PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Günlük araç kiralama araç Park'ı öneriler

prodorian
19-04-2015, 16:47
Arkadaşlar merhaba
Bildiğiniz üzeri peugeotta satış müdürü olarak çalışmaktayım
Fakat butik tarzda filo kiralama Firması olan bir abim bana iş teklifinde bulundu yeni kuracağı günlük kiralama firmasının Yönetimi'ni bana verdi ben de sizlerin de görüşlerini almak istiyorum butik ve müşterinin yanında olan kurumsaalığı ön planda tutan profesyonel bir alt yapı hazırlanıyor.
Çok fazla ekonomik araçla başlamayacağız genellikle orta ve lüx segment çalışmak istiyoruz bu yaz için orta segmentte 10 adet araç ile başlayacağız bunların 2 tAnesini isteyenlere yokdememek için ekonomik sınıf alacağız.
Bu 10 araçta sizin tercihiniz öneriniz ne olurdu? Önerileriniz nelerdir?
Bu işi yapan arkadaşlardan da destek beklemekteyim...

Kahn23
19-04-2015, 16:49
C-3-A4 en mantıklısı.

Bunların yanında plase olarak Superb-Passat-insignia düşünülebilir.

fdoganb
19-04-2015, 16:55
bmw 3,5 ve x3 serisi
mercedes c, e serisi (gördüğüm kadarıyla cla ve a serisi kiralamada baya tutuyor onlar da düşünülebilir)
audi a6 q5
jaguar xf

aklıma gelenler bunlar. fazla mı lüx fazla mı standart kaldı bilmiyorum ama oldukça iş yapacak araçlar gibime geliyor.
kesinlikle en az 1 suv tarzı araç olmalı bence. şimdiden hayırlı olsun

Thracian
19-04-2015, 16:56
Orta-Lüx segment Audi-Bmw-Benz şart, Araçlar 0 km alınıp mı kullanılacak, yeni 2.el mi ?

Thracian
19-04-2015, 16:57
Aynı zamanda VIP veya özel gün arabaları olabilir. Coupe yada cabrio olabilir.

müşteri bulma konusunu nasıl halledeceksiniz

B16
19-04-2015, 16:58
Düğünler de gelin arabası için klasik araç düşünün derim.

driftboy
19-04-2015, 17:00
yeniyse eğer lüksten başlamak sıkıntı olabilir. Halihazırda bu işi yapıyorum bende 18 araçlık filo ile. Uzun süreli araç kiralamak yaz sezonu için zarar yazar. Örnek olarak 120 liraya günlük verdiğim linea'ları aylık olarak 1500 e veriyodum kış sezonunda. Yazın min 18-20 gün kiraya gidiyor. buda 2 bin lira civarı para topluyo oluyo..Benim şahsi fikrim 10 araç alacaksanız en az 7-8 i linea-fluence-fiesta-i20 gibi araçlar olmalı. Gerisi cabrio yada biraz kaliteli araçlar olabilir. Öyle araçlarda daha çok şoförlü ve genelde gece kalmayacak şekilde olması en mantıklısı. Lüx araçlar herzaman kiraya gitmez. + olarak bakımı masrafı ve müşteri çok sıkıntı. Bildiginiz üzere 100-200 lira verip 1 günlüğüne arabanın sahibi olduğunu sanıp heryerde artistlik peşinde olanlar var. El freni çekenden tutunda başkalarıyla yarışmak için araba kiralayanına kadar var..

prodorian
19-04-2015, 17:06
Orta-Lüx segment Audi-Bmw-Benz şart, Araçlar 0 km alınıp mı kullanılacak, yeni 2.el mi ?
Araçların tamamı Sıfır olacak vip kiralamaya ileride gireceğiz şimdi değil araç adedi artabilir.

Dragger
19-04-2015, 17:07
Merc A & CLA & C, BMW F30 & F10, Audi A3 Sedan & A6 gibi otomobiller revaçta olduğu için bunlarla başlayın derim.

Ekonomik sınıfta da en alt aracınız polo, jetta falan olsun, daha düştü mü müşteri seviyesi de düşüyor. Günlük kiralamada her türlü müşteri profili mevcut.

