Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evlilik zamani geldi:/ pirlanta yardim

ozan gülle
24-07-2015, 20:59
Arkadaşlar ewlilik zamani geldi çatti artik yaş geciyor daha fazla geç kalmadan ilk adimi atayim istiyorum kiz arkadaşima evlenme teklif edicem yeni adet ya tek taş yüzükle ediliyor artik :/ izmir veya istanbul olabilir kuyumcu arkadaşlar yardimci olabilirmi? Fiyatlari nedir ne degildir bilmiyorum gecen yil istanbulda kuyumcular fuariydi sanirim adi fiyatlari uygun gibiydi o sekilde indirimli alabilecegim yardimci olacak arkadaşlar varmi acaba bu isin sonu yok baktigim kadariyla benim 2000 2500 arasi butcem musait acikcasi

blumenberg
24-07-2015, 21:19
harf harf değişiyor beyazlığına göre, bende g harfi var 1 carat, tanıdıktan aldığım için baya uyguna geldi, yurtdışı imkanı yaratırsanız çok daha karlı olursunuz

VW6R
24-07-2015, 21:33
Simdiden hayirli olsun, mutluluklar. Gecen ay bende aynı telaşa kapılmıştım. İnternetten bir siteden aldım tektasi. Sertifika garanti belgesi fatura ve kimliğiyle birlikte hiç bir supriz durumla karşılaşmadan elime geçti. Bu arada internetten sitenin indirim kodunu da bulunca çok sağlam indirimli fiyata aldım :) reklam olarak algilanmamasi için pm atiyorum site adresini.

anil37
24-07-2015, 21:47
istanbul fatih de ve kapalı carsıda kuyumculuk la ugrasıyorum ıstersen elden geldıgınce yardımcı olmaya calsırm

anil37
24-07-2015, 21:51
bu arada bu ıs ıcın guvenıcegınız yere gıdın yada guvenebılıcegınız bırısınden alın bunu sertıfıka 5 lira istedıgıını yazdırabılırsın . guven cok onemlı . sadece uluslararası sertıfıka olursa kesınlıkle sertıfıkaya guvenebılırsınız . bunlardada butun uluslararası olanlar degıl sadece HRD ye net olarak guvenebılırsınız arkasından GİA ve İDL gelir. sızın butcenıze gorede alıcagnız bır taşta uluslararası sertıfıka olması cok dusuk bır ıhtımal cunku bu sertıfıkaları cıkartmak cıddı maaliyet . o yuzden guvendgınız yada guvenebılıcegınız bırısınden almanız sızın ıcın daha ıyı olucaktır . ıstersenız ben elden geldıgınce yardımcı olurum.

ozan gülle
24-07-2015, 21:52
harf harf değişiyor beyazlığına göre, bende g harfi var 1 carat, tanıdıktan aldığım için baya uyguna geldi, yurtdışı imkanı yaratırsanız çok daha karlı olursunuz

Yurt disi imkani var ama hatun gidiyor thy de calisiyor onami aldirsak arkadasin kiz arkadasina aldiriyoruz sen begen hayatim diye :)

anil37
24-07-2015, 21:54
Yurt disi imkani var ama hatun gidiyor thy de calisiyor onami aldirsak arkadasin kiz arkadasina aldiriyoruz sen begen hayatim diye :)

sanki pek etik olmaz :)

