Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik sigortası sorunu??
optimus_prime
07-04-2015, 17:51
Beyler 8 senelik ehliyetim var şimdiye kadar 8-9 araba değiştirdim genelde hepsi tek kapıydı bu yüzden pahalı çıkıyor zannediyordum ama her seferinde dünya kadar trafik sigortası ödüyorum.
6 aylık askerlik arasından sonra gittim normal aile arabası megane hb aldım arabanın kazası belası yok benımde herhangi bir kazaya karışmışlığım yok yine de 780 küsür lira fiyat çıktı.
Problem nerde ben anlamadım, acaba arabaları 1 yılı doldurmadan sattıgım ıcın mı hep ilk defa araba alan biri gibi muamele görüyorum :) ??
barakuda26
07-04-2015, 18:18
Yaşın genç olduğu için yüksek çıkar sigortan ve kaskon yaptıracağın zaman. Belli bi yaş altı ve üstü yüksek çıkıyor tehlike sınıfına girdiği için.
chatlaxs
07-04-2015, 18:27
yaş ve aracın plakasına göre fiyat değişir, trafik sigortasında sattığın araçta hasarsızlık varsa yeni aldığın araca aktarılır. Aracın kapısına göre fiyat değişmez :) bilgileri gönder fiyat çalışalım istersen ;)
sizin yaşınız + aracın yaşı + aracın plakası bunu tetikliyor. Geçen gün 150 cc lik motosiklet satın aldım 34 Plaka olarak 450 TL den aşağı sigorta fiyatı veren bulamadım. 07 olarak alsaydım eğer fiyat yarı yarıya düşecekti
veliazak
07-04-2015, 20:02
Çok ilginç bir durum, daha bu gün yeniledim sigortamı, yaş 42 ve aracım istanbul plakalı 173 lira tuttu... Ama hiç kazam yok.
sizin yaşınız + aracın yaşı + aracın plakası bunu tetikliyor. Geçen gün 150 cc lik motosiklet satın aldım 34 Plaka olarak 450 TL den aşağı sigorta fiyatı veren bulamadım. 07 olarak alsaydım eğer fiyat yarı yarıya düşecekti
Ona bakmıyolar, bende öyle sanıyodum ama 59 Plakalı Renault Clio'ya 750TL fiyat verdiler. 34 Plaka yaptım eski sigortacıma sordum 375TL dedi. Bu arada sigortam.net'ten sor birde onların portföyü geniş oluyor daha uygun birşey bulabilirsin.
optimus_prime
07-04-2015, 21:36
abi yaş önemli diye biliyordum ben de ama benden 2 yaş küçük kız kardeşim bu sene yeniledi 400 liraya gçen sene o da 700 kusur vermişti.
bu olay sigortanın sureklı devam etmesiyle düşüyor benim anladıgım kadarıyla yaşla alakalı olsa bizim komşu 40 yaşında ilk defa ustune araç aldı ona da 680 falan çıktı
Cuma günü 125cc aldım 450tl çıkıyor acenta bu ara böyle dedi yaptırmadım bekliyorum, xmax için de böyle çıktı sonra 130tl'ye hallettim.
Araç Sigorta Hesaplaması Tüyoları | Araç Sigorta | Sigortam.net (http://www.sigortam.net/arac-sigorta-hesaplama-tuyolari)
Kriterler bunlarmış, sigorta'yı geç yaptırmak bile fiyat'a etki ediyormuş yeni öğrendim.
Ona bakmıyolar, bende öyle sanıyodum ama 59 Plakalı Renault Clio'ya 750TL fiyat verdiler. 34 Plaka yaptım eski sigortacıma sordum 375TL dedi. Bu arada sigortam.net'ten sor birde onların portföyü geniş oluyor daha uygun birşey bulabilirsin.
abi sigortam.net 486 TL fiyat çıkardı bana en ucuz o yüzden çevreyi araştırıyorum.
Cuma günü 125cc aldım 450tl çıkıyor acenta bu ara böyle dedi yaptırmadım bekliyorum, xmax için de böyle çıktı sonra 130tl'ye hallettim.
Bende hala bekliyorum 5-6 gün oldu hala yaptırmadım . bakalım ne olacak sonumuz.
abi sigortam.net 486 TL fiyat çıkardı bana en ucuz o yüzden çevreyi araştırıyorum.
Bende hala bekliyorum 5-6 gün oldu hala yaptırmadım . bakalım ne olacak sonumuz.
Şimdi benide aradılar, fiyatlar böyle daha uygun olamaz filan dediler,diğer plakalarıverdim 1000rr ve xmaxde bile çok daha ucuz %10 hasarsızlık varmış diyo, gene gelir 380lere, kaskodan geçiremiyorlar tabi bu ara tam motosiklet sezonu yaptıkları sadece uyanıklık çakallık.
Geçen senede aynısını yaptılar 1 hafta sonra kampanya yaptık diyip yarıya çektiler, ben gerekirse 1 ay beklerim, zaten 125cc ile çok uzağa gidemem polis sorun olmaz.
Şimdi benide aradılar, fiyatlar böyle daha uygun olamaz filan dediler,diğer plakalarıverdim 1000rr ve xmaxde bile çok daha ucuz %10 hasarsızlık varmış diyo, gene gelir 380lere, kaskodan geçiremiyorlar tabi bu ara tam motosiklet sezonu yaptıkları sadece uyanıklık çakallık.
Geçen senede aynısını yaptılar 1 hafta sonra kampanya yaptık diyip yarıya çektiler, ben gerekirse 1 ay beklerim, zaten 125cc ile çok uzağa gidemem polis sorun olmaz.
Bende bekliyorum abi artık telefonlarını açmaz oldum zorla sigorta yaptırtacaklar. Zaman tanıyın 2-3 gün daha ucuza bulurum dedim. Biraz daha bekleyeceğim uygun elbet denk gelir
MURAT_HLX
08-04-2015, 11:41
aynı şekilde bendede yüksek çıkıyordu bu sefer annemin üzerinde almakla buldum çareyi ankara plakalı olmasına rağmen axa 300 lira gibi rakama yaptı sigortayı :D
BosphorusBoys
08-04-2015, 12:02
30 yaş altı
ve sürekli 1 yılı doldurmadan arabanı satmalarından kaynaklı.
başka acentelerdende araştırın ben de 1 yılı değiştirmeden araç alıp satıyorum ve sicilimde kötü olduğu halde 500 tl yapıyorum
snan1910
08-04-2015, 12:34
Sehir, ruhsat sahibi ve hasarsızlık indirimleri önemli.
En uygun fiyat garantili trafik sigortası teklifleri verebilirim.
Birde bu genaralli ile felan sorun yaşayanlar çok fazla ucuz ama herhangi bir hasarda karşı tarafın hasarını karşılamıyorlar sorun oluyor, fazlasıyla sizden alıyorlar