Orijinalini görmek için tıklayınız : seni doverim sonra youtube a koyarim
mert_can 41
20-04-2015, 13:13
Yok bağdat caddesinde jettalı hanımefendiye atarlanan lavuk mu ?
Aynen o :D
Muhtemelen hiç bir zaman sonu gelmeyecek ve çözümü olmayacak bir tartışma.
Motorcular hep haklı arabacılar hep haklı.Fikrin ayrıldığı yerler aslında aynı biri pizzacı tarzı dediğimiz motorcular,diğeri de makasçı tarzı dediğimiz arabacılar.
Benim son 2 senedir gözlemlediğimiz otomobil sürücüleri motorsiklet sürücülerine motorun markası ve büyüklüğüne göre saygı gösteriyorlar.
Xmax zx6r hayabusa tekrar xmax400 ve goldwing kullanan biri olarak xmaxle yaşadıklarımın hiç birini ne hayabusa da ne de goldwingte yaşadım.
Belki şanstır kısmettir yada bana öyle denk gelmiştir ama goldwingte nedense herkes yol vermeye çalışıyor.
Yani bu işin bir çözümü yok.Başına bela almak istemeyen otomobil sürücüsü dikkatli olacak.Canı kıymetli olan motor sürücüsü de yani hepimiz 2 kat dikkatli olacaz.
SekoLive
20-04-2015, 13:53
bu motorcuya denk gelmek icin son zamanlarda o güzergahda hatalı araç kullanan arkadaşalrımz var
Az evvel moto kurye sağ aynama vurdu sağımdan kaldırımın sıfırından geçerken yaptı bunu. Aynaya birşey olmadı geri katlandı sadece ama insan bi el eder özür diler değil mi ? Yok arkasına bile bakmadı. İlerde ışıklarda duruyordu bende arkadan vurdum. Arkasını döner dönmez benim olduğumu gördü ağzını açamadı. Arabadan inseydim bütün sinirimi boşaltırdım aslında ama yanımda annem vardı eli ayağı titremeye başladı bende bıraktım.
Motorcular şerit aralarından kaldırım diplerinden gitmeyi kendilerine hak görüyorlar. Bende inadına zikzak çizerek gideceğim bundan sonra. Gelsin o go procu beni çeksin. Filmin kralını izletirim size :)
Gunes G.
20-04-2015, 15:20
Az evvel moto kurye sağ aynama vurdu sağımdan kaldırımın sıfırından geçerken yaptı bunu. Aynaya birşey olmadı geri katlandı sadece ama insan bi el eder özür diler değil mi ? Yok arkasına bile bakmadı. İlerde ışıklarda duruyordu bende arkadan vurdum. Arkasını döner dönmez benim olduğumu gördü ağzını açamadı. Arabadan inseydim bütün sinirimi boşaltırdım aslında ama yanımda annem vardı eli ayağı titremeye başladı bende bıraktım.
Motorcular şerit aralarından kaldırım diplerinden gitmeyi kendilerine hak görüyorlar. Bende inadına zikzak çizerek gideceğim bundan sonra. Gelsin o go procu beni çeksin. Filmin kralını izletirim size :)
2 yanlis 1 dogru etmez.
2 yanlis 1 dogru etmez.
Doğruların geçerli olmadığı anlar oluyor başkan yapacak bir şey yok maalesef.
HONDAHAN
20-04-2015, 16:00
Kazadır, olur. Bir kusura bakma demesi yetecekken aldırmayıp giderse, kısasa kısas haktır. Zaten o da bu yüzden ses çıkarmamış ya, hayvanlığımın diyeti demiş ;)
Beyler bu arada küçük bi bilgilendirme notu vereyim size. Eğer motorcu full ekipmanlıysa (ceket sırt göğüs koruma dizlik eldiven kask) teke tekde biraz zor döversiniz aklınızda olsun. En kötü kaskı çıkartmadan girmeyin yada karın boşluığunun alt kısımları ve kasıklara çalışın. Yoksa neresine vurursan vur olan eline olur.
Gunes G.
22-04-2015, 10:38
Doğruların geçerli olmadığı anlar oluyor başkan yapacak bir şey yok maalesef.
Dogrularin tek gecerli oldugu yer insanin kendidir, kendine olan saygisidir. Sistemin isleyisine bakarsan aklin karisir keza hatalarin alkislandigi dejenere olmus bir ulkede yasiyoruz.
Etrafi bosver, sen sen ol kendine olan saygini kaybettirecek davranislarda bulunmamaya calis hayatta.
Dogrularin tek gecerli oldugu yer insanin kendidir, kendine olan saygisidir. Sistemin isleyisine bakarsan aklin karisir keza hatalarin alkislandigi dejenere olmus bir ulkede yasiyoruz.
Etrafi bosver, sen sen ol kendine olan saygini kaybettirecek davranislarda bulunmamaya calis hayatta.
Teşekkür ederim önerilerin için, bende bunun için uğraşıyorum. Ama oto kontrolüm zayıf. Sinirlenince kendimden geçebiliyorum. Bu yüzden psikolojik destek bile aldım.
Ama karşındaki varlık seni görmemezlikten gelince tepki göstermek istiyor insan. Bu kişilikle alakalı.
İbrahim33
22-04-2015, 21:51
psikolojik vaka bu yaa. sağlam bi dayak yese rahatlayacak. canı dayak istiyor bunun.
tunerviper
22-04-2015, 22:35
Şu konuyu her gördüğümde biri dövmüştür diye umut ediyorum :)
b.ustaoglu
22-04-2015, 22:41
Şu konuyu her gördüğümde biri dövmüştür diye umut ediyorum :)
ben de her seferinde aynı hevesle giriyorum konuya :D
hala bulamadık mı beyler :)
arsenikli
25-04-2015, 21:01
Beyler bu arada küçük bi bilgilendirme notu vereyim size. Eğer motorcu full ekipmanlıysa (ceket sırt göğüs koruma dizlik eldiven kask) teke tekde biraz zor döversiniz aklınızda olsun. En kötü kaskı çıkartmadan girmeyin yada karın boşluığunun alt kısımları ve kasıklara çalışın. Yoksa neresine vurursan vur olan eline olur.
