Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbulpark F1'e geri dönüyor!
yasaklar ve izin verilenler covid önlemlerinin bir gelip bir gitmesi gibi :D
https://www.youtube.com/watch?v=RJCsXrtsjzM
FORMULA 1 İSTANBUL GRAND PRIX'İ LASTİKLERİ ZORLAYACAK | F1 İSTANBUL OZEL - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=RJCsXrtsjzM)
ChtArdARSL
05-10-2021, 19:32
Kral adam ya gene ugrasmis,iyiki bu isin basindasin abi
Orada gorusmek uzere
isteyen olursa açık alandan 2 kişilik bilet var, sitedeki fiyattan verilecek başka plan çıktığı için gidemiyoruz
ChtArdARSL
05-10-2021, 21:04
Otopark varmi?
biletixden dış otopark bileti de aldık bakalım 200 liracık :D
biletixden dış otopark bileti de aldık bakalım 200 liracık :D
Dış otopark bileti önden alınıyor mu ? Dış otopark yarış gününden önce alınmıyor biliyordum ben öyle okudum sanki.
Otopark varmi?
Merhaba, otopark yok diye biliyorum
Gen - 2 Ayakta / Kategori 2
Merhaba, çocuk konusunu sormak istiyorum, biletix de (Etkinlik tarihinde 6 yaşından (4 Ekim 2015 ve sonrası doğumlu) küçük çocuklar için ücretsizdir. ) yazıyor, oğlum 3 ay ile tarihi kaçırıyor, tolerans gösterip alırlar mı ? yoksa içeri alınmaz mı ?
Merhaba herkese,
Arkadaşta bir bilet var, ctesi işi çıktığı için sadece yarışa gidebilecek. Ctesi günü onun biletle girme şansım vs var mı? Süreçi tam bilmediğim için direkt sormak istedim. Passolig mantığı varsa; bana aktarıp tekrar pzar ona atma şansım vs var mı?
İyi günler
Merhaba herkese,
Arkadaşta bir bilet var, ctesi işi çıktığı için sadece yarışa gidebilecek. Ctesi günü onun biletle girme şansım vs var mı? Süreçi tam bilmediğim için direkt sormak istedim. Passolig mantığı varsa; bana aktarıp tekrar pzar ona atma şansım vs var mı?
İyi günler
aynı soruyu bende merak ediyorum iş için şehir dışında olucam sadece yarışa gidicem, oluyor ise kuzenimi göndercem. Biletlerde isim vs yazmadığı için sanırım sıkıntı olmaz ama anladığım kadarıyla
aynı soruyu bende merak ediyorum iş için şehir dışında olucam sadece yarışa gidicem, oluyor ise kuzenimi göndercem. Biletlerde isim vs yazmadığı için sanırım sıkıntı olmaz ama anladığım kadarıyla
Bende yoğunluktan sitedeki kuralları tam okumadım direkt bıraya yazdım bilen vardır diye :) süreç nasıl acaba? Direkt fiziksel bilet var biletixten alma. Onlara ctesi delik vs mi acıyolar yada alana giren kişiye bileklik takıp ertesi gün yine o kişi mi gerekiyor vs vs?
Bilen varsa cok yardımcı olur :)
Herkese merhaba, elimde bir adet Silver 6 bilet var, yer degisikligi yaptigim icin biletix fiyatina verecegim almak isteyen olursa, pm ile ulasabilirsiniz
isteyen olursa açık alandan 2 kişilik bilet var, sitedeki fiyattan verilecek başka plan çıktığı için gidemiyoruz
1 tanesini forumdan bir arkadaş aldı, aynı kategoride 1 tane daha kaldı
Dış otopark bileti önden alınıyor mu ? Dış otopark yarış gününden önce alınmıyor biliyordum ben öyle okudum sanki.
biletixte satılıyor otopark bileti alırken kod soruyor oraya f1 biletinin pnr kodunu giriyorsun.
biletixte satılıyor otopark bileti alırken kod soruyor oraya f1 biletinin pnr kodunu giriyorsun.
Ben bulamadım biletler tükenmiştir yazıyor bulduğum link de.
Varsa link atabilirmisin sana zahmet :)
Ben bulamadım biletler tükenmiştir yazıyor bulduğum link de.
Varsa link atabilirmisin sana zahmet :)
şimdi baktım biletler bitmiş malesef. kapıya arabasıyla geleni geri mi gönderecekler otopark bileti yok diye nasıl olacak anlamadım valla
şimdi baktım biletler bitmiş malesef. kapıya arabasıyla geleni geri mi gönderecekler otopark bileti yok diye nasıl olacak anlamadım valla
Dış otopark olacak dedi Buğra abi önceki postlarda ve intercity sayfasında o şekilde yazıyor yarış günü parası ödenip kullanılacak belediye tarafından işletilcek.
Sizin aldığınız muhtelemen iç otopark dış otopark önden alınamıyor.
MertSerhanÖ.
06-10-2021, 23:51
Ben ilk temmuzda çıktığında almıştım bileti otoparkla beraber.Şimdi ben bu A kapısından iç otoparkımı kullanıcam,doğru mu anladım acabası?
https://www.youtube.com/watch?v=RJCsXrtsjzM
Bende de fazla gold 3 bileti var arkadaşlar almak isteyen ulaşabilir.
ilbeyyagci
07-10-2021, 17:14
Free practice gününe gidemeyeceğim için arkadaşıma vermeyi düşünüyorum bileti o gün, içerden bir bilgi var mı acaba güncel olarak bu konuda ?
ilbeyyagci
07-10-2021, 17:29
Pist girişinde HES kodu-barkod eşleşmesi olabilir dedi bir arkadaş, mantıklı gelmedi değil.
bugün zar zor aldık bileti ama kod gelmedi sıkıntı olurmu acaba
Silver-3’ten yerimizi aldık bakalım. Umarım bu dış otopark işinde saatlerde beklemeyiz tek temennim :) Yeterli alan vardır inş. Herhalde yine 2-3 saat önce min gitmek gerek pazar günü için
Farklı günlerde farklı kişilerin aynı biletle girmesi konusunda bilgi alabilen oldumu, hiç bir yerde yazmıyor. mantıken, olması lazım.
cumartesi eşimi pazar günüde arkadaşımı götürmek istiyorum.
MertSerhanÖ.
08-10-2021, 09:23
şuan hes kuyruğundayım.Tek aşılıları alıyorlar içeri. Madem burada böyle bir esneklik yapılacaktı,tek aşım var diye bilet alamayan 14 günüm dolmadı diye bilet alamayan insanların ne suçu vardı?
Bugün gidipte bilgi aktarabilen olursa iyi olur diğer günler için. En basit bugün antreman olmasına rağmen yani kalabalık olmasına rağmen 1-1.5 saattir dış otopark sırasındayız vs yazan dolu twitterda. ne kadar doğru bilemedim ama kısa özet vs geçebilen olursa iyi olur süreci
şuan hes kuyruğundayım.Tek aşılıları alıyorlar içeri. Madem burada böyle bir esneklik yapılacaktı,tek aşım var diye bilet alamayan 14 günüm dolmadı diye bilet alamayan insanların ne suçu vardı?
PCR testi olanlar girebiliyor Mert
MertSerhanÖ.
08-10-2021, 09:27
Bugün gidipte bilgi aktarabilen olursa iyi olur diğer günler için. En basit bugün antreman olmasına rağmen yani kalabalık olmasına rağmen 1-1.5 saattir dış otopark sırasındayız vs yazan dolu twitterda. ne kadar doğru bilemedim ama kısa özet vs geçebilen olursa iyi olur süreci
heryer resmen felç durumda.Şuan shuttledayım,inanılmaz bir kalabalık var.Kavga gürültü bol hes sırasında,otopark sırasında:)
MertSerhanÖ.
08-10-2021, 09:28
PCR testi olanlar girebiliyor Mert
hayır abi pcr larıda yok.Tek aşı olmuşları alıyorlar silver 6 nın oradaki kapıdan şuan an itibari ile:)
heryer resmen felç durumda.Şuan shuttledayım,inanılmaz bir kalabalık var.Kavga gürültü bol hes sırasında,otopark sırasında:)
Eyvah eyvah :) Bugünden böyleyse pazar kendi arabamızla çıkılmaz bile. Kolay gelsin hocam
hayır abi pcr larıda yok.Tek aşı olmuşları alıyorlar silver 6 nın oradaki kapıdan şuan an itibari ile:)
Hadi ya :) ben eşimle gelicem yarın sabah benim 2 aşı tam eşim tek oldu daha yan etki yaptı 2. yi daha vurulmadı bu akşam ona pcr testi yaptırıp sabah yola çıkıcaz izmirden.
Toplu taşıma ile ulaşımda otobüs trafiğe giriyor mu, bilen var mı? Kuyruk vs bekleyecekse toplu taşımada mantıklı olmayacak çünkü
Herhangi bir otopark bileti satın almayanlar için nereye park etmek mantıklı, ne önerirsiniz?
Bugun gidenler varsa izlenimlerini paylasabilirmi. Dis otopark dedikleri yerler ne kadar uzak yurunurmu?
Etrafımdan bi iki arkadaşım bugün antremanlara gittiler fakat ringler ile. Daha rahat girdik dedi hepsi, otopark için bugün bile baya kuyruk varmış onlardan anladığım. Twitterda da gördüğüm kadarıyla Dış otoparkı kullananlar baya sıra beklemişler, ama girdikten sonra baya yer vardı yazanlar vardı. Tabi yarın ve pazar nasıl olur Allah bilir :)
Erkenden ring otobüslerle gitmeye döndü fikrim. Yarın deneyeceğim inşallah
Açık alan 2 online biletim var ama maalesef yarışa gidemiyorum. İsteyen olursa site fiyata verebilirim
ilbeyyagci
09-10-2021, 09:33
Şimdi içeri girdik dış B otoparkından, alan baya büyük, çok geç kalmadıktan sonra sorun olmaz bence. Çok detaylı çanta arama vs olmadı. Trafik var ama yönlendirmeler iyi
Saat 11 yoktu pistin oralardaydık bu saat oldu hala pistin çevresinde en az 1 saatlik yolumuz var. Felaket bir yoğunluk var. Vazgeçip dönmemize ramak kaldı.
Kuzey marmaradan gelirken Akfirata dogru yonlendiriyorlar. Suan akfirata gelemedik bekliyoruz. Muhtemelen otoparklara giris icin.
