Orijinalini görmek için tıklayınız : f30 2014 vs Hyundai Tucson 2015
orcunkar
06-09-2015, 20:54
2014 estoril blue 316i f30 M paket aracım var.Geçen hafta arkadaşımın renault latitude 2.0 aracını 400kmye yakın kullanınca kendi aracımı sorgulamaya başladım.
Araçta yok yok hafızalı koltuklar kör nokta uyarı sistemi, Bose müzik sistemi masaj yapan koltuktan tutun herşey var fenada gitmiyordu hatta bi ara 210 gördüm banamısın demedi hissetmedim bile 120 km hızda gibiydim. Konu donanımı sorgulamam oüyzden uçsun kaçsın konusunda karşılaştırma yapmıcam.
130.000 civarı aracımda donanım olarak hiç birşey yok neredeyse Usb,lastik basınç göstergesi hız limitör vs gibi birkaç donanım var. Hız sabitleyici bile yok(750tlye takılıyor biliyorum) Geniş ekran (nbt) hız sabiteyici fln takmaya kalksam 10.000 lira tutucak satarken kimse bakmıyor bile. Bu arada aracım 45.000km ye geldi.
Neyse Cuma günü dişci randevuna erken gidince bi hyundaiye uğradım eski i30 kullanıcısı olarak fiyatlara ve makyajşı kasasını inceliyeyim dedim ve Tucsonu gördüm 4x4 1.6 tgdi motor 175 beygir 7 ileri DCT sanzıman. baya baya dolu araç (kendi kendine park, acil fren sistemi, kör nokta uyarı sistemi deri koltujklar komple açılır tavan vs ) sorunsuz oluyor bu hyundailer 5yıl garantiside var tipide hoşuma gitti 110.000 gibi bi fiyata anlaşırız gibide geliyor. Yakıt çok önemli değil sadece 2-3 sene sonra değer kaybı yaşarmıyım ve Bmwden inip Hyundai ye binmek mantıklı mı? Yoksa Bmw ye devam mı? Siz olsanız ne yaparsınız. Tucson baya baya hoşuma gitti ve kafamı baya baya kurcalamayı başardı.
Satarken tabiki de değer kaybı olur satması zaman alır ve bence gereksiz bir durum olur.
Donanımı sıfır km olması şuan ilginizi çeksede 2 sene sonra sıradan yüzüne bakılmıcak bir araba olcak tuscon.
Shadow_Dancer
06-09-2015, 21:18
Anlaşılan koreli oyuncakları hoşunuza gitmiş ama, bmw ile kalite konusunda pek boy ölçüşecegini sanmıyorum. Bundan 20 sene sonra bile altınızdaki araba size hizmet etmeye devam eder ama kimse korelinin yüzüne bakmaz :) Bu arada asla hyundai-kia grubunu aşagılamıyorum yanlış anlaşılmasın, güzel arabalar yapıyorlar ama kalıcı olmak başka bişe..
şu araçlardaki donanım merakını hiç anlamamışımdır. 3 tane donanım bana yeter. otomatik katlanan ayna, iyi aydınlatan bir bi-xenon, elektrikli camlar. bunlar olsun isterse konsolu bile olmasın. bahsettiğiniz araçta bmw, hemde estoril blue, hemde m paket. koltuk masaj yapsa ne olur yapmasa ne olur, bir yazılımla cayır cayır yanlanır mis gibi. euro olmuş 3.40 zaten bundan sonra bmw filan alacak gücümüzde kalmayacak hazır bulmuşken keyfini sürmek lazım.
İbrahim33
06-09-2015, 22:47
şahsen m paket f30 dan inipte tucsona binmezdim ben.
ceyhun737
06-09-2015, 23:18
Aslında tabi durumunuzu bilmiyprum ancak biraz daha zorlayıp 40.yıl paketli bir araç da bakabilirsiniz
mert_can 41
07-09-2015, 00:12
aslında latitude la aracınız arasında fark olması normal sınıfları bir değil latitude nin rakibi f10 bence 140 150 bandına f10 lar bulunabiliyo durumunuzu bilmiyorum ama onlara yönelin bence hyundai ne kadar iyi olsada eskisi arasında dağlar kadar fark olsada ikinci elde değer kaybeder bmw gibi olmaz
onursumer
07-09-2015, 00:17
yeni tucson iyi güzel ama f30 dan geçmek nekadar mantıklı bilemiyorum
performans ve konfor olarak bir eksiklik hissediceğinizi düşünmüyorum sınıf farkından dolayı fakat değer kaybı ve hızlı satış kısmı için şuan yorum yapması zor
eski serileri bu konuda başarılıydı ama bunun dizel olmasından kaynaklandığını düşünüyorum ben birazda
pişmanlık yaratıcağını düşünmüyorum ama iyi değerlendirmek gerekli , test aracı geldi ise kullanmak lazım
bence ikinci el temiz bir F10 işinizi görür.
aslında latitude la aracınız arasında fark olması normal sınıfları bir değil latitude nin rakibi f10 bence 140 150 bandına f10 lar bulunabiliyo durumunuzu bilmiyorum ama onlara yönelin bence hyundai ne kadar iyi olsada eskisi arasında dağlar kadar fark olsada ikinci elde değer kaybeder bmw gibi olmaz
Latitude passat klasmani degilmi ya renoda f10 un karsisina cikcak araba yok diye biliyorum safrane lar filan vardi bi ara Belki o e39 la kiyaslanir
Latitude passat klasmani degilmi ya renoda f10 un karsisina cikcak araba yok diye biliyorum safrane lar filan vardi bi ara Belki o e39 la kiyaslanir
tabiki kıyaslanmazlar, ama aynı sınıftalar :)
Erdem K.
07-09-2015, 07:42
m paket f30 ile tucson arasında kesinlikle bmw'yi tercih ederdim ...
geçen gün bende bayide inceledim yeni tucsonu ama f30 bmw varken tercih etmezdim şahsen.
dışarıdan çok alımlı duruyor ama iç kalitesi i20den hallice olmus. yeryer yumusak plastik kullanılsada bir çok yerde sert plastik var.
1.6 sadece benzinli olması dizelin 2.0 olması buyuk dezavantaj.
quasqai ile arasında kalsam kesinlikle tucson tercih ederdim.
tabiki kıyaslanmazlar, ama aynı sınıftalar :)
Latitude D sınıfıdır. Yani 5 serisi ile alakası falan yok. 3 serisinin karşılığı :)
Burda 100 kişiye sorsak 99 u BMW diyecektir emin olabilirsiniz :)
Ama arabadan sıkıldım, illa SUV almak istiyorum derseniz Tuscon kesinlikle alınabilir.
