PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Tavsiyesi - İlk Araba

Rs6
25-07-2015, 20:25
Teknik olarak ilk arabam olmayacak ama sahibi olacağım arabam için tavsiyeye ihtiyacım var.

Fiili olarak 2 yıldır babam ile ortak olarak kullandığımız Cherokee ve Q3 ile Bilecik içinde kullanıyorum, Bursa-Bilecik-Eskişehir ise bu tarzda tecrübe ettiğim rotalar arasında...

Ehliyeti almam, üniversiteye kazanıp İzmir'e yerleşmem ile Bayraklı-Ekonomi Üniversitesi arası için bir arabaya ihtiyacım doğdu. Aslında istediğim belliydi ancak Euro artışı ve gelen zamlar ile birlikte sıfır araba alma istediğim pek kalmadı sonrası için o tarzda bir şey düşünüyorum.

İlk düşüncelerim ve aklıma takılanlar;

-TTS: Audi'nin çok sevdiğim, ses, görüntü, sürüş olarak hep iyi yorumlar duydum ama satılıklarda karşılaştığım yüksek fiyata karşı yüksek kilometre... :icon13: Yani o fiyata o kilometrenin fazla olduğunu ve piyasada 60.000-80.000 kilometre arası olmayandan bulabilir miyim ?

-BRZ / GT-86: görünüş olsun, sürüş zevki olsun, 2.0 litre ile başlangıç 200 HP güç ile zorlanmadan alışabileceğimi düşünüyorum ancak ailemdeki marka fanatikliği yüzünden onlara nasıl tanıtabilirim ? Bakıp "Aaa ! Ne güzel araba ne marka bu ?" dediklerinde "Subaru / Toyota" dediğimde "Peehhh..." demeleriyle karşılaşıyorum.

-İmpreza / Evo: Stock olarak çok istediğim ancak zor gelmesinden korktuğum ama etrafa baktığımda ilk arabası olarak kullananlar var diye hatırlıyorum. Ancak TTS'deki gibi yüksek kilometre ile fiyat var. Yaklaşık 5 senedir el değiştirip kilometresi yüksekmekle birlikte aynı fiyata hala el değiştiren araçların olması benim aklıma takılan ikinci nokta oluyor.

Şu anlık JCW'de aklımda var ancak aklıma şu anda "Bak 350Z çok güzel ondan almalısın.." gibi değişik yorumlarla gelen bazı abiler(!) kafamı karıştırıyor :confused: :confused: ve bunun harici bana önerebileceğiniz başka ne olabilir ?

Yigit-Y
25-07-2015, 20:29
Dsg yeni kasa rocco al bence :)

gespenster
25-07-2015, 20:37
jcw tavsiye ederim

yesil
25-07-2015, 20:39
Kesinlikle gt86.

alihan11
25-07-2015, 20:44
yüksek bg ilk bişey alıcaksan önden çeker al çok tecrüben yokse arkadaş itişli ile zorlanabilirsin :) dsc yi tam kapadımı tutamazsın Allah korusun 350z fln bakma ugrasırsın normal kupon olmayan bişey al

bymurat___61
25-07-2015, 20:50
Para varsa kesınlıkle gt 86. İ şte nıye fanatık bır durum olusurkı. Kusura bakmyında teknelojı dedın mı toyata bası cekenlerdendır yanı.

Sonuc ıtıbarıyle fransız olmamsı yetrlı bence :)

TEQUILA
25-07-2015, 20:52
ilk ehliyet aldığımız yıllarda pejo 205 1.9 gti ya binen ama alım gücü bu Arabanın çok üzerinde olan ve ailesi Tarafından desteklenen bir arkadaşa neden m3 almıyorsun dediğimizde bize cevabı 25 Yaşında hangi arabaya bineceğim Demişti. Bir an aklıma o sahne geldi.

Ne alırsan, kazasız belasız kullanmak nasip olsun.

phantom
25-07-2015, 21:45
kesinlikle huayra

blumenberg
25-07-2015, 21:53
bunlar arasında gt86, fakat o paralara e92 başka güzel bir seçenek olurdu açıkcası.

Rs6
25-07-2015, 22:30
Dsg yeni kasa rocco al bence :)

Rocco, GTS başta olmak uzere cok hoşuma giden bir arac ama cok fazla var. :) birde guzel normal kullananların affına sığınarak söylüyorum: sürücü profili biraz apaciye kaçmaya başladı sanki :confused:

jcw tavsiye ederim

Kesinlikle gt86.

yüksek bg ilk bişey alıcaksan önden çeker al çok tecrüben yokse arkadaş itişli ile zorlanabilirsin :) dsc yi tam kapadımı tutamazsın Allah korusun 350z fln bakma uğraşırsın normal kupon olmayan bişey al

Kesinlikle. Biri gelip 350z diyor, biri m3 diyor değişik fikirler sunuyor ama tutma konusunda korkum var benimde. Arkadan itiş olması ve ona uygun gücü GT 86 / BRZ daha fazla dikkatimi cekiyor :D Egerki on çekiş alırsam JCW aklımda

Para varsa kesınlıkle gt 86. İ şte nıye fanatık bır durum olusurkı. Kusura bakmyında teknelojı dedın mı toyata bası cekenlerdendır yanı.

Sonuc ıtıbarıyle fransız olmamsı yetrlı bence :)

İste, bende oyle düşünüyorum. Ancak sadece Alman arabalarının güvenli ve hızlı oldugunu düşünüyorlar. :(

ilk ehliyet aldığımız yıllarda peki 205 gti ya binen ama alım gücü bu Arabanın çok üzerinde olan ve ailesi Tarafından desteklenen bir arkadaşa neden m3 almıyorsun dediğimizde bize cevabı 25 Yaşında hangi arabaya bineceğim Demişti. Bir an aklıma o sahne geldi.

Ne alırsan, kazasız belasız kullanmak nasip olsun.

Valla dogru söze ne denir :)
Cok teşekkürler.

kesinlikle huayra

Aynen aynen (!) cok mantıklı...

bunlar arasında gt86, fakat o paralara e92 başka güzel bir seçenek olurdu açıkcası.

Aslında seçeneklerimin arasına E92'yi hatta F30'u alabilirim. Teşekkürler. :)

MK8800
25-07-2015, 22:42
Ilk sene cayir cayir gezmen lazim 3.20d candir yazilim egsoz bitti :D sonraki seneler jubileyi 350z ya da m3le yaparsin

ahmetbaha-drs
25-07-2015, 22:49
Mercedes-Benz C250 Coupe.

Rs6
25-07-2015, 22:52
Ilk sene cayir cayir gezmen lazim 3.20d candir yazilim egsoz bitti :D sonraki seneler jubileyi 350z ya da m3le yaparsin

Sadece downpipe ile dizel motordan cok guzel bir ses alınıyor ona hala şaşkınım :D ama 3.20'lerin hepsi cok fazla ayni biraz farklı bir kombinasyon yapmalıyım chip ve egsozla birlikte
Dediginiz gibi yapabilirsem şimdiden son seneler icin heyecanladim :D

Mercedes-Benz C250 Coupe.

Bir ara düşünüyordum ancak biraz etrafta az olan ve daha parçalarıyla oynamaya yatkın bir sey düşünüyorum :)

enes28
26-07-2015, 09:30
Mazda RX-8 düşünebilirsin.
Kasa şekli olarak çok hoşuma gider. Tip olarak çok dikkat çekici bi araba. Arada heyecan için yanlamak istediğinde kontrollü bi şekilde yanlayabilirsin DSC açıkken:)
Yakıt olarakta 75-80 kuruş yakar. Birde start stop, yağ gibi konulara dikkat gerektiriyor.

Rs6
26-07-2015, 11:42
Mazda RX-8 düşünebilirsin.
Kasa şekli olarak çok hoşuma gider. Tip olarak çok dikkat çekici bi araba. Arada heyecan için yanlamak istediğinde kontrollü bi şekilde yanlayabilirsin DSC açıkken:)
Yakıt olarakta 75-80 kuruş yakar. Birde start stop, yağ gibi konulara dikkat gerektiriyor.

Arka çekiş olması ve yanlama tarzı aksiyonlara alışmak icin ideal gibi duruyor gercekten. Benimde arac seciminde ust siradaki kriterim bu :D
Sanırım üretimden kalktığı temizini, hor kullanilmamisini bulabilir miyim ( su ana kadar hic ilanlarına bakmadım )

yilmazcatalbas
26-07-2015, 12:36
Parasını fazla verdiğinde her aracın temizi var :) RX-8 yerine BMW tercih edebilirsin daha sorunsuzdur.

braga26
26-07-2015, 12:50
Rx8 bence tehlikeli bir araç ustası az heleki bilecikte iseniz yoktur orada eskişehirde bile doğru dürüst motor ustası yok wankel durumundan dolayı bence sıkıntılı ülkemizde zaten motor indirmeyen araç yok neredeyse ve maliyeti 20 bini buluyor bildiğim kadarı ile

Yigit-Y
26-07-2015, 12:54
Wankel.temizi.omurluktur.

Motor comp.testi ile sağlıklı servis bakimlisi olursa herhangi bir sıkıntı yaratmaz.

Eski rx 8kullanicisi olarak yaziyorum

enes28
26-07-2015, 13:23
Arka çekiş olması ve yanlama tarzı aksiyonlara alışmak icin ideal gibi duruyor gercekten. Benimde arac seciminde ust siradaki kriterim bu :D
Sanırım üretimden kalktığı temizini, hor kullanilmamisini bulabilir miyim ( su ana kadar hic ilanlarına bakmadım )

Dsc aracı güzel tutuyor ufak aksiyonlar yaşanabilir :)
Motor konusunda temizini bulursan sorun çıkaracağını sanmıyorum.
Biz 65 binde almıştık, yetkili servisinde motor kompresyon testinde sıfıra yakın çıkmıştı. Yani presnsiplerine uygun kullanılmış bulmak önemli.
Bizde de hiç bir sıkıntı çıkarmadı.

MCN21
26-07-2015, 13:51
Ilk araban olucaksa brz guzel bence yada jcw bakabilirsin (aile acisindan daha ikna edici olur). Evo subaruya direk dalma yarin birgun sikinti cikarsa sanayide kaybettigin vakitlere uzulursun universitede :D tts de yine yanlis anlama ama 18 li yaslarda biraz tehlikeli olabilir. Sonucta altinda daglam bir guc olucak ;) yada hic kasinti tutmasin bmw 2 veya 3 serisi alip gec :)

ER2
26-07-2015, 14:08
JCW de olabilir M paket 1 de olur , rx-8 düşünüyosan s2000 - Yeni mx-5 lerede bak derim..

CTG
26-07-2015, 16:04
Dizel coupe bmw bu isin mantiklisi hem aileyi kandirir hem keyifli olur hem tribune oynar

1-2 seneye daha hardcore bisi alirsin

CTG
26-07-2015, 16:09
+ 3 kurusa dunyanin yolunu gidersin benzine para vermek bu memlekette buyuk problem

Grimlord
26-07-2015, 16:15
3.20d coupe gayet iyi bir seçenek gibi.hem diğerlerine kıyasla az da yakar,hem karizmatik hemde gayet performanslı sayılır.

Babam bana ilk araba alacağı zaman 207de karar kılmıştık.Bayiye gittik,ben hemen RCleri GTleri falan inceliyorum,diyorum vay anasını koltuklara bak,cam tavan da var falan.
Sonra babam gel bizim alacağımız burada oğlum dedi.Meğer bizim oğlan tam bir kaplumbağa olan 1.4 hdi imiş.(68 hp,1200 kg)
Yani diyeceğim o ki ilk araba için çok aşırı hızlı bişey almak pek uygun değil gibi,gençlikte insanın bi günü bi gününü tutmuyor..

Caner B.
26-07-2015, 16:29
Bence ilk tercihin jcw olsun.

Rs6
26-07-2015, 16:46
Parasını fazla verdiğinde her aracın temizi var :) RX-8 yerine BMW tercih edebilirsin daha sorunsuzdur.

RX-8 daha cazip geliyor sanki :D

Rx8 bence tehlikeli bir araç ustası az heleki bilecikte iseniz yoktur orada eskişehirde bile doğru dürüst motor ustası yok wankel durumundan dolayı bence sıkıntılı ülkemizde zaten motor indirmeyen araç yok neredeyse ve maliyeti 20 bini buluyor bildiğim kadarı ile

Aracı İzmir'de süreceğim orada bulabilirim sanırım ustasını ancak dediğiniz genel olarak sıkıntılı oldugunu duydum icin biraz aklımda soru işareti var.

Wankel.temizi.omurluktur.

Motor comp.testi ile sağlıklı servis bakimlisi olursa herhangi bir sıkıntı yaratmaz.

Eski rx 8kullanicisi olarak yaziyorum

Dsc aracı güzel tutuyor ufak aksiyonlar yaşanabilir :)
Motor konusunda temizini bulursan sorun çıkaracağını sanmıyorum.
Biz 65 binde almıştık, yetkili servisinde motor kompresyon testinde sıfıra yakın çıkmıştı. Yani presnsiplerine uygun kullanılmış bulmak önemli.
Bizde de hiç bir sıkıntı çıkarmadı.