ozan gülle
24-07-2015, 21:55
bu arada bu ıs ıcın guvenıcegınız yere gıdın yada guvenebılıcegınız bırısınden alın bunu sertıfıka 5 lira istedıgıını yazdırabılırsın . guven cok onemlı . sadece uluslararası sertıfıka olursa kesınlıkle sertıfıkaya guvenebılırsınız . bunlardada butun uluslararası olanlar degıl sadece HRD ye net olarak guvenebılırsınız arkasından GİA ve İDL gelir. sızın butcenıze gorede alıcagnız bır taşta uluslararası sertıfıka olması cok dusuk bır ıhtımal cunku bu sertıfıkaları cıkartmak cıddı maaliyet . o yuzden guvendgınız yada guvenebılıcegınız bırısınden almanız sızın ıcın daha ıyı olucaktır . ıstersenız ben elden geldıgınce yardımcı olurum.
Tavisyelerin icin tesekkurler haftaya istanbula yerlesiyorum mutlaka almadan ugrayacagim yanina peki benim ayirdigim butce dusukmudur hic bi bilgim olmadiginda soruyorum acikcasi aklimda zen diamond gibi markalardan almak vardi gerci hic fiyatlarini arastirmadim butce yeterlimidir yoksa arttirmam mi gerekli

anil37
24-07-2015, 21:59
zen diamon atasay diamond buralardan markalı yerlenden alacagın ornek verıyorum 10,000 liralık yuzugu dısarıdan rahatlıkla 5,000 6,000 lira gıbı alabılırsın tanıdıgın var ise . marka bu işte pek geçerli değil. soyle solıyım daha gecen gun yakın bı arkadasıma 0,54 ct H vs2 yuzuk verdım 3800 liraya bı arastırın bu paralara böyle bır yuzuk almak pek kolay degıl . piyasda 5,000 liralık atasay zen markalı yerlerde ise 7,000 8,000 liralık bır yuzuk

anil37
24-07-2015, 22:00
guzel bır taş ıster isen 2,000 liraya 0,25 ct taş alabılırsın biraz taşın kalıtesı dustukce taş buyur ( rakam olarak 2,000 2,500 tl olarak sabıt bakar isek)

anil37
24-07-2015, 22:01
tabııkıde buyur gel benden alıp almaman hıc onemlı degıl gel tanısalım çayımı iç :)

ozan gülle
24-07-2015, 22:04
guzel bır taş ıster isen 2,000 liraya 0,25 ct taş alabılırsın biraz taşın kalıtesı dustukce taş buyur ( rakam olarak 2,000 2,500 tl olarak sabıt bakar isek)

O zaman butceyi artiracagim biraz daha kesinlikle ugrayacagim geldigimde yanina

anil37
24-07-2015, 22:05
bence cok da arttırma yarın oburgun yıldonumunde flan bıraz daha buyuugunu alman gerekıcek :) ondan ılerde problem yaşama sonra :)

rebel
24-07-2015, 22:15
Tasin kalitesini biz nasil anlicaz yada hatun ? Evlencek olanlar buraya akin eder simdi. Yurt disindan ocakta donuxez ve supriz nisan dusunuyorum. Nisan öncesi evlenme teklifi lazim . Guzel bi evlilik teklifi hazirlamak lazim izmirde. Tek tasi neye gore seçmek lazim ?

anil37
24-07-2015, 22:17
sız anlıyamazsınız tasın kalıtesını cok kotu bı taş olursa anlarsınız ancak sarımtırak ve buzlu bı goruntu olusur cok kotu taşta onun harıcınde ınce detayları anlamanız ımkansız . dedıgım gıbı uluslararası sertıfıka yada guvenle olabılcek seyler :)

alihan_27
24-07-2015, 22:57
sız anlıyamazsınız tasın kalıtesını cok kotu bı taş olursa anlarsınız ancak sarımtırak ve buzlu bı goruntu olusur cok kotu taşta onun harıcınde ınce detayları anlamanız ımkansız . dedıgım gıbı uluslararası sertıfıka yada guvenle olabılcek seyler :)

+1
Uluslararası sertifika çok önemli. Dünyanın neresinde olursan ol, internetten 5 dakikada bilgilerine ulaşabilirsin ve kolayca paraya dönüştürebilirsin.
Sertifikalı taşlarda rengini sınıfını vs belirten lazer imzalar olur gözle görülmez, büyüteçle okunur. Onun haricinde bu işlerle haşır neşir olmayanlar gözle kalitesini anlayamaz.
Çok teferruatı var kesim şekline göre bile fiyat değişir. Yani çok ucuza pek yanaşmamak lazım.

