Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Al sat hakkında

cdaydin
15-07-2015, 12:13
Suan elimde 40 bin tl gibi bir bütçe var ve al sat işine girmek istiyorum.Piyasa hakim olan arkadaşlara bir sorum var ;

Suanki piyasada satışı hızlı olan arabalar hangileri?
Hangi modellere yogunlasmalıyım ?
İyiforumlar..

Orhan
15-07-2015, 12:14
wv ilginç bir şekilde kazandırıyor.
Birde sabır şart

drago
15-07-2015, 12:19
Cevap veriyorum : Hepsi

1 aydır araba arıyorum, piyasası yavaş olan arabalar bile ben yoldayken satılıyor. 1 ayda 6 arabayı ilana girdiği gün favoriye ekledim ve o gün satıldı. İşteyim çıkıp gidip bakamıyorum da.

Araç yeter ki normal piyasasından ucuz olsun, modeli yüksek olsun ve otomatik olsun, otomatik değilse de kilometresi düşük dizel olsun, anında el değiştiriyor.

Bu işe kafa yorarsan iyi para kazanırsın belli ki birileri kazanıyor. Zira e-devletten sorguluyorum şu ana kadar arabasına 1 seneden çok binen görmedim.

Yigit-Y
15-07-2015, 12:27
2 haftada 3 araba sattım bence bu ay millete birşeyler olmuş.

:)

Yukarıdaki yorumlara aynen katılıyorum.

Düşük motorlu küçük benzinli dizel otomatik araçlar satmak çok kolay

Bayanlar hemen aliyorlar fiyatda biraz uygun olunca mesela.

Runaway
15-07-2015, 12:31
bi arkadaşım var genel olarak honda vtec2 alıp satıyor.ne zaman alıp geliyor temizletip pasta cila atıp ne zaman satıyor takip edemiyorum.hepsinde taş izi bile yok deniliyor.ekmek gibide satıyor.çok garibime gidiyor.

zcy04
15-07-2015, 12:33
Arkadaşıma 1-2 yıl önce 36'ya aldığımız 2008 60 Binde ki otomatik civic elegance aracın şuan 100- 150 bin km aralıgındakilere 40-47 isteniyor.

Babama 2008 de 42 Bin km de ki 2005 corollayı 24'e aldık, şuan aynı araç 74 binde 32-33 lirayı satmayı düşünmediğimiz halde belki 10 kere gördü.

Kesinlikle civic-corolla alıp satın

AliGizda
15-07-2015, 13:22
Öyle bi kriter yok bence babamda araba al-sat yapıyor ve çok yakın arkadaşının galerisi var orada yapıyor bu işi Chevrolet Captiva aldık aman alma evlat olur dediler bir de Siyah renkti araba 5 gün sonra sattık çok tatlı bir Ceed aldık para harcanmış falan bir arabaydı o da 2 gün durdu kapış gitti araba :) Kilometre düşük, kaportada maks 2 parça boya olsun durmaz araba.

gespenster
15-07-2015, 13:34
bizim eve yakın bırı var adam işten cıkmıs bır kac ay once, aldıgı tazmınatla arac al/sat yapıyor evının onunde bos bir arazi var ne zaman gecsem farklı farklı arabalar var satılık.
adamın işi bu anlıycagın, marka olarak lineaların satısları ozellıkle dusuk km dizel de cok hızlı tavsiye ederim..

RedCan
15-07-2015, 14:55
206 XS aracımı 12 saat içinde sattım. İnsanlar deli gibi araba arıyor ama bulamıyorlar.

Erdem K.
15-07-2015, 15:24
çevreniz varsa al/satta para kazanırsınız, piyasada honda kadar hızlı 2.eli olan diğer markalar da vw, Toyota ve renault gibi geliyor. temiz ve düşük km tercih sebebi oluyor genelde. şu sıralar bayram dolayısıyla araç satışlarında artış olduğunu düşünüyorum. kurbana kadar elinizi çabuk tutarsanız ilk satışınızı yaparsınız :)

hayırlısı olsun...

KÖROĞLU
15-07-2015, 15:45
Konu al sat ile ilgili olunca genelde insanların atladıkları bir nokta oluyor.

Bir takvim yılı içerisinde (01.01.2015 -31.12.2015 gibi) 3 defadan fazla araç satışı yapan kişiler hakkında maliye mükellefiyet tesis edebiliyor.

Edebiliyor diyorum çünkü bununla ilgili net bir ifade yok, x vergi dairesi 3 satışı baz alır y vergi dairesi 5 satışı gibi düşünebilirsiniz.

