Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Satış Danışmanlığı Hakkında
hondafit
08-07-2015, 22:12
Herkese merhabalar;
Araç danışmalığıyla ilgili ciddi bir bilgiye ihtiyacım var...
yaklaşık 10 senedir avm'lerde satış danışmanlığı yapıyorum.Bu 10 senenin son 2 senesinde de apple premium reseller da mağaza müdür yardımcılığı yaptım bugün çok güzel bir iş teklifi geldi opel'in bayisinden. iş görüşmem çok güzel geçti hatta işi kaptım bile ama kafamda soru işaretleri çok açıkçası.Doğru mu yaptım acaba diye çok düşünüyorum şartlar oldukça iyi düzeyde eski çalıştığım yere göre 300 lira fazla alıcam artı sürekli avm'ler de gecenin onunda çıkıyordum burda ise 6 da işim bitecek ve pazar günüm tatil.bu işle uğraşanların ya da çevreniz de çalışan insanların gerçek tavsiyelerine ihtiyacım var
-Bu araç satış danışmanlığının artıları eksileri nelerdir?
-Geleceği var mıdır?
-Sizce bu işi kabul ederek doğru mu yaptım?
-opel'in satışları iyi midir?Açıkçası satışıma ve ceneme sonuna kadar güvenen bir insanım zaten iş görüşmesini de bu şekilde kaptım
-bu işten ayrılmam gerektiğinde kariyer açısında nasıl ilerlemeliyim?
ayrıca bütün konuları okudum bunla ilgili ama hala eksik olduğum noktalar var.
lütfen deneyimlerinize ihtiyacım var
bora1311
09-07-2015, 00:10
bana kalirsa apple daki işine göre sorumluluğu daha yüksek bir iş... kota, satış adedi, satış stresi ve müşteri memnuniyeti gibi durumları gögüslerim diyorsan sorunsuz yaparsın...
şartları görüşürken maaşini primini, sigorta-kasko primini, boya koruma gibi durumlardan da alacağın ek primlerin yüzdesini de görüşmeni tavsiye ederim.
otomotiv sektoru ciddi keyifli bir iş, 3,5 yıldır bu sektordeyim, 1 yılım renaultta geçti, 2,5 yıldır mercedes-benz deyim, azimli olursan iyi yerlere gelebilirsin...
Korollacı
09-07-2015, 08:21
hayırlı ugurlu olsun rabbım utandırmasın. cok ama cok mesakkatlı bır ıs sorumlulugu cok fazla. suan en ucuz bı opel 50 bın tl. musterıye ıstemeden de olsa verdıgınız yanlıs bır bılgı sıze donusu cok kotu olacaktır. her ınsan sureklı sıfır arac alma sansına sahıp olamıyor malesef bı cok kısı 5 bılemedım 10 yıllık butun bırıkımını araca yatırıyor cok ama cok dıkkat edın. ornek vereyım 2014 yılında sıfır corolla aldım satıcı ablayla konustuk anlastık aracın rengı ay beyazı ıcı bej olacaktı. arabayı almaya gıttık bırde ne goreyım plakayı rengı duz beyaz olan ve ıcı sıyah olan arabaya takıyorlar dedım hop bı dakka bı yanlıslık var. derken satıcı abla bı bakalım kontrol edım dedı. derken geldı dedı kı k.bakmayın bılgısayarda sıparıs gecerken yanlıs araca gectıgını soyledı basladı aglamaya. mudur geldı afedersınız ozur dılerız telafı edelım cam fılmı hedıyemız olsun cart curt. abım yanımda dedı kı bırak arabayı al paranı bosver falan. mudur bu lafı duyunca orda kadına bı ton fırca attı nasıl boyle bı yanlıslık yaparsın ne olcak sımdı soyledır boyledır derhal ıstıfanı hazırla dedı kadına. bende satıcı ablanın samımıyetıne ınandım ve ısınden olmaması ıcın onemlı degıl nasıbımızde bu varmıs dıyıp aracı aldım ama herkes benım gıbı anlayıslı olmayabılır.
