Orijinalini görmek için tıklayınız : 80.000'e sıfır araç sorunsalı
leader_T
03-07-2015, 11:34
Arkadaşlar bütçenin düşmesi nedeniyle ilk talebimi değiştirmek durumunda kaldım. Yeni Bütçem 60.000TL ve 2. el yada sıfır araç bakıyorum.
Merhaba arkadaşlar,
bu aralar kendimi zorlayıp bir araç almak istiyorum. Mevcutta Getz 1.4 otm. LPG'li araç var. 100.000km'ye geldi ve performans namına zaten birşey yok. ayrıca bagajda yetmiyor. Bu nedenle sıfır bir araç almayı düşünüyorum. aklımdan Seat Leon ST 1.4 tsi FR act 150 DSG (FR plus +Kış paketi+geri görüş) var. Bu konfigürasyonun fiyatı yaklaşık 80.000'e geliyor. Yaklaşık yılda 20.000km yol yaptığım için açıkçası benzin kullanımı düşündürmüyor değil. Gerçi çok az tüketim değerleri olduğuda belirtiliyor. Ancak bu aracın Dizelini konfigüre etmek istesek oda bundan yaklaşık 10.000TL daha pahalıya geliyor.
Sizce Seat leon mu yoksa o araç o paraları etmez şu model dizel otomatik araç çok daha iyi diyebileceğiniz bir araç var mı?
Sıfır araç yerine ikinci el bu fiyattan daha düşük araçları da değerlendirebilirim.
Bu konuda sizlerin fikirlerinizi almak istiyorum.
Arkadaşlar uzun arayışlar + iş yoğunluğu nedeniyle ancak bir araç alabildim. Konuyu bu şekilde kapatmak istiyorum
2013 Seat Leon 1.6 TDI DSG + Led paket+media paket 28.000km'de.
Şimdilik bir sıkıntı yok. İlerleyen zamanlarda resimlerinide eklerim.
Bu araştırma evresinde yardımlarını esirgemeyen ve tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.
melihyilmaz
03-07-2015, 11:56
geçen fiat 500x baktım tam full paket yok yoktu araba kırmızı çok hosma gitti.
bixenon
elektrikli hafızalı ısıtmalı kolyuklar
anahtarsız giriş çalıstırma
ekran
cam tavan vs.
dizel 120bg yanılmıyorsam bi bakın derim.
oabayram
03-07-2015, 12:51
skoda octavia fiyat performans acısından değerlendirilesi bir araç :)
tabi alın ama garantiden değişecek zaten bence aracı çıkartmadan bayiiden kavrama,mekatronik,far kontrol üniteleri,far viraj kontrol beyinlerini,xenon ampüllerini,yakıt şamandırasını değiştirin. :)
yasindemir
03-07-2015, 13:04
Aynı paralara 1.6 TDI DSG dolu Jetta'da alabilirsiniz, hem dizel az yakar, hem konforlu hemde bagaj probleminizi çözer. Tork'da cabası.
evrendogu
03-07-2015, 13:09
Yeni 308 e de bakın derim. Modern ve yeni bir araç. Donanım da fiyatı da güzel.
oabayram
03-07-2015, 13:17
tabi alın ama garantiden değişecek zaten bence aracı çıkartmadan bayiiden kavrama,mekatronik,far kontrol üniteleri,far viraj kontrol beyinlerini,xenon ampüllerini,yakıt şamandırasını değiştirin. :)
nedense dediklerinin hiçbiriyle karşılaşmadık :)
Leon parasina gore guzel arac tavsiye ederim golf aliniyorsa golf yoksa leon derim
onn_dear
03-07-2015, 13:23
vay be 80 bine alabildiğimiz araçlara bak ya orta sınıf standart sıradan araçlar ne günlere geldik.
ilanımı incelemenizi öneririm,aracım sıfırdan farksızdır...ailece binecekseniz yüksek,konforlu fiyat ve yakıt avantajı olan bir araçtır..
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/205255-2014-model-4278-km-de-hatasiz-boyasiz-makyajli-kasa-peugeot-3008-dizel-otomatik.html
leader_T
03-07-2015, 14:17
geçen fiat 500x baktım tam full paket yok yoktu araba kırmızı çok hosma gitti.
bixenon
elektrikli hafızalı ısıtmalı kolyuklar
anahtarsız giriş çalıstırma
ekran
cam tavan vs.
dizel 120bg yanılmıyorsam bi bakın derim.
Dizel otomatik yok sanıyorum. Bu nedenle elemiştim.
Şirketimizde 2 adet SW 1 adet sedan kullanıyorum. çok memnunuz ancak sıfır yok. 2. eli değerlendiriyorum.
Aynı paralara 1.6 TDI DSG dolu Jetta'da alabilirsiniz, hem dizel az yakar, hem konforlu hemde bagaj probleminizi çözer. Tork'da cabası.
Leon Jetta'ya göre bence daha dolu diye düşünüyorum.
Yeni 308 e de bakın derim. Modern ve yeni bir araç. Donanım da fiyatı da güzel.
aslında Peugeot yada Citroen pek düşünmüyorum. Bunların yerine i30 sw daha cazip geliyor. Ayrıca dizel otomatik dolu bir araç 85.000'i buluyor.
Leon parasina gore guzel arac tavsiye ederim golf aliniyorsa golf yoksa leon derim
Golf'ü bagajından ötürü hiç düşünmüyorum. yoksa ilk bakacağım araç golf.
ilanımı incelemenizi öneririm,aracım sıfırdan farksızdır...ailece binecekseniz yüksek,konforlu fiyat ve yakıt avantajı olan bir araçtır..
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/205255-2014-model-4278-km-de-hatasiz-boyasiz-makyajli-kasa-peugeot-3008-dizel-otomatik.html
Sizin araç tam otomatik mi? yoksa robotize mi?
kalipson
03-07-2015, 14:26
Octavia'nin sifiri yok mu??? Enteresan
aracım yarı otomatik...
sıkıntıları bakımından soruyorsanız,eski nesil 2010-2013 arsında çıkan ( auto 6 r ) şanzuman değil bundaki...sarsınsı sıkıntı vs si yok,vites aralarında saniyeler geçme olayı yok :)
peugeot un yeni nesil ( S&S ETG6 ) yarı otomatiği bu şanzuman...2014-2015 modellerde makyajla beraber değişti o şanzuman
edit : 2015 modelin ( 2.yarı diyeyim ) tam otomatikleride var ama fiyatı aynı araç donanımları ile olarak düşünütrseniz 105 bin tl ye geliyor,boş allure 103 bin tl :icon_tup:
Şu araç sadece temsili
bence yakıt konfor görünüm olarak böyle birşey bakabilirsiniz
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-tr-de-tek-emsalsiz-temiz-essiz-dolu-2013-v40-r-design-cam-tavan-216220804/detay
leader_T
03-07-2015, 16:22
Octavia'nin sifiri yok mu??? Enteresan
belirttiğim fiyata yok.
80'e sıfır astra var 1.6 dizeş 136hp cosmo paket
Şu araç sadece temsili
bence yakıt konfor görünüm olarak böyle birşey bakabilirsiniz
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-tr-de-tek-emsalsiz-temiz-essiz-dolu-2013-v40-r-design-cam-tavan-216220804/detay
koltuklara bak gel bana otur diyo resmen :D
fiyat aralığını aşmış yalnız berkay
optimus_prime
03-07-2015, 20:48
ben bugun birmot zincirlikuyuya gittim o paralara bana göre alınacak en güzel araba leon dizel otomatik ama
500x i test ettim gidişi duruşu falan çok güzel koç grubu indirimiyle 74lük aracı 68e bıraktılar bana, full versiyonu da 74 lira bence bakmalısınız
i30 u 76 civarına bırakıyorlar makyajlı dizel otm. olarak, sw de limitiniz içinde kalır.
octi tdi dsg 81 liraydı sanırım, yine 80 liraya alabilirsiniz bence aksesuarsız şekilde olur ama.
belki konu dışı olabilir ama i30 için parçası doğru duzgun bulunmuyor diyorlar. yakın arkadasım dukkan sahıbı tamirci olarak i30 vardı toplayana kadar canım cıktı dedı servıste bıle parcası yok dedı motor parcalarından bahsedıyorum.
Biraz daha yukari cikilabilirse a3 sedan var hic dusunmeyin
Misal
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-akn-auto-2013-audi-1.4-tfsi-sedan-ambition-paket-218387064/detay
ahmetbaha-drs
03-07-2015, 21:41
Bir süre önce Highline Golf 122hp TSI-DSG 79-83 civarına cam tavanlı vs vardı bayilerde, 84.000TL civarınada bir yakınıma Sport&Style TSI*DSG Tiguan satın alındı bence bir bakabilirsiniz. Bunlara ek olarak Mazda 3 Skyactiv-Otomatik Power bakılabilir.
