Orijinalini görmek için tıklayınız : Tıguan & Quashqai Yeni araç tavsiyesi kararsızlık
Murat Ç.
25-07-2015, 10:13
merhaba iyi günler yeni araç alma arefesindeyiz kafamızda iki araç var bunların arasından bir seçim yapmamız gerekiyor ama bi karar veremedik alacağımız araç 0 km olacak
araçlardan ilki 2015 vw tiguan 1,4 125hp euro 6 lounge paket
digeri ise Nıssan Qashqai 1,5 dcı 110hp black edition paket
iki aracıda gördük begendik donanımları gayet tatminkar ikisinin de cam tavanı falan var gösterişli duruyor her iki araç
hangisini alırsak alalım yılda max 8000 km yapıyoruz bu alacagımız arabayla bu araçlardan hangisini tercih etmeliyiz sizce konfor yol tutuş dayanıklıılık ikinci el piyasası aracın pirim yapması gibi durumları göz önünde bulundurursak hangisini tercih etmeliyiz iki aracında fiyatları birbirine çok yakın biri benzinli digeri dizel. sizin tavsiyeniz nasıl olur bu arabalar arasında kalsanız hangisini alırsınız.
şuan kullandığım aracım golf7 bana golf7 yi aratırmı bu araçlar daha önce hep vw kullandık nıssan ilk olucak alırsak alışık olmadığımız bi araç
Hangi seçim olursa olsun bence otm vites mutlaka olmalı kullanım rahatlığı bi yana bu tarz araçlarda satış rahatlığı faydası çok çok fazla
Şimdi baktım manuel dci qashqai ile lounge 1.4 TSI 150hp DSG ile fiyat olarak çok çok yakınlar
Yapılan km gayet az yüksek olsa dizele aklım kayardı ama şu şartlarda ben olsam Tiguan ı alırım ama DSG olanı mutlaka..
Tiguan 10 lt den asagi yakiyormu?
Aranel Ciryatan
25-07-2015, 11:50
Jeep Renegade'e de bakmanızı öneririm. Araç çok yeni şuan 2. eli yok ama devamlı satılıyor. facebook grubumuz 5 ayda 500 kişi oldu. Sunroof'dan ses yapması dışında kronik bir problemi yok ki Quashqai ile uzun süreler seyahat etmiş biri olarak onda da aynı sıkıntı olduğunu söyleyebilirim. Tiguan konusunda bir fikrim yok ama kesinlikle Renegade daha yakışıklı :)
Murat Ç.
25-07-2015, 14:05
Jeep Renegade'e de bakmanızı öneririm. Araç çok yeni şuan 2. eli yok ama devamlı satılıyor. facebook grubumuz 5 ayda 500 kişi oldu. Sunroof'dan ses yapması dışında kronik bir problemi yok ki Quashqai ile uzun süreler seyahat etmiş biri olarak onda da aynı sıkıntı olduğunu söyleyebilirim. Tiguan konusunda bir fikrim yok ama kesinlikle Renegade daha yakışıklı :)
abi jeep markası iyi prestijli bi marka kalitewlide ama ikinci el degerleri pirim yapması arabanın ölü piyasa biraz tipide arabanın herkesin begenecegi cinsten degil göreceli bira alırsak onu son sahibi olma olasılıgımız yüksek :)
Murat Ç.
25-07-2015, 14:07
Tiguan 10 lt den asagi yakiyormu?
abi hemen hemen o rakamları söylüyolar kullanan birkaç kişi ile diyalog kurdum konuştum onlarda net 50 kuruş yakıyor diyorlar yani şehir içi 50 tl ye 100 km gibi rakamlar çıkar diye düşünüyoruz .
Murat Ç.
25-07-2015, 14:08
Hangi seçim olursa olsun bence otm vites mutlaka olmalı kullanım rahatlığı bi yana bu tarz araçlarda satış rahatlığı faydası çok çok fazla
Şimdi baktım manuel dci qashqai ile lounge 1.4 TSI 150hp DSG ile fiyat olarak çok çok yakınlar
Yapılan km gayet az yüksek olsa dizele aklım kayardı ama şu şartlarda ben olsam Tiguan ı alırım ama DSG olanı mutlaka..
arabayı babamda kullanacagı için otomatiği kesinlikle düşünmüyor dsg olayına çok ön yargılı :)
Tiguan'ın yüzü çok eskidi yakında yenilenir. Ford kuga 1.5 ecoboost 4x4 otomatik bakılabilir. Tüketimi tiguana göre 1 2 litre fazla olabilir ama özelliklerine göre fiyatları makul sayılır. Renault kadjar 1.6 dci 4x4'te bakılabilir. Bu sınıfta araç alınıyorsa 4x4 olmalı bence.
Murat Ç.
25-07-2015, 14:29
Tiguan'ın yüzü çok eskidi yakında yenilenir. Ford kuga 1.5 ecoboost 4x4 otomatik bakılabilir. Tüketimi tiguana göre 1 2 litre fazla olabilir ama özelliklerine göre fiyatları makul sayılır. Renault kadjar 1.6 dci 4x4'te bakılabilir. Bu sınıfta araç alınıyorsa 4x4 olmalı bence.
Ford kuga begenmedim açıkcası 4x4 bizi aşar yakıt vergi muayene falan dezavantajları çok biz şehir içinde ufaktan yüksek haftasonu kaçamak arabası arıyoruz gibi bişi abi :)
bende tiguan 1.4 tsi white night vardı 2 sene kullandım 55000 km de sattım. ortalama şehir içerisinde normal kullanımda 8/8,5 lt civarı yakarsın.. gazlarsan 10/11,5 arası ortalama kullanırsın..
Aranel Ciryatan
25-07-2015, 15:11
abi jeep markası iyi prestijli bi marka kalitewlide ama ikinci el degerleri pirim yapması arabanın ölü piyasa biraz tipide arabanın herkesin begenecegi cinsten degil göreceli bira alırsak onu son sahibi olma olasılıgımız yüksek :)
Fiat multijet motor kullanıldığı ve 1.6 motor olduğu için şuanda deli satışı var aracın. Koç finansda çalışan arkadaşım devamlı renegade için kredi çıkardıklarını söylüyor. Aracın yakıt tüketimi de baya başarılı. geçenlerde bodruma gittim 600 km yolda 118 tl yaktık 100-110 arası hızlarda gittim yol boyunca ve cidden hiç yormadı. Ayrıca aracın fiyatına göre donanımı çok yüksek. Ön kaza önleme sistemi ve şerit takip sistemi harika çalışıyor. Gecenin bir yarısı farları yanmayan bir aracı otobanda benden önce farketti ve frene bastı. Eğer araç farketmese idi 150 civarı bir hızda vuracaktım. Şerit kontrol sistemide aynı şekilde uzun yolda çok güzel oluyor. Farkında olmadan şeritten çıkarsan arabayı şeride alıyor ve direksiyonu tutmuyorsan sesli uyarıyor.
Araç şuanda dışarda cidden çok ilgi çekici. Işıklarda falan durunca insanlar bakıyor araca. Fiyatını soran olabiliyor hatta. Fiyatı söylediğinde şaşıranlar da aynı şekilde çok fazla. Jeep fan'ı değilim bir kazancımda yok. Bir akrabamız alacaktı ve aracı deneme fırsatımız oldu sonrasında ise o hafta aracı direk alıp 2013 model honda mızı sattık. Kısaca araç kendini aldıran bir araç. Ben sunroof olmayan modeli tercih ettim eski araçlarımda sunroof kullandım hep bir sıkıntı vardı. (honda,pejo,ford) Sunroof yok ses yok kısaca bizim araçta memnunum.
