundurmak lazım. Olimpiyat stadını da parselleyip üstlerine almış insanlar değiller, daha ucuza düzenleyebileceğini düşünenler gidip 2. bir seri başlatabilir diye düşünüyorum.

Sen kimsin derseniz Drift Academy'nin ilk öğrencilerindenim. Arabasını toparlayıp antrenmanlara katılmayı hayal eden biriyim.

Gönül ister burdaki katılım imkanları da yurt dışındaki kadar uygun olsa. Günlüğü 25 dolara drift etkinliğine gidiyo adamlar.
Şöyle girişimci biri çıksa, Istanbul Park'ta akşam vakti 4-5 virajlık bir aydınlatılmış bir parkur yapıp drift günleri düzenlese ucuzundan ne güzel olurdu :)

Oz`
18-01-2015, 01:25
JDm works e lütfen laf etmeyin konunun JDm le alakası kesinlikle olmaması lazım

Eray Yümsel
18-01-2015, 01:25
https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10422400_10153039726741151_2749723376739661725_n.j pg?oh=27a7e4396d21fb021875760f390c369d&oe=5563892F

Eray Yümsel
18-01-2015, 01:27
JDm works e lütfen laf etmeyin konunun JDm le alakası kesinlikle olmaması lazım

öyle bişey yok abi ben 1000tl yi mert bilaloğluna ödedim abdurrahman a değil :) görünmeyen ortak onlar ;)

Oz`
18-01-2015, 01:28
öyle bişey yok abi ben 1000tl yi mert bilaloğluna ödedim abdurrahman a değil :) görünmeyen ortak onlar ;)

eraycım gelip banada para veriosun ama benimle alakası olmuo sahsi insan olabilir mert yada mustafa ama şirket ismini karıştırma lütfen

Eray Yümsel
18-01-2015, 01:33
tmm ozaman sayın mustafa mert kazanç bana benı gruptan kulüpten sorgusuz sualsiz atmanın hesabını ver bu parayı benden alırken iyi aidat isterken iyi hesap soruncamı kötü olduk onu söyle :)

Chn53
18-01-2015, 01:36
pist dışında yanlayamayanların seni çekememesi çok normal eray abi :)

GökhanO
18-01-2015, 01:37
ya gökhan herşeyin içindeki adamsın savunma bunları bana çibanın başı bunlar ztn iyi polis kötü polis yapıyolardı her zaman halada öyle bu seferde grubun en temiz adamını seçmişler gruba başkan seçmişler yemin ederim illuminati gibi adamlar helal olsun dışardan kontrol ediyolar ortalıgı :D
e olayın icinde oldugum icin yazıyorum zaten :)
Sen mustafa ile kişisel sorununu klup ile jdm ile harmanlayıp ortaya karısık yapıyorsun abi. Bak yine diyorum klubun bazı uygulamalarını elestirebiliriz, yetersizdir, aidatlar pahalı geliyordur vs. ammenna bunları sor, cevap bekle senin hakkın ama özgünün dedigi gibi firma adı niye karıstırıyorsun ? gizli ortak diyon ispatla abi o zaman böyle bisey olur mu :D
biride gelse senin icin konu acsa bi ton oraya iddia yazsa iki uc arkadasıda evet boyle dese ne olacak abi ? Mantıksız yani bu isler.

Mechanix
18-01-2015, 01:44
Bir defa senin egitim aldigin zaman , egitimleri veren kurum Drift Akademidir. Sen daha nerden egitim aldigini bilmiyorsun. Drift Akademi , Abdurrahman Ozen'in kendi sirketidir , hayir kurumu değildir. Egitim vererek para kazanan bir kurumdur. Ayni zamanda antrreman basi ucret alarak antreman duzenler. Baska bir aidati vs'si yoktur. Şu anda Drift Akademi pasif durumda , cunku Abdurrahman Abi gecirdigi rahatsizlik sonrasi komada yatiyor.

Senin Drift Kulubu dedigin diger olusum ise , Tosfed e bagli resmi bir kuluptur. Organizasyon, yaris duzenleme yetkisine sahiptir. Sen bu kulube hic bir zaman uye olmadin zaten , bu yuzden atilman soz konusu degil.

Sen antreman kurallarina uymadigin , diger pilotlara tehlike yaratyigin ve insanlarin ortamini bozdugun icin antremanlardan atildin. Bunlardan dolayi da senin soz hakkin yoktu zaten. Kurallari her zaman bildin , ama hicbir zaman takmadin. Odedigin 1000 tl aldigin egitimin ucretiydi. Ve sen bu egitimi aldin. Yani dolandirilmadin. Begenmemis ,memnun kalmamis olabilirsin , nasil olsa sen dogustan pilotsun. Ama dolandirilmadin.

Eray Yümsel
18-01-2015, 01:48
Bir defa senin egitim aldigin zaman , egitimleri veren kurum Drift Akademidir. Sen daha nerden egitim aldigini bilmiyorsun. Drift Akademi , Abdurrahman Ozen'in kendi sirketidir , hayir kurumu değildir. Egitim vererek para kazanan bir kurumdur. Ayni zamanda antrreman basi ucret alarak antreman duzenler. Baska bir aidati vs'si yoktur. Şu anda Drift Akademi pasif durumda , cunku Abdurrahman Abi gecirdigi rahatsizlik sonrasi komada yatiyor.

Senin Drift Kulubu dedigin diger olusum ise , Tosfed e bagli resmi bir kuluptur. Organizasyon, yaris duzenleme yetkisine sahiptir. Sen bu kulube hic bir zaman uye olmadin zaten , bu yuzden atilman soz konusu degil.

Sen antreman kurallarina uymadigin , diger pilotlara tehlike yaratyigin ve insanlarin ortamini bozdugun icin antremanlardan atildin. Bunlardan dolayi da senin soz hakkin yoktu zaten. Kurallari her zaman bildin , ama hicbir zaman takmadin. Odedigin 1000 tl aldigin egitimin ucretiydi. Ve sen bu egitimi aldin. Yani dolandirilmadin. Begenmemis ,memnun kalmamis olabilirsin , nasil olsa sen dogustan pilotsun. Ama dolandirilmadin.

çevir kazı yanmasın :) ben atıldıgımda klüp yoktu doğru diyosun ama kim bilcek akademy yi kulüp te aynı şey academy de benım ıcın sımdı o hastalandı bu acıldı bu temiz bir sayfamı demek istiyosun ben bunumu anlıyorum :D o işi geçiceksin sen benı kandırdın dedinki antrenmana girebilmek için 1000tl ödemeden giremezsin şimdide o eğitim parasıydı diyosun ben sizin suratınıza dedim bu parayı sırf antrenmana girebilmek için ödüyorum diyeki kaç kişi daha cıkıp yazar bunu bende aynı sekilde o yüzden ödedim diye ;) bu haklı bir savunma değil insanlar sizin verdiğiniz yani verdiğinizi sandıgınız 1 günlük laylaylomla driftçi falan olamaz 10 kişiden 9 uda bunu söyler sizde çok iyi biliyodsdunuz bunu

Eray Yümsel
18-01-2015, 01:49
ve yine söylüyorum ben sizin hiç bir antrenmanınızda taşkınlık yapmadım hatta siz beni haksız cıkarabilmek için köşe başında alkol içen hayatımda görmediğim insanları bile ben yokken erayın arkadaslarıymıs diye arkamdan dedikodumu yapıp kendi kendinize gelin güvey oldunuz siz bukadar düşüksünüz işte

Eray Yümsel
18-01-2015, 01:56
yarışınıza katıldım 3 kez spin atan adama benden daha cok puan verdiniz beni top16 ya bile sokmadınız yarışlarınızın 1.sini önceden belirleyip kafanıza göre yarışıyodunuz ztn tekirdağ da aykuta yapılan komplo ikitellide fatih çelik e yapılan komplo en basit örnekler vb vb vb abbas çimen di volkan arısoy du timur pomak tı onların hepsi buraya yazıcak sen sabahı bekle

Eray Yümsel
18-01-2015, 02:02
siz yıllardır driftin gelişmesini isteseydiniz harici kurumlar sizden baska birisi driftle ilgili bişey yapmak istediğinde destek olurdunuz pilot gönderirdiniz ama bencillik başa bela çıkın artık ininizden açın kapıları camları da dışarda neler oluyo bi bakın kendı kendınıze dönmeyin artık oldugunuz yerde ;)

Eray Yümsel
18-01-2015, 02:05
tosfed hakemi mehmet cagali ve oğlu kaan cagali yida bişekilde buraya yazdırcam toplantılarda neler söylediğinizi onlarda söylesin :)

Mechanix
18-01-2015, 02:10
Araba surerken cool olacakmissin

Dostum seni yılın pohpohçusu seçiyorum. :) Senden iyisini gormedim.

21dc963
18-01-2015, 02:12
Dostum seni yılın pohpohçusu seçiyorum. :) Senden iyisini gormedim.

:D hakkini helal et ama kelime secimlerinden bile insan onun hakli olgunu his ediyorum k.b. adam soyledigin herseye cevab da verdi onla ticaret yapanlarda konusdu e daha ne yani

Eray Yümsel
sen geç maytapını mustafa mert kazanç cevap verme geçiştir ona pohpohçu de bana dolandırıcı de sizin milletten kan emme döneminizin sonuna gelmek üzeresiniz herkezi uyandıracam artık ekmekle nası oyananır görüceksiniz ;)

Agah
Eray abi, affına ve samimi yazışmalarına dayanarak birşey soracam. Trafikte drift yaparak mı gelişecek drift ?
Bir de eleştiri kabul edermisin bilmiyorum ama her profesyonel, iyi-kötü eleştriyi kabul eder ona dayanarak söylüyorum ki bence sen drift işini "arabayı kaydırmaktan" öte götürememişsin. videolarından baz alarak söylüyorum. Harici olarak ne seni tanıyorum ne de mert abiyi. umarım konu tatlıya bağlanır :)

Eray Yümsel
18-01-2015, 02:14
Eray abi, affına ve samimi yazışmalarına dayanarak birşey soracam. Trafikte drift yaparak mı gelişecek drift ?
Bir de eleştiri kabul edermisin bilmiyorum ama her profesyonel, iyi-kötü eleştriyi kabul eder ona dayanarak söylüyorum ki bence sen drift işini "arabayı kaydırmaktan" öte götürememişsin. videolarından baz alarak söylüyorum. Harici olarak ne seni tanıyorum ne de mert abiyi. umarım konu tatlıya bağlanır :)

kardeşim eleştiriye her zaman açığımdır en ufağına bile seve seve cevaplıyorum bunlar gibileri driftin başında oldugu sürece ben sokakta yanlamaya devam ederim yada biri elini taşın altına koyar biz onun yanında dururuz yada biz yürütürüz bu işi dışarda yanlamanın sonuna kadar kötü bişey oldugunu söylüyorum heryerde söylüyorum face ten yazıyolar bizde cekecez abi falan diye yapmayın diyorum bu memlekette bu camiada birlik beraberlik olmadıgı sürece bu iş böle karmaşık gider yıllardır uzlaşılamayan tek grup bunlar birinin buna dur demesi lazım ;)

GökhanO
18-01-2015, 02:20
yarışınıza katıldım 3 kez spin atan adama benden daha cok puan verdiniz beni top16 ya bile sokmadınız yarışlarınızın 1.sini önceden belirleyip kafanıza göre yarışıyodunuz ztn tekirdağ da aykuta yapılan komplo ikitellide fatih çelik e yapılan komplo en basit örnekler vb vb vb abbas çimen di volkan arısoy du timur pomak tı onların hepsi buraya yazıcak sen sabahı bekle
eray senin olayı hatırlamıyorum aykutun yarısa da gitmemistim, fatih abinin olayda fatih abinin tarstıgı hakem hary mullerdi, sonra harry senin akedeminin onunu kesiyor destek vermiyor dedigin, alternatif klubun organizasyonlarına gitmeye basladı, bu iste bi gariplik yok mu ?
Son yarısta bende hakemlik yaptım mustafa 7. mert 8. oldu ondan onceki yarıslarda yanlıs hatırlamıyorsam mustafa top 8 e bile giremedi, bu nasil bir ayarlamadır peki :D

elpadre
18-01-2015, 02:21

eray abın eke varken drıft roll drag aklına gelıcek sersektorde kosusturuyordu :D (esnaf ve sanatkarlar dernegınden alınma bılgıdır )

coastguard
18-01-2015, 02:21

Kardeşim adam daha ne yapsın kulube girmek istemiş oralar çatapatlı mevzu karışık , ankarada redbull işi patladı adam dubaiye gitmek istiyordu hayalleri vardı, diğer türlü aksiyonlara zaten anladığım kadarıyla cebi el verdiği kadarıyla katılıyor, filler tepişiyor bu adamlar öyle yada böyle camianın tanınan adamları çarşıyı karıştırma bırak döksün herkes elindeki etekleri ,eray abiyi sadece instagramdan biliyorum ama kaydırmak dersen ayıp etmiş olursun

Eray Yümsel
18-01-2015, 02:28
ya gökhan drift i niye bıraktın kankam keşke bırakmasaydın ya :)

Tayfun.O
18-01-2015, 02:30

Katılmıyorum ben eray abinin yaptığı videolar tamam açık alanda ama beğenerek izliyorum çok iyi drift yapıyor zaten adı üstünde drift arabayı negatif olarak kaydırmak değilmiydi adam işini yapıyor. Yan verirken daha ne yapsın :D

21dc963
18-01-2015, 02:33

Adam kaydirarak degil de takla atarak drift yapamaz ki videolarini detayli izle on lastiklere odaklan

Eray Yümsel
18-01-2015, 02:34
harbiden o konuyu atlamışım arabayı kaydırmaktan ileriye gidememişsin derken neyi kast ettin agah

!KO
18-01-2015, 02:34
harbiden o konuyu atlamışım arabayı kaydırmaktan ileriye gidememişsin derken neyi kast ettin agah

hem kaydırıp hemde havada ters takla attırman gerekıyo aabi olmamıs hahaha :D

SerkanYazgan.
18-01-2015, 02:39

Biz forum üyeleri olarak herşeyin en iyisini bilen, burnundan kıl aldırmayan insanlarız. Anlasakta anlamasakta yorum yaparız.

Layn agah o nasıl bir cümle :D Adam yaptığı kazayı bile videodan kesmiyor, hatalarını bile paylaşıyor. Bana göre bunu yapmasının tek nedeni her ne kadar bu işi bilsede hatadır, kaçınılmazdır. Arabaya meraklı kişilerin Eray abiye nasıl özendiklerini facedeki yorumlardan görüyoruz ama hatalarını göstererek bence büyüklük yapıyor, bir yerde örnek oluyor.

GökhanO
18-01-2015, 02:40
ya gökhan drift i niye bıraktın kankam keşke bırakmasaydın ya :)
olmuyo napayım beceremedim :D

Eray Yümsel
18-01-2015, 02:41
olmuyo napayım beceremedim :D

kanka belki öğretmenin iyi değildir eğitim almamışmıydın sen :)

Eray Yümsel
18-01-2015, 02:41
siz daha durun bu sadece bana olan problemleri diğer insanlar sabah yazmaya baslarlar o zaman görücez ak *** kara götü :)

GökhanO
18-01-2015, 02:45
kanka belki öğretmenin iyi değildir eğitim almamışmıydın sen :)

Ben egitimi faruk kugay'dan aldım oda golden gate drift serisinde bu sezon 2. oldu ama kanka dedigim gibi bende yetenek yok eğitim bir yere kadar Allah vermemiş işte :D

iynn-RS
18-01-2015, 02:55
Erayin şu kibristan gelen 350Z le yaptigi battle yeterde artar kaydirma konusumda ne kadar ileri gidebildigi.

mert_can 41
18-01-2015, 02:59
Benim bildiğim zaten drift araba kaydırarak olmuyomu yılarca yanlışmı bildim ben

Eray Yümsel
18-01-2015, 03:02
lan şu muhabetler yüzünden ya babamı vurup mirasına koncam yada harbiden dolandırıcılık yapıp büyük para koyup rakip kulüp kurcam az kaldı teşvik ediyolar :D

Agah
18-01-2015, 03:09
eray abın eke varken drıft roll drag aklına gelıcek sersektorde kosusturuyordu :D (esnaf ve sanatkarlar dernegınden alınma bılgıdır )
Meli abi,eray abinin tecrübe ve emeklerine saygım var tabiki ama "ülkede drift niye gelişmedi?" diyen birisinin sokakta drift yapmasını olumsuz buluyorum.

Kardeşim adam daha ne yapsın kulube girmek istemiş oralar çatapatlı mevzu karışık , ankarada redbull işi patladı adam dubaiye gitmek istiyordu hayalleri vardı, diğer türlü aksiyonlara zaten anladığım kadarıyla cebi el verdiği kadarıyla katılıyor, filler tepişiyor bu adamlar öyle yada böyle camianın tanınan adamları çarşıyı karıştırma bırak döksün herkes elindeki etekleri ,eray abiyi sadece instagramdan biliyorum ama kaydırmak dersen ayıp etmiş olursun

Katılmıyorum ben eray abinin yaptığı videolar tamam açık alanda ama beğenerek izliyorum çok iyi drift yapıyor zaten adı üstünde drift arabayı negatif olarak kaydırmak değilmiydi adam işini yapıyor. Yan verirken daha ne yapsın :D
İllegal her işi severiz vesselam :D Drift in ne olduğunu da iyi biliyorum.

Adam kaydirarak degil de takla atarak drift yapamaz ki videolarini detayli izle on lastiklere odaklan
Sen çok yanlıs anlamıssın :)

Demek istediğim, "yine videolardan izlediğim kadarıyla söylüyorum" amacın sanki başlangıç-bitiş çizgisi arası kıçı spin atmıcak şekilde dışarı verip bitireyim yeter gibi geliyor bana. Hızlanmak, daha cok duman atmak ve daha fazla açı vermek için bi çaban yokmuş gibi geliyor. Ama yinede keyifli videolar çıkıyor ortaya ve bu işi severek yapıyosun. İnşallah drift akademi ile aranızdaki buzlar erir de en kısa zamanda diğer pilotlarla kıyasıya yarışınızı izleme şansımız olur. :)

hem kaydırıp hemde havada ters takla attırman gerekıyo aabi olmamıs hahaha :D
:)

Biz forum üyeleri olarak herşeyin en iyisini bilen, burnundan kıl aldırmayan insanlarız. Anlasakta anlamasakta yorum yaparız.

Layn agah o nasıl bir cümle :D Adam yaptığı kazayı bile videodan kesmiyor, hatalarını bile paylaşıyor. Bana göre bunu yapmasının tek nedeni her ne kadar bu işi bilsede hatadır, kaçınılmazdır. Arabaya meraklı kişilerin Eray abiye nasıl özendiklerini facedeki yorumlardan görüyoruz ama hatalarını göstererek bence büyüklük yapıyor, bir yerde örnek oluyor.

yukarda bahsettim. herneyse. ayrıca drift yapıp "ben kaza yapmam" diyen insan tanımam. tanımak da istemem :D hem kolay iş değil bu drift, hem de adı üstünde "kaza". o videoyu da paylasması tabiki güzel bişey, bi açıdan; videoları izleyip gaza gelen gençlere bu işin acı kısmını da gösteriyor.

Eray Yümsel
18-01-2015, 03:14
nemli asfaltta duman cıkarmak zor ikincisi o videodaki yol trafiğe acık arabayı tam büküp ilerlersem apexi içerden kesmem gerek önümü görmediğim araba gelebilme ihtimalini değerlendirerek ilerlemem gerekli yani kısacaası karşıdaki insanların hayatını tehlikeye atmadan gidebilceğimin en iyisi oydu bidakine kamikaze drift yaparım senın için biri gelirse vebali sana ait :)

Agah
18-01-2015, 03:23
nemli asfaltta duman cıkarmak zor ikincisi o videodaki yol trafiğe acık arabayı tam büküp ilerlersem apexi içerden kesmem gerek önümü görmediğim araba gelebilme ihtimalini değerlendirerek ilerlemem gerekli yani kısacaası karşıdaki insanların hayatını tehlikeye atmadan gidebilceğimin en iyisi oydu bidakine kamikaze drift yaparım senın için biri gelirse vebali sana ait :)

Eyvallah. Üzerine basa basa söylüyorum, videolardan edindiğim fikir bunlar. İişin perde arkasını bilmiyorum o yüzden soruyorum. Kamikaze drift videonu sabırsızlıkla bekliyorum. Tabii trafiğe kapalı alanda.

Eray Yümsel
18-01-2015, 03:27
yarın buralar çok değerlencek ufak biyerler alın ben yatıyorum iyi geceler hepinize cevap vermeden giden mustafa mert kazanç ıda yarın sorulan sorulara cevap vermesını bekliyorum ne vercekse ;)

Absyrtos
18-01-2015, 03:30
Bu konu drift için güzel bir devrim olacak.

Berkel
18-01-2015, 03:38
Aynen bu konu bi devrim olmalı.

SmL
18-01-2015, 10:42
...................(söyleyen su an yogun bakımda bitkisel hayatta olan abdurrahman ) ..........

........ben bu yazımda emin olun cok kişinin dile getiremediklerini şu anda dile getiriyorum ve sözlerimin laflarımın sonuna kadarda arkasındayım delikanlı olan bunlardan şikayetçi olan bu konunun altına bildiğini...........

Eray YÜMSEL

O kadar delikanlısın ki yoğun bakımda olan bir insanın arkasından hiç çekinmeden konuşuyorsun. Merak ettiğim şey olayların üzerinden bu kadar zaman geçmiş neden şimdi konuşuyorsun? Sokaklarda trafiğe açık alanda drift yapmaya çalışıp insanları tehlikeye atıyorsun üstüne drift yapamıyorsun üstüne trafiğe açık olduğu için oldu diyorsun trafik magandasısın birde gelmiş burda ders verme çabalarındasın. Kuyruğuna basılmış belli günah keçisi arıyorsun. He bide unutmadan altındaki arabada kimin projesiydi acaba?

Batu-R
18-01-2015, 10:50
ilk apexmasters mevzusu ayağına gittiğimde mustafanın yanına gittim hatıra olarak bi bileklik almak istedim, yok olmaz veremeyiz dediler kendi tasarımımdı eyvallah dedim. Sonra bi arkadaşı arabayı bindiricektik 50TLymiş bilet çocuk hevesliydi sanada sormuştum hatta arkadaşları bindiriyim gelin binin demiştin biletide istememiştin. biz bilete 50TL para verdik çocuk bu arabayı istiyorum dedi. Sahibine gittik dedik binmek istiyor kardeşim bindiremem kusura bakma dedi 5dk sonra yanına milleti aldı arabaya tek tek bindirdi biz'de "yapacağınız işi" diyip kalktık gittik bir daha da uğramadık oraya. ondan sonra kuralları olan denilmiş ama hiç bir şekilde kural yok. orada çok kişinin canına zarar geldi otoparkta dönmeler vs. Kuralları madem varsa bunlara neden engel olamıyorlar. iki tane duba koyup etrafında dönen insanlar ve inanılmaz egoları var ben birinin arabasına bi eleştiri de bulundum akşam numaramı bulup bana sen kimsinde beni eleştirirsin diyip yok seni vururum diyen adamda bunların içerisinden. Bunlara afiş vs yapıyodum logo vs. Bi an da döndüler adamlara bi konu hakkında yazdım x bi arkadaşım varex fiyatını istiyodu adamlar 2 yıldan beri geri dönüş yapmadılar. Ben onların samimiyetine güvenmiyorum King of Europa' türkiyeye geleceği sırada ağlıyorlardı nolur onları izlemeye gitmeyin diye kendilerine has şakşakcıları mevcut.

+ olarak duyduğuma göre ki orda kimseye sertfika verilmemiş verilcek diyip de ondan sonra sende öyle yazınca abi ne olduğu gayette ne anlaşıldı.
o kadar afiş logo yaptım biz para vercez sana sende kazancık diyip bu zamana kadar onlardan 1tl bile alamadım. sana dolandırıcı diye konu açılınca bu baya bi komik olmuş

Eray abiyle bi samimiyetim olmadığı ilk antrenman sırasında beni evimin kapısına kadar bıraktı. Allah razı olsun. Ne kötülüğünü gördüm ne başka bir şeyini.

Bunları eray abi'ye facebooktan yazdım.

fa'R'uk
18-01-2015, 10:57
O kadar delikanlısın ki yoğun bakımda olan bir insanın arkasından hiç çekinmeden konuşuyorsun. Merak ettiğim şey olayların üzerinden bu kadar zaman geçmiş neden şimdi konuşuyorsun? Sokaklarda trafiğe açık alanda drift yapmaya çalışıp insanları tehlikeye atıyorsun üstüne drift yapamıyorsun üstüne trafiğe açık olduğu için oldu diyorsun trafik magandasısın birde gelmiş burda ders verme çabalarındasın. Kuyruğuna basılmış belli günah keçisi arıyorsun. He bide unutmadan altındaki arabada kimin projesiydi acaba?

Sen kimsin? Bir tanısak senide

ArMy
18-01-2015, 10:58
Agah sen bence fazla izlememişsin Eray Yümsel'in performansını.Ankara da dans ediyordu aracıyla resmen..

http://www.techturkey.com/forum/videolar/193317-carpark-drift-ankara-ktl-m3-turbo.html?highlight=

Bulut Y.
18-01-2015, 11:09
Fışkiyeyi kim kirdi ?