o yuzden musterıye karsı kullandıgınız cumlelere cok ama cok dıkkat etmenızı onerırım. cok buyuk bı sorumluluk rabbım yardımcın olsun tekrardan
erdemirle gorüsmüştüm oylesine meraktan tanıdık vasıtasıyla. otomobil kotası yanında, akseuar kotası, kasko sigorta kotasıda vardı(bundan kabaca 1.5 sene önce) hala öyleyse basaracgına inanıyorsan seviyorsanda gecebilirsin ama öbür taraftada işin kaşarı oldugun bir sektör ve 10senelik tecrüben var
Sigorta ve kaskodan bayinin anlaşmalı olduğu acenteler mi yapıyor sadece. Yoksa dışarıdan satış elemanı daha uyguna yaptırabilir mi?
Teknoloji doyumsuz bir sektör.
Apple dünya sonu bir marka.
Opel sana iyi gelmeyecek.
Bende WD ve Cisco da 2 yıl çalıştım ki son 5 yılda 40 yakın araç alip sattım.
Araba hep riskli iş, aba teknoloji öyle değil özellikle apple farklı bir dünya.
Çalışma saatleri çok kötüydü avm ye bağlısın sonucda.
Belirli bir süreden sonra herşey rutin geliyor adama.
Sana gelen birde elit müşteri vardır kaliteli adamla dialog kurarsin yuzde 90 apple da
Ben opel değil de borusan yada mercedes olsaydı belki diyebilirdim.
honda bora da tecrübe etme şansım oldu ve zor bir meslek. nesi zor ? hafta sonları çalışıyorsun bu sıkıntı. pazar günü aile günü mantığın varsa, çok zorlanısın. bunun dışında benim yaşadığım sorun honda da filo olmayışı ve dizel model azlığından dolayı plazaya giren kişi sayısının azlığı. seçtiğin marka eğer filo satışı yapabilen bi markaysa fiat, wv, renault gibi daha sirkülasyonu bol bir plazada daha çok kazanbilirsin. her satış pazarlama sektöründe olduğu gibi az bir maaş ve prime dayalı kazanç vaad ediyorlar. prim sistemi heryerde aynı olmuyor. satıcısının yanında olan bir işletmeyse çalışacağın yer şanslı olursun.
burda her yerde aynı olacak şey araç yanında bir ton satmak zorunda olduğun çünkü satarsan para kazanacağın unsurlar. sigorta, kasko, aksesuar, şirket bünyesinde varsa detailing, kaput filmi vs si.. bunların hepsini yapacağına inanıyorsan, olabilir bir iş.
artıları daha fazladır. müşteri portföyün, insan ilişkilerin, ticaret mantığın gibi konularda kendine değer katabilirsin. ( saymakla bitmez )
eksi olarak, stressli dönemleri olabiliyor. piyasa koşullarından çabuk etkileniyor. bu gibi durumlarda hedef baskısı ile gelir kaygısı arasında ezilirsin :) sağlam yer edinmezsen kapıya yakın olan eleman gözüyle bakılırsın. bazı markalarda sirkülasyon çok fazla bu sebeble. Özellikle de bayiler patron şirketi olduğu için bazı şeyler garip gelebilir. Her kurumun ayrı adetleri var malesef. Kurumsal firmalar tabiki daha sağlıklı.
-Geleceği var mıdır?
Kesinlikle geleceği var.
Kesinlikle doğru yaptın. Otomotiv sektörü Türkiyede yeni yeni gelişiyor. Kendini geliştirir ve sağlam bir yere transfer olursan kariyer imkanın mutlaka olur.