Birisi sedan, diğeri SUV. Elma&Armut hikayesi yani...
Not: Hyundai son zamanlarda çok güzel çıkış yakaladı. Ön yargıları olan arkadaşları test sürüşü yapmaya devet ediyorum. Hiç kullanmadan, test etmeden yorum yapmak ne kadar sağlıklı ? düşünmek lazım...
kısa ve net söylemek gerekirse herhangi bir hyundaiyi herhangi bir bmw ye asla tercih etmem. Model yılı ne olursa olsun.
söylendiği gibi mavi, m paket son kasa bir bmwyi asla bir hyundai ile değiştirmezdim. Donanımı eksik olabilir ama birçok açıdan tucsondan daha çok fayda sağlayacaktır
At dan sıkılıp eşşeğe binmek istemem :)
BMW asla Hyundai rakip olamayacak bir marka.
f30 M bi de bence içindeki şeytana tokat atmalısın :)
orcunkar
07-09-2015, 09:57
Arkadaşlar herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vazgeçtim yakın zamanda uygun bir Nbt bulup taktıracağım. Yavaş doldurmaya karar verdim. Tekrardan teşekkürler
40. yıl aldık ondada cruise kontrol yokki :D hız sınırlayıcı var. Hala kulakçıklı vites yok sanırım BMW geri geri sarıyor artık kendini bunlar e46 da dahi vardı
Mehmetmert
07-09-2015, 12:19
Şirket spec dün bayağı Dacia Duster kullandım.Mesela Duster benim Golf7'den o kadar doluki...
-Navigasyon,DVD
-Geri görüş kamerası,park sensörü
-Karartılmış arka camlar
-Cruise Control
-Bluetooth...vs uzar gider.
Hatta sizin BMW'nizdende donanım olarak dolu diyebiliriz.Lakin arabayı sürerken gram zevk almadığım gibi bir an önce inmek istiyorum.Attan inip eşşeğe binmek deyiminin birerbiir örneği.Donanım ayrı birşey,kalite ayrı birşeydir.Mantıken aynı duruyorlar ama gerçekte alakaları yok malesef...
eşimde Hyundai i20 var, 3 sene önce 0 km aldık. ara sıra mecburen kullanıyorum
benim gözümde 15 sene önce üni. deyken kullandığım Uno 70S den farkı yok, tek farkı otomatik camlar.
BMW yi satıp donanım için hyundai almak bence çok akıllıca olmaz. o donanımların hangilerini günlük hayatta kaç kullanacaksınız bence ona göre karar verin. ben cıvıc deki hız sabitleyiciyi 9 senede 9 kere kullanmadım.
edit: doğru karar vermişsiniz :)
25 30 senelikte olsa bmw bmwdir , e34den inip 94 accorda binince anlamıştım .arada galaksiler kadar fark vardı hele hyundai kia falan bunlarla bir tutulmamalı asla.
Nightfish
08-09-2015, 07:41
kısa ve net söylemek gerekirse herhangi bir hyundaiyi herhangi bir bmw ye asla tercih etmem. Model yılı ne olursa olsun.
Şöyle bir gerçek de var, unutmamak lazım :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-2010-model-emsalsiz-temizlikte-genesis-3.8v6-290hp-sedef-beyaz-219988158/detay
Bir de Equus var, bu aletin yeni kasası falan var :)
anıl turan
08-09-2015, 12:37
bende 2014 model f30, nisanlimda 2013 model (2013 kasimda almis) sportage var...
evet f30dan dolu, katlanir ayna, isitmali koltuklar, kendi kendine park vs...
fakat gecen 2 sene ve 40bin kilometre sonunda sportage nin aldigi bitik ve yorgun hali tahmin edersiniz az cok...
kullanimla kesin alakasi vardir ama kalite dedigimiz sey 40bin kmde 2 yasinda bmw ve gkoreli araci yanyana koydugumuzda ortaya cikiyor bence...
orcunkar
08-09-2015, 13:53
Yazan tüm arkadaşlar haklı Hyundai kötü marka demiyorum İ30 kullanmıştım beni hayrete düşürmüştü yine yeniden süpriz yaparmı görünüşü garanti donanımlar cidden aklımı karıştırarak konuyu açtım. Fakat biliyorumki 1-2 sene sonra sıkılacağım.Satmaya kalktığımda Suvlardaki genel değer kaybı ve hyundai nin marka algısı yüzünden 113.000 tl ye aldığım arabayı belkide 90 a belkide 80e zor satacağım. Babama danıştım saçmalama deyip üstünde durmadı daha sonra 2 sene sonra bmw her zaman hyundai alabilir ama Hyundai aynı bmw almaz dedi.Çok çok haklıda. Bu son arabam olacak galiba :) Yavaş yavaş doldurmaya başlıyorum bu arada.Perşembe günü nbt yi takıyorum.
Aklımdakiler ;Nbt, Crusie Control, Gelismiş gösterge panali, Katlanır ayna
Varsa şunuda ekleyin dediğiniz uygundan parça aramaya başlıyayım
anıl turan
08-09-2015, 14:05
Yazan tüm arkadaşlar haklı Hyundai kötü marka demiyorum İ30 kullanmıştım beni hayrete düşürmüştü yine yeniden süpriz yaparmı görünüşü garanti donanımlar cidden aklımı karıştırarak konuyu açtım. Fakat biliyorumki 1-2 sene sonra sıkılacağım.Satmaya kalktığımda Suvlardaki genel değer kaybı ve hyundai nin marka algısı yüzünden 113.000 tl ye aldığım arabayı belkide 90 a belkide 80e zor satacağım. Babama danıştım saçmalama deyip üstünde durmadı daha sonra 2 sene sonra bmw her zaman hyundai alabilir ama Hyundai aynı bmw almaz dedi.Çok çok haklıda. Bu son arabam olacak galiba :) Yavaş yavaş doldurmaya başlıyorum bu arada.Perşembe günü nbt yi takıyorum.