O zaman temiz RX-8 icin şimdiden araştırmaya başlayım :)

Ancak hala GT-86/BRZ veya 3.20d aklimi kurcalamıyor degil :D

Yigit-Y
26-07-2015, 17:15
Makyajli rx8 yıkım olur ama yakıt da intihar olur.

Km de 1,50 tl civarı yanlamali devirli haberin olsun :)

Rs6
26-07-2015, 17:37
Bilecik'te sürsem benzin pek sıkıntı degilde İzmir'de olabilir :D
Peki simdi GT86/BRZ, RX8 ile 3.20d'yi genel olarak karşılaştırsam neleri avantaj neleri dezavantaj olur ? :D

Octavia RS
26-07-2015, 18:10
Bilecik'te sürsem benzin pek sıkıntı degilde İzmir'de olabilir :D
Peki simdi GT86/BRZ, RX8 ile 3.20d'yi genel olarak karşılaştırsam neleri avantaj neleri dezavantaj olur ? :D

320d güzel seçim olur ama etrafta bolca var

Brz kesinlikle nokta atışı olur,bizim sitede var bitane mavi renk egzozlu her gördüğümde sesini duyduğumda içim gidiyo.Ben kesinlikle Brz diyorum.

Bir alternatif daha söyliyim bunuda düşün.Yeni scirocco,(egzoz vs yapmayacaksan) kimse apaçi demez. Ben 2-3 ay kullandım çok memnun kaldım tsi 160 ın yakıtı dikkat ettiğin sürece çok üzmez,bone stock bineceksen apaçi damgasıda yemessin,yeni kasası ortalıkta fazlada yok.

Şimdiden hayırlı olsun

alihan11
26-07-2015, 19:31
dostm rx8 bende vardı ilk defa alıcaksan alma deli yanlar git 316i fln al dip gaz bassanda düzgün yanlamaz zaten suda atar bayaa alısırsın benden demedi ilk kullanıcı arabası değil rx8

ZX-636R
26-07-2015, 20:28
Kardeşim gelecek turbo da bu yüzden sana tavsiyem 1.4 yada 1.6 turbo olan 3 kapı araçlardan birini seç. yaşın daha genç tecrübe ettikçe daha iyilerine doğru ilerlersin. Hem bu seni daha çok mutlu eder. Marka takıntın asla olmasın.

Rocco, GTS başta olmak uzere cok hoşuma giden bir arac ama cok fazla var. :) birde guzel normal kullananların affına sığınarak söylüyorum: sürücü profili biraz apaciye kaçmaya başladı sanki :confused: . :)

kendi yorumum değil ama geçen gün konuştum çok yakın bir kız arkadaşım bana aynı şeyi söyledi.

MK8800
26-07-2015, 20:39
Gel ben sana benim e250yi vereyim amg jantla aradığını bulamazsan geri alırım hemde dizel bak :D

enes28
26-07-2015, 21:15
Makyajli rx8 yıkım olur ama yakıt da intihar olur.

Km de 1,50 tl civarı yanlamali devirli haberin olsun :)

Abi sen baya hard kullanıyomuşun o zaman:)
Biz karışık kullanımda 75-80 yakıyoduk

Rs6
26-07-2015, 21:27
320d güzel seçim olur ama etrafta bolca var

Brz kesinlikle nokta atışı olur,bizim sitede var bitane mavi renk egzozlu her gördüğümde sesini duyduğumda içim gidiyo.Ben kesinlikle Brz diyorum.

Bir alternatif daha söyliyim bunuda düşün.Yeni scirocco,(egzoz vs yapmayacaksan) kimse apaçi demez. Ben 2-3 ay kullandım çok memnun kaldım tsi 160 ın yakıtı dikkat ettiğin sürece çok üzmez,bone stock bineceksen apaçi damgasıda yemessin,yeni kasası ortalıkta fazlada yok.

Şimdiden hayırlı olsun

Teşekkürler öneri icin. Arkadan itiş heyecanını yasamak istiyorum hemde yavaş yavaş tecrübe ederek sürmek istiyorum. Ancak scirocco almak yerine Polo GTI tercih ederim sanırım, Rocco'ya karsi bi' antipatim var galiba :D

dostm rx8 bende vardı ilk defa alıcaksan alma deli yanlar git 316i fln al dip gaz bassanda düzgün yanlamaz zaten suda atar bayaa alısırsın benden demedi ilk kullanıcı arabası değil rx8

Anladimm. Bunu söylediğiniz cok iyi oldu. Listeden RX-8'i çıkarayım o zaman

Kardeşim gelecek turbo da bu yüzden sana tavsiyem 1.4 yada 1.6 turbo olan 3 kapı araçlardan birini seç. yaşın daha genç tecrübe ettikçe daha iyilerine doğru ilerlersin. Hem bu seni daha çok mutlu eder. Marka takıntın asla olmasın.

kendi yorumum değil ama geçen gün konuştum çok yakın bir kız arkadaşım bana aynı şeyi söyledi.

Benim kesinlikle bir marka takıntım yok. Tek derdim sürüsünden keyif alip, park ettiğimde ikinci kez aracıma baktığımda dogru arabayı sürdüğümü hissetmek :D
Arkadaşınız iyi gözlem yapmiş bence. Çünkü başta Bilecik'te gördüklerim olsun, internette denk geldiğim (bu kısmın altini çiziyorum) cogu Rocco biraz dediğim gibi..

Gel ben sana benim e250yi vereyim amg jantla aradığını bulamazsan geri alırım hemde dizel bak :D

E Coupe'ye ciddi anlamda bayılıyorum. Eski-yeni kasa fark etmeden ama onu daha sonrasi icin düşünüyordum :D hatta İzmir'de KaStyle'daki E-Coupe'yi gördükten sonra daha cok sevmeye başladım. :) Yinede teşekkürler teklif icin :D

DOA
26-07-2015, 21:30
TTS ya da JCW derim, ama ilk aracin olcaksa JCW almani tavsiye ederim..

Rs6
27-07-2015, 14:57
Mobilden atladığım cevaplar olmuş. :D

Ilk araban olucaksa brz guzel bence yada jcw bakabilirsin (aile acisindan daha ikna edici olur). Evo subaruya direk dalma yarin birgun sikinti cikarsa sanayide kaybettigin vakitlere uzulursun universitede :D tts de yine yanlis anlama ama 18 li yaslarda biraz tehlikeli olabilir. Sonucta altinda daglam bir guc olucak ;) yada hic kasinti tutmasin bmw 2 veya 3 serisi alip gec :)

TTS'i yorumlar üzerine RX-8 ile birlikte listeden çıkardım. Impreza ile Evo'yu da şu anlık siliyorum. 3 serisi - BRZ / GT 86 - JCW arasındayım şu an. Teşekkürler :)

JCW de olabilir M paket 1 de olur , rx-8 düşünüyosan s2000 - Yeni mx-5 lerede bak derim..

S2000 ile MX-5'i düşünmüştüm ancak özellikle S2000 için o fiyatı vermek o kadar gereksizki.. :icon13:
Turuncu M paket 1 serisi denk gelirse hiç kaçırmam diye düşünüyorum. :D

3.20d coupe gayet iyi bir seçenek gibi.hem diğerlerine kıyasla az da yakar,hem karizmatik hemde gayet performanslı sayılır.

Babam bana ilk araba alacağı zaman 207de karar kılmıştık.Bayiye gittik,ben hemen RCleri GTleri falan inceliyorum,diyorum vay anasını koltuklara bak,cam tavan da var falan.
Sonra babam gel bizim alacağımız burada oğlum dedi.Meğer bizim oğlan tam bir kaplumbağa olan 1.4 hdi imiş.(68 hp,1200 kg)
Yani diyeceğim o ki ilk araba için çok aşırı hızlı bişey almak pek uygun değil gibi,gençlikte insanın bi günü bi gününü tutmuyor..

Dizel coupe bmw bu isin mantiklisi hem aileyi kandirir hem keyifli olur hem tribune oynar

1-2 seneye daha hardcore bisi alirsin

Bence ilk tercihin jcw olsun.

TTS ya da JCW derim, ama ilk aracin olcaksa JCW almani tavsiye ederim..

Şimdi JCW çok hoş, çok güzel bir araç hele gümüş renkte bulabilirsem benim için süper olur.
Ancak 3 serisi dediğiniz gibi çok mantıklı gelmeye başladı. Hele E93 kasa geniş farlarıyla birlikte süper duruyor. E92 ile birlikte kilometreleri sanki bana çok yüksek geliyor. Hatta E92 3.20d aramaya kalktığımda sahibinden'de bulamadım bile E90'ları bulabildim ama E92'yi bulamadım. :rolleyes:

Rs6
28-07-2015, 22:22
2.20d hakkında ne düşünüyorsunuz ?
E92/3 ile fiyatları yakın ve daha az kilometrede olması daha cazip geliyor.

Seven7
28-07-2015, 23:04
Ben bambaşka bir açıdan gireyim konuya.
-İzmir'de üniversite okuyacaksın, üniversitenin ik senesinde araban olacak. Farklı bir memlekette olacaksın. Bir kere deli gibi gezmen lazım. O yüzden öncelik dizel olmalı bence.
-Yanlış anlama yaşlarımız birbirine yakın olduğu için söylüyorum, rx-8 gibi bir araba bence bırak ilk araba olmayı ilk arkadan itiş bile araba olmamalı. Onu kontrol etmek için biraz daha pişmek gerekiyor. (İkinci arabamı kullanıyorum, yine de gözüm yemez benim.)
-Üniversite 1, güzel güzel kurmuşsun arkadaşlıkları. Hadi bir yere gidelim dediler, aralarından en samimi olduğunu yada en güzel olanı mı alıp gideceksin iki kişilik arabayla? Direk sevgili mi kanka mı ikilemine düşürür Allah korusun. -Coupe arabadan bahsetmiyorum, iki kişilik arabadan bahsediyorum.-
Allah daha çok versin, maddi açıdan problemin yok anlaşılan. Ama bu yine de alabileceğin en pahalı arabaya, en güçlü arabaya binmen gerektiği manasına gelmez, bulunduğun zaman içinde en kullanışlısını tercih etmeye bak.

Ben olsam ne mi yaparım? Alırım bir vti... :P
Estoril blue bir m paket 3.20d alır, coupe yada cabrio orası sana kalmış, güzel bir egzoz yazılım yapar köpek gibi gezerim.

cagataayk
29-07-2015, 00:08
Düz motor tüplü Şahin, parçası ucuz, yakıtı üzmez.İlk araba denince aklıma direk bu geliyor valla.

gökberk
29-07-2015, 00:11
Sana imreniyorum herkes gibi kardeşim. Allah sağlık sıhhat, bol kazanç versin.
İlk araban en sorunsuz en az yakan en modelli, en çok karı kız düşürebileceğin bir şey olsun bana sorarsan.
Evo Subaru vs alma yani. 420 d x drive mavi m paket vs al yani.

onur_S
29-07-2015, 00:39
220d cok mantikli guzel bi arac. Benim gozumde dort dortluk, yakit yok gideri o yakita gayet iyi, coupe vs, 190 bglikleri gelcek, harman kardon yada hifi siz alma alirsan, 4 te guzelde 18 yas arabasindan ote mezun olmus adama daha yakisiyor az agir :)

Rs6
29-07-2015, 09:54
Ben bambaşka bir açıdan gireyim konuya.
-İzmir'de üniversite okuyacaksın, üniversitenin ik senesinde araban olacak. Farklı bir memlekette olacaksın. Bir kere deli gibi gezmen lazım. O yüzden öncelik dizel olmalı bence.
-Yanlış anlama yaşlarımız birbirine yakın olduğu için söylüyorum, rx-8 gibi bir araba bence bırak ilk araba olmayı ilk arkadan itiş bile araba olmamalı. Onu kontrol etmek için biraz daha pişmek gerekiyor. (İkinci arabamı kullanıyorum, yine de gözüm yemez benim.)
-Üniversite 1, güzel güzel kurmuşsun arkadaşlıkları. Hadi bir yere gidelim dediler, aralarından en samimi olduğunu yada en güzel olanı mı alıp gideceksin iki kişilik arabayla? Direk sevgili mi kanka mı ikilemine düşürür Allah korusun. -Coupe arabadan bahsetmiyorum, iki kişilik arabadan bahsediyorum.-
Allah daha çok versin, maddi açıdan problemin yok anlaşılan. Ama bu yine de alabileceğin en pahalı arabaya, en güçlü arabaya binmen gerektiği manasına gelmez, bulunduğun zaman içinde en kullanışlısını tercih etmeye bak.

Ben olsam ne mi yaparım? Alırım bir vti... :P
Estoril blue bir m paket 3.20d alır, coupe yada cabrio orası sana kalmış, güzel bir egzoz yazılım yapar köpek gibi gezerim.

Ben bu sitede sizlerin fikirlerine değer verdiğim icin zaten boyle bir konu açtım ve yorumları değerlendirmek istedim. En başta cok tesekkur ederim.
Benim istegim zaten pişmek icin uygun bi' arac almak :D
Sizinde dediğiniz gibi benzinli+iki kisilik olanlari da listeden çıkarmaya başladım. :)

Düz motor tüplü Şahin, parçası ucuz, yakıtı üzmez.İlk araba denince aklıma direk bu geliyor valla.

Mantıklı...

