Orijinalini görmek için tıklayınız : Mayıs dönemi askerlik hakkında
TEKZEN'de vardır o zaman şifreli kilit ve giysi kalemi . O zaman silikon tabanlığın da kalitelisine bakayım
arkadaş askere gidecez bedelli parasına denk gelecek valla böyle saçma iş görmedim. Askere mi gidiyoruz hırsızlık ve yankesicilik yüksekokuluna mı onu al bunu al şuna dikkat et ..
Şimdiden lanet ettim aq
silikon tabanlık harika kesin kullan 3 4 çift al yaz geliyor sıcaka olur orası değiştirirsin kafana göre.
ufak ıslak mendiller oluyor cebinde hergün taşı lazım oluyor illaki elini silmen gerekir vs silah bakımı yapıyorsun el yıkamana izin vermiyorlar cepten çıkarır silersin
sabunluk al wc lerde sabun olmuyor ***** kendi sabununu götürmen gerek
bol bol çorap götür iç çamaşırı götür çoğu şeyi yazmışlar zaten
izmirin neresine geliyorsun?
Gaziemire geliyorum ulaştırma 1. bölük
volkan_gs
06-05-2015, 15:03
Sabun için şunu alın, cepte dursun inanılmaz faydalı oluyor. 6 ay boyunca sürekli o neymişki vay amk tepkilerine maruz kaldım :D
Gratis | (http://www.gratis.com.tr/Product.aspx?ProductID=136&ProductCategoryID=16)
Sabun için şunu alın, cepte dursun inanılmaz faydalı oluyor. 6 ay boyunca sürekli o neymişki vay amk tepkilerine maruz kaldım :D
Gratis | (http://www.gratis.com.tr/Product.aspx?ProductID=136&ProductCategoryID=16)
Kaç tane alalım bu paketten :D
2 tane asma kilit aldım bilseydim şifreli alırdım :D
Ulan asker ocağına gidiyoruz sanki şopar mahallesine girer gibi hazırlık yapıyoruz amk.
Bol ıslak mendil alın yıkanmak yerine silinirsiniz duş yapma imakanıznız yoksa özellikle acemide ziyaret günleri öncesinde.
volkan_gs
06-05-2015, 15:45
Kaç tane alalım bu paketten :D
2 tane asma kilit aldım bilseydim şifreli alırdım :D
Ulan asker ocağına gidiyoruz sanki şopar mahallesine girer gibi hazırlık yapıyoruz amk.
1-2 tane yeter acemilik için :)
xILuciferIx
06-05-2015, 16:32
Bepanthen, mantar kremi, yara bandı, tabanlık, sabun *** püsür ne bulduysam aldim da Acemilikte dolap kilitlenmiyor diye biliyorum ben onun için kilit almadım almalımıyım! bide bunları içeri sokmama durumları varmış asıl komedi o zaman olur. :)
volkan_gs
06-05-2015, 17:19
Bepanthen, mantar kremi, yara bandı, tabanlık, sabun *** püsür ne bulduysam aldim da Acemilikte dolap kilitlenmiyor diye biliyorum ben onun için kilit almadım almalımıyım! bide bunları içeri sokmama durumları varmış asıl komedi o zaman olur. :)
Dolaplar kilitlenmiyor, her türlü ilacı saklayın söylemeyin var diye.
Tamam askerocagi ama her turden insanlar var dikkatli olmakta fayda var
beyler tekrar soyluyorum gelmeyin:) atarsa 27
Beyler acemi birliği manisa olanlar bana ulaşabilirler mi ? 0533 055 27 85 .
Bizi ilgilendiren bir konu hakkında .
morgy_drag
06-05-2015, 19:03
Acemide dolap kilitletmezler..
Duruma göre usta da da yasak olabilir..
Fakat usta da ''yer değiştirme'' popo ister..Tabi yerine göre..Komple hırsız bir bölükte olabilir :D
Asma kilit acemide alın,botlarınızı kilitlersiniz birbirine..
Bende mayıs ta gitmiştim askere..15ay..Bana göre en mantıklı dönemdi..
Enazından askerliğe alışana kadar üşütme hasta olma vs derdi yok..