Celimabi38
09-10-2021, 12:59
3 saattir yoldayim, 1 saat 45 dakikadirda istanbulpark in icinde. Otoparklara sokmuyorlar. Devamli devam edin diyorlar. Platinum otopark 1 yaziyor otopark biletimde ama 1,2,3,4 hicbiryere sokmuyorlar...
MertSerhanÖ.
09-10-2021, 13:31
sabah otopark çıkışlarında ki hes kodu sırasında polisin yanına birşey sormaya gittim.Hes kodu bakan güvenlik geldi,polise diyor ki bir kişide riskli çıktı napayım alayım mı ?:Dddd Polis dur ben geliyorum dedi gitti,almış olma ihtimalleri çok yüksek :D Fanzone'da abartısız konuşuyorum adım atılacak yer yok,araba trafiğini geçin yaya trafiği var üst geçitte. İlk gelmem olmasa,ilk defa bu araçları tadıyor olmasam bugün giderim yarın gelmem.
Otopark konusu ayrı bi olay,sırayla otopark açıyorlar o dolmadan diğeri açılmıyor.Abi diyorum benim tribünüm silver 5,oranın yanındakine gitmek istiyorum ben,e antremanla seans aralarında aracıma gidicem,yok diyor burası dolmadan oraya gidemezsin.E abicim bu otoparkla tribünüm arası çok uzak,shuttlelar zaten herkes dayayan dayayana böyle bir kalabalık yok,olmaz diyor:))) Abartısız eziyet çekiyoruz eşimle beraber.Bakalım yarın neler yaşıcaz..
MertSerhanÖ.
09-10-2021, 13:32
bu arada edit yapamadım,istediğim otoparkı seçemiyor oluşumuzun karşılığı 150-200 tl.
ChtArdARSL
09-10-2021, 13:44
Arkadaslar,
Otopark ve otomobil ile ulasim buyuk sorun cok trafik var. toplu tasima cok iyi olabilir veya motorsiklet.
Giselerde,yemek yerlerinde vs hic sorun yok.
Kalin giyinilmeli ve yagmur kesin olmali,gunese aldabmayin gidince carpilirsiniz.
Shutlara buyuk talep var ve bence yetersiz,sira cok bekliyorsunuz.
Aktivite vs hersey yeterli gibi.
Cok talep olmasi cok cok guzel,insallah hep olur boyle gider.
Otopark ve ulasima nuhakkak diger organizasyonlarda care bulunhr diye umit ediyorum.
Getiren,ugrasan tum herkeze tskler.
tuner faruk
09-10-2021, 15:02
Silver 3 Tribünden 2 tane bilet var yarın muhtemelen gidemeyeceğiz isteyen varsa pm atabilir biletix fiyatından verebilirim.
Yarın gidecek olan varsa sabah 06.00 da gelsin piste bu sıkıntıları hiç yaşamasın
MertSerhanÖ.
09-10-2021, 16:16
Hamilton çok hızlı.Yarın kimse zahmet etmesin versinler reise direk kupayı.
Pistte olup canlı yayın yapan yokmu bizde izlesek
ChtArdARSL
09-10-2021, 16:35
Donus daha beter durumda arkadaslar,ufacik ust gecittin bu kdr insan nasil gececek yarin daha dolu olacak insallah takfiye birseyler olur. Hizli bir organizasyon bekliyor vatandas bu net
Bugün araba olaylarını güvenemeyip otobüs ile gidenlerdenim.
Necip Fazıl metro durağından ring otobüslere aktarma yaptım. Otobüsler sırayla bekliyordu, doldukça yolluyolardı.
Pistin otopark sırasına dalmadan direkt Pistin içine inen bir yola girdiği için normal araçlar gibi hiç beklemedik desem yeridir. Girdikten sonra 10-15 dk bilet sırasını bekledik, sonrasında da Pist içinde dönen Ringlere binerek tribüne gittim. Sabah 10.30 gibi çok rahattı otobüsler. Zaten tribüne ulaştıktan sonra her şey güzeldi ve rahattı.
Gelelim asıl olaya: çıkıştaki zulümü yukarıdaki arkadaşlarda belirtmiş. Yine sabahki gibi düşünerek tribün önüne cıkıp Ring bekledik fakat diğer tribünlerden binenler yüzünden en az 15-20 dk boş otobüs gelmedi. Bizde fanzone kadar yürümek zorunda kaldık. Silver-3’ten 15 dk yürümeyle üst geçite geldik çıkışın.
Fakat o kadar koca pistin çıkışında tek bir üst geçit ile otobüslere yönlendirme saçmalığı başlıyor. Bir üst geçiti geçmek için en az 30 dk bekledik, . Aslında altta tellerden kapı yapsalar hiç bir dert olmazmış.
Eğer kendini köprüden geçirebilmeye başarabilirseniz ( :) ) sonrasında da doğal olarak otobüs duraklarında otobüsler için sıra bekledik bir miktar. Ulaşım yönüyle böyleydi.
Yani dış otopark olayını pek çözemedim, biri aydınlatırsa yarın erkenden arabayla gelip çökmekte mantıklı gelmeye basladı bu kadar zaman kaybından sonra. En azından arabada otururum…0
Sabah 11:20 de maltepeden ciktik esim ve bebekle. 1 de fanzone kismina girebildik. Ben cok dhaa kotu olacak diye bekliyordum. Akfirata giden gobekte polis bir sure bekletti, muhtemelen oradaki mahallelerin trafigini rahatlatmak icin. Sonrasinda piste cok yakin olan dis otoparka giriste bir sure bekledik. Ozel aracla gelecek olanlar erken gelmeli, yoksa otopark doluyor. Dis otopark yurume mesafesindeydi, tek problem bebek arabasini ust gecitlerden gecirmek biraz zahmetli. Ozellikle kalablikta. Belki sonraki organizasyonlarda engellli ve bebekli kisiler icin farkli bir giris ayarlanir. Q3 baslarken biz ciktik o yuzden bombostu. Bebek oldugu icin o kalabaliga kalmak istemedik. Fanzone ciddi kalabalikti ama yemek yerleri cok akillica dusunulmus. Belirli urunler var standart surekli isiticilarin ustunde duruyor. Sirkulasyon cok oldugu icin sogudu bayatladi gibi problemde yok. Fiyatlarida istanbul sartlarinda gayet makuldu. Yarin arkadasimla daha da erken gelmeye calisacagiz. Cok ciddi kalabalik olacak gibi. Boyle ilgi olmasi mutlu etti
Saat 2 civarı piste giderken migrostan sonra trafik çok uzun sürdü. Aracımı Okan Üniversitesinin oraya bırakıp yürüdüm.
Çıkışta Silver 3'den shuttle'a bindim (keşke binmeyip ordan yürüseydim) ama trafik ilerlemeyince indim yürüyerek Ballıca çıkışından çıktım öyle aracıma gittim. Birde trafik polisleri yolu kapamıştı Ballıca tarafına yönlendirdi okan tarafından çıkanları.
Sabah erkenden dış otoparklara dalsak; pisttin içerisindekiler mi oluyor? Yoksa pistten cıkıp baska yerlerde mi onlar
Mehmetmert
09-10-2021, 22:45
Yemekler çok kötü tad olarak, 55₺ ye hamburger menu aliyorsun ama gerçekten çok kotu. Dün patateste vardi bugün yoktu.
Zaten tek üst geçitten çıkışa hicbir yorumum yok, inanılmaz…
https://i.hizliresim.com/58bzuaw.jpeg (https://www.hizliresim.com/58bzuaw)
Sabah erkenden dış otoparklara dalsak; pisttin içerisindekiler mi oluyor? Yoksa pistten cıkıp baska yerlerde mi onlar
Dis otopark pistin disinda. Pist alani icinde olanlar ic otopark olsa gerek bilet ile satilanlar. Fakat benim park ettigim dis otopark giris kapisina 2-3 dk yurume mesafesindeydi. Sabah erken gelirseniz yer olacaktir orda.
ChtArdARSL
10-10-2021, 09:07
Gunaydin
Arkadaslar 3.kopru otoyolundan giris yaptirmiyorlar,suanlik boyle ogleden sonraya ne olur bilemedim
Ona gore gelin migrosun oradan trafik basliyor otoparkin %30 dolu
Ballıca tarafından okan üniversitesine girişte jandarma yolu kapatmış boşuna girmeyin.
Celimabi38
10-10-2021, 12:25
Sabancı universitesi ve Orhanli tarafindan gelecekler icin o yollar suanlik bos. Akfirat, intercity saga dogru tabelayi gordugunuzden itibaren trafik basliyor. Bilgilendiriyim.
Ekstra olarakta; havanın bu kadar kötü olacağı yağmur yağacağı belliydi. bankaları yalandan bi kapalı alana taşısalardı. 2 çadır kurulmuş altında 3 tane cadır var. Gerisi açıkta. Yemek yiyenler ayakta ıslanarak yiyor…
https://i.hizliresim.com/mt4mxkf.jpeg
hamilton kadar üçkağıtçı görmedim , adamı pist girişine doğru itti resmen , bu kaçıncı artık dur diyecek yokmu bu olaylara :)
MertSerhanÖ.
10-10-2021, 16:34
öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler.
Fakat şuan otoparkta,kuyruk halinde kontak kapatmış durumdayız.Tam yarım saattir aynı yerdeyim.Çünkü herkesin park yeri tribünüyle alakasız yerde.Ben tribünümden otoparkıma gitmek işin 2 vesait yapmam gerekiyordu ring içinde.E otobüsler tıklım tıklım,ne oldu bu sefer yolda bi sağa bi sola otoparklarına koşan insanlar.Gerçekten kim akıl ettiyse bu otopark olayını tebrik ediyorum.İstenilse bu kadar güzel kaos yaratılınamazdı.Harici tekrardan teşekkürler herşey için.Umarız her sene daha iyi bir planlamayla izleriz ülkemizde.