Eray Yümsel
18-01-2015, 11:19

kim oldugunu bilmiyorum belliki zorla yazmışsın sana şu anda altımdaki arabada dahil bunların yaptıgı arabaların nekadar basit ve hatalı işçiliklerle yapıldıgını anlatmaya başlarsam bu konu haricinde bi konu daha açmam gerekir en basit örneğini şimdi altta koycagım fotoyla insanlar cevaplasınlar ve bu yapılan hata resmen rezilliktir koskoca 64mm presicion turbo ya hava üflesin diye yaptıkları slikon hortuma bak hava gitsinde nası giderse gitsin diye yapmıslar yani ben aracı aldıktan sonra motor içi hariç heryerini değiştirdim motor içide askar da yapıldı zaten sonuç olarak fok balıkları çok yanlız ;)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153040504056151&set=a.10150751328166151.458931.752396150&type=1

trafiğe açık alanda drift konusuna gelirsek sen driftin gelişmesini engelle kendi bünyen haricindeki insanların önünü kes naparsanız yapın biz burda rahatız de ben napıcam arabamı satıp evdemi oturcam ibret olsun sebebi onlardır.... bugün tr de 100 e yakın drift spec araç var nerdeler abi nerdeler sen bunun cevabını ver bana tekirdağ yarışında 12 arabaydı 3 tanesi kıbrıstan geldi nerde bu 60 70 drift arabası niye gelmiyolar bunun hesabını ver bana ;) güvenlik önlemimi hay hay yarışı tosfed düzenledi arkadasım harici bir kurulumda değil tosfed hakemleride dahil bütün güvenlik önlemleri tamdı ve toplantılar yapıldı onlarda gelsin diye güzellikle çağırıldı gene gelmediler hadi bana bununda hesabını sen ver

Eray Yümsel
18-01-2015, 11:21
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/p280x280/10933876_10153040504056151_9106128328362918255_n.j pg?oh=732b644874e2a1b07b59ec3bff659cd3&oe=55289FC6&__gda__=1432914128_597b21bb50d89b36c1fb7b27ee0baa5 8

mamibusa
18-01-2015, 11:26
Eray Tekirdağ yarisiyla ilgili kulüp bütün pilotlara yarisin duyurusunu yaptı gidip gitmemek herkesin kişisel tercihine bırakıldı bu konuda kulüp hiç bir pilota gitmeyeceksin demedi böyle birşey soylenmezde zaten
Drift klübü sporcusu olarak sadece ben katıldım keyifli de bi yarış çıkardık amacım bu sporun sokaklarda değil Pistler de yükselmesi

atituti
18-01-2015, 11:27
ilk apexmasters mevzusu ayağına gittiğimde mustafanın yanına gittim hatıra olarak bi bileklik almak istedim, yok olmaz veremeyiz dediler kendi tasarımımdı eyvallah dedim. Sonra bi arkadaşı arabayı bindiricektik 50TLymiş bilet çocuk hevesliydi sanada sormuştum hatta arkadaşları bindiriyim gelin binin demiştin biletide istememiştin. biz bilete 50TL para verdik çocuk bu arabayı istiyorum dedi. Sahibine gittik dedik binmek istiyor kardeşim bindiremem kusura bakma dedi 5dk sonra yanına milleti aldı arabaya tek tek bindirdi biz'de "yapacağınız işi" diyip kalktık gittik bir daha da uğramadık oraya. ondan sonra kuralları olan denilmiş ama hiç bir şekilde kural yok. orada çok kişinin canına zarar geldi otoparkta dönmeler vs. Kuralları madem varsa bunlara neden engel olamıyorlar. iki tane duba koyup etrafında dönen insanlar ve inanılmaz egoları var ben birinin arabasına bi eleştiri de bulundum akşam numaramı bulup bana sen kimsinde beni eleştirirsin diyip yok seni vururum diyen adamda bunların içerisinden. Bunlara afiş vs yapıyodum logo vs. Bi an da döndüler adamlara bi konu hakkında yazdım x bi arkadaşım varex fiyatını istiyodu adamlar 2 yıldan beri geri dönüş yapmadılar. Ben onların samimiyetine güvenmiyorum King of Europa' türkiyeye geleceği sırada ağlıyorlardı nolur onları izlemeye gitmeyin diye kendilerine has şakşakcıları mevcut.

+ olarak duyduğuma göre ki orda kimseye sertfika verilmemiş verilcek diyip de ondan sonra sende öyle yazınca abi ne olduğu gayette ne anlaşıldı.
o kadar afiş logo yaptım biz para vercez sana sende kazancık diyip bu zamana kadar onlardan 1tl bile alamadım. sana dolandırıcı diye konu açılınca bu baya bi komik olmuş

Eray abiyle bi samimiyetim olmadığı ilk antrenman sırasında beni evimin kapısına kadar bıraktı. Allah razı olsun. Ne kötülüğünü gördüm ne başka bir şeyini.

Bunları eray abi'ye facebooktan yazdım.
Seni vururum diyen adami merak ettim ?

Eray Yümsel
18-01-2015, 11:28
Eray Tekirdağ yarisiyla ilgili kulüp bütün pilotlara yarisin duyurusunu yaptı gidip gitmemek herkesin kişisel tercihine bırakıldı bu konuda kulüp hiç bir pilota gitmeyeceksin demedi böyle birşey soylenmezde zaten
Drift klübü sporcusu olarak sadece ben katıldım keyifli de bi yarış çıkardık amacım bu sporun sokaklarda değil Pistler de yükselmesi

abi ben özel olarak konustugum bir kaç kişinin ismini buraya şimdilik yazmıyorum ama kendileri girip buraya yazmazlarsa hepsinin ismini vericem gitmiceksiniz dedikleri pilotlar var ;) sen yenisin seni es geçmişler :D ben tek tek isimlere kadar yazarım buraya gitme dediklerinin yada nolur nolmaz papaz olmayalım deyip gelmeyenlerin :D

Mechanix
18-01-2015, 11:32
abi ben özel olarak konustugum bir kaç kişinin ismini buraya şimdilik yazmıyorum ama kendileri girip buraya yazmazlarsa hepsinin ismini vericem gitmiceksiniz dedikleri pilotlar var ;) sen yenisin seni es geçmişler :D ben tek tek isimlere kadar yazarım buraya gitme dediklerinin yada nolur nolmaz papaz olmayalım deyip gelmeyenlerin :D

Mahmut abi en eski pilotlardandir.

Eray Yümsel
18-01-2015, 11:35
Mahmut abi en eski pilotlardandir.

sen hala cevap veremedın benım sorduklarıma benı bana sormadan kulüpten nasıl attın abi bana bunu acıkla benden antrenmana girebilmem için 1000tl alıp sonra sorgusuz sualsiz benı nasıl atarsın bunun hesabını ver bana hadi

Le10ur
18-01-2015, 11:39
Eray başkanı yüzyuze görmesekte Cs ekibi olarak biliriz :) dün gece Birsey dikkatimizi çekti Levo sanırım Eray Başkan konu açmış Kızmış diyince 32 Kişilik oyunda bi anda kimse kalmadı:) Helal valla bu cok seveni oldugunu gösterir bundan sonra TT sen ver mpawa :)

Eray Yümsel
18-01-2015, 11:51
adamın tekinden 1 yıllık antrenman bedeli aldın (şimdilik ismini vermiyoırum) 2500tl yi alıp antrenmana cıkmamıs arkadasına ya kardeş kbakma hiç çıkmadın antrenmana al paranı iade vereyim dedinmi kardeş insanlardan yarış katılım parası almicaz deyip gelince para aldınız. 1000tl eğitim parası aldınız yemeği bile biz kendımız orda parasını verip yedik. yazıcam daha neler yazıcam bekle sen :)

Mechanix
18-01-2015, 12:07
sen hala cevap veremedın benım sorduklarıma benı bana sormadan kulüpten nasıl attın abi bana bunu acıkla benden antrenmana girebilmem için 1000tl alıp sonra sorgusuz sualsiz benı nasıl atarsın bunun hesabını ver bana hadi
Ben sana bunu 3 yildir anlatamadim. Bu konuya da yazdim senin ne sebeplerden atıldığını. Ama anlamak zor iş senin icin tabii.

Eray Yümsel
18-01-2015, 12:09
Ben sana bunu 3 yildir anlatamadim. Bu konuya da yazdim senin ne sebeplerden atıldığını. Ama anlamak zor iş senin icin tabii.

bana elinde kanıtlarla gel benım taşkınlık yaptıgım bir antrenmanı söyle biriyle münakaşamı söyle kavga gürültü söyle bir tane söyle anırırım burda mustafa kendı kendınıze element uydurup hala yalan konusuyosun burda terbiyesizlikten başka bişey değil bu ben sana benı neden cıkardıgını söyledim

grup içinde soru sormak bu neden böyle demek yasak sizde ortaya fikir koymak yasaktı ozamanlar buna neden para veriyoruz diye ilk soran bendim günah keçiside ben seçildim ;) hay hay hesabını ödeme vakti geldi sevgili drifter mustafa

Caesar
18-01-2015, 12:10

Bir soru sormak istiyorum. Sizin bir derneğiniz var bu adam size para ödüyor bir anlaşma yapiyor musunuz.

Hani sözleşmeler falan imzalanıyor mu? Yapiliyorsa böyle birşey erayın imzalı sözleşmesini buraya koyar mısınız?

Ve bu sözleşmede dilediğiniz zaman erayı bu klüpten ayırabileceğinize dahil bir madde var mı?

varsa onuda koyar mısınız.

Böyle birşey söz konusu ise eray başından bunu göze almış demektir. Ama ortada bir sözleşme yoksa ve dilediğiniz zaman onu bu klüpden atabileceğinize dahir bir madde yoksa siz kafanıza göre üye adı altında para alıyorsunuz. Fatura kesmiyorsunuz, üstüne vergi kaçırıp insanları kafanıza göre klüpten atıyorsunuz anlamına gelir.

Hani hukuken bunun adıda GASP olur. Sorularıma cevap verirseniz mutlu olurum.

Eray Yümsel
18-01-2015, 12:12
benım bildiğim kadarıyla benım zamanımda bu saydıklarının hiç biri yoktu olgar benden sonra g.t korkularına faturada kesmeye basladılar anlasmada yapmaya basladılar çünkü birinin gözü açıktı biri hesap soruyodu ;)

Caesar
18-01-2015, 12:13
benım bildiğim kadarıyla benım zamanımda bu saydıklarının hiç biri yoktu olgar benden sonra g.t korkularına faturada kesmeye basladılar anlasmada yapmaya basladılar çünkü birinin gözü açıktı biri hesap soruyodu ;)

Sen bu parayı el ile mi verdin hesaplarına mı gönderdin. Parayı verdiğini kanıtlayabilir misin?

Eray Yümsel
18-01-2015, 12:14
parayı OĞUZHAN ODOBAŞ ile birlikte verdik şahidim odur oda aynı zamanda benle eğitim almıştır beraber elden teslim ettik.... beraber eğitim aldık o konuda sıkıntı yok

Caesar
18-01-2015, 12:17
parayı OĞUZHAN ODOBAŞ ile birlikte verdik şahidim odur oda aynı zamanda benle eğitim almıştır beraber elden teslim ettik.... beraber eğitim aldık o konuda sıkıntı yok

O zaman al şahitleri yanına gidin vergi dairesine bir ihbar mektubu yazın. Onun üstüne parayı verdiğinizi ve size vaad edilen hizmeti almadığınızı belirtip birde şikayetçi olun. 1 sene boyunca paranı gasp ettiklerini belirtin.

Ak *** kara *** çıksın ortaya. Bu forumuda bu konuyuda referans gösterin. Karşı taraf parayı aldığını kabul etmiş. Ortada faturada yok.

IP isterlerse muhattabın kim olduğunu kanıtlamak için techturkey sağlayacaktır. Yazı göndermeleri yeterli.

Ben olsam madem bu kadar müzdaripsin bu olaydan aynen bunu yaparım.

Üstüne birde senin adına açmış doluğu dolandırıcı konusunundan şikayetçi ol. Kişisel hakaret vs den birde tazminat iste.

Eray Yümsel
18-01-2015, 12:19
bana mantıklı cevap versin yeter savcılıkla işim yok bana dolandırıcı diye konu açtı bu kkonuyu bırak o konuyu savcılıga götürsem götündeki dona kadar alırım ama çok şükür onun boklu donuna ihtiyaccım yok adam olsun yeter

arfy
18-01-2015, 12:45
Bende Eray abiyle aynı dönem eğitim alan biri olarak yazma gereği duydum ...

Eğitimi 2 gün almak için verdik aynı şekilde parayı .. İlk gün derslik gibi bir yerde oturduk ''Faruk'' geldi tahta da bize yarım saatlik falan teknik bilgi verdi .. Ben kendi arabamla katılmıştım .. Herkes sırayla çıkıyor slalom , yuvarlak vs yapıyor tabi ben hep spin atıyorum :) Kimsenin karışmadığı , birşey söylemediği normal bir antreman gününden bir farkı yoktu bence .. Yani özellikle bir eğitim aldım diyemem .. Zaten bilinen ve herkesin hep söylediği ortak şey ;'' İlk girdiğin sabahla akşam arasında kendinde farkı hissediyorsun , bu işler deneme ve antreman işi anlatarak olmaz .. '' Benim gözümde '' İlk eğitim '' para karşılığında '' 2 güne özel ve sıra bekleyerek deneme yanılma ile birşeyler öğrenmeye çalıştığın birşey.. Diğer antreman günlerinden tek farkı , eğitim de 2 gün antreman için 1.000 lira veriyorsun , diğerinde yıllık antremanların tamamı için 2.000 lira veriyorsun ..

Bu yazdıklarım sadece eğitim adı altında verilen hizmet ile alakalıdır.. JDM Works , Mustafa , Mert , Ahmet , Mehmet ile alakalı değildir.. Diğer ticari ilişkileri buraya karıştırmak , memnuniyet ve memnuniyetsizlikler tamamen başka konulardır..

Eray Yümsel
18-01-2015, 12:51
arif valla küfür ederim bak açık açık herşeyi yaz buraya yedikleri b.kları sana yaptıklarını neden drift i bıraktıgını anlat burda senın gibi 10 larca kişi yazıcak korkmayın artık nesinden korkuyosunnuz anlamıyorum sizi ya hala üstü kapalı tatlı dille yazıyosun yüzyüze gelince ana avrat sövmediğinizz kalıyo utanın kendınızden adamlıgınızdan ya

Eray Yümsel
18-01-2015, 12:58
hacı o yazmıyo bu yazmıyo yazık günah milli servet çıkar şunların yüzünden drifti bırakanlardan kaç araba çöp oldu kaç kişi driftten soğudu :) zorla yazdırıcam yazmayanlarında ağzından ben yazıcam aha buraya yazıyorum kim bana gelip sitem edip dert yandıysa hazır olsun hepsi aklımda yarın akşama kadar onlara izin veriyorum :)

stlegal
18-01-2015, 13:09
Ya o degilde o 1000 tlyi senden nasil aldilar ona kafam basmiyor :D

arfy
18-01-2015, 13:10
arif valla küfür ederim bak açık açık herşeyi yaz buraya yedikleri b.kları sana yaptıklarını neden drift i bıraktıgını anlat burda senın gibi 10 larca kişi yazıcak korkmayın artık nesinden korkuyosunnuz anlamıyorum sizi ya hala üstü kapalı tatlı dille yazıyosun yüzyüze gelince ana avrat sövmediğinizz kalıyo utanın kendınızden adamlıgınızdan ya

Abi kimden neyden çekindiğimizi , korktuğumuz gördün .. Drifti bırakma sebebim belli .. 4 senede 6-7 kere piste çıkıp 3 defa motor yaptırdım .. Bir e36'a ne kadar para harcanabilir ve harcanan paralara rağmen nasıl binilemez onu çok iyi öğrendim.. Ama benim kişisel sorunlarım ile Drift Klübü oluşumunun ne alakası var .. Eğitim adı altında alınan paranın nasıl saçma olduğunu , aslında eğitim namına birşey verilmediğini ... Yıllık 2.000 lira tüm antreman için istenirken 1.000 TL 2 gün için mecburi verdiliğini ve yazık olduğunu yazdım zaten ..

Benim kişisel sorunlarımın yazılacağı çizileceği yer burası değil ki .. Bana bir yere gitmeyin illa bizle drift yapın denilmedi , denilemezdi de çünkü drift yapıcak kadar süre yürümedi arabam :D

Caesar
18-01-2015, 13:20
Ya o degilde o 1000 tlyi senden nasil aldilar ona kafam basmiyor :D

Olm şu dünyada eraydan para alabilen yegane insan herhalde bunlar. Saygı duydum yani benimde kafam basmadı bu olaya. Benim bildiğim hep para alan mal alan taraf eraydır aksjhdasjhd

Adamlar çok yetenekliymiş. asdasd

stlegal
18-01-2015, 13:24
Eray oluyom 50 tl iste vermez ama mezar kazar duani okur helal olsun valla adamlara eraydan para almislar :D

Özer
18-01-2015, 13:25
Merhaba,

Ismim Ozer Mollamehmetoglu. Yanilmiyorsam 2006’ydi, CNR daki ilk drift showdan itibaren isin kiyisinda kosesindeyim, 2 senedir profesyonel pilot olma yolunda ilerliyorum.

Klavyem elverdigi sekilde dogru bildiginiz yanlislari veya yanlis bildiginiz dogrulari ve asilli yada asilsiz iddialarin bildigim cevaplarini sahsimca cevap vermeye calisacagim.

Oncelikle şunu belirterek baslayayim, konuyu burada açmış olan Eray Bey’i tanimam ve herhangi bir yerde tanistigimizi da hatirlamiyorum, kendisi de bunu teyit edecektir. Ayrica biraz daha ileri gideyim kulup icerisinde hic adini dahi duymadim, yani klubumuz icerisinde dusundugu gibi surekli ismi gecen meshur bir arkadasimiz degil.

Yazismalarin sirasina gore ilerlersek, oncelikle egitim konusundan bahsedelim. Mustafa Bey’in de ifade ettigi gibi disaridan ayni gibi gorulse de isin icinde Yigit Dergi, Dirft Akademi ve Drift klubu olarak 3 farkli olusum soz konusu. Siz hepsini ayni olarak algilasaniz da hepsinin gorev tanimlari ve amaclari birbirinden farkli. Egitim konusu akademinin gorev tanimi altinda bulunmaktaydi ve akademinin amaci otomobil sporlari sevdalilarini Driftle bulusturup bu spora kazandirmakti. Begenebilir yada begenmeyebilirsiniz elbette ama burada teorik ve pratik olmak uzere iki gunluk egitimler verilerek insanlar gercek driftle tanistirilmaya calisiliyordu. Egitmenler ise birisi halen elinde drift rekoru bulunduran Herald Muller digeri ise Amerikada Profesyonel pilotluk yapan ve gecen sene kendi serisini 2. olarak tamamlayarak buyuk bir basariya imza atan Faruk Kugay’di. Elbette 2 gunluk egitimle pilot olunsaydi etraf pilottan gecilmezdi, bu egitimlerin amaci isin temel felsefesini ve mihenk taslarini yerine koymaktir, sonrasi surekli pratikle beyni ve vucudu egitmekten, aracinizla bir butun olarak hareket edebilmekten gecer, yani sizin anlamadiginiz konu buradan yani en bastan basliyor. 2 gobek cizip etrafinda donduruyorsunuz demissiniz, siz yukarida bahsettigim egitmenlerden, Keichi den, Japonyadan, Avrupadakilerden , Amerikalilardan daha iyi biliyor olmalisiniz ki tum dunyanin yaptigina yanlis diyebiliyorsun. Drift’in temeli zaten daire cizebilmekten ve bunlari baglayan sekizlerden olusur. Bahsettigin Apex noktalari ve diger ileri duzey argumanlar antrenmanlarda kendini gelistirerek gidecegin nokta. Bebek bile once emekler sonra yurur sonra kosar, dogada herseyin bir sirasi vardir!

Antrenman konusuna gelince, egitim ve antrenman birbirinden farkli kavramlar. Oncelikle antrenmana girebilmek icin temel egitimi almis olmaniz sarti dogru, sebebi motorsporlari cok ciddi bir istir ve sakaya gelmez. Evet siz cok iyi drift yapiyor olabilir yada yaptiginizi zannediyor olabilirsiniz, biz biliyormuyuz? Hayir. Oncelikle egitime gelip yeterliliginizi gosterebilmelisiniz ki sizi diger pilot arkadaslarla ayni piste alabilelim. Ha bu arada egitim almis olmaniz antrenmana girebilceginiz anlamina da gelmiyor. Neden? Bizim kural ve sartlarimiz net ve kisiden kisiye de degismiyor, sizin icinde ozel bir kural koymadik, onceden de bahsettigim gibi burada ki herhangi bir arkadasimizdan farkin yada ayricaligin yok. Cadde de yanlamak, insanlara genclere cocuklara yanlis ornek olacak davranislar da bulunmak, illegal drift videolari koymak ve ortam kurallarina aykiri hareket etmek yasak. ( bunlari yazarken senin yapip yapmadigini iddia etmiyorum, bilmiyorum cunki genel kurallari yaziyorum ama okuduklarim da fikir sahibi ediyor elbette).

Gelelim kulup uyeligi konusuna, burada mevzuatlardan, yonetmeliklerden vs den haberiniz olmadigi kanisina variyorum cunku kavramlar biribirine karismis sanirim. Egitim aldiginizda kulup uyesi olamazsiniz sadece bu klupten egitim almis bir arkadasimiz olursunuz ve antrenmanlara katilabilme sansi elde etmis olursunuz. Egitimlerde de bizimle beraber olabilirseniz kulubumuzun birbirinden degerli pilotlarindan bir tanesi olursunuz.

1000 TL konusuna gelelim. Odediginizi belirttiginiz o gunku bedel, almis oldugunuz egitimin bedelidir. Antrenmanin degil. Antrenmanin bende dahil olmak uzere elbetteki hepimizin odedigi bir bedeli var ve olmali. Neden? Cunku bizim antrenmanlarimiz bos otoparkta otomobil cevirmeye veya kose basinda arabanin arkasini attirmaya benzemez. Kulubun sabit giderleri, otoparkin kirasi, gelen ambulansin parasi, itfaiyenin veya yangin sonduruculerin parasi ve bakimlari, pist ekibinin maliyeti, guvenlik gorevlilerinin maliyeti, pit ekibinin maliyeti, guvenlik maliyetleri vs. vs uzar gider. Biz ornek teskil ediyoruz, dolayisiyla bunlardan taviz veremeyiz.

Mecburiyetim yok bunlari aciklamaya ama uzun uzun yaziyorum ki 7 senedir anlasilamayan seyler biraz daha anlasilsin ki bir daha bunlari konusmayalim, onumuze bakalim. Bilen de bilmeyen de klavye kahramanligi yapmasin orda burda.

Yarislara baskasini almama konusuna gelelim. Drift Otomobil sporlari klubu dunya da bir ilki gerceklestirerek ilk defa bu sporu bir federasyon catisi altina almayi basarmistir ve bu sporun ulkemizde gelismesine yardimci olabilmek adina en buyuk adimlardan birini atmistir. Dolayisiyla Turkiye Otomobil Sporlari Federasyonu da bu konuda bir kural kitapcigi yayinlamis ve bu sartlara uyan herkes bu yarislara katilma hakkina sahiptir!, iddia ettiginiz gibi yarisa almamak soz konusu degildir ki 2014 yarislarimizin karilimcilarina bakarsaniz disaridan yanilmiyorsam 4 yada 5 pilot arkadasimizin olacagini goreceksiniz.

Baska yarislara veya organizasyonlara gitmememe mevzusuna gelince, burada da hataniz yada eksik bilginiz var. Son Tekirdag organizasyonundan bahsetmissiniz, organizasyondan bir hafta oncesinde bizim tum pilotlarimizla bir toplantimiz vardi ve orada ifade edilen gitmek isteyenin gidebilecegi yonundeydi. Tek ve en onemli uyarimiz, guvenlik acigi sezerseniz piste cikmayin. Sebebini burada yazmama gerek yok sanirim, ***** olaydan dolayi pisligi temizlemek millete laf anlatmak bizlere dusuyor. Sonuc olarak Tekirdagdaki organizasyona kulubumuz pilotlarindan bir arkadasimiz gitmek istedi gitti ve bizi en iyi sekilde orada temsil ederek geri dondu. Biz kimseye sen buraya gideceksin yada gitmeyeceksin demiyoruz da diyemeyizde. Kimse cocuk da degil, akli fikri olmayan insanlarda degil, dusunmeden bu sekilde ifadeler kullanarak insanlari hangi konuma soktugunuzunda farkinda olmanizi isterim, onun icin size onerim birsey soylemeden once lafin nereye gittigini iyi dusunmenizdir. Ayrica organizasyonun oldugu hafta zaten bizimde kendi antrenmanimiz ve Televizyon cekimimiz oldugundan sadece bir pilotumuz katildi. Keske drift neden ileri gitmiyor diye bir konu acarken ortaya sahsi meselelerinizi kulubumuzle bagdastirmayip, insanlari ve kurumlari zan altina sokmayip konuyla alakasiz onune gelenin bu islere bulasmamasi gerektiginden, medyadan her otoparkta araba cevirenin, her cadde de gazlayanin medyada driftciler sunu yapti bunu yapti yonunde cikan haberlerden ve benzer konulardan sikayet etseydiniz.

