Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Su Arıtma Sistemleri hakkında

levent
18-04-2015, 18:44
Beyler selamlar herkese,

Alanya'daki evde ortalama haftada 2 damacana tüketiyoruz 19lt den, babamla konuştuk arıtma sistemi alıp kuralım hem sebze meyve hemde içecek su kullanımında hem kolaylık hem de uzun vadede ekonomik olacağı kanısındayız. Fakat bu konu hakkında genel bilgi sıfıra yakın.

Şimdi sorulara geliyorum,

- Yukarda da bahsettiğim kullanım tarzı için ideal filtreleme kaç seviyeli olmalı? yani 5-6-7 kademeli filtrelemeli ürünler var genel olarak.
- Marka model önerisi olan varsa makbule geçer ??
- İstanbul'da kullanım seviyesi özellikle yaygın olduğu için kullanan vardır forumda da diye düşünüp, tecrübelerden faydalanmak istedim bi nebze.. Yorumları alabilir miyim bu sistemleri kullananlardan?

Kahn23
18-04-2015, 19:03
Zamanında ben de araştırmıştım. İstanbul'da Avcılar'da oturuyordum en basit örnek kireçli sudan dolayı 2 kere ütü değiştirdik.

Forumda eski konular var arıtma ile ilgili. Çokta iyi izlenimler yok ama bilgin olsun..

Ers
18-04-2015, 19:07
ters ozmoz yöntemi ile arıtma yapan cihazları tercih etmeyin , çünkü yararlı minerallerde arıtılıyor sudan.

KOSEREN
18-04-2015, 19:20
Takipteyim.
Amway diye bir markanın arıtıcısını araştırıyorum bende.Çok memnun olanda var 5 para etmez diyende.Bir de ihlasın arıtma cihazları çok yaygın.

EmreYY
18-04-2015, 19:24
İhlasın cihazını kullanıyoruz 1 yılı geçti.6 ayda bir filtre değişimleri var 50-70 arası.Suyun tadı güzel şekerlimsi 10lt tankı var su kesildiğinde buradan kullanıyor tezgah altında çok yer kaplamıyor.Yalnız su akış hızı kedi çişi gibi :D 1200liraya taktırmıştık diye hatırlıyorum.Tavsiye ederim

Kahn23
18-04-2015, 19:25
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/132684-su-aritma-cihazi.html?highlight=Su+ar%FDtma

tylan
18-04-2015, 19:32
İhlasın cihazını kullanıyoruz 1 yılı geçti.6 ayda bir filtre değişimleri var 50-70 arası.Suyun tadı güzel şekerlimsi 10lt tankı var su kesildiğinde buradan kullanıyor tezgah altında çok yer kaplamıyor.Yalnız su akış hızı kedi çişi gibi :D 1200liraya taktırmıştık diye hatırlıyorum.Tavsiye ederim

Aynisini biz 5 senedir dukkanda kullaniyoruz arkadaşın dediklerine katılıyorum. cokta memnunuz

rodya
18-04-2015, 20:22
waterbox kullanıyoruz 2 senedir. 1300-1500 civarı bir fiyatı vardı. Bu suyu içinde diger tüm suların tatları kötü geliyordu. filtre değişimine yakın anladık sebebini. suyun tadı ve kokusu bildigin mandalina, portakal gibiydi. Anladık ki adamlar suyun içiminin güzelleşmesi için bu tarz şeyler koymuşlar.
İçmek içinse belli marka damacanalara devam bence. Ancak çaydır, çorbadır, sebze yıkamaktır vs için gayet başarılı

levent
18-04-2015, 21:17
Diğer konuda da güzel bilgiler varmış, teşekkürler abi.
Yorum yazanlara da teşekkürler ayrıca. Çay, ve yemeklerde de içme suyu kullanıyoruz zaten hali hazırda ben buradayken 3 kişiyiz, diğer türlü sadece anne babam varlar. Ancak içme konusunda antibakteriyel arıtım yapılamadığı için şuanda bana mantıksız gelmeye başladı. Hoş damacana da Saka kullanıyoruz 9tl olmuş bidonu.. Erikliyi bırakalı çok oldu eski tadı kaçınca sakaya dönmüştük. Bi babama ileteyim ben bunları :)