Çok duş felan problem yaratırlarsa soğuk suyla da gerekirse duş yaparsın..kışın öyle bir durum yok tabi :)
Askerlikte sadece acemi birliğinde verdikleri kışlık botlarım yer değiştirdi..onlar da bavulluktan gitti..Ona da yapacak bişey yok..
Dipnot:botlar illaki vurucak..Hemen yoldan geçen bi land (okunduğu gibi) ı çevirip;ayağınızdan cıkardıgınız gibi lastıklerının altına atıyorsunuz..Yırtılmaz merak etmeyin :) agzı burnu kayar ama cok rahatlar :) bi kat boyayla fıstık gibi :)
Dipnot:botlar illaki vurucak..Hemen yoldan geçen bi land (okunduğu gibi) ı çevirip;ayağınızdan cıkardıgınız gibi lastıklerının altına atıyorsunuz..Yırtılmaz merak etmeyin :) agzı burnu kayar ama cok rahatlar :) bi kat boyayla fıstık gibi :)
Kalıba koydurmuş gibi oluyor diyosun yani abi :D
GreyGoose
08-05-2015, 00:29
Asma kilidi nasıl açıyolar ya miniklerinden de almadık ki orta hallilerden aldım.
Tabanlık ve çorap konusunda çok titizim. Sizin dediğiniz silikon yaz ayları için ayağı fazlasıyla terletmez mi?
İki tip tabanlık ikiside deri biri full ortopedik alt kısmı biraz daha yumuşak, diğeri poliüretandan yapılmış kalıp gibi gidince deniyeceğim hangisi daha iyi olursa artık.. Çorap konusunda öneriye açığım alışveriş yaptığınız bir yer veya marka var mı %100 pamuklu olması gerekiyor ayağım spor ayakkabıda bile fazlasıyla terliyor zaten bide o botun içinde..
Kısmetse haftaya bugün bu saatlerde koğuşta uyuyo oluruz heralde :)
hepinize şimdiden hayırlı teskereler.
Dolap kilitlerini kullandırmazlar, gideceğiniz yerlere bakmadım ama genelde kısa dönemleri aynı koğuşa verirler, sizden önce zaten düzen kurulmuştur. Kısa dönem adamdan hırsız çıkarsa yuh derim, ama çıkabilir tabiki.
Bot konusunda size bir çift yazlık verirler. Botlar deneme imkanınız var zaten alırken. olurya sıkıntı olursa evden iki tane vatka getirin.
iç çamaşırı falan filan giderken yeşil alıyorsun, kontrol oluyor kızıyorlar başka renk giyersen. Sonra bir bakıyorsun kantinde boxer satılıyor :) biraz ters işler var, sorun yok :)
İçeri gidince kantinden herşey bulmak mümkün. Bir koca bavul verecek hem askeriye. Mutlaka etraftan duymuşsunuzdur, burayada yazmışlardır.
Islak mendil yasak. Nedeni de çok saçma, tuvaletleri tıkıyormuş. İlaç sokmak yasak rapor harici. Hasta olunca içeride askeriyenin ilacı var :)
yemek içme konusunda da biraz sıra sıkıntısı var. Fazla para götürmeyin harcayacak birşey yok.
Bir de biraz sinirlerinizi gevşetin, çok değişik insan tipleri var.
Başka aklıma birşey gelmedi. Kolay gelsin :)
Gidip gelen forum arkadaşların yazması ve yaşadıkları tecrübeleri yansıtmaları iyi oluyor böylelikle :)
Her birinize teşekkür ediyorum. :)
Giden tertiplerime hazır aklıma gelmişken öneride bulunmak istiyorum. "Sinkov" sinek ve sivrisinek koruyucu sprey losyon almanızı öneririm beyler. Dün itibariyle aldıklarımın arasına onu da ekledim.
Söylenenlere göre, gece uyumadan önce ve içtimaya çıkmadan evvel sürülmesi öneriliyor sinekten böcekten vs korunmak için. :icon_tup:
http://www.yukleresim.com/images/2015/05/08/693725f66fa6f4d397864d23ad945801.jpg
Acemiligini manisada yapacak olan kısa dönem arkadaşlar , uzunlarla beraber karışık acemilik yapıcaz.
volkan_gs
08-05-2015, 11:55
Asma kilidi nasıl açıyolar ya miniklerinden de almadık ki orta hallilerden aldım.
