User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
32 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Su Arıtma Sistemleri hakkında

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)

Su Arıtma Sistemleri hakkında

Beyler selamlar herkese,

Alanya'daki evde ortalama haftada 2 damacana tüketiyoruz 19lt den, babamla konuştuk arıtma sistemi alıp kuralım hem sebze meyve hemde içecek su kullanımında hem kolaylık hem de uzun vadede ekonomik olacağı kanısındayız. Fakat bu konu hakkında genel bilgi sıfıra yakın.

Şimdi sorulara geliyorum,

- Yukarda da bahsettiğim kullanım tarzı için ideal filtreleme kaç seviyeli olmalı? yani 5-6-7 kademeli filtrelemeli ürünler var genel olarak.
    - Marka model önerisi olan varsa makbule geçer ??
    - İstanbul'da kullanım seviyesi özellikle yaygın olduğu için kullanan vardır forumda da diye düşünüp, tecrübelerden faydalanmak istedim bi nebze.. Yorumları alabilir miyim bu sistemleri kullananlardan?

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Zamanında ben de araştırmıştım. İstanbul'da Avcılar'da oturuyordum en basit örnek kireçli sudan dolayı 2 kere ütü değiştirdik.

Forumda eski konular var arıtma ile ilgili. Çokta iyi izlenimler yok ama bilgin olsun..

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ters ozmoz yöntemi ile arıtma yapan cihazları tercih etmeyin , çünkü yararlı minerallerde arıtılıyor sudan.

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Takipteyim.
    Amway diye bir markanın arıtıcısını araştırıyorum bende.Çok memnun olanda var 5 para etmez diyende.Bir de ihlasın arıtma cihazları çok yaygın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İhlasın cihazını kullanıyoruz 1 yılı geçti.6 ayda bir filtre değişimleri var 50-70 arası.Suyun tadı güzel şekerlimsi 10lt tankı var su kesildiğinde buradan kullanıyor tezgah altında çok yer kaplamıyor.Yalnız su akış hızı kedi çişi gibi 1200liraya taktırmıştık diye hatırlıyorum.Tavsiye ederim

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EmreYY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İhlasın cihazını kullanıyoruz 1 yılı geçti.6 ayda bir filtre değişimleri var 50-70 arası.Suyun tadı güzel şekerlimsi 10lt tankı var su kesildiğinde buradan kullanıyor tezgah altında çok yer kaplamıyor.Yalnız su akış hızı kedi çişi gibi 1200liraya taktırmıştık diye hatırlıyorum.Tavsiye ederim
    Aynisini biz 5 senedir dukkanda kullaniyoruz arkadaşın dediklerine katılıyorum. cokta memnunuz
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    waterbox kullanıyoruz 2 senedir. 1300-1500 civarı bir fiyatı vardı. Bu suyu içinde diger tüm suların tatları kötü geliyordu. filtre değişimine yakın anladık sebebini. suyun tadı ve kokusu bildigin mandalina, portakal gibiydi. Anladık ki adamlar suyun içiminin güzelleşmesi için bu tarz şeyler koymuşlar.
    İçmek içinse belli marka damacanalara devam bence. Ancak çaydır, çorbadır, sebze yıkamaktır vs için gayet başarılı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Diğer konuda da güzel bilgiler varmış, teşekkürler abi.
    Yorum yazanlara da teşekkürler ayrıca. Çay, ve yemeklerde de içme suyu kullanıyoruz zaten hali hazırda ben buradayken 3 kişiyiz, diğer türlü sadece anne babam varlar. Ancak içme konusunda antibakteriyel arıtım yapılamadığı için şuanda bana mantıksız gelmeye başladı. Hoş damacana da Saka kullanıyoruz 9tl olmuş bidonu.. Erikliyi bırakalı çok oldu eski tadı kaçınca sakaya dönmüştük. Bi babama ileteyim ben bunları

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Levent abı geçen sene conax adlı fırmada satış temsilcisiydim. Test cihazları var bırıncısı sudakı sertlık derecesını olcuyor. Icılebılır bır suyun derecesı 30 un altında olması gerektı dıye hatırlıyorum. Ornek olarak cesme suları 90-110 aralığında damacanalar 40-50 kalıtelı marka sıse suları(cenesuyu vb) 25 cıvarı cıkıyordu. Arıtma cıhazlarındakı ıse 12-15 arasında. Icımı zaten cok lezzetlı oluyor. Ayrıca suyun ıcerısıne elektromanyetık alan oluşturarak baakterılerı yosunları mıkropları ortaya cıkaran bı cıhaz vardı. Icme suları 1 dk ıcersınde koyu yeşil, yani leş gibi; damacanalar bıraz daha iyi, arıtma suyu sarı(oda vitamin minarel vs) renkı verıyordu. Yanı demem o ki kesinlikle parasını sonuna kadar haketen bir cıhaz. Ama ben conax değilde ihlasın aura su arıtma cıhazını tavsıye ederım.

skaratas2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzun bir sure ithalatini yapan firmada calistim, esli aqualine antalya firmasidir ve iyidir. Osmoz filtreleme sistemi iyi bir aritma seklidir ve memnun kalirsiniz. Yeterli su basinci sistemde varsa pompasiz 5 kademeli cihaz isisinizi gorur. 450 civari bulursun.

