PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bu lpg patlamasını tartışalım.

atituti
29-05-2015, 12:16
lpgye karşı ön yargım bitmez bitmeyecekte :) saatli saatsiz hertürlü bombadır bu diyorum.

LPG'li araçta patlama (Video) | Ntv.com.tr (http://www.ntv.com.tr/video/turkiye/lpgli-aracta-patlama,Lk3J3EhY9E2_3P0g5b6yhw)

aTaBeY
29-05-2015, 12:20
Vallahi arabam lpg li videoyu izledim psikolojim bozuldu. Ama bu araba daki lpg nedir sızıntı mı vardı gidip en ucuzunumu taktırdı vs. vs. bilemiyoruz şimdi.

Sert@ç
29-05-2015, 12:25
Araba lpgli değil tüp dolu ve muhtemelen birinde kaçak var
Böyle haberler yapıp milleti lpgden soğutanların amk spor gazetesi...
Sigara t (http://www.sabah.com.tr/webtv/yasam/sigara-tup-dolu-araci-yakti)

Raindrops
29-05-2015, 12:26
Sabah gördüm videoyu, araç tüp dağıtım aracıymış ve arkada 4-5 tüp varmış lpgli değil yani

atituti
29-05-2015, 12:26
sertaç tüp patlamasını birebir yaşadım bu kadar az hasarla kurtulamaz :) ki verdigin haberde 6 tüp diyor yandaki araba bile havaya uçardı öyle olsa

aTaBeY
29-05-2015, 12:27
Dimi bende öyle tahmin etmiştim çünkü gaz tüp kısmında kaçarsa bizim araçlarda kesiyor direk sistem var yani. İyi komple mahalleyi uçurmamış adam... Çok cesur bir milletiz tüp arabasında sigara içmek nedir ya.

Sert@ç
29-05-2015, 12:28
sertaç tüp patlamasını birebir yaşadım bu kadar az hasarla kurtulamaz :) ki verdigin haberde 6 tüp diyor yandaki araba bile havaya uçardı öyle olsa

Partner van 1.6 hdi 90hp dışında başka motorla satılmıyor

darkmoon
29-05-2015, 12:29
Hayatımda hiç lpg li aracım olmadı hatta son 4-5 senedir bu yüzden komple dizele geçdim.. ama bu demek değilki lpg ye tavrım var..
hayata at gözlükleriyle bakmıyorum.. neticede lpg ingiltere italya dahil çoğu avrupa ülkelerinde çok yaygın..
kısaca avrupanın en gelişmş ülkeleri bile lpg ye sıcak bakılıyorsa yollarında izin veriyorsa lpg bana göre güvenlidir.

bu patlamalara gelince bence tamamen ucuza gelsin diye merdiven altı tabir edilen yerlerde yapılan montajlanan araçlar..
neticede her sene lpg kontrol ve bakımı 2 senede bir sızdırmazlık testi falan yapılıyor yapılan yer profesyönel bir yerse yapılan marka kaliteli bir markaysa bakımları düzenli yapılırsa ben bir sorun çıkartıcağını sanmıyorum..

fifth geardamıydı şimdi biri bulur koyar buraya bir programda merdiven altı montaj yapılmış lpg li bir araç ile profesyönel kaliteli bir markanın lpg montajı yapılmış aracını benzin döküp yaktılar merdiven altı olan bir süre sonra patladı kaliteli marka olana hiç bir şey olmadı onlarda zaten alttan gazı salma olayı var tehlike anında.. alttan gazı saldı...

Raindrops
29-05-2015, 12:30

Tam da buna bakıyordum bende.

atituti
29-05-2015, 12:30
öyleyse tamam konu kilitlenebilir :) başka videolarla lpgyi boklamaya devam ediyim ben :)

c20let
29-05-2015, 12:32
Lpg'li değil bu araç. O markanın benzinli modeli de yok ülkemizde bildiğim kadarıyla. Araç tüp yüklü. Haberlerde gördüğüm kadarıyla.

arifba
29-05-2015, 12:33
aynen sertaçın dediği gibi lpg değil.

atituti
29-05-2015, 12:34
sahibindende baktım benzinli modelleri var fakat 2005 2008 makyajlı olanlar sanırım , videodaki 2010 küsür model olabilir

rodya
29-05-2015, 12:35

ahahahahaha boöba olmuş :)

darkmoon
29-05-2015, 12:43

link açılmamışdı şimdi açılmış yeni izledim o araç lpg li değil olmasına bence olanak yok hangi ticari parthneri benzinli alır.. arkada tüpler görünüyor büyük ihtimal önde piknik tüpü gibi bir şey var o patladı.. lpg patlaması öyle olmaz lpg patlaması olsa ne o araba ne yanındaki arabalar kalırdı.. kaldıki yangın çıkardı..