Her öneri konusunda volvo ya da alfra romeo en az 2 kişi tarafından öneriliyor. Ama sitede bu 2 markaya sahiplik oranı %0.05 falandır sanırım. =)
optimus_prime
03-07-2015, 22:54
Her öneri konusunda volvo ya da alfra romeo en az 2 kişi tarafından öneriliyor. Ama sitede bu 2 markaya sahiplik oranı %0.05 falandır sanırım. =)
dizel mito bulamadım ki bir türlü kafama göre bulunca arttırıcam o oranı :D
Bi arkadaşımın selespeed 156'sı var tertemiz. Satsa ben de onu alacağım ama vermiyor. =)
belki konu dışı olabilir ama i30 için parçası doğru duzgun bulunmuyor diyorlar. yakın arkadasım dukkan sahıbı tamirci olarak i30 vardı toplayana kadar canım cıktı dedı servıste bıle parcası yok dedı motor parcalarından bahsedıyorum.
yok öyle birşey bayiler stok tutmuyor sadecce. her parca siparis gecildikten sonra 1 günde ana depodan geliyor. hadi diyelim ordada yok direk koreden 10gün içinde geliyor. emin ol en absürt parcaları garantiden degiştirdim (sarj dinamosu ve ona baglı parcalar) arızayı 2günde buldular çok süpheli kısım vardı cünkü. bulduktan sonra parcanın gelip sök-takı falan 4.günde teslim aldım.
----
onun dışında leon x-perience bakabilirsin 83bin liste fiyatı var düserler heralde 80-81 e
yada leventin dedigi gibi yeni 7ileri dct'li ve euro6 135hp dizel motorlu i30un ilk donanımı 73-75lere, en gırtlk paketini yine 80-81 e falan rahat bırakır bayiler. liste fiyatına cok takılma :)
nedense dediklerinin hiçbiriyle karşılaşmadık :)
ben çok karşılaştım ***** firmadan olunca :D
Çok yaşa be acayip bir tespit.
Tavsiye eden çok olur sahip olan ise aynı oranda kıyamet gününe kadar olmayacaktır :)
Geçen hafta yeni ford focus kiraladım 2015, sınıfına göre değerlendirmek gerekirse çok çok memnun kaldım.Otomatik seçeneği nasıldır bilemem ama eğer elime para geçerse almayı düşündüğüm bir araç. Ben dizel modelini kullandım. Manueldi fakat yokuş kalkış desteği gayet güzeldi. 2 gün üst üste 2000 km yaklaşıık 1500 km'si şehirler arası kullandım ve en ufak bir yorgunluk bırakmadı. Yol tutuşu, ivmelenmesi çok güzel, çok stabil bir araç. İçi ferah kasa da bir üst segmenti andırıyor. Bence düşünebilirsiniz. Yakıt olarak ise 22 kuruş yaktı ama şehirler arası olan kısımda yol çalışmaları dışında 130un altına düşmedim.
Megane Sport Tourer GT Line 1.6 dCi 130 bg 84 bin liste fiyatı var,130 hp ve mazotlu,bagaj çok geniş,gt line donanım çok güzel,bence düşünülebilir.
leader_T
05-07-2015, 18:16
Arkadaşlar
mevcut durumda butcem 60.000'e düştü. Bu nedenle sıfır araclardan ziyade ikinci ellere yonelecegim sizin önerilerinizi degerlendirdim ancak;
Seat xperience'ı test ettim araç çok güzel ancak istedim donanimda fiyat 90.000'e geliyor.
500x de otomatik dizel malesef yok yada ben bulamadım
astrayi çok beğenmiyorum uzun süre kullanma şansım oldu çünkü
a3 sedan butcemin cok üstünde maalesef
Mevcut durumda i30sw dizel otm, ceed sw dizel otm ve scenic 1.5 dci edc.
bu 3 araç arasında karşılaştırma yapacak olursanız sizin siralamaniz ve yorumlarınız ne olur. Tabiki farklı marka tercihlerinide degerlendirebilirsiniz
Skoda yeti öneririm. Tasarımı herkese göre olmayabilir ama sürüş özellikleri, konforu çok güzel keyifli bir araç. Örnek olarak bir ilan koyuyorum ilanla alakam yok
2014 MODEL SKODA YETİ HATASIZ ORJINAL AİLE ARACI
İlan No: 220215935
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-skoda-2014-model-skoda-yeti-hatasiz-orjinal-aile-araci-220215935/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-nissan-yuzbasioglu-ndan-2014-qashqai-1.2-tekna-skypack-otomatik-218550172/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-ford-bayii-gurbaslar-dan-qashqai-1.2-benzinli-otomatik-12.637-km-216015362/detay
bence :D
bütçe 60 bin olmuş edit'i :o
leader_T
06-07-2015, 11:06
Skoda yeti öneririm. Tasarımı herkese göre olmayabilir ama sürüş özellikleri, konforu çok güzel keyifli bir araç. Örnek olarak bir ilan koyuyorum ilanla alakam yok
2014 MODEL SKODA YETİ HATASIZ ORJINAL AİLE ARACI
İlan No: 220215935
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-skoda-2014-model-skoda-yeti-hatasiz-orjinal-aile-araci-220215935/detay
Evet yeti de güzel bir araç bunada bakacağım
leader_T
06-07-2015, 11:08
Arkadaşlar scenic 1.5 edc için yorum yapar mısınız?
Sanzimani nasıldır?
Aracı kullananlar sürüş konforunuda paylasirsa sevinirim.
Valla denk getirirseniz o limitte Yeti en iyisi bence.
orhan_guney
06-07-2015, 11:14
5 yıldır yanlış anlama skoda satıyorum, bukadar arızayı tek kalemde veren bir arama görmedim çok merak ettim plakayı verirmiisn servis kayıtlarına bakıcam bu kadar arıza verdimi bu araba şaşdım kaldım.lekelemek ne güzel bir şey değilmi temizleme zordur, yorumlara biraz daha dikkat edin bence.
fluence 1.5 edc kullandım. Araç kiralık olarak bizdeydi 1 aylığına. Sıkışık, dur-kalk bol trafiğe gelmedi. Şanzıman aşırı ısındı hatası verdi ve ne yazık ki kenara çekip bekleyebileceğim bir durumda değildim. Onun dışında yakıtı, vites geçişleri ve performansı beklediğimden çok çok iyiydi. Kiralar mıyım? Evet. Satın alır mıyım? Hayır, zira otomatik araba alıyorsam sıkışık trafikte rahat etmek için alırım. Trafiğe 1 saat sıkışacaksam bundan dolayı şanzıman ısındığı için kenara çekip beklememi isteyecekse, ve bunu yapabilecek konumda değilsem şanzıman saçmalayacaksa neden otomatik alayım ki?
5 yıldır yanlış anlama skoda satıyorum, bukadar arızayı tek kalemde veren bir arama görmedim çok merak ettim plakayı verirmiisn servis kayıtlarına bakıcam bu kadar arıza verdimi bu araba şaşdım kaldım.lekelemek ne güzel bir şey değilmi temizleme zordur, yorumlara biraz daha dikkat edin bence.
Octavia'nın başlıca sıkıntılarını yazdım abi. Hepsi bir araçda çıktı demedim.
edit: posta kutun dolu abi..
Size şahsi tavsiyemi de söyleyeyim Yeti alın monte carlo paket. Sorunsuz bir araç gerçekten ilginç bir şekilde servisde kavrama mekatronik v.s hiç değiştirilen olmadı. Hatta Yeti'ye garantiden parça değiştiğini hatırlamıyorum.
Ya da bekleyin altın vuruş yapın o paranın az üstüne Yeni Superb 1.4 TSI ACT 150hp 4x4 Laurent & Klement Edition. Yıkım makinesi olacak yıkım..
yasindemir
06-07-2015, 14:49
Leon daha dolu demişsiniz yeni jetta'dan nasıl daha dolu anlamadım. Leon'da olup Jetta'da olmayan birtek Led far var? Bir de Bagaj probleminiz varsa Leon üzer ama Jetta geniştir.
Edit: 60bin TL'ye düşmüş bütçe,,,
leader_T
06-07-2015, 16:07
fluence 1.5 edc kullandım. Araç kiralık olarak bizdeydi 1 aylığına. Sıkışık, dur-kalk bol trafiğe gelmedi. Şanzıman aşırı ısındı hatası verdi ve ne yazık ki kenara çekip bekleyebileceğim bir durumda değildim. Onun dışında yakıtı, vites geçişleri ve performansı beklediğimden çok çok iyiydi. Kiralar mıyım? Evet. Satın alır mıyım? Hayır, zira otomatik araba alıyorsam sıkışık trafikte rahat etmek için alırım. Trafiğe 1 saat sıkışacaksam bundan dolayı şanzıman ısındığı için kenara çekip beklememi isteyecekse, ve bunu yapabilecek konumda değilsem şanzıman saçmalayacaksa neden otomatik alayım ki?
Bu bilgi çok faydalı oldu. Çok teşekkürler. Bende otm vitesi rahatlığı için tercih ediyorum. Bu tarz sorun yaratma olasılığı varsa sürekli aklım kalir.
leader_T
06-07-2015, 16:10
Octavia'nın başlıca sıkıntılarını yazdım abi. Hepsi bir araçda çıktı demedim.
edit: posta kutun dolu abi..
Size şahsi tavsiyemi de söyleyeyim Yeti alın monte carlo paket. Sorunsuz bir araç gerçekten ilginç bir şekilde servisde kavrama mekatronik v.s hiç değiştirilen olmadı. Hatta Yeti'ye garantiden parça değiştiğini hatırlamıyorum.
Ya da bekleyin altın vuruş yapın o paranın az üstüne Yeni Superb 1.4 TSI ACT 150hp 4x4 Laurent & Klement Edition. Yıkım makinesi olacak yıkım..