Antrenman ucretlerinin aylik senelik mevzusuna gelelim. Tekrar soyleyecegim, gundemde siz hic yoksunuz, kisilere gore hareket edilmemekte. Sizi degil pilotlarimizi dusunuyoruz, yillik ucret almak bir hata ise bizim icin, bir kac kisi icin 22 pilotumuza ceza cektirmeyiz hic merak etmeyin. Kulubumuz icin uygun olanin bu olduguna karar verildi bugun boyle gidiyor yarin baska turlu olur ama inanin o gunde sebep siz olmazsiniz.

Ozur dileyerek yaziyorum, G.... b... bos alan demissiniz, madem o kadar onemsizdi neden burada bu kadar bu konu uzerinde vakit harciyorsunuz cidden merak ettim. Burada eminim ki kimse aptal degil, insanlari da aptal yerine koymayiniz. Yine konu kisisel meselenize donuyor, birseyler tutturabilmek icin kusura bakmayin ama nereden saldiracaginizi sasirmissiniz.

Baska kulub istemiyormusuz, tekel olmak istiyormusuz gibi bir iddianiz var. Uzgunum ki burada da cok bilgi eksikliginiz var. Biz bu isin oncu kulubu olarak her sehirde, her bolgede kulublerin kurulmasini destekliyoruz ve bizi abi, kardes veya kulub olarak sayip danisanlara da 7 yillik tecrubemizi paylasip dogru bildiklerimizi anlatmaya calisiyoruz. Madem bu isin bu kadar icerisindesiniz sorup ogrenebilirsiniz. Buradan da bu kadar net yaziyorum!

Din, iman konusuna deginmissin. Burada biraz sert olacagim belki ama sen kimsin ki insanlarin dinini ve imanini tartiyorsun, Resulullah bile birisi hakkinda kotu konusan sahabeye acip kalbini baktinmi? diye sorarken. Haddini bil ve haddini aşma ki seviyeli sekilde tartisip varsa karanliklari aydinlatabilelim.

Yarislarda insanlarin kayrildigindan bahsetmissiniz, yine uzulerek belirtiyorum ki bilgi eksikligin soz konusu. Bizim her yarisimizda bir hakem mutlaka yurtdisindan gelir, ki su an yukarida da bahsetmisler o kisilerden biri Teklirdag da da hakemlik yapti ve boyle bir durumun soz konusu olmadigini o da soyleyecektir. Yine senin dedigin gibi olsaydi yonetimde olanlardan bahsediyorum, Kemal 8, Mustafa 9 Mert bilmem kacinci olmazdi! Lutfen camur at izi kalsin anlayisini birakin ve Apexmasters Yarislarimizi itibarsizlastirmaya calismayin. Asilsiz iddialarla bunu basaramazsiniz.

Diger insanlardan bahsetmissin yazacak. Volkan’dan bahsediyorsan, kendisi arkadasimdir ayni zamanda. Abdurrahman abi ile kendi sahsi meselesi vardir ki
bu ne bizi ilgilendirir ne de konumuzdur. Abbas’tan bahsediyorsan, cok fazla tansikligim yok ama merabamiz var. Tanidigim kadariyla soyleyebilirim, duzgun bir adamdir, bir sorunumuz yok. Her ikisi de kendi yollarini cizmistir drift mevzusunda. Tum samimiyetimle soyluyorum Allah yollarini acik etsin. Eger bizim kulub olarak farkinda olmadan yaptigimiz birsey varsa ozur dilemesini de biliriz, cevabimizi vermesini de.

Abdurrahman Özen’in lafi gecmis. Burada da bence bir hata soz konusu. Kendisinden kotu bir uslupla bahsedilmis ve madem sorununuz vardi neden bugunu beklediniz. Abdurrahman bey su anda hasta yatagindadir ve bilinci kapali durumda hayat mucadelesi vermekteyken, bu konulara meze yapilmasi hic hos olmadi ve yakisik almadi bence. Kaltiginda hesabini sorarsaniz varsa probleminiz. Insanlar birbirini sevmek zorunda degil ama saygi gostermek zorundadir.

Daha cok konu donecektir eminim ama genelde ayni seyler olacaktir mevzulari cok uzatmayi da sevmem. Tum konulara aciklik getirmeye calistim dilim dondugunce. Her yazilana cevap vermeyecegim simdiden belli edeyim, sonra Mustafa saat 3 de yatmaya gitmis, kacti gibilerinde yorum yapilmis bu tarz yorumlari da muhatap almaycagimi bastan belirteyim.

Ustune basarak tekrar yaziyorum sahsi meselelerle bir toplulugu ilgilendiren meseleleri lutfen karistirmayiniz.

Saygilarimla,
Ozer Mollamehmetoglu

ferhatgunes
18-01-2015, 13:25
Arkadaslar merhabalar. Eray abi facebookda adliye görüntüleri ile filan eglencesine dolandırıcılık sube fotoları yükleyerek bu konularla hep dalga gecdi ama şimdi iş ciddiye binmiş.
2010 senesinde telefonla 5/6 dakika konusduk ve arabamı cekıcıyle yolladım kendisine. 10.000 tl lik iş yaptırdım. Yüzünü hiç görmedigim adama basda 2.5 lira havale ettim.iş bitti arabam şehrime geldiginde 7.5 lira borcum vardı
Araamı teslım ettı ve aracda parcadan dolayı cok ufak bi sıkıntı bile olsa arkasında durdu.
Kendi hatamdan dolayı sanzıman kırdım sanzıman yolladı. Sene 2014 ben borcumu geçen ay kapatabildim.bu süreçde ona lazımsa aradı yolladım bana lazımsa aradım bana parca veya borc para yolladı. 4 yıl içerisinde borcumu kapattım birgün kötü olmadık be borcum bitincede gene devam etti ticaretimiz. Bana lazım olan parçaları veresiye yolladıgı çok oldu.
Bende ona güvenip hep ihtiyaclarına yardımcı oldum hiçbir zamanda korkum olmadı.
İşi gücü para olan abilerimizden farkını anlatmak istedim sadece . Hilmi Doğan kayseri

Smoke06
18-01-2015, 13:34
Dışardan bakan biri olarak , bir çok araba yapmış ve katılmaya çekinmiş etrafımda insan tanıdım.Dışardan bakıldığında belli düzeyde insanların yapmış olduğu bi oluşum gibi görünüyor , katılındığında sanki kenarda köşede kış denilcek gibi hissediyor insan.Benim fikrim biraz daha insanlara açık ve masrafı minimum olmalı.Evet kesinlikle eğitim adı altında yapılan organizasyonlarda gördüğüm izlediğim kadarıyla 2 3 tur attırılıp yollanıyor pilotlar , para alınıyorsa profesyonelce olmalı.Nasıl giderler gelirler profesyonelce inceleniyosa alınan ucretın karsılıgı o sekılde verılmelı.Bırde su var otoparkta guvenlık 0 , + 5 ila 10 lıra arası gırıs ucretı alınıyor.Nasıl bı organızasyonda bukadar masraf oluyor anlamıyorum , art niyet aramayın sadece bu sporu yapmak istiyen ve çekinen insanları gordukce uzuluyorum...

CaN000
18-01-2015, 13:40
3 kere motor kirmak kötü olmuş hacı

Eray Yümsel
18-01-2015, 13:43
doğuşcan bu isimler arasında sende varsın apex hakkında konustuklarını arkalarından sölediklerini sen sölemezsen ben yazıcam bilgin olsun öyle dışardan izlemekle olmaz karşimmm :)

Eray Yümsel
18-01-2015, 13:45
özer bende seni tanımıyorum doğru diyorsun ama faruk kugay a yapılanlardanda haberım var onlarıda yazıcam sıkıntı yok siz yazın hepinize bir cevabım var içerde dönen kaostan biz bize yeteriz defolsun gitsinlerden hepsinden bahsedicez :)

CaN000
18-01-2015, 14:19
Ben sessiz kalmayi tercih ediyorum arkamdan söylenen carpitilan seylere rağmen. Yaşım kücük saygida kusur etmeyeceğim. Tabi herseyin bi sınırı var.

BATU RX
18-01-2015, 14:52
2009'daki o yarışı hatırladım ya bende ordaydım. Hatta sadece izlemeye gitmiştim sonra 50 tl verip yarışa katılmıştım. Aldığım toplam puan 2 veya 3'tü ahhaha ama kupam var valla yalan yok.

ByMerih
18-01-2015, 15:05
2009'daki o yarışı hatırladım ya bende ordaydım. Hatta sadece izlemeye gitmiştim sonra 50 tl verip yarışa katılmıştım. Aldığım toplam puan 2 veya 3'tü ahhaha ama kupam var valla yalan yok.

hangi yarış ben hatırlamıyorum :D

meLaNchoLic
18-01-2015, 15:05
Eray abinin dolandırıldığı bi konu vardı bi kaç yıl önce sanki yanlışmı hatırlıyorum.. Eray abi dolandırıcılıktan anlamaz diye tahmin ediyorum.. :D

Kakus
18-01-2015, 15:16
Millet konuları karıştırdı artık... O derece.

Eray Yümsel
18-01-2015, 15:16
Şimdi size bu işin en basından beri işin içinde olan birinin yazısını kopyalıyorum buraya bu siftah olsun ve en basiti olsun :)

panpa benim bunlarla bi işim yok. bu sporu bu hale onlar degil onları koyun gibi dinleyen sozde driftciler getirdi. onlarda cekiyor ama halen uyanamadılar. bunlar sığ dusunceli adamlar. tabikide hepsi benim olsun diye kopekler gibi saldıracaklar, ben bekliyodum bunu zaten. benim on gormedigim tek bisey oldu drift sporunu sevdigini soyleyenlerin tutumu! bunlar bizden baskasına gitmiceksiniz demeden ben bunların bole yapacagını soylemistim, ama demistimki adam eger gercekten bu sporu seviyorsa kendisinin gelismesi, bi alternatif daha olması icin, kendisine organizasyon yapan bi grubun daha olması icin, kendisine seat-time (direksiyon basında gecirdigi deneyim suresi) kazandıracak bir grubu daha destekler sanmıstım... ben UK de iken 300mile gidiyodum milletin organizasyonuna katılmaya... ben bizim ulkedekileri de driftci sanmıstım... onlar driftci degil onlar apocu mapocu, onlar gereksiz adamlar bugunlerde drift heyecanlı spor onlar buna bakıyo yarın bisiklet heyecanlı olsun giderler onu yaparlar merak etme...

ben daha UK de iken bi drift forumu vardı orada o zamanlar konusuluyordu kulup olma vs vs isleri o donemde benim soylediklerim herkeze ters geliyordu hatırlarsın eminim... orada yıllar once demistim "siz bu kafayla giderseniz anca olimpiyatta doner birbirnize kupa verirsiniz" diye... nitekim geldikleri hali goruyoruz... grup icinde cok itiraz sesi cok cıkan duzeni bozan olursa hemen bi sonraki yarısta bi kupa alıyor, onlar da bi unvan alıp susuyor hepsine hava hos...

yere göğe sığdıramadıkları apoları bunlar icin federasyondaki drift kurulu toplantısında dediki adamlara antreman yapıyoruz, gelip dağa taşa yanlıyolar dedi... bu adamlar kendi müşterilerine bile bu gözle bakıyorlar... nasıl bir pist hazırlandıgında hangi teknigin gelisecegini bilmediklerinden dolayı beceremiyolar aynı tip pisti kuruyolar bunlarda gidip daga tasa yanlıyolar... genel olarak kurul toplantısındaki kavgacı halleri ve bu iş güzarlıklarından dolayı drift kurulundan atıldılar toplantılara cağırılmıyolardı, tosfed'den Filiz hanıma rica ettim ve drift e oyle veya boyle yatırım yapan bir kurum oldukları icin onların tekrar dan drift kuruluna alınmasını sagladım ama bunlar halen aynı kafada saldırıyolar... valla acımıyorum uzulmuyorum, bunların layıkı bu! hak ettiklerini yasıyorlar... Dogusa yapılanlara bi tanesinin sesi cıkmadı...

Adamların kulubu kurulmus 2011 de benim kulubum 2009 da kuruldu, adamlar kuluplerini otomobil kaydırma sporları olarak aldılar, herkese de bahane olarak drift turkce degil vs vs diye yalan attılar, onların andaval grubuda yedi bunu, heralde dernekler masasına basvurdular drift kulubu diye o isim var dediler ondan bole mal bi isim koydular... ama her yerde kendileri icin drift kulubu diyorlar... mustafa yı 2-3 kere yazılı olarak uyardım mesajla yapmayın bunu diye bana donup diyorki ama biz once kurulduk biz alacaktık alamadık vs vs diyo kafası basmadı cocugun �� dedim ne fark eder sen once kurulmus olsan ne olacak sen otomobil kaydırma diye kurulmussun ben drift kulubu diye benim adımı kullanma dedim baska da bisey demedim... drift zarar gorsun istemiyorum ya halen salagım benim sevdigim spora ole veya bole yatırım yapanlar zarar gorsun istemiyorum sonucta... 29/05/2014 tarihinde avukatımın yonlendirmesi ile tosfede bi mail attım, (bu iş benim avukatımda bu arada) yazdım otomobil kaydırma sporlarının kısaltılması turk dil kurumuna gore drift olamaz kulubumuzun adını kullanarak para kazanıyorlar tosfed i onlarıda mahkemeye verecez diye... tosfed de heralde höt dedi bunlara bunlar birden bire kulup isimlerini drift otomobil sporları kulubu olarak degistirdiler ki drift kulubu diye kısaltma kullanabilsinler... cok sazan gordum hayatımda bu kadar kolay oltaya gelenini gormedim ��

Bu arada ekmegine taş koymadılarımı yazmıssın birader hatırlarsan benim organizasyonum ucretsizdi!!! KOE yapacaktık gezi olaylarındaki milli iradeye saygı yuruyusu ile aynı tarihe gelince iptal ettik (sokakta insanlar oluyodu o guunlerde), o organizasyonda bedava idi... ekmek degilde benim emeklerimi boşa çıkarttılar... bu durumda sadece bu spor kaybetti...sporcusu kaybetmedi zaten bunlar apocu...ben cebimden 50-100bin harcamısım o kadar onemli degil, stress atmıs oldum, bunun icin calısıyorum isimiz gucum yerinde...

adamlar tekirdag da organizasyona gitmedi ustune bide Cagalı lara demiski siz bizi davet etmediniz! ulan dangalaklar dayak buldun kacacan drift buldun yanlıyacan bu kadar basit... padişahın sol taşşagımı sandın kendini sen kimsinde...
bak tekirdag organizasyonunda herkez gordu ve dediki bunlar olmadan da oluyormuş �� sen dur birader bunlar olmadan da olacak, bunlarda içinde olmak isteyince artık bizler dicez siz hep diyosunuz ya biz bi aileyiz diye bizde bu aileyi istemiyoruz diye...

uzun lafın kısası boşver birader bunlar ve yanındaki sözde driftciler icin ne sinir olmaya nede emek etmeye değmez...arada sırada millet ekran cıktısı yolluyo bak senin ne diyolar diye gulup geciyorum siktir et sende... senin canın sıkılmasından daha degerli degiller koy ver gitsin... ne oldukları belli zaten.

seviyorum senide tuplu m3 unude kendinize iyi bakın... gozunu seveyim bu işe beni bulastırma suyumu bulandırma benim ��

Eray Yümsel
18-01-2015, 15:52
Her zaman yaptıkları gibi kimse bişey yazmasın cevap vermesin diye kendi aralarında konusuyolar aklı sıra avukata vercekmiş o halletcekmiş mustafa mert kazanç kendi ipini kendin çektin kardeş dua ediyorum şikayet edersinde o savcılıga giderim o zaman bana açtığın dolandırıcılık konusundan basına gelcekleri sen düşün :) cevap ver cevap bu yazılanlara daha hiç bişey yazmadım gerçi yeni başlıyoruz sizin dolandırıcılıklarına :) tek işim bu bundan sonra bunla ugrasıcam :)

miniks
18-01-2015, 16:05
Biz isin disindayiz ama katilan bazi arkadaslarimizin soyledikleri

Mecbur oldugumuz icin baska imkan olmadigindan bu paralari oduyoruz

Ve Tayfalasma oldugunu herkes soyluyor

Aslinda herkes sikayetci bazi seylerden ama baska imkan pist organizasyon olmadigindan mecbur kaliyorlar anladigim bu

hayirlisi olsun ne diyelim :)

dj_batukaan
18-01-2015, 16:22
Erayım, keşke şu piyasada insanların arkasından konuşan tiplere uyupta kendini üzmeseydin...

bizim halkımızda şöyle bir şey var Kral yokken hep s...ler. kral yanındayken şaklabanlık yaparlar... şu kısa hayatımda şu sektörde şunu öğrendim ki bir çok insan kendi kafasında hep senaryolar kurup üstüne de oynuyorlar.. bir çoğuda bunu yaparken beraberinde seni, beni ve bir başkasını yanına çekmeye çalışır...

Mustafayı da tanırım iyi biridir. ( kulübü yada içeriğini bilmem ) şahsım adına ters bir şeyini görmedim ancak senin hakkında ona, onun hakkında sana laf taşıyanları bence iyi tart belki doğru belki yanlış ama kıvrak insan çok bizde

BAZEN DOSTUN SANDIKLARIN, ARKANDAN OYNAYANLARDIR... ANCAK ALLAH DOĞRUDAN YANADIR.

stlegal
18-01-2015, 16:33
Eray size kafayi takti isim gucum.bu dedi soyluyorum size yazin bir kenara turkiyede drifti bitirir bu herif ortasini bulun adamin 1000 2000 ekstra birseyler verin konu kapansin bu herif burnunuzdan getirir..

Eray Yümsel
18-01-2015, 16:40
o iş geçti cem abi sen olacakları seyret şimdi :) bende drift yapmam bunlarada yaptırtmam bukadar basit en ufak acıklrından darbe vurmazsam bende adam değilim...

stlegal
18-01-2015, 16:42
Biliyorum.moruk yaptirmiycagini o yuzden dedim para isin espirisi..

JenGoO
18-01-2015, 16:46
Talihsiz olaylar olmuş.. Herkez için hayırlısı olsun..

Fakat bir konuda anlayamadığım bir durum söz konusu;

Öncelikle bu açılan kulup şirket mi? Yoksa dernek adı altında açılmış bir topluluk mu?

Benim anladığım kadarıyla bu kulup bir dernek ise ; para kazancı nasıl oluyor? Dernekler maddi kâr saglama amacıyla kurulmaz.. Bir amaca bir topluluğa hitab eden kitleyi biraraya getirme amacıyla kurulur.. ..

Dernek maddi kâr sağlayamaz, gönüllü hizmet verir, gelir-gider eşit olmalı.. Bu yüzden vergiden muaftır.. Ben bu kanunlara uyarak hareket eden dernek görmedim duymadım açıkcası..

Diğer bir konuda ise Dolandırıcılık konusu yakışı olmamış, çoluğu çocuğu olan bir adama 250-300 tl için dolandırıcı vasfı antipati oluşturdu.. Bu camiada az çok herkezi bilirim duyarım.. Eray la birkaç defa bende iletişim kurdum bmw m varken daima yardımcı oldu ve dolandırma ile alakalı bir durum yaşamadık.. Mustafa senin şahsi alacagın ya da skntın olabilir bu sizin aranızda, bugunu mu bekledin? , Bu konuyu mu bekledin aranızdaki kişisel sorunu? Ben hiç yakıştıramadım biraz çocuksu olmuş bu tutumun kusura bakma.. Kaç yıldır birbirinizi tanıyorsunuz kendi aranızda çözemeyeceğiniz bir konu değil ki.. Adam drift kulubu için şikayet ediyor sorumlu kimse; sen arkasından konu açıyorsun. Kimse 1000 tl ile adam olmaz zengin olmaz ; ama dolandırıcılık bu dediklerinle olmaz inanan kendi kendine inansın, beyin bedava ;)

cagataayk
18-01-2015, 16:47
Bu konunun sonu ya hep ya hiç olacak gibi, umarım sonucunda olay tatlıya bağlanır.

Eray Yümsel
18-01-2015, 16:50
http://vimeo.com/23575382

mustafa mert kazanç tan mükkemmel public drift :D bostancı virajına bir girmişki anlatamam otobanda gazlamalarıda cabası görülmemesi gereke haraketleer

(lütfen denemeyiniz)

Eray Yümsel
18-01-2015, 16:51
bana laf sokanlar bu video hiç bişey bunun bide caddede terör estirdiği videoıları vardı onlarıda bulcam arşivlerden merak etmeyin :) bana laf sokanlar şimdi konussunlar bidaha allah göstermesin o virajda yanlarken zaten belli amatör adam ya kaçırsa yan arabadaki colugu cocugu seyahat eden birine vursa he bunu düşünmemişmi hiç bu adam

Schumi
18-01-2015, 16:53
Birilerinin 2 eli ile yapamadığı drifti başkaları afedersiniz başka bir yerleri yapıyor der bombanın pimini çeker kaçarım.

Drift.ro Shorts: Polish Pro Drifter Bartosz drifts using his feet - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=H81NExjRvLg)

http://www.youtube.com/watch?v=H81NExjRvLg

CaN000
18-01-2015, 17:07
bu bi kısas değil,herkesin bu işe yeteneği olmayabilir. Bi sporu yapmak farklı bişi,o spor üstünden farklı amaçlara koşmak ayrı.Ne olursa olsun ben bu konunun çarpıtılmasına karşıyım.

mrtysn
18-01-2015, 17:07
Birilerinin 2 eli ile yapamadığı drifti başkaları afedersiniz başka bir yerleri yapıyor der bombanın pimini çeker kaçarım.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/49489545/hayda.swf

Sert@ç
18-01-2015, 17:09

Drift.ro Shorts: Polish Pro Drifter Bartosz drifts using his feet - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=H81NExjRvLg)

http://www.youtube.com/watch?v=H81NExjRvLg

İçeriden çekimlerde yağmur var silecekler çalışıyo dışarıdan çekimde yerler kuru :)

Özer
18-01-2015, 17:14
Eray senden bir ricam var. Belli ki ortada ikili oynayanlar var. Yaz isimleri bizde bilelim. Yukarida bir arkadas yazmis her dost gorunene guvenme diye. Bir kisiyi acikladin, digerlerini de bilelim. Ayrica ben drifti bitiririm demissin. Kime guvenerek bu lafi ettigini de yaz lutfen. Bu lafinla bence Tosfed'i de zan altinda birakiyorsun. Gercekten delikanli gibi ver isimleri

fthdrn
18-01-2015, 17:15

mustafa mert kazanç tan mükkemmel public drift :D bostancı virajına bir girmişki anlatamam otobanda gazlamalarıda cabası görülmemesi gereke haraketleer

(lütfen denemeyiniz)

abi birde bunu internete mi koymuşlar :D 4 dakika borçlusun bize :D
şahinin difransiyelini gaffur bantla (iyisinden) kilitlesek olur mu :D

Özer
18-01-2015, 17:17
Ve iddialarini da belirt lutfen

Eray Yümsel
18-01-2015, 17:20
Eray senden bir ricam var. Belli ki ortada ikili oynayanlar var. Yaz isimleri bizde bilelim. Yukarida bir arkadas yazmis her dost gorunene guvenme diye. Bir kisiyi acikladin, digerlerini de bilelim. Ayrica ben drifti bitiririm demissin. Kime guvenerek bu lafi ettigini de yaz lutfen. Bu lafinla bence Tosfed'i de zan altinda birakiyorsun. Gercekten delikanli gibi ver isimleri

ben herkezin ismini tek tek ifşa edicem acele yok :) ben 5 yıldır susuyorum bi anda kusarsam tadı kalmaz özer drift ileri gitsin diye bugüne kadar sustuk içerde dönen kargaşaları dedikoduları o ona bunu demiş bu buna bunu demişleri hep siğneye çektik ama yeter ben size taş atmazken destek olmaya calısırken yarış oldugunda gelin derken sen benım ekmeğimle oynarsan kusura bakma bende senın yediğin kaba sçarım... sordugun soruların cevabını verirsemde acıgınızı kapatırsınız gerek varmı elimde koz varken söylemeye :) bekleyip görcez

Eray Yümsel
18-01-2015, 17:21
Ve iddialarini da belirt lutfen

ve şunuda söyleyim benım sordugum hiç bir sorunun cevabı gelmedi hala soruma soruyla karşılık geliyo :) komik oluyosunuz

Mr.K
18-01-2015, 17:21
......Neden? Bizim kural ve sartlarimiz net ve kisiden kisiye de degismiyor, sizin icinde ozel bir kural koymadik, onceden de bahsettigim gibi burada ki herhangi bir arkadasimizdan farkin yada ayricaligin yok. Cadde de yanlamak, insanlara genclere cocuklara yanlis ornek olacak davranislar da bulunmak, illegal drift videolari koymak ve ortam kurallarina aykiri hareket etmek yasak. Saygilarimla,
Ozer Mollamehmetoglu

Nerde yaziyo bunlar yazili sozlesme anlasma vs var mi ? Yoksa arkadas grubu muhabbeti olup mali arap faikten aldik durumumu soz konuusu ?

