Orijinalini görmek için tıklayınız : Mayıs dönemi askerlik hakkında
Arkadaşlar mayıs dönemi için askerlik başvurumu yapacağım. Kısmetse kısa dönem olarak gideceğim . Daha önce mayıs döneminde giden arkadaşlar var mı aramızda ? Yazların zamanın çok kötü geçmesinden yakınanlar var;ancak hayat şartlarımdan dolayı planımı mecburen öyle yapmam gerekiyordu .
Tecilim eylülde bitiyor ama daha fazla bekletmenin gereği yok . Gidenler hakkında yapılacak-yapılmayacak fikirleride alsam iyi olur şimdiden .
ben mayısta gittim 355 olarak. neyi merak ediyorsun dostum ?
ben mayısta gittim 355 olarak. neyi merak ediyorsun dostum ?
Zorlukları nelerdir mayıs döneminin ? Sıcak ,güneşin geç batması vs. ? Çoğu askerlik şubesini arıyorum biri bugün son günü diyor mayıs dönemi başvurusu için biri ay sonu diyor .
Her dönemin kendine göre zorluğu var.
Yazın gidersen sıcakta yaparsın, millet denize girerken nöbet tutarsın vs.
Kışın gitsen, soğuk olur ama millet harıl harıl çalışırken sen askerliği bitirip gelirsin, tatile çıkarsın vs. Bu tamamen seninle alakalı bir durum açıkcası. Çok büyükmemek lazım aslında .Kaderinde varsa her türlü çekersin ya da çok rahat edersin. Kısmet bu işler biraz..
İşimden dolayı geçen sene de denize giremedim . Bu yaz bile askere gitmezsem yine gidip denize giremiyorum yani :) .
diploma yetişirse bende mayıs döneminde gitmek istiyorum. Başvuru tarihi son 27 şubat. 13 şubat uzun dönemler için.
diploma yetişirse bende mayıs döneminde gitmek istiyorum. Başvuru tarihi son 27 şubat. 13 şubat uzun dönemler için.
valla gardaşım sivas şubesi ayın son iş günü dedi . Ulan dedim belki bunlar yanlış biliyor bursa nilüfer'i aradım bugün dedi. Ankara etimesgut'u aradım bugün dedi.
Napacağımı bilmiyorum en iyisi gideyim birazdan başvurayım zaten gidecez ki gidecez :)
Ben 351. dönemdim. Sınav olduğu için nisanda teslim oluyorduk. Soğuk havayı sevmediğimden kasten yazın gideyim dedim. Acemi birliğim Amasya'daydı 40 derecede kavruldum. Günler uzun olsa da eğitim ve çalışma saatleri akşam 5'te bittiği için sonrası keyfine kalıyor. Yazın askerlik yapayım üşümeyeyim dediğim halde Erzurum/Horasan'da evimden 1450 km uzakta 2600 metre rakımda yaptım. Temmuzun ortasında gece -5 derecede kar maskesiyle nöbet tuttum :) şans kısmet işi yani özetle.
Anıl kasım döneminde git en güzel dönem kasım dönemi günler çabuk bitiyor vs.ben 353. dönem kasım gittim nisanda geldim aydın sökede yaptım.Sem zaten sivasta soğuğa alışkınsın sıkıntı yaşamazsın bence :)
Anıl kasım döneminde git en güzel dönem kasım dönemi günler çabuk bitiyor vs.ben 353. dönem kasım gittim nisanda geldim aydın sökede yaptım.Sem zaten sivasta soğuğa alışkınsın sıkıntı yaşamazsın bence :)
Gardaşım durumlar çok karışık o yüzden bir an evvel gitmem lazım. Kız arkadaşım üniversitede okuyor mayısta gidersem o da burada bensiz fazla kalmaz diye düşünüyorum, geldiğimde de o da gelmiş olur memleketinden. Konu beni bekleyip beklememesi değil sonuna kadar bekler biliyorum da benim içim rahat etmez bir sinir anıyla askerde vururum birini belki :) .
Ayrıca gidip gelip işe başlamam lazım hemen .
valla gardaşım sivas şubesi ayın son iş günü dedi . Ulan dedim belki bunlar yanlış biliyor bursa nilüfer'i aradım bugün dedi. Ankara etimesgut'u aradım bugün dedi.
Napacağımı bilmiyorum en iyisi gideyim birazdan başvurayım zaten gidecez ki gidecez :)
peki sorarken kısa dönem olduğunu özellikle belirttin mi :) bende 2-3 yeri aradım ilk önce 13 şubat dediler sonra dedim lisans mezunuyum sizinki 27 şubat son dedi.
Mayısın dezavantajı sıcak ve uzun günler olsa gerek.. Geceleri sıcakta uyuma zorluğun varsa, sıkıntı olacaktır.. Sıcak bir yandan, koku bir yandan, horlayan diğer yandan..
Ben Kasım'da gittim. -28 bile gördüm, ayağımı zippo ile ısıttım.. Ama yine olsa herhalde yine kasımda gitmeyi tercih ederim.. 1,5 - 2 ay çok soğuk çekiyorsun, sonrası idare ediyor..
Gardaşım durumlar çok karışık o yüzden bir an evvel gitmem lazım. Kız arkadaşım üniversitede okuyor mayısta gidersem o da burada bensiz fazla kalmaz diye düşünüyorum, geldiğimde de o da gelmiş olur memleketinden. Konu beni bekleyip beklememesi değil sonuna kadar bekler biliyorum da benim içim rahat etmez bir sinir anıyla askerde vururum birini belki :) .
Ayrıca gidip gelip işe başlamam lazım hemen .
tabi durumlara göre en iyisini sen bilirsin. Ben ne zaman gitsem diye düşünrken yazın gidersem o sıcağın altın içtimada bekle bekle pişer insan nöbette vs kışın tamam soğuk ama içlik vs kalın giyip bi şekilde korunuyorsun ama güneşin altında napsan yanacaksın dedim kasım da gittim şansıma söke geldi bol bol yağmur yağdı :)
optimus_prime
13-02-2015, 09:59
ben kasımda gittim şu an 2 ayım kaldı kışın soğuk olması kötü olsa da ben yine de yazın askerlık yapmak istemezdim
duş almayı bilmeyen adamlar var onlarla yazın yan yana yatmak, gündüz saatının uzun olması, sıcakta nobet tutmak, eğitim yapmak hepsi sıkıntı bence
Arkadaşlar açıköğretim fakültesini dondurup uzun dönem gitmeyi düşünüyorum.
Bunun için bugün mesai bitmeden şubeye mi gitmem gerekiyor?
Pazartesi tecili bozacak olursam Mayıs celbine tabîî olmuyorum galiba?
Mayıs'dan soğuduk valla
gece kışın bile koğuş ağır kokuyordu yazın hiç düşünemiyorum :)
En doğru karar gene senin ben kasım da giden biri olarak kesinlikle tavsiye ederim.Artısı kesinlikle fazla :)
Arkadaşlar açıköğretim fakültesini dondurup uzun dönem gitmeyi düşünüyorum.
Bunun için bugün mesai bitmeden şubeye mi gitmem gerekiyor?
Pazartesi tecili bozacak olursam Mayıs celbine tabîî olmuyorum galiba?
Ne olur ne olmaz askerlik şubesini bir arayıp sor istersen.
Torpil olayı dönüyor mu peki ?
individual
13-02-2015, 14:35
Yazın askerlik yaparsan toz içinde yaparsın terlersen çeşmeden suyla serinlersin.
Kışın yaparsan yağmur çamur kar'da sürünürsün eğitimde üstün kirlenir ısınmaya çalışırsın kurutmaya çalışırsın.
Bence bahar yaz ayalarında acemlilik dönemi en mantıklı :)
GreyGoose
23-02-2015, 01:16
Mayısta teslim olacakların yeri ne zaman belli olacak, hafiften bi heyecan sardı :D
Zorlukları nelerdir mayıs döneminin ? Sıcak ,güneşin geç batması vs. ? Çoğu askerlik şubesini arıyorum biri bugün son günü diyor mayıs dönemi başvurusu için biri ay sonu diyor .
zorulukları sıcak bir yere düşersen, ter durumu ***** duşu adam gibi alamıcağın bi yere düşersen çok zorlanırsın. ben wc de duş alıyordum öyle söyleyim.
hava kararma durumu sıkıntı değil. 5 dedim mi bölük komutanın gider. mesain biter. en azından benim öyleydi. diğer dönemlerden pek bi zorluğu yok. nöbet tutarken üşümezsin. bu önemli bi detay. ben askerliğimin sonunda 2 kat giyinip nöbete gittiğimi biliyorum mayıs dönemi gitmeme rağmen. bence mayıs gayet güzel bi dönem.
Mayısta teslim olacakların yeri ne zaman belli olacak, hafiften bi heyecan sardı :D
Nisan ayında belli olacak kardeşim.
zorulukları sıcak bir yere düşersen, ter durumu ***** duşu adam gibi alamıcağın bi yere düşersen çok zorlanırsın. ben wc de duş alıyordum öyle söyleyim.
hava kararma durumu sıkıntı değil. 5 dedim mi bölük komutanın gider. mesain biter. en azından benim öyleydi. diğer dönemlerden pek bi zorluğu yok. nöbet tutarken üşümezsin. bu önemli bi detay. ben askerliğimin sonunda 2 kat giyinip nöbete gittiğimi biliyorum mayıs dönemi gitmeme rağmen. bence mayıs gayet güzel bi dönem.
Teşekkür ederim bilgilendirme için bakalım ne günler bekliyor beni :)
Yiğit G.
23-02-2015, 14:55
aralıkta gidip benim gibi erzincan cıkarsa b*ku yersin :) -25 de duş alırsın :) Yazın da zor benim arkadaşın kulak birleşim noktaları sıcaktan yara oldu böbetlerde öyle bir yanmışki iz kaldı.Arkadaşların dediğini gibi bahar ve sonbahar en mantıklısı..
Ya uzun bi süredir bende bu konuyu düşünüyorum seneye bu zamanlarda okulum bitip aynı sıkıntıları bende yasıcam bi aksilik çıkmazsa..
Anormal terleyen ve sıcakta agız burun tıkanan bi insanım,sıcak odada dahi uyuyamam.. Kasımı beklesen zaman kaybı beklemesen böyle bi sıkıntı..
Simdiden hayırlısı olsun dostum
Soğuk olarak memleketime alışkın olduğum için zorlanmam;ancak planlarımdan dolayı mayısta gitmek zorundayım . Bizim bu forumdan hiç gidecek yok galiba ya nerde tertiplerim :D
tek derdin soğuk/sıcak olsun, onlara alışıyorsun da, cins uzman çavuşlara, astsubay lara alışamıyor bünye..
Mayıs ayında gidenler (ben dahil) 25 nisan dan itibaren yerlerin açıklanacağı bilgisi verildi.:icon_tup:
Hayırlısı olsun herkes için.