Aklımdakiler ;Nbt, Crusie Control, Gelismiş gösterge panali, Katlanır ayna
Varsa şunuda ekleyin dediğiniz uygundan parça aramaya başlıyayım
gelismis gosterge paneli olmadan nbt dediginizi (buyuk ekran / navigasyon galiba adi bilemedim) takamiyorsun diye duydum...
ayrica bende katlanir ayna ve koltuk isitma isterdim en basta...
cruise adaptip olansa enfes olur, olabilirse ön park sensörü hoş eder
buarada FF de detaylı yapılan araç senindi galiba ekstra olarak sol öndeki deliği yaptırdıysan üstüne birde karbonfiber lip+bagaj üstü spoyler ve mperf. marspiyel takarsan dıstanda gayet basarılı durur :)
mesela :)
http://img42.imageshack.us/img42/5947/54269281.jpg
http://img593.imageshack.us/img593/9462/96965733.jpg
http://img209.imageshack.us/img209/4531/37697236.jpg
http://img199.imageshack.us/img199/316/42066208.jpg
orcunkar
08-09-2015, 14:48
cruise adaptip olansa enfes olur, olabilirse ön park sensörü hoş eder
buarada FF de detaylı yapılan araç senindi galiba ekstra olarak sol öndeki deliği yaptırdıysan üstüne birde karbonfiber lip+bagaj üstü spoyler ve mperf. marspiyel takarsan dıstanda gayet basarılı durur :)
mesela :)
http://img42.imageshack.us/img42/5947/54269281.jpg
http://img593.imageshack.us/img593/9462/96965733.jpg
http://img209.imageshack.us/img209/4531/37697236.jpg
http://img199.imageshack.us/img199/316/42066208.jpg
Evet benim aracımdı nazarlık diye yaptırmıyorum o tamponu :P Çok beğendim gerçekten kimin aracıysa allah kaza bela vermesin. Bunlarıda listeye aldım. Paracıklar paracıklar :) :(
Evet benim aracımdı nazarlık diye yaptırmıyorum o tamponu :P Çok beğendim gerçekten kimin aracıysa allah kaza bela vermesin. Bunlarıda listeye aldım. Paracıklar paracıklar :) :(
Hocam hak veriyorum size, daha donanımlı, gidişi vs iyi diye hatta dizel olmasından dolayı cazip geliyor size...
Peki sormak isterim F30 unuz ile kaç defa bakım dışında servise gittiniz, kaç defa yolda kaldınız ya da servis/parça/hizmet sıkıntısı yaşadınız?
Bende F30 kullanıcısıyım M Paket estoril 2015 3.18 3 silindirli model aldım yaklaşık 20 gün evvel, babamda da 2013 modeli var ve arabanın iç aksamından tek ses gelmiyor ki ben çok hassasım bu konuda...
Arkadaşlar gerekli yorumları yapmışlar donanımdan ziyade markaları kaliteyi ve tabii ki ruhlar aleminde değiliz satış zamanını düşünmek gerekli. Çeğrek altın gibi araba, 2 günde bozdurursunuz ama diğer bahsettiğiniz marka da işiniz biraz zor. Çok dolu olması ''bana ne kardeşim o donanımlar bana yaramaz'' diye nitelendirilebiliyor :)
PM gönderdim ayrıca size.
Saygılar
Şöyle bir gerçek de var, unutmamak lazım :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-2010-model-emsalsiz-temizlikte-genesis-3.8v6-290hp-sedef-beyaz-219988158/detay
Bir de Equus var, bu aletin yeni kasası falan var :)
gayet boktan duruyor bence :) hiç bir numarası yok heybetli duruşu dışında.
orcunkar
09-09-2015, 09:33
Hocam hak veriyorum size, daha donanımlı, gidişi vs iyi diye hatta dizel olmasından dolayı cazip geliyor size...
Peki sormak isterim F30 unuz ile kaç defa bakım dışında servise gittiniz, kaç defa yolda kaldınız ya da servis/parça/hizmet sıkıntısı yaşadınız?
Bende F30 kullanıcısıyım M Paket estoril 2015 3.18 3 silindirli model aldım yaklaşık 20 gün evvel, babamda da 2013 modeli var ve arabanın iç aksamından tek ses gelmiyor ki ben çok hassasım bu konuda...
Arkadaşlar gerekli yorumları yapmışlar donanımdan ziyade markaları kaliteyi ve tabii ki ruhlar aleminde değiliz satış zamanını düşünmek gerekli. Çeğrek altın gibi araba, 2 günde bozdurursunuz ama diğer bahsettiğiniz marka da işiniz biraz zor. Çok dolu olması ''bana ne kardeşim o donanımlar bana yaramaz'' diye nitelendirilebiliyor :)
PM gönderdim ayrıca size.
Saygılar
Ben hyundaiyi hep sevdim donanımlı ve gerçekten sorunsuz olması aklımı çeldi he bide 4x4 olması. 15.000km dir bende arac suanda sadece klimada titrşim var deyip servise gittim sadece.. i30 aracım vardı ondanda sadece direksiyon soyulmasından gittim garantiden değiştirdiler. Evet 2. elde hyundainin marka algısı yüzünden biraz zor satılıyor fakat ben hala diyorumki son zamanlarda ford opel gibi araçlardan çok daha iyi araçlar yapıyor.
Lastik basınc sensörü zorunlu oldu abs gibi aetık dacia sanderoda bile var :) mecbur olmasa onu bile koymazlardı.
Bmw den inilip hyundai ye binilmez deniliyor ama iç konfor ve aksesuarın yarısı bile yok :)
En azından kullanılan bazı kişiye göre gerekli olan aksesuarlar varsa evt 1-2 şey için vaz geçilmez.
İçinde kullanırken gerekli lüks ayrıntı vs olmasa yağmur çamur kar kış hayat güvenliği daha az olduğunda bentley olsa ne yazar.
Ben hyundaiyi hep sevdim donanımlı ve gerçekten sorunsuz olması aklımı çeldi he bide 4x4 olması. 15.000km dir bende arac suanda sadece klimada titrşim var deyip servise gittim sadece.. i30 aracım vardı ondanda sadece direksiyon soyulmasından gittim garantiden değiştirdiler. Evet 2. elde hyundainin marka algısı yüzünden biraz zor satılıyor fakat ben hala diyorumki son zamanlarda ford opel gibi araçlardan çok daha iyi araçlar yapıyor.
Geçenlerde yeni kasa i20 kiraladım. Teyzemdede makyajlı kasa fiesta var. İkisinide aynı zamanlarda uzun süreli kullanma şansım oldu. Net ılarak söyleyebilirim ki fiesta her konuda i20'den üstün bir araç. 90 model bmw'ye binerim yine de i20'yi paramla alıp kullanmam.
F30'dan inip (hemde estoril M :) ) tucsona falan benimde görüşüm binilmez anlık bir macera olur donanım beğenilir fakat sular durulunca aracın F30'a göre direksiyon hissizliği iç malzeme kalitesi, salınımı vs vs insanın canını sıkmaya başlar.
Benim asıl ilgimi çeken ise; zamanının üstüne bakılmayan rakip görülmeyen "teneke yhaa" denilen, tüm otomobil kültürü, bilgisi, sınırı getzten yumurta kasa accentten ibaret olduğu zannedilen hyundai gözümüzün önünde kendini geliştirdi bu günlere geldi.