atituti
29-05-2015, 12:44
Hayatımda hiç lpg li aracım olmadı hatta son 4-5 senedir bu yüzden komple dizele geçdim.. ama bu demek değilki lpg ye tavrım var..
hayata at gözlükleriyle bakmıyorum.. neticede lpg ingiltere italya dahil çoğu avrupa ülkelerinde çok yaygın..
kısaca avrupanın en gelişmş ülkeleri bile lpg ye sıcak bakılıyorsa yollarında izin veriyorsa lpg bana göre güvenlidir.

bu patlamalara gelince bence tamamen ucuza gelsin diye merdiven altı tabir edilen yerlerde yapılan montajlanan araçlar..
neticede her sene lpg kontrol ve bakımı 2 senede bir sızdırmazlık testi falan yapılıyor yapılan yer profesyönel bir yerse yapılan marka kaliteli bir markaysa bakımları düzenli yapılırsa ben bir sorun çıkartıcağını sanmıyorum..

fifth geardamıydı şimdi biri bulur koyar buraya bir programda merdiven altı montaj yapılmış lpg li bir araç ile profesyönel kaliteli bir markanın lpg montajı yapılmış aracını benzin döküp yaktılar merdiven altı olan bir süre sonra patladı kaliteli marka olana hiç bir şey olmadı onlarda zaten alttan gazı salma olayı var tehlike anında.. alttan gazı saldı...

dark dogru diyorsunda her patlayan lpgdemi sorun var ? hani sızdırmazlık vs. bakımı yapılmadan olmuyordu bunlarda.ben benzinli arabanın patladığını hiçbir yerde görmedim ancak depoya mermi atacaksın vs. ekstra birşey olacakta oda belki.tehlikesi had safhada ve herkesin başını derde sokabilir heran.kullanılacaksada bizim milletimize göre bir yakıt degil bu.

Ramcho®
29-05-2015, 12:46
tüplü lamborghini lerde var o zaman her kazada yanıyor ?

XSi
29-05-2015, 12:48
Yav gardasim gecen lamborghini kaza yapti yandi odami lpg liydi :):)

Saka bi yana lpg nin tehlikesi var kabul, ama benzinin tehlikesi daha fazla.

darkmoon
29-05-2015, 12:49
dark dogru diyorsunda her patlayan lpgdemi sorun var ? hani sızdırmazlık vs. bakımı yapılmadan olmuyordu bunlarda.ben benzinli arabanın patladığını hiçbir yerde görmedim ancak depoya mermi atacaksın vs. ekstra birşey olacakta oda belki.tehlikesi had safhada ve herkesin başını derde sokabilir heran.kullanılacaksada bizim milletimize göre bir yakıt degil bu.

her patlıyan lpg de sorun var bence en azından %95 inde diyim.. bunun nedeni bana göre türkiyeye lpg ilk girdiğinde denetimsiz denetlemesiz bilmiyende bilende rantı parayı görünce bu işe girdi.. hiç bir standartı kalitesi olmayan kitler takıldı üstüne kötü işçilik binince.. lpg bir standarata kavuşana kadar merdiven altı lpg takılmış araçların sayısı azımsanmıycak kadar çok.. benimde haberlerde denk gelip lpg patladı tarzı haberleri izlediğim araçların çoğu hatta benim gördüğüm hepsi diyebilirim reanult 9 lar doğanlar şahinler eski fordlar v.b ..

Tekrar ediyim ingiliz kadar titiz kılı kırk yaran bir toplum yoktur.. adamlar lpg ye destek veriyorlar.. bildiğim kadarı ile yanlışım olmasın kraliyet ailesinin jaguar ları bile lpg li..

atituti
29-05-2015, 12:52
bi ara cooper s lerde önden çakınca yanıyordu forumda vardı resimler falan eskiden kalma.ama sigara içtin diyede patlamıyosun içinde :D yada yakıt alırken acaba bu sefer patlarmı diye düşünmüyosun

Low-Rider
29-05-2015, 12:52
Durduk yere yanan araçlar ya da kaza anında yanan araçlar, patlayan lpg'li araçlardan daha fazla.

Senelerdir Türkiye'de kaç tane lpg'den patlayan araç haberi gördük ?