Nissan ve Vw tabiki güzel araçlar ama kesinlikle bir gidip bu aracı test etmenizi öneririm. 320nm tork 120 hp 1.6 motor hayret verici şekilde çok atik. RaceChip yaptırcam fırsatım olmadı ama onunla çok daha iyi olacaktır.
manuel araç alacaksınız o fiyat aralığında ben de jeep renegade den yanayım,
tiguan kasa değiştirecek, nissan qashqai çok sıkıntılı top
ben de suv araştırıyorum ve az km dolayı benzinli araştırıyorum.. sona kalanlar tiguan ve Hyundai tucson oldu.. tucson ix35 yerine 1.6 turbo 175 beygir dct ile gelecek.. i30 son kasa ilk aldığımda tutulmaz denmişti ama gayet memnunum..
semsialtunbas
26-07-2015, 11:55
kasa değiştirmeyecek olsa tiguan derdim ama yüzü eskidi artık herkes de aynı noktaya değinmiş, ben olsam jeep renegadeden yana kullanırdım şansımı iç tasarım kalitesiz biraz ama dikkat çekici, yeni, dış tasarımı çok yakışıklı bi araç bence şeker gibi :) ama ona da pek sıcak bakmıyosunuz galiba zaten baba için pek önemli kriterler değil yeniliği dikkat çekiciliği :D sonuç olarak qashqai kalıyor geriyo, dizel olması da avantaj ikinci elde çok daha rahat satılır
Bizde orta segment kucuk suv bakarken qashqai ye falan bakmistik ama gercekten cok kotuydu araba hem 1.2 sini hemde 1.6 130 luk olani var sanirim onu kullandik. Ben bu kadar guvensiz hissettiren yol sesi alan bir arac daha gormedim. Cok donanimli ama kesinlille bu sebeplerden oturu tercih etmezdim
Tiguan'ın yeni kasası gelecekmiş ve iyi olacak diyorlar. Beklenebilir
ahmetgurlek
27-07-2015, 15:49
tiguan ın yeni kasası kısa süre içinde gelecek, beklenebiliyorsa beklenmeli. ben şahsen kısa süre sonra kasası değişecek arabayı almazdım. bende 2012 model white night 1.4 tsi manuel var. her şeyinden memnunum, tam bir kalite hissi algısı yaratıyor ve fiyat/performans olarak 10 numara. şehir içi kısa mesafe kullanıyorum evimle iş yerim arası 4.5 km. ortalama tüketimim 9.0-9.5 lt arası oluyor. uzun yolda cruise 120'ye bağlarsam 7.5 lt civarı, 100'e bağlarsam 6.8-7.0 lt arası yakıyorum 2 yetişkin+2çocuk+valizler şeklinde. tiguan ile ilgili sorun olursa cevaplayabilirim. ben tiguan ın yeni kasasını bekle derim.
Antalya alvinde 6km de tiguan 1.4 tsi 160hp dsg aracı test ettim. performansta hiçbir kayıp görmedim binek araç gibi. fakat yakıt tüketimi şehiriçi ve basınca bana biraz fazla geldi. Ortalamam 14-15lt civarında idi. kendi aracım 1.4tsi golf de ne kadar basarsam basayım şehiriçi 10lt geçmiyor. Diğer aracı henüz deneme fırsatım olmadı ama dci motor u hepimiz tanıyoruz. yakıt tüketim en makul motorlardan. 1.5 yanı sıra 1.6 motoru da olması lazım. Performans için onu da incelemek lazım.
Örnek olması açısından yazıyorum;
Nissan Qashqai Platinium Premium Pack sakin kullanım (100-120 aralığı genellikle) ile Bayram tatilinde bir depo ile 1020 km yol yaptım.
quashqai edc sanzımanlı 130hp dizelle satılmıyor mu? xtrailde bahsettiğim motor ve sanzıman var.
kasa değişimleri göz önünde bulundurularak nissan tercih edilebilir. 2. eli cok kuvvetli ve motoru ekonomik.
biz şirkette volvodan sonra xtraile geçmiştik. Acıkcası cok memnun kalmadık kalite olarak.
trim sesi, içeri aşırı alınan yol ve motor sesi 6 ayda 2 defa verilen sanzıman arızası ve klima arızaları biraz bıktırdı.
yakıt olarak 7-8lt altına düşmüyor.
ama donanım olarak cok güzel elektronik oyuncakları cok fazla.
Murat Ç.
27-07-2015, 16:44
vw satıştaki elemana sordum abi 2017 ilk yarısı yeni tıguan satacağız diyorlar. açıkçası bu zamana kadar hep Vag grubu kullandık Nıssan qashqai hiç bilmediğimiz araba ama kime sorsam trim sesleri ve kalitesiz plastikten bahsediyor cam tavanı var ama acılmıyor saçmalık yakıttada tsı ya açıkçası bizim gözümüzü pek korkutmuyor yılda en fazla 8000 km yapar babam o kadar fazlası yok tercihimizi iyi bi fiyat verirlerse tıguandan yana kullanacagız sanırım
Erdem K.
27-07-2015, 16:48
iki seçenek arasında, 2.el,konfor,kalite olarak bence tiguan bir tık öndedir... yeni quashai içine rüzgar sesi alıyor ve trim sesleri fazla diye okumuştum, araştırmanızı, test sürüşü yapmanızı öneririm.
8.000rpm
28-07-2015, 01:43
Kaşkayi tek geçerim
Her koşulda hem de
eşimde tiguan 1.4 tsi manuel vardı. Otomatik yeni bir araba alalım dedim. X-trail'in en dolusuna baktım donanım güzel bi ton çin oyuncağı var fakat şanzıman kötüydü ve konfor tiguana göre berbattı her yerden tıkırtılar geliyordu ki kullandığım araç 1000-2000 km'deki test aracıydı. Yol sesi, konfor, tıkırtılar, berbat şanzıman nedenleriyle yaşlanmasına rağmen tiguan galip geliyor.
Mecburen tekrar sıfır dizel otomatik tiguan aldım. Tiguan ile Qashqai aynı sınıfta değiller Qashqai bir tık alt segment ve daha dar.
Yalıtım ve konfor olarak ALman-Japon farkı her zaman var zaten , yine de ben qasqai derim. Dizel otomatik seçeneği tiguanda zaten yok. DSG nin sorunlu olduğunu bilmeyen yok herhalde. Ve yüzü çok eskidi artık. Açıkçası kalite kalite deniyor ama tiguana bindiğimde o bomboş klasik VW konsolu , sanki transportera binmiş hissi yaratıyor bende gayet sönük ve boş. Tiguanın bana göre en büyük artısı tavanının daha yüksek olması.
Bu arada bizde 2 tane qasqai var , öyle trim sesi falan duymuyorum ben arabada açıkçası. TAvan ses yapıyor denmiş , bu aracın tavanı açılmıyor ki neresi ses yapacak ? Motor sesi içeri alıyor ama herhangi bir dizel araba gibi, ekstra bir durum yok. Şurada yazılanların çoğu abartı ve marka fanatiği yorumlar hep.
Tek katıldığım nokta yol ve rüzgar sesi alması ama o sınıfta bir araç için bence o da normal. Millet ML x5 konforu bekliyor heralde 70 liralık arabadan.
BerkinAKCAY
30-07-2015, 16:09
Her türlü quasgahi derim.1.5 dci manuel kullandim. 1500 cc lerde quasgahi manuel 6 ilero üretiliyor. 1.6 dci 130 hp lik otomatik quasgahi kesinlikle mükemmel. Tek sorunum cam tavan açılmıyor sadece görüntü :)
bulenthaliloglu
25-01-2016, 09:35
Sakin kullanımda 3,8 lt (100-110 km) gören bir aracı 10 lt ve üzeri yakan tiguan ile karşılaştırmak tamamen saçmalık.....
Bild'in desibel testinde benzinli tiguan'dan daha sessiz olan bir araç Qashqai...
Sehiriçi ortalama 5,7 lt yakıyor daha ne yapsın ? Şehiriçinde yarışıyormuyuz?
Ayrıca max torku (1750 dd gibi oldukça düşük devirde ) 260 nm oldukça iyi çekiyor....
Ayrıca yol tutuşu 4*4 olmayanlarda bile çok iyi izinden çıkarmak ESP 2 den dolayı pek mümkün değil....
Eleştirilecek tarafı start stob'un tuhaf çalışma karakteri ve kalkışlarda hillholder'ın debriyaja tam basmazsanız devreye girmemesi....