anil37
24-07-2015, 23:05
+1
Uluslararası sertifika çok önemli. Dünyanın neresinde olursan ol, internetten 5 dakikada bilgilerine ulaşabilirsin ve kolayca paraya dönüştürebilirsin.
Sertifikalı taşlarda rengini sınıfını vs belirten lazer imzalar olur gözle görülmez, büyüteçle okunur. Onun haricinde bu işlerle haşır neşir olmayanlar gözle kalitesini anlayamaz.
Çok teferruatı var kesim şekline göre bile fiyat değişir. Yani çok ucuza pek yanaşmamak lazım.

yanı detayları buraya yaz yaz bıtmez bende kısace bı ozet gectım :)

merttepe
24-07-2015, 23:05
kemeraltında (kuyumcular çarşısında) aziz gems var. pırlanta uzmanı.
Selamımı söyle, bir fiyat al. Ben ondan yaptırdım herşeyi.

Korollacı
25-07-2015, 05:08
bende gecen sene kocak goldan aldım hanıma tektas. satıcı arkadas abı bu tas buyuk ama fıyatı ucuz normalde 2700 tlden assagı olmazdı suan 2100 dedı neden ucuz dedıgımde ıse bız bu tası alırken ucuza almısız o yuzden bırazda ındırım yaptı vur assagı tut yukarı zorla 1700 tlye aldım. bana sertıfıka falan verdı kocak gold yazan. ıstedıgın kocak gold magazasında bozdurabılırsın dedı normalde %25 ucuza bozuyoruz tası ama sen bozdursan bıle tas buyuk oldugu ıcın fazla bı zararın yok dedı. hanım bı ara sormus normal bı kuyumcuya 400 tlye bozarız demıs bende bos ver o kuyumcuyu kocak golda sor dedım oylece kaldı. sımdı sızın burda sertıfıka ıcın yazdıklarınızı gorunce bıraz kıllandım acıkcası. anlamıyoruz dıye bıze cakma tas falan vermesınler nasıl anlarım gercek pırlanta oldugunu ?

kickbuttowski
25-07-2015, 05:28
Eksisozlukte bununla ilgili bir yazı vardı ama bulamadım. Orda yazılana göre Turkiyede verdikleri sertifika eğer uluslararası bir sertifika değil ise kâğıt parçasından ibaret ve ustunde yazılan bilgiler doğru değil.

K0213
25-07-2015, 08:01
Kardeşim istersen pırlanta imalatçısı bir abim var istanbulda, bende geçen sene ondan almıştım yüzüğü.

Pırlanta işi tamamiyle güven duyacağın birinden alacağın bir mücevherdir çünkü kaliteleri gözle seçilen ve uzman gözlerin sertifikalandırdığı bir haldedir.
Tabi ki ticari olarak büyük paralar dönen bu işte, sertifika işleri de tamamıyla ticari olarak dolandırıcılık boyutu alabiliyor.

Aldığın pırlantaya karşı verilen sertifika sadece bir satış hilesidir ve sertifikalı pırlantalar mutlaka 200-300 lira daha pahalıdır, çünkü teknik üniversiteler o sertifikaları vermek için tespit ücreti alır her taştan, ardından taş ve sertifikayı bir poşete koyarak karışmasını önlerler ama imalata girerken o taşlar hep karışır :) zaten yüzük alırken dikkat et bir taşın sertifikasını alttan bir çekmeceden kartvizit verir gibi verirler :) taşın üstünde seri numarası olamayacağı için hangi sertifikanında hangi taşa ait olduğunu anlayamazsın.

Sözün kısası büyük kuyumcuların güveniliriğine istinaden alabilirsin veya tanıdık bildik biri olsun istersin.

imallattan almak istersen ki bende öyle yaptım geçen sene, en az 400-500 lira daha ucuza geliyor bunun içinde Rafi Abi istanbul'da bu işi yıllardır yapan iyi bir ustadır. Bende, kuzenimde kazıklanmadık, o nedenle gönül rahatlığıyla yönlendirebilirim.