Ramcho®
29-05-2015, 12:55
1995 senesinden kalma sistem ile su anda ki kullanılan sistemi ayırt edememiş arkadaşlarımız var lpg kaza anında yalan olmasın 15 noktadan itibaren gaz akışını kesiyor...arkadaki tank ortama 160ps basınca kadar dayanıklı..ben her çeşit aracı lpg li dizel benzinli olarak alıyorum ve satıyorum..LPG de önemli olan İŞÇİLİKTİR. ustanız iyi olursa sıkıntısız PATLAMASIZ uzun yıllar kullanabilinir.

bad cat
29-05-2015, 12:59
denizli'de sanayi t (http://www.vidivodo.com/video/denizlide-sanayi-tupu-bomba-gibi-patladi-1-olu/1218388)

yukarıda linkini paylaştığım patlamada patlayan sadece 1 tane sanayi tüpü (20. saniye). Yanında 5-6 sanayi tüpü olmasına rağmen Allah korumuş sadece biri patlamış. Bu tüpler galiba patlama gibi olaylara aşırı dayanıklı ( karşılaştığım birkaç haberden ötürü). Aracımda lpg var 10k bakımlarını ve sızdırmazlığını aksatmadan yaptırıyorum. Allah kaza bela göstermesin şimdilik bi şikayetim yok.

ahmet3425
29-05-2015, 13:06
Biri de dememiski arkadas o adam o arabadan nasil oyle canli cikti hayrrt rttim ya hic birsey olmamis gibi cikti aracdan:) Verilmis sadakasimi varmis diyim, oldurmeyen allah oldurmiyor mu diyim ne diyim bilemedim.

XSi
29-05-2015, 13:06
bi ara cooper s lerde önden çakınca yanıyordu forumda vardı resimler falan eskiden kalma.ama sigara içtin diyede patlamıyosun içinde :D yada yakıt alırken acaba bu sefer patlarmı diye düşünmüyosun

Benzin alirken agzinda sigara ile iyice tabancaya yanas mayi deneyebilirsin..

Belli bir acidan bakinca surekli cikan benzin buharini gorebilirsin hatta..

atituti
29-05-2015, 13:12
bahsettiğini denemedik ama leğenin içindeki benzine sigarayı atınca sönüyor :D

poseidon
29-05-2015, 13:17
Avrupanın genelide binlerce lpg istasyonu varken biz neden hala lpg güvenliğini tartışıyoruz?

Lpg Kullanan avrupa ülkeleri: LPG Stations in Europe - myLPG.eu (http://www.mylpg.eu/stations/)
Lpg avrupa fiyatları............: LPG prices across Europe - myLPG.eu (http://www.mylpg.eu/lpg-prices-across-europe)

Montaj ve işçilik kaliteli olduktan sonra ve merdiven altı olmadıktan sonra sertifikası olan % 90 'ının güvenli olduğuna eminim.

Zaten 1 senede kendini amorti edebilen bir yakıt sistemini 3 kuruş daha ucuza taktırmak isteyen ve tasarruftan haberi olmayan beyinsizlerin arabası da merdiven altı montaj yüzünden böyle patlıyor.
Güvenlik kurallarına uyulmadıkça lpg, benzin ve mazotun bir fark yoktur.

Onu da geçtim Honda gibi bir marka neden güvenliği olmayan bir lpg markasıyla anlaşma yapıp araçlarında lpg kullanılmasına izin versin ve adını karalasın?
Demek ki lpg hala bizim kafamızda gereksiz bir tabuymuş.

mehmetRS
29-05-2015, 13:24
lpg nin alev alması benzine göre daha zor oluyor diye biliyorum ben.. Kimyasal olarak yanma ısısımı neyse işte artık, lpg nin bu ısısı daha yüksek oldugundan daha geç alev alan bir yapısı varmış.
benzinin alev almasına gelince, direk alev yada elektronik darbe tarzı, cep telefonu sinyalinden doğan "SAR" değerinin yüksek olması, manyetik ateşlemeli çakmaklar, elektrik arkları gibi hadiselerle buharı sayesinde anında yanmaya başlayabiliyor.

merttepe
29-05-2015, 13:26
Durduk yere yanan araçlar ya da kaza anında yanan araçlar, patlayan lpg'li araçlardan daha fazla.

Senelerdir Türkiye'de kaç tane lpg'den patlayan araç haberi gördük ?

