Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam filmi hakkında tavsiye
golgeoyunu03
08-09-2015, 11:04
Arkadaşlar merhaba
Aracı ilk aldığımda en ön cam hariç komple lumar 1 numara film yaptırdım, ancak en arka camdan içeri sanki film yokmuş gibi gözüküyor.
Bu durumdan kurtulmak için en arka camı 2 numara mı yoksa en ön cama 1 numara mı yaptırayım?(Komple 1 numara oluyor araba) Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim :) Biraz kararsızlık içindeyim.
Suleyman
08-09-2015, 13:35
Öne 0.5 yaptır derim
Arkayada yaptırın, öne yaptırmanız sürüş sırasında zorluk çıkarabilir.
Öne yapılan en açık cam filmi akşam görüş sıkıntısı yaratır mı ? Çünkü arabayı babamda kullanıyor
LLumarda 1-2-3 gibi koyuluk kavramları yok. Dilerseniz tam olarak çektirdiğiniz cam filminin serisini yazın ben yardımcı olayım
golgeoyunu03
08-09-2015, 16:04
LLumarda 1-2-3 gibi koyuluk kavramları yok. Dilerseniz tam olarak çektirdiğiniz cam filminin serisini yazın ben yardımcı olayım
Onu tam bilmiyorum , tanzer abide 2 sene önce çektirmiştim. Benim derdim önden güneş vurunca akvaryum gibi cam filmlerinin açılması ve arka camdan içerinin direk gözükmesi
LLumar film görüntünüzde buğulanma yapmaz 50 serisi bir ön cam filmi çektiriseniz sanırım sorununuz çözülür.
golgeoyunu03
09-09-2015, 09:04
Ön cama 1 numara mı yoksa en arka camı koyulaştırmak mı? Fikirlerinizi bekliyorum, kararsızlık içindeyim
en arka cam 2 yanlar 1 şeklinde kullanıyodum gayet iyiydi. ama komple 1 numara olursa bütün camlar aynı renk olucağı için daha güzel bi görüntü oluyor onu tavsiye ederim
onursumer
09-09-2015, 09:10
on tarafa 0.5 yaptır, bende tanzerde yaptırdım 3 hafta once tam ayarında oldu
Merhaba arkadaşlar yeni konu açmıyım dedim kuzenim yeni araç aldı i20 istanbul esenyurt avcılar küçükçekmece o taraflarda tanıdığınız cam filmi uygulayan varmı birde ne önerirsiniz ?
Erdem K.
09-09-2015, 09:30
on tarafa 0.5 yaptır, bende tanzerde yaptırdım 3 hafta once tam ayarında oldu
Tarkan abi Llumar'da 1,2,3 şeklinde koyuluk kavramı yok diyor. 0,5'in Llumar'da karşılığı ne oluyor.
ben de Llumar film çektirmek istiyorum da ondan soruyorum :)
bu cam filmi konusu kafamı çok kurcalıyor şöyleki
arabamın normalde camları hafif mavi gibi orjinalden
fakat seneler önce eskiyen ön camı kaskodan değiştirmiştim, beyaz cam takıldı boşluğuma geldi.
orjinal camlar güneş sıcaklığını acayip kesiyor
mesela giderken cam açıksa kolum yanıyor, camı kapatıyorum ciddi fark ediyor.
ön cam ise hep aşırı sıcak kalıyor
orjinal ön cam buldum ama yeşil!
maymuna dönmemek için almıyorum.
şimdi ben ne yapayım sizce?
ön cama film mi kaplattırayım?
birde geçen güneş sıcaklığını ciddi kesin bir filmden bahsedildi ama saçma sapan pahalıydı fiyatıda!!
fakat seneler önce eskiyen ön camı kaskodan değiştirmiştim, beyaz cam takıldı boşluğuma geldi.
birde geçen güneş sıcaklığını ciddi kesin bir filmden bahsedildi ama saçma sapan pahalıydı fiyatıda!!
Değişen cama Air 80 çektirebilirsin
golgeoyunu03
09-09-2015, 10:09
O pahalı filmleri açıkcası saçma buluyorum, bir taş gelse cam çatlasa gitti film..
golgeoyunu03
09-09-2015, 10:12
Merhaba arkadaşlar yeni konu açmıyım dedim kuzenim yeni araç aldı i20 istanbul esenyurt avcılar küçükçekmece o taraflarda tanıdığınız cam filmi uygulayan varmı birde ne önerirsiniz ?
Cam filmini 1 kere yaptırıyorsunuz bu yüzden kaliteli bir yerde yaptırmanızı öneririm
Cam filmini 1 kere yaptırıyorsunuz bu yüzden kaliteli bir yerde yaptırmanızı öneririm
bildiğim bir yer yok o yüzden soruyorum.