BMW ile tabiki kıyas kabul etmiyorum ama en azından çoğu kişiye "acaba" dedirtmeyi başardılar en azından şu konuda.
Çoğu orta sınıf markadan da şuan benim gözümde çok daha başarılı çok daha kaliteli araçlar üretiyorlar.
Bazıları 2000'lerin başından beri yatarken adamları tebrik etmek lazım:)
Sinan'S2k
09-09-2015, 12:48
Bence de f30 satılıp tucson'a binilmez gibi geliyor. Donanım derdiniz varsa F30 satıp dolu b8 a4 alabilirsiniz. Kalite konfor eksiklik hissetmezsiniz.
Geçenlerde yeni kasa i20 kiraladım. Teyzemdede makyajlı kasa fiesta var. İkisinide aynı zamanlarda uzun süreli kullanma şansım oldu. Net ılarak söyleyebilirim ki fiesta her konuda i20'den üstün bir araç. 90 model bmw'ye binerim yine de i20'yi paramla alıp kullanmam.
yeni kasa i20 konusunda pek objektif yaklaşmadığınızı düşünüyorum. AutoBild'in küçük sınıf karşılaştırmasında i20 sınıf lideri polo'nun önüne geçmiştir birçok disiplinde ve sınıf lideri olmuştur. Bu güne kadar alman araçlarının, özellikle polo ve golf'ün 2. olduğunu dahi görmedim. Fiestadan bariz üstün bir araç i20.
fiesta i20'nin yanında a sınıfı araç gibi duruyor.
okadar itin g.tüne sokulacak araç değil renault'un eski broadwayden europa megane 1 den biliyoruz accenden sephiadan vs.den halliecelerdi adamlar atılımını yaptı komple gamını değişti milletin gıkı cıkmadı eskiyi görmez oldu filoların goz bebegi kıvamındalar simdi, gel gelelim aynısını koreliler yapınca hala bir onyargı mevcut sukadar olumsuz bakılmayı hiç hak etmiyorlar
Tucsonu bilmem de f30 larda direksiyon titreme sorunu yüzünden çatır çatır araç değişimi yapılıyor şu ara. Tutturabildiğine savuşturuyor servisler bu sorunu. Bazısını balans yapıp evine gönderiyor, bazısına spor vites kutusu takıyorlar, bazı araçları ise değişim yapıyorlar. Ayrıca yanlış anlaşılmasın da f30 gayet konforlu bir araba. Eski yıllarda üretilen serilerdeki gibi bir sürüş hissiyatı veya direksiyon hissiyatı mevcut değil. E46 dan veya e90 dan f30 a geçen hemen herkes bunu söyler.
Yine de Tucson a göre sürüş kabiliyeti üsttedir (zaten tucson başka segment çok normal) , dikkat çekiciliği , dışarıya verdiği prestiji hissiyatı daha iyidir BMW nin.
Ben de çoğu arkadaşım gibi alınmış f30 u yine de tucson a değişmezdim.
turkerrr
09-09-2015, 14:30
hiç örnekleri var mı bu titremeden değişen arabaların bende öyle bir durum yok gibi ama ilk fırsatta gözlemleyeceğim öyle bir durum varsa garanti bitmeden başvurmak lazım.
hiç örnekleri var mı bu titremeden değişen arabaların bende öyle bir durum yok gibi ama ilk fırsatta gözlemleyeceğim öyle bir durum varsa garanti bitmeden başvurmak lazım.
DH forumunda epeyce bir müzdarip , mağdur, tecrübe sahibi bulabilirsiniz. Genelde 80-100 aralığında yaptığından bahsetmişlerdi. Ama mevzu yeni değil neredeyse 2012 den beri bilinen bir hadise. Makyajlı araçlarda da devam ediyor sorun .
ceyhun737
09-09-2015, 14:35
Benim f30 da hiç denk gelmedim öyle bir soruna ama dikkat edeceğim
ek not: Siz kullandığınız süre içerisinde zaten fark etmediyseniz sizin aracınızda yoktur. Boşuna kendinizi zorlamayın titreşimi bulmak için. Mesajı yazdım sonra rahatsız oldum kendi kendime , boş yere sizin içinize de kurt düşürmüş olmayayım. Her araçta yok bu sorun çünkü.
80-100 120 arasında direksiyondan elinizi cekin ara ara deneyin belli belirsiz titremesi olanlar oluyor yada daha fazla olanlarda vardır gözüken o ki sans birazda
HondatugraL
09-09-2015, 15:22
Dolu hundayımı boş f30 değişirim şahsen siz tersi yapıyorsunuz herkesin beklentisi farklı tabi esp abs aırbag cc olsun yeter gerısı boş benım için zaten :)
yeni kasa i20 konusunda pek objektif yaklaşmadığınızı düşünüyorum. AutoBild'in küçük sınıf karşılaştırmasında i20 sınıf lideri polo'nun önüne geçmiştir birçok disiplinde ve sınıf lideri olmuştur. Bu güne kadar alman araçlarının, özellikle polo ve golf'ün 2. olduğunu dahi görmedim. Fiestadan bariz üstün bir araç i20.
Auto bild neye göre değerlendirmiş bilmiyorum ama i20'yi fieata'dan üstün bulan adam cidden araçtan anlamıyordur. Direksiyonu hissiz, yönlendirmeside bir garip, çok küçük direksyon hareketlerinde gereksiz derecede fazla yön değiştiriyor araç, buna rağmen direksiyon tur sayısıda az değil. Ne düşünerek nasıl ayarlamışlar anlamadım. Süspansiyonları konforlu değil ve gürültülü çalışıyor ki benim için en önemli kriter budur araçta. Fiesta'da çok konforlu değil ama süspansiyonları çok daha sessiz çalışıyor ve yol tutuşu çok başarılı. İ20 benim gördüğüm hiç bir konuda fiesta'dan üstün değil. Kullandığım i20 de 600 km'de alıp 1200 km'de geri verdiğimi belirteyim. Sıfır gibiydi araç hiç bir sıkıntısı yoktu.