O yüzden alım satım yapan arkadaşlar vergi dairesine uğrayıp böyle bir durum var mı yok mu öğrensinler. Geri dönüşü olmuyor ceza yiyince.

3 kuruş kazanayım derken onu da cezaya vermeyin. eş -dost - akraba üzerine almak en mantıklısı, çoğu galeri böyle yapıyor zaten.

fdoganb
15-07-2015, 17:01
En büyük problem araba bulmak. Herkes çakal olmuş piyasada. "Teyzeden amcadan" diye satılan arabalar piyasanın açık ara hep üstünde. Bir de çoğu satıcı yalancı sahtekar. Arabana bakmaya gelip *** atan karaktersizleri saymıyorum

onn_dear
15-07-2015, 17:27
Paradan önce sabir lazim bu işi yapabilmek için unutmayin

redbull35
15-07-2015, 18:30
İlk önce araçlar hakkında iyi bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Alırken iyi şekilde inceleyip satarken sizi sıkıntıya sokmayacak arızası ve kazası olmamasına dikkat edin. Bir arkadaşım ek iş olarak alsat yapıyordu en son Ford Fusion 1.6 dizel aldı. Aracı İzmir e getirirken yolda birden stop etmiş. sanayiye çektiğimizde bloğun çatlak olduğunu farkettik. 2 aydır arabayı yürütemedik hala uğraşıyor.

rebeloghy
15-07-2015, 20:28
Kardeşim araç olarak şunu al bunu al değil de başka bir tavsiyede bulunmak istiyorum.

Öyle yada böyle , kim ne derse desin; al-sat ile para kazanan 10 kişinin 9 u araç satarken yalan söyleyip de hak yemiyorsa beni 3. köprüye asfalt diye eritip döksünler.

Yalan söyleme , gerektiğinde zarar et ama hak yeme ; gerisi bir şekilde olur. Kazasız temiz, düşük km, yüksek model araç beklemiyor çok fazla..

İbrahim33
15-07-2015, 20:46
Uygun olduktan sonra her araba alınır satılır. Yeter ki ekmek yedirsin. Kendini şartlandırma ille de boyasız olsun , ille şu model olsun diye falan. Mesela ben Mart ayından beri 13-14 tane araba sattım. (galeriye takılıyorum , bazen dükkan sahibi ile ortak alıp satıyorum) Para kesinlikle piyasası olmayan arabada. Piyasası yok , napacan diyordu benim ortak ilk başta ama ben kırmızı bravom'dan kazandığım parayı hiç bir arabadan kazanmadım. Ütopik rakamları buluyor bazı arabaların karı bravo gibi. Alırken çok ucuz alıyorsun çünkü tutulmayan arabayı.

Haa ben bekleyemem hastası çıksında alsın diye dersen , banko reno ve vw grubu çalış. Plasen ford olsun , binicisi biraz uyanık olsa da satılıyor oda :) Ya da al dökük bi e46 ya da e36 coupe çıkma güzel bi jant , pasta cila , app plaka , 5 lira üstüne ekle at ilana :) Herkes öyle yapıyor.

Mutlu Değerli
16-07-2015, 00:04
Ben olsam EK kasa Civic araştırırdım. O paraya 2tane yaşlıdan araç alsanız (17-18lere çözerseniz güzel olur) 20lira üstüne hızlı şekilde satabilirsiniz... Ciddi derecede ilgi var bu araçlara, hiç azalan talebi yok

DeliceBirkan
16-07-2015, 00:18
Ben olsam EK kasa Civic araştırırdım. O paraya 2tane yaşlıdan araç alsanız (17-18lere çözerseniz güzel olur) 20lira üstüne hızlı şekilde satabilirsiniz... Ciddi derecede ilgi var bu araçlara, hiç azalan talebi yok

Size katılıyorum ben olsam bende aynısını yapardım sahibinden harici bir kac gun sagda solda dolassanız illaki sahibindende ilanı olmayan oynanmamış civic bulursunuz ki 1.4 civiclere 25bin istenildiği piyasadayız siz dusunun artık.

fthdrn
16-07-2015, 01:07
facebookta arabacı kitleniz varsa her türlü yürürsünüz. bknz. ü.turan :D bir kaç prof foto, pasta cila finiş him. geçen gün güvenlik paketli ies sattık 242.432 km de tavan hariç komple boyalı 26.500 e gitti...

