Orijinalini görmek için tıklayınız : günübirlik trabzon turu
Ahmet Saraçoğlu
23-01-2015, 12:47
Arkadaşlar eşim thy muhasebe çalışanı.Uçak biletine sadece vergi ödüyorlar.Günübirlik bi gezi yapalım diyoruz.İlk aklıma izmir gelmişti ama yarın hava kapalıymış izmirde.Öyle olunca benimde aklıma hep merak ettiğim trabzon geldi.Hem hava da güzel görünüyor yarın.
Havaalanından araç kiralıycam.Sabah 9 akşam 9 yapıcam.
Aklıma sabah sahilde biryerde hahvaltı , ordan sümela manastırı ve orada öğlen yemeği , sonrasında trabzonun merkezinde gezip akşam yemeği yiyip 21de dönmek var ama hiç bilmediğim biyer olduğu için plan programda baştan sona öneriye açığım , heryeri görme çabasıyla ordan oraya heba olarak değilde o saat aralığında keyifli vakit geçirecek biçimde neler yapılabilir arayışındayım.Gidilecek mekana kadar tavsiye bekliyorum trabzonlu abi kardeşlerden.
SerhatA.
23-01-2015, 13:04
Abi günü birlik biraz zor olabilir ama sana önerim şu şekilde :
Sümelada kahvaltı ve gezi (şehirden 45km gidiş geliş 90km)
Sonra sahil turu veya Sera Gölünü Gezisi (şehirden 8km uzakta)
Ardından Boztepede şehir manzarasıyla çay (Şehrin göbeği sayılır 2km falan)
Merkezde akşam yemeği
Ardından tekrar Havaalanı.
Ancak bu kadar iyi olabilir program
bence aracı alır almaz kahvaltınızı yapın ve uzun göle doğru yola çıkın yaklaşık 70-80 km ciarı olsa gerek, tabiatla iç içe olup ciğerlerinize bolca oksijen doldurun ve öğle yemeğinizi orada yiyip sümela manastırına geçin derim ben.
SerhatA.
23-01-2015, 13:42
bence aracı alır almaz kahvaltınızı yapın ve uzun göle doğru yola çıkın yaklaşık 70-80 km ciarı olsa gerek, tabiatla iç içe olup ciğerlerinize bolca oksijen doldurun ve öğle yemeğinizi orada yiyip sümela manastırına geçin derim ben.
Uzungöle direk kahvaltı için gidilebilir, gidiş geliş 210 kmyi buluyor. toplam yol 3 saat sürer gidiş geliş, bunları göz önüne almakta yarar var.
Ahmet Saraçoğlu
23-01-2015, 14:47
manastır uzungöl ve sera gölü yol olarak sıkıntılı değil dimi?bozul yollu , normal bi arabanın altını sürteceğimiz bi güzergah varmı içlerinde?merkezde akşam yemeği için nereyi önerirsiniz?
Trabzona günü birlik yetmez be :D
ben gecen sene 1 hafta gittim o bile yetmedi
uzungöle kesin git sümela görmeden olmaz
imkan olursa zigana yörük cadırını öneririm hem manzarası güzel bir yer
boztepeye de cıkabilirsin merkez ve tepede bir bölge komple trabzon manzarasına hakim güzel tesisler var begendiginize girersiniz
SerhatA.
23-01-2015, 15:25
manastır uzungöl ve sera gölü yol olarak sıkıntılı değil dimi?bozul yollu , normal bi arabanın altını sürteceğimiz bi güzergah varmı içlerinde?merkezde akşam yemeği için nereyi önerirsiniz?
Uzungöl yolu full asfalt, manastır yoluda asfalt fakat bayır keskin virajlar falan var basık olmayan arabada sıkıntı yaratmaz.
Sera gölü çok uzak değil şehirden oranında yolu sıkıntılı değil.
Merkezde Akşam yemeği olarak Üniversite tarafında Kalkınma Mahallesinde Anjelique var orayı öneririm. Ama illa şehir merkezinde olsun diyorsanız Harran Restaurant var kime sorsanız gösterir.
Söylendiği gibi bir gün yetmez :D Ben üç gün içinde misafir gelen arkadaşlarıma bile heryeri gezdiremedim (3güne sığan : Akşam boztepede çay , sabah Manastırda kahvaltı gezi, Uzungölde akşam yemeği alkol, ertesi gün Ziganada Meşhur Et - Köfte - Sütlaç , Sera gölü , sonraki gün Atatürk köşkü vs.)
Ahmet Saraçoğlu
23-01-2015, 16:20
Aynen bi gün kesinlikle yetmez onun farkındayım.Amaç hava değişikliği.busefer aceleye geldi.bi sonrakıne araştırma olur.
O zaman
merkezde deniz kenarı bi yerde kahvaltı(nerede olabilir?)
Sümela manastırı
Sera gölü ve orada biyerde yemek
Finaldede trabzon merkezde akşam yemeği ve dönüş
SerhatA.
23-01-2015, 21:50
Aynen bi gün kesinlikle yetmez onun farkındayım.Amaç hava değişikliği.busefer aceleye geldi.bi sonrakıne araştırma olur.
O zaman
merkezde deniz kenarı bi yerde kahvaltı(nerede olabilir?)
Sümela manastırı
Sera gölü ve orada biyerde yemek
Finaldede trabzon merkezde akşam yemeği ve dönüş
Şehrin 3-4 km uzağında Mercan Korupark var abi orayı öneririm.
Haritadan yazdığım mekanları kolaylıkla bulursun hepsi yol üstünde kalıyor ve bilindik yerler.
uzun göle giderseniz hakim tepelere çıkın, ben pişmanım akla gelmediğinden.
sera ile sümela zıt istikamette değil miydi zor olur sanki o şekilde.
SerhatA.
23-01-2015, 22:07
uzun göle giderseniz hakim tepelere çıkın, ben pişmanım akla gelmediğinden.
sera ile sümela zıt istikamette değil miydi zor olur sanki o şekilde.
Uzungöl Rize tarafında Oftan yukarı toplam 95 km, Manastır Erzurum yolu üzerinde 45km (Zigana Dağına gelmeden), Sera gölü şehre yakın 5-6 km
SerhatA.
23-01-2015, 22:08
Ek not : Hakim tepelerin yolları çok bozuk, Skoda Rapidle gidelim dedik arabanın altının vurmadığı yer kalmadı o derece bozuk :)
Ahmet Saraçoğlu
23-01-2015, 22:16
polo tdi kiraladım.Sakata gelmeyelim:D
uzungöl, sümela ve boztepeye çıkıp semaverde çay içmenizi tavsiye ederim yanlız 1 gün yetmeyecektir tekrardan gitmek isteyeceksiniz şimdiden iyi eğlenceler güzeldir memleketim :)
cagataayk
23-01-2015, 22:48
Abicim nereyi gez desem diğer tarafların boynu bükük kalır emin ol.Çok güzel şehir Trabzon vazgeçemiyorum.Diğer abilerim bir gün içinde yapılabilecek şeyleri yazmışlar zaten ama inanıyorum ki tadı damağında kalacaktır, iyi eğlenceler :)
Ahmet Saraçoğlu
24-01-2015, 12:05
Şimdilik sümela , trabzon merkez , kalkanoğluda öğle yemeği şeklinde devam ediyoruz herşey güzel.Fakat akşam uçuşları ankara aktarmalı olduğu için çok geçe kalamıycaz.sera gölüne niyetliyim şuan için.