Bizi tepeorene dogru yonlendirdiler. Ordan tek serit bir yol ile tekrar dis otoparka yonlendiriliyordu. Fakat ara yollardan baglantilar, ve bazi sivri zekalarin tersten milletin onune gecmeso sonucu yol kitlendi. Bizde yol ustunde biraktik 1 saat yuruduk. 1 saat git 1 saat gel haricinde hersey guzeldi. Yarista guzeldi. Ama formula 1 gelmeye devam edecek ise bu otopark isine bir cozum lazim veya toplu tasimalarin artmasi gerek
Hatıra olarak bir iki görsel kalsın :)
https://i.hizliresim.com/aicr44q.jpeg
https://i.hizliresim.com/klbudo0.jpeg
start videosu: Formula1 #turkishgp #f1 (https://streamable.com/jbfjxs)
Bu bebeği de pist çıkışı yakaladık :) Sahibi buradaysa video için sağolsun :D
https://i.hizliresim.com/glea2jj.jpeg
Streamable Video (https://streamable.com/ehqakj)
Mehmetmert
10-10-2021, 22:36
Yazılacak çok şey var, organizasyon böyle olduğu sürece (ulaşım, içeride giriş ve çıkışta üst üste bin, dışarıdan yiyecek içecek yasak ama içeridekiler çok kötü, susadim su alamadım ya böyle bir sey olabilir mi?…vs) Ankara’dan çıkıp o kadar yol yapmaya, 2 gece otelde kalmaya, 2300₺ bilete vermeye değermi bilmiyorum… Yarışın son 5 turunu izlemeden çıktım, evet tamamen trafik olacak ve dönemeyeceğim kaygısı ile. Şu an çıktığımada seviniyorum… Güzel bir anıydı benim için ama giden 3 gün, onca çile, onca yürüme, onca bekleme, yaklaşık gidem 5000₺ bütçe…vs ben bir daha yapmam :)
Bence yatip kalkip iett desteğine dua edilmeli, eğer iett böyle destek vermeseydi(cuma cumartesi iett kullandım) olayın vahimiyetini düşünemiyorum.
Öncelikle böyle bir etkinliğin Türkiye'ye gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürler. O atmosferi tatmak güzel bir anı oldu. Yarış malesef çok sönük geçti, Perez-Hamilton kapışması dışında heyecanlandıran pek bir an hatırlamıyorum. İşin ulaşım boyutu tam anlamıyla rezaletti. 2 günde toplamda 12 saat trafikte kalmış olduk. Ama asıl rezalet park ettikten sonra yaşandı. Binlerce insanı tek bir kapıdan içeriye sokmaya çalışmak, kapıdan geçebilenleri üst geçit sırasına sokmak, pandemi zamanında bu kadar insanın dip dibe saatlerce beklemesi, herşey rezaletti. Sinir stres sahibi olup geri döndük. İntercity'nin kendi çalışanlarına ayrıca teşekkür ederim, çok kibarlardı ve çok yardımcı oldular.
açıkalan 3 te izledik. sabah 10 da piste girecek şekilde aracım ile geldim. o saatte bile sıkışıklık vardı ama çok sorun olmadı. koca bir çanta erzağımıda yükledim 3 kişiydik, sandalyelerimizi de aldık. gayet keyif aldık bu atmosferi hayatta bir kez de olsa yaşamak gerekiyor. yarış bitmeden 5 tur kala kaçarcasına çıktık ama yine de pist içindeki trafikten nasibimizi aldık :) f1 store da bir şapka bile alamadık ( 600 liradan başlıyor) , Ülke olarak ne kadar fakir olduğumuzu birkez daha anladım. yarış biraz sıkıcı geçti, içimden hep yağmur duası ettim ama ne pist ıslandı ne de kurudu hava çok garipti. tribünlerdeki izleme ekran sayısı biraz daha artırılsa daha güzel olur, bizim olduğumuz yerde telekom ve vodafone da iyi çekmediği için süreleri takip edemedim.
rahmitanir
11-10-2021, 11:19
Cumartesi gunu izmirden gelip sabah 11 de piste giris yaptim. Otoban girisi vip icin kapanmis, tabela olmadan, hic bilmedigim yerlerde ciddi dolasarak girisi buldum. Giris sureci trafigin baslamis olmasindan oturu yaklasik 1 saatte kapidan otoparka giris yapabildik.
Cumartesi aksami 2 numarali otoparktan cikarken ciddi kaos vardi. Ana cikis yerine 2 ve 3 numarali otoparklarin arasindkai bir cikistan disiri toprak ve engebeli bir yola bizi soktular. Sukur arabanin altini surtmeden o yollari atlatabildim. Sonrasinda orman yollarinin icinde baya bir dolastik ve tikaniklik yine vardi. Tuzla sahildeki otele yaklasik 2 saatte gelebildim.
Pazar sabah 8:30 gibi tuzla sahilden cikip, saat 9'da piste ana giristen cok rahatlikla ulastim, henuz trafik baslamamisti ama ciddi yogunluk vardi. Aracimi icerideki otopark 1'e biraktim.
Ayni gun saat 10'da kahvalti masasindan foto atip, niye o kadar erken gittin diyen arkadasim, tribunde yan koltuguma ancak 15:30'da ulasti. Yine ayni arkadas son dk ya kaldigi icin aracini disari birakip yuruyerek piste girerken, cocuguyla beraber cok ciddi izdiham tehlikesi gecirdigini belirtti. Asil elestrilmesi ve cozulmesi gereken noktanin bu oldugunu dusunuyorum.
Cikista otopark 1'in icinde hic bir yonlendirme yoktu, tam bir kaosta otopark cikisina zorla ulastik, yaklasik 40 dk'da 200 metre yol aldik. Ama sonrasinda hemen otopark 1'in karsisindaki cikistan bize yol verildi. İzmir yonune cikiyor olmamizin avantaji ile gercekten sifir trafik ile koy yollarinin hemen ardindan kuzey marmara otoyoluna ulastik.
Benim yasadigm trafik sorunlarini hic sorun etmiyorum, bu kadari olabilir. Ama trafik olmasin diye insanlar erken gelmeli desek, ayni yoğunluk bu sefer daha erken saate tasinacak, o da net bir cozum degil yani. Bu kadar buyuk organizasyon icin daha fazla giris cikis noktasi muhakkak ayarlanmali diye dusunuyorum.
Mehmetmert
11-10-2021, 11:53
Gecikenlerin hepsi geç çıkmadı yola bu arada, ben 09:00’da Bostancı dan çıktım 11:30 gibi zor bela içeri girebildim. Çünkü navigasyon beni nereye yonlendirse yollar kapalıydı. Tam arkadaşımın park ettiği otoparka geçeceğim intercity görevlileri yolu kapatmış. Diyorki bana yer yok, arkadaşımı arıyorum nasil yok her yer bomboş diyor. Sonra dedim ki nasıl dolu yahu adam şimdi attı görüntüyü dedim bana öyle açtı ve geçtim. Yoksa 11:30 da da olamazdım.
Ben 09:00’da çıkıp 11:30’da girebildim, 10;00’da çıkan arkadaşım 15:10’da anca yanımdaki koltuğa gelebildi. Çünkü 10:00 bile artık çok geçti çıkmak için her yer kitlendi ve kaldı. Twitter paylaşımı V**** A* Bey’in kendisimi bilmiyorum ortalıkta gezen ama “Sorumlu davranıp erken geleceksin paşam” sözü için erkenden kasıt nedir? 15:00’da olan yarişa 5 saat erken çıkıp yetişemeyem kaçta çıkmalı? “Ederinin çok altinda bi paraya aldigin biletinle her seyi satin aldigini zannetmeyeceksin” Ucuza sattınız diye insanların çocukları ile ezilme tehlikesi yaşamasına, covid 19 önlemleri diye tutturup insanlarin kucak kucağa tek nokta kalmasına ne diyeceksiniz? “Bir mesajinizla ayağınıza limuzin gönderme mi istersin?” Cümlesine cevabim ise limuzin gönderilseydi o kişi yarışı izleyemezdi, çünkü insanlar yönlendirdiğiniz dağ yollarında limuzin gitmez…
süleymann
11-10-2021, 16:35
Gecikenlerin hepsi geç çıkmadı yola bu arada, ben 09:00’da Bostancı dan çıktım 11:30 gibi zor bela içeri girebildim. Çünkü navigasyon beni nereye yonlendirse yollar kapalıydı. Tam arkadaşımın park ettiği otoparka geçeceğim intercity görevlileri yolu kapatmış. Diyorki bana yer yok, arkadaşımı arıyorum nasil yok her yer bomboş diyor. Sonra dedim ki nasıl dolu yahu adam şimdi attı görüntüyü dedim bana öyle açtı ve geçtim. Yoksa 11:30 da da olamazdım.
Ben 09:00’da çıkıp 11:30’da girebildim, 10;00’da çıkan arkadaşım 15:10’da anca yanımdaki koltuğa gelebildi. Çünkü 10:00 bile artık çok geçti çıkmak için her yer kitlendi ve kaldı. Twitter paylaşımı V**** A* Bey’in kendisimi bilmiyorum ortalıkta gezen ama “Sorumlu davranıp erken geleceksin paşam” sözü için erkenden kasıt nedir? 15:00’da olan yarişa 5 saat erken çıkıp yetişemeyem kaçta çıkmalı? “Ederinin çok altinda bi paraya aldigin biletinle her seyi satin aldigini zannetmeyeceksin” Ucuza sattınız diye insanların çocukları ile ezilme tehlikesi yaşamasına, covid 19 önlemleri diye tutturup insanlarin kucak kucağa tek nokta kalmasına ne diyeceksiniz? “Bir mesajinizla ayağınıza limuzin gönderme mi istersin?” Cümlesine cevabim ise limuzin gönderilseydi o kişi yarışı izleyemezdi, çünkü insanlar yönlendirdiğiniz dağ yollarında limuzin gitmez…
Başakşehirden 7:30 gibi çıktık yogunlugun olacagını bildigim için piste yarım saat uzaklıktaki otoparka çektim. Hemen karşıda taksi bekliyordu atladık gittikpiste. Dönüşte ise yürüyerek araca bindik ve gittik. Tek problem çıkış acaip kalabalıktı.
MertSerhanÖ.
11-10-2021, 17:01
ahahaha öyle mi demiş:)))) Sabah 6'da uyanıp,7 de yola çıktık gaziosmanpaşadan.Saat 8 de orda olup,9 a kadar bekledik.9'da kapı açıldı 10'da anca girebildik.Paşası erken geldi ama çıkışta olsun,ring içinde ulaşımda olsun içimizden geçildi haberi yoktur tabi:)) Bu arada daha önceki postlarda da söyledim,ne sosyal mesafesi güvenlik diyorki polise hes kodunda riskli yazıyor napayım:D:D Ya yazılıcak çok şey varda ne diyelim işte:)
https://youtu.be/XKVNcJVtGxA
yolların düzenlenmesi konusunda iki kelam ettim. doğrudur yanlıştır bilemem ayda 2 kere gittiğim bir yol için bir aydınlanma yaşatırsa ne mutlu
M_PROJECT
11-10-2021, 17:41
2021 turkiye gp'nin rezalet yonetilmesi - #128929248 - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/entry/128929248)
ortadoguda siradan bir gun
3 gün boyunca çekmediğimiz rezillik çile kalmadı. Bu kadar iyi bir organizasyon ancak bu kadar kötü yapılabilirdi.. Resmen tüm organizasyonu çakarlı arabalı özel dostlarına yapmışlar.