Görüşmek istersen bi ara bilgi al, Mirafiorisi olan Furkan verdi dersin numarayı mutlaka tanır. Rafi Abi: 0536 941 0162

Kadyr
25-07-2015, 08:42
Konuyu hep güncel tutalımda herzaman ihtiyacı olanlar olur kışın benimde olacak :) o değilde 2bucuk falan pahalıymış yav.. evlilik teklifi dışında almam herhalde tek taş pırlanta. bi bilezik alırız geçiştiririz:D

lnd_samet
25-07-2015, 08:47
karşıyaka çarşı girişinde efes var, ordand adam buluruz,
ama ben asıl en başta ki çorapcıoğlunda aldım. adamların işi sırf pırlanta, altın maltın ilgilenmiyorlar.
güzel yüzük almıştım, ve sordurduğumda orjial olduğunu sertifikanın doğruluğu teyit etmişlerdi.

lnd_samet
25-07-2015, 08:49
sertifikaları şu şekildeydi, adamlar yüzüğü geri götürdüğün takdirde senden %20 iskontoyla geri alıyorlardı.
yani sahte olsa atıyorum 10 bine sattığı yüzüğü 8 bine niye geri alsın?
çok dürüst esnaftı.(esnaf olarak kimseyi beğenmem normalde :D)

G_TT_I
25-07-2015, 10:30
Herkes kapalı çarşıdan al çok fark ediyor vs dediği için bir seferinde üretici bir arkadaştan aldım,
%40 ile bozup %25 ile değişim yapıyordu, 3000liralık ürün kuyumcular 1200tl dedi .35 vs h gibi bir taş.
Ama gülaylar zen vs bazı taşlarda dip indirim yapıyor, birde çarpışınca çok fiyat farkı kalmıyor en azından yüzüğü ver temizleteyim diye alıp gittiğinizde sıfır zarar ile değişim yapıyor, çok sıkıştın tr nin heryerinde verdiğin paranın kaça geri döneceğini biliyorsun.

Bende esnafta fiyatları öğren al yan kuyumcuya ederini sor, fiyatları öğren maazaya git. Hep alırken sizi kazıklarlar derler ama gaş belli fiyat belli geri dönüşümü belli, ben orada olan bir modeli dışarda arattım ucuz olduğu için o model bizde yok oldu :)
Zaten altın kısmının değeri yok istediğin zaman istediğin yerde değiş, birde altın kısmı taş işlemeli vs olursa dışarısı daha pahalıya geliyor.

Belki çok büyük tanıdık bulursan gerçekten çok ciddi bir taşı bedava parasına alırsın zaten piyasa fiyatları nette bulunuyor

rebel
25-07-2015, 12:49
Yani boyle seyler satilmaz ama %20 le geri aliyosa bence kesinlikle uluslar arasi sertifikali olmali. Hayat bu. Ayrica dolandiricilik cok ciddi döndüğünden detay sordum. Harfler var şimdi bana 2.kalite der 5.kalite satar ve ben bunu anlamam kimsede anliyamaz. Oyuzden 300 500 fazla olsun garanti olsun. Ucuz şeyler degil. Erkek olarak gereksiz gelmistir. Altin bilezik eyvallah ama tek taş biraz farazi kaliyor

anil37
25-07-2015, 13:55
butun techturkey ıcın gelırsenız elden geldıgınce yardımcı olurum aradakı farkı gorursunuz

blumenberg
25-07-2015, 14:37

etik olmaz bence, büyük ihtimal tahmin de edebilir, işin büyüsü kaçar.

Onun dışında Türkiye'de bırakın hatunları kuyumcular dahi taşın kalitesini bilemiyor, uzmanı çok önemli, Ankara'da bu işten anlayan iyi birilerini bulamamıştım. Herkes yapamıyor. O yüzden istanbulda bi uzmana yüzükteki taşı küpeye yerleştirttim. hatta üzerine kaliteli olsun diye fazla para verdik. Taş işi tamamen güvene dayanıyor. Güvenecek birileri yoksa sertifikalı alın mutlaka.