Led arka stopların ve led gündüz farlarınında standart olmasıda Tiguan'a göre + özellikleri...
İkincieli kuvvetli ve kullanıcılar seviyor...
Nissan kendisini ayakta tutan modeli kötü yapacak değil ya insaf biraz...
İbrahim33
25-01-2016, 12:59
yeni kaşkayi her açıdan daha iyi tiguandan. bi kere dizel olması 1 - 0 önde. kaşkai 10 litrenin altında yakmaz. kasa olarak kaşkainin yüzü yeni bilakis tiguain çok eskidi. tiguanın avantajı dsg ve iç hacim genişliği. ben böyle bir araç alacak olsam renegade kaşkayi arasında kalırdım.
coolvtec
25-01-2016, 13:26
çirkin ama 1.6dizel otomatik 4x4 crv düşündünüz mü?
1.5dci manuel qashqai kullanıyoruz ailecek 2014te sıfır aldık ... 50.000 bakımına götürdüm geçen hafta ... tık demişliği yok ... corsa 1.7 dtimdan az yakıyor , konforu yol tutuşu herşeyiyle çok memnunuz...evdekiler tiguan istiyordu qashqai aldırdım ve şu an şükrediyorlar diyebilirim :)
tek kötü noktası: lastik ebatlarından dolayı biraz pahalıya değişiyor ve cam tavan döşemesi sarktı garantiden hallettiler aracın..
.::EmrE::.
26-01-2016, 14:02
6 ay önce Tiguan tercih ettik. Kısaca izlenimlerimi paylaşayım.
Peder araç almaya niyetlendiğinde çok fazla seçenek yoktu, BMW 1 serisi, Audi A3 veya ikinci el Passat bakıyordu. Birkaç gün sonra bana telefon etti. VW showroomda Tiguan beğendiğini söyledi. Bence kötü araba dedim, sen bilirsin dedim. Showroom'a gittiğimde pek hayal etmediğim bir Tiguan duruyordu. Araç Lounge paket, (2015) deri koltuk ve ısıtmalı koltuk haricinde full , bixenonlar, ledler, komple cam tavan, bilmemne falan.. Bir de rengi lacivert idi. İlk gördüğümde yalan yok Touareg sandım. Neden bilmiyorum arkadaşlar da, ben de, aldığımız (veya seçtiğimiz) aracı trafikteki diğer Tiguanlardan çok farklı görüyoruz. Bir tık daha kalite duruyor. Renginden ve dış donanımından olduğunu düşünüyorum.. Araç 1.4 TSi 150hp Lounge.
Neyse gelelim konuya. Qashqai bence daha sportif ve çekici bir araç genel olarak. Nissan hayatımda hiç kullanmadım, kalite vs. açısından yorumlamam yanlış olur. Tiguan bariz daha yüksek, ve iç mekan oldukça geniş. Uzun yol yapıp 5 kişi yazlığa gittiğimizde, çok rahat bir yolculuk geçirmiştik. Bagaj biraz küçük, fakat arka koltuklar ileri alındığında bir tık daha yer açılıyor. Panaromik tavan arkaya doğru çok uzun olduğu için içerisi çok ferah. İçerde bir sürü göz,çekmece vs. var. Konsol bir garip, o çift yuvarlak fanlar falan.. Göz alışınca kötü gelmiyor ancak ilk zamanlar oldukça yadırgadım. Malzeme kalitesi güzel gibi. Üst kısımlar çok yumuşak plastik, altlar için aynı şeyi söylemek zor. Keşke sürücü ve yolcunun ortası bu kadar açık bırakılmasaymış . Biraz daha yüksek olsa mükemmel olurmuş. Bunun dışında araç çok sessiz, yalıtım birinci sınıf. Direksiyon tepkileri, DSG ve araç performansı oldukça yeterli. Yakıt uzun yol min. 7.2 lt , şehir içi ortalama 8.9 - 9.5 litre arası görüyorum. Basar biraz agresif kullanırsanız 10.5 - 11 civarına çıkıyor.
Şu an 13.000 km'de araç. Herhangi bir sorun veya beğenmediğimiz bir yanı ile karşılaşmış değiliz.
Peder için Qashqai'ye göre daha iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum. Hem şekil itibari ile daha ağır duruyor, hem de Alman kalitesi genelde daha önde oluyor. Bir de Qashqai yerine Renault Kadjar daha güzel duruyor bence.
bulenthaliloglu
26-01-2016, 14:17
6 ay önce Tiguan tercih ettik. Kısaca izlenimlerimi paylaşayım.
Peder araç almaya niyetlendiğinde çok fazla seçenek yoktu, BMW 1 serisi, Audi A3 veya ikinci el Passat bakıyordu. Birkaç gün sonra bana telefon etti. VW showroomda Tiguan beğendiğini söyledi. Bence kötü araba dedim, sen bilirsin dedim. Showroom'a gittiğimde pek hayal etmediğim bir Tiguan duruyordu. Araç Lounge paket, (2015) deri koltuk ve ısıtmalı koltuk haricinde full , bixenonlar, ledler, komple cam tavan, bilmemne falan.. Bir de rengi lacivert idi. İlk gördüğümde yalan yok Touareg sandım. Neden bilmiyorum arkadaşlar da, ben de, aldığımız (veya seçtiğimiz) aracı trafikteki diğer Tiguanlardan çok farklı görüyoruz. Bir tık daha kalite duruyor. Renginden ve dış donanımından olduğunu düşünüyorum.. Araç 1.4 TSi 150hp Lounge.
Neyse gelelim konuya. Qashqai bence daha sportif ve çekici bir araç genel olarak. Nissan hayatımda hiç kullanmadım, kalite vs. açısından yorumlamam yanlış olur. Tiguan bariz daha yüksek, ve iç mekan oldukça geniş. Uzun yol yapıp 5 kişi yazlığa gittiğimizde, çok rahat bir yolculuk geçirmiştik. Bagaj biraz küçük, fakat arka koltuklar ileri alındığında bir tık daha yer açılıyor. Panaromik tavan arkaya doğru çok uzun olduğu için içerisi çok ferah. İçerde bir sürü göz,çekmece vs. var. Konsol bir garip, o çift yuvarlak fanlar falan.. Göz alışınca kötü gelmiyor ancak ilk zamanlar oldukça yadırgadım. Malzeme kalitesi güzel gibi. Üst kısımlar çok yumuşak plastik, altlar için aynı şeyi söylemek zor. Keşke sürücü ve yolcunun ortası bu kadar açık bırakılmasaymış . Biraz daha yüksek olsa mükemmel olurmuş. Bunun dışında araç çok sessiz, yalıtım birinci sınıf. Direksiyon tepkileri, DSG ve araç performansı oldukça yeterli. Yakıt uzun yol min. 7.2 lt , şehir içi ortalama 8.9 - 9.5 litre arası görüyorum. Basar biraz agresif kullanırsanız 10.5 - 11 civarına çıkıyor.
Şu an 13.000 km'de araç. Herhangi bir sorun veya beğenmediğimiz bir yanı ile karşılaşmış değiliz.
Peder için Qashqai'ye göre daha iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum. Hem şekil itibari ile daha ağır duruyor, hem de Alman kalitesi genelde daha önde oluyor. Bir de Qashqai yerine Renault Kadjar daha güzel duruyor bence.
Sizinde tecrubelerinizden şehirlerarası ve sehiriçi Nissan Qashqai'ye göre Vw Tiguan 2 katı yakıyor. :(
Yüzü eskidi Nisan ayında yenisi geliyor :)
Qahsqai 2 de enaz Tiguan kadar yumşak plastik kullanılmış !!!
LED gündüz farları ,Led Stoplar,Renkli çok fonksiyonlu kadran Tiguan gibi opsiyonel değil tüm tiplerde standart....
Tiguanın tek artısı bence 40lt fazla bagajı :)
Konu hortlamış ama 2015 Nissan qahsqai 1.6 dizel manuelin en dolusunu kullandım, gidişi yakıta oranla gayet iyi. Yalnız işçilik hataları var iç aksamda, cam tavanın kenarlarında döşeme hataları var, bazı plastik aksamlar kalitesiz geldi gözüme, nissan japonlar arasında en kalitelisi diye bilirim bu zamana kadar, onda bile bu tip hatalar olması garip. Benim gibi takıntılı biriyseniz qashqai'ye gıcık olabilirsiniz.