Tabanlık ve çorap konusunda çok titizim. Sizin dediğiniz silikon yaz ayları için ayağı fazlasıyla terletmez mi?
İki tip tabanlık ikiside deri biri full ortopedik alt kısmı biraz daha yumuşak, diğeri poliüretandan yapılmış kalıp gibi gidince deniyeceğim hangisi daha iyi olursa artık.. Çorap konusunda öneriye açığım alışveriş yaptığınız bir yer veya marka var mı %100 pamuklu olması gerekiyor ayağım spor ayakkabıda bile fazlasıyla terliyor zaten bide o botun içinde..
Kısmetse haftaya bugün bu saatlerde koğuşta uyuyo oluruz heralde :)
Anahtarları birbirini açıyor genelde :) Açmasada 'geçmişi parlak' arkadaşlar için zor değil kilit açmak :D
Valla Kasım-Nisan arası askerdim pek sıcak görmedim o yüzden tabanlığa bir şey diyemiyorum :)
Çorap konusu, 3-4 liradan başlıyor, yüzde yüz pamuk olanlar 15 lira falandı galiba ama botun içinde toplanıyor daha çok rahatsız ediyor.
Her şekilde perişan olacaksınız zaten günde 15-20 saat ayağınızdan bot çıkmayınca o yüzden bence orta hallilerinden alın gitsin :)
GreyGoose
08-05-2015, 13:39
Her şekilde perişan olacaksınız zaten günde 15-20 saat ayağınızdan bot çıkmayınca
:ninca: son kısım beni bitirdi
Tertipler merhaba :D
Dağıtımda evci çıkınca yol izni 0-800 km arası 1 gün, 800-1600 km arası 2 gün 1600 km üstü 3 gün izinli sayılıyormuş.
Mesela cuma günü yemin töreninden çıktık diyelim 2 gün yol iznimiz var cumartesi-pazar-pazartesi-salı izinli mi oluyoruz? var mıdır bilen?
Çoğumuz kısa dönem sanırım hayırlısıyla gidip gelelim
streetracer_nos
09-05-2015, 13:00
Dağıtımda evci çıkınca yol izni 0-800 km arası 1 gün, 800-1600 km arası 2 gün 1600 km üstü 3 gün izinli sayılıyormuş.
Mesela cuma günü yemin töreninden çıktık diyelim 2 gün yol iznimiz var cumartesi-pazar-pazartesi-salı izinli mi oluyoruz? var mıdır bilen?
uzun zaman oldu ama tam hatırlamamakla beraber dağıtımda yol izni yok diye hatırlıyorum
volkan_gs
09-05-2015, 17:06
Cuma günü yemin töreni ve iki gün yol izni varsa, Cuma(evet yemin töreninin olduğu gün sayılıyor)-Ctesi izinlisiniz, Ctesi gece 12'den önce teslim olmalısınız.
Benim 3 gündü yol iznim, cuma yemin töreni oldu, ptesi teslim oldum bir gün uzadı askerliğim. yani pazar gitmeliydim.
İlk başta inanılmaz saçma gelecek belki inanmayacaksınız ama öyle maalesef :)
morgy_drag
09-05-2015, 17:18
Bugün yine mayıs ayında askere gitsem çok samimi söylüyorum,yanıma bi kat don bi kat atlet ve roll on dan baska hicçbirşey almazdım..
Yanınızda götürceksiniz,oradan vericekler..Dağıtıma gelirken taşıyacaksınız onları..bir daha götürceksiniz,ne nerdeydi calındınmı bilmemne..
O yanınızda götürdüğünüz bavulları belki acemılık bıtene kadar gormeyeceksınız bıle :)
Demem o ki:abartmayın eşya konusunda sakın :) ihtiyacınız olan hersey kantin de mevcut..Bir gun olmazsa diğer gün illaki olur..
Hepinize hayirli teskereler atarsa 176 agri patnos shorland soforunden selamlarr:)
selimvarli
09-05-2015, 20:27
Yahu benim ilk sivas oradan tokat yemin töreninden sonra nasıl yapıcam. Aynı gün tokata teslim olabiliyormuyum acaba. Ailem gelecek ama aynı gün geri dönecekler. Prosedür nasıl işliyor.
volkan_gs
09-05-2015, 20:35
Yahu benim ilk sivas oradan tokat yemin töreninden sonra nasıl yapıcam. Aynı gün tokata teslim olabiliyormuyum acaba. Ailem gelecek ama aynı gün geri dönecekler. Prosedür nasıl işliyor.