Elinde muşta gbi eldiven varken kafasında kask varken üstünde mont kimse salak değildir saldırmaz ama bi çoğumuzun arabasında haydar olduğundan sıkıntı olmaz bence
Mehmetmert
25-04-2015, 21:56
Valla yazmadim ama her guncel geldiginde konuya,ins birisi dovmustur diye goriyorum ama yok
SinanAdalı
26-04-2015, 11:46
Trafikte seyir eden her araca saygım var. Olabildiğimce dikkatli olmaya calısıyorum. Şimdi eli vicdana koyarak konusmak gerek, evet hepimiz zaman zaman bazı trafik kurallarını ihlal edecek hareketler yapıyoruz ama bu daimi bir durum olmuyor tabiki. Ama aynı durum motorlar için geçerli olmuyor. Burada motor kullanan arkadaşlarda dürüst olsunlar. Ben trafikte ne kadar motorluya denk geldiysem büyük-küçük hacimli hiç fark etmiyor %99'u şeridinde gitmiyor. Ben onu aynadan takip etmek zorundamıyım ? Saniyesinde bir sağda bir solda. Çukurdan taştan kaçmak için sağa sola manevra yapınca motora vursam olay olur motoru fark etmedim olur. Ama işlerine gelince şerit aralarından diplerinden gidince kimse bişey demiyor ? Eğer motorlu fark edilmek istiyorsa kardeşim şeridinde gidicek, hata yapıyosam sinirlenmektede haklı olur. Şahsen videodaki gibi hata yapmıs olsam özür dilerim, ama yok ben seni döverim youtube'a koyarım gibi laf ederse o kaskı parçalayıp ona yediririm orası ayrı mevzu. Hatadır olur özür dilenir devam edilir. İnsanlık ölmedi. Artistliğin lüzumu yok.
meLaNchoLic
26-04-2015, 13:03
budamı gol değil
Motorda kullanan biri olarak videodaki bu herifi diğer motor kullanan kişilerle ilişkilendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum.
Başka bir yerde de yazmıştım yine yazayım bu konu sadece araba kullananların bilgisizliğinden yanlış yorumlanıyor. Trafik kurallarına uygun giden bir motorcuda olsa motor Sürücüsü araba gibi bir şeridin ortasından gidemezsiniz. nedeni ise eğer giderseniz Arabanın ortalayarak üzerinden geçtiği yollar üzerinde bulunan Çukur, hayvan ölüsü, taş herhangi bir cisimle çarpar ve düşersiniz. motosiklet Güvenli Sürüş eğitimlerinde bu eğitim alan herkese verilir. Bir Arabanın arkasından ayna hizalarından Arabanın onu görebileceği pozisyonda giren bir motorunda dibine girmeyeceksiniz.
bunun dışında nasıl arabayla apaçilik yapıyorsak (aramızda makas atmayan var mı?) , motorla yapana da Saygı ve Anlayış gösterip dikkat edeceğiz. Tabi motorcuda arabacıya SAYGI ve Anlayış gösterecek. Bu kadar basit.
Bu kadar yazdım sonuç aslında tek kelime. BIRAZ ANLAYIŞ.....
34btr1907
26-04-2015, 14:30
samatyada sahıl yolunda gıderken trafıkte , sagıma gırdı gecemedı sola alcak mesafemde yok önumdekı nın dıbındeyım manevra sansım hıc yok anca öndekı ılerlıcek alcam sola vs,abanıyo bu kornaya öne aldım gecerkende aq lu bişiler dedı net duydum,ılerde gördum saga park etmıs sepetten bısı alıyor restaurantın kuryesıymıs,ındım sen dedım o kufuru bıdaha et bakıyım dıye ya abı oyleydı buydu ,kolum kaskının içindeydı en son,o camı kapatmayı unutmasınlar o kadar gıyınmek bosa gıtmesın :D
samatyada sahıl yolunda gıderken trafıkte , sagıma gırdı gecemedı sola alcak mesafemde yok önumdekı nın dıbındeyım manevra sansım hıc yok anca öndekı ılerlıcek alcam sola vs,abanıyo bu kornaya öne aldım gecerkende aq lu bişiler dedı net duydum,ılerde gördum saga park etmıs sepetten bısı alıyor restaurantın kuryesıymıs,ındım sen dedım o kufuru bıdaha et bakıyım dıye ya abı oyleydı buydu ,kolum kaskının içindeydı en son,o camı kapatmayı unutmasınlar o kadar gıyınmek bosa gıtmesın :D
Bu hepimizin kıl olduğu lavugu mu tokatladın ? Anlayamadım sevincem ama arafta kaldım. :D
34btr1907
26-04-2015, 14:34
yok yaw basımdan gecen baska mevzuydu bu korumaları gıyınce robocop oluyolar dogru kaskıda kapasınlar unutmasınlar dıye yazdım usttekı msja karsılık
yok yaw basımdan gecen baska mevzuydu bu korumaları gıyınce robocop oluyolar dogru kaskıda kapasınlar unutmasınlar dıye yazdım usttekı msja karsılık
Hee yine hevesim kursağımda kaldı. :D
bu mavi motorluyu techten biri ayıklar demedi demeyin :D
Grimlord
04-05-2015, 23:52
bi güncelleme çekelim :)
(şimdi konunun hortladıgını gören arkadaşlar bi temiz dövdüler diye sevinip konuya girecekler ama sanırım hala akıbeti bilinmiyor arkadaşın :) )
Tayfun.O
05-05-2015, 00:06
Gene mi dayak yemedi tipini düzlediğim
meLaNchoLic
05-05-2015, 03:24
lan 3 senede bulunamayan sarkilari bulduk bi su dingil kaldi bide gorkemcimizin baykusu :D
Day Walker
05-05-2015, 07:19
Güncel çeken arkadaş façan yansınn emii bende dedim aha dayağa yedi diye :hehe:
Güncel çeken arkadaş façan yansınn emii bende dedim aha dayağa yedi diye :hehe:
Bende aynı düşünceyle giriyorum konuya her sefernde :)
crazydog
05-05-2015, 07:44
Yinemi gol değil ya :D
Yapma Volkan!.. :)
Bir heyecan baktım ben de ama birşey yokmuş henüz.. :D
mert_can 41
05-05-2015, 14:46
arkadaş kendini kedilerine verdi pek salça olmuyo trafik videolarında da arada kesin dövmüşlerdir de koymuyodur :D
SULTANOGLU
05-05-2015, 14:48
motoru monte etmişlerdir kesin oyüzden durulmuştur.
Valla bi hevesle baktım yine gol degil. En sonunda iyi birine denk gelecek ama ne zaman :cool:
Kesin verdiler buna odunu,daha sağa sola salça olmadığına göre...