Öne yapılan en açık cam filmi akşam görüş sıkıntısı yaratır mı ? Çünkü arabayı babamda kullanıyor
Benim aracım aşağıdaki gibi, gündüz kullanımda hiçbir sıkıntı yok. Hatta güneşe karşı hassas olduğumdan film + güneş gözlüğü ile çok rahat ediyorum.
Akşamları da karşıdan gelen araçların farları göz almıyor. Göz rahatsızlığım yok, aydınlatma std.
Hatta farlar yan sanayi olduğundan orj. daha da kötüdür diye tahmin ediyorum, gece hafif zorluyor, mesela yaya varsa yol kenarında ışıksız bir ortam da eskiye nazaran daha geç fark ediyor insan. Göz rahatsızlığı olan için özellike uzak mesafe de tavsiye etmem.
Film no name bir ürün, 1 numara sanırım.
http://fs2.directupload.net/images/150909/vgbt9lgc.jpg (http://www.directupload.net)
onursumer
09-09-2015, 11:54
Tarkan abi Llumar'da 1,2,3 şeklinde koyuluk kavramı yok diyor. 0,5'in Llumar'da karşılığı ne oluyor.
ben de Llumar film çektirmek istiyorum da ondan soruyorum :)
Aslinda onu tanzere sormak lazim anlatirkeb 0,5 diyoruzda kodu illaki farklidir
Geçen bi arkadaşım aracına film yaptırdı Tanzerde.
Ön cam'a seramik film çekmiş. Farkı nedir?
Tanzerde LLumar kullanıyor. Seramik serisi dediği ATR dediğimiz seri. ATC metalik seri diye geçer.
0,5 diye bir kodlama yok. 50 en açık, 35 daha koyu, 20 bildiğimiz koyu, 5 ise kömür karası diyebilirim.
Arka tarafı 3numara yap sıkıntılardan kurtul :D
golgeoyunu03
09-09-2015, 18:35
Arka tarafı 3numara yap sıkıntılardan kurtul :D
Bakalım çok renk farkı olucak o zamanda..
ön camdan polisler yüzünden korkuyorum ama güzel duracağı kesin.
Tanzer abi fikir verir gidince bakalım
Ben hep en arkaya 3 yanlara 2 dediğimiz koyulukta yaparım, arka cam bağımsız kaldığı için ton farkı göze batmıyor, arkadan gelen ışıkları kesmesi ve estetik görüntüsü tamamen avantaj kalıyor
Renksiz güneşi kesen filmler normalin 2 katı oluyor abi ön cam 200'se 400 oluyor, tavsiye ederim.. Veya en az koyu, isli gibi duran filmler de var, onlardan da çektirdim ben gayet başarılı oluyor varlığı yokluğu bir ama güneşe karşı faydalı..
Bostancı sanayide Hakcam'a gidebilirsin abi Solarmaster kullanıyorlar, Llumarla falan hepsi aynı kalitede amerikan filmleri.. Benim ismimi verirsen herkes tanır orada maksimum fiyatta kolaylık sağlarlar.. VW Tech'in tam sırtında kalıyor dükkan
golgeoyunu03
10-09-2015, 07:16
@Tarıks
Başta yaptık bir hata, ön cam hariç komple 1 çektirdim. En arkayı 3 yaparsam şimdi çok sırıtır :) Komple tüm camları söktürüp tekrar yapmayı kesinlikle düşünmüyorum. Hayırlısı
a)En arka 2
b)En ön cam 1
c)Hepsi
O anki duruma göre seçeceğim :D
[QUOTE=tolga_kaan_;7924958]Benim aracım aşağıdaki gibi, gündüz kullanımda hiçbir sıkıntı yok. Hatta güneşe karşı hassas olduğumdan film + güneş gözlüğü ile çok rahat ediyorum.
Akşamları da karşıdan gelen araçların farları göz almıyor. Göz rahatsızlığım yok, aydınlatma std.
Hatta farlar yan sanayi olduğundan orj. daha da kötüdür diye tahmin ediyorum, gece hafif zorluyor, mesela yaya varsa yol kenarında ışıksız bir ortam da eskiye nazaran daha geç fark ediyor insan. Göz rahatsızlığı olan için özellike uzak mesafe de tavsiye etmem.
Film no name bir ürün, 1 numara sanırım.
Teşekkür ettim:)
poseidon
16-09-2015, 12:48
Tanzerde LLumar kullanıyor. Seramik serisi dediği ATR dediğimiz seri. ATC metalik seri diye geçer.