Le10ur
16-07-2015, 01:52
20-30 bın tl bandın da al sat olarak ne olabılır bende baktım soyle de mıllet ucmus fıyat olarak

Hızlı_Fransız
16-07-2015, 02:24
Para eskiden kazanılıyordu çok düşeş araba denk geliyordu. Şuan kenarda 5 10 lirası olan araba alıp satıyor. Eskisi gibi faize atayım onu yapayım edeyim yok. Ve piyasada hiç bozuk araba kalmadı herkes al sat herkesin arabası bebek bence dikkatli olup fazla bulaşmamak lazım.Zor işler ben belli bir dönemde piyasa sessizken yaptım güzelde paralar kazandım ama şuan hesaplı araba yok denecek kadar az bence başka sektör araştırmasına giriniz.... Şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun :)

ondertopcu
16-07-2015, 07:23
Hb otomatik araçlar revaçta. Hondayı falan boşver onlar eskidendi

Tahir
16-07-2015, 08:50
Piyasa öyle bir hale geldi ki mahallemizde ki bayan kuaförünün kapısında bile al sat yaptığı 2-3 araba var haliyle eski tat kalmadı bu işte hele ki alt ve orta segment araçlarda..

Evo34
16-07-2015, 09:02
Bilinen modellerin aksine,
piyasaının pek fazla bilmediği fakat f/p oranının yüksekliğinden ötürü yeni yeni keşfedilmeye başlanan araçları tercih edebilirsiniz.
Herkesin bilip kullandığı araçlar primlenmenin zirvesinde şu anda. Onlara girmek mantıklı olmaz.

Örneğin;
Mitsubishi ve Alfa Romeo araçları henüz yeterince prim yapmış sayılmazlar...

exclusive
16-07-2015, 10:21
2 aydır bir araç satabildik onuda esnafa sen hesap et zaten millet ilanda galeri gördümü sallamıo halbuki sahibinden yazan ilandaki tescil tarihine baksa :)

Ramcho®
16-07-2015, 10:38
istnabul da ikamet ediyorsan otocenter da galerim var bayramdan sonra buyur gel konuşalım olur olmazına karar verirsin.

en basitinden 25 k lara sattığım arabaları şimdi 30 a alıp 33 lere satmaya çalişiyorum.

devlete ödediğim kdv stopaj vergi bunları saymıyorum bile

1 yılda kendi adına en fazla 3 araç alıp satabilirsin onlar da yakın tarih olmaması lazım. yok sa direk incelemeye girip ceza alabilirsin.buna aile fertleri de dahil edildi bilgin olsun.

galerici eşin dostun varsa onların yanında takılıp onların adına araba alip satip ortak olman daha faydali olur.

gkhnyds
16-07-2015, 11:05
linea symbol gibi filo çıkması olan araçlardan uzak durun derim. sahibinden.com 'u açtığınızda 50 sayfa aynı araçtan var ise 2. elde fazla kazandırmaz :)
daha çok 2006-2010 model arası otomatik düşük kilometreli hb araçlara yönelin. ( düşük derken 40-50bin km değil. senede 15.000 KM den fazla yapmayan araçlar )
tutturabildiğine satılıyor maşallah.
model yılı düşük olduğu için boya durumu çok sorgulanmaz. ağır hasar olmasın yeter. eski araçlarda çok fazla hasar çıkmıyor zaten.
hayırlı satışlar şimdiden...

cdaydin
16-07-2015, 15:40
Yorumlar için cok teşekkür ederim

orkuteren
16-07-2015, 16:01
facebookta arabacı kitleniz varsa her türlü yürürsünüz. bknz. ü.turan :D bir kaç prof foto, pasta cila finiş him. geçen gün güvenlik paketli ies sattık 242.432 km de tavan hariç komple boyalı 26.500 e gitti...
fiyatda iddalıymış o paraya k24 accord var komple boyalı alsak mı elimizde patlar mı diye düşünüyoruz

İbrahim Erdem
16-07-2015, 16:17
Bilinen modellerin aksine,
piyasaının pek fazla bilmediği fakat f/p oranının yüksekliğinden ötürü yeni yeni keşfedilmeye başlanan araçları tercih edebilirsiniz.
Herkesin bilip kullandığı araçlar primlenmenin zirvesinde şu anda. Onlara girmek mantıklı olmaz.

Örneğin;
Mitsubishi ve Alfa Romeo araçları henüz yeterince prim yapmış sayılmazlar...

+suzuki ve mazda.

Kimse bahsetmemiş ama opellerin de piyasası gayet hızlı. tutmaz denilen corsa gsi ların bile temizi 1 haftada gidiyor.

devil_berk22
16-07-2015, 22:54
arkadaş 1.3 dizel astra j aldım bi süre biner satarım diye ilana koyalı 1 ay oldu arayan soran yok nasıl bir araç almak lazım anlamış değilim doğrusu

Çöllü
16-07-2015, 22:57
Kardeşim araç olarak şunu al bunu al değil de başka bir tavsiyede bulunmak istiyorum.