Day Walker
06-05-2015, 07:45
Yine mi yok :hehe:
Motorun plakası bilen var mı?
Muharrem C.80
07-05-2015, 14:37
Motora muamele İstanbulda semte göre çok bariz değişiyor bu bir gerçek. Yani Bakırköyle, Esenlerde yaklaşım bir değil. Kültürle alakalı. Lakin bu eleman histerik. Normal değil yani.
Motorcu bu sefer sert kayaya çarpmış :D
https://www.facebook.com/Paylasman/videos/1109140685766922/
PiscocuK
29-06-2015, 20:12
Sakin beyler konu ile alakasi yok linkin :)
amca bak gard alıyor :D
Olay evimin önünde olmuş, haklı haksız bilmem de aşağı yukarı babam yaşında bir amca iyi ki denk gelmedim
Olay evimin önünde olmuş, haklı haksız bilmem de aşağı yukarı babam yaşında bir amca iyi ki denk gelmedim
dostum denk gelsen dovermıydın yanı sonucunu bıldıgın seyı yaparmıydın? ben olsam gırgır yapardım dayıyla cunku sonucu bellı o adama bır fıske vuran benım gozumde adam degıldır erkeklıge sıgmaz ona guluceksın eglenıceksın :) baksana gard falan almıs adam ınanmıs :D
dostum denk gelsen dovermıydın yanı sonucunu bıldıgın seyı yaparmıydın? ben olsam gırgır yapardım dayıyla cunku sonucu bellı o adama bır fıske vuran benım gozumde adam degıldır erkeklıge sıgmaz ona guluceksın eglenıceksın :) baksana gard falan almıs adam ınanmıs :D
Babası yaşında ki adama haklı da haksızda olsa eyvallah diyip geçmesini öğrenene kadar döverdim. Evet döverdim
Babası yaşında ki adama haklı da haksızda olsa eyvallah diyip geçmesini öğrenene kadar döverdim. Evet döverdim
:) tamam ben yanlıs anlamısım bende amcaya gırısme taraftarı oldugunu dusunerek yazmıstım
mert_can 41
29-06-2015, 21:35
Abi çok fena duygularımla oynadın :D :D
Abi çok fena duygularımla oynadın :D :D
Açıklama yapsaydım keşke :D
2:43'te ünalın hayaletimi geliyo benim gözlerim mi dumanlı gördü ?
o motorlu ben olaydımda gelıp doveydın... yası bası olması saygı duyulup he deyıp gecılmesını gerektırmıyor... oyle kufur edecek yok oldururum dıyecek bende susucam... kaskı gecırırım kafasına ne *** yerse yesın
o motorlu ben olaydımda gelıp doveydın... yası bası olması saygı duyulup he deyıp gecılmesını gerektırmıyor... oyle kufur edecek yok oldururum dıyecek bende susucam... kaskı gecırırım kafasına ne *** yerse yesın
Yanlış değilmişim düşüncemde..Adamın önüne atlıyor , birde terbiyesizlik yapıyor..Motorcu uğraşmamış Allah'tan.
Adam yaşında diye hemen horozlanıyor şahin olsa korkudan yolunu değiştirir. O ayıran arkadaşa al şunu götür felan diyor o kelimeyi duyduğun an suratına yapıştırıcan peş peşe bak bakalım hareket edebiliyor mu kaskını çıkarıp öyle dövüceksin. Alayı kendini sedat peker sanıyor
Işık görse ruhunu teslim edecek hala tatava yapıyor millete.
hahahaahha :D
S.Özeren
30-06-2015, 02:18
herkes bruce lee miş ya la
Şahin olsa yolunu değiştirir ne demek?
Bir kaç yorumda da yok bir Şahinli'ye denk gelse falan yazmışlar araç ile ne alakası var?
Şahin kullanan çeki çen de lüks araba kullanan bebe mi? Olay ne?
yanındaki eleman güzel dizginlemis ortalıgı. Bu iş terbiyesizlik yaşa bakmaz kimsenin elide armut toplamaz :) Dayı şanslı günündeymiş
Herkesin aldığı terbiye de karakteri de farklıdır. Bunun gibi bi yavsagin kafasında da parmak kirdim . ben olaydim da gelip doveydin diyosun da el yumruğu yemeyen kendininkini balyoz zannedermis. Kafami kesseler babam yasında insanlara saygısızlığı görmezden gelemem
Yaşının olgunluğunda davranacak ki saygı görsün. Bizde hep bu yaşta kalmayacağız güçten-elden ayaktan düşeceğiz illa ki saygı görmek isteyeceğiz ama hatalıysan karşındakinden bi özür dilemeyi bileceksin. Motorlu iyi sabretmiş. Kafayı gömüp uzayacaktı. :D
Haksız dahi olsa ve sizede atar gider yapsa hatta haksız yere üzerinize bile yürüse, yaşı ilerlemiş birine karşı asla diklik yapmayın. bakın hepimiz genciz şimdi ama insanlar yaşlandıkların da geçmişe yönelik bir özlem ve ümitsizlikleri oluyor. yaşlanmak güçten düşmek insana koyuyor ve belli olmasa da her yaşlanan insan bir bunalıma giriyor bundan sebep. 60 yaşında bir adama 30 yaşında biri diklenince de onur gurur çok kırılıyor. onuru gururu kırılan insanın beli kırılmış gibidir yani uzuun süre düzelmez. biz küçük ve güçsüzken bize karşı şevkatli olan büyüklere onlar güçten düşünce biz şevkatli olmalıyız..
İnsanlar hata yapan canlılardır. bu amca da hata yapmış olabilir görmemiş farketmemiş olabilir. ne olur yani tölarans gösterilse yaşına hürmeten? hoş olmamış motorcu kardeşin bu tavrı, kendisi yolda bulduğu her boşluktan vız vız geçerken ona bişey diyen yok ama dimi?
Trafikteki tavrınız karşınızdakinin tavrını değiştirir. bir gülümsemeniz karşıda gülümseme bir küfrünüz de küfür görür.
Bu motorcu istanbul'da olsa kavga etmekden 2km gidemez.
Biraz sakin,her seyde saga cekersek zaten hayatta kolay gecmez.