0,5 diye bir kodlama yok. 50 en açık, 35 daha koyu, 20 bildiğimiz koyu, 5 ise kömür karası diyebilirim.
Selamlar aracım açık gri (megan2 grisi) ben de ön cam hariç film yaptırmayı düşünüyorum ama
camlar simsiyah kömür gibi olması yerine
tam adını bilmemekle amiyane tabirle aynalı denilen cam filmi yaptırmayı düşünüyorum.
Tabi aynalı dediysem de amele işine dönmesin durum...
Aracın içi dışardan yakın mesafeden bakınca az çok seçilebilir bir ton düşünüyorum.
Umarım anlatabilmişimdir.
Llumar'ın hangi serisini tavsiye edersiniz?
Bir de istanbulda uygulama yapabiliyorsanız özelden bilgi alabilir miyim?
Az aynalı gibi yansıma versin ama aslında koyu füme olsun derseniz ben 20 tonunda atr öneririm.
Filmlere artik polisler bisey demiyorlar diye duydumdogrumudur prosedur degisikligi yapildimi?
Vito ya arkalar ful koyu onlere iki numara cektirdim baya guzel oldu.umarim polis sikinti cikartmaz
poseidon
17-09-2015, 08:27
Filmlere artik polisler bisey demiyorlar diye duydumdogrumudur prosedur degisikligi yapildimi?
Vito ya arkalar ful koyu onlere iki numara cektirdim baya guzel oldu.umarim polis sikinti cikartmaz
Ceza maddesinde cam filmi diye geçmiyor. Maddeye uygun olmayan her çeşit durumu alttaki maddeye bağlayarak cezalandırabilir.
Filmleri de daha çok alttaki maddenin kırımızı işaretli kısmını kriter alarak cezalandırıyor.
Onun için eğer filmlere ceza kesilmiyorsa trafik şubeden ekiplere film için baskı yapılmaması için talimat gelmiştir.
Ya da insaflı bir polise denk gelirsiniz zifir bir film yoktur. Falan...
Tam aksi de olabilir. İsterse yine keser kimse neden kestin diyemez. Ara ara çıkan film yasağı kalktı yalanlarına inanmayalım.
Ayrıca bu madde egzoz'u ve ses sistemi ile çıs tak dum tıs dolaşanları da kapsıyor.
30/1-b
Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak,
Yeniden konu açmadan burdan sorayım dedim, maslak sanayi'de film için nereyi tavsiye edersiniz arkadaşlar?
onursumer
07-04-2016, 23:26
Yeniden konu açmadan burdan sorayım dedim, maslak sanayi'de film için nereyi tavsiye edersiniz arkadaşlar?
tanzer , powershop hizasinda gitmeden ara randevu al gider gitmez arabani alsin , diger turlu yogun olabilir
http://www.tanzercamfilm.com
tanzer , powershop hizasinda gitmeden ara randevu al gider gitmez arabani alsin , diger turlu yogun olabilir
http://www.tanzercamfilm.com
Tamadır, teşekkur ederim Onur.
Ortalama fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı? Komple araç değil de sadece arka cam ve arka iki kapı şeklinde.
Parça başına mı fiyatlandırma yapılıyor?
Ortalama fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı? Komple araç değil de sadece arka cam ve arka iki kapı şeklinde.
Parça başına mı fiyatlandırma yapılıyor?
Tek kapı veya tek arka cam 100 TL gibi düşünün. Ama sizinki gibi olunca atıyorum 200'e yapılır, ön cam hariç (4 cam + arka cam) 350-400 gibi fiyatlar oluyor genelde bu işin hakkını vererek yapan yerlerde
Tek kapı veya tek arka cam 100 TL gibi düşünün. Ama sizinki gibi olunca atıyorum 200'e yapılır, ön cam hariç (4 cam + arka cam) 350-400 gibi fiyatlar oluyor genelde bu işin hakkını vererek yapan yerlerde
Bizde biraz saçmalık boyutunda bu iş, arka kapılarda ki her bir bölmeyi parça olarak hesaplıyorlar.
Öyle tek kapı tek parça olmuyor yani.
Fiyat gayet mantıklı geldi,teşekkürler bilgi için.
Bizde biraz saçmalık boyutunda bu iş, arka kapılarda ki her bir bölmeyi parça olarak hesaplıyorlar.
Öyle tek kapı tek parça olmuyor yani.
Fiyat gayet mantıklı geldi,teşekkürler bilgi için.
Almanya'yı kastettiniz sanırım biz derken? :)
Kelebek camlar ekstra işçilik gerektiriyor illa ki ama genelde arada kaynar çok cam yaptırdıkça.