Eray Yümsel
18-01-2015, 17:24
bu bi kısas değil,herkesin bu işe yeteneği olmayabilir. Bi sporu yapmak farklı bişi,o spor üstünden farklı amaçlara koşmak ayrı.Ne olursa olsun ben bu konunun çarpıtılmasına karşıyım.

çarpıtıcam ben seni :D lan suraya sadece sana yapılanları yazsam destan olur konu benden cıkar sana döner senı en sona saklıyorum iskoçyalı çıkış yolum sensın :D

Özer
18-01-2015, 17:28
Yazili bir toplum, ahlak ve gorgu kurali varsa bununda var. Konuyu carpitmaya gerek yok, anlatmak istedigim net anlamak isteyene!

Özer
18-01-2015, 17:30
Nerde yaziyo bunlar yazili sozlesme anlasma vs var mi ? Yoksa arkadas grubu muhabbeti olup mali arap faikten aldik durumumu soz konuusu ?

ÜyelikPost Thanks / Like*

Yazili bir toplum, ahlak ve gorgu kurali varsa bununda var. Konuyu carpitmaya gerek yok, anlatmak istedigim net anlamak isteyene!

Mr.K
18-01-2015, 17:31

Oldu o zaman internet forumlarinda da forum adabi vardir sart ve kosullar gereksizdir bunu bilmiyosan yazma bu siteye diyip banlasinlar seni sende deki sora ; techtorkiy beni banladi hedehodo kural yok bise yok bla bla.

Hem dernegim dicen
Hem klup olcan
Ee sora ;

Alinti ;
Kulagima ayip seyler fisilda
Buyyuklerin karsisinda bacak bacak ustune atmak.

Saygilarimla nam-i deger ququ.

Mr.K
18-01-2015, 17:34
ÜyelikPost Thanks / Like*

Edit kalkti + olarak bi tanisma basligi acin da hosgeldiniz diyelim edeb adap forum kurali edebi bla bla vs vs ,simdiden hosgeldiniz.

CaN000
18-01-2015, 17:34
yıllardır dönüp bana giriyor zaten :D

Sert@ç
18-01-2015, 17:36
Konuyu tamamen okudum birşeyi merak ettim
1000 lira alınmış sonra 100 lirada antrenman ücretin denmiş herşey tamam
Peki bunlar için bi makbuz fatura birşey verildi mi ?
Sonuçta bi dernek/klüp adı herneyse bi oluşum var buna rağmen fatura verilmediyse hiç bu konuları tartışmaya gerek kalmıyo herşey ortaya çıkıyor

dj_batukaan
18-01-2015, 17:39
İçeriden çekimlerde yağmur var silecekler çalışıyo dışarıdan çekimde yerler kuru :)

o şartlarda adamın yağmurlu havada içerden yaptığı yetersizmi, bence bırak kuru havada yapmasın :)

blow07

ASPHALT 8 de oluyor ya ondan herhalde :D

SerkanYazgan.
Şu üstte eray abinin verdiği linkteki video legal mi? Topluluğumuzun yazılı veya yazısız bir şekilde ahlak kuralı var diye yazmayı biliyosunuz ama neden Eray Yümselin çıkarıldığına dair bir cevabınız yok. İşinize geleni cevaplayıp kayboluyorsunuz. 2 tarafıda sadece forumda yazılan kadar tanırım. Tüm yazılanların ucu açık bırakılmış net birşey yok ortada.

Ha bir gerçekte şu ki kulübün videolarını-antremanları arkadaşlarla izliyoruz ve zenginler kendi arasında eğleniyor deyip geçiyoruz.Kısaca insanları drifte çeken ya da drifti sevdiren hiçbir yanınız yok.(şahsi görüşümdür) Ben elin yabancısıyım böyle düşünüyorsam içinizdekiler ne düşünüyordur allah bilir :)
Ellerinde driftçisi var, böylemi?

Eray Yümsel
18-01-2015, 17:46
Konuyu tamamen okudum birşeyi merak ettim
1000 lira alınmış sonra 100 lirada antrenman ücretin denmiş herşey tamam
Peki bunlar için bi makbuz fatura birşey verildi mi ?
Sonuçta bi dernek/klüp adı herneyse bi oluşum var buna rağmen fatura verilmediyse hiç bu konuları tartışmaya gerek kalmıyo herşey ortaya çıkıyor

yav kardeşim faturayı geçtim yapmasınlar vergide kaçırsınlar sıkıntı yok düzmece bir kaosun ortamının içine girip can cekiştikten sonra hiç haberın yokken hadı bakalım senı sevmedık sen cok şey biliyosun cok itiraz ediyosun haksızlıga dayanamıyosun vari bir sebeple kovmak nedemek ya bu nasıl bir davranıstır ben bunlara neyse dedım sesımı cıkarmadım bugüne kadar sustum drift ilerlesin dedim ama yok hala aynı mantıktalar yıllardır ınsanları driftten sogutuyolar kemik grup olsun gerisi naparsa yapsın tarzında takılıyolar drift bu sekilde ilerlemez kardeşim. x bir firma yarıs yaparsa gider katılırsın x bir kurum drift eğitimi veriyosa gerekirse gider katkıda bulunursun bişeyler yaparsın ya size soruyorum 7 yıldır 7 yıldır diyip duruyolar yahu arkadaş naptılar 7 yıldır bana 1 adım ileriye gidilen bişey gösterilsin bir tane battle gösterin adam akıllı başka bişey istemiyorum bir tane ya bunlar en ufak örnekler

B16
18-01-2015, 17:48
Şu üstte eray abinin verdiği linkteki video legal mi? Topluluğumuzun yazılı veya yazısız bir şekilde ahlak kuralı var diye yazmayı biliyosunuz ama neden Eray Yümselin çıkarıldığına dair bir cevabınız yok. İşinize geleni cevaplayıp kayboluyorsunuz. 2 tarafıda sadece forumda yazılan kadar tanırım. Tüm yazılanların ucu açık bırakılmış net birşey yok ortada.

Ha bir gerçekte şu ki kulübün videolarını-antremanları arkadaşlarla izliyoruz ve zenginler kendi arasında eğleniyor deyip geçiyoruz.Kısaca insanları drifte çeken ya da drifti sevdiren hiçbir yanınız yok.(şahsi görüşümdür) Ben elin yabancısıyım böyle düşünüyorsam içinizdekiler ne düşünüyordur allah bilir :)
Ellerinde driftçisi var, böylemi?

Cevap burda saklı.

SerkanYazgan.
18-01-2015, 17:51
konuyu nasıl takip ediyosun b16 ? Onun altında adam diyor ki taşkınlık yaptığım bir yer varsa anlat diyor ve karşı taraf susuyor. Neymiş bu drift kulübü? Önce bir uyarı gibi birşey olur ya da denilir ki sen atıldın. O bile denmemiş anladığım kadarıyla.

Eray Yümsel
18-01-2015, 17:51
arkadaşlar o yalan öyle birşey hiç bir zaman olmadı kimseyi tehlikeye falan atmadım eğer attıgımı iddia eden biri varsa cıksın ve sen benı sıkıştırdın tehlikeye attın desin lan şunuda anlamıyorum orda drift yapıyoruz zaten nası tehlike olmicak onuda anlamıyorum bıktım yemın ederım böyle bir bahane olabilirmi ya :)

B16
18-01-2015, 17:54
konuyu nasıl takip ediyosun b16 ? Onun altında adam diyor ki taşkınlık yaptığım bir yer varsa anlat diyor ve karşı taraf susuyor. Neymiş bu drift kulübü? Önce bir uyarı gibi birşey olur ya da denilir ki sen atıldın. O bile denmemiş anladığım kadarıyla.

Sen soruyu soruyorsun cevabı orda. Detay istendiğin de susuyor. Adamlar sebebini söylemiş ama Eray abi soru sorunca cevap yok.
Ayrıca, burada bir kulüpten bahsediyorsak sözlü olarak kimse kimseyi ne kovabilir ne de üye yapabilir. Tebligat usülü ile atılabilir ve üyelik sözleşmesi ile üye olunabilir.

turci
18-01-2015, 18:10

(lütfen denemeyiniz)

su video ile 4 dakikami caldin..

Eray Yümsel
18-01-2015, 18:10
ben uyardım sizi görülmemesi gereken haraketler diye :D

miniks
18-01-2015, 18:32
Ben hayatımda ilk defa 1 ay önce "drift" antrenmanına gittim. Kagan cagırdıgı için. Bu spor ilk başlarda yapanlar ile şuan yapanlar arasında bir sınıf farkı var doğru ama motorsporları maddi geliri düşük olan insanlar ya da baba haftalığı ile araba yapan öğrencilerin işi değil.

Neyse orda bir arkadasımı gordum dedim ki " neden katılmıyorsun sen ilklerdensin " o da bana şöyle dedi " abi buranın kirası X biz antrenman başına 100 tl veriyorduk şimdi de kirası X ama bizden istenen 400 tl. " ve devam etti " bak dedi bu işi ilk yapanlardan herkese önayak olan Mustafa ve Mert de artık piste çıkmıyor bu iş ticarethane oldu bu yüzden eskiden 100tl ye girenler gelmiyor çünkü 400tl verecek güçleri yok "

Arkadaşın adını vermicem ben yalan konuşmam asla. Mustafa da benim arkadaşımdır yıllarca oturduk aynı masada yemek yedik ticaret yaptık birbirimizi sever sayarız. Ben ne drifte geldim ne de fiyat bilirim belki 400 değil 200 arkadasım bana boyle lanse etti ben onun yalancısıyım. Doğrusu neyse Mustafa yazar ben de öğrenmiş olurum.
quadcopter leri gorduk gıttık ozgunle arastırıp ozgune bı tane aldık ben de alıcam ınsallah. Ikı gun once drift için araba konuştum arkadaşımla. spor ileri mi geri mi . Bana anlatılana göre geri benim gördüğümse ileri.

Maşallah atmosferik araba kalmamış hepsi swap hepsi güçlü para harcanmış araçlar olarak ileri 5 senedir aynı yerde aynı kuka ve parkurda antrenman yapılması ise gerilik değil de yerinde sayma diyelim.

Arabalar gelişmiş ama bu spor olduğu yerde sayıyor. Belki de Türkiye de imkanların sunulmamasından kaynaklanıyor diyecem de diyemiyorum. Drag için bi akhisar bir konya 2 şehir varken drift bu sene kaç il de yapıldı ?

Drag dan daha çok imkanı olup gelişemeyen spor diyebiliriz peki neden ? Ben yabancısıyım ama merakım çok Mustafa da biliyor kulup yokken araba hazırladım nasip olmadı. Ben öğrenmek istiyorum bu konu altında yazılsın benim gibi meraklılar gerçekleri öğrensin.

Ahmet

Caesar
18-01-2015, 18:39
Piyasa da tekelleşme olduğu sürece fiyatlarda hep böyle olacaktır. Ama bu adamlardan başka da uğraşan yok sanırsam.

Bu işi üstesinden adam gibi gelecek tek kişi yine buğradır ben söyleyim. 200 tl ye milleti F1 pistiyle tanıştırdı bu adamlar otoparka 400 tl aliyorlarsa şayet dediğin gibi ahmet durum içler acısı.

dj_batukaan
18-01-2015, 18:39
Ben hayatımda ilk defa 1 ay önce "drift" antrenmanına gittim. Kagan cagırdıgı için. Bu spor ilk başlarda yapanlar ile şuan yapanlar arasında bir sınıf farkı var doğru ama motorsporları maddi geliri düşük olan insanlar ya da baba haftalığı ile araba yapan öğrencilerin işi değil.

Neyse orda bir arkadasımı gordum dedim ki " neden katılmıyorsun sen ilklerdensin " o da bana şöyle dedi " abi buranın kirası X biz antrenman başına 100 tl veriyorduk şimdi de kirası X ama bizden istenen 400 tl. " ve devam etti " bak dedi bu işi ilk yapanlardan herkese önayak olan Mustafa ve Mert de artık piste çıkmıyor bu iş ticarethane oldu bu yüzden eskiden 100tl ye girenler gelmiyor çünkü 400tl verecek güçleri yok "

Arkadaşın adını vermicem ben yalan konuşmam asla. Mustafa da benim arkadaşımdır yıllarca oturduk aynı masada yemek yedik ticaret yaptık birbirimizi sever sayarız. Ben ne drifte geldim ne de fiyat bilirim belki 400 değil 200 arkadasım bana boyle lanse etti ben onun yalancısıyım. Doğrusu neyse Mustafa yazar ben de öğrenmiş olurum.
quadcopter leri gorduk gıttık ozgunle arastırıp ozgune bı tane aldık ben de alıcam ınsallah. Ikı gun once drift için araba konuştum arkadaşımla. spor ileri mi geri mi . Bana anlatılana göre geri benim gördüğümse ileri.

Maşallah atmosferik araba kalmamış hepsi swap hepsi güçlü para harcanmış araçlar olarak ileri 5 senedir aynı yerde aynı kuka ve parkurda antrenman yapılması ise gerilik değil de yerinde sayma diyelim.

Arabalar gelişmiş ama bu spor olduğu yerde sayıyor. Belki de Türkiye de imkanların sunulmamasından kaynaklanıyor diyecem de diyemiyorum. Drag için bi akhisar bir konya 2 şehir varken drift bu sene kaç il de yapıldı ?

Drag dan daha çok imkanı olup gelişemeyen spor diyebiliriz peki neden ? Ben yabancısıyım ama merakım çok Mustafa da biliyor kulup yokken araba hazırladım nasip olmadı. Ben öğrenmek istiyorum bu konu altında yazılsın benim gibi meraklılar gerçekleri öğrensin.

Ahmet

abi sen Fakirlerden ne istiyosun ? :)
Şakası bi yana ama bunu herkes çok iyi biliyodurki bir çoğuna ekmek parası kazandıran vs. bu sektörde en çok arabayı o senin her fırsatta dile getirdiğin para biriktiren babasından haftalıkla bieyler yapan kendinden çok arabasına para harcayan insanlarla dolu hatta bir çok garajın tüm müşterileri böyle yani hepsi sana gelenler gibi zengin değil :)

GuneyOnur
18-01-2015, 18:48
su video ile 4 dakikami caldin..

Drifti sadece videolardan izlediğim kadar biliyorum yalan yok yapanada sonsu saygım var sonuçta hepimiz motorsporlarına gönül vermiş birer bireyiz fakat.Bir an İstanbul Grid veya Harun Taştan tarzı bir trafik videosu zannettim ama video trafikte nasıl araç kullanılır göstermekten başka bir video değilmiş viraj dönüşü hariç tabi öyle bir drift dönüşü varsa abilerim daha iyi bilirler.

Eray Yümsel
18-01-2015, 18:49

Ahmet

fakir ölsün anasını satim :D

stlegal
18-01-2015, 19:12
Benim anlamadigim. Draga gore cok daha ucuz olmasi gereken sporu ki yillardir kukalarda donuyosunuz nasil boyle pahali hale getirdiniz :D dragda cok iyi bokmus gibi diycekler :)

Bulut Y.
18-01-2015, 19:26
drift sporu geride bencede ileriye gitmesi için rakip kurum kurulus ve tayfa olması lazım anca öyle çözülür

belli ki bu sporu para tuzagına dönüştürmüşler

miniks
18-01-2015, 19:40
abi sen Fakirlerden ne istiyosun ? :)
Şakası bi yana ama bunu herkes çok iyi biliyodurki bir çoğuna ekmek parası kazandıran vs. bu sektörde en çok arabayı o senin her fırsatta dile getirdiğin para biriktiren babasından haftalıkla bieyler yapan kendinden çok arabasına para harcayan insanlarla dolu hatta bir çok garajın tüm müşterileri böyle yani hepsi sana gelenler gibi zengin değil :)

Acı ama gerçek kusura bakma ama kaynaklı difransiyel ile olucaksa bu spor olmasın

Ahmet

SekoLive
18-01-2015, 19:59
Geçmiş olsun

Drifte gitme olayi bende seyircilerden para alınacağı konusyla bitmisti
Oysaki bir ay öncesine kadar konular da nolur gelin spor ilerlesin siz gelmessenz eksik seyirci lazom denildi. Iyide katilim oldu sponsor bulanlar oldi vs sonra denldiki adam basi para araba basi para... neden para vericez? Orada adam biton benzin yakiyor guvenlik var giderimiz var buna destek
Ya biz drifte bir ton gaz yaktik arabamzla giderken konularada yazdik arabamizda sukadar yer var gelen varsa yol ustunden alalim. Biz keyfimze gittgimz drfte goturdugumz adamlardan parami alalim?

Sonra eray katildi klube sirf onu izlemeye gittim eray belki hatirlar kirmizi teneke30 vardi gaz teli sorunu yasadi o gun onu seyredemedik. Bi daha da gitmek icimden gelmedi evimden belki 40 km yol vardi kisinda gittim yazinda ama bu gereksiz bahaneyle istenen ucret benim midemi bulandrdi veremeyecegim para degildi ama sebep gecersizdi bende.

Bu arada erayida yakindan tanimam drift kulübünde iki taraflada kankaligim dostlugum yok bu forumdan ranirim bilirim.

dj_batukaan
18-01-2015, 20:02
Acı ama gerçek kusura bakma ama kaynaklı difransiyel ile olucaksa bu spor olmasın

Ahmet

abi işin en enteresan tarafı en kralında bile kaynak var :))) daha iyi oluyor diye köklüyorlar puntayı :)

Low-Rider
18-01-2015, 20:03
Geçmiş olsun

Drifte gitme olayi bende seyircilerden para alınacağı konusyla bitmisti
Oysaki bir ay öncesine kadar konular da nolur gelin spor ilerlesin siz gelmessenz eksik seyirci lazom denildi. Iyide katilim oldu sponsor bulanlar oldi vs sonra denldiki adam basi para araba basi para... neden para vericez? Orada adam biton benzin yakiyor guvenlik var giderimiz var buna destek
Ya biz drifte bir ton gaz yaktik arabamzla giderken konularada yazdik arabamizda sukadar yer var gelen varsa yol ustunden alalim. Biz keyfimze gittgimz drfte goturdugumz adamlardan parami alalim?

Sonra eray katildi klube sirf onu izlemeye gittim eray belki hatirlar kirmizi teneke30 vardi gaz teli sorunu yasadi o gun onu seyredemedik. Bi daha da gitmek icimden gelmedi evimden belki 40 km yol vardi kisinda gittim yazinda ama bu gereksiz bahaneyle istenen ucret benim midemi bulandrdi veremeyecegim para degildi ama sebep gecersizdi bende.

Bu arada erayida yakindan tanimam drift kulübünde iki taraflada kankaligim dostlugum yok bu forumdan ranirim bilirim.

arabadan para alsalar iyi, araba içindeki nufüs kadar para alıyorlardı :)

sedat s
18-01-2015, 20:12
drıft mevzusunun ılk basladıgı donemde bende heves etmıstım bu ışe ara sıra antremanlara seyretmeye falan gıdıp forumdan bılgı toplamaya falan basladım araba almak ıcın. sora akademı parası antreman parası oydu buydu derken baktım bu ıs tıcarete donmus s13 alacaktım gıttım fıorıno aldım. mevzusu acılmısken soylım olımpıyata ızlemeye gıttıgımızde bıseyler sorup bılgı alırız fılan bı kac kısıyle konusayım edeyım falan dedım. cenem kopsaydıda demez olaydım adamlar resmen kendınlerıne ayrı bı utopya kurmus orda yasıyolar resmen ben burnu bu kadar havada bı ekıp gormedım. cuneyt abının araba supra ulkedekı sayılı arabalardan adamla ne zaman muhabbetı donse gel ıstedıgın zaman gezelım der, gıdıp hadı gezelım dıyecek halımız yok ama gonul almak kalp kırmamak lazım dıye dusunuyorum.

Eray Yümsel
18-01-2015, 20:19
yarın sabah cok güzel şeyler yazılcak buraya aynı gün içinde patlatmıycam bütün bombaları :) tadı kaçmasın

overblack
18-01-2015, 20:49
nan eray, fuat avni gibi adamsın :)

Eray Yümsel
18-01-2015, 20:54
nan eray, fuat avni gibi adamsın :)

o kim abi :D

samet_61
18-01-2015, 21:45
Konuyu en bastan okudum ettim eray hakli olarak para vermis karsiliginda ne verilmis diyor ???bunu cok kisinin dediginide dile getiriyor klup ticarethaneye cevrilmis ilerlemeyi isteyen adam maddi kisisellestirmemeli olayi 1000 liraya 2 gun egitim veren adama eminim eray gozu kapali egitim verir kluple baglantili garage var sanirim bu is tekele donmus demek istior eray ben bunlari anladim sesi cikan adami banlama sistemi ;) diger yerlere gitmeyin demelerinin sebebide foyalarinin ortaya cikacagidir cadde sokakta yanliyorsun denilmis kendileri direk klupte dogdular sanirim eray bu isi bilmiyor diyen maloda redbull videolarini izlememis sanirim isin ozeti disi gecirip kanini emdikleri adamlara kural yok ses cikaran adam kotu adam boyle bir dunya yok... erayida forum disinda tanimam etmem ama rrayin yerinde olsam klupten cikan adamlari toplarim adam gibi rakip klup kurardim

BAR22
18-01-2015, 21:49
arabadan para alsalar iyi, araba içindeki nufüs kadar para alıyorlardı :)

Aynen öyle feribota biner gibi tarife alıyodu adamlar... Halbuki öncelerde özelden mesaj atıyolardı sizin eg'leri getirin fotolarınızıda çekeriz kalabalık görünsün diye... Hatta ogünün fotosuda vardı bulursam atarım alicanın eg ve bizim b16-k20 eg yanyana resim çekmişlerdi.
Eray gel beylikdüzü festival alanında bedavaya dönersin en fazla polis gelir cezası bile 400 lira tutmaz :)

arfy
18-01-2015, 21:55
2 konu hakkında bende tekrar yazıvereyim birkaç satr ..

1. Kendi adıma yazmak gerekirse , hiçbir turu tek başıma dönmedim .. Kesinlikle yanımda 1 kişi hep oturdu .. Çoğu zaman tanıdığım isimler , birçok kez de hiç hayatımda görmediğim abi oturabilirmiyiz diyen insanlarla çıktım piste(otoparka) .. Tabi ki istemeden de olsa geri çevirdiklerim olmuştur oda ancak yanımda biri varken gelen olmuştur bir sonraki tur demişimdir .. Lastik değiştir araba soğut derken kafadan uçup gitmiştir,ama asla kimseye yok olmaz demedim .. He bir kere de benden büyükçe biri gelmişti.. Kız çocuğu vardı en fazla 8-9 yaşlarında , çok heves ediyor 1 tur binsin yanına dedi .. Kırmak zorunda kaldım sebebini de söyledim .. Ne olursa olsun bir hata bir şanssızlık bir kaza olur ufacık kızcağıza zarar gelir ben vicdanen ödeyemem borcumu demiştim o kadar ..

2. Biraz da kendi fakirliğimden sanırım en son sezon antremanlara katılamadım.. İlk girdiğimde 2.000 TL 12 ay yapılan tüm antremanlar olarak ödemiştim paramı .. Bir sonraki sezon 8 antreman 2.500 TL dendiğinde girmeyeceğimi söyledim.. Maliyetler arttı , bu sefer taksit de yok peşin olacak denildi bende eyvallah diyip çekildim.. 12 antreman 2.000 TL iken 8 antreman 2.500 TL olması benim için noktalama sebebi oldu .. (Tabi 2-3 defa araba kırma , düzenli kullanamama gibi sebepler haricinde )

arfy
18-01-2015, 21:57
Editleme kalkmış mecburen ek mesaj olarak yazıcam ; Ben aktif katılımcıyken aracım arızalıydı , otoparka girerken 2.kez para ödedim :) hem yıllık para hem izlemek için para :)

Eray Yümsel
18-01-2015, 22:13
şu 3lüye olgarda katılırsa voltranı oluşturursunuz ha gayret :D

kelalper
18-01-2015, 22:30
antremanı izlemeye gelen seyirciden para almak, pist kirası x lirayken 100 alıp hala x lirayken 400 istemek ayrı güzelki bildiğim kadarı ile stad yönetimi TOSFED in ricası ile otoparkı ücretsiz olarak belli günler kullanıma açtı. Ben de arkadaşımın eşine araba kullanmayı öğretmek için gittim görevliler izin vermedi daha sonra haftaiçi stad yetkilisi ile konuştum pisti arada sırada driftçilere veriyoruz ne zaman geleceğinizi söylerseniz kapıya isminizi iletiriz içeride direksiyon eğitimi verebilirsiniz dedi. 4-5 hafta o şekilde girip kıza direksiyon dersi verdim. Tek kuruşta ödemedim. O nedenle stadın kira alacağını falan sanmıyorum yani driftçi arkadaşları kira veriyoruz diye kekliyor olabilirler. Kira adı altında aldıkları para için makbuz isteyin. Bizim de model uçak klübümüz var ve pistimiz kiralık arazi üzerine kurulu. Her üyeye senelik aidat için makbuz veriyoruz ödediğimiz kira içinde arsa sahibinden fatura alıyoruz. O klüe üye herkesin bunları görmeyede yasal hakkı var.
Bana göre adamlar kendi arabalarının masrafı çıksın diye böyle para istiyorlar. Başka nedeni olamaz bence

Eray Yümsel
18-01-2015, 22:37
antremanı izlemeye gelen seyirciden para almak, pist kirası x lirayken 100 alıp hala x lirayken 400 istemek ayrı güzelki bildiğim kadarı ile stad yönetimi TOSFED in ricası ile otoparkı ücretsiz olarak belli günler kullanıma açtı. Ben de arkadaşımın eşine araba kullanmayı öğretmek için gittim görevliler izin vermedi daha sonra haftaiçi stad yetkilisi ile konuştum pisti arada sırada driftçilere veriyoruz ne zaman geleceğinizi söylerseniz kapıya isminizi iletiriz içeride direksiyon eğitimi verebilirsiniz dedi. 4-5 hafta o şekilde girip kıza direksiyon dersi verdim. Tek kuruşta ödemedim. O nedenle stadın kira alacağını falan sanmıyorum yani driftçi arkadaşları kira veriyoruz diye kekliyor olabilirler. Kira adı altında aldıkları para için makbuz isteyin. Bizim de model uçak klübümüz var ve pistimiz kiralık arazi üzerine kurulu. Her üyeye senelik aidat için makbuz veriyoruz ödediğimiz kira içinde arsa sahibinden fatura alıyoruz. O klüe üye herkesin bunları görmeyede yasal hakkı var.
Bana göre adamlar kendi arabalarının masrafı çıksın diye böyle para istiyorlar. Başka nedeni olamaz bence

abi hay bin yaşa ya oğuzhan odobaş isimli arkadaşımız demesine göre benım zamanımdada piste kira verilmiyodu zaten yönetimden habersiz oranın güvenlik memuruna bir nevi avanta verip pisti kullanıyolardı diye biliyorum :) ama sonrasından işin patliyacagını bildikleri için işin rengi değişti ve resmiyete geçti tam bir dolandırıcılık ağı yani :D

!KO
18-01-2015, 22:45
güvenlik önlemi filan denmiş ama ae86 yanarken yangın tupu fılan arandı seyırcıler kosup sondurmeye calısmadımı benmı yanlıs hatırlıyorum ?