Sana imreniyorum herkes gibi kardeşim. Allah sağlık sıhhat, bol kazanç versin.
İlk araban en sorunsuz en az yakan en modelli, en çok karı kız düşürebileceğin bir şey olsun bana sorarsan.
Evo Subaru vs alma yani. 420 d x drive mavi m paket vs al yani.

Sag ol abicim. Allah herkese daha çoğunu, gonlundekini versin. :)
4 serisini düşünmedim degil ancak o kadar para vermek pek istemiyorum biraz daha uygun BMW serilerine kaçıyorum. Karı kiz düşürmek icin degilde sürüşünün bana keyif vermesi daha önceliğimde :)

220d cok mantikli guzel bi arac. Benim gozumde dort dortluk, yakit yok gideri o yakita gayet iyi, coupe vs, 190 bglikleri gelcek, harman kardon yada hifi siz alma alirsan, 4 te guzelde 18 yas arabasindan ote mezun olmus adama daha yakisiyor az agir :)

Aslında 1 serisine bakarken 2 serisi dikkatimi çekti daha cok hoşuma gitti. Su anda cok kanım ısındı 2.20d'e :D 18'tan öte derken surus konusunda mi yoksa sekil olarak mi yakışmıyor :)

blumenberg
29-07-2015, 12:13
320d coupe iyi bir seçenek fakat düşük km'li olanların fiyatları biraz yüksek. Diğer seçeneklerden gt86 güzel bir araba, arkadaşla denemiştik hatta, gidişi de tatminkar. Yakıtı hakkında bir bilgim yok

onur_S
29-07-2015, 12:22
Ben bu sitede sizlerin fikirlerine değer verdiğim icin zaten boyle bir konu açtım ve yorumları değerlendirmek istedim. En başta cok tesekkur ederim.
Benim istegim zaten pişmek icin uygun bi' arac almak :D
Sizinde dediğiniz gibi benzinli+iki kisilik olanlari da listeden çıkarmaya başladım. :)

Mantıklı...

Sag ol abicim. Allah herkese daha çoğunu, gonlundekini versin. :)
4 serisini düşünmedim degil ancak o kadar para vermek pek istemiyorum biraz daha uygun BMW serilerine kaçıyorum. Karı kiz düşürmek icin degilde sürüşünün bana keyif vermesi daha önceliğimde :)

Aslında 1 serisine bakarken 2 serisi dikkatimi çekti daha cok hoşuma gitti. Su anda cok kanım ısındı 2.20d'e :D 18'tan öte derken surus konusunda mi yoksa sekil olarak mi yakışmıyor :)
Aradaki fiyat farkina degmez, 220d kadar eglendirmez , istedigin kadar durumun musait olsun gundelik bindigin araca yakit parasi vermek yazik gunah memnun kalmama olasiligin yok :)

d3n1s
29-07-2015, 13:13
Bence BRZ/GT86'yı da ele listeden. Özel seri araçlara yetkili servis bile hakkıyla bakım yapamıyor malesef memlekette. Arabanla yaşayabileceğin muhtemel bir sorunda arabanla uğraşmak yerine bence ustası parçası anlayanı bol bi araba al, "araba"yı öğren. Kendi kendine bazı şeyleri yapabilir hale geldikten sonra gözünü karartıp istediğin arabayı alırsın zaten. Ayrıca ailenden uzak, tek başına üniversite okuyacaksın, bunun keyfini çıkar. Durduğu yerde kendini belli eden (sadece senin için değil, herkes için böyle olan demek istedim) az yakan, şekli şemali yerinde, sorunu sıkıntısı az bir araba al. Kuvvetle muhtemel ilk yıllarında arabanın tepesinden inmezsin, az yakması bu açıdan önemli, sorunu sıkıntısı olmaması, gezip tozacağın zamanı gönülsüzce arabaya ayırmaman için önemli, durduğu yerde kendini belli etmesi senin tatmin olman için önemli, şekli şemali yerinde olması da girdiğin ortamda daha rahat kabul görmen için önemli (*****, günümüzde para konuşuyor, ayrıca araba için yanına yanaşan adamı daha rahat ayırt etmeni sağlar ;) )

Rs6
29-07-2015, 14:00
Aradaki fiyat farkina degmez, 220d kadar eglendirmez , istedigin kadar durumun musait olsun gundelik bindigin araca yakit parasi vermek yazik gunah memnun kalmama olasiligin yok :)

Hangi araçla 2.20'yi karşılaştırdığınizi anlamadım :D ancak 2.20 cok aklıma yatmaya başladı. :)

Bence BRZ/GT86'yı da ele listeden. Özel seri araçlara yetkili servis bile hakkıyla bakım yapamıyor malesef memlekette. Arabanla yaşayabileceğin muhtemel bir sorunda arabanla uğraşmak yerine bence ustası parçası anlayanı bol bi araba al, "araba"yı öğren. Kendi kendine bazı şeyleri yapabilir hale geldikten sonra gözünü karartıp istediğin arabayı alırsın zaten. Ayrıca ailenden uzak, tek başına üniversite okuyacaksın, bunun keyfini çıkar. Durduğu yerde kendini belli eden (sadece senin için değil, herkes için böyle olan demek istedim) az yakan, şekli şemali yerinde, sorunu sıkıntısı az bir araba al. Kuvvetle muhtemel ilk yıllarında arabanın tepesinden inmezsin, az yakması bu açıdan önemli, sorunu sıkıntısı olmaması, gezip tozacağın zamanı gönülsüzce arabaya ayırmaman için önemli, durduğu yerde kendini belli etmesi senin tatmin olman için önemli, şekli şemali yerinde olması da girdiğin ortamda daha rahat kabul görmen için önemli (*****, günümüzde para konuşuyor, ayrıca araba için yanına yanaşan adamı daha rahat ayırt etmeni sağlar ;) )

Dediğiniz gibi TTS, BRZ/GT-86'yi falan listeden çıkardım. 3 serisini cok düşündüm özellikle E93'u ancak cok fazla E92-E93-F30 var ortalıkta durduğu yerde pek belli edeceğini düşünmüyorum açıkcası. :)
İnternette siyah bir 4 serisi gormuştum i8 gibi böbrekler ve aynaları kaplatmis aynısını 2.20'ye uygulayıp yazilim, downpipe ısımı görür sanırım (arabayı öğrendikten sonra :) )

Kahn23
29-07-2015, 14:04
Kardeşim daha yaşın 18.
Al sen bi Mini cs veya jcw bak keyfine.

Rs6
29-07-2015, 14:17
Kardeşim daha yaşın 18.
Al sen bi Mini cs veya jcw bak keyfine.
JCW bir ara tek tercihimdi ancak "O fiyata ... al" diye biri suru seçenek ile kafam karisti.

Canselmo
29-07-2015, 14:35
Bnce su an rwd diye bakma derim , eger illa rwd olucaksa kontrol edılebılır senın için en mantıklı 320d cabrio yada coupe olucaktır.

FET
29-07-2015, 14:50
Kardeşim merhaba, E93 düşünürsen yardımcı olurum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-34.000km-plushatasiz-boyasiz-plusic-dis-m-plus3.20d-pluscabrio-plusborusan-cikisli-219837323/detay

Draniela
29-07-2015, 14:51
Bütün beğendiklerinin içine bin hangisi hoşuna kaçarsa düşünme al :)

gkhnyds
29-07-2015, 15:18
2.20d şiddetle tavsiye ederim.

bütçe daha kısıtlı dersen yeni 1.18i M paket tavsiye ederim.

Rs6
29-07-2015, 15:18
Bnce su an rwd diye bakma derim , eger illa rwd olucaksa kontrol edılebılır senın için en mantıklı 320d cabrio yada coupe olucaktır.

Aslında istediğim RWD ile yavaştan ogrenmek ileride güçlü bir RWD'yi tutabilecek yavaş yavaş o kıvama gelmek istiyorum. Ancak ilk arac olarak RDW'yi on görülmüyorsa yavaştan JCW, Rocco veya Polo GTI tarzı araçlara kaymaya başlayacağım.
Peki 3.20d yerine 2.20 konusunda ne dersiniz ?

Kardeşim merhaba, E93 düşünürsen yardımcı olurum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-34.000km-plushatasiz-boyasiz-plusic-dis-m-plus3.20d-pluscabrio-plusborusan-cikisli-219837323/detay

Cok tesekkur ederim ancak hemen almayacağım. Su sıralar seçme/dusunme aşamasındayım. :)

Bütün beğendiklerinin içine bin hangisi hoşuna kaçarsa düşünme al :)

Düşünmedim degil :D
Yavaştan showroom dolasmaya başlayım :D

2.20d şiddetle tavsiye ederim.

bütçe daha kısıtlı dersen yeni 1.18i M paket tavsiye ederim.

Su anda önceliğimi 2 serisi diye düşünüyorum sonrası JCW, 1 serisi, Polo GTI, Rocco olarak gidiyor :)

gkhnyds
29-07-2015, 15:28
GTI ve scirocco kullandım. gerçekten zevkli araçlar ama bütçen elveriyor ise premium segment araç tercih etmen daha sağlıklı olur :)
GTI normal polo sanıyorlar, scirocco'nun malesef adı çıktı. 30 liraya pazarda satılıyor sananlar var :( bakınız zamanında Leon'un başına gelenler ( inatla FR aldım o ayrı )

BerkinAKCAY
29-07-2015, 17:52
Senin yerinde olsam Kesinlikle 2.20d alırdım. Hem küçük hem gösterişli :) 184 beygir güç ve arkadan itisle yeterince eğlenceli olucagini düşünüyorum :) Dış görüşünü olarak da 19 Competition Jant ve 3.5 yay ilede tamamladınmı izmirde tek olursun :) Diğer arabaları düşünme bile. 22-25 kuruş yakacak istediğin gibi gazlar gezersin mini jcw veya rocco alıp ilk seneden kapıda yatırmanın bi anlamı yok :)

Rs6
29-07-2015, 18:12
GTI ve scirocco kullandım. gerçekten zevkli araçlar ama bütçen elveriyor ise premium segment araç tercih etmen daha sağlıklı olur :)
GTI normal polo sanıyorlar, scirocco'nun malesef adı çıktı. 30 liraya pazarda satılıyor sananlar var :( bakınız zamanında Leon'un başına gelenler ( inatla FR aldım o ayrı )

Senin yerinde olsam Kesinlikle 2.20d alırdım. Hem küçük hem gösterişli :) 184 beygir güç ve arkadan itisle yeterince eğlenceli olucagini düşünüyorum :) Dış görüşünü olarak da 19 Competition Jant ve 3.5 yay ilede tamamladınmı izmirde tek olursun :) Diğer arabaları düşünme bile. 22-25 kuruş yakacak istediğin gibi gazlar gezersin mini jcw veya rocco alıp ilk seneden kapıda yatırmanın bi anlamı yok :)

O zaman benim icin 2 serisi daha uygun gözüküyor. :)
Haftaya bi' Ozgorkey'e gidip inceleyim en iyisi :D
JCW ile Rocco'yu yatırma olayını anlamadım ama :)

ahmetbaha-drs
29-07-2015, 18:48
A3 TFSI Cabrio'da bakabilirsin, sıfır km iyi fiyat alabilirsen güzel araba.

BerkinAKCAY
30-07-2015, 00:44
Yatırma olayı kişiye göre değişir :) Ben Scirocco ya bindim jcw kullanan arkadaşlarım vardı.Yakıt konusunda baya sıkıntılılar. Rocco 50 lira ile 90 kilometre gidiyodu. Yaklaşık sert kullanimda 55-60 kuruş yakıyo du soft yazılım olmasına rağmen :) 2.20d kesinlikle tek tercihin olmalı :) Yatırma konusuda dediğim gibi yakıttan dolayı haftada 2 gün yatırıyodum.

FurkanElsiz
30-07-2015, 08:25
https://www.youtube.com/watch?v=met6RbWvj4A

220d hakkında fikir açısından izlemeni tavsiye ederim :D Hem ufak tefek yanlama zıplama örneklerini de görürsün küçük denemeler var :D Özel serileri çıkarman iyi olur, yetkili serviste kaputu açıp kapatıp "ben bu araca bakamam" diye çekileni var. E92/93 320d coupe güzel olabilir. İlanla ilgim yok örnek açısından;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sevenauto-coupe-m-paket-sunroof-xenon-katlanir-ayna-recaro-222360076/detay

d3n1s
30-07-2015, 13:34

220d hakkında fikir açısından izlemeni tavsiye ederim :D Hem ufak tefek yanlama zıplama örneklerini de görürsün küçük denemeler var :D Özel serileri çıkarman iyi olur, yetkili serviste kaputu açıp kapatıp "ben bu araca bakamam" diye çekileni var. E92/93 320d coupe güzel olabilir. İlanla ilgim yok örnek açısından;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sevenauto-coupe-m-paket-sunroof-xenon-katlanir-ayna-recaro-222360076/detay

Bu fiyatlara sıfır 2 serisi varken neden gidip de 4 yaşında araba alınır, biri bana lütfen açıklasın. Bir önceki sayfada da 189k TL'lik bir E92 ilanı paylaşılmış. Arabaların ederleri hakkında kesinlikle yorum yapmıyorum, mal satıcının, istediği parayı ister, orası ayrı. 2 serisinin sıfırı 108 bin liradan başlıyoken bence gerek yok bu ilanlara bakmaya.

