PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurt disindan siparis yardimi!!

ES353
05-04-2015, 16:54
Arkadaslar yurt disindan aracim icin kadran siparis edicem sitenin ismini paylasmak dogru olurmu bilmedigim icin yazmadim polonya sitesi gelmeme paranin bosa gitme gibi olasiligi var mi? yardim edebilicek bilgi verecekler pm den bana ulasirlarsa cok memnun olurum..

HKND
05-04-2015, 18:00
Gelmeme olasılığı tabi var, lakin tahmini varış zamanında ulaşmazsa dispute açar paranızı iade alırsınız.

gurkanerkan
05-04-2015, 18:13
Paypal ile alışveriş seçenekler arasındaysa tercih edebilirsiniz.

Eren G.
05-04-2015, 18:55
Hayatimda yurtdisinda paypal ve alipay gibi guvence sistemleri olmadan bir kere alisveris yaptim( amazon haric). buyuk guvenilir bir siteden siparis vermeme ragmen dolandirildim resmen. Ne urun geldi ne para geldi direk k.kartiyla hayatta alisveris yapmam bir daha.

ES353
05-04-2015, 19:21
Sitenin adi momen.pl alisveris yapan arkadaslar var o siteden 15-20 gun suruyormus ama gumrugu takilma olasiligi varmis gumruge takiliraa ne olacak?

boosted_pug
05-04-2015, 19:29
Gümrüge takilirsa evinize malzemenizin gümrükde kaldiginadsir bir belge gelir o belde kredi karti ciktisi saticinin size yolladigi fatura ile gümrüge gidersiniz yüzde 18 kdv ödeyim malzemenizi teslim alirsiniz.

ES353
05-04-2015, 19:37
Gümrüge takilirsa evinize malzemenizin gümrükde kaldiginadsir bir belge gelir o belde kredi karti ciktisi saticinin size yolladigi fatura ile gümrüge gidersiniz yüzde 18 kdv ödeyim malzemenizi teslim alirsiniz.

Gumrukte takilip alamama veya hem alicagim esyanin hemde paranin yalan olma gibi bi durumu yok yani? Birde diyelimki gondermedi ben odemeyi yaptiktan sonra boyle bi durum olurmu?

immortalboss
05-04-2015, 19:41
Momende sıkıntı olacağını sanmam.İndiglo satan büyük bir firma diye biliyorum.Tabi bilgili arkadaşlar daha çok yardımcı olacaktır.Gümrük vs konularda sıkıntı olabilyor.

ES353
05-04-2015, 20:19
ben birşey alıcam ya site çöktü :/

stlegal
05-04-2015, 20:21
Momen dusuk fatura duzenlemez ne oderseniz onu fatura eder oda gumruk demek..

HKND
05-04-2015, 20:29
Hazır konuda cevaplayan varken sorayım bende :)
Car-equipment.com ile carsystem.pl den alışveriş yapan var mı? Yapan varsa fatura düzenleme konusunda yardımcı oluyorlar mı?

gurkanerkan
05-04-2015, 21:33
Fatura düzenleme olayı sıkıntılı iş diye biliyorum. Vergi kaçırmaya giriyor olması lazım. Ters bir gümrük memuruna denk gelirseniz başınızı ağrıtabilir.

boosted_pug
06-04-2015, 00:46
aynı sıkıntı yurtdışı satıcılar için daha büyük sorun teşkil ediyor ordaki kanunlar tr gibi değil o yüzden çoğu avrupa ve usa satıcı faturayı düşük göstermiyorlar artı olduki malzeme kargoda kayboldu diyelim sizde satıcıyı dispute açarak şikayet ettiniz ve paranızı iade aldınız bu sefer satıcı hem malzemesinden oluyor hemde kargo şirketinden düşük gösterdiği değer kadar iade aldığı için çifte zarar ediyor

es353 satıcıdan takip no isteyin ki muhtemelen siz istemeseniz bile kendisi vericektir gönderdiği kargo şirketinden takibinizi yapın adım adım nerde olduğunu öğrenirsiniz tr ye giriş yaptığında da ptt nin sitesinden takibe devam edersin gelirse evine kadar gelir gelmezse gümrükten kendin alırsın

multispace
06-04-2015, 02:43
Moman sağlam site alışveriş yaptım sorun yok.

ES353
06-04-2015, 09:28
aynı sıkıntı yurtdışı satıcılar için daha büyük sorun teşkil ediyor ordaki kanunlar tr gibi değil o yüzden çoğu avrupa ve usa satıcı faturayı düşük göstermiyorlar artı olduki malzeme kargoda kayboldu diyelim sizde satıcıyı dispute açarak şikayet ettiniz ve paranızı iade aldınız bu sefer satıcı hem malzemesinden oluyor hemde kargo şirketinden düşük gösterdiği değer kadar iade aldığı için çifte zarar ediyor

es353 satıcıdan takip no isteyin ki muhtemelen siz istemeseniz bile kendisi vericektir gönderdiği kargo şirketinden takibinizi yapın adım adım nerde olduğunu öğrenirsiniz tr ye giriş yaptığında da ptt nin sitesinden takibe devam edersin gelirse evine kadar gelir gelmezse gümrükten kendin alırsın

Bilgilendirdigin icin tesekkurler aliyim o zaman ben :)

Moman sağlam site alışveriş yaptım sorun yok.
Kac gunde geldi

umuttuner
06-04-2015, 22:40
momandan biz de alışveriş yaptık malzeme elimize sıkıntısız ulaştı zaten iyi bir şirket indiglo konusunda, kargo takip no veriyorlar