PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Konut kredisi sikintisi nasil cozulur?acill?

skaratas2
25-04-2015, 20:29
Arkadaslar 25 martta halk banktan 10 yillik konut kredisi kullandim ve ev aldim ancak basvuruyu 13 de yapmistim ve 15 inde ekspertiz geldi.oda 21 nde raporu verdi.21 nde 0,85 oranla halk banktan onay geldi ve tapu islemlerine gectim ve randevu sistemi ile 24 martta tapu devrini gerceklestirdim. Evi aldigim kisi ve banka avukati ile cektigimiz kredinin transferi icin bankaya gittigimizde oranin 0,94 oldugunu ve ancak 0,92 oranla verebileceklerini soylediler, kaynarsu basimdan dokuldu, toplam odemede 9000 tl fark etti, mecburiyetten imzaladim ama bankayi yiktim, cok simirlendim.pazartesi tekrar gorusecegiz, bilgisi deneyimi olan varsa ne yapmayilim, simdiden tesekkurler.

burakburn
25-04-2015, 20:38
bildiğim kadarıyla bir sonuca ulaşamazsınız, faiz oranlarının arttığı zamana denk geldiniz heralde, 0.85 oranla çekeceğinize dair yazılı bir sözleşme imzaladı iseniz belki ona istinaden bişeyler yapabilirsniz, umarım olumlu sonuçlanır sizin adınıza

skaratas2
25-04-2015, 21:41
Sozlesmemiz yok ancak 13 unde basvuruya ait imzali kredi orani ve buna ait odeme plani var. Cok ilginc tapu devri dahi gerceklestikten sonra boylesine bir degisiklik olmasi ve bildirilmemesi garip. Adamlar 0.85 degil artik 1.5 oldu dese mahkum kalicaz.

skaratas2
25-04-2015, 21:48
bildiğim kadarıyla bir sonuca ulaşamazsınız, faiz oranlarının arttığı zamana denk geldiniz heralde, 0.85 oranla çekeceğinize dair yazılı bir sözleşme imzaladı iseniz belki ona istinaden bişeyler yapabilirsniz, umarım olumlu sonuçlanır sizin adınıza

Tesekkurler...elimizi guclendirmemiz gerekecek, saglikli doneler yok. Bankalar isin ustasi ama siradan bir insanin bunu tahminetmesi mumukun degil, boyle kotu bir deneyimi olmasi lazim.

brs852
26-04-2015, 22:12
bankanın size bilgi vermesi gerekirdi aynı şey benim başıma geldi aradılar cumaya kadar kullanmazsanız oranınız 0.84'ten 0.90'a çıkacak diye bende kullanmıştım o süre zarfı içerisinde sorun olmadı ama bilgilendirmemeleri çok saçma olmuş

onursumer
26-04-2015, 22:15
Sozlesmemiz yok ancak 13 unde basvuruya ait imzali kredi orani ve buna ait odeme plani var. Cok ilginc tapu devri dahi gerceklestikten sonra boylesine bir degisiklik olmasi ve bildirilmemesi garip. Adamlar 0.85 degil artik 1.5 oldu dese mahkum kalicaz.

belki imzalı odeme planı vs ile şikayet ederek birşeyler elde edebilirsiniz?

Mutu
26-04-2015, 22:33
Gidin tüketici mahkemesine önceki verilen planla. En nihayetinde tarih ve rakamlar belli. Bu resmen fırsatçılık. Göz ardı etmeyin bu fırsatçılığı.

Yigit-Y
26-04-2015, 23:25
Imzalamak kabullenmek oluyor malesef

Orada ufak puntolarda bu tekliftir faiz oranlari değiştirme hakki saklıdır filan gibi bir ibare varsa

Gecmis olsun

Hayırlı olsun bu arada eviniz

zafer_0403
27-04-2015, 13:05
Sizinkine yakın bir durum kardeşimin başına geldi. Gene aynı banka 0,64 ten krediyi vereceğini söyledi ok dedik eve exper geldi. Exper'de onayı verdi daha sonra banka bize kredi oranları malasef 0,75' e çıktı dedi bizde bizi ilgilendiren bir durum yok dedik. Çünkü eve experin gelmesi, sizin ve bankanın o oranı kabul etmesi anlamına geliyor. Bizde bankada baya barış çağırış yaptık üst düzey birilerini telefonla görüştürdüler ve nitekim ilk söyledikleri oran ile çektik. Anladığım kadarı ile bu durumu size orada söylemelerinin sebebi köşeye sıkıştırmak bir nevi imzalama ve kabul etmeyi zorunlu hale getiriyorlar. Exper geldikten sonra söyleseler belki kabul etmeyeceksiniz.

KÖROĞLU
27-04-2015, 13:35
İmza kabul beyanıdır, imza attıysanız eğer hak iddia etmeniz çok zor.

9000 TL az rakam değil. Sözleşmenizde " kredi oanyının verildiği günki faiz oranı" kullanılacaktır gibi bir ibare var mı ?

Zor durumda kaldığınız için imza atmışsınız ama keşke atmasaydınız, hakkınızı aramanız daha kolay olurdu.

Bu da sanırım bankaların yeni oyunu. Tapu harçları vs yattıktan sonra alıcı nasıl olsa vazgeçmez diyerek bu şekilde davranıyorlar.