-opel'in satışları iyi midir?Açıkçası satışıma ve ceneme sonuna kadar güvenen bir insanım zaten iş görüşmesini de bu şekilde kaptım
Opel son dönemlerde daha az revaçta diyebiliriz. Mesela dizel otomatik araç konusunda geride kaldı. Sadece kasa değiştirmekle, makyaj yapmakla olmuyor bu işler. Şanzıman konusuna acilen el atması gerekiyor ( belki de attı ben takip edemiyorum son zamanlarda )
satış temsilciliğinden ayrılmak için perakendeden bıkma sorunu en başta geliyor. sanırım 10 senedir perakende sektöründesin. yani birebir müşteri ile muhattap olup ürün satıyorsun. bu sebeble bir kaç sene sonra bıkkınlık gelme ihtimali yüksek. çünkü otomobil müşterisi biraz daha sorunludur :) sonuçta pahalı oyuncaklar.
Yanlışlarım varsa arkadaşlar düzeltme yapsın lütfen. Yaklaşık 10 yıldır edindiğim tecrübeler doğrultusunda birşeyler eklemek istedim.
(Doğuş Otmotiv'de yaklaşık 6 sene 2.El Satış ve Satınalma görevinde bulundum. Şimdi ise ALJ Holding bünyesinde yeni bir 2. EL yapılanmanın Yönetim Birimindeyim.)
Herkesin yapabiliceği bir iş değil açık ve net herkes satabilir ancak arka plandaki evrak takip memnuniyet vs öyle bir zamanda yığılırki bir yanlışın bütün herşeyi götürür bizim bayiye bir arkadaş başladı ertesi gün işten çıktı maksat göz korkutmak değil ama denemeden bilemezsin eğer kaybedeceğin bir iş yada kariyer planın yok ise hayırlısı olsun inşallah bide opel hangi bayi
Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun,
Eşimle beraber sektörün içindeyiz, kendisi Opelde ben de Skodadayım, çalışma saatleri ve izin günlerin konusunda biraz problem yaşayabilirsin. Hafta içi izin kullanabiliyoruz ama teslimat olduğu gün veya işlemin olduğu gün mecburen kullanamiosun, çok fazla izin biriktirebilirsin :)
Şahsen haftasonu satışlarımı hafta içi her güne yaydığım için bazı haftalar izinsiz geçiriyorum.
Beyin yorgunluğu çok fazla, gün içerisinde hem işlemin olacak, hem satışın, hem yeni müşteriler aynı anda da sürekli telefon bağlayacaklar.
Dolayısıyla vücut dayanmıyo bi yerden sonra, bu soylediklerim sirkülerin fazla olduğu bayilerde geçerli.
Kredi hesaplamalarını, ötv raporlu işlemlerini, araç fiyatlarını hatasız vermen gerek.
50 lira aşağı fiyat verdiğin için bile müdürünle papaz olabilirsin
Veya başka bir bayiden aşağı fiyat vermişsindir onlarla bayiini zor duruma sokabilirsin :)
Opelde satış adetleri fazla ama hedefler de ona göre yüksek, Aksesuar satışına çok yönlenmen gerekecek, aksesuar satmassan prim seni tatmin etmeyebilir,
Hep kötü yanlarından bahsettim,
Gün içerisinde stresi çok, kredi geçti mi plaka çıktı mı teslimat yetişcek mi vs diye ama yine de ben çok seviyorum,
Hayırlı olsun tekrar :)
unutmadan, müşteri memnuniyeti apayrı bi faktör, doğuşun sisteminde memnun kaldım iyi bi cevap değil, "çok memnun kaldım" demesi lazım müşterinin,
türkiyede de malesef "Çok memnun kaldım" diye bi tabir bünyemizde yok
2 hafta uğraştığın bi müşteri seni ankette yatırabilir, artık tembihlemen lazım teslimat esnasında,
çünkü senin müşterinin veridigi kotu puan seni ve ekipteki bütün arkadaslarının aldığı parayı çok kotu yonde etkileyebilir
Benimde kısa bir Satış Danışmanlığı deneyimim olmuştu VW'de. Staj diyebiliriz :)
Telefonlar hakkaten susmuyordu. Gerekli gereksiz 50 kişi arar, rahat bırakmazlar..