Amca hatali-motorcu hatali,hersey hata. Yorumlarinda bir kismi malesef hos degil...
meLaNchoLic
30-06-2015, 14:27
yahu biri yakaladıda dövdü videosunu koydu sandım yine gol değilmiş :D
BU adamda biraz sıkıntılar var herhalde birine çatmak için herkese çatıyor ama birgün fena patlar böyşle tipler birde kuryeciler başa bela ayrıca tekte değiş motorda arkasında bir daha var :)
ne işim olur kavgayla dövüşle, adamı dövsen dert dayak yesen dert. sineye çekmeyi iyi bilmek lazım sessiz sakin devam etmek lazım.
Herkesin aldığı terbiye de karakteri de farklıdır. Bunun gibi bi yavsagin kafasında da parmak kirdim . ben olaydim da gelip doveydin diyosun da el yumruğu yemeyen kendininkini balyoz zannedermis. Kafami kesseler babam yasında insanlara saygısızlığı görmezden gelemem
Burda adama carpacak sekilde geliyor sonra napiyosun deyince hareketleri goruyoruz... Bu adama saygimi duyucam ? Yok ne olursa olsun saygiymis,yerler oyle saygiyi kusura bakmasin kimse... Saygi hakedilir... Orda kusura bakma delikanli bakmadan ciktim demek cokmu zor... Gecenlerde geldi aynisi basimiza yasina hurmeten karsilik vermedik dozunu kacirdi ayni bu amca gibi sonra karsiligini alip bide sikayeti yeyince biz karakoldan cikarken onu hala ugrastieriyolardi....
Burda adama carpacak sekilde geliyor sonra napiyosun deyince hareketleri goruyoruz... Bu adama saygimi duyucam ? Yok ne olursa olsun saygiymis,yerler oyle saygiyi kusura bakmasin kimse... Saygi hakedilir... Orda kusura bakma delikanli bakmadan ciktim demek cokmu zor... Gecenlerde geldi aynisi basimiza yasina hurmeten karsilik vermedik dozunu kacirdi ayni bu amca gibi sonra karsiligini alip bide sikayeti yeyince biz karakoldan cikarken onu hala ugrastieriyolardi....
Ben adama haklı demiyorum amca dozunu kaçırmış haklısın. Ben ayda 10.000 Km yakın yok yapıyorum. Konya,Mersin,Denizli,Isparta,Burdur yani Akdeniz bölgesini komple geziyorum. Her şehrin şöförü, trafiği farklı insanı farklı. İlla ki büyük küçük bişeyler atlatıyorum. Hatta bi kaç ay önce Antalya da aynı bu yaşlarda bi amca yüzünden büyük kaza atlattım önüne kırıp aşağı inecekken baktım ki yaşlı başlı adam direksiyonu yumrukladım sinirden o hala el kol yapıyordu bastım gittim. İnip dövsem nolcak ? Geçenlerde itin teki babama el kol yapmış inmişler aşağı olay çıkacakken yoldan geçenler müdahale etmiş peder plakayı almış yalvardım ver diye vermiyor hadi herkes sizin gibi düşündü herif orda babama bişey yaptı ? Ben 26 yaşında ya kara toprağa ya da dört duvara girerim başka bir alternatif yok ! Taşı sıksam suyunu çıkaracak durumda 1.86 boyunda 100 kilo ağırlığında hayvan kıvamında bir adamım Allaha çok şükür gözümün gördüğü hiç birşeyden korkmam. Ama YAŞA olan saygımdan karşımda ki haksız dahi olsa ( İşin içinde namusa küfür yoksa ! ) eyvallah sen haklısın der geçerim oldu ki o motorlu yavşağa yaptığı gibi ileri geri yaptı yemin ederim yine elimi kaldırmam özür diler elini sıkar giderim. Çok uzun oldu farkındayim sadece şunu düşün birisi ALLAH korusun senin babana bunu yaptı ( haklı veya haksız yere ) ne düşünürsün ? Baban eve kafa göz patlak geldi o an ne yaparsın ? Ben sadece önünü kesti diye o gece sinirimden uyku uyuyamadım. Neyse sizin fikriniz umarım başka bir amca karşınıza çıkmaz, çıksa bile yanında oğlu olmaz yoldan geçenler benimle aynı yapıya sahip olmaz. İyi günler... Uzun oldu tekrar kusura bakmayın
yeni başlık açmak istemedim, değişik bir motorcu hikayesi de burada:
https://www.facebook.com/508606532508129/videos/857556080946504/?fref=nf
bası bos bırakırsan sehrin zaptiyesi sanar kendini. herif gayette güzel demiş. ki kendisi cok kurallara uyuyo bariyerle araba arasına girecek serit cizgisinde gidecek kadar s.ke sürülecek aklı yok
son video gereksiz olmuş motorcuyla bi temansı yok bunlarında iyice g.tü kalktı bence video peşine düşmüşler hep moda gibi bişey oldu heralde millete salça olup video paylaşmak
Bana dokunmayan yilan bin yil yasasin yani :)
Videodaki rocco keşke direk polise gitseymiş motorcu adamın arkasına sıfır giriyor adamda basıyor kurtulmak için veya şov için sonra niye makas atıyorsun diye şekil yapıyor.Kıyafetleri korumalı diye çok güveniyorlarda burası türkiye soyup döverler sakin sakin binsinler motorlarına :)
Ayrıca kaldırımda yaya yolunda motorlu araçların yasak olduğu yerlerde motor gördüğüm sürece benden extra bir saygı beklemesinler.
Yav herkes asıp kesiyor arkadaş, yok öyle yok böyle. Pekala; makas atarken ailenizi öldüren(Allah korusun) bir adama karşıda mı aynı şekilde rahat olacaksınız? Şov yapıyor, bir yeri kalkıyor vsvs. Adam insanlık yapmış, uyarmış işte herifi. Video da kesin delili olmuş, ne var bunda? Bende makas atanı, kural ihlali yapanı uyarıyorum, bende mi şov yapıyorum?? Bırakın Allah aşkına, başına bir iş gelmeden anlamaz bizim millet uyarıdan vs. Herkes Loeb, herkes Raikkonen trafikte.
