Orijinalini görmek için tıklayınız : Asker Kaçağı
Selamlar, tecil sürem bitmiş, açıktan okuyorum. geçen otelde polis amcalar sağolsun yapıştırdı elime bi kağıt 15 gün süren var dedi. yoksa ceza ödicekmişim. şimdi, ben son dönem kaydımı yaptırmadım günü geçti. okuldan yine de tecil belgesi alabilirmiyim ? ne ypamam lazım ? Taştaşlara mı geldik yoksa :icon13:
En yakın askerlik şubesi ile görüşme şansın varsa en iyi bilgiyi oradan alabilirsin kardeşim . Başka yerlere güvenme
Okulda kaydını yenilemediysen öğrenci belgesi alamazsın.
Öğrenci belgesi almazsan tecil yaptıramazsın.
Senin tabirinle; Taştaşlara gelmişsin.
en büyük asker bizim asker....
kayıt yaptırmadıgın için öğrenci belgesi vermeyeceklerdir :D :D
Agah ben mayısta askerim beraber gideriz kardeşim :D
Kayıt uzatma vs yoksa öğrenci belgesi alamayacaksın..
Öğrenci belgen yoksa, tecil yapamayacaksın.
Üniversiteyi bitirmedi isen, kısa dönem gidemeyeceksin..
Geçmiş olsun.
Aranel Ciryatan
15-04-2015, 15:46
2 yıllık okuyorduysan okuldan kaydını sildir 2 yıl tecil al. sonra tekrar sınava gir ve 4 yıllık AÖF ye gir sonra tecil devam eder. 2 yıllık girersen devam etmez. 4 yıllık okuyorsan kaydını sildirip 2 yıl tecil alırsın onun dışında kurtuluşun yok diye biliyorum. ama genede görüşmelisin yeni düzenlemeler oldu 29 yaş sınırı falan var 2 yıl üst üste kalınca mesela artık almıyorlar askere. O yüzden bir görüş askerlik şuben ile
Burak Mehmet
15-04-2015, 15:47
yanında fazla malzeme götürme Acemi birliklerinde kantinde ucuz oluyor don atlet falan.öyle afilli traş takımları falanda götürme yer değiştirirler...
Emre Ekrem
15-04-2015, 15:49
Okulda kaydını yenilemediysen öğrenci belgesi alamazsın.
Öğrenci belgesi almazsan tecil yaptıramazsın.
Senin tabirinle; Taştaşlara gelmişsin.
daha başka ne denir ki ? Hadi hayırlısı olsun. :D
Yukarıda yazılan gıbı ( kayıt sıl gerı basla tecıl et tekrar sınava gır vs vs ) sansın varsa onu arastır mutlaka cunku cok pısman olursun uzun donem gıttıgıne. 6 ay bıle bıtmek bılmıyor.
orhan_guney
15-04-2015, 16:01
Önümüz yaz kışlık çorap alma :) botla ayakların pişer çıkarıncada bıran bıran kokar :D
Önümüz yaz kışlık çorap alma :) botla ayakların pişer çıkarıncada bıran bıran kokar :D
öyle diyorsunda adam uzun dönem gidiyor :D illa lazım olucak :D
Agah intihar etmeye gitti galiba :D
free-hifi
15-04-2015, 16:11
benim dayı oğlu 2005 ten beri kaçak ne arayan ne soran var bir kere yakalattım görele ask.şb başkanı yzb çok teşekkür etti yine kaçtı sonra aradım yine göreleyi kardeşim dedi ben bir kere yakalattım sorumluluk benden gitti dedi daha bende uğraşmıyorum devlette uğraşmıyor geziyor hala :D
onursumer
15-04-2015, 16:20
kaçınsı sınıfsın kaç yıllık okuyorsun ?
yaşın ufak doğru ise ve lise mezuniyeti ile tecil etmediysen zaten hakkın vardır
en kotu kaydını sildir gene tecil alabilirsin
Sadık Özyer
15-04-2015, 20:25
Hacı deli takliti yap sıkıntı olmaz.
inzibat agah'ı aldı götüruyor suan :D
AS.İZ eğliğinde agah unimogun arkasında görülmüş en son :D
yanında fazla malzeme götürme Acemi birliklerinde kantinde ucuz oluyor don atlet falan.öyle afilli traş takımları falanda götürme yer değiştirirler...