sinanbaysal
18-04-2015, 21:39
Levent abı geçen sene conax adlı fırmada satış temsilcisiydim. Test cihazları var bırıncısı sudakı sertlık derecesını olcuyor. Icılebılır bır suyun derecesı 30 un altında olması gerektı dıye hatırlıyorum. Ornek olarak cesme suları 90-110 aralığında damacanalar 40-50 kalıtelı marka sıse suları(cenesuyu vb) 25 cıvarı cıkıyordu. Arıtma cıhazlarındakı ıse 12-15 arasında. Icımı zaten cok lezzetlı oluyor. Ayrıca suyun ıcerısıne elektromanyetık alan oluşturarak baakterılerı yosunları mıkropları ortaya cıkaran bı cıhaz vardı. Icme suları 1 dk ıcersınde koyu yeşil, yani leş gibi; damacanalar bıraz daha iyi, arıtma suyu sarı(oda vitamin minarel vs) renkı verıyordu. Yanı demem o ki kesinlikle parasını sonuna kadar haketen bir cıhaz. Ama ben conax değilde ihlasın aura su arıtma cıhazını tavsıye ederım.

skaratas2
18-04-2015, 22:12
Uzun bir sure ithalatini yapan firmada calistim, esli aqualine antalya firmasidir ve iyidir. Osmoz filtreleme sistemi iyi bir aritma seklidir ve memnun kalirsiniz. Yeterli su basinci sistemde varsa pompasiz 5 kademeli cihaz isisinizi gorur. 450 civari bulursun.

KOSEREN
18-04-2015, 22:22
Peki arkadaşlar şöyle bi problem var.Şimdi sitede şebeke suyu kesildiği zaman otomatik olarak hidrofor devreye giriyor ve kuyudan su basıyor.Kuyu suyunu da biliyorsunuz ne klor ne bişe var.Allah ne verdiyse..Depo dan basıldığı için tortulu biçimde de gelebiliyor.Bu durum için uyarı veren cihazlar var mı?

Alpero
19-04-2015, 00:06
Annem kandi evine 1 hafta önce Rainlife marka almış 3bin tl demişti yanlış hatırlamıyorsam baya baya güEldi deneme şansım oldu

ulasoztas1
19-04-2015, 06:50
ev arıtma sistemlerinden geçen suların tatları kullananlara çok güzel gelir bunun sebebi filtreleme surasında suyu içerisindeki maddelerden ve minerallerden arındırılar yani neredeyse saf su haline getirdikten sonra son filtrede suya güzel tat vererirler. Ayrıca filtre için 6 ayda bir servis çağırmanıza gerek yok filtrenizi kendiniz söküp bu tür malzemelri satan yerlerden aynısını alıp takabilirsiniz.

GokhanK.
19-04-2015, 09:47
Şunu söyleyebilirim daha önce bu işin ithalatını yapmış biri olarak. kuvars kristali kullanan sistemler mevcut. türkiyede hala getiren varmı bilmiyorum ama bulabilirsen, bu sistemden çıkan suyu içtikten sonra bir daha başka su içmezsin. suyun 8 fransız sertliğinde olması da cabası. tüm testlerden sadece bu kristalden arınarak geçen bir su elde etmiş oluyorsun. biraz tuzlu bir sistem ama değer verilecek paraya kesinlikle.

kelalper
19-04-2015, 11:44
arkadaşlar su ne kadar içimi yumuşak olursa o kadar mineral değeri düşüktür. O zaman saf su için en yumuşağı o. Ama adamı öldürür. Bu tip suları içmek ciddi anlamda böbrekleri boşuna çalıştırmak ve vücudu yormaktır. Hem mineral azlığından dolayı daha çabuk susar ve daha fazla su tüketirsiniz bu nedenlede böbrekler boşuna çalışır enerji kaybedersiniz.
Yurtdışındaki sular bize göre bu nedenle çok daha serttir. Evian meselaen pahalı su. İçimi çok ağırdır gırtlaktan geçmek bilmez. Ama mineral değeri en yüksektir.
Ben teknelere su yapıcı satıyorum kapasite olarak saatte 15 litreden 200 litreye kadar bir sürü model var. Ama sadece içme suyu ihtiyacı olan uzun seyir tekneleri için 15 litre kapasiteli bütün dünyadaki maceraya çıkan teknelerin kullandığı ürünü veriyorum. Aynı fiyata yakın 70 litre kapasiteli su yapıcı varken. 1 ön micron filtre en sonda da suya içilebilme tadını veren karbon filtre var. Karbon filtre koymadığınız zaman içilebilmesi mümkün değil. Kokusu balık gibi oluyor. 2 micron filtre kulladığınız zaman su çok daha yumuşak oluyor ama sürekli içme suyu olarak tüketimi önermiyolar mineral azlığından dolayı.