Gardaşlar arada bir burayı güncel tutalım belki aynı yere düşeriz :).
rahatsız
03-03-2015, 21:11
321 gitmiştim ben de, zorluk gittiğin bölgeye göre değişir. erzurum' a gidersen mayıs/haziran bile soğuk oluyor. torpil denilen sey atamalarda zor, ama komutanlara yakınlık derecene göre rahat edebilirsin. her yerde olduğu gibi askerde de cok sey bilmemek lazım.
321 gitmiştim ben de, zorluk gittiğin bölgeye göre değişir. erzurum' a gidersen mayıs/haziran bile soğuk oluyor. torpil denilen sey atamalarda zor, ama komutanlara yakınlık derecene göre rahat edebilirsin. her yerde olduğu gibi askerde de cok sey bilmemek lazım.
Annem karslı bilirim abi yazın bile soğuk olur bazen. Kısa dönem olsa bile hiç gidesim yok zaten bakalım neler olacak :).
rahatsız
03-03-2015, 21:18
Annem karslı bilirim abi yazın bile soğuk olur bazen. Kısa dönem olsa bile hiç gidesim yok zaten bakalım neler olacak :).
genetik soğuğa yatkın demek ki, sana hic bir sey olmaz:)))
genetik soğuğa yatkın demek ki, sana hic bir sey olmaz:)))
hava koşullarına yatkın ama oranın ortamına değil abi tek tedirginliğim budur :).
selimvarli
03-03-2015, 21:32
Bende mayısda gidiyorum 29 nisanda açıklanıyor. Kısa dönem çıkar inş. Haberleşelim kısmet.
Benimde mayıs.. hepimiz hakkında hayırlısı olsun haberleşelim
uzun dönem gidiyoruz biz toprağım kütük sivas koyulhisar mayıs 11 sevk yazıyor bakalım alacaklar mı ? nisanda açıklanıyor :)
Gardaşım hakkımızda hayırlısı olur inşallah
amin inşallah aynı yere düşeriz belki haberleşelim nisan gibi :)
Nisan gibi buralar kalabalık olacağa benziyor :)
Zaman ne çabuk geçiyor oraya gidince de böyle geçer mi acaba :)
2Fast4Me
14-03-2015, 14:37
ya benim tecille alakalı bi sorum olucak ama, lisans bittikten sonra kaç yıl tecil hakkımız var ?
ya benim tecille alakalı bi sorum olucak ama, lisans bittikten sonra kaç yıl tecil hakkımız var ?
2 yıl var ......
351 gittim gayet rahat ettim tabi şamsıma Kıbrısta ilk haftalar yağmur olsa da bol bol, soğuk olmadı. Sıcakta yazın haftasonları denizime girdim rahat ettim. Yazın yapmak daha kolay bence, soğuk çok daha zor.
Okan.A.A
26-03-2015, 13:20
Daha düne kadar 70 günüm var diyodum , şimdi 30 günüm kalmış nereye düşüceğimin belli olmasına :(
Daha düne kadar 70 günüm var diyodum , şimdi 30 günüm kalmış nereye düşüceğimin belli olmasına :(
İsyandayız be usta :(
Hadi bakalım , son 18 gün kaldı acemi birliği açıklanmasına.
Hakikaten çok çabuk geçiyor vakit. :icon13: Umarım askerde de zaman hızlıca geçer şuan ki gibi.
Sadık Özyer
02-04-2015, 20:52
ben gitmemeye düşünenlerdenim..
Kalk gidelim sadık böyle olmaz
15 gün kaldı yerlerin açıklanmasına beyler :)
Güncel olsun beyler hiçbir şey kalmadı :)
Ben agustos gittim cok rahat ettim. Simdi dusunuyorumda isiniz zor sicakta tabi dusecegin yer ve basindakilerde onemli egosu cok yuksek ve senden yasca kucuk bir tegmene rastlamaniz olasi, astsb larinda buyuk kismi boyle. Kismet hepiniz icin iyi olur insallah.
http://www.asal.msb.gov.tr/esasicerik_dosyalar/mayis_2015_er_TRT.pdf
Yarın açıklanmaya başlıyor sanırım ben öyle anladım. Hakkımızda hayırlısı olsun
GreyGoose
16-04-2015, 17:04
http://www.asal.msb.gov.tr/esasicerik_dosyalar/mayis_2015_er_TRT.pdf
Yarın açıklanmaya başlıyor sanırım ben öyle anladım. Hakkımızda hayırlısı olsun
Oha kalp ritmim değişti, cidden yarın açıklanıyo gibi geldi banada.. :byebye: :byebye:
Aynen. Yarın açıklanır büyük ihtimalle.
Olmadı haftaya %100 açıklanır herkesin.
Cümleten hayırlısı ne ise , o olsun.
Arkadaşlar herhalde uzun dönem askerlerin ki yarın açıklanıyor . Kısa dönem askerler 24 nisan
GreyGoose
17-04-2015, 12:48
3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58 İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI/BURDUR MERKEZ cumleten herkese hayırlısı olsun
3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58 İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI/BURDUR MERKEZ Herkese hayırlı uğurlu olsun. Şans bizimle olsun.
Giden arkadaşlara Allah yardımcıları olsun.. şubat ayında çıkmadı bu celp dönemindede çıkmadı askerlik hayatımı ziktiler gitmeyi bekliyorum hala ağustosa kaldı sanırım benden sonra tecilini bozduran arkadaşım gidiyor biz hala bekliyoruz anlamış değilim..
Uzun dönem giden arkadaşlarınki açıklandı sanırım , ben de bir şey görünmüyor.
evolution_9
17-04-2015, 14:09
hocam askerliğin mevsimle çok alakası olduğunu düşünmüyorum daha çok nerde yaptığınla alakalıdır. mesela ben kışın bodrumda yaptım kar kış görmedim gidip şırnakta karda nöbet tutmakta vardı. ama şöyle söyleyim iyi askerlik yok rahatta olsan kötü:)
hocam askerliğin mevsimle çok alakası olduğunu düşünmüyorum daha çok nerde yaptığınla alakalıdır. mesela ben kışın bodrumda yaptım kar kış görmedim gidip şırnakta karda nöbet tutmakta vardı. ama şöyle söyleyim iyi askerlik yok rahatta olsan kötü:)
Orası öyle abi yine de rahat olmak iyidir geri kalan her şeyin sıkıntısı aynı :)
3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58 İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI/BURDUR MERKEZ cumleten herkese hayırlısı olsun
Hey gidi 58. Alay.. Bende orada yaptım kardeşimde orada yaptı acemiliği. Geçen ay oradaydım onun yemin töreni için, farklı bi duygu oldu yaptığım yere tekrar gitmek. Günler tek tek insanın gözünün önünden geçiyor yemin ettiğin yerde şimdi kardeşin yemin ediyor. Cidden duygusal bi andı.(Şimdi de Çankaya' da $290 :) ) Gidilen zamandan ziyade karşılaştığın insanlar ve yaptığın yer önemli. Allah'ım herkese hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin, şimdiden hayırlı teskereler..
GreyGoose
17-04-2015, 17:24
Hey gidi 58. Alay.. Bende orada yaptım kardeşimde orada yaptı acemiliği. Geçen ay oradaydım onun yemin töreni için, farklı bi duygu oldu yaptığım yere tekrar gitmek. Günler tek tek insanın gözünün önünden geçiyor yemin ettiğin yerde şimdi kardeşin yemin ediyor. Cidden duygusal bi andı.(Şimdi de Çankaya' da $290 :) ) Gidilen zamandan ziyade karşılaştığın insanlar ve yaptığın yer önemli. Allah'ım herkese hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin, şimdiden hayırlı teskereler..
58. Alay genelde ulaştırma olur deniliyor sen ne dusunuyosun abi, birde iyi kotu neleri tavsiye edersin 58.alayda..
Okan.A.A
17-04-2015, 17:43
9’UNCU JANDARMA EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI (BİLECİK)
Bizde buraya düştük bakalım nasıl biyermiş .
58. Alay genelde ulaştırma olur deniliyor sen ne dusunuyosun abi, birde iyi kotu neleri tavsiye edersin 58.alayda..
Öncelikle şunu söyleyeyim abi demek senin için alışkanlıksa lafım yok ama saygıdan diyosan gerek yok 2 yaş farktan bişey olmaz :)
Evet Burdur ulaştırma oluyo sen A tertip gidiyosun sanırım o yüzden Ankara'dan seçmelere gelip araç kullandırırlar falan acemilik 20-25 gün sürer zaten. Ben B tertip gitmiştim araç falan bitek Tabur Komutanı gelip geçerken görmüştüm bizden seçmelere gelmemişlerdi (iyiki gelmemişler usta birliğim Edirne'ydi evime 70 km.) :)
Tavsiye demişsin acemilik sonuçta herkes napıyosa sende onu yapıcaksın günde sabahları mıntıka günde 10-15 defa içtima :) hiç işleri yok koca gün adam sayarlar. Ben 5. bölükteydim sinema falan vardı akşamları amerikan pastası açarlardı :D Günde 4 mevsim yaşanır sabah dondurur öğlen terletir ben Eylülde gitmiştim şimdi biraz daha serindir havalar. Hakkınızda hayırlısı olsun dediğim gibi önemli olan iyi insanlarla karşılaşmak gerisi zaten 12 ay gelip geçer. Araba alırken muayene tarihi 1 yılın altına düşmüşse gözüne nasıl az kalmış geliyosa bunu da öyle düşün :)
Hayırlısı olsun cümlemiz için :)
@SieRRa 58.Alay Burdur/Merkez için gerekli birkaç açıklamayı yapmış :) Teşekkür ederim. :)
Umarım bahsetmiş olduğunuz gibi iyi geçer acemilik orada :icon_tup:
Şöyle bir soru sormak istiyorum , biraz garip olacak gibi ama çevremdeki arkadaşların kimileri ; ehliyetimin olduğunu söyle ama direksiyon veya şoförlük ile uzaktan yakından ilgim olmadığını söyle diyorlar. :)
Ulaştırmada araç bize zimetli olacağından dolayı başa bela almamak için dile getirenler oldu. Sizce ne derece doğru olabilir? :)
Aynı zamanda Önlisans Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. 10 parmak ve bilgisayar bilgisi iyi derecede mevcut bende. :) Kimileri de büyük ihtimalle yazıcı yaparlar seni. Rahat edersin durumları söz konusu. :)
Uzun dönemler açıklandı ayrı bir strese girdim :)
Bekle şimdi bir hafta 24 nisani
Uzun dönemler açıklandı ayrı bir strese girdim :)
Bekle şimdi bir hafta 24 nisani
Geç olsun , güç olmasın @Anıl E. :) Kazasız belasız hayırlısıyla :icon_tup:
Geç olsun , güç olmasın @Anıl E. :) Kazasız belasız hayırlısıyla :icon_tup:
İnşallah dostum :)
GreyGoose
17-04-2015, 23:10
Öncelikle şunu söyleyeyim abi demek senin için alışkanlıksa lafım yok ama saygıdan diyosan gerek yok 2 yaş farktan bişey olmaz :)
Degerli bilgilerin icin tesekkur ederim abi :) Hem saygı hem agız alıskanlıgı diyelim seviyorum o hitap seklini :) Bakalım yaa daha gitneden kuruntu yapmaya gerek yok hakkımızda hayırlısı olsun.. kısa donem arkadaslarada bekleyiverin canım 4-5 gun 6ay icin degmez mi :D
En çok koyacak olan aileden ve yâr'dan uzakta kalmak olacak galiba .