Onun dışında taşları yanyana getirdiğinizde çok daha güzel anlaşılıyor beyazlıkları ve damarlı olmamasına dikkat edin, fiyatı yarıdan da aşağı olabiliyor.

G_TT_I
25-07-2015, 16:56
http://www.zenpirlanta.com/pirlanta-yuzukler/5tas-yuzukler/urun/4724
Örnek olarak bunu kaça alabiliriz? Satan arkadaşlar pm atarsa hiçi istanbulda gelebilirim.

Yiğit G.
25-07-2015, 17:40
valla şunu sölim bir tanıdıktan piyasanın altında almıştım direk üretimden , 5000 mi ne verdim (dükkandan alsan yarım katını ekle..) kaç karat vs hatırlamıyorum ama çok iyi bir taş aldım çok büyük değil tam tadında.. Hatta üretim yeri labaratuar gibi bir yerdi digital mikroskopla gösterdi adam falan.Neyse bir arkadasım daha almıs 2500 civarına tası daha büyük ama :) İki hatun yan yana geldiklerinde benimkinin tası 20 metre öteden farkediliyor parlaklıgı.. diğeri parlamıyor fazla... Benim hatun kendi pırlatacısına götürdüğünde adam inanılmaz güzel bir taş demiş.... Yani diyecegim o ki tasın buyuklugunden ziyade tasın saflıgı temizliği önemli.

anil37
25-07-2015, 17:43
http://www.zenpirlanta.com/pirlanta-yuzukler/5tas-yuzukler/urun/4724
Örnek olarak bunu kaça alabiliriz? Satan arkadaşlar pm atarsa hiçi istanbulda gelebilirim.

1200 lıra gıbı alabılırsınız fakat bu resımde goruldugunun 4 de 1 ı kadar cok ufak bı y uzuk bu taşların bırtanesi 8cm e takabul edıyor. totalde 0.40 ct taş var zaten

altugkocer
25-07-2015, 18:13
Ben geçen sene tektaş bu sene de beştaş aldım. 2 yüzüğü de ayrı ayrı yerlerden aldım. Tektaşı tanıdık bir kuyumcudan aldık sertifikası falan yok tektaş 0.50 ct H color(parlaktık) VS calrity(berraklık).

Beştaşı ise bir AVM'de bilindik bir dükkandan aldım. O da 0,67 ct G color(parlaklık) SI clarity(berraklık).

Yani yazdıklarımla şunu anlatmak istiyorum; tektaşı alırken acemiydim caratı büyük olsun dedim o şekilde aldım. Ama beştaşı alırken biraz araştırdım ki parlaklık ve berraklık daha önemliymiş.

Şimdi eşim 2 yüzüğü yanyana takınca aradaki fark baya belli. Tektaşın taşı büyük tamam eyvallah ama beştaşın taşları kadar parlak değil.

Ben de sonradan öğrendim bayanlar için parlaklık daha önemli. Benim fikrim de öyle parlak ve berrak olanlar ışığın güneşin altında falan cayır cayır parlıyor :D

Bu arada konusu açılmışken söyleyim, tektaş vs. kirlendiği zaman parlattırmanız gerekiyor. Pırlanta parlatılırken kesinlikle yanında olun ya da işaret falan koyun yoksa muhakkak karşıyor taşlar :)

ozan gülle
25-07-2015, 21:15
Konuyu hep güncel tutalımda herzaman ihtiyacı olanlar olur kışın benimde olacak :) o değilde 2bucuk falan pahalıymış yav.. evlilik teklifi dışında almam herhalde tek taş pırlanta. bi bilezik alırız geçiştiririz:D

Sorma baya pahaliymis bende istedigini belli etmese hayatta almazdim mecburen alicaz

Kadyr
25-07-2015, 21:19
suan ben bılmem esım bılır ızlıyorum sunucu kac kısı tek ta ıstemez dedı seyırcılerden tek tuk el kaldıran oldu. benım hatunda dahıl cogusu ıstıyor. kadınlar gununden kalan bır adet bu anlıcagımız.bn gır gırına sordum ozellıkle ıstedı:D bıde onu verecek teklıf edecek yerı bulmakta dert

ozan gülle
Kardeşim istersen pırlanta imalatçısı bir abim var istanbulda, bende geçen sene ondan almıştım yüzüğü.