1.6 dizel Dsg Superb aile içinde zaten var ancak aracı eşimde kullanacağı işin ebatları büyük geldiği için çekiniyor. Tabiki bende çekiniyorum kesin arkasını bi dönüşte bırakır yoksa benim içinde tek tercihlerde biri olurdu. Tabi bütçenin düşüşü ile oda hayal oldu.
leader_T
06-07-2015, 16:20
Seat leon ST fr paket 1.4 tsi ACT 150 ps Dsg
DIŞ DONANIM
17" Alüminyum Alaşımlı Jantlar
Gövde Rengi Kapı Kolları ve Yan Aynalar ( Led sinyal lambaları)
Elektrikli / Isıtmalı / Katlanabilir Yan Aynalar
Krom Kaplı Ön Izgara
Ön Sis Farları
SEAT Full LED/ LED Gündüz Sürüş Farı / Led Arka Stop Lambaları
Sunroof
Koyu Karartılmış Arka Camlar
Arka Park Sensörü
Krom Kaplamalı Çift Egzoz Ucu
FR Tamponlar, FR Süspansiyon
İÇ DONANIM
Çift Bölgeli Otomatik Klima
Arka Orta Havalandırma Kanalı
Yükseklik ve Derinlik Ayarlı Elektromekanik Direksiyon
Yol Bilgisayarı
Hız Sabitleme Sistemi (Cruise Control)
Deri Direksiyon, Vites Topuzu ve El Freni
Ön Kol dayama
Elektrikli Ön / Arka Camlar
5'' dokunmatik renkli ekranlı Radyo, CD, MP3 Çalar / Aux-in, Sd Kart ve USB Girişi
8 Hoparlörlü Ses Sistemi ( 4 Hoparlör + 4 Tweeter)
Direksiyondan Kumandalı Ses Sistemi
Bluetooth
Eve Geliş Fonksiyonu (Coming Home), Gündüz Sürüş Farı
Evden Çıkış Fonksiyonu (Leaving Home), Otomatik Yanan Kısa Farlar
Yağmur Sensörü/ Kararan dikiz aynası
Işıklandırmalı Torpido Gözü ve Bagaj
Sürücü / Yolcu Işıklı makyaj aynaları
Ambiyans aydınlatması
Ayak bölümü aydınlatması
Sürücü / Yolcu Koltuğu Yükseklik Ayarı
Sürücü / Yolcu Koltuğu Bel Destek Ayarı
Sürücü / Yolcu Koltuğu Arkası Cep
Sürücü Koltuğu Altı Göz
Ön / Arka okuma lambaları
SEAT Sürüş Profili (Eco, Comfort, Sport, Kişisel)
Alüminyum FR kapı eşik kaplaması
Spor FR Koltuklar (deri-kumaş karışık)
Led İç Aydınlatma Paketi
1/3 - 2/3 katlanabilir arka koltuklar
Kauçuk Paspas
GÜVENLİK
ABS (Anti Blokaj Fren Sistemi) / ASR (Elektronik Patinaj Önleme Sistemi )
ESC ( Elektronik Stabilite Kontrolü) / Lastik Basınç Uyarısı / Yokuş Kalkış Sistemi (Hill Hold) / XDS (Elektronik Dinamik Diferansiyel Kilidi)
MSR (Elektronik Motor Çekiş Kontrolü)
DSR (Dinamik Direksiyon Önerisi )
İkincil Çarpışma Freni
Sürücü / Yolcu Ön Hava Yastıkları
Sürücü / Yolcu Yan Hava Yastıkları
Perde Hava Yastıkları
Ön Yolcu Hava Yastığı İptali
Aktif Gergili Ön Emniyet Kemerleri
Sürücü Emniyet Kemeri Uyarısı
Disk Frenler, Ön/Arka
Arka koltuklarda 2 adet çocuk koltuğu sabitleyici (Isofix) + 2 adet Top Tether
Ani frenlemede otomatik yanan flaşörler
Immobilizer
Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit Sistemi
yukaridakilere ilave ön arka park sensörü ve otm.park sistemi, koltuk ısıtma,ısıtmalı silecek suyu ve far yıkama
Bu aracın fiyatı 78-79 bin TL
jettada bu donanimda ki bir aracın fiyatı nedir. Ayrıca jettada ACT teknolojisi yok diye biliyorum.
Ayrıca yazdığım araç station wagon.
yasindemir
06-07-2015, 16:36
Bütçeniz 60'a düştüyse bu araç mümkün değil zaten, Jetta opsiyonu da kalkar bu durumda...
İbrahim33
06-07-2015, 20:57
ben olsam kia ceed sw alır geçerdim , ama 2.el alırdım. 2.el fiyatları epey uygun.
kalipson
06-07-2015, 22:06
EDC Fluence almayın da ne alirsaniz alın. Ya da bi 8-10 lira sanziman icin para ayırın. Ne olur ne olmaz...
Soğuk havalarda kaç tane fluence yağ filtresini patlattı ve motor yapıldı kaçtane garantiden kaçtane cepten üffff bilen varmı ? :))
leader_T
07-07-2015, 09:35
ben olsam kia ceed sw alır geçerdim , ama 2.el alırdım. 2.el fiyatları epey uygun.
i30 ile Ceed aklımı çok kurcaliyor zaten araştırmalarımı bu ikisi üstüne yogunlastirdim.
EDC Fluence almayın da ne alirsaniz alın. Ya da bi 8-10 lira sanziman icin para ayırın. Ne olur ne olmaz...
Başka bir sorunu var mı bilgi verir misiniz?
Soğuk havalarda kaç tane fluence yağ filtresini patlattı ve motor yapıldı kaçtane garantiden kaçtane cepten üffff bilen varmı ? :))
Detay gerekiyor evet :)
i30 ile Ceed aklımı çok kurcaliyor zaten araştırmalarımı bu ikisi üstüne yogunlastirdim.
Detay gerekiyor evet :)
yeni makyaj yemiş i30 degildir kastınız diye düsünüyor 60 a zor cünkü.
güncel ceed ve makyajsız i30 kardeşler kasası ve iç mekan dısında alayı aynı parçalar. ceedde premium i30da elite donanımında d sınıfı araç donanımıyla geliyor. otomatik vitesleri tork konv. 6ileri sorunu sıkıntısı kronigi vs.si yok ancak yakıtları sanzıman kaynaklı 7-8 litrelerde gezebilir.onunda ilacı soft yazılımla 1-1,5 litre rahat düşüyor
mesela ceed:
premium
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-2013-model-kia-cee-d-full-plusfull-1.6-crdi-premium-sw-218491165/detay
concept plus
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-ozen-auto-dan-2013-kia-ceed-sw-1.6crdi-full-plusfull-hatasiz-boyasiz-218357647/detay
i30
ceeddeki premiumla eş-elite
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-otomatik-cam-tavan-i30-1.6-crdi-128-hp-elite-sw-202887618/detay
concept plusa karsılık degil ama cok yakın style donanımı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-2014-i-30-1.6-crdi-style-sw-ilk-sahibinden-217598339/detay
Hyundai almadan önce bir kere daha düşünün derim, sebep olarak da https://www.youtube.com/watch?v=ZrPxXLj_7sI
edit: referans olması açısından: https://www.youtube.com/watch?v=g14tmZh0eCU
https://www.youtube.com/watch?v=kNqHnAjc1e8
galeyana geitrmeyin milleti gördügünüz her videoyla, kaç tane sikayet cıkmıs o sebepten baktınmı hiç o videodakine benzer? yada çıksa emin ol ben cıkartırdım ;). onuda geçtim daha once burdada tartısıldı uzunca o araçta muhtemelen eps arızası var, imkanı yok öyle olmasının baska sekilde cünkü.
galeyana geitrmeyin milleti gördügünüz her videoyla, kaç tane sikayet cıkmıs o sebepten baktınmı hiç. videodakine benzer yada çıksa emin ol ben cıkartırdım ;). onuda geçtim daha once burdada tartısıldı uzunca o araçta muhtemelen eps arızası var, imkanı yok öyle olmasının baska sekilde cünkü.
