2014 estoril blue 316i f30 M paket aracım var.Geçen hafta arkadaşımın renault latitude 2.0 aracını 400kmye yakın kullanınca kendi aracımı sorgulamaya başladım.
Araçta yok yok hafızalı koltuklar kör nokta uyarı sistemi, Bose müzik sistemi masaj yapan koltuktan tutun herşey var fenada gitmiyordu hatta bi ara 210 gördüm banamısın demedi hissetmedim bile 120 km hızda gibiydim. Konu donanımı sorgulamam oüyzden uçsun kaçsın konusunda karşılaştırma yapmıcam.
130.000 civarı aracımda donanım olarak hiç birşey yok neredeyse Usb,lastik basınç göstergesi hız limitör vs gibi birkaç donanım var. Hız sabitleyici bile yok(750tlye takılıyor biliyorum) Geniş ekran (nbt) hız sabiteyici fln takmaya kalksam 10.000 lira tutucak satarken kimse bakmıyor bile. Bu arada aracım 45.000km ye geldi.
Neyse Cuma günü dişci randevuna erken gidince bi hyundaiye uğradım eski i30 kullanıcısı olarak fiyatlara ve makyajşı kasasını inceliyeyim dedim ve Tucsonu gördüm 4x4 1.6 tgdi motor 175 beygir 7 ileri DCT sanzıman. baya baya dolu araç (kendi kendine park, acil fren sistemi, kör nokta uyarı sistemi deri koltujklar komple açılır tavan vs ) sorunsuz oluyor bu hyundailer 5yıl garantiside var tipide hoşuma gitti 110.000 gibi bi fiyata anlaşırız gibide geliyor. Yakıt çok önemli değil sadece 2-3 sene sonra değer kaybı yaşarmıyım ve Bmwden inip Hyundai ye binmek mantıklı mı? Yoksa Bmw ye devam mı? Siz olsanız ne yaparsınız. Tucson baya baya hoşuma gitti ve kafamı baya baya kurcalamayı başardı.