Aynen,
X firmasının fabrikasına gitmiştim bir iş için, bana fabrikayı ve argesini gösterdiler.
LPG tahmin ettiğinizden daha güvenli.
LPG yüksek basınç altında durduğu için alev alması benzine göre daha zor.
Ve tanklarda güvenlik için zayıf nokta tasarlanıyor.
Bu da demek oluyorki, sıkışma anına (örnek olarak bir kazada) aracın dışına doğru bakan bu kaçırma yerinden tank yırtılıyor ve yüksek basınç ile içindeki bütün lpg'yi dışarı atıyor.
Yani patlayıp yanma olasılığınız yok denecek kadar az.

Benzin aksine daha tehlikeli, alev alıcı ve parlayıcıdır. Kazada, akar heryeride yakar. en ufak kıvılcımdan ateş alabilir.
LPGyi tutuşturmak o kadar kolay olmaz basınçtan dolayı.

burak_2885
29-05-2015, 13:29
Bu olayı çeken kamera sabit güvenlik kamerası değil. Ben şuan patlamadan çok o videoyu kim çekti ve patlayacağını nerden biliyordu. Merak ettim açıkçası

darkmoon
29-05-2015, 13:31
sadece honda değil chevrole volvo opel falanda anlaşmalı.. yanlış hatırlamıyorsam teleflex volvo ile anlaşmışdı araçları için.

Ramcho®
29-05-2015, 13:36
chevrolet BRC ile anlaşmalı honda BRC ile anlaşması Volvo Prins ve Teleflex ile anlaşmalı.

Low-Rider
29-05-2015, 13:38
Bu olayı çeken kamera sabit güvenlik kamerası değil. Ben şuan patlamadan çok o videoyu kim çekti ve patlayacağını nerden biliyordu. Merak ettim açıkçası

Ekrandan telefon ile kameraya çekmiş olabilirler..

ahmet_xy
29-05-2015, 13:41
lpg güvenli veya değil ama benzin ve lpg aynı fiyatta satılsaydı, hanginiz lpg'yi arabasında kullanırdı? ben kullanırım diyen var mı?

Ramcho®
29-05-2015, 13:44
lpg güvenli veya değil ama benzin ve lpg aynı fiyatta satılsaydı, hanginiz lpg'yi arabasında kullanırdı? ben kullanırım diyen var mı?

bu bahsettiğin komik olmuş abi biraz...

dizel ile benzin aynı fiyatta olsa dizel de mi kullanmıycas ?

lpg nin avantajı LT fiyatının düşük olması ekonomik olması aynı fiyatlarda olursa neden kullanılsın ki o zaman bi esprisi kalmaz.

ahmet_xy
29-05-2015, 13:58
bu bahsettiğin komik olmuş abi biraz...

yok onun için demedim. bazıları lpg yi savunmak için "çevre dostu yakıt, benzinden daha güvenli" vs diyorlar da. aynı fiyat olsa kimse kapısından içeri sokmazdı lpgyi

mehmetRS
29-05-2015, 14:03
yok onun için demedim. bazıları lpg yi savunmak için "çevre dostu yakıt, benzinden daha güvenli" vs diyorlar da. aynı fiyat olsa kimse kapısından içeri sokmazdı lpgyi

litre fiyatları olsa lpg ekonomik olarak göçertir adamı tabi, litre bazında benzine göre sanırım daha fazla harcanıyor araçlarda..

220T
29-05-2015, 14:09
Farkı buradan görebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=I1hS7P7Tt0M

Low-Rider
29-05-2015, 14:09

halamın bıyığı olsa amcam olurdularla bir yere gelemeyiz

lpg benzin ile aynı fiyatta değil ve şu anda daha ekonomik, hadi diyelim lpg benzin ile aynı fiyata geldi

o zaman lpg kullananlar düşünsün :)

XSi
29-05-2015, 14:43

Dostum, lpg patlar yorumu icin millet cadi taslasin diye konu aciliyor..

Tehlikeli lpg den daha tehlikeli benzin oldugunu soyluyoruz bizde..

Lpg cevre dostu ve guvenli diye konu acan mi var?

Amac ekonomi zaten.

Neden dizel kullaniliyor?

Cevap ekonomi.