Tiguan ise 2013 1.4 tsi chrome edition kullandım bir süre, Vw in sıkıcı bir marka olduğu önyargısına sahip olmama rağmen gayet keyif aldım. Şehir içi 9-10 lt benzinine çok demezseniz tiguan tercih sebebidir bence.
edit:imla
26-01-2016, 14:25
Sizinde tecrubelerinizden şehirlerarası ve sehiriçi Nissan Qashqai'ye göre Vw Tiguan 2 katı yakıyor. :(
Yüzü eskidi Nisan ayında yenisi geliyor :)
Qahsqai 2 de enaz Tiguan kadar yumşak plastik kullanılmış !!!
LED gündüz farları ,Led Stoplar,Renkli çok fonksiyonlu kadran Tiguan gibi opsiyonel değil tüm tiplerde standart....
Tiguanın tek artısı bence 40lt fazla bagajı :)
Tecrübe ediğndiğm kadarıyla hiçbir zaman bir Japon - Kore - uzakdoğu otomobilinin bir Alman otomobilinden kaliteli olduğunu görmedim. (Malzeme olarak) Buna Lexus , Infinity falan da dahil. Bu sebeple kalite açısından tercihim VW olurdu. Yakıt, performans, donanım vs. gibi kısımları bilmiyorum. Aldığımız Tiguanda opsiyonel birşey yok. Onda da standart fakat Lounge donanım. Tüm tiplerde standart değil yani. Fiyat olarak 100.000TL ye geldi. Nissan'ın fiyatını bilmiyorum. Fiyat da belirtirseniz daha kolay seçim yapılabilir. Nissan 95 VW 100 ise Nissanın yanından geçmezdim. Arada 20 bin TL fark varsa tabiki Nissan düşünülür. Tiguanın da boşları berbat duruyor çünkü.
ikisinede bakmadan kadjara-yeni tucsonda olabilir özellikle kuzeni kadjar bence quashqaiden daha albenili. nissan desen bu forum dahil kaç yerde birsürü sorunu paylasıldı tiguan desen içi 10-12 sene önce üretilen golf plusun için zahmet ettilerde yenilemek akıllarına geldi bu sene
Nissan olarak bir tek yeni dizel otomatik x-trail kullandım. Araç daha yeni olmasına rağmen trim sesi çok fazlaydı ve 100km üzeri baya rüzgar sesi geliyordu. Şanzıman olarak dsgnin yanından geçemez gerçi dsg de her ne kadar sorunlu olsa bile. Quasqhai kullanmadım ama x-trail'ın durumu bu şekildeyken pek bir beklentim yok. Yeni crv 1.6 dizel için güzel şeyler söyleniyor ama test etmedik henüz, amcam için araç arayışımız var. Bu arada nisan-mayıs gibi tiguan'ın 1.6 tdi ile geleceğini duyduk bayiden, ama ilk etapta sadece manuel geleceği söylendi.
bulenthaliloglu
26-01-2016, 14:46
Bizde orta segment kucuk suv bakarken qashqai ye falan bakmistik ama gercekten cok kotuydu araba hem 1.2 sini hemde 1.6 130 luk olani var sanirim onu kullandik. Ben bu kadar guvensiz hissettiren yol sesi alan bir arac daha gormedim. Cok donanimli ama kesinlille bu sebeplerden oturu tercih etmezdim
Güvensiz denen araç ESP 2 ye sahip yoldan çıkarmak mümkün değil :)
Bild'in testlerinde dizel Qashqai benzinli Tiguandan daha az desibel değerine sahip :)
Kaskay o segmentte lider yapcek hirbirsey yok
Motor ekonomiye kafa atiyor :)
oabayram
26-01-2016, 14:48
nissan qashqaiyi öneririm geçen ay 0 aldık beklediğimden çok daha fazla konforlu ve sessiz donanımıda gerçekten yeterli yakıt tüketiminden bahsetmeye gerek duymuyorum :)
bulenthaliloglu
26-01-2016, 14:50
2015 Ocak - Mayıs*C ve D segmenti SUV'lerin model bazında satış rakamları;
Toplam
1 Nissan Qashqai 6.236
2 Dacia Duster 5.362
3 Kia Sportage 3.079
4 Volkswagen Tiguan 2.305
5 Hyundai ix35 1.613
6 Skoda Yeti 979
7 Honda CR-V 889
8 Ford Kuga 706
9 Nissan X-Trail 594
10 Mercedes GLA 515
11 Jeep Cherokee 387
12 BMW X3 370
13 Subaru Forester 297
14 Audi Q3 282
15 Subaru XV 276
16 Volvo XC60 254
17 Peugeot 3008 247
18 BMW X1 204
19 Mercedes GLK 179
20 Mini Countryman 162
21 Jeep Compass 146
22 Toyota RAV4 141
23 Mitsubishi ASX 136
24 Audi Q5 127
25 Range Rover Evoque 111
26 Chery Tiggo 108
27 Subaru Outback 106
28 Suzuki SX4 S-Cross 97
29 Ssangyong Rexton W 88
30 BMW X4 75
31 Jeep Wrangler 68
32 Mazda CX-5 63
33 Kia Sorento 53
34 Fiat Freemont 49
35 Land Rover Discovery Sport 42
36 Porsche Macan 40
37 Land Rover Discovery 34
38 Mitsubishi Outlander 18
39 Hyundai Santa FE 17
40 Mitsubishi Pajero 2
Yazmışımdır daha önce yeni Tiguan 1.6 TDI ile gelicek muhtemelen
Ve yine muhtemelen çıktıktan sonra Passat kadar iyi olursa ( ki öyle gözüküyor ) sınıfında rakip makip kalmaz...
Bu tarz karşılaştırmalar başlamadan biter :)
26-01-2016, 15:27
Güvensiz denen araç ESP 2 ye sahip yoldan çıkarmak mümkün değil :)
Bild'in testlerinde dizel Qashqai benzinli Tiguandan daha az desibel değerine sahip :)
X-Trail bile bu kadar yol sesi alıyorken Qashqai nasıl daha az desibele sahip olabiliyormuş? Motor sesi olmasın o sadece?
Şahsen benzin - dizel takıntımız olmadığı için Tiguan tercih ettik ancak dizel olsaydı kesinlikle başka bir araç olurdu..
Xtrail berbat bir şekilde motor sesi de alıyordu. Sanki motor kucakta çalışıyor.
Ayrıca x-tronik şanzıman çok kötü. 2 defa değiştirdik 47bin tl faturası vardı.
Son olarak kaşkay'ın bir testi vardı. Sportage mazda5 le kıyaslayarak test yapıyorlardı. İnceleyin derim askıya alınınca yamuluyo araç bagajı bile kapanmıyordu :)
Buyrun linki;
https://www.youtube.com/watch?v=lm44stfoy8g
8.20 den sonrasını izleyin.
Kutluhan
26-01-2016, 16:08
Yazmışımdır daha önce yeni Tiguan 1.6 TDI ile gelicek muhtemelen
Ve yine muhtemelen çıktıktan sonra Passat kadar iyi olursa ( ki öyle gözüküyor ) sınıfında rakip makip kalmaz...
Bu tarz karşılaştırmalar başlamadan biter :)
+++ Dün doğuş oto çankayada bu bilgiyi bende aldım, yeni gelecek Tiguan 1.6 tdi olacak ve içi Passat gibi.. malzeme sertliği açısından bile ben tiguan seçerim.
2.0 tdi dsg7 4x4 tiguan kullanıyorum ankara şehir içi 7 civarı tüketiyor aynı kullanım koşulu duster 4x2 6 litre tüketiyor
Yani aynı motorlu nissanın 3-4 hatta 5 bile yakması imkansız en az 6sı vardır o tüketimin
Nissanda yanlış hatırlamıyorsam cam açma düğmelerinde ışık hatta sürücü dışındakiler otomatik bile değil...