Olabilirsiniz tabi
Kasımda da tecili bozup ben gideyim diyorum, hayırlısı bakalım.
Evci izninde yol izni diye bir şey yok. çünkü garnizon dışına çıkmak yasak. Acemliğinizi yapacağınız yerin bulunduğu ilde kalacağınız yerin adresini vermek zorundasınız. Pazar günü akşam 5'e kadar teslim olmanız gerekiyor.
emre.ates
10-05-2015, 20:20
Kisa donem Er olarak yapacaklar 3 5defa dusunsun sansina guvenen gozu acik adamlar gelsin ege ordu icin durum bundan ibaret yoksa 180 gun amelik yaparsiniz geldiginize geleceginize pisman olursunuz en azindan manisa ve izmirde durumlar boyle
Kisa donem Er olarak yapacaklar 3 5defa dusunsun sansina guvenen gozu acik adamlar gelsin ege ordu icin durum bundan ibaret yoksa 180 gun amelik yaparsiniz geldiginize geleceginize pisman olursunuz en azindan manisa ve izmirde durumlar boyle
Daha düşünecek bir şey kalmadı ki . Dediğin gibi 180 gün zamanımızdan çalacaklar . Zorunlu askerlik mecburi ama gel şu kadar bedel öde askerlikten kurtul diyor adam , vicdanı red yapmak istiyor belki insan ama imkansız ötesi hatta vatan haini ilan edilirsin diğer adam da parasini verip vicdanı red yapıyor bi anlamda . Ne kadar saçma ve çelişkili bir hayat var ülkede .
Şansıma tüküreyim ne kadar kısa dönem arkadaşım varsa acemiligi dahi yata yata yaptılar yalan yanlış bi yemin töreni hazırlığı ondan sonra yine güzel bir yerde jandarma keyfi .
Bana bak arkadaş manisa sonra kıbrıs . Ortama ayak uyduran insanım kimseyi de aşağılama hor görme gibi huylarım yok ama çok çabuk sinirleniyorum ve patlıyorum anında komutanlara sonuna kadar dişimi sıkar sabrederim mecburiyetten,ama gelir biri devrecilik yapar öteki poşet muhabbetleri zaten çoğu 94 95 li çocuklar askerliği uzatırım diye korkuyorum . Ezilmeye haksızlığa gelemiyorum , diğer anlamda tüm zorluğa ve sıkıntıya hazırım bilerek gidiyorum çünkü.
Evci izninde yol izni diye bir şey yok. çünkü garnizon dışına çıkmak yasak. Acemliğinizi yapacağınız yerin bulunduğu ilde kalacağınız yerin adresini vermek zorundasınız. Pazar günü akşam 5'e kadar teslim olmanız gerekiyor.
Eşyaları toplayıp 1 gün dahi olsa memlekete gelip pazar günü usta birliğine geçerim diyordum bende olmayacak o anlaşıldı.
emre.ates
10-05-2015, 21:00
Anil manisada o sicakta sabahtan aksama kadar sacma derece 20gun boyunca yuruyeceksin ki ben istimadan istimaya gidiyordum hep kactim aralik sogunda atki bere eldiven boyunluk yoktu her kes hasta oldu serefsizligi adiligi ogretiyorlar adama ben bu gunekadar kimsenin hakki yemedim ama hasta olduktan snra 20tane igne verdi 2tane vurdurdum ondan snra her sabah revire gittim igne olmadim igne yapan cocukta kaportaci sen dusun ya :) 360 kisinin 50 kaciyordu
volkan_gs
10-05-2015, 23:22
Eşyaları toplayıp 1 gün dahi olsa memlekete gelip pazar günü usta birliğine geçerim diyordum bende olmayacak o anlaşıldı.
Farklı şeylerden bahsediyorsunuz bence?
Sizin iki gün yol izniniz varsa, yemin töreni cuma günü öğlen çıkar evinize gidersiniz, ctesi akşama doğru teslim olursunuz.
Ayrıca gram önemi yok pazar teslim olun, bir gün takmış olursunuz cezası vs yokki.