Eray Yümsel
18-01-2015, 22:46
güvenlik önlemi filan denmiş ama ae86 yanarken yangın tupu fılan arandı seyırcıler kosup sondurmeye calısmadımı benmı yanlıs hatırlıyorum ?

yavrum bunlar geçmişte ne olduklarını unuttular konusuyolar sen bekle daha yarın neler yazılcak buraya insanlar belki bişey yaparlar diye sustu ama yok yerinde saymaya devam ediyolar

Diyadin
18-01-2015, 23:03
Satılık 1.4is

Bulut Y.
18-01-2015, 23:05
Alcaz lan dur acele etme

BAR22
18-01-2015, 23:08
Satılık 1.4is

:))))) doğru yer doğru zaman :)

Diyadin
18-01-2015, 23:08
Burada müşteri çok bi paket cuvara parasına birdört veriyom ellam

!KO
18-01-2015, 23:19
:))))) doğru yer doğru zaman :)

hangi tribun daha dogrusu hangi grup ? :D

Arenimo
18-01-2015, 23:58
Arifin mancherster'a artigi golu ariyodum nereye geldim :D
Allah hepinize daha cok versin , Konu sapmasin kimse mal beyani yapmak zorunda degil konu sacma yerlere gidiyor bence ,

Eray ben senden sikayetciyim benim canimi tehlikeye artin Erdem abiyle dukkanin onunde konusurken beni kaputun ustune aldigin gunu ne cabuk unutuyosun :D hahaha

Eray Yümsel
19-01-2015, 00:07
Arifin mancherster'a artigi golu ariyodum nereye geldim :D
Allah hepinize daha cok versin , Konu sapmasin kimse mal beyani yapmak zorunda degil konu sacma yerlere gidiyor bence ,

Eray ben senden sikayetciyim benim canimi tehlikeye artin Erdem abiyle dukkanin onunde konusurken beni kaputun ustune aldigin gunu ne cabuk unutuyosun :D hahaha
ya geçen biyerde muhabeti geçti ne güldük ya :D asudhasuhdsauhduah sticker yapcaktınız hani :D

slave
19-01-2015, 00:25
lan şu muhabetler yüzünden ya babamı vurup mirasına koncam yada harbiden dolandırıcılık yapıp büyük para koyup rakip kulüp kurcam az kaldı teşvik ediyolar :D

Senin babada da iyi para var abi yardim yataklik ederim adami yoldan cikartir o para :)))))

Eray Yümsel
19-01-2015, 01:11
Senin babada da iyi para var abi yardim yataklik ederim adami yoldan cikartir o para :)))))

dur olm deşifre etme benide zengin sancaklar sonra :D

21dc963
19-01-2015, 01:41
Eray abi iceride beslersen beni suc ortagin olurum

DorukBasa
19-01-2015, 02:00
Arkadaslar merhabalar. Eray abi facebookda adliye görüntüleri ile filan eglencesine dolandırıcılık sube fotoları yükleyerek bu konularla hep dalga gecdi ama şimdi iş ciddiye binmiş.
2010 senesinde telefonla 5/6 dakika konusduk ve arabamı cekıcıyle yolladım kendisine. 10.000 tl lik iş yaptırdım. Yüzünü hiç görmedigim adama basda 2.5 lira havale ettim.iş bitti arabam şehrime geldiginde 7.5 lira borcum vardı
Araamı teslım ettı ve aracda parcadan dolayı cok ufak bi sıkıntı bile olsa arkasında durdu.
Kendi hatamdan dolayı sanzıman kırdım sanzıman yolladı. Sene 2014 ben borcumu geçen ay kapatabildim.bu süreçde ona lazımsa aradı yolladım bana lazımsa aradım bana parca veya borc para yolladı. 4 yıl içerisinde borcumu kapattım birgün kötü olmadık be borcum bitincede gene devam etti ticaretimiz. Bana lazım olan parçaları veresiye yolladıgı çok oldu.
Bende ona güvenip hep ihtiyaclarına yardımcı oldum hiçbir zamanda korkum olmadı.
İşi gücü para olan abilerimizden farkını anlatmak istedim sadece . Hilmi Doğan kayseri

aha taksitle araba yapan birini buldum Eray abimize bi yazim bende. :D

Eray Yümsel
19-01-2015, 02:02
yok yok tövbe ettim ben o işlere :D peşin çalışıyoruz artık :D hilmi bi ilkti ve son oldu :D ama hilmiden şikayetçimiyim değilim borcunu son kurusuna kadar ödedi 4 yıl sürdü ama ödedi adam yalan yok :D

overblack
19-01-2015, 02:24
Genel anlamda benim anlamadığım şu var. Konuda yazıldığı için söylüyorum. Eray tehlikeli kullanıyor,riskli gidiyor vs.. Diğer drag konularında filanda güvenlik tedbiri eksiklikleri falan filan yazılmıştı. Dünyanın hangi ülkesinde motorsporları izleyicisine yada yarışmacısına can garantisi veriyorlar?. İskender Atakan yarışta 2 kişiyi öldürdü 1 kişiyi yaraladı. İzmir Pınarbaşı pistinde fotoğrafçı bir arkadaş araba çarpması sonucu öldü.Antalya drag'ta olayı zaten çoğu kişi biliyor. Avrupadaki kazalardan örnekler vermicem çünkü çok fazla var. Mesela portekiz seyircisi bump altına yatarak üzerinden uçan arabanın fotosunu bile çekmeye çalışır.Kısacası Motorsporları TEHLİKELİDİR!. Canını seven ne yapsın ne izlemeye gelsin. Ama hiçbir pilotu sen riskli gidiyorsun diye çıkaramazsın. Gerekli güvenlik önlemini alırsın. Geri kalan herkesin kendi sorumluluğundadır.Türkiye'de motorsporlarında olan kazalar özellikle medya tarafından çok büyütülerek yanlış şekilde servis ediliyor.

Berkan
19-01-2015, 02:35
evime 15 dk mesafede diye 1-2 2010-20011 gitmiştimde gırgıra samataya yoksa zaten dısardan izlemesi bile zevk veren kısmı yoktu iki tane yuvarlagın etrafında her aracın aynı teraneyı yapması

canlandırma yapıyım ortam senlensin :D (2011)

http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/Drift.jpg

[RaCeR]
19-01-2015, 02:53
Merhabalar,

Bilmeyen arkadaşlar için kendimi tanıtayım ben Can Eryüksel 2007 yılında başladığım drift serüvenim 2012 yılında malesef istemeyerek bitti. O zamanlar antremanlarımıza gelen arkadaşlarımız nasıl samimi nasıl ailevi ve dosthane bir ortamımız olduğunu hatırlayacaklardır. Amacımız hem eğlenmek hem eğlendirmek hem de kendimizi geliştirmekti.Drift academynin kemik kadrosu zamanla gelişti. Maddi durumu bu sporu daha profesyonel yapabilecek insanlar aramıza katıldı ve işin rengi burada değişti. Ben ve benim gibi kıt kanaat bu sporu yapmaya çalışan insanlar isteyerek ve ya istemeyerek dışarı atıldı. Eray'ın ödediği 1000tlyi ben 2007de 3 kur 1800tl olarak ödedim. Seve seve eğitim için ödedim bundan yana hiç bir sıkıntım yok. Okulumdan ve ya aracımdan dolayı katılamadığım antremanlar için de 100TL ödedim bunları bu spor gelişsin antreman yapılsın Drift'i herkes bilsin öğresin diye ödedim helal olsun bunda da sıkıntı yok ama ne zaman antreman ücretleri yıllık peşin istenildi o zaman bende sıkıntı oldu çünkü onu o zaman peşin ödeyecek ne maaşım yetiyordu ne de kredi kartım vardı. Bana o zaman gene sen her ay şu kadar yatır deselerdi ben gene yatırırım ki o zamanki tartışmalarımızın çıkış noktası budur. Yok kardeşim bu böyle işine gelirse dediler bende eyvallah dedim yolunuz açık olsun. Sonra iş şuan ölüm döşeğinde olan Apo abinin (Allah acil şifa versin her ne kadar şahsi problemim de varsa duamı esirgemem) ben yeteri kadar cebimden para verdim senelerdir para kaybettim demesiyle mevzunun rengi değişti. Apo abi bu işten para kazanabilir bu onun en doğal hakkıydı ona kimsenin lafı yoktu ama işi orada fakir edebiyatına döküp ben şu kadar para ödüyorum her antremanda şu kadar para toplanıyor şu kadar para bana kaçıyor yetti artık dedi.Sonra Doğukan abi madem öyle bişi var abi herşeyi belgele dediği zaman o zamanki konuşma orta kalmıştı. Neyse ben o zaman kötü çocuk oldum falan filan sonra soğudum arabamı sattım. İlerde nasip olursa gene drifte devam ederim. Bir de kıbrıs maceramız var ki evlere şenlik. Cebimizden hiç birşey çıkmayacak hatta üstüne para alacaktık gittik geldik 1.5 sene sonra 800tl borç çıktı ben yalan yok yarısını ödedim bana inanamayanlara da gümrük firması dava açmış avukat masrafları dahil 2500 yakın para ödediler galiba sözde gümrüçünün bize son dakika golüydü.Geçmiş zaman olanla ölmüşe çare yok.Eray'ın mevzusuna gelirsek beraber çok antremana çıkamamıştık ama bir Sedat abi ile tartışmanı facedeki gruptan hatırlıyorum bir de doğuşun türk drift stickerı ile katılıdığı kayseri organizasyonunu bunlardan sonra sizi atmışlardı galiba. Apo abi döneminde benim organizasyonlarım hariç başka organizasyonlara katılmak isteyen katılsın ama bir daha burada antreman yapamaz durumu vardı bu yoktu diyen yalan söyler. Bize o zaman söylediği yalanlar vardı helali hoş olsun adam hasta durumu kritik ne kadar o zaman sinirlensem de şimdi birşey diyemiyorum o kadar beraber yemiş içmişliğimiz var. Durum bu gene saat 4 oldu. Herkese hayırlı geceler.

Jeandan-R
19-01-2015, 03:14
;7730523']Merhabalar,

Bilmeyen arkadaşlar için kendimi tanıtayım ben Can Eryüksel 2007 yılında başladığım drift serüvenim 2012 yılında malesef istemeyerek bitti. O zamanlar antremanlarımıza gelen arkadaşlarımız nasıl samimi nasıl ailevi ve dosthane bir ortamımız olduğunu hatırlayacaklardır. Amacımız hem eğlenmek hem eğlendirmek hem de kendimizi geliştirmekti.Drift academynin kemik kadrosu zamanla gelişti. Maddi durumu bu sporu daha profesyonel yapabilecek insanlar aramıza katıldı ve işin rengi burada değişti. Ben ve benim gibi kıt kanaat bu sporu yapmaya çalışan insanlar isteyerek ve ya istemeyerek dışarı atıldı. Eray'ın ödediği 1000tlyi ben 2007de 3 kur 1800tl olarak ödedim. Seve seve eğitim için ödedim bundan yana hiç bir sıkıntım yok. Okulumdan ve ya aracımdan dolayı katılamadığım antremanlar için de 100TL ödedim bunları bu spor gelişsin antreman yapılsın Drift'i herkes bilsin öğresin diye ödedim helal olsun bunda da sıkıntı yok ama ne zaman antreman ücretleri yıllık peşin istenildi o zaman bende sıkıntı oldu çünkü onu o zaman peşin ödeyecek ne maaşım yetiyordu ne de kredi kartım vardı. Bana o zaman gene sen her ay şu kadar yatır deselerdi ben gene yatırırım ki o zamanki tartışmalarımızın çıkış noktası budur. Yok kardeşim bu böyle işine gelirse dediler bende eyvallah dedim yolunuz açık olsun. Sonra iş şuan ölüm döşeğinde olan Apo abinin (Allah acil şifa versin her ne kadar şahsi problemim de varsa duamı esirgemem) ben yeteri kadar cebimden para verdim senelerdir para kaybettim demesiyle mevzunun rengi değişti. Apo abi bu işten para kazanabilir bu onun en doğal hakkıydı ona kimsenin lafı yoktu ama işi orada fakir edebiyatına döküp ben şu kadar para ödüyorum her antremanda şu kadar para toplanıyor şu kadar para bana kaçıyor yetti artık dedi.Sonra Doğukan abi madem öyle bişi var abi herşeyi belgele dediği zaman o zamanki konuşma orta kalmıştı. Neyse ben o zaman kötü çocuk oldum falan filan sonra soğudum arabamı sattım. İlerde nasip olursa gene drifte devam ederim. Bir de kıbrıs maceramız var ki evlere şenlik. Cebimizden hiç birşey çıkmayacak hatta üstüne para alacaktık gittik geldik 1.5 sene sonra 800tl borç çıktı ben yalan yok yarısını ödedim bana inanamayanlara da gümrük firması dava açmış avukat masrafları dahil 2500 yakın para ödediler galiba sözde gümrüçünün bize son dakika golüydü.Geçmiş zaman olanla ölmüşe çare yok.Eray'ın mevzusuna gelirsek beraber çok antremana çıkamamıştık ama bir Sedat abi ile tartışmanı facedeki gruptan hatırlıyorum bir de doğuşun türk drift stickerı ile katılıdığı kayseri organizasyonunu bunlardan sonra sizi atmışlardı galiba. Apo abi döneminde benim organizasyonlarım hariç başka organizasyonlara katılmak isteyen katılsın ama bir daha burada antreman yapamaz durumu vardı bu yoktu diyen yalan söyler. Bize o zaman söylediği yalanlar vardı helali hoş olsun adam hasta durumu kritik ne kadar o zaman sinirlensem de şimdi birşey diyemiyorum o kadar beraber yemiş içmişliğimiz var. Durum bu gene saat 4 oldu. Herkese hayırlı geceler.

Sen drifte yeniden başlıcam de, ben megane'ı arkadan itiş yapayım. :D

Yigit-Y
19-01-2015, 07:18
Drift seyircisinden neden para alındı.

Apaçi ayinlerini ortadan kaldırmak için. işe yaradımı evet yaradı.

Bu drift eğitimi için 1.000 tl istendi kimsenin kafasına silah dayamadilar.

Bu iş yapan adam bir kere ekonomik anlamda iyi durumda olmalıydı.

Fakirler için devlet birşey yapmalı. Fakirde cahilligi bırakıp her köşe başında caddede yan vermeyi birakmali

Mustafa mert cok iyi tanırım çok alisverisim oldu.GC8 toplarken çok yardım ettiler.

Kurdukları kulüp yapılan isler tr de önemliydi.

Adamlar bedava yapsaydılar, o pistte birisi ölür giderdi komple bir şey başlamadan biterdi.

Araba ile ilgili sporlar pahalı olabilir bazılarına göre bunun nedeni belli akli dengesizlik yapacak adamları pistten olabildigince uzak tutmak.

Mert ve mustafa ellerinden geleni yaptilar.
Para kazanma konusuna gelince kazanmaları neden anormal durum.
Babasının hayrına kim iş yapiyor bu ülkede ki

İllegal iş yapan ile yapmayan arasında bir fark koyulmalı.
Mert mustafa illegal is yapacak adam değiller kim illegal iş yapıyor millet bilir zaten.

Eray Yümsel
19-01-2015, 07:22
Adamsın can cım ama gene iyi niyetli yazmışın :)

Eray Yümsel
19-01-2015, 07:26
Yiğit sen konuyu nerenle okudun

K0213
19-01-2015, 07:47
Rab'im kimseyi parasıyla rezil etmesin!

Berkan
19-01-2015, 07:51
yiğit yani diyosunki Altınşehirin göbeğinde apacinin en bol olduğu yerde 5-10 verip gelmedi hiç dimi o antremanı izlemeye. sagda yanda arkada godfather kornalarını ve fıldır fıldır donen edenler kimdi

levent
19-01-2015, 07:53
Yiğit,

Parası çok olupta apaçiliğin bayrak tutanı onlarca insan var. En az onlar kadar da parası olmayıp, bu işi gönülden seven, yeri geldiğinde maddi/manevi hemen herşeyini ortaya koyabilecek o kadar çok insan var ki.

Kısacası her parası olan adam olamıyor, veya parası olmayan adam kültürsüz, cahil vs olmuyor. Hakaret ediyorsun insanlara, belki farkında değilsin ama.

Yazdıkların tamamen BOŞ olmuş.

Day Walker
19-01-2015, 08:04
evime 15 dk mesafede diye 1-2 2010-20011 gitmiştimde gırgıra samataya yoksa zaten dısardan izlemesi bile zevk veren kısmı yoktu iki tane yuvarlagın etrafında her aracın aynı teraneyı yapması

canlandırma yapıyım ortam senlensin :D (2011)

http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/Drift.jpg

Zaten gittiğimizde Korayların Nissan vardı. İçini bilimum soğuk içecek ve çekirdekle doldurmuştuk :D

Maksat muhabbet geyikti pek izledik diyemeyiz ama red bull ları iyi götürmüştük :hehe:

Onrcn
19-01-2015, 09:08
Oncelikle yazim Mustafa Mert yada JDM works ile alakali degildir. Kendilerinden Warex aldim ne derdi varsa ilgilendiler, sadece egzoun motoru bozuldugunda baya gec geldi degisim icin olan parca. Fakat garanti surem bile dolmus olabilirdi emin degildim, Mustafa sormadi bile. Geldiginde yolladi ve isimi cozdu.

Gelelim baslamadan biten drift seruvenime; sene 2011-2012 daha once birsey yazmadim cunku cok da onemli degil benim icin. Evet Drift sporu neden ilerlemedi..

Amator olarak neredeyse her motorsporlari kategorisine bir giris yaptim, drag; hic sevmem, hic beceremem.. Hasbel kader oyle 2-3 2.lik 3.luk kupam oldu cok sansliydim. Time Trial: 2004 den 2009 a arabamin serviste olmadigi her yarisa girdim, izmir i kovaladim gittim geldim onu yaptim bunu yaptim.

Sonra dedim su drifte de bir gireyim. Ertesi hafta da bir antrenman vardi gittim ( o zaman daha para alinmiyor izleyicilerden ). Baktim otoparkta donen kim varsa piste aldilar, Gurkan girdi C63 amg ile ( Ki bence orada drift ciyim diyenlerin cogundan daha guzel dondu ), bir kac kisi daha girdi. Kibar adamiz ya izin alalim dedim ve bir sonraki antrenman icin Mustafa yi aradim (samimiyetimize guvenerek). Dedim ben arabama bir bakayim, goreyim, uygunluga yakinsa gireyim. Hic beklemedigim bir cevap geldi; biz kimseyi almiyoruz ama bir Apo abiyi ara. Mustafa yi tanirimda apo abi kimdir nedir bilmiyorum sen ara, sen ara vs sonunda ben aradim.

Oncelikle Allah sifa versin Abdurrahman beye. Aradim ki o sira lastikcideyim, alacagim lastikleri sabahi da drifte.

-Merhaba Onurcan ben, Mustafa benim arkadasim sizi aramami soyledi. Yarin antrenmandan once soyle bir 10 dakika falan ciksam arabama bir baksam, eger olabilir yani varsa devam etmek istiyorum.
-Olmaz, guvenlik sebebi ile EGITIM almamis kimseyi HICBIR TURLU piste almiyoruz.
-(Oha dedim icimden, bir oncekinde kafasina esen cikmis.. Kartalla gazlamislar, bir aracin soforu giden arabadan cikip tavanda ziplarken cam patlatmis, guvenlik sebebiymis..) Peki o zaman size iyi gunler.

Dedim ve kilit soru geldi. Ya adin neydi? Onurcan ben S2000 im var. Ha tamam o zaman sabah X saatte gel bir deneyelim. E tabi burda bana izin verilsede dusunurum, az once KESINLIKLE, HIC BIR TURLU, EGITIM almamis insan alinmiyordu?

Neyse denilen saatte gittim baktim bir allahin kulu yok :D Kendimden suphe ettim ve beklemye basladim. Abdurrahman bey geldi, Oha lastikleri degistirmedin mi daha? Bir allahin kulu yardim etmedi tek basima soktum taktim lasikleri, hani zor birsey degilde Time Trial lar aklima geldi, ister istemez kiyasladim.

Heyecan dorukta.. Yanima bir arkadas verdiler ki ismini hic hatirlamiyorum. Basladik.. Bana gore gayet iyi gidiyor 1-2 antrenman yapip setupimi biraz degistirirsem olacak gibiydi derken benim meshur EPS isigim yanmaya basladi ve spinler gelmeye basladi ( Tabi burada arka lastiklerin dislerinin serit halinde kopmasi da etkiliymis sonradan anladim). Aracin icindeki arkadas oha cok iyi, arabada cok iyi, sende cok iyisin. Simdiye kadar bir cok S2000 geldi, boyle giden olmadi falan filan.

Indik arabadan, Abdurrahman bey sordu nasildi ? Arkadasin cevabi : olmaz s2000 le, kanser eder adami soyle boyle. Beynimden vurulmusa dondum, la 10 sn fark var arada ne oldu ?

Neymis dedim, neden kanser edermis neden S2000 le olmazmis? Yok efendim sasisi cok sertmiste, ani tepkiymiste, gobekte 24 saat donermiste, terse verdin mi %10000 spin atarmis. DUNYADA 1 TANE S2000 DRIFT ARABASI YOK! denince iyice dellendim, ya arkadas var ben gordum, hayir yok, var, yok.. Al bu ne dedim ve youtube dan su anda bulamadigim beyaz turbo bir s2000 in duman duman cok guzel bir videosunu gosterdim ve sonra muhabbet gelisti. Abi buraya kartal cikarttiniz drift yapti s2000 yapamayacak mi ? 180 le mi drift yapiyorsunuz 70-80 le drift yapilirken bana sasi sertligi vs muhabbeti yapmayin vs kaynastik arkadaslarla. (Sonra tabi S2000 yaris araci gibi birsey yapti birileri katildi.. bu da ayri)

Evet bomba bir olay degil belki ama ben bir daha ne antrenmana gittim, ne katilmaya kalktim 0. Ama bu kadar uzay muhendisiymis gibi yaptigi isi oven, el ustunde tutan biri gormedim. Simdi kusura bakmayinda oraya gittigimde 7-8 senedir amator olarak pist kovalayip bir suru basariya imza atmis biri olarak 2 buyuk yuvarlagin etrafinda donecegim diye girdigim sacma salak muhabbet bana koydu. Lan hevesliyim, paramda vardi o zaman(:D), S2000 im var, basarili bir gecmisim var.. Beni kazanamaman icin hic bir sebep olmamasi gerekirken girdigin havalarla, teorik garip bilgilerinle beni kazanmak yerine nefret ettirdin. Sanirsin alttaki videodaki gibi gidiyorsun da bana sasi sertliginden, araba ozelliklerinden bahsediyorsun. (Bu dialogda sadece Abdurrahman bey yoktur)

wilZVquUIXg

Neyse lastiklerimi geri taktim otoparktaki yerimi aldim. Lan heryer duman, kafasina esen araba ceviriyor. Adamlar uyariliyor falan yok arkadas 5 dk sonra ayni araba yine orada. Gittim yaka karti istedim dedim bir gireyim ortama bakayim... Yokmus :) veremezlermis. Mustafa yi aradim kirmadi, beni aradan cekti iceri aldi, bir drift aracina bindirdi vs. Gezdim falan aslinda hosuma da gider gibi oldu. Wc icin disari ciktim, sonra iceri alinmadim :D Bu sirada bayan bir arkadas geldi, ben iceri girmek bakmak istiyorum falan filan. Guvenlik birilerini cagirdi, cat yaka karti geldi hoppidik icerde. Bende pilimi pirtimi toplayip gittim.

