Orijinalini görmek için tıklayınız : Map sensörüne sahip olmayan araç nasıl basınç yükselince yakıt keser ?
Sadık Özyer
29-03-2015, 16:27
Aracımda sadece maf sensörü olmasına rağmen 1.55 barı geçince yakıt kesiyor , maf sensörü nasıl basıncı ölçebilir ?
Turbo büyük , turbonun bastığı hacim büyük intercooler olsun borular olsun. Neye göre ?
mafın okuduğu hava yüksek
Sadık Özyer
29-03-2015, 16:34
mafın okuduğu hava yüksek
Bildiğim kadarıyla maf flow u ölçüyor doğru değil mi ? Peki ben daha büyük bir turbo taksam yine mi 1.5 barda kesicek ? Bildiğim kadarıyla orjinal turbo ilede 1.5 barda kesiyordu.
Mehmet Gazihan
29-03-2015, 16:44
Bknz HKS FCT
Sadık Özyer
29-03-2015, 16:50
Bknz HKS FCT
Mehmet abi ilgin ve alakan için teşekkür ederim bunu taktığımızda sinyal düşerek gidicek , araç fakire düşmez mi ? %kaç oranında yanılttığımıza göre yakıt mı açılacak ?
Maf hava miktarini olcer, devire gore de teorik olarak basinci hesapla (sicaklik bilgiside gerekli)
Maf voltajı ve devir üzerinden load hesaplıyordur map sensörü yoksa. Load limit'e vurunca kesiyordur. Araç ne?
2 mantığı var Calculated engine load :)
diğeri ise Maf limit araba nedir?
programdan iptal edebilirsin yada büüyük maf takip kalibre edebilirsin :)
Sadık Özyer
29-03-2015, 21:02
2 mantığı var Calculated engine load :)
diğeri ise Maf limit araba nedir?
programdan iptal edebilirsin yada büüyük maf takip kalibre edebilirsin :)
1.4 hdi Özgün Abi. Büyük maf ne vardır ? AEM falan mı almak gerek
Mehmet Gazihan
30-03-2015, 07:49
Mehmet abi ilgin ve alakan için teşekkür ederim bunu taktığımızda sinyal düşerek gidicek , araç fakire düşmez mi ? %kaç oranında yanılttığımıza göre yakıt mı açılacak ?
Pardon ben konuyu senin açtığını farketmemişim ((:
Sadık Özyer
30-03-2015, 22:15
Pardon ben konuyu senin açtığını farketmemişim ((:
BaşBelasıyım :)