Ahahahahahahaa kahvemi püskürttüm monitöre :D
yeni yasalarda şöyle bir durum var eğer kaçak durumuna düşmeden önce öğrenciysen tecil yapılabilir kaçak duruma düştükten sonra öğrenci olursan tecil yapmıyorlar kısacası geçmiş olsun
SekoLive
16-04-2015, 09:37
o son dönem kaydını yaptıracakdın...
https://www.youtube.com/watch?v=NLBN_KfN_sY
https://www.youtube.com/watch?v=NLBN_KfN_sY
ya ne güldüm yorumlara :)
korkutmayalım askerimizi lütfen 12 ay çabuk biter
benimde tavsiyem cepli don alman :D
gecms olsun 12 ay gideceklere hayatta basarilar diliyorm safak 48 kisa donem bile bitmek bilmiyo
gecms olsun 12 ay gideceklere hayatta basarilar diliyorm safak 48 kisa donem bile bitmek bilmiyo
Bizmi tutalım busaatten sonra torun :D :p
mert_can 41
16-04-2015, 12:23
Lan tanıyan eden varsa bir baksın intiharmı etti naptı yok adam ortalıkta :hahaha:
initial-D
16-04-2015, 12:30
otelde yakalanan biri olarak
elindeki kağıtla şubene gidersen seni alabileceği en erken dönem için askere alıyor,işlemlerini başlatıyor.şuan mayısta göndermek için zaman geçti sanırım.ağustosta asker oluyorsun yani.310 tl bir ceza ile kurtarıyorsun.yada benim gibi gitmen gereken kasım-şubat-mayıs-ağutos celbini atlıyorsun,bir sene sonraki kasımda gidiyorsun ve sana polisin verdiği o kağıdın süresinide 1,5 ay geçirerek askerliğe baş vuruyorsun bu seferde 310 tl ye ek olarak 2470 tl daha ceza yiyiyorsun.askerliğin bitimine müteakip 15 gün içinde ödersen %25 indirimli ödüyorsun
Cliosportve
16-04-2015, 12:30
yeni yasalarda şöyle bir durum var eğer kaçak durumuna düşmeden önce öğrenciysen tecil yapılabilir kaçak duruma düştükten sonra öğrenci olursan tecil yapmıyorlar kısacası geçmiş olsun
Benimde bilgim bu yönde
ben 4 yıllık üni mezunuyum mezun olduktan sonra 2 yıl tecil hakkı verdiler kullandım bu yıl sonu bitiyor tekrar nasıl uzatabilirim acaba; aöf de öğrenciyim işe yararmı kabul etmediklerini söyleyenler de var
ben 4 yıllık üni mezunuyum mezun olduktan sonra 2 yıl tecil hakkı verdiler kullandım bu yıl sonu bitiyor tekrar nasıl uzatabilirim acaba; aöf de öğrenciyim işe yararmı kabul etmediklerini söyleyenler de var
Tek çare yüksek lisans başladığın an 3 yıl direkt tecil veriyor sonrasında da doktora için verilir
aöf veya başka lisans eğitimi kesinlikle hiç bir işe yaramaz..
Tek çare yüksek lisans başladığın an 3 yıl direkt tecil veriyor sonrasında da doktora için verilir
aöf veya başka lisans eğitimi kesinlikle hiç bir işe yaramaz..
Aynen. Tek uzatma şekli bu.
Okunan 2. okul, mezun olunan ile aynı denklikte ise, ilk mezun olunan okula göre işlemler yapılır. Diğer okulun tecil konusunda bir hükmü olmaz.
diğer arkadaslar soylemiş yolunu zaten üstüne koymadan 50 tane okusanda erteleyemessin daha. yok diyorsan gideceksin bir özel üni.ye yüksek lisansa kaydolucaksın 3 sene atıcak 3 sene dolmadan kaydını sildirip sonra baska bolume kaydolucaksın boyle 29 a kadar gidebilirsin :) yapan yapmış arkadasım cok okul hangisi dersende tabiki Aydın uni :) oda kesmez dersen doktorası var daha 32 yada 33 dü galiba onunda sonu
meLaNchoLic
16-04-2015, 15:57
agah miami uçağında şuan o yüzden yazamıyor konuya :D
hahaaaha :D yaşıyorum yaşıyorum :D yapıcaz artık yapcak bişey yok :D
ek olarak, bidahaki kayıt dönemine kadar şubeye gitmesem. kayıt olup tecil gönderirsem oluyor mu acaba.