BerkinAKCAY
30-07-2015, 16:04
Bu fiyatlara sıfır 2 serisi varken neden gidip de 4 yaşında araba alınır, biri bana lütfen açıklasın. Bir önceki sayfada da 189k TL'lik bir E92 ilanı paylaşılmış. Arabaların ederleri hakkında kesinlikle yorum yapmıyorum, mal satıcının, istediği parayı ister, orası ayrı. 2 serisinin sıfırı 108 bin liradan başlıyoken bence gerek yok bu ilanlara bakmaya.

2 serisi nasil 108 den basliyo ? ***** sitede bile en ucuzu 40 bin km deki ler bile 149 bin lira. Sifiri 170 bin lira senin dedigin 2.18 sanirim

Rs6
30-07-2015, 20:19
A3 TFSI Cabrio'da bakabilirsin, sıfır km iyi fiyat alabilirsen güzel araba.

Açıkcası pek Audi düşünmüyorum. Bi' düşündüğüm TTS idi ondan da vazgeçtim.

Yatırma olayı kişiye göre değişir :) Ben Scirocco ya bindim jcw kullanan arkadaşlarım vardı.Yakıt konusunda baya sıkıntılılar. Rocco 50 lira ile 90 kilometre gidiyodu. Yaklaşık sert kullanimda 55-60 kuruş yakıyo du soft yazılım olmasına rağmen :) 2.20d kesinlikle tek tercihin olmalı :) Yatırma konusuda dediğim gibi yakıttan dolayı haftada 2 gün yatırıyodum.

O sekilde tamamdır, simdi anladım. :)
2.20'ye simdi daha ısındım o zaman :D

O kadar kilometre yapmiş araca ayni parayı verip düşük kilometrede olanı almak daha mantıklı geliyor aslında.
Video icin tesekkur ederim :)

- Birde ilk öğrendiğim arabaya donup bir tane daha mi Grand Cherokee alsam bilemedim. Bilecik'te babam icin bir off-road aracı gerekiyor ilk dönem onunla gezip hemde doldurup sonra spor bir arac mi baksam bilemedim.
- GT86 / BRZ icin kendi servisi degilde Mekanik Garaj tarzı bir yerlerde bile bakim sıkıntısı olur mu ?

FurkanElsiz
31-07-2015, 08:17
O kadar kilometre yapmiş araca ayni parayı verip düşük kilometrede olanı almak daha mantıklı geliyor aslında.
Video icin tesekkur ederim :)

- Birde ilk öğrendiğim arabaya donup bir tane daha mi Grand Cherokee alsam bilemedim. Bilecik'te babam icin bir off-road aracı gerekiyor ilk dönem onunla gezip hemde doldurup sonra spor bir arac mi baksam bilemedim.
- GT86 / BRZ icin kendi servisi degilde Mekanik Garaj tarzı bir yerlerde bile bakim sıkıntısı olur mu ?

Özel servislerde pek sıkıntı yaşayacağını sanmam, tabii ustadan ustaya bağlı bir durum bu. Ama çoğunluğun dediği gibi ilk sene dizel senin açından daha mantıklı olur. Çok fazla oraya gidelim buraya gidelim muhabbeti döner. Kendimden biliyorum bir anlık kafayla Marmara Üni. Göztepe'den çıkıp zevkine İstanbul Park'a gidip gelmişliğimiz var :D

Rs6
31-07-2015, 11:32
Özel servislerde pek sıkıntı yaşayacağını sanmam, tabii ustadan ustaya bağlı bir durum bu. Ama çoğunluğun dediği gibi ilk sene dizel senin açından daha mantıklı olur. Çok fazla oraya gidelim buraya gidelim muhabbeti döner. Kendimden biliyorum bir anlık kafayla Marmara Üni. Göztepe'den çıkıp zevkine İstanbul Park'a gidip gelmişliğimiz var :D

Bende dedigin gibi gezecegimi düşünüyorum. Soyle bir sey var: tamam, 2 serisi guzel bir araba ancak alıştıktan sonra cok oynayabileceğim tarzda degil. Birde otomatik olması bi' dezavantaj benim icin. Ilk Cherokee cok guzel geliyordu otomatik olmasina rağmen gaz tepkisi olsun, yüksek olmasina rağmen surus keyfi cok güzeldi (v8 olmasından gerek :D )sonra Q3'u sürmeye başladığımda tepkisizliği, cok fazla otomatik oluşu falan nefret ettirdi. Simdi babamın şoförlüğünü yapıyorum ayni sekilde de A6'da cok fazla otomatik paddle shiftlerden kullansam bile down shift yapsam bile yavaşlayacagina otomatik gaz verip ileri atıyor (ki yazılım yaptırdıktan sonra bu tepkiler daha sertleşti)yani bu tarz otomatiklikten nefret ediyorum. Biraz kara düzen bir arac istiyorum o yuzden :D

O.Ozgur
31-07-2015, 13:05
İlk araç olarak sıkıntı yaratır mı bilmiyorum da ben böyle bir şey tercih ederdim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2007-e86-z4m-coupe-77.100km-borusan-cikisli-211236010/detay

Alternatif bol işin zor :D

d3n1s
31-07-2015, 13:18
2 serisi nasil 108 den basliyo ? ***** sitede bile en ucuzu 40 bin km deki ler bile 149 bin lira. Sifiri 170 bin lira senin dedigin 2.18 sanirim

218 coupe dediğin araba, 2 serisi değil mi? fiyatı da 108k TL değil mi? Sırf itiraz etmiş olmak için itiraz etmesen keşke...

İlle de manuel diyosan, ve arkadan itiş olsun dersen git BMW 1 al. Manuel seçeneği mevcut, benzinlisini de kullandım, yakıt tüketimi üzmez kesinlikle. Dizeli pek gittiğini hissettiren, öyle torkuyla koltuğa yapıştıran bi alet değil (116d otomatik için konuşuyorum)

116d ED manuel vites 94 bin lira liste fiyatı var. 110-120 aralığına baya bi opsiyonlu hali alınır, çiçek gibi de binilir. İlk araban olacak, unutma. Olabildiğince yüksek hacimli, fazla yakan arabadan kaç. Zaman ilerledikçe zaten senin isteklerin ve cebindeki para iyice netleşir, o zaman kafana göre bi araba alırsın. İlk arabanda bence fanteziye kaçma :)

Ufuk
31-07-2015, 13:35
Kardeşim,arkadaşım.
Umarım hitap şeklim sorun değildir.
Seçtiğin araçlar çoğu özel araçlar,yakıtları,bakımları da yüksek fiyatlara yapılıyor.
Bende benzer bi hata yapıp benzinli aracı ilk aracım yapmıştım. günde 30 lira yakıt parası veriyordum (Gazlamam deme lütfen) bunun yanında okuldan arkadaşlarla okul sonrası yemeğe gitmeler akşam semtten arkadaşlarla semtte aşağı yukarı gazlamalar vs derken yakıt parası epey belimi bükmüştü. Hadi bi caddeye geçelim hadi bi acıbademde oturalım hadi bi akşam derken benim bütçe bu duruma 3 ay dayanmadı bile.
Neyse aldım bizim pederi anlattım. Bak dedim günde 30 lira 40 lira yakıt alıyorum ayda 1000lira sırf yakıt dedim. Dizel alalım dedim huzur dedim.
Gittim dizel aldım.
Arkadaşlarım biyere gidelim dediğinde benzin az deme sorunum ortadan kalktı.
istediğim gibi gezer oldum
klima açmayı başardım ilk kez :D :D (bu şahsi züürtlüğümden kaynaklı olabilir :D )
Şahsi tavsiyem,dediğin her araç gayet güzel fakat dizel bi tercihe yönelmen senin açından iyi olur.
Ehliyetimi ilk aldığım anda bana deseler sanırım kırmızı renk full orj bi evo9 alırdım,şimdiki aklımla alacak olsam (ki çok değil 2 sene oldu) 320d 220d falan alıırım. güzel güzel gezerim. İstersen yanlıyorda,öğrenmek için çok tatminkar gayet uysal bi araç 320d..
hatta valencia orange m paket ve opsiyon jantlı bi 220d; ön cam dahil film,h&r spacer,coilover ile bebek gibi durur. 3-4 günde bir yıkatırsın,bebek mübarek. (üstte bahsi geçen benim hayal kombinasyonumdur :D :D )

Şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız. :)

Rs6
31-07-2015, 13:42
İlk araç olarak sıkıntı yaratır mı bilmiyorum da ben böyle bir şey tercih ederdim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2007-e86-z4m-coupe-77.100km-borusan-cikisli-211236010/detay

Alternatif bol işin zor :D

Vuhuu ! Cok guzel ama ilk olarak biraz ağır kaçmaz mi ? :)
Birde AND plaka M3'ler vardı aralarında CSL dahi vardı. Acaba onunla ilgilisi var mi bu Z4M'inde :D

218 coupe dediğin araba, 2 serisi değil mi? fiyatı da 108k TL değil mi? Sırf itiraz etmiş olmak için itiraz etmesen keşke...

İlle de manuel diyosan, ve arkadan itiş olsun dersen git BMW 1 al. Manuel seçeneği mevcut, benzinlisini de kullandım, yakıt tüketimi üzmez kesinlikle. Dizeli pek gittiğini hissettiren, öyle torkuyla koltuğa yapıştıran bi alet değil (116d otomatik için konuşuyorum)

116d ED manuel vites 94 bin lira liste fiyatı var. 110-120 aralığına baya bi opsiyonlu hali alınır, çiçek gibi de binilir. İlk araban olacak, unutma. Olabildiğince yüksek hacimli, fazla yakan arabadan kaç. Zaman ilerledikçe zaten senin isteklerin ve cebindeki para iyice netleşir, o zaman kafana göre bi araba alırsın. İlk arabanda bence fanteziye kaçma :)

Aslında haklisiniz. Biraz ilk araba ile birlikte eğlence arıyorum bu yuzden genelde ilk araba olmayacaklara aklim kayıyor sanırım. Ama hala cok yoğun bi' kafa karışıklığı var secim konusunda.

Kardeşim,arkadaşım.
Seçtiğin araçlar çoğu özel araçlar,yakıtları,bakımları da yüksek fiyatlara yapılıyor.
Bende benzer bi hata yapıp benzinli aracı ilk aracım yapmıştım. günde 30 lira yakıt parası veriyordum (Gazlamam deme lütfen) bunun yanında okuldan arkadaşlarla okul sonrası yemeğe gitmeler akşam semtten arkadaşlarla semtte aşağı yukarı gazlamalar vs derken yakıt parası epey belimi bükmüştü. Hadi bi caddeye geçelim hadi bi acıbademde oturalım hadi bi akşam çengelde kulelide piizlenelim derken benim bütçe bu duruma 3 ay dayanmadı bile.
Neyse aldım bizim pederi anlattım. Bak dedim günde 30 lira 40 lira yakıt alıyorum ayda 1000lira sırf yakıt dedim. Dizel alalım dedim huzur dedim.
Gittim dizel aldım.
klima açmayı başardım ilk kez :D :D (bu şahsi züürtlüğümden kaynaklı olabilir :D )
Şahsi tavsiyem,dediğin her araç gayet güzel fakat dizel bi tercihe yönelmen senin açından iyi olur.
Ehliyetimi ilk aldığım anda bana deseler sanırım kırmızı renk full orj bi evo9 alırdım,şimdiki aklımla alacak olsam (ki çok değil 2 sene oldu) 320d 220d falan alıırım. güzel güzel gezerim. İstersen yanlıyorda,öğrenmek için çok tatminkar gayet uysal bi araç 320d..
hatta valencia orange m paket ve opsiyon jantlı bi 220d; ön cam dahil film,h&r spacer,coilover ile bebek gibi durur. 3-4 günde bir yıkatırsın,bebek mübarek. (üstte bahsi geçen benim hayal kombinasyonumdur :D :D )

Yok, uslup konusunda sıkıntım yok abicim. :)
Dediğiniz gibi gazlayacagimdan, gezip tozacagimdan eminim dediğiniz gibi dizel daha mantıklı kalıyor. Son sınıflara dogru ozel seri bir arac almam daha mantıklı.
Dediğiniz kombinasyon benim içinde 1 serisi icin kafamda kurduğum ve cok sevdiğim bir kombinasyon :D ancak babam ile 2 serisi icin konusutugumda o fiyata değecek bir arac mi ona karar veremedik

FurkanElsiz
31-07-2015, 13:47
Bende dedigin gibi gezecegimi düşünüyorum. Soyle bir sey var: tamam, 2 serisi guzel bir araba ancak alıştıktan sonra cok oynayabileceğim tarzda degil. Birde otomatik olması bi' dezavantaj benim icin. Ilk Cherokee cok guzel geliyordu otomatik olmasina rağmen gaz tepkisi olsun, yüksek olmasina rağmen surus keyfi cok güzeldi (v8 olmasından gerek :D )sonra Q3'u sürmeye başladığımda tepkisizliği, cok fazla otomatik oluşu falan nefret ettirdi. Simdi babamın şoförlüğünü yapıyorum ayni sekilde de A6'da cok fazla otomatik paddle shiftlerden kullansam bile down shift yapsam bile yavaşlayacagina otomatik gaz verip ileri atıyor (ki yazılım yaptırdıktan sonra bu tepkiler daha sertleşti)yani bu tarz otomatiklikten nefret ediyorum. Biraz kara düzen bir arac istiyorum o yuzden :D

Haklısın, tabii ki manuel kadar tat vermez ama @Ufuk'un da dediği gibi e92/93 3.20d manuelde kullanırsan rahatça işini görür ufaktan yanlama gazlama yaparken anlamazsın bile otomatik olduğunu. Ki en büyük artısı dizel oluşu. Yine de bütçe senin karar senin ne alırsan hayırlısı olsun :D

FurkanElsiz
31-07-2015, 13:48
Kardeşim,arkadaşım.
Bende benzer bi hata yapıp benzinli aracı ilk aracım yapmıştım. günde 30 lira yakıt parası veriyordum (Gazlamam deme lütfen) bunun yanında okuldan arkadaşlarla okul sonrası yemeğe gitmeler akşam semtten arkadaşlarla semtte aşağı yukarı gazlamalar vs derken yakıt parası epey belimi bükmüştü. Hadi bi caddeye geçelim hadi bi acıbademde oturalım hadi bi akşam çengelde kulelide piizlenelim derken benim bütçe bu duruma 3 ay dayanmadı bile.
Gittim dizel aldım.