Time Trial nasil basladi? Auto Drom geldi reklam yapti onu yapti bunu yapti, gelen girdi hemde cok komik paralara. Bizde girdik, basimizda Atil abi gibi bir ADAM vardi, her turlu yardimi yapti bizim gibi amator kovalayanlara. Profesyonel olarak yarismamiz icin takim bile aradi. Auto-Drom kapatti, Bugra devreye girdi. Korfez yarislari: Evet tesis yetersiz, arkada neler oluyor kim nasil gidiyor gormek bile zor, asfalt kotu ( o yillar ) vs ama gidiyor muyuz gidiyoruz. Deli gibi kosturan bir ekip, guvenlik, normal tuvalet, transponder vs vs. Bunun disinda yeni girenlere yardimlar, arabasina bilen birini bindirip zamanini gelistirmeye calisanlar, lastik degisiminde el birligi. Oyle yada boyle bir pist kiralaniyor ve para odeniyor. Sonrasi ise Istanbul Park! koskoca F1 pisti. Evet fiyatlari artti diye elestirdik, bende gitmiyorum ama koskoca F1 pisti 250tl aliyor 20dk sina, 2 seans 500.. 40 dakika. Dev bir tesis, otur kameralardan icerde olanlari takip et, insan yemegi vs vs. Kalkip simdi ben bos bir otoparka gitmesem bile 100tl verir miyim? Hele bahsedilen gibi 400tl ise? 250tl e tek bir seans bile girsem, yillar sonra cocuklarima ben F1 pistine girdim gazladim diye anlatmak isterim.

Ozet: Ilerlemek nasil oluyor cok basit. Burada bir Bugra var neler yaptigi acik, birde bir otoparki bile adam gibi yonetemeyip insanlari itmek var. Bana kalirsa bu drift isi boyle yonetilirse kemik tayfa disinda yapilmayacak ve bitecek bir olay. Gelistik, kulp kurduk Tosfed falan. Eeee ne degisti bunlar olunca benim adima?

Almanci Tane-R
19-01-2015, 09:18
Bu islere para isi girdi mi hep böyle oluyor sonu

[RaCeR]
19-01-2015, 09:18
Adamsın can cım ama gene iyi niyetli yazmışın :)

belki 2 sene önce konu açsan sinirli olduğum için farklı yazardım ama artık o sinirim geçti. Allah'a havale ettim bitti gitti. Drift'in gelişmesi hakkında da bir şey yazayım. Drift 2007'den beri çok gelişti açık diferansiyelli araçtan nerelere geldik ama bir Kıbrıs olamadık. Araçlarımız çok gelişti ama sürüş yeteneklerimiz o kadar gelişti elbette gelişmiştir ama ciddi anlamda sponsorumuz olmadığı için arabasını çöpe atma pahasına da olsa sınırları zorlar bir duruma gelemeyiz. Çünkü herkes cebinden veriyor ve bunu çöpe atmak istemiyor. Yurt dışındaki sponsorluk rahatlık imkan vs vs biz de olmadığı için cesaret etmek zor. Biz kıbrısa'a showa gittiğimizde kıbrıs neydi şimdi ne çok iyiler ve imkanları çok güzel imrenerek takip ediyorum onları.

Eray Yümsel
19-01-2015, 10:01
Onur gürkan konusuna iyi değindin :) onu oraya eğitimsiz soktular biz söyleyince sokmadılar süper hatırlattın gerçekten buna bağlı çok örnek var bu resmen para çokomel ikilisi :)

Kekuti*
19-01-2015, 10:16
Onur gürkan konusuna iyi değindin :) onu oraya eğitimsiz soktular biz söyleyince sokmadılar süper hatırlattın gerçekten buna bağlı çok örnek var bu resmen para çokomel ikilisi :)

"Baktim otoparkta donen kim varsa piste aldilar, Gurkan girdi C63 amg ile ( Ki bence orada drift ciyim diyenlerin cogundan daha guzel dondu ), bir kac kisi daha girdi. "

adamın yazısından Gürkan'ın zengin olduğunu mu çıkarttın amk :D

stlegal
19-01-2015, 10:21
Ben hayatimda bu piyasa kadar ****** kari bi arada gormedim wassuptan bana erayla ilgili sunu yaptikliklarini yaziyosunuz burdan kanka diye yaziyosunuz guluyosunuz bunu yapiyosunuz ******danda betersiniz

Day Walker
19-01-2015, 10:24
Ben hayatimda bu piyasa kadar ****** kari bi arada gormedim wassuptan bana erayla ilgili sunu yaptikliklarini yaziyosunuz burdan kanka diye yaziyosunuz guluyosunuz bunu yapiyosunuz ******danda betersiniz

Screen Shotları koysana sen abi bizde bilelim ;)

stlegal
19-01-2015, 10:26
Kanka ben koymam laf tasidi olurim kendileri yazsinlar delikanlilar ya :)

Ahmet Bby
19-01-2015, 10:29
Alana kimsenin girilmemesi söyleniyor ama aracın marka ve modeli söylenince fikir değişiyor bknz: s2000

Day Walker
19-01-2015, 10:30
Kanka ben koymam laf tasidi olurim kendileri yazsinlar delikanlilar ya :)

Yazmas kimse buraya. Bende bi iğne bile almadım Eraydan bişeyler alıyımda arkasından konuşacak bişey bulurum nasıl olsa :D

Eray Yümsel
19-01-2015, 10:33
"Baktim otoparkta donen kim varsa piste aldilar, Gurkan girdi C63 amg ile ( Ki bence orada drift ciyim diyenlerin cogundan daha guzel dondu ), bir kac kisi daha girdi. "

adamın yazısından Gürkan'ın zengin olduğunu mu çıkarttın amk :D

Olum gürkan şen i tanımıyomusun sen :)

Onrcn
19-01-2015, 10:48

Sadece Gurkan da degildiki.. O gun en asagi 3 kisi girdi diye hatirliyorum ama Gurkan direk olarak aklimda kalmis.

Alana kimsenin girilmemesi söyleniyor ama aracın marka ve modeli söylenince fikir değişiyor bknz: s2000

Alana kimsenin girmemesi mevzusu degil yalniz bu. Onceden konusup araci denemek icin seyirciler gelmeden once bir deneme talebiydi. Belkide o an s2000 degil ismim yuzunden kabul etti, orasini bilemem.

sagi
19-01-2015, 11:23
Abi nasıl milletiz çözemiyorumki bedava olsa apaçilerde dalacak sıkıntı çıkacak paralı olsa böyle sıkıntılar doğuyor Dövlet bize bahmiiy

Kekuti*
19-01-2015, 11:42
Olum gürkan şen i tanımıyomusun sen :)

Gurkani tanimayan ölsün :)
Onurcan'in guzel yazmis, baska cikarilmasi gereken dersler var diye dedim ;) Net aciklamis basina gelenleri yani

Arenimo
19-01-2015, 12:26
Ben de bir kaç bir şeyler yazmak istiyorum ,

Öncelikle drift kariyerim yok denilicek kadar az arka iter çok aracım oldu ve hali hazırda arka iter bir araç kullanıcısıyım ,

Ben de zamanında katılıp ders almak istedim fakat katılan arkadaşlarımdan gördüm ki zaten öğretilen anlatılan şeyleri zaten biliyorum teoride ve pratikte bilinen şeylerdi ,

Hatta yakın zamanda bile drift aracı hazırlama projem vardı S14 ya da 93 model bir miata yapmak aklımdaki planlar arsında var - dı fakat gördüğüm kadarıyla bu işler artık sektör haline gelmiş , çok normal sonuçta piyasayı belli başlı kişler segment segment elde tutuyor ,

Ticaretin düzgün yapılanı kabuldur sonuçta bir iş ama eşşeği bile ikmenin bi üsülü var , istanbul park gibi bir piste çıkmanın bdeli 250 TL iken yıllık club üyeliği antreman başında gereksiz paralar ile insanları soğutmak ve hazla kazanmak birazcık olmamış ,

Bildiğim kadarıyla zaten tosfed baya bir yardımda bulundu stada kira ödenmiyordu sonrası ne olcu bilmiyorum ama şunu anlamak çok zor değil ,

Başkalarının organizasyonuna katılanlar benim pistime çıkamaz ! giden gelemez ! ?? ben ben benim benim e hani bu yola çıkarken bizler vardı spor gelişiyordu destek yoktu insanlar gelsin izlesincilikler vardı ? tabi bu işler zamnla değişiyor para bazen boxzabiliyor ,

Burdan anlaşılan rakip istenmiyor başkaları gelişmesin piyasayı tek elde tutalım hali hazırda bir club var techturkey gibi trajı yüksek bir sitede hep reklamı dönüyor parça satışı da var e zaten 15 liralık s13 ler zebille neden yapmayalım , her koldan bağlamak tabiki güzel ama rekabet oldukca bu işler daha güzel insan kendini rekabet içerisinde geliştirir , değil ki etrafında mürit toplamak tehtit etmek

ilk başlarda gelen herkese kapılar açıktı ilgi büyüktü siz insanlara o apaçi bu bilmemne bu gelmesi bu havalı korna vs diye sınıflandıramazsınız , siz sanıyo musunuz usa de japonyada buluşmaya gelen herkes keiichi tsuchiya evet reklam markası yüksek bir çok kişi var ama ülkemizde ne kimse keiichi ne de kimse mad mike :D insanları uyarıcaksın değil ki paralı yapalım apaçi kitle gelmesin insanları zamanla küstürdünüz önce bu kitle daha sonra kıt kanaat kız arkadaşıyla bulucağı free time dediğimiz zamnını garajda harcıyan insanları küstürdünüz 3 5 tane biraz maddi durumu iyi olan ama bu işlerden hevesi çabuk geçen insanları görünce e tabi bir değişim oldu

Eray apaçi gelmesi hayati tehlike vs . geniz efendim Erayın marka değeri var kim ne derse desin ben bir kaç kez gitmiştim izlemeye ama ne zaman Erayın çıkıcağını duydum o zman gittim adamı tanımaz etmezdim izledim elinden geldiğince döndü hatta yorumum vardır kendisine hatırlar gol makinsi diye gittik çamaşır makinesi çıktın diye :D mekanik bir sorun varmış şu var Eray arka iter araba kullanmaya çok hakim ama bence o piste çıkan bir çok kişiden çok daha iyi dönüyo

malesef drift pistimiz yok insanlar gelsin parasını verip çıksın biz bu ilerde malesef çok gerideyiz sizin cahil dediğiniz herkes sırf sizlerin bu hegemonyasından bıktığı için geceleri belli yerlerde kendi hayatlarını başkalarının ve araçlarını riske ediyorlar inanın çok yetenekli kişiler var bunlardan birisi de benim arkadaşım oğulcan , ben bir RX8 in bu kadar yetenekli olucağını ondan gördüm öğrendim

Onurcan zaten çok güzel yazmış insan kazanmak bize göre değil ya Onurcan gibi yine marka değeri olan bir adamı neden tutmazsın S2000 gibi fenomen bir araç var adam pist kovalıyo ve çok başarılı S2000 i ile adamı kazan arkası gelsin , yok

şimdi ben drift arbası hazırlamay işini rafa kaldırdım yapsam ne olucak nerede kullanıcam araç fiyatları zaten koptu gitti yine 350Z imle minik heyecanlar yaşamaya devam :D

Hatta Erayla bunu konuştuğumuzda olum Z i boşver gel M3 le çıkarız kullanırsında ben sana elimden geldiğince yardımcı olurum da dedi ben ne eray ne de bir çoğu kadar iyi drift yapamıyorum hatta drift yapamıyorum güzel köşe dönerim 3-1 işte :D bunlar amatör eğlendirir ki artık o da tat vermiyor çok isterdim bu işler gelişsin ilk her şey gibi güzel başlamıştı ama yine güzel devam ettiremedik neden se bu otomabil tunyasında biraz para kazanıldı mı tavırlar değişiyor insanlar değişiyor rekabet istenmiyor birbirine çamur atılıyor ondan bu işten skıldı herkes , bence bir reform lazım mesela Buğra bence bu işe el atarsa başarılı olacaktır körfez pisti her ne kadar bu işe yatkın olmasa da drag , time attack gibi org. lardan sonra bir drift org. da olur mu acaba tüm arabalara go prolar bağlansa güzel bir video klip vs hazırlansa insanları incitemeden kırmadan güzel sponsoruklarla eventler yapılsa bir çok firma otomabil sporlarına sponsor oluyo , yine biraz uzun yazdım yazılıcak çok şey var fakat bazen kelimeler de kifeytsiz kalıyo ne diyim en sevdiğimiz motor sporları bu ülkede ne saygı görüyor ne de düzgün işler

ST
19-01-2015, 12:52
Kısacası paran varsa adamsın,kralsın,senden iyisi yok,
Paran yoksa yada bir faydan, s.git diyorlar malesef heryerde bu böyle.

Berkan
19-01-2015, 13:10
Kısacası paran varsa adamsın,kralsın,senden iyisi yok,
Paran yoksa yada bir faydan, s.git diyorlar malesef heryerde bu böyle.

bu aynen hep böyleydi özellikle gideri daha cok arabası olanın kankisi dostu ona yanasanı tavan yapmıs hisse gibi artıyor yada kendi cevresi degişiyor degistiriyor

uzunca belirtmeye gerek yok ama forumda bile var boyleleri

Eray Yümsel
19-01-2015, 13:11
Ağzına sağlık arencim

srgn
19-01-2015, 14:07
Kulüple uzaktan yakından alakam yok. forumdan ve sosyal medyadan kim ne biliyosa görüyosa o kadar. ama şunu söyliyim belliki klübün eğitim amacı değil ticaret amacı var. bu durumda şirket olarak yoluna devam etmesi daha uygun olur o zaman burda yazılana benzer sorunlarda yaşamazlar. belliki gelenlere öğrenci yada spora gönül vermiş biri olarak değil müşteri gözüyle bakılıyor ANLATILANLARA göre. buda hevesli hatta yetenekli insanların önünü daha ilk günden kesmek demek. durum bu olduğu sürece insanların hevesleri emekleri sömürüldüğü sürece caddelerde daha çok ARABAYI KAYDIRAN görürüz.

Kubi
19-01-2015, 14:34
Konu ile alakasız ama bir soru sormak istiyorum

Drift eğitimi veren kişiler bu işin eğitimini nerden almışlar ? Hangi kişi/kuruluş kendilerine eğitmenlik yetkisi verdi ? Verilen sertifikanın herhangi bir denkliği/karşılığı var mı ? ( TOSFED gibi kurumların adı geçtiği için soruyorum ). Drifttr.com(site adını yanlış hatırlıyor olabilirim) sitesinde vakti zamanında , bu kurum aracılığı ile alınan sertifika ile Türkiye ve Dünya çapındaki drift organizasyonlarına katılabileneceği ile alakalı bir post okuduğumu anımsıyorum . Farklı farklı bir kaç kişidende duydum . Bunu aslı astarı nedir ?

Başlık ile alaksız fakat konusu geçince sormak istedim .iyi forumlar

K.Kaan
19-01-2015, 14:41
konuyu okudum. Geçmişte baya bir hevesim vardı bu işlere ve araştırışordum eğitim almak için, ancak yazılanlar vs tamda tahmin ettiğim gibi bir ortam olduğunu gösteriyor..

Bunun tek sebebi bencede tekelcilik... Rekabet kaliteyi arttırır...:)

MuT86
19-01-2015, 15:27
yaw cok afedersınız bisey sorucam madem bu klup tu kaka madem bu klup herkesı dolandırıyo madem bu klup guvenlık saglamıyor nasıl oluyorda en buyuk organızasyonu bunlar yapıyor nasıl ouyorda dıger organızasynlarda 5-6 araba olurken apex mastersda 20 arac oluyor nıye bız klup sayfasında her organızasyondan sonra ıyıkı sızı tanımısım bızı bır araya getıren apodan (acıl sıfa versın Allah suan komada olan) Allah razı olsun dıye mesajlar atıyor herkes bırbırıne. valla herkes dısardan gorundugu gıbıymıs bla bla dıyor ama kullıyen yalan ben ıcerden seslenıyorum =) yok ole bişey. benım erayla hıcbır sıkıntım olmadı sahsen olduysa yaz eray beraber antremanlara katıldık gordunmu ters bıseyımı dıosan bıraz heyecanlıydın pıtte hız sınırlarına uymuyodun yıne pıtte burnout yapıyodun 3 turdan fazla atmıyoruz sıra bekleme olmasın aracları dınlendırın dıye brıfıng yapılıyor sen 7-8 turdan assa donmuyordun bunların sende bılıncındesın ınkar edılıcek seyler dııl bunlar cokmu ters seyler dııl ben bunu yargılamak ıcın solemıyorum yanlıs anlama ama bugun aynılarını ben yapım kı en eskılerındenım benıde atarlar bu ısın kuraldan cok bı adabı olmalı bende ısterım at gıbı sabahdan aksama lastıım bıtmeden pıte gırmeden pıstte kalmayı ama ozaman baskalarının haklarına gırılıyor bos otoparkta donen tıplerden farkı olmuyor duzensız kaos oluyor. sora hep verılen ornek ıstanbul park 250 tl mıs mıs ıntercıty kı sahıbını tanırım gencler ıcın bole bı fedakarlık yaptı Allah razı olsun onun bırcok rıskı ustune almasıyla oluyor bu ısler ve sadece 20 dakıka bız 6-7 saatlık antremanlar yapıyoruz 20 katı demek assa yukarı 20 dakıka nereye 400 dakıka nereye 400 dakıka gır pıste 5000 lıra vermen lazım tek gun hemde artı ıntercıtyden evvel pıst kırası gunluk 10000euro cıvarında oda bellı kısılere verılıyodu hatırlatım. bızımde apo abının kendı cebınden bazı seylerı karsıladıgı zaman oldu antremanlar 100 lıra oldu ılk seneler ama apo abı bı ıntercıty dııl bı sure sora malıyetlerı seffaflastırıp gelırlerı ayarladık kı bu malıyetlerın fazlalasmasındakı etken bızım ambulans yangın tuplerı vs ıstememız olması oda bu fıyatı benım bulabıldıım daha ucuza ayarlayan varsa ayarlasın bu servıslerı dedı arastırıldı bulundu ona gorede fıyat belırlendı. arabalara yabancı alma almama mevzusu yav adam almak zorundamı arabasına baskasını ben tanımadımı almıyorum hem benım canımı hem baskasının camını nıye tehlıkeye atım almak zorundamıyım bılet kesıldıgı donem bıle ben bana kesmeyın almıcam dıyordum 20tl verıcek adam yanıma oturucak ben hayvan gıbı gıderken el frenı cekse vıtes atsa neyın hesabını sorucam kıme. baslarda alıyordum bızım ınsanımızda hepsı normalmı lastık bıttı dıorm adam kufur edıyor hay verdıım para dıye 20 tlnın lafını edıyor. benım suan surduum arabanın bana malıyetı 110.000 tl tulum kask katmıyorumda sırf aracın malıyetı. sımdı adamın bana verdıgı tepkıye bak. ve aynı sekılde bende egıtıme para verdım ve bende egıtım almıs bırcok kısıden daha ıyı yanlıyordum bunuda bılıyolardı ama bende gıttım nedenı su bırının sozuyle hareket edemezler bu bır kural be ben bu kuralı ıstıyorum her ben drıft yaparım dıyenın pıste gırmesını ıstemıyorum bısey ogrenmek amac 1 evet ama asıl benım egıtımdekı amacım bızle pıste cıkabılıcek bırımı onun onayını alması ben cebımden para vermısım arac yapmısım bıcı ben drıft bılıyorum dııp onden kayp vurucak bana kım odıcek masrafımı yıne ben yok ole bı dunya arkadas herkes verdıgı paradan bahsedıcekse en cok parayı emın olun pılotlar verıyor.

sahsı bır dusuncem ben hatta guvenlık ıcın yıllardır antremanları seyırcısız yapalım yarıslara sadece seyırcı cagıralım dıyorum cunku malesef bızım mılletımızde bazı ınsanlar hatta afedersınız hanzolar 5 tl verdım dıye mısafır otoparkında arabaını cevırıp oraya gelen coluk cocugu olan aılesıyle gelen ınsanların hayatını tehlıkeye atıcak kadar dusuncesız 5 tl verdı dıye bunu kendıne hak goruyor o parada alınmadıında ordakı kaos ınanılamaz hale gelıyor o toplanan 5 tl erde organızasyonda gordunuz kapıda duran seyırcı pıste gırmek ısteyınce gırmeyın dıyen guvenlık gorevlılerıne gıdıyor onlarda olmasa zaten kımsenın bu pıst ben buraya gırmeyı dedıgı yok ınsan hayatı bukadarmı ucuz. cok sukur son antremanlarımızı seyırcısız yaptıkda kurtulduk o dertten.

arkadaslar bu ıs kendını elıt gormek zengın gormek dııl atlıksa en atı benımdır arabanın ustunede cıkarım yanana kadar gazada basarım at gıbıde konusurum ama ınsanı degerler vardır bırkere pıtte ters bı hareket yapmadım mıllet annesını yegenını kardesını getırıyor onların can tehlıkesı hıcbıseyle olculmez

sonuc olarak ben tekrar soluyorum 2007 gıbı kluple tanıstım ozamandan berı elımden geldıgınce zamanım ve maddıyatım yettıgınce elımden geldıgı kadar destek oluyorum 1 kuus ıcın bıle pısman dıılım ve hala solerım ıyıkı bu ınsanlarla beraberım ıyıkı hepsını tanımısım. bugun emın olun kendı aramızda bole dusunmeyen hıckımsede yok.

ben soluyorum benım kımseylede sahsı bı sorunum olmadı ısmı gecen kısılerden eraylada abbaslada volkanlada doguslada bugun gorussek sarılır muhabbet ederız.

ozamanlar sahsı aranızda ne konusuldu bılemem ama ben ozamanda bugunde sunu soyleyebılırım benım klupdekı kımseyle bı problemım yok hepsıyle ck ıyıyız. eskıden klupde olan sımdı yollarını baska sekılde cızen herkesın Allah yolunu acık etsın onlarda cok guzel yerlere gelsın onlarlada cok ıyıyız ama ıyı kotu muhabbetınız oldu ınsanlarla sımdı tum klube tu kaka burdakı ınsanlarada egosu ucuk burnundan kıl aldırmayan tıpler dersenız bu klubun yetıstırdıgı 100un ustunde ogrencı aktıf olan 60-70 cıvarında egıtım almıs takıp eden pılot ve araba hazırlamıs arabasına kıyıp rollcage bıle yaptırmıs ınanılmaz paraları cebınden vermıs 20nın ustunde aktıf pılota buyuk haksızlık etmıs olmuyomusunuz bı dusunun derım

uzun bve cok ımla hatalı bı yazı oldu sımdıden gozlerınıze verdıgım zarardan dolayı ozur dılerım

dılerım bazı seylere baska acıdan bakabılmenızı saglamısımdır.

hepınıze ıyı haftalar

Eray Yümsel
19-01-2015, 15:38
musa senin yazman süper olmuş keşke mustafayı dinleseydin sende diğerleri gibi :) niye diceksin senide kaosa sürüklemek zorunda kalıcam aslında bu işe sürüklencek en son adamsın dünya umrunda değil en güzelini yapıyosun cokta kral ınsansın bak oturup bir kere yiyip içmişliğimiz bile yok ama az cok biliyoruz kimin ne oldugunu...

şimdi işin acımasız tarafına gelelim;
benım cok donmemden bahsedıyosun kurallara uymamamdan bahsediyosun iyi hoş güzel roll bar roll cage in yokken m5 e 5 kişi binip camlardan kollar bacaklar cıkartarak yanlayan benmıydım bu 1

ikincisi haraket eden arabanın üstüne cıkıp show yapan benmıydım düşüp camını kıran benmıydım

üçüncüsü birgün hiç unutmuyorum bunu cunku (allah acil şifalar versin apo abiye ) aykutun arabayla seyircilerin önünde burnout yapıyorum apo kosa kosa geldi dediki eray napıyosun sen böyle olmaz burda burnout yapmak yasak dedım abi herkez yakıyodu ondan yaktım hayır dedi sert bi dille resmen aşşaladı cık dısarı dedi peki abi dedim bıraktım cıktım ALLAH ÇARPSIN yalanım varsa cocugumu gormek nasıp olmasın 10dk sonra sen geldın tam benım lastik yaktıgım yerde tabiri caizse m5 in mına koydun janta düşürene kadar yaktın bir kişi gelip hayırdır demedi sana daha fazla yazarım sana senle ilgili şeyler herkezle ilgili yazarım sıkıntı yok videolarınza kadar arşiv yapıyorum ben su anda :)

sadete gelicek olursak musacım adam kayırma gruplasma istemediklerini dışlama sizin içinizde mevcut zamnala buraya yazacak herkezin konusmalarından hikayelerinden yaşadıklarından bunu sende anliyacaksın

son olarak sana bir soru sormak istiyorum SEN DRİFT YAPMAYI BIRAKMISTIN BİR SEBEPTEN DOLAYI YANLIS HATIRLAMIYOSAM ONU BELİRTİRMİSİN BURAYA HERKEZİN İÇİNDE

tekrardan sendende özür dilerim kolay gelsin...

fthdrn
19-01-2015, 15:42
Şu noktalamalara dikkat etsek keşke. Karıncalanmış televizyon gibi görünüyor.

ghibli06
19-01-2015, 15:52
Eray sen karşılıksız sevdaya tutulmuşsun, karşı tarafın zaten gönlü yokmuş, bunu bir tek sen anlamamışsın ama sanırım bütün herkes biliyormuş :)

Oz`
19-01-2015, 15:52
..
iszede Merahab kendinizi Tanıtmak isterseniz buyrun tyoksa 3 senelik üyeliğiniz bu gece ititbariyle ucucak sadece bu konuya yazan yada sadecebu konu için foruma üye olan herkesi sildim :) bastan uyardım sölemedi demeyin !