Hyundai'nin geçmişini biraz araştır. Direksiyonu kilitlenen ilk ve tek Hyundai o araç değil. Takla atan ve airbag açmayan örneği de var bu markanın, kırmızı ışıkta dururken kendi kendine hızlanmaya başlayanı da. Almayacağım iki markanın biri Hyundai diğeri de Ford'dur.
edit: http://www.i30ownersclub.com/forum/index.php?topic=8869.0 bu forumda da görülebileceği üzere Hyundai bu sorunu yaklaşık 10 yıldır yaşıyor.
sen gelecege bakmayaıp gecmisi kurcaladıgın önyargını kaldırmadıgın sürece ben sana nediyim ne anlatsam olmayacak anlamıcan zaten.
oyüzden en güzelini yapıyosun. ne sen hyundaiye/forda nede onlar sana muhtac degil nolur al diyede yalvarmayacak kimsede sana:)
leader_T
07-07-2015, 20:47
yeni makyaj yemiş i30 degildir kastınız diye düsünüyor 60 a zor cünkü.
güncel ceed ve makyajsız i30 kardeşler kasası ve iç mekan dısında alayı aynı parçalar. ceedde premium i30da elite donanımında d sınıfı araç donanımıyla geliyor. otomatik vitesleri tork konv. 6ileri sorunu sıkıntısı kronigi vs.si yok ancak yakıtları sanzıman kaynaklı 7-8 litrelerde gezebilir.onunda ilacı soft yazılımla 1-1,5 litre rahat düşüyor
mesela ceed:
premium
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-2013-model-kia-cee-d-full-plusfull-1.6-crdi-premium-sw-218491165/detay
concept plus
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-ozen-auto-dan-2013-kia-ceed-sw-1.6crdi-full-plusfull-hatasiz-boyasiz-218357647/detay
i30
ceeddeki premiumla eş-elite
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-otomatik-cam-tavan-i30-1.6-crdi-128-hp-elite-sw-202887618/detay
concept plusa karsılık degil ama cok yakın style donanımı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-2014-i-30-1.6-crdi-style-sw-ilk-sahibinden-217598339/detay
Tabiki makyajsiz olanlara bakıyorum yeni kasalarin fiyatlarida yüksek
örnekler çok yardımcı oldu ceed premium hem daha spor görünüyor hem de donanım seviyesi gayet tatminkar
Hyundai almadan önce bir kere daha düşünün derim, sebep olarak da https://www.youtube.com/watch?v=ZrPxXLj_7sI
edit: referans olması açısından: https://www.youtube.com/watch?v=g14tmZh0eCU
https://www.youtube.com/watch?v=kNqHnAjc1e8
Tek bir kaynak ile degerlendirmemek lazım. Ancak insanın aklına kurt düşmüyor değil.
hyundai kendi kendine hızlanma mevzusu vardı ama daha çok asya pazarlarında ki araçlarında var biliyorum. avrupa pazarında da elbet vardır ben daha duymadım varsa bile paylaşsın
sen gelecege bakmayaıp gecmisi kurcaladıgın önyargını kaldırmadıgın sürece ben sana nediyim ne anlatsam olmayacak anlamıcan zaten.
oyüzden en güzelini yapıyosun. ne sen hyundaiye/forda nede onlar sana muhtac degil nolur al diyede yalvarmayacak kimsede sana:)
Geçmişi belli olmayan, ya da geçmişi hatalarla dolu olan herhangi bir firmayla çalışır mısın, mesela bir işyeri sahibi olsan (belki de öylesindir, bilemem)? Ticaret yapan her firma geçmişleri sayesinde günümüzde var olabilir, gelecekte de güçlenir. Hyundai'nin önümüzdeki 5-10 yıl hatasız araç üretmesi lazım, tek bir olumsuz testinin bile olmaması lazım ki benim gibi düşünen insanların önyargılarını kırabilsin. Ben konu mankeni değilim, gerektiğinde canımı emanet ediyorum o cıvata yığınına, e haliyle ekstrem durumlarda sunduğu güvenlikle ön plana çıkan markalara yönelirim, bunda yanlış ne var?
hyundai kendi kendine hızlanma mevzusu vardı ama daha çok asya pazarlarında ki araçlarında var biliyorum. avrupa pazarında da elbet vardır ben daha duymadım varsa bile paylaşsın
Benim bildiğim Hyundai'nin kendi kendine hızlandığı Amerika'da çekilmiş bir video var, bulabilirsem paylaşırım burada da.
toyota milyonlarca aracı gaz pedalından dolayı hatalı diye geri cagırır, frenleri bilmem hatalı cıkar.
obur tarafta belki binde bir cuzi sayıda olan hatadan koca markayı suc buluyosun. bu nedende hyundai almam diyosan yolda toyota gördügünde yolunu falan degistirmen gerekir gazı takılırda benim üstüme cıkarmı diye.
mesela karsıma ilk cıkanı
http://www.bbc.com/turkce/ekonomi/2010/02/100204_toyota_prius.shtml
------
https://www.youtube.com/watch?v=EPTIXldrq3Q
Tabiki makyajsiz olanlara bakıyorum yeni kasalarin fiyatlarida yüksek
örnekler çok yardımcı oldu ceed premium hem daha spor görünüyor hem de donanım seviyesi gayet tatminkar
premiumla c.plus arasında dıştan sadece jant varkı var, içtede (donanım farkını katmadan görüntü acısından) en belirginler kadranı farklı ve teybi dokunmatik renkli ekran.
toyota milyonlarca aracı gaz pedalından dolayı hatalı diye geri cagırır, frenleri bilmem hatalı cıkar.
obur tarafta belki binde bir cuzi sayıda olan hatadan koca markayı suc buluyosun. bu nedende hyundai almam diyosan yolda toyota gördügünde yolunu falan degistirmen gerekir gazı takılırda benim üstüme cıkarmı diye.
mesela karsıma ilk cıkanı
http://www.bbc.com/turkce/ekonomi/2010/02/100204_toyota_prius.shtml
------
premiumla c.plus arasında dıştan sadece jant varkı var, içtede (donanım farkını katmadan görüntü acısından) en belirginler kadranı farklı ve teybi dokunmatik renkli ekran.
Toyota'lardaki bu sorunu biliyorum merak etme. Anlaşılan hiç taksi kullanmıyorsun, ya da ne bileyim, hiç Hyundai taksiye denk gelmedin. Yolda giderken direksiyon kitlenir, şöför de kontağı kapatır açar, çoğu zaman düzelir. Adamlar alışmış artık, bunu yapınca hemen kontağı kapatıp açıyolar. Binde bir olan bi hata Türkiye'deki Hyundai taksiler arasında bu kadar yaygınsa demek ki bütün hatalı arabaları bize itelemişler, hepsi de her ne hikmetse taksi olmuş???
valla taksiye ayda yılda anca biniyorum. onun dısında 2009dan beri kullanıyorm hyundai-kia, ne hikmetse bendede kullanan diger arkadaslarımdada olmadı. kontak kapanmadan senede kaçyüz bin kilometre yapıp adam gibi serviste bakım görmeyen taksiyle kendi aracımı bir bile tutmam.diyorum ya nedesem fark etmicek sana ama umut işte
allahım şu bizim insanların dramatasyonları, mübalaları.
Bmw fren sistemi hatası vermiş, koskoca Volvo S60ınde direksiyon kitlemiş, VW yıllarca airbaglerle ilgili sorunluydu ,toyotada fren sorunluydu bunların hepsi gözardı ediliyorda arkadaşlar şimdi Hyundai şöyle böyle diyor :)
adamlar ilk 5 en çok satan üreten firmalar arasına girmiş milyonlarca araç üretiyor, 3-5 video ve iddia ile lekenemez diye düşünüyorum .
sevmek sevmemek görecelidir o sebeble fordu sevmem derse saygım var ama ford iyi değildir araba değildir dedimi o arkadaşa sadece döner gülerim :)
bugün 100yıldan fazla kaç firmanın tecrübesi var otomotivde, hangi firma ilk arabaları üreten olmuş, hangi firma ilk seri bandı tasarlayan olmuş, neleri hedeflemiş neleri başarmış bir baksın derim.
adamların yıllarca hedefi halka sıradan araba yapmak oldu.
1 kere yarış arabası yapim dediler ford GT40 ı 60lı yılların ortasında çıkardılar adeta piyasaya tecavüz etti o araç , bir verilerine bak derim biraz ford hakkında fikir sahibi olabilmemiz için
allahım şu bizim insanların dramatasyonları, mübalaları.
Bmw fren sistemi hatası vermiş, koskoca Volvo S60ınde direksiyon kitlemiş, VW yıllarca airbaglerle ilgili sorunluydu ,toyotada fren sorunluydu bunların hepsi gözardı ediliyorda arkadaşlar şimdi Hyundai şöyle böyle diyor :)
adamlar ilk 5 en çok satan üreten firmalar arasına girmiş milyonlarca araç üretiyor, 3-5 video ve iddia ile lekenemez diye düşünüyorum .
sevmek sevmemek görecelidir o sebeble fordu sevmem derse saygım var ama ford iyi değildir araba değildir dedimi o arkadaşa sadece döner gülerim :)
bugün 100yıldan fazla kaç firmanın tecrübesi var otomotivde, hangi firma ilk arabaları üreten olmuş, hangi firma ilk seri bandı tasarlayan olmuş, neleri hedeflemiş neleri başarmış bir baksın derim.
adamların yıllarca hedefi halka sıradan araba yapmak oldu.