Aynı yerde oturuyoruz galiba, mekanları okuyunca lan ben mi yazdım acaba diye tekrar baktım :D :D

Rs6
31-07-2015, 14:12
Haklısın, tabii ki manuel kadar tat vermez ama @Ufuk'un da dediği gibi e92/93 3.20d manuelde kullanırsan rahatça işini görür ufaktan yanlama gazlama yaparken anlamazsın bile otomatik olduğunu. Ki en büyük artısı dizel oluşu. Yine de bütçe senin karar senin ne alırsan hayırlısı olsun :D

Ki 2 serisinden daha şık duruyor ancak kilometreleri cok yüksek fiyatlarına gore o biraz kafa kurcalıyor ama büyük ihtimal E93'e yonelicem :)

FurkanElsiz
31-07-2015, 15:34
Ki 2 serisinden daha şık duruyor ancak kilometreleri cok yüksek fiyatlarına gore o biraz kafa kurcalıyor ama büyük ihtimal E93'e yonelicem :)

Okul başlayana kadar her gün ilanları aynı kriterde seç "tarihe göre önce en yeni" olarak sırala illa ki çıkar birşeyler :D

Rs6
31-07-2015, 21:36
Okul başlayana kadar her gün ilanları aynı kriterde seç "tarihe göre önce en yeni" olarak sırala illa ki çıkar birşeyler :D

Onun şimdiden yapmaya başladım. :D

Ancak F30 ile E92/3 arasındaki fiyatlar niye boyle almadım. :(

___

Birde dizel alırsam kesinlikle yapacağım listesinin başında downpipe var (sanırım). İzmir'de mat mavi bir 4.20d'de ve şimdi mor bir E250'de duyduğum ses çoğu benzinli aracın sesinden güzeldi, sadece downpipe ile o sesi sağlayabilir miyim, yoksa komple bir sistem mi lazım olur acaba ? :D

mrtysn
31-07-2015, 22:51
Ben o durumda tartismasiz 220d alirim, sehirici ve genc icin cok cok ideal her acidan. 140 civari dusuk km'li ikinci el kovalamakta fayda var.

Vuhuu ! Cok guzel ama ilk olarak biraz ağır kaçmaz mi ? :)
Birde AND plaka M3'ler vardı aralarında CSL dahi vardı. Acaba onunla ilgilisi var mi bu Z4M'inde :D

Var :)

Mutlu Değerli
31-07-2015, 22:57
Ben senin yerinde olsam 3.20Cd cabrio alırdım E93. Tam o yaşların arabası bence... Hayırlısı olsun

CTG
01-08-2015, 02:10
hatta valencia orange m paket ve opsiyon jantlı bi 220d; ön cam dahil film,h&r spacer,coilover ile bebek gibi durur. 3-4 günde bir yıkatırsın,bebek mübarek.

konu kapanmıştır en baba tavsiye budur başka araba alırsan çok büyük ayıp edersin :)

bugun gördüm bi tane estoril m paket 220 bence çok ideal bi araba

bu arada otomatik vites ufaltınca kendi kendine ileri atıyo falan demişsin, vites ufaltınca devir eşitleyip (aragaz) ufaltır, sen basıp uzamak istiyosun zanneder, yavaşlama işini kompresyonla degil frenle yapcan :) manuelde de böyle aslında kompresyon gereksiz yük arabaya

düz vites boş yolda virajlı yollarda araba kullanırken çok büyük keyif ama günlük arabada ben nefret ettim yıllardır, boşver manueli hızlı değiştiren otomatik de zevkli

valencia orange m paket 220d opsiyon koyu renk jant başka söze gerek yok bana araba tavsiye edilmiş kadar sevdim bu kombinasyonu :D

Ufuk
01-08-2015, 08:14
konu kapanmıştır en baba tavsiye budur başka araba alırsan çok büyük ayıp edersin :)

bu arada otomatik vites ufaltınca kendi kendine ileri atıyo falan demişsin, vites ufaltınca devir eşitleyip (aragaz) ufaltır, sen basıp uzamak istiyosun zanneder, yavaşlama işini kompresyonla degil frenle yapcan :) manuelde de böyle aslında kompresyon gereksiz yük arabaya

düz vites boş yolda virajlı yollarda araba kullanırken çok büyük keyif ama günlük arabada ben nefret ettim yıllardır, boşver manueli hızlı değiştiren otomatik de zevkli

valencia orange m paket 220d opsiyon koyu renk jant başka söze gerek yok bana araba tavsiye edilmiş kadar sevdim bu kombinasyonu :D

yahu lütfen o benim hayal kombinasyonum :D Kimse sulanmasın :D :D :D

Aynı yerde oturuyoruz galiba, mekanları okuyunca lan ben mi yazdım acaba diye tekrar baktım :D :D

Ben acıbademde oturuyorum. Görürsen dur dur selamlaşalım beyaz bi polo garip gurip jantlı :D

Rs6
01-08-2015, 15:23
Ben senin yerinde olsam 3.20Cd cabrio alırdım E93. Tam o yaşların arabası bence... Hayırlısı olsun

Iste bende su anda E92/3 ve 2.20 arasında kaldım.
Ilk araba olacağından fiyatı uygun 3.20 olabilir yoksa paraya kiyipta 2.20 mi olsa onu düşünüyorum :D

Iste otomatikligin bu konusunu sevmiyorum ama dediğiniz gibi sonuçta Bilecik'te degil İzmir'de süreceğim otomatik daha avantajlı duruyor.

Dediğiniz gibi 2.20 cok guzel duruyor hele o kombinasyonla super olur ama o opsiyonlarla fiyatı ne olur acaba :D

---

Bir fikir daha var su anlık ortada bu aracı düşünüp taşınıp dogrusu almak istiyorum. Dokuzuncu ayda sözleşmeler ve issel durumlardan hemen Eylül'ün sonunda falan anca alırım. Ancak babamın Bilecik'te ava gitmesi icin bir Cherokee daha lazım av sezonuna kadar orjinal bir tane alıp sonra İzmir'de dolaşıp hemde doldurup ardından mi 2'yi alsam ?

kelalper
01-08-2015, 15:41
Golf 7 R derim. İnanılmaz bir araba. 6 ile aralarında 100 yıl var.

Ufuk
01-08-2015, 16:03
bir ara tanıtım fiyatı için borusan m paketleri 180 bin tl gibi bir fiyata satmıştı yanlış hatırlamıyorsam. ikinci elde 140 150 aralığında güzel 220d ler mevcut. Ben olsam boyasız kazasız düşük km olan birtanesini alırdım. Zevkime göre yay cam filmi dp yazılım spacer jant vs yapardım.

yesil
01-08-2015, 16:55
Anladığım kadarıyla elektronik sistemlerle sürüşü hissizleştirilmeyen, sürüş zevki yüksek olan ve rwd araca alışmanı sağlayacak bir araç arıyorsun. İlk postlardada dediğim gibi kesinlikle gt86. Arabanın direksiyonu hissiz olmasın diye günümüz modası porsche'lerin bile kullandığı elektrikli direksiyon yerine hidrolik direksiyon kullanılmış, sürüş keyfi vermek için tasarlanmış bir araç. Arkasını bırakması çok dengeli ve çok kontrollü, drift atraksiyonlarına girmek kolay. Manuel alırsan çok güzel olur ama otomatiğide keyifsiz değil. Tüketimide abartı değerlerde değil.

Rs6
01-08-2015, 17:14
Golf 7 R derim. İnanılmaz bir araba. 6 ile aralarında 100 yıl var.

Onu da düşünüyordum ancak fiyatı biraz abartılı geldi. Golf 6 R'i da düşündüm ancak onda da kazali ve stock olmayan kaldı mi hic bilmiyorum. :D

bir ara tanıtım fiyatı için borusan m paketleri 180 bin tl gibi bir fiyata satmıştı yanlış hatırlamıyorsam. ikinci elde 140 150 aralığında güzel 220d ler mevcut. Ben olsam boyasız kazasız düşük km olan birtanesini alırdım. Zevkime göre yay cam filmi dp yazılım spacer jant vs yapardım.

Kulağa hoş geliyor :D

Anladığım kadarıyla elektronik sistemlerle sürüşü hissizleştirilmeyen, sürüş zevki yüksek olan ve rwd araca alışmanı sağlayacak bir araç arıyorsun. İlk postlardada dediğim gibi kesinlikle gt86. Arabanın direksiyonu hissiz olmasın diye günümüz modası porsche'lerin bile kullandığı elektrikli direksiyon yerine hidrolik direksiyon kullanılmış, sürüş keyfi vermek için tasarlanmış bir araç. Arkasını bırakması çok dengeli ve çok kontrollü, drift atraksiyonlarına girmek kolay. Manuel alırsan çok güzel olur ama otomatiğide keyifsiz değil. Tüketimide abartı değerlerde değil.

Kesinlikle kriterlerimi yazmışsınız Benimde ilk fikrim ve "kesinlikle almayalım" dediğim GT86/BRZ idi. Ancak gelen yorumlar üzerine vazgeçtim :(

MBALP
01-08-2015, 17:46
Toyota servisine gidince 1.4 d4d bakmaktan kafası ambele olmuş teknisyen o arabaya bakım yaparken zorlanır net. Bence dizel rwd olacaksa e90 320d

yesil
02-08-2015, 02:31
Toyota servisine gidince 1.4 d4d bakmaktan kafası ambele olmuş teknisyen o arabaya bakım yaparken zorlanır net. Bence dizel rwd olacaksa e90 320d

Bildiğim kadarıyla çok komplike bir motor değil. Ne bakımdan zorlanacak ki. Bmw'ye vanos ustası, mazda'ya wankel ustası bulunuyorsa atmosferik 2.0 motora neden usta bulunmasın. Boxer teknolojiside yıllardır subarularda kullanılıyor zaten toyota'cı anlamazsa subaru'cu anlar. Zaten araçlarda yüksek kilometrelerde değil, ne sorunu çıkaracak. Toyota'nın da sorunsuzluğa ne kadar önem verdiği ortada.

Rs6
02-08-2015, 11:27
Valla bakımsal zorluğu olmazsa GT86/BRZ'nin kesinlikle ona yöneleceğime eminim :)

Eyüp
02-08-2015, 11:37
Bence 3.20d coupe veya E coupe

Volkann
02-08-2015, 11:48
yazılımlı bir 3.20d ile başlayıp finali evo suby m3 gibi araçlarla yapabilirsin.

Jön Türk
02-08-2015, 12:45
Yerinde olsam az kmli f30 320d alırdım. Bavul eşya içinde bagajın geniş olur. Yeri gelir arkadaşlarınla kaçamaklar yaparsın 4 kişi rahat rahat seyahat edersin. Güç desen var görüntü desen var yakıt desen (bana göre) hiç yakmıyor.

Rs6
02-08-2015, 14:32
Golf 6 R'in kazasız ve stock olanı bulursam. Veya stage 2 olanlardan sizce nasıl olur ?
3.20d - 2.20d - Golf 6 R

MK8800
02-08-2015, 14:45
Kardeşim önceki sayfalarda da yazmıştım ufuk'da yazmış zaten , bence parasal yönünden ziyade öğrenci iken benzine para vermek mantıklı değil . 3.20d düşünürsen F30 harici bakma derim çünkü e92,93 artık yüzleri eskidi ve pek aradığın keyifli halleri kalmadı gibi çoğu 125bin km üstü zaten , F30 3.20D 3 ay falan kullanıp sattım yakıt olarak gayet mantıklı dediğin gibi tatminkar bi ses almak da zaten zor ve maliyetli değil . Çünkü ilk senen hem bol bol gezeceksin hemde yeni bi şehire gidiyorsun yakıta vereceğin parayı daha mantıklı şeylere kullanabilirsin

Eworen
02-08-2015, 15:03
220d parasina Golf 7r var ki 7R muazzam bi arabadir 220d ile kiyaslanamaz
Lakin ben 18 yasinda olsaydim muhtemelen golf r almazdim ne olursa olsun golf iste :)
220d guzeldir az yakar imaji gayet yuksektir lazim olur bunlar ogrencilikte ;)

Rs6
02-08-2015, 17:14
Su an İzmir'e gidiyorum kayıt icin tam yazdigim postta Golf'un yakıt konusunda sacma olacağını fark ettim. E92/3 cok eski oldugu icin pek istemiyordum. Bugünden itibarende F30'lari incelemeye başladım. 2 serisi tasarım olarak cok hoşuma gitmiyor. Tamam, onu cok guzel, cok şık duruyor ancak arka kısmına bir turlu alışamadım. :D

CTG
02-08-2015, 23:19
üni de imaj önemli golfü napcan

evlenince hanıma alırsın golf boşver

alihan_27
02-08-2015, 23:34
Bencede f30 320d, golf r'a göre daha tercih edilesi. Üniye yeni başlayacak, bol gezecek, biraz ortama girecek olduğundan.