ByMerih
19-01-2015, 15:59
. ve aynı sekılde bende egıtıme para verdım ve bende egıtım almıs bırcok kısıden daha ıyı yanlıyordum bunuda bılıyolardı ama bende gıttım nedenı su bırının sozuyle hareket edemezler bu bır kural be ben bu kuralı ıstıyorum her ben drıft yaparım dıyenın pıste gırmesını ıstemıyorum bısey ogrenmek amac 1 evet ama asıl benım egıtımdekı amacım bızle pıste cıkabılıcek bırımı onun onayını alması ben cebımden para vermısım arac yapmısım bıcı ben drıft bılıyorum dııp onden kayp vurucak bana kım odıcek masrafımı yıne ben yok ole bı dunya arkadas herkes verdıgı paradan bahsedıcekse en cok parayı emın olun pılotlar verıyor.

hepınıze ıyı haftalar

çok özür dilerim burda bi tutarsızlık var ben uzun zamandır takip ediyorum izlemeye de geliyorum ama iki gün için kişi başı para fazla geldiği için katılmadım (eğitimlerden bahsediyorum) tutarsızlık şurda madem sizi iyi tanıyolardı sizin iyi drift yaptığınızı biliyolardı neden sizden de para aldılar eğitim için ? şimdi diyebilirsiniz ki herkesten alıyorsa benden de alacak eğitmenlerin ücreti var vs. vs. eray yümsel ide mechanix i de tanımam herhangi bir bağım yok burdan okuduklarım dışarıdan gözlemlediklerimle soruyorum.

ef186
19-01-2015, 16:04
Yonetim olarak taraf tutmuyoruz kisilerin yazdiklari sahsi fikirleridir .
TechTurkey adina kimsenin yaninda yada arkasinda degiliz yanlis anlasilma olmasin .

Ayrica konuda bahsedilen odenen ucret egitim antremandan atma vb konularin basinda karar veren ve bu isi yapan organizator Abdurrahman yani Apo gecirdigi kalpkrizi neticesinde aylardir bilinci kapali sekilde hasta yataginda yatmakta. Apo bu durumdayken yazilan cizilen tum yazilari vicdaniniza birakiyorum ve tasvip etmiyorum.

Gerikalan kisisel meseleler bizi ilgilendirmez kisiler sorunlarini tartisir cozer.

Yanlis anlasilmalara sebebiyet vermemek adina bu aciklamayi yapma gereginduyduk. Iyi forumlar dileriz.

MuT86
19-01-2015, 16:07
Bak bahsettiim konu su m5 de 5 kisi hepsi kendi arkadasimdi biride fatihdi hatta ozamanlar ksk kuralida yoktu 5 kisi binemezsinde yoktu ama ozamanlar pitte hiz yapamazsin vardi piste cikinca 3 turdan fazla atamazsin vardi o gunun kurallariyla bugunun kurallrini karistirmamak lzim benim arabanin ustune cikip cam kirdiimda seyirci bile yoktu kural hic yoktu o sendende eski olay 10 kisi toplanip drifte gittimiz kimseye haber vermedimiz 2009 yillarinin basi ben ogun burn out yaptim hatirliyorum ayni yerde ve arabadan indim ilk denilen laf apo abi tarafindan musa senin aq dedi az evvel baskasina kizdim ayni boku sen yiyosun bide kac senelik ogrencisin bidaha yaparsan atmak zorundayim seni antremandan dedi yemin ediyorumki dedi o gunmudur emin diilim ama o donemde apodan bu lafi duydum yemin ederim

Ben bi donem drifti biraktim cunku askere gittim ve ardindan ben askerdeyken Allah mertten razi olsun arabamla ugrasti bakti turboladi gelistirdi bildiin 6 ay yuzune bakmamama ragmen mert kendi arabasiymis gibi ugrasti dondum 4 ay sonnra amerikaya gitme durumum oldu ve 1 sene orda kalicaktim bende giderken kanka araba bi sene daha yaasin gelince ne olur ne biter bilemem dedim merte sattim. 3 ay bile her hafta haftada 3-4 gun hicbi isim olmamasina ragmen mertlerin dukkandaydim sirf drift tayfasi gelip gidiyor diye. Ardindan amerikadan dondum 2 antreman izlemeye gittim dayanamadm m5 alip tekrar girdim. Gercekten sen bu insanlari bukadar kotumu goruyosun kardesim bana zerre kadar zararlari dokunmadi tek sey fayda gordum ben.

Eray Yümsel
19-01-2015, 16:07
Özgün üyeliği olmayan insanlar var buraya yazmak isteyeyen biraz insiyatif bekliyorum senden anlayıslı ol �� :D

Berkan
19-01-2015, 16:09
yanlıs anlasılmasın ama merak ettim 2-3 kere geldik etti ama hız sınırı asılacak uzunlukta pit alanımı varda benmi göremedim branda altında duran araç haricinde.

MuT86
19-01-2015, 16:09
Buarada ozgur banamiydi mesaj anlamadim benden alinti yapmissinda ben arada girip okuyorum konularinama cevap atmadiim icin uyelik girisi yapmiyodum uzundur simdi laf buraya gelince bizede insanlar burnu havada diince cevap yazim dedim. Belkide bana demiyordun ben yanlis anladim :))) benim tanitma konum vardi ama cok eskidir heralde tahminim

Eray Yümsel
19-01-2015, 16:11
Yav yok hız sınırı mızsınırı herkez laylaylom dönüyodu beni atmalarındaki tek sebep etken bunların kurulu düzenini bozmam akar geliyodu havadan hesap sorduk eray kötü oldu benım gibi bir çok kişi daha tabi :)

keremkara
19-01-2015, 16:32
Oncelikle merhaba arkadaslar konuyu okudum ve konularin bazilarina yada hepsinin icinde oldugum icin yazmak istedim

Kayseride drift etkinligi olmustu hatirlarsiniz. Bu etkinligi duzenleyen kisiler ilk once drift acedemi ile irtibata gecip kayseride organizasyon yapmak istemislerdi.Fakat drift acedemi fazla para cektigi icin kayseri onlardan cekinmislerdi. Ayni organizasyon icin Eray 'a telefon geldi ve biz sadece masrafi belirttik adamlar odemeyi kabul etti ve biz organizasyonu basari ile yapip istanbula geri donus yaptik . Eray bu organizasyonu yaparken Dirft academi sizi dolandirir die suclamisti. Suan gurbette ailemden uzaktayim eger cebimize 1 lira bile gectiyse gormek nasip etmesin. Sonra Kayserideki arkadaslar gene organizasyon yapmaya karar verdiginde drift acedemi isim yapmak icin az para teklif etmislerdi.

Istanbulda drift acedeminin duzenlemis oldugu yarismada Bugra AKPINAR video cekmisti. O videoyu seyrettim fakat Eray birkere bile videoda gozukmuyordu.

Eray'in cikmis oldugu ilk anteramnda bende vardim.Ve ozellikle Mustafa Mert Kazanc ve Mert Bilaloglunun onu asaladigini gordum . Bunu yapmalari yanlis cunku oraya uye olan insanlar oraya eglenmeye geliyor.

Antrenman parasini yilliga cevrilmesindeki amac erayi istememeleriydi. Ama biz gidip gunluk parasi olan (300) kusur tam hatirlamiyorum onu yatirip gitmistik . Gene asalama gene kucuk gorme politikasi uyguladilar. Ayni anteramanda apo abinin (Acil sifalar versin) erayi lastik yatigi icin disari cikartmasi Ama herkez erayin uzerine oynamasi cok ilgincti. Paranla rezil olmak vardirya ayni o misal .

MuT86
19-01-2015, 16:32
valla ben atılma olayının icerigini bilmiyorum ama klubun içerğini biliyorum ve bahsedilen sekilde diil. bence burda hesap sorma gibi üşünmemek lazım atılan dedigin bence atılan birtek sen varsın tekrar soluyorum ben sana karsı sahsı bıseyım yok az cok biliyorsun beni digerleri odeyemedigi için gelemedi.sonucta bi fiyat belirleniyor bi masrafları var talepler olyor talepler olcusunde fıyat cıkıyor odeyebılen kalıyor odeyemeyen bu klup kotu dıyor fıyat arttırdılar dıyor halbuki kimse demiyor pistin irası ambulansı zartı zurtu kimse sormuyor bu pistin temizligi guvenlik elemanlarının pazar mesaisi diger arkadasların gucu yetmemiş bırakmıs keske daha ucuza olsaydı bu iş olmamış ama. benım bildigim bu bunyede atılan tek adamsın kardes =)

Eray Yümsel
19-01-2015, 16:41
Musacım atılan kişiler belli sorgusuz sualsiz atılanlar var bir gün bi bakıyosun aaa kovulmussun sebep bile göstermeden :ad hepsi yazıcak buraya

AbbasMpower
19-01-2015, 16:48
Driftle ilgili olduğu için ve kısmen adımında geçtiğini gördüğüm için yazma ihtiyacı duydum...

Adı geçen arkadaşların arasındaki konu hakkında bilgim yok, her ikisi de arkadaşım; benim yazacaklarım daha çok bu ülkede yapılan driftle alakalı.
Tanıyanlar benim Türkiye'de driftin başlangıcından beri işin içinde olduğumu bilir, en başından antrenmanlara, yarışlara, driftfestlere katılan bir pilot ve bu işin mutfağında olan bir organizatör olarak yazıyorum...

200 hp lik 5 aracı zor biraraya getirdiğimiz, alan kirasını ödemek için uğraştığımız 2008 den beri çok şey değişti, en baştaki eğlence anlayışı haliyle yok, artık parası olmayanın gerçek anlamda drift yapması da imkansız.
Az araç ve pilot, her yaştan insan, kuralsızlık, federasyon ve güvenlik maliyetleri olmadığından herşey bi bakıma daha kolaydı. Zamanla maliyetler arttı, araçlar güçlendi, sürücüler profesyonelleşti.

Genel olarak alınan eğitimin eksikliğinden yada fiyatının yüksekliğinden şikayet edenler çok, organizatörlerin kişisel davranışlarından rahatsız olanlar var.
Yarış sırasında teknik sorunlar yaşayan arkadaşlar ilgisizlikten şikayetçi, çifte standart uygulandığını düşünen veya yarışlarda yanlış puanlamalar olduğunu düşünenlerde.

Yukarıda yazanlar olsun yada olmasın, adı geçen kulübün eksikleri yada yanlışlarıdır, olmaması gerekir.

2013 yılının yazında ben alternatif bir antrenman sahası konusu açtığımda şiddetli bir tepkiyle karşılaştım. Oysaki tek isteğim anadolu yakasında bir antrenman alanı ve daha ucuza drift yapmaktı.
Bazı arkadaşlar dışında herkes benimle olan iletişimini kesti, sanki benim bu işte bir maddi kazancım yada birilerinin işini elinden almak istiyormuşum gibi.

Başka bir kulübün eğitimini yada antrenmanına katılanlar çeşitli bahanelerle organizasyonlara alınmadı. Sadece eğitim alanlar alana girebilir dendi ama almayanlarda girdi, farklı antrenman fiyatları verildi.
2014 de sadece mevcut kadronun antrenmana girebileceği söylendi ama yeni sürücülerde katıldı, sevilmeyen yada kişisel olarak sorunları olan garaj ve kişilerle beraber olanlarda aynı sayıldı.

Geçtiğimiz yıl benim yaptığım eğitim, antrenman yada driftfestler tepki hareketi değil, bu işi geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya yönelik hamlelerdir. Benim zaten antrenman saham var, tosfed e kayıtlı,
herhangi bir kulüp yada alana ihtiyacım yok, hiç bir drift pilotuyla sorunumda yok.

Sonuç olarak organizasyon yapmak, pilotlarla ve insanlarla uğraşmak zordur, bu sporu bu noktaya getirmekte emek işidir herkes bunun farkında. Geçtiğimiz yıl antrenman ücretini vermeyen, sözünde durmayan,
yarış günü işim var deyip başka antrenmana giden, hertürlü yanındayım deyip ertesi gün başka kulüp toplantısına giden, tır tutturup kıvıranlara kadar her türlüsünü gördüm. Yinede İnsanlar hata yapabilirler diyorum.
Üçüncü kişilerin söylediklerini bir kenara bırakıp, o kulüp bu kulüp demeyi bırakıp, bu pilot geliyorsa bu iş olmaz demeyi bırakmadığımız sürece bu spor mevcut noktadan daha ileriye gitmez.

Ben 2015 dede doğru bildiğim yoldan devam edeceğim, kapımız Eray Yümsel dahil herkese açık. 2014 de aracımı yapan Fatih Çelik'e; yanımda olan özellikle Kemal Güvenkaya, Volkan Arısoy, Timur Pomak, Kenan Büyükbahçeçi,
Görkem Coşkun ve diğer tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Saygılarımla

Abbas Çimen

keremkara
19-01-2015, 16:53
Duzeltme

Oncelikle merhaba arkadaslar konuyu okudum ve konularin bazilarina yada hepsinin icinde oldugum icin yazmak istedim

Kayseride drift etkinligi olmustu hatirlarsiniz. Bu etkinligi duzenleyen kisiler ilk once drift acedemi ile irtibata gecip kayseride organizasyon yapmak istemislerdi.Fakat drift acedemi fazla para cektigi icin kayseri onlardan cekinmislerdi. Ayni organizasyon icin Eray 'a telefon geldi ve biz sadece masrafi belirttik adamlar odemeyi kabul etti ve biz organizasyonu basari ile yapip istanbula geri donus yaptik . Dirft academideki kisiler eray sizi dolandirir die suclamisti. Suan gurbette ailemden uzaktayim eger cebimize 1 lira bile gectiyse gormek nasip etmesin. Sonra Kayserideki arkadaslar gene organizasyon yapmaya karar verdiginde drift acedemi isim yapmak icin az para teklif etmislerdi. Ve etkinli olmamistir.

Istanbulda drift acedeminin duzenlemis oldugu yarismada Bugra AKPINAR video cekmisti. O videoyu seyrettim fakat Eray birkere bile videoda gozukmuyordu. Drift academi'deki arkadaslar erayi sevmedigi icin gozukmuyordu.

Eray'in cikmis oldugu ilk anteramnda bende vardim.Ve ozellikle Mustafa Mert Kazanc ve Mert Bilaloglunun onu asaladigini gordum . Bunu yapmalari yanlis cunku oraya uye olan insanlar oraya eglenmeye geliyor.

Antrenman parasini yilliga cevrilmesindeki amac erayi istememeleriydi. Ama biz gidip gunluk parasi olan (300) kusur tam hatirlamiyorum onu yatirip gitmistik . Gene asalama gene kucuk gorme politikasi uyguladilar. Ayni anteramanda apo abinin (Acil sifalar versin) erayi lastik yatigi icin disari cikartmasi Ama herkez erayin uzerine oynamasi cok ilgincti. Paranla rezil olmak vardirya ayni o misal .

Drift kulubu die birsey yoktu olmasinin sebebi sudur. Izlemeye gittigimiz anteramnda aksilik sonucu yangin cikmasindan dolayidir. Ne itfaiye nede ambulans olmamasinda dolayi tehlikeyi uzerinden atmak icin kub kurdular ve rahat nefes aldilar.

Uyelere hicbir sekilde deger vermemekteler . Belli kisilerle toplanti yapiliyor belli kisilerle karar aliniyor. Bu yanlis evet drift acedemi topluma acik bir club ise uye olan herkezin karar verme yetkisi yada onerileri degerlendirme yapmasi gerekmektedir.

Arkadaslar sorusu olan varsa ben cevaplarim. Suan hatirlamadigim bir suru sey aklima geldikce buraya yazacam....

Soz Ucar Yazi Kalir

MuT86
19-01-2015, 17:33
arkadas ben uyeyim uyede neyse bana veriyolar sen uyemisin? Uyelere deger cermiyolar diyosun?

Gunes G.
19-01-2015, 17:39
Eray benim tanidigim ve gozlemledigim kadariyla, istedigi zaman tanimadigi biri icin bile elinden geleni bircogumuzdan fazla yapar, duygusal empatisi yuksek etki tepki ilen calisan bir insan. Ornekler zaten verilmis, isin ozu kimyasi tutan adamla savasa gider, gicik oldugu adam olecek olsa su vermez, tarzi bu. Bu yuzden gicik oldugu adama turlu hinligi yapabilir, sevdigi adama muhtelif kiyaklar da yapabilir ve bunlar yadirganan davranislar olmaz onun adalet kantarinda. Ama birine pislik yapacak bile olsa "sunu dolandirayimda yolumu bulayim" dusuncesinden cok "uyuz oluyorum inege cakayimda kendine gelsin" der, ana mevzusu budur. O yuzden naiftir, cocuksudur bu yaptiklari genelde.

Bunun yaninda ulkenin genel sartlarina uygun, duzensizlikte rahatlikla yasamaya alismis bir adamdir Eray. Kilometrelerce tersten gidebilir, bunu sirf bir inat ugruna ya da gaza getirilmis bir iddia ugruna yapabilir. Yanlis degil mi yaptigi? Tabiki yanlis ve tehlikeli ama etrafinda bu yanlislari ve yaratilan tehlikeyi marifetmis gibi gosteren, bununla eglenen ve mutlu olan insanlarin daha da gaz vermesi ile "ortaminda" iyice yucelir ve yukselir. Yapilan hatalar yuzunden zamaninda uyarilmadigi icin bugun boyle bir karakter haline gelmistir. Artik adalet anlayisida bu baglamda manipule olmustur. Kendi acisindan bakinca yaptiklari son derece normal hatta komiktir, ancak diger acidan bakinca durum vahim ve tehlike icermektedir.

Ozunde izbelik olmayan bir adamin, maruz kaldigi ortam yuzunden karakterinde olusan formasyon boyle bir sonuc vermistir. Bu adam sansli olsa ve dogru insanlarla birlikte dogru ortamda yetismis olsaydi simdi herkes "Aa Eray mi? Pirlanta gibi cocuktur" derdi diye tahmin ediyorum. Ama su an elde ne var? Kalitesiz saksakci cogunlugun ovguleri ile kaliteli insanlarin uzuntu ve endiseli bakislari.

Bakin acik yaziyorum Eray seviyeli ve kurallari olan bir klup icin uygunsuz bir karakterdir. Kurallara uymamaya alistirilmis, adalet icin "agzina geleni soyleyen", hakli oldugu noktalari mutlaka olan ama bunu duzgun izah etmek yerine kavga cikarmayi tercih eden ve bu yuzden masada kaybeden bir insan :) Ben gordum adamin icindeki iyi tarafi o yuzden anlayabiliyorum konuyu.

Valhasil kelam uzun lafin kisasi, Eray ozunde iyi olan ama deger yargilari da ruhu gibi yarali bir cocuktur. Onu daha fazla tahrik edip uzerine giderek sadece kaos elde edilir bu lafim Mustafa'ya, duysun beni.

Eray sana gelince, soylediklerinde hakli oldugun noktalar olsa bile (ki bazi noktalarda hakli oldugunu dusunuyorum) yapici hicbirsey yok yazdiklarinda. Drift akademi kotu mu? Daha iyisini yap. Adamlar dolandirici mi? Sen dolandirmadan yap. Yoneticileri kotu mu? Sen iyi bir yonetici ol.

Birsey yap dostum, karalayip, yikip, yakip "beni attiniz, agzinizi kiricam oglum" demekten vazgec artik, kocaman adam oldun yahu. Anliyorum seni hakli oldugun seyler var ama bir ipte iki cambaz oynamaz. Sen bunu gorememis olsan bile drift kulubunun bunu gorup seni basta vizyonlarina aykiri bir insan oldugun icin almamalari gerekiyordu, demek ki onlarda yeteri kadar olgun degillermis, yemeyin birbirinizi...

Eray Yümsel
19-01-2015, 18:02
Güneş yazının %80 nini kabul etmiyorum sana uzun bir yazı yazmak zorundayım telefondan değil ama eve gidince yazcam sadece son sölediğinin cevabını veriyorum...

Arabanı tamirciye yaptırdın beğenmedin kötüledin git tamirci aç arabanı kendin yap ozaman :) asıl sana cevabım gece gelicek tokat gibi hemde :) alınma tabi

Gunes G.
19-01-2015, 18:16
Güneş yazının %80 nini kabul etmiyorum sana uzun bir yazı yazmak zorundayım telefondan değil ama eve gidince yazcam sadece son sölediğinin cevabını veriyorum...

Arabanı tamirciye yaptırdın beğenmedin kötüledin git tamirci aç arabanı kendin yap ozaman :) asıl sana cevabım gece gelicek tokat gibi hemde :) alınma tabi

Arabani tamirciye yaptirdin begenmedin kotuledin derken? :)

Olm hala tokat atma pesindesin ona buna, sakinles biraz yahu senin kotulugunu isteyen biri miyim sence?

Eray Yümsel
19-01-2015, 18:25
Örnek verdim moruk :) yani demek istedimki herkez beğenmediği bişey olunca o işi yapsın :)

Caesar
19-01-2015, 18:38
Örnek verdim moruk :) yani demek istedimki herkez beğenmediği bişey olunca o işi yapsın :)

Eray şimdi güneş nokta atışı yapmış kızma adama. Bende haklı buldum. Geldin 30 yaşına cocugun var ailen var. En ufak örnek ama sen haal yollarda drift videoları peşindesin. TV lere sokak teröristi olarak çıkıyorsun sen hala övünme peşindesin.

Facebook kitlesi yapma peşindesin. Açıkca söylüyorum cocukca hareketler geliyor bunlar bana. Yine diyorum bana öyle geliyor.

Harun Taştan ile bir farkın kalmadı.

Ama aranızda bir fark var. O çocuk. Sende aile babası bi adamsın az büyü la artık :)

Dipnot: Keisnlikle kötü amaçlı yazmadım bazı insanların ruhu cocuk kalır. Aha sen böylesin :) Hala sokakta futbol maçı yaptığın bende para verdim ver ulan top benim modundasın asjdhasjd

Eray Yümsel
19-01-2015, 19:38
Burayı kişi analizine çevirmesek :)

Bulut Y.
19-01-2015, 20:00
onurcanın yazdıkları gözümün önünden geçti hakkaniyetli yazmıs

EM-RE
19-01-2015, 20:04
Kimsede demiyor ki ağa bu nedir
Alintiylan filan kasmiycam güneş g nin yazısından kes bic
Kalitesiz saksakci cogunlugun ovguleri ile kaliteli insanlarin uzuntu ve endiseli bakislari

Bu kadar adama ucundanda olsa iyiliği dokunmuş adama dolandırıcı denilmiş koruma iç gudusuyle herkes başından geceni erayla olan poz. Yazmış sonrada kalitesiz saksakcimi olmuşlar.
Ben yolda trafikte okudugumumu yanlış anladım yoksa boyle mi?

Eray Yümsel
19-01-2015, 20:46
Eray benim tanidigim ve gozlemledigim kadariyla, istedigi zaman tanimadigi biri icin bile elinden geleni bircogumuzdan fazla yapar, duygusal empatisi yuksek etki tepki ilen calisan bir insan. Ornekler zaten verilmis, isin ozu kimyasi tutan adamla savasa gider, gicik oldugu adam olecek olsa su vermez, tarzi bu. Bu yuzden gicik oldugu adama turlu hinligi yapabilir, sevdigi adama muhtelif kiyaklar da yapabilir ve bunlar yadirganan davranislar olmaz onun adalet kantarinda. Ama birine pislik yapacak bile olsa "sunu dolandirayimda yolumu bulayim" dusuncesinden cok "uyuz oluyorum inege cakayimda kendine gelsin" der, ana mevzusu budur. O yuzden naiftir, cocuksudur bu yaptiklari genelde.

Bunun yaninda ulkenin genel sartlarina uygun, duzensizlikte rahatlikla yasamaya alismis bir adamdir Eray. Kilometrelerce tersten gidebilir, bunu sirf bir inat ugruna ya da gaza getirilmis bir iddia ugruna yapabilir. Yanlis degil mi yaptigi? Tabiki yanlis ve tehlikeli ama etrafinda bu yanlislari ve yaratilan tehlikeyi marifetmis gibi gosteren, bununla eglenen ve mutlu olan insanlarin daha da gaz vermesi ile "ortaminda" iyice yucelir ve yukselir. Yapilan hatalar yuzunden zamaninda uyarilmadigi icin bugun boyle bir karakter haline gelmistir. Artik adalet anlayisida bu baglamda manipule olmustur. Kendi acisindan bakinca yaptiklari son derece normal hatta komiktir, ancak diger acidan bakinca durum vahim ve tehlike icermektedir.