Ama işlerin iyi olduğu ve satış gerçekleştirdiğin dönemlerde de, işi sevdiğin taktirde çok fazla eğlenebilirsin..
Cahil ve arabadan anlamayan bir ton adamda çalıştığını varsayarsak, kendini göstermen için iyi bir fırsat olabilir.. ;)
Hayırlısı olsun şimdiden, sabır önemli :)
Benimde kısa bir Satış Danışmanlığı deneyimim olmuştu VW'de. Staj diyebiliriz :)
Telefonlar hakkaten susmuyordu. Gerekli gereksiz 50 kişi arar, rahat bırakmazlar..
Ama işlerin iyi olduğu ve satış gerçekleştirdiğin dönemlerde de, işi sevdiğin taktirde çok fazla eğlenebilirsin..
Cahil ve arabadan anlamayan bir ton adamda çalıştığını varsayarsak, kendini göstermen için iyi bir fırsat olabilir.. ;)
Hayırlısı olsun şimdiden, sabır önemli :)
seversin :)
https://www.youtube.com/watch?v=NuVKfpSQDc8
Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun,
Eşimle beraber sektörün içindeyiz, kendisi Opelde ben de Skodadayım, çalışma saatleri ve izin günlerin konusunda biraz problem yaşayabilirsin. Hafta içi izin kullanabiliyoruz ama teslimat olduğu gün veya işlemin olduğu gün mecburen kullanamiosun, çok fazla izin biriktirebilirsin :)
Şahsen haftasonu satışlarımı hafta içi her güne yaydığım için bazı haftalar izinsiz geçiriyorum.
Beyin yorgunluğu çok fazla, gün içerisinde hem işlemin olacak, hem satışın, hem yeni müşteriler aynı anda da sürekli telefon bağlayacaklar.
Dolayısıyla vücut dayanmıyo bi yerden sonra, bu soylediklerim sirkülerin fazla olduğu bayilerde geçerli.
Kredi hesaplamalarını, ötv raporlu işlemlerini, araç fiyatlarını hatasız vermen gerek.
50 lira aşağı fiyat verdiğin için bile müdürünle papaz olabilirsin
Veya başka bir bayiden aşağı fiyat vermişsindir onlarla bayiini zor duruma sokabilirsin :)
Opelde satış adetleri fazla ama hedefler de ona göre yüksek, Aksesuar satışına çok yönlenmen gerekecek, aksesuar satmassan prim seni tatmin etmeyebilir,
Hep kötü yanlarından bahsettim,
Gün içerisinde stresi çok, kredi geçti mi plaka çıktı mı teslimat yetişcek mi vs diye ama yine de ben çok seviyorum,
Hayırlı olsun tekrar :)
Eşiniz hangi opel bayinde ve siz hangi skoda' bayisindesiniz acaba?
Eşiniz hangi opel bayinde ve siz hangi skoda' bayisindesiniz acaba?
gürses, ben de yükselendeyim
HarunToprak
09-07-2015, 09:58
Avm işine göre çok daha güzel,işini seversen başarılıda olursun önünde açık olur. Kolay iş değil adamı cok yorar,ama az çalışmayla kolay iş yaparakta para kazanılmıyor zaten. Hayırlı olsun bence doğru seçim Allah utandırmasın.