SUV da çok isteyen oluyor, Qashqai çok talep görüyor onun yanında lüx segmentte GLK & Q3-Q5 de bütçeye göre değerlendirilebilir.

prodorian
19-04-2015, 17:07
yeniyse eğer lüksten başlamak sıkıntı olabilir. Halihazırda bu işi yapıyorum bende 18 araçlık filo ile. Uzun süreli araç kiralamak yaz sezonu için zarar yazar. Örnek olarak 120 liraya günlük verdiğim linea'ları aylık olarak 1500 e veriyodum kış sezonunda. Yazın min 18-20 gün kiraya gidiyor. buda 2 bin lira civarı para topluyo oluyo..Benim şahsi fikrim 10 araç alacaksanız en az 7-8 i linea-fluence-fiesta-i20 gibi araçlar olmalı. Gerisi cabrio yada biraz kaliteli araçlar olabilir. Öyle araçlarda daha çok şoförlü ve genelde gece kalmayacak şekilde olması en mantıklısı. Lüx araçlar herzaman kiraya gitmez. + olarak bakımı masrafı ve müşteri çok sıkıntı. Bildiginiz üzere 100-200 lira verip 1 günlüğüne arabanın sahibi olduğunu sanıp heryerde artistlik peşinde olanlar var. El freni çekenden tutunda başkalarıyla yarışmak için araba kiralayanına kadar var..
Dostum teşekkürler evet Haklısın Aracın sahibi gibi düşünüyorlar zatEn bir filo firmamız var orada 500 araç ile dönüyoruz.
Sezona bakıp araç adedini arttırmak istiyoruz Coupe cabriyor 1-2 araç düşünebiliriz

prodorian
19-04-2015, 17:08
Aynı zamanda VIP veya özel gün arabaları olabilir. Coupe yada cabrio olabilir.

müşteri bulma konusunu nasıl halledeceksiniz
Zaten çok geniş bir çevremiz var yerimiz Maslak ta ve plazalara bir çalışma yapacağız. Bununla birlikte Önerilere de açığız tabi;)))

prodorian
19-04-2015, 17:11
Merc A & CLA & C, BMW F30 & F10, Audi A3 Sedan & A6 gibi otomobiller revaçta olduğu için bunlarla başlayın derim.

Ekonomik sınıfta da en alt aracınız polo, jetta falan olsun, daha düştü mü müşteri seviyesi de düşüyor. Günlük kiralamada her türlü müşteri profili mevcut.

SUV da çok isteyen oluyor, Qashqai çok talep görüyor onun yanında lüx segmentte GLK & Q3-Q5 de bütçeye göre değerlendirilebilir.
Tşekkürler Birand qashqai aldık bayiide duruyor filo itinana onu günlüğe kaldırabiliriz evet bizde çok düşürmek istemiyoruz en kötü Skoda Rapid'i koyacağız ekonomik Sınıfa..

prodorian
19-04-2015, 17:13
bmw 3,5 ve x3 serisi
mercedes c, e serisi (gördüğüm kadarıyla cla ve a serisi kiralamada baya tutuyor onlar da düşünülebilir)
audi a6 q5
jaguar xf

aklıma gelenler bunlar. fazla mı lüx fazla mı standart kaldı bilmiyorum ama oldukça iş yapacak araçlar gibime geliyor.
kesinlikle en az 1 suv tarzı araç olmalı bence. şimdiden hayırlı olsun
Teşekkürler finans olarak bir sorunumuz yok patronum Panamer vs ile başlayalım diyor ama ben de öyle bir yüke girmek istemiyorum ve step step gidelim düşüncesindeyim Önerileriniz için teşekkürler.