onurgoyunc
16-04-2015, 17:41
@Berkan:
Doktora 35e kadar erteliyor
Aranel Ciryatan
16-04-2015, 18:44
dostum sen bi şubeni ara telefonla durumu anlat zaten yol gösterirler. telefonla arayan adamı evinden almıyorlar meraklanma :D
son duyuma göre asker eylentisi için mekan bakıyormus :D :D
Draniela
21-04-2015, 11:02
Comolokko olmuş bu iş :D
Geçende istanbul aksaray bürosundan ek-c2 belgesi alan sen miydin? :D
Benden biri belge aldı otelde polis sorgusunda çıktı vs. dedi. D:
devletten kaçılmaz :D asker ocağı gibi ocak yoktur :D gidin ya kafanız raatlar..
HarunToprak
22-04-2015, 10:16
Bende yakalananlardanım tecil işini hallettim fakat ceza adrese gelecek dediler gelmedi öğrenip ödeyebiliceğimiz yer neresi. ***** devlet borcu unutmaz biz ödeyip kurtulalım :D
Aranel Ciryatan
22-04-2015, 15:41
6 ay sürüyor cezanın gelmesi. ben Haziran'da tecil için şubeye gitmiştim, meğer kaçakmışım 4 aydır. Ceza gelecek dediler tamam dedim. 125 TL mi ne Aralık ayında gelmişti.
ugurbora
22-04-2015, 18:33
ek olarak, bidahaki kayıt dönemine kadar şubeye gitmesem. kayıt olup tecil gönderirsem oluyor mu acaba.
Bu olayı mutlaka dene. 12 ay gelme buralara Kafanı çok taslara vurursun. Su anda asker olarak bunu söylüyorum sana. Zaten uzun gideceksen bir sure yakalanmadan kaç kaydını yenilet şansını dene.
Konuyla dalga geçerken kendim dalga malzemesi oldum bugun iş başvurusu için gittim tecil belgesi istediler bende üniversite tecil ettiridiğini bildiğim için tamam dedim şube kapalıydı araştırırken öğrendim ki üniversiteyi bırakınca tecilde yalan oluyormuş yaklaşık 1.5 ay oldu bırakalı okulu salak oldum resmen şimdi ne yapmak lazım hiç bilmiyorum bu saatten sonra tecil olur mu yoksa kaçak olarak kalıp yeniden üniye başlayınca blgeyle mi gideyim 6 ay yapmak varken yok yere 12 ay yapmayalım askerliği
onursumer
23-04-2015, 22:10
Konuyla dalga geçerken kendim dalga malzemesi oldum bugun iş başvurusu için gittim tecil belgesi istediler bende üniversite tecil ettiridiğini bildiğim için tamam dedim şube kapalıydı araştırırken öğrendim ki üniversiteyi bırakınca tecilde yalan oluyormuş yaklaşık 1.5 ay oldu bırakalı okulu salak oldum resmen şimdi ne yapmak lazım hiç bilmiyorum bu saatten sonra tecil olur mu yoksa kaçak olarak kalıp yeniden üniye başlayınca blgeyle mi gideyim 6 ay yapmak varken yok yere 12 ay yapmayalım askerliği
kayıt mı sildirdin ?
[QUOTE=onursumer;7821909]kayıt mı sildirdin ?[/QUOE
Evet kaydı sildirdim
onursumer
23-04-2015, 22:23
kayıt sildirdiğin kağıt ile askerlik şubesine git , okuldan kayıt sildirdim seneye tekrar hazırlanıcam de buyuk ihtimalle tecil verirler yaşından dolayı
1780 lira cezam duruyo hala askerdeyken geldı :D
ilk mesajı okumamıstım :D
sımdı aynı benım durumdasın sende
eline o 15gunluk kagıdı verdılerse ve sen tecil edemıyorsan bu saatten sonra mokako gıtmıcem dıyosan askelrık subesınden uzak dur polisden uzak dur 15 gunden sonra
ha gıdıcem dıyosan pazartesı gunu subeye git carsamba gunu bırlıgındesın :)
18 kasım 15gun surelı kagıdı aldım 23 u subedeydım 25i ogleden sonramanısa acemıdeydım :D
Profilde gözüken yaş doğru varsayarsak bişey olmaz. Mazeretsiz tecil hakkını kullanırsın. Diğer durumlarda, çomolôkko.