Videodaki rocco keşke direk polise gitseymiş motorcu adamın arkasına sıfır giriyor adamda basıyor kurtulmak için veya şov için sonra niye makas atıyorsun diye şekil yapıyor.Kıyafetleri korumalı diye çok güveniyorlarda burası türkiye soyup döverler sakin sakin binsinler motorlarına :)
Ayrıca kaldırımda yaya yolunda motorlu araçların yasak olduğu yerlerde motor gördüğüm sürece benden extra bir saygı beklemesinler.
bellıkı ıstanbul trafıgınde cok bulunmamıssın burada ısler boyle herkes arada bır araba pay bıraksa kopru trafıgı duzceden baslar motorlu yakınlasarak uyarıyor mandayı yol ver dıye
Motorcu gayet normal uyarmis.camdan el hareketi yaparken iyi.yaninda durunca kardesim,Kapi onune gelince "gel gel" adamligini s..gim
mert_can 41
30-06-2015, 22:01
Rocco nun yerinde olsam bir kimlik konturolü yaparım sivilmi değilmi sonra çok güzel bir eglence başlar adam gayet tehlikesiz yanından geçip gidiyo arkasından yetişip fren yaptırtmıyo acil bir şey olsa o adam fren yapamıcak duruma soktu yetmedi yanından geçip adamı şeridinden attı iki şertte gitmesini sağladı ya ozaman bir ailenin arabasına vursaydı sonra birde gelip adamı dövmeye kalkıyo neyin kafasını yaşıyo çözemedim bu arada ben motor düşmanı değilim gayet motor sever ve yakında sahip olucak biriyim ama böylede haksızlık bana göre değil
Low-Rider
30-06-2015, 22:05
son koyulan facebook linkindeki video kaldırılmış mı ? açılmıyor
individual
30-06-2015, 22:15
son koyulan facebook linkindeki video kaldırılmış mı ? açılmıyor
http://youtu.be/TM9AdUN4dlM
Low-Rider
30-06-2015, 22:25
Motorcular iyice enteresan olmaya başladı.
Trafik çilesi çekmiyorlar diye canları sıkılıyor herhalde..
PiscocuK
30-06-2015, 22:33
Motorcu kasinmista kasiyan olmamis
Kaydini almissin daha adami evine kadar takip nedir.taraga ucarak gidiyorsun resmen buladarina gerek yok.
Bir arkadasimizda 186 boy 100 kg den bahsetmis.benzetmek gibi olmasin bir arkadasimiz vardi senin gibi kapi gibiydi 2007 2008 senesiydi yalan olmasin kucukyali sahil yolundaki oto yikamanin sahibine denk geliyor yolda adam cocugu grunce geri vites yapiyor gel lan erkeksen pesimden muhabbet donuyor cocukta yaninda nisanlisi gidiyor..
Mekan sahibi itlerine cocgu oyalatirken icerden silahini alip oracikta öldürüyor..yazik gunah.gencecik gitti.neden ne ugruna.hepimiz yeri geliyor fevri davraniyoruz bi goz karariyor ama orda birakmak gerek olayi.uzarsa kotu yerlere gidiyor
Kazasiz belasiz sinirsiz günler ne diyeyim
Kamyon traktör olunca arabasını bitarafına sokacak kadar koruyan tipler motosiklet olunca herkes hata yapabilir sen ufaksın kaçılsana, kamyon anca arabana zarar verir sen adamın evine sağ sağlim gitmesine mani olursun sonra trafik bu olur.
Bu tipler özellikle hep yazıyorum motor ve araba boyutuna göre dikkatsiz oluyor.
Bu adam show peşinde ama gerçekten haklı motor sürücüleri cinnete koşup adalet getirse tr de bir daha kimse motor kullanlara bulaşmaz aman bunlar manyak der, maalesef burası bunu gerektiriyor,
Atıp tutan şöför arkadaşlar sizde adaletinizi minibüs yolu üzerindeki hatlı minibüslere gösterin bi zahmet trafik kendine gelsin 5.5 metre arabam var genede minibüs yolunu kullanmam,
Paketçi motorlara boşuna salca olmaya gerek yok ufacık cocuklar düşse yerini 2 dakikaya başkasının dolduracağını bile bilmiyor.
Low-Rider
30-06-2015, 22:49
Kamyon traktör olunca arabasını bitarafına sokacak kadar koruyan tipler motosiklet olunca herkes hata yapabilir sen ufaksın kaçılsana, kamyon anca arabana zarar verir sen adamın evine sağ sağlim gitmesine mani olursun sonra trafik bu olur.
Bu tipler özellikle hep yazıyorum motor ve araba boyutuna göre dikkatsiz oluyor.
Bu adam show peşinde ama gerçekten haklı motor sürücüleri cinnete koşup adalet getirse tr de bir daha kimse motor kullanlara bulaşmaz aman bunlar manyak der, maalesef burası bunu gerektiriyor,
Atıp tutan şöför arkadaşlar sizde adaletinizi minibüs yolu üzerindeki hatlı minibüslere gösterin bi zahmet trafik kendine gelsin 5.5 metre arabam var genede minibüs yolunu kullanmam,
Paketçi motorlara boşuna salca olmaya gerek yok ufacık cocuklar düşse yerini 2 dakikaya başkasının dolduracağını bile bilmiyor.
Zaten trafik kültürü olmayan bir ülkede motorcular bence en güvenli nasıl giderim diye yol alsın trafikte. Böyle videolar arttıkça herkes cesaretlenip bende bu tarz şeyler çekeyim kafasında yol alırsa illaki bir yerde kötü olaylar olur.
Ortaya video çıksın diye yandaki arabaya laf yetiştirirken düşerse, yada psikopatın tekine denk gelip motoru arabayla bariyer arasında sıkıştırırsa ne olacak ?
Motorun kaportası yok eyvallahta motorcular(bu videoları çekenler için söylüyorum) sanki çelik zırh kuşanmış gibi sağa sola salça oluyorlar.
Zaten trafik kültürü olmayan bir ülkede motorcular bence en güvenli nasıl giderim diye yol alsın trafikte. Böyle videolar arttıkça herkes cesaretlenip bende bu tarz şeyler çekeyim kafasında yol alırsa illaki bir yerde kötü olaylar olur.
Ortaya video çıksın diye yandaki arabaya laf yetiştirirken düşerse, yada psikopatın tekine denk gelip motoru arabayla bariyer arasında sıkıştırırsa ne olacak ?
Motorun kaportası yok eyvallahta motorcular(bu videoları çekenler için söylüyorum) sanki çelik zırh kuşanmış gibi sağa sola salça oluyorlar.
Bunun yaptığı gereksiz show başka birşey değil, her gün motosiklet üzerinde olan gerçekten kim dalgın gerçekten en ufak boşluğu sırf ufak araç diye sıkıştıranı ayırt eder, en önemlisi her köşe başında ayı nerden çıkabilir diye takiptedir.