1 kere yarış arabası yapim dediler ford GT40 ı 60lı yılların ortasında çıkardılar adeta piyasaya tecavüz etti o araç , bir verilerine bak derim biraz ford hakkında fikir sahibi olabilmemiz için
Ben Ford'a iyi değil demedim ki zaten, Ford almam dedim :) İlk çıkan Ford Pinto'larda üretim hatasından, daha doğrusu eksik güvenlik donanımıyla üretilmesinden kaynaklı kaza anında yanma problemi vardı. Adamlar araç başına 1 (bir) dolar harcayarak bu sorunun önüne geçebilecekken insanların yanarak ölmesinin firma için daha ucuza mal olacağını hesapladıklarından araba başına 1 dolar harcamadılar. Bu zihniyete şu anda sahip olmayabilirler ancak bu benim Ford markasından hepten soğumam için yeter sebep. Buna benzer etik olmayan başka davranışlar da Ford tarihinde bolca mevcut. Yoksa Henry Ford'un, Model T üretiminde piyasa talebine yetişebilmek için, ilk üretim bandını icat ettiğini, bunun global endüstriye "seri üretim" kavramını kazandırdığını da biliyorum, GT40'ın ne kadar hasta ruhlu, manyak bi alet olduğunu da, RS200'ün ralli tarihinde fırtınalar estirdiğini de ;)
valla taksiye ayda yılda anca biniyorum. onun dısında 2009dan beri kullanıyorm hyundai-kia, ne hikmetse bendede kullanan diger arkadaslarımdada olmadı. kontak kapanmadan senede kaçyüz bin kilometre yapıp adam gibi serviste bakım görmeyen taksiyle kendi aracımı bir bile tutmam.diyorum ya nedesem fark etmicek sana ama umut işte
Üstad, sen seversin, binersin, ben sevmem, binmem. Ne ben senin görüşünü değiştirebilirim, ne de sen benim görüşümü değiştirebilirsin. Atladığın tek bir nokta var, başına gelmemesi, böyle bir sorunun olmadığını kanıtlamaz, keza, böyle bir sorunun olması senin-benim başıma geleceğini de %100 garanti etmez. Hyundai'nin böyle bir sıkıntısı var mı? Var. Bizim ülkemizde de, kendi anavatanında da, ABD'de de bu sorun var. İnşallah senin başına gelmez, ama böyle bir sorunun olmadığını söylemek senin gibi araştıran (gördüğüm kadarıyla) birine ters düşer. Yoksa bana ne, herkesin hayatına kimse karışamaz :)
leader_T
08-07-2015, 20:46
Arkadaşlar tartışma konunun amacını aşıyor. Buna bir son verme adına topluca yazmak istiyorum.
Birçok markanın ve modeli kendine has yada marka bazında sorunları olabilir. Burada bunlara kendilerini ne kadar geliştirdiklerine bakarak değerlendirebiliriz.
Yoksa mevcut durumda o markada bu var şu modelde bu var diyerek hiç bir yere varamayız. bu arıza ve sorunlar devam ediyor mu ona bakmakta fayda var.
Konumuza dönecek olursak. Bende 5 yıldır hyundai getz benzinli otm. kullanıyorum. aracı değiştirmemim nedeni konforsuz ve yeterli bagajının olmaması onun haricinde bir problemi şimdiye kadar olmadı. Bu yüzden Hyundai modellerine kötü araç gözüyle bakmıyorum. ancak Kia dış görünüşü ile daha sportif geliyor bana.
Bu araştırmamda yardımcı olma adına aklınıza gelen yada kullanıp test etme şansı bulduğunuz araçları paylaşırsanız sevinirim.
Şimdilik araştırmalarımı Ceed sw üzerinde yoğunlaştırdım. ancak yinede farklı modellere açığım.
Arkadaşlar tartışma konunun amacını aşıyor. Buna bir son verme adına topluca yazmak istiyorum.
Birçok markanın ve modeli kendine has yada marka bazında sorunları olabilir. Burada bunlara kendilerini ne kadar geliştirdiklerine bakarak değerlendirebiliriz.
Yoksa mevcut durumda o markada bu var şu modelde bu var diyerek hiç bir yere varamayız. bu arıza ve sorunlar devam ediyor mu ona bakmakta fayda var.
Konumuza dönecek olursak. Bende 5 yıldır hyundai getz benzinli otm. kullanıyorum. aracı değiştirmemim nedeni konforsuz ve yeterli bagajının olmaması onun haricinde bir problemi şimdiye kadar olmadı. Bu yüzden Hyundai modellerine kötü araç gözüyle bakmıyorum. ancak Kia dış görünüşü ile daha sportif geliyor bana.
Bu araştırmamda yardımcı olma adına aklınıza gelen yada kullanıp test etme şansı bulduğunuz araçları paylaşırsanız sevinirim.
Şimdilik araştırmalarımı Ceed sw üzerinde yoğunlaştırdım. ancak yinede farklı modellere açığım.
Geçen eylül ayında çok yakın bir arkadaşım Golf 7 1.2 TSi manuel comfortline araç aldı, sıfır. Fiyatını tam küsüratıyla hatırlamıyorum ancak 60 bin civarına mal oldu. Yaklaşık 1 yıldır sorunsuz sıkıntısız kullanıyor. Yakıt tüketimi olarak gayet makul, Ankara'da işe gidip gelerek bir depoyla 800 km yol yapıyor en azından. Kullanımı keyifli, turbo olduğunu hissettiren, konforu da yerinde bir araç.
Başka bir arkadaşım da 1 veya 2 yıl önce Leon FR manuel aldı. Yanlış hatırlamıyorsam 53 bine aldı aracı. Leon FR Golf 7 Comfortline'a göre daha donanımlı. Ancak araç fazla sert ve rijit. Günlük kullanımda Ankara şartlarında rahatsız edicilik sınırlarında geziyor aracın sertliği. Yakıt olarak Golf 7 1.2 TSi'dan 1-1.5 lt daha fazla yakıyor yine Ankara'da işe git gel kullanımda. Leon FR'ın benim gözümü tırmalayan tek eksi noktası arka koltukların oturulacak kısımlarının kanepe kıvamında dümdüz oluşu. Onun dışında son derece başarılı bir araç.
Yakın zamanda 60 bin civarına sıfır alınmış başka bir aracı kullanma/kurcalama fırsatım ne yazık ki olmadı. Bu iki araçtan biri eğer bütçenize uyuyorsa düşünülmesi gerekir kanaatindeyim.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/205537-sifir-km-otomatik-honda-civic-57-950tl.html
Mantıklı bir seçenek olmuş.
leader_T
09-07-2015, 20:53
Geçen eylül ayında çok yakın bir arkadaşım Golf 7 1.2 TSi manuel comfortline araç aldı, sıfır. Fiyatını tam küsüratıyla hatırlamıyorum ancak 60 bin civarına mal oldu. Yaklaşık 1 yıldır sorunsuz sıkıntısız kullanıyor. Yakıt tüketimi olarak gayet makul, Ankara'da işe gidip gelerek bir depoyla 800 km yol yapıyor en azından. Kullanımı keyifli, turbo olduğunu hissettiren, konforu da yerinde bir araç.
Başka bir arkadaşım da 1 veya 2 yıl önce Leon FR manuel aldı. Yanlış hatırlamıyorsam 53 bine aldı aracı. Leon FR Golf 7 Comfortline'a göre daha donanımlı. Ancak araç fazla sert ve rijit. Günlük kullanımda Ankara şartlarında rahatsız edicilik sınırlarında geziyor aracın sertliği. Yakıt olarak Golf 7 1.2 TSi'dan 1-1.5 lt daha fazla yakıyor yine Ankara'da işe git gel kullanımda. Leon FR'ın benim gözümü tırmalayan tek eksi noktası arka koltukların oturulacak kısımlarının kanepe kıvamında dümdüz oluşu. Onun dışında son derece başarılı bir araç.
Yakın zamanda 60 bin civarına sıfır alınmış başka bir aracı kullanma/kurcalama fırsatım ne yazık ki olmadı. Bu iki araçtan biri eğer bütçenize uyuyorsa düşünülmesi gerekir kanaatindeyim.
1.2 TSI aracı aslında hiç düşünmemiştim. Ancak vermiş olduğunuz bilgiler ile onuda test edeceğim. hatta yeni 1.2 tsi'lar 110 hp. daha önceden 105 hp'imiş. Teknik değerleri gerçekten iyi ve fiyatlarıda daha uygun.
Dediğiniz gibi FR paketler özel süspansiyonları olduğu için spor kullanıma daha uygun bir araç. tabiki buda konforu birazda olsun etkiliyor.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/205537-sifir-km-otomatik-honda-civic-57-950tl.html
Mantıklı bir seçenek olmuş.
Mevcut aracımda zaten LPG var ve artık alacağım araçta kullanmak istemiyorum. Bu araç LPG siz kullanılmaz. Yineden öneri için teşekkürler.
i-vtec07
10-07-2015, 08:29
cıvıc lpg olmadan şehir içinde çok cep yakar en az 8,5-9 litre . uzun yolda 1.2 tsı a kadar yakar ama benzinde onuda not düşeyim :) kampanyalı olanda dream modeli asla tavsiye etmem . fb7 dedinmi elegance olucak . diğerleri o kadar geçerli değil .
bütceyi zorlarmı zorlamazmı bilemem ama en mantıklı araç leon fr o fiyata . gerçi şuan 125 lik ler var sıfır olarak .
yada biraz daha ucuza 1.2 tsı 110 da alınır . manuel ,led paketli ,17 jantlısı 60 ı geçmiyo diye biliyorum . boş golf almaktansa her türlü leon derim . çok daha güzel tasarımı ayrıca :)
Bu aralar skofa rapid lerw bakiyorum disel otomatik özellikle kirmizi cam tavanli.HB mi SW mi karar veremedim ama Güzel görünüyor.Arka camin alti piano black olanlar daha bi hos duruyor.Bi göz atin isterseniz.
optimus_prime
10-07-2015, 23:52
ben babam için civic bakmaya başladım kampanyalı dream otomatik gaz dahil 61500e veriyorlar
dream paket için boş diyenler olabilir ama bence o fiyata yeterli
1.2 TSI aracı aslında hiç düşünmemiştim. Ancak vermiş olduğunuz bilgiler ile onuda test edeceğim. hatta yeni 1.2 tsi'lar 110 hp. daha önceden 105 hp'imiş. Teknik değerleri gerçekten iyi ve fiyatlarıda daha uygun.