Gündüz farı veya stoplarının led(übertronik teknoloji) olması çok önemli değil aynıları opsiyon olarak tiguanda da var
Ama nissanda standart diyecekler vardır o zaman soruyorum viraj aydınlatması,otomatik dönüş, otomatik hıza duyarlı yükselme veya hava durumuna bağlı odaklama nissanda geliyor ? hayır çünkü öyle bir opsiyonu bile yok...
Kaza sırasın özellikle tavan yapısı en sağlam jip tiguandır taklada bile tavanı kolay kolay ezilmez
Sonuç olarak bence aynı sınıf bile değiller birisi clionun büyütülmüş şasiye sahip birisi golfün büyütülmüşü
Sertac tiguan tavani berbat arkadasimin aracından biliyorum
Allah takla attirmasin kimseyede cok guvenmeyin gercek suv değil bence hicbiri zaten
bulenthaliloglu
26-01-2016, 16:21
2.0 tdi dsg7 4x4 tiguan kullanıyorum ankara şehir içi 7 civarı tüketiyor aynı kullanım koşulu duster 4x2 6 litre tüketiyor
Yani aynı motorlu nissanın 3-4 hatta 5 bile yakması imkansız en az 6sı vardır o tüketimin
Nissanda yanlış hatırlamıyorsam cam açma düğmelerinde ışık hatta sürücü dışındakiler otomatik bile değil...
Gündüz farı veya stoplarının led(übertronik teknoloji) olması çok önemli değil aynıları opsiyon olarak tiguanda da var
Ama nissanda standart diyecekler vardır o zaman soruyorum viraj aydınlatması,otomatik dönüş, otomatik hıza duyarlı yükselme veya hava durumuna bağlı odaklama nissanda geliyor ? hayır çünkü öyle bir opsiyonu bile yok...
Kaza sırasın özellikle tavan yapısı en sağlam jip tiguandır taklada bile tavanı kolay kolay ezilmez
Sonuç olarak bence aynı sınıf bile değiller birisi clionun büyütülmüş şasiye sahip birisi golfün büyütülmüşü
2.0 tdi ile 1.5 dci'yi karşılaştırmak ne kadar adil :)
Tiguan 131.000 TL Qashqai 90.000 TL :)
http://i.hizliresim.com/vnAOam.jpg (http://hizliresim.com/vnAOam) resimde görüleceği üzere 5.0 lt ortalama ile gidiyor.Anlık değil :)
Elimde 2 adet caddy 2 Passat 1Tiguan 2 Polo 1 Jetta 1 Golf mevcut :) yani VAG nedir ne değildir iyi bilirim....
LED teknolojisini Nissan öğrenmiş !!!
VW bixenon kullanırken Nissan LED far teknolojisine kısa ve uzun farlarda da geçmiş.VAG'ta Audi bu ayarda ürünü sunuyor....
Led teknolojisinde ona gerek kalmıyor çünkü gece gündüz gibi ilerleniyor...
Viraj aydınlatması kodlama ile Nissan da da açılabiliyor...
Kaza sırasında aracın ezilmesi içindekilerin yaşamasını sağlar bunuda unutmayalım :)
İkiside SUV tabir edilen sınıfta geçiyorlar...
Premium SUV ise Audi , BMW ve Mercedes'te bulunuyor....
kalite vs. Kötü veya iyide olabilirde itin g.tnede sokmaya gerek yok aracıda.
euroncap e sonuçları daha iyi
Tiguan
http://www.euroncap.com/tr/results/vw/tiguan/11071
Qashqai
http://www.euroncap.com/tr/results/nissan/qashqai/7882
Sertac tiguan tavani berbat arkadasimin aracından biliyorum
Allah takla attirmasin kimseyede cok guvenmeyin gercek suv değil bence hicbiri zaten
iihs baya sağlam bulmuş
https://www.youtube.com/watch?v=-IwOwog3skk
2.0 tdi ile 1.5 dci'yi karşılaştırmak ne kadar adil :)
Tiguan 131.000 TL Qashqai 90.000 TL :)
[ig]http://i.hizliresim.com/vnAOam.jpg[/img] (http://hizliresim.com/vnAOam) resimde görüleceği üzere 5.0 lt ortalama ile gidiyor.Anlık değil :)
Elimde 2 adet caddy 2 Passat 1Tiguan 2 Polo 1 Jetta 1 Golf mevcut :) yani VAG nedir ne değildir iyi bilirim....
LED teknolojisini Nissan öğrenmiş !!!
VW bixenon kullanırken Nissan LED far teknolojisine kısa ve uzun farlarda da geçmiş.VAG'ta Audi bu ayarda ürünü sunuyor....
Led teknolojisinde ona gerek kalmıyor çünkü gece gündüz gibi ilerleniyor...
Viraj aydınlatması kodlama ile Nissan da da açılabiliyor...
Kaza sırasında aracın ezilmesi içindekilerin yaşamasını sağlar bunuda unutmayalım :)
İkiside SUV tabir edilen sınıfta geçiyorlar...
Premium SUV ise Audi , BMW ve Mercedes'te bulunuyor....
Bencede adil değil birisi 1.5 4x2 manuel veya 200 kilodan daha hafif birisi 2.0 4x4 ve dsg
Fotoğrafdaki tüketime benzer çok fazla video fotoğraf bende çekebilirim çok zor değil 5 ortalama görmek ancak gerçekçi değildir.
Yol bilgisayarında ortalama hız ve yol süresinide gösterbilirseniz o zaman haklı çıkarsanız ama sadece tek ortalama çekmek birşey ifade etmez
Buyrun benim geçen yıl çektiğim 2200 kiloluk amarok 4x4ün ortalama tüketimi 5.9 gözüküyor hemde 15kmde ama gerçekçi değil çünkü ortalama hız 42km
Led var led var örnek vereyim audi a6 a8de led kullanıyor seat leonda (şimdi aynı sınıf değil diyenler için audi a3de led far opsiyonuda var onun videolarını izleyin)
Yani siz ilk audi bmw mercedesdeki led farlı araçları kullanın sonra elinizdeki farların şerit led olduğunu fark edeceksiniz
Viraj aydınlatması sis farıyla vs değil farların kendisini kontrol eden beyinler tarafından var olan sistemlerden bahsediyor
Yoksa benim 2006 leonda dönüşlerde o yönün sis farını yakıyordu :)
Kazada sanmıyorum ki kimse tavanı ezilen bir araçta olmayı istesin veya 44cü mesajdaki gibi bagaj kapağı kapanmayacak kadar burulan bir aracı tercih etsinler
Bir alt mesaj @Berkan'nın attığı linklere bakarsanız tiguan küçük suv qashqai küçük aile aracı diye geçer :)
kalite vs. Kötü veya iyide olabilirde itin g.tnede sokmaya gerek yok aracıda.
euroncap e sonuçları daha iyi
Tiguan
Resmi Volkswagen Tiguan 2009 g (http://www.euroncap.com/tr/results/vw/tiguan/11071)
Qashqai
Resmi Nissan Qashqai 2014 g (http://www.euroncap.com/tr/results/nissan/qashqai/7882)
Günümüzde satılan çoğu araç 5 yıldız veya iyi sonuç alıyor asıl önemli olan bunları devam ettirebilmesi 15 yıl önceki lagunada 5 yıldız almış ancak şuan 2 yıldızı zor görüyor
Zaten ikiside farklı sınıflar demiştim tiguan küçük suv sınıfında 5 yıldız almış qashqai küçük aile sınıfında
japonun mekaniğine pek laf söylenmez genel olarak ama hiçbir almanın iç kalitesini de japonda göremedim. nissandaki motor da renault olduğuna göre nissan fiyat performans olarak mantıklı olur ama tiguan kalite olarak daha önde.