Adınıza çok üzüldüm gerçekten. Kulağımıza küpe olsun bizimde.

skaratas2
27-04-2015, 19:50
Herkeze tesekkurler arkadaslar, tapu islemi bittikten sonra satici ile bankaya gelip transfer islemlerine basladiginizda durumu anliyorsunuz ve evi aldiginiz kiside o parayi almak icin bekliyor artik, imzalamkatan baska care kalmiyor.ne olursa olsun bu alisveris sekli ticarete lekedir. Umarim kimsenin basina gelmez, ben hukuk yollarina yarin basvuracagim.

kunteper
27-04-2015, 20:26
Cidden cok skntili bir durum. Bankalar cin olmus. Evi ustune aliyorsun, ortada para yok. Bddk ve basbakanliga sikayet etmek yararli olabilir ayrica

evolution_9
27-04-2015, 20:28
İmzayı atmış kabul etmişsin artık

skaratas2
27-04-2015, 20:31
Cidden cok skntili bir durum. Bankalar cin olmus. Evi ustune aliyorsun, ortada para yok. Bddk ve basbakanliga sikayet etmek yararli olabilir ayrica

İlgili tum kurumlara bildirecegim, basta bimer.

KÖROĞLU
28-04-2015, 10:09
Dünden beri sizin durumla ilgili araştırma yapıyorum, açıkça "bel altı" vurup sizin mağduriyetiniz den ( kredi çekmek zorunda kalmanız) faydalanmışlar.

6102 sayılı kanunun 55. maddesinin 11. maddesi sizin durumla biraz örtüşüyor.

Benim takıldığım nokta şu, siz 0.83 ten anlaştığınızda zaten başvuru yapıp sözleşme imzalamış mıydınız ?

Yani akitin gerçekleştiği gün esasında sizin ilk imza attığınız tarih olmalı.

Kaldı ki o an faizler 0.83 ten 0.50 ye düşse idi (rakamlar farazi) banka sizin lehinizde olan bu durumu eminim uygulamayacaktı.

son durum umaırm istediğiniz gibi olur. Kendi cebimden çıkmış kadar üzüldüm sinirim bozuldu.

skaratas2
28-04-2015, 10:45
Teşekkürler ilginiz için. İnceleyeceğim Kanunu. 13 ünde sadece 0,85 orana ait ödeme planı verdiler bize.imzaladılar kaşelediler ve bizde kabul ettik. Akabinde ekspertizi yönlendirdiler.

KÖROĞLU
28-04-2015, 11:12
Teşekkürler ilginiz için. İnceleyeceğim Kanunu. 13 ünde sadece 0,85 orana ait ödeme planı verdiler bize.imzaladılar kaşelediler ve bizde kabul ettik. Akabinde ekspertizi yönlendirdiler.

Evrakın olması süper, sonuçta size bir icap ta bulunuyor siz de kabul ediyorsunuz.

Hukuktaki en klasik bilgi dir bu. Davalık olma durumunuzda sizin lehinize kullanılacak en güzel kanıt.

Sanıyorum banka bu evrakı verdiğini ya unuttu ya da nasıl olsa üstüne düşmezler (dava açmazlar) klasik tüketici olarak susar kabullenir diyerek işlem yaptılar.

Umarım durum lehinize sonuçlanır.

serkan_2120
28-04-2015, 12:05
Evrakın olması süper, sonuçta size bir icap ta bulunuyor siz de kabul ediyorsunuz.

Hukuktaki en klasik bilgi dir bu. Davalık olma durumunuzda sizin lehinize kullanılacak en güzel kanıt.

Sanıyorum banka bu evrakı verdiğini ya unuttu ya da nasıl olsa üstüne düşmezler (dava açmazlar) klasik tüketici olarak susar kabullenir diyerek işlem yaptılar.

Umarım durum lehinize sonuçlanır.

ödeme planı var elinizde ama krediyi o tarihte kullanmamışsınız aradan geçen sürede faizlerde artış olmuş banka kendini çok güzel haklı çıkarır bence pek yapacak bişey yok geçmiş olsun yinede bimere bddk ya yazmaktan bişey kaybetmezsiniz en azından şansınızı deneyin ama mahkemede iş pek alehinize sonuçlanacak gibi durmuyor

serkan_2120
28-04-2015, 12:06
alıntı yanlışlıkla oldu düzelt butonuda yok :(

skaratas2
28-04-2015, 15:29
Bankadan görüşmeye çağırdılar 0,89 aldık sizin için diyorlar, çok yerle ve en son genel müdür yardımıcısına ilettik durumu diyorlar en son bunu yapabiliyorlarmış. Bende zaman istedim yarına kadar çok da memnun kalkmadım aslında. ne işlere düştük.

skaratas2
28-04-2015, 15:30
Ne yapim bilemiyorum!!!! Parayla rezil oluyorum yaaa....

KÖROĞLU
28-04-2015, 15:59
İlk oran ile hesaplanan toplam ödeme tutarı ile şimdi teklif ettikleri oran ile toplam ödeme tutarı arasındaki fark ne kadar ?

İlk faiz değişikliğinde 9000 civarıydı sanırım fazla ödeme rakamınız.

skaratas2
28-04-2015, 19:13
Su an 4800 tl fark yapiyor.