Hayırlısı olsun cümlemiz için :)
@SieRRa 58.Alay Burdur/Merkez için gerekli birkaç açıklamayı yapmış :) Teşekkür ederim. :)
Umarım bahsetmiş olduğunuz gibi iyi geçer acemilik orada :icon_tup:
Şöyle bir soru sormak istiyorum , biraz garip olacak gibi ama çevremdeki arkadaşların kimileri ; ehliyetimin olduğunu söyle ama direksiyon veya şoförlük ile uzaktan yakından ilgim olmadığını söyle diyorlar. :)
Ulaştırmada araç bize zimetli olacağından dolayı başa bela almamak için dile getirenler oldu. Sizce ne derece doğru olabilir? :)
Aynı zamanda Önlisans Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. 10 parmak ve bilgisayar bilgisi iyi derecede mevcut bende. :) Kimileri de büyük ihtimalle yazıcı yaparlar seni. Rahat edersin durumları söz konusu. :)
Burdur ulaştırma olduğu için zaten usta birliğine ulaştırma er olarak gidiyosun. Bende seviniyodum şoför yaparlar göreve falan gideriz şafak atar diye ama Tabur S-1 i olunca öğrendim işi :) Bende senin gibi Önlisans Bilg. Prog. mezunuyum Taburun personel kısmının yazıcısı yaptılar beni (Bi iş yerinde İnsan Kaynakları gibi bişey :) ) yani sen oraya gitmeden senin bilgilerinin gittiği yer. Ve ordaki asker bütün bilgilerini biliyo senin doğum yeri,baba adı,okulu,tahsilatı vs.vs. diyoki bu adamı ben alırım yanıma yazıcı yetiştiririm :) komutanı da onay verince sen oraya gittiğin gibi alıyolar seni yazıcı oluyosun :) benim başıma gelen bu. Ben terhis olacağım zaman da aynı şekilde elime gelen listeden yerime adam ayarlayıp yetiştirmiştim :) Diyeceğim o ki ulaştırma olarak gitsekte her görevi verebilirler. Büyük ihtimal sende yazıcı olursun. Şoför sayısı bilgisayarcıdan daha fazla çünkü. Şoförlükte tabi araç zimmetleri falan var ama sıkıntı edilecek durumlar değiller. Avadanlıkları (alet-edavat) tam olan araç sayısı çok az :) hepsi zimmet zamanı birbirinden alıp tam gösterip yerine koyuyo askerdeki meşhur yer değiştirme malzemenin kapıdan çıktığı yok ama o araçtan o araca geziyo işte :) oturmuş bi düzen var sırası gelen gidip başından geçiriyo o günleri.
Hadi ya. İyimiş o zaman :)
Teşekkürler bilgilendirme için. Bekleyip göreceğiz artık :)
SÖĞÜT J.ULŞ.EĞT.TB.K.LIĞI/SÖĞÜT var mı uzun dönem :) ve söğüt hakkında bilgisi olan ?
Burdur'a gidecek olanlar genel olarak iyi bir yer bir çok kişi acemilikteki en güzel yer der ama başka acemilik yeri göremediğim için bir şey diyemem o konuda havası çok berbat 1 günde 4 mevsim yaşanıyor tozu fırtınası hiç çekilmiyor bu dönem gidecekler bol bol yağmur da ıslanır. ulaştırma er olacaksınız bu iyi bir şeydir gideceğiniz usta birliğin de geri destek bir konumda bulunacaksınız yani gideceğiniz alayın bölüğün durumuna göre şöför yazıcı çizici koğuşçu gece vardiyası vsvs. şöförlük ve zimmet konuları da sıkıntı değil gideceğiniz yere göre değişir elbet ama büyük ihtimal normal bir bölük şöförü olursunuz o da alay içi ufak tefek git geller de araç kullanır unimog almaya çalışın öyle bir aracın zevkini başka hiççbirşeyde tadamıyorsun:)
cemwira42
18-04-2015, 11:58
358 KD askeriyim.
Acemiliğimi Manisa'da yaptım.
Şuan Girne Kolordu Komutanlığında yapıyorum.
Alterntifin yoksa Bir an önce yap gel hocam yaş ilerledikçe ağır gelir :)
24 nisanı bekliyoruz bizde hayırlısı olsun :)
optimus_prime
18-04-2015, 18:08
Ne atlet ne DON atarsa sadece ON :D
torunlarim cumhurbaşkanligina gelen olursa yazsın bana
optimus_prime
18-04-2015, 18:10
Burdur da yalçın yarbayin taburuna düşen olursa hiç korkmasın adamın kralidir askeri ezdirmez
selimvarli
19-04-2015, 21:26
24 nisanı bekliyoruz bizde hayırlısı olsun :)
24 mü 29 mu bana şubeden 29 nisan dediler :)
Ozan Özer
19-04-2015, 22:04
En çok koyacak olan aileden ve yâr'dan uzakta kalmak olacak galiba .
Kısa dönem gideceksin değil mi Anıl?
24 mü 29 mu bana şubeden 29 nisan dediler :)
Kısa dönem gideceksin değil mi Anıl?
kısa dönemler 24 nisanda diye biliyorum . Çünkü çoğu yerde 24 nisan yazıyor ve zaten önce uzun dönemler açıklanır 1 hafta sonra aynı günde kısa dönemler açıklanıyor . İnşallah bir an evvel açıklarlar.
Evet ozan abi kısa gideceğim kısmetse
Kayseri 1.Komondo Birliği Hava İndirme Ve Komondo Eğtim Taburu
Kayser/Melikgazi
Nasıldır abilerim kardeşlerim bilen varsa yardım etsin teşekkürler
bende burdura düştüm haziran 19 teslim :)
Herkes burdur'a düştü galiba :)
Beyler Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu hizmetine bakıyoruz değil mi ?
Beyler Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu hizmetine bakıyoruz değil mi ?
Evet oraya bakılıyor
3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58 İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI/BURDUR MERKEZ
bende 19 Haziran teslim olucam.herkese hayırlı teskereler
3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58 İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI/BURDUR MERKEZ
bende 19 Haziran teslim olucam.herkese hayırlı teskereler
Ne burdurmuş arkadaş :)
Techturkey meeting yapın bari Burdur'da :) Herkese şimdiden hayırlı teskereler
xILuciferIx
21-04-2015, 22:05
K.AĞAÇ 6.J.KOM. EĞT.A.K.LIĞI/KIRKAĞAÇ (daha birliğe gitmedim ama sevk bitiş tarihi 14/05/2015 o tarihte gidecem dimi?)
K.AĞAÇ 6.J.KOM. EĞT.A.K.LIĞI/KIRKAĞAÇ (daha birliğe gitmedim ama sevk bitiş tarihi 14/05/2015 o tarihte gidecem dimi?)
Benimkinde ne yazacak bilmiyorum ama genelde 11-14.05 yazıyor . Yani 14 mayıs à kadar teslim olman lazım kardeşim .
Bu arada kırkağaçda sağlam eğitim yeri diye biliyorum .
xILuciferIx
21-04-2015, 22:21
Evet Jandarma Komando ne kadar eğitim görüyorsa o kadar işte :) Sorun değil zaten bakalım kaç gün sonra ölüme terk edilir itin köpeğin maskarası oluruz. :)
Uzun dönemide işaretledim ben bakalım 24ünde neresi olacak şansımıza
Sülüs kağıdım da geldi dün itibariyle.
11 Mayıs ile 16 Mayıs arası teslim olmam gerektiği yazıyor. En geç 16 Mayıs öğlen saat 13:00'te teslim olmam gerektiği bilgisi verildi. :)
E-Devlet'ten baktığım zaman son gün 14 Mayıs yazıyordu oysa.
Sülüs kağıdına göre hareket edelim en iyisi. :)
Burdur'a giderken nizamiye önünde TechTurkey Meeting girişi yapalım bencede. :D
Sülüs kağıdım da geldi dün itibariyle.
11 Mayıs ile 16 Mayıs arası teslim olmam gerektiği yazıyor. En geç 16 Mayıs öğlen saat 13:00'te teslim olmam gerektiği bilgisi verildi. :)
E-Devlet'ten baktığım zaman son gün 14 Mayıs yazıyordu oysa.
Sülüs kağıdına göre hareket edelim en iyisi. :)
Burdur'a giderken nizamiye önünde TechTurkey Meeting girişi yapalım bencede. :D
En çok merak ettiğim mesela 11-16 mayıs yazıyor ya , 11 mayısta teslim olduk diyelim erken mi teslim olmuş oluyoruz şafak atmıyor mu ? 16'dan itibaren mi başlıyor şafak saymak
En çok merak ettiğim mesela 11-16 mayıs yazıyor ya , 11 mayısta teslim olduk diyelim erken mi teslim olmuş oluyoruz şafak atmıyor mu ? 16'dan itibaren mi başlıyor şafak saymak
11inde başlıyor.
11inde başlıyor.
16'sında teslim olursak 5 gün saymış mı oluyoruz ?
16'sında teslim olursak 5 gün saymış mı oluyoruz ?
Aynen öyle. 11'inden itibaren şafak atmaya başlıyor. ;)
Aynen öyle. 11'inden itibaren şafak atmaya başlıyor. ;)
ee iyiymiş geç teslim olmak daha mantıklı :D .
Daha 3 gün önce askerden gelmiş olan biri olarak şöyle söyleyeyim. 11-16 sı arası yazar ancak senin teslim olma tarihin ne yazıyor ?
Erken teslim olursan fazla yaparsın askerliği eksilme filan olmaz. Avantajı deli gibi bizim gibi 8 saat ayakta kamufulaj almak için kayıt için debelenmessin hemen girersin. Hemen boş koğuştan güzel bir yer kaparsın. Başka da bir artısı yok. Sen tam zamanında git ama sabah erken teslim ol. Acemi yatağı herzaman çok kalabalık olur.
Ben 11 de teslim oldum o halde bile içeri girmem 7 yi buldu ve full ayaktasın.
Şimdiden Hayırlı Teskereler herkese.
Daha 3 gün önce askerden gelmiş olan biri olarak şöyle söyleyeyim. 11-16 sı arası yazar ancak senin teslim olma tarihin ne yazıyor ?
