Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardımınız lazım
fuatozkan
04-09-2015, 09:33
Öncelikle merhaba, Corsa 1.7 aracımda anlam veremediğim bir sorunla karşılaştım son 3-4 gündür. Başına gelen yada bilgili forumdaşlarımız varsa yardımcı olursa sevinirim. Gelelim yaşadığım duruma;
Aracı sakin kullanırsam çok devirlenmeden vite geçersem 90-100 gidersem hiç bir sıkıntı yok. Fakat seri kullanırsam devirli kullanırsam şu sorunla karşılaşıyorum yedek su deposu kapağından su atmaya başlıyor basınç artıyor.
Fanın 1. kademesi çalışmıyor dediler elektirikçiye gittik çalışıyor dedi geri servise geldik makine bağlandı değerlere bakıldı şu gözüme çarptı: klima tuşuna basınca 1. seviye için aktif yazıyor ama klimayı kapatınca 1. seviye için aktif değil yazıyor. Normalde 1. kademe klima açılınca mı çalışır ?
Yedek su deposunun kapağını değiştik bende öğlene kadar zor izin alabilmiştim fazla uğraşamadık geri dönmek zorunda kaldım. Eve dönerken normal kullandım aracı hiç bir su atma falan yoktu. Durumu telefon açıp söyledim belki devir daim tam pompalamıyordur dediler. Hafta sonu bir aksilik olmazsa detaylı bakacağız.
Şunu da belirteyim 180-190 gitsem de hararet yapmıyor 92 93 derece de kalıyor sıcaklık göstergesi en fazla.
Böyle bir problemle karşılasan var mı acaba ?
hararet yapmadığı halde yedek su deposundan su atması hiç hoş birşey değildir
fuatozkan
04-09-2015, 09:53
Biraz açabilirseniz ne gibi mesela hoş olmayacak durum ?
bakmadan incelemeden kesin konuşmak doğru değil elbet ama
genelde kapak contası yandığı zaman bu olur
rekord2000
04-09-2015, 12:29
Radyatöre bi basınç testi yaptırın, tıkalı kanal falan olabilir, belki basıncı yedek şu deposundan tahliye ediyordur. Klima fan ilişkisine gelirsek, evet klima açıldığı gibi fan açılır. Devırdaım radyatör kontrol edilmeli, iki eleman da kusursuz sa ozaman conta gibi seçenekler kalıyor. Gerçi hararet yaptırır ikisi de sende hararet yok iyice bi bakılması gerekli.
fuatozkan
04-09-2015, 12:48
Birde şu var 1 hafta önce enka dönüşü kaloriferi açmıştım normal giderken sıcak üflüyordu ama gazdan çektiğim zaman ayağımı serinliyor du üflediği hava kışın nasıl ısıtıcak falan diye düşünmüştüm hatta bununla bir bağlantısı olabilir mi yaşadığım sorunun ?
Kapak contasından olabilr, radyatör kapağından olabilir, fanlardan ve termostattan olabilir. Antifriz var mı suda? Antifriz olmaması da sebep olabilir.
Kabaca contada sıkıntı var mı görmek için araç soğukken radyatör kapağı açık çalıştırın. Hafif gaz verip radyatör içinde baloncuk oluşuyor mu bakın.
fuatozkan
04-09-2015, 15:46
Şunu denedik yedek deponun kapağı açılıp gaz köklendi atma olmadı dışarı öyle hatırlıyorum.
rekord2000
04-09-2015, 17:23
Peki yolda ilerlerken gazi bırakınca hararet düşmesi var mı?
Contada çatlak olma ihtimali var bence.
Belkide gösterge bozulmuştur
fuatozkan
04-09-2015, 20:49
Normal giderken zaten sıcaklık 85-90 arası duruyor. ama gazı kökledin mi başlıyor olay. bana motoru ısıt dedi usta su koydu basınc olsun kaçak varsa görelim diye ben termostat kaçırıyor diye düşünüyordum aracı sıkıştırdım geldim kaputu açtık su ve buhar çıkıyordu depo kapağından, neyse kapağı değiştirdik fazla olan su attı kendini araç çalışırken açtı gaz bastı o şekilde baktı atma falan olmadı suyu, neyse kapağı değiştik tekrar gazladım geldim bu sfer ilk e göre az dı çıkan buhar ve su fan açtı biraz o şekil çalıştı su geri çekildi fan açınca seviyesşine döndü ondan sonra fan muhabbeti başladı senin ilk kademe çalışmıyor direk 2 den açıyor diye. Normal sürerken sıcaklığı artmıyor motorun max 85 86 civarı seyir ediyor. gazı bırakınca düşüyor çok olmasada.
TOLGACANSAHIN
04-09-2015, 22:14
Aracınız çok kısa sürede hararet yükseltiyormu bence bir dikkat edin. Opel i tam olarak bilmiyorum fakat klima açılınca fan 2. kademede çalışması lazım . Sistemde hava oluyormu ? Conta yakmış olabilirsiniz
fuatozkan
04-09-2015, 22:33
Kısa sürede ısınmıyor araba onda değişiklik olmadı aynı şekilde devam sorun sadece yüksek sürat ve yüksek devirde vites değiştirince oluyordu eve geldiğimde su seviyesini kontrol ettim normal gibi yarın sbah da bakacağım. Normal de suyumda eksiliyordu araç durduğu yerde ama şuan pek bi eksilme gözlemlemedim eskisi kadar.
sen bence ilk olarak radyotorunu değiştir derim hararet yapıyorsun ama contanın yanık olma durumu %80
fuatozkan
07-09-2015, 08:31
sen bence ilk olarak radyotorunu değiştir derim hararet yapıyorsun ama contanın yanık olma durumu %80
Hararet yapmıyor araba gayet normal su sıcaklığı 85-90 arası kalıyor. Araba fan açıcak sıcaklığa gelmese bile yeter ki sıkıştır aracı devirli kullan motor ısınmasa bile atıyor suyu.
Conta olsa harareti zaptedemezsin diyorlar 100 e hatta max sıcaklığa gelir diyorlar aracın ısınma süresi yada sıcaklıklığında hiç bir değişme yok tekrar belirteyim.
fuatozkan
17-09-2015, 09:52
Yedek su deposunu değiştirdik sorun çözüldü :)
junior07
22-09-2015, 12:43
Kapak açıp contanızı kontrol ettirirseniz mutlak bir çözüme ulaşırsınız.