Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara- Bilgili bir vücut geliştirme uzmanı

burakgunay
25-03-2015, 09:33
Herkese selamlar,
3 sezon basketbol oynadım, öncesinde de 2 yıllık taekwondo geçmişim vardı.
Bel fıtığı sebebiyle artık 3 adım bile koşamaz hale geldim. Vücut geliştirme yapmak istiyorum (gerçekten istiyorum, psikolojik bi mesele oldu benim için)
Ama belimdeki sıkıntı ilerlerse, benim için daha zorlu günler olacak diye korkuyorum. 21 yaşında, böyle sıkıntılar çekmek çok üzüyor beni.
Beni doğru yönlendirebilecek bir hoca/eğitmen tanıdığınız var mı? Bu hakikaten hayati bir risk olur benim için, 3-5 kuruş için bu riski almayacak insanlar arıyorum. Kasaplarla hata yapmak istemiyorum.
Herkese teşekkür ederim.

burakgunay
25-03-2015, 09:35
Bu arada gittiğim beyin cerrahi, ortopedist, fizik tedavi uzmanlarının hepsi asla ağırlık kaldırmayacaksın/masa tenisi bile oynamayacaksın dedi. Durumum ameliyatlık değil, ama günlük hayatımı sürekli kısıtlıyor.

stlegal
25-03-2015, 10:38
Onlarin gotune koy banada oyle dediler suan 180 kg deadlift yapiyorum Duzelmiycek durum diye bir sry yok

AhmetKadir
25-03-2015, 11:43
https://www.facebook.com/pages/F%C4%B1rat-%C3%9Cr%C3%BCn/778721888813436?sk=timeline
Fırat işinde iyidir

burakgunay
25-03-2015, 12:09
Onlarin gotune koy banada oyle dediler suan 180 kg deadlift yapiyorum Duzelmiycek durum diye bir sry yok
Cem abi çareyi neyde buldun?

https://www.facebook.com/pages/F%C4%B1rat-%C3%9Cr%C3%BCn/778721888813436?sk=timeline
Fırat işinde iyidir

Eyvallah abi gidip bir görüşeyim.

TigeR
25-03-2015, 12:15

:hahaha::hahaha: Cem abi başka bir konuda ters mekik yaparak bel kaslarını güçlendirince geçtiğini söylemişti onu bir dene istersen ama tabi 1-2 ay sürede değilde 6ay civarı filan etki gösterir diye düşünüyorum.

burakgunay
25-03-2015, 12:16
:hahaha::hahaha: Cem abi başka bir konuda ters mekik yaparak bel kaslarını güçlendirince geçtiğini söylemişti onu bir dene istersen ama tabi 1-2 ay sürede değilde 6ay civarı filan etki gösterir diye düşünüyorum.

Ters mekik tavsiye etmişti doktor ama sonrasında spor yapamayacak olma fikri beni bitirdi resmen.
Günlerim stres içinde geçiyor.

civelek
25-03-2015, 12:19
iki tene fıtıgım vardı yıllardır agırır gecerdı ezdirirdim yogurttururdum bi şeklide geçerdi taki gecen temmuz ayında deadlift yaparken fıtık kırıldı bildiğin kırıldı ama mr da net gözle görülür vaziyettte kırılan parçaların jilet gibi omurilikteki sinirleri doğradıogıda görüldü acil ameliyata girdim ameliyata kadar ayak parmarımdaki his tamamen gitti sol bacagımdaki güç tamamen yarıya indi cok sükür iki operasyon birden geçirdim 6 saat sürdü ameliyat ve hala agır kaldıramıyorum çok sükür parmaklarım ve ayagımdaki his kaydı düzeldi ama yarım gitti gibi hissediyorum kilolarla dalga gecen adamdım simdi salona ugrayamıyorum. demem oki sen sen ol dikkatli ol her doktor adam gibi degildir tabi çogu para için yat kesicem der ama her hocada ya bişey olmaz benim kaynımdada var yaa buhabbeti yapar onlarada dikkat et !!!!