Erken teslim olursan fazla yaparsın askerliği eksilme filan olmaz. Avantajı deli gibi bizim gibi 8 saat ayakta kamufulaj almak için kayıt için debelenmessin hemen girersin. Hemen boş koğuştan güzel bir yer kaparsın. Başka da bir artısı yok. Sen tam zamanında git ama sabah erken teslim ol. Acemi yatağı herzaman çok kalabalık olur.
Ben 11 de teslim oldum o halde bile içeri girmem 7 yi buldu ve full ayaktasın.
Şimdiden Hayırlı Teskereler herkese.
Ben de öyle duydum ,yatak önemli aslında acemiliği orada geçireceksin . Benimki cuma günü belli olacak
Nasıldı askerlik ?
Ben Kıbrısta Lojistik Destek Komutanlığındaydım. Yazılım Mühendisi olduğum için havada kapıp tabur yazıcısı yaptılar. Rahattı genel olarak ama hasta çok olduk.
Senin Acemilikte şansına yaza denk geleceği için ter ile ilgili sıkıntın olur. Yemek konusunda seçici değilsen rahat edersin.
Kırkağaçta eskisi gibi gelenler okadar eğitim olmadığını söyledi. Eğitim alanında baya bi zahiyat olmuş çünkü. Birde telefonları kullanırken oradaki olabildiğince ıslak mendille temizleyip kullanın kulak benim bir kaç kere enfeksiyon kaptı bu yüzden kalabalık çünkü.
Ben Kıbrısta Lojistik Destek Komutanlığındaydım. Yazılım Mühendisi olduğum için havada kapıp tabur yazıcısı yaptılar. Rahattı genel olarak ama hasta çok olduk.
Senin Acemilikte şansına yaza denk geleceği için ter ile ilgili sıkıntın olur. Yemek konusunda seçici değilsen rahat edersin.
Kırkağaçta eskisi gibi gelenler okadar eğitim olmadığını söyledi. Eğitim alanında baya bi zahiyat olmuş çünkü. Birde telefonları kullanırken oradaki olabildiğince ıslak mendille temizleyip kullanın kulak benim bir kaç kere enfeksiyon kaptı bu yüzden kalabalık çünkü.
Ben de mali müşavirlik ve muhasebecilik yapıyorum inşallah güzel bir görev verirler de rahat ederim. Yaz olduğu için hasta olacağımı zannetmiyorum belki dediğiniz gibi enfeksiyon hastalıkları olabilir sıcaktan ötürü
Arkadaşlar o size verilen süre misal 11-14 mayıs, 11 mayıs'tan itibaren yasal olarak asker sayıldığınızı, o 3 günün ise yol izniniz olduğunu belirtir, 14 mayıs günü sabah en geç 08.30 da birliğinize katılış yaparsanız, bir sıkıntı olmayacaktır size tavsiyem mümkün olduğunda geç saate kalmamaya çalışın.
Tsk nın size vereceği istihkak ;
uzun dönemler için, 1 adet yazlık 1 adet kışlık bot, 5-6 tane çorap, 3-4 tane don ve aklet, bulunduğunuz bölgenin soğukluğuna göre yün veya normal içlik, kısa kollu tişört, 1 tane spor eşofmanı, 1 adet spor ayakkabısı (kalas gibi olandan taşa basın daha iyi :)) ) diş macunu diş fırçası traş takımı ıvır zıvır, 1 adet parka, 2 adet eğitim pantalonu, 2 adet kısa kollu gömlek, 2 adet uzun kollu gömlek, 1 çift terlik, künye, kısa dönemler için ise bunların yarısı ayrıyeten mevsimine göre 1 çift bot ( yazlık veya kışlık )
Ben askerliğimi 12 ay uzun dönem olarak yaptım. Acemiliğim ankara zırhlı birlikler de usta birliğim ise kırklareli 55.mknz p.tug komutanlığın da idi.
Benim size birkaç tane tavsiyem olacak ;
İlk acemiliğe gittiğinizde size tavsiyem cep telefonu götürüp de strese girmeyin ( acaba sokabilecekmiyim, yakalancakmıyım vs. ) onun yerine telefon kartlarından alın bol bol, ( biraz pahalı olabilir ama kafanız rahat olsun, )
Yanınıza 1 çift silikon tabanlık alın bot için, resmen hayat kurtarıyor benim tabanlık sayesinde ayağımda ki nasır bile geçmişti :D
Pişik kremi tavsiye ederim yaz geliyor eğitimlerde falan sıcak olacak, yanınızda bulunsun zararı olmaz,
1 adet boyunluk cüzdanı, deri olsun ama su geçirmesin duşa falan girdiğinizde rahat edersiniz gözünüz arkada kalmaz,
ben askere giderken boyunluk cüzdanım da, telefon kartları, kimliğim, nakit param ve sülüsüm vardı...
Bot boyası olarak Nuri Leflef adlı bir markanın boya ayriyeten üstüne cilasını alırsanız sizden havalısı olmaz alayda :)) ( Tabi çaldırma işine dikkat, onun için de bir çift güzel bir asma kilit öneririm, çünkü benim acemilik te 2 kere ' yer değiştirmişlerdi ' botlarımı :)) )
Bu arada çok da fazla malzeme götürmeyin yanınızda, bu sefer malzeme çok olunca dolaplar zaten küçük, insan nereye koyacağını şaşırıyor o kadar malzemeyi.
Ben o kadar asma kilit, vatka, çengelli iğne ıvır zıvır götürdüm ama bi kere bile kullanma gereği duymamıştım.. Hep fazlalık olarak durdular çanta da, bu arada bana hiç denk gelmedi ama acemi birliğinde çok hırsızlık olur derler, onun için çok miktarda nakit para bulundurmayın lütfen yanınızda, ayrıca sivil eşyalarınız çok marka olmasın ayakkabılar vs çünkü sivil eşya da çalabilirler maalesef aklınızda bulunsun..
Herkese hayırlı teskereler dilerim, sormak istediğiniz başka birşey olursa seve seve yardımcı olurum.
Askerde 3 aşı olunuyor diyorlar. Tetanoz, Menejit ve Kızamık diye duydum.
Aşı sonrası 1-2 gün boyunca kollarda ağrı sızı durumları oluyormu eğitim esnasında?
1 2 gün ağrır vuran adama bağlı olarak ,
Hele menrnjit mi birisi çok pis yakıyo ağrı yapıyodu :)
Haa bi de aşı durumları var değil mi :)
Valla kimine 3 kimine 2 aşı yapıyorlar, bana 2 tane yapmışlardı ama öyle aman aman bi yakma durumu olmadı, 1 günden sonra hissetmedim bile zaten.
Ama ilk başta biraz kanayabiliyor aklınızda bulunsun, bu arada sadece don la kalıyorsunuz aşıdan önce size bir tane bornozun ince hali gibi bi kıyafet veriyorlar onunla muayene oluyorsunuz, gidince şaşırmayın :))
Bu arada tekrar hatırlatayım, ben çektim siz çekmeyin kesinlikle ve kesinlikle silikon tabanlık alın ayağınızın numarasına göre, hatta alırken kontrol edik ekstra yumuşak olmasına dikkat edin, askeriye nin verdiği botlara basmaktansa taşa basarım daha iyi.. Hem bot için hem askeriyenin verdiği spor ayakkabı için silikon tabanlık şart!
Benim aklımdan çıkmış acemiliğe giderken, taa usta birliğinde aklıma geldi, ay da 1 kere yeni silikon tabanlık alırdım, askere yeniden gidecek olsam yanıma ilk alacağım şey olurdu... Yanınıza fazladan almanız da yarar var, olur ya hırsızlık falan olur olmaz değil, garanti olsun.
Bu arada askeriyenin verdiği terlikler siyah, ve çok yer değiştirme oluyor onun için ya terliğinizi yanınızda götürün, yada terliğinize işaret koyun :))
Bot konusuna gelince benim 2 kere botum yer değiştirdi askeriye de, ilkinde sabah uyku sersemi yarım saat bütün botlukta ki botlara bakmıştım şansa benim botu birisi almış başka yere koymuş, sabah sabah iyi macera yaşattırmıştı bana..
İkincisin de ise bot gittiğin de ben de başka düzgün botlardan bi tane ödünç aldım :))) Ben üşenmiştim botlara kilit vurmaya, siz üşenmeyin :D
Bilgilendirme için teşekkürler. :)
Bot kilidi ve silikon aklımda.
Geriye kalan araç ve gereçleri askeri birlik karşılıyor sanırım. Acemi birliği bitene kadar idare edelim. Usta birliğinde daha rahat ederiz umarım hepimiz.:icon_tup:
Tavsiye için teşekkürler mehmet .
Yarın benim için büyük gün zaman geçmiyor :)
Tavsiyeler için teşekkürler 5-6 tane tabanlık ve kilit alacağım :D
yarın uyandığımızda farklı bi hayata uyanmış olacağız hayırlısı olsun :)
selimvarli
23-04-2015, 12:21
Tam olarak kaç gibi açıklanıyor acaba. Aklımız fikrimiz orada şu an
Tam olarak kaç gibi açıklanıyor acaba. Aklımız fikrimiz orada şu an
sabah 10 dan sonra açıklanacak büyük ihtimal
tolga_55
23-04-2015, 12:41
Bende suanda Aydin soke Bagarasi karakolundaym atarsa 8 bakalim :)
2 sorum olacak
1-Telefon ile gitsem mi ? nasıl yapsam?
2-Arabayla gidip arabayı güvenli bir yere parkettikten sonra anahtarı içeri sokabilir miyim? Haftada bir binerim bari araba yata yata çürümez.
2 sorum olacak
2-Arabayla gidip arabayı güvenli bir yere parkettikten sonra anahtarı içeri sokabilir miyim? Haftada bir binerim bari araba yata yata çürümez.
Kardeşim ne arabası ciddi misin bu konuda :) . Adamlar bot için özel kilit alın diyor sen anahtarı nereye saklayacaksın ?
mert_can 41
23-04-2015, 12:46
Asker cell çıkmış akıllı olmayan telefonla birlikte serbestmiş bilginiz olsun
2 sorum olacak
Telefonu bence yemin töreninden sonra alırsan daha iyi ve sağlıklı yapmış olursun. Araçla çıkmanı pek tavsiye etmem kazası var belası var, sen vurmazsın gelir biri vurur durduk yere başına bela alma derim. İçeri girerken de kimliğini ver , ehliyetini getirmediğini ilet araç ile gideceksen :) 2 sinide isterler falan ortada kalma :) Yaz dönemine girdiğinden dolayı çorap alın derim .. Çorap ve iç çamaşır.. Hayırlı tezkereler şimdi den..
Turkcell reklam yaptı zaten genelkurmay da açıklama yapmıştı telefon konusunda. Akıllı olmayan yani eski telefonlar tamamen serbest mi bilmiyorum şubeye ya da direk genelkurmay'ı aramakta fayda var . Sabah 8.00-18.00 aralarında kullanım dışı ve sadece 7 numara ile görüşmeye açık olacak diye biliyorum.