Benim tavsiyem opel'de memnun kalmassan otomotiv defterini komple kapatma,farklı bayiye geç orda da dene çünkü her bayinin çalışma sistemi ve prim sistemi farklıdır A bayi'de işten nefret edersin B bayide keyifle işini yapar paranı kazanırsın.
can 50 mt aşağımdasın :)
can 50 mt aşağımdasın :)
citroen dimi =)
citroen dimi =)
aynen :) 2015 octavia varmı elinde hacı showroomda varsa uğrarım öğlen
2016 superb bile var. Can'da yok yok.. :cool:
beyaz var bi de yarış mavisi çok temiz :)
Kolay iş yoktur, şartlar çok önemli. Çalışma ortamı, ekip arkadaşları, çalışma şartları, yöneticisi, yönetim anlayışı, piyasa koşullarını, sektörün gidişatı gibi gibi durumları göz önünde bulundurmak lazım.
(Tıp Fakültesinden mezun olup da doktorluk yapamayanlar mevcut olduğu gibi.)
Otomotiv sektörünün daha öncesinde belirtiğim gibi artıları eksilerinden fazladır. ( markadan markaya, bayiden bayiye değişebilir )
Aldığın teknik eğitimler, kişisel gelişim eğitimleri, yapacağın yurtdışı seyahatleri, elde edeceğin gelir, kazanacağın çevre/portföy, kariyer imkanı, mesleki kazanımlar aklıma gelen en büyük artıları.
Özelliklede kurumsal firmalarda eğitim konusu çok hassas. Bazı standartları sağlamak için yeri geliyor yurtdışına gönderiyor yerinde eğitim veriyor. Normal şartlarda hayatında yurtdışına çıkma şansı olmayan kişiler bile en az 4-5 ülke gördü :)
39.000 TL satış pirimi alan arkadaşım oldu,
Ortalaması 6.000 TL 'nin altına düşmeyen arkadaşlarım mevcut,
Satış temsilciğinden başlayarak Genel Müdür olan yöneticilerim mevcut.
Kendisini fiyatlar konusunda geliştirip 2.El Satış işine giren mevcut. Yaklaşık 50 adet aracı var şu anda arkadaşımın.
Kiralama tarafına yönelen filo şirketlerinde üst düzey yönetici olan arkadaşlarım mevcut.
Haa, çok memnun kalıp 10 küsür senedir satış temsilciliği yapanları da tanıyorum.
Kişiden kişiye değişiyor beklentiler. Kimi gelir kaygısında, kimi kariyer, kimi başım ağrımasın backoffice olsun...
Büyük kurumsal firmalarda çalışan onlarca bordrolu işsiz arkadaş mevcut. Sorsan çok yoğun. Gerçi onu yapmak bile bir meziyet... Biz perakendeci olarak yapamayız..
Dediğim gibi kolay iş yok. Şartları kendi lehine çevirmek çok önemli. Bazı zamanlarda alacağın kritik kararlar ile yolunu çizmek sana kalmış :)
orhan_guney
09-07-2015, 11:52
ne zamandır yükselen de siniz ? Ben Oğuşlardayım 5 Yıldır.
ne zamandır yükselen de siniz ? Ben Oğuşlardayım 5 Yıldır.
fuara gelmemiştiniz galiba :) fatih bey ve berrin hanım vardı oğuşlardan onlarla tanıştık :)
6 aydır yükselendeyim
Bende gürsesteyim öncesinde kuzey nissandaydım ikinci bir araç aldım sizden:D
orhan_guney
09-07-2015, 12:08
fuar sevmiyorum, gelmemiştim, evet hayırlısı olsun memnun oldum, tanıştığıma.
fuara gelmemiştiniz galiba :) fatih bey ve berrin hanım vardı oğuşlardan onlarla tanıştık :)
6 aydır yükselendeyim
fuar sevmiyorum, gelmemiştim, evet hayırlısı olsun memnun oldum, tanıştığıma.
ben de memnun oldum :)
M.Can Çimir
09-07-2015, 12:41
artıları daha fazladır. müşteri portföyün, insan ilişkilerin, ticaret mantığın gibi konularda kendine değer katabilirsin. ( saymakla bitmez )
eksi olarak, stressli dönemleri olabiliyor. piyasa koşullarından çabuk etkileniyor. bu gibi durumlarda hedef baskısı ile gelir kaygısı arasında ezilirsin :) sağlam yer edinmezsen kapıya yakın olan eleman gözüyle bakılırsın. bazı markalarda sirkülasyon çok fazla bu sebeble. Özellikle de bayiler patron şirketi olduğu için bazı şeyler garip gelebilir. Her kurumun ayrı adetleri var malesef. Kurumsal firmalar tabiki daha sağlıklı.