burakgunay
25-03-2015, 12:22
iki tene fıtıgım vardı yıllardır agırır gecerdı ezdirirdim yogurttururdum bi şeklide geçerdi taki gecen temmuz ayında deadlift yaparken fıtık kırıldı bildiğin kırıldı ama mr da net gözle görülür vaziyettte kırılan parçaların jilet gibi omurilikteki sinirleri doğradıogıda görüldü acil ameliyata girdim ameliyata kadar ayak parmarımdaki his tamamen gitti sol bacagımdaki güç tamamen yarıya indi cok sükür iki operasyon birden geçirdim 6 saat sürdü ameliyat ve hala agır kaldıramıyorum çok sükür parmaklarım ve ayagımdaki his kaydı düzeldi ama yarım gitti gibi hissediyorum kilolarla dalga gecen adamdım simdi salona ugrayamıyorum. demem oki sen sen ol dikkatli ol her doktor adam gibi degildir tabi çogu para için yat kesicem der ama her hocada ya bişey olmaz benim kaynımdada var yaa buhabbeti yapar onlarada dikkat et !!!!

abi aynen durum oyle işte..
doktorum sagolsun çok iyi bir beyin cerrahı, kendisi de aynı tavsiyeleri verdi bana sakın ola ameliyat etmek isteyen doktor olursa güvenme illa olmak istiyosan da bana danış önce bi bakalım durumuna ama şu an asla gerek yok dedi.
ama abi işte spor yapamamak, yarım erkek olmak gibi geliyor beni anlıyorsunuzdur. Eşinin sevdiğinin çocuğunun yanında ya ben şunu yapamam belim ağrıyor demek istemiyorum, 3-4 çocugu omuzlarıma oturtup mahallede tur attırırdım eskiden, şimdi 4 yaşındaki kız yegenımı kucaklayamıyorum korkudan bişey olacak diye.

KÖROĞLU
25-03-2015, 12:35
doktorum sagolsun çok iyi bir beyin cerrahı, kendisi de aynı tavsiyeleri verdi bana sakın ola ameliyat etmek isteyen doktor olursa güvenme illa olmak istiyosan da bana danış önce bi bakalım durumuna ama şu an asla gerek yok dedi.
ama abi işte spor yapamamak, yarım erkek olmak gibi geliyor beni anlıyorsunuzdur. Eşinin sevdiğinin çocuğunun yanında ya ben şunu yapamam belim ağrıyor demek istemiyorum, 3-4 çocugu omuzlarıma oturtup mahallede tur attırırdım eskiden, şimdi 4 yaşındaki kız yegenımı kucaklayamıyorum korkudan bişey olacak diye.

Seni korkutmak için söylemiyorum ama bel fıtığının şakası yok,

Annem 3 defa ameliyat olmak zorunda kaldı. 2 tanesi 15 gün ara ile oldu, fıtık sinirlere bası yaptı ve sol ayak his kaybı % 95 civarındaydı.

ve buna sebep olan şey sadece 2 kiloluk poşet kaldırmak ve yanlış hareket etmek.

Spor yapamamak evet kötü birşey ama elinin ayağının tutmamasından daha kötü değil.

Hangi fintnes / bb hocasını bulursan bul uzmanlığı senin rahatsızlığın ile alakalı olmadığı için doğru yönlendireceklerini sanmıyorum.

Biz 7 ay yanlış tedavi yüzünden felç kalarak ve neredeyse sinir'i tamamen kaybedecek şekilde yaşadık.

Çok şükür şuan durumu iyi. O yüzden çok ama çok dikkat et daha çok gençsin.

Rabbim sana da acil şifa nasip etsin.

ofli
25-03-2015, 12:44
Mert önen e ulaş hocam ;)

burakgunay
25-03-2015, 12:53
Seni korkutmak için söylemiyorum ama bel fıtığının şakası yok,

Annem 3 defa ameliyat olmak zorunda kaldı. 2 tanesi 15 gün ara ile oldu, fıtık sinirlere bası yaptı ve sol ayak his kaybı % 95 civarındaydı.

ve buna sebep olan şey sadece 2 kiloluk poşet kaldırmak ve yanlış hareket etmek.