Turkcell'de reklam yaptığına göre bunun kesinliği var ancak acemi birliğe öyle bir telefon götürsek mi ? Ben şahsen normal akıllı telefon götürmekten yanayım
Telefonu bence yemin töreninden sonra alırsan daha iyi ve sağlıklı yapmış olursun. Araçla çıkmanı pek tavsiye etmem kazası var belası var, sen vurmazsın gelir biri vurur durduk yere başına bela alma derim. İçeri girerken de kimliğini ver , ehliyetini getirmediğini ilet araç ile gideceksen :) 2 sinide isterler falan ortada kalma :) Yaz dönemine girdiğinden dolayı çorap alın derim .. Çorap ve iç çamaşır.. Hayırlı tezkereler şimdi den..
Aynen öyle bir sıkıntıda olabilir ama güvenli bir yer bulurum diye düşünüyorum. Çünkü burda kapalı bir garajım yok.Ha askerde ha burda durmuş araba bir fark yok.Tek sıkıntı anahtarı sokabilmek.
Kardeşim ne arabası ciddi misin bu konuda :) . Adamlar bot için özel kilit alın diyor sen anahtarı nereye saklayacaksın ?
Valla bilemiyorum yukarda da yazdığım gibi arabanın durduğu yer hertürlü koşul olarak aynı. Anahtarı emanet edebileceğim bir eş dostun olduğu yere düşersem kesin arabayla giderim de. Bakıcam artık. Yarın belli olacak herşey
İnşallah buradan birileriyle aynı yere düşeriz.
Agri patnostan shorland soforu olarak selamlar atarsa 192 :)
Beyler hâlâ açıklanmadı geceden beri uyuyamadım :)
sisteme yavaş yavaş düşmeye başladı sanırım benim belli oldu
ULŞ., PER.OKL. VE EĞT.MRK. EĞT.A. 1 İNCİ ULŞ.EĞT.TB./İZMİR GAZİEMİR
sisteme yavaş yavaş düşmeye başladı sanırım benim belli oldu
ULŞ., PER.OKL. VE EĞT.MRK. EĞT.A. 1 İNCİ ULŞ.EĞT.TB./İZMİR GAZİEMİR
Kısa dönem mi seninki kardeşim ? Ben de hâlâ bir şey yok
selimvarli
24-04-2015, 08:15
Kısa dönem mi seninki kardeşim ? Ben de hâlâ bir şey yok
Benimde birşey yok hala?
kısa dönem 1. grup sevk tarihim 11-14 Mayıs olarak gözüküyor.
bir kaç arkadaşımın ki daha acıklandı sanırım o gün bu gün :) herkes için hayırlısı
selimvarli
24-04-2015, 08:17
O zaman sürekli kontrol edelim.
Usta batıdan mı başladılar acaba açıklamaya arkadaş izmire çıkmış. Yavaştan yavaştan geliyorsa doğuya giderim gibime geliyor :D
selimvarli
24-04-2015, 08:25
Ya hadi heyecan tavan yaptı
Ya hadi heyecan tavan yaptı
Kul kaderini yaşar bahtında ne çıkarsa.
Gergin bekleyis suruyor bende de halihazirda birsey yok guncellemeyin konuyu beyler yazuktur gunahtur.
selimvarli
24-04-2015, 10:11
Arkadaşlar sivas merkeze gidiyorum ordanda tokata pm atın çıkan varsa
Dostum kısa dönem mi seninde ?
0533 055 27 85 . Gardaşım sivaslıyım ama o tarihte burada olmam beni ara burada bir şeye ihtiyacın olursa yönlendireyim seni birilerine.
Acemilik manisa 1.kolordu topçu birliği usta birliği kıbrıs.
Kıbrıs ne alaka amk ya .
Acemilik-KASTAMONU 5.J.EĞT.A.K.LIĞI/KASTAMONU /
Esas birlik-İL J.K.LIĞI/BATMAN / BATMAN / BATMAN
Statü- Kısa dönem er
Şimdiden geçmiş olsun bana...
beyler benim esas birlikte birşey yazmıyor neden kaynaklanıyor acemilik sadece mevcut dağıtım mı yicez oradan ?
Eğitim Birliği15 İNCİ P.EĞT.TUG. 12 NCİ P.EĞT.A. / AMASYA MERKEZ / AMASYA
Celp Grubu1
Esas Birliği1 İNCİ MKNZ.P.TUG.TOP.TB.KH. VE KH.HİZ.BL. / AĞRI DOĞUBAYAZIT / AĞRI ARA
Kuvvet KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
Statü KISA_DÖNEM ER
Sınıf TOPÇU
Hayırlı olsun hepimize.
tolga_55
24-04-2015, 12:21
Acemilik-KASTAMONU 5.J.EĞT.A.K.LIĞI/KASTAMONU /
Esas birlik-İL J.K.LIĞI/BATMAN / BATMAN / BATMAN
Statü- Kısa dönem er
Şimdiden geçmiş olsun bana...
Oyle dusunme kardesim emin ol doguda safak daha rahat atar batida rahat batiyo kimutanlara askerlerle ugrasiyolar. Dogu daha rahat bence...
gokcell13
24-04-2015, 12:37
Kıbrıs ne alaka amk ya .
Anıl dayı oğlu ile beraber gidiyonuz lan.Onunda acemilik manisa Usta birliği kıbrıs çıkmış. :D Bende Topçu olarak yapmıştım askerliği.
Oyle dusunme kardesim emin ol doguda safak daha rahat atar batida rahat batiyo kimutanlara askerlerle ugrasiyolar. Dogu daha rahat bence...
Evet araştırdım biraz dediğin gibi.
Acemilik manisa merkez usta istanbul kartal statü bakım cümlemize hayırlı olsun
nasıldır buralar bilen var mı ?
Kıbrıs ne alaka amk ya .
Kıbrısta askerliğini yeni bitirmiş biri olarak soruların varsa yardımcı olabilirim
Kıbrısta askerliğini yeni bitirmiş biri olarak soruların varsa yardımcı olabilirim
39.mknz.p.tüm.39.top vs.vs.. girne yazıyor kardeşim.
Kıbrıs hakkında hep kötü şeyler duydum sen anlat birazda
acemilik manisa usta birlik kıbrıs benimde
benimde 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 28 İNCİ MKNZ.P.A.TNK.TB. 2 NCİ TNK.BL. / MAGOSA / MAGOSA sınıfta tankçı yazıyor :) her türlü bilgiye açığımm
benimde 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM. 28 İNCİ MKNZ.P.A.TNK.TB. 2 NCİ TNK.BL. / MAGOSA / MAGOSA sınıfta tankçı yazıyor :) her türlü bilgiye açığımm
En lanet yerlere düştük gibime geliyor .
En lanet yerlere düştük gibime geliyor .
olsun kardeşim doğuya gitmektense burayı tercih ederim magosa güzel diyorlar suyu falan temizmiş zaten sayılı gün çabuk geçer :) acemilikte birlikteyiz bu arada manisa merkez
olsun kardeşim doğuya gitmektense burayı tercih ederim magosa güzel diyorlar suyu falan temizmiş zaten sayılı gün çabuk geçer :) acemilikte birlikteyiz bu arada manisa merkez
Suyu klorlu kardeşim arkadaşlarım orada öğrenci olarak yaşıyor magosada gittim ben de tatil için . Ben de girnede olucam girne turistik açıdan daha iyi .
Aynen öyle manisada görüşürüz özelden telefonunu falan yaz . Olmadı kıbrısa'da beraber gideriz uçakla gidersin sen de herhalde ?
SerkanKurt
24-04-2015, 15:11
Kıbrıs ta askerlik iyidir iyi :)
Suyu klorlu kardeşim arkadaşlarım orada öğrenci olarak yaşıyor magosada gittim ben de tatil için . Ben de girnede olucam girne turistik açıdan daha iyi .
Aynen öyle manisada görüşürüz özelden telefonunu falan yaz . Olmadı kıbrısa'da beraber gideriz uçakla gidersin sen de herhalde ?
aynen kardeşim uçakla geçerim tabiki telefonu yazıyorum özelden
selimvarli
24-04-2015, 15:40
Acemilik
5. P.eğt.tug.k.lığı. Sivas merkez
Usta birliği
5. P.eğt.tug.48.p.eğt.a.emn. Ve mhf.tk. Tokat merkez.
Kısa dönem er. Arkadaşlar varsa giden pm atın. Konuşalım. Ayın 14 ü sabah uçakla gidiyorum.
Ben güzelyurt a bağlı yeşilyurtta yaptım. Benim yaptığım yer aşırı rahat bir yerdi biz arkadaşlarla yatılı okul dedik sabah ögle akşam içtima vardı geri kalanı ful arazı sohbet muhabbet yatma olarak geçti. Haftada 2-3 defa anca kamuflaj giyerdik böyle rahat bir yerde yaptım senin orayı bilmiyorum ama senin orasıda muhtemelen rahattır. Havalar ısınmaya başladı biraz fazla sıcak göreceksin kış görmeyeceksin gelene kadar. Sıcaklar ama senin için olumlu birşey çok sıcaklarda askere diyolar koguşlara geçin dinlenin koğuşlarda klıma var püfür püfür yatarsınız. İnternette denetleme falan yazıyor ama hiç birine aldırış etme denetlemeler komutanlar üzerinden dönüyor komutanlar koşuya gider atışa gider pentanlona gider sen birliğinde yatarsın. Denetleme olayını kafana takma ondan dolayı. Artık kısa dönem çok gidiyor kıbrısa ve problemlemli tipleri göndermiyolar ondan dolayıda için rahat olsun devrecilik falan yok kalmadı diyebilirim. Her hafta çarşın vardır gezersin tüm kıbrısı rahat rahat. Su sıkıntısı falan var diyo nette ama onada aldırış etme iyi kötu duş alıcak wc de ihtiyacını giderecek su var tamam evindeki çeşmeden akan su kadar temiz olmayabilir ama susuzluktan iyidir. Bide Girne yazar ama yerin girnede olmayabilir benim yerimde lefkoşa yazıyodu ama yeşilyurt çıktı devlet genel olarak magosa lefkoşa girne yi biliyo ondan öyle yazar ama başka yerlerde çıkabilir kıbrısta adım başı askeri birlik var ondan dolayı diyorum. Yemekleri kötü ve pistir ben yiyemedim açıkcası hep dışardan söyledim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar soruların olursa sorabilirsin her zaman. Şimdiden hayırlı teskereler diyelim.
manisa doğu kışlaya gelecek olan varsa bana yazabilir
Ben güzelyurt a bağlı yeşilyurtta yaptım. Benim yaptığım yer aşırı rahat bir yerdi biz arkadaşlarla yatılı okul dedik sabah ögle akşam içtima vardı geri kalanı ful arazı sohbet muhabbet yatma olarak geçti. Haftada 2-3 defa anca kamuflaj giyerdik böyle rahat bir yerde yaptım senin orayı bilmiyorum ama senin orasıda muhtemelen rahattır. Havalar ısınmaya başladı biraz fazla sıcak göreceksin kış görmeyeceksin gelene kadar. Sıcaklar ama senin için olumlu birşey çok sıcaklarda askere diyolar koguşlara geçin dinlenin koğuşlarda klıma var püfür püfür yatarsınız. İnternette denetleme falan yazıyor ama hiç birine aldırış etme denetlemeler komutanlar üzerinden dönüyor komutanlar koşuya gider atışa gider pentanlona gider sen birliğinde yatarsın. Denetleme olayını kafana takma ondan dolayı. Artık kısa dönem çok gidiyor kıbrısa ve problemlemli tipleri göndermiyolar ondan dolayıda için rahat olsun devrecilik falan yok kalmadı diyebilirim. Her hafta çarşın vardır gezersin tüm kıbrısı rahat rahat. Su sıkıntısı falan var diyo nette ama onada aldırış etme iyi kötu duş alıcak wc de ihtiyacını giderecek su var tamam evindeki çeşmeden akan su kadar temiz olmayabilir ama susuzluktan iyidir. Bide Girne yazar ama yerin girnede olmayabilir benim yerimde lefkoşa yazıyodu ama yeşilyurt çıktı devlet genel olarak magosa lefkoşa girne yi biliyo ondan öyle yazar ama başka yerlerde çıkabilir kıbrısta adım başı askeri birlik var ondan dolayı diyorum. Yemekleri kötü ve pistir ben yiyemedim açıkcası hep dışardan söyledim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar soruların olursa sorabilirsin her zaman. Şimdiden hayırlı teskereler diyelim.