Marka fanlığına gerek yok ankaranın karı kışı yüzünden her yıl kışa girmeden 4x4 araç alıyorum bu yılda tiguanı tercih ettim belirlediğim bütçede q3 veya x1 olsaydı onları tercih ederdim veya daha düşük bütçede olsam skoda yeti alırdım. Ama aracın alt yapısı o kadar iyiki bütün vwlerden alıştığım teyp klima direksiyon gösterge vs parçaları görmezden geliyorum (vw grubu bütün araçların içi sıkıcı geliyor)
Focus4171
26-01-2016, 18:45
Şurada 4-5 aya Yeni Tiguan'ın geleceği söyleniyor. İnternette fotoğraflara baktığım kadarıyla sınıfının baya üstünde olacak gibi. 1.6 TDI'da gelirse rakiplere geçmiş olsun derim şimdiden :D
Gelecek tiguan rakamlardan dolayi nissan sattiracak
Neden nissan lider daciadan iyi olduğundan
Fiyatı diger segmentteki rakiplerine göre alinabilir oldugundan
Talep patlamasi yapiyor.
Tiguan. Golf gibi fiyatlanacaksa Tiguan fazla gormeyiz
X1 ve gla var direk agzini burnunu kirar birakir :)
bulenthaliloglu
26-01-2016, 19:38
Dizel Vw Tiguan kesin 100.000 tl uzeri olacak....
Yeni X1 ve GLA cok kuvvetliler....
Agiz burunla kalmaz dalaga kadar ilerlerler..
Dunyada dizel vw talebi ciddi sekteye ugradi ***** olaydan...
Vw marka fanlari bunada bi kulp bulur zaten bosuna yaziyoruz...
Nissan iyi is cikarmis az yakan atik pratik sevimli bir arac yapmis iste fiyatida rakiplerinden uygun oldugundan....
Gelecek tiguan rakamlardan dolayi nissan sattiracak
Neden nissan lider daciadan iyi olduğundan
Fiyatı diger segmentteki rakiplerine göre alinabilir oldugundan
Talep patlamasi yapiyor.
Tiguan. Golf gibi fiyatlanacaksa Tiguan fazla gormeyiz
X1 ve gla var direk agzini burnunu kirar birakir :)
Passatın 1.4ü biraz dolsa 140lara fırlıyor, golf tdi dsg highline baslangıcı olmus 99 bin, kimse eiı yuzu donanımlı tiguanı 120 130ye almayı hayal etmesın kaskayın en dolusu 127bin tl iken :)
Ayrıca X1e 1.6d gelirse esas cok guzel is yapacak
satış rakamlarından Örnekler vererek araç tavsiye edilmez,
bir aracın çok satması iyi olduğu anlamına da gelmez.
bulenthaliloglu
27-01-2016, 15:55
Ne anlama gelir???
Filo yöneten biri olarak çok satış fiyatına göre avantajlı olduğunu gösterir.
Ya donanımı ya motor teknolojisi ile (performans yakıt oranı)
İnsanlar teknik özelliklerden çok insanların çokça talep ettikleri araçları alırlar...
İkinci el değeride bunun üzerinde oluşur.
Tek istisnası Supercarlardır.....
Çok olmama nedeni fiyatlarıdır...
Onda bile Porsche kullanımı daha gündeliğe uygun olduğundan Ferrari daha iyi olmasına rağmen Ferrari'den fazla satar....
Aslinda doğru bir tespit.
Mesela iktidarda olan parti cok oy aldi diye iyiler seçilmiş anlamina gelmez
Dogru tespit
bulenthaliloglu
27-01-2016, 16:06
Aslinda doğru bir tespit.
Mesela iktidarda olan parti cok oy aldi diye iyiler seçilmiş anlamina gelmez
Dogru tespit
Burada siyaset yapmıyoruz (siyasette 2+2=4 değildir. :) ) maddi elle tutulabilr şeylerden bahsediyoruz :)
Çin malı motosikletler sıfır olarak inanılmaz satış yapıyor bu honda yamaha kawasaki ktm ducati vs daha adını saymadığım bir sürü markanın kötü olduğuna mı geliyor ?
Burada siyaset yapmıyoruz (siyasette 2+2=4 değildir. :) ) maddi elle tutulabilr şeylerden bahsediyoruz :)
Herkes kopruden atliyor bizdemi atlayak mantığı demek istemiş arkadas.
Siyaset araba ev ve bir kac konuda bunlar arz talebi belirliyor :)
Ama ben nissan alirdim kopruden asaga atlardim diyenlerdenim siyasette ise tam tersi :)
Tiguan 1.5-1.6 dizel bir motorla gelseydi emin olun 4. sırada kalmazdı. O satış rakamları bizim ülkemizin vergi sistemi yüzünden böyle, araçların kalite seviyesinden dolayı değil.
bulenthaliloglu
27-01-2016, 16:23
Tiguan 1.5-1.6 dizel bir motorla gelseydi emin 4. sırada kalmazdı. O satış rakamları bizim ülkemizin vergi sistemi yüzünden böyle, araçların kalite seviyesinden dolayı değil.
1.6 tdi euro 6 motor yeni passatta berbat bir performas veriyor.
Kullanıcıları şikayetci çünkü motor yetmiyor.Golf ve poloda oysaki çok memnun olunan bir motor...
Tiguan'da da bi rüzgarla satışları arttırabilir ama sonrası hüsran...
Aslında Tiguanı 1.4 ACT 150 hp olarak getirseler hem yakmaz hem vergiavantajı olur hem mutlu Vw müşterileri olur ama nerde o Doğuş'ta o öngörü :)
Kullanıcıları şikayetci çünkü motor yetmiyor.Golf ve poloda oysaki çok memnun olunan bir motor...
Aslında Tiguanı 1.4 ACT 150 hp olarak getirseler hem yakmaz hem vergiavantajı olur hem mutlu Vw müşterileri olur ama nerde o Doğuş'ta o öngörü :)
Ben daha passat alıpta arabamın şu özelliğinden şikayetçiyim diyen bir kullanıcıya rastlamadım, passatı övmek için söylemiyorum, bende Vag grubundan pek haz etmem ama o araba yürümese bile passat kullanıcısı arabasına toz kondurmaz ;)
bulenthaliloglu
27-01-2016, 16:33
Ben daha passat alıpta arabamın şu özelliğinden şikayetçiyim diyen bir kullanıcıya rastlamadım, passatı övmek için söylemiyorum, bende Vag grubundan pek haz etmem ama o araba yürümese bile passat kullanıcısı arabasına toz kondurmaz ;)
Passat kullanıcılarını birde kendi aralarında konuşurken dinlemenizi öneririm :)
Zira 2008 yılından beridir kalitesinde ciddi bir düşme donanımda artma mevcut :)
Bence daha binmediğiniz arabalar hakkında atıp tutmayı bırakın
Poloda 1.6 tdi euro 6 motor yok
Golf 1.6 tdi dsg 0-100 10.5 saniye 1317Kg Max hız 195Km
Passat 1.6 tdi dsg 0-100 10.8 saniye 1459Kg Max Hız 206Km
Yani arada 0.3 saniye var ki göz kırpma süresine yakın
bulenthaliloglu
27-01-2016, 16:56
Bence daha binmediğiniz arabalar hakkında atıp tutmayı bırakın
Poloda 1.6 tdi euro 6 motor yok
Golf 1.6 tdi dsg 0-100 10.5 saniye 1317Kg Max hız 195Km
Passat 1.6 tdi dsg 0-100 10.8 saniye 1459Kg Max Hız 206Km
Yani arada 0.3 saniye var ki göz kırpma süresine yakın
0-100 km süresi hiçbirşey ifade etmez trafikte bu bir...
Passat Euro 6 motoru Euro 5 gibi sessiz değil tır tır (Neden olduğunu tespit edemedik;yalıtımdan veya rail basıncından olacağını düşünüyoruz...)
1.6 tdi'nin ve 1.4 tsi'nin tüm tiplerini kullandım...
Zati Vw kurumsal olarak kullanmamız için daha son kullanıcılar kullanmadan bizi davet edip kullandırıyor..... Sağolsunlar....
İki katı yaşında birine atıp tutmayı bırak demeyi sana yakıştıramadım :(
Beni tanımıyorsun forumdan beni takip edenler neyin ne olup olmadığını bilirler...
Sakin ol.....