yavuz364
19-04-2015, 11:54
Levent ne yaparsan yap devamlı arıtma su tüketmek sağlıklı değil. Biz tıbbi amaçlı arıtma cihazları satıyoruz ama hiçbiri sürekli kullanıma uygun değil, En iyi olanlarda mineral eklemek için hindistan cevizi lifleri gibi organik ürünler kullanıyor ancak onların kullanımı da zahmetli. Eğer uğraşırız sorun değil diyorsanız öyle birşey olabilir ama o bile olsa arada bir mutlaka doğal kaynak suyu veya köylerdeki çeşmelerden su içmeniz gerekir..

Eworen
19-04-2015, 12:14
Bildiginiz guvendiginiz analizleri yapilmis damacana varken bu tarz urunlere hic ama hic gerek yok
Yani aylik su tuketimi gayet normal cogumuz evde o kadar kullaniyor zaten ticari amac gutseniz anlarimda..
Ben mesela is yerinden damacana suyu kaldirdim bardak su aldiriyorum daha pratik ve daha hijyenik sebile koy plastik bardaga koy falan filan sacma..
Evimdede artik cam damacana aliyorum zor oluyor ama deger..
Lakin su isi onemlidir kucumsememk lazim bobrek hastasi olarak cok bakindim zamaninda..

levent
19-04-2015, 13:41
Gece eve gittiğimde biraz konuştukta bakteri vs arıtımı ciddi başarılı cihazlar uçuk rakamlarda, şimdilik askıya aldık gibi bakalım.

Herkese değerli Yorumları için tek tek teşekkürler

cabrioleter
19-04-2015, 15:05
Bildiginiz guvendiginiz analizleri yapilmis damacana varken bu tarz urunlere hic ama hic gerek yok
Yani aylik su tuketimi gayet normal cogumuz evde o kadar kullaniyor zaten ticari amac gutseniz anlarimda..
Ben mesela is yerinden damacana suyu kaldirdim bardak su aldiriyorum daha pratik ve daha hijyenik sebile koy plastik bardaga koy falan filan sacma..
Evimdede artik cam damacana aliyorum zor oluyor ama deger..
Lakin su isi onemlidir kucumsememk lazim bobrek hastasi olarak cok bakindim zamaninda..

cam damacana kesinlikle bir pazarlama unsuru. standartlara uygun plastik damacanalar da en az cam kadar sağlıklı..

fussy
11-05-2018, 13:01
Konuya hort.

Marketten su taşımaktan yoruldum valide de arıtma cihazı alalım daha temiz daha iyi olur dedi. Biraz bakındım ettim falan ters ozmoslu cihazları kimse önermiyor sudaki bütün minerali yok ettiği için. Piyasada ters ozmostan geçilmiyor. Gravity filter denilen arıtmayı herkes tavsiye etmiş. ülkemizde alkamina markasında var. Tek biryerde siteden satışları mevcut. 2500 tl. Velhasıl arkadaşlar bu market suları saka-erikli vırt zırt bunlar sağlıklı mıdır ? Yoksa sağlımız için gravity filtreli olandan mı almamız lazım ?