100.000 kişiden fazla insanın katıldığı organizasyonda tek bir kapı(en 1metre bpyu 2mtre) , 7-8 tane xray ile giriş çıkış yapıldı. Otopark, kapatılan yollar, ilkokul kantininden hallice yemekler içecekler her şeyiyle rezaletti. Yönlendirme diye bir şey hiç yok. Stewartlar aylak aylak gezme dışında hiçbir şey yapmıyordu. Vural Ak'ın tweetlerine girmiyorum bile. Pist yönetimi değişmediği sürece F1 organizasyonuna gidilmez.
Videoya kızsammı sevinsemmi bilemedim. HEM ZARAR VERİYORLAR HEMDE HAKLILAR :(
https://mobile.twitter.com/OrnekHaber/status/1447238032147591173
ahahaha öyle mi demiş:)))) Sabah 6'da uyanıp,7 de yola çıktık gaziosmanpaşadan.Saat 8 de orda olup,9 a kadar bekledik.9'da kapı açıldı 10'da anca girebildik.Paşası erken geldi ama çıkışta olsun,ring içinde ulaşımda olsun içimizden geçildi haberi yoktur tabi:)) Bu arada daha önceki postlarda da söyledim,ne sosyal mesafesi güvenlik diyorki polise hes kodunda riskli yazıyor napayım:D:D Ya yazılıcak çok şey varda ne diyelim işte:)
Her şeyi anlarım da, ederinin çok altında bir paraya aldığın bilet nasıl bir saçmalıktır ?
https://pbs.twimg.com/media/FBWLYuRXsAUxVpn?format=jpg&name=900x900
MertSerhanÖ.
12-10-2021, 09:03
Her şeyi anlarım da, ederinin çok altında bir paraya aldığın bilet nasıl bir saçmalıktır ?
Bu zihniyet asgari ücret çok iyi para diyen zihniyet hocam,ne bilsin ki insanlar için ne ifade ediyor o para:) Biri çıkar ekonomi çok iyi abartıyosunuz der,diğerinin 100 e yakın koleksiyonluk arabası vardır 200 tl çok az para der..Hele ki şu jargona bi bakın,be paşamm...
Çalışan arkadaşlara öncelikle çok teşekkürler, emekleri çok fazla ve o yoğunlukta tüm personel sakince sorulan herşeyi cevapladılar. Organizasyon kısmına gelirsek, tüm otoyolu 200le gelip, kapalı yolları pas geçip, bölgeyi az çok bildiğim için gerekli tarlalar ve yol olmayan yerlerden geçerek 10.30da çıktığım akasya avm'den istanbul park a kapısına girmem 12yi geçti. İçerdeki hijyen,yemek,hizmet,covid önlemi, wc gibi konulara hiç değinmiyorum zaten kim ne dese sonuna kadar haklıdır. Peynir ekmeğin 30tl'ye satıldığı yerde söylencek söz çok :D
Çıkış olayı ise, Gold2'den arabaya yürümemiz zaten 15-20dk sürdü, sonrasında arabamın bulunduğu otoparkın kapısına gelmem 20dk mesafe 150 metre, sonrasında a kapısından çıkmam ise totalde 40dk sürdü.Eve gittiğimi hatırlamıyorum zaten.
Özetle, seneye yarış olursa diye şimdiden siyah çakarlı bir s kasa kiralayıp içerden bir davetiyeye ulaşmaya çalışıcam. öyle gelenler yarım saate geliyomuş biz paşa olarak hata yapmışız.
Çalışan arkadaşlara öncelikle çok teşekkürler, emekleri çok fazla ve o yoğunlukta tüm personel sakince sorulan herşeyi cevapladılar. Organizasyon kısmına gelirsek, tüm otoyolu 200le gelip, kapalı yolları pas geçip, bölgeyi az çok bildiğim için gerekli tarlalar ve yol olmayan yerlerden geçerek 10.30da çıktığım akasya avm'den istanbul park a kapısına girmem 12yi geçti. İçerdeki hijyen,yemek,hizmet,covid önlemi, wc gibi konulara hiç değinmiyorum zaten kim ne dese sonuna kadar haklıdır. Peynir ekmeğin 30tl'ye satıldığı yerde söylencek söz çok :D
Çıkış olayı ise, Gold2'den arabaya yürümemiz zaten 15-20dk sürdü, sonrasında arabamın bulunduğu otoparkın kapısına gelmem 20dk mesafe 150 metre, sonrasında a kapısından çıkmam ise totalde 40dk sürdü.Eve gittiğimi hatırlamıyorum zaten.
Özetle, seneye yarış olursa diye şimdiden siyah çakarlı bir s kasa kiralayıp içerden bir davetiyeye ulaşmaya çalışıcam. öyle gelenler yarım saate geliyomuş biz paşa olarak hata yapmışız.
Senin neyine zaten F1, sana 250 ile giderken f1 den fazla heyecan yaşattım :hehe:
Görünen o ki hepiniz yine "Nankör" olmuşsunuz
Daha kurcalamayın "Terörist" olursunuz mazallah.
Görünen o ki hepiniz yine "Nankör" olmuşsunuz
Daha kurcalamayın "Terörist" olursunuz mazallah.
Hiç birşey olmaz. 2 haftaya unutulur, gelecek yarışa kadar tüm hafıza resetlenir.
pis fakirler ne konuşuyosunuz siz
Vural Ak'ın tweet'inin gerçek olmamasını o kadar isterdim ki. ama ülkedeki zihniyetin bir yansıması ve sonuna kadar da gerçek.
kendine göre biletleri ucuz(!) değerlendirip bunu insanların yüzüne vurması, 2 saatlik etkinlik için insanların 12 saat harcamasını beklemesi, organizasyona dair katılımcıların ortaya koyduğu şikayetleri hiç üstüne almayıp karşı atağa geçmesi, en sonunda da mağdur edebiyatı ile insaf beklemesi...
bu kural seti nerde olsa çalışır, azıcık hakkını arayan bu şekilde her türlü sindirilir.
- iyilik yap, başa kak
- hep karşıdan fedakarlık bekle
- şikayete şikayetle karşılık ver
- mağduru oyna
yakın tarihi düşününce bu döngüye giren çok örnek bulacaksınız.
M_PROJECT
12-10-2021, 10:56
Vural Ak'ın tweet'inin gerçek olmamasını o kadar isterdim ki. ama ülkedeki zihniyetin bir yansıması ve sonuna kadar da gerçek.
kendine göre biletleri ucuz(!) değerlendirip bunu insanların yüzüne vurması, 2 saatlik etkinlik için insanların 12 saat harcamasını beklemesi, organizasyona dair katılımcıların ortaya koyduğu şikayetleri hiç üstüne almayıp karşı atağa geçmesi, en sonunda da mağdur edebiyatı ile insaf beklemesi...
bu kural seti nerde olsa çalışır, azıcık hakkını arayan bu şekilde her türlü sindirilir.
- iyilik yap, başa kak
- hep karşıdan fedakarlık bekle
- şikayete şikayetle karşılık ver
- mağduru oyna
yakın tarihi düşününce bu döngüye giren çok örnek bulacaksınız.
biz buna halk arasinda "siyasal islam" diyoruz. Kendisi de bu rolu benimsemis bir kisi oldugu icin cok abes durmamis sozleri.
Bende aynı şeye takıldım açıkcası. Aksaklık o bu falan bir şekilde anlarım fakat bu paşamlı falan yazı gerçekten olmamış. Bende inanmak istememiştim bu görsele, yakışmadı.
3 gün boyunca ordaydım 1.gün cuma günü 12:30 da geldim sıkıntı olmadı.2.gün sabah 9:00 da bakırköy den geldim.Sıkıntı olmadı.3. gün de aynı şekil de geldim.Genellikle saat 10:00-10:15 de orda olduk.Benim de bazı arkadaşlarım saat 11:30 çıktıklarını gelemediklerini de söyledi.O saate kadar beklemek bu org için hata olduğunu düşünmek yanlış olmaz.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Fatih Altaylı da değinmiş bugün......
Sportif iyi, trafik kötü
Pek çok okur “Yahu niye Formula 1 yazmadın” diye soruyor.
Onları mı kıracağız.
Yazalım.
İstanbul Park’ta yapılan 2021 Türkiye Grand Prix’si sportif açıdan oldukça başarılı bir organizasyon oldu.
FiA oldukça memnun.
Sadece ödül töreni ile ilgili küçük bir serzenişleri oldu.
Pistin geçen yıla oranla çok daha iyi durumda olması, yarışın çekişmeli ama kazasız belasız olması ve Formula 1’in modern tarihinde 13. kez start alan tüm otomobillerin yarışı tamamlamış olması yarışın önemli olayıydı.
Yarışseverlere hoşlanmayacakları bir haber vermek gerekirse, 2022 yılında Türkiye takvimde olmayacak.
Daha doğrusu bir mucize olmazsa olmayacak.
Bu durumun yarışın seyirci organizasyonundaki aksaklıklarla ilgisi yok onu söyleyeyim.
Ne yazık ki, bu kez de İstanbul Emniyeti’nin aldığı tüm önlemlere rağmen biraz İstanbul Park yönetiminin, biraz pandeminin, biraz da yarışa otomobilleri ile gelen sürücülerin davranış biçimi nedeniyle ciddi trafik sorunu yaşandı.
Bizim yıllar önce yaptığımız projede İstanbul Park’ın 4 girişi olacaktı ama ne yazık ki şu anda tek giriş var ve sıkıntının kaynağı bu.
Pistin yıllardır sportif maksatlı kullanılmaması, burada çokça yarış düzenlenmemesi ve seyircinin pisti, pistin de seyirciyi bilmemesi nedeniyle de aksaklıkların yaşandığı bir gerçek.
Pist yaşamayınca, haliyle aksaklık yaşanıyor.
Pazar günü 120 bine yakın bir yarışsever vardı pistte.
Ama bunların bir bölümü ne yazık ki, startı göremedi bile.