Tiguan 1.5-1.6 dizel bir motorla gelseydi emin olun 4. sırada kalmazdı. O satış rakamları bizim ülkemizin vergi sistemi yüzünden böyle, araçların kalite seviyesinden dolayı değil.
bu sene tiguan 1,6 dizel otomatik olarak gelecek diyorlar, tarih belli değil.
bu sene tiguan 1,6 dizel otomatik olarak gelecek diyorlar, tarih belli değil.
Biliyorum, 1.4 tsi'ına binen dayım 4 gözle bekliyor 1.6 dizelini. Bende onun arabasını ara sıra kullandığımdan biliyorum tiguanı zaten. 1.6 tdi çıkar çıkmaz tiguan sahiplerinin çoğu yenileyecek muhtemelen aracını.
Metekhan
27-01-2016, 17:49
Tiguan hem hantal kalıyor birde aşırı derecede yakıt tüketimi var kullanırken keyifsiz bir araba Qashqai daha mantıklı geliyor
coolvtec
27-01-2016, 21:40
Xtrail berbat bir şekilde motor sesi de alıyordu. Sanki motor kucakta çalışıyor.
Ayrıca x-tronik şanzıman çok kötü. 2 defa değiştirdik 47bin tl faturası vardı.
Son olarak kaşkay'ın bir testi vardı. Sportage mazda5 le kıyaslayarak test yapıyorlardı. İnceleyin derim askıya alınınca yamuluyo araç bagajı bile kapanmıyordu :)
Buyrun linki;
https://www.youtube.com/watch?v=lm44stfoy8g
8.20 den sonrasını izleyin.
bu elemanlar mükemmel test yapıyorlar. aracı gerek asfalt gerek offroad özellikleri vb her ayrıntıyla test ediyorlar. :icon_tup::icon_tup:
dragstar
27-01-2016, 21:50
ben Skoda Yeti ile Quasqai arasında kaldım, quasqai nin arkasaı tabut gibi camları fln çok küçük, yeti den tam terse vitrin gibi hatta popemobil e benziyor
siz demek istediğimi yanlış anlamışsınız yada anlamak istememişsiniz, neyse..
yüzü eski dediğiniz tiguan alttaki fotoda nispeten yeni olan rakipleri karşısında hala yakışıklı ve illa karşılaştıracak iseniz yeni gelecek kasa ile karşılaştırın.
Der neue Tiguan. (http://tiguan.volkswagen.com/de/de/home.html?tc=sem-Tiguan_Combination%20)
eski qaşkayi demiyorum bile çünkü eskisinin yüzüne bakılacak hali yok zaten ismini de yazamıyorum kusura bakmayın.
diğer yandan tiguan premium değil fakat kalite ve donanım olarak sınıfında kendisini ispatlamış bir araç, sizin qaşkayı bu derece ateşli savunmanızı da bir nebze anlıyorum ve fazla uzatmıyorum.
yeni aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.
2.0 tdi tiguanın ortalaması 6 lt bu arada...
http://img1.auto-motor-und-sport.de/Mazda-CX-5-Nissan-Qashqai-VW-Tiguan-Frontansicht-articleTitle-9cea3ade-748871.jpg
Ne anlama gelir???
bu şu anlama gelir,
sizin iyi araç kriteriniz o aracın ne kadar sattığıyla orantılı..
Nissanın yakıt tüketimi dışında bir esprisi yok bence.
Tiguan 125lik neden dsg gelmiyor onu çözemedim? Ben olsam tiguan alır ekonomik bir yazılım ile kullanırdım.
Nissanın yakıt tüketimi dışında bir esprisi yok bence.
Tiguan 125lik neden dsg yok onu çözemedim?
Vw scirocco 122/125hp olanlarda dsg üretmiyor tiguanda aynısı illa twincharger 150lik olması lazım
Satış rakamlarından araç alma mevzusu bana göre de çok saçma.
O zaman linea, fluence falan müthiş otomobiller...
Vw scirocco 122/125hp olanlarda dsg üretmiyor tiguanda aynısı illa twincharger 150lik olması lazım
İlk kez duydum, vardır bir bildikleri herhalde.
Focus4171
28-01-2016, 08:04
Satış rakamlarına göre araç alımının bence de çok alakası yok. Öyle olsaydı eğer A3 ve 1 serisinin Golf'ü 3'e katlaması lazımdı. GOLF'e herkes pahalı diyor fakat 2015'te en yakın rakibi ASTRA'nın iki katından fazla araç satmış. Diğer rakiplerinin saymıyorum bile. JETTA son aylarda Dizelsiz olmasına rağmen yine üst sıralarda kafa kafaya satmış(Pahalı olmasına rağmen). PASSAT'ı da hiç saymıyorum zaten çok acımasız davranmış 2015'te. Bence yine 1.6 TDI TİGUAN gelirse ki hatta güncel kasası bile rakiplerinden kaliteli duruyor kesinlikle ambargo koyar segmentine. Yanlış anlaşılmasın VW fanı veya onlarca VW'si olan biri falan değilim. Hatta en az VW araca sahip olanlardanımdır :) Ama gerçekleri de görmek gerek. TR'de seviliyor VW.
Satış rakamlarına göre araç alımının bence de çok alakası yok. Öyle olsaydı eğer A3 ve 1 serisinin Golf'ü 3'e katlaması lazımdı. GOLF'e herkes pahalı diyor fakat 2015'te en yakın rakibi ASTRA'nın iki katından fazla araç satmış. Diğer rakiplerinin saymıyorum bile. JETTA son aylarda Dizelsiz olmasına rağmen yine üst sıralarda kafa kafaya satmış(Pahalı olmasına rağmen). PASSAT'ı da hiç saymıyorum zaten çok acımasız davranmış 2015'te. Bence yine 1.6 TDI TİGUAN gelirse ki hatta güncel kasası bile rakiplerinden kaliteli duruyor kesinlikle ambargo koyar segmentine. Yanlış anlaşılmasın VW fanı veya onlarca VW'si olan biri falan değilim. Hatta en az VW araca sahip olanlardanımdır :) Ama gerçekleri de görmek gerek. TR'de seviliyor VW.
golf jette passatı yürüten filo satışların etkisi çok çok büyük. dediğim gibi golf tdi dsg 100 binden başlıyorken 120 130 rahat başlar tiguan, o fiyatlardaykende millet kaşkayı bırakmaz sanmam :)
Focus4171
28-01-2016, 08:30
golf jette passatı yürüten filo satışların etkisi çok çok büyük. dediğim gibi golf tdi dsg 100 binden başlıyorken 120 130 rahat başlar tiguan, o fiyatlardaykende millet kaşkayı bırakmaz sanmam :)
Bence Full paket QASHQAİ alacağına, boş veya orta paket dizel TİGUAN'ı seçecekler yoğunlukta olacak ya da Full paket Benzinli tercih edecekler olacak büyük olasılıkla. Gelecek sene rakamlardan anlaşılır yine. Bekleyelim hep beraber görelim :)
Quashqai aldık yeni 0km. Henüz 2 ay oldu.Motor ve yakıt tüketimi olarak şahane bir araç ancak aşırı derece kronik elektronik sistem arızası hatası var. 2700 km'de araç 9 kere sistem arızası verdi 1 kere yakıt pompası değişti. Bakalım sırada ne var. Şanzuman ve start stop' ta da sıkıntı var gibi ama beklemedeyiz.
Bu arada qq için konusuyorum; hiç bir aracının paspası tırnaklarına oturmuyor, fabrika çıkışından bu şekildeymiş.
Az evel telefon geldi yaptığımız şikayet sonuçlanmış. 2 Takım yeniden tasarlanmış paspas takımı gönderiyorlar adımıza. Böyle de garip bir araç işte qq.
Quashqai aldık yeni 0km. Henüz 2 ay oldu.Motor ve yakıt tüketimi olarak şahane bir araç ancak aşırı derece kronik elektronik sistem arızası hatası var. 2700 km'de araç 9 kere sistem arızası verdi 1 kere yakıt pompası değişti. Bakalım sırada ne var. Şanzuman ve start stop' ta da sıkıntı var gibi ama beklemedeyiz.