Kafası kırılması gereken kişiye motorla yapılmaması gereken en önemli olay önünü kesmeye çalışmak yada yanına yanaşmak motosiklet ile arabayı sıkıştırmaya çalışmak, heleki 2-3 motorken ozaman korkup direk öldürmesine kaçmaya çalışıyorlar.
Bu olayda kimseyi haklı bulmuyorum, fakat çok farklı tarzlarda taşıtlara bindiğim için aynı güzergah üzerinde insanların nasıl tepki verdiğini görüyorum, özellikle egzozlu büyük bir motorunuz varsa ve üzerinde iri duruyorsanız problem yok.
Motosiklet sürücüsünün değeri bilinmesi için ya ailede 1 motorcu olacak yada biri çıkıp gerçekten hak edene dersini verecek.
ya bende de motor var. Normal şartlarda motorla daha hızlı gitmem gerekirken, lavuk kollamaktan arabayla daha hızlı gidiyorum. Motorun tek artısı park yeri sıkıntısı olmaması :D Motorcu var motorcu var. Ben abuk sabuk aralardan geçmem. Işıkta bekleyen araçları strese sokacaksam aradan kıyıdan en öne geçmem. Bana daha hiç laf atan, sataşan olmadı ama bu olmucağı anlamına gelmez. Motor x3-4 dikkat gerektiriyo.
Bu kameralarin kullanma klavuzlarina not düsmeliler;
Dikkat :El yumrugu yemiyen, kendi yumrugunu balyoz zannedermiş.
Ne kadar işsizmiş adama yerine kadar takip etmiş .Keşke o iri arkadaş tozunu alsaymiş .
nezaman bı motor sahıbı olur aktıf kullanmaya baslarsınız su yazdıklarınızı kendınız yalanlarsınız
mert_can 41
30-06-2015, 23:36
https://www.youtube.com/watch?v=YC35B0Lhfvc
belki aranızda özleyeniniz vardır :D:D
rebeloghy
30-06-2015, 23:38
Motorcu başına bela alacakmış ucuz kurtulmuş. Sokağı tam kapatıp hastanelik edebilirlerdi.
Ama motorcunun bu riske girmiş olması mı önemli olan ? Yoksa trafikte insan olmayı reddetmeyi bu kadar basit örnekleyen maganda mı sorgulanması gereken ?
https://www.youtube.com/watch?v=YC35B0Lhfvc
belki aranızda özleyeniniz vardır :D:D
techturkeyin bu adamı bulması niye bu kadar uzun sürdü anlam veremiyorum. bizden önce başkası mı ilgilendi acaba :D
mert_can 41
30-06-2015, 23:43
techturkeyin bu adamı bulması niye bu kadar uzun sürdü anlam veremiyorum. bizden önce başkası mı ilgilendi acaba :D
biri ilgilenmiş abi o çok belli bir kaç hafta video yükleyemedi yeni yeni sakin videolar yüklemeye başladı :D :D
CasabLanca
01-07-2015, 01:10
kafasına gopro bağlayan motorcu kendini 657e tabii memur zannediyor
https://www.youtube.com/watch?v=ve3cUE3bu7A
Bu videoda ne var kavga çıkartmaya değecek. Belki emniyet şeridinden geçen crafter için kızabilirim.
Bu videoda ne var kavga çıkartmaya değecek. Belki emniyet şeridinden geçen crafter için kızabilirim.
Son Crafter ve motorcu için bir şey diyemeyeceğim ama geri kalan diğer hepsi için motorcunun hiçbir hakkı yok. Kesin başka bir şehirden, ülkeden falan geldi İstanbul'a, alışma sürecinde sıkıntılar yaşıyor.
Grimlord
01-07-2015, 03:41
herif ciddi rahatsız ya,150 metre ötedeki olaya dahil olup korna falan çalıyor.
bir de ne tipsiz ayna onlar öyle ya,gözüm hep oraya takılıyor :D
Low-Rider
01-07-2015, 06:41
nezaman bý motor sahýbý olur aktýf kullanmaya baslarsýnýz su yazdýklarýnýzý kendýnýz yalanlarsýnýz
Motor kullanmayı düşünmüyorum ama şuraya eklenen videolarda bir kaçı hariç motorcularin haklı olduğu konu yok.
Sciroccoyu savunan arkadaşlar. Allah korusun ama o transitte siz de bulunabilirsiniz birgün. O zaman vay başıma gelenler dersiniz ;)
nezaman bı motor sahıbı olur aktıf kullanmaya baslarsınız su yazdıklarınızı kendınız yalanlarsınız
Sanırım adam kendisi için değil de Transit'e attığı makas sonra biraz gerildi diye düşünüyorum..
ben şahsen bu lavuğu indirip döverim
Şu rooco videosunu bende merak ettim. Youtube dan da kaldırılmış.
Şu rooco videosunu bende merak ettim. Youtube dan da kaldırılmış.
https://www.facebook.com/motosikletdunyasi/videos/1638458893035528/?pnref=story
tam p.ç ya o kadar şekil şukul yapıyo yeşil yanar yanmaz insanların üstüne sürüyo tam ıslak odunluk. manyak birine denk gelsede kafasını gözünü bi kırsalar nasıl mutlu olcam
Sciroccoyu savunan arkadaşlar. Allah korusun ama o transitte siz de bulunabilirsiniz birgün. O zaman vay başıma gelenler dersiniz ;)
kendi adıma konuşuyorum roccoyu savunmadım ben motorcuların bokunu çıkardığını işi reklam kokan hareketlere çevirdiğini söylüyorum ki roccoyu savunan yoktur heralde sen konuyu yanlış anlamışsın.
tamam adam motor kullanıyo yaralanma ölme riski daha çok ama arabaylada trafikte biton dikkatsiz sürücüyle karşılaşıyoruz hepsiyle laf dalaşınamı girelim kavgamı edelim bumudur yani ? Şu motorcuların sütten çıkmış ak kaşık gibi takılmalarına ayar oluyorum
Motorcunun adamla muhabbete girmesi gereksiz olmuş. Direk al kaydı götür şikayet et. O makası atma zihniyetinde olan adam sana ne dicek ki..Haklısın abi pardon mu diyecek..
Neyse ki araç kamera kültürü yaygın hale geliyor da trafik magandaları artık fişlenebilecek. Ama ceza / yaptırım nasıl olacak ona da bakmak lazım.