Ozunde izbelik olmayan bir adamin, maruz kaldigi ortam yuzunden karakterinde olusan formasyon boyle bir sonuc vermistir. Bu adam sansli olsa ve dogru insanlarla birlikte dogru ortamda yetismis olsaydi simdi herkes "Aa Eray mi? Pirlanta gibi cocuktur" derdi diye tahmin ediyorum. Ama su an elde ne var? Kalitesiz saksakci cogunlugun ovguleri ile kaliteli insanlarin uzuntu ve endiseli bakislari.

Bakin acik yaziyorum Eray seviyeli ve kurallari olan bir klup icin uygunsuz bir karakterdir. Kurallara uymamaya alistirilmis, adalet icin "agzina geleni soyleyen", hakli oldugu noktalari mutlaka olan ama bunu duzgun izah etmek yerine kavga cikarmayi tercih eden ve bu yuzden masada kaybeden bir insan :) Ben gordum adamin icindeki iyi tarafi o yuzden anlayabiliyorum konuyu.

Valhasil kelam uzun lafin kisasi, Eray ozunde iyi olan ama deger yargilari da ruhu gibi yarali bir cocuktur. Onu daha fazla tahrik edip uzerine giderek sadece kaos elde edilir bu lafim Mustafa'ya, duysun beni.

Eray sana gelince, soylediklerinde hakli oldugun noktalar olsa bile (ki bazi noktalarda hakli oldugunu dusunuyorum) yapici hicbirsey yok yazdiklarinda. Drift akademi kotu mu? Daha iyisini yap. Adamlar dolandirici mi? Sen dolandirmadan yap. Yoneticileri kotu mu? Sen iyi bir yonetici ol.

Birsey yap dostum, karalayip, yikip, yakip "beni attiniz, agzinizi kiricam oglum" demekten vazgec artik, kocaman adam oldun yahu. Anliyorum seni hakli oldugun seyler var ama bir ipte iki cambaz oynamaz. Sen bunu gorememis olsan bile drift kulubunun bunu gorup seni basta vizyonlarina aykiri bir insan oldugun icin almamalari gerekiyordu, demek ki onlarda yeteri kadar olgun degillermis, yemeyin birbirinizi...

pek sevgili Güneş Gizligöz bir nevi illuminatinin masonik sembolünden oluşan bir soyad sahibi ve ateist arkadaşım... öncelikle Allah a inanmayan çok arkadaşım yok hatta hiç yok yalanda yok sevmem bu tarz insanları etrafımdada barındırmam sana göre ben düz mantık bir insanım kütüğüm öküzüm vururum kırarım çobanım kısaca kalitesizim...

evet özüm sözüm bir lafımı kimseden esirgemedim bu yaşıma kadar ve ölene kadarda kralı gelsin esirgemem. ben babamı silmişim hayatımdan yaptığı yanlışlıklar yüzünden seni sizi veya bir mukabele yayşak olan insanlarımı silmiycem diyerek yazıma başlamak istiyorum... bana bir adım atana her zaman koşarak gitmişimdir kendinde cok iyi biliyosun. bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasıncılık bende yok etrafımda gördüğüğm haksızlıklara her zaman müdehale etmişimdir, eğer bir faydam dokuncagını biliyosam tabi yoksa karışmam ama görmezdende gelmem.

benim babam eskilerdendir yanı senın sölediğin gibi ülkenin eski önde giden sözü geçen insanlarındandır. hatta senin rolling e çıkmak için toplandıgın saatlerce dikildiğin yerlerde biz volta atıyoduk zamanında beni yakınen tanıyan insanlardan coguda bunu bilir... yemiş içmişliğimiz var oralarda büyüdüğüm ortamı şimdi bu yazdıgım ilk satırdan yola cıkarak öne sürersek ben bence bir meleğim çünkü benım yanımda insanlar öldü insanlar sakat kaldı ağlayanlar sızlayanlar merdivenden kayanlar torbacılar tinerciler baliciler vs vs vs saymakla bitmez. ben bunca pisliğin içinde ne alkol ne sigara ne bir uyuşturucu madde kullanmadan büyüyüp bugünlere geldim her türlü şeyide gördüm senın hayal edemiyceklerini bile. bunları niye söylüyorum belliki arkadaş kitlemde hala benı tanımayan beni bilmeyen böyle senın gibi kütük kalitesiz insanlar kalmış bunları sana benı tanı benı tanımayanların benı tanıması için yazıyorum iyi oldu benı gaza getirmen ben gaza gelmeyi severmişim ya eğer ben gaza gelseydim şu anda mustafayı vurmuştum zaten çünkü bu adam yıllardır benım arkamdan eray böyle eray şöyle eray dolandırıcı diye konusuyo sesimi cıkarmıyorum şimdi sesimi cıkarınca eray kötü oldu...

he şunuda söyleyim babamla 6 yıldır görüşmüyorum... sebebi benı ılgılendırır bunuda bilin istedim...

gelelim şakşakçı cogunluga bu saksakcı cogunluk dediğin insanlar benım diğer dolandırıcı konuma yazan insanlarsa seni itin götüne sokar ordanda cıkarmam hatta itle birlikte gömer oraya bide beton dökerim garanti olsun diye :) bilmem anlatabiliyomuyum. sen kendıne göre yanlıs bildiğin şeyler benim doğrularım olabilir azınlık olabilirsin ben sana azınlıksın diye vuruyomuyum hayır ozaman susmayı bilceksin yorum yapmamayı bilceksin sana bir zararı yoksa etrafındakilere bir zararı yoksa konusmayacaksın empati kurmayı öğreneceksin.

sen bana açık açık eray kulüpte kesinlikle taskınlık cıkarmıstır ve buyüzden kovulmuştur demişsin. bunu kesinlikle kabul etmiyorum çünkü ben öyle bişey yapmadım siz ve senin gibiler sadece dışardan duydukları ile haraket eder ve bilinçsizdirler... bense hayat felsefemi Duyduğumun %1 ' ine Gördüğümünde %50 sine inanmaya endeksleyerek yaşamaktayım... bu yüzden benımle zıt kutupsun sen ve senın gibiler. evet kavga cıkarmayı tercih eden bir yapım var çünkü hiç bir zaman kaşar olamadım kaşar gördüğüm zamanda gerekeni yaparım susmam bu yüzdende hiç bir ortamda sevilmem bu sevilmememin karşılığını veremeyen ahlaksız iki yüzlü insanlar yüzüme bişey söyleyemedikleri için arkamdan DOLANDIRICI der DÜZEN BOZUCU der der de der. demişsinki eray konusarak anlasmak yerine kavgayı seçer tamamen yanlıs ben bu insanlarla yüzyüze tatlı dillede görüştüm ve bu insanlar hariç herkeze ikinci bir şans veririm hata bir kere yapılır ikincisi kesinlikle bilinçlidir ve cezası gereklidir neyse diye diye bu hallere geldiğimiz doğrudur cezasını zamanında vermedik. 3 kurusluk değer bilmez adamlar şu anda ben araba satarken ERAY DAN ARABA ALINMAZ diyecek yüzü bulmuşlardır niye zamanında satırı vurmadık diye... ve ERAY YÜMSEL yine kötü oldu...

Drift akademi kötü ve ben daha iyisini yaparım güneş bana para ver ve otur seyret sadece eğer ki elimze yüzüme bulaştırırsam gel yüzüme tükür sana harcadıgın paranın fazlasını kat kat ödeyeyim madem sana bukadar basit geliyo dışardan bu işler...

Birşeyler yap diyorsun dimi evet ben birşeyler yaptım ve her zaman bu böyle olmaz tek çatı altında bulusup drift in ileri gitmesi için herkezle görüştüm apo hastaneye düştü artık sistem değişir dedim apo nun mantıgı hiç bir spor dalına uymaz hiç bir ticaretede uymaz yanlıs düşünceler yanlıs fikirler. x bir firma yarış düzenlediğinde biz gitmeyiz x yerde org var giden bidaha gelmesin demek benım ıcın yanlıstır. yanı buna ornek verirsek....

real madrid takımına girmek için para ödersen takımdan istediğin zaman cıkarsın cunku onları sen satın almıssındır.
real madrid takımına girmek için sana para ödedilerse halı sahada dahi gidip maç yapamazsın yat derler yatarsın kalk derler kalkarsın kısacası senı satın almıslardır.

burda satın alınan onlar ben değilim. hem para vericem onları kullanmak için (kurallar çerçevesinde) hemde bana gelicekler yat oglum sürün oglum yakala oğlum afferin oglum al sana mama :) gerçi mama bile verdikleri yok miğdemizdeki ekmeği bile aldılarya o zamanlar neyse. konu bu değil konu bana yaptıgın yorum.

sonuca gelirsek sevgili Allah sız kardeşim. fok balıkları cok yanlız ve sen beni hiç bir zaman tanıyamadın ve tanımanada izin vermiycem Allah ta tanımana izin vermesin yolda görürsende yolunu değiştir ve sakın arkana bakma....

(eksik yazımlar ve imlalar için affola)

Eray Yümsel
19-01-2015, 20:50
Eray şimdi güneş nokta atışı yapmış kızma adama. Bende haklı buldum. Geldin 30 yaşına cocugun var ailen var. En ufak örnek ama sen haal yollarda drift videoları peşindesin. TV lere sokak teröristi olarak çıkıyorsun sen hala övünme peşindesin.

Facebook kitlesi yapma peşindesin. Açıkca söylüyorum cocukca hareketler geliyor bunlar bana. Yine diyorum bana öyle geliyor.

Harun Taştan ile bir farkın kalmadı.

Ama aranızda bir fark var. O çocuk. Sende aile babası bi adamsın az büyü la artık :)

Dipnot: Keisnlikle kötü amaçlı yazmadım bazı insanların ruhu cocuk kalır. Aha sen böylesin :) Hala sokakta futbol maçı yaptığın bende para verdim ver ulan top benim modundasın asjdhasjd

ben tv lere sokak teröristi diye cıkmaktan hiç bir zaman övünmedim övündün diyende gelsin buraya her seferindede o olayın doğru olmadıgını basının yanlıs lanse ettiğinide belirttim ki videoyuda internete veren ben değilim özgürdür.. ben versem dediğin biraz gerçeklilik payı taşır..

facebook kitlesi yapma peşinde biri olsam inan bana su anda milyonlar benı takip eder izlerdi hepsini yapabilcek kapasitedeyim harun taştan la benım adımı yanyana yazman bile benım kalitemi düşürür :) sana başka bişey demiyorum sende benım hala boş beleş yaşan bir adam oldugumu düşünüyosun ama Allah gerçek kimliğimi göstermesin biz hep dost kalalım maytap yapalım eğlenelim kardeşim... sende sakın alınma

fa'R'uk
19-01-2015, 21:08
Eray bu Güneş G denen şahsın senin iki konuna da yazan seni seven yüzlerce insana hakaret edip kalitesiz şakşakçı takımı ne kadar yanlışsa bu adamı tanımıyorum ve yazdığına çok uyuz olsamda sana yakışmayan bir yazı yazmışsın kendini açıklama kısmın gayet iyi ama din konusunda bel altı vurmuşsun sana yakıştıramadım.

Eray Yümsel
19-01-2015, 21:10
bundan sonra böyle abi ben cok sustum herkez bel altı vurdu sıra bende adam benı tanımadan analimizi yapıyo yüzlerce insan içinde neden ben yanlıs tanınıyorum herkez bilsin kimin ne oldugunu :) onamı düştü benım ne oldugum ???

fa'R'uk
19-01-2015, 21:15
bundan sonra böyle abi ben cok sustum herkez bel altı vurdu sıra bende adam benı tanımadan analimizi yapıyo yüzlerce insan içinde neden ben yanlıs tanınıyorum herkez bilsin kimin ne oldugunu :) onamı düştü benım ne oldugum ???

Hayır kardeşim adam fikrini yazmış buraya yazsın bak millet gibi arkandan konuşmamış yüzüne yazdı sende hayır dersin o öyle değil dersin, bak böyle konular açıldığı senin hayrına oldu ne kadar sevenin varmış onu gördün bu kadar yücelmişken orada kal

Eray Yümsel
19-01-2015, 21:18
ben yerimden memnunum komserim inanki çizgimi öyle yada böyle bozmam ne yükseklerdeyim ne alçaklarda ortalarda olcaksın her zaman askerde komutanım öyle öğretmişti bana :D 3 5 insan pofpofladı diye gtm başımda oynamaz 3 5 insan kötüledi diyede moralim bozulmaz ee o yüzden benım çizgim bu beni sevende zaten böyle sever...

fa'R'uk
19-01-2015, 21:26
ben yerimden memnunum komserim inanki çizgimi öyle yada böyle bozmam ne yükseklerdeyim ne alçaklarda ortalarda olcaksın her zaman askerde komutanım öyle öğretmişti bana :D 3 5 insan pofpofladı diye gtm başımda oynamaz 3 5 insan kötüledi diyede moralim bozulmaz ee o yüzden benım çizgim bu beni sevende zaten böyle sever...

Millet seni zaten sen olduğun için seviyor, hani bir fıkra var hoca cuma vaazında bağırıyor Cemaate erkek çocuklarınız camiye gelmiyor internetin başında vakit geçiriyor, kızlar desen giyinmeyi unuttu daracık giyiniyorlar diye o esnada camdan hocanın kızı mini etekle geçerken cemaatten biri sesleniyor hoca bu senin kız değilmi bu ne böyle mini etek bir kilo makyaj diye hoca da onlara "ama yakışıyor ırıspıya" demiş sen işte o ırıspı sın başkasında durmayan sende duruyor , başkası yapsa belki kavga sebebi olur sende Gülme sebebi oluyor götünde beyaz tüymü var bilemedim :)

Eray Yümsel
19-01-2015, 21:26
ben bu konununda ikili atışmayla benım sahsi konuma dönüşmesini istemiyorum güneş vericek bir cevabın varsa ya verme hayırlısı olsun yada diğer konuya yaz bu konu drift academy ile ilgili ve bu kişilik hakkında daha fazla bişey duymak istemiyorum...

ef186
19-01-2015, 21:29
Eray derdin ne ise onu anlat sorunun varsa coz forumdaki herkes kadar ama itin gotune sokup beton dokmeye insanlarin inancina yada inanmayisina laf solemeye kallarsan seni bu forumda tutacak bir guc yok bunu bil ve uslubunu duzelt. Bu sana forum yonetiminin son ve kati uyarisidir !

Eray Yümsel
19-01-2015, 21:29
Millet seni zaten sen olduğun için seviyor, hani bir fıkra var hoca cuma vaazında bağırıyor Cemaate erkek çocuklarınız camiye gelmiyor internetin başında vakit geçiriyor, kızlar desen giyinmeyi unuttu daracık giyiniyorlar diye o esnada camdan hocanın kızı mini etekle geçerken cemaatten biri sesleniyor hoca bu senin kız değilmi bu ne böyle mini etek bir kilo makyaj diye hoca da onlara "ama yakışıyor ırıspıya" demiş sen işte o ırıspı sın başkasında durmayan sende duruyor , başkası yapsa belki kavga sebebi olur sende Gülme sebebi oluyor götünde beyaz tüymü var bilemedim :)

ya faruk hıyarlı baban olayımda delirt beni gözünü seveyim :D gece gece güldürme beni :D

Eray Yümsel
19-01-2015, 21:31
Eray derdin ne ise onu anlat sorunun varsa coz forumdaki herkes kadar ama itin gotune sokup beton dokmeye insanlarin inancina yada inanmayisina laf solemeye kallarsan seni bu forumda tutacak bir guc yok bunu bil ve uslubunu duzelt. Bu sana forum yonetiminin son ve kati uyarisidir !

niye ben adama Allah a inanmı dedim :D yada baska bişeymi sadece ateist oldugunu belirttim o benım öküz kütük vurdu kırdıcı olarak nitelendirmeyi biliyo tamam beton dökme biraz ağar oldu onu geri alıyorum sadece it olsun

ef186
19-01-2015, 21:34
Eray seninle tartismiyorum kurallar net uyardim

Eray Yümsel
19-01-2015, 21:39
buğra motorsporlarına jubilemi yaparken seni bi pataklicam söz veriyorum ama şimdilik gebeyim yap giderini kankam :D

Onrcn
19-01-2015, 21:40
yaw cok afedersınız bisey sorucam madem bu klup tu kaka madem bu klup herkesı dolandırıyo madem bu klup guvenlık saglamıyor nasıl oluyorda en buyuk organızasyonu bunlar yapıyor nasıl ouyorda dıger organızasynlarda 5-6 araba olurken apex mastersda 20 arac oluyor nıye bız klup sayfasında her organızasyondan sonra ıyıkı sızı tanımısım bızı bır araya getıren apodan (acıl sıfa versın Allah suan komada olan) Allah razı olsun dıye mesajlar atıyor herkes bırbırıne.

Musa Merhaba,

Beni disaridan bakan birisi olarak kabul edebilirsin fakat ben geldim o kapidan iceri girmeye calistim ve karsilastigim durumlar bunlar. Eksigi var, fazlasi yok lafini da cok rahatlikla kullanabilirim. Ben Drift Akademi yada her kimse dolandiricilikla da suclamiyorum, benim suclamam bu sporun daha ileri gitmesine kesinlikle kostek olduklari uzerine (en azindan benim icin). Basarisiz olmayan ama iyide olmayan bir araca ve pilota ya calissan olacak galiba demek cok zor degil. Bende dis kapinin mandali degilim motorsporlari icin.

Sizin ne kadar kalabalik oldugunuz yada ne kadar para harcadiginiz inan benim icin bir zerre birsey ifade etmiyor. Neden biliyor musun? Cunku ben sadece arabaya snowboard sigmiyor diye cnc de malzeme kesip kanat yerine snowboard takan bir adamim ki bu da senin en ufacik umrunda olmayabilir. Bu yuzden ben para harciyorum diye bu ise yaklasmak yanlis olur, goreceli olur. Buradaki nokta cok daha kalabalik olabilirdik, buna bende dahil olabilirdim X insanlarda dahil olabilirdi ama olamadiniz, 20-30 pilotuz diyorsun. Istanbul parka 300 araba mi ne geldi tek organizasyona, kimisi hic birsey bilmiyordu bana burada 7 senede 20-30 pilotla bu isi yapiyoruz demeniz cok komik. Senede 5 tane aktif pilot kazanamamissiniz. Zamaninda Auto Drom mudavimleri vardi ve sizden cok daha kalabalikti, neden? Ben o aktiviteyi bundan daha ustun gormuyorum ama neden yani ?

Istanbul Park fiyat kiyaslamasi; sanirsin siz gunde 400 dakika donuyorsunuz antrenmanda. Istanbul Park da cok para dokulmemis yol araclarinin cikarabilecegi maksimum 100 dakika. 60 dakikadan sonrasi amacsiz olur, zaman cikmaz. Ha dersen 400 dakika pistteyiz, bende en asagi 400 dakika Istanbul Park in gayet guzel olan tesislerinde oluyorum. Yok istanbul parkin kirasiymis vs, ben 500tl mi veririm 40 dakika donerim evime de Istanbul Park taydim diye gidebilirim, otopark ta kicim donarak takilmam. Kucumsuyorum gibi anlasilmasin, fiyat/performans kiyasi yaptigin icin soyluyorum. Yoksa insanin kalbinden gecen eger o isi yapmaksa kafana *** yagsa gider isini yapip zevkini alirsin.

Yangin sondurucu istediniz; ne zamanki araba yandi.. yangin sondurucu oldu. O talihsiz olayda bende oradaydim, caresizligi gordum. Ve o arac sahibi ben olsam sizin basinizi yakardim emin olun.

Kurallar, kurallar: Yazili olarak var mi? Pilotlar imzaladi mi bu kurallari? Yok 3 tur atacakmissiniz falan var mi boyle bir ibare? Bana orada birsey olsa sizi sorumlu tutmayacagima dair bir kagit var mi mesela? (Bilmiyorum belki artik vardir soruyorum.) Ha eger bu kurallar yazili degilse, sen bunu dikte ettiremezsin. Sana bu hizmeti almak icin para odeniyorsa bak kural agzimla soyledim diyemezsin ve boylede insanlari atamazsin. Ha bu bir sirket olsaydi Eray bunu imzali bir kagitla sunsaydi, Eray'i da atamazdiniz. En ufacik bir davada perisan olurdunuz geri alirdiniz.

Eray sunu yapmis bunu yapmis; ben Eray'i savunmuyorum ve bence Korfezde time trial da yaptigi da iyi birsey degildi fakat ben 2 drift gunune geldim ve ikisinde de sacma sapan hareketler yapan sendin. Evet seyirciydim ve kicimin dibinde o arabayi jantlara dusene kadar burnout yaptin, hani biri birsey yapsa kim hesabini verecek diyorsun ya; bende sana soruyorum senin jantindan bir parca kopsa benim bir yerime saplansa orada? Bu dengesiz hareketinin hesabini kim verecekti bana soyler misin? Giden arabanin tavanina ciktiginda (Ki bunu kartal la da yaptin yanlis hatirlamiyorsam), ya birsey oldu araba bize dogru geldi, yada sen dustun ustunden.. Ne olacakti? Madem olay kurallara geldi, ben senden fazla orada sov yapan adamda gormedim. Buradan seni sucluyor musum gibi dusunme ben disaridan olaya bakan ve irdeleyebilen, bunun uzerine de sana soru yonelten biriyim. O eskidendi demeyin bana, eskiden insan hayati onemli degil miydi? Bunu dusunemiyor muydunuz? O donemler belkide oranin en kalabalik gunleriydi para alinmadigi icin ama siz sov yapmayi sectiniz. Arabaya 5 kisi binip kollar eller disarda gazlarken en ufacik birseyde yaninizdaki insanlara birsey olabilecegini dusunmemek eglencesine cikmak degildir, bir bakis acisidir. Ben pistte yanima tek bir kisiyi bile alacak olsam tereddut ederim. Hic bir hardcore zamanimda yanimda birisi yoktu, hep tektim.

Guvenlik; ya akla deve degil. Aranizdan biri gidecek; sen mi dondun kardes bu otoparkta al plakasini cagir polisi (orasi ozel mulk, girmesine izin vermiyoruz diyecek bir yetkili bulacaksin, direk polis esliginde atacaksin) o plakayi da yaz kagida, alma iceri ne var bunda. Ya simdi mayista cektiginiz goruntulere baktim, ortada bir tane direk var. Sarsaniz yandan Allah korusun fatality, suraya guzel kalin lastik koyun bari ( eglencesine cekmissinizdir ama ).

Egitim: Biri onden kayar vurur. Arkadan kayip vuramaz mi? Illa onden mi kayacak? Lastigi patlayamaz teknik bir aksaklik olamaz mi? Buna istinaden sozlu bir kuraliniz var mi? Biri geldi sizin araciniza dururken yada giderken vurdu bunlarin yaptirimlari nedir ? Egitim yerine test olmali, ha buradan egitim almak isteyen alir, gerekli gorursunuz bu adam almali dersiniz alir ona birsey diyemem. Gurkan egitim aldi mi ? Cok basit bir soru sana.

Sonuc olarak siz burada yapmadiginiz ve eksik olan herseye eglence diyorsunuz, iste biz bizeydik soyleydi boyleydi. Onceden boyleydi sonradan boyle, yazili olmayan ingiliz kanunlari gecerli.. Ben yapsam benide atardilar diyen de benim gozumde en yersiz hareketleri yapan insan, cunku ben 2 antrenman izledim ve benim gozumde artik sen busun. Insan beyni boyle calisiyor, Musa denince seni o arabanin tepsinde goruyorum ben. En eskilerdenim diyorsun, bende en eskilerden birinin bunu yapmamasi ornek olmasi lazim. Bak Eray yenilerden, gitmis yapmis atilmis. Sen eskilerdensin ve atilmamissin. Ornek: Ben cok eskilerdenim Time Trial da bana sormadan ismimi yazarlar listeye, gidip orada birsey yapsam belki tolere ederler lan herhalde sicak basina gecti falan derler, neden? Hep o onumdeki yazili kurala uymusum ben.

Bakin ben hepinizi elestiriyorum, hep sordugum soru; neden? Ben kimim ki sizi elestireyim bu sekilde? Fiyat politikasi elestirilir o olur bu olur ama sizin hic birseyiniz tam degilki. Bana burada ne desen tersini ben sizin organizasyonunuzda gormusum, bana neyi inandiracaksin sen yada drift akademi? Yikici yada kirici olmak istemem, ben isterimki bu sporlara daha cok deger verilsin, yarismaya calisanlara, disarda hevesli gozlerle izleyenlere deger verilsin. Bak 20-30 pilotuz diyorsun, 21-31 olacaktiniz 1/20 daha fazla pilotunuz olacakti. Hevesli, az-cok kabiliyetli, iyi bir araca sahip, setup tan anlayan, sirf 10 dakika aranizda olacagim diye butun ayarlarla oynayan bir pilotun daha olacakti. Tabi dunya benden ibaret degil, kim bilir kac kisi daha boyle sogudu bu olaydan ama ben bizzat yasadigim icin sana ornegini veriyorum.

Insallah daha iyi yerlere gelirsiniz. Once su kurallari yaziya dokun, o diregin etrafina guzel bir barikat koyun, gelin benimde tabularimi yikin lan adamlar yapiyor dedirtin. Cok zor birsey degil. Tekrar soyluyorum olay sen-ben degil, drift-Time trial olarak motorsporlari karsilastirmasi degil, organizasyon ve yonetim karsilastirmasidir. Umarim kimse alinmaz.

Not:Quote u kesip yayinladim yer kaplamasin diye, ozenle sectigim bir alan degildir.