Bu arada qq için konusuyorum; hiç bir aracının paspası tırnaklarına oturmuyor, fabrika çıkışından bu şekildeymiş.
Az evel telefon geldi yaptığımız şikayet sonuçlanmış. 2 Takım yeniden tasarlanmış paspas takımı gönderiyorlar adımıza. Böyle de garip bir araç işte qq.
Dur daha yeni başlıyosun olabilecek muhtemel hatalar bizim ceed forumunda birisinin basına gelenler :)
Hangi birini saysam ki
- Sıfır araçta direksiyon açısı ciddi derecede yamuk geldi, 7-8 rot ayarından ve açı sensörlerinin resetlenmesinden sonra düzeldi (Bir çok kullanıcıda aynı sorun çıktı, 2015 modellerde de çıkmaya devam ediyor).
- Sıfır araçta motor kaputu veya bagaj kapağının çizgileri kasa ile uyumsuzdu, düzgün hizalanarak sabitlenmemişti, düzelttirmedim (bir çok kullanıcıda aynı sorun mevcut).
- Aracın elektronik anahtarı muhtelif zamanlarda araç tarafından tanınmadığı için ne kapılar açılıyordu nede açılsa da motor çalışıyordu.
- Ekonomi için olan Stop/Start sistemi ara ara arıza ışığı yakıyordu (Birden çok kullanıcıda mevcut, ellettirmedim).
- Aracın lastikleri taban yapmış olarak geldi, otobanda 120-150 arası aracı zıplatıyordu; genel merkez 3 ay süründürdükten sonra değiştirdi.
- Aracın kasa rijitliği diye birşey yok, sert virajlarda Kia Sportage nasıl beton gibi tepkler veriyorsa Nissan Qashqai'de bir o kadar rijit olmadığını kasadan gelen gıvırtılardan hissettiriyordu. Hatta buyrun yabancı basın testlerinde de aynı sorun çıkmış (Özellikle 8. dakikadan sonrasını izleyin): [ön sayfadaki askıda kalma videosundan bahsediyor koymadım bidaha linki]
- Aracın altında neredeyse sıfır yalıtım kullanıldığı için en ufak su birikintisini bile aracın içinden faşır foşur duyuyorsunuz (Birçok kullanıcıda mevcut).
- Aracın arka süspansiyon sisteminde sırf ucuz diye Kartal-Şahin-Doğan döneminden kalma torsiyon çubuklu sistem kullanıldığı için virajlarda çok erken tedirgin etmeye başlayıp araç kopuyor.
- Aracın içinde 2003 model Megane aracımdaki ile birebir aynı iç aydınlatma ve silecek kolları kullanılması, kapılardaki cam düğmelerine ışık bile konulmaması aracın kalitesini ciddi anlamda sorgulattı.
- Aracın iç mekanında bir değil birden çok yerden tıkırtı sesleri geliyor, servis bir kısmını kesebildi (Birçok kullanıcıda aynı ses sorunları mevcut.)
- Daha da uzar gider bu liste...
Özetle Renault firması Nissan'ı aldıktan sonra resmen güzelim japon markanın içine etmiş; sorun çıkarma potansiyelinde VW ile kafa kafaya yarışır. Ve ben daha fazla dayanamadığım için sattım kurtuldum.
arkadaşımın babasının xtrailinde var start stop falan sacmalaı bişeyler oldu, oda illallah etti servise cemkirmesi sonucunda 3-4bin tl mazot ve 4 bakım yada 60 bine kadardı galiba ücretsiz verdiler
bulenthaliloglu
28-01-2016, 08:49
Satış rakamına bakılarak araç tabiki alınmaz....
Ama çok satan piyasada çok görünür ve göz ile görünen araçlar ile alıcılar arasında daha kolay albeni duygusu oluşur.
Mesela kaç kişi (istisnalar kaideyi bozmaz) Jaguar almaya kalkıyor...
Oysaki fiyatı 5 serisi BMW seviyelerinde....Ve daha karizmatik....
Alınan her araç eninde sonunda satılacağına göre insanların çoğu satarken de kolay ve yüksek değere elinden çıkarabileceği araca daha sıcak olur...
Passat , Jetta, Golf hem iyi araç olmaları hemde kolay satılabildikleri için görece pahalı olmalarına rağmen çok satıyorlar....
Filolarda kolay nakde dönecekleri araçları talep edince satışlar doğal olarak geliyor....
Tiguan'da doğru seçenek 1.4 TSI ACT 150hp DSG olacağını düşünüyorum tabi gelirse :)
Neyse herkes kendi bütçesi ve zevkine göre araç alabilir inşaallah diyelim....
Yeni tiguan tabi ki
http://tiguan.volkswagen.com/de/de/home.html?page=home/design§ion=exterieur
Focus4171
28-01-2016, 08:57
Daha Turbo gelecek ardından :D Bizim arkadaşta vardı takasa verirken aracı bayiye Turbo değiştimi diye sormuştu direkt. Hayır deyince bakmışlardı. Bir ses vardı duyulan o geliyordu dedi evet diyince, baktılar ekpertizde değişecek dediler ve 1.000 TL daha kırmışlardı fiyatta :) Kronik diyorlardı ne kadar doğru bilemiyoruz. Araç daha 39.000 KM'deydi.
bulenthaliloglu
28-01-2016, 08:57
Hatalı üretilmiş bir araç olabilir.Aynı hatadan 3 kez arıza yaparsa aracı değiştirmek zorundalar garantideki aracı...
Servisten her arızada yazılı belge almayı ihmal etme...
Nissan QQ deki start stop yakıt tüketimine yönelik değil karbon salınımına yönelik olduğundan farklı çalışmakta :)
Hiç araştırmadan gaza gelip aldık, görüntüsü çok hoş diye. Kullanılmıyor da araç gerçi doğru düzgün servise gitmekten. Böyle giderse satıp X1' e döneceğiz gibi.
bulenthaliloglu
28-01-2016, 18:40
Yeni paspaslardan aldik qashqai logolu ve kilitleniyor pedallarin altina kacmiyor.
Aracin elektirik sisteminde hata yok aku yuke gore yetersiz bi buyuk amper aku ile degisince bir sorun olmuyor.
Rolanti problemi ise sigorta kutusunun alt katindaki beyaz sigorta sokulup hava ile kurutulduktan sonra dalgalanma olmuyor.
Servislerin bilgisi yetersiz ise musteri sorun her markada yasar urunun sorunlu oldugunu gostermez.
Egitim sart :)
İbrahim33
28-01-2016, 19:58
Dizel Vw Tiguan kesin 100.000 tl uzeri olacak....
Yeni X1 ve GLA cok kuvvetliler....
Agiz burunla kalmaz dalaga kadar ilerlerler..
Dunyada dizel vw talebi ciddi sekteye ugradi ***** olaydan...
Vw marka fanlari bunada bi kulp bulur zaten bosuna yaziyoruz...
Nissan iyi is cikarmis az yakan atik pratik sevimli bir arac yapmis iste fiyatida rakiplerinden uygun oldugundan....
vw ciler sapkındır , aynı fiyatlarda olsa bile gla ve x1 tercih etmeyip tiguaini tercih edeceklerdir bence.
ama bende nissanı yerme konusuna katılmıyorum kaşkai sınıfında oldukça güzel bir fiyata sahip. f/p arabası bence.
Yeni paspaslardan aldik qashqai logolu ve kilitleniyor pedallarin altina kacmiyor.
Aracin elektirik sisteminde hata yok aku yuke gore yetersiz bi buyuk amper aku ile degisince bir sorun olmuyor.
Rolanti problemi ise sigorta kutusunun alt katindaki beyaz sigorta sokulup hava ile kurutulduktan sonra dalgalanma olmuyor.
Servislerin bilgisi yetersiz ise musteri sorun her markada yasar urunun sorunlu oldugunu gostermez.
Egitim sart :)
Bmw ve mercedeste basima hic boyle seyler gelmedi ondan sanirim. Aliskin degiliz bu kadar cok ariza veren araba kullanipta servise gitmeye. Bilgi ihtiyaci hissetmedim.