Orijinalini görmek için tıklayınız : turbo pal buyutme hk yardım
metin_1989
29-08-2015, 17:40
merhabalar corsa 1,3 cti aracım var gecen gun alper abıye yazılım yaptırdım su an keyıflı oldu bıraz daha guc almak ıcın bır kac arkadasla konusurken soyledıler turbo panellerını buyut dedıler bana bunun ne gıbı bır artısı olur beygır alırmıyım yada cekıs guclenırmı nasıl yapılır ne kadara mal olur paneller buyudukten sonra tekrar yazılım gerekırmı ? sızlere sormak goruslerınızı almak ıstedım sımdıden tesekkurler
Panel degil pal
Yani pervanesi.
Hibrit turbo ifadelerini duymussundur, hibrit turbonun anlami pervaneleri farkli turbolardan alinip, mevcut turboya uygulamak.
Bunun icin turbo salyangozlarini isleyip buyutmek gerekir.
Amaci motora daha fazla hava sokabilmek.
metin_1989
29-08-2015, 18:51
yanlıs bırsey kullandıysam affola yanı burda bu ıslemı yaptıgmızda otomatık olarak haa gırısı fazlalıgından arac dahamı verımlı oluyor yanı beygır artıyor? malıyetı nedır acaba?
Sadık Özyer
29-08-2015, 19:12
pal büyütme , turbonun salyongozunun da traşlanmasıyla tam verimi verir , öyle 50 hp beklememek lazım tabi , supap büyütme gibi düşünebiliriz , aynı basınçta içeriye daha fazla hava sokma.
Hic bulasma. Astari yuzunu gecer...
yanlıs bırsey kullandıysam affola yanı burda bu ıslemı yaptıgmızda otomatık olarak haa gırısı fazlalıgından arac dahamı verımlı oluyor yanı beygır artıyor? malıyetı nedır acaba?
Otomatik olmuyor.
Yazilim ile daha fazla basinca izin verilmesi lazim ki daha fazla hava girsin.
Eskiden basinci acsanda turbo hava debisi belli bir havadan fazlasini motora ufleyemiyordu hava isiniyor ve turbo cok hizli dondugu icin kisa surede gumluyordu.
Pervaneyi buyutunce ayni devirde (turbo pervanesinin devri!) motora daha fazla hava gonderebileceksin. Havayida fazla isitmayip yuksek verim alabileceksin.
pal büyütme , turbonun salyongozunun da traşlanmasıyla tam verimi verir , öyle 50 hp beklememek lazım tabi , supap büyütme gibi düşünebiliriz , aynı basınçta içeriye daha fazla hava sokma.
Fazla hava icin basinc acilir hep.
Turbo buyuten hep basinc acmistir mutlaka.
Eger ayarli basinc mevcut turbo icin cok cok verimsiz degilse, turboyu buyutsen bile ayni basincta iceri hiren hava debisi 3 assagi 5 yukari aynidir.
Ama sicakliktan dolayi havanin kutlesi etkilenir. Turbonun verimligi oldugu aralik ifadesini bu yuzden kullandim.
Sadık Özyer
29-08-2015, 23:33
Fazla hava icin basinc acilir hep.
Turbo buyuten hep basinc acmistir mutlaka.
Eger ayarli basinc mevcut turbo icin cok cok verimsiz degilse, turboyu buyutsen bile ayni basincta iceri hiren hava debisi 3 assagi 5 yukari aynidir.
Ama sicakliktan dolayi havanin kutlesi etkilenir. Turbonun verimligi oldugu aralik ifadesini bu yuzden kullandim.
Flow artışını açıklamaya çalıştım ağabey.