Dediğiniz gibi FR paketler özel süspansiyonları olduğu için spor kullanıma daha uygun bir araç. tabiki buda konforu birazda olsun etkiliyor.
Mevcut aracımda zaten LPG var ve artık alacağım araçta kullanmak istemiyorum. Bu araç LPG siz kullanılmaz. Yineden öneri için teşekkürler.
1.2 TSi 105 hp Golf 7 sahibi arkadaşım daha yeni Ereğli'ye gitti. 368 km yolu 82 liralık benzinle kat etmiş, kabaca 22 kuruş yapar. Fikir vermesi açısından :)
ertantamer
11-07-2015, 00:36
Merhaba arkadaşlar,
bu aralar kendimi zorlayıp bir araç almak istiyorum. Mevcutta Getz 1.4 otm. LPG'li araç var. 100.000km'ye geldi ve performans namına zaten birşey yok. ayrıca bagajda yetmiyor. Bu nedenle sıfır bir araç almayı düşünüyorum. aklımdan Seat Leon ST 1.4 tsi FR act 150 DSG (FR plus +Kış paketi+geri görüş) var. Bu konfigürasyonun fiyatı yaklaşık 80.000'e geliyor. Yaklaşık yılda 20.000km yol yaptığım için açıkçası benzin kullanımı düşündürmüyor değil. Gerçi çok az tüketim değerleri olduğuda belirtiliyor. Ancak bu aracın Dizelini konfigüre etmek istesek oda bundan yaklaşık 10.000TL daha pahalıya geliyor.
Sizce Seat leon mu yoksa o araç o paraları etmez şu model dizel otomatik araç çok daha iyi diyebileceğiniz bir araç var mı?
Sıfır araç yerine ikinci el bu fiyattan daha düşük araçları da değerlendirebilirim.
Bu konuda sizlerin fikirlerinizi almak istiyorum.
Citroen c5 alabilirsiniz marka takıntınız yoksa 2.0 dizel konfor genişlik iş görür. Kia ceed sw kuzenim kullanıyor çok konforlu dış görünüş olarakda çok iyi biraz yakıt tüketimi fazla 9.8 di bütün gün ama tapa gaz :)
Benzer bir durumu ben de yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum.
Günlük kullandığımız Honda CR-V'mizi sattıktan sonra,bir tane daha hot-hatch tarzı otomobil için arayışa girmiştik.Babamızın 'otomatik alın bari,arada ben de takılayım' demesi ile,kendimizi başka bir arayışta bulduk.Birçok markanın 0-2.el modellerine baktık.Zaten bu modellerin çoğunu da arkadaşlar yazmışlar.
Neyse aradık taradık,bu arada 3 ay geçti tabi,nette takılırken bir anda Skoda Rapid Spaceback'ı keşfettik.Çok düşük km'li,hala garanti kapsamında olan bir çok örnek bulduk,araştırdık,soruşturduk,gittik baktık derken,en sonunda 9000 km'de,kırmızı-cam tavan-spor koltuklusunu aldık.Motor olarak da 1.6 TDI,DSG şanzımanlısını tercih ettik.
5 gündür kullanıyoruz.Şu anda çok memnunuz.İçi çok geniş,bagaj derdi yok.Cam tavan harika bir ferahlık hissi veriyor.Konfor harika.İçeri dizel sesi gelmiyor,çok sessiz.Koltuklar rahat.Donanım olarak da çok memnun kalırsınız.İnceleyin,aynı özellik ve aksesuardaki diğer VAG modelleriyle olan fiyat farkı sizi çok şaşırtacak.
Boyutları ideal.Ne küçük,ne büyük.Kullanması,parketmesi çok pratik.Dışarıdan bakınca bence çok şık (göreceli bir durum tabi).Ortalıkta da pek fazla yok,gören arkadaşlar 'bu ne yaw?nerden buldunuz,biz hiç görmedik,kaçaymış,biz de bakalım' deyip duruyorlar.
Motora gelince,1.6 TDİ zaten bilindik bir motor.Performansını sormayın,aldığımdan beri 50 km/s'i geçmedim,sıkışık şehiriçi trafiğinde kullanıyorum.Bu sebeple bir fikrim yok.
Zayıf mı geldi,gidersiniz Mertcan'a,bir soft yazılım,bitti gitti.
Garantisi hala var.Servise gittiğimde ücret karşılığı 3 yıl daha uzattıracağız.Böylece DSG'nin çıkartacağı bir sorunun da önüne geçeriz.
Günlük,aile içi kullanım için çok güzel bir seçenek.Ankara'da iseniz gelin bakın,daha sağlıklı bir inceleme yaparsınız.
Hayırlısı olsun.
Focus4171
11-07-2015, 18:54
Bence de 1.2 TSI'ların yakıtları çok iyi. POLO 1.2 TSI 90 ps ile İSTANBUL- MUĞLA arası 4 kişi ve bavullar ile 4.2 lt ile gittik, 4.6 lt ile döndük ortalama. Şehir içinde de en fazla 7.4 yakıyordu. Ortalamam 6.8 LT/100 KM'de. 1.16d'yi aratmıyordu bize :) Golf'te yaklaşık aynı değerleri yakalar diye düşünüyorum. Teknik verileri mükemmel. Şimdi satıp Jetta 1.4 TSI 122 PS Manuel aldık. Oda şimdilik şehir içi 8.5'lerde yakıtı. Çok trafik olmadığında 6,5'leri görüyorum. 1.2 TSI kesinlikle tavsiye ederim imkan varsa. Hayırlısı olsun sizin için.
İbrahim33
11-07-2015, 22:00
ne isteniyor bu hyundailerden anlamıyorum. adamlar gayette düzgün ve sağlam araba yapıyorlar. hem sağlam olmasa o kadar ticariye rent a car a koşulur mu hyundailer ? kaç tane akrabam aldı , 2-3 tane arkadaşım eze eze bindi , yine de tık demedi arabaları. benim gözümde hyundai renodan pejodan falan sağlamdır. üstelikte sunduğu donanımlarla vs. f/p arabasıdır. kaliteli diyemem ama (i30 elite hariç )
leader_T
13-07-2015, 07:23
cıvıc lpg olmadan şehir içinde çok cep yakar en az 8,5-9 litre . uzun yolda 1.2 tsı a kadar yakar ama benzinde onuda not düşeyim :) kampanyalı olanda dream modeli asla tavsiye etmem . fb7 dedinmi elegance olucak . diğerleri o kadar geçerli değil .
bütceyi zorlarmı zorlamazmı bilemem ama en mantıklı araç leon fr o fiyata . gerçi şuan 125 lik ler var sıfır olarak .
yada biraz daha ucuza 1.2 tsı 110 da alınır . manuel ,led paketli ,17 jantlısı 60 ı geçmiyo diye biliyorum . boş golf almaktansa her türlü leon derim . çok daha güzel tasarımı ayrıca :)
FR paketlerden ziyade normal 1.2 tsi düşünüyorum. FR'lar daha dolu oldukları için fiyatlarıda biraz daha yüksek.
Bu aralar skofa rapid lerw bakiyorum disel otomatik özellikle kirmizi cam tavanli.HB mi SW mi karar veremedim ama Güzel görünüyor.Arka camin alti piano black olanlar daha bi hos duruyor.Bi göz atin isterseniz.
Rapid çok baktım hatta hafta sonu Skoda showroom'a dahi gittim ancak Leon'a göre biraz daha dar geldi bana ve bagajıda HB modellerde malesef çok düşük. Sedanıda tip olarak çok beğenmiyorum. Ancak HB kırmızı cam tavanlılar gerçekten çok güzel.
ben babam için civic bakmaya başladım kampanyalı dream otomatik gaz dahil 61500e veriyorlar
dream paket için boş diyenler olabilir ama bence o fiyata yeterli
Şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman.
1.2 TSi 105 hp Golf 7 sahibi arkadaşım daha yeni Ereğli'ye gitti. 368 km yolu 82 liralık benzinle kat etmiş, kabaca 22 kuruş yapar. Fikir vermesi açısından :)
Bir çok kişiden aynı şeyleri duydum. Performansının kötü olmadığı ve yakıtının da az olduğu.
Citroen c5 alabilirsiniz marka takıntınız yoksa 2.0 dizel konfor genişlik iş görür. Kia ceed sw kuzenim kullanıyor çok konforlu dış görünüş olarakda çok iyi biraz yakıt tüketimi fazla 9.8 di bütün gün ama tapa gaz :)
C5 büyük bir araç olduğu için eledim. Kia ceed sw halen ilgilendiğim bir model ancak yakıt tüketimi dez avantaj.
Benzer bir durumu ben de yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum.
Günlük kullandığımız Honda CR-V'mizi sattıktan sonra,bir tane daha hot-hatch tarzı otomobil için arayışa girmiştik.Babamızın 'otomatik alın bari,arada ben de takılayım' demesi ile,kendimizi başka bir arayışta bulduk.Birçok markanın 0-2.el modellerine baktık.Zaten bu modellerin çoğunu da arkadaşlar yazmışlar.