Sanırım adam kendisi için değil de Transit'e attığı makas sonra biraz gerildi diye düşünüyorum..
adam zaten transıte attıgı makas sonrası tepkı vermeye baslıyor bunu ızleyıp goremeyenler var onu anlamadım
adam zaten transıte attıgı makas sonrası tepkı vermeye baslıyor bunu ızleyıp goremeyenler var onu anlamadım
Kesinlikle abi .
dragon07
01-07-2015, 10:57
kaskına kamera takıp millete gider yapan tüm motorcular ılıktır.
sabahtan beri 10tane video izledim birtanesi hariç hepsi haksızdı.
bU Adam harbi tam dayaklık herseye korna küfür acemi suruculer gibi
Roccoyu savunanlar Dünya Göz Hastanesinden yüzde 10 indirim kazanmış diyorlar dogru mu? :)
Low-Rider
01-07-2015, 11:22
Burda mesele roccoyu savunmak değilki.
Motorcu aklı sıra ben sivil polisim diye adamı korkutup ayar vermeye çalışıyor, sonra mahalleye girdimi topuk.
Sen adamı korkutmaya çalış hemde polisim diye yalan söyleyerek BUNDA HİÇ SORUN YOK yani sizin için.
Cahil cesaretine gerek yok, kendisiyle alakası olmayan bir konuda gitti roccoyu uyardı da ne oldu ? Karşındaki kimdir nedir bilmeden ayar vermeye çalışıyorsan zoru gördünmü kaçmayacaksın.. roccolunun yaptığı el hareketlerinden zaten nasıl karşılık vereceği belli, bile bile yarrağın üstüne atlamaya gerek var mı ?
Day Walker
01-07-2015, 11:33
Soldan goril geliyor :hehe: işte kaçmayacaksın o zaman inip erkek gibi savaşacaksın madem o uğruna kafana kamera takıp millete laf söylemeyi biliyosun mahalleyede girince kaçmayacaksın inip hakkını vereceksin yada hiç gider yapmayacaksın.
izlerken sövdüm motorcuya, ya indirip döverim ya değdiririm. Bütün yollar onun sanki, öyle davranıyor gavat.
o zaman yolda adamın biri başka birine makas atıyor diye sinirlenelim atar gider yapalım durdurup dövelim temiz bir toplum için elimizin taşın altınamı sokalım. Atar yapıcaksa transit yapsın motorcu niye karışıyor hee transitte kamera yoktu kesin olsa farklı olurdu aynen :D
hakotech
01-07-2015, 13:03
Hiç gerek yok,ben roccolu olaydım,beyefendi özür dilerim,birdaha kesinlikle böyle bir hareket yapmıycam diyip,adamın elini öper,baktım tatmın olmuyo domalır vazıfemi icra eder,kalp kırmamıs olmanın vermiş olduğu şuhu ile gece pırlanta gıbı yatar uyurdum..
Hiç gerek yok,ben roccolu olaydım,beyefendi özür dilerim,birdaha kesinlikle böyle bir hareket yapmıycam diyip,adamın elini öper,baktım tatmın olmuyo domalır vazıfemi icra eder,kalp kırmamıs olmanın vermiş olduğu şuhu ile gece pırlanta gıbı yatar uyurdum..
adamın dıbısın kanka
o zaman yolda adamın biri başka birine makas atıyor diye sinirlenelim atar gider yapalım durdurup dövelim temiz bir toplum için elimizin taşın altınamı sokalım. Atar yapıcaksa transit yapsın motorcu niye karışıyor hee transitte kamera yoktu kesin olsa farklı olurdu aynen :D
mumkun mertebe yaptıgına pısmen edıyorum merak etme... cunkı baskasına yapılması onemlı degıl banada yapılacak yapılıyor...
su vatandas bana denk gelse yemin ederim iner döverim bu sinir stresle,
adamın işi gücü yok sanırım milletle ugrasıp görüntüleri kaydedip youtube'a yüklüyor
hakotech
01-07-2015, 13:32
adamın dıbısın kanka
Hamdolsun kanka,sinirlerimi aldırdım inşallah,tokat atana otekı yanağımı dönmekle kalmayıp,bide veriyorum..çok huzur verıcı..
Motorcu önce trafikte fark edilmek için nasıl girmesi gerektiğini öğrensin!
Yanından hızla gelip önüne geçeceği belli olan bir araç varsa gaza basmayacaksın, yol vereceksin.
Zaten küçük araç büyük araca yol vermek durumundadır kendi sağlığı açısından.
Benim asıl takıldığım konu, yapılan şey hatadır, insanlara mahsustur ama adam olmak ağız burun kırmayla olmuyor, önce yanında bayan olan bir adama dayılık yapmamayı öğrenmek lazım.
Bazen benimde yanımda eşim varken bazı ahlaksız adamcıklara denk geliyorum, inanın aşağıya insek ne olacağı belirsiz ama olur da eşime bir saygısızlık yapılır diye içime atıp devam ediyorum.
Birde internete koymuş utanmaz, arlanmaz, ahlaksız herif.
Yakında bu motorcular beni göreceksin diye soyunup sokaklara da çıkar, hatta kadına şiddet neymiş, asıl motorcuyu göreceksin eylemi yaparlar gibime geliyor.
Her şeyi abartmasak olmuyor.
Önce intihar komandosu gibi motor süren moto kuryeleri(öncelikle kebapçı vs.) aralarından temizlesinler, sonra trafikte saygı beklesinler.
Bu arada 6 yıldır motor süren biri olarak izlenimim bunlar.
mumkun mertebe yaptıgına pısmen edıyorum merak etme... cunkı baskasına yapılması onemlı degıl banada yapılacak yapılıyor...
her makas atanıyakalayıp indirip dövüyosun yani abi tebrik ediyorum o zaman ne kadar herkül bir insanmışsın :D
Hani camiada adın tampon tozu alan seçuk diye anılırdı abi. :D Sen niye yapıyorsun / yaptın o zaman.
Bu arkadasin videolarina motorcularin trafikte rahatsiz oldugu konulardan cok , trafikte motorculara ayar olmak icin sebepler adi konabilir . Ne kadar gereksiz atarlaniyor
Beyler hiç uğraşmayın gidin sağlık ocağına av tüfeği alıcam ruhsat için sağlık raporu isteyin bu cepte
E devlete girip emniyete verilmek üzere sabıka kaydı alıyoruz
Vesikalık foto şart bi 8 tane çektirin lazım olur.
vergi dairesine 50 liralık bi harcı var av tüfeği için onuda hallediyoruz.