Bmw'ye "wide body kit" yapılıyor mu bilemiyorum ama epey fark yaratabilir... Hyundai bu noktadan sonra tatlı anılardır...
orcunkar
10-09-2015, 01:21
Bazı arkadaşlara katılıyorum bazılarına malasef .. Tucson güzel araç en azından ben beğendim Hyundaiyi gibi durmuyor karaekter sahibi gibi duruyor fiyatı az olmasada cevremizde çok göreceğimze emnim. Bizim gibi düşünmeyen çok insan var kalite marka vs... Adam gidiyor tipini beğeniyor tam otomatik !! fakat dolu tucsona benim gibi bayılıyor neden? cam tavan var neden şerit takip var? Çok mu önemki olmayabilir ama var ...adam turbo nedir ZFT nedir bilmiyor a noktasından b noktasına gideceğim fiytaını hakkediyor deyip alıyor. Bmw ye gidince aynı segmentteki aracın aynı doluktaki aracın fiyatını siz söyleyin. 100.000 lik fark cidden sadece marka ve kalite için değer mi? Bugun geniş bir aile olsam büyük bir araç arayşında olsam gerçekten düşünmezdim alırdım tucsonu .Fakat param olsa bi 60.70 000 daha x3 x5 fln bakardım orası ayrı konu.. :)
i20ye gelince o segmentteki en yakışıklı araç olduğunu düşünüyorum Donanım iç hacim sorunsuzluk ve tip olarak(beyaz ve kahvesi çok güzel) bu benim kendi şahsi görüşüm polemik için yazmadım.Hyundaiye olan marka algısının artık yavaş yavaş yok olmasını temenni edenlerdenim. F30 uda segmentinin kralı olarak görüyorum sadece biraz doldurulmaya ihtiyacı varmış okadar.
f30 lardaki koltuk altı palanması ve servtronik direksiyon problemi giderildi 2014 modellerde tek tuk çıkabiliyor. Şuanda tek sıkıntı klimada azda olsa titreme problemi var 5 serisindede var 1 serisindede .(1600hacimli arçalar için konuşuyorum) dizelleri denemedim ama muhtamelen vardır.
Bu arada fikir almak için sordum size ve yorumlardan anladığım kadarıyla kimseye mantıklı gelmiyor. Bugün bana dahada mantıksız geldi çünkü Nbt yi taktırdım. Araba level atladı.:)
mert_can 41
10-09-2015, 01:33
yeni model i20 miyimi kullandınız acaba çok yakın arkadaşımda jump ve ellit donanımlısından var eğer jump donanımsa bariz çok konforsuz ama ellit donanım la aralarında resmen sınıf farkı var fieasta da çok kullandım ellit i20 nin yanından geçemez bence sesizlik oturma pozisyonu yakıt tasarufu yol tutuşu yeni i20 de hyundai gerçekten aşmış kendini polodan bile daha kaliteli karakteristik bir araç ama jump donanıma hiç uğraşmamışlar ben aynı arabanın en boşuyla en fulünün arasında bu kadar fark olucağını hiç sanmazdım
Hyundai gibi durmuyor derken? Hyundaiyi sadece accent era getz modeli olsa anlarım. Fakat bu markanın, azera, sonata modelleriyle dünya genelinde yakaladığı rakamlar ortada. Türkiyedeki saçma vergi sistemi olmasa asıl Hyundai modellerini burada görmüş olurduk, fakat ne vergi olarak ne yakıt olarak ülkemize uygun değiller. O sebeple equus, santa fe, genesis r spec vs. yerine hyundai'yi blue, getz era gibi Tr pazarında yer alan markalara göre nitelendiriyoruz.
yeni model i20 miyimi kullandınız acaba çok yakın arkadaşımda jump ve ellit donanımlısından var eğer jump donanımsa bariz çok konforsuz ama ellit donanım la aralarında resmen sınıf farkı var fieasta da çok kullandım ellit i20 nin yanından geçemez bence sesizlik oturma pozisyonu yakıt tasarufu yol tutuşu yeni i20 de hyundai gerçekten aşmış kendini polodan bile daha kaliteli karakteristik bir araç ama jump donanıma hiç uğraşmamışlar ben aynı arabanın en boşuyla en fulünün arasında bu kadar fark olucağını hiç sanmazdım
style+ olması lazım. Söylediğim sıkıntıların donanımla alakası yok, iç kalitesinde, sessizliğinde vs sıkıntı yok. Süspansiyon kalitesi çok başarısız. Temiz asfaltta fark edilmeyebilir ama arnavut kaldırımı tarzı veya çukurlu kötü zeminli asfalttaki tepkileri fiesta'ya göre çok başarısız. Direksiyonu hissiz vs vs. Fiesta kullanırken zevk veren, hisli, karakter sahibi bir araç. İ20'nin fiesta ile kıyaslanacak hiç bir tarafı, hiç bir artı özelliği yok.
mert_can 41
10-09-2015, 02:59
style+ olması lazım. Söylediğim sıkıntıların donanımla alakası yok, iç kalitesinde, sessizliğinde vs sıkıntı yok. Süspansiyon kalitesi çok başarısız. Temiz asfaltta fark edilmeyebilir ama arnavut kaldırımı tarzı veya çukurlu kötü zeminli asfalttaki tepkileri fiesta'ya göre çok başarısız. Direksiyonu hissiz vs vs. Fiesta kullanırken zevk veren, hisli, karakter sahibi bir araç. İ20'nin fiesta ile kıyaslanacak hiç bir tarafı, hiç bir artı özelliği yok.
vallah arnavut kaldırımdan da geçtik zaten izmitin yolları düz olsa bile kaymak değildir devamlı bir engebe mevcuttur aracı övme canlısı değilim marka fanatiği hiç değilim ama arnavut kaldırımı tarzı yollarda biz hiç hisetmedik yolu hatta acent blue ile yüksek hızla konturolü kaybettiren bir bölge var izmite geldiyseniz bilirsiniz beleki autlet köprüsü altında e5 te orayı bile hissetmedik artı makas atıyoduk yeni hyundailerde lastik hava basıncının gereğinden fazla basıldığını duymuştum sebebi bu olabilir veya ellit donanımın süspansiyonu farklı olabilir ama sanmıyorum style aralarında çok fark olucağını fiestaya gelirsem kullanırken gram zevk almıyorum artı yoruluyorum uzun yolda.
kullandığım araç trend donanım dizel bir araç özelliklle orta konsolu berbat donanım olarak i20 nin eline su dökemez titanyum olsa bile hiç yoktan ortada ekran var daha toplu daha kullanışlı ama şu var fiesta dahamı küçük olduğundan bana daha küçük geliyo evet i20 ye göre biraz daha kıvrak iç trim parçaları biraz daha dayanıklı i20 de 8 binde vites topuz derisi aşındı fiesta 108 binde en ufak aşınma yok ama ikisinden birini seçicek olsam i20 yi tercih ederim kullanırken dinleniyorum sanki fiestada yüksek hıza hiç çıktınızmı bilmiyorum ama 180 lerde beni korkutuyo araba titremelere falan başlıyo virajlarda her han kopçakmış gibi hareketlerde bulunuyo vb
Mehmetmert
10-09-2015, 06:29
Valla ben i20 kullandim hayatimda surdugum en kotu direksiyona sahipti sanirim.Ders olarak okutulmali bir direksiyon ne kadar hissiz ve kotu olur diye.Arkadasa katilmadan edemiyorum,girtlak dolu test araciydi surdugum elite oluyor sanirim donanimi
orcunkar
10-09-2015, 09:54
Hyundai gibi durmuyor derken? Hyundaiyi sadece accent era getz modeli olsa anlarım. Fakat bu markanın, azera, sonata modelleriyle dünya genelinde yakaladığı rakamlar ortada. Türkiyedeki saçma vergi sistemi olmasa asıl Hyundai modellerini burada görmüş olurduk, fakat ne vergi olarak ne yakıt olarak ülkemize uygun değiller. O sebeple equus, santa fe, genesis r spec vs. yerine hyundai'yi blue, getz era gibi Tr pazarında yer alan markalara göre nitelendiriyoruz.