Bu gibi trafik tıkanıklıkları Monza, İmola gibi eski pistlerde ya da Hungaroring gibi yolları yetersiz pistlerde yaşanıyor ama İstanbul Park, dört bir yanını saran yollarla bunu yaşamayacak kadar iyi bir konumda artık.
Ama planlama hatası nedeniyle bu tatsızlık ortaya çıktı.
Ve ne yazık ki, bu durum ileride yapılacak yarışlara ilgiyi azaltıyor hep.
Bende aynı şeye takıldım açıkcası. Aksaklık o bu falan bir şekilde anlarım fakat bu paşamlı falan yazı gerçekten olmamış. Bende inanmak istememiştim bu görsele, yakışmadı.
vural ak ın bu ukala tavırları hiç olmadı. bir dahaki sefere EDERİNE satsın bakalım biletleri kaç kişi satın alıp, bu çileyi çekip izlemeye gidecek ? . bu kalabalığın yarısını bile mumla arar,
kiraccemal
12-10-2021, 15:43
keyifli geçirdiğim 3 zorlu günün ardından Vural beyin açıklamaları fazlasıyla üzmüştür. Kendisini yaptığı hizmetlerden dolayı her zaman el üstünde tuttuk ve inkar edilemeyecek kadar güzel işlerle andık fakat bugün yaptığı açıklamalar çok ama çok talihsizdi.
gokhankenar
12-10-2021, 23:10
Tam sokak ağzı. Yazık...
Mehmetmert
13-10-2021, 09:07
https://youtu.be/JwWrPuZKun8
Mehmetmert
13-10-2021, 09:08
https://youtu.be/JwWrPuZKun8
İstanbul Park'da Formula 1 Deneyimleri - YouTube (https://youtu.be/JwWrPuZKun8)
cumartesi ve pazar yarışa gidebildim.
aracımla gittim ve iç otopark bileti alabilmiştik.
her iki gün de 10 - 10.30 gibi içeri girebildik. erken girdik trafik korkumuzdan girerken idare eder diyebiliriz ama çıkışlar gerçekten felaketti.
cumartesi otoparkta 2 saat aracımızda oturmamız pistten çıkmamız 3 saati buldu.
pazar yarıştan sonra cumartesiden etütlü olduğumuz için aracımız daha iyi yere parkedebildik ama çıkışımız yine kaos oldu.
otobüsle ulaşım sağlayanların durumunun daha vahim olduğunu twitterdan ve aracı olmayan otobüsle gelmek zorunda olan arkadaşımızdan vs görebildik.
giriş çıkış tamam izdiham ok ama içerisi bence çok neşesizdi.
yerli yabancı turistin akın ettiği( birçok balkan plakalı araç gördüm) bir organizasyon sanki 2 hafta içinde hazırlanılmış gibiydi.
yemek kuyuruklarıı aşırı uzun ! (hepsi) yemekler tatsız sıradan. yemeği ücreti de geçtim 1 su alabilmek için yemek kuyruğu sırasına girmek zorunda kalmak çok çok saçmaydı.
vural beyin paylaşımı bencede skandal. Kendisine emeklerine teşekkür ederiz ancak aksaklık hata sıkıntı vs varsada bu dille savunmamalıydı.
Gastronomi olarak bu kadar iyi bir ülkeyiz ucundan kıyısından yeme içme festivali havasında olmalıydı diye düşünüyorum fan zone'un.
Neyse ortamın kokusunu aldık ve sesini dinledik.Bir yarılsever olarak bundan sonra ederinin daha da altında olsa bile evden izlemeyi tercih edeceğim.
+ sı - si ile herkese teşekkürler
ghibli06
18-10-2021, 02:20
İstanbulPark'taki ilk yıllardaki yarışların hepsine gittim, özellikle ilk sene 5 saatte girebildim az daha yarışı kaçırıyordum, çıkarken de 3 saatte falan çıkabildim... sonraki senelerde bu trafik azaldı ama elen insan sayısı o kadar düştü ki, okulların açık olmadığı MEB gibiydi... baştan beri lokasyon olarak İstanbul'un seçilmesini baştan beri yanlış bulmuştum, İzmir ya da Antalya gibi ilk bahar ve sonbaharda havaların yumuşak olduğu 5 yıldızlı otellerin bol olduğu ve de insan yoğunluğunun az olduğu bir bölge seçilmeliydi ama oldu bitti artık... 15 sene önce de yaşanan bu yoğunluk probleminin 2021 de Vural Ak'a çıkarılmasını anlamakta güçlük çekiyorum, dünyanın her yerinde 30 bin kişiden fazla olan herhangi bir organizasyonda en az 2 saatlik ulaşımı ve de çıkışta bir okadar daha beklemeyi göze almak durumundayız... burada Vural Ak'ın üslubunu savunmuyorum, muhattap almaması gerekirdi ama başta Buğra olmak üzere emekleri bu kadar gömmek neden? ne yapılsaydı E5 e 8 şeritli yol, otobandan da tünel mi açsalardı? bu lokasyonun yanlışlığı zorluğu bilinmesine rağmen madem pist yapıldı o zaman bu ulaşım sorununu da birilerinin rahatlatması gerekirdi... piste tek bir yoldan geliş-gidiş oluyorsa siz istediğiniz kadar tesisin içini organize edin bu sorun olur... zemin harikaydı, bütün pilotlar memnun kaldı, takımlar organizasyonu beğendi F1 yönetimi teşekkür etti, pandemi şartları içinde böyle bir organizasyondan sadece Türk seyirciler memnun kalmadı ki bu da gayet normal... çünkü mesela Finlandiya'dan yarışı izlemeye gelen bir grup, uçakla geliyor İstanbul'u geziyor, boğaz yapıyor gece balık yiyor, gündüz toplu taşımla 2-3 saatte piste geliyor belki küçük bir çadır kuruyor alıyor içkisini sandviçini mutlu mesut izliyor, org. bitince yine en az 1 saat daha bekliyor yandaki Hollandalı grupla Max'i konuşuyor Mercedesi tartışıyor, standlardan aldıkları ürünlerle fotolar çekiliyor vs sonra hava kararırken şehre oteline geri dönüyor... evde F1 izlemeye alışmış bir toplumu tribünlere alıştıramıyoruz maalesef, araba başına ortalama 1.25 kişi düşen bir ortamda mesela organize olup 5 kişi bir araba gelebildik mi? trafiği %70 düşürebilecek tedbirleri biz alabildik mi? hayır... ama yurtdışında adamlar bunu bile kendi kendilerine organize ediyor, yanımıza bir sırt çantası alıp yemeğimizi içeceklerimizi koyduk mu? yahu bunu holding sahibi adamlar bile yapıyor biz kendimize yediremiyoruz... kısacası Formula1'in gerçek tribün kültürü maalesef bize uymuyor, 135 bin kişinin olduğu yere 30 dakkada gidelim, 5 metrede bir lokanta olsun trübünlere de içecek servisi olsun istiyoruz...
İstanbulPark'taki ilk yıllardaki yarışların hepsine gittim, özellikle ilk sene 5 saatte girebildim az daha yarışı kaçırıyordum, çıkarken de 3 saatte falan çıkabildim... sonraki senelerde bu trafik azaldı ama elen insan sayısı o kadar düştü ki, okulların açık olmadığı MEB gibiydi... baştan beri lokasyon olarak İstanbul'un seçilmesini baştan beri yanlış bulmuştum, İzmir ya da Antalya gibi ilk bahar ve sonbaharda havaların yumuşak olduğu 5 yıldızlı otellerin bol olduğu ve de insan yoğunluğunun az olduğu bir bölge seçilmeliydi ama oldu bitti artık... 15 sene önce de yaşanan bu yoğunluk probleminin 2021 de Vural Ak'a çıkarılmasını anlamakta güçlük çekiyorum, dünyanın her yerinde 30 bin kişiden fazla olan herhangi bir organizasyonda en az 2 saatlik ulaşımı ve de çıkışta bir okadar daha beklemeyi göze almak durumundayız... burada Vural Ak'ın üslubunu savunmuyorum, muhattap almaması gerekirdi ama başta Buğra olmak üzere emekleri bu kadar gömmek neden? ne yapılsaydı E5 e 8 şeritli yol, otobandan da tünel mi açsalardı? bu lokasyonun yanlışlığı zorluğu bilinmesine rağmen madem pist yapıldı o zaman bu ulaşım sorununu da birilerinin rahatlatması gerekirdi... piste tek bir yoldan geliş-gidiş oluyorsa siz istediğiniz kadar tesisin içini organize edin bu sorun olur... zemin harikaydı, bütün pilotlar memnun kaldı, takımlar organizasyonu beğendi F1 yönetimi teşekkür etti, pandemi şartları içinde böyle bir organizasyondan sadece Türk seyirciler memnun kalmadı ki bu da gayet normal... çünkü mesela Finlandiya'dan yarışı izlemeye gelen bir grup, uçakla geliyor İstanbul'u geziyor, boğaz yapıyor gece balık yiyor, gündüz toplu taşımla 2-3 saatte piste geliyor belki küçük bir çadır kuruyor alıyor içkisini sandviçini mutlu mesut izliyor, org. bitince yine en az 1 saat daha bekliyor yandaki Hollandalı grupla Max'i konuşuyor Mercedesi tartışıyor, standlardan aldıkları ürünlerle fotolar çekiliyor vs sonra hava kararırken şehre oteline geri dönüyor... evde F1 izlemeye alışmış bir toplumu tribünlere alıştıramıyoruz maalesef, araba başına ortalama 1.25 kişi düşen bir ortamda mesela organize olup 5 kişi bir araba gelebildik mi? trafiği %70 düşürebilecek tedbirleri biz alabildik mi? hayır... ama yurtdışında adamlar bunu bile kendi kendilerine organize ediyor, yanımıza bir sırt çantası alıp yemeğimizi içeceklerimizi koyduk mu? yahu bunu holding sahibi adamlar bile yapıyor biz kendimize yediremiyoruz... kısacası Formula1'in gerçek tribün kültürü maalesef bize uymuyor, 135 bin kişinin olduğu yere 30 dakkada gidelim, 5 metrede bir lokanta olsun trübünlere de içecek servisi olsun istiyoruz...
abi, tamam haklısın burda insanlar 2 saatlik yarış için neden sabahtan akşama günümü harcıyım kafasında olabilir, ama çok basit şeyler ters gitmiş, toplu taşımaya teşvik ettiler, Otobüs ve shuttle'ı araba trafiğine soktular, VIP için ayrılan yollardan geçirebilirlerdi. he bunun suçlusu pist yönetimi değil, valilik veya emniyette olabilir. ben otobüsleri trafiğin içinde görünce iyiki araba ile gelmişim dedim.