Pırlanta işi tamamiyle güven duyacağın birinden alacağın bir mücevherdir çünkü kaliteleri gözle seçilen ve uzman gözlerin sertifikalandırdığı bir haldedir.
Tabi ki ticari olarak büyük paralar dönen bu işte, sertifika işleri de tamamıyla ticari olarak dolandırıcılık boyutu alabiliyor.

Aldığın pırlantaya karşı verilen sertifika sadece bir satış hilesidir ve sertifikalı pırlantalar mutlaka 200-300 lira daha pahalıdır, çünkü teknik üniversiteler o sertifikaları vermek için tespit ücreti alır her taştan, ardından taş ve sertifikayı bir poşete koyarak karışmasını önlerler ama imalata girerken o taşlar hep karışır :) zaten yüzük alırken dikkat et bir taşın sertifikasını alttan bir çekmeceden kartvizit verir gibi verirler :) taşın üstünde seri numarası olamayacağı için hangi sertifikanında hangi taşa ait olduğunu anlayamazsın.

Sözün kısası büyük kuyumcuların güveniliriğine istinaden alabilirsin veya tanıdık bildik biri olsun istersin.

imallattan almak istersen ki bende öyle yaptım geçen sene, en az 400-500 lira daha ucuza geliyor bunun içinde Rafi Abi istanbul'da bu işi yıllardır yapan iyi bir ustadır. Bende, kuzenimde kazıklanmadık, o nedenle gönül rahatlığıyla yönlendirebilirim.

Görüşmek istersen bi ara bilgi al, Mirafiorisi olan Furkan verdi dersin numarayı mutlaka tanır. Rafi Abi: 0536 941 0162

Numarayi kaydettim cok tesekkur eserim mutlaka arayacagim

by.gkn
Bende alırken bir tanıdık vasıtasıyla kapalı çarşıdaki üreticiden aldım. Aldığım üretici yurtiçi bilindik firmalara mal veren bir firmaydı markalı bilindik bir üründeki ürünün aynısını aldım bana verdiği fiyat üçte biri fiyatınaydı ve sertifika vs de vardı aynı şekilde. İyi bir tanıdık ile oldukça uyguna çözülebiliyor bu işler.

Yigit-Y
25-07-2015, 21:23
Anıl benim kuyumcumdur valla sagolsun.

Babamin 89 yilindan kalma gümüş kupasini bile tamir ettiyeni gibi yapti.

Kapalicarsi fiyatini piyasanin nabzinida ondan alırım.

Iyi bir kardeştir. Almasaniz bile dost kalmaniz kesindir :)

ozan gülle
25-07-2015, 21:23
ama ben asıl en başta ki çorapcıoğlunda aldım. adamların işi sırf pırlanta, altın maltın ilgilenmiyorlar.
güzel yüzük almıştım, ve sordurduğumda orjial olduğunu sertifikanın doğruluğu teyit etmişlerdi.

Aslinda izmirden almak istemiyorum neden derseniz begenmeme durumu olursa tekrar izmire gelmek zorunda kaliriz peki sertifanin dogrulugunu nasil teyit ediyoar acaba?

ozan gülle
25-07-2015, 21:26
butun techturkey ıcın gelırsenız elden geldıgınce yardımcı olurum aradakı farkı gorursunuz

Anıl benim kuyumcumdur valla sagolsun.

Babamin 89 yilindan kalma gümüş kupasini bile tamir ettiyeni gibi yapti.