Rs6
05-08-2015, 10:47
üni de imaj önemli golfü napcan

evlenince hanıma alırsın golf boşver

Ahahhah, cok beğendim ve tuttum bu yorumu :D

Bencede f30 320d, golf r'a göre daha tercih edilesi. Üniye yeni başlayacak, bol gezecek, biraz ortama girecek olduğundan.

3.20d aramaya başladım :)

ckrc
05-08-2015, 14:36
Özel okulda okuyorum, GTR-EVO vs vs, sen ben gibi 3-5 adamın dikkatini çeker- Karı-kız vs vs için BMW-AUDİ-Mercedes-Range-Porshe 1 tık üstte. (C180 Boşline Full Passattan daha çok ilgi çekiyor) İlk senen, küçük bir yerden büyük bir şehire gidiyorsun yanında hep baban-annen olmayacak gece lastiğin patlayınca-yolda kalınca-kaza yapınca baba gel diyip bütün sorumluluğu yıkamayacaksın babanın üstüne. Para ne kadar bitmiyor gibi olsada benzine harcayacağın para çok olacak. ve 18-20 yaşlarında spor lüks arabaya binen herkes dediğimi anlayacak polisler çevirmese bile ottan boktan ceza yazıyor çünkü "lan biz it gibi nöbet tutuyoruz pezevenk almış arabayı yanında kızlar geziyo" diye düşünüp ezik kompleksine giriyorlar.

Yerinde olsam Babama A8 Alıp, A6'yi alırdım ben. :) Hoşuma giden araç çünkü sedan-geniş-prestijli.
Ben daha çok genç işi bir şey istiyorum diyorsan alternatiflere yönel ama babana "baba sana araba alalım, seninkini ben alayım" teklifinide yapabilirsin. :)

F.KARACA
05-08-2015, 17:37
f30 320d en mantıklısı bence.ayrıca mpaket estoril mavi olursa tadından yenmez

onurgoyunc
05-08-2015, 18:58
18-20 yaşlarında genç insanlar neden sedan arabaya yönelir? yavaş yavaş yükselmek bence en makulu, fwd hot hatch ler ile başla. Sonra rwd ararsın

Mpower
06-08-2015, 10:54
Forum komple zengin la :D Maşallah Allah daha çok versin herkese.Ben çokta zengin olsam başlangıç olarak daha ucuz yollu keyifli bir şeylerle başlardım biraz daha eski model Bmw dizeller ile

Onurkk06
06-08-2015, 12:27
yarış mavisi golf R alırdım ben olsam golf sananlarında dikiz aynasından uzaklaşmasını izlerdim :) 3.20D güzel araç ama alınca mutlaka M paket estoril ya da kırmızı olmalı bence 2.20 ye gücünüz yetiyosa 0 al madem ya da 0 a yakın kafan rahat olur

Onurkk06
06-08-2015, 12:29
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2015-golf-r-hatasiz-dogus-223552791/detay

şu görüntüyle normal golfü ayıramayan kızları da arabaya alma zaten :D

d3n1s
07-08-2015, 09:10
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2015-golf-r-hatasiz-dogus-223552791/detay

o görüntüyle normal golfü ayıramayan erkekler bile çoğunlukken, marka bilgisi bile kısıtlı olan kızların anlayacağını hiç sanmıyorum :D

drago
07-08-2015, 09:43

R ile normal golf arasındaki farkı anlayan kızla evlenirim ben :D

onur_S
07-08-2015, 10:02
18-20 yaşlarında genç insanlar neden sedan arabaya yönelir? yavaş yavaş yükselmek bence en makulu, fwd hot hatch ler ile başla. Sonra rwd ararsın

Katiliyorum ama rwd hb aracin tadi baska oluyor. baktin olmuyor git yeni 120i lerden al, bende eski tip 118 var 170 bg cok begenerek biniyorum, 3-4 serisinde bunun cevikligi yok surus acisindan, 420d alma deme sebebim kilo olarak agir, 1 yada 2 gibi zipir olmaz, gidis acisindan 118>f30 320d>e90 320d>420d oyle soyleyeyim sana. Cikabiliyorsan 220d cikamiyorsan 120i dusunebilirsin, senin yerinde olsam hic e90-92 dusunmem sanziman sebebi ile arti caca e90 cok artti, 120i lerde yoktur heralde ancak paddle shift F serilerinde sanzimani begenmeme gibi olasilik yok, benim 118 de bana gore muhtesem sanzimana sahip ancak tek kusuru var kesiciye girmiyor. Paddle shift 220d filan hem cok hizli ve spor vites atislari var hemde sen istemezsen vites atmiyor. Spor arac gibi sektire sektire atiyo :)) Dsg gibi filan degil

Rs6
07-08-2015, 14:03
Özel okulda okuyorum, GTR-EVO vs vs, sen ben gibi 3-5 adamın dikkatini çeker- Karı-kız vs vs için BMW-AUDİ-Mercedes-Range-Porshe 1 tık üstte. (C180 Boşline Full Passattan daha çok ilgi çekiyor) İlk senen, küçük bir yerden büyük bir şehire gidiyorsun yanında hep baban-annen olmayacak gece lastiğin patlayınca-yolda kalınca-kaza yapınca baba gel diyip bütün sorumluluğu yıkamayacaksın babanın üstüne. Para ne kadar bitmiyor gibi olsada benzine harcayacağın para çok olacak. ve 18-20 yaşlarında spor lüks arabaya binen herkes dediğimi anlayacak polisler çevirmese bile ottan boktan ceza yazıyor çünkü "lan biz it gibi nöbet tutuyoruz pezevenk almış arabayı yanında kızlar geziyo" diye düşünüp ezik kompleksine giriyorlar.

Yerinde olsam Babama A8 Alıp, A6'yi alırdım ben. :) Hoşuma giden araç çünkü sedan-geniş-prestijli.
Ben daha çok genç işi bir şey istiyorum diyorsan alternatiflere yönel ama babana "baba sana araba alalım, seninkini ben alayım" teklifinide yapabilirsin. :)

Aslında karı kız icin arabayla dikkat çekmek pek amacım degil. :) Sürüş keyfi daha once geliyor. Dediğiniz gibi benzin masrafı su anda kafama takılan bir olay hele ilk sene gezip tozmalar olacağı icin dizele yöneldim bende.
A6 teklifini düşünmedim degil ama cidden cok uzun bir arac hele Q3'ten sonra park edene kadar canım çıkıyor. :D
Birde 18 yaşındaki çocukta A6 biraz tuhaf kaçar. Bu yasımda ona binersem 25-30 yaslarımda sehir içinde sürmek icin alicam yoksa :D

f30 320d en mantıklısı bence.ayrıca mpaket estoril mavi olursa tadından yenmez

Estoril blue ilk çıktığımda cok hoşuma gidiyordu. Hatta c6 kasa RS6larda goruyordugumden beri bayılıyorum ama cok fazla o renk 3.20 var o yuzden 3.20 alırsam baska renge yönelirim. :)

Aslında hot hatch ve coupe daha fazla istediğim bir tarzdir. Hatta tropy rs - clio rs bile dusunmuslugum var. Ancak GT86/BRZ fikrinden sonra ozel seri oldugu icin hic bahsetmedim.
Baska FWD hot hatch ne olabilir ?

yarış mavisi golf R alırdım ben olsam golf sananlarında dikiz aynasından uzaklaşmasını izlerdim :) 3.20D güzel araç ama alınca mutlaka M paket estoril ya da kırmızı olmalı bence 2.20 ye gücünüz yetiyosa 0 al madem ya da 0 a yakın kafan rahat olur

Iste Golf R ile o olayı yasamayı cok istiyorum. 2 serisi sekil olarak cok hoşuma gitmemeye başladı. 3 daha sempatik geliyor su anda.

Hayatta yapmam o hatayı :D

Katiliyorum ama rwd hb aracin tadi baska oluyor. baktin olmuyor git yeni 120i lerden al, bende eski tip 118 var 170 bg cok begenerek biniyorum, 3-4 serisinde bunun cevikligi yok surus acisindan, 420d alma deme sebebim kilo olarak agir, 1 yada 2 gibi zipir olmaz, gidis acisindan 118>f30 320d>e90 320d>420d oyle soyleyeyim sana. Cikabiliyorsan 220d cikamiyorsan 120i dusunebilirsin, senin yerinde olsam hic e90-92 dusunmem sanziman sebebi ile arti caca e90 cok artti, 120i lerde yoktur heralde ancak paddle shift F serilerinde sanzimani begenmeme gibi olasilik yok, benim 118 de bana gore muhtesem sanzimana sahip ancak tek kusuru var kesiciye girmiyor. Paddle shift 220d filan hem cok hizli ve spor vites atislari var hemde sen istemezsen vites atmiyor. Spor arac gibi sektire sektire atiyo :)) Dsg gibi filan degil

4 serisi ilk araba icin bence pahalı o yuzden direk düşünmüyordum. 1 serisi eger turuncu, m paket denk getirirsem kesinlikle kaçırmam onu :D 2 serisini artık pek hosuma gitmiyor tasarım olarak İzmir'de inceledim ama on kısmi cok güzelken arka kısmi ile bir uyuşmazlık var gibi :)

Rs6
07-08-2015, 14:11
Birde ufak bir ihtimal Vulcan S alma ihtimalim var :)

d3n1s
07-08-2015, 14:30
Birde ufak bir ihtimal Vulcan S alma ihtimalim var :)

motosiklet olan Vulcan S?

Rs6
07-08-2015, 17:14
motosiklet olan Vulcan S?

Aynen. Merak etmeyin tecrübem var, 600'luk Cruiser'a hakim olacak kadar :)

B.Koçer
07-08-2015, 18:37
1.18i al madem izmirde yakacağın yakıta deysin

ilk listede istediğin araçlar çok uç araçlar :D

ekonomide cok arkadaşın olur kazasız belasız :)

Rs6
07-08-2015, 18:54
1.18i al madem izmirde yakacağın yakıta deysin

ilk listede istediğin araçlar çok uç araçlar :D

ekonomide cok arkadaşın olur kazasız belasız :)

Teşekkürler. :)
1.18i ile 3/2.20d arasındaki yakıt farkı nasıl ?

B.Koçer
07-08-2015, 19:34
Teşekkürler. :)
1.18i ile 3/2.20d arasındaki yakıt farkı nasıl ?

Dizel ile benzinin yakıtını karşılaştırmak günah olur :D

hem yasına uygun hemde daha neseli bir araç olduğu için söyledim :D yakıtı tabiki 2.20d den fazla olur 1-2 litre kadar

Rs6
07-08-2015, 22:11
Dizel ile benzinin yakıtını karşılaştırmak günah olur :D

hem yasına uygun hemde daha neseli bir araç olduğu için söyledim :D yakıtı tabiki 2.20d den fazla olur 1-2 litre kadar

Iste daglar kadar mi bi' fark var yoksa dediğiniz gibi 1-2 litre mi onu merak ettim. :D
Soyle turuncu, karbon m aksesuarları olan, guzel bi' 1 serisi bulmak istiyorum aslında. Gecen Yalıkavak marinada denk geldim bayıldım cidden :)

d3n1s
08-08-2015, 10:24
Aynen. Merak etmeyin tecrübem var, 600'luk Cruiser'a hakim olacak kadar :)

Bu kadar araba konuştuktan sonra garip geldi motorsiklet, şaşkınlığım ondan :) zaten tecrübesiz olsan tutup da "ben 600'lük motor alıcam" diye çıkmazsın ortaya :D

Iste daglar kadar mi bi' fark var yoksa dediğiniz gibi 1-2 litre mi onu merak ettim. :D
Soyle turuncu, karbon m aksesuarları olan, guzel bi' 1 serisi bulmak istiyorum aslında. Gecen Yalıkavak marinada denk geldim bayıldım cidden :)

BMW'nin yeni nesil küçük hacimli benzinli motorlarının inanılmaz ekonomik olduğunu duydum. BMW'de çalışan arkadaşlar da teknik verileri tutturmanın hiç de zor olmadığını söylediler. Kendim kullanmadım, o yüzden reelde nasıl bir fark yaratır bilemem. Gerçi test-drive'da az çok belli eder kendini yakıt tüketimi.