Son zamanlardaki araçlarında i30 i20 tucson vs otomobil piyasasını çok takip etmeyen kişiler logosunu görmese bu araçlara hyundaiyi demekte zorlanır Hyundai gibi durmuyor derken kötü bişey demiyorum eski accentler era getzleri leri düşünelim bide şimdiki araç vitrinene bakalım. Bbizim burda fiestayla ,ilk çıktığında i30 un golf ile karşılaştırması demekki bişeyler yolunda gidiyor. Hayatta binmem diyen 30 yıldır Bmw kullanan babam bile emekli olunca altınoluğa gider gelirken bize böyle birşey (i30) lazım diyor.Demekki bi soru işaretide pederde bırakmış Dediğim gibi otomobiller kimine göre aşk kimine göre a ve b noktasına götürecek 4 tekerlek. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum ama lütfen fanatikleşmeyelim direksiyon hissiz katılıyorum ama abartıldığı kadar değil.
vallah arnavut kaldırımdan da geçtik zaten izmitin yolları düz olsa bile kaymak değildir devamlı bir engebe mevcuttur aracı övme canlısı değilim marka fanatiği hiç değilim ama arnavut kaldırımı tarzı yollarda biz hiç hisetmedik yolu hatta acent blue ile yüksek hızla konturolü kaybettiren bir bölge var izmite geldiyseniz bilirsiniz beleki autlet köprüsü altında e5 te orayı bile hissetmedik artı makas atıyoduk yeni hyundailerde lastik hava basıncının gereğinden fazla basıldığını duymuştum sebebi bu olabilir veya ellit donanımın süspansiyonu farklı olabilir ama sanmıyorum style aralarında çok fark olucağını fiestaya gelirsem kullanırken gram zevk almıyorum artı yoruluyorum uzun yolda.
kullandığım araç trend donanım dizel bir araç özelliklle orta konsolu berbat donanım olarak i20 nin eline su dökemez titanyum olsa bile hiç yoktan ortada ekran var daha toplu daha kullanışlı ama şu var fiesta dahamı küçük olduğundan bana daha küçük geliyo evet i20 ye göre biraz daha kıvrak iç trim parçaları biraz daha dayanıklı i20 de 8 binde vites topuz derisi aşındı fiesta 108 binde en ufak aşınma yok ama ikisinden birini seçicek olsam i20 yi tercih ederim kullanırken dinleniyorum sanki fiestada yüksek hıza hiç çıktınızmı bilmiyorum ama 180 lerde beni korkutuyo araba titremelere falan başlıyo virajlarda her han kopçakmış gibi hareketlerde bulunuyo vb
Aracın kopacak gibi hissetirmesi ile kopması veya tehlikeli durumlara sokması aynı şey değil hocam. Araç virajda ani direksiyon hareketlerinde arkayı kontrollü olarak hafif hafif açıyorsa bu kopacakmış demek değildir. Fiesta'da bu durum gayet kontrol edilebilir keyif veren bir durumdur ve kasıtlı olarak arkasını açtırmıyorsan da viraj limitleri sınıfının en iyisi olan araçtır. O kopma eğilimi dediğiniz olayı keşke benim aracımda yapabilse, virajda çizgisine istediğim gibi oturtabilsem kıçını hafif açarak.
mert_can 41
10-09-2015, 14:45
Fiesta road showa da katıldım 1.0 140 hp lik 3 kapı versiyonu vardı kopma konusunda gram kopmadı ralli pilotunun canın okudu resmen gayet iyi tutunan bir araç ama benim kullandığım 4 kapılı dizel trend donanım 75 hp olması lazım uzun yolda titremeler oluyo kopma derken ön taraftan bahsediyorum ki en tehlikeli olanıdır arka kopması sorunum veya derdim olmaz 1 yıl bmw e90 kullandım :)
drkuthan
10-09-2015, 22:18
Tucsonu bugün test ettim. O kasaya motorun hakkını verdiğini söyleyebilirim ancak dct şanzıman dsg gibi değil karar vermekte gecikiyor ve performansı baltalıyor. 14 litre ortalama yakıt tüketimi var performanslı kullanımda. Bence değmez.
Bazı arkadaşlara katılıyorum bazılarına malasef .. Tucson güzel araç en azından ben beğendim Hyundaiyi gibi durmuyor karaekter sahibi gibi duruyor fiyatı az olmasada cevremizde çok göreceğimze emnim. Bizim gibi düşünmeyen çok insan var kalite marka vs... Adam gidiyor tipini beğeniyor tam otomatik !! fakat dolu tucsona benim gibi bayılıyor neden? cam tavan var neden şerit takip var? Çok mu önemki olmayabilir ama var ...adam turbo nedir ZFT nedir bilmiyor a noktasından b noktasına gideceğim fiytaını hakkediyor deyip alıyor. Bmw ye gidince aynı segmentteki aracın aynı doluktaki aracın fiyatını siz söyleyin. 100.000 lik fark cidden sadece marka ve kalite için değer mi? Bugun geniş bir aile olsam büyük bir araç arayşında olsam gerçekten düşünmezdim alırdım tucsonu .Fakat param olsa bi 60.70 000 daha x3 x5 fln bakardım orası ayrı konu.. :)
i20ye gelince o segmentteki en yakışıklı araç olduğunu düşünüyorum Donanım iç hacim sorunsuzluk ve tip olarak(beyaz ve kahvesi çok güzel) bu benim kendi şahsi görüşüm polemik için yazmadım.Hyundaiye olan marka algısının artık yavaş yavaş yok olmasını temenni edenlerdenim. F30 uda segmentinin kralı olarak görüyorum sadece biraz doldurulmaya ihtiyacı varmış okadar.
f30 lardaki koltuk altı palanması ve servtronik direksiyon problemi giderildi 2014 modellerde tek tuk çıkabiliyor. Şuanda tek sıkıntı klimada azda olsa titreme problemi var 5 serisindede var 1 serisindede .(1600hacimli arçalar için konuşuyorum) dizelleri denemedim ama muhtamelen vardır.