Günkut
11-05-2018, 13:28
levo ihlas satıyorum alo de çözelim işi :)

onursumer
11-05-2018, 14:22
bende araştırıyorum

Evsel Su Arıtma Cihazı, Su Arıtma Sistemleri | AO Smith Evimde (https://www.aosmithevimde.com/)

şu marka bayağı iddalı incelemek lazım

fussy
11-05-2018, 19:20
levo ihlas satıyorum alo de çözelim işi :)
İhlas ta ters ozmos sistemli :)

bende araştırıyorum

Evsel Su Arıtma Cihazı, Su Arıtma Sistemleri | AO Smith Evimde (https://www.aosmithevimde.com/)

şu marka bayağı iddalı incelemek lazım

Onur ben tam göremedim sitesinde filtre düzeneği ters mı gravity mı

onursumer
11-05-2018, 20:34
İhlas ta ters ozmos sistemli :)

Onur ben tam göremedim sitesinde filtre düzeneği ters mı gravity mı

şuan çok anlamıyorum ama ters osmoz gibi kendi patentli Side Stream Membran mış

Membran Teknolojileri - A.O. Smith (https://aosmith.com.tr/teknolojiler/membran-teknolojileri/)

TarikS
11-05-2018, 23:34
Geçen Hyundai'den aradılar su arıtma sistemleri işine girmişler işte koyalım 1 ay deneyin memnun kalırsanız devam eder olmazsa söker gideriz diye, tamam getirin dedik. Eve hep 5 litrelik Buzdağı alıyordum A101'den, ki geçen ay yapılan bir testte 1. de çıkmıştı hem temizlik hem mineral olarak. Hemen peşine A101 malı kaldırdı Kardelen var şimdi :D

Neyse, hyundaiden memnun kaldık sonra 1200'e mi ne aldık kullanmaya devam ediyoruz. Çok kullanışlı evet, suyun tadı da güzel ama gün sonunda musluktan gelen suyu arıttığı için çok da içime siniyor denemez. Sirkülasyonu çok olan satış noktalarından doğal Kaynak suyu içmek kafamı daha çok rahat ettiriyor

Mal da bu, tekniksyen adam ters osmoz demişti, şimdi konuyu okuyunca kıllandım :D

http://hyundaiaritma.com.tr/urun/hun-200-su-aritma-cihazi/

Yigit-Y
11-05-2018, 23:56
AO da satış departmanı arkadaşım var

Mert Foruma üye kendisi

â€*+90 (532) 164 26 59‬

Bilgi alabilirsiniz

Ben iki restaurantımıza pompalı üründen taktırdım

Memnuniyet çok iyi

.::EmrE::.
12-05-2018, 03:36
Rainsoft bu konuda oldukça iyi. Araştırmanızı tavsiye ederim. 2 evimizde de kullanıyoruz yıllardır, çok memnunuz.

kelalper
12-05-2018, 16:11
ters osmos sistemlerinde sistem tamamen membran ile alakalı en kaliteli membranda filmtech. ancak kimse söylemez satarken ancak sistemi 1hafta kullanmayacaksanız filtrelere özel çözelti kullanmanız gerekli. Nedenide içerisinde bakteri oluşması. Ayrıca o filtrelerden geçen suyu 1 hafta içerisinde tüketmezseniz çürük yumurta kokusu oluşmaya başlar. Yani eve kurdunuz tatile gittiniz giderken öylecene bırakıp gidemezsiniz. Teknelere su yapıcı satan biri olarak söylüyorum bunları.

fussy
12-05-2018, 19:55
ters osmos sistemlerinde sistem tamamen membran ile alakalı en kaliteli membranda filmtech. ancak kimse söylemez satarken ancak sistemi 1hafta kullanmayacaksanız filtrelere özel çözelti kullanmanız gerekli. Nedenide içerisinde bakteri oluşması. Ayrıca o filtrelerden geçen suyu 1 hafta içerisinde tüketmezseniz çürük yumurta kokusu oluşmaya başlar. Yani eve kurdunuz tatile gittiniz giderken öylecene bırakıp gidemezsiniz. Teknelere su yapıcı satan biri olarak söylüyorum bunları.

Abi aydınlat bizi işin içinden biri olarak. Hangi tip ürün alınmalı ne yapılmalı bu tatile gitmek mevzusundaki durum ilginç gerçekten. Marka model onerirsen sevinirim :)

dragstar
13-05-2018, 21:12
konuyu takipteyim

kelalper
14-05-2018, 11:45
marka model farketmez mantık hepsinde aynı. O nedenle kapasiteye göre seçmenizde fayda var. Bizim sattıklarımız 12V ve deniz suyu için özel membranlar ama mantık aynı motorlar farklı.