PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : m10 motor sente ayarı hk.

evedüşenkaldırm
13-04-2015, 13:52
Çok uzun olucak ama sıcak sıcak hemen yazayım dedim. Aracım restorasyonda sanayi içinde bi oraya bir buraya giderken nasıl olduysa conta yakmış yağ su birbirine karışmış kum beji rengi gibi bi renk almış neyse kimse bende oldu demedi iş bana kaldı. Bende arabayı garaja çektim, başladım sökmeye üst kapak blok derken komple söktüm temizledim her yerini bütün contaları değiştirdim açarken sentenin yerlerini işaretlemiştim tekrar takarken sorun olmaması için ama nasıl olduysa sente kaymış farkında olmadan bujileri takmadan önce motor boştayken kontrol ettim sübaplar hiç bir yere deymiyordu aracın üstüne taktım kapattım marşa bastım fakat şuan kaba tabirle dizel gibi ve sarsıntılı çalışıyor şimdi üst kapağı tekrar açıp senteyi düzeltmem lazım ama biraz bakındım sente işareti gibi Birşey göremedim tekrar senteye nasıl getirebilirim? Bu arada araç e21 m10b20

LeKLeK
13-04-2015, 14:04
kardesım daha once yapmadım ama sıcagı sıcagına fıkır vereyım 2 yontem var bıldıgım ıkısınıde anlatayım
orjınal olarak krank kasnagında ve egzantrık kasnagında kucuk bı vıda delıgı gıbı delık olur cevırınce blokta karsılını bulur bı vıdayla kılıtlersın ıkısınıde kayısı takar gerdırırsın olur. cogu arabada bu sekılde kılıtleme yada bı karsılıklı centik gıbı bısey olur

2. ve kesın yontem :) sanırım bu yontem atesleme sırasını ayarlamak ıcındı ama yınede anlatıyım belkı fıkır verır 1 bujıyı sokersın tornavıda yardımıyla en ust olu noktaya getırıp ateslemeyı dızersın bunda yuzde 50 sansın var cunku pıston en ust olu noktaya 2 sefer gelıyo bırınde atesleme yapıo bırınde egzos gazını bıtırıyo

evedüşenkaldırm
13-04-2015, 16:54
1. Yöntemi yapamıyorum çünkü yılların verdiği yağ birikintileri sanırım çentikleri kapatmış bulamadım:)
2. Yöntem olabilitesi var ama 1.pistonu ölü noktaya aldığımda egzantrik dişlisini neye göre ayarlıcağımı bilemedim :)

evedüşenkaldırm
13-04-2015, 16:55
Bir de kayışlı değil zincir var motorda

bymurat___61
13-04-2015, 17:02
servis manuelnı bulup bakmayı denedın mı ? acaba

1. silindir TDC deyken ya egzosta yada YADA eteşleme anında yanı compression strokunun sonunda. IKı ıhıtmal var bunda hereks hem fıkır ama kranksftaın durumunda bılmelıyız kı egzosta mı ateslemde mı ?

bunun ıcınde sente centikleri olmalı yada sokerken uc asagı bes yukarı bir kaç yere işaret koymus olaydın 1 silindirin bujisini sokup uzun bır tornavida salıp egzosta mı ateslemde mı ? bunun tespitini kolay yapmıs olurdun.

ASlında disbirotorun ıcındekı tevzı makararasının ateslemeyı dagıttı kablodandan bulursun egzosda mı ? ateşlemede mı ?

ama her ıhtımale karsı her seyi yaptıktan sonra motoru elle bır kaç devir dondur . piston la subap opuşmesin?

Yerinde olsam ne yapar ne eder o fabrıkasyon işaretlerı bulurum mıs gıbı yuzde yuz senteyle bınerım aracıma

LeKLeK
13-04-2015, 17:11
kardesım 2. yontemı sı..r et sen :D o atesleme sıralaması ıcın ıse yarar krankta mutlaka ya kılıtleme delıgı yada bı centik vardır onu bulmalısın yagıda bı sekılde temızlemen gereklı

bymurat___61
13-04-2015, 17:25
Ateşlemenın basladıgı konuma alıp takman gerekır (yanı fabrikasyon durumuna) kesınlıkle egzantriik dişlisinın ustunde işaret felan vardır. yoksa Up felan yazar yada ona benzer birsey. Belkıde bmw motorlarında bır delık vardır kasankta o en uste gelıyordur oyle bır seylerdır yanı.

1. silindir en ust teyken egzantirik kasnagını fabrıka durmuna alıp takman gerekır.

Ama yıne sıkntı olabılır belkı egzostayken takmıs olabılmene karsılık. kesınlıkle motoru boşto donduruup sesıne bakmadan marsa basma

I-HANN
15-04-2015, 22:20
Motor blogunda onde sıvrı bı cıkıntı var kasnakdakı kesık yerı ona getır , egzantırık dıslısındede cıZgı var onuda yerıne getır dıstrıbıtor kapagını ac onun ıcındede cızgı var onuda yerıne getır bujı sıralamasını 1342 dıye dız tek mars calısır sadce avansını elınle dıstı saga sola cevırerek yapabılırsın .

1. Pıstonu bujıyı sokup ınce bır norna vıda ıle yukarı al enzantrıklerın 4. Pıstonu V seklıne getır ateslemeyı dıstten harturku halledersın pıstonu ve egzantrıgı senteye getırdınmı dıstı takarken yerınden 1 dıs kacık gecer dısarda gerı alıp takınca yerınde olmasını sagla ;)

evedüşenkaldırm
17-04-2015, 15:04
Üşenmeyip cevap atan herkese teşekkür ederim şimdiden aynen dediğiniz gibi yerleri varmış sadece ben yapamamışım telefondan aldığım destekle ayarladım şuan tıkır tıkır oldu.