-Geleceği var mıdır?
Kesinlikle geleceği var.
Kesinlikle doğru yaptın. Otomotiv sektörü Türkiyede yeni yeni gelişiyor. Kendini geliştirir ve sağlam bir yere transfer olursan kariyer imkanın mutlaka olur.
Opel son dönemlerde daha az revaçta diyebiliriz. Mesela dizel otomatik araç konusunda geride kaldı. Sadece kasa değiştirmekle, makyaj yapmakla olmuyor bu işler. Şanzıman konusuna acilen el atması gerekiyor ( belki de attı ben takip edemiyorum son zamanlarda )
satış temsilciliğinden ayrılmak için perakendeden bıkma sorunu en başta geliyor. sanırım 10 senedir perakende sektöründesin. yani birebir müşteri ile muhattap olup ürün satıyorsun. bu sebeble bir kaç sene sonra bıkkınlık gelme ihtimali yüksek. çünkü otomobil müşterisi biraz daha sorunludur :) sonuçta pahalı oyuncaklar.
Yanlışlarım varsa arkadaşlar düzeltme yapsın lütfen. Yaklaşık 10 yıldır edindiğim tecrübeler doğrultusunda birşeyler eklemek istedim.
(Doğuş Otmotiv'de yaklaşık 6 sene 2.El Satış ve Satınalma görevinde bulundum. Şimdi ise ALJ Holding bünyesinde yeni bir 2. EL yapılanmanın Yönetim Birimindeyim.)
Konuyu açan arkadaş;
Doğuş Otomotiv'de çalışan bir satış danışmanı olarak benim de senin için en faydalı bulduğum yorum yukarıdaki oldu. Gökhan (umarım ismini yanlış tahmin etmemişimdir), çok doğru tespitleri paylaşmış, hepsine katılıyorum. Senin için hayırlısı olsun. Sana doğru gelen, istediğin hangisiyse onu yap. Ben büyük bir bankadan ayrılarak şimdiki işime başladım, yaklaşık 2.5 yıldır istediğim işi yapıyorum, çok mutluyum.
hondafit
09-07-2015, 12:52
öncelikle herkese teşekkürler çok güzel bilgiler aldım.
Bu işte sıkıntı çok fazla sorun yaşamayacağıma karar verdim neden derseniz kötü olarak tabir ettiğiniz sorunların hepsini daha önce çalıştığım yerlerde birebir yaşadım tabii ki burda biraz daha farklı olucak buna eminim ve hazırlıklıyım diyebilirim.Bayii müdürü çok iyi bir insan daha önce eski çalıştığım teknoloji mağazasında kızına bilgisayar satmıştım ve muhabbet ilerledikten sonra opel bayiisinde müdür olduğunu ve cv göndermemi istemişti 2013 yılında.İş görüşmesine geldiğimde tanıdı beni ve karar vermemde inanılmaz etkisi oldu.eskişehir'de çok büyük bir firma her kolda iş yapıyorlar.Çalışma saatlerine gelince 10 senedir avmlerde çalışıtığım için bana çok mantıklı geliyor illa pazar izin meraklısı değilim ama zaten satışlarım düşükse kota için çalışırım diye düşünüyorum.Erken saatlerde çıkmak ve masabaşı sayılabilecek bir düzeyde olması hayalimde ki şeydi çünkü 10 senedir ayakta çalışıyorum günü 12 saati ayakta kaldığım günler oldu.burda daha rahat olabileceğimi düşünüyorum.Stres konusuna gelince o her firmada var magaza sorumlusu olduğum için stresin alasını burda yaşadım hazırlıklıyım diyebilirim.Bugün tekrar görüştük ve benden çok iyi yerlere gelmemi bekliyorlar baskı olur mu bilemem ama sanırım hayatımda hep hedefler koyduğum için yeni hedefim bu olucak.