mert_can 41
19-04-2015, 17:44
İşim gereği günlük sıklıkla araba kiralıyorum ben kullanmadığım ilgimi çeken araçlara yöneliyorum bu yüzden sıralamam şu olurdu ekonomik sınıf için yeni i20 ye yönelirdim insanlar fazlasıyla merak ediyo çünkü gerisi f30-f10-cla-c-a6 vip minübüs-mercedes s-7 serisi :)

i-vtec07
19-04-2015, 19:04
çeşit bol osun derim ben . mesala 3 tane c180 yerine . bi tane c180 bitane 320i ve bide a4 gibi . audi isteyen müşteri olur ne biliyim bmw isteyen olur . alt sınıf içinse bi tane polo veya i20 düşünülebilir. suv tarzında bi araçda alınıcaksa 90-100 liraya dizel qashqai ye vermektense biraz daha çıkılıp x1 almak mantıklı olur sanki . bi tanede genç işi bi cabrio araç alırsanız iş yaparsınız . birde aldığınız araçların donanımlı olmasına da dikkat edin bence . ***** devir gösteriş devri kimse amg olmayan c180 i kiralamıyo :D

hayırlı olsun ..

ChuckBartowsKi
19-04-2015, 19:13
Kesinlikle en kötü passat koyun yoksa müşteri kalitesi çok düşüyor.
Ayrıca ben size insignia ve mondeo ( 2-3 adet ) tavsiye ederim. Mondeoyu günlük kiralayan bakanlar vs vs oluyor.

prodorian
19-04-2015, 21:56
Teşekkür ederim dikkate alacağım önerilerinizi

Day Walker
20-04-2015, 08:18
Araç parkınızı netleştirdiğinizde Turasist veya İnterpartner vb. asistance firmalarını bi ziyaret edin.

Hasardan sonra müşteriye verilen ikame araçlar, lokal bölgelerde sözleşme yaptıkları firmalar tarafından temin edilmektedir. Tabii burda düşük fiyat çok önemli ancak sürekli bir müşteriniz oluyo. Değerlendirmenizde fayda var.

prodorian
20-04-2015, 10:35
Araç parkınızı netleştirdiğinizde Turasist veya İnterpartner vb. asistance firmalarını bi ziyaret edin.

Hasardan sonra müşteriye verilen ikame araçlar, lokal bölgelerde sözleşme yaptıkları firmalar tarafından temin edilmektedir. Tabii burda düşük fiyat çok önemli ancak sürekli bir müşteriniz oluyo. Değerlendirmenizde fayda var.
Cok tesekkur ederim mutlaka ilgilenecegim...

yesil
20-04-2015, 11:04
cabrio olacaksa en uygun fiyata bmw 215 cabriolar var heralde şu anda. mazda mx-5 3 5 aya türkiye'ye gelirse fiyatı 80000'in altında olur diye tahmin ediyorum. bence alınacak araçlar 1600 cc motorlu c180, e180, 320i ve bmw 520i olmalı premium kiralama için. ayrıca 3 serisinin 1500 cc dizel motoru gelecek. oda düşünülebilir. 4x4 olarak sıfır alınacaksa 2000 cc motorlu x5 veya xc90 olabilir. orta segment olarak tabi ki passat ve yeni gelecek superb düşünülebilir.

prodorian
20-04-2015, 18:40
cabrio olacaksa en uygun fiyata bmw 215 cabriolar var heralde şu anda. mazda mx-5 3 5 aya türkiye'ye gelirse fiyatı 80000'in altında olur diye tahmin ediyorum. bence alınacak araçlar 1600 cc motorlu c180, e180, 320i ve bmw 520i olmalı premium kiralama için. ayrıca 3 serisinin 1500 cc dizel motoru gelecek. oda düşünülebilir. 4x4 olarak sıfır alınacaksa 2000 cc motorlu x5 veya xc90 olabilir. orta segment olarak tabi ki passat ve yeni gelecek superb düşünülebilir.

vallaha bakalım önerilerinizin hepsini topluyorum passat yerine superb düşünüyorum nedense daha yakışıklı geliyor bana :) c ve e olacak gibi 1 tane 3 kasa koyacağız bakalım karar aşamasındayız...

prodorian
21-04-2015, 20:00
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim tüm önerilerinizi dikkate alıyoruz.

peki neler yapılmalı nasıl bir yol izlemeliyiz. bu konu da da görülerinizi alırsan sevinirim. çünkü gerçekten mafya vari deil kurumsal müşterisini de koruyan bir sistem kurmak istiyoruz...