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki arkadaşlar şöyle bi problem var.Şimdi sitede şebeke suyu kesildiği zaman otomatik olarak hidrofor devreye giriyor ve kuyudan su basıyor.Kuyu suyunu da biliyorsunuz ne klor ne bişe var.Allah ne verdiyse..Depo dan basıldığı için tortulu biçimde de gelebiliyor.Bu durum için uyarı veren cihazlar var mı?

Alpero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Annem kandi evine 1 hafta önce Rainlife marka almış 3bin tl demişti yanlış hatırlamıyorsam baya baya güEldi deneme şansım oldu
    2010 Astra 1.6T Sold
    2013 W204 AMG Sold
    ...

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ev arıtma sistemlerinden geçen suların tatları kullananlara çok güzel gelir bunun sebebi filtreleme surasında suyu içerisindeki maddelerden ve minerallerden arındırılar yani neredeyse saf su haline getirdikten sonra son filtrede suya güzel tat vererirler. Ayrıca filtre için 6 ayda bir servis çağırmanıza gerek yok filtrenizi kendiniz söküp bu tür malzemelri satan yerlerden aynısını alıp takabilirsiniz.

GokhanK. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şunu söyleyebilirim daha önce bu işin ithalatını yapmış biri olarak. kuvars kristali kullanan sistemler mevcut. türkiyede hala getiren varmı bilmiyorum ama bulabilirsen, bu sistemden çıkan suyu içtikten sonra bir daha başka su içmezsin. suyun 8 fransız sertliğinde olması da cabası. tüm testlerden sadece bu kristalden arınarak geçen bir su elde etmiş oluyorsun. biraz tuzlu bir sistem ama değer verilecek paraya kesinlikle.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar su ne kadar içimi yumuşak olursa o kadar mineral değeri düşüktür. O zaman saf su için en yumuşağı o. Ama adamı öldürür. Bu tip suları içmek ciddi anlamda böbrekleri boşuna çalıştırmak ve vücudu yormaktır. Hem mineral azlığından dolayı daha çabuk susar ve daha fazla su tüketirsiniz bu nedenlede böbrekler boşuna çalışır enerji kaybedersiniz.
    Yurtdışındaki sular bize göre bu nedenle çok daha serttir. Evian meselaen pahalı su. İçimi çok ağırdır gırtlaktan geçmek bilmez. Ama mineral değeri en yüksektir.
    Ben teknelere su yapıcı satıyorum kapasite olarak saatte 15 litreden 200 litreye kadar bir sürü model var. Ama sadece içme suyu ihtiyacı olan uzun seyir tekneleri için 15 litre kapasiteli bütün dünyadaki maceraya çıkan teknelerin kullandığı ürünü veriyorum. Aynı fiyata yakın 70 litre kapasiteli su yapıcı varken. 1 ön micron filtre en sonda da suya içilebilme tadını veren karbon filtre var. Karbon filtre koymadığınız zaman içilebilmesi mümkün değil. Kokusu balık gibi oluyor. 2 micron filtre kulladığınız zaman su çok daha yumuşak oluyor ama sürekli içme suyu olarak tüketimi önermiyolar mineral azlığından dolayı.
    IN BOOST WE TRUST

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Levent ne yaparsan yap devamlı arıtma su tüketmek sağlıklı değil. Biz tıbbi amaçlı arıtma cihazları satıyoruz ama hiçbiri sürekli kullanıma uygun değil, En iyi olanlarda mineral eklemek için hindistan cevizi lifleri gibi organik ürünler kullanıyor ancak onların kullanımı da zahmetli. Eğer uğraşırız sorun değil diyorsanız öyle birşey olabilir ama o bile olsa arada bir mutlaka doğal kaynak suyu veya köylerdeki çeşmelerden su içmeniz gerekir..
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bildiginiz guvendiginiz analizleri yapilmis damacana varken bu tarz urunlere hic ama hic gerek yok
    Yani aylik su tuketimi gayet normal cogumuz evde o kadar kullaniyor zaten ticari amac gutseniz anlarimda..
    Ben mesela is yerinden damacana suyu kaldirdim bardak su aldiriyorum daha pratik ve daha hijyenik sebile koy plastik bardaga koy falan filan sacma..
    Evimdede artik cam damacana aliyorum zor oluyor ama deger..
    Lakin su isi onemlidir kucumsememk lazim bobrek hastasi olarak cok bakindim zamaninda..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Gece eve gittiğimde biraz konuştukta bakteri vs arıtımı ciddi başarılı cihazlar uçuk rakamlarda, şimdilik askıya aldık gibi bakalım.

Herkese değerli Yorumları için tek tek teşekkürler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)