TolgaEsentepe
12-07-2015, 23:08
artık neredeyse her iş mağazacılıktan iyidir diyeceğim :) 6 yıldır bir pazar ailemle birşeyler yapamadım :) geçmen hayırlısı olmuş bence mağazacılıkta yükselsen de şartların değişmiyor maalesef aldığın para dışında
Kısa sürelide olsa bağdat caddesi M&S'da satış danışmanlığı yapmıştım(bana göre tezgahtarlık,işin kötüsü-iyisi olmaz neden bu tabir hoşuna gitmez insanların anlamıyorum) 10 sene gerçekten yapılacak bir iş değil, çok güzel satışlar yapmama rağmen hoşuma gitmemişti.
gespenster
13-07-2015, 02:09
hayırlısı olsun insallah, basarilar dilerim.
arkadaslar bu pozisyon icin ne dusunuyorsunuz
http://www.kariyer.net/kosifler-oto/bmw-genius-is-ilani-i1334802/?tmpsno=1&aramasonuc=1&isaramalog=-2&sirano=0&refno=14344_2306
genius programini az cok yabanci kaynaklardan biliyorum ancak TR de nasil olacak, satis danismani ayarinda mi konumlandiracaklar yoksa daha dusuk seviye mi? yarin gorusmem var bagdat caddesindeki bayi icin, kagit ustunde hersey guzel de bu isi kabul edersem 6-7 senelik tecrubemi cope atip herseye sifirdan baslamis olucam, deger mi degmez mi, ilerde yukselmeye acik bi pozisyon mu gibi cevap bekleyen sorularim var kafamda
typermelih
13-07-2015, 10:36
slm ,arkadaşlar birçok şey yazmış ;ama ben farklı bir konudan yaklaşayım olaya...
öncelikle ben otomotiv sektöründe 11 yıldır varım...
2010 Toyota satış türkiye 1. liğim
2011 Toyota satış türkiye 1. liğim
2014 yılıda ford türkiye perakende binek türkiye 1.ç liğim var.
şuan satış müdürü adayıyım ;ama tabi hala danışmanlık yapıyorum.
öncelikle bu sektörde hakkını yemeyen bir firma ile çalışıyorsan güzel paralar kazanırsın. neden güzel para...
pahalı bir şey satıyorsun , dolayısıyla kazanacağın parada fazla oluyor. yanında sattığın birçok şeyler var. kasko aksesuar araç primi , bankanın sata verdiği primler vs vs
yani işini bilirsen ayda da 30 adetten aşağı satmazsan sanırım ayda 3.000 tl kazanırsın, tabi bu ilerleyen yıllarda daha çok para kazxanmana sebep olacak;sebebi ise müşteri portvöyün oluşacak, oturduğun yerden ayda 10 araba satacaksın.
gelelim opele, ople aslında türkiyede iyi yerlerde değil, ama bu sektörde danışman yok... 1.5 yıl tecrüben olsun , diğer iyi markalara atlarsın
umarım yaşın gençtir. çünkü genç biri sabrı bilir, umarım çoooooooookkkkk hırslısındır işte ozaman vazeçilmez olursun. ve maaşını sen belirlersin iş görüşmelerinde...
ve müdür olursanda birazda olsun hayatın kurtulur...umarım yardımcı olabilmişimdir. aslında anlatacağım çoook şey var ama yaz yaz sıkıldım :)
sevgiler...