Spor yapamamak evet kötü birşey ama elinin ayağının tutmamasından daha kötü değil.

Hangi fintnes / bb hocasını bulursan bul uzmanlığı senin rahatsızlığın ile alakalı olmadığı için doğru yönlendireceklerini sanmıyorum.

Biz 7 ay yanlış tedavi yüzünden felç kalarak ve neredeyse sinir'i tamamen kaybedecek şekilde yaşadık.

Çok şükür şuan durumu iyi. O yüzden çok ama çok dikkat et daha çok gençsin.

Rabbim sana da acil şifa nasip etsin.

Annenize acil şifalar dilerim..

İşte bu durum da beni çok korkutuyor. Kimse yoğurdum ekşi demiyor. Zaten işte bu sıkıntılı durumlardan ötürü aylardır çöp bile kaldıramıyorum. Çıkmazdayım açıkcası.

arda-m
25-03-2015, 13:08
valla bir çok doktor hemen keselim biçelim modunda 4 adet belimde 1 adet boynumda var sol bacağımda %40 his kaybı vardı.Ameliyat dedi doktorlar.Gittiğim karyopraktist resmen ufkumu açtı.Doktorlar asla spor yok koşma yok vs vs bir sürü yasak saydılar.Karyopraktiste gittim mantıklı açıklamasını yaptı.Sırt kaslarını güçlendir.Yüz , yürüyüş yap, merdiven çık vs ağırlık kaldırabilirsin ama belinle değil çömelip kol ağırlığınla eşit olacak şekilde.Şu an pek sıkıntım yok düzenli spor yapıyorum.Doktora gittim zaman 135 kg idim.Şimdi 107 kg yim halen yediğime içtime dikkat ediyorum.Sana masatenisi vs oynama dememelerinin sebebi ani hareket tek sıkıntı bu.Arka cebinde cüzdan taşıma , yataktan kalkarken yan dönüp öyle kalk vs böyle gidiyor.

civelek
26-03-2015, 16:06

içki içmem ama suan efkar yaptı bana gel yanıma içicez valla kardesim aynen yasadıklarımı hissettiklerimi yazmıssın seni çok iyi anlıyorum. sülalenin hamalıydım simdi sen dur dıyolar birsey oldugunda bunalıma giriyorum. babam fenalaştı ameliyatımdan 3 ay sonra ambulansa konulcak bana babamı kucaklatmadılar ki ben tek basıma 90 kiloluk adamı alır hastahaneye tasırdım !! seni cook iyi anlıyorum ama çok karamsar olma ameliyat olup suan yarısmaya giren cok arkadsım var birde güreşçi olup fıtıgı olmayan adam cok az vardır hepsi masör ve antırenmanla ayakta aslan gibi duruyolar onun için emin ellere kendini bırak belini kuvvetlendirmeye devam et

burakgunay
26-03-2015, 16:09
içki içmem ama suan efkar yaptı bana gel yanıma içicez valla kardesim aynen yasadıklarımı hissettiklerimi yazmıssın seni çok iyi anlıyorum. sülalenin hamalıydım simdi sen dur dıyolar birsey oldugunda bunalıma giriyorum. babam fenalaştı ameliyatımdan 3 ay sonra ambulansa konulcak bana babamı kucaklatmadılar ki ben tek basıma 90 kiloluk adamı alır hastahaneye tasırdım !! seni cook iyi anlıyorum ama çok karamsar olma ameliyat olup suan yarısmaya giren cok arkadsım var birde güreşçi olup fıtıgı olmayan adam cok az vardır hepsi masör ve antırenmanla ayakta aslan gibi duruyolar onun için emin ellere kendini bırak belini kuvvetlendirmeye devam et

abi işte aynı durum öyle.. boyum 1.98, adım burak ama annemin köyünde herkes yiğit derdi..
emin eller olarak kime bırakıcaz abi işte onu bilmiyorum, fizik tedaviye başlayıp sonra ufak ufak salona mı gitsem napsam bilmiyorum.

burakgunay
26-03-2015, 16:10
Bu arada babaya geçmiş olsun bir sıkıntı yok inşallah?