Onlarca arabaya film yaptırdım veya vesile oldum şimdiye kadar, TR'de en son 3 ay önce bu dediğim fiyatlardaydı. Örneğin A3 Sportback için ön cam hariç 400 fiyat veriliyordu Llumar Ahmet olsun, diğer kaliteli yerler olsun. Hal hatır derken 300'e zor bağladık. :)
Zierbart tavsiye ederim.Biraz pahalıdır ama kaliteli.
8 senedir aracımda nokta hata oluşmadı.Ömür boyu garantili.
Şimdi ömür boyu garanti veriyorlar mı herhalde veriyorlardır.
Almanya'yı kastettiniz sanırım biz derken? :)
Kelebek camlar ekstra işçilik gerektiriyor illa ki ama genelde arada kaynar çok cam yaptırdıkça.
Onlarca arabaya film yaptırdım veya vesile oldum şimdiye kadar, TR'de en son 3 ay önce bu dediğim fiyatlardaydı. Örneğin A3 Sportback için ön cam hariç 400 fiyat veriliyordu Llumar Ahmet olsun, diğer kaliteli yerler olsun. Hal hatır derken 300'e zor bağladık. :)
:)
Evet Almanya.
Her parçayı ayrı hesap ediyorlar burada,ister komple olsun isterse avuç içi kadar olsun farketmiyor.
Dolayısı ile işçilik pahalı olduğu için fatura yükseliyor.
Sadece arka camları sormamın nedeni, ön camlar kesinlikle yasak af yok.
Bu yaz Türkiye'ye araç ile gelmeyi düşündüğümden orada yaptırabilirim.
Teşekkürler tekrar bilgi için.
dragstar
09-04-2016, 15:43
ön cam 1 numara, ön koltuklar 2, arkalar 3 olunca polisle pek derdiniz olmaz ama benim kişisel favorim ön cam 3, ön koltuklar 4, arkalar 5
driver_can
09-04-2016, 16:07
ön cam 1 numara, ön koltuklar 2, arkalar 3 olunca polisle pek derdiniz olmaz ama benim kişisel favorim ön cam 3, ön koltuklar 4, arkalar 5
ön cam 3 numara derken bu bizim bildiğimiz en açığı 0.50 sonra 1-2-3 diye gittikçe kararan filmlerden 3 numara mı?Termal kamerayla falan bakmak lazım en önü 3 yapınca.Çok koyu olur dakika birde polis çevirir hele ki terör olayları bu kadar sıklaşmışken.
ben ankaradaki LLumar ana bayiden (kazımkarabekir üstünde) aracıma yaptırmıştım. ön cama için özel film bitmiş onun yerine 50 den alt (50 den alt var mı onu da bilmiyorum ya da yanlış hatırlıyorum), ön kapı ve arka camlar 35 arka kapılar 20 yaptılar. arac dışarıdan bakınca tek renk cam gözüküyor. ön camdan içerideki gözüküyor. 3 sene oldu solma yok. kesinlikle tavsiye ederim.
Renksiz AIR Serisi var. Güneş kesiciliği aslında diğer tüm serilerden fazla
darkmoon
09-04-2016, 20:42
tesadüf bende bugün bunu araştırıyordum. 3M cristalize serisi hakkında bilgisi olan varmı benim derdim gizemli adam olmak değil aracın içi görülsün normal cam gibi polisle başım derde girmesin ama taktığım cam filmide en az %50-%60 ışığı kessin 3M Cristalize serisi sanırım tam bu işin cam filmi
bilgisi olan varmı yada alternatif bilen saydam yada saydama yakın olucak ama.
Crystal serisi evet aynen o işe yarar. Ama llumarcıyım diye demiyorum. AIR serisi tüm dünyada bu işin dominatörüdür
tesadüf bende bugün bunu araştırıyordum. 3M cristalize serisi hakkında bilgisi olan varmı benim derdim gizemli adam olmak değil aracın içi görülsün normal cam gibi polisle başım derde girmesin ama taktığım cam filmide en az %50-%60 ışığı kessin 3M Cristalize serisi sanırım tam bu işin cam filmi
bilgisi olan varmı yada alternatif bilen saydam yada saydama yakın olucak ama.
3M, Llumar, Solarmaster falan hepsi Amerikan filmleri aynı/çok benzer ürünler. Ben Solarmaster uygulatıyorum sürekli. Renksiz filmlerinde de ön cama olsun yanlara olsun yaptırdığım arabalar oldu. Güneş faydası epey oluyor, ama ben karartma olmayınca paranın hakkını vermiş gibi hissetmiyorum pek. :D