Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford Fiesta Quaife differential
CivSpeed
20-07-2015, 10:04
Arkadaşlar Merhabalar,
Daha öncede coilover ve fren sistemi ile ilgili sorular sormuştum ve çok yardımcı olunmuştu bu sayede yol tutuşu ve duruşu baya güçlendirdim :D Buna istinaden bir sorum daha olacak sizlere,
Öncelikle aracım 2011 model Ford Fiesta Sport 1.6 Ti-VCT. Aracımda var olan gücü yere daha iyi iletmek için Quaife LSD diferansiyel almak istiyorum. Şuanda aracımda stock motor var ancak özellikle ıslak zeminde çekişte sıkıntılar oluşuyor. Ani kalkışlarda da patinaja düşüyorum. Virajda bir sorun yok coiloverlar yol tutuşu gayet düzeltti. Öğrenmek istediğim Diferansiyel şu aşamada bir yarar sağlar mı ? Yoksa boşunamı masraf yapmış olurum ? :D
Birde kullanırken nelere dikkat etmek gerekir ? Aracım ile günlük olarak 60 km yol yapıyorum. Bir sorum da debriyajda ağırlık yada vites değişikliklerinde bir değişme (sertleşme yada yumuşama) oluşacak mı ? Tabiki de kesin bir şey söylenemez ancak aşağı yukarı fikrim oluşması için soruyorum :)
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :D
Müsait değilim çok yazamam ama mutlaka al. Hiçbir sertlik yada negatif durum yok. Motor stok olsada sürüş keyfi arttırır.
Viraj içinde lift off yapınca müthiş zevk almaya başlayacaksın, başka herhangi bir negatif yönü yok. İmkan varsa direk al, Fiesta gibi bir araçta tahmin ettiğimden de daha çok keyif verici olabilir :)
dragon07
20-07-2015, 11:57
hazırda varmı üretilmiş fiesta için araştırdınız mı?
Quaife kesinlikle çok iyi ve tercih edilebilecek bir marka.
Ford olduğu için üretimleri diğer markalara göre çok daha çeşitli, hatta sıralı şanzıman bile var Fiesta için.
dragon07
20-07-2015, 14:41
ömer baba sen gibi bilgili kültürlü arkadaslarımız yazınca seviniyoruz arada sırada yazsana diğer insanlarda feyz alsınlar senden :)
aslında düşününce rallye katılan fiestalarda vs sıralı şanz ,lsd var haklısın.120hp olan model mi bu fiesta :)
ömer baba sen gibi bilgili kültürlü arkadaslarımız yazınca seviniyoruz arada sırada yazsana diğer insanlarda feyz alsınlar senden :)
aslında düşününce rallye katılan fiestalarda vs sıralı şanz ,lsd var haklısın.120hp olan model mi bu fiesta :)
Asıl ben tesekkür ederim iyi sözlerin için:)
IB5 şanzıman bulunuyor Fiesta'larda:
https://shop.quaife.co.uk/catalogsearch/result/?vehicle=&q=IB5
CivSpeed
21-07-2015, 08:18
Müsait değilim çok yazamam ama mutlaka al. Hiçbir sertlik yada negatif durum yok. Motor stok olsada sürüş keyfi arttırır.
Viraj içinde lift off yapınca müthiş zevk almaya başlayacaksın, başka herhangi bir negatif yönü yok. İmkan varsa direk al, Fiesta gibi bir araçta tahmin ettiğimden de daha çok keyif verici olabilir :)
Quaife kesinlikle çok iyi ve tercih edilebilecek bir marka.
Ford olduğu için üretimleri diğer markalara göre çok daha çeşitli, hatta sıralı şanzıman bile var Fiesta için.
Asıl ben tesekkür ederim iyi sözlerin için:)
IB5 şanzıman bulunuyor Fiesta'larda:
https://shop.quaife.co.uk/catalogsearch/result/?vehicle=&q=IB5
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar dün biraz yoğun geçtiği için yanıt veremedim :) Evet aracım 120 hp gücünde ıb5 şanzımana sahip oldukça keyifli bir sürüşü olan araç, bende biraz daha keyif katmak istiyorum :D Bu yorumlara göre alışveriş listeme ekliyorum en kısa zamanda alacağım :)
Son bir soru olarak pumaspeed ingiltereden getirtmeyi düşünüyorum, ancak Türkiyede bu firmanın distribütörü varmı ? 2500 tl gibi bir fiyat ve 12 kg. paket ağırlığı gözüküyor, getirtirsem gümrük vergisi vs ne kadar eklenir üzerine veya eklenirmi ? :D
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar dün biraz yoğun geçtiği için yanıt veremedim :) Evet aracım 120 hp gücünde ıb5 şanzımana sahip oldukça keyifli bir sürüşü olan araç, bende biraz daha keyif katmak istiyorum :D Bu yorumlara göre alışveriş listeme ekliyorum en kısa zamanda alacağım :)
Son bir soru olarak pumaspeed ingiltereden getirtmeyi düşünüyorum, ancak Türkiyede bu firmanın distribütörü varmı ? 2500 tl gibi bir fiyat ve 12 kg. paket ağırlığı gözüküyor, getirtirsem gümrük vergisi vs ne kadar eklenir üzerine veya eklenirmi ? :D
Batıkan yada Aren üzerinden getirtirsen daha az ugrasirsin. Gumruksel islerde bireysel islemlere gore Dis Tic. tescili her zaman artı olacaktır :)
Git 2 gun tatil yap al gel, daha sıkıntısız olacagi kesin :)
CivSpeed
21-07-2015, 10:40
Git 2 gun tatil yap al gel, daha sıkıntısız olacagi kesin :)
Hadi ya :D o kadar mı zor olur ? Daha önce ufak tefek parçalar getirttim gerçi ama bu büyük bişi olacağı için bende bilmiyorum :)
Batıkan yada Aren üzerinden getirtirsen daha az ugrasirsin. Gumruksel islerde bireysel islemlere gore Dis Tic. tescili her zaman artı olacaktır :)
Dediğiniz kişileri ben tanımıyorum nasıl irtibata geçebilirim kendileri ile ? Fikir edinirim
Gümrük için %18 kdv öder alırsınız. Düşük fatura yaptırmayın yeter.
GokhanE.
21-07-2015, 11:10
Ben kendin getirtmen taraftarıyım, yüzde 18 vergi ödersin, kargo olarak da kilosu 3-10 dolar arası bir uçak kargo ödersin. zamanın varsa ptt den çek kapına gelme ihtimali bile var.
Bunları sadece tek bir parça getirdiğini varsayarak söylüyorum.
CivSpeed
21-07-2015, 22:12
Gümrük için %18 kdv öder alırsınız. Düşük fatura yaptırmayın yeter.
Ben kendin getirtmen taraftarıyım, yüzde 18 vergi ödersin, kargo olarak da kilosu 3-10 dolar arası bir uçak kargo ödersin. zamanın varsa ptt den çek kapına gelme ihtimali bile var.
Bunları sadece tek bir parça getirdiğini varsayarak söylüyorum.
Ozaman iyice bir hesap yapıp siparişi veriyim. Belki bir kota bişi vardır, tahminden ucuza gelir :)