Dilekçe ve bi form var teslim edilmesi gereken internette var hazır.
Emniyete teslim ediyoruz bunları 10-15 güne ruhsat çıkar
Sonra tüfek satın alma belgesi için dilekçe veriyoruz oda 1 haftaya çıkar.
Bu belgeyle gidip tüfeğimizi alıyoruz. Kısa namlulu bi pompalı öneririm tactical modelleri tavsiye ederim.
Tüfeği aldıktan sonra emniyette ruhsata işletiyoruz.
Artık trafikte katil olmaya hazırsınız.
Şaka tabi. Kapatıcan camını kapını muhatap olmıcan kimseyle kimden ne çıkacağı belli olmaz. Polemiğe girmeme taraftarıyım her zaman. Bişey yaparken arkanızda sizi sevenleri düşünün. İzmirde 1 2 yıl önce 2 tane üniversite öğrencisi çocuk yok yere öldü.
Yorumları okuyorum da forumda dövüş sporlarıyla ilgilenen ne kadarda çok kişi varmış :D
MertSerhanÖ.
01-07-2015, 15:48
2 gece önce e-5 te merter taraflarındayım,Acil bi şekilde Çorlu'ya gitmeye çalışıyorum.Makas atmıyorum fakat dikkatli bi şekilde sinyalimi bile vererek kendime yol açıyorum.Yanıma bitane motorcu geldi,kafaya takmış kamerayı yan yana gidiyoruz.Psikolojimi bozdu manyaklar,ulan dedim akşama kendimi görmeyeyim facete youtube'da.:D Yavaşladım valla hi onu görünce.Benim için sorun yanıma gelip napıyon ne ediyon demesi tartışması değilde adamlar çatır çatır sorgusuz sualsiz koyuyor arkadaş videoları rezillik mk :)
mert_can 41
03-07-2015, 00:10
https://www.youtube.com/watch?v=_43c7egKBF8
hep hatalı motorcuları paylaşıyoduk birazda haklı olanı paylaşim fena halde sinirimi bozdular
Hani camiada adın tampon tozu alan seçuk diye anılırdı abi. :D Sen niye yapıyorsun / yaptın o zaman.
yapmadım dıyen kım, bız olmedıysek sansımızdan olmedık :)
hep hatalı motorcuları paylaşıyoduk birazda haklı olanı paylaşim fena halde sinirimi bozdular
vay ayı vay
.
Low-Rider
03-07-2015, 08:03
tam bir hayvan işte bu kamyoncu
Şiddete karşıyım ama bu kamyondakiler sopayı hak etmiş. Motorcu arkadaşı da tebrik ettim nasıl o kadar sakin kalabilmiş helal olsun.
Firmanın bi internet sitesi vs bulamadım bulsam videoyu mail atacaktım çalıştırdığınız insan! lar trafikte neler yapıyor diye.
Mail bulan olursa yazsın.
bir motora binin, gün içinde bu kamyondaki yaratıklardan fazlasıyla her gün karşılaşıyorsunuz. Her birine sarsan katil olursun.
individual
03-07-2015, 10:22
Motorcu haklı.Gereksiz taciz etmiş kamyonet.
Zaten bu firmaların panelvan araçlarında bizlerde trafik'de çekiyor.
Ne kadar doblo fiorino varsa hepsi gazcı.
Trafik'de tampona yapışıp hadi yürü diyen çok.
Zamanında video çekemedim bir kaza gözümün önünde oldu.
Bir tane mini cooperS E-5'de seyrediyor akıcı trafikde ara ara hızlanıp yavaşlıyor.Bir tane bu tarzda kamyonet mini'nin peşine takıldı mini saga geçti yavaşladı bu kamyonet sağlı sollu makas yaparken avcılarda gitti bir araca vurdu.
Adam'da kamyonet var gazlıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=_43c7egKBF8
çok afedersiniz ama ******nun çocukları ya, bunlarla aynı havayı soluduğum için bile sinirlerim geriliyor.
Amk çomarları,insan müsvettesi hayvanlar
Bir insan annesini bu kadar mı sevmez ?
By_Carizma
11-07-2015, 22:13
https://www.youtube.com/watch?v=8wtegfK9nZE
O sondaki küfür olmamış. Yüzüne söyleseymiş ya maçası varsa.
mert_can 41
11-07-2015, 23:20
https://www.youtube.com/watch?v=b2Ln1XsraR4
şuna iyi güldüm motor şeridinde gidiyo diye fırça atıyo :D
İbrahim33
12-07-2015, 19:15
bu arkadaşın zamanında yaşadığı ciddi psikolojik problemleri ve bastırılmış duyguları var. o yüzden insanlara bu kadar sataşıyor. umarım arıza birine rastlarda bayıltana kadar döverler.
Low-Rider
13-07-2015, 21:10
üşendim yeni konu açmaya :D
https://www.59saniye.com/londrada-gerceklesen-trafik-kavgasi
yaw cıdden bızım ınsanımız bı garıp,
gecen aksam gelıyorum eve dogru.saat gec. onumde solda bı berlıngomu ne ondan gıdıyor dusuk jant mant park sıs soldan tın tın gıdıyo, selektoryaptım 1 kere cekılmedı, hızımız 70cıvarında ama bızden baska kımse yok.bı daha yaptım cekılmedı 3. yu yaptım cekılmedı ama benbı goruyor. sagından gectım gıttım. onune gectım sansa benle aynı sıtede oturuyormus. parkettım . yanıma geldı.
-buyur abı dedı ?
-dedım nıye yol vermıyosun?
-asıl sen scooterla soldan gıdıyosun ısmı yaptıgın ? :D
-dedım nasıl yanı soldan gıdemezmıyım ben , sen onun bombos nıye yol vermıyosun?
-ben oyle gıdıyorum sen motorsun sagdan gıtmen lazım dedı :D
bı 5 dakka anlattım arkadaslara bısıyler sonra eve cıktım :D
daha ne dıyımkı :D
https://www.youtube.com/watch?v=parKdy6TiWQ birde böyle modeller var trafikte ne yazıkki herşeyi geçtim p.zevenk sanki vetteye biniyor 1.4 arabaya ne vergi veriyorsa..