Furkan bilgilendirme için teşekkür ederim kardeşim . Kıbrıs'a tatil için gittim ancak asker olarak hiç gidesim yok nedense ne okuduysam olumsuz çünkü.
BurakOzdemir
25-04-2015, 10:30
anıl gardaşım güzel yere düşmüssün sıkma canını
@yogi
1 inci p.eğt.tug.k.liği yazıyor batı mı doğu mu bilmiyorum ki
anıl gardaşım güzel yere düşmüssün sıkma canını
Ben hiç öyle zannetmiyorum vallaha :)
batı kışla doğu kışla şuan bellidir ama bize liste gelmedi
Doğuya düşmiyelim diyosunuz ama doğuda askerlik kadar rahat birşey yok :) Ben şırnakta yaptım 14 saat nöbet tutmama rağmen çok rahat bi askerlik geçirdim. tamam şartlarımız çok zordu üs bölgesindeydik fakat günlerimiz çok güzel geçiyordu gece nöbet gündüzde gelip yatıyorduk şafak çift çift atıyordu.
Doğuya düşmiyelim diyosunuz ama doğuda askerlik kadar rahat birşey yok :) Ben şırnakta yaptım 14 saat nöbet tutmama rağmen çok rahat bi askerlik geçirdim. tamam şartlarımız çok zordu üs bölgesindeydik fakat günlerimiz çok güzel geçiyordu gece nöbet gündüzde gelip yatıyorduk şafak çift çift atıyordu.
Aynen ben de doğu olursa stres yapmam diyordum orada yapanlar daha rahat oluyor çünkü .
Hayatımda Ankaradan öte geçmedim askerde görecekmişim meğer bakalım Batman nasıl olacak :)
Bazı arkadaşlar güneydoğuda para alıyorsun diyorlar doğru mu bu? var mı aslı astarı?
Gece nöbet tutunca çift mi gidiyor şafak ?
Type-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Doğuya düşmiyelim diyosunuz ama doğuda askerlik kadar rahat birşey yok Ben şırnakta yaptım 14 saat nöbet tutmama rağmen çok rahat bi askerlik geçirdim. tamam şartlarımız çok zordu üs bölgesindeydik fakat günlerimiz çok güzel geçiyordu gece nöbet gündüzde gelip yatıyorduk şafak çift çift atıyordu.
Ben şu konuda hemfikirim ki askerlik te nereye düştüğün önemli değildir, düştüğün yerde nasıl bir görev alacağın, nasıl bir arkadaş olacağı önemlidir.
Ben askerdeyken göreve istanbul 1.ordu ya gelmiştim, bi tane askerle konuştum adam günde 12 saat nizamiye nöbeti tutuyodu sabit silahlı, şahsen ben de kırklarelin de yaptım askerliğimi ama stresliydi biraz.. Onun için demem odur ki çok takılmayın nereye düştüğünüze, gittiğiniz yer de orayı kendi evinizmiş gibi benimseyin sivili düşünmeyin, ben böyle yaptım kendimi oranın bir parçası gibi gördüm ona göre davrandım çok ta koymuyor böyle olunca.. Ama kafaya takınca da bitmiyor :) :)
Hepinize hayırlı teskereler dilerim.
Hayatımda Ankaradan öte geçmedim askerde görecekmişim meğer bakalım Batman nasıl olacak :)
Bazı arkadaşlar güneydoğuda para alıyorsun diyorlar doğru mu bu? var mı aslı astarı?
Gece nöbet tutunca çift mi gidiyor şafak ?
Şafak çift atma olayı; Gece nöbet tutuyosun 1 şafak atıyor sabah gün doğmadan gelip akşama kadar yatıyosun 1 şafak daha atıyor.. Güneşi görmediğin için gece zaten şafak attıyorsun gündüzde gelip yattığın için çift şafak oluyor :) umarım anlatabildim.. :)
Günler daha çabuk geçiyor yani. :)
Günler daha çabuk geçiyor yani. :)
Anladım:D Teşekkür ederim.
Bu arada askercell diyorduk;
-Konuşma ve mesajlaşma yalnızca 5’i mobil, 2’si sabit hat olmak üzere en fazla 7 numara ile yapılabilir,
-Hafta içi 08:00 – 18:00 saatleri arasında konuşmaya kapalıdır,
-Data özelliği kapalıdır,
Not: Askercell Servisi tüm cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışabilmektedir. TSK’nın koyduğu kriterlerdeki cihazları kullanmak müşterilerimizin kendi sorumluluğundadır.
13 mayıs için uçak biletimi aldım beyler
Kıbrısda Askercell olmaz herhalde :)
Kibrista ankesorlu kullanmayin cok sacma derece paraniz gidiyor, ilk carsida hemen bi telefon birde mantikli bir tarifeden hat alin onunla konusun.
volkan_gs
26-04-2015, 16:14
Dün Kıbrıs'tan geldim :)
Normal ankesörlüden anca akşamları ve ev telefonunu ararsanız konuşun onun dışında pahalı baya.
Cep telefonu için, Turkcell işiniz olmasın hiç direk Vodafone alın. 45 lira oldu yeni fiyatı, 3gb internet 100dk 10000 sms var içinde, whatsapp viber takılırsınız burdakilerle.
Sormak istedikleriniz varsa yardımcı olurum.
Dün Kıbrıs'tan geldim :)
Normal ankesörlüden anca akşamları ve ev telefonunu ararsanız konuşun onun dışında pahalı baya.
Cep telefonu için, Turkcell işiniz olmasın hiç direk Vodafone alın. 45 lira oldu yeni fiyatı, 3gb internet 100dk 10000 sms var içinde, whatsapp viber takılırsınız burdakilerle.
Sormak istedikleriniz varsa yardımcı olurum.
Havaalanına iner inmez hat alabilecegimiz yer var mı ? Vardı galiba 2 sene önce tatil için geldim ama hiç dikkat etmedim öyle yerlere
Bu arada askercell diyorduk;
-Konuşma ve mesajlaşma yalnızca 5’i mobil, 2’si sabit hat olmak üzere en fazla 7 numara ile yapılabilir,
-Hafta içi 08:00 – 18:00 saatleri arasında konuşmaya kapalıdır,
-Data özelliği kapalıdır,
Not: Askercell Servisi tüm cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışabilmektedir. TSK’nın koyduğu kriterlerdeki cihazları kullanmak müşterilerimizin kendi sorumluluğundadır.
Hazır konusu açılmışken , acemi birliğinde Askercell kullanabilme ihtimalimiz varmı?:confused:
Usta birliğine geçiş yaptıktan sonra mı geçerli aceba? :)
Yada şahsi sim kartımızı yanımızda mı götürsek ne yapsak :cell: :bluehpy:
bende 13 mayıs a aldım uçak biletini. İstikamet manisa ordan kıbrıs hayırlısı herkes için.
Turkcell ile görüştüm bugün henüz öyle bir kart yok gündemde reklamını yaptılar ama herhalde bizim gitmemize yetişmez. Usta birliğine mecbur kibristan hat alıcaz.
Foruma üye arkadaşımızın dediğine göre yemin töreni 5 haziranda . Ona göre de aslında hep beraber konuşup uçak biletini alsak kibrisà
BURDUR ulaştırma er oluyormuş galiba haziran 19 da burdurdayım nasipse :)
volkan_gs
27-04-2015, 23:49
Havaalanına iner inmez hat alabilecegimiz yer var mı ? Vardı galiba 2 sene önce tatil için geldim ama hiç dikkat etmedim öyle yerlere
Var, çıkış kapısının yanında hemen. Ama inzibatlara görünmeden halletmek lazım izin vermiyorlar direk alıp topluyorlar herkesi valizleri aldıktan sonra :)
Orda çakallar olur sakın güvenmeyin 40tllik hatları 80tlye sattılar ve çoğu boş çıktı mesela, kendiniz alın vodafone standından.
Hazır konusu açılmışken , acemi birliğinde Askercell kullanabilme ihtimalimiz varmı?:confused:
Usta birliğine geçiş yaptıktan sonra mı geçerli aceba? :)
Yada şahsi sim kartımızı yanımızda mı götürsek ne yapsak :cell: :bluehpy:
Askercel tırıvırı. Kendi hattını al öyle git.
Ben uyduruk bi telefon ve hattımı alıp öyle gidicem. Usta birliğine geçince duruma göre akıllı telefona geçerim.
Askercel tırıvırı. Kendi hattını al öyle git.
Ben uyduruk bi telefon ve hattımı alıp öyle gidicem. Usta birliğine geçince duruma göre akıllı telefona geçerim.
Acemilikte kafana göre telefon kullanmak sıkıntı olabilir
Konuştum orada askerlik yapmış birkaç kişiyle dikkatli olunduktan sonra sıkıntı olmuyormuş. En kötü girişte bırakırım telefonu.
Acemilikte kafana göre telefon kullanmak sıkıntı olabilir
Acemilikte zaten ne hattı kullanıcan ki ne gerek var. Bütün gün deli gibi yürütecekler. 8 tane içtima alacaklar. Ayakta bekleyeceksin çok kalabalıktan duş bile alamayacaksın belki. Açıkcası ben bunların arasında telefonu düşünmedim bile. Ankesörlüden ara yeter. Kız arkadaşımla konuştum okadar hiç sıkıntı olmadı.