Rs6
08-08-2015, 11:57
Bu kadar araba konuştuktan sonra garip geldi motorsiklet, şaşkınlığım ondan :) zaten tecrübesiz olsan tutup da "ben 600'lük motor alıcam" diye çıkmazsın ortaya :D

BMW'nin yeni nesil küçük hacimli benzinli motorlarının inanılmaz ekonomik olduğunu duydum. BMW'de çalışan arkadaşlar da teknik verileri tutturmanın hiç de zor olmadığını söylediler. Kendim kullanmadım, o yüzden reelde nasıl bir fark yaratır bilemem. Gerçi test-drive'da az çok belli eder kendini yakıt tüketimi.

Zaten Vulcan, ER6 serisinin bloguna sahip soft bir 600'luk zaten :) Genel yorumlar ER6N/F başlangıca uygun olması ile Vulcan S'inde başlangıç cruiser'i olarak değerlendiriyorlar. :D
Ama genelde commuter ve cross ile gezdiğim icin cruiser icin Vulcan'i "düşünüyorum" su anlık sadece :) Eger motor alırsam yanına zaten direk Polo falan alırım :D

Gecen 1.16 sürme şansım olmuştu ancak tam bir anlamıyla istediğim sekilde sürmedigim icin keyfini çıkaramadım ama genel olarak güzeldi. Sahibinin yakıt durumu icin yorumu ise "bindiğim gibi eco düğmesine basıyorum" oldu. :(

onur_S
08-08-2015, 16:15
Zaten Vulcan, ER6 serisinin bloguna sahip soft bir 600'luk zaten :) Genel yorumlar ER6N/F başlangıca uygun olması ile Vulcan S'inde başlangıç cruiser'i olarak değerlendiriyorlar. :D
Ama genelde commuter ve cross ile gezdiğim icin cruiser icin Vulcan'i "düşünüyorum" su anlık sadece :) Eger motor alırsam yanına zaten direk Polo falan alırım :D

Gecen 1.16 sürme şansım olmuştu ancak tam bir anlamıyla istediğim sekilde sürmedigim icin keyfini çıkaramadım ama genel olarak güzeldi. Sahibinin yakıt durumu icin yorumu ise "bindiğim gibi eco düğmesine basıyorum" oldu. :(

118 var bende , 26 bin km ortalamasi 8.3, son sifirladigimdan sonraki ortalamasi 8.4, az yaksin diye kasmam gaza sacma salak basmam sadece, gecen sene bi kere deneyebildim basmadan 100 lirayla 328 km gitti tam ama roll gecesi 70 lirayi tamamen yedigide oluyor, bastigin zaman o 15 dk nin ortalamasi 15 litrelerde, yakit olarak memnunum ancak 320d ile kiyaslayamazsin bu araba benzinliye gore iyi , kassan 6-7 yakar ama olay basarak kullanima gelince dizelle yari yariya oynar. Ben dip gaz iki depo yedigim yere 320d ile tek depo gidersin, dizelin klasmani ayri bi kere o yonden, alsan bi 320d 240 limitorde 9.5 yakiyor, 10-11 litre yaksam surekli dipgaz giderek ne guzel hayat bende dusunuyorum bakalim 220-320 ama eskisehire yolun duserse benim aracimi gosterebilirim kafanda fikir olur kardesim .

İbrahim Erdem
08-08-2015, 16:27
Farklı bir araç önereyim eğer beklerim dersen. Türkiyeye özel sipariş getirirler diye tahmin ediyorum.

2015-2016 mazda mx-5 nd. 1.5 skyactiv 130 beygir güçsüz gelebilir ama araç 900 kilo civarı. O bütçeye sıfır alınacak en keyifli araç.

http://www.caranddriver.com/features/2016-mazda-mx-5-miata-grand-touring-vs-1990-mazda-mx-5-miata-feature

mertkaral
08-08-2015, 16:48
Bende ekonomide okuyorum kardeşim her yer f30 scirocco oldu ve cogu beyaz renk.
Jant değişiminden sonra bence nokta olur.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-naifoglu-auto-2014-2.20d-coupe-m-paket-hatasiz-bayi-cikisli-223818224/detay

Rs6
08-08-2015, 20:51
118 var bende , 26 bin km ortalamasi 8.3, son sifirladigimdan sonraki ortalamasi 8.4, az yaksin diye kasmam gaza sacma salak basmam sadece, gecen sene bi kere deneyebildim basmadan 100 lirayla 328 km gitti tam ama roll gecesi 70 lirayi tamamen yedigide oluyor, bastigin zaman o 15 dk nin ortalamasi 15 litrelerde, yakit olarak memnunum ancak 320d ile kiyaslayamazsin bu araba benzinliye gore iyi , kassan 6-7 yakar ama olay basarak kullanima gelince dizelle yari yariya oynar. Ben dip gaz iki depo yedigim yere 320d ile tek depo gidersin, dizelin klasmani ayri bi kere o yonden, alsan bi 320d 240 limitorde 9.5 yakiyor, 10-11 litre yaksam surekli dipgaz giderek ne guzel hayat bende dusunuyorum bakalim 220-320 ama eskisehire yolun duserse benim aracimi gosterebilirim kafanda fikir olur kardesim .

1 serisi gezme tozma konusunda, birde benim bazen saçma sapan bastığım zaman olduğum için pek uygun gibi durmuyor. :)
3'e yönelmeye devam edeyim ben, teklif için çok teşekkür ederim. Yolum düşerse görmeyi çok isterim. :)

Farklı bir araç önereyim eğer beklerim dersen. Türkiyeye özel sipariş getirirler diye tahmin ediyorum.

2015-2016 mazda mx-5 nd. 1.5 skyactiv 130 beygir güçsüz gelebilir ama araç 900 kilo civarı. O bütçeye sıfır alınacak en keyifli araç.

http://www.caranddriver.com/features/2016-mazda-mx-5-miata-grand-touring-vs-1990-mazda-mx-5-miata-feature

Aslında olabilir. Tam vergiler, masraflar dahil fiyatı öğrenmek lazım olmadı kendimiz getirtme olanağım var.

Bende ekonomide okuyorum kardeşim her yer f30 scirocco oldu ve cogu beyaz renk.
Jant değişiminden sonra bence nokta olur.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-naifoglu-auto-2014-2.20d-coupe-m-paket-hatasiz-bayi-cikisli-223818224/detay

İşte F30'un dezavantajı etrafta çok olması..
2 serisini kayıt için geldiğimde inceleme fırsatı buldum ancak ön kısım olarak çok güzel, tamam, içi de çok güzel (zaten hepsinin aynı :D ), ancak ön kısım ile arka kısım arasındaki uyumsuzluk var. Önü böyle büyük, heybetli dururken, arkası böyle minik kalmış hiç çekici gelmiyor.
Bu arada okulda görüşmek, tanışmak üzere.. :D

Rs6
12-08-2015, 18:49
Marka fanatikliği yuzunden babam BMW'yi seçeneklerden kaldırmamı istedi... (Saçmalık)

d3n1s
13-08-2015, 08:53
Marka fanatikliği yuzunden babam BMW'yi seçeneklerden kaldırmamı istedi... (Saçmalık)

Audi A3 cabrio olabilir :) anladığım kadarıyla peder bey Audi seviyo

phantom
13-08-2015, 08:59
bence NSX.....

Rs6
13-08-2015, 10:49
Audi A3 cabrio olabilir :) anladığım kadarıyla peder bey Audi seviyo

Gereğinden fazla hemde valla nerden geliyor bu fanatiklik anlamıyorum.
A3 veya A5'e yonelebilrim ama Q3'un sürüsünü hic sevmiyorum mesela, A6 ona nazaran yere yakın ve güçlü olması keyifli oluyorda biraz hissiz kalıyor. :) Oyle olmasini pek istemiyordum. :D

bence NSX.....

Nadir, az bulunan, sahiplerinin satmaktan çekindiği bir aracı satmaya olurlari varsa neden olmasın...

taylaner
13-08-2015, 11:13
Brom hergün Bayraklı'dan Balçova'ya gidip geleceksen ; ki bu mesafe 50 km'ye yakın , bu araçlarla biraz zor be... Tamam cebime güvenir yakıtı karşılarım diyorsan eyvallah ama, hergün o kadar yol git-gel bu aklına koyduklarınla , hem seni yorar, hem arabayı... İmkanın varsa , bu araçlara binmek için Balçova - Üçkuyular - Narlıdere tarafına yerleşmelisin. İlla Bayraklı diyorsan da , Cruise control olan , 35-40 kuruşu geçmeyecek yakıt tüketimli sedan bir araç bakabilirsin. Örn: E90 , E60 , Passat , Tiguan , RCZ vs vs... ?

Rs6
13-08-2015, 11:57
Brom hergün Bayraklı'dan Balçova'ya gidip geleceksen ; ki bu mesafe 50 km'ye yakın , bu araçlarla biraz zor be... Tamam cebime güvenir yakıtı karşılarım diyorsan eyvallah ama, hergün o kadar yol git-gel bu aklına koyduklarınla , hem seni yorar, hem arabayı... İmkanın varsa , bu araçlara binmek için Balçova - Üçkuyular - Narlıdere tarafına yerleşmelisin. İlla Bayraklı diyorsan da , Cruise control olan , 35-40 kuruşu geçmeyecek yakıt tüketimli sedan bir araç bakabilirsin. Örn: E90 , E60 , Passat , Tiguan , RCZ vs vs... ?

Alsancak'ta da ısımız olduğundan dolayı Narlıdere ve Balçova'yi dusunmuyorum ama Göztepe güzergahında düşünüyorum. Hatta hazırlıkta araba almayıp, Otobüsle gidip geleyim diye düşündüm evden ekonomi 1,5 saatin üzerinde suruyor. Yakıt konusu pek önemli değildi ama hem bu güzergah hemde arada Bilecik'e gidip gelmeye dahil olduğundan zaten V8'i kafadan direk eledim.
Saydıklarınızdan ise pek keyifli araçlar oldugunu dusunmuyorum. Ilk once surus keyfi benim icin önemli.

taylaner
13-08-2015, 12:06
Balçovadan Alsancak araba ile 15 dk yalnız. Göztepe de güzel tabii. Ayrıca çevreyoluna direkt çıkış olduğu için Balçovadan bir yere giderken şehirıçı sıkıntısı yaşamazsın eğer Göztepeden bu tarafa düşünürsen

d3n1s
13-08-2015, 12:28
Gereğinden fazla hemde valla nerden geliyor bu fanatiklik anlamıyorum.
A3 veya A5'e yonelebilrim ama Q3'un sürüsünü hic sevmiyorum mesela, A6 ona nazaran yere yakın ve güçlü olması keyifli oluyorda biraz hissiz kalıyor. :) Oyle olmasini pek istemiyordum. :D

Nadir, az bulunan, sahiplerinin satmaktan çekindiği bir aracı satmaya olurlari varsa neden olmasın...

Almanlar genel olarak rafine araçlardır. Aradığın keyfi Audi'de ancak S serisinde yakalarsın. Standart bir Audi ile standart bir BMW sürül keyfi olarak kıyaslanmamalı bence. Ama BMW elenmişse, ve marka fanatizmi de varsa Audi A3 gayet hoş bi seçenek, bi de cabrio olursa tadından yenmez, benzinlisi de yakıt konusunda üzmez, bastığın kadar yakar :)

Rs6
13-08-2015, 13:47
Balçovadan Alsancak araba ile 15 dk yalnız. Göztepe de güzel tabii. Ayrıca çevreyoluna direkt çıkış olduğu için Balçovadan bir yere giderken şehirıçı sıkıntısı yaşamazsın eğer Göztepeden bu tarafa düşünürsen

Evim Bayrakli da isim Alsancak'ta o yuzden her ikisinin ortasında olmali
Su anlık ev önceliğim ondan sonra arabayı alacağım sanırım.

Almanlar genel olarak rafine araçlardır. Aradığın keyfi Audi'de ancak S serisinde yakalarsın. Standart bir Audi ile standart bir BMW sürül keyfi olarak kıyaslanmamalı bence. Ama BMW elenmişse, ve marka fanatizmi de varsa Audi A3 gayet hoş bi seçenek, bi de cabrio olursa tadından yenmez, benzinlisi de yakıt konusunda üzmez, bastığın kadar yakar :)

Zamanında A3 vardı o yuzden baska Audi'ye yönelmiştim ancak Sedan A3'ler hosuma gidiyor. (Pek cabrio ile aram yok :D )
Veya CLA 180 hakkında ne düşünüyorsunuz. Biraz kullandıktan sonra yazilim, egsoz guzel olabilir veya A3'e de aynısı yapabilirim :D
Peki eski kasa S3 ihtimali olabilir mi ?

d3n1s
14-08-2015, 14:27
Evim Bayrakli da isim Alsancak'ta o yuzden her ikisinin ortasında olmali
Su anlık ev önceliğim ondan sonra arabayı alacağım sanırım.

Zamanında A3 vardı o yuzden baska Audi'ye yönelmiştim ancak Sedan A3'ler hosuma gidiyor. (Pek cabrio ile aram yok :D )
Veya CLA 180 hakkında ne düşünüyorsunuz. Biraz kullandıktan sonra yazilim, egsoz guzel olabilir veya A3'e de aynısı yapabilirim :D
Peki eski kasa S3 ihtimali olabilir mi ?