Kapalicarsi fiyatini piyasanin nabzinida ondan alırım.

Iyi bir kardeştir. Almasaniz bile dost kalmaniz kesindir :)
Tavsiyeniz icin tesekkurler anil sagolsun yardimci oldu aydinlatti bizi numarasinida aldim istanbula geldigimde mutlaka ugraacagim yanina

ozan gülle
25-07-2015, 21:27
suan ben bılmem esım bılır ızlıyorum sunucu kac kısı tek ta ıstemez dedı seyırcılerden tek tuk el kaldıran oldu. benım hatunda dahıl cogusu ıstıyor. kadınlar gununden kalan bır adet bu anlıcagımız.bn gır gırına sordum ozellıkle ıstedı:D bıde onu verecek teklıf edecek yerı bulmakta dert
Sorma bide o var yuzugu alayim bide onu dusunecegiz nerde nasil olsun diye :(

Kadyr
25-07-2015, 21:49
sen benden once gıdıcısın buralardan konusuruz yıne fıkrı olan cok kısı cıkar :) en ıdealı guzel bır yemek ve yuzuk laf derse ulen senın nıyetın benımle evlenmek degılmı uleeen dıcen :)

Yigit-Y
25-07-2015, 22:06
Ben zenden 990 tl ue tek tak alip 14 subatda

Otelde guzel bir yemekle teklif ettim.

Yine zen 990 tl 3 taş aldim yuz görünümü için. :)

Çocuk gelirse 5 taş ile jübile yapicam.

Ama paraya bir gun b.k dersem karatlar köpeği olsun yani

Önemli olan şey almak taş irdeleyen kız için evlenmeden bir daha düşünmek gerek.

Valla sen zaten para içinde yuzsen kralını alırsın bilmiyormuş gibi davranip imkansizi istemek bence doğru değil

!KO
25-07-2015, 23:24
Ben zenden 990 tl ue tek tak alip 14 subatda

Otelde guzel bir yemekle teklif ettim.

Yine zen 990 tl 3 taş aldim yuz görünümü için. :)

Çocuk gelirse 5 taş ile jübile yapicam.

Ama paraya bir gun b.k dersem karatlar köpeği olsun yani

Önemli olan şey almak taş irdeleyen kız için evlenmeden bir daha düşünmek gerek.

Valla sen zaten para içinde yuzsen kralını alırsın bilmiyormuş gibi davranip imkansizi istemek bence doğru değil

param yoktu simit yedık vardı karatlar kopegı olsun

benım hayalım hep sıle fenerınde teklıf etmektı aglayan kayalara kadar dayanabıldım fenere cıkamadan ettım denız kıyısında :D

K0213
26-07-2015, 07:49

Bu arada Efes'te hanımın akrabaları ama hanıma haber gitmesin die ben Rafi abiden çözmüştüm işi :)

B.Koçer
26-07-2015, 08:35
Formda üye kuyumcu arkadasım var istersen beraber gidebiliriz yanına :)

rebel
26-07-2015, 08:43
Arkadas ne sikinti ia ya. Strese girdim forumca :)

997TT
26-07-2015, 09:35
1200 lıra gıbı alabılırsınız fakat bu resımde goruldugunun 4 de 1 ı kadar cok ufak bı y uzuk bu taşların bırtanesi 8cm e takabul edıyor. totalde 0.40 ct taş var zaten

Numarani yazarmisin? Birseyler danisayim sana...

Alper134
26-07-2015, 13:12
ben geçtiğimiz ay 2400 TL ye 0.35 karat H parlaklığında uluslararası sertifikalı taş aldım. Bilgi olması açısından yazayım dedim.. Parlaklık önemli G veya H den başka bir şey almayın mümkünse en az 0.32 karat olsun. Ve taşın büyük gözükmesi için V montürlü olsun. Hayırlı olsun şimdiden..

sky clio
26-07-2015, 17:11
Benim için güzel konu takipteyim konuyu :)