Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni ehliyetler
Bu aralar çipli yeni ehliyetlere geçiceğimiz söyleniyor ama ne zaman olucak net bir tarih bulamadım
Bu konu hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim
anilatasy
08-07-2015, 17:42
Bu aralar çipli yeni ehliyetlere geçiceğimiz söyleniyor ama ne zaman olucak net bir tarih bulamadım
Bu konu hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim
çipli ehliyet normalde 2014 de gelicekti ve tamamen çipli sisteme geçilcekti lakin başlamadı bile. Ehliyet kursundaki hocalarla konuştum (4-5 farklı kurs) hepside 2016dan önce yeni sisteme geçmicekler dedi hatta sertifika sistemine bile geçemicekler dedi yani bu sene yok doğru bilgi ise
Ben bu yılın temmuz ağustos ayları diye duymuştum bir de 18 tl ücreti varmış
2009dan beri yapım aşamasında :)
DeliceBirkan
08-07-2015, 19:15
peki stajyer ehliyet hakkında bilgisi olan varmı o da 2009dan beri yapım aşamasında ama :D resmilesmis diyolar
O stajyer ehliyet muhabbeti 10+ senedir var.
anilatasy
08-07-2015, 19:28
peki stajyer ehliyet hakkında bilgisi olan varmı o da 2009dan beri yapım aşamasında ama :D resmilesmis diyolar
yok abi ya benim ehliyete yazılmama 6 ay 14 gün var 2012 den bu yana her arkadaşım yazıldığın sen son dönemsin senden sonra stajyer ehliyet gelcek felan dendi hala gelmedi geçen hafta arkadaşım yazıldı onada dendi son sizsiniz diye ama kurs hocaları 2016 dna önce girmez diyolar hatta hepsi sen ehliyeti alırsın hala girmez o sistem diyodu
DeliceBirkan
08-07-2015, 20:06
ama şöyle bi şey var daha onceden bu konunun ustune kımse durmuyodu ama bu sefer kesınlesmıs dıyo herkes cogu haber sıtesındede yazıyo buyuk sıtelerde ornegın mıllıyet haberturk gıbı 1 ocak 2016da giricekmis yururluge
ehliyetimi alalı neredeyse 14yıl oldu, hala yok yeni sistem gelecek, yok stajyerlik gelecek, yok yeni çipli gelecek. Ne kadar zor bir sistemmiş değiştiremediler bir türlü :)
Ehliyetimi D ve A2 yaptım ve daha bugün aldım bildiğimiz ehliyet yani çipli falan değil
Hadi ehliyeti geçtik. Pasaportlar da sözde çipli olacaktı. Martta yeni Pass aldım. Halis muhlis eski tip pass. :D
Arkadaşlar ocak 2016 da yeni ehliyet yasası yürürlüğe girecek diye haberler var.
Ayrıca pasaportlarda çipli ama bizim görebileceğimiz bir yerde değil diye biliyorum.
Thracian
16-10-2015, 19:52
Yeni konu açmadan, buradan sorayım.
Ehliyetimi kaybettim. Yenisini çıkartma ücreti hala 101 TL mi yoksa 30 tl ye mi düştü.
Ayrıca Yeni chip li ehliyetler ne zaman dağıtıma başlanacak. Yakındsa onu beklemek mantıklı
F.KARACA
16-10-2015, 20:58
2016 da çipli ehliyetler gelicek benim bildiğim
metin_1989
17-10-2015, 07:43
stajerlık geldı hocam ekım sınavına gırmedıysenı bundan sonrakı kayıtlar stajer ehlıyetı alıcak
onn_dear
17-10-2015, 08:27
Benim ehliyet 3 defa çamaşır makinasinda yikandi, 8 parcaya ayrildi puzzle gibi birleştirip bantla yapistirdim. Fotoğraftaki kim bende cikaramadim, yenisi gelecek diye bekleyip durdum, hoş şükür 3 yildir bir Allahin kulu durdurup ehliyet sormadi :)
darkmoon
17-10-2015, 08:32
2008 den beri gelicekde gelicek.. gelirsede zaten 5 yıl falan geçiş süresi tanırlar yani gene 5 yıl eski ehliyetlerinizi en kötüsü kullanırsınız..
Ferhat_V
01-02-2018, 01:52
konuyu hortlatıyorum
ehliyetimi değiştireceğim..yeni ehliyette motorsiklet için tekrar sınava girmem gerekiyor mu ? yoksa eski ehliyetim 11 senelik olduğu için direk motorsiklet ehliyetide ekletebilirmiyim ?
konuyu hortlatıyorum
ehliyetimi değiştireceğim..yeni ehliyette motorsiklet için tekrar sınava girmem gerekiyor mu ? yoksa eski ehliyetim 11 senelik olduğu için direk motorsiklet ehliyetide ekletebilirmiyim ?
