PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : uzmanlardan rica, foto makina kiyaslama

Maxi
05-04-2015, 08:39
olympus omd e-10 ile sony a6000 arasinda kaldim.

biliyorsunuz ikiside aynasiz model

sony
aps-c size buyuk sensor (slr gibi)
daha kaliteli resim cekiyor
cok hizli
lensleri daha ucuz
wifi var
usb kablosu ile usb portundan sarj
-titresim engelleme yok
-dusuk isikta netleme basarisiz

olympus
4/3 size sensor
titresim engelleme var
wifi var
touch screen var
-ayri sarj adaptoru var
-pahali lensler

zaten bilen biliyordur bu iki makinayi
acikcasi kararsiz kaldim

marka fanatigi degilde
hani abi sony varken sony alinir tarzinda degil
gercekten ustalardan yorum duymak istiyorum.

titresim engelleme oldugu icin video cekimlerde avantaj olayindan dolayi benim gonlum olympusta ama sony deki sensorde direk slr kalitesinde resim cekmene olanak veriyor.

sony az isikli ortamda netleme yapamamasina cok buyuk sikinti gozuyle bakiyorlar.

Maxi
05-04-2015, 10:45
o paralara gayet iyi slr makina alabilirim biliyorum
ama sağda solda, tatilde falan yanımda fıtı fıtı rahatça dolaştırabileceğim bir makina istiyorum.

edit:
önce lensle falan uğraşmak istemediğim için (çünkü o işin sonu yok biliyorum tecrübem var)
sony dsc-hx400 düşünüyordum
fakat sonra bu sensör boyut karşılaştırma çizimine bakınca insanın morali bozuluyor.

-sony dsc-hx400 1/2.3" boyutlu
-four-thirds olan olympus omd
-aps-c ise bildiğimiz slr ve sony a6000 ler.

https://lh5.googleusercontent.com/-D2YzIbjAduM/VSD23YbXPcI/AAAAAAAABow/7-rY6bPb26c/s800/Sensorsizes.png

fdoganb
05-04-2015, 11:15
abi uzman değilim ama konunun kıyısından köşesinden bir yorum yapmak istedim. az ışıklı ortamda verimli çalışmayan makinalar bir süre sonra insanın hevesini kırıyor. söylediğiniz sony bu konuda büyük bir eksikliğe sahipse düşündüğünüzden daha büyük bir hayal kırıklığı yaratabilir

Eworen
05-04-2015, 11:26
Merakli ve bilgili bi arkadasim slr larla ugrasmamak icin canon g1x almisti
Biz hatta o kadar para verdin bi slr alsaydin naptin demistikte sonradan hak vermistik cok iyi cekimleri var
Pratikler ve profesyonel degilde amatorce ugrasmak icin birebirler
Degerlendirmeye alinabilir abicim..

ScarpRex
05-04-2015, 11:34
4/3 sensör boyutu taktınığınız lense 1.5 çarpan verip 18*55 lensinizi 25*75 tarzında birşey yapacaktır(rakamı salladım hesaplamaya üşendim) aps-c sensör mirorless model olmasına rağmen aynalı model kalitesi sunar size (yani 35mm sensör varmış gibi) bunun avantajı 50 tl ye aldığınız 50 senelik bir slr lensini bile takıp kullanabilirsiniz bazı istisnalar hariç dslr dan avantajı buradadır zaten. Olympus için duyduğum yorumlar iso değerlerinden dolayı çok fazla kumlama yarattığı gece çekimlerinin de buna bağlı olarak iyi olmaması.

onursumer
05-04-2015, 11:45
çok makineden anlamıyorum ama hakan abi yanımda taşımak istiyorun dediğin için samsung nx mini yi inceledinmi benim çok hoşuma gitmişti dual lens li paketi 1000tl civarıydı

Yekta
05-04-2015, 12:14
karşılaştırma yapabilecek bir bilgim yok ama olympus omd em10 kullanıyorum.
Portatifliği, kullanım rahatlığı güzel gerçekten. Taşıması çok kolay, çok alakası olmayan için bile ayarları menüsü kullanışlı. Tasarımı hoş ve ergonomik, ekstra olarak grip de aldım daha da iyi oldu.
Stüdyo harici, günlük kullanılacak makina için bence titreşim engelleyici önemli birşey ve güzel çalışıyor olympusta.
Ben lens değiştirmeyi düşünmüyorum, ama çeşitlilik olarak sıkıntısı yok onu biliyorum.
Meslek olarak fotoğrafçılık ile uğraşan bir arkadaşım tavsiye etmişti ve onun sayesinde aldım, kendisi de günlük olarak bunu kullanıyor.

Maxi
05-04-2015, 12:50
Merakli ve bilgili bi arkadasim slr larla ugrasmamak icin canon g1x almisti
Biz hatta o kadar para verdin bi slr alsaydin naptin demistikte sonradan hak vermistik cok iyi cekimleri var
Pratikler ve profesyonel degilde amatorce ugrasmak icin birebirler
Degerlendirmeye alinabilir abicim..

zaten listemde vardı fakat lens sabit onda
ayrıca wifi yok, lcd ekran dokunmatik değil falan filan yüzünden eledim.
ama G1x markII var ki o güzel fakat onun fiyatı uçuk

edit
markII de vizör yok en büyük sıkıntı o
var ama opsiyon olarak eklenen saçma birşeyi var

Maxi
17-04-2015, 11:35
son 1 aydır karar verememiştim eos 700d - sony a6000 - olympus omd e-10 arasında

ne kadar zor makina almak, artık kafamdan dumanlar çıkıyorduki bu sabah başlarım lan dedim.
ve pentax K-50 aldım (kanada arkadaş getirecek)

kabaca 500 tl cebimde kaldı, onunlada flash mılaş bişeyler alırım.
https://www.youtube.com/watch?v=zq5InXLRwKs

FeVıDun
17-04-2015, 12:01
Ben profosyenel degilim ama kardeşim bu işlere pek hevesli ben pentax k5 2 s aldım uzun araştırmalar sonucunda ve süper birşey oldukca memnunum.

caann
17-04-2015, 13:38
makineyi almıssınız hayırlı olsun. ancak aps-c sensor un bı buyuk boyutu daha var. yani full frame. onun bir ustu orta format vs. ileride bu makine beni kesmedi yine fıtı fıtı bir şey istiyorum ama tam pro full frame ates eden bir sey olsun dersen son a7s i tavsiye ederim. :icon_tup:

Maxi
17-04-2015, 13:43
makineyi almıssınız hayırlı olsun. ancak aps-c sensor un bı buyuk boyutu daha var. yani full frame. onun bir ustu orta format vs. ileride bu makine beni kesmedi yine fıtı fıtı bir şey istiyorum ama tam pro full frame ates eden bir sey olsun dersen son a7s i tavsiye ederim. :icon_tup:

hee A7 ile ateş etmek 5 bin liradan başlıyo yanlız :D

caann
17-04-2015, 13:47
hee A7 ile ateş etmek 5 bin liradan başlıyo yanlız :D

malesef öyle. :(

Nightfish
17-04-2015, 14:49
Abi öncelikle alacaksan Hayyam Pasajından al, A7'i 5000'e değil 3000'e gayet rahat alırsın.

Canon G1x'imi satıp Sony A6000 aldım, fazlasıyla mutluyum.

halilcan9455
17-04-2015, 17:08
küçücük boyutlarından ve hafif kilosundan dolayı canon 100D yi incelemenizi öneririm.

Maxi
17-04-2015, 17:12
pentax K-50 aldım