Öyle yada böyle , kim ne derse desin; al-sat ile para kazanan 10 kişinin 9 u araç satarken yalan söyleyip de hak yemiyorsa beni 3. köprüye asfalt diye eritip döksünler.

Yalan söyleme , gerektiğinde zarar et ama hak yeme ; gerisi bir şekilde olur. Kazasız temiz, düşük km, yüksek model araç beklemiyor çok fazla..

Güzel bir Özet olmuş..

VETTE
16-07-2015, 22:59
O kadar çok uckagitci varki artık piyasada yaklaşık 10 yıl hem hobi hem meslek olarak Yaptım töbe etmedim ama 2 yıldır elimi sürmüyorum.bence çok dikkat edilmeli tanıdık bir galeriye takılarak tecrübe edilip ona göre meslek olarak yapıp yapmamaya karar verilmeli.Ramcho nun söylediklerini dikkate almalısın.kolay gelsin

exclusive
16-07-2015, 23:51
arkadaş 1.3 dizel astra j aldım bi süre biner satarım diye ilana koyalı 1 ay oldu arayan soran yok nasıl bir araç almak lazım anlamış değilim doğrusu

Gecen sene 2 ayda zor satmıştım dahada astra j almam corsa bakarım

yucelebeci
17-07-2015, 00:21

Sizinkinin donamını bilmiyorum ama astra j sport kolay satılıyor unun dışındaki donanımlar biraz zor

tylan
17-07-2015, 07:45
Şu siralar linealar çok tutuluyor bi hafta önce 1.4 fire motor line aldım boyasiz orj 23.000 de idi ilana koydum aksama gitti araba güzel de ekmek bıraktı ondan öncede 2011 0.9 clio aldım izmirden boyasiz daha ilan koymayı birak plakalari17 e çeviremeden sattim temiz arabalar her zaman çabuk satılıyor birde boyasiz olmasi lazim arabanin yürüyen çöp olsun motor bitik olsun farketmiyor boyasiz oldumu hemen gidiyor :) suan elimde 1 Kia Sportage var 3 parça değişenli komple boyali 310.000 de ama sanziman motor 0 faturalı 29.000 istiyorum yüzüne bakan yok :)

TEQUILA
17-07-2015, 08:23
yılda 3 defanın üzerinde ceza yersin ifadesi okuyorum. Cezamı yeniyor vergimi ödeniyor.

Ben macın ceza değil bu işi profesyonel yapan ve esnaf olmayandan vergi almak, Dükkan sahibi vergi öderken al sat yapanları kontrol elinde tutmak olduğunu zannediyorum amacın.

rebeloghy
17-07-2015, 08:38
yılda 3 defanın üzerinde ceza yersin ifadesi okuyorum. Cezamı yeniyor vergimi ödeniyor.

Ben macın ceza değil bu işi profesyonel yapan ve esnaf olmayandan vergi almak, Dükkan sahibi vergi öderken al sat yapanları kontrol elinde tutmak olduğunu zannediyorum amacın.

Abi zaten olay aynen bu. Dükkana kira ödeyen, vergisini veren galerici varken anneye babaya halaya dayıya kaydedip de satış yapmak hak yemeye giriyor, kaçak iş yapmak neticede..

devil_berk22
17-07-2015, 10:00
Sizinkinin donamını bilmiyorum ama astra j sport kolay satılıyor unun dışındaki donanımlar biraz zor

Benimkiside makyajli kasa sport donanim zaten :)

canozgur106
18-07-2015, 05:39
Bunu bilir bunu söylerim Allah o işte biraz şans vericek :)

Yigit-Y
18-07-2015, 08:15

Beni her sene vergi dairesi çağırıyor.

Vatana gidip dilekçe yaziyorum.

Müdür yanında 3 memurlada sohbet edip çıkıyorum.

Keyfi alım satım yapıyorum. Plakalar hep özel zaten.

Yılda en az 6 araba elimden geçiyor.

Şu ana kadar herhangi bir ceza odemisligim yok.

Vergi dairesi sizin gibi 6000 kişi var istanbulda dedi :)

Sonuç noter satış kağıtları alış satış yaparken yazılan rakamlar ve özel plakalar sayesinde ben herhangi bir cezai işlem le karsilasmadim.

Ama hersene çağırıyorlar. Her sene için dilekçe veriyorum.