Ben 1 saat uzaklıkta park ettim yürüdüm, bundan gocunmam, çünkü dediğin gibi çok kalabalık bir organizasyon, fakat bunu ön görüp uzakta bir alan belirlenebilirdi, veya muhtelif Kurtköy içindeki isparklardan da shuttle olabilirdi.
bütün gelen trafiği tek bir yola yönlendirince tamamen durdu. içeriye yiyecek içecek sokmak yasaktı bildiğim kadarı ile. he yemek bu işteki en son eleştilecek noktaydı diye düşünüyorum.
fatihdurutuna
18-10-2021, 10:30
Uzun bir açıklama ama işin özeti bence bu. Sabırsız ve tahammulsüz bir milletiz. Hem güneş görücek hem deniz manzaralı olacak, hem ucuz olcak. Hele o çıkışta çitlerin vs kırılması hiç yakışmadı bence. Şu yazılanlara eksi verenlerde yaşadığımız ülkeyi ve toplumumuzu unutanlar sanırım.
ghibli06
18-10-2021, 12:18
Arkadaşlar yıllardır burada yazarım, fikirlerimin begenilmemis olmasını da gayet doğal karşılıyorum, benim burada itiraz ettiğim kısmı iyi anlayın lütfen, bu pist ilk yapıldığında trafik sorunu yine vardı, o yıllarda çok sert elestirmistim çünkü o yolları yapan planlamayı yapan konsorsiyum bunları dusunmeliydi, alternatif yollar da yapıldı sonrasında ama bu yatırımları devlet yapıyor, kafanıza göre yol açabilir misiniz? Köprülü kavşak yapabilir misiniz? Vural Ak in kişilerle bu şekilde polemiğe girmesi çok yanlış, eskiden tribünler yarı yarıya iken taraftarlar derby maçlara sabahın beşinde giderdi... 'yol arkadaşı bul' diye bir uygulama açılsa, insanlar arabalarla teker teker gelmezdi en azından. Bir de şunu unutmayın, devlet destek vereceğini açıkladı, 10 yıllık yeni sözleşme imzalansa illa ki 3-4 tane daha alternatif yol açılır, iki senedir esantiyon bize vuruyor ve çok kısa sürede hazırlıkları bitirmek gerekiyor, biraz da anlayış gösteriniz...
Mehmetmert
18-10-2021, 14:05
Abicim anlamıyorsunuz sanırım, piste giden yol var ama hepsi kapalı. Piste farklı farklı yollardan ulaşım mevcut, ben otobandan geldim, kimisi E5'den geldi ama navigasyon dön diyor dönemiyorsun çünkü yol kapalı. Ben İstanbul'u bilmem etmem, navigasyon bana nereye git derse oraya giderim. Navigasyon sağa dön diyor jandarma yolu kapatmış, abicim diyorum bak pisti görüyorum beni göndersen 5 dakika diyorum hayır kapalı diyor. Birisi VIP kartını gösteriyor tık içeride.
Sonra düz gidiyorum tabiki, navigasyon sola dön diyor, sola bir bakıyorsun bu sefer tomayla yolları polis kapatmış. çakarlı araba gelince gönderiyor, ardından sen tabi gidemiyorsun. En son navgiasyon seni köy yollarına sokuyor çünkü piste girebileceğin başka bir yer kalmıyor çünkü giriş kapalı bunu anlatamıyoruz sanırım. Pistin 10 ayrı yerden gidebiliyorsan bağlantılarla sadece max 2 bağlantı açık. Hiçbir bilgilendirme yok, hiçbir açıklama yok. Ayrıca o çitleri kırmak doğru değil ama 100bin kişiyi sadece bir yerden almak nedir ? Ya kküçük çocukların hepsi ağladı o kalabalıkta çünkü gerçekten izdiham çıkabilirdi. Yürüyorsun yürüyorsun bir anda içeride kalıyorsn, geride dönemezsin çünkü arada kümes gibi alt boşlukta kalıyorsun.
Cuma ve cumartesi ise toplu taşıma kullandım, bostancıdan m4 metrosu ile tavşantepede indim. Ardından shuttle'lar vardı, fakat otobüs ne yapsın oda trafikte. Piste 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş var ama karşı şeridi 2 şeride düşürmüşler. Bilin bakalım neden? Çakarlı passatlar, çakarlı vitolar a6'lar o şeritten uçarak gitsinler diye. Otobüsü burdan geçirmemek neyin mantığı bari o ordan gitseydi. Otobüsün tek artısı, piste 2 kilometre kaldı hareket etmiyor mu, indik ve yürüdük. Araba ile ulaşımda öyle olmuyor arabanı bırakıp gidemiyorsun.
Ulaşımı kim bu şekilde ayarladıysa, valilik-belediye artık bilmiyorum bu intercitynin suçu demiyor kimse. Esas saçmalık, arabanı park edip veya otobüsten indiğinde de devam ediyor. Bir kere arabanı park ettiğin yer ile biletinin olduğu yer saçma sapan olabiliyor 100bin kişi tek bir üst geçit, bu pistin başka girişi yok mu var? başka şekilde ayarlanabilir miydi evet? Yiyecek içecek yasak denildi, hiçbir şey getirmedim ama susadın su içemiyorsun. Çünkü yemek yerleri yetersiz, deli dehşet sıra var. Halbuki öyle bir kalabalık var ki xrayde kimse bir şeyi kontrol edemiyorki. Getiren getirdi kısaca, bir daha gidecek olanda bir güzel kendine yiyecek içecek koysun çantasına.
Sonuç olarak istanbul parkın etrafına gelebilmek, kuzey marmara otobanı dahil çok basit. Sonrası kaos...
Ayrıca 10 yılda da hiçbir şey değişmemiş onu anladık, 10 yıl öncede aynıyız, 10 yıl sonrada yapsak bu kafayla yine aynı kargaşa devam edecek benim anladığım bu. 10 değil 20 tanede yol yapılsa, bu kafayla hiçbir yere varamayız.
ghibli06
18-10-2021, 14:28
Abicim anlamıyorsunuz sanırım, piste giden yol var ama hepsi kapalı. Piste farklı farklı yollardan ulaşım mevcut, ben otobandan geldim, kimisi E5'den geldi ama navigasyon dön diyor dönemiyorsun çünkü yol kapalı. Ben İstanbul'u bilmem etmem, navigasyon bana nereye git derse oraya giderim. Navigasyon sağa dön diyor jandarma yolu kapatmış, abicim diyorum bak pisti görüyorum beni göndersen 5 dakika diyorum hayır kapalı diyor. Birisi VIP kartını gösteriyor tık içeride.
Sonra düz gidiyorum tabiki, navigasyon sola dön diyor, sola bir bakıyorsun bu sefer tomayla yolları polis kapatmış. çakarlı araba gelince gönderiyor, ardından sen tabi gidemiyorsun. En son navgiasyon seni köy yollarına sokuyor çünkü piste girebileceğin başka bir yer kalmıyor çünkü giriş kapalı bunu anlatamıyoruz sanırım. Pistin 10 ayrı yerden gidebiliyorsan bağlantılarla sadece max 2 bağlantı açık. Hiçbir bilgilendirme yok, hiçbir açıklama yok. Ayrıca o çitleri kırmak doğru değil ama 100bin kişiyi sadece bir yerden almak nedir ? Ya kküçük çocukların hepsi ağladı o kalabalıkta çünkü gerçekten izdiham çıkabilirdi. Yürüyorsun yürüyorsun bir anda içeride kalıyorsn, geride dönemezsin çünkü arada kümes gibi alt boşlukta kalıyorsun.
Cuma ve cumartesi ise toplu taşıma kullandım, bostancıdan m4 metrosu ile tavşantepede indim. Ardından shuttle'lar vardı, fakat otobüs ne yapsın oda trafikte. Piste 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş var ama karşı şeridi 2 şeride düşürmüşler. Bilin bakalım neden? Çakarlı passatlar, çakarlı vitolar a6'lar o şeritten uçarak gitsinler diye. Otobüsü burdan geçirmemek neyin mantığı bari o ordan gitseydi. Otobüsün tek artısı, piste 2 kilometre kaldı hareket etmiyor mu, indik ve yürüdük. Araba ile ulaşımda öyle olmuyor arabanı bırakıp gidemiyorsun.
Ulaşımı kim bu şekilde ayarladıysa, valilik-belediye artık bilmiyorum bu intercitynin suçu demiyor kimse. Esas saçmalık, arabanı park edip veya otobüsten indiğinde de devam ediyor. Bir kere arabanı park ettiğin yer ile biletinin olduğu yer saçma sapan olabiliyor 100bin kişi tek bir üst geçit, bu pistin başka girişi yok mu var? başka şekilde ayarlanabilir miydi evet? Yiyecek içecek yasak denildi, hiçbir şey getirmedim ama susadın su içemiyorsun. Çünkü yemek yerleri yetersiz, deli dehşet sıra var. Halbuki öyle bir kalabalık var ki xrayde kimse bir şeyi kontrol edemiyorki. Getiren getirdi kısaca, bir daha gidecek olanda bir güzel kendine yiyecek içecek koysun çantasına.
Sonuç olarak istanbul parkın etrafına gelebilmek, kuzey marmara otobanı dahil çok basit. Sonrası kaos...
Ayrıca 10 yılda da hiçbir şey değişmemiş onu anladık, 10 yıl öncede aynıyız, 10 yıl sonrada yapsak bu kafayla yine aynı kargaşa devam edecek benim anladığım bu. 10 değil 20 tanede yol yapılsa, bu kafayla hiçbir yere varamayız.
tamam bu saydıkların 15 sene önce de vardı hala var ben onlara bir şey demiyorum ki, valilik yolu kapatın diyor jandarma da kapatıyor, intercity yolları kapatıp kendi bacağına sıkar mı? pandemi ortamında zaten gönülsüz verilen izinler çerçevesinde düzenlenen bu yarışta bütün bozuklukları organizasyona bağlamayın diyorum... devlet yolları olması gerektiği gibi düzenleyememiş, seyirciler aksilik olabileceğini öngörememiş hepsine tamamım, ama yurtiçi yurtdışı birçok etkinliğe gitmiş biri olarak sabahınn köründe de olsa orda olmayı tercih ederim diyorum, kurarım çadırımı ortamın keyfini çıkartırım, Formula1 yarışı 3ten5 e kadar sadece pist üzerindeki mücadele değil ki... saat 12 olmasına rağmen hala evden çıkmayanlar vardı, bana bunun mantıklı bir açıklamasını yapabilecek var mı? içeriye yemek ve su alınmama uygulamasını bilmiyorum, varsa öyle bir şey %100 yanlış bir uygulamadır, üzerinde mangal ekipmanıyla gelmediysen kim ne diyebilir ki sandviçine suyuna kolana birana? ama ana şikayet 'Formula1 pistine giriş-çıkış rezaleti!' olarak yazılıyor her yerde, bunun ne kadarı pistin sorumluluğu tartışılır, bir çıkışta aynı anda 30bin arabanın kontak çevirdiğini düşünürseniz, çözümün hiç de basit olmadığını görürsünüz...