Bu arada fikir almak için sordum size ve yorumlardan anladığım kadarıyla kimseye mantıklı gelmiyor. Bugün bana dahada mantıksız geldi çünkü Nbt yi taktırdım. Araba level atladı.:)
Premium sinif olarak adlandirilan araclarda kulluk bile sigara donanimi diye satilir, herkesin beklentileri farkli saygi duymak lazim tabikide donanim sizin icin onemli gerisine pek takilmiyorsaniz ozellikle fransiz araclarini tavsiye ederim latitude dolu baya ama ne kadar ekmek o kadar kofte renodada bose olur, audi a6 da da ancak ikisi bir calmaz umarim anlatabilmisimdir, ben 2009 aralikta 2010 makyajli audi a3 almistim sifir, yol bilgisayari yoktu, o kadranlarin ortasinda ufak lcd resmen yoktu ama golfe tercih etmistim herkesin oncelikleri farkli oluyor , tercih meselesi.
///berke
11-09-2015, 15:03
2014 estoril blue 316i f30 M paket aracım var.Geçen hafta arkadaşımın renault latitude 2.0 aracını 400kmye yakın kullanınca kendi aracımı sorgulamaya başladım.
Araçta yok yok hafızalı koltuklar kör nokta uyarı sistemi, Bose müzik sistemi masaj yapan koltuktan tutun herşey var fenada gitmiyordu hatta bi ara 210 gördüm banamısın demedi hissetmedim bile 120 km hızda gibiydim. Konu donanımı sorgulamam oüyzden uçsun kaçsın konusunda karşılaştırma yapmıcam.
130.000 civarı aracımda donanım olarak hiç birşey yok neredeyse Usb,lastik basınç göstergesi hız limitör vs gibi birkaç donanım var. Hız sabitleyici bile yok(750tlye takılıyor biliyorum) Geniş ekran (nbt) hız sabiteyici fln takmaya kalksam 10.000 lira tutucak satarken kimse bakmıyor bile. Bu arada aracım 45.000km ye geldi.
Neyse Cuma günü dişci randevuna erken gidince bi hyundaiye uğradım eski i30 kullanıcısı olarak fiyatlara ve makyajşı kasasını inceliyeyim dedim ve Tucsonu gördüm 4x4 1.6 tgdi motor 175 beygir 7 ileri DCT sanzıman. baya baya dolu araç (kendi kendine park, acil fren sistemi, kör nokta uyarı sistemi deri koltujklar komple açılır tavan vs ) sorunsuz oluyor bu hyundailer 5yıl garantiside var tipide hoşuma gitti 110.000 gibi bi fiyata anlaşırız gibide geliyor. Yakıt çok önemli değil sadece 2-3 sene sonra değer kaybı yaşarmıyım ve Bmwden inip Hyundai ye binmek mantıklı mı? Yoksa Bmw ye devam mı? Siz olsanız ne yaparsınız. Tucson baya baya hoşuma gitti ve kafamı baya baya kurcalamayı başardı.
Biraz daha konfor vs arıyorsanız sizin için temiz 2. El 5.20 i mantıklı biraz kovalarsanız 145-150 lere M paket çok iyi olur
daha önceki wag grubu araçlardan sonra araya bir kia ceed preimum enfulunu aldım araçta ne ararsan var eksik bişey yoktu diyebilirim.
aradan birkaç hafta geçti eski aracımı arar oldum ve sattım tekrar vag'a devam almanlar buişi biliyor maceraya gerek yok kesinlikle..
orcunkar
11-09-2015, 18:31
Biraz daha konfor vs arıyorsanız sizin için temiz 2. El 5.20 i mantıklı biraz kovalarsanız 145-150 lere M paket çok iyi olur
Yaşım için uygun değil çok baba arabası bide 170hb de olsa bana 316i daha seri geldi. Oyüzden o kasayı hiç düşünmedim 40 a kadar düşünmemde. Dediğim gibi yavaş yavaş dolduraya başladım pazartesi günü cruise kontrol takılacak Nbt zaten tamam çok az bir işim kaldı.
drkuthan
13-09-2015, 16:10
Tucsonu test ettim. Hyundainin yaptığı en iyi araç sanırım genesisden sonra. Konfor donanım muhteşem 177 beygir 1700 kg civarı kasayı çok güzel taşıyor ancak performanslı kullanımda dct saçmalıyor 7. viyesteyken gazı köklediğinizde 3 veya 4 e hemen geçemiyor dsg nin bir hayli gerisinde. Araçtaki en bayıldığım unsur şerit takip sistemiydi bu arada
estoril f30'unuz var Tucson fln düşünüyorsunuz. Çevrenizde ki insanlar işlerini bozdu galiba der! aman dikkat
bundan 3-4 hafta önce ix35 aldım dizel otomatik baya da dolu ama beni kesinlikle tatmin etmedi c180 le takasladım iyikide yapmışım diyorum şimdi, araban gayet iyi sakın öyle bi hata yapma :)
orcunkar
20-09-2015, 00:33
Bugün Tucsonu test ettim(turbolu 4 çeker elite plus) dışardan ne kadar güzel gözüksede içine binince hayal kırıkşığı malzeme kalitesinden pek anlamam fakat cam kapama tuşlarının oraya bakınca bieşyler dank ediyor insana. 10km civarı kullandım aslında baya baya gezdim yani :) eşim ve yeğen arka koltuktaydı onlara bile sordum çünkü konfor ve yol tutuşu bekledğimizden iyiydi conti lastiklerin payı büyüktür. gidişi tatminkar yakıtı motor sesini yüksek devirlerde duyabiliyorsun arabadan tıkırtı vs gelmiyor. yakıtı sıfırladım döndüğümde 15.6 fakat baya baya yapıştırdım Donanımlar güzel navi geri görüş kör nokta vs iyi çalışıyor. aracı kendi kendine park ettirmek ölüm 2 danışman arkadaş geldi park ettirmeye çalıştı 7-8 dakika sonunda kendi kendine park edebildi.Alınır mı 1.6 128 bg lik motoru koysalar 90.000 bandında olsa alınır. Test sürüşünden sonra kendi arcıma binince daha iyi anladım Bmw bmwdir. Bu arada ne saçma bir direksiyon koymuşlar. yakıtı sıfırlayana kadar anam ağladı :)
Sadık Özyer
12-12-2015, 16:19
Konuyu okudum içim acıdı geçmiş olsun.