Kıbrısa kesin götür ama orda alırım tribine hiç girme çünkü ordaki cihazlar hem bombok hemde pahalı. Hattı almak içinde havalimanında hiç uğraşmayın kıbrısta 45 tl lik hat 79 tl :) . İlk hafta sıkın dişinizi çarşıya çıkan çocuklardan birine aldırın ( büyük ihtimal 2 hafta çıkamayacaksınız çünkü orda çarşıya). Yanlız gittiğinizde unutmayacağınız en önemli şey biraz kaşarlanıp iyice çözene kadar ortamı telefonu kullandığınızı kimseye söylemeyin.
GreyGoose
28-04-2015, 17:40
BURDUR ulaştırma er oluyormuş galiba haziran 19 da burdurdayım nasipse :)
Evet burdur ulaştırma çıkartıyor, ben mayısın 15inde teslim olucam sen yetişemiyosun bana :) bakalım usta birliğini çok merak ediyorum
Tertip gardaşlarıma selam olsun :) :)
gelmeyin kacin:)
Yapma böyle :)
Evet burdur ulaştırma çıkartıyor, ben mayısın 15inde teslim olucam sen yetişemiyosun bana :) bakalım usta birliğini çok merak ediyorum
Aynı gün teslim oluyoruz tertip :)
BURDUR yolcusu kalmasın , son 17 gün çarşı iznimiz kaldı iyi mi :)
GreyGoose
29-04-2015, 01:52
Aynı gün teslim oluyoruz tertip :)
BURDUR yolcusu kalmasın , son 17 gün çarşı iznimiz kaldı iyi mi :)
Kısmetse 15i sabah Burdurdayım.
Başka bi forumdan Burdur için dünyayla 3 hafta irtibatınız kesilecek yanınıza bolca bozuk para alın diye bi yazı görmüştüm :redspotda
izmir gaziemir e düşen yok galiba forumdan ? :(
12 Mayısta Kastamonudayım birliğe teslim olacağım. 4-5 hafta acemiliğm sürecek sonra Batman yolcusu olacağım.
Hepinize hayırlı teskeler beyler.
alışveriş yapan var mı beyler kimi çok bişe alma diyor kimide herşeyi al :) ne yapacagız bilemedim. Bu arada 13 mayıs manisa daha sonra kıbrıs magosa :D
Çok fazla bişey almana gerek yok giysi olarak çünkü kantinde bir çok şey olduğunu söylüyo genelde askerliğini bitirenler. Yanına bol bol bozuk para al.
Vay bee herkes askere mi gidiyor la :D
Kıbrısda Askercell olmaz herhalde :)
Anıl Kıbrısamı düştün kardeşim ? Düştüğün yeri Pm atsana bana. Bi kardeşim şu anda orda asker. Ama neresinde bilmiyorum sorarım. Herif gider gitmez note2 aldı bütün gün face de. Valla çok rahatım abi deyip komutanlarla fotoğraf çektirip atıyor puşt :) Oralara düşersen eminim bi yardımı dokunur. Anlattığına ve gördüğümüz kadarıyla çok rahat orda askerlik.
Anıl Kıbrısamı düştün kardeşim ? Düştüğün yeri Pm atsana bana. Bi kardeşim şu anda orda asker. Ama neresinde bilmiyorum sorarım. Herif gider gitmez note2 aldı bütün gün face de. Valla çok rahatım abi deyip komutanlarla fotoğraf çektirip atıyor puşt :) Oralara düşersen eminim bi yardımı dokunur. Anlattığına ve gördüğümüz kadarıyla çok rahat orda askerlik.
Özel mesaj olarak yolladım . Vallaha çok iyi olur her şey için sağolun şimdiden.
Beyler vücud temizleme mendili,bot için tabanlık , bir sürü çorap, asma kilit,boyuna bağlamak için cüzdan, ve boxer mı don mu bilmiyorum ne giyeceğimizi ama ben onlarada küçük cep diktirmeyi planlıyorum .
Pişik kremi ,mantar falan kremi alalım götürelim.
Manisaya gelecekler 13 mayısta izmirdeyim,14 mayısta teslim olacağım. İsterseniz beraber toplanıp gidelim . Kıbrıs biletlerini araştırdım , sadece pegasus direk olarak uçuyor thy ,anadolu jet vs.. hep aktarmalı ve akşam saatlerinde . 8 haziran'da kıbrısta olmamız gerekiyor eğer dağıtım iznini kullanmazsak ,kullanırsak 15 haziran.
8 haziran'da kıbrıs'a akşam uçak var pegasusun, 7 haziranda uçalım derim izmirden . Haberleşelim ihmal etmeyelim birbirimizi
Anıl acemilik ne kadar sürecek? Heryerde aynı süre mi oluyor? Ben 12sinde teslim olacağım 5 hafta sürecek diyende var 3 hafta diyende.
Anıl acemilik ne kadar sürecek? Heryerde aynı süre mi oluyor? Ben 12sinde teslim olacağım 5 hafta sürecek diyende var 3 hafta diyende.
Ben aradım öğrendim 5 haziranda yemin törenimiz var manisada forumdaki arkadasta öyle söylemişti zaten
gelmeyin beyler:D
Ben askere gidecem ben askere gidecem :D
MatraX_07
29-04-2015, 20:11
Kıbrısa düşen varsa hayırlı işler :D
357kdy olarak yenı geldım tecrubelerımı bılgılerımı paylasırım eger kıbrıs cıkan varsa
korkmazz
29-04-2015, 20:45
gelmeyin beyler:D
Kesinlikle katiliyorum bu gun safak dogan gunes ama omrumu cürüttü bu askerlik benim :)
Kıbrısa düşen varsa hayırlı işler :D
357kdy olarak yenı geldım tecrubelerımı bılgılerımı paylasırım eger kıbrıs cıkan varsa
Ben kıbrıs :)
Neden insanların üstünde ''kıbrıs''diyince ooo keyif kebap yere düşmüşsün algısı var anlamadım. Hep araştırıyorum millet rezillik çekiyor askerde kıbrısda
Askerlik her yerde çile be kardeşim. Çile o kışladan içeri girdiğinde başlıyor ister Kıbrıs olsun ister Ankara.
Kazasız belasız bitirip dönmeye bak.
Kışlanın kapısından girerken beynimi orda bırakıcam :D Robot gibi yaşayacağım başka türlü altından kalkılmaz. İngilizcemi ilerletmek için okuma kitapları alacağım yanıma sıkıntı olmaz heralde
GreyGoose
30-04-2015, 20:36
Kışlanın kapısından girerken beynimi orda bırakıcam :D Robot gibi yaşayacağım başka türlü altından kalkılmaz. İngilizcemi ilerletmek için okuma kitapları alacağım yanıma sıkıntı olmaz heralde
Tabi tabi, bende laptopumu götürücem a la carte restaurantta öğle yemeğine indiğimizde game of thrones ın yeni bölümlerini izlerim
:rolleyes:
Paşa paşa gidip , bitirip geleceğiz ALLAH'ın izniyle beyler.:icon_tup:
Bunca zamandır seneler sular seller gibi akıp geçiyorsa , şu askerlikte elbet biter.
Kısa dönemler kış mevsiminin başlangıcında burada olurlar kazasız belasız. Benim gibi uzun dönem gidecekler için seneye bu vakitler buradayız inşAllah. Az sabır.. :)
12 ay sonra tekrar aynı konuya hort yapmak ümidi ile diyorum. :)
Tabi tabi, bende laptopumu götürücem a la carte restaurantta öğle yemeğine indiğimizde game of thrones ın yeni bölümlerini izlerim
:rolleyes:
Sürekli yatıyoruz diyenler var boş boş yatmaktansa diye düşünmüştüm
Tabii en azından kitap götürmek lazım illa ki sıkıldığımız boş zamanlarımız olacak . Ben Kuran-ı Kerim'in türkçe mealinden tutun baya bir roman götüreceğim olur ya boş kalırız en azından zamanı anlamlı geçiririz.
volkan_gs
01-05-2015, 09:50
Acemilik için kitap götürmeyin okuyacak vaktiniz olmaz, usta birliğine kesin götürün nöbetlerde yada koğuşta okursunuz. Özellikle Kıbrıs' a gidecekler kesin götürsün, adam gibi kitapçı bulmak bile zor valla :)
Acemilik için kitap götürmeyin okuyacak vaktiniz olmaz, usta birliğine kesin götürün nöbetlerde yada koğuşta okursunuz. Özellikle Kıbrıs' a gidecekler kesin götürsün, adam gibi kitapçı bulmak bile zor valla :)
Kıbrıs'a ilk günden mi telefon soksak ,aramalar oluyor mu acaba yine ? Boxer'a diktirdiğim cebemi koysam :)
volkan_gs
01-05-2015, 10:39
Kıbrıs 'ta çoğunluk samsung ace kullanıyor 150 civarı piyasası askerlerin büyük kısmında bu telefon var. Kendi telefonunu götürebilirsin tamamen şansa bağlı üst devreler uyuzluk yapıp didik didik arayabilir yada direk geçebilirsin içeri :)
Sonradan yollamak daha zor, burdan oraya kargo çok pahalı. Tavsiyem başta çantanın bir yerine gizleyip, bir iki hafta ortalığı ispiyoncuları vs. sezdikten sonra çıkarmak.
Yanınıza pudra almanızı tavsiye ederim sıcakta ayaklar çok pişik yapar. Ben pudra kullanmıştım çok iyi gelmişti. :) Birde düzgün bi havlu. TSK' nın verdiği havlular %100 naylon olduğundan su emme gibi bi özellikleri yok :D
Telefonu bence acemiliğe götürmeye gerek yok içeri soksanız bile kullanmaya pek fırsat olmaz gereksiz heyecan olur. Usta birliğine giderken de bi arkadaş şöyle sokmuştu size de fikir olsun kutusunun ağzı büyük olan bi şampuan almıştı telefonu poşetle içine salmış o şekilde geçmişti :) x-ray falan yoksa şampuanın içine kadar da bakacaklarını sanmıyorum :)
acemiye cok esya getirmeyin kitap hic getirmeyiin butun gun yuruyceksiniz gecede erkenden uyuycaksiniz
Tavsiyeleriniz için teşekkürler beyler.
Dün casio f91 modelini aldım meşhur asker saati :)
Anecdote
02-05-2015, 10:20
358 KD olarak Kıbrıs / Lefkoşa 14.Zırhlı Tugay İstihkam Svş. Bölüğünde Revirciyim buralara düşen olursa elimden geleni yapmaya çalışırım .
Atarsa $ : 75 :)
Günaydın arkadaşlar kısmetse haftaya askeriz :)
acemilik için önceden gitmiş olupta konuyu takip eden var ise izmire yanımda ne götürmemi tavsiye edersiniz?
Bnce hicbisiy goturmeyin bosuna herseyinizi veriyolar
ben yedek olarak bikaç don atlet ve çorap alıp gitmeyi düşünüyorum acemiliğe :)
Günaydın arkadaşlar kısmetse haftaya askeriz :)
acemilik için önceden gitmiş olupta konuyu takip eden var ise izmire yanımda ne götürmemi tavsiye edersiniz?
izmirin neresine geliyorsun?