Mehmetmert
18-10-2021, 15:17
tamam bu saydıkların 15 sene önce de vardı hala var ben onlara bir şey demiyorum ki, valilik yolu kapatın diyor jandarma da kapatıyor, intercity yolları kapatıp kendi bacağına sıkar mı? pandemi ortamında zaten gönülsüz verilen izinler çerçevesinde düzenlenen bu yarışta bütün bozuklukları organizasyona bağlamayın diyorum... devlet yolları olması gerektiği gibi düzenleyememiş, seyirciler aksilik olabileceğini öngörememiş hepsine tamamım, ama yurtiçi yurtdışı birçok etkinliğe gitmiş biri olarak sabahınn köründe de olsa orda olmayı tercih ederim diyorum, kurarım çadırımı ortamın keyfini çıkartırım, Formula1 yarışı 3ten5 e kadar sadece pist üzerindeki mücadele değil ki... saat 12 olmasına rağmen hala evden çıkmayanlar vardı, bana bunun mantıklı bir açıklamasını yapabilecek var mı? içeriye yemek ve su alınmama uygulamasını bilmiyorum, varsa öyle bir şey %100 yanlış bir uygulamadır, üzerinde mangal ekipmanıyla gelmediysen kim ne diyebilir ki sandviçine suyuna kolana birana? ama ana şikayet 'Formula1 pistine giriş-çıkış rezaleti!' olarak yazılıyor her yerde, bunun ne kadarı pistin sorumluluğu tartışılır, bir çıkışta aynı anda 30bin arabanın kontak çevirdiğini düşünürseniz, çözümün hiç de basit olmadığını görürsünüz...
Abicim bak anlıyorum seni, sadece anlatmak istediğim nokta bu değil. Yollar kapalı, ulaşım rezalet, otobüslere ayrı yol yok.
Şimdi ben videoları izledim ve Ankara'dan buna göre çıktım
https://youtu.be/7sNxXozaIJE
Formula 1 Türkiye GP 2021 | İstanbul Park'a Nasıl Gidilir? Toplu Taşıma için Alınan Önlemler Neler? - YouTube (https://youtu.be/7sNxXozaIJE)
0:55 - 02:00
"Ulaşımla alakalı tüm hazırlıklar yapılmış durumda, iett mükemmel bir plan hazırladı. 3 noktadan buraya çok rahatlıkla gelebilirler. Hatta bir çok kapalı yolu kullanan iett servisleri olacak. Onları burdan buraya en hızlı ve konforlu şekilde getirecekler. Mutlaka ve mutlaka toplu taşımayı kullansınlar, bununla ilgili planlar sitemizde....vs var"
Ben bundan dolayı, otelin otoparkına aracımı bırakıp toplu taşıma ile gitmeyi planladım. Önceki sayfalarda da yazdım yatıp kalkalım iett'ye teşekkür edelim. Öncelikle kapalı bir yoldan falan gelmedi iett, araba nerden geliyse ordan geldi. Normal araçtan dahada uzun geldi...vs Ben son gün Ankara'ya çıkacağım için, 3 saat iett ile otele git. Ardından arabaya bin istanbulun içinden geri ankaraya gitmeye çalışmak istemedim...vs
Planı incelensin ve uygulasınlar diyorlar, dinledim uyguladım ve olmadı. Ayrıca kullandığım günlerde antrenman ve sıralama idi. Yarış gününde arkadşaım iett ile eve gittim dediğinde ben Ankara'ya girmiştim
03:17 - 04:50
İç ve dış otopark var, prosedür anlatılıyor. Çoğu iç otopark bileti olan, aracını satın aldığı otoparka koyamadı bile. Geldiniz otoparkınız yok, ama sorun yok dış otoparklar var. Öde geç ile otomobilinizi park edip çok rahat şekilde tesise gelebiliyorsunuz deniliyor. Otoparka ulaşabilene aşk olsun...
Zate arkada görmüş olduğun çadırlar yemek yerleri oldu, yiyecek içecek getirmek kesinlikle yasak denildi. Sabah erkenden gelen bile açlıktan ölürdü. Su alamadım diyorum abi neden anlatamıyorum :( Kim nediyebilir değil kesinlikle yasak denildi.
FORMULA 1 İSTANBUL GRAND PRIX'İ LASTİKLERİ ZORLAYACAK | F1 İSTANBUL ÖZEL - YouTube (https://youtu.be/RJCsXrtsjzM)
https://youtu.be/RJCsXrtsjzM
03:40 - 04:40
Mesela Buğra Bey'in dediği aşı kontrolleri, PCR testlerini kontrol edebilecekleri bir yapı bile yoktu. Diyorum ya pandeminin içinde herkes tek bir yerde kitlendi ve kaldı.
08:50 - 10:00
"Yiyecek içecek ile hiçbir sıkıntı yok,Mübala etmiyorum her yerde yiyecek ve içecek noktaları var. Yiyecek içecekleri içeri sokamıyoruz, Funzoneden eskiden 2 yerden değil 18 noktadan satış yapan yer var. Kimsenin ben giderim orda aç kalırım korkusu olmasın kalmazsın.Merak etmeyin her şey planlandı."
Ben bunu izlediğimdeçok heyecanla gittim, dedim ya su alabilen var mıydı rahatca ? İmkansız... Su ya su...
Neyse ben Buğra abiyi burdan biliyorum, ne kadar emek verdiğinide biliyorum. Aksilik olabilir ama çıkıp yok ederinin altında şu kadar bilet alıyorsan paşam ezilebilirsin, aç susuz da kalabilirsin, birde ayağına istersen limuzin yollayım gibi açıklama yapılıyorsa bende susmam açıkcası. Düzgünce eksiklikler giderilebilir, şöyle yaparız ederiz demek yerine susun fakirler gibi konuşmak saçmalık.
ghibli06
18-10-2021, 15:31
eleştiriler, her şeyin daha iyi olması için yapılır... dediğim gibi insanların başına gelenlere de kimse olmadı diyemez, sadece hangisi organizasyondan kaynaklandı hangilerini dış güçler yaptı iyi ayırmak lazım ki, bundan sonraki yarışlar daha güzel olsun...
Pazar günü piste saat 9'da gittik. Girişte hiçbir sorun yaşamadık ama çıkış... Çıkış tam bir kabustu.
1 saat otoparka yürüdük. (Olabilir mi? Olabilir, pandemi nedeniyle yürümeyi tercih etmiş olabiliriz toplu taşıma yerine.) Otoparktan çıkmak için tam 1.5 saat uğraştık. Otoparktan çıktık, 200m ötedeki Kuzey Marmara otoyoluna girebilmek için yaklaşık 40km orman, dağ yolundan Şile tarafında bir yere yönlendirildik maalesef. Sebebi kolluk kuvvetlerinin her yeri kapatmasıydı.
Çıkışı, tabir-i caizse tek bir patika gibi bir yoldan vermek ve o kadar insanı rezil etmek nedir anlamak mümkün değil. Saat 5'te çıktığım tribün ile evime ulaşmam arasında geçen mesafe tam 5.5 saatti. Üstelik neredeyse sıfır trafik olan Kuzey Marmara Otoyolunu kullanmak istememe rağmen.
Bırakın otoyola çıkmayı; 10 saniye geciksek, "yayayı kes" diye emir veren bir amirin talimatını dinleyen kolluk kuvvetleri sebebiyle en az 1 saat daha protokolün geçmesini bekleyecektik. Yani koskoca 4 şerit otoban ve 4 şerit bağlantı yolunu kapatmak hangi akla hizmettir anlamak mümkün değil.
TEM'e çıkışlarda aynıydı bu arada. Yani protokol geçecek vs diye 100.000 kişinin çıkışını neden bir gidiş bir geliş patikaya yönlendirirsin ki. Bunun akılla mantıkla açıklanacak bir yanı yok maalesef...
Mehmetmert
18-10-2021, 19:27
Hataları gorduk, dersleri aldık! - Şirin Sever (https://www.posta.com.tr/yazarlar/sirin-sever/hatalari-gorduk-dersleri-aldik-2388258)
Kısaca komik diyorum, böyle bir organizasyonun başındaki kişinin "Paşamlı" twittinin bir umut doğru olmadığını düşünüyordum ama doğru tabiki :)
Bu arada Türkiye kazanmış arkadaşlar, 150milyon euro harcamış yabancılar. Türker ezilebilirsiniz, harcadığınız max 600-700 euro o yüzden geberin. Ne sandın paşam 230euroluk gold3 biletinle seni limizunle aldıracağımı mı dese daha güzel olurmuş...
Dış mihraklar gerçekten online imiş, birisi gelmiş harfiyat falanda dökmüş. Yani anladığınız üzere traji komik, tek çıkışa kamyon harfiyat döküyor. Kalanlarınıda jandarma - polis kapatıyor ahahah harika. Ama dikkat ederseniz insanların içeride üst üste kalmasına hiçbir açıklama yok, girişi çıkışıda mı devlet kapattı içeride ki ? Valla su bile alamayan insanları jandarma yada polis engellemedi...vs
Ayrıca yukarıda paylaştığım videolarda ki gibi, 100binin üzerinde insan geleceği söyleniyor. F1'e gitmeden bende biliyordum. Doğal olarak kaç bilet satılacağınıda biliyorlar...
Linke tıklamak istemeyenler için tam haber;
Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula 1 Türkiye Grand Prix’si hafta sonu ve aldıkları eleştiriler hakkında konuştu.
Geçtiğimiz hafta sonu geride bıraktığımız Türkiye GP, ülkede büyük heyecanla takip edilmişti. Ancak birçok taraftar, yarış hafta sonunda birçok sorunla karşılaştı ve buna tepki gösterdi.