Herkes için yazayım, kesinlikle dağıtım izni falan kullanmayın. Onun yerine bir yada iki gün takın, o kadar uzasın askerliğiniz. Çünkü dağıtım izni kullanınca yol izni iptal oluyor.
Yani, senin üç gün yol iznin var diyelim. Cuma tören oldu, normal şartlarda pazar geceye kadar teslim olmalısın. Dağıtım izni kullanırsın, çarşamba teslim olursun 5 gün uzar askerlik. Onun yerine direk ptesi gece git mesela 1 gün uzar :)
Sizin iki gün yol izniniz varsa, yemin töreni cuma günü öğlen çıkar evinize gidersiniz, ctesi akşama doğru teslim olursunuz.
Ayrıca gram önemi yok pazar teslim olun, bir gün takmış olursunuz cezası vs yokki.
Herkes için yazayım, kesinlikle dağıtım izni falan kullanmayın. Onun yerine bir yada iki gün takın, o kadar uzasın askerliğiniz. Çünkü dağıtım izni kullanınca yol izni iptal oluyor.
Yani, senin üç gün yol iznin var diyelim. Cuma tören oldu, normal şartlarda pazar geceye kadar teslim olmalısın. Dağıtım izni kullanırsın, çarşamba teslim olursun 5 gün uzar askerlik. Onun yerine direk ptesi gece git mesela 1 gün uzar :)
Kardeşim dağıtım izninde yol izni olmuyorki zaten :)
bu arada izmir için yorum yapan arkadaşa da sesleniyorum :D Ben Gaziemir'de 3.kara havacılık alayında 353 KD olarak yaptım askerliğimi ve toplamda 21kg aldım :)
xILuciferIx
11-05-2015, 00:09
Daha düşünecek bir şey kalmadı ki . Dediğin gibi 180 gün zamanımızdan çalacaklar . Zorunlu askerlik mecburi ama gel şu kadar bedel öde askerlikten kurtul diyor adam , vicdanı red yapmak istiyor belki insan ama imkansız ötesi hatta vatan haini ilan edilirsin diğer adam da parasini verip vicdanı red yapıyor bi anlamda . Ne kadar saçma ve çelişkili bir hayat var ülkede .
Şansıma tüküreyim ne kadar kısa dönem arkadaşım varsa acemiligi dahi yata yata yaptılar yalan yanlış bi yemin töreni hazırlığı ondan sonra yine güzel bir yerde jandarma keyfi .
Bana bak arkadaş manisa sonra kıbrıs . Ortama ayak uyduran insanım kimseyi de aşağılama hor görme gibi huylarım yok ama çok çabuk sinirleniyorum ve patlıyorum anında komutanlara sonuna kadar dişimi sıkar sabrederim mecburiyetten,ama gelir biri devrecilik yapar öteki poşet muhabbetleri zaten çoğu 94 95 li çocuklar askerliği uzatırım diye korkuyorum . Ezilmeye haksızlığa gelemiyorum , diğer anlamda tüm zorluğa ve sıkıntıya hazırım bilerek gidiyorum çünkü.
Üniyi yarıda bırakmış 90 doğumlu uzun dönem kırkağaç jandarma komando giden biri olarak beni düşün ve şükür namazı kıl :)
volkan_gs
11-05-2015, 00:16
Kardeşim dağıtım izninde yol izni olmuyorki zaten :)
bu arada izmir için yorum yapan arkadaşa da sesleniyorum :D Ben Gaziemir'de 3.kara havacılık alayında 353 KD olarak yaptım askerliğimi ve toplamda 21kg aldım :)
İşte bende onu diyorum :)
Okan.A.A
12-05-2015, 21:38
Allah herkese güle güle gidip güle güle gelmeyi nasip etsin. Yarın teslim oluyorum allaha emanet.
emir_hks
12-05-2015, 21:46
Nisan 24'te Hakkari/Yüksekova'dan gelmiş biri olarak diyeceğim tek şey doğuya düşen varsa canını hiç sıkmasın.Doğu'nun tek dezavantajı Ktm çilesi,hele ki güzel bir karakola düşerseniz aile ortamında askerlik yaparsınız.Acemilik içinde Kastamonu 5.eğitim alayına düştüyseniz çok şanslısınız 358. dönemden itibaren fast food alanı açılmış ps3 langırt vs.Baya rahat ve eğlenceli bir acemilik bekliyor sizi :)
Allah herkese hayırlı tezkereler nasip etsin .