Neyse aradık taradık,bu arada 3 ay geçti tabi,nette takılırken bir anda Skoda Rapid Spaceback'ı keşfettik.Çok düşük km'li,hala garanti kapsamında olan bir çok örnek bulduk,araştırdık,soruşturduk,gittik baktık derken,en sonunda 9000 km'de,kırmızı-cam tavan-spor koltuklusunu aldık.Motor olarak da 1.6 TDI,DSG şanzımanlısını tercih ettik.
5 gündür kullanıyoruz.Şu anda çok memnunuz.İçi çok geniş,bagaj derdi yok.Cam tavan harika bir ferahlık hissi veriyor.Konfor harika.İçeri dizel sesi gelmiyor,çok sessiz.Koltuklar rahat.Donanım olarak da çok memnun kalırsınız.İnceleyin,aynı özellik ve aksesuardaki diğer VAG modelleriyle olan fiyat farkı sizi çok şaşırtacak.
Boyutları ideal.Ne küçük,ne büyük.Kullanması,parketmesi çok pratik.Dışarıdan bakınca bence çok şık (göreceli bir durum tabi).Ortalıkta da pek fazla yok,gören arkadaşlar 'bu ne yaw?nerden buldunuz,biz hiç görmedik,kaçaymış,biz de bakalım' deyip duruyorlar.
Motora gelince,1.6 TDİ zaten bilindik bir motor.Performansını sormayın,aldığımdan beri 50 km/s'i geçmedim,sıkışık şehiriçi trafiğinde kullanıyorum.Bu sebeple bir fikrim yok.
Zayıf mı geldi,gidersiniz Mertcan'a,bir soft yazılım,bitti gitti.
Garantisi hala var.Servise gittiğimde ücret karşılığı 3 yıl daha uzattıracağız.Böylece DSG'nin çıkartacağı bir sorunun da önüne geçeriz.
Günlük,aile içi kullanım için çok güzel bir seçenek.Ankara'da iseniz gelin bakın,daha sağlıklı bir inceleme yaparsınız.
Hayırlısı olsun.
teşekkürler hafta sonu Showroom'a gidip baktım. araç beğendiğim bir araç zaten ancak bagaj ihtiyacımın fazla olması nedeniyle hep geri planda kalıyor.
Bence de 1.2 TSI'ların yakıtları çok iyi. POLO 1.2 TSI 90 ps ile İSTANBUL- MUĞLA arası 4 kişi ve bavullar ile 4.2 lt ile gittik, 4.6 lt ile döndük ortalama. Şehir içinde de en fazla 7.4 yakıyordu. Ortalamam 6.8 LT/100 KM'de. 1.16d'yi aratmıyordu bize :) Golf'te yaklaşık aynı değerleri yakalar diye düşünüyorum. Teknik verileri mükemmel. Şimdi satıp Jetta 1.4 TSI 122 PS Manuel aldık. Oda şimdilik şehir içi 8.5'lerde yakıtı. Çok trafik olmadığında 6,5'leri görüyorum. 1.2 TSI kesinlikle tavsiye ederim imkan varsa. Hayırlısı olsun sizin için.
Polonun performansını değerlendirir misiniz? Yani 4 kişi+bagaj gaza yüklendiğinizde nasıl bir tepki veriyor? hızlanması nasıl? ara hızlanmalar nasıl? ufak bir değerlendirme yaparsanız sevinirim.
ne isteniyor bu hyundailerden anlamıyorum. adamlar gayette düzgün ve sağlam araba yapıyorlar. hem sağlam olmasa o kadar ticariye rent a car a koşulur mu hyundailer ? kaç tane akrabam aldı , 2-3 tane arkadaşım eze eze bindi , yine de tık demedi arabaları. benim gözümde hyundai renodan pejodan falan sağlamdır. üstelikte sunduğu donanımlarla vs. f/p arabasıdır. kaliteli diyemem ama (i30 elite hariç )
Sanıyorum marka imajı nedeniyle aslında araçlar doluluk ve konfor açısından yeterli hatta daha fazla ancak Alman markalarının imajını yıkacak kadar olmadı. Bu çizgisini bozmadan devam ederse yaklaşacaktır ancak yine onların imajı kadar olmayacaktır diye düşünüyorum.
Erdem K.
13-07-2015, 08:53
bütçeniz başlıktaki gibi olsaydı full paket dizel otomatik leon tavsiye edecektim ancak bütçenizi 60bin TL'ye çektiğinizi belirttiğiniz, merak ettiğiniz 3 seçenek arasında marka imajını pek iyi bulmasam da kia ceed sw tercih ederdim ...
leader_T
13-07-2015, 10:09
bütçeniz başlıktaki gibi olsaydı full paket dizel otomatik leon tavsiye edecektim ancak bütçenizi 60bin TL'ye çektiğinizi belirttiğiniz, merak ettiğiniz 3 seçenek arasında marka imajını pek iyi bulmasam da kia ceed sw tercih ederdim ...
beni içinde Kia ceed sw öncelikli. Ancak kolayca elden çıkarır mıyım diyede düşünmüyor değilim. Bu nedenle SW yerine HB alıp bagaj ihtiyacını da port bagaj ile çözebilir miyim diye düşünüyorum.
6R Polo da etrafımda var. 1.2 benzinli atmosferik olanını çok kullandım. Manuel vites, şehir içi tüketimi çok uygun, kilometrede 30 kuruşu geçmiyor Ankara'da şehiriçinde. Güncel makyajlı versiyonda atmosferik 1.2 motor yok. O yüzden söyleyeceklerim ne kadar fikir verir bilemem. 1.2 atmosferik olan motor tek kişiyle veya iki kişiyken çok güzel çekiyor, az yakıyor, motor sesi inanılmaz güzel. Ancak arabanın içi gerçekten dar. Ben 1.83 boyunda 93 kilo bi adamım, bütün arkadaşlarımın kalıpları da benim gibi. Biz 4 arkadaş o arabaya binince bunalıyoruz, arka taraf zaten benim cüssemde 2 kişi için sınırda yeterli, ufak tefek zayıf biri bile daha binse afakanlar geçirir arkadaki üçlü, araba da "hacı sen bana fazla yükleniyosun, bak karışmam" diyor resmen. Redline'a yaklaşarak vites atmak gerekiyor hafif rampada bu kombinasyonla. Rapid'e ufak diyorsanız eğer Polo'yu kafadan eleyin, hiç rahat edemezsiniz :)
leader_T
13-07-2015, 10:57
6R Polo da etrafımda var. 1.2 benzinli atmosferik olanını çok kullandım. Manuel vites, şehir içi tüketimi çok uygun, kilometrede 30 kuruşu geçmiyor Ankara'da şehiriçinde. Güncel makyajlı versiyonda atmosferik 1.2 motor yok. O yüzden söyleyeceklerim ne kadar fikir verir bilemem. 1.2 atmosferik olan motor tek kişiyle veya iki kişiyken çok güzel çekiyor, az yakıyor, motor sesi inanılmaz güzel. Ancak arabanın içi gerçekten dar. Ben 1.83 boyunda 93 kilo bi adamım, bütün arkadaşlarımın kalıpları da benim gibi. Biz 4 arkadaş o arabaya binince bunalıyoruz, arka taraf zaten benim cüssemde 2 kişi için sınırda yeterli, ufak tefek zayıf biri bile daha binse afakanlar geçirir arkadaki üçlü, araba da "hacı sen bana fazla yükleniyosun, bak karışmam" diyor resmen. Redline'a yaklaşarak vites atmak gerekiyor hafif rampada bu kombinasyonla. Rapid'e ufak diyorsanız eğer Polo'yu kafadan eleyin, hiç rahat edemezsiniz :)
Sanıyorum 1.2 TSI atmosferiğe göre çok daha iyi performans gösterecektir. Hali hazırda 1.4 Getz kullanıcı olarak zaten bu performansından bıkmış durumdayım. maalesef gitmiyor araç. ancak turbo işin içine girince en azından bir nebze daha iyi oalcağını düşünüyorum.
Rapid gerçekten güzel ancak biraz dar bir araç 2 kişi için çok idela hatta fazla ancak 3 kişilik bir aile için biraz küçük özellikle HB'nin bagajı.
Sanıyorum 1.2 TSI atmosferiğe göre çok daha iyi performans gösterecektir. Hali hazırda 1.4 Getz kullanıcı olarak zaten bu performansından bıkmış durumdayım. maalesef gitmiyor araç. ancak turbo işin içine girince en azından bir nebze daha iyi oalcağını düşünüyorum.
Rapid gerçekten güzel ancak biraz dar bir araç 2 kişi için çok idela hatta fazla ancak 3 kişilik bir aile için biraz küçük özellikle HB'nin bagajı.
Rapid hakkındaki görüşleriniz böyleyse Polo size tabiri caizse tabut gibi gelir. Getz de kullanmış biri olarak Getz'in içinin Polo'dan çok daha ferah olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. 1.2 TSi 105 hp desek (güncel versiyon 110 hp, ama olsun) 1.2 atmo 75 hp. Aradaki 30 hp göze dişe gelir illa ki.