Kimse begenmek zorunda degil, begenmeyin zaten boylece ben hayalimdeki v6 v8 tam otomatik canavarlara dizelden daha uygun maliyetle devam edeyim. Hemde benzinli motor karakterinde, 1500 le 4000 devir arasina hapsolmadan :)

poseidon
29-05-2015, 15:12
Benzin ve lpg güvenliğini eşit sayarsak ben cebimi düşünürüm arkadaş.
Lpg sevdalısı değiliz sonuçta.
Lpg ucuzsa lpg.
Yok yarın benzin fiyatı ile kafa kafaya gelir basarım düğmesine lpg nin kapatır benzinle devam ederim.
Problem yok.
Eşit güvenlik ortamında en düşük maliyet en çok verim beklentimi hangi enerji kaynağı karşılıyorsa ona yönelirim.

exclusive
29-05-2015, 18:49
Farkı buradan görebilirsiniz.

RS i yakacaklar diye aklım çıktı recarolar için burdan gözyaşlarımı gönderirim :D

altugkocer
02-09-2015, 14:52
Yeni konu açmayım dedim acaba gerçek mi ya :D

https://www.59saniye.com/ici-gaz-dolmus-arabada-cakmak-ateslemek/

TigeR
02-09-2015, 15:08
Yeni konu açmayım dedim acaba gerçek mi ya :D

https://www.59saniye.com/ici-gaz-dolmus-arabada-cakmak-ateslemek/

HAhahah Allah akıl fikir versin :D Direk saçlar gitti

mert_can 41
02-09-2015, 16:55
o videodaki araç tüp taşıma aracıymış içinde tüpler varmış tüplerden biri gaz kaçırmış sürücüde gazı koklamadan sigarayı yakınca aydınlanmış haberlere çıkrımıştı

dip not ben de lpg den tırsıyorum bagajımda tüp olduğunu bildiğim zaman çok tedirgin kullanıyorum arkadan gelen bir kaza anında patlamama gibi bir lüksü yok

gökberk
02-09-2015, 18:02
o videodaki araç tüp taşıma aracıymış içinde tüpler varmış tüplerden biri gaz kaçırmış sürücüde gazı koklamadan sigarayı yakınca aydınlanmış haberlere çıkrımıştı

dip not ben de lpg den tırsıyorum bagajımda tüp olduğunu bildiğim zaman çok tedirgin kullanıyorum arkadan gelen bir kaza anında patlamama gibi bir lüksü yok

Biraz araştırma yap istersen Mertcan.
Bazı kazalarda arkadaki yolculara zarar gelmesini engelleyen o LPG tankı olabiliyor.
Yani demek istediğim kaza durumunda patlayacak bir şey değil.

onn_dear
02-09-2015, 19:15
Sonuç olarak sigara öldürür icmeyin.

onn_dear
02-09-2015, 19:16
Ha lpg li araci km.de 1 krs yaksa dahi kapimin önüne koyar miyim koymam net.

By_emre
02-09-2015, 19:27
Lpg patlamaz :) Egzoz manifoldunun üstüne lpg filtresini sabitleyen ustalar montaj yaparsa usta kaynaklı patlama-yanma yaşabilinir. İşin ehli ve can taşıma bilincinde olan bir ustanın yaptığı montajda ve bakımları düzenli yapıldığında patlama %0'dır.
Bugün benzin fiyatı 2.50 veya 3 Tl olursada hiç uğraşmam Lpg tuşuna basar aracı benzine atar kullanırım ben performansı lpg'dede alıyorum ve hatta aracım daha iyi gidiyor :)

beetle
02-09-2015, 19:57
bu video yu çekenin işine benziyor. Sanki bile bile adamı aydınlatmışlar. sabotaj galiba.

mert_can 41
02-09-2015, 20:14
Biraz araştırma yap istersen Mertcan.
Bazı kazalarda arkadaki yolculara zarar gelmesini engelleyen o LPG tankı olabiliyor.
Yani demek istediğim kaza durumunda patlayacak bir şey değil.

http://www.palo.com.tr/a/takla-atan-lpg-li-otomobil-alev-alev-yand%C4%B1-460853

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27987721.asp

http://www.vidivodo.com/video/muglada-bir-surucu-lpgli-araciyla-kaza-yapti-showhaber/1182178

araştırır ken bu tür haberlerde çıkıyo karşıma çımıyo değil birde ön yargılar lpg yi bulan adam çıkıp ispatlasa bile almam taktırmam :) bir ihtimal simit tüp olursa göz görmeyince gönül katlanır hesabı olabilir :)

cabrioleter
07-09-2015, 23:05
adamlar rs e çakmış mis gibi lpg yi ucuza performans peşinde. yanlış bilmiyorsam ülke ingiltere.
biz çok zenginiz ya o araç lpg li olsa değeri düşer, aslan besleyen yemini düşünmezciler gelirdi.
adamlar için de ne aslandır ya hammına..