Sadık Özyer
26-03-2015, 16:11
Ameliyat olmak riskli mi bu yaşta?

burakgunay
26-03-2015, 16:17
Ameliyat olmak riskli mi bu yaşta?

her yaşta riskli ve kesin çözüm olmadığı için, önerilmiyor.

2jz
26-03-2015, 16:22
Ankara balgatta re-born var. Sahibi himmet abi. Paragöz biri değildir ayrıca gerçek bir sporcu kendisi. Derdini anlatırsan yardımcı olmaya çalışır.

burakgunay
26-03-2015, 16:30
Ankara balgatta re-born var. Sahibi himmet abi. Paragöz biri değildir ayrıca gerçek bir sporcu kendisi. Derdini anlatırsan yardımcı olmaya çalışır.

not aldım, bilgisini yardımını eksik etmeyen herkesten allah razı olsun. yakında bi fizik tedaviye başlayacağım, biraz geçtiğini farkedersem, iyice bel karın güçlendirip bişeyler yapmaya başlıcam.

Sadık Özyer
26-03-2015, 17:10
Burak bu çektirenler falan oluyormuş dene dicem ama yine sen bilirsin en iyisini geçmiş olsun ..

Cimmeria
26-03-2015, 17:16
bu iş şakaya gelmez, beyin cerrahı ağırlık kaldırma diyorsa spor hocasının lafına güvenip kaldırma, sakat kalırsan sana ve ailene o spor hocaları bakmayacak.

bol bol yüzebilirsin, hem fıtığına iyi gelir hem de uzun vadede üst gövden belli oranda gelişir.

Berat
26-03-2015, 17:29
Kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun. Bu sporla ilgilenenler belki tanıyordur Savaş Cebeci senin bence ilacın. Kendisi amerikada yaşıyor gayet ciddi ve biliçli bir sporcu. Zaten amerikada türkiyedeki gibi hoop ben geldim pt olmaya diye bir durum yok belirli konularda ciddi manada bilgi sahibi olmak gerek ve düzenli olarak çeşitli yapılan sınavlardan geçmek gerek.Para karşılığı bilgi filan kesinlikle vermez tamamen biliçlendirmeye yönelik facebooktan sayfasından,youtubeda baya videosu var bu konu hakkındada eminim vardır veya mail atarak bilgi alabilirsin. Tabiki doktorunada danış. Tavsiye etmemin sebebi savaş hocanında fıtıktan defalarca ameliyat olması sonrasında doktor gözetiminde spora başlaması. Şuan 40 yaşında ve görünce inanamayacaksın :) kesinlikle işine yarayacak bilgiler savaş hocada. Sormak istediğin birşey olursa seve seve cevaplarım.

alp1903
26-03-2015, 18:21
Yüzmek en iyisi bu bel fıtığı için. Çok ciddi kalıcı ağrılar bırakabilir ters durumda. Gidip görüşmek istersende BOB Gym önerebilirim.

johnie
26-03-2015, 18:26
Herkese selamlar,
3 sezon basketbol oynadım, öncesinde de 2 yıllık taekwondo geçmişim vardı.
Bel fıtığı sebebiyle artık 3 adım bile koşamaz hale geldim. Vücut geliştirme yapmak istiyorum (gerçekten istiyorum, psikolojik bi mesele oldu benim için)
Ama belimdeki sıkıntı ilerlerse, benim için daha zorlu günler olacak diye korkuyorum. 21 yaşında, böyle sıkıntılar çekmek çok üzüyor beni.
Beni doğru yönlendirebilecek bir hoca/eğitmen tanıdığınız var mı? Bu hakikaten hayati bir risk olur benim için, 3-5 kuruş için bu riski almayacak insanlar arıyorum. Kasaplarla hata yapmak istemiyorum.
Herkese teşekkür ederim.