358 KD olarak Kıbrıs / Lefkoşa 14.Zırhlı Tugay İstihkam Svş. Bölüğünde Revirciyim buralara düşen olursa elimden geleni yapmaya çalışırım .
Atarsa $ : 75 :)
14.Zh Tug. Loj.Des.K.lığında yaptım askerliği vay be :)
1-2 paket Gillette bıçağı yedeği, don, atlet, siyah çorap ve 1 çift terlik götürmeyi düşünüyorum. Bölük terlik veriyor bildiğim kadarıyla ama diğer asker arkadaşlarla karışmaması için götürmeyi düşünüyorum. :)
Haydi bakalım son 10 gün beyler :)
Hemen gelse de şu vakit bir an evvel gitsek gelsek .
streetracer_nos
05-05-2015, 15:00
Dolaplara dikkat edin çalmasınlar Şampuanları,jiletleri Ondan sonra banyoda arap sabunu bile fazla gelipte clearla yıkanan tipler görebilirsiniz:)
Acemilik manisa merkez 1. Piy.egt kom gidince belli oluyomuş dogu kışlası mı batı kışlası mı , nasıldır burası
Arkadaşlar kesinlikle mümkün olduğu kadar az sey goturun orda size herseyı ıkı buyuk canta olarak tekrar verecekler,
onları tasıyacaksınız oyle dusunun, zaten askerı kıyafetlerı gıyeceksenız hıc bırınıze yakısmayacak :) ne oldu bana dıyecek herkez.
aklınıza gelen hersey gazınoda satılır merak etmeyın hıc bır seyı uzerınıze yuk etmeyın derım ben, ha benı sorarsanız yanıma hıc bır sey almadan elım cebımde gıttım askere,
ne olacaksa olsun mod. oolarak 353 kd edremıt 19. piy. tug da yaptım, anlatsam ınanın askere gıtmezsınız ama su an goturseler tekrar gıderım aynı yere,
hayatınızda hıc yasamadıgınız onca farklı duyguyu orda yasatacaklar sıze, butun ****** cocuklugunu goreceksınız ve bu kadar o. cocugu nasıl toplanmıs buraya dıyeceksenız.
acı, saskınlık, ozlem, tedırgınlık, sevınc, mutluluk, karamsarlık vs vs. hepsını yasayacaksınız ama bugune kadar hıc olmayanından. Yeri gelecek ılk tel. ettıgınızde aileyle konusurken gozlerınız dolacak
yerı gelecek ac kaldıgınızda kımseye dıyemıceksınız, kucucuk bırseyden cok mutlu olup, yıne kucucuk bırseyden sabaha kadar uyumayacaksınız.
yazarken bıle tekrar askere gıdıp geldım sankı, her nekadar okun ıcı *** da olsa ben sewmıstım askerlıgı, bıtsın dıe gun saydım ama bıtıp ewe gelıncede hıc gıtmemıs gıbıydım,
Dıyecegım o kı askerlık ne olursa olsun guzeldır, zewk almasını bılene, Askerlık zulum olur benım burda ne ısım war dıyene.
Askerlıgın en onemlı bır ıkı cumlesını soylemek ıstıyorum yapan arkadaslar cok ıyı bılır
1- ''BENMİ YAPAYIM''
2- ''GÖRMEDİM DUYMADIM BİLMİYORUM''
3- ''KAFANA KEPTEN BASKA HIC BIRSEY TAKMAYACAKSIN''
bu uc cumleyı benımseyıp, kapıdan gırerken sıvıl hayatı dısarda bırakıp gırersenız ınanın, hayatınızda hıc unutmayacagınız anılar ıcerde sızı bekler.
Komutan dahıl, kımseyi takmayın ozellıkle acemıyken. Zaten askerlıge alıstıgınız gun askerlıgın bıttıgı gundur.
Herkese hayırlı teskereler sımdıden.
streetracer_nos
06-05-2015, 09:03
Kışlada esrar yetiştiren mi dersin , nöbette üfleyip kendinden geçen mi dersin , çarşıdan gece 1 de dönüp kışla amirine kafa atan mı dersin , 55 yaşında tertipler mi dersin ülkede bu kadar çok sorunlu adam olduğunu askerde görmüştüm.Bölük yazıcısıydım dolayısıyla herkezin vukuatını biliyodum koğuşa yatmaya geldiğimde ulan bakıyorum sağımdaki adam cinayetten girip çıkmış , solumdaki adam tecavüzcü,karşıdaki eleman her türlü şeyi çalan (patates soğan motor televizyon içki para altın ,adam tüp bile çalmış ) bi tip , çaprazdaki adam doğudan kan davasından kaçıyo hala çarşı izninde kanlılarım beni bulacak diye türlü türlü rüyalar görüyo ...bölükte en az 10*15 kişinin yakın akrabaları hapiste ...eleman yıllık izne gider giderken uzman çavüşun telefonuda çalıp gider çok değişik bi ortam:) doğuda görev yapıp batıdaki rahatlığı görünce arızaya bağlayanlar ... diye uzayıp giden bi ortam ....
Ne güzel şeyler anlatıyorsunuz öyle elinize ağzınıza sağlık :)
xILuciferIx
06-05-2015, 09:52
Manisa kırkağaç jan. kom. olarak gidecem eğitimde yardırayım diyodum sağolun vallaha çok güzel gaz verdiniz. :D
Bugün alışverişe çıkacağım. Asma kilit,silikon taban vs alacağım. Vakit geliyor haftaya bu saatlerde kışlada olurum.
volkan_gs
06-05-2015, 13:16
Kilit mutlaka sifreli alin, anahtarli olanlari direk aciyorlar. Mumkunse iki tane goturun, birini sivil esya cantaniza digerini bota takarsiniz acemilikte botlar gidebilir :)
Bol bol selpak ve islak mendil goturun, orda satiliyor her sey ama acemilik boyunca kalkma saati, aralardaki bosluklar vs herkesin ayni olacagi icin ihtiyaclarinizi almaya gittiginizde 50-60 kisi sira bekleyebilirsiniz.
Corap, atlet goturun, girerken veriyorlar ama cok az yetmez yani, yikamayla da ugrasmayin bosuna.(boxer da alin diyecegim ama zaten 3-4 kere banyo yaparsiniz acemilik boyunca cok kasmayin yani :D)
Dis macunu ve firca goturun, verdikleri kotu, deodorant goturun.
Bot tabanligi en en en onemli sey, alirken ucuzundan almayin 30-40tllik silikonlular var onlardan alin mutlaka perisan olursunuz yoksa.
Kimseye borc vermeyin, kogustakilerle iyi gecinin(lazim olabilirler), tanimadiginiz kisilere disinizi gosterin mutlaka yemek sirasinda telefon sirasinda vs hep hakkinizi yemeye calisirlar sesinizi yukseltin yani.
Ilk gun kiyafetleri verecekler, karambol yapiyorlar hadi hadi diye kimseyi sallamayin acele etmeden tek tek deneyin gerekirse goturup geri verin olmuyor deyin unutmayin 6 ay uzerinizde olacak, sonra takas yapmaya ugrasirsiniz gunlerce.
Botu bir numara buyuk alin, tabanlikla tam olur zaten.( kac giyiyorsun deyince direk buyugu soyleyin, 44 ama 45 istiyorum falan demeyin :))
Ziraatin hesap kartlari direk kullaniliyor, yoksa orda uzerinde isim yazmayan 5tl depozitolu kart veriyorlar onlari kullanirsiniz 20 gun.
Bozuk para olsun yaninizda, biskuvi ve icecek alirsiniz makinelerden bol bol.
Telefon karti goturun, ailenize kiz arkadasiniza falan caldirin onlar arasin cunku kart almak icin sira bekleyeceksiniz yine gerek yok hem paraniz cebinizde kalsin.
Bankamatik falan calismayabilir ona gore para alin yaniniza 20 gun gonderemeyebilirler.
Iceri girerken onunuzde arkanizda duzgun adamlar tutmaya calisin, cunku kayit sirasinda dosya numarasi sirayla veriliyor ve o siraya gore kogusa dagitiyorlar. Yani onunuzdeki yada arkanizdaki adamla body olup 20 gunu full neraber gecirip altli ustlu yatmaniz muhtemel, goz onunde bulundurun.
Dikkat cekmeyin fazla, acemilikte hele hic bir ise yaramaz sorulan sorulara atlamayin oyle banko is kitleyeceklerdir cunku dil biliyorum master yaptim vs soylemeyin bile :)
Ozel hayatinizdan yada maddi durumunuzdan falan bahsetmeyin, cok cikarci insanlar var ve normal hayattaki gibi seni sevmedim senden uzak durayim yapamiyorsunuz maalesef :)
Tras kopugu ve bicagini her ne kadar calinma ihtimali olsa da iyi marka alin yuzunuz kotu oluyor cunku soguk suyla falan.
Kesinlikle yapi marketlerde satilan giysi kalemlerindem goturun(yikaninca cikmayan) alir almaz gomlek-pantolon-parka( askeriyede ismi parke:D ) sapka-bot-esofman ic kisimlarina adinizi yazin.
Bu yazdiklarim acemilik icin, usta birligi tamamen sansa bagli ama genel olarak daha rahat edeceginiz kesin. Tabi orda da uc kurusluk adamlar size is yaptiracak bir sure, ses cikaramayacaksiniz buna hazirlikli olun.
Acemilikte ogretirler bu lafi; Cayda dem, askerde kidem :) aklinizda bulunsun :)
Askeri malzemeler satan dükkandan klasik bir çift slikon taban aldım nerden bulabilirim ? Bir de şifreli kilit demişsiniz askeri malzeme satan yerlerde yoktur sanırım.
Askeri malzemeler satan dükkandan klasik bir çift slikon taban aldım nerden bulabilirim ? Bir de şifreli kilit demişsiniz askeri malzeme satan yerlerde yoktur sanırım.
ben şifreli kilit askeri malzeme satan dükkandan almıştım :)
ben şifreli kilit askeri malzeme satan dükkandan almıştım :)
Tamam sorayım serkanım
volkan_gs
06-05-2015, 14:04
Ben de askeri malzemeciden almistim tabanligi, kilidi bauhaustan almistim o tarz yapi marketlerde kesin oluyor.
Ben de askeri malzemeciden almistim tabanligi, kilidi bauhaustan almistim o tarz yapi marketlerde kesin oluyor.
TEKZEN'de vardır o zaman şifreli kilit ve giysi kalemi . O zaman silikon tabanlığın da kalitelisine bakayım
arkadaş askere gidecez bedelli parasına denk gelecek valla böyle saçma iş görmedim. Askere mi gidiyoruz hırsızlık ve yankesicilik yüksekokuluna mı onu al bunu al şuna dikkat et ..
Şimdiden lanet ettim aq