Eski ehliyetinizde ki butun yetkinlikler geliyor diye biliyorum.
Ferhat_V
01-02-2018, 04:16
Eski ehliyetinizde ki butun yetkinlikler geliyor diye biliyorum.
eski ehliyette a2 yok..sadece B sınıfı..
bu yeni ehliyeti alırken hazır değişim olacak diye bir de motor ekleteyim diyorum ama sınav şart oluyor o zaman ? hani belli bir sürenin (10 yıl) öncesi ehliyet için sınav şartı aramazlar kolaylık sağlarlar mı acaba diye düşündüm :):)
eski ehliyette a2 yok..sadece B sınıfı..
bu yeni ehliyeti alırken hazır değişim olacak diye bir de motor ekleteyim diyorum ama sınav şart oluyor o zaman ? hani belli bir sürenin (10 yıl) öncesi ehliyet için sınav şartı aramazlar kolaylık sağlarlar mı acaba diye düşündüm :):)
Yok surus sinavina girmeniz hatta suan ki sistemde surucu kursuna yazilip derslere gitmeniz gerekiyor :)
individual
01-02-2018, 12:25
konuyu hortlatıyorum
1-1.5 sene önce ben yaptım.
Sürücü kursuna gidiyorsun.Motor ehliyeti almak istiyorum B sınfı ehliyetim var diyorsun.
Senden sağlık raporu eski ehliyet fotokoposi ve diplomanı istiyorlar.
Yazılı sınav'a girmiyorsun normal sürüş sınavına giriyorsun.
Kazanırsan randevu alıyorsun ehliyetini değiştiriyorsun.
Yani yazılı sınav yok ama diğer sürüş sınavı var.
1-1.5 sene önce ben yaptım.
Sürücü kursuna gidiyorsun.Motor ehliyeti almak istiyorum B sınfı ehliyetim var diyorsun.
Senden sağlık raporu eski ehliyet fotokoposi ve diplomanı istiyorlar.
Yazılı sınav'a girmiyorsun normal sürüş sınavına giriyorsun.
Kazanırsan randevu alıyorsun ehliyetini değiştiriyorsun.
Yani yazılı sınav yok ama diğer sürüş sınavı var.
Geçtiğimiz C.tesi günü yazıldım a2 için. Prosedür aynen bu şekilde.
Geçtiğimiz C.tesi günü yazıldım a2 için. Prosedür aynen bu şekilde.
Hayırlı olsun , A2 ehliyet için kursdan ne kadar ücret istediler acaba?
a2 950 tl a 1300 tl sabit fiyat söylüyorlardı ben alırken. TAnıdık falan bulursanız da makbuzu bu fiyattan kesip indirim yapıyorlar. Ben a almak daha mantıklı. Motorda küçük hacim sıkıyor bir süre sonra kesin daha hacimlisini istiyorsun. =)
cuneytturkoglu
04-02-2018, 20:46
Ben a2 için 400 tl vermiştim ehliyet kursuna ama devlete ne kadar yatırdım hatırlamıyorum. Araba yıda 2016 da aldım stajyer filan tek farkı ceza puanı biraz daha düşük normalden
Hayırlı olsun , A2 ehliyet için kursdan ne kadar ücret istediler acaba?
Zeytinburnunda nerdeyse tüm kurslarla konuştum 1010 lira istediler. B sınıfı ehliyetim olduğu için biraz ucuz. Hiç yoksa daha pahalı.
Ben tanıdık buldum biraz daha uygun fiyatlı kayıt oldum.
individual
05-02-2018, 12:44
kurslarda rakamlar birbirine çok yakın arkadaşlar.çok fark yok.çok daha ucuz olsun diye uzak'daki kursa gitmenin faydası yok bence.
fiyatlar çok fiks sanırım devlet bu konuya el atmış.
kursdaki motor eğitimide çok önemli.
Zeytinburnunda nerdeyse tüm kurslarla konuştum 1010 lira istediler. B sınıfı ehliyetim olduğu için biraz ucuz. Hiç yoksa daha pahalı.
Ben tanıdık buldum biraz daha uygun fiyatlı kayıt oldum.
Teşekkürler bende A sınıfı almayı düşünüyorum . Kıyaslama imkanım olacak şimdi.
Teşekkürler bende A sınıfı almayı düşünüyorum . Kıyaslama imkanım olacak şimdi.
Rica ederim. Benim bahsettiğim A2 için. Bende a1 mi diyorlar a mı diyorlar tam bilmiyorum. Ona başvuracaktım ama hiç bilmeyince ona bulaştırmak istemediler.