Görüşmek üzere tech ailesi .
Hepiniz Allah'a emanetsiniz. Yarın yola çıkıyorum.
Gidenlere hayırlısıyla kazasız belasız tezkereler..
AyrtonSenna
13-05-2015, 07:18
Gidenlerin Allah yollarını açık eylesin sağ salim gidip gelsinler inşallah
not:Manisa kırkağaç nasıl bir yer benim kuzen 2000'de orada askerlik yapmıştı çocuk'un sinirleri bozuk bir şeklide geri geldi oradan deminki postlarda gördümde aklıma geldi 2016'da belki benimde tecil yaptırmama durum olabilirde onun için sordum hala aynımı diye
selimvarli
13-05-2015, 22:25
Herkese hayırlı teskereler. Allah hayırlısıyla bitirmeyi nasip etsin hepimize. Atarsa 170:))
Merhaba arkadaşlar.
Acemiliği bitirdik, 10 haziran da yemin törenimizi ettik. 7 günlük haftalık izne çıktık. :)
Usta birliğim 39.Mknz P.Tug. 2nci HD. A 1. Hd Tb. 2. Hd Bl HATAY/YALANKOZ çıktı.
Otobüs ile gitmeyi düşünüyorum. Otogardan sonra nasıl gidilir, ne yapılır? Varmı bilen eden?
Birlik hakkında görüşlerinizi de alırsam çok iyi olur :)
Teşekürler şimdiden.
hayirli teskereler simdiden :) ben de sanırım onumuzdeki mayista gidiyorum. isletme okuyordum 4 yillik, 2 yillik rontgen bolumu mezunuyum. isletmeyi birakicam. insallah isimi yapacagim bi yere duserim
Vay be konuya yazalı 7 hafta olmuş hepimize hayırlı kazasız belasız tezkereler. Batman'ı merak edenler için söyliyim,rahat dediler alakası bile yok. İmkanlar güzel sadece duş ve kantin olarak. Geri kalanı hikaye.
Merhabalar forum ahalisiii.. :)
Vayyy bee. :) Zaman nasıl da geçiyor, kaç ay olmuş foruma girmeyeli. :)
Şafak olmuş 257 aboo :)
Devrelerim , umarım iyisinizdir. Hepiniz Allah'a emanetsiniz..
Konuuu hoortt :) Atarsaa 198... Bitmiyor beyleeer :D
Nerde bakalım Mayıs'ın devreleri... :)
Ses seda yok konuda. Askerliğiniz nasıl gidiyoor :heyoo:
357 kd den selam bitmez askerlik:D
357 kd den selam bitmez askerlik:D
Senin tezkere hazırlanmış sayılır be dostum. :D
Hayırlısı olsun. :icon_tup:
Çarşı izni olmaması sebebiyle dış dünyayı unutmuş durumdayım. Nasıl oralar? 359/1 kd
Atarsa 12 koymasın :)
94/4 Bingöl
RafetAraç
03-10-2015, 16:57
Atarsa 25 94/4 sirnak :))
xILuciferIx
12-11-2015, 15:30
Bir hort'da benden olsun atarsa kaç tam emin değilim. Kırkağaç'ı soran olmuş tek sözüm ''Kırkağaç'ın üstü bir kara bulut, Ana ben gidiyom sen beni unut'' :) Ama beterin beteri varmış usta birliğim Bursa/İmralı sex dolu bir 6 ay daha beni bekliyor. :)
Evet beyler Nerede Mayıs'ın devreleri :)
Yüzdük yüzdük, kuyruğuna gelmiş bulunduk. :)
Haydi bakalım baharın tertipleri.. Bi şafak patlatın bakalım :)
Tecil bitmiş bugün aradım şubeyi bakaya kalmışım. 31 martta bitmiş. Hafta içi gideyim de işlemlerimi yaptırayım. Ağustos döneminde gideceğimi söyledi memurlar.
B grup olursak süper olur kasım istiyordum çünkü. Neyse hayırlısı diyelim. Şafak sayan tüm askerlere şimdiden hayrlı teskereler :)