CLA her ne kadar Mercedes de olsa önden çeker, ve içi kesinlikle Mercedes yıldızını hak etmiyo, eski C ile aralarında derya deniz kalite farkı var, güncel C zaten iç mekan kalitesi olarak uçtu gitti, kıyas bile kabul etmez. Ben şahsen o parayı CLA yerine A3'e bağlamayı tercih ederim.

Eski kasa S3 o fiyatlara çok rahat bulunur, ama benzini biraz fazla yakar. Yakıt tasarrufu önceliğin olmalı baktığın arabada, bence.

Cabrio A3'ü özellikle önerdim, gerçekten dikkat çekici bir araba, ekmeğini de yersin emin ol ;) Ayrıca cabrio araba gerçekten farklı bir keyif. Bütçeye de uygun bir alternatif A3 Cabrio, bi değerlendir derim :)

Rs6
14-08-2015, 16:01
CLA her ne kadar Mercedes de olsa önden çeker, ve içi kesinlikle Mercedes yıldızını hak etmiyo, eski C ile aralarında derya deniz kalite farkı var, güncel C zaten iç mekan kalitesi olarak uçtu gitti, kıyas bile kabul etmez. Ben şahsen o parayı CLA yerine A3'e bağlamayı tercih ederim.

Eski kasa S3 o fiyatlara çok rahat bulunur, ama benzini biraz fazla yakar. Yakıt tasarrufu önceliğin olmalı baktığın arabada, bence.

Cabrio A3'ü özellikle önerdim, gerçekten dikkat çekici bir araba, ekmeğini de yersin emin ol ;) Ayrıca cabrio araba gerçekten farklı bir keyif. Bütçeye de uygun bir alternatif A3 Cabrio, bi değerlendir derim :)

Babama Audi desem sadece su anda alacak kıvamda cok değişik bi' Audi taraftarlığı var. :D
CLA'yi hic inceleyemedim önerenler olmuştu o yuzden merak ettim. Güncel C cok hosuma gidiyor ama 3 serisi kadar ortalıkta kiralık olarak cok denk geliyorum o yuzden biraz soğudum.
Cabrio aracı biraz sevmiyorum aslında ama ekmegini yeme fikri sempatik geliyor. :D Sedani incelemiştim de Asil'e veya Eroz'e gidip onuda inceleyim. :D

Birde dizel alırsam cok basıldığım ve almak istediğim bir ses var. En son RS6 görünümlü A6'da duydum o sesi dizelle alakası yok sanki Turbo'su büyütülmüş 911 gibi çıkıyor :D Onu yapmak icin downpipe yeterli mi yoksa komple mi lazım olur onu su anda merak ediyorum. Yavaştan yapılacaklar içinde bir butce hazırlamam gerekiyorda :D

onur_S
14-08-2015, 19:07
Daytona grey, s line a3 tdi dsg akar kardesim o zaman gotur bayiye madem audi hayranligi var, yay takinca hos duruyor http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/206702-erk-a3-8v-rm-tdi-2015-a.html

Rs6
15-08-2015, 00:10
Daytona grey, s line a3 tdi dsg akar kardesim o zaman gotur bayiye madem audi hayranligi var, yay takinca hos duruyor http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/206702-erk-a3-8v-rm-tdi-2015-a.html

Benden ziyade babamın hayranlığı varda 110 HP'de az degil mi :)
2.0 TDI düşünüyordum en az ama dediğiniz gibi görünüm olarak Daytona grey + yay super

d3n1s
15-08-2015, 09:58
Babama Audi desem sadece su anda alacak kıvamda cok değişik bi' Audi taraftarlığı var. :D
CLA'yi hic inceleyemedim önerenler olmuştu o yuzden merak ettim. Güncel C cok hosuma gidiyor ama 3 serisi kadar ortalıkta kiralık olarak cok denk geliyorum o yuzden biraz soğudum.
Cabrio aracı biraz sevmiyorum aslında ama ekmegini yeme fikri sempatik geliyor. :D Sedani incelemiştim de Asil'e veya Eroz'e gidip onuda inceleyim. :D

Birde dizel alırsam cok basıldığım ve almak istediğim bir ses var. En son RS6 görünümlü A6'da duydum o sesi dizelle alakası yok sanki Turbo'su büyütülmüş 911 gibi çıkıyor :D Onu yapmak icin downpipe yeterli mi yoksa komple mi lazım olur onu su anda merak ediyorum. Yavaştan yapılacaklar içinde bir butce hazırlamam gerekiyorda :D

Dizele son susturucu takınca ses efsane oluyo da, motordan çıkan ses hep aynı, bildiğin traktör sesi :D Yakın bi arkadaşımda Remus'lu Ibiza vardı, 1.4 TDi, araba çalışırken önüne geçince gelen ses traktör, arkasına geçince gelen ses düz borulu V8 gibiydi. Dizele hardcore yüklenmeyeceksen yapılacaklar listesi çok kabarık değil, komple egzoz, dpf iptali, yazılım, bitti :) bütün bunları en baba yerlerde yaptırsan 2.500-3.000 arası para gider, kaldı ki egzoz yaptırman çok da gerekli değil bence.

Rs6
15-08-2015, 18:11
Dediğiniz gibi yaparım büyük ihtimalle zaten. Ama fiyat konusunda sevindim birde ona yay-panjur-ufak tefek kaplamalar ekledikten sonra super olur.
Eylül ayında hangi Audi'yi aldığımı artık sizlerle paylaşırım :)
Teşekkürler. :D

BerkinAKCAY
01-09-2015, 16:15

Bayadir girmemistim yeni gördüm cevabini. Sanirim benim yazdığımı iyi okumadın. Dizel diye belirttim ben 2.20d dedigin araba varsa 108 e hemen ben alayım bineyim. Itiraz etmek icin yazmıyorum. 108 bin lira bana biraz saçma geldi sadece bu. 2 serisi diye Mercedes B180 klasmanindanmi bahsediyosun anlamadim. Ama hala söylüyorum bahsettigim arac 2.20d coupe. Keske okuyarak cevap yazsaydin

d3n1s
02-09-2015, 08:33
Bayadir girmemistim yeni gördüm cevabini. Sanirim benim yazdığımı iyi okumadın. Dizel diye belirttim ben 2.20d dedigin araba varsa 108 e hemen ben alayım bineyim. Itiraz etmek icin yazmıyorum. 108 bin lira bana biraz saçma geldi sadece bu. 2 serisi diye Mercedes B180 klasmanindanmi bahsediyosun anlamadim. Ama hala söylüyorum bahsettigim arac 2.20d coupe. Keske okuyarak cevap yazsaydin

218 coupe yazmışım oraya. Bana okuyarak cevap yaz diyene kadar önce kendin bi okusaydın keşke. Coupe dediğim halde hala daha Mercedes B serisine benzeyenden mi bahsediyosun diye soruyosan önce çuvaldızı kendine batır, bana iğneyi zaten batırırsın kardeşim ;)

BerkinAKCAY
02-09-2015, 18:50
218 coupe yazmışım oraya. Bana okuyarak cevap yaz diyene kadar önce kendin bi okusaydın keşke. Coupe dediğim halde hala daha Mercedes B serisine benzeyenden mi bahsediyosun diye soruyosan önce çuvaldızı kendine batır, bana iğneyi zaten batırırsın kardeşim ;)

Bişey batirmaya gerek yok şimdi baktım yine baktım en ucuzu 129.000 den başlıyor. Senin yazdığını iyi okudum sadece 108 bin dediğin için öyle bişey yazdim ben B serisiyle aynı olan 2.18 ler o para o yüzden. Şimdi bana cevap yazmak yerine s ahibinden e gir ordan bak gerekli bütün sitelerde iyi bi araştırma yap ondan sonra yaz lütfen ��

Rs6
02-09-2015, 20:13
Aaaa, konu devam ediyormuş hala :D
Bende haberi ileteyim; haftaya ev bakmaya geliyorum. İlk önceliğimi hallettikten sonra araba konusu tam anlamıyla açıklığa kavuşacağım. Ancak şansıma euro-dolar kuru, iş durumları, ailevi kriterler sayesinde nasıl olacağı konusunda hiçbir fikrim yok. :confused:

BerkinAKCAY
03-09-2015, 00:24
Aaaa, konu ediyormuş hala :D
Bende haberi ileteyim; haftaya ev bakmaya geliyorum. İlk önceliğimi hallettikten sonra araba konusu tam anlamıyla açıklığa kavuşacağım. Ancak şansıma euro-dolar kuru, iş durumları, ailevi kriterler sayesinde nasıl olacağı konusunda hiçbir fikrim yok. :confused:

Biz bi türlü anlaşamadık :D

d3n1s
03-09-2015, 10:43
Bişey batirmaya gerek yok şimdi baktım yine baktım en ucuzu 129.000 den başlıyor. Senin yazdığını iyi okudum sadece 108 bin dediğin için öyle bişey yazdim ben B serisiyle aynı olan 2.18 ler o para o yüzden. Şimdi bana cevap yazmak yerine s ahibinden e gir ordan bak gerekli bütün sitelerde iyi bi araştırma yap ondan sonra yaz lütfen ��

ne inatmışsın sen arkadaş. Tamam, senin dediğin doğru, ben bi yerimden uydurup yazdım o rakamları. Tatmin oldun mu?

Aaaa, konu devam ediyormuş hala :D

Kardeşim kusura bakma, saçma sapan yere konuyu kirlettik. Sen konuyu açtığında döviz kuru neydi, şimdi nerelere geldi. Dövizle gelen arabalar üzerine en kötü bi 20-30 bin lira koydu. Sen evini kur, düzenini oturt, araba işi kolay. Elimden geldiğince yardımcı olurum sana.

Bunların haricinde herhangi bir gelişme var mı?

Rs6
04-09-2015, 18:20
Kardeşim kusura bakma, saçma sapan yere konuyu kirlettik. Sen konuyu açtığında döviz kuru neydi, şimdi nerelere geldi. Dövizle gelen arabalar üzerine en kötü bi 20-30 bin lira koydu. Sen evini kur, düzenini oturt, araba işi kolay. Elimden geldiğince yardımcı olurum sana.

Bunların haricinde herhangi bir gelişme var mı?

Estağfurullah, ne kirletmesi. Sonuçta bir forum burası bilgi paylaşımına açık bir yer. :)
Pazar günü İzmir'e gidiyorum o hafta içinde işi bitirdikten sonra araba işini de tamamiyle halletmeye çalışıcam. Yinede 20-30 az alma ihtimali varken, üstüne o kadar vermek biraz insanın içine oturmuyor değil aslında :D

d3n1s
05-09-2015, 09:49
Estağfurullah, ne kirletmesi. Sonuçta bir forum burası bilgi paylaşımına açık bir yer. :)
Pazar günü İzmir'e gidiyorum o hafta içinde işi bitirdikten sonra araba işini de tamamiyle halletmeye çalışıcam. Yinede 20-30 az alma ihtimali varken, üstüne o kadar vermek biraz insanın içine oturmuyor değil aslında :D

Hayırlara vesile olsun, umarım gönlündeki gibi gelişir bütün bu taşınma işlemleri :)

Aslında dövizin fırlayacağı belliydi, keşke aileyle oturup konuşup araba işini sonuçlandırsaydın, gerçi her işte bir hayır vardır derler, umarım araba konusunu da gönlünden geçtiği şekilde çözersin :)

Rs6
19-09-2015, 20:18
Hayırlara vesile olsun, umarım gönlündeki gibi gelişir bütün bu taşınma işlemleri :)

Aslında dövizin fırlayacağı belliydi, keşke aileyle oturup konuşup araba işini sonuçlandırsaydın, gerçi her işte bir hayır vardır derler, umarım araba konusunu da gönlünden geçtiği şekilde çözersin :)

Ev işini halletim. İstediğim lokasyonda çok güzel bir ev tuttum. Ancak işsel durumlar yüzünden araba işini 2016'ya ertelemek zorunda kaldım. O süreçte Q3 ile biraz İzmir trafiğine de alışırım.

Almak istediğim aracın kafamda bir şablonunu oluşturduğunuz ve yardımlarınız için herkese tekrardan teşekkür ederim. :)

Rs6
27-03-2016, 18:18
Pazartesi günü itibariyle tam anlamıyla ilk arabama kavuşmuş bulunuyorum. Önerilerinizi ve etkenleri göz önünde bulundurarak seçeneğimin A3 Cabrio olduğunu babam belirttim. Belirtişimden üç ay sonra doğum günü sürprizi ile aracı bana teslim ettiler. Hatta trafiğe çıkış tarihi de doğum günüm ile aynı gün. :)

d3n1s
28-03-2016, 09:22
Pazartesi günü itibariyle tam anlamıyla ilk arabama kavuşmuş bulunuyorum. Önerilerinizi ve etkenleri göz önünde bulundurarak seçeneğimin A3 Cabrio olduğunu babam belirttim. Belirtişimden üç ay sonra doğum günü sürprizi ile aracı bana teslim ettiler. Hatta trafiğe çıkış tarihi de doğum günüm ile aynı gün. :)

Aaa süper :) hadi hayırlı uğurlu olsun

Rs6
03-04-2016, 19:55
Teşekkürler. :D

ertantamer
03-04-2016, 21:06
Fotoğrafları bekliyoruz hayırlı olsun kazasız belasız

E46
03-05-2016, 15:14
Hayırlı olsun kazasız cezasız.