MacFit Armada da Emre Özen var , adım Volkan - tarafımdan gittiğini söylersen sana yardımcı olacaktır ;)

civelek
26-03-2015, 18:28
Bu arada babaya geçmiş olsun bir sıkıntı yok inşallah?

yok cok sükür kardesim mide kanamasıymış düzeldi Allah razı olsun

TigeR
26-03-2015, 21:49
Fatii nickli bir üye vardı ona ulaş o bir kişiye gitmiş masajla filan geçmiş 3senedir ağrı filan kalmadı diyordu denemekte fayda var.Belini çektirme ama fıtığın kayma ihtimali oluyormuş daha kötü duruma gelme.Bu arada bende de bel fıtığı var çok ağrı yapmıyor şuan için ama çözümünü bulursan konuya yaz kardeşim bizde yararlanalım.

Turboğuz54
26-03-2015, 23:19
Dostum spor yapmamak yarım erkeklik diyosunda allah korusun daha kötüsü olursa napıcaksın bel fıtığı olmayan adamda vücut geliştirme fıtık yaptırır ters bi harekette sen ne kadar dikkat ederim desende aklından aniden cıkar yanlış bi hareket bütün hayatını karartır bence yanlış spora yönelmişsin

Emre Ekrem
27-03-2015, 05:36
Cem, Flexamin le konuş foruma üye Ankara'da yaşıyor baya ilgili bu işlerle, yardımcı olur sana. Çok geçmiş olsun.

onat
27-03-2015, 08:12
arkadaşım senin yapman gereken sporcu doktoru bulman. sayılan bi kaç isim şok etkisi yarattı cidden ne alakası var diye. o yüzden benden sana tavsiye gençlerbirliği, ankaragücü gibi şehrin büyük takımlarının kulüp doktorlarına bir şekilde ulaşman. yan çapraz bağları yırtık olan bir arkadaşımın doktoru ünlü bir doktormuş. futbolcuların doktorluğunu yapıyormuş. çocuk 2 haftada bacak çalışmaya başladı ameiyatı sonrası ki çapraz yan bağların kopması ve devam eden süreci biçoğumuz duymuşuzdur. burdan kulak dolma bilgiler ile bilgiler veriliyor, sen uyma. hele bi vg ciden falan asla yardım alma. burası türkiye 2 hafta da tekerlekli sandelyede bulursun kendini.

Kartal3urak
27-03-2015, 09:46
Hangi Semttesin ?

immortalboss
27-03-2015, 10:02
Hocam geçmiş olsun.Bence de kesinlikle bırakmayın kendinizi.Babamın sağ kolunda sinirlerde bir sorun oldu.40 yaşında bildiğiniz kenetlenip kaldı sağ kol.Vücudundan 10 cm ayrılmıyordu.Ameliyatı çok kolay yalnız gelin,çıkışta arabanızla gidersiniz dediler.Hastahaneye götürdük.Sonra eve sedyeyle geldi.1 hafta tuvaletini dahi yapamadı.Sonra bir masör var izmirde.İsmi Hediye olmalı.Kadının 20 tane sertifikası var.Gittik.Baktı.Ameliyatlık değilmiş bu dedi.Masajla düzeltti.Şu anda 80 kiloyu kaldırıp 3. kata çıkarır. :D Sizin de bilgili olmanız sizin için en büyük avantajınız.

Kartal3urak
27-03-2015, 10:10
Bahçelievler 4.Cadde MAdo'nun Ara Sokağında Keep Fit Var.. Barış İlter'e Ulaşırsan Kafandaki Tüm Sorulara Net Cevaplar Alabilirsin..

0532 736 5720 Barış Hoca