Sen yine bmw den sasma bu sefer 3.20d dene sartlari zorla derim
Illa Hyundai diyorsan gercekten cok gereksiz para onun yerine kia tarafina bak derim fiyatlar daha uygun
Bende tucson alma arifesindeyim. Ama işte markaya antipati, 2. el vs soruları içimi yiyip bitiriyor.
Alıp sahip olup eksilerini sayabilecek varmı?
Abi sportage bakabilirsin yenilendi. şu piyasa fiyatları dahilinde f/p açısından en mantıklısı. 2.elde sorunu yok gayette gidiyor aslında bakınca; hyundai zaten o konuda sorunlu denemez kianın biraz daha var millet uzaylı gözüyle baktığı için :D.
mesela piyasa rakibi crv'den dalarsam
tucson 2.0crdi(170bin) ile crv 1.6d(158.5) den 11 bin pahalı , ama 1.6turbo dct 4x4 en pahalısı 114bin.
rakibi crv ile arasında 40bin tl var. tucson 9-10 litre yaksa 10.000 kmde kabaca 4000 lira - crv 7desek 10.000 de kabaca 2400 lira, aradaki 1600 tl ile. kaç bin km sonra tucson zarara girmiş oluruz gayet net :D
Abi sportage bakabilirsin yenilendi. şu piyasa fiyatları dahilinde f/p açısından en mantıklısı. 2.elde sorunu yok gayette gidiyor aslında bakınca; hyundai zaten o konuda sorunlu denemez kianın biraz daha var millet uzaylı gözüyle baktığı için :D.
mesela piyasa rakibi crv'den dalarsam
tucson 2.0crdi(170bin) ile crv 1.6d(158.5) den 11 bin pahalı , ama 1.6turbo dct 4x4 en pahalısı 114bin.
rakibi crv ile arasında 40bin tl var. tucson 9-10 litre yaksa 10.000 kmde kabaca 4000 lira - crv 7desek 10.000 de kabaca 2400 lira, aradaki 1600 tl ile. kaç bin km sonra tucson zarara girmiş oluruz gayet net :D
aynı hesabı ofisteki abilere yaptığımda bana uzaylı gözüyle baktılar :)
yıllık km çok etkili bu konuda
200.000 yapsa dahil 32 bin tl olur yine 8 bin fark. hadi zamdı bu arttı veya fazla tükettin diyerekten 8 değilde 5000 olsun :D
Marka imajı , algısı denen hadise bu konuda çok etkili. Bu olaydan tamamen arınıp ürünlere bakmak zor bizim ülkemizde. Sonuçta bu durum sadece sizin sahip olduğunuzda veya kullandığınızda değil, satarken de karşınıza direk çıkacak bir olay.
Ayrıca evet , ilk mesajda dediklerinize de katılıyorum. Aracı donanım yönü ile sorgulamanız gayet doğal. En basit olarak BMW de sağ koltukta emniyet kemeri uyarısı bile yok. Günlük kullanımda her daim işinize yarayacak cruise control, uzun far sensörü , koltuk ısıtma , anahtarsız giriş gibi temel donanımlar yok.
Gerçi bunların hepsi opsiyon olarak alınabiliyor fakat gelen araçları genelde özel sipariş almıyor hiç kimse. Elde ne varsa ona göre alınıyor , BMW kendi kafasına göre donanım paketleri yapıp satıyor.
Bugün 120 küsür liraya satışa çıkan Renault talisman denen arabada 160 hp 380 torklu dizel ünitenin yanında
Head up display
Deri , Koltuk ısıtma , koltuk soğutma , masaj , elektrik , hafıza
Navigasyon
19 jant
Kendi kendine park
Aktif fren sensörleri, çarpışma önleme
Adaptif ayarlı süspansiyon
4 control
Ön arka sensör , geri görüş kamerası
Gece uzun far sensörleri , yağmur, far vs
Anahtarsız giriş , çalıştırma.
Bose ses sistemi
gibi gibi donanımlar var. Şimdi olay sadece koltuk masaj yapsa ne olur yapmasa ne olurdan ziyade ( ki haklı bunu yazan arkadaşımız fakat...) gündelik hayatta defalarca kullanılabilecek, hayatı kolaylaştıran donanımlar mevcut. Aynı şey ikilemde kaldığınız Tucson araçta da vardır illaki.
Bu donanımları f30 BMW ye eklemeye kalksanız 316i aracı muhtemelen 200 bin TL den pahalıya alırsınız, bazı donanımları alamazsınız bile.
BMW markasının tabii ki bir farkı olmalı fiyat olarak , renaulttan ucuz olacak hali yok fakat son zamanlarda bu marka prestiji gazının ayarını kaçırdıklarını düşünüyorum. Nihayetinde 318i deki 1.5 motoru bilmiyorum da 316i veya 320ied deki arabanın kalbi de psa grubuna ait bir kalp. Yani aynı motoru kullanan citroen Peugeot ne kadar dayanıklı oluyorsa bu araba da o kadar dayanır , daha fazlası değil.
Geri kalan kısımda sürüş zevkine lafım olmaz , direksiyona geçince bastıkça basası geliyor insanın da yol tutuş konusunda günümüzde satılan arabalara da fersah fersah fark koyacağı konusunda şüphelerim var. Örneğin AAC li bir insigniadan veya damper control +4 control donanımlı talismandan dünya donanım ve fiyat farkına değecek bir + sı var mıdır şüpheliyim.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Bir BMW satın aldığında otomatik uzun far, cruise control olmaması en basit acil bir durumda arka koltukları yatırıp bir eşya koyman gerektiğinde arka koltukların bile yatmadığını görmenin şaşkınlığı falan... Bugün satılan BMW ler , daha alt segment rakiplerinden sadece fiyat anlamında pahalı değiller, Donanını eşitlemeye kalktığınızda neredeyse 2 katı pahalı oluyorlar.
Sizin sorguladığınız konuyu son dönemde ben de sorguluyorum. 4 yıl 320d kullandım , son dönemde 220 hp civarıydı. Sonuç olarak diyorum ki, eğer dolu 5 serisi E serisi gibi gerçek anlamda rüzgar yol sesi almayan, rahat, veya 3 serisinin rakiplerinde alamayacağınız performanstaki motor seçenekleri olmadıktan sonra çok ta kayda değer fark görmüyorum. Bugün aynı reno motorlu aracı 20 binde bir servise sokup 300-350 TL ödenirken Mercedes 800-1000 TL alıyor.
Mehmetmert
17-02-2016, 17:04
mantik dogru ama eksik,tamam 40bin pahaliya aliyorsunuz ama satarkende pahaliya satiyorsunuz...