Vural Ak, Türkiye GP ve kendisine gösterilen tepkiler konusunda Posta gazetesi ile bir röportaj gerçekleştirdi.
Etkinliğin genel olarak başarılı ve güzel olduğunu belirten Ak, yarışın ülkenin tanıtımına da büyük katkı sağladığını söyledi.
Yarış günü bir seyircinin trafik sebebiyle geç kaldığını şikayet etmesi üzerine Ak, sosyal medyadan “Erken geleceksin o zaman paşam!” diye tepki göstermişti. Bu konuda Ak, “Bana yazan genç bir arkadaştı, sürekli ‘Abi trafikte kaldım, beni buradan aldırsana’ diye yazıp duruyordu.”
“Cumartesi günü, tepemde 70 bin kişi var, ben de insanım ve tepem attı. Bunu yazdığında öğlen saat 2 idi. Bir saat sonra yarış var. ‘Paşacım bi zahmet erken kalkıp gelseydin’ dedim. Bu benim samimiyetimden kaynaklanan bir şey. Ama insanlar sosyal medyadan yazdıklarında ayarını kaçırıyor. Dünyanın her yerinde Formula 1 pistleri şehirlerin dışında olur. Oraya giderken de insanlar erken çıkar yola. Biz konforu sevdiğimiz için, bunu kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ak ayrıca birkaç yerden sabotaja uğradıklarını söyledi.
“Birincisi, pistin dışına biz karışamıyoruz. Trafik, jandarma, belediye gibi beş ayrı kurum koordineli çalıştı. Onlar da 120 bin kişinin geleceğini hesap etmemiş olabilir.”
“İkincisi, hatalı birkaç uygulama yapıldı. Mesela pistin dibindeki, Kuzey Marmara otobanının giriş gişesi kapatıldı. Oysa trafiğin yarısı oradan gelecekti, niye kapattılar bilmiyoruz. Üçüncüsü, İstanbul Park’ın arkasında inşaat atık alanı var. Cumartesi-pazar trafik yasağı getirildi ama bir tır, bizim piste 550 metre kala, ana yola, nedense yanlışlıkla damperini açıp hafriyat döktü.”
“Tam 4 saat, tek çalışan yolu tıkadı. Yani birkaç yerden sabotaj oldu. İnsanlar da kalabalık paniğiyle yol kenarlarına araç park edince, iyice kilit oldu. 125 bin kişi geldi o gün. Çalışanlarla birlikte 140 bin kişi o gün ordaydı. Çok büyük bir insan hareketi bu. Sonuç olarak, biz öğrenen bir yapıyız, hepsinin notunu aldık, yanlışları öğrendik.”
Hafta sonuna dair konuşan Ak, üç gün boyunca 190 bin kişinin piste geldiğini ve herkesin mutlu olup güldüğünü belirtti.
İstanbul Valisi’nin de tek bir adli olay bile yaşanmadığı ve suç işlenmediği için kendilerine teşekkür ettiğini belirten Ak, “Biz THY ve otellerle bir kontrol yaptık. Yurtdışından gelen seyirci; oteli, uçak bileti, minik alışverişi, yarış bileti, araç kiralamasıydı derken üç günde ortalama 4.000-4.500 euro harcadı.”
“34-35 bin kişi yarış için yurtdışından geldiğine göre, 150 milyon euro nakit girdi o hafta İstanbul’un cebine. Dolasıyla kimileri kızıp bağırabilir, hakları da var ama bizim açımızdan, en önemlisi de Türkiye açısından çok iyi bir yarış oldu.”
Gelecek seneler için ise Ak, şu ifadeleri kullandı: “Formula 1, 22 ülkede yapılan dev bir organizasyon. Acayip pahalı bir şov. Sahibi de bir şirket. İstedikleri bedeli ödeyen ülkelere gidiyorlar. Türkiye uzun süre bu maliyeti karşılamak istemedi. Ben delilik yapıp, iki senedir hiç para kazanmadan, Türkiye kazansın diye bu işi yaptım ama yoruldum artık.”
“Özel sektör ve kamu beraber çalışmalı, çünkü bu rakamlar tek kişi için çok ağır. Turizm bakanımız geçen gün ‘Sponsor olmaya hazırız’ dedi, izleyip görelim.”
Hataları gorduk, dersleri aldık! - Şirin Sever (https://www.posta.com.tr/yazarlar/sirin-sever/hatalari-gorduk-dersleri-aldik-2388258)
Kısaca komik diyorum, böyle bir organizasyonun başındaki kişinin "Paşamlı" twittinin bir umut doğru olmadığını düşünüyordum ama doğru tabiki :)
Bu arada Türkiye kazanmış arkadaşlar, 150milyon euro harcamış yabancılar. Türker ezilebilirsiniz, harcadığınız max 600-700 euro o yüzden geberin. Ne sandın paşam 230euroluk gold3 biletinle seni limizunle aldıracağımı mı dese daha güzel olurmuş...
Dış mihraklar gerçekten online imiş, birisi gelmiş harfiyat falanda dökmüş. Yani anladığınız üzere traji komik, tek çıkışa kamyon harfiyat döküyor. Kalanlarınıda jandarma - polis kapatıyor ahahah harika. Ama dikkat ederseniz insanların içeride üst üste kalmasına hiçbir açıklama yok, girişi çıkışıda mı devlet kapattı içeride ki ? Valla su bile alamayan insanları jandarma yada polis engellemedi...vs
Ayrıca yukarıda paylaştığım videolarda ki gibi, 100binin üzerinde insan geleceği söyleniyor. F1'e gitmeden bende biliyordum. Doğal olarak kaç bilet satılacağınıda biliyorlar...
Linke tıklamak istemeyenler için tam haber;
Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula 1 Türkiye Grand Prix’si hafta sonu ve aldıkları eleştiriler hakkında konuştu.
Geçtiğimiz hafta sonu geride bıraktığımız Türkiye GP, ülkede büyük heyecanla takip edilmişti. Ancak birçok taraftar, yarış hafta sonunda birçok sorunla karşılaştı ve buna tepki gösterdi.
Vural Ak, Türkiye GP ve kendisine gösterilen tepkiler konusunda Posta gazetesi ile bir röportaj gerçekleştirdi.
Etkinliğin genel olarak başarılı ve güzel olduğunu belirten Ak, yarışın ülkenin tanıtımına da büyük katkı sağladığını söyledi.
Yarış günü bir seyircinin trafik sebebiyle geç kaldığını şikayet etmesi üzerine Ak, sosyal medyadan “Erken geleceksin o zaman paşam!” diye tepki göstermişti. Bu konuda Ak, “Bana yazan genç bir arkadaştı, sürekli ‘Abi trafikte kaldım, beni buradan aldırsana’ diye yazıp duruyordu.”
“Cumartesi günü, tepemde 70 bin kişi var, ben de insanım ve tepem attı. Bunu yazdığında öğlen saat 2 idi. Bir saat sonra yarış var. ‘Paşacım bi zahmet erken kalkıp gelseydin’ dedim. Bu benim samimiyetimden kaynaklanan bir şey. Ama insanlar sosyal medyadan yazdıklarında ayarını kaçırıyor. Dünyanın her yerinde Formula 1 pistleri şehirlerin dışında olur. Oraya giderken de insanlar erken çıkar yola. Biz konforu sevdiğimiz için, bunu kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ak ayrıca birkaç yerden sabotaja uğradıklarını söyledi.
“Birincisi, pistin dışına biz karışamıyoruz. Trafik, jandarma, belediye gibi beş ayrı kurum koordineli çalıştı. Onlar da 120 bin kişinin geleceğini hesap etmemiş olabilir.”
“İkincisi, hatalı birkaç uygulama yapıldı. Mesela pistin dibindeki, Kuzey Marmara otobanının giriş gişesi kapatıldı. Oysa trafiğin yarısı oradan gelecekti, niye kapattılar bilmiyoruz. Üçüncüsü, İstanbul Park’ın arkasında inşaat atık alanı var. Cumartesi-pazar trafik yasağı getirildi ama bir tır, bizim piste 550 metre kala, ana yola, nedense yanlışlıkla damperini açıp hafriyat döktü.”
“Tam 4 saat, tek çalışan yolu tıkadı. Yani birkaç yerden sabotaj oldu. İnsanlar da kalabalık paniğiyle yol kenarlarına araç park edince, iyice kilit oldu. 125 bin kişi geldi o gün. Çalışanlarla birlikte 140 bin kişi o gün ordaydı. Çok büyük bir insan hareketi bu. Sonuç olarak, biz öğrenen bir yapıyız, hepsinin notunu aldık, yanlışları öğrendik.”
Hafta sonuna dair konuşan Ak, üç gün boyunca 190 bin kişinin piste geldiğini ve herkesin mutlu olup güldüğünü belirtti.
İstanbul Valisi’nin de tek bir adli olay bile yaşanmadığı ve suç işlenmediği için kendilerine teşekkür ettiğini belirten Ak, “Biz THY ve otellerle bir kontrol yaptık. Yurtdışından gelen seyirci; oteli, uçak bileti, minik alışverişi, yarış bileti, araç kiralamasıydı derken üç günde ortalama 4.000-4.500 euro harcadı.”
“34-35 bin kişi yarış için yurtdışından geldiğine göre, 150 milyon euro nakit girdi o hafta İstanbul’un cebine. Dolasıyla kimileri kızıp bağırabilir, hakları da var ama bizim açımızdan, en önemlisi de Türkiye açısından çok iyi bir yarış oldu.”
Gelecek seneler için ise Ak, şu ifadeleri kullandı: “Formula 1, 22 ülkede yapılan dev bir organizasyon. Acayip pahalı bir şov. Sahibi de bir şirket. İstedikleri bedeli ödeyen ülkelere gidiyorlar. Türkiye uzun süre bu maliyeti karşılamak istemedi. Ben delilik yapıp, iki senedir hiç para kazanmadan, Türkiye kazansın diye bu işi yaptım ama yoruldum artık.”
“Özel sektör ve kamu beraber çalışmalı, çünkü bu rakamlar tek kişi için çok ağır. Turizm bakanımız geçen gün ‘Sponsor olmaya hazırız’ dedi, izleyip görelim.”
Şunun yüzünden eve 5.5 saatte gittim; gerçekten anlamak mümkün değil. 200m ötedeki otobana girişi neden kapatırsın yahu? (Bu arada hafriyat vardı gerçekten, otopark'ta hafriyat alanıydı bu arada)