Bir de size şöyle bir öneride bulunayım, naçizane. Araçları dış görünüşlerini göre büyük veya küçük diye kafanızda kalıplara oturtmayın. Muhakkak kullanın, ya da en azından içine bi oturun. Ben şu anda Rover 200vi kullanıyorum. Bundan önce 2001 model A3'üm vardı. Bu iki araç da tek kapı. A3 dışarıdan çok daha büyük, heybetli duruyor, ancak Rover'ın içi daha geniş. A3'te arkama birinin araçta oturur gibi oturabilmesi için koltuğu öne çekmem gerekirdi, Rover'da bir kere bile koltuğu öne çekmedim, kimse de rahatsız olmadı. A3'ün de bagajı bi tık daha büyük gibiydi gerçi.
leader_T
15-07-2015, 10:04
Rapid hakkındaki görüşleriniz böyleyse Polo size tabiri caizse tabut gibi gelir. Getz de kullanmış biri olarak Getz'in içinin Polo'dan çok daha ferah olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. 1.2 TSi 105 hp desek (güncel versiyon 110 hp, ama olsun) 1.2 atmo 75 hp. Aradaki 30 hp göze dişe gelir illa ki.
Bir de size şöyle bir öneride bulunayım, naçizane. Araçları dış görünüşlerini göre büyük veya küçük diye kafanızda kalıplara oturtmayın. Muhakkak kullanın, ya da en azından içine bi oturun. Ben şu anda Rover 200vi kullanıyorum. Bundan önce 2001 model A3'üm vardı. Bu iki araç da tek kapı. A3 dışarıdan çok daha büyük, heybetli duruyor, ancak Rover'ın içi daha geniş. A3'te arkama birinin araçta oturur gibi oturabilmesi için koltuğu öne çekmem gerekirdi, Rover'da bir kere bile koltuğu öne çekmedim, kimse de rahatsız olmadı. A3'ün de bagajı bi tık daha büyük gibiydi gerçi.
Tabiki dış görünüşün yanında bi test sürüşü şart.
Halen 1.2 tsi fikri aklımda tam oturmadı bu nedenle en kısa zamanda bir test sürüşü yapacağım.
Bunun haricinde 2. el 1.6 tdi leonları sürekli araştırıyorum. yoğunluğumu ona kaydırdım. Ceed, evet daha dolu bir araç ancak Leon bana daha yakın geliyor.
Shadow_Dancer
15-07-2015, 10:52
1.2 tsi+dsg kombinasyonunu mk3 leon'da kullanıyorum.. Her bindigimde iyi ki almışım diyorum.Motor şanzıman uyumu çok iyi.. Yakıt olarak şu anda istanbul trafiginde 6.8 yakıyor.. Az yaksın hiç kasmadım. Sıkışık trafikte aralara kaçarken hiç üzmedi. direk kafa kaldırıyor. Basın express yolunda boş buldugumda yapıştırırım. 200 km'ye kadar hacmine göre gayet iyi hızlanıyor.
Sonuç olarak yakıt tüketimi ve performans olarak gayet iyi. 1.2 tsi+dsg polo'da kullandım. En yakın arkadaşımda var.. Arada ki 15hp kendini fark ettiriyor. Ama agırlık az oldugu için onun da performansı hiç fena degil.
leader_T
15-07-2015, 13:56
1.2 tsi+dsg kombinasyonunu mk3 leon'da kullanıyorum.. Her bindigimde iyi ki almışım diyorum.Motor şanzıman uyumu çok iyi.. Yakıt olarak şu anda istanbul trafiginde 6.8 yakıyor.. Az yaksın hiç kasmadım. Sıkışık trafikte aralara kaçarken hiç üzmedi. direk kafa kaldırıyor. Basın express yolunda boş buldugumda yapıştırırım. 200 km'ye kadar hacmine göre gayet iyi hızlanıyor.
Sonuç olarak yakıt tüketimi ve performans olarak gayet iyi. 1.2 tsi+dsg polo'da kullandım. En yakın arkadaşımda var.. Arada ki 15hp kendini fark ettiriyor. Ama agırlık az oldugu için onun da performansı hiç fena degil.
Açıkçası 2. el tdi yerine 60-65. bin tl ye sıfır 1.2 tsi mı alsam diyorum.
özellikle sizin yorumunuzdan sonra daha bi çok test etmek istiyorum. benim için ara hızlanmalar çok önemli. onun haricinde otobanda hızı sabitleyeceğim için 140'ı geçmem.
Siz ne kadar zamandır kullanıyorsunuz aracınızı?
İbrahim33
15-07-2015, 21:05
Bende şu anda 1.4 tsi dsg jetta var. Araba ekonomik ama , benzin pahalı. Dizelin yerini tutmaz kesinlikle. 20 liraya 35 km zor gidiyorum. Tdi candır , 20 liraya 80 km gidiyordum tdi jetta varken 4 ay önce.
Bende şu anda 1.4 tsi dsg jetta var. Araba ekonomik ama , benzin pahalı. Dizelin yerini tutmaz kesinlikle. 20 liraya 35 km zor gidiyorum. Tdi candır , 20 liraya 80 km gidiyordum tdi jetta varken 4 ay önce.
hocam hangi şehirde bu değerleri yakalıyosunuz merak ettim. Bende 97 model Rover 200vi var. Alet 1.8 atmosferik 145 hp. Şanzıman da çok kısa oranlı. Ankara'da şehir içinde ne yapsam araba 40 kuruştan fazla yakmıyor. 20 liralık benzinle de rahat rahat 50 km geziyorum. 1.4 TSi dsg ile sizin en fazla benim araç kadar tüketim değerlerine sahip olmanız lazım :confused:
hocam hangi şehirde bu değerleri yakalıyosunuz merak ettim. Bende 97 model Rover 200vi var. Alet 1.8 atmosferik 145 hp. Şanzıman da çok kısa oranlı. Ankara'da şehir içinde ne yapsam araba 40 kuruştan fazla yakmıyor. 20 liralık benzinle de rahat rahat 50 km geziyorum. 1.4 TSi dsg ile sizin en fazla benim araç kadar tüketim değerlerine sahip olmanız lazım :confused:
Bencede değerleri fazla ama ankara trafiği hiçbir şehirle kıyaslanmaz:)
İbrahim33
18-07-2015, 10:06
mersinde , çok ışığa takılıyorum , şehrin merkezinde köprü yıkımından dolayı çok ara sokaklara giriyorum mecburen.
mersinde , çok ışığa takılıyorum , şehrin merkezinde köprü yıkımından dolayı çok ara sokaklara giriyorum mecburen.
Doğrudur hocam. Ben sabah işe giderken neredeyse hiç durmadan gidiyorum, akşam dönerken de trafik kilit, maksimum 3. vitese atabiliyorum, zaten 3'e attıktan sonra da durmak zorunda kalıyorum, bendeki şehir içi anlayışı bu :D haliyle sizin tüketim bana fazla geldi. Aynı tempoyla 2001 1.8T motor otomatik 4 ileri A3'le 50 kuruş falan yakıyodum, siz düşünün bana nasıl fazla geldiğini :D
Alper134
20-07-2015, 16:01
Aracınız hayırlı olsun neden 0 km 1.4 tsi 125 B8 Passat Comft. düşünmüyorsunuz ?
Bu fiyata mantıksal ve duygusal bence alınabilecek en iyi araç. 125 lik yeni tip motor 122 nin yeni bir versiyonu değil. 150 lik act nin act olmayan versiyonu. Reel kullanıcı verileri ş.içi 7 lt ş. dışı 5 lt yakıt tüketimi vermekte. Aracın kilosunu da çok hafiflettiler 1344 kg yani C segmenti araç gibi. Bir inceleyin derim :)
Aracınız hayırlı olsun neden 0 km 1.4 tsi 125 B8 Passat Comft. düşünmüyorsunuz ?
Bu fiyata mantıksal ve duygusal bence alınabilecek en iyi araç. 125 lik yeni tip motor 122 nin yeni bir versiyonu değil. 150 lik act nin act olmayan versiyonu. Reel kullanıcı verileri ş.içi 7 lt ş. dışı 5 lt yakıt tüketimi vermekte. Aracın kilosunu da çok hafiflettiler 1344 kg yani C segmenti araç gibi. Bir inceleyin derim :)
hocam bütçe en son 80den 60a indi. 60a dediğiniz Passat'ı veriyolarsa ben de alırım bi dal :)
leader_T
27-07-2015, 16:51
teklif çok makul ancak bütçe düştüğü için maalesef bana uzak bir araç :)
leader_T
27-07-2015, 16:53
Arkadaşlar,
1.2 tsi aracı hafta sonu test ettim. ancak maalesef memnun kalmadım. 1.2 oluşunu hissettiriyor. o nedenle 1.2 tsi leonu listemden çıkardım. şuan 1.4 tsi lara bakıyorum. 1.4 tsi'larin yakıt durumu hakkında tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
leader_T
16-09-2015, 23:19
Arkadaşlar uzun arayışlar + iş yoğunluğu nedeniyle ancak bir araç alabildim. Konuyu bu şekilde kapatmak istiyorum :)
Bu araştırma evresinde yardımlarını esirgemeyen ve tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar uzun arayışlar + iş yoğunluğu nedeniyle ancak bir araç alabildim. Konuyu bu şekilde kapatmak istiyorum :)
Hayırlara vesile olsun :) Kazasız belasız gönlünüzce güzel günlerde kullanmak nasip olsun :)
Leon benimde aklımda var tek şüphe veren konu aracın iç malzeme kalitesi ve işçiliği.. Golf 7 de bakıyorum leon alsam pişman edermi sizce?
Hayırlı olsun
Leon fiyat performans olarak güzel araçtır.
Ne kadara aldınız acaba ?